View Full Version : Koker španijel
Htjela bi kupiti kokera. Može li mi netko tko ima tog psa preporučiti gdje se prodaju a da je zadovoljan dobivenim psićem? Čula sam da imaju problema u ponašanju pa me znaima treba li me to zabrinjavati?
Čula sam da imaju problema u ponašanju pa me znaima treba li me to zabrinjavati?
Moja je kokerica bila svojeglava i tvrdoglava, ali ako se postaviš kao autoritet - nema nikakvog problema.
Problem kod kokera su u većini slučajeva uši. I to kojekakve upale uha. Ili strana tijela u ušima. Naime, kokeri kao i većina pasa puno po vani njuškaju, a usput im se uši vuku po zemlji. Na ušima pokupe kojekakvog smeća - vlati trave i tome slično, a to može ući u uho i upaliti se (ognojiti). E to ti je onda svinjarija. Mojoj se Fibi u par navrata u uho zavukao klas, odnosno ono sranje od trave koje izgleda kao glas. Ušlo je u uho lagano, ali iz uha nije išlo samo tako. Veterinar je to vadio pincetom i nakon toga je još morala dolaziti na ispiranje uha i uho joj se nakon toga dosta dugo moralo kapati nekakvom otopinom.
Zbog svih tih cirkusiranja s ušima, Fiba je zadnjih godinu dana svoga života bila gluha ko top. Nije ju to mučilo. I dalje je bila veseli i živahni pas. Trebali smo samo malo biti oprezniji kada smo s njom bili vani u šetnji da ju kakav auto ne pokupi.
Meni su oni prelijepi:)
Ima jedan u mom susjedstvu, crni. Toliko mu je sjajna dlaka, lijepa i njegovana da oči bole. Prekrasan, prekrasan:cerek:
čini mi se da engleski koker nije za one koji psa uzimaju po prvi put, i žele psa-lutkicu, samo za maženje. naime, treba mu znati ne dopustiti da "zavlada", jer onda mogu biti malo na svoju ruku.
ako to čovjek zna (a to nije neki strašan problem), kokeri su fantastični psi: srdačni, bistri, emotivni, nježni, veseli...
kao što je netko rekao, mali sportaš velikog srca
i k tome, da, i meni su preekrasni.
(postoje i neke teorije da su jednobojni tvrdoglaviji od šarenih, a navodno postoji i sindrom "cockers rage", kokersko bjesnilo, bolest uzrokovana time što su ih sredinom prošlog stoljeća, naročito zlatne i crne, manijakalno štancali, tj. križali s prebliskim srodnicima.
ali, to se danas vrlo rijetko događa, ima specifične simptome, ja nisam nikad čula da je nečiji koker ovdje to imao.
u vezi kupnje - svi kažu da je najbolje platiti mrcu više i uzeti od iskusnog uzgajivača, jer takvi paze i na narav. ima neka uzgajivačnica Dellafiumana u Rijeci, pa Ka-berdesa u Karlovcu, ima nekih i u Zg. Riječani su navodno najbolji.
ambasadorica
26.12.2005., 07:23
[QUOTE=frulo]čini mi se da engleski koker nije za one koji psa uzimaju po prvi put, i žele psa-lutkicu, samo za maženje. naime, treba mu znati ne dopustiti da "zavlada", jer onda mogu biti malo na svoju ruku.
To je istina. ja se sa svojom još dan-danas borim (ja sam znala za to prije neg sam ju uzela). Svako tolko pokuša se uzdić i potvrdit svoju dominaciju (a ženka je). Ne smije ih se pustit da rade kaj hoće (bar ne u odnosu spram vlasnika)- nikakva grickanja,režanja,mrki pogledi-ak se sam jednom pređe prek toga nastanu problemi.
ja imam koker spanijela i dobio sam ga sa papirima i pasosem i pitam koliko cu ga hraniti puta na dan
_mentor_
06.03.2008., 16:41
ja imam koker spanijela i dobio sam ga sa papirima i pasosem i pitam koliko cu ga hraniti puta na dan
Do 3 mjeseca 4 puta,do 6 mjeseci 3 puta,do 12 mjeseci 2 puta i onda jedanput na dan..
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.