View Full Version : Autolimar - preporuka
zanima me da li netko zna dobrog a ne preskupog autolimara u Zagrebu?
tnx
:ceka:
khm, ne znam kaj je tebi preskupo, limar znam da je dobar,
a lakirer jos bolji...
posaljem ti na pm ako radi
dobar limar:
limar mate kod autoskole koncar na voltinu, nije skup. sve zavisi kaj trebas popraviti. ako trebas odi do njega i on ce ti reci cijenu
Limar Zlatan M. u Rakarju (VG). Limarija je 50€, a lakiranje 300kn po komadu lima. Ja sam do njega dosao preko mnostva preporuka na njuzama i potpuno sam zadovoljan njegovim djelom.
Limar Zlatan M. u Rakarju (VG). Limarija je 50€, a lakiranje 300kn po komadu lima. Ja sam do njega dosao preko mnostva preporuka na njuzama i potpuno sam zadovoljan njegovim djelom.broj cipela?:zubo:
iako se zna proci i povoljno za dobar rad,vidjao sam i jeftine autolakirerske radove koji bi nakon nekog relativno kratkog vremena rezultirali pucanjem i ljustenjem boje, pa se to obicno zavrsi ponovnim farbajem sto je dosta skupo
neznam kako Anson stoji s parama ali sigurno je bolje platiti 20ak% vise nego da poslije ulazi u neplanirane troskove
broj cipela?:zubo:
iako se zna proci i povoljno za dobar rad,vidjao sam i jeftine autolakirerske radove koji bi nakon nekog relativno kratkog vremena rezultirali pucanjem i ljustenjem boje, pa se to obicno zavrsi ponovnim farbajem sto je dosta skupo
neznam kako Anson stoji s parama ali sigurno je bolje platiti 20ak% vise nego da poslije ulazi u neplanirane troskove
potpisujem to
ili kad recimo na prelakiranom autu nakon 2 godine opet nabubre rubnjaci, ili nakon lakiranja da ima narancinu koru, ili curke na pantima,te cudog li cuda kad boja apsisa ili kod lakiranja samo jednog dijela da se kuzi prijelaz do zla boga bez obzira na polirke i ina cuda ili kad presprica usput i one oznake od auta tak da se odmah skuzi da je auto bil razbijen,diht gumice kad ostanu prefarbane itd. itd.
:zubo: imam dost iskustva i sa fuserima
ROAD RUNNER
22.12.2005., 11:27
Limar Zlatan M. u Rakarju (VG). Limarija je 50€, a lakiranje 300kn po komadu lima. Ja sam do njega dosao preko mnostva preporuka na njuzama i potpuno sam zadovoljan njegovim djelom.
300 kuna sa njegovim ili tvojim materijalom?!?!?!
ima jako dobar na oranicama
nama je na auto lakiral samo pola vrata (deca od suseda su se malo igrala štagom), do pregiba (stručnog li opisa)
nemreš skužit nikak da je samo pola lakirano
Sa njegovim. Kad je meni na Kadettu radio (nije tesko za pogodit kaj) rubnjake (imajuci na umu kvalitetu Opelovog lima iz tog doba dugo su i izdrzali - 14 godina) bio je u guzvi s poslom pa nije imao vremena odmah ih i polakirati. Meni je auto trebao hitno pa mi ih je premazao temeljnom i zastitio iznutra da ne propadaju dok ja ne nadjem vremena za lakiranje. Na kraju mi je uletilo gratis :cheer: lakiranje kod jednog drugog fusera pa sam na kraju jos jeftinije prosao.
Zlatan mi je za stavljanje dva rubnjaka i krpanje 30ak cm jednog praga naplatio 100€. Krpanje rubnjaka i premaz temeljnom nije htio naplatiti.
meni obrve vec 2 godine nisu prohrdale
kak su dobro zasticene temeljom i gumom...
ej ekipa, puno vam hvala na informacijama, pomogli ste dami u nevolji :zubo:
odoh ja ubrzo sredit svoj tutac :driver:
:w
cvijetić
25.08.2008., 18:20
jel ima novih preporuka za dobrog a ne najskupljeg limara i lakirera?
cvijetić
25.08.2008., 20:07
nitko nema preporuku?
vjerovatno s njegovim, i još te počasti ručkom!
cvijetić
28.08.2008., 09:20
zar nitko nedavno nije bio kod limara?
piligrami
06.10.2009., 15:26
Evo imala sudar, hauba udubljena, odnijela limaru, otvorio haubu, pokazao mi oštečenja, da ne treba nova hauba, bit će da se ništa ne vidi, treba variti plastiku, farove nove, dosta posla, 4-5 dana, 3000kn. Odnesem auto u AK Siget, frajer veli da ne može ovako ništa vidjet, haubu nije otvarao, da će trebat nova hauba, inače bi se vidjeli tragovi, da ostavim auto na 3-4 sata da ga raskopa, tj. skine branik da vidi šta je , to je besplatno pa će dati procjenu.
Kome sada vjerovat?
Da odvezem auto u Siget na procjenu ili da vjerujem limaru i ne zamaram se sa sigetom, jer tamo moram auto ostavljat 3-4 sata a tomi se ne da, pješice ići doma, nije mi zgodno.
Ima tko savjet?:ne zna::confused:
Ja bi vjerovao ovom u Sigetu. Ako mu se da besplatno samo radi procijene skidati branik kako bi temeljito pregledao auto, vjerojatno je precizniji u procjeni od ovoga što je samo odokativno pregledao.
a po meni dat će ti besplatno procjenu a nakon nje će ti reći da ti definitivno treba nova i onda će te opalit po đepu-kasnije!
daj to uslikaj više pa da vidimo štetu
piligrami
06.10.2009., 21:34
Limar mi je rekao ako još nešto i nađu da treba popraviti da neće biti više od 3000,da je to sigurno.
piligrami
07.10.2009., 13:21
Evo u ak siget rekli- 6500kn, nova hauba! Kome sada vjerovat? Oni rekli da ako se ravna daće se poznat, a ako hoću ko novo da je ta cijena, a limar kaže da će biti ko novo, bez nove haube za 3000?
Učem je fora jer netko zna?
Da ja kupim na otpadu ili negdje cijelu haubu, pa donesem limaru da to naštima-bi to bilo najpovoljnije??
:ne zna::confused:
Dal moze netko od oka dat procjenu koliko bi kostalo da se srede vrata i prag? Auto je focus iz 2003, na stupic sam ga udesio. Lak na vratima nije ostecen, samo lim.
http://img136.imageshack.us/img136/5196/pa072903.jpg (http://img136.imageshack.us/i/pa072903.jpg/)
http://img242.imageshack.us/img242/641/pa072905.jpg (http://img242.imageshack.us/i/pa072905.jpg/)
http://img208.imageshack.us/img208/7444/pa072904.jpg (http://img208.imageshack.us/i/pa072904.jpg/)
pinkskin
07.10.2009., 23:52
Čekićem, ali koliko ja vidim i lak je oštećen
da se mene pita to ne bi ni popravljao...
za autoricu topica: najbolje definitivno da nadjes na otpadu drugu haubu, ako i treba nova boja opet ce ispasti jeftinije...
piligrami
08.10.2009., 07:50
zvala auto otpade u ZG i okolici i nijedan nema auto dijelove rezervne za hyundai accent, tako da otpadi otpadaju,a našla jedan dućan di nova
hauba za mojmodel auta dođe 1300kn, samo prelakirat treba. Ne znam jel bi mi limar onda jeftinije računao da ja kupim haubu i donesem ili ne, jer treba još i branike i farove popravljati, variti plastiku i sl.?:confused:
U mom slučaju je oštećenje slično kao na fotografiji u gornjem postu forumaša 0404, ali prag nije oštećen. No, zato je stradao lak. Kolikoj cifri se mogu nadati?
deri valdez
08.02.2010., 00:01
U mom slučaju je oštećenje slično kao na fotografiji u gornjem postu forumaša 0404, ali prag nije oštećen. No, zato je stradao lak. Kolikoj cifri se mogu nadati?
lakiranje jednog komada ti je 600 kuna i limar300-400 dok rastavi vrata poravna poslije vrati nazat
Da se naci i jeftinije. Meni je jedan u blizu Samobora tražio 100e, a ici cu na proljece kod jednog jos jeftinijeg, koji je frendu popravio takvo kao na mojoj slici ostecenje i jos na zadnjem braniku (astra nova) za 100e!
Ako je ostecenje ovakvo kao na slici, vjerujem da se naplacuje kao jedan komad, jer je osteceno pola vrata i mali dio praga.
my_name
08.02.2010., 02:06
lakiranje jednog komada ti je 600 kuna i limar300-400 dok rastavi vrata poravna poslije vrati nazat
Mozda se moze i sa spotterom izvuci pa se netreba raskopavat vrata! Al preko 1000 kn nebi trebao bit popravak!!!!
PS: Ako neko nezna sta je spoter evo dolje slika!
http://www.denlorstools.com/shop/images/HS-5500.jpg
Iz mojeg iskustva, sve haube koje su ravnane i lakirane - ponovno hrđaju nakon nekog vremena. Ako misliš dulje zadržati auto nakon popravka, kupi novu (ili rabljenu-ispravnu) haubu.
Iz mojeg iskustva, sve haube koje su ravnane i lakirane - ponovno hrđaju nakon nekog vremena. Ako misliš dulje zadržati auto nakon popravka, kupi novu (ili rabljenu-ispravnu) haubu.
O kakvoj haubi pricas?
O onoj što je razbita prije 4 mjeseca (od kad je otvoren topic).
E sorry, ne čitam datume. Ta je već odavno zamijenjena/pokitarena/polakirana/strunula...
U mom slučaju popravak došao 1200 kn. Jer je ispalo da su u igri dvoja vrata i dio stražnjeg blatobrana. Sranje. Metalik boja, dva udubljenja..i eto lijepe cifre.
deri valdez
08.02.2010., 16:22
Mozda se moze i sa spotterom izvuci pa se netreba raskopavat vrata! Al preko 1000 kn nebi trebao bit popravak!!!!
PS: Ako neko nezna sta je spoter evo dolje slika!
http://www.denlorstools.com/shop/images/HS-5500.jpg
bez obzira na spoter koj doticni autolimar kojeg sam pito za cijenu ima ak hoces kvalitetno pofarbat vrata treba ih raskopat gume kvaku i lajsnu
sinisaT5
04.05.2011., 14:12
Pozdrav!
Bio sam danas kod majstora sa Astrom jer imam manja oštečenja na 4 mjesta, od toga na 2 mjesta malo udubljenje. Radi se o crvenoj 2komponentnoj boji. E sad, mene zanima sljedeće:
1.Koliko otprilike dođe lakiranje površine 5x5cm, a koliko da se zakita(radi se o 2 rupice udubljenja ne više od pola cm i jedna linija dužine 10 cm koja ima možda 3mm udubljenje- da ne kompliciram koliko dođe kitanje i lakiranje samo jedne, manje površine na braniku?
2. Majstor kaže da bi me lakiranje cijelog branika koštalo 700kn i da 1dl boje dođe 100kn, a za branik kao treba 3dl pa da je to već 300kn, a meni se to nekako čini previše!?(koliko onda dođe lakiranje u Opelu?)
fenix-22
04.05.2011., 15:14
Našim autolakerima se neda zafrkavat s malim površinama, pa tako naprimjer, susjed pitao za lakirat retrovizor...1000kn :eek: Više se isplati uzet na otpadu drugo iste boje. Za površine tipa branici, krov, vrata i sl. isto 1000-2000kn, ne sve skupa, jedan po jedan, a komplet auto 7000kn, tako da i ja imam tih oštečenja, ali čekam da si skupim 7000 pa nek ide sve...napomena: te cijene ne vrijede ako ti je autolaker ujednom i prijatelj :mig:
hcerinski
04.05.2011., 15:16
a gle cijena likiranja ide po jednom dijelu npr hauba, branik vrata... cijena ti je oko 100 EUR-a ali sve se da dogovoriti...
ima razlike koliko treba ušpricavati...
također ima veze i koliko je taj netko kvalitetan tj. ako ti je u startu jeftinije onda bi kvaliteta trebala biti manja...
u Opelu bi ti moglo biti oko 750 kn + PDV
genius_one
04.05.2011., 15:29
Pozdrav!
Bio sam danas kod majstora sa Astrom jer imam manja oštečenja na 4 mjesta, od toga na 2 mjesta malo udubljenje. Radi se o crvenoj 2komponentnoj boji. E sad, mene zanima sljedeće:
1.Koliko otprilike dođe lakiranje površine 5x5cm, a koliko da se zakita(radi se o 2 rupice udubljenja ne više od pola cm i jedna linija dužine 10 cm koja ima možda 3mm udubljenje- da ne kompliciram koliko dođe kitanje i lakiranje samo jedne, manje površine na braniku?
2. Majstor kaže da bi me lakiranje cijelog branika koštalo 700kn i da 1dl boje dođe 100kn, a za branik kao treba 3dl pa da je to već 300kn, a meni se to nekako čini previše!?(koliko onda dođe lakiranje u Opelu?)
Ove cijene kao da su u nekom ovlaštenom servisu. Ako ti je to rekao neki lakirer koji nema veze s ovlaštenim servisom, onda te želi pošteno opelješit. On svoj rad cijeni 700kn?? bez materijala (boje)??? Fino bi on zaradio. Inače, farbanje po komadu (branik, hauba, blatobran..) bi trebalo koštat oko 500-700kn, ali sa svime (rad, boja..). Sve preko toga je čista pljačka. Bježi od ovog koji ti želi naplatiti 1000kn za farbanje branika.
Našim autolakerima se neda zafrkavat s malim površinama, pa tako naprimjer, susjed pitao za lakirat retrovizor...1000kn :eek: Više se isplati uzet na otpadu drugo iste boje. Za površine tipa branici, krov, vrata i sl. isto 1000-2000kn, ne sve skupa, jedan po jedan, a komplet auto 7000kn, tako da i ja imam tih oštečenja, ali čekam da si skupim 7000 pa nek ide sve...napomena: te cijene ne vrijede ako ti je autolaker ujednom i prijatelj :mig:
Istina je da naši lakireri ne žele farbati samo jedan manji dio, ali 1000kn za farbanje retrovizora je preeeeviše... Pošteno ga je opelješio. Kod nekon normalnog lakirera ne bi platio više od 500 kn za to (iako mi se i to čini previše).
To da farbanja košta od 1000-2000kn nije istina. Toliko nije ni u ovlaštenom servisu. U svakom slučaju, treba izbjegavati takve lopove. Ja sam prije par godina plaćao oko 450kn po komadu (branik, blatobran). U to je bio uključen i rad i materijal. I kvalitetno je napravljeno (da se sad ne bi javili razni lakireri koji bi rekli da je sfušareno kad je tako "jeftino").
fenix-22
04.05.2011., 15:41
Istina je da naši lakireri ne žele farbati samo jedan manji dio, ali 1000kn za farbanje retrovizora je preeeeviše... Pošteno ga je opelješio. Kod nekon normalnog lakirera ne bi platio više od 500 kn za to (iako mi se i to čini previše).
To da farbanja košta od 1000-2000kn nije istina. Toliko nije ni u ovlaštenom servisu. U svakom slučaju, treba izbjegavati takve lopove. Ja sam prije par godina plaćao oko 450kn po komadu (branik, blatobran). U to je bio uključen i rad i materijal. I kvalitetno je napravljeno (da se sad ne bi javili razni lakireri koji bi rekli da je sfušareno kad je tako "jeftino").
Bio se raspitat kod 2 autolakera i naveli mi te cijene, mada je bilo prije godinu dana...poslije da ću preko nekog prijatelja, da platim samo pituru a za ruke nešto sitno, samo nisam htio, ko zna kako bi se izfušarilo
Ja sam platio lakiranje nekog branika s pola classic sto sam kresnuo lika ispred sebe (nije pukao, samo sam mu tablicom zgulio boju), ali sve, od kitanja, pa na dalje (jer je bio vec prije ostecen i krpan pa farban bez primera, pa je boja otpadala u komadima), 450 kn. Neka perla crna boja. Sve preko toga mislim da je pljacka.
po elementu je uobicajeno da je cijena od 500 kn na dalje, s tim da je 500 i realna cijena...cijeli auto 1000 € pa na dalje...
Spameripo
04.05.2011., 22:16
Eto ja nemam problem s time, površinu oko 300 cm2 s velikim udubljenjem napravio je za 700 kn, metalic boju.
crnka st
07.05.2011., 19:58
zna li ko kojeg dobrog autolimara lakirera u Splitu? Imam udubinu i ogrebotinu - lupila u zid:driver::brukica:
Headbanger
07.05.2011., 21:48
Eto ja nemam problem s time, površinu oko 300 cm2 s velikim udubljenjem napravio je za 700 kn, metalic boju.
S obzirom da znam dosta lakirera, soma ojra je neka normala i ak dođeš s ceste, za jako dobar friendship je oko 5000-max 5500. A vrhunsko odrađen poso (tipa špigl poso) je i 9-10 soma u frendovskoj verziji a i do 14 ako je ovak s ceste. Sad naravno sve ovisi o boji i još nekoliko parametara...
crnka st
08.05.2011., 18:23
zna li ko kojeg dobrog autolimara lakirera u Splitu? Imam udubinu i ogrebotinu - lupila u zid:driver::brukica:
Isplati li se u forda to pokušat popravit ili neko zna di su dobri meštri? auto je star 2 god..
Komar22
08.05.2011., 18:52
kad smo već kod lakiranja..........kako se kreću cijene lakiranja alu felga (17") ako bi htio u crnu boju? otprilike...
crnka st
08.05.2011., 19:27
Ima li ko za preporučit nekoga da dobro obavlja posao?
Auto servis brače Vrdoljak na Mejašima.
TheWindOfChange
08.05.2011., 20:47
Iko iz Solina,momak radi odlično a nije skup.Broj moba na PP ako treba.
maligni
08.05.2011., 20:51
Ako ti nije lova problem Tičinović preko puta Elektrodalmacije na mertojaku, a isto dobar ali malo jeftiniji Vrdoljak na mejašima, svi ostali su ili preskupi ili loši.
crnka st
08.05.2011., 21:01
Svima hvala..probat ču Vrdoljak!!
Svima hvala..probat ču Vrdoljak!!
Tonći je limar a Mate mehaničar tel. 373 006
rango12
09.05.2011., 15:26
AutoHrvatska kod Bolnice,malko skuplji,rade za ovlaštene.:kava:
gallina
09.05.2011., 15:40
knezović na mejašima je nekad bio dobar,sada?
ticinovic i knezovic 2 vrhunska, ali ako se ne varam i najskuplja servisa ;)
btw...dam ti broj tipa koji je meni sredio auto....
vrhunski ga je uradio...nikakvu primjedbu nisam imao, a bio je 50% jeftiniji od prosječne cijene koju su mi ostali tražili
ako želiš...javi se na pp za broj
cipiripi666
12.05.2011., 00:23
vama je sve pljačka,a ne pitate koliko košta filer,kit,razređivači,herteri???a i kvaliteta materijala diktira cijenu a i završni dojam
Hm...za tu lovu se isplati upisati tečaj za autolakirera,kupiti kompresor,pištolj i deri
Hm...za tu lovu se isplati upisati tečaj za autolakirera,kupiti kompresor,pištolj i deri
Još da nađeš "dobru ruku" koja će to rastegnuti bez curaka!:kava:
Sve se da naučiti,malo sam radio sa pištoljem i brzo me krenulo,valjda imam ruku za to.
Poštujem školu,znanje i iskustvo,no gledao sam cijene materijala i nekako mi je 1000 eura puno za ofarbati auto.
Zašto me to svrbi...imam zuzukija iz 91-ve koji vrišti za farbanjem.
Sve se da naučiti,malo sam radio sa pištoljem i brzo me krenulo,valjda imam ruku za to.
Poštujem školu,znanje i iskustvo,no gledao sam cijene materijala i nekako mi je 1000 eura puno za ofarbati auto.
Zašto me to svrbi...imam zuzukija iz 91-ve koji vrišti za farbanjem.
Naravno da je puno. Pa to je 10 posto vrijednosti novog auta.
--Phoenix--
16.05.2011., 16:34
Ma sta pizdite. Kupite si profesionalnu komoru, alat i boju pa cete vidjeti koliko auta treba prefarbati da bi je amortizirali. Najlakse je kenjati kako je nesto skupo. Nemoj farbati ili si farbaj sa kistom. Postena farba te kosta 120 eur/kg. Priprema za farbanje je isto prica za sebe. I uostalom ako covjek ima krntiju ne treba je ni farbati, nece biti bolja radi toga.
Opa počeli smo se vrijeđati.Moj Suzuki nije krntija i taj če saraniti još puno razvikanih auta.
Osim toga po tvom mišljenju bi trebalo otplatiti kompletnu auto-lakirersku radionu sa recimo nekoliko obojanih automobila.
Kažeš kvalitetna boja 120 eura,ok ajde molim te ako znaš navedi koliko mi treba svega da obojam kompleno Suzuki.Nema udaraca,oštečenja i nije trul.I netreba mi metalik,obična crvena je u igri.
Ma sta pizdite. Kupite si profesionalnu komoru, alat i boju pa cete vidjeti koliko auta treba prefarbati da bi je amortizirali. Najlakse je kenjati kako je nesto skupo. Nemoj farbati ili si farbaj sa kistom. Postena farba te kosta 120 eur/kg. Priprema za farbanje je isto prica za sebe. I uostalom ako covjek ima krntiju ne treba je ni farbati, nece biti bolja radi toga.
Ne trudi se. Davnih '90 su me fušeri koji su farbali aute za 300 maraka samo "ubrzali" da zatvorim bussines.
Sjećam se jedne ženske kojoj je ljubomorna susjeda prolila vrući svinjsku mast po krovu auta. I pita ženska koliko bi koštalo da se pofarba? Ja velim cjenu a ona kaže kak onaj drugi to napravi za 200 maraka. Dobro, odite onda njemu.
Za dva tjedna eto nje nazad, doslovno plače, pita jel se kaj da popravit - a auto pofarban LUXAL-om!!!!!
molio bi preporuku za limara u zagrebu. jucer sam skrsio malo haubu, vezni lim i desni blatobran. radi se o golfu2 pa ce biti dovoljno netko u fusu u garazi na crno ili bijelo samo da je povoljno. ima netko preporuku?
molio bi preporuku za limara u zagrebu. jucer sam skrsio malo haubu, vezni lim i desni blatobran. radi se o golfu2 pa ce biti dovoljno netko u fusu u garazi na crno ili bijelo samo da je povoljno. ima netko preporuku?
preko pet tisuca citanja a samo petnaest odgovora. znaci nema nitko dobra iskustva sa limarima u zgb... znaci moram se primit posla sam.:D
Ako oćeš možeš probat otić do "Piccola" križanje čulinečke i av dubrava tj jedna uličica prije tog križanja kad ideš iz smjera grada desno...
Inače ti radi uglavnom japance ali ja sam radio na prasici neke stvari, dobro je napravljeno a cjena je isto ok i stvar je pogodbe...
moj otac je KV limar i KV bravar, preko 20 godina popravlja tuđe pizdarije i ono što tokom godina vrijeme napravi, skup nije, i trenutno je bez posla ;)
moj otac je KV limar i KV bravar, preko 20 godina popravlja tuđe pizdarije i ono što tokom godina vrijeme napravi, skup nije, i trenutno je bez posla ;)
ti to samo tako ili ces reci gdje radi? mogu kasnije objavit slike da vidis pizdarije sto sam napravio. evo sada jedna samo. pitaj ga jel mu se radi. http://tapatalk.com/mu/bc7d191d-1d6d-e17b.jpg
Spameripo
29.05.2011., 16:22
ti to samo tako ili ces reci gdje radi? mogu kasnije objavit slike da vidis pizdarije sto sam napravio. evo sada jedna samo. pitaj ga jel mu se radi. http://tapatalk.com/mu/bc7d191d-1d6d-e17b.jpg
Ako hoćeš mogu ti na PM dati adresu jednoga vrlo dobrog, povoljnog limara u Samoboru.
Ako hoćeš mogu ti na PM dati adresu jednoga vrlo dobrog, povoljnog limara u Samoboru.
daj adresu ili jos bolje broj. malo mi antifriz pisa pa mi je zafrkancija do samobora ali neka se nadje....
Marinapomorac
30.05.2011., 12:59
Poštovanje!
Tražim pouzdanog i poštenog limara na području Šibenika. Da ne otvaram novu temu vidim da je ova prikladna. Problem je nastao kad sam se parkirala na kosini ispred dućana, zatvorila automobil i otišla u dućan. Ručna nije uvatila i auto se otkotrljao u obližnji zidić i na slikama je rezultat. Nakon par dana na autu sam pronašla poruku od autolimara koja kaže da će mi povoljno srediti štetu, za 1300kn. Mislim da se preziva Jurić ili jerić. Rekla sam da ću razmisliti. Zanima me da li je tražena cijena OK za ovaj popravak, te kako mogu provjeriti da nije muljator i lopov? Znate li koga u Šibeniku za preporuku?
http://img804.imageshack.us/img804/6791/autolimarsi.jpg
banderas
24.09.2011., 14:38
Jel ovaj Zlatan još živ? :D Ima neki kontakt za njega jer ne mogu ga naći na Googleu.
Trebao bih na Nubiri zamijeniti pragove i rubnjake na blatobranima.
Ovaj moj mi je rekao 1500 kn dijelovi, a 2500 kn rad. Taj rad mi je malo too much, pogotovo što auto vrijedi cca. 10.000 kn :D
Jel ovaj Zlatan još živ? :D Ima neki kontakt za njega jer ne mogu ga naći na Googleu.
Trebao bih na Nubiri zamijeniti pragove i rubnjake na blatobranima.
Ovaj moj mi je rekao 1500 kn dijelovi, a 2500 kn rad. Taj rad mi je malo too much, pogotovo što auto vrijedi cca. 10.000 kn :D
:504: HITNO!!!!!
I ja imam takav problem sa svojim autom ako to ne riješim nebum prošo na tehničkom
Ako neko ima nekog limara istočni dio grada koji s ehoće pozabaviti sa ova dva auta.....
Drago_Gervais
28.09.2011., 14:42
Imate PM obojica
sad ima tam na rakarju varenje plastike na branicima -maske -farovi-autohladnjaci -retrovizori-oklopi motora i drugi predmeti od plastike (meni neki dan varil branik odlično je napravljeno)
matko_gsi
30.09.2011., 20:43
Samo 1300!! :rofl:
ja sam za te pare popravio cijeli prednji kraj auta(peglanje haube,blatobrana,izvlačenje veznog lima i šasije koja je nezgodno uletila i podletila prema dolje ) ali bez lakiranja
sa djelovima(maska,far,žmigavac,greda za branik,hladnjak) skoro 2000
Nekidan san podera cilu vozacevu stranu. ne pitajte kako :)
trazin nekog limara koji bi mi sredija to ali s proslin san ima losa iskustva. bija bi zahvalan ako bi mi dali kontakt hvaljenog limara iz Velike gorice.
fala unaprid.
mfranic
10.10.2011., 01:10
dobar limar:
limar mate kod autoskole koncar na voltinu, nije skup. sve zavisi kaj trebas popraviti. ako trebas odi do njega i on ce ti reci cijenu
Mislim da sam ja radi tvojeg posta i otišao bio tamo. :zubo:
Nisam bio zadovoljan, preskup. I nije mi mogao odma reći unaprijed cijenu nego tek nakon popravka, iako se radilo o vrlo sitnom brzom popravku, koji čak nije ni bilo na limariji nego ispod vozila. Možda je mislio da sam padobranac koji više neće doći nego samo jednom ali svejedno nije to način. :flop:
ticinovic i knezovic 2 vrhunska, ali ako se ne varam i najskuplja servisa ;)
btw...dam ti broj tipa koji je meni sredio auto....
vrhunski ga je uradio...nikakvu primjedbu nisam imao, a bio je 50% jeftiniji od prosječne cijene koju su mi ostali tražili
ako želiš...javi se na pp za broj
Pozdrav spirou, bi li mi moga poslat njegov broj u pp da dogovorim da mi sredi neka oštećenja? Fala ti unaprid, pozz :)
huskybucka
15.10.2011., 18:49
Trebao bih preporuku za dobrog auto limara.
Ako tko ima iskustva s dobrim limarem za preporuciti, molim da napise ovdje ili mi posalje pm..
Ja sam iz Zagorja, ali limar moze biti iz Zagreba i okolice Zagorja...
Mogu preporuciti vrhunskog autolimara u zg pa ako kome treba saljem broj na pm. Bio izuzetno zadovoljan te se jos odrekao 10% popusta u moju korist pri nabavi djelova
betrion
05.11.2011., 00:08
da, znam da je post iz 2005 ali ako slucajno vidis ovu poruku, molim te posalji mi kontakt na pm jer iz nekog razloga ja tebi ne mogu poslati upit na pm!?
hvala!
takodjer, ostali kontakti za dobar i povoljan rad su apsolutno pozeljni i dobrodosli. imam izgrebanu cijelu lijevu stranu na opel astri sa 2 rupe promjera oko 5cm.
puno hvala!
bobanzvone
06.11.2011., 23:49
Evo samo info vidim da svi traže kontakt od gdina. Zlatana, ja sam nekako ni sam neznam kako dosao do njegovog broja prije god dana, čuo se sa čovjekom, ugl već dugo on ništa ne radi pošto je bolestan pa da ne tražite bzvz.
Ja sam kupio staru kantu, s obzirom da mi je stari limar(da ne bi bilo zabune, plaatio sam limariju na svom autu 100€ više nego moj susjed,toliko o odnosu, no znao sam što dobivam),krenuli smo u pustolovinu zvana kocka :)
U startu je to izgledalo ovako...
http://i52.tinypic.com/22yq9g.jpg
U startu je izgledala jako ok, no fora je bila jedna mala sitnica, bila je friško polakirana i pokitana sa svih strana,i to do tih razmjera da je moj otac spomenuo da nikad nije vidio toliko kita na jednom autu...
2 table lima... 1mm debljine... i mogli smo krenuti...
http://i51.tinypic.com/zwjcqp.jpg
Auto je fakat bio trul sa svih mogućih strana..
http://i53.tinypic.com/160at1j.jpg
http://i55.tinypic.com/xfvjep.jpg
http://i56.tinypic.com/fumib6.jpg
Pragovi su rađeni po old school varijanti jer drugačije i ne zna, i isključivo bez ikakvih šablona i smjernica...
http://i52.tinypic.com/jfwwur.jpg
http://i52.tinypic.com/ay7v4x.jpg
http://i56.tinypic.com/2009oow.jpg
http://i53.tinypic.com/2zqsolt.jpg
http://i52.tinypic.com/5uid77.jpg
http://i54.tinypic.com/105txyq.jpg
Radio je obavezna oprema radnika :zubo:
http://i52.tinypic.com/amzi42.jpg
http://i55.tinypic.com/30rtahx.jpg
http://i56.tinypic.com/30m06yf.jpg
http://i56.tinypic.com/2mwtaud.jpg
http://i53.tinypic.com/ws04dz.jpg
Sve poslije lijepo zaštićeno
http://i51.tinypic.com/2dmccoh.jpg
http://i52.tinypic.com/2nvtnvp.jpg
http://i56.tinypic.com/x4kpaq.jpg
http://i54.tinypic.com/ivhk77.jpg
Klasika, auto je bio fino upakiran i spreman za prodaju naivcu koji sam trebao biti ja.. no ipak sam ja imao jaču kartu u rukavu ;)
http://i53.tinypic.com/3166zjp.jpg
http://i56.tinypic.com/jt8k6e.jpg
http://i53.tinypic.com/voluhl.jpg
http://i53.tinypic.com/2d83nyg.jpg
Poslije limarije je auto ovako izgledao..
http://i54.tinypic.com/152z6o1.jpg
.valjalo je poraditi na ovjesu, felgama, i jasno lakliranje.. i onda to izgleda ovako nekako...
http://i44.tinypic.com/r72155.jpg
jasno nije gotovo još...
Ugl. što se tiče postavljanja mojih slika, na to sam se odlučio jer sam dobio dosta PM-ova o upitima za mog oca, što radi, kako, jel se može što vidjeti, s obzirom da bez tuđih dopuštenja ne mogu staviti tuđe automobile, odlučih se na svoj....
Nadam se da modovi neće zamjeriti :)
bobanzvone
07.11.2011., 10:30
Thumb, svaka čast na odrađenom poslu, super reklama :)
tomi0806
07.11.2011., 11:44
ajde da dobijem odgovor iz prve ruke...kak se ponaša mat boja kaj se tiče pranja, jel ostaju fleke i sl?
kak murja reagira na nju i jel problem tehnički?
ajde da dobijem odgovor iz prve ruke...kak se ponaša mat boja kaj se tiče pranja, jel ostaju fleke i sl?
kak murja reagira na nju i jel problem tehnički?
Mat boja je govno za održavat, no ako stavi mat bezbojni lak to je već onda druga priča.
Što se tiče policije,u knjižicu se upiše promjena boje i to je to,s obzirom da imam u trećem mjesecu iduće godine registraciju, promijenit ću u knjižici tad boju da ne plaćam, to je sasvim u redu i ima prolaz kod policije.
tomi0806
07.11.2011., 12:01
:mig:
locerko
12.02.2012., 15:06
Ovako, trazim nekog jeftinog i brzog limara, treba mi sredit lijevi zadnji branik na starom mercedesu. Auto nije u nekom stanju, dapace hrdav je i trul, pa ne treba posao biti izvrstan i da traje godinama ionako ga vozim do 4.mjeseca jos i onda na kloce i detaljno uredenje...dali mi netko zna preporucit nekog i da je u Zagrebu? hvala
ivan2005
15.02.2012., 07:52
[QUOTE=Anson;4540123]zanima me da li netko zna dobrog a ne preskupog autolimara u Zagrebu?
tnx
:ceka:[/QUOTE
znam ja dobrog limara,malo je izvan zagreba(10min) ali garantiram
da je dobar i jeftin. broj ti je 0997032800 pa ga zovite ako vas zanima
...
:top: fenomenalno izgleda, svaka čast na trudu
mesetar
07.03.2012., 11:46
Trebao bih jedan savjet vezano uz pucanje laka i kita. Naime prije 2 godine sam zakacio desna vrata na autu za stupić i to prilicno. Limar je to pokitao i polakirao, no očito od zime i vremenskih uvjeta prije neki dan sam uočio da mi je na 2 mjesta popucao lak. Nije strasno, no bojim se da će se proces nastaviti. E sad me interesira da li postoji neka shema da se to sanira uz minimalne troškove, odnosno da se novi popravak prolongira za godinu dvije?
http://img140.imageshack.us/img140/1629/limarija.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/140/limarija.jpg/)
Astral07
21.04.2012., 23:08
ima neko nekog limara za preporucit na podrucju crnomerca/kustosije/voltino/remiza/tresnjevka? sto povoljnije to bolje...
takodjer da li mi limar moze pomoci za gumice koje su mi otpale na autu i slicne stvari? ili za to trebam nekog drugog?
sopanje
22.04.2012., 17:57
ja isto imam problemić, išla sam kod jednog u stenjevcu po preporuci s time da sam razbila cijeli vozačev dio, ja sam mislila super bu on to napravil kad onooo :503::504: prvo, far ima rupu ispod što znači da ga ni dobro namjestil, točno se vidi da nije sjeo kako treba, žmigavac mi se klima, polakiral ga je tak da mi se sad nakon dva mjeseca pojavili mjehurići na boji, hauba je nova, a on ju je uspio nekak saviti tak da kad ga gledaš sa strane vidi se kak je na jednom djelu savijena i uopće nije opet dobro sjela jer kad ju otvaram imam puno problema...on mi je i volan išo slagat i sad umjesto da kad mi je volan ravno auto ide ravno, moj ide u desno...uglavnom, i kad sam mu to sve rekla, on je meni samo rekao: " pa jel auto vozi?, ako vozi onda je sve ok.. platila sam ga 3.000,00 kn, i sad fino kad god neko vidi moj auto veli mi :" auto to je bio razbijen"...hahahah, da, i sad moram nać nekog limara koji će mi to sve popravit jer sam beveze hitilavnovce...
Unstable
23.04.2012., 10:22
Sad fino uzmi 2, 3 frenda pa ti njemu poravnaj limariju. S takvima se neda razgovarat. Nisi valjda novac našla na cesti pa da se razbacuješ okolo :504:.
I wonder
23.04.2012., 10:26
ima neko nekog limara za preporucit na podrucju crnomerca/kustosije/voltino/remiza/tresnjevka? sto povoljnije to bolje...
takodjer da li mi limar moze pomoci za gumice koje su mi otpale na autu i slicne stvari? ili za to trebam nekog drugog?
možeš dobiti na PM ali teško ćeš spojiti dobro i povoljno.
ili jedno ili drugo, pa kad se odlučiš....
ja isto imam problemić, išla sam kod jednog u stenjevcu po preporuci s time da sam razbila cijeli vozačev dio, ja sam mislila super bu on to napravil kad onooo :503::504: prvo, far ima rupu ispod što znači da ga ni dobro namjestil, točno se vidi da nije sjeo kako treba, žmigavac mi se klima, polakiral ga je tak da mi se sad nakon dva mjeseca pojavili mjehurići na boji, hauba je nova, a on ju je uspio nekak saviti tak da kad ga gledaš sa strane vidi se kak je na jednom djelu savijena i uopće nije opet dobro sjela jer kad ju otvaram imam puno problema...on mi je i volan išo slagat i sad umjesto da kad mi je volan ravno auto ide ravno, moj ide u desno...uglavnom, i kad sam mu to sve rekla, on je meni samo rekao: " pa jel auto vozi?, ako vozi onda je sve ok.. platila sam ga 3.000,00 kn, i sad fino kad god neko vidi moj auto veli mi :" auto to je bio razbijen"...hahahah, da, i sad moram nać nekog limara koji će mi to sve popravit jer sam beveze hitilavnovce...
razbijena vozačeva strana, popravak, lakiranje i nova hauba, sve za 3 000 kn?
nije ni moglo bolje. nije majstor kriv nego vlasnik cicija.
Unstable
23.04.2012., 12:04
Slažem se, koliko para, toliko muzike... ali sumnjam da joj je majstor rekao:
"ok, može za 3000kn ali će ti hauba bit kriva, auto će ti skretat u jednu stranu, zjevat će ispod svjetla...". I da je ona na to pristala. :confused:
Inače, ja sam za skuplje ali kvalitetnije varijante. Skoro uvijek jeftinije na kraju ispadne skuplje.
ne...znalica!
23.04.2012., 12:30
iz osobnog iskustva...preporuka za autoloimara sa savice...Davor Šug 091 605 0073...čovjek je prema meni bio skroz fer samo ću to reći!
I wonder
23.04.2012., 13:12
Slažem se, koliko para, toliko muzike... ali sumnjam da joj je majstor rekao:
"ok, može za 3000kn ali će ti hauba bit kriva, auto će ti skretat u jednu stranu, zjevat će ispod svjetla...". I da je ona na to pristala. :confused:
Inače, ja sam za skuplje ali kvalitetnije varijante. Skoro uvijek jeftinije na kraju ispadne skuplje.
opet je do vlasnika.
ne vjerujem da nije pitala na više mjesta i odabrala najjeftinije.
jer pravi posel bi značil da je samo nova hauba za bilo koji auto i lakiranje haube, branika i dva blatobrana oko 3 000 kn.
a gdje je još posao, ravnanje, maska, far krajnik volana pa i špur.
odnosno, pravi posel- ključ u ruke bi bio valjda 5 000 kn.
rezultat: na zijevanje ispod fara i iskrivljenu haubu se nesmije žaliti jer nije ni plaćeno kak treba. špur može i sama obaviti.
Astral07
23.04.2012., 17:20
Hvala svima na odgovorima,
@ I wonder, moze ovaj jeftini, nemam neke velike zahvate, mala popravljanja pa ne vjerujem da mi treba neki sad bas najbolji na svijetu :) hvala
sopanje
27.04.2012., 20:15
možeš dobiti na PM ali teško ćeš spojiti dobro i povoljno.
ili jedno ili drugo, pa kad se odlučiš....
ne ne ne ne, dijelove sam ja nabavljala posebno...
sopanje
27.04.2012., 20:27
ovak, dijelove sam ja nabavila posebno, novi branik, nova hauba i novi blatobran, i naravno novi far i žmigavac...i sve je to bilo divno i krasno kaj sam ja to nabavila, on je to samo trebao postaviti i polakirati...dobila ja preporukicu i otišla kod njega, sve super, ostavila auto..čovjek mi se uopće nije javlja tjedan i pol i onda sam ga nazvala i pitala kad će bit gotov, on je reko za tri dana, kad sam ga nazvala za tri dana reko mi je za dva dana, kad sam ga opet nazvala reko mi je da niije još gotov i tako..auto sam čekala skoro mjesec dana...ono što je on moro napravit je potavit haubu, novuuu, ništa ravnati niti slično, postaviti novi novcati far i novi novcati branik i blatobran, špur nije rađen, ali to što mi volan tako stoji nije samo u tome stvar nego je on išo namještat sponu volana i nije to za 1 ili 2 cm ukoso nego za 7-9 cm...znači puno...nije ni lakirao cijeli auto, nego samo haubu, blatobran i branik...s obzirom na to kako je napravio posao i koliko je posla imao mislim da mi je mogao onda naplatiti više pa napraviti pošten posao jer iskreno meni tad nije bilo do cijene nego da se posao napravi kako spada, a posao nije napravljen nikako, a ja sam mu morala dati novce za to što mi je usrao auto...ok, ajde da nije samo složio kako spada, ali i boja puca dva mjeseca nakon lakiranja??? i očito se vidi da je bio razbijen, a to mi nikako nije drago...
hasnfefer
27.04.2012., 20:43
:facepalm: kada sam ovo pročitao pomislo sam da si to mogla i sama napraviti. :ne zna:
sopanje
28.04.2012., 10:27
:facepalm: kada sam ovo pročitao pomislo sam da si to mogla i sama napraviti. :ne zna:
slažem se...
I wonder
28.04.2012., 11:29
ovak, dijelove sam ja nabavila posebno, novi branik, nova hauba i novi blatobran, i naravno novi far i žmigavac...i sve je to bilo divno i krasno kaj sam ja to nabavila, on je to samo trebao postaviti i polakirati...dobila ja preporukicu i otišla kod njega, sve super, ostavila auto..čovjek mi se uopće nije javlja tjedan i pol i onda sam ga nazvala i pitala kad će bit gotov, on je reko za tri dana, kad sam ga nazvala za tri dana reko mi je za dva dana, kad sam ga opet nazvala reko mi je da niije još gotov i tako..auto sam čekala skoro mjesec dana...ono što je on moro napravit je potavit haubu, novuuu, ništa ravnati niti slično, postaviti novi novcati far i novi novcati branik i blatobran, špur nije rađen, ali to što mi volan tako stoji nije samo u tome stvar nego je on išo namještat sponu volana i nije to za 1 ili 2 cm ukoso nego za 7-9 cm...znači puno...nije ni lakirao cijeli auto, nego samo haubu, blatobran i branik...s obzirom na to kako je napravio posao i koliko je posla imao mislim da mi je mogao onda naplatiti više pa napraviti pošten posao jer iskreno meni tad nije bilo do cijene nego da se posao napravi kako spada, a posao nije napravljen nikako, a ja sam mu morala dati novce za to što mi je usrao auto...ok, ajde da nije samo složio kako spada, ali i boja puca dva mjeseca nakon lakiranja??? i očito se vidi da je bio razbijen, a to mi nikako nije drago...
to je onda nekaj čistam drugačije.
sa svim novim dijelovima a njegova samo ugradnja i lakiranje, to je više nego dovoljno novaca i barem 5 puta više vremena nego je potrebno da se auto složi.
da je auto moj, odvezao bi ga natrag k njemu.
ili nek vrati lovu (nesmije se vidjeti razlika nijanse u lakiranim dijelovim niti pukotine na laku) ili nek napravi kak treba.
pratnja krupnog muškarca bez vrata poželjna.
ako treba, bumo našli par njih tu s foruma za "moralnu potporu":D:D
sopanje
28.04.2012., 12:56
to je onda nekaj čistam drugačije.
sa svim novim dijelovima a njegova samo ugradnja i lakiranje, to je više nego dovoljno novaca i barem 5 puta više vremena nego je potrebno da se auto složi.
da je auto moj, odvezao bi ga natrag k njemu.
ili nek vrati lovu (nesmije se vidjeti razlika nijanse u lakiranim dijelovim niti pukotine na laku) ili nek napravi kak treba.
pratnja krupnog muškarca bez vrata poželjna.
ako treba, bumo našli par njih tu s foruma za "moralnu potporu":D:D
ma ja sam njemu rekla sve nedostatke i on je meni reko "jel auto vozi, ako vozi onda nema problema...eto...digo mi je tlak, nisam se htjela svađati i
sad tražim nekog dobrog limara da mi to sve popravi jer ovo je katastrofa...
Astral07
28.04.2012., 14:38
Pozdrav, pitat cu ovdje da ne otvaram novu temu. Naime imam 15god star auto i nikad ga nisam dao dodatno zastit od korozije i slicno.
Kako se to radi, tko to tocno radi? Limar? Sta se sve treba zastititi i koliko bi recimo neka osnovna zastita kostala? Npr. da je sve jos u OK stanju da nisu potrebni neki zahvati nego samo postojece stanje odrzati.
tnx
I wonder
29.04.2012., 10:43
ma ja sam njemu rekla sve nedostatke i on je meni reko "jel auto vozi, ako vozi onda nema problema...eto...digo mi je tlak, nisam se htjela svađati i
sad tražim nekog dobrog limara da mi to sve popravi jer ovo je katastrofa...
a čemu plaćat dvaput?
jesi već platila da ti sredi auto? onda ima da bude sređen, a ne sjeban.
nije njegov problem da li auto vozi ili ne nego kakav je. za novce koje si platila ima da dobiješ auto takav da se na njemu ne vidi da je bio udaren.
zato sam i rekao da trebaš pratnju jer tak nebude beljavil ako budeš imala pokraj sebe nekoga.
ponovo: ako je sve kak si opisala, 3 000 kn je dovoljno novaca za popravak. a njegovo je da auto složi kak treba.
ako nezna, nije trebao uzet lovu niti posao.
MORAŠ inzistirati na tome da boja nigdje nesmije biti ispucana i da svi zazori na karoseriji moraju biti isti.
volan on sam nije mogao krivo postaviti osim ako nije skidao letvu. ako ju je skidao, onda volan mora stajati ravno a cijena špura je trebala biti uračunata u njegove troškove (ionak je to 150 kn).
Pozdrav, pitat cu ovdje da ne otvaram novu temu. Naime imam 15god star auto i nikad ga nisam dao dodatno zastit od korozije i slicno.
Kako se to radi, tko to tocno radi? Limar? Sta se sve treba zastititi i koliko bi recimo neka osnovna zastita kostala? Npr. da je sve jos u OK stanju da nisu potrebni neki zahvati nego samo postojece stanje odrzati.
tnx
sad je već malo kasno za to.
zaštitu rade lakireri kad je auto nov.
pravi posao sad bi bio da se skine dolje stara zaštita i stavi nova, ali to košta više.
probaj otići do nekog limara da podigne auto i pregleda pod. ako ima išta za sanirati, neka napravi a dobit ćeš i savjet za dalje.
ovisi i od auta. puno ih danas ima koji i sa 15 godina nemaju ni trunke hrđe.
Astral07
29.04.2012., 14:42
prije tehnickog prosle godine, majstor mi je rekao da nema hrde i da je sve ok - ako je to i dalje slucaj, zar nije onda isto da li je auto nov, ili 15god star kad hrde nema? tj. mogu li ga onda tretirat kao da je nov pa da zastitu napravi auto lakirer? (kao sto si opisao), koliko bi to otprilike, ali stvarno otprlike trebalo kostat samo da dobijem ideju?
tnx na odgovoru
I wonder
29.04.2012., 20:39
ako nije bilo hrđe, ostavi kak i je.
rađe svake godine napomeni na tehničkom da ti kažu ako vide hrđu na limenim dijelovima pa da možeš sanirati.
problem sa zaštitom sada je to što na podu imaš prašine, blata, smeća i pogotovo soli. to bi prvo trebalo doooooooooooooooooobro oprati prije nanošenja zaštite ili je posel za....paaa, znaš za kaj.
isto tako, ako sad lakirer nanese friški sloj zaštite, neće se vidjeti ako ispod toga negdje prohrđa. po meni, lošija situacija nego da odmah vidiš hrđu i reagiraš.
ako se dobro sjećam, cijena zaštite je bila oko 1 000 kn sa materijalom i to da ti napuni sve pragove i vrata sa time + pod.
Astral07
29.04.2012., 23:19
kuzim logiku, znaci bolje sanirat postepeno ako je sve OK nego kemijat
tnx na pojasnjenju, da li je dovoljno jednom godisnje provjeravat stanje sa mehanicarem? tipa kad ide na godisnji servis ionako pa usput da i to napomenem
I wonder
30.04.2012., 09:19
to bi bilo OK.
kad pereš auto, ionako bi trebalo prstima proći po unutarnjim rubovima blatobrana uz špricanje vodom (da se izbaci blato) pa ćeš tu osjetiti da li ima hrđe, i kod brisanja, donje rubove vrata pregledati. to su dva najugroženija mjesta na autu i tu će najprije izbiti hrđa.
pod nije toliko ugrožen, osim pragova, a za to je dovoljan pogled na tehničkom pregledu.
prljavi_Heri
22.07.2012., 18:42
Pozdrav! Trebao bi savjet ili info. Danas sam bio kod autolimara (fušer) i rekao mi da bi me zamjena oba praga došla cca 1200 kn. Auto je VW Vento, 94. godište. Da li je to prihvatljiva cijena?
hcerinski
22.07.2012., 21:07
koliko????? kaj si ti normalan????
The_End
24.07.2012., 20:25
Bok.
Može li mi netko preporučiti dobrog autolimara na području Sesveta,i oko Sesveta.
Relacija Dugo Selo-Sesvete.
eduardo12345
27.07.2012., 17:03
zadnji blatobrani na feliciji koma..trebam limara hitno..rega mi dolazi..fala....
novi Zagreb
eduardo12345
03.08.2012., 09:01
zadnji blatobrani na feliciji koma..trebam limara hitno..rega mi dolazi..fala....
novi Zagreb
jel puno zadnaj vrata,skupa sa montazom rabljena,plus farbanje tih vrata,i zadnji blatobrani poporavak ,znaci zamjena limarije...2800:ne zna:
berniecla
18.08.2012., 00:29
Bok..... Molim preporučite dobrog autolimara u Zagrebu ili okolici...! Sva iskustva i preporuke su dobrodošle...Podosta oštećen zadnji lijevi i bočni dio + od udarca zadnja vrata su iskrivljena (ford transit)...HVALA
ne...znalica!
18.08.2012., 02:48
Bok..... Molim preporučite dobrog autolimara u Zagrebu ili okolici...! Sva iskustva i preporuke su dobrodošle...Podosta oštećen zadnji lijevi i bočni dio + od udarca zadnja vrata su iskrivljena (ford transit)...HVALA
a da sam uzmes čitati ovu temu od početka? tko zna možda naiđeš na odgovor?! :rolleyes:
berniecla
18.08.2012., 14:16
Neznalica..uh kako si mi pomogao! Jedan limar koji ne radi od 2005, jedan limar is Splita, i jedan jedini telefonski broj od limara iz ZG (is prijašnjih postova)....izgleda tebi ova informacija je itekako dovoljna ako tvoj auto treba renovaciju...
Za one koje uistinu imaju vremena pomoći VELIKA HVALA!
Marco99
25.02.2013., 20:26
Pozdrav!
Riječ je o Golfu lll, trebao bih mijenjati pragove, zadnje rubnjake i prednje blatobrane, te jedna mala rupica na prednjoj muldi, ostatak auta je ok, detaljno sam pregledao pod, maknuo tapacirunge, sve je bez hrđe...znaci zanima me koliko to moze kostati, zamjena gore navedenog, i koliko uopce kostaju novi pragovi, rubnjaci i blatobrani?
Hvala!
P-309GTI16
26.02.2013., 02:29
Pozdrav!
Riječ je o Golfu lll, trebao bih mijenjati pragove, zadnje rubnjake i prednje blatobrane, te jedna mala rupica na prednjoj muldi, ostatak auta je ok, detaljno sam pregledao pod, maknuo tapacirunge, sve je bez hrđe...znaci zanima me koliko to moze kostati, zamjena gore navedenog, i koliko uopce kostaju novi pragovi, rubnjaci i blatobrani?
Hvala!
Ja ti odmah kažem da odustaneš! Zaboravio si da poslije moraš farbati cijeli auto. Ako nije u pitanju neki GTI 16V ili VR6 po mom mišljenju se ne isplati, a skoro niti tada.
Marco99
26.02.2013., 12:54
Ja ti odmah kažem da odustaneš! Zaboravio si da poslije moraš farbati cijeli auto. Ako nije u pitanju neki GTI 16V ili VR6 po mom mišljenju se ne isplati, a skoro niti tada.
Ne mislim lakirati cijeli auto, samo te dijelove koji se mijenjaju, inače lak je u odličnom stanju.
huskybucka
26.02.2013., 21:21
Imam isti problem s golfom 3...
S time da i u podu oko onih cepova ima trulo, pa eto ako ima koja preporuka limara...
pearl22
27.02.2013., 15:39
Javit se na PM, znam za limara starijeg čovjeka koji to radi vrhunski i nije skup.
masterofw
06.03.2013., 01:53
Ovako, imam Audi A3 1.6 iz 1997. godine, crvene boje. Pojavila mi se hrda na vanjskom dijelu lijevih vrata, te na vanjskom dijelu iznad zadnjeg lijevog kotaca. receno mi je da trebam lakirati cijeli element tj ta dva elementa jer je i sama boja malo izbljedila. sada me zanima, koliko bi bila cijena po svakom od ta dva elementa, i jel ima neko nekakvih preporuka gdje bi to mogao kvalitetno i jeftino napraviti u zagrebu. unaprijed hvala. :p
Pa lakiranje po elementu ide od nekih 400-500kn pa na gore.
Imas fusera koji rade i za manje, ali o tom po tom.. Sve zavisi koja su tvoja ocekivanja i kak hoces da ti izgleda nakon tog lakiranja..
Uuuuuuu crveni auto..... Sranje! Crvena je jedna od najosjetljivijih boja, a ovaj je prilično star. Pitanje je kak bude to izgledalo nakon farbanja.
re-place
15.03.2013., 14:59
bok ljudi,
dali moze preporuka limara, radi se o cliu II, ulazi mi negdje voda kroz gepek do zadnjeg sjedišta, jednostavno nemogu pronaći gdje ulazi voda, a vjerujem da ce limar uspjet riješiti taj problem, ako je moguće da je u zagrebu....
Provjeri one čepove u bunkeru. Meni je jedan ispao i to na zadnjem veznom limu pa sam imao pun bunker vode. Hoće često na cliu ti čepovi tj poklopci zezati.
re-place
16.03.2013., 00:11
Provjeri one čepove u bunkeru. Meni je jedan ispao i to na zadnjem veznom limu pa sam imao pun bunker vode. Hoće često na cliu ti čepovi tj poklopci zezati.
dali mi mozes molim te objasniti gdje se tocno nalaze ti čepovi??
Digni tepih i sve. Mislim da ih ima dva tri na veznom limu (izgledaju kao nekakvi plastični poklopčići) i mislim da je neki bio i na podnici,ali nisam siguran. Iste imaš i na podu od auta, njih možeš vidjeti ako se navučeš ispod auta. Ja sam Clio prodao prije par godina pa se sad više ni ne sjećam točno položaja, ali imao sam isto sranje radi tih čepova (Poklopaca). Uglavnom sve van i dobro pregledaj cjeli bunker a možeš i zaviriti ispod auta kavo je stanje da se nije koji u podu iščupao.
Zna li netko ima li neki limar/lakirer u zg koji bi se htio pozabaviti udubinom na "bubregu" Vespe... prednost: jeftiniji ;)
Drago_Gervais
04.04.2013., 11:45
Zna li netko ima li neki limar/lakirer u zg koji bi se htio pozabaviti udubinom na "bubregu" Vespe... prednost: jeftiniji ;)
Imaš PM.
Pozdrav ljudi.
Jel bi imao netko preporuku za dobrog (a da nije preskup) autolimara na području Novog zagreba?
Hvala :)
salvador74
13.05.2013., 14:47
pozz,
trebam pomoc, trazim jeftinog limara i lakirera. imam stari suzuki swift i ne zelim davat hrpu love za njega, a trebam sastrugati hrdzu sa vrata, pragova i rubnika. i to prelakirati.
bitno mi je da je limar sta jeftiniji a da ipak nije neki uzas. ovdje u zgu me traze vrijednost auta za to napraviti :(
dolazi u obzir i bosna, cuo sam da je u bihacu to ful jeftinije.
thnx,
M
Bauhaus(max)
Šmirgl 120-300-600 i HappyColour sprej. Ak smo mi mogli Iveco Daily tak "pomladit" i ti ćeš taj tvoj Swift.
dr.kuko
13.05.2013., 22:28
odgovor si dobio, išao bi u Bosnu to odraditi, jesi li ukalkulirao put i smještaj dok ti rade?
web stranica
13.05.2013., 22:35
Bauhaus(max)
Šmirgl 120-300-600 i HappyColour sprej. Ak smo mi mogli Iveco Daily tak "pomladit" i ti ćeš taj tvoj Swift.
ako misli puno strugati neka uzme i pur pjenu na odjelu za građevinu :D
jeftinije od tvoje ideje neće proći, jedino neka ode napraviti sprej po boji auta
da ipak na kraju liči na nešto.
salvador74
14.05.2013., 13:56
ako misli puno strugati neka uzme i pur pjenu na odjelu za građevinu :D
jeftinije od tvoje ideje neće proći, jedino neka ode napraviti sprej po boji auta
da ipak na kraju liči na nešto.
ne misli puno strugati, ali hvala na savjetu za pur-pjenu za građevinu. ako dobim na lotu donirati ću višak pur-pjene drugim nevoljnicima. btw. savjet za miksanje boje kod nekog? ili da to isto mješam solo u loncu za veš?
pa imas ducane koji mijesaju boje po kodu boje i tipu i marki vozila.....i onda sve to lipo dobijes u spreju ili u kantici kako zelis...tj kako ti treba
ako farbas kompresorom onda u kantici.....
ja sam uzeo sprej i kostao oko 65kn plus transparentni 30kn....oko 100kn sveukupno....i boja je super....skoro da je ista kao i original.(kad se ispolirao auto nije bilo razlike)...boja u spreju je kupljena u luckom....snimili boju i za 10 min imao sprej u rukama....
jedan sprej moze prefarbat oko 2 m2
lakse je i brze i nemas zajebancije....
a mijesanje boje u ves loncu ---nema sanse da pogodis ton.....ja se za 100kn nebih zezao.......
po mojoj procjeni imas 200kn materijala-smirgl,kit,boja, i oko 400kn ruke (naravno u fusu) ili to si usparaj pa u svojoj reziji pofarbaj
i naravno treba znati to uspricati da se nevidi toliko.......ja sam gledao kako mi taj decko to radi ......ima fora........
e da...i koja je boje auto?isto igra veliku ulogu.....ali pretpostavljam da je bijele boje.....jer ih je bilo brdo u toj boji....a bijelu boju pogoditi isto je lutrija
ovo gore za pur pjenu je bilo zeza ali puno ljudi zapuni pragove sa purpjenom,dobro pokitaju,zamazu,maskiraju s bitumenom i voze dalje,jer izmjena pragova povlaci i farbanje strana auta...pogotovo ako je limar nestrucan......
moj savjet ti je nadji nekog tko ce ti to u fusu napraviti......samo treba opet vidjeti koliko je to posla.....
u Bosni je jeftinije ali opet par dana gubis dok odes tamo (i pitanje je dal ti se za 100eura isplati ici u bih)
kao sto su ti rekli najbolje u vlastitoj reziji to odradi
salvador74
14.05.2013., 19:25
pa imas ducane koji mijesaju boje po kodu boje i tipu i marki vozila.....i onda sve to lipo dobijes u spreju ili u kantici kako zelis...tj kako ti treba
ako farbas kompresorom onda u kantici.....
ja sam uzeo sprej i kostao oko 65kn plus transparentni 30kn....oko 100kn sveukupno....i boja je super....skoro da je ista kao i original.(kad se ispolirao auto nije bilo razlike)...boja u spreju je kupljena u luckom....snimili boju i za 10 min imao sprej u rukama....
jedan sprej moze prefarbat oko 2 m2
lakse je i brze i nemas zajebancije....
a mijesanje boje u ves loncu ---nema sanse da pogodis ton.....ja se za 100kn nebih zezao.......
po mojoj procjeni imas 200kn materijala-smirgl,kit,boja, i oko 400kn ruke (naravno u fusu) ili to si usparaj pa u svojoj reziji pofarbaj
i naravno treba znati to uspricati da se nevidi toliko.......ja sam gledao kako mi taj decko to radi ......ima fora........
e da...i koja je boje auto?isto igra veliku ulogu.....ali pretpostavljam da je bijele boje.....jer ih je bilo brdo u toj boji....a bijelu boju pogoditi isto je lutrija
ovo gore za pur pjenu je bilo zeza ali puno ljudi zapuni pragove sa purpjenom,dobro pokitaju,zamazu,maskiraju s bitumenom i voze dalje,jer izmjena pragova povlaci i farbanje strana auta...pogotovo ako je limar nestrucan......
moj savjet ti je nadji nekog tko ce ti to u fusu napraviti......samo treba opet vidjeti koliko je to posla.....
u Bosni je jeftinije ali opet par dana gubis dok odes tamo (i pitanje je dal ti se za 100eura isplati ici u bih)
kao sto su ti rekli najbolje u vlastitoj reziji to odradi
tnx! ...boja je 'nazalost' srebrna s nekakvim efektom :)
web stranica
14.05.2013., 21:58
Vhrkac, gdje si u lucko isao po boju, tamo kod hotela i?
Jer tamo su zatvorili prije cca 2 godine.
Ima onih koji samo ocitavaju kod boje s auta i takvu boju ti naprave, ima onih koji s kompjuterom skeniraju boju i takvu ti naprave.
Ali ovi u luckom su bili najbolji jer su oni rucno isporbavali na autu i po meni uvijek najbolje pogode.
u luckom....brodjes beton lucko,na iducem semaforu prije kafica xl skrenuti lijevo i voziti nekih 300m
s lijeve strane je taj ducan.....
imaju aparat za snimanje boje....i pogodili su odlicno boju........(zelena je bila u pitanju)
imaju i trakice koje stavljaju na auto pa svijetle sa lampom.....to rade kao dodatnu provjeru snimaca
naravno da ti mogu po broju boje izmijesati boju(ja kupovao za mamu za fiat uno tako---odnio kod i dobio sprej----cca 95posto pogodjena boja-neka marine-blu boja je u pitanju bila......)
jako su profesionalni.....tamo kupuju i decki koji se profesionalno bave lakiranjem......tj jedan mi je i rekao za taj ducan pa sam vec dvaput uzimao tamo.....
sprej dodje oko 65-70kn
i bezbojni 30tak...
sve skupa 100kn
web stranica
14.05.2013., 23:16
Super, taman mi treba tako nesto.
Isao sam kod jednih u samoborsku oni isto kompjuterski snimaju, ali kazu da se mora sprej potrositi unutar 24 sata. Jer je na bazi vode pa se stvrdne.
Kod ovih to nije slucaj?
ma ne......s ovim sprejem je farbano u sijecnju ,,,,,,i i evo sad opet u lipnju.....tocnije 3.5......
i jos mi je ostalo za koju flekicu pokrpati....
kazem...preporucio mi ih je jedan lakirer.....i za 100kn se ja nebih zajebavao s mijesanjem boje,
uzmes sprej(boja tvog auta) i bezbojni i to je to.........sve za 100kn......
meni je taj decko sa tim sprejem pofarbao prednji lijevi blatobran u prvom mjesecu u garazi.....i sad mi je prije tehnickog uredio
jos i zadnju lijevu stranu iznad kotaca....sve sa jednim sprejem.....
kaze da jedan sprej moze biti za 2 m2
(ja sam mislio da nece ispasti tako dobro jer mi je to drugi auto i nije mi ni bitno toliko---ali je na kraju ispalo odlicno sa sprejem....nevide se prijelazi niti nista...pogodili su boju u nijansu)
zato ih sad ovdje i preporucujem
te i dalje kupujem kod njih kad mi bude trebalo.....
a sprej moze stajati mjesecima kao sto vidis....bas cu pogledati na njemu dali pise rok trajanja....
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.