PDA

View Full Version : Mrak lasagne!

dvajstri
23.05.2003., 14:37
Evo jedan recept za brze i mmmmmmmmmm lasagne!

Za 4 ljuda!:D

1 kutija tijesta za lasagne, veća /Barilla
mješano meso pola kg.
2 veće glavice crvenog luka
umak
20 dkg sira po želji u komadu

dakle krećemo

umak-
1l podravkinog soka od paradajza
papar, origano, 4 lovora, 2 klinčeka, bosiljak, peršin, vegeta,
sve po želji i dobro promješati te pustiti da stoji dok radimo ostalo.

Izrezati luk na sitno te na ulju popržiti dok ne požuti.
Na luk dodati meso koje smo isto tako malo popaprili i začinili.

Meso malo promješati i rasporediti po tavi (tava mora biti malo veća i dublja zbog umaka).
agano mješati par minuta i malo podliti vodom.

Tako lagano pirjati pržiti i furiti sa podlijevanjem oko 45 min dok meso ne dobije onaj fini okus.
U to vrijeme u veći lonac zakuhati vodu i zasoliti te lagano dodavati sve do jednog listova lasagna u kriš kraš.
Kuhati 10 min dok se tijesto malo ne opusti (da se savija).
Kada je kuhano odnesti pod vodu i utočiti hladnu vodu do toga stupnja da se može gurnuti ruka u vodu.

Ne vadimo tijesto iz razloga da se ne zaljepi dok je na suhom.

Vraćamo se na meso.
Probamo jel je gotovo i na to dodamo umak.
Par minuta sve prokuhamo.

Umak je gotov.

Odaberemo posudu za lasagne i namažemo ju s Margom ili nečim sl. da se ne zagori.

složimo na dno red lasagna i sa šefljom ulijemo umak, i naribamo sir. i naslažemo redova koliko god ima tijesta.

Na vrh prelijemo sa ostatkom umaka i naribamo malo više sira.

Kada je gotovo pospete sa origanom.

Ja osobno ne radim beshamel jer ga ne volim.

Lasagne strpate u pečnicu na 200 C i za otprilike pola sata se tako zgazite od jela da sigurno spavate u komadu 10 h.

Naravno nakon jela zaboravite društveni život.

:eek: :eek: :eek:

Winona
23.05.2003., 18:03
Ovo nisu moje lazanje al ja gledala kako on radio pa evo::D

Mjesano meso ( pola govedina, pola svinjetina ) izprziti, zaciniti

Umak: svjezu rajcicu, oguliti, propasirati u sokovniku i prodinstati s malo luka, papra, zacinskog bilja

Slagati ( nis se ne zagori, ne mora se keramicka forma namastiti ) red kore, red mesa + umak pa opet.

Na vrh staviti Creme Fresh ( od Dr.Oetkera ) i pokriti snitama goude.

Zapeci.
Znam da nije oridjidji ali je fino.

Samantha
23.05.2003., 19:50
evo jedne lasagne nedavno isprobane

Izdinstati mljeveno meso onako kako se inace sprema,da ne ponavljam
pa se slaze red lasagna(ne kuvati nego kupiti one bez kuvanja)
red mesa,red narezanih tvrdo kuvanih jaja,red trapista,pa sve tako dok ne potrosimo sastojke.
Na vrh dodje sir,pa se sve zalije 2 dl,bilog vina,pokrije folijom i pece u rerni.
Za prste polizat ;)

kumek
24.05.2003., 00:58
Evo onda i mene.
Ja ne volim beshamel, pa onda bez njega jelte

Mijesano fasirano (pol govedo pol prasac).
Luk sitno nasjeckati i prziti na maslacu dok ne pozuti, dodati meso, podliti s malo vode, dodati vegetu, biber i sol. Dinstati dok ne bude gotovo i skoro sva voda isparila.
25 dkg sampinjona, tanko narezati. Sir je dobar u principu svaki ali dobra mozarela je zakon.

Umak - salsa + biber + origano + sol.

Tijesto kuhati u slanoj vodi s malo ulja, te tu i tamo promijesati da se medjusobno lasagne ne slijepe. Ima za kupiti one valovite lasagne (te se ne lijepe) ali bolje su mi obicne ravne.

Protvan namazati maslacem pa ide red tijesta, zatim meso- pa tijesto- pa nahoblani sir-pa tijesto - pa gljive s malo umaka pa tijesto. Na kraju preliti s umakom i posipati parmezanom. Ovo s parmezanom je super jer napravi koricu kad se otopi i lazanje se ne suse.

penelop@
25.05.2003., 08:26
" vegetarijanske"

Na maslinovom ulju izdinstati tikvice ( izrezane na kockice) i cesnjak. Ispasirati dvije konzerve rajcica ( pelate) i podliti omeksane tikvice. Posoli, popapri i kad je skoro gotovo ( 15 min na laganoj vatrici) dodato par listica bosiljka.

Slagati lazagnje, umak,beshamel, mozzarelu pa opet lazagne, umak.... dok svega ne nestane. Ispeci i posuti parmezanom

Crow Jane
25.05.2003., 10:01
Ja slažem isto tak, samo bez lovora :rigo: i stavim Feta sir :s