PDA

View Full Version : Hrvatska u europskom vrhu

bariole
17.01.2006., 21:34
Bar po korištenju Firefoxa. Šibaju nas samo Njemci, Slovenci, Česi i Finci. Sve u svemu 28% hrvatskih hitova dolazi iz Firefoxa.

http://media.arstechnica.com/journals/science.media/europe.gif

Link: http://arstechnica.com/news.ars/post/20060117-5995.html

math_baby
17.01.2006., 21:39
Bar po korištenju Firefoxa. Šibaju nas samo Njemci, Slovenci, Česi i Finci. Sve u svemu 28% hrvatskih hitova dolazi iz Firefoxa.

http://media.arstechnica.com/journals/science.media/europe.gif

Link: http://arstechnica.com/news.ars/post/20060117-5995.html

Hrvatska je, sto se tice informatike jedna od najzaostalijih zemalja regije. Sto se tice obrazovanosti i strucnosti hrvatskih korisnika racunala, takodjer smo pri dnu svake ljestvice. Tako da i podatak o jako velikoj upotrebi FireFoxa u Hrvatskoj govori zapravo o nestrucnosti i neobrazovanosti nasih ljudi, koji umjesto superiornog browsera, IE-a koriste njemu potpuno inferiorni FireFox, i to samo zato sto open source fanatici na sva usta "trube" kako je FireFox "cool" a IE "sucks"! Hrvatska je zaostala zemlja, a koristenje FireFoxa u tako velikom broju, u odnosu na druge zemlje to samo potvrdjuje!

math_baby:rolleyes:

no idea
17.01.2006., 21:49
...koji umjesto superiornog browsera...
:rofl: :rofl: :rofl:

ti uspijevas u meni istovremeno izazvati osjecaj srece, sazaljenja i bijesa :D

math_baby
17.01.2006., 21:57
:rofl: :rofl: :rofl:

ti uspijevas u meni istovremeno izazvati osjecaj srece, sazaljenja i bijesa :D

Ponosim se time, to je zaista rijedak dar! I usput, puno srece na MIT-u -- tamo se nalazi jedan moj dragi Znanstvenik s kojim sam jako uzivala u sexu, kao ni sa kim drugim! :cerek: Nazalost, on je morao otici... i tako su meni ostala tek sjecanja. :(

MilkyWay
17.01.2006., 22:03
Ponosim se time, to je zaista rijedak dar! I usput, puno srece na MIT-u -- tamo se nalazi jedan moj dragi Znanstvenik s kojim sam jako uzivala u sexu, kao ni sa kim drugim! :cerek: Nazalost, on je morao otici... i tako su meni ostala tek sjecanja. :(

:rofl: :rofl:
Vrapče d.o.o.
:zubo:

math_baby
17.01.2006., 22:07
:rofl: :rofl:
Vrapče d.o.o.

Sto je, Milky? Imas nekih problema pa opet postas zato da bi urbi et orbi pokazao da si protiv math_baby a za FJBG? Ne moras se toliko truditi! Pokazao si to vec puno puta. FJBG-ovci su te prihvatili. Postao si moderator. Ne moras se vise truditi.

no idea
17.01.2006., 22:20
...usput, puno srece na MIT-u...
hvala, al to sam se samo sam se raspitivao.... ;)

al ak slucajno ikad upadnem na MIT, placam rundu cijelom podforumu :Pivo: :D

no idea
17.01.2006., 22:22
...zato da bi urbi et orbi pokazao da si protiv math_baby a za FJBG?
dobro, kuzim da je protiv tebe, al stvarno ne kuzim kako si iz posta iscitala pripadnost FJBG-u :)

vazi i za ostale njegove postove...

bariole
17.01.2006., 22:30
Hrvatska je, sto se tice informatike jedna od ...
http://www.cheesebuerger.de/images/more/bigs/e088.gif
...na druge zemlje to samo potvrdjuje!
Je da. A Ukrajina je puuunooo informatički obrazovanija zemlja od Finske.. :kava:

Reče Bariole i preskoči na novi tab..

bariole
17.01.2006., 22:39
Bariole ponovo preskoči tab i vrati se na topic
I usput, puno srece na MIT-u -- tamo se nalazi jedan moj dragi Znanstvenik s kojim sam jako uzivala u sexu, kao ni sa kim drugim! :cerek: Nazalost, on je morao otici... i tako su meni ostala tek sjecanja. :(

No Idea samo naprijed. Iskoristi dok se nudi.. :Sex:

Reče Bariole i odjedri na novi tab.

lilo
17.01.2006., 22:46
nemoj bariole tako ostro prema math... ona nema tabove... al zato ima veliki i shareni tool bar na IEu. Od gatora do CoolWebSearcha...

red_shrike
17.01.2006., 22:46
Alaj će te jeftino doć taj MIT- doduše posao kakv bi dobio sa time možeš to pet puta otplatit. A po čemu je točno IE superiorniji?

no idea
17.01.2006., 22:50
No Idea samo naprijed. Iskoristi dok se nudi.. :Sex:

:rofl: :top:

bariole
17.01.2006., 22:51
Bariole ponovo preskoči tab i vrati se na topic

Superioran je u dvjema stvarima. Po broju virusa i spyvera koji uspije instalirati na sistem. Te broju bajtova nepoznata sadržaja koja uputi u Redmond.

Reče Bariole i odjuri na drugi podforum

red_shrike
17.01.2006., 23:02
Tako sam i ja mislio...

trinx
18.01.2006., 00:35
majke mi, pocinjem voljeti ovu zenu.
cisto zato sto nikad nisam vidjela nekoga s toliko bujnom mastom.

zapravo, ne znam sto osjecam.

yebote... fenomen si, math :D

bariole
18.01.2006., 02:13
Da vratimo topic na pravi kolosjek.. Evo iz ove male zemljice dolazi 28% hitova Firefoxom. Naš ponos. :mirko:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/86/Dinaric.JPG

U kojoj je to mjeri vaša zasluga? I što učiniti da to bude 95%?

Eto ja sam već dugo u fazi da baš svakome tko me zamoli za uslugu "čišćenja" stroja bez pitanja stavljam Firefox i uklanjam svaki trag IE-u do kojega mogu doć. Bez pitanja "Želiš li?", već samo naređujem "Koristi ovo!!" Neki u početku negoduju, ali ja sam nemilostiv. Nitko od njih se još nije vratio na IE, te se čišćenja nisu više ponavljala..

Dakle moje doprinos je jedno 20-30 korisnika firefoxa + plus još jedno 500+ hitova dnevno samo sa mog računala..

Mr. NiceGuy
18.01.2006., 10:01
Dakle, baviš se reketarenjem? :E

CyberDog
18.01.2006., 10:57
Evo moje statistike za ovaj mj.:

MS Internet Explorer 69.5 %
Firefox 17.6 %:top:

Uzorak:
Successful requests: 2,505,224 (115,584)
Average successful requests per day: 14,707 (16,511)

Mislim da nije loshe i Firefox konstantno raste...:D

Simba-OS
18.01.2006., 16:02
Hrvatska je, sto se tice informatike jedna od najzaostalijih zemalja regije. Sto se tice obrazovanosti i strucnosti hrvatskih korisnika racunala, takodjer smo pri dnu svake ljestvice. Tako da i podatak o jako velikoj upotrebi FireFoxa u Hrvatskoj govori zapravo o nestrucnosti i neobrazovanosti nasih ljudi, koji umjesto superiornog browsera, IE-a koriste njemu potpuno inferiorni FireFox, i to samo zato sto open source fanatici na sva usta "trube" kako je FireFox "cool" a IE "sucks"! Hrvatska je zaostala zemlja, a koristenje FireFoxa u tako velikom broju, u odnosu na druge zemlje to samo potvrdjuje!

Ma naravno....ajd se ne sramoti više.

Simba-OS
18.01.2006., 16:04
hvala, al to sam se samo sam se raspitivao.... ;)

al ak slucajno ikad upadnem na MIT, placam rundu cijelom podforumu :Pivo: :D
Nema šanse. Ako si Hrvat, preglup si za to. Pitaj math....:rofl:

MilkyWay
18.01.2006., 18:23
Imas nekih problema pa opet postas zato da bi urbi et orbi pokazao da si protiv math_baby a za FJBG? Ne moras se toliko truditi! Pokazao si to vec puno puta. FJBG-ovci su te prihvatili. Postao si moderator. Ne moras se vise truditi.

Vidim ja da ti ne razlikuješ običan usrani komentar od "biti kontra". A vidim i to da ti je ultimativni cilj biti moderatorica. Vjerojatno zato i toliko sereš po ovom forumu. Al sam ti već reko da ti to i nije neka taktika. I neznam kog si se vraga uhvatila IMF-a. Imaš recimo index.hr koji je navodno veći forum od ovog. Tamo nema Linuxa. Samo windowsi. I vjerojatno bi bili super sretni da imaju window-master-chick like math_baby. Ak im je serator slafko dobar, onda bi im ti bila master of the known universe. A možda bi te stavili za moderatora. I tu bi nevjerojatno profitirali. Mislim da bi ti takav potez bio put k uspjehu, umjesto što se tu s zajebavaš s nama: opensorsaškim, freeloaderskim kretenima, neznalicama i moronima, pokušajući nas navesti na svijetlu stranu sile.

math_baby
18.01.2006., 18:25
nemoj bariole tako ostro prema math... ona nema tabove... al zato ima veliki i shareni tool bar na IEu. Od gatora do CoolWebSearcha...

Ti si budala.

Ja isto imam tabove, zato sto koristim Maxthon browser (http://www.maxthon.com/), koji, BTW, takodjer koristi i jedan od najvecih poznavatelja windowsa, windows securityja itd, Mark Russinovich koji je poznat po visokokvalitetnim alatima koje mozete naci na www.sysinternals.com , kao i po tome sto je upravo on otkrio Sonyjev rootkit na novim Sonyjevim muzickim CD-ovima.

Inace, Maxthon je web browser temeljen na IE engineu. I, ako je on dobar takvom ekspertu kakav je Russinovich (koji ga je u jednom svom blog zapisu nazvao najboljim browserom), tada je dobar i meni. Kakav luzerski Firefox, kakve nebuloze!???

math_baby
18.01.2006., 18:30
Vidim ja da ti ne razlikuješ običan usrani komentar od "biti kontra". A vidim i to da ti je ultimativni cilj biti moderatorica. Vjerojatno zato i toliko sereš po ovom forumu. Al sam ti već reko da ti to i nije neka taktika. I neznam kog si se vraga uhvatila IMF-a. Imaš recimo index.hr koji je navodno veći forum od ovog. Tamo nema Linuxa. Samo windowsi. I vjerojatno bi bili super sretni da imaju window-master-chick like math_baby. Ak im je serator slafko dobar, onda bi im ti bila master of the known universe. A možda bi te stavili za moderatora. I tu bi nevjerojatno profitirali. Mislim da bi ti takav potez bio put k uspjehu, umjesto što se tu s zajebavaš s nama: opensorsaškim, freeloaderskim kretenima, neznalicama i moronima, pokušajući nas navesti na svijetlu stranu sile.

Koliko puta ti moram objasniti da ja NE ZELIM moderirati! Cak sam jednom i odbila ponudjenu mi moderaturu na znanosti! Nemam interesa za tim. Moj interes je jedino maknuti AxMija, Equilibriuma (pa mozda i tebe) s moderatorskog mjesta. Zasto? Zato sto smatram da mi FJBG-ovci ne mogu propisivati kako cu se ja ovdje ponasati, obzirom na to da su upravo FJBG-ovci najvise u povijesti ovog foruma krsili pravila foruma i stoga oni nemaju nikakav moralni kredibilitet da meni ista prigovore. Vi trenutno imate samo to sto imate: golu poziciju moci, a i vidi se da vam je nevjerojatno stalo da nju i odrzite, jer kako inace objasniti cinjenicu da AxMi vec tri godine moderira sve vecim i vecim brojem podforuma, jagmi se i rukama i nogama da bi opstao na toj poziciji. Znam, vi cete sada mene ici ismijavati zato jer ja navodim te cinjenice, ali one su upravo to: cinjenice!

Po stoti put: ja nisam kao ti, ja ne zelim moderirati! Samo zelim da mi se ukine nepravedna zabrana postanja na Linux!

P.S. Obzirom da si moderator na ovom forumu, ocekivalo bi se od tebe da ipak koristis drugaciju retoriku a ne ovaj "jezik ulice" u ophodjenju prema meni a i drugim forumasima. Jendostavno, moderator bi trebao biti primjer i uzor ponasanja na forumu, a ne, kao u tvom slucaju, kontraprimjer!

math_baby
18.01.2006., 18:34
dobro, kuzim da je protiv tebe, al stvarno ne kuzim kako si iz posta iscitala pripadnost FJBG-u :)

vazi i za ostale njegove postove...

Pripadnost Milkyja FJBG-u i nije bilo nimalo tesko iscitati: dovoljno je bilo procitati njegov signature iz vremena kada jos nije bio moderator: tada je u signatureu imao ono da je on, Milky, nekakav "ministar ovoga ili onoga" u FJBG-u! Medjutim, kada je postao moderator, onda je MIlky to naglo maknuo iz svog sig-a (valjda svacajuci i sam da mu to bas i nije najbolja referenca!:rofl: :rofl:

Kakav konvertit, kakva saka jada!

JoZ@
18.01.2006., 18:37
tada je dobar i meni.
ovime si bome sve rekla :flop:

bariole
Dakle IE je superioran iako ne zadovoljava ni tvoje potrebe?

Nažalost problemi IE-a ne završavaju samo sa nadogradnjom na bolji skin. I Mark Russinovich to zna pa Maxthon može vrtiti i Gecko. :p

Normalno Math ti si svjestan da Firefox može vrtiti IE-ov render engine? Istina ja to ne koristim jer koristim Firefox upravo da izbjegnem isti..

lilo
Ti si budala.

Ja isto imam tabove, zato sto koristim Maxthon browser (http://www.maxthon.com/)

hmm... a zasto onda propagiras IE?! Ovo je prvi put da spomenes taj browser/shell za ie... Lako je pametovat drugim a ti koristis taj "ultrasigurni" browser... I sad sto je bolje - skinut 1 firefox ili nadogradit IE jer onaj sa tek instaliranim winom je star, pa skini taj shell kurac pa jos za nedajboze spajbot, pa jos i adware nek se nadje. A tek gdje su ti ekstenzije... sta? ti to nemas?

MilkyWay
18.01.2006., 18:40
P.S. Obzirom da si moderator na ovom forumu, ocekivalo bi se od tebe da ipak koristis drugaciju retoriku a ne ovaj "jezik ulice" u ophodjenju prema meni a i drugim forumasima. Jendostavno, moderator bi trebao biti primjer i uzor ponasanja na forumu, a ne, kao u tvom slucaju, kontraprimjer!

Nisam moderator na ovom podforumu. I koristio sam sasvim pristojnu retoriku. Lijepo ti nešto predložim, a ti se nađeš uvrijeđena. Što da ti još radim?? Seks ne dolazi u obzir. :zubo:

lilo
18.01.2006., 18:42
Nego malo ulja na vatru... wtf je ovo?! http://secunia.com/advisories/18255/

MilkyWay
18.01.2006., 18:46
Daj lilo, nemoj ga jebat. Kakve to sad ima veze s maxthon browserom?? :zubo: ;)

math_baby
18.01.2006., 18:46
Dakle IE je superioran iako ne zadovoljava ni tvoje potrebe?

I dalje ostajem pri tome da je IE-ov engine superioran svim ostalim engines.

Bariole, ja tebe zaista ne kuzim: ti kazes da bi volio da 99% (ako ne i 100%) ljudi koristi Firefox. Jesi li svjestan toga da, kada bi se to dogodilo, da bi tada poceli eskalirati njegovi sigurnosni problemi, bas kao i sa IE-om???

Cim neki softver pocne koristiti vrlo veliki broj ljudi, on postaje sve nesigurniji. Prema tome, ako zaista zelis i dalje korisiti Firefox zbog njegove sigurnosti, onda bi za tebe bilo najblje da sto manji broj ljudi koristi Firefox - tada bi naprosto i ti bio sigurniji!

math_baby
18.01.2006., 18:47
Nego malo ulja na vatru... wtf je ovo?! http://secunia.com/advisories/18255/

To je pokrpano. Takvih rupa nadje se i u drugim os-ovima.

lilo
18.01.2006., 18:48
poceli eskalirati njegovi sigurnosni problemi, bas kao i sa IE-om???
cekaj ja sam sad zbunjen? zar nisu IE i mikrosoft najsigurniji!?

lilo
18.01.2006., 18:50
To je pokrpano. Takvih rupa nadje se i u drugim os-ovima.

cisto sumnjam da ima os koji pregledom slike omoguci remote prostup...

Pgotovo da im treba da to pokrpaju dosta dugo.. al sta ces bila nova godina...

math_baby
18.01.2006., 18:50
cekaj ja sam sad zbunjen? zar nisu IE i mikrosoft najsigurniji!?

Pokrpani windowsi su sigurniji od pokrpanog linuxa.
BTW, ja nikad nisam tvrdila da je IE najsigurniji. Samo sam tvrdila da je najbolji.

lilo
18.01.2006., 18:52
BTW, ja nikad nisam tvrdila da je IE najsigurniji. Samo sam tvrdila da je najbolji.

zar nesto moze biti dobro ako ima rupa!? I to kakvih rupa! I kakvih tek spyware gamadi!

bariole
18.01.2006., 18:53
Ne postoji takva stvar kao 100% siguran kod..

Ali nema ni teoretske šanse da učitavanje slike u firefoxu može pokrenuti exe. Firefox ne drka po registryu te nema niti jedan pristup nižim nivoima OS-a. Firfox je browser napisan kako spada -> učita glupu datoteku i prikaže je na ekranu. Sva sigurnost Firefoxa leži u tome da ne radi ništa više. Nije zakopan u dubinama OS-a. Jedinu stvar koju firefox može sjebati je samog sebe..

+

Bolji je jer ima puno veču funkcionalnost. Sa firefoxom mogu stvari koje IE može sanjat kao npr ubaciti ove guba smajliće sa dva tri klika.
http://ganjataz.com/css/sigs/reason1-firefox-notIE.gif http://img57.exs.cx/img57/8852/203010149541a36196c008f0cy.png
http://img172.exs.cx/img172/1236/bowtothefox7mw.gif

MilkyWay
18.01.2006., 18:54

Znaš što mene smeta kod IE? To što koristi windowed kontrole. I što mi combo box uvijek izviri kroz DIV layer. Pa ti meni sad reci kak da to izbjegnem jer kontrola Z indeksa ne pomaže.

math_baby
18.01.2006., 19:01
Ne postoji takva stvar kao 100% siguran kod..

Ali nema ni teoretske šanse da učitavanje slike u firefoxu može pokrenuti exe. Firefox ne drka po registryu te nema niti jedan pristup nižim nivoima OS-a. Firfox je browser napisan kako spada -> učita glupu datoteku i prikaže je na ekranu. Sva sigurnost Firefoxa leži u tome da ne radi ništa više..

Nisi u pravu. Ovaj WIndows Metafile propust mogao se jednako tako iskoristiti i preko Firefoxa, tj. ucitavanjem wmf slike u taj browser. Jer, problem je bio u API funkciji koja ucitava i prikazuje wmf fajlove. A tu api funkciju poziva, kako IE, tako i Firefox.

P.S. Cini mi se da je bas na Rusinovichevim stranicama jednom bilo opisano kako pokrenuti IE tako da radi s minimalnim security permissionima, sto bi ga, bez obzira na potencijalne nezakrpane bugove ucinilo sasvim neopasnim. Najveci problem je pokretanje nekog megapopularnog softvera sa administratorskim ovlastima. Dodatni problem lezi u cinjenici da je mnogo softvera nestrucno pisano, tako da trazi administratorske ovlasti, bez obzira sto mu one (da je pisan korektno i u skladu sa zahtjevima Windows logo-programa) i ne bi bile potrebne. Naglasavam dvije stvari: novi IE7 bit ce napravljen tako ce ga se moci pokretati s najminimalnijim ovlastima. Takodjer, novi Windowsi Vista ohrabrivat ce korisnike da NE KORISTE administratorske accounte za svakodnevni rad. Cijela sigurnosna "politika" bit ce drugacija i ici ce za time da se nijednoj aplikaciji ne da vise prava nego sto ona zahtijeva za svoj rad, a i tada ce korisnik to morati odobriti. Ja se slazem, takve stvari trebale su biti odavno u windowsima, ali ne moze se sve odjenom napraviti: Windowsi su i sada najbolji a s ovim poboljsanjima bit ce i jos bolji!

http://www.udolpho.com/images/weblog/00754/Thumb/browserbutton3.gif

lilo
18.01.2006., 19:07
Takodjer, novi Windowsi Vista ohrabrivat ce korisnike da NE KORISTE administratorske accounte za svakodnevni rad. Cijela sigurnosna "politika" bit ce drugacija i ici ce za time da se nijednoj aplikaciji ne da vise prava nego sto ona zahtijeva za svoj rad, a i tada ce korisnik to morati odobriti. Ja se slazem, takve stvari trebale su biti odavno u windowsima, ali ne moze se sve odjenom napraviti: Windowsi su i sada najbolji a s ovim poboljsanjima bit ce i jos bolji!

hmm.. od koga li su u mikrosoftu skuzili tu shemu rada. I dok sve ostane na ograbrivanju nista od toga...

http://www.udolpho.com/images/weblog/00754/Thumb/browserbutton3.gif

Tvoj nece sigurno :)

bariole
18.01.2006., 19:08
Ali Firefox neće koristiti te dll-ove jer on svoje sa sobom nosi. Gle Math ja zaista ne brijem na to da je open source kewl i slične spike. Nisam lud niti fanatik ni za jednom firmom i ideologijom..

Brijem samo na ovo --> ako je nešto dobro onda tome priznam da je dobro..

Bilo je par topica gdje sam itekako nahvalio MS-ove proizvode kao npr. NTFS prije neki dan ili C# ranije. Ali bome to što MS zna napraviti dobre stvari kada želi ne mijenja činjenicu da je postojeći IE smeće..

I ne to nema veze sa administratorskim oblastima. Iz prve ruke znam da snižavanje administratorksih ovlasti nije dovoljno da podigne sigurnost IE-a na razinu Firefoxa. A razlozi zbog kojih većina ljudi radi baš sa administratorskim oblastima zaslužuje topic za sebe.

I velika razlika između IE7 i Firefoxa je ta da je Firefox ovdje već dugo i radi odlično, a IE7 tek dolazi za godinu dana i samo sa obećanjem da će raditi eventualno jednako dobro..

Tj. apsolutno me boli kita za IE7 jer ovo što je tu već radi najmanje jednako dobro i dostpuno mi je SADA.

math_baby
18.01.2006., 19:13
hmm.. od koga li su u mikrosoftu skuzili tu shemu rada. I dok sve ostane na ograbrivanju nista od toga.

Nece ostati sve na ohrabrivanju, ali nece sve biti niti isto kao na linuxu: kod linuxa je glavni princip da program ima onoliko ovlasti koliko i user koji ga je pokrenuo. Medjutim, kod novih windowsa, korisnik ce moci pojedinim aplikacijama dodjeljivati ili oduzimati odredjene ovlasti (npr. pravo pristupa net-u, itd). Dakle, ta prava ce se moci dodjeljivati application-wide, pri cemu, naravno, korisnik nece moci dodijeliti nekoj aplikaciji ovlasti vece nego sto ima doticni korisnik. I sam security API u .NET je dizajniran da ide u tom smjeru i programi koji zele koristiti neke resurse navodit ce svoje zahtjeve preko tog API-a, a .NET-ov CAS ce razrjesavati prava pristupa...
Uglavnom, radi se o vrlo sofisticiranom modelu koji ce popraviti sigurnost i svakoj aplikaciji dati (uz dopustenje korisnika) upravo one ovlasti koje joj trebaju, ali princip nije isti kao na linuxu.

lilo
18.01.2006., 19:16
linux ima i selinux kontrolu ogranicavanja svega... a ne samo ovlasti kao i user koji ga je pokrenuo...

math_baby
18.01.2006., 19:18
Ali Firefox neće koristiti te dll-ove jer on svoje sa sobom nosi.

Ma naravno da hoce, jer bi u suprotnom trebali napisati cijeli Windows API ponovo. Sto ti mislis, kada Firefox iscrtava neku sliku, da li on to radi preko svog API-a ili mozda ipak koristi negdje GDI32.dll?

bariole
18.01.2006., 19:19
Problem postojećih windowsa nije u sigurnosnom modelu koje je dobar. Problem je u završnoj realizaciji istog koja je pala na nos. Ljudima koji su dizajnirali sigurnosni model se vjerojatno diže kosa na glavi..

Posljedica je da 30% sofvera ne radi ispravno kada se vrte pod limited accountom bez hakiranja os-a.

math_baby
18.01.2006., 19:20
linux ima i selinux kontrolu ogranicavanja svega... a ne samo ovlasti kao i user koji ga je pokrenuo...

I ti to koristis? Mislim, to bas i ne dolazi out of the box, zar ne?

bariole
18.01.2006., 19:21
Ma naravno da hoce, jer bi u suprotnom trebali napisati cijeli Windows API ponovo. Sto ti mislis, kada Firefox iscrtava neku sliku, da li on to radi preko svog API-a ili mozda ipak koristi negdje GDI32.dll?

Girl, ali kada Firefox učitava bitmapu bome ne koristi windows dllove da je dekodira što je upravo i bio problem sa wtf datotekama..

Firefox koristi zaista minimalnu fukcionalnost OS-a. Tek toliko da se digne i hvata inpute..

math_baby
18.01.2006., 19:27
Problem postojećih windowsa nije u sigurnosnom modelu koje je dobar. Problem je u završnoj realizaciji istog koja je pala na nos. Ljudima koji su dizajnirali sigurnosni model se vjerojatno diže kosa na glavi..

Posljedica je da 30% sofvera ne radi ispravno kada se vrte pod limited accountom bez hakiranja os-a.

U potpunosti se slazem s ovim sto si ovdje rekao! Sigurnosni model je odlican, ali, prava je katastrofa sto neke programe (ukljucujuci i neke Microsoftove) covjek ne moze pokrenuti s minimalnim ovlastima a da oni rade, iako bi oni u principu mogli i trebali raditi s tim ovlastima!

MIcrosoft je duboko svjestan ove situacije i nikad vise u buducnosti se nece ponoviti takva situacija. Nazalost, stare navike umiru tesko. Microsoft je, u ovom medjuvremenu, dok ne izadje novi API koji ce se koristiti na Visti, ali i na XP-u izdao neke upute proizvodjacima softvera (tzv. WIndows logo program) u kojima im je pokusao objasniti kako bi trebalo dizajnirati aplikaciju koja bi mogla raditi pod minimalnim ovlastima itd. Ali, vecina softverskih firmi su se na to oglusila (pa cak i neki u MIcrosoftu), naprosto zato sto, iako je sigurnosni api relativno pristojan, on nije dovoljno detaljno razradjen na nivou "obicnog korisnika". Iskusni administratori mogu sebi dopustiti da sa filemon-om i regmon-om "hvataju" okolo acces denied poruke u pokusaju da neku aplikaciju pokrenu sa sto manjim ovlastima, i zatim oni mogu otkriti koje dodatne ovlasti mogu dodijeliti tako da aplikacija ipak radi pod nekim accoutnom s ovlastima manjim od administratorskih, ali obicnom korisniku je to izvan dosega njegovog znanja i moci, upravo zbog te lose "zavrsne obrade" koja nije u korisnicko sucelje uvela nesto cime bi se takve stvari mogle lako i brzo konfigurirati. Vista donosi poboljsanje u tome, i nadam se da ce cak i lilo i milky biti zadovoljni time (iako ce ovdje, znam, rogoboriti da je to "jos jedan M$-ov shit!)

no idea
18.01.2006., 19:28
Nema šanse. Ako si Hrvat, preglup si za to. Pitaj math....:rofl:
ma znam. i ja koristim firefox :(

math_baby
18.01.2006., 19:30
Girl, ali kada Firefox učitava bitmapu bome ne koristi windows dllove da je dekodira što je upravo i bio problem sa wtf datotekama.

Znaci, FireFox ne koristi nista iz GDI32.dll-a? Jesi li ti zaista siguran u to?

bariole
18.01.2006., 19:31
Što me dovodi ravno do poante zbog koje je Firefox bolji..

Omogućava mi da zaobiđem probleme koje kreteneska kombinacija implementacij sigurnosnog modela i duboke implementacije IE-a u os pretstavlja.

+

veća fukcionalnsot.

:mirko:

lilo
18.01.2006., 19:32
I ti to koristis? Mislim, to bas i ne dolazi out of the box, zar ne?

to dodje na npr centosu (RLEH) i suse10 aut of d box, samo onda zaboravi third party pakete i sl. stvari.

bariole
18.01.2006., 19:32
Znaci, FireFox ne koristi nista iz GDI32.dll-a? Jesi li ti zaista siguran u to?
Ne to nisam rekao. Već sam rekao da koristi minimalnu funkcionalnost OS-a za vlastito pogonjenje. Čak se sučelje Firefoxa iscrtava u Gecku a ne GDI-u. Zato je onako lagano tromo. U Firefoxu GDI samo isctava gotovu sliku prozora.

Zato je i portabilan..

math_baby
18.01.2006., 19:33
Što me dovodi ravno do poante zbog koje je Firefox bolji..

Omogućava mi da zaobiđem probleme koje kreteneska kombinacija implementacij sigurnosnog mode i duboke implementacije IE-a u os pretstavlja.

+

veća fukcionalnsot.

bariole, nemoj me tjerati da downloadiram firefox i da ga sada idem disassemblirati. Naime, firefox nije bas velik, koliko ono ima megabajta? Ja cisto sumnjam da su oni isli pisati svoj kod za prikazivanje jpg, bmp, i ostalih slikovnih formata. Pa to bi bilo suludo!

lilo
18.01.2006., 19:34
Vista donosi poboljsanje u tome, i nadam se da ce cak i lilo i milky biti zadovoljni time (iako ce ovdje, znam, rogoboriti da je to "jos jedan M$-ov shit!)

Ako stvarno bude bolja nego dosadasnji windowsi necu nista osim pohvale rec.

math_baby
18.01.2006., 19:35
Ne to nisam rekao. Već sam rekao da koristi minimalnu funkcionalnost OS-a za vlastito pogonjenje..

Ah, dobro, to je vec druga stvar: ja mislim da firefox ne bi mogao biti tako malen kada bi u sebi imao alternativni kod windows API-ju za kljucne funkcionalnosti (recimo, za prikaz slike).

math_baby
18.01.2006., 19:42
Hej, sto je ovo danas? Danas ste bas jako aktivni ovdje! Ne mogu se od vas obraniti, hihihihi! Zar me bas tako jako volite???:eek: :cerek:

no idea
18.01.2006., 19:46
I dalje ostajem pri tome da je IE-ov engine superioran svim ostalim engines.

Bariole, ja tebe zaista ne kuzim: ti kazes da bi volio da 99% (ako ne i 100%) ljudi koristi Firefox. Jesi li svjestan toga da, kada bi se to dogodilo, da bi tada poceli eskalirati njegovi sigurnosni problemi, bas kao i sa IE-om???

Cim neki softver pocne koristiti vrlo veliki broj ljudi, on postaje sve nesigurniji. Prema tome, ako zaista zelis i dalje korisiti Firefox zbog njegove sigurnosti, onda bi za tebe bilo najblje da sto manji broj ljudi koristi Firefox - tada bi naprosto i ti bio sigurniji!

dobro, ovdje imas pravo....sto je softver vise koristen, sigurno ce se naci i vise rupa...
Naglasavam dvije stvari: novi IE7 bit ce napravljen tako ce ga se moci pokretati s najminimalnijim ovlastima. Takodjer, novi Windowsi Vista ohrabrivat ce korisnike da NE KORISTE administratorske accounte za svakodnevni rad. Cijela sigurnosna "politika" bit ce drugacija i ici ce za time da se nijednoj aplikaciji ne da vise prava nego sto ona zahtijeva za svoj rad, a i tada ce korisnik to morati odobriti. Ja se slazem, takve stvari trebale su biti odavno u windowsima, ali ne moze se sve odjenom napraviti: Windowsi su i sada najbolji a s ovim poboljsanjima bit ce i jos bolji!
cuj, ne ulazim u to kakav ce IE7 biti, cinjenica je da je firefox trenutno boilji od IE-a. vjerojatno ce IE7 biti dosta bolji ali ce se i firefox također razvijati ;)

a ovo sa root akauntima........to na linuxu postoji koliko? 5 godina? 10? :D

bariole
18.01.2006., 19:47
Pa firefox nije baš toliko "malen". Zip arhiva Portable Fierfoxa ima ~5 mb, a otpakiran ima 15-ak. Word je približno te veličine, kao i Acrobat Reader. Doom 3 ima manji "core" kod..

Mislim da je to sasvim dovoljno za implementaciju tih 10-ak tipova dokumenata koji prima kao input te HTML, XML, XUL i JS parser..

math_baby
18.01.2006., 20:04
Pa firefox nije baš toliko "malen". Zip arhiva Portable Fierfoxa ima ~5 mb, a otpakiran ima 15-ak. Word je približno te veličine, kao i Acrobat Reader. Doom 3 ima manji "core" kod..

Mislim da je to sasvim dovoljno za implementaciju tih 10-ak tipova dokumenata koji prima kao input te HTML, XML, XUL i JS parser..

Gle, ako je istina da FireFox sam iscrtava jpg-ove, bmp-ove, wmf-ove, onda ga to trenutno cini sigurnijim od bilo koje aplikacije koja u istu svrhu koristi standardni windows API.

Medjutim.....medjutim!!!!! : onog trenutka (koji bi mogao doci vrlo blizu, obzirom na veliki hype i propagandu unutar open-source komjunitija) kada Firefox postane dominantni browser, vrlo brzo ce drasticno porasti i motivacija raznim hakerima da dobro prouce Firefoxov alternativni api i u njemu pronadju rupe koje ce zatim iskoristiti za napad na bazu korisnika koja ce tada brojiti milijardu ljudi! Nemojte misliti da se to nece dogoditi: u pitanju uopce je naprosto zakon velikih brojeva, a i sam si rekao da je nemoguce napisati aplikaciju bez bug-a (a ako je firefox pisan u C-u ili C++-u, neki buffer overrun ili memory leak ce hakeri zasigurno brzo naci i iskoristiti).

Medjutim, bez obzira na ovaj crni scenario koji sam gore rekla, ja ne mislim da ce do toga doci, a evo i zasto: recimo da za pola godine Firefox dosegne 75-80% korisnicke baze. Medjutim, u to vrijeme ce izaci novi windowsi, a mozda ce se jednim service packom poboljsati i sigurnost XP-a (u smislu slicnom kao u visti), tako da ce korisnici odjednom steci naviku da ne vrte nikakave aplikacije pod admin ovlastima itd. I sada, oni ce cak i taj firefox (koji ce mozda i imati neki hakerima iskoristivi buffer overrun) vrtjeti pod restriktivnim ovlastima i nece se dogadjati ono sto je danas toliko uobicajeno sa IE-om: korisnik ga vrti kao admin, i pokupi usput zlocudni kod koji se izvrsi pod admin ovlastima!

Ukratko: ocekujem da ce u buducnosti, premda ce se i u Firefoxu i u IE-u i dalje pronalaziti novi i novi sigurnosni propusti, da to nece imati ovako dalekosezne posljedice "po zdravlje" tako napadnutih racunala, jer ce i security biti bolji! Da i ne govorimo o tome da ce sve vise koda biti pisano u "managed kodu" koji po definiciji iskljucuje mogucnost pojave buffer overruna, a i hardver ce se popraviti i bti ce u stanju neke od tih propusta automatski detektirati i odmah zabraniti doticnoj aplikaciji izvrsavanje! Dakle, bez obzira na kvalitetu ili nekvalitetu Firefoxa, tesko je vjerovati da ce se sigurnosni problemi koji su vec odavno "tradicija" IE-a zbog kojega je ovaj dosao na los glas ikad vise ponoviti! Ali, ne zbog kvalitete ili nekvalitete samog Firefoxa, nego zbog bitno poboljsanih detalja koji se ticu windows-securityja!

cp.tar
19.01.2006., 00:20
bariole, nemoj me tjerati da downloadiram firefox i da ga sada idem disassemblirati. Naime, firefox nije bas velik, koliko ono ima megabajta? Ja cisto sumnjam da su oni isli pisati svoj kod za prikazivanje jpg, bmp, i ostalih slikovnih formata. Pa to bi bilo suludo!

math_baby:rolleyes:No, no, math_, ta znaš da disasembliranje nije dozvoljeno...

A ne, čekaj, to ne vrijedi za OpenSource! Ah, baš sam glup... samo ti disasembliraj.

A ja ću za to vrijeme skinuti source kod.

bariole
19.01.2006., 00:22
Math to je sve jedan veliki ŠBBKBB. Za sada Firefox radi bolje. Kada bi ga više koristili onda bi zaista vjerojatno našli i više propusta, ali iskreno sumnjam da Firefox može ikada u toj mjeri ugroziti sistem kako to čini IE. Također, bar do danas, Mozilla zajednica je bitno brže reagirala na propuste uočene u Firefoxu.

bariole
19.01.2006., 00:23
No, no, math_, ta znaš da disasembliranje nije dozvoljeno...

A ne, čekaj, to ne vrijedi za OpenSource! Ah, baš sam glup... samo ti disasembliraj.

:lol: Baš sam mislio komentirati da se lakše vidi iz izvornog koda.

math_baby
20.01.2006., 18:33

Samo ti skini source kod, veliki "strucnjace" - bas bi ti to puno znacilo i puno bi razumio! Pa ti si samo puki free loader koji je prigrlio linux i popusio Stallmanove marksisticko-lenjinisticke fore iz kompleksaskih razloga (jer ocajnicki zelis biti drugaciji i bolji i po necemu se razlikovati i/ili isticati u masi, a kako nemas cime, odabires "cudni" operacijski sustav jer te to, kao "cini zanimljivim i pametnijim":D ), kao i free-loaderskih razloga!

Svi vi na ovom forumu koji aplaudirate tome da, kao "korisnik moze sam skinuti i mijenjati source kod", vama to nicemu i ne sluzi jer nemate pojma (barem ne ti, cp.tar) o programiranju i da vam netko da ne znam koji kod, vi biste samo mogli u njega nemocno "blejati" i na kraju biste zvali mene, math_baby da vam dodje isprogramirati ono sto vam treba! Prema tome, ne pricaj gluposti: samo ti skini Firefoxov source kod: jedino sto bi s njim mogao napraviti je da obrises dupe, jer ionako nista ne bi razumio!

math_baby
20.01.2006., 18:37
:lol: Baš sam mislio komentirati da se lakše vidi iz izvornog koda.

Brzo li si ti, Bariole, "okrenuo churak"! Vjerujem da i sam shvacas da ekipa s kojom ovih dana "razmjenjujes njeznosti" (AxMi i cp.tar) nemaju pojma o racunalima, programiranju itd! Nije mi jasno kako mozes samoga sebe degradirati na njihov zalosno niski nivo, umjesto da njeznosti razmjenjujes sa mnom (valjda si svjestan toga da, za razliku od njih, ja posjedujem pravo, realno znanje o programiranju, algoritmima i raznim tehnologijama)!

Nije mi jasno zasto je to tako! A mislila sam da me barem ti cijenis i ne smatras da sam apsolutna kokos, glupaca i tome slicno!

lilo
20.01.2006., 18:42
mama zasto se nitko nece igrat samnoooommm kmeeee

math_baby
20.01.2006., 18:45
mama zasto se nitko nece igrat samnoooommm kmeeee

Zasto ti dolazis na moje teme? Molim, iskreni odgovor, lilo (nemam namjeru vrijedjati te i sl., stvarno me iskreno zanima i molila bih te da mi das malo detaljniji odgovor).

bariole
20.01.2006., 18:50
Brzo li si ti, Bariole, "okrenuo churak"! Vjerujem da i sam shvacas da ekipa s kojom ovih dana "razmjenjujes njeznosti" (AxMi i cp.tar) nemaju pojma o racunalima, programiranju itd! Nije mi jasno kako mozes samoga sebe degradirati na njihov zalosno niski nivo, umjesto da njeznosti razmjenjujes sa mnom (valjda si svjestan toga da, za razliku od njih, ja posjedujem pravo, realno znanje o programiranju, algoritmima i raznim tehnologijama)!

Nije mi jasno zasto je to tako! A mislila sam da me barem ti cijenis i ne smatras da sam apsolutna kokos, glupaca i tome slicno!

Danas smo osorni..

Odakle sad odjednom "okrećem čurak" i vrijeđam tebe? Jedan ":lol:" i odmah mi čitaš misli.

Ako je smijanje tuđim (i dobrim) šalama grijeh, a hebi ga, ustrijeli me..

(I da, fakat sam mislio komentiranti dio diasembliranju)

math_baby
20.01.2006., 18:52
Danas smo osorni..

Odakle sad odjednom "okrećem čurak" i vrijeđam tebe? Jedan ":lol:" i odmah mi čitaš misli.

Ako je smijanje tuđim (i dobrim) šalama grijeh, a hebi ga, ustrijeli me..

OK, mozes li mi samo pojasniti koja je to bila dobra sala kojoj si se nasmijao sa ovim smajlicem: :lol: ???

bariole
20.01.2006., 18:53
Hmmm ovo je moja tema.

lilo
20.01.2006., 19:15
Zasto ti dolazis na moje teme? Molim, iskreni odgovor, lilo (nemam namjeru vrijedjati te i sl., stvarno me iskreno zanima i molila bih te da mi das malo detaljniji odgovor).

Mislim da sam ti rekao par puta. Da tebe nema ja uopce nebi bio na ovom forumu. Ozbiljno ne zajebajem se. Ja najvise volim vidjet tvoje postove, sav trud koji u njih ulazes, te njihovu tematiku koja je najcesce smijesna. Ne kazem mozda u buducnost se ti neces smijat meni, ali kako sad stvari stoje ja se ne mogu suzdrzat. Takodjer mi nije jasno kako jedna tako inteligentna osoba moze bit tako bizarnih stavova od amerike i njene politike pa do pogleda na kapitalizam i korporacije. U najmanju ruku da si bogata nasljednica neke multinacionalne kompanije pa da branis svoje interese...

Eto tako. Iako ne znam puno o tebi, te se nikako ne slazemo oko vecine stvari ti si meni jedna od najdrazih "virtualnih" osoba :)

bariole
20.01.2006., 19:29
OK, mozes li mi samo pojasniti koja je to bila dobra sala kojoj si se nasmijao sa ovim smajlicem: :lol: ???

Evo ovoj sam se smijao:
"No, no, math_, ta znaš da disasembliranje nije dozvoljeno...
A ja ću za to vrijeme skinuti source kod."

Mislim ak ne kužiš :flop:

math_baby
20.01.2006., 20:49
Mislim da sam ti rekao par puta. Da tebe nema ja uopce nebi bio na ovom forumu. Ozbiljno ne zajebajem se. Ja najvise volim vidjet tvoje postove, sav trud koji u njih ulazes, te njihovu tematiku koja je najcesce smijesna. Ne kazem mozda u buducnost se ti neces smijat meni, ali kako sad stvari stoje ja se ne mogu suzdrzat. Takodjer mi nije jasno kako jedna tako inteligentna osoba moze bit tako bizarnih stavova od amerike i njene politike pa do pogleda na kapitalizam i korporacije. U najmanju ruku da si bogata nasljednica neke multinacionalne kompanije pa da branis svoje interese...

Eto tako. Iako ne znam puno o tebi, te se nikako ne slazemo oko vecine stvari ti si meni jedna od najdrazih "virtualnih" osoba :)

Ipak, nisam ti dovoljno draga da bi pokrenuo jednu siru akciju za skidanje mog bana s "Linuxa" (ili barem javno rekao da se slazes s tim!). Zasto je to tako?

math_baby
20.01.2006., 20:52
Evo ovoj sam se smijao:
"No, no, math_, ta znaš da disasembliranje nije dozvoljeno...
A ja ću za to vrijeme skinuti source kod."

Mislim ak ne kužiš :flop:

Po meni je to vise jadno nego smijesno, jer cp.tar cak i da skine taj kod, njemu on nista ne bi znacio, jer on to ionako ne bi nista razumio. Dakle, on bi skinuo taj source kod i sto onda? Sto bi onda s njim? Po meni taj njegov post vise govori o njegovoj nekompetenciji i odobravanju open-sourca iz cisto pomodnih razloga (iz puke potrebe da se se bude prihvacen i "in"), nego o bilo cemu drugome.

math_baby
20.01.2006., 20:57
Takodjer mi nije jasno kako jedna tako inteligentna osoba moze bit tako bizarnih stavova od amerike i njene politike pa do pogleda na kapitalizam i korporacije.

Ono sto je nekome bizarno, drugima i nije. Recimo, vecini amerikanaca, britanaca itd ti stavovi nisu bizarni. Ja smatram da amerika u iraku radi dobar posao i da ne smiju sada odustati, to bi bila OGROMNA greska! Meni to nije bizarno i nije mi jasno zasto je tebi.

Meni je puno bizarnija, recimo, vasa pozicija: svi ste vi, kao, nekakvi ljudi koji zivite od IT-a (barem se tako predstavljate): ili programeri ili database designeri itd. I sada, meni je bizarno to kako vi mozete toliko fanaticno odobravati open-source, kada time direktno pilite granu na kojoj sjedite i samima sebi smanjujete vasu vlastitu cijenu rada! Vec sam stotinu puta ponovila ovdje onu analogiju sa open-source javnim biljeznicima ili advokatima ili zubarima i slicno: nikome od njih ne bi palo napamet tolerirati njihovog open-source pandana, to pada samo na pamet nasim IT-ovcima ovdje na forumu! Eto, meni je TO bizarno!

no idea
20.01.2006., 21:26
Ono sto je nekome bizarno, drugima i nije. Recimo, vecini amerikanaca, britanaca itd ti stavovi nisu bizarni. Ja smatram da amerika u iraku radi dobar posao i da ne smiju sada odustati, to bi bila OGROMNA greska! Meni to nije bizarno i nije mi jasno zasto je tebi.
Vecina Amerikanaca su idioti :D

Al ne bi rekao da je vecina....misljenja su podijeljena......ali dobro, to je tema za politiku, o tom mi se neda ovdje raspravljati.....

A ono sa source-codom je bila sala! Uopce nije bitno to sto cp.tar nema pojma sto bi s tim :D

math_baby
20.01.2006., 21:30
Vecina Amerikanaca su idioti :D

Kad je netko idiot, obicno je jadan, ne ide mu dobro, drugi ga izrabljuju itd. Medjutim, ja bas i ne vidim da amerikancima ne ide, da ih drugi izrabljuju itd. Medjutim, vidim to ovdje kod nas, u Hrvatskoj. Ja bih prije rekla da smo mi idioti ili da su Afrikanci idioti, jer njima ne ide, njih izrabljuju itd...

Kako moze biti idiot onaj koji je najbolji?

math_baby
20.01.2006., 21:33
Vecina Amerikanaca su idioti

Ovo je vec postao refren na ovom forumu, uobicajena postapalica i "opce mjesto", slicno kao sto se dosta cesto cuje fraza "Einstein nije znao matematiku".

Uvjeravam vas: niti su amerikanci idioti, niti je istina da Einstein nije znao matematiku: on je vladao matematikom bolje od vecine ljudi. Slicno, amerikanci vladaju nasom planetom bolje od vecine dugih!

no idea
20.01.2006., 21:34
To sto njima "ide" ne pokazuje da su pametni. Uvoze pametne ljude iz inozemstva. I naravno da im dobro ide, svim pokvarenim kolonijalnim silama je dobro islo. Radije bih da mi lose ide pa da ne tlacim druge. ;)

no idea
20.01.2006., 21:36
Slicno, amerikanci vladaju nasom planetom bolje od vecine dugih!

:rofl: :rofl: :bang:

E zbog ovog ti mene zivciras, koliko ti je mozak ispran.......briga me i za Microsoft i Bill Gatesa....kad vidim nekog s ovakvim stavovima, naprosto poludim. Amerikanci su poklali vise ljudi nego Hitler za vrijeme drugog svjetskog rata........i oni ce mi o demokraciji pricati :rigo: :rigo:

math_baby
20.01.2006., 21:38
To sto njima "ide" ne pokazuje da su pametni. Uvoze pametne ljude iz inozemstva. I naravno da im dobro ide, svim pokvarenim kolonijalnim silama je dobro islo. Radije bih da mi lose ide pa da ne tlacim druge. ;)

MOze li kreten pobijediti velemajstora u sahu? Naravno da ne moze! Tako isto ni amerikancima ne bi islo da nisu pametni, niti bi im pametni ljudi iz inozemstva dolazili da i njima tamo nije dobro: zapitaj se radije: zasto pametni ljudi ne dolaze kod nas, nego, naprotiv, odlaze odavde? Mozda je odgovor upravo u open-sorsaskom mentalitetu nasih ljudi, koji su potpuno nespremni za kapitalizam i uopce ga u biti ne zele! Pa onda smo mogli ostati u starom drustvenom uredjenju, nismo trebali demokratske promjene!

bariole
20.01.2006., 21:43
Po meni je to vise jadno nego smijesno, jer cp.tar cak i da skine taj kod, njemu on nista ne bi znacio, jer on to ionako ne bi nista razumio. Dakle, on bi skinuo taj source kod i sto onda? Sto bi onda s njim? Po meni taj njegov post vise govori o njegovoj nekompetenciji i odobravanju open-sourca iz cisto pomodnih razloga (iz puke potrebe da se se bude prihvacen i "in"), nego o bilo cemu drugome.
Samo što ovo nije šala o cp.tarovim sposobnostima. Ak ne kužiš tvoja stvar. Ja sigurno neću trošiti riječi na obrazložavanje zašto je smješna..

math_baby
20.01.2006., 21:44
:rofl: :rofl: :bang:

E zbog ovog ti mene zivciras, koliko ti je mozak ispran.......briga me i za Microsoft i Bill Gatesa....kad vidim nekog s ovakvim stavovima, naprosto poludim. Amerikanci su poklali vise ljudi nego Hitler za vrijeme drugog svjetskog rata........i oni ce mi o demokraciji pricati :rigo: :rigo:

Ti si ono spominjao da bi htio ici na MIT? nije mi samo jasno zasto ici u Ameriku, kada je vecina amerikanaca su, kako kazes, kreteni? Zar zelis da te obrazuju kreteni? I, uostalom, cemu ici u zemlju koju mrzis? Po tome si vrlo slican Shadowmanu: on bi bio najsretniji da Osama udari jos jednom, ali to ga ni najmanje ne sprijecava da uziva u blagodati amerike i koristi sve njene raspolozive resurse iskljucivo za vlastitu dobrobit i probitak! Ja smatram da je to licemjerno i nemoralno, puno nemoralnije nego posteno i srcano i jasno izvikivati: "Zivjele zapadne vrijednosti! Zivio George Bush"
Jer, da nije bilo tih zapadnih vrijednosti, mozete misliti kako bi Shadowman sada bio u americi i tamo sticao vrhunsko, najbolje obrazovanje koje moze dobiti na kugli zemaljskoj! Ne, ili bi sada on bio mrtav u ratu u bosni, ili bi otisao, recimo, u SAudijsku arabiju, ako su vec amerikanci tako glupi! Ali ne, naravno, on je otisao upravo u zemlju koju svim srcem mrzi: u ameriku, a ta velika zemlja dala mu je puno, njemu nezahvalniku, prihvatila ga je i nije ga zaklala (kao sto bi u bosni netko to ucinio zato sto je on "pogresne vjere ili nacije")!

math_baby
20.01.2006., 21:45
Samo što ovo nije šala o cp.tarovim sposobnostima. Ak ne kužiš tvoja stvar. Ja sigurno neću trošiti riječi na obrazložavanje zašto je smješna..

I nemoj. Vidis, nekim ljudima je npr. smjesna "vecerrnja skola" ili "Nightmare stage". Meni je to, recimo, samo zalosno. Nikad to ne gledam, samo okrenem kanal!

no idea
20.01.2006., 21:49
Ti si ono spominjao da bi htio ici na MIT? nije mi samo jasno zasto ici u Ameriku, kada je vecina amerikanaca su, kako kazes, kreteni? Zar zelis da te obrazuju kreteni? I, uostalom, cemu ici u zemlju koju mrzis? Po tome si vrlo slican Shadowmanu: on bi bio najsretniji da Osama udari jos jednom, ali to ga ni najmanje ne sprijecava da uziva u blagodati amerike i koristi sve njene raspolozive resurse iskljucivo za vlastitu dobrobit i probitak! Ja smatram da je to licemjerno i nemoralno, puno nemoralnije nego posteno i srcano i jasno izvikivati: "Zivjele zapadne vrijednosti! Zivio George Bush"
Jer, da nije bilo tih zapadnih vrijednosti, mozete misliti kako bi Shadowman sada bio u americi i tamo sticao vrhunsko, najbolje obrazovanje koje moze dobiti na kugli zemaljskoj! Ne, ili bi sada on bio mrtav u ratu u bosni, ili bi otisao, recimo, u SAudijsku arabiju, ako su vec amerikanci tako glupi! Ali ne, naravno, on je otisao upravo u zemlju koju svim srcem mrzi: u ameriku, a ta velika zemlja dala mu je puno, njemu nezahvalniku, prihvatila ga je i nije ga zaklala (kao sto bi u bosni netko to ucinio zato sto je on "pogresne vjere ili nacije")!

Rekoh da su vecina kreteni, ima ih i 5% pametnih. Recimo oni na MIT-u, bar tako pretpostavljam. I mislis da bi ja uzivao u tome sko idem u ameriku? Pa po zavrsetku bi se faksa odmah vratio ovdje. Tamo bi isao na proturatne demonstracije :D

bariole
20.01.2006., 21:54
:rolleyes:

Što mi to radite od topica. :mad: Ak 'oćete o politici bježite drugdje..

bariole
20.01.2006., 21:56
DownThemAll (https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=201&application=firefox) je jedna od najkorisnijih ekstenzija za Firefox među svima koje sam do danas isprobao..

Omogućuje da sa dva tri klika "posrčete" sadržaj cijele stranice. Toliko je korisna da bi po defaultu trebala dolaziti sa firefoxom..

math_baby
20.01.2006., 21:56
Rekoh da su vecina kreteni, ima ih i 5% pametnih. Recimo oni na MIT-u, bar tako pretpostavljam. I mislis da bi ja uzivao u tome sko idem u ameriku? Pa po zavrsetku bi se faksa odmah vratio ovdje. Tamo bi isao na proturatne demonstracije :D

Aha, znaci oni na MIT-u su pametni, a ovi ostali su kreteni? :D Ali znaj, i na MIT-u imas onih koji svim srcem podrzavaju americku politiku, cijene G. Busha i zapadne vrijednosti! I sto ces onda?

hahahahah, dobar si! Ti bi se nakon MIT-a vratio ovdje? A sto bi tu radio? Na koji nacin bi iskoristio (unovcio) svoje skupo obrazovanje steceno na MIT-u ovdje kod nas, kad uopce nema radnih mjesta na kojima bi ti, kao strucnjak s MIT-a mogao raditi?

math_baby
20.01.2006., 21:57
:rolleyes:

Što mi to radite od topica. :mad: Ak 'oćete o politici bježite drugdje..

Ma sorry, to je samo bila digresija, evo necemo vise. Ipak, molila bih te da prokomentiras malo ovaj moj gore post gdje se spominje amerika, obrazovanje, shadowman...

lilo
20.01.2006., 21:58
Ipak, nisam ti dovoljno draga da bi pokrenuo jednu siru akciju za skidanje mog bana s "Linuxa" (ili barem javno rekao da se slazes s tim!). Zasto je to tako?

ja se slazem da ti se skine ban :) neka flame pocne :) ali nemaju svi strpljenja ni volje za to... :(

pa jebemu napali su drzavu jer je imala neko famozno oruzje i na kraju ga nisu nasli? alo? i sad iskoristavaju naftu? jel ja nesto propustam? il su nasli oruzje?

Meni je puno bizarnija, recimo, vasa pozicija: svi ste vi, kao, nekakvi ljudi koji zivite od IT-a (barem se tako predstavljate): ili programeri ili database designeri itd. I sada, meni je bizarno to kako vi mozete toliko fanaticno odobravati open-source, kada time direktno pilite granu na kojoj sjedite i samima sebi smanjujete vasu vlastitu cijenu rada! Vec sam stotinu puta ponovila ovdje onu analogiju sa open-source javnim biljeznicima ili advokatima ili zubarima i slicno: nikome od njih ne bi palo napamet tolerirati njihovog open-source pandana, to pada samo na pamet nasim IT-ovcima ovdje na forumu! Eto, meni je TO bizarno!

ja ne zivim od ITa. Ja sam konzument tih usluga. Meni je u interesu da budu sto jeftinije i pouzdanije. Analogija ti nije dobra. Zubar ne moze napravit 1 protetski nadomjestak koji se moze za nikakve novce kopirat neograniceno. Ali ako cemo tako, mikrosoft zubar (mislim ono rijec zubar, al nema veze) ce ti napravit zube i ogranicit te da ih svake 3 godine moras nadokupit, da ne mozes otic drugom jeftinijem zubaru, te ce ti stalno iznova krpat ispune koji ispadaju...

Aha, znaci oni na MIT-u su pametni, a ovi ostali su kreteni? :D Ali znaj, i na MIT-u imas onih koji svim srcem podrzavaju americku politiku, cijene G. Busha i zapadne vrijednosti! I sto ces onda?

pa normalno da cijene. I ja bi vjerojatno, da imam americku savijest, podrzavao covjeka koji mi vojnim operacijama dopremi nafte da se mogu uokolo jeftino preseravat u autu ok 300 konjskih snaga! I ja bi bi glasao za njega da mi preko tudjih ledja poboljsa zivotni standard. Amerikanci su cudna nacija koja se naviknula da ima brdo resursa samo za sebe. Al jebiga nemoze to planeta izdrzat. Pa sad to uzimaju od drugih. Pa nece ni oni onda moc izdrzat. i onda ce puknut...

bariole
20.01.2006., 21:59
:rospija: iiišššš politci

bariole
20.01.2006., 22:00
ja se slazem da ti se skine ban :) neka flame pocne :) ali nemaju svi strpljenja ni volje za to... :(
Ja se također slažem. Osoba ne zaslužuje ban radi stavova. Ko ju ne voli ne mora ju čitati.

no idea
DownThemAll (https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=201&application=firefox) je jedna od najkorisnijih ekstenzija za Firefox koje sam do danas isprobao..

Omogućuje da sa dva tri klika "posrčete" sadržaj cijele stranice. Toliko je korisna da bi po defaultu trebala dolaziti sa firefoxom..
ja preporucam Tabbrowser preferences, adblock :s i noscript :s

math_baby

Pa daj ih potakni malo onda!

math_baby
20.01.2006., 22:01
Ja se također slažem. Osoba ne zaslužuje ban radi stavova. Ko ju ne voli ne mora ju čitati.

Tako jeeeeeeee! Bravo bariole! Toooooooooo!

:lux: :lux: :lux:

no idea
20.01.2006., 22:03
hahahahah, dobar si! Ti bi se nakon MIT-a vratio ovdje? A sto bi tu radio? Na koji nacin bi iskoristio (unovcio) svoje skupo obrazovanje steceno na MIT-u ovdje kod nas, kad uopce nema radnih mjesta na kojima bi ti, kao strucnjak s MIT-a mogao raditi?

Da, vratio bi se. Nije mi novac sve u zivotu, isao bi tamo iz osobnog gusta.

problem je na koji ona nacin iznosi te stavove i trollanje opcenito.
al posto se za, odite na PZK i dajte jos podrsku

a sad se vracamo na temu topica... :D

bariole
20.01.2006., 22:10
Ma sorry, to je samo bila digresija, evo necemo vise. Ipak, molila bih te da prokomentiras malo ovaj moj gore post gdje se spominje amerika, obrazovanje, shadowman.
Kada imaš 16-17 godina mozak radi savršeno, ali su iskustva i sudovi slabi. No idea je klinac i gleda svijet očima adoloscenta..

Ali ti Math si totalni ekstrem koji bez pitanja prihvaća sve iz jedne Amerike samo zbog toga što dolazi iz iste. Amerika je velika zemlja, puno je svijetu dala. Ali to ne znači da se sve iz iste treba bezuvjetno primati. Također ti u toj Americi vidiš što samo ono što želiš vidjeti. Za tebe je MS simbol Amerike dok Stallman to nije iako je rođen u največem srcu kapitalizma - Manhattanu. Ako Manhattan nije simbol svega onoga što za tebe "zapadne vrijednosti" predstavljaju ne znam što je.

Tvoji politički stavovi su nesazreli, gotovo opasni, jer ih primaš od predpostavljenih uopće ne propitijući ih. Ako se ikada kadidiraš moj glas nećeš dobiti..

Eto to je moje mišljene o tvojim političkim stavovima..

math_baby
20.01.2006., 22:15
...Ali ti Math si totalni ekstrem koji bez pitanja prihvaća sve iz jedne Amerike samo zbog toga što dolazi iz iste. Amerika je velika zemlja, puno je svijetu dala. Ali to ne znači da se sve iz iste treba bezuvjetno primati. Također ti u toj Americi vidiš što samo ono što želiš vidjeti. Za tebe je MS simbol Amerike dok Stallman to nije iako je rođen u največem srcu kapitalizma - Manhattanu. Ako Manhattan nije simbol svega onoga što za tebe "zapadne vrijednosti" predstavljaju ne znam što je.

Tvoji politički stavovi su nesazreli, gotovo opasni, jer ih primaš od predpostavljenih oupće ne propitijući ih. Ako se ikada kadidiraš moj glas nećeš dobiti..

Eto to je moje mišljene o tvojim političkim stavovima..

Bariole, pa ti mene uopce ne razumijes: ja sam svjesna toga da postoji mnogo lica Amerike. Naravno da ne prihvacam bezuvjetno sve sto od tamo dolazi. Medjutim, ja zaista mislim da je Microsoft simbol amerike i njene velicine! Svojim pomalo provokantnim nacinom iznosenja stavova ja samo zelim natjerati one koji citaju moje postove da razmisle o tome ne rade li oni sve suprotno od mene, tj. ako ja nekriticki velicam ameriku, zasto je oni (opet nekriticki) bacaju u blato i misle o njoj sve najgore (a neki, kako sam rekla, tamo zive i otisli su tamo bas zato sto znaju da je tamo dobro, inace sigurno ne bi bili tamo isli)

bariole
20.01.2006., 22:16
problem je na koji ona nacin iznosi te stavove i trollanje opcenito. al posto se za, odite na PZK i dajte jos podrsku
Znam ja u čemu je problem. Ali ban je za trollove i spamere što Math nije. Ako je žena fanatik to je njena stvar.

Ako su ljudi spremni upustiti se u raspravu s njome i potom izađu frustrirani (imali pravo ili ne) to je potpuno njihov problem a ne Mathin. To što većinu linuksaša zagrize udicu jer njene riječi pogađaju neku njihovu žicu ne daje im pravo da je ušute. Ko je nevoli neka je filtrira i amen..

math_baby
20.01.2006., 22:20
Da, vratio bi se. Nije mi novac sve u zivotu, isao bi tamo iz osobnog gusta.

Ali, netko bi morao platiti tvoj boravak tamo, itd. Takodjer, tom nekome bi ti mozda kasnije morao vratiti taj novac (mozda i s kamatama), osim ako si zaista genijalac pa te netko stipendira onako, s bespovratnim kreditom!

Dakle, lijepo je zivjeti u svijetu ideala dok god se to moze, ali nazalost, u jednom casu se sudaris sa surovom realnoscu a ta je: "nema besplatnog rucka", sve treba platiti a za to treba zaraditi. A kako je samo tesko zaraditi....

math_baby
20.01.2006., 22:22
Znam ja u čemu je problem. Ali ban je trollove i spamere što Math nije. Ako je žena fanatik to je njena stvar.

Ako su ljudi spremni upustiti se u raspravu s njome i potom izađu frustrirani (imali pravo ili ne) to je potpuno njihov problem a ne Mathin. To što većinu linuksaša zagrize udicu jer njene riječi pogađaju neku njihovu žicu ne daje im pravo da je ušute. Ko je nevoli neka je filtrira i amen..

Da, ovo je temelj problema: ja sam banana odande zato jer sam nekome "digla zivac", ali to nije validni razlog za bananje!

Pazi, KRT je mene 3 godine neprestano nazivao kurvom, pa nikome nista, to su sve gledali i smijali se i AxMi i Equilibrium i Shadowman. Dok ja nisam na kraju popizdila i trazila od "visih instanci" da ga konacno zbanaju, sasvim zasluzeno!

Ocito je da su nasi "Linux" moderatori imali sasvim druge kriterije i da moje "Vrijedjanje" (koje je potpuno benigno u usporedbi s KRT-ovim) NIJE bilo razlog za moj ban!

math_baby
20.01.2006., 23:05
pa normalno da cijene. I ja bi vjerojatno, da imam americku savijest, podrzavao covjeka koji mi vojnim operacijama dopremi nafte da se mogu uokolo jeftino preseravat u autu ok 300 konjskih snaga!

Shadowman koji non stop pljuje po Americi, G. Bushu i slicnome vozi zvijer od auta koja loche ogromne kolicine goriva! Kontradikcija, hipokrizija? Po meni da, vapi do neba!

math_baby
20.01.2006., 23:11
pa jebemu napali su drzavu jer je imala neko famozno oruzje i na kraju ga nisu nasli? alo? i sad iskoristavaju naftu? jel ja nesto propustam? il su nasli oruzje?

Ja to gledam malo drugacije: u Iraku je, uz pomoc amerike, zbacena omrazena diktatura Sadama Huseina koji je maltretirao cijelu tu zemlju puno duze nego sto je AxMi moderator ovdje! ;) Jesi li ti svjestan da tamo ljudi nisu smjeli slusati muziku? Da su morali pusatati brade! Da zene (to me posebno boli) nisu imale nikakva prava, nisu smjele nista! Takvo drustvo bolesno je i zaostalo, sa ludjakom spremnim da zarati sa svima!

Amerika je tu dosla skupa sa svojim saveznicima: prvi put u povijesti te jebene zemlje, mi u Iraku imamo demokratske izbore! HALO!!!!!!!!! Zene se oslobadjaju i konacno smiju promoliti svoje lice izvan kuhinje! Ljudi se mogu obrijati i slusati muziku koju zele! HALOOOOO!!!!!!!! Po meni su to vrijednosti koje je netko morao tamo uspostaviti! A nije slucajnost da je to bila upravo Amerika, najbolja zemlja na svijetu!

math_baby
20.01.2006., 23:13

Pa pritisni ih malo, nagovori ih, pokreni inicijativu! Nemoj da sve stane na tome, ako sam ti vec ja najomiljenija forumasica (bez koje ne bi uopce dolazi na ovaj forum!)

lilo
20.01.2006., 23:24
Shadowman koji non stop pljuje po Americi, G. Bushu i slicnome vozi zvijer od auta koja loche ogromne kolicine goriva! Kontradikcija, hipokrizija? Po meni da, vapi do neba!

hmmm sumnjam da se tamo jeftino prodaju nasu stedljivi euro auti
I ako se ne varam (ovo sam cuo od nekog tako da...) amerikanci su jedno vrijeme imali zakon koji je branio proizvodnju auta ispod odredjene snage motora (velike snage) da bi rasla potrosnja benzina i da bi oil industry kupio lovu... zvuci svojstveno njima :zubo::zubo:

Ja to gledam malo drugacije: u Iraku je, uz pomoc amerike, zbacena omrazena diktatura Sadama Huseina koji je maltretirao cijelu tu zemlju puno duze nego sto je AxMi moderator ovdje! ;) Jesi li ti svjestan da tamo ljudi nisu smjeli slusati muziku? Da su morali pusatati brade! Da zene (to me posebno boli) nisu imale nikakva prava, nisu smjele nista! Takvo drustvo bolesno je i zaostalo, sa ludjakom spremnim da zarati sa svima!
pa zasto nisu rekli, idemo uvest demokraciju nego lazu i petljaju uokolo. Jebe se njima zivo za demokraciju tamo. Tamo je sad rat i ljudi ginu i zene i djeca! Svi ginu. Ljudi bombe odnose zivote! Alo! jebes takvu demokraciju. Americki vojnici se voze u jebenom tenku, slusaju iron maiden i lupaju po gradovima! Njima je to sve neka igra! i zajebancija! Na kraju ce im jos prodavat green day i onu debilnu pjesmu november nesto.

I taj zaostali nacin zivota koji ti opisujes se zove Islam... Taj Islam postoji i u Saudijskoj Arabij, zasto nju nisu napali!? E jebiga... Nevolim laž...

Bariole sory sto smo ti zaspamali topic :) Malo ontopic:

evo upravo sam upucao nekoliko ff extenzija za gmail, adblock, fasterfox,
foxytunes - ovo je super dobijes play pause i sl kontrole svih mogucih player a u browseru tako da ne ometas surfing :)

Simba-OS
21.01.2006., 10:00
...popusio Stallmanove marksisticko-lenjinisticke fore...
Zivio George Bush! Zivjele Zapadne Vrijednosti!
i onda:
3.1.2000. -Najdatum u HR!

Naša math_baby. Jedina točka u univerzumu, u kojoj se spaja nespojivo - komunizam/socijalizam i "zapadne vrijednosti" aka kapitalizam i Bushov nacionalizam, kolonijalizam.... :rofl:

Simba-OS
21.01.2006., 10:15

Math, teško da te itko smatra kokoškom, glupačom i sl. Ti jesi majstor svog zanata i to ti nitko ne može zanijekati.

Ali...

Ton kojim diskutiraš otkriva da si bahata, arogantna, bezobrazna, isključiva, uskogrudna, netolerantna, egocentrična...anyway, posjeduješ gomilu negativnih karakternih osobina.
To, doduše, nema nikakve veze sa tvojom stručnošću, ali izaziva odnos ostalih diskutanata prema tebi ovakav kakav je, a na koji se žališ. Ne možeš vrijeđati, srati i pljuvati po drugima i istovremeno očekivati od istih razumijevanje i toleranciju.
Veliš, zapriječen ti je pristup na Linux podforum. Ne, nije to zato što netko ne želi čuti tvoje mišljenje ili stoga što te netko mrzi ili mrzi MS, smatra da si glupa ili sl. Razlog je samo način tvoje komunikacije i ništa drugo.

Razmisli malo o tome (iako sumnjam da budeš).

Ken
21.01.2006., 10:20
A Firefox je kao nešto super napredno u odnosu na IE? Nasmijavate me . :D

math_baby
21.01.2006., 12:39
Naša math_baby. Jedina točka u univerzumu, u kojoj se spaja nespojivo - komunizam/socijalizam i "zapadne vrijednosti" aka kapitalizam i Bushov nacionalizam, kolonijalizam.... :rofl:

Ne vidim kakve veze ima treci sijecnja dvijetisucite s komunizmom? Voljela bi zbilja da mi to objasnis! Uopce ne spajam nespojivo: SDP je bila i ostala najefikasnija nasa stranka sto se tice uvodjenja zapadnih vrijednosti u ovu nasu jadnu zemljicu, i zato sam ja za njih! Nema tu nikakve "nespojivosti"!

P.S. Znam ja da je tebi ministar Pancic bio "penicilin" i da zato ne volis SDP. Kamo srece da je Pancic bio posljednji ministar branitelja, jer ja smatram da je 10-12 godina nakon sto je rat zavrsen besmisleno imati ministarstvo branitelja. Cini mi se da sam ja jedina koja tako misli, velika vecina zeli zivjeti od socijalne pomoci. Branitelji vole HDZ jer im on uvijek ide niz dlaku - lazuci i koristeci nacionalnu retoriku oni uspiju pacificirati svoje branitelje i usput im tu i tamo udijele pokoju mrsavu kost, a to je ovima dovoljno da im opet i opet i opet i opet daju glas. I tako sve u krug: jedino SDP i Pancic mogli su tada razbiti taj krug, ali nazalost, broj branitelja (ili "branitelja") je kod nas naprosto prevelik da bi se SDP mogao tome othrvati: sluzbena statistika kaze da ih ima koliko ono? Toliko da se cak i Kosorica sramila to javno reci i odugovlacila je s obznanjivanjem tog sramotnog broja!

KRT
21.01.2006., 13:11
Pazi, KRT je mene 3 godine neprestano nazivao kurvom, pa nikome nista, to su sve gledali i smijali se i AxMi i Equilibrium i Shadowman.

Pa normalno, kad sam u potpunosti u pravu...

bariole
21.01.2006., 13:14
A Firefox je kao nešto super napredno u odnosu na IE? Nasmijavate me . :D

Zajebavaš a?

http://www.starworld-toys.com/peter/lol.gif

Pripazi na se..

bariole
21.01.2006., 13:20
Adblock Plus (https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=1865&application=firefox) je nova ekstenzija koja je zamjena za stari adblock koji ima par problemčića.

Adblock filterset (https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=1136&application=firefox) je ekstenzija koja donosi skup predefiniranh filtera za adblock i adblock plus. Filteri se se također automatski nadograđuju..

Simba-OS
21.01.2006., 16:28
Ne vidim kakve veze ima treci sijecnja dvijetisucite s komunizmom? Voljela bi zbilja da mi to objasnis! Uopce ne spajam nespojivo: SDP je bila i ostala najefikasnija nasa stranka sto se tice uvodjenja zapadnih vrijednosti u ovu nasu jadnu zemljicu, i zato sam ja za njih! Nema tu nikakve "nespojivosti"!
Koje zapadne vrijednosti, ove a la Bush? Ukradi, odmi, ubij, okupiraj, iskorištavaj, maltretiraj...?

P.S. Znam ja da je tebi ministar Pancic bio "penicilin" i da zato ne volis SDP. Kamo srece da je Pancic bio posljednji ministar branitelja, jer ja smatram da je 10-12 godina nakon sto je rat zavrsen besmisleno imati ministarstvo branitelja. Cini mi se da sam ja jedina koja tako misli, velika vecina zeli zivjeti od socijalne pomoci. Branitelji vole HDZ jer im on uvijek ide niz dlaku - lazuci i koristeci nacionalnu retoriku oni uspiju pacificirati svoje branitelje i usput im tu i tamo udijele pokoju mrsavu kost, a to je ovima dovoljno da im opet i opet i opet i opet daju glas. I tako sve u krug: jedino SDP i Pancic mogli su tada razbiti taj krug, ali nazalost, broj branitelja (ili "branitelja") je kod nas naprosto prevelik da bi se SDP mogao tome othrvati: sluzbena statistika kaze da ih ima koliko ono? Toliko da se cak i Kosorica sramila to javno reci i odugovlacila je s obznanjivanjem tog sramotnog broja!
Ja od ministarstva branitelja nemam ništa, od države također ne dobivam ništa. A Pančiću zamjeram samo i jedino što je glumio najvećeg među braniteljima, a pobjegao je iz Vukovara, skrivao se po ZG među prognanicima i živio na račun države i poreznih obveznika, umjesto da se priključio bilo kojoj postrojbi.
A ministarstvo branitelja treba postojati sve dok ima branitelja. To je ministarstvo branitelja, a ne ministarstvo rata, stoga činjenica koju navodiš nema nikakvog smisla.
I na kraju, HDZ ne podnosim, kao ni Kosoricu. ;)
E da, i prvi sam koji je za to da se riješi pitanje branitelja i "branitelja", jer ovi potonji vrijeđaju mene, moje kolege i sve ono što smo napravili, postigli i žrtvovali.

:W

red_shrike
21.01.2006., 22:00
Ovaj put math_baby ima pravo, bar što se MIT- tiče. Naime, taj fakultet je enormno skup a da ti se isplati ići na njega, odnosno da brzo nadoknadiš troškove, morao bi nastavit raditi u SAD. No, odjednom bi ti se svidjelo i ne bi više vraćao. Još gore ako bi dobio nepovratnu stipendiju - morao bi ju vratit radeći za neku firmu, najvjerojatnije vojnu. No, Mr. Bush (jeste da ima i IQ ~94) je u stvari lutka na napuhavanje, što on radi a što želi raditi su dvije različite stvari. Rat je morao počet jer su ameri tražili krv, a to što Irak ima puno nafte je bio drugi razlog da ide tamo. Ameri su najbolji jr imaju para - ljudi odlaze iz hrvatske jer mi nemamo para da to financiramo, i ja bi kao i večina ljudi radilo za idota koji če mi davati brdo novaca za ništa ili malo rada (iko ameri puno rade). Treće, ameri su ustvari vrlo prijateljski narod - ako ste se ikada imali priliku dužiti sa njima primjetili bi da su vrlo prijateljski nastrojeni (friendly), stvar je u političarima koji su govno na kvadrat (švarcentreger npr.). HDZ=SDP=HSLS=HSP=golo govno i svi bi se oni isto ponašali kao i G. W. B. A što se firefoxa tiče, ima prednosti i mana, ali ove prednosti su daleko ispred bilo koje mane.

182
24.01.2006., 19:46
opera je naj browser eeeeeeeeeeeeeeeee

red_shrike
24.01.2006., 20:38
Malo predetaljiziran. Cijenim jednostavnost. Gnome.

Dži
24.01.2006., 21:42
IE 7 je NAJ INTERNETSKI PREGLEDNIK

bariole
24.01.2006., 22:57
Uuuu. Tvoj otac je zasigurno vrlo ponosan čovjek..

.

lilo
25.01.2006., 04:16
Uuuu. Tvoj otac je zasigurno vrlo ponosan čovjek.. :eek::eek::zubo::rofl::rofl:

bariole
26.01.2006., 02:37

Ne dopuštam da me hebu..

Trt
26.01.2006., 11:56
Browseri svih zemalja ujedinite se !!!

math_baby , jel se ti hoces udat za mene ???

red_shrike
27.01.2006., 08:16
Vidis ti, to bi bilo zgodno - prvo forum vjencanje.

slafko
27.01.2006., 09:16
Ak im je serator slafko dobar, onda bi im ti bila master of the known universe.
taj serator slafko bar zna razliku između MSN messengera i Messenger Servicea, za razliku od tebe koji si ignorant kakvog se može naći i staviti za moderatora samo na ovome forumu. uostalom, ti nasereš više sranja u jednom danu od seratora slafka u mjesec dana. nastavi cuclat palac i pisat gluposti, jedino to znaš. :top:

bariole
13.03.2006., 02:12
Chicago (IL) - In early February, Mozilla reported that its Firefox web browser had passed the 150 million download mark - but had to revise this statement due to mistakenly counted downloads of software updates. Now the counter has topped 150 million again and it appears to be official, even if Mozilla has not made an announcement so far.

As of Friday morning, the download counter on spreadfirefox.com showed 152.3 million downloads. This new milestone comes about five months after the 100 million mark was hit in October of last year.

Click here for Cardscan

While downloads of Firefox appear to be fairly constant and stroll along at a pace of about two to three million downloads every week, it appears as the recent release of Firefox 1.5 caused a slight acceleration of interest in the software: It took Firefox a little over six months to reach the first 50 million, just about six months to hit 100 million and little more than five months to get to 150 million.

While downloads post increased, Firefox appears to be in a standstill in terms of market share. Just one month after the software's launch in November of 2004, the browser posted a 3% share. According to Onestat.com, that figured climbed to about 11.5% in November 2005. A recent survey by WebSideStory, released in January of this year, estimates the current market share of Firefox at 8.9%.

http://www.tgdaily.com/2006/03/10/firefox_150m_downloads/

Ken
13.03.2006., 02:24
Zajebavaš a?

http://www.starworld-toys.com/peter/lol.gif

Pripazi na se..
Ne. Firefox=smeće. IE=smeće.

Kad postaviš ovakvu paralelu, sve izgleda jednostavno. :)

bariole
13.03.2006., 02:30
Pa pretpostavljam da je i to način gledanja na stvari.

Koko Bill
07.04.2006., 22:08
postotak koristenja firefoxa = postotak onih koji koriste net samo za browsanje porno sajtova.

lilo
07.04.2006., 22:09
OMG! to nije istina! tko ti je rekao! moj cache i history su cisti! nemojte gledat mene!

sick_boy
12.04.2006., 17:27
Ne. Firefox=smeće. IE=smeće.

Kad postaviš ovakvu paralelu, sve izgleda jednostavno. :)

Opera=smeće (i to veće i od IE-a i od Firefoxa, IMHO)

Hmmm
14.04.2006., 20:45
Samo mi nije jasno kako nesto sto je open source moze biti nesigurnije od closed.

Math Baby
Serverski bitku vec gubite a kad se ljudi shvate neke stvari u svojim tvrtkama kao sto je besplatan software (ili minimalna investicija) sa par admina gubit cete i taj segment.

Sudeci po razvoju neta i svepristupacnijim 'sadrzajima', usudio bih se reci utopiji, jedino rijesenje je open source.
Tko ce naposljetku htjeti platit ako ce to moci imati gotovo besplatno.

E isto tako MAth Baby molio bih te da malo samo smanjis s tim ''ezotericnim nadrazivanjem Billovih hemeroida'' jer postaje neukusno.
Ti izbor ne vidis i nemas, ogranicena si i zasljepljena u ovoj temetici.
Lijep pozdrav i oprostite na offtopicu.