PDA

View Full Version : Zarulja Philips Blue Vision stetna!?!?

Isildur
20.05.2003., 22:43
Bio sam u Molydon i trazio sam Philips Blue vision za svoj Audi A4, kao prvo je rasprodan, a drugo elektricar mi je rekao da postoji mogucnost da mi ta zarulja Philips Blue vision osteti sjenilo na autu! I da bih u tom slucaju morao mjenjati cijeli far!?!?
Pitao sa ga zasto? A on ce, da se te zarulje dosta griju....pa to sjenilo moze pregoriti!
Dok sam trazio koji pase za moj auto, u Katalogu od philips bule vision pise da za moj Audi ide neke H4 zarulja i da moze na moj auto bez problema!
Moje je pitanje zasto mi je elektricar rekao da mi sjenilo moze pregoriti ako je stavim tu zarulju a u katalogu pise da moze na moj auto? Nije znao? Pijan? :confused:

darko
20.05.2003., 23:09
nije bio pijan. philips ti to se trudi prodati. far je predvidjen za skoro upola slabije snage( pretpostavljam da je ta koju si htio od 100W).
doduše pregaranje sjenila i nije tako brzo, ali je moguće.ovisit će koliko ćeš svjetla koristiti

Isildur
21.05.2003., 06:59
Htjeo sam Blue Vision (H4) je za moj auto. Ona ima 60/55 Wati.... A svjetlo koristim i po danu....

Thurgood
21.05.2003., 09:37
sjenila su plastična sa reflektirajućim filmom i toplina ih može oštetiti, a ako je žarulja veće snage proporcionalno se više grije. u pravu je taj električar, nažalost. na starijim autima farovi su metalni pa se može kemijati oko toga...

pakleni_patuljak
22.05.2003., 21:07
Thurgood kaže:
sjenila su plastična sa reflektirajućim filmom i toplina ih može oštetiti, a ako je žarulja veće snage proporcionalno se više grije. u pravu je taj električar, nažalost. na starijim autima farovi su metalni pa se može kemijati oko toga...

Jel to provjereno ili samo logički zaključuješ?
Naime, i ja sam svojedobno razmišljao staviti neku bjelkastu ili plavkastu žaruljicu jačeg svjetla...

Jel ima tko da bi se mogao raspitati kod profesionalca?

Frtajler
23.05.2003., 00:44
Ja imam Phillips Blue Vision H7 na autu oko 3 mj. Baš sam pogledao danas sjenila i sve mi se čini OK. Ne znam možda treba još vremena da ih sjebe?!

Inače svijetle potpuno bijelo, baš OK, prvo sam bio montirao samo jednu Blue Vision a jednu ostavio serijsku da vidim razliku.

Thurgood
23.05.2003., 07:52
pakleni, te su informacije i logika i odgovori stručnijih ljudi. ali samo postoji mogućnost, ne mora biti da će se nešto dogoditi. ne znam je li vrijedno rizika, jer kad se sjenilo skuri ni 500W više ne svijetli kao nekad serijskih 60 :(
treba se dobro raspitati o konkretnom autu, ovo općenito ne pomaže puno ;)

pakleni_patuljak
23.05.2003., 18:34
Thurgood kaže:
treba se dobro raspitati o konkretnom autu, ovo općenito ne pomaže puno ;)

Oke...
Samo koga pitat???

Thurgood
23.05.2003., 22:43
u kojem Opelovom servisu? ;)

AUTOFREAK
28.05.2003., 00:30
Koja je cijena tih žarulja?

AxMi-24
28.05.2003., 00:34
A koja je fora sa tim zaruljama osim sto imaju filter i losije rade od obicnih (bijelih)???? (filter blokira dio svijetla pa se time i griju vise, tj treba veci effekt za isto svijetla).

Sta je tolika fora se pravit da imas xeonska svijetla???

tihomir
29.05.2003., 23:26
Bok ljudi!
Konacno je netko potegnuo i tu temu. Ja sam naime imao zarulje istog proizvodaca jacine 60/55 samo sto se je radilo o zarulji Allweather i zarulje su moram priznati bile odlicne ali nazalost ima i ali. Naime takve zarulje nesmiju biti na vozilu tako me je bar jednom upozorio policajac cak sto vise htio me je poslati na prijevremeni tehnicki pregled. Kod nas u zakonu stoji da zarulje na vozilu smiju biti Bijele ili Zute sto zanci nikako plave osim ako je za to vozilo u deklaraciji navedeno da posjeduje plava svijetla tj xeonska svijetla. Zato vas upozoravam na navedeno jer sam ja imao zbog toga dosta neugodna iskustva kod nas sa policijom.
Inace te allweather zarulje su bile odlicne na autu jer su prilikom smanjenje vidljivosti tj u magli puno bolje ponasale nego obicne zarulje a da bude zanimljivo njihov odsjaj nije uopce bio skroz plav bile su vise zute ali nazalost naletio sam na gospodina policajca kojemu je to ocito smetalo. Eto toliko od mene BOK

Frtajler
30.05.2003., 09:06
Da ali to je apsurd, one se zovu Blue Vision ali je svjetlosni snop potpuno bijeli.

pakleni_patuljak
30.05.2003., 18:23
Frtajler kaže:
Da ali to je apsurd, one se zovu Blue Vision ali je svjetlosni snop potpuno bijeli.

Imaš više verzija...
Evo gledam reklamu u jednom magazinu i kažu da postoje sa plavim, bijelim i ljubičastim (!!!) snopom svjetla...

dmessia
03.03.2009., 21:08
Imam Twinga 2001, skroz prozirna svijeta,
i nikako nisam bio zadovoljan svijetlom koje sam dobivao ispred auta.
Cijelo vrijeme sam kontao kako ću ih promjeniti, čisto da bolje vidim ispred sebe.
Nakon podosta informiranja...i savjetovanja,
izbor mi je pao na dvije verzije iz Philpsove ponude:
Blue vision h4 i
one s 50% viđe svijetlosti.
Cijena mi u ovoj priči nije igrala ulogu, za sigurnost i vidljivost sve!
Kad sam došao u kupnju finalni izbor je pao na blue vision h4 i blue vision w5w.
300 kuna komplet.
Odmah sam ih ugradio i sada dojmovi!?
Iako se priča kako se dobiva na boljem osvjetljenju, čini mi se kako je to samo priča zbog bolje prodaje proizvoda. Svjetle mi skoro pa identično. Možda mrvicu jače. Pogled na cestu mi apsolutno nije ništa bolji.
NO vizualno iz vana sam dobio na dojmu, svjetla su bijela, popune cijeli far svjetlinom, i zaista izgledaju močnije. Što diže cijeli auto.
No kako mi to nije bilo potrebno niti sam to tražio smijem reči kako smatram da sam doslovno bacio 300 kuna u vodu, i sad zao mi para.
Postavljam pitanje:
Bi li bolje prosao da sam uzeo one philipsove koje daju 50% posto više svijetlosti?
Konzultirao sam se s električarom koji ih ugrađuje..
i on mi je rekao kako je u biti isti k.
Te da su Blue vision ....DEFINITIVNO BOLJI IZBOR!
:confused:
A po pitanju trajnosti, nemoram se brinuti, jer će trajati.
Uglavnom što sam učinio sam učinio, i kako se kaže polije jebačine nema kajačine.
Samo sam eto, htio podjeliti moje iskustvo.
Možda nekom pomogne. Jedino što sadamislim da sam trebao ipak uzeti one što bacaju 50% više svijetlosti.
Jbg.

joyamaster
03.03.2009., 21:56
u Njemačkoj je zabranjeno korištenje 100W žarulja u farovima (nema tzv. ABE) , i to ne zato "da se ne ošteti sjenilo", nego postoji mogućnost samozapaljenja kroz povećanu temperaturu i nemogućnost odvođenja iste! Farovi nisu za to konstruirani ni ispitani. zato nemojte ugrađivati takve "tuning" djelove, da vas to nebi stajalo vašeg auta ili što gore.

što se tiče Osram ili Philips... oboje jednako dobro. katkad pobjedi Philips u jednom testu, pa onda opet Osram u nekom drugom. Sve ostalo je ili loše ili egzotika.

sinisa_7
03.03.2009., 22:34
Rekord! Tema stara 6 godina! :lol:

EGR
03.03.2009., 22:36
Bok ljudi!
Konacno je netko potegnuo i tu temu. Ja sam naime imao zarulje istog proizvodaca jacine 60/55 samo sto se je radilo o zarulji Allweather i zarulje su moram priznati bile odlicne ali nazalost ima i ali. Naime takve zarulje nesmiju biti na vozilu tako me je bar jednom upozorio policajac cak sto vise htio me je poslati na prijevremeni tehnicki pregled. Kod nas u zakonu stoji da zarulje na vozilu smiju biti Bijele ili Zute sto zanci nikako plave osim ako je za to vozilo u deklaraciji navedeno da posjeduje plava svijetla tj xeonska svijetla. Zato vas upozoravam na navedeno jer sam ja imao zbog toga dosta neugodna iskustva kod nas sa policijom.
Inace te allweather zarulje su bile odlicne na autu jer su prilikom smanjenje vidljivosti tj u magli puno bolje ponasale nego obicne zarulje a da bude zanimljivo njihov odsjaj nije uopce bio skroz plav bile su vise zute ali nazalost naletio sam na gospodina policajca kojemu je to ocito smetalo. Eto toliko od mene BOK

Drugi put takvom policajcu objasni da bi bilo dobro da napravi alkotest ili da se napuši k.... ili da se stera u pm. Kakav jebeni debil:lol:

fangs
03.03.2009., 22:42
Drugi put takvom policajcu objasni da bi bilo dobro da napravi alkotest ili da se napuši k.... ili da se stera u pm. Kakav jebeni debil:lol:

Drugi put nemoj pobogu odgovarat na postove iz 2003. :rolleyes: