PDA

View Full Version : Ikea

stranice : 1 2 [3]

bulthaup
29.10.2009., 09:40
Meni je ikea, pet minuta daleko od mjesta gdje radim, ali mi uvijek smetaju veliki redovi.

Soo
31.10.2009., 10:48
sviraci - genijalni.
guzva - ogromna (u nedjelju)
stvari - neke ok, neke srot
sladoled - curi na sve strane, imati papirnate
kupila - nocne ormarice, stolic, krasnu lampu sa 60 malih lampica, sve i svasta za kuhinju, kucni ogrtac...
opci dojam (bila sam prvi put) - dosta dobar :D

ombia
31.10.2009., 13:24
Meni je ikea, pet minuta daleko od mjesta gdje radim, ali mi uvijek smetaju veliki redovi.

Meni je 20 minuta voznje od doma i idem uvijek radnim danom. Pogotovo dopodne, milina.:top:

zabica171
02.11.2009., 16:54
da li mozda netko ima nekoga za preporuciti tko bi sastavio par komada namjestaja koju su iz ikee? kako se uopce krecu cijene tog sastavljanja?

zabica171
03.11.2009., 17:15
da li si ikada razmisljala da neki ljudi jednostavno nemaju slobodnog vremena?!NAZALOST nemam se kad posvetiti fiksiranju komode za zid i sastavljanju ormara iako bih to napravila vrlo rado. sigurno bi sama sastavila puno bolje nego majstor. njemu je svejedno da li ce se ormar ili polica srusiti kada on ode iz stana. njemu je jedino bitno da polica stoji dok je on tamo....zato sam pitala za savjet da vidim kakva su druga iskustva jer sigurna sam da nisam jedina. Ukoliko nekoga ne nadjem namjestaj ce u kutijama docekati Uskrs. hvala svima na odgovorima

fonemf
03.11.2009., 17:25
sama definitivno ne mozes monitrati velike komade namjestaja, ali mozes zvati kakvog spretnog muskog prijatelja :)

nadam se da ces naci nekog od pomoci: prijatelja ili strucnjaka.
pokusaj pitati na podforumu Sam svoj majstor. mozda tamo ima majstora koji bi potrosio par sati da to sastavi za parsto kuna.

edit:
http://www.subtraction.com/pics/0706/070620_davis.jpg :D

london579
05.11.2009., 17:21
napokoooooooooooooooon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Can't wait!!!!!!!!!!!!!!!!!!:top:

Maya_78
05.11.2009., 18:54
a da li je netko kupovao u Ikei BIJELU TEHNIKU?
ima iskustava?
kvaliteta? u rangu?

2lava
05.11.2009., 19:53
whirlpool koliko ja znam.

vjesttica
08.11.2009., 00:13
Ako netko ide u ikeu ovih dana da mi kupi par sitnica (uz naknadu naravno)
za dječiju sobu :s:s....
molim nek mi se javi na pp :)

Kris79
08.11.2009., 19:51
:bonk:

prema mojim spoznajama svi govore engleski. a ima i hrvatskih/bosanskih djelatnika.

katja123
09.11.2009., 09:02
Vjestica javi se, ne ignoriraj..nije stvarno u redu od tebe...dostavi ono sto moras

mali miš
09.11.2009., 09:42
ja bi htjela kupiti dave-a (http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/20078234), ali nikako da nadjem vremena da odem. ako netko ide uskoro (iz zg) i ima mjesta da mi donese, neka mi se javi na pm :)

zabica171
11.11.2009., 14:20
da li je mozda netko imao iskustva sa reklamacijom vezano za ikeu? naime kupila sam regal i nisam dobila neka 4 sarafa (neznam kako se to tocno zove) koja su nuzna za normalno funkcioniranje i otvaranje vrata. poslala sam im upit na mail koji sam nasla na internetu ali nema odgovora. Regal sam kupila u Ikei u Grazu. Ima li mozda netko adresu ili telefon na koji se mogu javiti vezano uz takve stvari?

Kris79
11.11.2009., 14:33
da li je mozda netko imao iskustva sa reklamacijom vezano za ikeu? naime kupila sam regal i nisam dobila neka 4 sarafa (neznam kako se to tocno zove) koja su nuzna za normalno funkcioniranje i otvaranje vrata. poslala sam im upit na mail koji sam nasla na internetu ali nema odgovora. Regal sam kupila u Ikei u Grazu. Ima li mozda netko adresu ili telefon na koji se mogu javiti vezano uz takve stvari?

najprije trebas provjeriti da li je to nesto sto si trebala sama ekstra naruciti ili dolazi u paketu. mozda si previdjela da ti to treba, mozda nije njihova krivnja?

nemam konkretnih iskustava, ali ti savjetujem da ponovo pogledas opis tog proizvoda uvijek pise s cim dolazi u paketu, ako je sastvani dio paketa, ja bi ih zvala. negdje vidjeh neki info telefon.

C/P

IKEA CALL CENTER: 0810/081 081
zuerst wähle dein Einrichtungshaus, dann
wähle 1 für: Allgemeine Info
wähle 2 für: Warenverfügbarkeit
wähle 3 für: Katalogbestellung
wähle 4 für: Warenbestellung
wähle 5 für: Auskunft & Reklamationen

solatido
11.11.2009., 14:47
a da li je netko kupovao u Ikei BIJELU TEHNIKU?
ima iskustava?
kvaliteta? u rangu?

Imam pećnicu s pirolizom, crnu ploču za kuhanje, ugradbenu napu i perilicu za suđe iz Ikee. Sve je bilo puno jeftinije nego u Hrvatskoj, čak i sa carinom, i ne mogu im naći nijedan nedostatak. Marka je Whirlpool.

zabica171
11.11.2009., 16:24
najprije trebas provjeriti da li je to nesto sto si trebala sama ekstra naruciti ili dolazi u paketu. mozda si previdjela da ti to treba, mozda nije njihova krivnja?

nemam konkretnih iskustava, ali ti savjetujem da ponovo pogledas opis tog proizvoda uvijek pise s cim dolazi u paketu, ako je sastvani dio paketa, ja bi ih zvala. negdje vidjeh neki info telefon.

C/P

IKEA CALL CENTER: 0810/081 081
zuerst wähle dein Einrichtungshaus, dann
wähle 1 für: Allgemeine Info
wähle 2 für: Warenverfügbarkeit
wähle 3 für: Katalogbestellung
wähle 4 für: Warenbestellung
wähle 5 für: Auskunft & Reklamationen

Ne, sigurno dolazi u paketu. Naime bez toga taj regal uopce nemoze funkcionirati. Naime vrata vise tj. nemogu se otvoriti niti zatvoriti. Bio je izlozbeni primjerak i pitala sma jos zenu da li se sta treba dodatno kupiti ona je rekla da ne da dolazi sve skupa sa policam i ladicama u paketu. Znaci fale mi ti "drzaci" za vrata. Vrata se otvaraju na nacin da se pritisnu i onda se sama otvore! Ja taj dio nemam. Losa sam sa njemackim i uopce neznam kako da im objasnim sta mi fali... :( Regal se zove norsstem u opisu na UK stranici pise ovako :

The doors have no knobs or handles, but open by a light pressure.-e sada ozmedju vrata se nalazi taj neki pipac, saraf,drzac uopce neznam kako bi to nazvala koji omogucava da se vrata na potisak otvore tj. iskoce. E taj dio nemam :(

Kris79
11.11.2009., 16:43
The doors have no knobs or handles, but open by a light pressure.-e sada ozmedju vrata se nalazi taj neki pipac, saraf,drzac uopce neznam kako bi to nazvala koji omogucava da se vrata na potisak otvore tj. iskoce. E taj dio nemam :(

znam sto je to i ne, ne dolazi u paketu. ok, necu tvrditi kad nisam sigurna, ali gotovo sam sigurna. to je tzv tip-on sistem za otvaranje vrata, imam ja na kuhinji. jasno mi je da bez tog ne funkcionira, ali to ne znaci da dolazi u paketu. ni kuhinjske rucke ne dolaze uz iveral nego ih zasebno biras.

vjerujem da se moze kod nas kupiti gdje god se kupuju ručke i taj pribor.
primjer kako moze izgledati:

http://www.doorsandfittings.co.uk/acatalog/Blum_TIP-ON.html

pogledaj ovdje: http://www.ikea.com/ms/de_AT/customer_service/Buying_Guides_PDFs/FY10/BESTA10.pdf

ovo ti je brošura za pomoc kod odabira djelova namjestaja kad sama sklapas kostrukciju. ono sto tebi treba je na str 7 i zove se Drucktüröffner, i ima sifru 701.342.42.

niti jedna rucka bez obzira je li standdardna http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/80070254 ili ovo ne dolazi uz daske, police i ladice.

ako ces ponovo u graz, imas ih kupiti na odjelu gdje su ormari. u vrećici cca 10 komada. a kazem, vrijedi probati i kod nas, sumnjam da su njihove neke specificne i da pasu samo na ikea proizvode.

sto se jezika tice, svi govore engleski. sto ne nazoves pa pokusas na engleskom objasniti sto se dogodilo?

EDIT:

nasla sam na ikea.at:

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/70134242

nadam se da sam te shvatila i bar malo pomogla.

zabica171
13.11.2009., 00:37
znam sto je to i ne, ne dolazi u paketu. ok, necu tvrditi kad nisam sigurna, ali gotovo sam sigurna. to je tzv tip-on sistem za otvaranje vrata, imam ja na kuhinji. jasno mi je da bez tog ne funkcionira, ali to ne znaci da dolazi u paketu. ni kuhinjske rucke ne dolaze uz iveral nego ih zasebno biras.

vjerujem da se moze kod nas kupiti gdje god se kupuju ručke i taj pribor.
primjer kako moze izgledati:

http://www.doorsandfittings.co.uk/acatalog/Blum_TIP-ON.html

pogledaj ovdje: http://www.ikea.com/ms/de_AT/customer_service/Buying_Guides_PDFs/FY10/BESTA10.pdf

ovo ti je brošura za pomoc kod odabira djelova namjestaja kad sama sklapas kostrukciju. ono sto tebi treba je na str 7 i zove se Drucktüröffner, i ima sifru 701.342.42.

niti jedna rucka bez obzira je li standdardna http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/80070254 ili ovo ne dolazi uz daske, police i ladice.

ako ces ponovo u graz, imas ih kupiti na odjelu gdje su ormari. u vrećici cca 10 komada. a kazem, vrijedi probati i kod nas, sumnjam da su njihove neke specificne i da pasu samo na ikea proizvode.

sto se jezika tice, svi govore engleski. sto ne nazoves pa pokusas na engleskom objasniti sto se dogodilo?

EDIT:

nasla sam na ikea.at:

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/70134242

nadam se da sam te shvatila i bar malo pomogla.

Hvala ti PUNO!:s:s:s:s

Da, taj dio za koji si stavila link mi nedostaje. Poslala sam mail u ikeu odmah su se javili zatrazili detalje sa racuna itd i sada cekam odgovor. Javiti cu kako je proslo :) hvala svima na savjetima!

waterlily
13.11.2009., 19:22
Ikea je super što se tiče reklamacija...mi smo kupovali opremu za obadvije kupaone i jednoj slavini je falio neki dio...kupili smo dvije iste, a nismo otvarali i provjeravali sve, jer je toga bila puna prikolica, dva umivaonika, ormari, kutije, lampe za klince, suđe...sve za useljenje..
nakon mjesec dana muž odlazi u Graz, sa računom, dobija neki papir, sa kojim mu se prilikom kupovine odbila ta suma (cijena slavine)...

fonemf
16.11.2009., 16:14
jeste vidjeli i čitali članak u subotnjem izdanju Jutarnjeg:

U Ikei mrze žene i crnce, a tepihe im rade djeca (http://www.jutarnji.hr/u-ikei-mrze-zene-i-crnce--a--tepihe-im-rade-djeca/350057/)

Komentari?

sly47
16.11.2009., 16:21
Vidla sam to al iskreno skeptik sam. Ne zato jer mislim da ikea nije za to sposobna i da su "sveta" firma nego zato kaj je lik radio 30 godina za ikeu i tek nakon 30 god. mu proradio osjet za moral pa je odlucio napisati knjigu ... mislim ono ... kuzis...nakon razmiriva sa Upravom ...dakle 30 god ga to sve nije toliko smetalo ... :rolleyes:

fonemf
16.11.2009., 16:33
Slazem se. I meni su uvijek sumnjive ispovijesti nakon dugogodisnje vjernosti.
Mada, ljudi cesto reagiraju na ono lose tek kad se njima pocne dogadjati. Radis negdje i vidis da stvari nisu kako bi trebale biti, ali dignes glas tek kad tebe pocnu dirati.
Nadam se da ovo s Ikeom nije istina, ali to bi se relativno lako dalo istraziti: pogledati tko im zaista radi na najvisim funkcijama, na kojim funckijama su zene itd.

2lava
16.11.2009., 19:35
kak god, zaboraviti ce se u roku keks.
i da slazem se, ako je to uvidio prije i ako ga je toliko smetalo - zasto nije progovorio kad je radio i zasto je radio 30 godina?
lako bit general poslije bitke...

kinfa84
24.11.2009., 17:02
imam 3 (crne) police iz ike-e pa ako netko zeli ...dajem ih za 200kn

recesija
24.11.2009., 19:26
....Nadam se da ovo s Ikeom nije istina, ali to bi se relativno lako dalo istraziti: pogledati tko im zaista radi na najvisim funkcijama, na kojim funckijama su zene itd.

mislim da je puno bitnije istražiti gdje to ikea radi svoje proizvode i kako se odnosi prema svojim dobavljačima, od spolne strukture rukovodstva kompanije - koja je još uvijek i obiteljska kompanija
mene bi više zanimalo šta rukovodstvo i radnici proizvođača koji rade za ikeu misle o njima
znate li neku firmu koja radi za ikeu i kako je zadovoljna s njima?
pretpostavljate li možda kako su završili oni koji su se razvijali s ikeom i pokušali raditi s drugima?
što mislite koliko bi milijardi nečega ikea radije platila nego uvela "fair trade" certifikat?

Maya_78
25.11.2009., 20:29
da li je netko gledao kuhinje u Ikei, jesu li kvalitetne (za cijenu)?
posebno me zanima model Solar
http://www.ikea.com/it/it/catalog/categories/departments/kitchen/tools/kitchen_style_selector

link šalje na galeriju sličica, ugl. Solar ona bez ručkica
je li ju netko vidio, je glossy ili ne?

Kris79
25.11.2009., 20:52
http://www.ikea.com/it/it/catalog/categories/departments/kitchen/tools/kitchen_style_selector

fronte valjda kao i na ostalim proizvodima biras sama.
ja ne znam kako su oni preveli materijale, ali probaj recimo tu

http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/S99864391?filterBean=se.ikea.ms.search.beans.IrwSe archFilterBean%40235ebf7a&SEARCH_FILTER_0=eNqVU01v00AQHQxtQQ1CDRUV4kalXkC2hH rLpa2roqAAEa44OKe1PbgL%252FmJ3nTQ9IH4BNyTED%252BAE %250AEkicOdh%252FjPWuk8ZJ26iW5Y95b97szpstfpa%252FY IUzeMLRpB%252BQmDE3ORLmn5gekoSbXTZy1P8RjQSy%250AAx l8W3wuvpV%252Fyt975ZfQgEcubLxT4L4v6BDtNEqZC%252B3Z 2CscIRdzxD6jPrqw1YylQe6L43Emkfsa%250AOaSceBEGtfBmM zqRniPX4g%252FnozPyW3qjE2zfS3PRlT1w4UETOcg5TZDzBcB 2kA1Vnc0mcERiGo3l%250AoprhboBEqrSb0RepxxeofXZRwXr9 fACrftUNLsAa9DhalXdWzC1Nt5R31tS7bpIg0wZ2enBX98Q%25 2B%250AIZl8CTCvK7BeC1QrENDuvSdDYkUkCS1HMJqEktLSFG3 OR%252FgEN6dpypk6tDEJTW2pgXp6HIzQF7pw%250AjdTj4sjS slSfhDQhgqZJU9HJPZsIDFM2rgBDAiFL80xv5w3yPBICdpfv%2 52FPl8VrU5pr64neaJVLmn%250AG5ALGlkvSdY5zWBy3VA35Ez btOSIzXZ5Z1T8HZX%252FguL7mQGgJeU5fXodkbT8EWzvll%25 2B3WwYYLqwS%250AdcR6sDIkUa47LYUFQPW5fumDV887miSX8G zpEhZ6NumGAbcG0Irl4FS2StPk%252FO5cNL%252Bql%252Be0 49ed%250AKu8QM8JEjIm4Mu%252BcpvLWYnlKqRxDeHxpimYo% 252Bu3YGXOB8dV8RZH800xd%252FwFW%252FdSQ

pa vidi opis proizvoda. tu je komad koji moze (i ne mora) biti sastavni dio kuhinje.

Maya_78
25.11.2009., 20:58
proučavala,, ali opet ne kužim
"lamina"? ali ne piše je li sjajan
za Abstract se vidi da jest, ali za Solar? :ne zna:

Pahuljica01
28.11.2009., 13:25
Je li itko kupovao kuhinju u Ikei? Zanima me jel to treba unaprijed naručiti pa čekati ili imaju na svom skladištu kao i sve ostalo?
S time da bi mi to uzeli u Mađarskoj jer je dosta jeftinija...

A drugo pitanjce, ako netko zna nešto o onom Ikea Finanzirung? Daju na rate?
Kak to funkcionira??

Hvala :s

zveki07
28.11.2009., 21:31
Da li mi mozete preporuciti nekoga tko dovozi namjestaj iz Graza za fiksnu cijenu? Obzirom da je cifra nesto veca, a sve stvari stanu u jedan veci kombi, glupo mi je davat 30% na cifru od 3500€.

sowuljaga
01.12.2009., 01:00
ako ce netko ici u ikeu(iz zg-a) i ako bi mu se mogla pokrpat za jednu malu stvar nek mi javi na pm

hvala!

almador
02.12.2009., 00:12
Kojim se vi idejama bavite, nevjerovatno. Gdje Ikea radi svoje proizvode? Pa na svakom artiklu ti pise drzava i dobavljač. Drzavu znas , dobavljača bas i neces saznati osim ako nemas nekoga u Ikei. A uostalom zasto bi netko to i znao, to spada u poslovnu tajnu .
No evo, Hilding Anders im radi madrace, u Poljskoj tvornici, Simpo im radi madrace u Srbiji i to velike kolicine, U vasem susjedstvu , tocno 150 km od Zagreba postoji jedna draga gospodja koja siva sve navlake za Ikeine trosjede, dvosjede. Njenih oko 400 radnikai ima oko 400 Km mjesecno a ostali u toj bransi 150-200Km . Sasije oko 1 000 000 navlaka i oko 200 000 navlaka za madrace koje onda idu u jednu Cesku tvornicu koja ih navlači na madrace, ( ne nije nas Tropico) a ta tvornica to radi iako je izgubila posao sa jastucima koji su radili za Ikeu.
Stvar je jednostava, sve dok je prihod veci od rashoda radis za onoga tko ce ti redovito placati obavljeni posao.......kad dodje drugi jeftiniji dobavljac a tesko je dobiti posao za Ikeu onda ti ili nastojis smanjiti rashode ili ispadas iz igre. Isto tako jedna ili par greski na artiklu i cijeli sleper ide natrag dobavljaču pa pregledavaj sam i napravi kako treba a penali ce ti doci na naplatu.
A da li koriste djecu i ilegalno kupuju drvo..mozda..tko zna...no to vjerovatno rade i mnogi cije kosulje, tenisice nosimo...a usput Ikea je prepisana dobrotvornoj ustanovi..koja ne plaća porez na dobit..no nezna se vlasnik - osnivac te ustanove - kola prica..a da li je tocno neznam..vaznije mi je da radim i da moja firma funkcionira, a ne kao neke lijencine koje ne stizu nista jer je to najbolji izgovor za nerad :rofl::rofl:

mislim da je puno bitnije istražiti gdje to ikea radi svoje proizvode i kako se odnosi prema svojim dobavljačima, od spolne strukture rukovodstva kompanije - koja je još uvijek i obiteljska kompanija
mene bi više zanimalo šta rukovodstvo i radnici proizvođača koji rade za ikeu misle o njima
znate li neku firmu koja radi za ikeu i kako je zadovoljna s njima?
pretpostavljate li možda kako su završili oni koji su se razvijali s ikeom i pokušali raditi s drugima?
što mislite koliko bi milijardi nečega ikea radije platila nego uvela "fair trade" certifikat?

ozirus
02.12.2009., 01:29
koja to žena šiva navlake ,može neki info broj ili slično?
hvala

murtila
02.12.2009., 23:16
Evo sam malo gledala po njihovoj stranici, još uvijek mogu samo gledat
(nisam nikad bila u dotičnoj )
valjda će me ubrzo MM odvest za neki rođendan ili godišnjicu :mig::cerek:

je li netko ima ove njihove staklenke, kakve su :ne zna:
jeftine su i rado bi ih imala,

http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/40113613

*jezebel*
08.12.2009., 15:22
eh, da, ne znam je li se vec spominjalo, ali mozda ce nekome znaciti ova informacija: regali koje sam gledala su u villesseu za 20-ak eura jeftiniji nego u grazu!

Zvrksa
08.12.2009., 15:24
cijene ti se općenito razlikuju u Austriji i Italiji... pojedini proizvodi su jeftiniji u Austriji, a pojedini u Italiji

maritza
10.12.2009., 22:10

Taj Solar ti je potpuno mat. To im je i najskuplji model, čini mi se.
Lijepo i kvalitetno izgleda, imali su izloženu s "drvenim" donjim elementima i gornjim bijelim.
Mislim da ono što mi zovemo "visoki sjaj" kod njih je isključivo Abstract, druge nisu sjajne.

Maya_78
10.12.2009., 22:26
šta potpuno mat ili, onako, polumat, ne baš visoki sjaj?
sad sam razočarana jer dugo razmišljam o Solar kao opciji :(
na slikama bijela ne izgleda toliko "nesjajna"...

maritza
10.12.2009., 23:52
A sad...mat ili polumat..meni je mat:D

Ne znam kako opisati izgled, možda se može reći da je drvena (btw. gore sam drvena stavila u navodnike, a stvarno je drvena tj. furnirana:top:) sjajnija od bijele:rofl:
Drvena je glatka, a kod ove nije glatka površina nego je namreškana, kad pogledaš jako izbliza je kao lagano grbava (ali u pozitivnom smislu:lol:)

Osobno, ako bih već dala toliko love za Solar, radije bi dala za furnir ili kombinaciju:ne zna:
Za skroz bijelu, pogotovo ako zapravo želiš sjajnu, je i Abstrakt čisto pristojna.
Ne djeluje jadnjikavo ni nekvalitetno (iznad očekivanja svakako).

Maya_78
11.12.2009., 01:10
maritza, i meni tako Solar djeluje na slikama...
razočarenje... htjela bih baš glossy i bez ručkica...
očito neće biti Solar
možda Abstract s onim taaanašnim kvakicama koje se samo prikače gore (strecket ili sl. se zovu..)
ma i nije razlika u cijeni velika solar vs abstract, radila ja u Planneru :mig:

maritza
11.12.2009., 01:46
Kako nije:misli:

Fronta Abstrakt 49.-
Fronta Solar 75.-

Nije zanemarivo.
Dobro, ako je kuhinja mala onda nije velika razlika:D

Maya_78
11.12.2009., 02:35
Kako nije:misli:

Fronta Abstrakt 49.-
Fronta Solar 75.-

Nije zanemarivo.
Dobro, ako je kuhinja mala onda nije velika razlika:D

kad sve staviš na papir tj. u planner ta cijena fronte zapravo dođe "zanemariva"... ma meni npr. dođe razlika cca 200 eura na iznos oko 1.800

2lava
14.12.2009., 12:21
graz je meni graz, uvijek najdrazi:cerek:
u padovi je vjecito kaos, bez obzira na dan. cirkus
villesse mi se cini manjim, ali mozda brijem.
ducan ko ducan. isto ko u njemackoj i americi, barem meni.

muukigirl
14.12.2009., 19:03
ja sam bila u budimpeštanskoj (točnije u Budaörs-u, predgrađu Budimpešte, nešto tipa industrijske/šoping zone) i divna je! :D nisam puno potrošila jer sam samo sitnice uzimala, ali idem sad na 4 dana u Budu u šoping (poslijebožićni, kad fine rasprodaje počnu) pa ću izvidjeti i onu u samom gradu.

Corinna
15.12.2009., 12:57
Pitanje za one koji su bili u Ikei u Trstu... dali imaju izbor podnih jastuka i ukrasnih siba?

Molila bi odgovor :moli:

nasmijanonebo
15.12.2009., 13:24
nije ti ikea u trstu nego u vilesse-u. to ti je između monfalconea i palmanove.

nasmijanonebo
15.12.2009., 13:36
nasmijanonebo pisala sam ti ja pred par stranica za ikeu u Budimpesti. Iako je sad proslo godina od toga pa ne znam dal je jos uvijek ista situacija al onda sam bas zazujala ....

evo, nasla sam i procitala..hvala ti!:)
ma ici cu usput kad vec idem u budimpestu:D..(znam di je budaors)

Corinna
15.12.2009., 13:50
Pitanje za one koji su bili u Ikei u Trstu... dali imaju izbor podnih jastuka i ukrasnih siba?

PLAVI GOLUB
15.12.2009., 14:28

http://www.ikea.com/it/it/catalog/categories/departments/decoration/10769?pageNumber=0

a za jastuke..hm..ne mogu ih naći..a znam da sam ih vidjela..crne,bijele,crvene,zelene i na prugice plave..

Corinna
15.12.2009., 14:57
http://www.ikea.com/it/it/catalog/categories/departments/decoration/10769?pageNumber=0

a za jastuke..hm..ne mogu ih naći..a znam da sam ih vidjela..crne,bijele,crvene,zelene i na prugice plave..

Joj hvala ti puno :kiss:

hermaed
20.12.2009., 01:44
čuh da je u sloveniji, negdje blizu granice s hr otvorena ikea. ne nalazim potvrdu za to na internetu. zna li tko što o tome?
kad će ikea konačno u hr?

2lava
21.12.2009., 12:24
nije u sloveniji nego u italiji.
pogledaj na talijanskim stranicama pod IKEA VILLESSE

nasmijanonebo
25.12.2009., 13:45
kak je moguce da u budimpesti ima cak 2 ikee?
doduse, jedna je u budaorsu, to je predgrađe budimpeste a druga u budimpesti..ali sve je to ipak budimpesta..
iznenadjena sam, jer nisam vidjela da to drugdje ima-2 ikee u jednom gradu..

Utpala
25.12.2009., 17:37
Ima i Munchen dvije Ikee...

thune
26.12.2009., 01:40
kak je moguce da u budimpesti ima cak 2 ikee?
doduse, jedna je u budaorsu, to je predgrađe budimpeste a druga u budimpesti..ali sve je to ipak budimpesta..
iznenadjena sam, jer nisam vidjela da to drugdje ima-2 ikee u jednom gradu..

ima ima :)

avirka
31.12.2009., 08:28
U starom stanu imali smo puno stvari iz Ikee,(velika papirnata lampa, karnise, zavjese,lustere, police za knjige...), sve lijepo i moderno izgleda,detalji iz Ikee stvarno "podignu" stan.
Kupila sam i one stange za kuhinju i visece elemente za te stange, za zacine, za cijeđenje suđa... i to sve donijela shoping busom s trbuhom do zuba(bila sam trudna 8 mj):rofl:
Nedavno sam narucila kod Nene onaj regal sa ulozivim kutijama za igracke, prezadovoljna sam, preporodili smo se.
Neznam nikoga tko je kupovao krupnije stvari(kuhinja i sl), a njihove kuhinje mi se bas sviđaju, neznam kakva ima je kvaliteta, dobro izgledaju uživo.:ne zna:

avirka
31.12.2009., 08:30
Kada se otvorila Ikea u Trstu?Prije godinu dana je nije bilo.

crvenkapica33
31.12.2009., 12:05
ikea nije u trstu nego u villeseu :kava:

bulthaup
01.01.2010., 20:14
Nije da se hvalim, ali London ima cetiri Ikea prodavnice.:)

almador
01.01.2010., 21:55
Prag samo dvije ali ...ooooooooooooooogrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrooooooooomn e..recimo da je Ikea u Grazu kao 2/3 Pračke Ikee, dok je Ikea u Brnu jos i veca, i naravno asotriman nije isti u svim Ikeama, npr jeste li znali da je kozni Klippan u Svicarskoj za 100 eura jeftiniji od onoga u Austriji, da krevet od imitacije bambusa, neznam kako se zove u Ikei u poljskoj, samo 100 km od firme kosta 50 eura manje nego u Ceskoj. No najvaznije ima domace, Ceske robe koja i u kvaliteti i u cijeni sisa Ikeu, samo moras znati gdje sto nabaviti.

akafi
04.01.2010., 14:20
zna li neki ikeoznanac kako mi hr državljani možemo plaćati u ikei?
imam family card, a ne znam dobro njemački, koliko sam shvatila na njihovim stranicama ne možemo plaćati na rate?
možemo li koristiti american revolving?
tnx!

PLAVI GOLUB
04.01.2010., 14:48
koliko ja znam primaju čekove hrvatske poštanske banke..:kava:

za ozbač:
na rate ne..ali s bilo kojom revolving karticom da..:mig:

Veljko77
06.01.2010., 22:10
Da li je netko bio u Ikea-i u Grazu i Klagenfurtu, može li usporediti, gdje je bolje ići? Po kilometrima bi Graz trebao biti 40km bliže i 10min kraće, ali to je samo teorija. Zanima me praksa i iskustva?

Galadriel
08.01.2010., 17:12
Ispricavam se ako sma na krivom topicu ali ja sam u potrazi za ovim! (http://www.ikea.com/PIAimages/58185_PE163835_S4.jpg) :)
Ako netko to ima i ne treba m voljna sam kupiti je po povoljnoj cijeni :) ponude na pm,,
:D :D

Kris79
08.01.2010., 17:35
Ispricavam se ako sma na krivom topicu ali ja sam u potrazi za ovim! (http://www.ikea.com/PIAimages/58185_PE163835_S4.jpg) :)
Ako netko to ima i ne treba m voljna sam kupiti je po povoljnoj cijeni :) ponude na pm,,

:cerek:

imam. nedam :p.

sala.

to je divna stvar. diiivna. napokon sve moje marame imaju svoje mjesto u ormaru i nisu raskupusane :top:

gugolina
08.01.2010., 17:37
Vi koji razumijete njemački:

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/90027811

Dolje desno piše (2 Packungen gesamt)

Znači li to da se za 10 eura dobiju 2 kutije?

Hvala!

Galadriel
08.01.2010., 17:42
:cerek:

imam. nedam :p.

sala.

to je divna stvar. diiivna. napokon sve moje marame imaju svoje mjesto u ormaru i nisu raskupusane :top:

Upravo zbog marama to i trebam,,imam ih puno i samo zauzimaju mjesto(kojeg ionako nema) u ormaru :(
znas mozda di se nesto slicno moze kupit u Hrvatskoj?

Kris79
08.01.2010., 17:51

Hvala!

ne bih rekla, ali ne mogu tvrditi.. naime kad nesto dolazi u paketu, vise komada pise kao ovdje: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/80072644

u ovom zutom kvadraticu pored slike: 10 Stück

ovo dolje 2 packungen mi se cini da se odnosi na pakiranje. moj krevet je primjerice imao 4 ili 5 tih packungen.

pogledaj recimo ovo: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/80120584
pise 3 packungen. sigurno ne dobijes 3 kreveta ;) :D

Kris79
08.01.2010., 17:53
Upravo zbog marama to i trebam,,imam ih puno i samo zauzimaju mjesto(kojeg ionako nema) u ormaru :(
znas mozda di se nesto slicno moze kupit u Hrvatskoj?

google zna: http://www.promodar.hr/index.php?kateg=7&sub=77&id=1407

nisam nigdje srela po ducanima, sto ne znaci da nema.

Galadriel
08.01.2010., 18:21
google zna: http://www.promodar.hr/index.php?kateg=7&sub=77&id=1407

nisam nigdje srela po ducanima, sto ne znaci da nema.

Hvala,,
ma ja sam iz Rijeke,,tu sam pogledala po ducanima sa stvarima za kucu al nisam nigdje vidjela :(

charlizeos
08.01.2010., 19:33

Hvala!

misli se da je zapakirano u 2 kutije

lionička
15.01.2010., 21:37
pozdrav! da ki netko zna jel mi iz hr. i kako možemo doč do te ikea femily card.
nagovaram muža ili brata da idemo u šoping, a volim bilo kakve pogodnosti.
i molim da mi napišete koje su pogodnosti te kartice.ja si nisam sa njemačkim baš...
hvala!

Zvrksa
16.01.2010., 12:18
možeš ju nabaviti ili tamo ili ispuniš obrazac na njihovoj stranici, pa ti pošalju...
pogodnosti - svaki mjesec su određeni proizvodi na akciji ako imaš ikea family card, dobiješ tamo besplatno njihov časopis, vrećice, besplatnu kavu kad naručiš nešto u restoranu...a imaš i dio ikea family asortimana koji je za članove uvijek jeftiniji

lionička
16.01.2010., 18:02
SUPAČ! puno hvala! lp

majakovski
18.01.2010., 00:16
nisam nikad bio u ikei pa me zanima npr. kad se kupuju stolice, one nisu montirane, jel?
tri obične drvene stolice bi stale u autobus u onaj gepek ispod?

Kris79
18.01.2010., 08:05
nisam nikad bio u ikei pa me zanima npr. kad se kupuju stolice, one nisu montirane, jel?
tri obične drvene stolice bi stale u autobus u onaj gepek ispod?

za svaki proizvod ti na njihovoj stranici pise kako je zapakiran (1,2,3 pakiranja i dimenzije). vecina je u komadima i pametno poslozeno u kutije da zauzima sto manje mjesta.

frupy
24.01.2010., 19:53
Ako netko to ima i ne treba voljna sam kupiti je po povoljnoj cijeni :) ponude na pm,,
Nemoj previse zaliti za tim.
Imam tu stvarcicu vec godinama i nije mi ni priblizno prakticna kako se na prvi pogled cini.
Ja sam uzasno slaba na salove i marame tako da ih imam doma cijelu hrpu. Kad neki tezi ili veci sal ili maramu objesim na ovu vjesalicu, ona se sva uvije, moram paziti da salovi budu ravnomjerno rasporedjeni da ne visi na jednu stranu, duzi salovi se preklapaju pa imas ogroman debeli snop koji na kraju ipak zauzima dosta mjesta. Osim toga, sve bude dosta zguzvano jer su rupe relativno male...
Eto, to je moje iskustvo.:zubo:

EGR
26.01.2010., 00:07
Zabunom sam kupio dva PAX korpusa ovakva: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/40013996 Dimenzije su 100X58X236

doma mi stoje zapakirani u kutijama,pa ako nekoga zanima nek se javi na PP pa se dogovorimo .

Maya_78
29.01.2010., 13:20
da li je netko kupovao kuhinju u Ikei, a da je jedna od onih koje se ne mogu odmah "preuzeti"?
da li se onda može dogovoriti preuzimanje nekog datuma ili je baš "must" da oni dovoze?

crvenkapica33
29.01.2010., 13:29
kolega je kupovao kuhinju, došli su tamo, složili sa ženom iz ikee nacrt kuhinje (btw, u grazu radi žena s ovih prostora) - znači ko u bilo kojem salonu u zagrebu i onda kad je bila gotova javili su im iz ikee (ili su dobili rok kad je može preuzeti, ne sjećam se točno) i neno (koji se tu često spominje) im je dovezao :ne zna: tu su našli montera koji im je složio.

e sad, koliko ikei treba da je oni slože po tvojim mjerama, ne znam, ali koliko se sjećam, prilično kraće nego što se kuhinje u zg čekaju.

kad dođe s puta, mogu ti provjeriti točno.

Maya_78
29.01.2010., 13:45
tnx!
u Ikea kitchen katalogu kraj par kuhinja (među kojima je i ona koju ja želim) stoji naznaka da se mora "čekati" odnosno da ju oni "dovoze" pa me radi toga zanimalo... vjerojatno je najbolje to s njima direktno dogovoriti, vjerujem da su flexibilni (možda se nešto unaprijed plati)...
ma čakk mi i nije bitno da li se čeka 2 tjedna ili mjesec dana, glavno da se to može tako organizirati...

crvenkapica33
29.01.2010., 13:55
može sigurno, ovo je bilo prije godinu dana, sumnjam da se u međuvremenu promijenilo. i koliko znam, oni ne voze u hrvatsku. ikea mislim :zubo:

Maya_78
29.01.2010., 17:55
može sigurno, ovo je bilo prije godinu dana, sumnjam da se u međuvremenu promijenilo. i koliko znam, oni ne voze u hrvatsku. ikea mislim :zubo:
ha ha, nisam ni sanjala o takvom "aranžmanu"... ali je bilo upitno da li voze do granice... :)
btw, da li je ta tvoja prijateljica zadovoljna kvalitetom kuhinje (koju je uzela?)?

crvenkapica33
29.01.2010., 19:49
prijateljica je kolega :rofl:

uzeli su one obične faktum elemente koliko sam skužila, nije neka spešl jer je za vikendicu (koja je doduše bolje opremljena nego neki stanovi :zubo: ). oni su zadovoljni. imaš gore na fotkama onu divnu vikendicu u mađarskoj tako da nju pitaj kako je zadovoljna.

coco zoe
26.02.2010., 02:21
pozdrav! da ki netko zna jel mi iz hr. i kako možemo doč do te ikea femily card.
nagovaram muža ili brata da idemo u šoping, a volim bilo kakve pogodnosti.
i molim da mi napišete koje su pogodnosti te kartice.ja si nisam sa njemačkim baš...
hvala!

link: www.ikea-family.net/austria/familyanmeldung/anmeldung.php

Sva polja označena zvjezdicom se obavezno moraju ispuniti. Uzeti u obzir velika i mala slova:
1. Anrede: odabrati Mann ili Frau= gosp./gđa
2. Vorname=ime
3. Nachname=prezime
3. E-Mail
4. Geburtsdatum=datum rođenja (TT.MM.JJJJ=dan.mjesec.godina; dan i mjesec dvoznamenkasto, npr. 02.07.)
5. Strasse=ulica, Nr=broj
6. PLZ=poštanski broj (mislim da nama nije htio primit 10000 jer oni imaju četveroznamenkaste brojeve, pa smo upisali 1000, ako neće, probaj i ti tako ) i Ort=mjesto
7. Land - izaberi Kroatien
8. Einrichtungshaus - odabrati Ikea centar koji posjećuješ, npr. Graz
9. Ikea Family Newsletter - ako ga želiš primati, klikni na Ja, ak ne Nein
(mene inače veseli vidjeti kaj ima novo i na akciji, a prošle godine mi za Božić poslali mejl s kodom koji sam u Ikei zamijenila za njihovu poklon karticu s 5 jura :))
10. Klikni na Ich stimme zu (slažeš se da koriste tvoje podatke isključivo u svoje marketinške svrhe) i na kraju na Anmelden (prijava)

Karticu ti pošalju na kućnu adresu.

Prije je postojala mogućnost da odabereš da ti onaj njihov magazin šalju doma, meni je do sada stizao, al sada na stranici za prijavu ne vidim tu opciju. Samo vele da si ga možeš besplatno uzeti kad dojdes kod njih u Ikeu.

Lemon7
02.03.2010., 13:52
možeš ju nabaviti ili tamo ili ispuniš obrazac na njihovoj stranici, pa ti pošalju...
pogodnosti - svaki mjesec su određeni proizvodi na akciji ako imaš ikea family card, dobiješ tamo besplatno njihov časopis, vrećice, besplatnu kavu kad naručiš nešto u restoranu...a imaš i dio ikea family asortimana koji je za članove uvijek jeftiniji
A možemo ju mi iz Hrvatske dobiti?

Lemon7
02.03.2010., 13:56
Zabunom sam kupio dva PAX korpusa ovakva: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/40013996 Dimenzije su 100X58X236

doma mi stoje zapakirani u kutijama,pa ako nekoga zanima nek se javi na PP pa se dogovorimo .
Ne radi ti link :confused:

PLAVI GOLUB
02.03.2010., 14:05
A možemo ju mi iz Hrvatske dobiti?

mislim da je ovo već prenaporno ..kad se već dođe na forum..ono..prolistaš par strana..vidiš o čem se je pisalo..po ovome..svaki dan netko novi..i uvijek ista pitanja..pa di bi se došlo tome na kraj..:škrguće:

da..možemo ju dobiti..
evo..tu si je forumašica dala truda objasniti..pročitaj,pa ako ti tu nešto nije jasno..onda pitaj..(ovo je jednu stranu prije bilo)

http://www.forum.hr/showpost.php?p=25264240&postcount=719

brandoholik
03.03.2010., 10:14
ikea je super, samo da je ima u hrvatskoj :mig:

zametak
03.03.2010., 10:23
Ima li tko od vas katalog za pokloniti/prodati za 2010 ?

Ili info kako nabaviti?

:mig:

mali miš
06.03.2010., 00:18
Ima li tko od vas katalog za pokloniti/prodati za 2010 ?

Ili info kako nabaviti?

:mig:

ima na netu, na ikeinoj stranici :)

fonemf
10.03.2010., 13:50
gledala neki dan ponovno Fight club pa me podsjetio:

Like so many others, I had become a slave to the Ikea nesting instinct. I'd flip through catalogs and wonder, 'What kind of dining set defines me? ...

http://www.youtube.com/watch#!v=EanRJ6ENymE

(originalni dio scene ovdje (http://www.youtube.com/watch?v=rOx9uQ4cuJk), samo s poljskim titlovima?)

luna_lana
12.03.2010., 05:30
Pozdrav! :)
Molim vas za malu pomoć, evo pročitala sam postove na ovih 15 strana i odlučila se ipak za dostavu iz Ikee u Grazu sa ovim ¨"mravcima".
Uglavnom, problem je u tome što ja potpuno nisam shvatila na njihovoj stranici kako se to naručuje...
Tj jel to mora biti artikl koji je isključivo u katalogu za 2010 godinu sa šifrom ili se može otići u Ikeu i pogledat stvari, prepisati šifre i nazive artikala pa tako naručiti.
Ja bi htjela naručiti ovaj krevet za svoga maloga, sa ovim ormarićem pored i ladicom ispod kreveta... http://www.ikea.com/at/de/catalog/categories/departments/youth_room
Njega nema u katalogu za 2010 već je bio u katalogu od prošle godine.
Jel ja mogu njega naručiti tako da prepišem šifru sa web stranice Ikee, jel to isto kao da se naručuje iz kataloga? :ne zna: