PDA

View Full Version : Ikea

stranice : [1] 2 3 4 5

mirrorball
19.05.2003., 18:18
E sad, pošto sam ja seljak koji još ni u jednom IKEA-nom salonu nije bio (samo kataloge listam i uzdišem), recite mi Vi koji tamo kupujete da li je to kvalitetan namještaj ili je to samoi sfuran namještaj. Naime, imam doma par stalaka za CD-ove iz IKEA-e i mogu reć da i nisu nekaj kvalitetni, ...ali su lijepi. Je li i s ostalim stvarima tako, ili sam ja na loše naletio?

BozeSacuvaj
19.05.2003., 18:52
Pa cuj, ono sto vrijedi, a ne samo da izgleda lijepo, je i u IKEI skupo - i rijetko :(. Mi smo napravili jako lose iskustvo sa njihovim namjestajem, u biti je napravljen za jednokratnu upotrebu. Namjestaj ne kupujemo vise tamo.

Kiki
19.05.2003., 19:00
Nije kvalitetan, ali je fora.
IKEA ovdje slovi kao jedna od najjeftinijih prodavaonica namjestaja.
Popularni su jer je namjestaj dobrog dizajna, al definitvno nije trajan.
Ja imam neke bookcases od njih i to je basically najobicnija sperploca....

slavkec
19.05.2003., 20:10
Ikea je iz godine u godinu sve losija i losija. :flop:

To je nekad bila jeftina industrija idealna za mlade ljude da si opreme svoj prvi stan u nesto trendovsko i ne skupo. Nikad njihove stvari nisu bile ni trajne, ni kvalitetne, ali dizajn je bio moderan i cijene niske, pa je to bilo prihvatljivo.

Sad vec neko vrijeme njihove cijene uopce nisu niske :rolleyes: a kvaliteta im je svake godine sve niza i niza. Ja redovno idem u Ikeu, iako svaki put kazem sam sebi da necu. :rolleyes:

Ako ikako mozes, daj si napraviti sperploce (iver-ploce) po mjeri za ormar i nadi nekog tko ti ih moze spojiti (decko, muz, tata, placeni majstor) i imat ces bolji i kvalitetniji namjestaj od Ikeinog. Osim toga, imat ces puno veci izbor boja, a moci ces si napraviti i mjere koje pasu bas uz tvoj prostor. U Ikei ionako kupis namjestaj koji se mora naknadno sloziti, pa je bolje da te daske kupis sama u Hr, nego da ih moras transportirati iz Austrije, eventualno platiti carinu i onda opet doma imas jeftinu konfekciju. :flop: :rolleyes:

verica
19.05.2003., 20:11
Ima svega, ali u principu nije baš kvalitetan, što je meni žao jer mi je Ikea namještaj super dizajna. Doduše, Ikeine kuhinje mi se čine sasvim OK.

Moj savjet ti je da obavezno vidiš namještaj uživo, tj da ga slučajno ne naručuješ samo na temelju kataloga jer neke stvari u katalogu izgledaju super a u prirodi su koma. Ja sam jednom išla u Graz kupiti sofu koju sam vidjela u katalogu a kad sam je vidjela uživo nisam mogla doći k sebi. Generalno, čini mi se da ormari, police i kreveti nisu loši, a sofe su mi koma.

Bluegirl
19.05.2003., 21:04
Sofu sam ja htjela kupit od njih al mi je frendica rekla da Razgoršek iz Slovenije radi sofe za njih..ja skoro pala u nesvjest jer Razgoršek mi se cinio skup. Otisli mi do Razgorška, uzela sam tamo 2 sofe s najskupljom "oblekom" i platila sam 2x manje nego u Ikei. Imaju isti dizajn ko Ikea (kad rade za njih :rolleyes: ) al cine mi se puuuno kvalitetniji. Racunale smo ja i mama da bi me 2 sofe u Ikei kostale oko 450 000 sit a kod Razgorška sam s najskupljom presvlakom platila 280 000. Isplati se. Svako ko mi dodje u stan se zaljepi za sofe, kak su lijepe.

Inace Ikea mi super za djije midje, posudice, svijecice, kamencice......

Minam
19.05.2003., 21:59
Meni je IKEA super ako ne racunam da ce mi te stvari trebati i za dve tri godine.
Ja sam kupila par kvalitetnijih regala, lepi su, traju ali ne znam koliko jos..ma to je sve super kad si student pa i ne kupujes na duze vreme nego sve za prvu pomoc.

Winona
19.05.2003., 22:44
mirrorball kaže:
E sad, pošto sam ja seljak koji još ni u jednom IKEA-nom salonu nije bio (samo kataloge listam i uzdišem), recite mi Vi koji tamo kupujete da li je to kvalitetan namještaj ili je to samoi sfuran namještaj. Naime, imam doma par stalaka za CD-ove iz IKEA-e i mogu reć da i nisu nekaj kvalitetni, ...ali su lijepi. Je li i s ostalim stvarima tako, ili sam ja na loše naletio?

Naletio si na lose. Meni se ne svidja sve od Ikee.

Imamo spavacu od Ikee. Bijela, kvalitetna, skupa.

Svidja mi se sto njene snjezno bijele navlake ( krevet je sav obucen u njih ) perem na 60 stupnjeva pa me nije briga kaj i s cim zaflekam.

Uopce nije imala Ikea cijenu. :rolleyes:

Frendic aima Ikea kuhinju evo vec 7 godinu i zadovoljna je. Kuhinja je bila eventualno 5 % jeftinija nego u ducanima sa poznatim markama.

Ovdje Ikea ima jeftinije i skuplje kuhinje ( sa ugradbenim Electrolux aparatima ) , jeftinije i skuplje spavace, stolove.

Iz Ikee imamo i kuhinjsku lampu, ISTU smo vidjeli u dizajnersko salonu za pet puta vecu cijenu.

Jos iz Ikee ? Velike stajace lampe, ludi pisaci stol, ogledalo za kupaonu, nocne lampice, nigdje jeftinijih zarulja ( odma kupimo 50-ak komada :D )

Ne svidjaju mi se njihovi sinteticki tepisi te stolice.

Jako su kulantni, mi dobili par sarafa badava, koje smo mi izgubili ( dokazano, poslije -kako to obicno biva - ih nasli )

Sudja imaju jeftinog - isplati se staklo i keramika, tave ne bi bas tamo kupovala.

Winona
19.05.2003., 22:47
Bluegirl...ako nadjes na Ikeinoj stranici daj molim te stavi link na svoju sofu.

Koliko je to eura ( ono sto si pisala u tolarima ? )

sofe (http://www.ikea.de/product_presentation/subcat.asp?id=1287,4797)

verica
19.05.2003., 23:42
Evo, ove Klippan sofe na slici i ne izgledaju loše ali u živo su koma - ali one su bar skroz jeftine. Ne mogu sad na ovoj stranici naći jednu kutnu sofu koja mi se u katalogu jako sviđala, bijela je i skroz ravnih linija, i košta oko 1000 EUR, a u živo izgleda kao da sam ju ja šivala.

Secundo
20.05.2003., 09:46
Imam nekih stvari od prije, npr. Billy (svedska rijec za regal za knige), i vec vrlo dugo traju, a bili su vrlo jeftini. Drveni stol je bio takodjer neunistiv. Dizajn je stvar ukusa. Ukratko, trajne stvari za malo love.

Crow Jane
20.05.2003., 10:26
Meni se sviđa...i nisam primjetila neku "nekvalitetu" :s

Ovdje kad sam iznajmljivala stan, bio je prazan, pa su stanodavci unajmili Ikea dizajnera da ga sredi. :s :s :s
Ispalo je ludo ~ do zadnjeg detalja - mirisne svijeće kaj je stavio. A sve je crveno - bijelo, iako ja preferiram crno - srebrno, svejedno je zakon. :D

Barry Kent
20.05.2003., 11:10
Bluegirl kaže:
Sofu sam ja htjela kupit od njih al mi je frendica rekla da Razgoršek iz Slovenije radi sofe za njih..ja skoro pala u nesvjest jer Razgoršek mi se cinio skup. Otisli mi do Razgorška, uzela sam tamo 2 sofe s najskupljom "oblekom" i platila sam 2x manje nego u Ikei. Imaju isti dizajn ko Ikea (kad rade za njih :rolleyes: ) al cine mi se puuuno kvalitetniji. Racunale smo ja i mama da bi me 2 sofe u Ikei kostale oko 450 000 sit a kod Razgorška sam s najskupljom presvlakom platila 280 000. Isplati se. Svako ko mi dodje u stan se zaljepi za sofe, kak su lijepe.

Inace Ikea mi super za djije midje, posudice, svijecice, kamencice......

Bluegirl, a kaj je to Razgoršek? Čini mi se vrlo interesantno - gdje je, u kojem gradu, imaš li link, adresu, telefon, GSM, išta od njega?

luca
20.05.2003., 11:38
mirrorball kaže:

ima svega. moj cijeli stan je Ikea (najjeftinije sto tu mogu naci): stolovi (stakleni i drveni), stolice (drvene) su izvrsne. lampe su uzasno jeftine i izdrzljive, kvaliteta kauca je tocno primjerena njegovoj cijeni, ormari su precjenjeni u odnosu na kvalitetu, krevet je ok. sitnice su cesto jeftine i mogu biti ili kvalitetne (neke stvari od metala i pruca) ili uzas...

stvarno ima svega. moj opci dojam je: s obzirom na novce koje sam ulozila, zadovoljna sam. :)

Hannah
20.05.2003., 11:49
za lovu koju daš u ikei treba biti prilično zadovoljan...zna se naći zgodno dizajniranih stvarčica. o kvaliteti bi se dalo. moj dojam je kad dođem tamo da mi sve nekako djeluje kao da će se raspast...onda malo zažmiriš i razmisliš - ma ok je to za tu lovu i dobro izgleda i prođe...;)

Septembar
20.05.2003., 11:58
Secundo kaže:
Imam nekih stvari od prije, npr. Billy (svedska rijec za regal za knige), i vec vrlo dugo traju, a bili su vrlo jeftini. Billy je IME tih polica, nije rijec (bokhylla je polica za knjige)

btw bila sam bas prosli vikend u "najvecoj ikei na svijetu", to ti je velicine omanjeg aerodroma
i jos na 5 spratova :eek:
a naroda uvijek kao da dijele dzaba
mrzim ic tamo, 15 minuta je od mene ali odem jednom-dvaput godisnje

zat sto su svi histericni za tom jebenom ikeom,,, svedi idu u ikeu kao mi na kafu u grad, cist da nekud odu :rolleyes:
roba: jeftino i ostancano, sve na isti kalup
nemam uopce neki skupi namjestaj, ali od ikee iz nemam nist, osim eventualno par lampi

luca
20.05.2003., 12:03
Hannah kaže:
o kvaliteti bi se dalo

moj dojam je stvarno da ima stvari koje su dosta kvalitetne: imam ih vec nekoliko godina i cine se da ce me i u grob otpratiti (stolovi, stolice, okvir od kreveta, nocni ormaric, mali ormaric sve od drveta). ormari za odjecu (iverica), za cipele (plastika) i jos neke stvari nisu sjajne... ali za tu cijenu ni ne ocekujem cudo. vec to sto traju godinama im je vise nego sto sam ocekivala...

sudje (staklo i keramika) je ok (tave nisam probavala) osim besteka (ne kupujte Bubbles! :D), krpe, jastuci, prekrivaci za krevet i kauc su ok...

verica
20.05.2003., 12:07
luca kaže:
sudje (staklo i keramika) je ok (tave nisam probavala) osim besteka (ne kupujte Bubbles! :D), krpe, jastuci, prekrivaci za krevet i kauc su ok...

Zašto :D Ja imam Bubbles.

Kad malo razmislim, jedan nož se klima.

verica
20.05.2003., 12:10
Kad malo razmislim, ja imam SVE iz Ikee - i tanjure i čaše i beštek i stolnjake i cjedila i šalice za kavu; i to sve u Zagrebu i na moru.

(i tepihe i lampe i police i stolić i stalak za TV i komodicu)

luca
20.05.2003., 12:16
verica kaže:

malo pricekaj, uskoro ce se svi nozevi klimat :D a onda ce pocet ispadat :D ali imas jos fore, tek se prvi klima...
(peruni i zlice ce trajati vjecno :) )

luca
20.05.2003., 12:17
verica kaže:
Kad malo razmislim, ja imam SVE iz Ikee - i tanjure i čaše i beštek i stolnjake i cjedila i šalice za kavu; i to sve u Zagrebu i na moru.

(i tepihe i lampe i police i stolić i stalak za TV i komodicu)

mi smo svi Tyler Durden :D

verica
20.05.2003., 12:24
:D

verica
20.05.2003., 12:27
Kad mi je prijatelj koji nije iz Hrvatske prepričavao Fight Club moram priznati da mi je ovaj moment s Ikeom bio čudan - on mi je naime rekao da je Ikein namještaj nekakav statusni simbol - ali ja ipak mislim da se radi o uniformiranosti, naime da je uniformiranost razlog uništavanju Ikeinog namještaja.

Winona
20.05.2003., 15:54
verica kaže:
Evo, ove Klippan sofe na slici i ne izgledaju loše ali u živo su koma - ali one su bar skroz jeftine. Ne mogu sad na ovoj stranici naći jednu kutnu sofu koja mi se u katalogu jako sviđala, bijela je i skroz ravnih linija, i košta oko 1000 EUR, a u živo izgleda kao da sam ju ja šivala.

Bas tu Klippan sofu sam imala prvu, prosljedila je dalje, frendici s dvoje male djece, sofa vec trecu godinu ziva i cijela. :)

A sve je crveno - bijelo, iako ja preferiram crno - srebrno, svejedno je zakon.

fulala sezonu
;) Prije neke 2- 3 je bijelo i crno bio hit u Ikei. Bas kad sam ja bila u bijeloj fazi.

Billy (svedska rijec za regal za knige),

ma jel ? :D

(ne kupujte Bubbles!

Zasto ne ?

Winona
20.05.2003., 15:58
evo meni se svidja ova sofa (http://www.ikea.de/product_presentation/show.asp?productnumber=00034250&type=III&id=1287,4797)

Crow Jane
20.05.2003., 16:18
verica kaže:

I ja imam :D No ne klima se još niš. :D

luca
20.05.2003., 16:35
Winona1 kaže:

Zasto ne ?

zbog poradi klimanja koje prethodi ispadanju :D

luca
20.05.2003., 16:36
Crow Jane kaže:
I ja imam :D No ne klima se još niš. :D

cek da bude star 6 mjeseci-godinu dana ;)

luca
20.05.2003., 16:37
verica kaže:
Kad mi je prijatelj koji nije iz Hrvatske prepričavao Fight Club moram priznati da mi je ovaj moment s Ikeom bio čudan - on mi je naime rekao da je Ikein namještaj nekakav statusni simbol - ali ja ipak mislim da se radi o uniformiranosti, naime da je uniformiranost razlog uništavanju Ikeinog namještaja.

samo u Americi to moze biti simbol (europski namjestaj :D). onda, tko ce prvi spalit svoj Ikea stan? :D

verica
20.05.2003., 16:40
luca kaže:
cek da bude star 6 mjeseci-godinu dana ;)

Luca, ja svoj Bubbles imam već godinu-dvije a klima se samo jedan nož. Ostali su neupitne kvalitete :D .

Ikea kao statusni simbol mi je zaista zvučalo smiješno - kod nas je Ikea simbol jeftinoće.

sailor
20.05.2003., 16:45
Kod Ikee ne valja to što mi je predaleko :mad: :(

luca
20.05.2003., 16:47
verica kaže:
Luca, ja svoj Bubbles imam već godinu-dvije a klima se samo jedan nož. Ostali su neupitne kvalitete :D .

i meni se prvo klimao jedan :D (zeno, pa jel ti to koristis uopce?! :D )

i ja imam Ikeu jer cijena vs kvaliteta je prihvatljiva.
da mogu birati: Pier Import (kolonijalne stvarcice), Roche Bobois i Habitat za "klasiku"... i sitnice iz antikvarijata... hm, da, nacekat cu se...

verica
20.05.2003., 16:50
luca kaže:
i meni se prvo klimao jedan :D (zeno, pa jel ti to koristis uopce?! :D )

i ja imam Ikeu jer cijena vs kvaliteta je prihvatljiva.
da mogu birati: Pier Import (kolonijalne stvarcice), Roche Bobois i Habitat za "klasiku"... i sitnice iz antikvarijata... hm, da, nacekat cu se...

Vidiš, vidiš možda je stvar u tome što mi ne režemo meso - možda je Ikea dizajnirala Bubblese za vegetarijance :D

luca
20.05.2003., 17:04
verica kaže:
Vidiš, vidiš možda je stvar u tome što mi ne režemo meso - možda je Ikea dizajnirala Bubblese za vegetarijance :D

Bubbles: iskljucivo za mazanje putra i marmelade :) koje boje imas?

Bluegirl
20.05.2003., 17:06
Evo link (http://www.razgorsek.si/index.php) za Razgorska. Imaju salon u Mariboru (mislim da je najveci salon sofa u Sloveniji) pa kad se vec ide u Ikeu Maribor je itak usput. Winona za eure podjeli cijene sa 238 ;). Za svaku sofu ima milion preobleka, mogli smo platit i nekih 400 eura jeftinije ako bi uzeli jeftiniju preobleku al ipak se sofa kupuje jednom za duze pa se dalo malo vise para.

Moja sofa bi u Ikei bila Karlanda a u Razgoršku se zove Karla (haha) ili Cancun nisam sigurna koja. Imam dvije sa po 2 sica jer ne volim kutne garniture, jedna se moze raztegnut u krevet. Budem vam ju uslikala kad dodjem doma jer ni na jednoj ni na drugoj slici nije tako lijepa ko ova moja s preoblekom. Ikeina najljepsa mi je bila Tomelila (ima je u Razgorsku) i Goteborg (i ta ima) ali zadnja se nije dala rastegnut u krevet pa je nismo htijeli uzet. Ima puuuuuno vise preobleka u Razgoršku jedno 4-5 mapa a u Ikei imas uz svako sofu jedno 10-20 samo.

I ja sam si kupila prosli put tanjure i salice u Ikei one bijele s plavim cvjeticima, jako mi se svidjaju i nisu skupi :).

bigblue2010
20.05.2003., 17:25
Mozes misliti kako je Ikea u Americi statusni simbol.

Ikeu uglavnom kupuju ovakvi kao ja, koji su dosli na krace vrijeme i treba im jeftin namjestaj ili oni koji nemaju love za skuplje. Stanovi se iznajmljuju prazni.

Meni se osobno Ikea svidja sto se dizajna tice. Ovdje imamo apsolutno sve od Ikee, namjestaj, sudje (rostfraj sudje, ukljucivsi tave je OKJ) posteljinu, biljke. Par stvari bas nije bilo bogznakaj po kvaliteti (futon kauc npr.), ali vecina je OK. Jedino smo namjestaj za bebu kupili bolji.

I jos mi se kod Ikee jako svidja sto je sve na jednom mjestu.

Inace, bila sam u Ikei u Stockholmu koju spominje Septembar i to je bilo zastrasujuce iskustvo - jednostavno je prevelika.

Dav
20.05.2003., 17:27
Ja sam Ikeom bio odusevljen, no u zandjih par godina su se osjetno pokvarili.

Npr. napikirao sam prije godinu dana jedan ormar koji mi je izgledao sasvim solidno. No kad sam prije par tjedana otisao pogledati - taj isti ormar je izgledao katastrofalno lose.

Stvar je u slijedecem: Ikea ima obicaj izradjivati dijelove za namjestaj kod malih kooperanata koje drzi na ugovoru u pravilu na godinu dana. Imperativ je proizvoditi sto jeftinije. Tako da ce isti proizvod jedno godine proizvoditi u Poljskoj, druge u Francuskoj, a trece u Tajvanu i Rumunjskoj, ovisno o tome tko ponudi jeftiniju uslugu (karikirano, naravno). Medjutim, izgleda da u zadnje vrijeme ne polazu previse na kontrolu kvalitete pa se dogadja to sto se dogadja: izrada je sve losija.

Osim toga, cijene su im se prilicno digle u posljednjih godinu dana.

Ne znam, ja ih vise bas ne preferiram.

luca
20.05.2003., 17:32
bigblue2010 kaže:
Mozes misliti kako je Ikea u Americi statusni simbol.

ovo ne kazem ja nego Tyler Durden :D (tj. Chuck Palahniuk). naravno i tamo je koristen taj motiv u specificnim okolnostima...

u Europi sigurno nije :)

luca
20.05.2003., 17:34
Dav kaže:
Ja sam Ikeom bio odusevljen, no u zandjih par godina su se osjetno pokvarili.
Osim toga, cijene su im se prilicno digle u posljednjih godinu dana.

ja ovo nisam primjetila (a moram zadnjih godina tamo kupovati). mozda je stvar od zemlje do zemlje? u francuskoj i danskoj nisam vidjela razliku. za druge zemlje ne znam...

Winona
20.05.2003., 17:38
Bluegirl...pa nisu cijene tak drasticno razlicite. Jednu Tomelilla bi platila 600 € dakle dvije sofe 1200...ak sam dobro preracunala slicno si i platila.

Ili Bezug mjenja cijenu ?

Bluegirl
20.05.2003., 18:33
Sad si me zbunila, znam da smo ja i mama racunale (tj ona je racunala) ali mislim da je skuplja ako uzmes na rastezanje, a mozda ni nismo gledale Tomelilu nego neku skuplju? Bezugi su mi nisu bili bas neke iako moja mama ima fotelj (tulsta? napamet pisem) sa bez izvezenim becugom i skroz je oke.

Mozda smo gledale Ekeskog :).

Sad sam pogledala za Karlandu(to je kao moja Karla) i moja je s najskupljim becugom dosla isto ko ova sa obicnim becugom iz Ikee. Da sam uzela obicni becug dosal bi me 400 €jeftinije nego Ikea. A bas je neki poseban becug, zove se Juta i zgleda zapravo ko tkanina za vrece samo je njeznija (nije tako ostra) i u plavim bojama (moja najdraza :))

A i da je skroz isto iz Razgorska su mi dopelali doma sofu a iz Ikee bi morala ic tamo i sama si organizirat prijevoz i to mi nes znaci.

verica
20.05.2003., 19:13
luca kaže:
Bubbles: iskljucivo za mazanje putra i marmelade :) koje boje imas?

Plave :)

verica
20.05.2003., 19:18
Bluegirl, ova Karla je sofa koja se meni sviđala iz Ikee, ali uživo mi je izgledala loše napravljena. Sad si mislim da je to možda bilo i radi presvlake; možda neka druga presvlaka izgleda bolje. Kombinacija koja se meni sviđala je kutna ali sa ovim otomanom, tako da je jedan krak otvoren, bez naslona. Baš ti hvala na ovom linku :top:

Bluegirl
20.05.2003., 19:31
Verica uslikat cu ti je kad idem doma pa ces vidjet kako lijepo izgleda :).

verica
20.05.2003., 19:37
Bluegirl kaže:
I ja sam si kupila prosli put tanjure i salice u Ikei one bijele s plavim cvjeticima, jako mi se svidjaju i nisu skupi :).

He, he te tanjure i šalice i ja imam :) I plave bubblese. Još si kupim i salvete sa istim uzorkom kao tanjuri :D

Bluegirl
20.05.2003., 19:45
Kaj to ima :eek: :D ! Fino kupit cu i to ;).
Prosli put sam nasla jako lijepe podstavke za lonac (kad lonac stavis na stol pa da ga ne unistis) od svijetlih drvenih preckica nanizanih na polukruzni metal :). Ikea mi je najbolja za te dzidze midze :D.

Kiki
20.05.2003., 19:50
Septembar kaže:
Billy je IME tih polica, nije rijec (bokhylla je polica za knjige)

Eh, te Billy police za knjige imam i ja i traju mi vec jedno 8 godina, al...to je jos uvijek najobicnija sperploca.
Imala sam i jedan mali coffee table iz Ikee i to je otislo k vragu za 2 godine.

verica
20.05.2003., 20:32
Bluegirl kaže:
Kaj to ima :eek: :D ! Fino kupit cu i to ;).
Prosli put sam nasla jako lijepe podstavke za lonac (kad lonac stavis na stol pa da ga ne unistis) od svijetlih drvenih preckica nanizanih na polukruzni metal :). Ikea mi je najbolja za te dzidze midze :D.

I te podloške imam :D .. i meni je Ikea super za takve stvarčice

slavkec
21.05.2003., 02:03
JOj, i moja zena je htjela te Billy police i na srecu je odustala. :rolleyes: :D Da nije, sad bi imali doma stvarno obicnu sperplocu, a u meduvremenu smo za cak manju lovu nabavili puno bolje i ljepse police za knjige, i jos k tome unikatne. :)

Da ne ispadnem totalni snob, imam i ja dosta stvari iz Ikee, ali s vremenom ih kupujem sve manje i manje. Ono sta jos uvijek redovito kupujemo je tzv. potrosni materijal. Imamo puno casa iz Ikee, pa onda dosta ukrasnih predmeta, npr. svijecnjaka, pa te podloske za case i za vruce lonce, kupimo one male svijece za aromaterapiju, imamo coffee-table koji smo platili 9€ i jos uvijek funkcionira (ali je relativno novi), i vjerojatno cemo kupiti i lampe za dio stana koji jos nismo uredili. Ali bas da cu koristit Ikea namjestaj, necu. :rolleyes:

Sta se tice Billy polica, kad ih je moja zena prvi put usnimila, uzivo su izgledale odlicno. Ona se premisljala par godina (doslovce) i od tada im je kvaliteta pala za ne prepoznati. :rolleyes:

Znate sta mi se ne svida u Ikei? Imaju jako specificne boje koje im traju samo jednu sezonu. Mislim da bi trebali imati boje duze vremena da se mogu kupiti, jer mislim da ljudi opremaju svoju kucu duze od jedne sezone (rijetko tko si moze priustit da kupi sve odjednom). Evo primjera: mi smo htjeli kupiti tanjure, zdjele za salatu i sve drugo od keramike, u kombinaciji boja bez-bordo. To smo planirali prosle godine. Sad smo prije jedno tjedan dana bili u Ikei i tih boja vise nije bilo, nego su neke sasvim drugacije. To mi je bez veze. Znam da svaka firma mijenja boje prema sezoni, ali namjestaj i uredenje kuce ipak nije vestica iz Benettona. :rolleyes: Hocu reci, recimo da se par tanjura razbije. Vise ih ne mozes nadomjestiti, nego moras kupiti cijeli novi set, u novim bojama. Totalno bez veze. ;)

bigblue2010
21.05.2003., 04:03
A Ikea u Americi je skoro duplo skuplja nego u Evropi :( . Iste stvari, usporedjivala sam austrijski i americki katalog (besposlen pop i jarice krsti) i cijene u Americi su stvarno dvostruke.
Ali jos je uvijek jeftinije od svega drugoga.

Ali, slaganje tih stvari! Ne znam kako vama, nama je to nocna mora. Sve je tako ofrlje napravljeno, mi nemamo bas neki ludi alat i to slaganje nas je uvjek izviciralo.

Crow Jane
21.05.2003., 10:19
verica kaže:
He, he te tanjure i šalice i ja imam :) I plave bubblese. Još si kupim i salvete sa istim uzorkom kao tanjuri :D

hahahah, i ja imam te tanjure..ali Bubbles su mi prozirni :D

luca
21.05.2003., 10:21
Crow Jane kaže:
ali Bubbles su mi prozirni :D

i moji :)

btw, mi nemamo muke sa sastvaljanjem: ja citam plan, dragi sastavlja :D

Rhea
21.05.2003., 11:12
Ja imam njihove plave ormarice u kupaoni i odgovarajuce veliko ogledalo(serija Asnen).Oni imaju super lijepih stvarcica,nesto je dobre kvalitete a nesto totalni skart.

verica
21.05.2003., 11:30
Baš radi tog sastavljanja sam napisala da je Ikea ponekad upitne kvalitete, mi nismo imali problema sa sastavljanjem ali naši prijatelji kad su se selili su jedva natrag sastavili Ikea namještaj.

E da, i ja imam kupaonski namještaj iz Ikee, onaj jedan bijeli sa ručkama boje drveta.

Winona
21.05.2003., 11:34
A i da je skroz isto iz Razgorska su mi dopelali doma sofu a iz Ikee bi morala ic tamo i sama si organizirat prijevoz i to mi nes znaci.

Da po tome se vec isplati.

Ja sam to gledala iz perspektive ovdje, ima dvije Ikee u blizini, autoputom 15 minuta od nas.
Tak je spakirano da u veci auto puno stane, istina za spavacu smo platili dostavu - 15 €.

Bitno da se tebi svidja Bluegirl

a u meduvremenu smo za cak manju lovu nabavili puno bolje i ljepse police za knjige,

pa daj nabaci adresu ili link:) Da se i drugi posluze.

Znam da svaka firma mijenja boje prema sezoni, ali namjestaj i uredenje kuce ipak nije vestica iz Benettona. Hocu reci, recimo da se par tanjura razbije. Vise ih ne mozes nadomjestiti, nego moras kupiti cijeli novi set, u novim bojama. Totalno bez veze.

Tako je u vecini robnih kuca.
Zasto bi Ikea bila iznimka ?:confused:

Ja sam ovdje u Kaufhofu kupila servis ( kao klasika ) htjela nadodati par zrtava bracnog zivota( citaj nove tanjure ) :o :D ....ove sezone ista linija u drugoj boji ( dizajn isti )
I ?

Sto se tice basic namjestaja u Ikei, dakle kreveta, stolova, ormara, svake sezone prevladavaju neke klasicne boje ( bijela, crna, smedja )
Naravno ima i crvenih ( zarko ) ormara ali nekako slutim da nisu bestselleri :D

Winona
21.05.2003., 11:41
Ali, slaganje tih stvari! Ne znam kako vama, nama je to nocna mora. Sve je tako ofrlje napravljeno, mi nemamo bas neki ludi alat i to slaganje nas je uvjek izviciralo.

Pa i ne treba neki ludi alat.

Obicno cak onaj najobicniji alat ( komad metala kojim se zasarafe sve sraube ) dodaju upakirano.

Nama za sve sto imamo od Ikee nije teoretski trebalo vise.

Naravno malo nadaren za sastavljanje treba biti ;) i imati puno strpljenja - ja nemam ni jedno ni drugo i da nema bolje polovice ne bi se ni usudila kupit takvu avanturu.

Samo za ormar u spavacoj ( jer je ogroman i visok 2,30 m ) je uzeo Akku Schrauber - onaj na baterije da mu ruka ne odpadne od dvosatnog sarafljenja.

ali naši prijatelji kad su se selili su jedva natrag sastavili Ikea namještaj.

Aha mi isto. :D
Ali zato sva uputstva sam bolje cuvala nego osobne dokumente ( priselidbi );)

Moj prvi kupaonski namjestaj - plavi Ikea.:o

NikaZg
21.05.2003., 12:53
Dva puta sam sanjala da živim u Ikeinom katalogu :D
Isfrustrirana valjda neskladom u iznajmljenim stanovima u Zgu gradu u kojima obitavam...
Imam frenda koji je gotovo cijeli stan opremio u Ikei - kuhinja je OK, i spavaća isto - samo madraci nisu iz Ikee - mislim, izgleda OK, i traje već neko vrijeme, ali nije bilo strašno jeftino.
Mada su sitnice Ikeine zakon! :cool:

Billi
21.05.2003., 13:04
Sve osim trosjeda imamo iz Ikee. I sve nam traje:s . Nasli smo nekih zaista jeftinih stvari, 4-krilni ormar boje prirodnog drveta za oko 2000 kn, tada se za te novce (prije 5 godina) mogao u Zagrebu dobiti bijeli:flop: A ormar je ok, i ne pokazuje da ce se raspast.
Krevet je bio sica ali prekrasni dizajen. Kad su se stranice pocele odvajat zakucali smo ga cavlima, haha i traje.

margarita
21.05.2003., 15:36
ja sam u svom prethodnom stanu sve imala iz Ikea-e osim trpezarijskog stola i kreveta...sve je sad rastavljeno i u ostavi ceka da se preselimo u novu kucu pa da to slozimo u djecje sobe jer smo u medjuvremenu kupili malo bolji i malo moderniji namjestaj za stan u kojem smo sad

Ikea nije losa, ali da ima fusha ima, svejedno se meni svidja - i ako pazis sto kupujes kupit ces dobre stvari - ali onda i platis dobro

moj dragi ne voli stvari koje sam mora sastavljati (inace nije bas spretan u kucnim popravcima - ja sam nas kucni majstor :D )

histeria
06.06.2003., 20:07
joj, jedva cekam da ponovo idem, to mi dodje ko izlet, vise uzivam u tom ducanu, neg obleku kupovat( kaj mi je zivi napor):D

a i sastavljat mi nije bad:top: , do sad sve sama:)

Winona
06.06.2003., 21:51
a i restoran im je super, povoljne cijene a nema sta nema

nea
09.06.2003., 03:57
Po meni IKEA nije bas prejeftina koliko je nekvalitetna.
Da me krivo ne shvatite imam i ja poprilicno stvari iz IKEE, najvise djecja soba i ove sasave sitnice, stolice za cvijece i naravno famoznu policu Billy. Ali mislim da bi komad sperploce ipak trebao biti jeftiniji.
Imam i one POANG stolice i kad sam ih uzela 2 puta sam vracala jednu stranu sto me totalno izivciralo. Ali ih isto volim.

Crow Jane
13.06.2003., 10:06
Svečano prijavljujem da mi se jedna bubbles vilica počela migat, nakon 3. mjeseca. :rolleyes: :D

asa
13.06.2003., 11:23
Konacno je netko izustio veliku istinu o Ikei.

PRESKUPA JE ZA NEKVALITETU KOJU NUDI

Na zalost. Jer dizajn nije los.

penelop@
13.06.2003., 11:42
Ja namjestaja iz Ikee nemam pa o tome ne mogu pricati.
Imam vaze, svjecnjake, podloske za tanjure, stolnjake,posteljinu i takve gluposti. Vrlo su jeftini, traju kao i sve drugo staklo ( dok ih ne razbijes:D ) ili platno.
Jako volim IKEU zbog tih stvari. Moja je kuca minimalisticki uredjena i skroz mi pasu njihove stvari.
Npr. Kuhinja mi je boje drveta. Onda ja kupim plavu vazu, zuti stolnjak, lude podmetace i osvjezim. Kad mi dojadi prebacim se na crveno zelenu kominaciju. A sve to jeftino. Puno jeftinije nego mijenjat namjestaj.

luca
13.06.2003., 12:20
Crow Jane kaže:
Svečano prijavljujem da mi se jedna bubbles vilica počela migat, nakon 3. mjeseca. :rolleyes: :D

sad tek pravi clan Bubbles kluba :cool:

fritz von achtung
16.06.2003., 23:20
Iju! A ja sam mislio da se jedino naš Bubbles nož klima. Primate li i nas u klub?

luca
17.06.2003., 11:44
fritz von achtung kaže:
Iju! A ja sam mislio da se jedino naš Bubbles nož klima. Primate li i nas u klub?

naravno, sto vise to zivlje ;)

fritz von achtung
18.06.2003., 00:52
Nekad su ljudi kupovali one jezive tro-tonske regale , ogromne spavaće sobe i šatro-stilski namještaj. To su kupovali da im traje cijeli život. Jednom sam dobio zadatak rastaviti garderobni ormar star četrdesetak godina i nakon cjelodnevne borbe, morao sam priznati poraz. Son-of-the-bitch je bio jednostavno nesalomljiv. Vrata su mu škripala i zapinjala, police su se bile iskrivile, ali izvana je i dalje izgledao netaknut, iako sam ga napadao najtežim oružjima. Na kraju sam ušao u njega i mahnito udarao čekićem u bočne stranice , kako bi ih odvalio. I smrad je i tome odolio. Pobijedio je - i dan danas mi je u podrumu i u njega spremam nekakvu kramu, kojoj je to prolazna stanica prema baji za smeće.
Šta hoću da kažem - IKEA namještaj se proizvodi da bi bio jeftin i ne suviše trajan pa se može bez nekih trauma oko kredita i sl. često mijenjati. Mi imamo mnogo stvari iz IKEE, i sa svima smo zadovoljni. (osim što nam se jedan Bubbles nož klima, ali to već znate) A kad nam dosade, bar neću s njima morati ratovati kao sa onim ormarom iz pakla.

nea
18.06.2003., 03:28
vidis to s kreditima ima istine, sjecam se da su moji roditelji vjecito isplacivali neke kredite za namjestaj
a prema fin savjetnicima namjestaj koji se isplacuje duze od 1 godine nije nam fin isplativ, pa ti vidi

fritz von achtung
18.06.2003., 15:05
Ako želite kupiti namještaj koji će biti otkačen, evergreen,vrlo kvalitetan i trajan, ali i puno skuplji od IKEE, kupite Kartell. Ako imate predrasude prema plastičnim stolicama, odmah ćete ih zaboraviti - super izgledaju, začudjuće su udobne i vječno traju. Doduše i koštaju 93 Eura komad. Nedavno sam bio na Kartellovoj izložbi u Milanu ( ako se ne varam u Muzeju moderne umjetnosti) i došlo mi je da napravim transparent " I want one of those".
Nije loš ni Habitat.
Zaboravite super jeftin namještaj , a da vam traje vječno. Teško da možete naći bolje od IKEE za taj novac. Ipak, dobra ideja je potražiti firme koje za njih rade, pa tamo još kupiti jeftinije.

Mikilegendo!care!
24.06.2003., 01:20
Ikea je McDonalds namjestaja. Ako netko stvarno nema novaca (i vremena), onda je OK.
Inace je grozomorni dizajnerski sund (nije oksimoron ;) ) koji bi svatko s imalo interesa (i opet vremena) za istrazivanjem zaobisao u sirokom luku. :rolleyes:

Lilly
24.06.2003., 02:00
Kod nas je skoro sve iz Ikee i sve stoji, cvrsto kao i na pocetku. :)

Tamno crvena Tomelilka na rasklapanje... za spavanje je malo mekushna ali bake izdrze. Za sjediti je super. Kad skines jastuke fino je siroka tako da muz i ja fino stanemo u lezecem polozaju spremni za gledanje filma. :) Sa starim Klipanom nije bilo narocito udobno. :) Prekratak i preuzak za dvoje.

U kuhinji imamo visoke stolice koje su mi najzgodnije stvari u stanu. Police crvene, mislim da su Billi ali nisam sigurna. Drze maksimalno pune brdo mojih knjizurina.

Stolic i stolice za klinca cvrsti, ne ofarbani pa mozes sam raditi sta hoces.

Sastavljanje radimo po istom principu kao Luca i njen muz. I uvijek idemo drugim sastavljati namjestaj. Oni zovnu muza, on zovne mene. :D Tako da kad pogrijesi ima koga optuziti. :D

Mi zadovoljni. :)

Winona
24.06.2003., 15:46
Sa starim Klipanom nije bilo narocito udobno

:D komentar je za deset, mogla bi tako prokomentirati neke svoje bivse partnere. Ali necu.

I ja bivsa vlasnica sofe Klipan. Bilo je oke kad su cure dolse na kavu, ak su bile slank stale su tri, ali meni za mazenje na sofi treba nesto udobnije, sire povrsine za sjedenje itd.

Prakticno je bilos to su se navlake dale skinuti i oprati.

Lilly
24.06.2003., 16:08
:D :D :D

Slazem se. Nasa Tomelilka se isto moze prati (oli pak navlake joj) ;) ali bi mi bilo zao da mi izblijedi ova mocna crvena pa je jos neko vrijeme mislim trpiti, a onda provjeriti ima li u Ikei rezervnih navlaka, zapikati sebi par (to se radi tako sto jedan dan odes u prodavnicu, nades stvari koje si zelis zapikati i onda ih zavuces u izlozeni namjestaj da niko drugi ne moze naci. :D) i tek onda oprati.

Ako pranje prode kriticno, idem si po zapikane navlake. :)

Klipan mi je bio bijeli pa nije bilo ovakvih patnji. :rolleyes:

Winona
24.06.2003., 16:19
sofa koju sad imamo je ona royal blaue i isto mi nije bilo lako oprati prvi put. Oprala u samponu :rolleyes: ali boja je ostala ista a i mirisi;)

Navlake sa bracnog kreveta se isto skidaju i peru ( moje prvo pranje kao mlade domacice - stavila navlake koje se zatvaraju na cicak prati sa novim tek kupljeim rucnicima )

Rezultat - trebalo mi je pola dana i skare da razdvojim to klupko, rucnici svi izvuceni i poluosteceni :( ali da sam naucila - jesam :)

tilla
18.02.2004., 21:20
i carinu platis, sve na tvoj racun ide, oni samo prevoze.
ako oces posaljem ti broj, ja osobno nisam narucivala jer mi se nije isplatilo. br. san dobila od prijatelja, pa ako te interesira...

MadVlad
25.02.2004., 17:38
Znam ja, ja narucivao, cijena iz kataloga + 25%. Dofura ti stvar ispred vrata u roku 5 dana ili prije. Osh broj? Tip je u ZG.

PeRRo
25.02.2004., 19:41
A jel zna netko kolika su davanja na uvoz namještaja? Npr. koliko bi me došlo nešto što u Ikei košta 100 eur?

Mwst odbijem nekih 12 eur, znači 88. Jel na to onda ide naša carina i PDV ili na onih 100? I kolika je uopće carina na namještaj, 10% ?

Ima li još nekih troškova ili komplikacija pri uvozu ako sam uvozim? Trebam špeditera ili nešto? Zna li netko konkretne informacije?

tilla
25.02.2004., 20:47
dodjes na carinu pokazes racun, carina je 10% a carinska pristojba 50 kn.
napravis 2 racuna, ako imas puno stvari i pokazes manji, na to platis carinu i sve super.

tilla
25.02.2004., 20:49
pdv se ne sjecam da se placalo, ali bilo je to prije par godina... mozda i nadjem uplatnicu.

PeRRo
26.02.2004., 16:48
To znam i ja (al nisam siguran za ovo sa PDV-om ???) da vrijedi ak imas nesto za cariniti... al mene zanima jel isto tako ako se ja tamo pojavim sa kombijem u kojem su krevet, ormar itd :) Jel onda isto takva procedura?

Nekako mi se čini da kod takvih većh "uvoza" ulaze u igru špediteri itd itd.

Prolaznica
26.02.2004., 16:59
PeRRo kaže:
A jel zna netko kolika su davanja na uvoz namještaja? Npr. koliko bi me došlo nešto što u Ikei košta 100 eur?

Mwst odbijem nekih 12 eur, znači 88. Jel na to onda ide naša carina i PDV ili na onih 100? I kolika je uopće carina na namještaj, 10% ?

Ima li još nekih troškova ili komplikacija pri uvozu ako sam uvozim? Trebam špeditera ili nešto? Zna li netko konkretne informacije?
carinu i pdv placas na vrijednost racuna a brijem da ikea privatnim licima izdaje racun na kojem je iskazan mwst + sto strancima jos izdaje tax free coupon. Jedino ako se radi o konkretnom izvozu izmedju 2 firme, tada na fakturi nije iskazan pdv. Tako da na kraju, placas carinu na onih 100 eur. Osnovicu za pdv ti cini vrijednost robe uvecana za carinu (znaci u ovom slucaju placas pdv na 110 eur)

xxGaladrielxx
27.02.2004., 23:40
chiquita, jesi nasla prijevoz? mi smo uvezli prek jednog tipa (zaoravo firma), pa ako ti treba, slobodno mi javi na PM. Ide jednom tjedno i isporuku ti vrsi na kucnu adresu

cudim_se
29.02.2004., 11:15
Mogu i ja dobit broj?

Prema ovome sto vi pisete rekla bih da nije nesto posebno isplaitvo. Ali je bar dobar izbor a cijena je tu negdje. Gledala sam malo namjestaj po gradu, meni je to sve isto. Nisam nasla niti jednu kutnu garnituru za koju bih rekla - e ova je dobra.

A kad hodam po Ikei ne mogu nac kutnu garnituru koju ne bih htjela imat doma. Help?

Jeste gledali na netu artikle ili vam on da nekakv katalog? Daj nam reci koliko te konkretno nekaj kostalo, da vidim konkretnu racunicu, ne kuzim ovo s fakturama i svim ostalim. TX

xxGaladrielxx
29.02.2004., 11:24
Razlike u cijeni u Ikei i namjestaja kod nas su neuporedive, tako da se u svakom slucaju isplati dati tad iznos za transport. Za pocetak si izracunaj cijenu benzina (ako se radi o vecoj kolicini namjestaja, naravno da nemres prevest osobnim autom). Drugo, prepreka i je carina.
Daklem, covjek koji mi je uvezao namjestaj zadrzao je merver + na cijenu namjestaja naplatio 22%.
Svaki komad namjestaja u katalogu je oznacen sifrom, a tako i boja. Ono sto je njemu potrebno su upravo te sifre.
Osobno, volim otici prvo u Ikeu i "opipati" namjestaj, te nakon toga naruciti zeljeno. Sve one sitnice koje stanu u auto, kupujem sama.
Komparaciju cijena najbolje ne napraviti prema katalogu ili jednostavno pogledati njihove stranice na netu (tu se nalazi samo malisni dio od onog sto nude u prodaji).
Inace, u Ikei je sav namjestaj izlozen i postoje mali papirici koje kupci koriste za upisivanje sifra artikala. Po obilasku silazite u donji dio u kojem je skladiste, uzimate transportna kolica i sami si utovarujete zapakiran namjestaj te odlazite s njim na blagajnu.

marijoj
30.06.2004., 14:17
Dal znate nekog tko vozi namjestaj iz Ikee ( Graz) i koji je sistem naplate ( samo povrat poreza ili poreza + 22% )?

sonja
30.06.2004., 17:03
Ja imam jednu provjerenu i drugu ne provjerenu pa ti biraj
Ovaj prvi uzima na cijenu u katalogu i pdv. Dakle sve što vidiš pomnožiš sa 22%, s tim da ti on ne vraća merver nego ga isto tako sebi uzima. Al je korektan i sve donese vrlo brzo, u roku dva dana.
Popularno se zove Ikea man a inače Neno. Broj telefona 091 4450 740

Drugog nisam probala za vožnju al čuvam podatke za svaki slučaj. On je nešto jeftiniji jer ne uzima PDV
AUTO PRIJEVOZNIK VIDIĆ
Frateršćica 112, 10000 Zagreb
Mobitel: 098/288-237
Kontakt osoba: Dejo
E-mail: dejan.vidic@zg.hinet.hr
Vršimo usluge prijevoza robe u doma?em i me?unarodnom prometu, vozilom nosivosti 1,5t. Utovarni prostor vozila 1,86m visine, 3m dužine. Mogu?nost prevoza robe iz IKEA-prodavaonice (po kataloškoj narudžbi) u zamjenu za povrat poreza.

tatiana
30.06.2004., 18:27
A kako on zna što je to što ti treba donijeti? Što, zaokružiš mu u katalogu, ili mu opišeš? Ja sam uvijek mislila da je najbolje osobno ići s njim u Ikeu pa mu na licu mjesta pokazati. :confused:

verica
30.06.2004., 20:31
Pokažeš mu u katalogu.

chiquita
30.06.2004., 22:11
koliko je to zapravo isplativo?
mislim, bila sam na onim stranicama o carini ali nisam skužila pišljiva boba, pa ak mi neko može razjasniti koliko bi recimo platila kar...ovaj, carine :D za klippan sofu koja recimo košta 220 ojra a dovezla bi je o svom trošku.

verica
30.06.2004., 22:21
Nisam sigurna kako se naplaćuje carina na namještaj. Ali, kada plaćaš carinu - općenito - plaćaš PDV 22% + carinu 8% + 50 kuna za formular i računanje carine :rolleyes:

chiquita
30.06.2004., 22:26
verica kaže:
Nisam sigurna kako se naplaćuje carina na namještaj. Ali, kada plaćaš carinu - općenito - plaćaš PDV 22% + carinu 8% + 50 kuna za formular i računanje carine :rolleyes:
uuu jebemti, onda se meni nikako ne isplati sama do dovlačiti iz austrije...

xxGaladrielxx
30.06.2004., 22:56
ovu temu smo vec imali. Nama je namjestaj dopelal bas taj Neno :top:

tatiana
30.06.2004., 23:20
verica kaže:
Pokažeš mu u katalogu.
A što ako toga nema u katalogu nego sam npr. neki ormar vidjela u njihovom prodajnom centru?

verica
30.06.2004., 23:22
Pa svaki komad IKEA namještaja ima svoje ime - tako da mu sigurno možeš napisati što točno želiš. Ja sam mu pokazala u katalogu, jer su stvari koje sam naručivala bile iz kataloga.

xxGaladrielxx
30.06.2004., 23:23
verica kaže:
Pa svaki komad IKEA namještaja ima svoje ime
ispravak: sifru i to mu dajes

MadVlad
02.07.2004., 11:56
Da vec smo jednom raspravljali o tome.
Ti njemu platis cifru za namjestaj i 22 posto koji ce on dati drzavi za carinu, a njegova je zarada povrat mervera. Dosta stvari ispada puno jeftinije nego u HR cak i na taj nacin.

marijoj
02.07.2004., 15:47
Cuo sam se sa D.Vidicem ( 2. Sonjin izbor ).
On na cijenu u katalogu uzima jos 35%.
Trazim dalje...
Inace, manje stvari uopce nije problem dofurat, osobito u ovo vrijeme kad su guzve zbog turist.Carinici samo masu. Problem je sto ja trebam nekakve ormare.

xxGaladrielxx
02.07.2004., 23:30
e sad zovi Nenad Salaja :)

Sandra October
02.07.2004., 23:52
yep neno iz d men:) donosi u pravilu ca 3 dana od dana narudžbe

Tija
03.07.2004., 00:09
A jel Neno d men vozi samo u Zg? :)

BigMama
04.07.2004., 16:56
A meni bi trebao netko tko ce to dovuc do Rijeke??

sunčica
05.07.2004., 00:45
taj neno je dovezao svakom živom u zg namještaj :D

i čini se da je korektan

ne znam vozi li dalje, nazovi pa pitaj

bigblue2010
05.07.2004., 16:00
Ajme, nemate pojma kako sam ja happy zbog ove informacije. Kupaonski ormarici:cerek: , djecja soba :cerek:, :cheer:. Ma super.

Skura
24.11.2004., 02:17
negdje sam u nekom topicu procitala da postoji tip koji vozi namjestaj iz Ikee.

POTREBAN mi je :)

jel tko zna kako cu doci do njega?

MOLIM VAS. :s :s

-arhivar-
24.11.2004., 08:26
Da, i ja se sjećam toga, a možda bi mi trebao, zato se pridružujem molbi.

chiquita
24.11.2004., 09:55
ne znam koliko će vam se to isplatit tip za to kaj će ti kupiti uzima 22% + mrw.
pa sad vi vidite.
ja neću davati njegov broj ovdje jer me oprao ko mladog majmuna kad ga nazvala.
rađe si posudim kombi od nekog i sama platim ili ne platim carinu.i još mi ostane mrw.

NIPPON
24.11.2004., 10:59
chiquita kaže:
ja neću davati njegov broj ovdje jer me oprao ko mladog majmuna kad ga nazvala.

očemo detalje:zubo:

chiquita
24.11.2004., 11:16
ma...ne bi o tome ovdje.

Ava Adore
24.11.2004., 11:23
zasto ne, bas sam danas preko frendice htjela nesto naruciti od njega, daj nas sprijeci :D :D

chiquita
24.11.2004., 11:25
pa samo dajte, niš vam ne bu. meni se frajer zamjerio jer je prilično bahat i dosta love uzima za to kaj dela, a uzima jer može.
ako si to možete priuštiti - samo izvolite.

verica
24.11.2004., 11:42
Uzima 25% i merver, što se naravno ne isplati previše ako stvari iz Ikee možete dovesti sami i ako uspijete proći carinu bez plaćanja. Ako ne uspijete, na carini ćete platiti 22% PDV-a, 8% carine i 50 kn za troškove obračuna. Tako da ćete, ukoliko platite carinu, biti otprilike na istome kao da ste njemu dali 25% kataloške cijene.

Ne znam kako se zamjerio čikiti, ja sam s njim jako zadovoljna, stvari doveze u roku par dana i dostavi ih ispred kuće gdje stanujete. Ja sam baš nedavno naručivala od njega stvari i nije mi kupio jednu komodu koju sam naručila jer je nije bilo u Ikei u Grazu, trebali su je dobiti za tri tjedna, ali ju je on našao u drugoj Ikei i dovezao već slijedeći tjedan. To je, naravno, velika prednost kad naručujete od njega - ako nečega trenutačno nema u Ikei on će vam to kasnije sigurno dovesti.

NoWa
24.11.2004., 12:19
Ikea neno
Ikea-dejo

eto vam brojevi od dva tipa pa zovite:cool:

edit nakon chuiqitinog posta: necete brojeve??..ok...al ih ne znam napamet. pa oshla baba s kolačima. trazite chiquitu na pm. jer se meni NE DA opet kopat brojeve iz notesa.

chiquita
24.11.2004., 12:20
evo to je točno razlog zašto sam ja dobila po piksi.
frajer stvarno ne voli, a i u pravu je što je graknuo, što mu se broj telefona i ime stavlja na net bez njegove dozvole.

brzi
24.11.2004., 16:00
a i sad kad se s granice javlja da je netko ovjerio povrat poreza mislim da će se taj biznis brzo ugasit....

verica
24.11.2004., 16:17
E da, pa to svakako ne voli, njega se zove kakti po preporuci ;)

verica
24.11.2004., 16:18
brzi kaže:
a i sad kad se s granice javlja da je netko ovjerio povrat poreza mislim da će se taj biznis brzo ugasit....

Zašto bi se ugasio? Pa on plaća PDV i legalno uvozi namještaj.

Skura
24.11.2004., 22:53
NoWa kaže:
Ikea neno
Ikea-dejo

eto vam brojevi od dva tipa pa zovite:cool:

edit nakon chuiqitinog posta: necete brojeve??..ok...al ih ne znam napamet. pa oshla baba s kolačima. trazite chiquitu na pm. jer se meni NE DA opet kopat brojeve iz notesa.

uff, a ja nisam bila tu na vrijeme da vidim :cry: :tuzni:

i thnx na kopanju :top:

NoWa
24.11.2004., 23:11
brzi kaže:

jep.
al javljaju samo cifre iznad 500€.
al mozda mu veza na granici progleda opet kroz prste.

verica, sta misliš da frajer uredno placa pdv na granici:rofl:
yeah, right...ima vjerojatno brata carinika.

Martinn
24.11.2004., 23:50
Koliko se sjećam, prije 4-5 godina tip je vozio iz IKEA-e samo za merver, znači dobio si namještaj po brutto cijeni iz kataloga. Kaj tip više nema žnjoru na granici? :D :D

verica
24.11.2004., 23:59
Ne, nego je u međuvremenu uveden PDV, a od tada se na granici osim carine plaća i PDV na uvezenu robu, pa ga tako plaća i on.

verica
24.11.2004., 23:59
NoWa kaže:

verica, sta misliš da frajer uredno placa pdv na granici:rofl:
yeah, right...ima vjerojatno brata carinika.

Da, mislim da uredno plaća PDV i carinu.

brzi
25.11.2004., 09:39
verica kaže:
Da, mislim da uredno plaća PDV i carinu.

a kaj mu je onda zarada? samo merver?

mislim, ja nemam pojma, ali ako je tako svaka čast. ali ipak nekako sumnjam...

chiquita
25.11.2004., 10:18
a kaj mislite zakaj se njemu isplati dovlačit stvari iz ikee?
kaj stvarno mislite da čovjek nema vezu na grani?
kaj bi se njemu isplatilo da stvarno vozi samo za mrw?
aha, malo morgen.:rolleyes:

verica
25.11.2004., 10:56
Pa zar ne mislite MOŽDA da čovjek dobiva neki popust na količinu namještaja koju kupuje u Ikei?

brzi
25.11.2004., 11:12
a šta si se ti propela za zadnje noge? radiš s njim? samo sisaš?

kaj ti je?

ako znaš točno, a ne želiš podijelit s nama, sisaj
ako lupetaš, sisaj opet

ja ZNAM i PODIJELIT` ĆU sa svima informaciju da ako radi samo za merver ima maržu kao i konzum, a to ne vjerujem...

verica
25.11.2004., 11:16
Koja budala :rolleyes: :W

Martinn
30.11.2004., 17:18
verica kaže:
Ne, nego je u međuvremenu uveden PDV, a od tada se na granici osim carine plaća i PDV na uvezenu robu, pa ga tako plaća i on.

Gle, tip nije to radio prije 10 godina, nego prije nekoliko godina (mislim da mi je frend naručivao negdje 2001-e zadnji put). I tip sigurno NIJE PLAĆAO niti PDV niti carinu, jer si dobio namještaj po brutto cijeni iz kataloga. Možda je imao još i dodatni popust u IKEA-i, jer je vozio svaki tjedan pun kamion.

A kaj je čudno da i danas još to radi? :rolleyes: :D :D

verica
30.11.2004., 17:21
Ja od njega naručujem namještaj iz Ikee već godinama, prije uvođenja PDV-a naplaćivao je cijenu iz kataloga, nakon uvođenja PDV-a naplaćuje cijenu + 25%.

Ne znam kako se iz ovoga može zaključiti da SIGURNO nije plaćao PDV i carinu :confused: Ja zaključujem upravo suprotno.

chiquita
01.12.2004., 10:00
brzi kaže:
a šta si se ti propela za zadnje noge? radiš s njim? samo sisaš?

kaj ti je?

ako znaš točno, a ne želiš podijelit s nama, sisaj
ako lupetaš, sisaj opet

ja ZNAM i PODIJELIT` ĆU sa svima informaciju da ako radi samo za merver ima maržu kao i konzum, a to ne vjerujem...
ma sisaj ti sisuljku,
i grickaj jaja usput kaj si se nakalemio na mene...:rolleyes:

brzi
01.12.2004., 10:10
chiquita kaže:
ma sisaj ti sisuljku,
i grickaj jaja usput kaj si se nakalemio na mene...:rolleyes:

moj post je bio upućen verici

a šta si se i ti umislila? da si dovoljno bitna da bih obratio pažnju uopće na tebe?
drugi put pažljivije čitaj

sisaj

chiquita
01.12.2004., 10:13
kitu.:B

may@
06.12.2004., 09:19
A gdje ste nabavile Ikein katalog? Bila na njihovim stranicama da narucim, ali kako ne znam njemacki ne znam se snaci.

Tigrica
06.12.2004., 11:55
may@ kaže:
A gdje ste nabavile Ikein katalog? Bila na njihovim stranicama da narucim, ali kako ne znam njemacki ne znam se snaci.

ja sam narucila prije par mjeseci, ali mi nisu poslali... ne znam zasto?!
zato sam osla tamo i pokupila ga! (naravno ne samo zbog kataloga) ;)

brzi
06.12.2004., 14:13
Tigrica kaže:
ja sam narucila prije par mjeseci, ali mi nisu poslali... ne znam zasto?!
zato sam osla tamo i pokupila ga! (naravno ne samo zbog kataloga) ;)

nemoj samo reć` da si ukrala onaj na kojem fino piše da je taj primjerak za dućan?

Tigrica
06.12.2004., 16:04
brzi kaže:
nemoj samo reć` da si ukrala onaj na kojem fino piše da je taj primjerak za dućan?

zasto bi ukrala??!!
nemam pojma sta je pisalo, ne znam njemacki.... ma nisam ga cak ni ja direktno uzela, nego sam isla s rodjakinjom koja tamo zivi, ona je uzela, ona valjda zna, tamo zivi i zna sta pise... ;)

brzi
06.12.2004., 16:28
a šta ja znam zašto??

znam da na onim katalozima u dućanu piše, čak na koricama mislim, da su to primjerci koji se ne smiju iznositi van iz dućana

dodouprolazu
06.12.2004., 17:40
brzi kaže:
a šta ja znam zašto??

znam da na onim katalozima u dućanu piše, čak na koricama mislim, da su to primjerci koji se ne smiju iznositi van iz dućana

ma da? ja svaki put kad idem uzmem katalog i za sebe i za decke s posla i cura uzme za frendice (tako uzmemo nekih 5-6 komada) pitaj drugi put na informacijama, ti su katalozi da se uzmu doma, u miru pogledaju i drugi put kupi ako ti se nesto svidja

brzi
07.12.2004., 09:36
http://www.ikea.at/ms/de_AT/customer_service/order_catalogue/catreq.html

evo prvo link za narudžbu kataloga, bila je neka fora da moraš prvo upisat grad pa poštanski broj ili tako nekako jer jedno vrijeme nisu baš rado slali van austrije, sad ne znam dal` šalju, probajte....

i to je baš pravi katalog kao ovaj na slici? kad klikneš na link, naravno...

ili onaj s lošijim i jednobojnim koricama? nisam vidio da ovakve lijepe, šarene drže u dućanu već te specijalne, malo lošiji papir i tak....

dodouprolazu
07.12.2004., 11:53
ma pravi, veliki :rolleyes:

nego ne znam za to narucivanje preko neta jer sam ja uvijek sam sebi pokupio na licu mjesta, kad si zadnji put bio u ikei? (cini mi se da nisi dugo, al dobro sad)

osim toga, ako tamo u ducanu ispunis neki formular, salju ti redovito katalog i doma, meni svakih par mjeseci posalju neki specijalizirani, vec prema temama koje tamo zaokruzis

brzi
07.12.2004., 12:10
istina, nisam bio neke 2 godine...

onda su pazili da im ekipa ne pokupi te dućanske

suncica
17.02.2005., 13:16
Ima li netko ime (ili tel na PM) onog covjeka koji dovozi namjestaj iz Ikee...

Fala....

:-))

suncica
17.02.2005., 15:39
Nasla sam ...

B&B
17.02.2005., 16:11
Please, pošalji i meni na PM.

Hvala!

chiquita
18.02.2005., 10:16
suncica kaže:
Ima li netko ime (ili tel na PM) onog covjeka koji dovozi namjestaj iz Ikee...

Fala....

:-))
jesi ga kontaktirala?
koliko naplaćuje?

Chloe
18.02.2005., 10:50
Pošalji i meni, please!

suncica
22.02.2005., 14:13
http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=55286

Covjek je skup - 25% uzima, zvala spomenutog Nenu.
Jeftinije je iznajmiti kombi i sam ici po to.

chiquita
22.02.2005., 14:28
suncica kaže:
http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=55286

Covjek je skup - 25% uzima, zvala spomenutog Nenu.
Jeftinije je iznajmiti kombi i sam ici po to.
normalno kad jedini to radi.
ja baš iz principa nisam htjela da mi on vozi.

verica
22.02.2005., 16:23
:D opet moram braniti Nenčija. Nije mi rod.

Samo da vas upozorim da ćete ukoliko sami uvozite namještaj iz Austrije platiti PDv i carinu (22% + 8% + 50 Kn troškova)

skeptik
22.02.2005., 16:37
Zasto svi toliko govore o namjestaju Ikea?
Kaj je toliko ljepsi od drugih?
Ili toliko jeftiniji?
Ili kaj?

I ono sto jos manje razumijem, kad je vec tolika potraznja, zakaj onda nema Ikea trgovine u Hrvatskoj?
Mislim, Zagreb je prepun kakti nekih vrhunskih talijanskih salona namjestaja u kojima npr. dvosjed kosta od 20.000 KN navise, a u kojima bude 3 kupca mjesecno, a neme jedne Ikee u kojoj bi izgleda bilo 30 kupaca dnevno.
U cemu je stos? :confused:

chiquita
22.02.2005., 16:40
verica kaže:
:D opet moram braniti Nenčija. Nije mi rod.

Samo da vas upozorim da ćete ukoliko sami uvozite namještaj iz Austrije platiti PDv i carinu (22% + 8% + 50 Kn troškova)
i dobiti merver.
neno zadržava merver.
znači ipak se isplati, a ak vas ide više možda se nekaj uspije prešverati, podvaliti račun itd.
neno previše cepa, kaj je je.

verica
22.02.2005., 16:44
Znam, naravno, da zadržava merver, samo ne znam pokriva li merver troškove prijevoza (pogotovo ako se iznajmljuje kombi); to opet vjerojatno ovisi o količini namještaja koji se uvozi. Što se švercanja tiče, meni ne uspijeva :zubo:

No, kao što rekoh, nemam razloga braniti niti reklamirati Nenu, meni je drago što se netko time bavi jer mi je već nekoliko puta bio super koristan. Svatko najbolje zna što mu se isplati, samo ponekad imam osjećaj da ljudi nisu svjesni što se sve plaća na granici kad se plaća carina (pa zato to napišem).

luca
22.02.2005., 16:52
skeptik kaže:

1. Zasto svi toliko govore o namjestaju Ikea?
2. Kaj je toliko ljepsi od drugih?
3. Ili toliko jeftiniji?
4. Ili kaj?

1. ne znam, valjda zato jer ga nema u HR
2. nije. ljespi je od nekih stvari, neke stvari su ugodno neutralne (pa je pogodno za kombiniranje) ali moze biti i bitno ruzniji od nekih drugih ;)
3. da, ima stvari koje su jeftine i lose (pogodan omjer za nekoga kome treba nesto na brzinu i da potraje kratko) i ima stvari koje su jeftine i prihvatljive kvalitete. ima i simpa stvari za klince :)
4. ne znam kaj... i ne znam zasto nema u HR. pisi predstavnistvu i zali se :) evo nema ni Origins i MAC kozmetike a isto da ima, prodavala bi se...

Chloe
22.02.2005., 18:32
moze meni na pm?

Chloe
23.02.2005., 16:07
:confused:

skeptik
23.02.2005., 17:07
Vise od 100 citanja, a samo jedan odgovor? :eek:

Izgleda da je Ikea danas kao sex prije 100 godina: svi ju koriste (ili bi to htjeli), ali nitko se o tome ne usudi govoriti. :(

A meni je sva ta fama oko Ikee sve tajanstvenija ... :confused:

luca
23.02.2005., 17:14
skeptik kaže:
A meni je sva ta fama oko Ikee sve tajanstvenija ... :confused:

pogledaj the fight club :E

dodouprolazu
23.02.2005., 17:30
skeptik kaže:
Zasto svi toliko govore o namjestaju Ikea?
Kaj je toliko ljepsi od drugih?
Ili toliko jeftiniji?
Ili kaj?

I ono sto jos manje razumijem, kad je vec tolika potraznja, zakaj onda nema Ikea trgovine u Hrvatskoj?
Mislim, Zagreb je prepun kakti nekih vrhunskih talijanskih salona namjestaja u kojima npr. dvosjed kosta od 20.000 KN navise, a u kojima bude 3 kupca mjesecno, a neme jedne Ikee u kojoj bi izgleda bilo 30 kupaca dnevno.
U cemu je stos? :confused:

1. jer je jeftin, citaj financijski dostupan sirokim masama a neki ga smatraju i modernim, pa za male pare, moderno, super deal
2. ne nuzno, mogao sam si ja kupiti i ljepsu sofu ali ona koja je meni bila ljepsa je kostala tocno deset puta vise od ikee
3. da, luca je to dobro opisala
4. zato sto cak i ikea postavlja neke poslovne standarde koje hrvatska trenutno ne ispunjava, razlog zasto ikee nema kod nas sigurno nije taj da potraznje za tom robom nema ;)

xxGaladrielxx
23.02.2005., 18:27
jedna vinkovacka tvornica radi iskljucivo za ikeu. za hr im nije bilo isplativo

verica
23.02.2005., 20:18
Ikein namještaj je jeftin, a ja sam izgleda jedna od rijetkih kojima se izuzetno sviđa i Ikein dizajn. Meni je često žao što su neke stvari u Ikei stvarno naočigled loše kvalitete jer mi se dizajn sviđa, pa bi mi bilo draže da su skuplje a bolje napravljene.

allegra
23.02.2005., 20:30
sviđa mi se kako je Luca opisala Ikein namještaj kao ugodno neutralan

e to je upravo ono što mi se sviđa .... volim kada se namještaj uklapa, a ne kad dominira prostorom

i jasno cijena je prihvatljiva

P.S. znam da je Ikea kupila prije više godina zemljište kraj Bregane za svoj prodajni prostor, ali su u međuvremenu odustali, ne znam zašto

atlantis
23.02.2005., 20:36
ne zelim narucivati iz austrije i kupovati na nevidjeno...

da ima ikea u zagrebu (ili u okolici) sigurno bih tamo prvo otisla kad bih nesh trazila :)

Crow Jane
23.02.2005., 20:53
allegra kaže:
P.S. znam da je Ikea kupila prije više godina zemljište kraj Bregane za svoj prodajni prostor, ali su u međuvremenu odustali, ne znam zašto

Sigurno su Austrijanci srali, jer bi zgubili najbolje mušterije. :D

Nego, bil je trač da se najesen Kika otvara u Zegeu? :confused:

Bezveze, to je skupo i tak - tak. Ikeu volim. :cerek: Sa familiy cardom se isplati kupovat, čak je i s carinom isplativo. :s

verica
23.02.2005., 20:55
Na neviđeno nikako ne treba kupovati, barem ne velike stvari, jer ima stvari koje u katalogu izgledaju super a uživo :rolleyes:

atlantis
23.02.2005., 21:21
verica kaže:
Na neviđeno nikako ne treba kupovati, barem ne velike stvari, jer ima stvari koje u katalogu izgledaju super a uživo :rolleyes:

o tom pricam

a odlazak u austriju pa placanje prijevoza pa carina pa sim pa tam - opet mi se ne isplati

Bocca della Verita
23.02.2005., 21:42
u ikei ima jako puno lijepih i moderni stvarcica za urediti stan.
sudje, tanjuri, case., vaze, zavjese, tapeti, posteljina....uglavnom potrosni materijal.
i to se isplati, jeftino je, lijepo i kad se razbije, dusa te ne boli.
od namjestaja se mozda isplati kupiti djecju sobu koja se ionak planira brzo mijenjati.
kuhinju nebi bas tamo kupovala, ormare i takve stvari, koje bi trebale biti cvrste i stabilne.

verica
23.02.2005., 21:51
Ikeine kuhinje uopće nisu loše, a nisu niti jeftine, no meni se malo problematično sa kuhinjom u Ikei čini to što, naravno, nemaš montažu a kuhinju nije tako lako sastaviti; osim toga svi oni mali dijelovi kupuju se posebno, pa ti se može dogoditi da ti nešto fali :zubo: Svejedno, kad kupim novi stan mislim da ću kuhinju kupiti u Ikei jer mi se njihove kuhinje najviše sviđaju. Niti ormari im nisu loši, najlošije su zapravo sofe - one uglavnom super izgledaju u katalogu a uživo su koma.

Bocca della Verita
23.02.2005., 22:03
jedno vrijeme sam zivila u stanu u kojem je bila ikeina kuhinja.
bas zbog tog iskustva sam rekla da nebi njihovu kuhinju.
kuhinja bi trebala biti otporna na vodu, lako se cistiti...ova, sto sam ja imala, je brzo propadala, voda se uvlacila u drvo, rubovi su se poceli lomiti, police klimati....sto ja znam, ja je nebi kupila.
e da, i pribor za jelo im je katastrofa, za ukras, nista drugo

verica
23.02.2005., 22:08
:D vjerojatno si imala ili imaš Bubblese

Što se kuhinje tiče - pa, ne znam, možda je bila ona sa nenormalno niskom cijenom, moj prijatelj ima takvu u stanu i stvarno je preloša, još ju je sam i sastavljao pa svaka druga vrata vise :D ali vidjela sam i dobrih Ikeainih kuhinja, recimo one Nexus (mislim da se tako zovu) sam isto vidjela uživo i skroz dobro izgledaju. Meni se Ikeine kuhinje sviđaju jer su nekako starinske.

Bocca della Verita
23.02.2005., 22:16
nemam poima koja je bila...bice da je bila ona najjeftinija.

xxGaladrielxx
23.02.2005., 22:29
atlantis kaže:
ne zelim narucivati iz austrije i kupovati na nevidjeno...
ma ne kupujes tak. sve one manje stvari: posteljina, zavjese ko voli, tepisi, sudje, deke, manji komadi namjestaja... kupis tam, a one vece das da ti uveze posrednik iz zg. Mi imamo one njihove fotelje-stolice, onak kak lingeštul :D cca 5 god. Je da ih sad ima i kod nas al tam su kostale cca 80 kuna na akciji.
Primjera radi tam sam za ravno 400 kuna kupila: 3 reflektorice (one s po 3 zarulje), jednu stojecu lampu, jednu stolnu, 2 malicke drvene lapme, 3 narancasta, pamucna tepiha + "stoperice", 2 kompeleta posteljine i jednu veliku plahtu s gumom.
A prek posrednika smo uveli namjestaj za dnevnu sobu.
Jednostavan je, lako sklopljiv i sav alat dodje uz njega. Nije to onaj masivan namjestaj, al meni se svidja cistoca i onak, sharmantnost njihovog stila.

iwoa
23.02.2005., 23:19
xxGaladrielxx kaže:

Jednostavan je, lako sklopljiv i sav alat dodje uz njega. Nije to onaj masivan namjestaj, al meni se svidja cistoca i onak, sharmantnost njihovog stila.

Lebst du schon, oder schraubst du noch?:D

Ima tamo namjestaja stvarno velikog raspona kvalitete i vjerojatno je i zato popularna. A cijene nisu prenampumpane jer je 95% svega made in China.

atlantis
23.02.2005., 23:24
xxGaladrielxx kaže:
ma ne kupujes tak.

glech beba :D

ne isplati mi se tam ici za 10 rucnika ili za 1 krevet ili za set chasa...

isplati se sjest u auto, sprasit tam i opremit cijeli stan i to namjeravam (namjeravamo, sam kaj ga josh nisam obavijestila o tom :D)...

al to znaci da na put ne krecemo ispod 4-5 somova ojra i s kombijem kojeg sami unajmimo...

a za ovak, mahnite - povremene - hitno trebam kupovine prisiljena sam na nevidjeno ili nashe prodajne salone

Ona007
23.02.2005., 23:48
meni se neke sitnice iz ikea-e svidjaju kao pregrade za sobe( a u biti polica) ili stalci za tv-e i kompjutere, ali uglavnom je sve lijepo na izgled ali loshe kvalitete i brzo se raspadne.
ikea je za mlade ljude koji vole mijenjati namjestaj i mjesto boravka, za cas i jeftino opremis stan ali da ce sad to nesto trajat.. pa bash i nece..
koliko para toliko muzike

Juraj
24.02.2005., 00:00
Meni je IKEA bljak. Ima lijepih stvari, ali kvaliteta je uglavnom jadna. Za iste nofce se moze kupiti puno bolji namjestaj u HR uz malo truda i trazenja.

xxGaladrielxx
24.02.2005., 00:41
atlantis kaže:
ma ja sam kriva zbog nepotpunog pisanja. tad kad sam kupovala te lampe i ostalo, primarni razlog je bio vidjeti u zivo kompletnu ponudu. prepisah sifre i kad sam se vrnula u zg, narucila. tesko mi birat namjetaj samo po slici.
no i sam put mi se isplatio jer samo jedna reflektorica u hr kosta kao sve ovo zajedno kaj sam ja kupila.
da sam unajmila kombi (bila je i ta opcija u igri jerbo bi platila samo benzin), lutrija bi bila carina. ovako sam unaprijed znala koliko tocno trebam izdvojiti

Billy
24.02.2005., 01:52
Ikea je najjeftinije sto moze ponuditi Svedska.

U svedskoj sluzi za to da mladi parovi pokupuju jeftino cijeli namjestaj, pa se i sami tome izrugavaju (imaju viceve da nakon zenidbe ides odmah u ikeu).

Primjer je nekvalitete, nedoradjenosti i jeftinoce, ali istovremeno i jednostavnosti svedskog designa i prakticnosti.

Nama je Ikea san, a kad bi je imali u hr vjerovatno bi bila manje pozeljna.

Uostalom to je ducan koji radi sa velikim prometima, i sumnjam da bi im se u hr isplatilo otvarati, jer bi tako opao za priblizno isti iznos promet u Austriji.

Ista stvar je H&M-om koje je isto tako Svedski simbol lose kvalitete i mladenacke kupovine, a dobar dio hrvata se kune u H&M i hrli u Austriju.

hajdi
24.02.2005., 09:10
U Ikei dosad nisam kupovala veće komade namještaja, ali zato jesam brdo sitnica za kuću i ne bih rekla da je "primjer je nekvalitete, nedoradjenosti" jer se (samo npr.) posteljina nakon x godina nije raspala, a meni je simpatična (dizajnom), funkcionalna te cijenom povoljna.
Mislim da će većih izgleda da dođe u Hrvatsku biti kad se malo približimo EU. Sigurno ima neka kvaka i s carinama, porezima, nametima...

Billy kaže:

Nama je Ikea san, a kad bi je imali u hr vjerovatno bi bila manje pozeljna.

Sumnjam. Nikome nisu manje atraktivni bili kojekakvi Bau-dućani kad su došli u Hrvatsku (kojih samo u Jankomiru imaš nekoliko jedan do drugoga). A zanima me ima li tamo nešto što (također) nije proizvedeno u Kini :D

Billy kaže:
Uostalom to je ducan koji radi sa velikim prometima, i sumnjam da bi im se u hr isplatilo otvarati, jer bi tako opao za priblizno isti iznos promet u Austriji.

Da, da i propalo bi austrijsko gospodarstvo kad bi se u Hrvatskoj otvorili Ikea i H&M :rolleyes:

Billy kaže:
Ista stvar je H&M-om koje je isto tako Svedski simbol lose kvalitete i mladenacke kupovine, a dobar dio hrvata se kune u H&M i hrli u Austriju.

H&M je simbol neprecijenjene nosive odjeće.

A osobno mi ne treba kaput koji će trajat 15 godina, niti namještaj koji će trajat 50 godina.

SETRA Samoborček
24.02.2005., 09:31
Ikea ima zemljište u Sv. Nedelji, ali valjda su procjenili da im se još ne isplati doč

luca
24.02.2005., 10:47
nakon sto sam tri stana opremila Ikeinim namjestajem (prisilno, nista nije bilo toliko jeftino i stalno sam selila), mogu reci da sad stan koji opremam za duzi period, nece biti Ikea od glave do pete. ali pojedine stvari ce se isplati kupiti tamo...
shvacam da je mnogima u HR i dizajn zanimljiv jer skandinavski dizajn moze biti jako privlacan svojom neutralnoscu, jednostavnoscu cak i strogocom :) uz sve to, lako se kombinira s drugim stilovima, tako da se lako ukpala...
narocito vjerujem da je drago mladima koji se sjecaju glomaznog i skupog namjestaja kod svojih baka (ili roditelja), da sad svoje mladenacke stanove mogu urediti jeftino i "prozracno".
ipak, postoje krasni skandinavski dizajni koji su stvarno i ljepsi i daleko kvalitetniji ali i skuplji. Ikea je najjeftinije sto se u tom stilu moze dobiti.

osobno, ja sve vise cijenim antikvitete :E uprosastio me zivot u Versailles, najradije bih po cijeloj Europi skupljala starudiju :D

Billi
24.02.2005., 10:49
atlantis kaže:
glech beba :D

odlazak u ikeu vec je sinonim za manje-vise bezrazlozan odlazk u trosak. ono...ajmo "na placi" po koji svjecnjak ili putpuri. pa usput u H&M, pa na hrenovke, pa po tenisice....
zapravo, i trposak benzina vrlo se brzo nadoknadi kupnjom par povoljnijih komada iz ikeke ili h&m-a.

mi vecinu namjestaja imamo iz ikee (osim komode, kuhinje i trosjeda) i zadovoljni su. veliki ormari su lijepi i super drze. i sve sitnice su od tam: police, kupaonski elementi sa svim mogucim detaljima, sudje..putpuri:D

Hannah
24.02.2005., 11:02
imam iz ikee neke sitnice.
ne kažem da nema dobrih komada iz ikee, ali opet svaki put kad dođem u ikeu ne mogu se oteti dojmu da to ipak ne bi kupila. meni jednostavno ta cijena nije dovoljan mamac (dizajn zna biti ok, iako nisam kao puno ljudi u zg oduševljena svime).
inače rado kupim skuplju stvar koju otprve skužim da je dobra i da je to ono što tražim/hoću. u ikei previše analiziram i uvijek dođem do zaključka da ću za 30% više love kupiti the stvar :) .

Billy
24.02.2005., 12:20
hajdi kaže:
U Ikei dosad nisam kupovala veće komade namještaja, ali zato jesam brdo sitnica za kuću i ne bih rekla da je "primjer je nekvalitete, nedoradjenosti" jer se (samo npr.) posteljina nakon x godina nije raspala, a meni je simpatična (dizajnom), funkcionalna te cijenom povoljna.
Mislim da će većih izgleda da dođe u Hrvatsku biti kad se malo približimo EU. Sigurno ima neka kvaka i s carinama, porezima, nametima...

Sumnjam. Nikome nisu manje atraktivni bili kojekakvi Bau-dućani kad su došli u Hrvatsku (kojih samo u Jankomiru imaš nekoliko jedan do drugoga). A zanima me ima li tamo nešto što (također) nije proizvedeno u Kini :D

Da, da i propalo bi austrijsko gospodarstvo kad bi se u Hrvatskoj otvorili Ikea i H&M :rolleyes:

H&M je simbol neprecijenjene nosive odjeće.

A osobno mi ne treba kaput koji će trajat 15 godina, niti namještaj koji će trajat 50 godina.

Meni se ni jedna posteljina nije raspala, ni jedna stolica, ni jedna polica, i nista od toga nisam kupio u Ikei :)

A u H&M sam kupio par majica svojedobno (dok sam bio mlad i naivan) i samo se jedna malo raspala :).

Ali s obzirom da sam imao prigodu isto kupovati u Svedskoj, i Norveskoj, sve sta sam kupio u drugim ducanima se drzi 10 puta bolje.

To je ta razlika, mi jednostavno ne znamo za bolje, i kupujemo tudje smece.

Ikea ima dva ducana u Stockholmu, uglavnom bogu iza nogu di su najjeftinija skladista ducani (jedan je u metro zoni pored crnackog kvarta, a druga je u lokalni vlak + bus zoni, di su vecina outleta).

U tu kategoriju spada, i to im je uostalom glavna fora.

Chloe
24.02.2005., 12:22
kako se može nabaviti katalog od Ikeae?

skeptik
24.02.2005., 13:02
skeptik kaže:

Izgleda da je Ikea danas kao sex prije 100 godina: svi ju koriste (ili bi to htjeli), ali nitko se o tome ne usudi govoriti. :(

He, he, znao sam da kad spomenem SEX da ce se interes za ovu temu rasplamsati.

Hvala vam svima, sad su mi stvari puno jasnije. :)

dodouprolazu
24.02.2005., 15:30
allegra kaže:
sviđa mi se kako je Luca opisala Ikein namještaj kao ugodno neutralan

ti ocito nisi vidjela njihove roza stolice i ostale stvari :D Vec nekoliko sezona nisu bas na strani neupadljivosti. Verice, meni se isto dizajn svidja ali ima firmi koje mi se svidjaju jos vise, samo su mi trenutno nedostizne.

dodouprolazu
24.02.2005., 15:32
Bocca della Verita kaže:
u ikei ima jako puno lijepih i moderni stvarcica za urediti stan.
sudje, tanjuri, case., vaze, zavjese, tapeti, posteljina....uglavnom potrosni materijal.
i to se isplati, jeftino je, lijepo i kad se razbije, dusa te ne boli.
od namjestaja se mozda isplati kupiti djecju sobu koja se ionak planira brzo mijenjati.
kuhinju nebi bas tamo kupovala, ormare i takve stvari, koje bi trebale biti cvrste i stabilne.

upravo djecja soba mora biti kvalitetna jer pretrpi cesto mnogo vise nego soba odrasle osobe ;) A i djecje sobe se ne mijenjaju bas svake 2 godine, cesci slucaj je da se kupe neke prakticne verzije koje onda posluze prvih 7 godina ili duze. Imam iz ikee vecinu sudja.

Ikeine kuhinje uopce nisu loše,..., najlošije su zapravo sofe - one uglavnom super izgledaju u katalogu a uživo su koma

i meni se njihove kuhinje svidjaju a kao sto si napisala nisu jeftine. Ovo za sofu se ne mogu sloziti jer ju bas od tamo imam i nis joj ne fali :)

verica
24.02.2005., 15:34
dodouprolazu kaže:
ti ocito nisi vidjela njihove roza stolice i ostale stvari :D Vec nekoliko sezona nisu bas na strani neupadljivosti. Verice, meni se isto dizajn svidja ali ima firmi koje mi se svidjaju jos vise, samo su mi trenutno nedostizne.

Pa naravno, isto tako i meni :top: ZAto i kažem da je Ikea generalno jeftina - ne mislim pri tome na one stvari na nenormalnim angebotima, nego je to općenito dobro (po mom mišljenju) dizajniran, a jeftin namještaj. U usporedbi sa namještajem takvih cijena kojeg se može kupiti kod nas - prekrasan mi je. Naravno da ima puno ljepšeg namještaja - ali meni je nedostupan.

dodouprolazu
24.02.2005., 15:39
iwoa kaže:
Lebst du schon, oder schraubst du noch?:D

Ima tamo namjestaja stvarno velikog raspona kvalitete i vjerojatno je i zato popularna. A cijene nisu prenampumpane jer je 95% svega made in China.

:D kako si fino preformulirao reklamni slogan, kako ono ide..lebst du schon oder wohnst du noch, ili tako nekako

dodouprolazu
24.02.2005., 15:50
Nije to onaj masivan namjestaj, al meni se svidja cistoca i onak, sharmantnost njihovog stila.

:)

Mislim da ce vecih izgleda da dode u Hrvatsku biti kad se malo približimo EU. Sigurno ima neka kvaka i s carinama, porezima, nametima...

dobro mislis

H&M je simbol neprecijenjene nosive odjece.
slazem se, imam dosta robe bas iz tog ducana i nis joj ne fali. I cura se tamo obuce i to tako s ukusom da joj koji put ne povjeruju da je bas iz HiM-a

narocito vjerujem da je drago mladima koji se sjecaju glomaznog i skupog namjestaja kod svojih baka (ili roditelja), da sad svoje mladenacke stanove mogu urediti jeftino i "prozracno".

tocno

ajmo "na placi" po koji svjecnjak ili putpuri. pa usput u H&M, pa na hrenovke, pa po tenisice....

ovaj model ponasanja mi je srecom, nepoznat

To je ta razlika, mi jednostavno ne znamo za bolje, i kupujemo tudje smece.

ne bih se slozio, obisao sam vise manje cijeli svijet i sama ta cinjenica da ZNAM za bolje mi nece popuniti novcanik. Znam da ima bolje (recimo sofa od nekih 6000 € a imati cu ju jednog dana, bas tu) ali mi je sad to "bolje" financijski nedostpuno. Ili ovako, mogao sam kupiti vrhunsku spavacu sobu i ostatak stana imati par godina prazan, za mene losa opcija. Ovako sam opremio cijeli stan ( na madracima i kuh. aparaturi nisam stedio), novim stvarima, meni oku ugodnim a kad klinci porastu, onda jos stignem kupiti trajne i ekskluzivne stvari.

dodouprolazu
24.02.2005., 15:54
Chloe kaže:
kako se može nabaviti katalog od Ikeae?

ja uzmem kad sam tamo, u austriji sam par puta godisnje a mozes naruciti i na web stranici pa ti posalju. Ja imam njihovu familiy card pa mi salju redovito, svaka 2 mjeseca nesto, obicno to odnesem u firmu i odmah nestane :)

atlantis
24.02.2005., 16:07
Billi kaže:
odlazak u ikeu vec je sinonim za manje-vise bezrazlozan odlazk u trosak.

jebesh mi sve... koliko kilometara ima do najblize?

GoldenSurferFromCRO
24.02.2005., 16:18
dodouprolazu kaže:
ja uzmem kad sam tamo, u austriji sam par puta godisnje a mozes naruciti i na web stranici pa ti posalju. ....

Probao sam otici tamo naruciti katalog, sve 3 kataloga za 2005, ali kako ne kuzim njemacki, nekako mi se cini u odnosu na engleski da je narucivanje kataloga besplatno za Austrijance?

Vjerujem da znas njemacki pa mi pomozi, da li je to besplatno, da to narucim za ovdje u ZG, a ako jest sto da onda napisem ono izmedju osobnih podataka i 3 komada za naruciti, nesto kao da pise da pristaje na nesto jedno za Asurtijance,a drugo za strance?

chiquita
24.02.2005., 16:21
GoldenSurferFromCRO kaže:
Probao sam otici tamo naruciti katalog, sve 3 kataloga za 2005, ali kako ne kuzim njemacki, nekako mi se cini u odnosu na engleski da je narucivanje kataloga besplatno za Austrijance?

Vjerujem da znas njemacki pa mi pomozi, da li je to besplatno, da to narucim za ovdje u ZG, a ako jest sto da onda napisem ono izmedju osobnih podataka i 3 komada za naruciti, nesto kao da pise da pristaje na nesto jedno za Asurtijance,a drugo za strance?
ajme ovo pročitati i pokušati shvatiti...:zvrko: :zvrko: :zvrko:

Billi
24.02.2005., 16:22
atlantis kaže:
jebesh mi sve... koliko kilometara ima do najblize?

180 km od graza. treba ti oko 120 kn za benzin, 7 eura vinjeta i i cestarine kod nas i u slo.
rijetko idem sama, pa se podijeli i uvijek je to neki ugodni izlet.

dodouprolazu
24.02.2005., 16:28
GoldenSurferFromCRO kaže:

osim sto sve kataloge mozes downlodati i isprintati, mozes ih i naruciti online (da pise, isporuka samo za austriju) ali ja sam narucio svejedno tj. poslao narudzbu i katalog je stigao. Ako popunis formular za family card (besplatna je) salju ti kataloge automatski.

atlantis
24.02.2005., 16:28
Billi kaže:
180 km od graza. treba ti oko 120 kn za benzin, 7 eura vinjeta i i cestarine kod nas i u slo.
rijetko idem sama, pa se podijeli i uvijek je to neki ugodni izlet.

znaci

360 km sim i tam = znaci oko 25 litara benge = cca 180 benga plus cestarine, plus klopa = 300 kn...

sad mi reci da je cijena jedne lampe ili 10 rucnika ili seta posteljine ili servisa za jelo (znaci necega sto mozesh svojim autom prevest) 300 kn (plus slobodan dan koji sam si ujebala putovanjem) jeftinija nego kod nas i samim time isplativija za odlazak na put?

PS od ljudi s kojima se druzim nitko redovito ne hodocasti van u 'na placi' shoppinge iz ciste zajebancije, tako da im se chak niti ne mogu prikrpiti
(a i ne volim u kupovine s drugima jerbo udjem izaberem sto trebam i izadjem)

Billi
24.02.2005., 16:40
da, koji puta radimo i neke stvari koje nisu isplative, vise za gust.

atlantis
24.02.2005., 16:52
Billi kaže:

to stoji...

al ne u mom pogledu shoppinga u austriji ;)

meni su 'gustevi' skromniji

skeptik
24.02.2005., 16:54
dodouprolazu kaže:
ali ima firmi koje mi se svidjaju jos vise, samo su mi trenutno nedostizne.
A zasto onda sliku ne pokazes nekom lokalnom majstoru koji radi namjestaj po mjeri? Takav ce ti ispuniti zelju za puno manje novce nego u originalnoj firmi (iako ipak ze vece novce nego u Ikei).

Billi
24.02.2005., 16:57
atlantis kaže:
to stoji...

al ne u mom pogledu shoppinga u austriji ;)

meni su 'gustevi' skromniji

ma nije to meni nesto na weekly basis. kad se skupimo odemo.
sad ulazimo u adaptaciju stana pa cemo vjerojatno skocit po police ili kaj takvog.

dodouprolazu
24.02.2005., 17:01
atlantis kaže:
znaci

sad mi reci da je cijena jedne lampe ili 10 rucnika ili seta posteljine ili servisa za jelo (znaci necega sto mozesh svojim autom prevest) 300 kn (plus slobodan dan koji sam si ujebala putovanjem) jeftinija nego kod nas i samim time isplativija za odlazak na put?

)

namjestaj u ikei je tako plosnato slozen da mozes autom prevesti i tv stolic ili stolic za dnevnu sobu, manji tepih, ili ako ides samo po lampe, onda lampe za cijeli stan. Ili samo radni stol.

A zasto onda sliku ne pokazes nekom lokalnom majstoru koji radi namjestaj po mjeri? Takav ce ti ispuniti zelju za puno manje novce nego u originalnoj firmi (iako ipak ze vece novce nego u Ikei).

napravio, nisam nasao nikoga tko bi mi napravio takvu sofu u zagrebu a za ostale komade namjestaja (tipa krevet) da sam dao raditi po mjeri, ispalo mi be tri puta skuplje nego sto u stvari je. Nego, kako si ti namjestio svoj dom?

skeptik
24.02.2005., 17:29
dodouprolazu kaže:
Nego, kako si ti namjestio svoj dom?
Upravo radim na tome. :)
Nesto sam nasao povoljno u ZG ducanima, nesto sam dao napraviti po mjeri, a nesto jos nisam rijesio.

dodouprolazu
24.02.2005., 17:51
skeptik kaže:
Upravo radim na tome. :)
Nesto sam nasao povoljno u ZG ducanima, nesto sam dao napraviti po mjeri, a nesto jos nisam rijesio.

a jesi stur s odgovorima ;) Naravno okosnica svega je financijski raspon koji imas. Najgora varijanta je istovremeno otplacivati kredit za stan i uci u prazan stan u kojem ti sve treba od besteka do madraca.

atlantis
24.02.2005., 18:09
dodouprolazu kaže:
a jesi stur s odgovorima ;) Naravno okosnica svega je financijski raspon koji imas. Najgora varijanta je istovremeno otplacivati kredit za stan i uci u prazan stan u kojem ti sve treba od besteka do madraca.

zsto dok dizesh prosjek za kredit lovu (koja bi inace isla na kredit) spremash na stranu ;)

dodouprolazu
24.02.2005., 18:46
atlantis kaže:
zsto dok dizesh prosjek za kredit lovu (koja bi inace isla na kredit) spremash na stranu ;)

ne razumijem, daj pojasni?

Chloe
24.02.2005., 19:11
dodouprolazu kaže:
Ako popunis formular za family card (besplatna je) salju ti kataloge automatski.
Ne mogu naci taj formular. Jel mozes mozda naci ti pa mi dati link? please? :angel: :)

atlantis
24.02.2005., 19:14
dodouprolazu kaže:
namjestaj u ikei je tako plosnato slozen da mozes autom prevesti i tv stolic ili stolic za dnevnu sobu, manji tepih, ili ako ides samo po lampe, onda lampe za cijeli stan. Ili samo radni stol.

i jopeta ponavljam...

financijski mi se ne isplati ici po jedan stolich ili set lampi...

al da kupim stan i da ne zelim namjestaj po mjeri - skupila bih par tisuca ojra i otisla tamo :D

dodouprolazu
24.02.2005., 19:41
atlantis kaže:
i jopeta ponavljam...

financijski mi se ne isplati ici po jedan stolich ili set lampi...

al da kupim stan i da ne zelim namjestaj po mjeri - skupila bih par tisuca ojra i otisla tamo :D

pa to sam razumio, od prve cak :D nego ovo nisam,

dok dizesh prosjek za kredit lovu (koja bi inace isla na kredit) spremash na stranu

kakvo dizanje prosjeka kredita? Mislim da je bolje cim prije naci stan i evo ga vec otplacivati debelo, jer cim prije krenes, prije ces ga i otplatiti. A sto se stednje tice i kupiti sve odjednom, niti za to nisam imao love jer je meni trebalo sve a placa je konstantna te kako sam zivio sam, prvo sam kupio madrac i kuhalo :D pa poslije kako je love bilo, trajalo je to kod mene.

dodouprolazu
24.02.2005., 19:45
Chloe kaže:
Ne mogu naci taj formular. Jel mozes mozda naci ti pa mi dati link? please? :angel: :)

http://www.ikea.com/ms/de_AT/family/family_main.html#4

tu pise o toj usluzi i kako izgleda vise nije besplatna, a prije 2 godine je bila, sad kosta 10 € i to se placa samo jednom i poslije nista.

xxGaladrielxx
24.02.2005., 19:54
atlantis, evo, uzmi mene i jurisamo. vidla si da sam dobra u ducanima :D

luca
25.02.2005., 11:55
dodouprolazu kaže:

ne doprema se sve u svaki ducan ;) ocito autrijanci imaju veseli ukus :zubo:
i u FR i u DK, uvijek imas baseline neutralnih stvari a povremeno ulete sarene PVC stvarcice (za teen sobe i klince, najcesce...)

atlantis
25.02.2005., 14:39
dodouprolazu kaže:
pa to sam razumio, od prve cak :D nego ovo nisam,

imash kredit koji otplacujesh (auto npr.) i zbog kojeg ne mozesh dich kredu za stan...

daklem, nakon sto otplatish auto trebash barem tri mjeseca bit bez krede zbog prosjeka...

e... u ta tri mjeseca radish noch, vikende, praznike da nabijesh prosjek sto veci i istovremeno tu lovu 'viska' (daklem lovu koju ces ionako za 4-5 mjeseci odvajati za kredu) spremash na stranu...

pa, u vremenu u kojem uselish mozesh imati barem 2000 ojra spremljeno za stvari koje ti trebaju :)

gala, moze... cekam te u autu :zubo:

houar
25.02.2005., 14:52
Upravo listam katalog 2004 i jako mi se sviđa, ciste i ravne,jednostavne linije.
Kvaliteta kao i cijena ali imaju detalja koji dižu prostor.
Jednom sam u austriji kupio luster na akciji za 4e a izgleda do jaja i radi skoro 3god. bez problema.
A sad moram posjetiti bezbroj salona da nađem nešto takvoga i moram čekati na kutnu 20-tak dana da mi naprave u tom ikea stilu.

Hannah
25.02.2005., 15:26
houar kaže:
moram čekati na kutnu 20-tak dana da mi naprave u tom ikea stilu.

ovo je gotovo svugdje (osim, naravno, u ikei tako). sve se manje više po boji i vrsti materijala i komadu naručuje i čeka što traje cca 30, 60 pa i više dana.

Chloe
25.02.2005., 15:36
houar kaže:
Upravo listam katalog 2004 i jako mi se sviđa, ciste i ravne,jednostavne linije.

:mama: hoćuuu i jaaa kataloooog:(

dodouprolazu
25.02.2005., 16:09
atlantis kaže:
imash kredit koji otplacujesh (auto npr.) i zbog kojeg ne mozesh dich kredu za stan...

daklem, nakon sto otplatish auto trebash barem tri mjeseca bit bez krede zbog prosjeka...

e... u ta tri mjeseca radish noch, vikende, praznike da nabijesh prosjek sto veci i istovremeno tu lovu 'viska' (daklem lovu koju ces ionako za 4-5 mjeseci odvajati za kredu) spremash na stranu...

pa, u vremenu u kojem uselish mozesh imati barem 2000 ojra spremljeno za stvari koje ti trebaju :)

o.k. jasnije, hvala na pojasnjenju! Imam samo jedan aktuelni kredit (auto ne kupujem na kredit) pa nisam odmah povezao sto bi to moglo biti. Moje radno mjesto ima vise manje fiksno radno vrijeme da i hocu ( a necu :D ) ne mogu raditi nocne, vikende itd.

Tvoja solucija mi se cini o.k. samo u onom slucaju kad zaista imas jedan kredit koji cekas otplatiti e da bi uopce usao u otplatu stana. U ostalim slucajevima je bolje cim prije kupiti stan jer cijene rastu (moj stan je 30% skuplji nego prije 2 godine:rolleyes: ) a kvalitetni stanovi brzo nestaju s trzista.

houar tko ti radi kutnu? Moze i na PM. Hvala

chiquita
25.02.2005., 16:25
Chloe kaže:
:mama: hoćuuu i jaaa kataloooog:( meni stvarno nije jasno kako netko može biti tako lijen da mu se ne da pročačkati malo po netu i onda tu cmolji?!:D
evo ti na (http://www.ikea.com/ms/de_AT/virtual_catalogue/main.html) ;)

atlantis
25.02.2005., 16:58
dodouprolazu kaže:
Tvoja solucija mi se cini o.k. samo u onom slucaju kad zaista imas jedan kredit koji cekas otplatiti e da bi uopce usao u otplatu stana. U ostalim slucajevima je bolje cim prije kupiti stan jer cijene rastu (moj stan je 30% skuplji nego prije 2 godine:rolleyes: ) a kvalitetni stanovi brzo nestaju s trzista.

moja je solucija (nazalost) stasala u zadnjih par mjeseci - prisilno...

platex00
25.02.2005., 21:00
Billi kaže:

E upravo to, kupnja u Ikei meni je bas pravi "gust".
Setnja, isprobavanje, mjerkanje, a nitko te nis ne pita. :D

Pitanje je je li to sve tako jeftino kako izgleda, dobro, ima nekih artikala koji su ubitacno jeftini, ali to su sitnice zbog kojih se uopce ne isplati potezati skroz tamo, uostalom i u HR ima ducana i takvih artikala u obilju...tipa vaze, bestek, prostiraci, razne krpice, zavjesice, okviri, lampice itd.

Evo bas gledam katalog 2005 nekakve elemente za dnevni boravak, svidja mi se recimo jedan set za TV, ne znam kako da opisem, postolje za TV sa dvije velike (duboke) ladice sirine dva metra, plus police za knjige i liniju, visina cini mi se 140 cm (ako sam dobro desifrirala) onak lijepo izgleda, svjetlo puno drvo, to volim ... kad sve zbrojim cijena dodje oko 350 eura.
Cini se jeftinije nego kod nas, ovako nesto doslo bi najmanje tisucu eura.

A mislim, mozda to iz Ikee i nije neka kvaliteta ali kvragu pet godina bi valjda prezivjelo?

Vrijedi li dati 369 eura za Docent TV kombinaciju npr?
(Nasumicno otvaram stranice)
Izgleda mi solidno, tako nesto kod nas sigurno kosta dvostruko vise.

Ono sto mi u Ikei izgleda jako skupo, jesu sofe. Evo bas gledam, 500, 550 eura itd. pa cak i preko 1000 eura. Uopce se ne isplati.

verica
25.02.2005., 23:11
Pa evo, i ja moram priznati da mi je shopping u Ikei, i u Grazu općenito baš gušt. Zapravo, meni je drago što nema Ikee kod nas pa mogu ići u shoppingaške izlete u Austriju :p

Chloe
25.02.2005., 23:33
chiquita kaže:
meni stvarno nije jasno kako netko može biti tako lijen da mu se ne da pročačkati malo po netu i onda tu cmolji?!:D
evo ti na (http://www.ikea.com/ms/de_AT/virtual_catalogue/main.html) ;)

ali ja bih papirnati :mama: ;)

hvala ti, chiquita... našla sam link već, ali baš bih voljela imati papirnati. :) ah...

magic
25.02.2005., 23:50
verica kaže:
Pa evo, i ja moram priznati da mi je shopping u Ikei, i u Grazu općenito baš gušt. Zapravo, meni je drago što nema Ikee kod nas pa mogu ići u shoppingaške izlete u Austriju :p

a ja pak tako volim Villach :cerek:

U njemu nema Ikee, ali ima Kika i mogu vam reci da je jako simpatichna :)

tilla
26.02.2005., 00:24
SETRA Samoborček kaže:
Ikea ima zemljište u Sv. Nedelji, ali valjda su procjenili da im se još ne isplati doč

došli bi ali ima neka fora da se štiti domaća drvna industrija.
teren imaju već 15.g.

Ona007
26.02.2005., 00:41
tilla kaže:
došli bi ali ima neka fora da se štiti domaća drvna industrija.
teren imaju već 15.g.

neke stvari iz ikea jesu proizvedene i dizajnirane u Hrvatskoj

tilla
26.02.2005., 00:43
Ona007 kaže:

da, i?

to što su proizvedene ne znači da će se prodavat u rh.

verica
26.02.2005., 10:19
magic kaže:
a ja pak tako volim Villach :cerek:

U njemu nema Ikee, ali ima Kika i mogu vam reci da je jako simpatichna :)

Ima Kika i u Grazu, i skroz mi je draga :top: Oni imaju još veće angebote od Ikee, tamo smo opremili cijelu vikendicu :D

Murron
28.02.2005., 17:35
Ona007 kaže:

Proizvedene jesu ali nisu dizajnirane:D

tara8
28.02.2005., 19:39
Osobno smatram da je Ikea skroz OK. Dizajn je super, možeš puno toga iskombinirati, posebno u malim prosotrima. Kvaliteta je skroz Ok obzirom na cijenu...sigurno veća no što možeš od naših proizvođača dobiti za istu cijenu.
Kupila sam pred 4 godine stolić za TV za 10 eura, bjedna cijena a stolić na kotačičima, mrak... Evo ga živ je još danas, preživio je jednu selibdu i puno toga (psa npr. koji ga j epokušao pojesti), još uvijek živi ... Pa sad recite da se ne isplati.
slično je s nekim policama u kuhinji i kupaonici. Isto tako kupila sam dva kupaonska ormarića super praktična, duboka s ogledalom i policama na sniženju za 25 EURa. Ogromni su sve mi stane. Prije toga sam tražila kod nas i ne bi našla niš praktično ispod 600,00 kn... Oni su isto preživjeli svašta i selibdu, i montažu i drže se super...
Sigurno nije kvaliteta ko talijanski namještaj u kojem sofa stoji 10000 kn, ali je solidno i praktično, a oku ugodno i da se izkombinirati. Ako imaš manje od 50 godina obično je to dovoljno.

m!Ro
05.03.2005., 03:43
Šuplji, jeftin, papirnat, precijenjen namještaj. Nije ni čudo da je vlasnik Ikee jedan od najbogatijih ljudi na svijetu. Kod nas se da pronaći daleko kvalitetniji namještaj po povoljnijim cijenama. Zgodne su one sitnice ali su precijenjene 5x. Baš sam bio ovaj tjedan u Grazu, lampa (ona papirnata mala) koju sam vidio u Getrou za 75Kn tamo košta 35€ ista takva (a kinezi je sigurno naprave za 1Kn). Ak mi se svidi neki dizajn, izvučem sliku i dam majstoru koji to napravi od kvalitetnog materijala za pola cijene.

tatiana
05.03.2005., 12:56
Neko vrijeme sam išla jednom mjesečno u Graz i naravno svaki put u Ikeu. To mi je bio super doživljaj :jumping:

Uvijek bi se vraćali s punim autom stvari koje bi sve skupa platili recimo 100 eura.
Ima krasnih slatkih detalja. Npr. ja ne bih kupovala kuhinje ili krevete ili velike ormare tamo - platiš carinu i ne isplati se. Ali sam recimo kupila dva ormarića za kupaonu koji su me zajedno došli 20-tak eura, i koji mi savršeno pristaju. Netko je napisao da ima krasnog posuđa - ima, stvarno, ali ima i kod nas. Recimo da je tamo malo jeftinije, tako mi se bar čini.
Bit je da možeš kupiti dosta stvarčica a da te ne skuže na carini.
Super je što ima veliki izbor stvari a neke od njiih su baš švedski praktične, a to obožavam - maksimalno iskorištavanje prostora.
Osim toga ima tih blesavih šarenih detalja.....
i zapravo jedva čekam plaću da idem opet na trošenje. :trio:

DrSigmundFreud
06.03.2005., 00:34
Ma IKEA je prva liga

Većinom super dizajn, povljno, lagano za sklempat...
Imamo skoro sve od Ikee, već 25 godina

Sada trebam uredit apartman na Rabu - i žena mi je pala u nesvijest.
Bomardirala je Ikeu, ali trgovina u Hrvatskoj nije ni u planiranju, u Ljubljani je :flop:

Valjda ću morati sam organizirati prijevoz

atlantis
06.03.2005., 17:31
zanima me nesh

skinuli smo sinoch katalog s neta pa ga gledali malo...

usporedjujemo cijene da vidimo isplati li se uopche...

u katalogu, recimo, ima samo tri vrste sudje... jel tak i u ducanu ili su oni za katalog samo 'the best of' izabrali?

Tuco-il brutto
06.03.2005., 17:36
m!Ro kaže:
Ak mi se svidi neki dizajn, izvučem sliku i dam majstoru koji to napravi od kvalitetnog materijala za pola cijene.

E i meni je nešto takvo palo na pamet.
Dal se ikad može napraviti kao na slici?
Koliko ti je majstor uzimao za recimo stolić?

tilla
06.03.2005., 17:41
atlantis kaže:

u katalogu, recimo, ima samo tri vrste sudje... jel tak i u ducanu ili su oni za katalog samo 'the best of' izabrali?

ima puuno više toga. u najnižoj etaži su samo sitnice za kuću.:)

atlantis
06.03.2005., 18:01
tilla kaže:
ima puuno više toga. u najnižoj etaži su samo sitnice za kuću.:)

e - to!

fala :)

sad me zanima koliko je carina a koliko je merver tj. povrat o kojem svi pricate i kada ga se moze podici?

recimo da smo spickali 4 soma eura na namjestaj i kucne potrepstine (sudje, case, zdjele...) koliko moramo na to platiti na carini, a koliko dobijemo natrag (prijevoz ne racunam to chu posebno)...

tatiana
06.03.2005., 18:02
Mislim da na 100 eura dobiješ natrag jedno 17 eura mervera...
ali nisam već dugo bila pa nisam sigurna.

tilla
06.03.2005., 18:08
atlantis kaže:
e - to!
recimo da smo spickali 4 soma eura na namjestaj i kucne potrepstine (sudje, case, zdjele...) koliko moramo na to platiti na carini, a koliko dobijemo natrag (prijevoz ne racunam to chu posebno)...

naša carina je 10 % i čini mi se da ide pdv.
odi na stranice od carine.
na slovenskoj granici doneš račune i tamo se sa lupa pečat, a ne ko prije na austrijsko-slo- granici.
mever je 17%. može ti ga se isplatiti na gl. kolodvoru u pošti.
zadnje vrijeme, dosta čujem da oni koji nisu prijavili naše carinjenje dobijaju čestitke od carine na kućnu adresu. ovo je provjerena informacija.
neprovjerena je info da do 700 orja slovenci ne prosljedju našima račune.

verica
06.03.2005., 19:57
Carina je 8%, PDV je 22%, + 50 kn da to sve izračunaju :D

ALI - za uvoz namještaja se treba dobro raspitati, jer nisam baš sigurna kako se to carini, mislim da postoje nekakve tablice prema kojima se carini.

Merver se stvarno ne sjećam koliko je, prije su bile neke različite stope, a sad mi se čini da je sve isto.

Ovo za slovenske carinike sam čula da je do 400 eura, zapravo to je pisalo u novinama.

Hannah
07.03.2005., 11:40
atlantis kaže:
zanima me nesh

skinuli smo sinoch katalog s neta pa ga gledali malo...

usporedjujemo cijene da vidimo isplati li se uopche...

katalog se ne može skinuti s neta. čak ni u štampanom katalogu nema svih stvari, ali dosta toga ipak pokriva.
ovo što stave na net je nekakav prijedlog za sezonu koja dolazi obično (tipa kako urediti balkon i sl.)

m!Ro
16.03.2005., 20:51
Tuco-il brutto kaže:
E i meni je nešto takvo palo na pamet.
Dal se ikad može napraviti kao na slici?
Koliko ti je majstor uzimao za recimo stolić?
Bez problema, jednom mi je tip napravio regal dužine 3m u obliku nekakvih piramida (poprilično komplicirano) po slici iz quelle kataloga, ali modificirano po mojoj želji. Trebalo mu je tjedan dana i uzeo mi je za posao 2000kn.
Posljednje što sam radio je onaj stalak za tv i hifi opremu što je sad in (niska jednostavna ploha duga 1,5m). U ikei su mislim po 150€-200€. Masa im je jedva 5kg i imaš dojam kao da je furnir zaljepljen na karton sa jadnim željeznim nogicama od L profila. Meni je jedan poslovni partner napravio stalak u tom stilu ali 200x60 cm od punog drva sa nogicama od nekog brušenog metala koje sam si ja odabrao iz kataloga sa okovom i to gratis.
Uostalom ima kod nas dosta malih proizvođača namještaja od pravog drva sa vrhunskim dizajnom po povoljnijim cijenama od ikee.

andreaz
18.08.2005., 22:13
Bok svima! molila bih ako netko zna, neka napise adresu ili broj telefona prijevoznika koji odlazi do Ikee u Austriju, od koga bih mogla naruciti neke stvar. Da li netko ima iskustva s tim? Ja bih narucila kauc za dnevni boravak i pisaci stol.
Hvala!!!

Heg
18.08.2005., 22:16
Pogledaj na njihovim stranicama,možda oniimaju organiziran prrijevoz nekom dostavom.

hrks
19.08.2005., 10:44
Stvar je ovakva. IKEA ima dostavu, ali samo unutar austrije (pretpostavka da narucujes iz Graza). Dostavu za ostale zemlje koje nemaju ikeu radi DHL. Ja idem svako malo, ali sad zadnji put nisam imo di stavit ormar pa sam htio da mi ga posalju. Racunica je bila slijedeca: ormar na snizenju 30€ + dostava DHL-om 120€. Malo neisplativo:D
Znam da je postojao tip u Zg (cak sam negdje imao i njegov broj) koji bi ti dofuro stvari iz ikee u zamjenu za merver. Bum probo negdje iskopat broj. Ako imas kakvog frenda s kombijem to ti je najbolja solucija.
Nadam se da je pomoglo:W

chiquita
19.08.2005., 11:26
hrks kaže:
Stvar je ovakva. IKEA ima dostavu, ali samo unutar austrije (pretpostavka da narucujes iz Graza). Dostavu za ostale zemlje koje nemaju ikeu radi DHL. Ja idem svako malo, ali sad zadnji put nisam imo di stavit ormar pa sam htio da mi ga posalju. Racunica je bila slijedeca: ormar na snizenju 30€ + dostava DHL-om 120€. Malo neisplativo:D
Znam da je postojao tip u Zg (cak sam negdje imao i njegov broj) koji bi ti dofuro stvari iz ikee u zamjenu za merver. Bum probo negdje iskopat broj. Ako imas kakvog frenda s kombijem to ti je najbolja solucija.
Nadam se da je pomoglo:W
ajmo ljudi čitajte stare teme, ovo je već sto puta bilo prožvakano.

hrks
19.08.2005., 11:49
A bilo je, al reko da pomognem...:)

andreaz
19.08.2005., 11:50
Hvala, Hrks. i ovim si mi pomogao. još samo da nađeš broj tipa.... ovo s dhl-om ipak mi je malo preskupo.
dakle, javni ako nadješ. Hvala puno!!!

xxGaladrielxx
19.08.2005., 12:05
andreaz, poslah ti br na pm
mi smo uvezli prek njega namjestaj za jednu sobu. Covjek ima svoju firmu s nekoliko kombija i dostavu vrsi do doma. U Ikeu ide jednom ili vise puta tjedno (po potrebi). Narucujes kataloski (doslovno pises sve sifre ukljucujuci i sifru za boju). Najbolje ti prvo otici u Ikeu, zapisati sve kaj hoces i taj popis njemu uruciti. On ti je na Cvjetnom.

verica
19.08.2005., 12:13
.. i ne vozi više za merwer nego plaćaš 25% na cijenu iz kataloga