PDA

View Full Version : Bio sam kod mentora...

Vojky
22.01.2006., 22:17
Donio dovršeni rad, djelovao je zadovoljan. Moram još dodati koju državu u komparativni dio, to je 2-3 dana rada.

Nadam se da će mi se za koji tjedan javiti i službeno reći da je to - to. :) Dva dana sam se odmarao i večeras počeo opet nešto pisati. :D

Više se ne nerviram oko pokušaja rada u sustavu znanosti.

Ava Adore
22.01.2006., 22:18
Zašto ti to sve moraš tu pisati? :D Zvučiš tako opterećen time...

Vojky
22.01.2006., 22:25
Volim pisati, a ne vodim blog. :)

te@
23.01.2006., 21:30
Je, malo Vojky, ono - pariš ko Afro na Iza Katedre. Ono kad ona informira o svakom svom koraku, novoj šminci koju je kupila i tako... :D

gonesail
30.01.2006., 03:52
Donio dovršeni rad, djelovao je zadovoljan. Moram još dodati koju državu u komparativni dio, to je 2-3 dana rada.

Nadam se da će mi se za koji tjedan javiti i službeno reći da je to - to. :) Dva dana sam se odmarao i večeras počeo opet nešto pisati. :D

Više se ne nerviram oko pokušaja rada u sustavu znanosti.
vojky, daj mi molim te reci koliko ti je efektivno trebalo za pisanje rada od trena kad si imao prikupljenu literatruru. naravno zanima me da li si samo pisao rad ili si morao raditi jos nesto uz pisanje (npr. ured, predavanja ili tako to). thx

Vojky
30.01.2006., 09:12
vojky, daj mi molim te reci koliko ti je efektivno trebalo za pisanje rada od trena kad si imao prikupljenu literatruru. naravno zanima me da li si samo pisao rad ili si morao raditi jos nesto uz pisanje (npr. ured, predavanja ili tako to). thx

18 mjeseci. S tim da radim full time u privatnoj firmi i imam još par aktivnosti (među ostalim i nekoliko članaka sam napisao). Što se tiče literature, veći dio sam je prikupljao za vrijeme pisanja - počnem negdje i onda me to vodi, pronalaze se novi izvori, pojave se nova otvorena pitanja koja treba riješiti i tako...

Vojky
13.02.2006., 00:19
Čuo sam se s mentorom u petak, zadovoljan je. :)

Aragorn
24.02.2006., 23:37
Čuo sam se s mentorom u petak, zadovoljan je. :)

Svaka čast! Ja evo polako krenuo na taj put kojem si t već na cilju! Pozdrav

gonesail
25.02.2006., 06:41
svaka cast. meni treba jos vremena. ja sam prvo iscitao sto sam mislio da je vazno. sad pisem, a nadopunjavam u hodu. traje, traje....

Manekineko
28.02.2006., 12:56
Eh, hoćeš li podijeliti svoje remek-djelo s nama kad bude gotovo? Bar odabrana poglavlja? Da znamo oko čega je tolika strka... ;)

Vojky
01.03.2006., 16:21
svaka cast. meni treba jos vremena. ja sam prvo iscitao sto sam mislio da je vazno. sad pisem, a nadopunjavam u hodu. traje, traje....

Da, pitanje vremena je uvijek ključno... A na kraju se za "sitna" uređivanja, dodavanje fusnota i sl. utroši jako puno vremena.

Mr. I am M
11.03.2006., 16:00
18 mjeseci. S tim da radim full time u privatnoj firmi i imam još par aktivnosti (među ostalim i nekoliko članaka sam napisao). Što se tiče literature, veći dio sam je prikupljao za vrijeme pisanja - počnem negdje i onda me to vodi, pronalaze se novi izvori, pojave se nova otvorena pitanja koja treba riješiti i tako...
dakle, 18 mj...Nije loše...:)
Samo sitnica od pisanja.K tome dodaš 3 godine poljskog pokusa, ak nemaš sreće još te dokače te dvije lokacije...+labos=živjele biotehničke znanosti:klap:
e da, još zaboravih sušu koja ti u drugoj godini potpuno sjebe pokus...:klap:

Vojky
11.03.2006., 19:58
e da, još zaboravih sušu koja ti u drugoj godini potpuno sjebe pokus...:klap:

A tehničko dostignuće zvano kanta vode? Ili pomoć lokalnog DVD-a?

Ken
11.03.2006., 20:08
Van toka sam i nisam često ovdje, pa me zanima, Vojky rad iz čega je ovo? Koje područje?

Čestitam. :)

Vojky
12.03.2006., 13:58
Van toka sam i nisam često ovdje, pa me zanima, Vojky rad iz čega je ovo? Koje područje?

Pravo. Nemam pokusa. :)

Vojky
10.04.2006., 01:26
Evo zadnja informacija, mentor pogledao lektoriranu i grafički uređenu verziju te rekao:

- Kolega, uvezujte.

Pallas
10.04.2006., 17:26
Oooo! :five:

Pa onda je obrana brzo! :) Nakon Uskrsa?

Natch
10.04.2006., 17:28
koliko stranica?

Vojky
10.04.2006., 17:47
Oooo! :five:

Pa onda je obrana brzo! :) Nakon Uskrsa?

Pa, printanje, uvezivanje, dva vijeća između kojih mora biti rad izložen 30 dana na faksu da se mogu dati komentari, pa onda obrana, negdje lipanj mislim...

Idem sad kupit papir... :)

Vojky
10.04.2006., 17:47
koliko stranica?

S duplim proredom, kazalom i bibliografijom, negdje 670.

Natch
10.04.2006., 17:52
S duplim proredom, kazalom i bibliografijom, negdje 670.o isuse :D

Whatever
13.04.2006., 10:49
S duplim proredom, kazalom i bibliografijom, negdje 670.

Pravo :rolleyes: :D

te@
13.04.2006., 13:41
I tih 670 stranica (dobro, ajmo reć 500 bez bibliografije i kazala :D ) su sve tvoje rečenice od a do ž, nigdje nema prepričavanja nečeg što je već objavljeno, nigdje ni rečenice copy-paste-a? ;)

Vojky
13.04.2006., 18:19
I tih 670 stranica (dobro, ajmo reć 500 bez bibliografije i kazala :D ) su sve tvoje rečenice od a do ž, nigdje nema prepričavanja nečeg što je već objavljeno, nigdje ni rečenice copy-paste-a? ;)

Pa ima naravno zakoni, uredbe i pravilnici koje analiziram, te citati... No, ima i masu mog teksta, tema je nova. :)

te@
14.04.2006., 09:44
Pa ima naravno zakoni, uredbe i pravilnici koje analiziram, te citati... No, ima i masu mog teksta, tema je nova. :)

Štajaznam, 500 strana nemaju ni knjige iz neurokirurgije, jebate... :D

Vojky
14.04.2006., 10:00
Štajaznam, 500 strana nemaju ni knjige iz neurokirurgije, jebate... :D

Recimo da je to 350 strana (normalni prored). Ali, knjige od 500 strana u kojima moraš znati i fusnote nisu ništa neobično za pravni studij. Zna biti i skoro 1000, ono za naučiti svaku stranu, ne opisno znati.

Na poslijediplomskom zna biti i više, ali je način studiranja drugačiji pa je u biti lakše, nema ono "kolega, nabrojite mi...", barem nije bilo kod mene. No, i tamo je bilo jednosemestranih ispita od preko 1000 stranica i većih ispita od 8 monografija obvezne literature.

Računaj da sam imao jedan glavni zakon, dva recimo tako srodna, 5-6 uredbi i pravilnika, ustavne odredbe, komparativni dio, povijesni dio, broj međurelacija koje se mogu otvoriti je ogroman, onda treba sve razložiti, prikazati probleme, dati prijedloge de lege ferenda... Na kraju i usporediti naša rješenja sa stranim i dati mišljenje o svima, koji su primjereni, koji ne, koje su zanimljive specifičnosti... Nakupi se toga, društvena stvarnost je jako bogata!

gonesail
22.04.2006., 13:20
vjerujem ti na rijec. probat cu i ja tako, ali traje!

Vojky
01.05.2006., 13:18
vjerujem ti na rijec. probat cu i ja tako, ali traje!

Ne spominji, meni je bitno utjecalo na socijalni život u zadnje dvije godine, skoro da se sada i ne mogu snaći jer imam cijeli dan bez obveza...

castanea
04.05.2006., 09:35
đizs! svaka čast! a ja se s mentorom nikako dogovorit oko teme za magistarski.

Vojky
04.05.2006., 10:56
đizs! svaka čast! a ja se s mentorom nikako dogovorit oko teme za magistarski.

Kako to?

castanea
05.05.2006., 07:44
ja bi jednu novu temu o kojoj nema baš puno radova u hr, a on bi nešto drugo (slično) što mene ne zanima. on bi područje na kojem je on stručnjak i na kojem on dosta radi i piše. ne kužim zašto mi neće prihvatiti.

Vojky
05.05.2006., 10:13
ja bi jednu novu temu o kojoj nema baš puno radova u hr, a on bi nešto drugo (slično) što mene ne zanima. on bi područje na kojem je on stručnjak i na kojem on dosta radi i piše. ne kužim zašto mi neće prihvatiti.

Može biti puno razloga, a jedan od njih (nepošteniji) je da želi da mu ti razradiš njegovu temu, kako bi našla još literature, kako bi ga puno citirala i sl. Drugi (pošteniji) je da te smatra nasljednikom svoje katedre, da namjerava predložiti zajedničku monografiju i sl.

Meni je bilo zanimljivo, kada sam prijavio temu magisterija, onda je vijeće prihvatilo temu bez primjedbi, ali je odredilo drugog mentora, a ne onog kojeg sam predložio (čak i drugu katedru). Naime, tema je malo rubna, između 2 područja, pa je kod njih prevladalo drugo mišljenje gdje spada.

Profesor kojeg sam predložio mi je ipak jako pomogao, i sada mi je mentor doktorata.

Tema je naravno unutar njegovog predmeta, ali nije baš područje kojim se on pretežno bavi i o kojoj najviše piše - to uostalom nema ni smisla osim u područjima gdje bi se zaista mogao napraviti kontra pogled, pa fino doktoratom pobiješ pola teza koje ti je mentor razrađivao 30 godina. Naravno, prije toga bi trebala dobro proučiti kako bi mentor to prihvatio. :)

naranđica
17.05.2006., 23:59
a koja je tema?

Vojky
18.05.2006., 00:54
E, sad bi htjela sve, ovdje pričamo do razine znastvene grane... :)

naranđica
18.05.2006., 22:35
čizs, kaj se bojiš da ću ti drpit ideju? ili misliš da će tvoj rad biti u razini einsteinove teorije relativnosti pa biraš trenutak kojim ćeš promijeniti pravnu znanost kakvu danas znamo i (ne)volimo?

Vojky
18.05.2006., 22:47
Stvar je u tome da se onda definitivno gubi anonimnost, ništa drugo.

Osim toga, pravna znanost je promijenjena trenutkom kada sam upisao faks. :)

puffko
22.05.2006., 08:39

Vojky nije spomenuo kao moguci razlog odbijanja ono sto bi meni prvo palo napamet, a to je da se mozda ne osjeca kompetentnim supervizirati ono o cemu ne zna dostatno?
Mislim, biti mentor je prilicno zahtjevna stvar--trebas biti upucen u podrucje iz kojeg je tema, ako ne u svaki detalj, onda barem u to sto se objavljivalo, znati sto zaista jest zanimljiv problem, koja je nezaobilazna literatura, tko se time bavi itd. Ja sam ove godine po prvi put mentor na magisteriju i ne bi mi napamet palo supervizirati temu u kojoj se ja ne osjecam "doma" jer zelim pomoci bistroj i vrijednoj ali neiskusnoj mladoj osobi, a ne ostaviti je da se snalazi sama...inace, cemu mentoriranje?

naranđica
23.05.2006., 22:05
Vojky nije spomenuo kao moguci razlog odbijanja ono sto bi meni prvo palo napamet, a to je da se mozda ne osjeca kompetentnim supervizirati ono o cemu ne zna dostatno?
Mislim, biti mentor je prilicno zahtjevna stvar--trebas biti upucen u podrucje iz kojeg je tema, ako ne u svaki detalj, onda barem u to sto se objavljivalo, znati sto zaista jest zanimljiv problem, koja je nezaobilazna literatura, tko se time bavi itd. Ja sam ove godine po prvi put mentor na magisteriju i ne bi mi napamet palo supervizirati temu u kojoj se ja ne osjecam "doma" jer zelim pomoci bistroj i vrijednoj ali neiskusnoj mladoj osobi, a ne ostaviti je da se snalazi sama...inace, cemu mentoriranje?

ako je vojky na zg pravu onda, vjeruj mi, to nije razlog. naime, tamo su profesori neprikosnoveni autoriteti za sve:mad: ! a posebno neki koji se često pojavljuju u medijima, stručnjaci jel...

Vojky
24.05.2006., 10:07
Castanea je pitala, ne ja, ja samo daje pretpostavke...

I nisam na ZG pravu.

naranđica
24.05.2006., 22:46
nego gdje? ak se ikad odlučim na pds voljela bi izbjeć ove stare ljene prdonje, pa kakva su iskustva drugdje?

Vojky
27.05.2006., 19:54
Split. Skroz zadovoljan.

Vojky
02.12.2006., 23:24
Evo, da dignem temu...

Posao obavljen. Dr. sc. Vojky. :)

Cats
02.12.2006., 23:30
Čestitam! :lux:

Natch
02.12.2006., 23:34
Evo, da dignem temu...

:cerek: aj sad dodji na moju temu o znanstvenom radu :D;)

Vojky
03.12.2006., 00:37
Čestitam! :lux:

Hvala. Vidim da mi diže popularnost kod žena. :top:

Cats
03.12.2006., 00:52
Hvala. Vidim da mi diže popularnost kod žena. :top:
Je :cerek: već je Nać pitala broj moba :mig:

allegra
03.12.2006., 11:06
Vojky, čestitam :top:

nego, ništa ne pišeš kakva je zakuska bila?
kak' to kod pravnika izgleda?
dernek kao kod kemičara (by Mirta & Kumek :cerek: ) ili snobovski kao kod medicinara? :rofl:

Vojky
03.12.2006., 11:24
nego, ništa ne pišeš kakva je zakuska bila?
kak' to kod pravnika izgleda?
dernek kao kod kemičara (by Mirta & Kumek :cerek: ) ili snobovski kao kod medicinara? :rofl:

Ručak u dobrom restoranu blizu faksa.

gonesail
04.12.2006., 21:48
Evo, da dignem temu...

Cestitke i sa juznog juga!!!! Svaka cast!

Vojky
04.12.2006., 22:08
Hvala! Evo, baš sam danas častio u firmi...

Sad će me ovi iz prodaje pokazivat svakom novom poslovnom partneru. :)

Vojky
07.12.2006., 23:35
Hmmm... Prolazi prvi tjedan... Čini se da ta doktorska titula u privredi znači samo fancy vizitke...

te@
08.12.2006., 17:29
Hmmm... Prolazi prvi tjedan... Čini se da ta doktorska titula u privredi znači samo fancy vizitke...

Vojky prvo čestitke, veliki je posao iza tebe, svaka čast! :top:

Al, ipak malo prizemljenje, ne znam otkud ti ideja da ćeš zbog doktorske titule u hrvatskoj privredi, točnije ui privatnoj firmi, automatski dobiti povišicu plaće... Pretpostavljam da si na to aludirao ovim gore postom.

Vojky
08.12.2006., 21:13
Al, ipak malo prizemljenje, ne znam otkud ti ideja da ćeš zbog doktorske titule u hrvatskoj privredi, točnije ui privatnoj firmi, automatski dobiti povišicu plaće... Pretpostavljam da si na to aludirao ovim gore postom.

Povišicu sam dobio kada sam predao doktorat na ocjenu, 2000 kn.

U biti, malo je dosadno - nekako bih se htio više baviti istraživanjima nego obvezama koje imam na poslu.

te@
09.12.2006., 16:24
Povišicu sam dobio kada sam predao doktorat na ocjenu, 2000 kn.

U biti, malo je dosadno - nekako bih se htio više baviti istraživanjima nego obvezama koje imam na poslu.

Onda je to super. Što se povišice tiče, mada mi je malo nevjerojatno za hrvatske prilike. Rekla bih da ti je poslodavac i više nego OK.

A ako se želiš baviti istraživanjima - uvijek ti ostaje rad u znanosti. Daš otkaz i odeš na faks ili institut. Razliku u plaći neću ni spominjat. :zubo:

Vojky
09.12.2006., 20:45
Onda je to super. Što se povišice tiče, mada mi je malo nevjerojatno za hrvatske prilike. Rekla bih da ti je poslodavac i više nego OK.

Čuješ, da se nije isprsio, otišao bih drugdje. Znanje košta. I to što sam na prvoj strani company profile također košta. I to što sam u dosta velikim ugovorima s partnerima naveden kao kadar s imenom i prezimenom - također košta. Ako ja neću cijeniti svoj rad i tražiti odgovarajuću naknadu - tko će?

A ako se želiš baviti istraživanjima - uvijek ti ostaje rad u znanosti. Daš otkaz i odeš na faks ili institut. Razliku u plaći neću ni spominjat. :zubo:

Ma, plaće docenta (na što skoro mogu pikirat, jer mi treba još samo malo za ispunjenje uvjeta) baš i nisu loše za javnu službu - uz neke dodatne aktivnosti se može zaraditi i još nekoliko tisuća kuna, ali od fizički bližih fakulteta nema neke koristi - dobio sam odgovor da ih "ne zanimaju ljudi s iskustvom". Ima nekih naznaka da bih bio zanimljiv nekim daljim fakultetima, ali to je život u dva grada, malo skupo.

Ništa, sada ionako radim na knjizi, dogovorio sam tisak, a imam već i dogovorene neke radove za napisat, pa vidim kako bude išlo... Nešto gazda priča kako bi trebalo pojačat dio za edukaciju u firmi, možda to preuzmem.

Svicar
28.12.2006., 15:35
Dali se ti kuzis u medjunarodno privatno?

Vojky
31.12.2006., 15:08
Dali se ti kuzis u medjunarodno privatno?

Osnovno, međunarodno javno mi je puno bliže.

looploop
03.01.2007., 10:59

treba netko njemu pisati radove. nemoj se razocarati kad vidis svoj rad u njegovim koricama.
p

spy
05.01.2007., 19:30
Stvar je u tome da se onda definitivno gubi anonimnost, ništa drugo.

Lako te provalit.

Ljudi kad vidite tipa onak sparka ispred birca jugić, nonšalantno zatvara vrata, ulazi na terasu, baca pogled ljevo-desno, sjeda za stol, naruči cugu i otvori narodne novine....to je taj dečko:D

Vojky
05.01.2007., 22:03
Lako te provalit.

Ljudi kad vidite tipa onak sparka ispred birca jugić, nonšalantno zatvara vrata, ulazi na terasu, baca pogled ljevo-desno, sjeda za stol, naruči cugu i otvori narodne novine....to je taj dečko:D

Ah, odavno već ne čitam Narodne novine u tiskanom obliku (mada ih firma uredno prima).

No, i tamo ima zanimljivih stvari, npr. da ne čitam NN ne bih znao:

Izrazi korišteni u ovom Pravilniku imaju sljedeće značenje:
1. jaja su kokošja jaja (u daljnjem tekstu: jaja) u ljusci dobivena od kokoši nesilica namijenjena prehrani ljudi ili upotrebi u prehrambenoj industriji;
2. industrijska jaja su jaja u ljusci, uključujući i razbijena i rasplodna jaja koja nisu namijenjena prehrani ljudi ili upotrebi u prehrambenoj industriji. U industrijska jaja se ne ubrajaju kuhana jaja;
3. rasplodna jaja su jaja koja su namijenjena za valenje pilića;
4. razbijena jaja su jaja s oštećenom ljuskom i membranom, zbog kojih može iscuriti njihov sadržaj;
5. oštećena jaja su jaja s oštećenom, ali nerazbijenom ljuskom i neoštećenom membranom;
6. stavljanje na tržište je držanje jaja u svrhu prodaje, uključujući i ponudu za prodaju, te prodaju ili bilo koji drugi oblik prijenosa, bez obzira na to je li besplatan ili nije, distribuciju i druge oblike prijenosa, te uvoz i izvoz jaja.
7. pakirni centar je pravna ili fizička osoba ovlaštena za klasiranje jaja po kakvoći i težini, te pakiranje jaja, a može biti smješten u sklopu proizvodne jedinice;
8. proizvođač je osoba registrirana za proizvodnju jaja;
9. serija označava jaja iz istoga pakirnog centra koja su prikupljena na jednom mjestu i koja su predpakirana ili nezapakirana, te moraju biti označena s istim rokom upotrebe odnosno datumom pakiranja i imati jednake oznake razvrstavanja u razrede s obzirom na kakvoću i težinu;
10. veliko pakiranje je pakiranje koji sadrži više od 36 jaja;
11. malo pakiranje je pakiranje koje sadrži najviše 36 jaja. U mala pakiranja se ne ubrajaju otvoreni podlošci;
12. prodaja nezapakiranih jaja je prodaja jaja na malo, odnosno neposredna prodaja krajnjem potrošaču,
13. transportna jedinica je kontejner, pakiranje ili neka druga vrsta ambalaže u kojima se prevoze jaja.

http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2006/2561.htm

Vojky
08.01.2007., 02:26
Jedino, uhvatila me neka želja raditi u struci otkada sam doktorirao, nekako mi se ne da čekati da radno vrijeme prođe kako bih se bavio onim zašto sam škovan.

Vojky
24.01.2007., 00:53
Evo, faks je napokon poslao i potvrdnicu...

Zanimljivo "područje" više ne piše odvojeno u nazivu, kako je bilo kada sam branio magisterij magisterij: magistar znanosti, područje društvenih znanosti, polje pravnih znanosti (...), već piše doktor društvenih znanosti, polje pravnih znanosti (...).

Attack
24.01.2007., 01:54
to je problem, imaš titulu, imaš znanje ali nemaš ga gdje upotrijebit a da bude tebi po volji, a može i obrnuto, nemaš znanje, nemaš titule a nemaš ni želje za ničim pa te baš briga :zubo:

Vojky
24.01.2007., 02:48
to je problem, imaš titulu, imaš znanje ali nemaš ga gdje upotrijebit a da bude tebi po volji,

Ma, evo i knjiga će brzo, znanstvenim područjme se aktivno bavim u slobodno vrijeme, urednici časopisa već i stalno zovu, ali eto, nekako se javlja taj zov struke. :)

Pero Perić
24.01.2007., 12:55
Sad sam se ozbiljno zapalila da upišem postdiplomski... prijave su do 1.3., 6 semestara... ne znam samo kako ću stići još i to, ni ovo do sad ne stignem...
A manje ću pisat po forumu, šta sad... ha ha

Vojky
24.01.2007., 14:27
Sad sam se ozbiljno zapalila da upišem postdiplomski... prijave su do 1.3., 6 semestara... ne znam samo kako ću stići još i to, ni ovo do sad ne stignem...

Ma, stigneš, ja radim nekoliko stvari, pa sam stigao i to. Našao sam vremensku rupu iza ponoći kada nisam baš bio produktivan, a ugodno je i tiho za znanstveni rad.

Strada i koji vikend i dio godišnjeg. :)

Pero Perić
02.02.2007., 21:54
Evo predala sam danas prijavu za postdiplomski. Svejedno se još dvoumim... Sad nam je Vojky jedini dr. ovdje, tako da bi nas za otprilike 16 godina moglo biti dvoje :W

Vojky
16.02.2007., 19:10
Evo predala sam danas prijavu za postdiplomski. Svejedno se još dvoumim... Sad nam je Vojky jedini dr. ovdje, tako da bi nas za otprilike 16 godina moglo biti dvoje :W

Ima nas više, nisam jedini doktoro ovdje...

No, evo još u firmi nisu smisli što bi pametno trebao raditi doktor znanosti. :) Gazda zadovoljan jer to diže rejting firme, ali nemaju nekog normalnog posla za mene.

puffko
18.02.2007., 10:34
Ima nas više, nisam jedini doktoro ovdje...

No, evo još u firmi nisu smisli što bi pametno trebao raditi doktor znanosti. :) Gazda zadovoljan jer to diže rejting firme, ali nemaju nekog normalnog posla za mene.

Onda, trazis novi posao? Pokreces vlastitu firmu? Probat ces predavati negdje, ne nuzno na Zg sveucilistu?

Objavljivati znanstvene clanke u Hrvatskoj nije neki izazov--sanse da se clanak izazove nekakve zanimljive reakcije, pa cak i da dobije recenziju iz koje mozes nesto nauciti su male (barem je takvo bilo moje iskustvo). Falit ce ti nesto u sto mozes zagristi ;)

Vojky
18.02.2007., 16:20
Onda, trazis novi posao? Pokreces vlastitu firmu? Probat ces predavati negdje, ne nuzno na Zg sveucilistu?

Osobno bih najviše volio na faks, ali to je najmanje izgledna varijanta. Relativno brzo ću ispuniti uvjete za docenta, ali sada da će netko primiti za docenta osobu izvan sustava, dosta mala mogućnosti.

Van kruga 100 km od ZG mi se ne ide, ovdje imam stan i obavljavljam još neke posliće, a život u dva grada je malo skup za znanstvenu plaću + honorare. Van ZG su nažalost i dosta male mogućnosti za rad, NSK je po literaturi koja mi treba daleko najjača knjižnica u nas.

Svoju firmu ne bih, to traži čovjeka na 24 sata, meni je zanimljivije popodne provesti u kakvom istraživanju i pisanju nego u rješavanju poslovnih problema. Uglavnom, postoji jedno usko područje tehnologije u kojem se dosta dobro kao pravnik snalazim, nema veze s mojim znanstvenim područjem, ali mislim da ću se pokušati time više baviti u narednom razdoblju, prošle godine sam iz toga položio i certifikat, tako da mogu nastupiti kao stručnjak.

Objavljivati znanstvene clanke u Hrvatskoj nije neki izazov--sanse da se clanak izazove nekakve zanimljive reakcije, pa cak i da dobije recenziju iz koje mozes nesto nauciti su male (barem je takvo bilo moje iskustvo). Falit ce ti nesto u sto mozes zagristi ;)

Ah, bude reakcija, jednom mi je članak uletio čak i u HINA-in servis vijesti, slušam radio kada ono "prema istraživanju..." Glede ovog zadnjeg, vidjeti ću, možda se bacim na treću knjigu, ima jedno područje za koje nema kod nas sustavne monografije, možda upišem kakav online poslijediplomski (našao jedan meni jako simpatičan u Škotskoj, 2,500 funti), možda mi bude dosadno pa po prijelaznim uvjetima upišem još kakav doktorat, recimo na politologiji...

No, za sada imam tri cilja:

a) pozicionirati se bolje u tehnologiji (ako može Bill Gates s dvije godine prava, mogu i ja :))
b) rješiti uvjete za znanstvenog suradnika - docenta (jer mi se ni financijski ni drugačije ne bi isplatilo ići na faks kao viši asistent koji će za pola godine imati uvjete za docenta)
c) dovršiti obiman posao oko izdavanja knjige, napokon ide u prijelom naredni tjedan...

Sve tri recenzije su jako dobre:

S obzirom na nespornu činjenicu da je riječ o vrsnom dijelu, monografiji, jedine takvog naslova i sadržaja u Republici Hrvatskoj, koja ima teorijske i praktične vrijednosti, predlažem da se knjiga dr.sc. xxxx čim prije objavi.

U pitanju je monografija, prva takve vrste u hrvatskoj xxxxx jurisprudenciji. (...) Smatram da je opravdano tiskati knjigu xxxx autora xxxx zbog njene aktualnosti i praktične vrijednosti. Knjiga je pisana suvremenom terminologijom, sadrži niz originalnosti, bogata je različitim podacima i prilozima, što sve rezultira jasnim pregledom analizirane materije. (...) Zbog svoje prvenstveno znanstvene vrijednosti, preporučujem je za tiskanje.

Djelo xxxx cijenjenog autora xxxx je sveobuhvatno, cjelovito i sustavno. Koristi se u radu kao autor ovog značajnog znanstvenog rada uporabom korektne i uvjerljive stručne terminologije. I na kraju: teorijska, pravna i praktična vrijednost ovog djela je nesumnjiva, praktična i pravno i gospodarski vrlo opravdana. (...) Znanstveno i uljudno predlažem da se knjiga autora xxx čim prije objavi kao monografija.

puffko
19.02.2007., 11:25
Ah, bude reakcija, jednom mi je članak uletio čak i u HINA-in servis vijesti, slušam radio kada ono "prema istraživanju..."

Takve reakcije su super, ali meni u Hrvatskoj fale reakcije ljudi iz podrucja, koji me mogu i posteno kritizirati. Za to je hrvatska znanstvena zajednica premala.

Znanstveno i uljudno predlažem da se knjiga autora xxx čim prije objavi kao monografija.[/I]

"Znanstveno i uljudno" :rofl:
Bravo na recenzijama :top:

Vojky
19.02.2007., 13:55
Takve reakcije su super, ali meni u Hrvatskoj fale reakcije ljudi iz podrucja, koji me mogu i posteno kritizirati. Za to je hrvatska znanstvena zajednica premala.

Pa iskreno, ja sam u svom uskom području prvi. Još bolje, taj pravni model smo na području kojeg sam obrađivao primijenili praktično jedini u svijetu. :)

"Znanstveno i uljudno" :rofl:
Bravo na recenzijama :top:

A, profesor je bečka škola, stari gospodin, no s obzirom kako je teško knjigu izdat, sasvim je primjereno.

Hvala!

žuti patuljak
21.03.2007., 10:22
Voyki, zapeo sam na onaj dio gdje govoriš da trebaš "rješiti uvjete za znanstvenog suradnika - docenta". Ja sam znanstveni suradnik (25 CC radova)i još uvijek znanstveni novak. Već se više od godinu dana mučim s omalovažavanjem na poslu od strane nadređenog koji me koči s napredovanjem u docenta. Blago je reći da sam lud, psihički utučen... J...faks i sve u vezi s njim. Ako nisi član nekog "bratstva" na fakultetu polako ugibaš. Ja sam u fazi dizanja ruku od svega i mislim otići u neko od ministarstava, državnu službu ili nešto slično. Autogeni trening tipa "još malo, još samo malo izdrži" više ne pali. 35 godina je iza mene, djeca... Nemam snage.
Ne znam koliko je pametno napuštati dobar posao za fakultet. Možda moj primjer nije tipičan, ali barem sam ti pokušao pokazati i ovu stranu kada od
stručnjaka i znanstvenika (p)ostaješ samo znanstveno roblje. Pozdrav!

gonesail
23.03.2007., 03:18
kad vidim ovo ispod pitam se da li ima smisla doktorirati (sto radim sad) i onda se pomuciti doci na fakultet!!!

kad opet mislim o svemu mislim da radom u stvarnom svijetu ima toliko toga sto mogu reci ljudima koji zele slusati!

molim misljenje!!!!

Voyki, zapeo sam na onaj dio gdje govoriš da trebaš "rješiti uvjete za znanstvenog suradnika - docenta". Ja sam znanstveni suradnik (25 CC radova)i još uvijek znanstveni novak. Već se više od godinu dana mučim s omalovažavanjem na poslu od strane nadređenog koji me koči s napredovanjem u docenta. Blago je reći da sam lud, psihički utučen... J...faks i sve u vezi s njim. Ako nisi član nekog "bratstva" na fakultetu polako ugibaš. Ja sam u fazi dizanja ruku od svega i mislim otići u neko od ministarstava, državnu službu ili nešto slično. Autogeni trening tipa "još malo, još samo malo izdrži" više ne pali. 35 godina je iza mene, djeca... Nemam snage.
Ne znam koliko je pametno napuštati dobar posao za fakultet. Možda moj primjer nije tipičan, ali barem sam ti pokušao pokazati i ovu stranu kada od
stručnjaka i znanstvenika (p)ostaješ samo znanstveno roblje. Pozdrav!