PDA

View Full Version : glupost

Kalista
16.12.2002., 13:29
Šti je glupost? Ako se moja glupost ne podudara sa glupošću većine da li je još uvijek glupost? Prever je jednom naposao... Glupost je najneobičinija od svi bolesti, od nje ne pati bolesnik, nego svi ostali... I sad me zanima, kako se borite protiv gluposti ili se uopće ne borite? Ja tu bitku uvijek izgubim. Jesam li zbog toga glupa ili je glupost to što uopće pokušavam?

Agri
17.12.2002., 00:47
:)

Dream
17.12.2002., 17:10
Ne postoji glupost.
Svaki čovjek je historija; i od svakog čovjeka se može naučiti više nego što maksimalno možeš znati - jer drugi su kockica tvoga razvoja - baš, kao i ti njihovog.
:top:

Sentimental
17.12.2002., 18:18
Ne postoji glupost.

Postoji... ljudska glupost... :D
A ostalo ne samo da je svaki covjek kockica tvog razvoja, nego je ima ljudi za koje niti ne primjecujes kakav trag ostavljaju na tebi. Ima ljudi koji dodju i prodju, ne zadrze se dugo, ali ostave vjecni trag. Ali ima i nekih koji traju dugo, a ne ostave gotovo nikakav trag. A glupost, po meni to je nenadjebiva stvar!!! :D
Ali ne u pozitivnom smislu.

Solaris
17.12.2002., 19:02
Kalista je napisao:
Šti je glupost? Ako se moja glupost ne podudara sa glupošću većine da li je još uvijek glupost? Prever je jednom naposao... Glupost je najneobičinija od svi bolesti, od nje ne pati bolesnik, nego svi ostali... I sad me zanima, kako se borite protiv gluposti

Smjehom ! :D :D :D :D :p

adriatic
18.12.2002., 08:42
Solaris kaže:
Smjehom ! :) :) :) :) :)

*Deathless*
22.12.2002., 12:47
Kud bi ljudi došli da su stalno pametni? bili bi roboti, a ne ljudi... gluposti su neizbježne u životu... i najozbiljniji i najpametniji ljudi su napravili nekaj glupog u životu pa zakaj onda ne bih i ja? :p

Maat
22.12.2002., 12:54
Solaris kaže:
Smjehom ! :D :D :D :D :p

Humorom. Koji razumiju svi osim gluposti same. Pomalo elitistički, ne ;) ?

el_mariachi
22.12.2002., 22:16
Kalista kaže:
Šti je glupost? Ako se moja glupost ne podudara sa glupošću većine da li je još uvijek glupost? glupa ili je glupost to što uopće

Jadanput pitahu zatvorenika osudjenog na dozivotnu:
" Kako je biti cijeli zivot iza resetaka"?
On im odgovori:
"Tá Vi ste ti koji su iza resetaka"

magic_tree
23.12.2002., 00:25
I, ne bi vjerov'o, bio je u pravu :D !

djidjimidji
23.12.2002., 00:46
šti je gupost???? :eek: :D
ti je nešti šti se ne bi dao opjasnidi tao lao. kižuš? :p

=DK=
23.12.2002., 22:05
Ako 50 000 000 ljudi čini gluposti, ne znači da nisu glupani....by h kissinger

DEBELKURAC

Black Hawk Down
23.12.2002., 22:32
Knjiga "Kratki uvod u povijest ljudske gluposti" ima 800 stranica. :D

vfugaj
23.12.2002., 23:07
svakako pročitati ovu gore knjižicu.Sve će ti biti jasno.:rolleyes:

Kalista
24.12.2002., 10:27
*Deathless* kaže:
Kud bi ljudi došli da su stalno pametni? bili bi roboti, a ne ljudi... gluposti su neizbježne u životu... i najozbiljniji i najpametniji ljudi su napravili nekaj glupog u životu pa zakaj onda ne bih i ja? :p

To stoji Deathless, ali ja ne govorim o toj gluposti. Ja mislim na onu glupost koje nisi svjestan, praviš ili govoriš glupost, a pri tome misliš da to uopće nije glupost. Kako se boriti protiv takve gluposti, kada sretneš osobu koja jednostavno nije svjesna svoje gluposti? Tu smijeh nje dovoljan jer je odraz ravnodušnosti, a ja jednostavno ne uspijevam biti ravnodušna na glupost. Može li se argumentima suprostaviti toj pošasti ili je to ipak gubljenje vremena (na gluposti)?

*Deathless*
24.12.2002., 11:07
Khm. Možda ti je to onda ipak gubljenje vremena... takve osobe najbolje ignorirati i pustiti ih nek žive u zabludi da su pametne...

JA SAM
03.03.2007., 10:18
NEZNAM?

Polulud
03.03.2007., 17:38
NEZNAM?

Glupost je jedna od fundamentalnih karakteristika čovjeka. Čovjek nije čovjek bez određene doze gluposti.

LNP20
03.03.2007., 18:47
Pametnost je skup općeprihvaćenih konvencija društva ili njegovog
određenog dijela, koje se smatraju mudrima. Glupost predstavlja
negativnu devijaciju od tih konvencija. Znači,u mnogome se radi o
jednom elementu kojeg možemo bez previše razmišljanja staviti u
kategoriju kulturnog relativizma.

MiladojkaYouneed
03.03.2007., 22:27
Šti je glupost? Ako se moja glupost ne podudara sa glupošću većine da li je još uvijek glupost? Prever je jednom naposao... Glupost je najneobičinija od svi bolesti, od nje ne pati bolesnik, nego svi ostali... I sad me zanima, kako se borite protiv gluposti ili se uopće ne borite? Ja tu bitku uvijek izgubim. Jesam li zbog toga glupa ili je glupost to što uopće pokušavam?

Nisi glupa. Ima za to poslovica:

"Nikad ne raspravljaj sa budalom. Prvo će te povući na svoju razinu, a onda će te dotući iskustvom".
Ukratko, prihvati da glupani postoje, kao što postoji drveće, kamenje, plavo nebo. Ne trudi se mijenjati ih a razmišljaj samo kako žćeš njihov utjecaj anulirati po pitanju stvari važnih za tebe.
Ne računaj na njih, jer nisu sposobni shvatiti.
Ja tako postupam u zadnje vrijeme, i moram reći da mi je život sve zanimljiviji a i okružujem se sve kvalitetnijim ljudima. Oni koji su dugo trovali i mene i moju okolinu, polako postaju škrgutava prošlost. Jest, ljute se, šize, napadaju. Ali vidim ih daleko u retrovizoru.

MiladojkaYouneed
03.03.2007., 22:28
Pametnost je skup općeprihvaćenih konvencija društva ili njegovog
određenog dijela, koje se smatraju mudrima. Glupost predstavlja
negativnu devijaciju od tih konvencija. Znači,u mnogome se radi o
jednom elementu kojeg možemo bez previše razmišljanja staviti u
kategoriju kulturnog relativizma.

Ne bih rekao da je mudrost i glupost stvar konvencije ili koncenzusa. To je stvar SPOSOBNOSTI. Dakako, koje će sposobnosti biti mudre a koje podle to je stvar konvencije. Ali glupost je nesposobnost, nezainteresiranost, mentalna inercija, i nema neke veze sa društvenom kalibracijom.

Jackrabbit
03.03.2007., 22:43
tema o gluposti je glupost :D

LNP20
03.03.2007., 23:22
Ne bih rekao da je mudrost i glupost stvar konvencije ili koncenzusa. To je stvar SPOSOBNOSTI. Dakako, koje će sposobnosti biti mudre a koje podle to je stvar konvencije.

Znači,da pratimo malo tvoj misani tok:

Mudrost i glupost NISU STVAR KONVENCIJA
Mudrost i glupost stvar su SPOSOBNOSTI
Koje će SPOSOBNOSTI biti mudre i glupe,stvar je KONVENCIJA
= Mudrost i glupost stvar su sposobnosti koje su određene konvencijama

To implicira da ako mudrost i glupost bivaju određene SAMO
SPOSOBNOSTIMA koje su opet samo stvar KONVENCIJA, pa
onda su mudrost i glupost u krajnjoj točki određene KONVENCIJAMA,
te kao takve itekako su stvar konvencije i konsenzusa.

Stoga,tom postavkom samo si parafrazirao ono prije izrečeno od
moje strane.

No da ne ostane sve samo na analizi napisanog,htio bi osvrnuti
pažnju i na sljedeći dio tvog posta:

Ali glupost je nesposobnost, nezainteresiranost, mentalna inercija, i nema neke veze sa društvenom kalibracijom.

Kroz veći period srednjeg vijeka dominantni društveni konsenzus među
masama glasio je da ša je čovjek manje obrazovan,nezainteresiran i lijen
da stekne ikakvo znanje koje striktno nije povezano s njegovim zanatom,
da je taj čovjek vrlo mudar i pametan,pošto sve gore navedeno samo
kvari čovjeka. Takav diskurz može se naći i danas u raznoraznim ruralnim
zajednicama, npr. u Indiji.

Znači,upravo to ša si ti naveo svojim viđenjem gluposti prije se većinski
smatralo pametnim, te je još i danas tome ponegdje tako. To zapravo
samo govori u prilog mojoj, u prethodnom postu iznesenoj tezi.

nitko i ništa
04.03.2007., 20:29
LNP20, čini mi se da si propustio uočiti da Miladojka (koji je baniran, inače ne bih komentirao, ostavio bih to njemu) provodi dva razlikovanja: mudro i glupo, te mudro i podlo.
Nesposobnost mu je istovjetna sa glupošću i nije stvar konvencije. A sposobnost se, po konvenciji, smatra bilo mudrom, bilo podlom.

...ša je čovjek manje obrazovan,nezainteresiran i lijen
da stekne ikakvo znanje koje striktno nije povezano s njegovim zanatom,
da je taj čovjek vrlo mudar i pametan,pošto sve gore navedeno samo
kvari čovjeka. Takav diskurz može se naći i danas u raznoraznim ruralnim
zajednicama, npr. u Indiji.
Može i danas kod nas - čini mi se da klasična balkanska parola ''ne filozofiraj'' upravo to znači. Fah-idiotizam se pod firmom ''stručnosti'' proglašava jedinim kriterijem znanja, dok se težnja ka raznolikijem i obuhvatnijem i cjelovitijem znanju odbacuje kao ''svaštarenje'', ''eklekticizam'', ''isprazno filozofiranje'' itd.

goranbo
04.03.2007., 21:10
Može i danas kod nas - čini mi se da klasična balkanska parola ''ne filozofiraj'' upravo to znači.

Ne znači to nego je to po meni prvenstveno opomena čovjeku da ne priča samo nego da nešto i napravi i provede riječi u djela.

nitko i ništa
04.03.2007., 21:14
...da ne priča samo nego da nešto i napravi...Od četvorice:
- zna i djeluje
- zna i ne djeluje
- ne zna i djeluje
- ne zna i ne djeluje
onaj treći mi se čini daleko najgorim.

LNP20
04.03.2007., 23:01
LNP20, čini mi se da si propustio uočiti da Miladojka (koji je baniran, inače ne bih komentirao, ostavio bih to njemu) provodi dva razlikovanja: mudro i glupo, te mudro i podlo.
Nesposobnost mu je istovjetna sa glupošću i nije stvar konvencije. A sposobnost se, po konvenciji, smatra bilo mudrom, bilo podlom.

Imaš pravo,izgleda da sam previdio tu podlost. No takva postavka ne
mijenja nešto na stvari, jer kao ša rekoh, ima primjera da se baš
nesposobnost smatra pametnom,a sposobnost glupom.

Argument koji bi eventualno mogao izvući stvar bio bi da se kaže da se
u tome slučaju radi o sposobnosti bivanja nesposobnim. No da li se za
to zbilja mora biti sposoban? Hm, dalo bi se elaborirati to pitanje.

goranbo
05.03.2007., 00:37
Od četvorice:
- zna i djeluje
- zna i ne djeluje
- ne zna i djeluje
- ne zna i ne djeluje

Mislim da s ovakvim postavljanjem stvari malo pretjeruješ. Ne čini ti se?
Barataš s apsolutnim vrijednostima znati i ne znati.

Moje tumačenje oog apela kako ga ja nazivam ne odnosi se na tre aapslolutne kategorije, niti se to u stvarnom zivotu pronalazi.

Pitanje koje semoćžda postavlja je do koje mjere čovjek treba nešto znati ili nešto poznavati da bi djelovao.

Meni je naprimjer zanimljiva i ona izreka, ili zgoda, kada je jedan učitelj jednom slikaru rekao, otpirlike, "najgora slika ti je ona koju nikad nisi naslikao", ako razumijete o čemu govorim.

Dakle, to tvoje sto am citirao bi u odredjenim specificnim okolnostima moglo sve biti valjan, uodredjenim specificnim okolnostima bi se to tako moglo ispravno promatrati, inace ne, kako se meni cini.

A uostalom ja sam govorio o onome koji govori, a ne djeluje, da se na to odnosi taj apel.

I da malo prosirimo sliku, udaljimo se, ja to vidim danasnjem svijetu i drustvu. Mogu se i cuditi ako netko to ne vidi. U stvari, tocnije je da danas ljudi ni ne govore ni ne djeluju koliko bi po meni bilo potrebno i koliko okolnosti traze. Jer i govor ja na kraju krajeva djelovanje, u odredjenim okolnostima korisno.

imi18
05.03.2007., 17:56
Ali kako se uopće može raspravljati o gluposti kada je to tako širok i individualan pojam? Mislim, što je glupost? Kako ja recimo mogu reći da je netko napravio ili rekao glupost, ako je ta rečenica ili to djelo bilo savršeno smisleno njemu ili nekome drugome, gdje je tu onda granica pameti ili pak gluposti? Kako uopće razmišljati o tome kad znamo da ne postoji nekakvo univerzalno, već samo individualno poimanje gluposti?
Meni je, recimo, ono trčanje s bikovima izrazito glupo ;)

arna
05.03.2007., 18:13
. Ima za to poslovica:

"Nikad ne raspravljaj sa budalom. Prvo će te povući na svoju razinu, a onda će te dotući iskustvom".
.

Ima još jedna: Ne raspravljaj s budalom. Ljudi možda neće uočiti razliku. :D

planinar
05.03.2007., 18:29
Ali kako se uopće može raspravljati o gluposti kada je to tako širok i individualan pojam? Mislim, što je glupost? Kako ja recimo mogu reći da je netko napravio ili rekao glupost, ako je ta rečenica ili to djelo bilo savršeno smisleno njemu ili nekome drugome, gdje je tu onda granica pameti ili pak gluposti? Kako uopće razmišljati o tome kad znamo da ne postoji nekakvo univerzalno, već samo individualno poimanje gluposti?
Meni je, recimo, ono trčanje s bikovima izrazito glupo ;)

Za procjenjivanje tuđe gluposti ili pameti opet je mjera vlastita glupost i pamet – tako se dolazi u situaciju da vlastita glupost procjenjuje i određuje tuđu glupost...
Zato bi trebalo promatrati vlastitu glupost u odnosu na vlastitu pamet, introspektivno (recimo, po vanjskim i unutarnjim posljedicama), pa je to već jedna mjera čišćih, usporedivih odnosa. Tako se dolazi do toga da put do vlastite pameti nužno polazi od pozicija vlastite gluposti.

JA SAM
05.03.2007., 19:01
Ima još jedna: Ne raspravljaj s budalom. Ljudi možda neće uočiti razliku. :D

Slažem se s ovim koliko god smješno zvučalo.

imi18
05.03.2007., 21:29
Za procjenjivanje tuđe gluposti ili pameti opet je mjera vlastita glupost i pamet – tako se dolazi u situaciju da vlastita glupost procjenjuje i određuje tuđu glupost...
Zato bi trebalo promatrati vlastitu glupost u odnosu na vlastitu pamet, introspektivno (recimo, po vanjskim i unutarnjim posljedicama), pa je to već jedna mjera čišćih, usporedivih odnosa. Tako se dolazi do toga da put do vlastite pameti nužno polazi od pozicija vlastite gluposti.

Ali kako se odvaja glupost od pameti? Isključivo po posljedicama?
I zar ti ipak ne treba nekakvo objektivno mišljenje za promatranje gluposti u odnosu na pamet ili obrnuto? Misliš li da je čovjek u stanju procijeniti vlastitu glupost ili pamet?

LIQ
05.03.2007., 22:10
Misliš li da je čovjek u stanju procijeniti vlastitu glupost ili pamet?
Za procjenu gluposti su potrebna barem tri subjekta.
Kad si sam ne možeš znati, jer nemaš s čim usporediti.
Kad ste dvojica, možete samo znati da ste različiti jedan od drugog.
A kad ste trojica, uz koga se svrsta treći taj je "pobjednik".
No dali je pobjedila glupost ili ne to nikada nećete znati.

Kako ide ona poslovica?
Glupost caruje, pamet klade valja.(ili tako nekako)

planinar
06.03.2007., 07:55
I zar ti ipak ne treba nekakvo objektivno mišljenje za promatranje gluposti u odnosu na pamet ili obrnuto? Misliš li da je čovjek u stanju procijeniti vlastitu glupost ili pamet?

Glupost vežemo uz neznanje i neiskustvo. No, iz neznanja se može učiniti glupost, pa imajući iskustvo vlastite gluposti ispravljamo grešku, tj. učimo, skupljamo iskustvo.
Tako greška sama nije glupost, nego jedna opće vrlo pametna stvar, pomoćno sredstvo u učenju. Zato mi je smislenije reći da nije neznanje glupost, nego je glupost jedna mjera nesposobnosti učenja, dakle definiram je u odnosu na iskustvo.
Ima zgodna izreka – čovjek uči do granica vlastite nesposobnosti. Upravo ova mjera nesposobnosti učenja kao nesposobnosti samorazvoja označava i mjeru gluposti kao granicu dometa pameti.

adriatic
06.03.2007., 09:09
Meni je naprimjer zanimljiva i ona izreka, ili zgoda, kada je jedan učitelj jednom slikaru rekao, otpirlike, "najgora slika ti je ona koju nikad nisi naslikao", ako razumijete o čemu govorim.

Svakako da te svatko razumije na svoj način.
Ali bitno je ne zaboraviti: I najbolja slika je ona koju još nisi naslikao.

U stvari, tocnije je da danas ljudi ni ne govore ni ne djeluju koliko bi po meni bilo potrebno i koliko okolnosti traze. Jer i govor je na kraju krajeva djelovanje, u odredjenim okolnostima korisno.

"Filozofiranjem" (pogrdno) se obično označava jalovo kritizerestvo,
ali još je gori od toga bezumni aktivizam, a on dominira našim svijetom.

LIQ
06.03.2007., 21:18

Glupost može biti simpatična ako je bezazlena (vicevi su je puni).
Ali ako je glupost moćna onda je opasna (politika je je puna).
Najgore je to što glupost teži ka moći.
Od četvorice:
- zna i djeluje
- zna i ne djeluje
- ne zna i djeluje
- ne zna i ne djeluje
Ajde za igru; konkretan primjer za svakog od ovih!

goranbo
06.03.2007., 21:54
Svakako da te svatko razumije na svoj način.
Ali bitno je ne zaboraviti: I najbolja slika je ona koju još nisi naslikao.

Ma to u ovom kontekstu po meni nema ama bas nikakve veze...

"Filozofiranjem" (pogrdno) se obično označava jalovo kritizerestvo,
ali još je gori od toga bezumni aktivizam, a on dominira našim svijetom.
Na površini možda dominira bezumni aktivizam, ali u podlozi toga je bezumni, samozadovoljni pasivizam. A ono sto je u podlozi je uvijek vaznije od onoga na povrsini, i ovo sto je u podlozi, pa i u ovom konkretnom slučaju, omogućava ovo što je na površini!!

Ljudi "mudro" šute i "mudro" stoje po strani.

Planinar je moj čovjek :top:

goranbo
07.03.2007., 02:50
Amerikanci prosvjedovali za mir u 230 gradova (http://share-international.net/hrv/publiacije/si_novo.htm#vp)

Prosvjedi za Darfur širom svijeta (http://share-international.net/hrv/publiacije/si_novo.htm#vp)

Tisuće prosvjeduju u Meksiku (http://share-international.net/hrv/publiacije/si_novo.htm#vp)

U Velikoj Britaniji tisuće prosvjeduju protiv rata u Iraku (http://share-international.net/hrv/publiacije/si_novo.htm#vp)

Milijuni ustali protiv siromaštva

goranbo
07.03.2007., 02:59
Evo primjera ljudi koji znaju i djeluju, milijuna ljudi.
U Hrvatskoj imamo vjerojatno mnogo koji znaju i ne djeluju, kao i kojih ne znaju (i ne žele znati) i ne djeluju. Gori su mi oni koji znaju i ne djeluju.

Jer vidite (:D) , tu je još jedna star, zaozbiljno. Po meni su ljudi općenito sve obrazovaniji i obazovanii, sve vise znaju, takvo je doba. Isto tako, znanje, i istina, su uvijek jači, stvaraju neki dinamički poriv, energiju i snagu, od neznanja i neistine.

I kad bi svi koji znaju djelovali (ne govorimo ovdje, ni u većini drugih primjera, o spoznavanju što je svemir i slično!), tada ne bismo imali mnoge stvari koje danas imamo. Da sad ne nabrajam, valjda imate oči i uši. I kako onda tu nece biti valjan onaj apel o kojem se govorilo?

Kada bi svi koji znaju djelovali, to bi poništilo djelovanje onih koji ne znaju, jer je ovo prvo jače.
Medjutim svi koji znaju ne djeluju... Govore, a ne djeluju, tako da onda vrijedi ona izreka "više djela, manje riječi", a pojednostavljeno, malo karikirano i okljaštreno, to je "prestani filozodfirati".

nuala
07.03.2007., 04:19
što radiš onda na forumu :zubo: i svi mi?...

ma je, sve je to istina...ali, evolucija je stvarna. kad bih mogla birati kad ću živjeti, tj sada ili prije 100 g., odgovor je uvijek sada. dakle, ljudi koji znaju djeluju. ali pošto cjelokupni broj nas stalno raste, raste (iako sporije, vjerujem, premda i nedokazivo) i broj onih drugih...

mediji uvijek serviraju katastrofe. stari zahtijev: kruha i igara. kad ih ignoriram, vidim puno toga lijepog...

adriatic
07.03.2007., 10:55
Ali ako je glupost moćna onda je opasna (politika je je puna).
Najgore je to što glupost teži ka moći.
Quote:
Od četvorice:
- zna i djeluje
- zna i ne djeluje
- ne zna i djeluje
- ne zna i ne djeluje

Ajde za igru; konkretan primjer za svakog od ovih!

Ovo me jako podsjeća na dobri stari vic (anegdotu ?) o liječnicima.
Navodno su to smislili njemački studenti medicine:
Postoje četiri osnovna tipa liječnika:

1. internist - sve zna, a ništa ne može
2. kirurg - sve može, a ništa ne zna
3. psihijatar - ništa ne zna i ništa ne može i4. patolog - sve zna i sve može, ali je već kasno

nitko i ništa
07.03.2007., 11:34
Ajde za igru; konkretan primjer za svakog od ovih!Pa evo, na primjer, dogodi se automobilska nesreća i netko je ozlijeđen.
Je li dobro da bilo tko tko naiđe krene pružati pomoć?
Jer netko tko ne zna pomoći može svojim neznanjem učiniti ogromnu štetu (npr. pomicati nekoga kome je oštećena kralježnica i slično).

Dakle, jasno je, štetu radi onaj koji ne zna a djeluje, a korist onaj koji zna i djeluje. Onaj koji ne zna i ne djeluje ne radi ni korist ni štetu. Onaj koji zna a ne djeluje - pa moglo bi se reći da je on kriv zbog nesprečavanja štete (da upotrebim tu odnedavna zloglasnu formulaciju).

nitko i ništa
07.03.2007., 11:36
što radiš onda na forumu :zubo: i svi mi?...
Npr. mediji su očito i ''djelovanje'' a ne samo ''priča'' - jer ta medijska priča utječe na način kako ljudi djeluju.
Može li forum u tom smislu biti djelovanje?

nuala
08.03.2007., 01:34
Npr. mediji su očito i ''djelovanje'' a ne samo ''priča'' - jer ta medijska priča utječe na način kako ljudi djeluju.
Može li forum u tom smislu biti djelovanje?

to je bila zajebancija :zubo:

za mene: spoznaja=djelovanje.
nije svaka misao spoznaja...
nije svaka misao uvjerenje, a uvjerenje je u korijenu kreacije, kako umjetnosti tako i života. poznavati razliku između toga znači poznavati sebe - tj, neprestano se upoznavati=stvarati nanovo.

mediji su djelovanje koliko ja to odaberem. ne vjerujem u mogućnost upravljanja tuđom voljom; svatko prihvati točno onu ideju koja se uklapa u njegov/njezin sustav uvjerenja. ostalo biva odbačeno. dakle, mediji su štetni samo onoliko koliko se ljudi odbijaju mijenjati - kreirati sebe same.

priča je vrlo često (nažalost) samo priča... kolike sam ljude čula koji stalno pričaju o uzvišenim filozofijama, a nikad ne poduzimaju ništa? i nesretni su...

ono što je sigurno jest to da mediji nisu nikakav pokazatelj stvarnosti - što god pod njome mislio. ali, s druge strane, i isto tako nažalost, često to nisu ni razgovori s ljudima. raskol između riječi i djela kod svih je nas još uvijek znatan. što sam osobno počela percipirati tek kad sam se zapitala o tom istom raskolu u sebi samoj. svaka je spoznaja samospoznaja...