View Full Version : Sve o farbama za kosu, bojanju, pramenovima....
stranice :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
15
16
Josipal
23.02.2009., 12:26
Kad dodjes u Zagreb javit cemo se mom brici: dodje k meni i sredi te tocno kako zelis uz nekoliko vlastitih ideja... Uvijek ispadne genijalno...:p
:P ako ces mi kuhati i rucak :raspa:
Jenna X
24.02.2009., 13:02
dajte mi recite koje vam boje najbolje prekrivaju sijede?
i je li točno da za prekriti sijede treba staviti puno više farbe u odnosu na hidrogen nego za farbanje kose koja nema sijedih?
nešto mi je jednom neka frizerka pričala o tome, ali nisam sigurna da sam dobro zapamtila. :confused:
taniaaa
24.02.2009., 13:23
trebam savjet....:D
imam jako svijetlu put,točnije ko kreda sam,ali imam malo tamnije obrve i plave oči...
trenutno imam jako tamnu smeđu kosu,skoro pa crnu,ali bi ju htjela posvijetlit...
koja boja bi mi najbolje pristajala...kad sam počela sa tamnijom kosom mi se svidio taj kontrast,izgledala sam ko porculanska lutkica:)ali s vremenom je ošlo u pretamno:(
sad bi za promjenu htjela ić u možda neke plave nijense,onak pepeljaste...al opet da mi se ne tuče previše s obrvama...:ne zna:
Citam o pramenovima i ovo me zaintrigiralo.
Da li to netko kod nas radi? :)
Zvjezdica86
24.02.2009., 17:25
Citam o pramenovima i ovo me zaintrigiralo.
Da li to netko kod nas radi? :)
pojasni:D
ja sam jucer bila na pramenovima i moja frizerka je buncala da je sad ti hit itd.
i mislim da sam izasla s tim na glavi :misli:, a ocito nisam ni svjesna da je to sad in :zubo:
uglavno, imam cokoladnu podlogu(citaj tamno smedja) i stavila mi je bijele pramnoeve koje je nanosila rucno , jako tanke, ne guste, a ne premalo, ...
kasnije je sve to trebalo lijepo slojevito osisati da dodju do izrazaja i ispalo je super.
To su pramenici koji bi trebali izgledati prirodno, kao od sunca, rade se kistom, samo se povlaci gore tanje dolje prema krajevima deblje.
Daj sliku:)
Zvjezdica86
24.02.2009., 17:40
To su pramenici koji bi trebali izgledati prirodno, kao od sunca, rade se kistom, samo se povlaci gore tanje dolje prema krajevima deblje.
Daj sliku:)
slikica kasnije ...
dosla sam tek kuci, vozikali smo se s motorom i kosa mi je :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Zvjezdica86
24.02.2009., 17:44
je to nest slicno ovom :misli:
nasla sam u google trazilici.
http://img147.imageshack.us/img147/9433/90426864.jpg (http://imageshack.us)
Trebali bi zgledati kao kosa od Gisele, ovo bas ne izgleda prirodno:misli:
Zvjezdica86
24.02.2009., 17:51
Trebali bi zgledati kao kosa od Gisele, ovo bas ne izgleda prirodno:misli:
aha, od gisele:confused::ne zna:
nasla sam...ehm..nisam takva...
ja imam tamniju podlogu i dost svijetle pramenove, ne izgleda bas ko da su od sunca, ko kod nje:ne zna:
Zvjezdica86
24.02.2009., 19:10
http://img88.imageshack.us/img88/2696/kosa.jpg (http://img88.imageshack.us/my.php?image=kosa.jpg)
http://img255.imageshack.us/img255/8982/kosa5.jpg (http://img255.imageshack.us/my.php?image=kosa5.jpg)
prekrasno :cerek: :cerek: :top: baš se fino sve stopilo
ovchica
24.02.2009., 23:28
dajte mi recite koje vam boje najbolje prekrivaju sijede?
i je li točno da za prekriti sijede treba staviti puno više farbe u odnosu na hidrogen nego za farbanje kose koja nema sijedih?
nešto mi je jednom neka frizerka pričala o tome, ali nisam sigurna da sam dobro zapamtila. :confused:
Ne znam za ovo kaj ti je frizerka rekla. Prvi put čujem za to :ne zna:
Meni su dobro prekrivale pallette a i čula sam da dikson dobro prekriva.
Mene isto zanimaju dikson smeđe nijanse, jel koja od vas cura to koristila?
žalfija
25.02.2009., 00:02
Točno je ovo za sijede. Farbam mamu u smeđe, a ona ima puno sijedih pogotovo na vrhu glave i oko ušiju. Znači boje koje se miješaju 1:1 u protivnom sijede znaju biti zlaćane ili narančaste. Ona koristi Welle boju, nijansa Hazelnut olitiga lješnjak i dobro joj prekrije. Obično joj pofarbam izrast i pustim pol sata, onda razvučem boju i pustim još 10 min.
idealno--losa
25.02.2009., 00:04
Koje najcesce koristite? Ja sam isprobala sve i svasta i nicim posebno nisam bila zadovoljna, sem Redkenom dok sam isla u frizerski salon ali vise nemam novaca za to :(
Dugo vremena sam se farbala u dosta svijetliju boju i sad nikako ne uspijevam da je potamnim.
Par puta sam dobila zeljenu boju, priblizno prirodnoj ali bi mi se svaki put nakon neka 4 pranja isprala djelimicno, pa tako nakon deset-petnatest dana bi bila daleko od prvobitne i onda opet cekam do novog farbanja, a sve boje su trajne.
Kako se vi farbate, u cjelosti ili samo pramenove izvlacite, sami ili kod frizera, koju marku i nijasnu, stupanj trajnosti (trajna, ton na ton, preljev)?
Ako se farbate same i to po cijeloj duzini kako uspijevate ravnomjerno nanijeti boju.
Ja sad opet idem u malo svjetliju od moje, uzela sam Feria 5.34 Shining Bronze i mislim da pomjesam na onim Color Boosterom (samo tubica sa koncentrovanom bojom) - nijansa je P10 Flash Beige Brown, malo da pojacam posto mi se ispira boja. Ne znam smijem li to uraditi :rolleyes:
Inace ova farba se mijesa sa nekim posvjetljivacem od 30 ml (nje dodje 9ml) i plus 80 ml hidrogena, ali ja bih dodala u ovu obicnu bronzu boju iz te tubice. Samo se plasim da ne ispadne preintenzivno
:confused:
Ne znam one crvene Feria sto sadrze - da li posvjetljivac ili ne?
Ako nemaš novaca za frizerski salon, preporučila bih ti Dikson, koja je profesionalna boja a može se nabaviti u parfumerijama Iris, npr.
Ja inače koristim Palette... ili općenito Schwartzkopf, oni su mi definitivno najbolji i imaju odličnu paletu boja.
Jenna X
25.02.2009., 11:38
Točno je ovo za sijede. Farbam mamu u smeđe, a ona ima puno sijedih pogotovo na vrhu glave i oko ušiju. Znači boje koje se miješaju 1:1 u protivnom sijede znaju biti zlaćane ili narančaste. Ona koristi Welle boju, nijansa Hazelnut olitiga lješnjak i dobro joj prekrije. Obično joj pofarbam izrast i pustim pol sata, onda razvučem boju i pustim još 10 min.
čekaj, možeš mi još malo pojasniti? ovo 1:1 znači na jednu bočicu hidrogena jedna tuba boje? ali mislim da tako piše i u uputama, recimo za keune boje, da se uvijek miješa 1:1. znači, to je normalno, ne stavlja se veća količina boje (za sijede)?
koju wella boju kupuješ? neki kolor šampon ili neku profesionalnu, u tubi?
I ja imam par sijedih i to na vrhu glave, i farbam normalno Loreal Casting bojom, sve mi prekrije :ne zna: .
lee lee
25.02.2009., 17:26
imam problem,farbam se već godinama i nikad nisam imala nikakvih problema,al evo zadnja 2 farbanja su me totalno izbezumila.
nakon bojanja vlasište me svrbi za poludit i onako '"zateže". napominjem da sam se bojala jutros,a to je počelo popodne. prošli put sam pomislila da je možda stvar bila u boji za kosu,al sad je očito da nije. još sam nakon toga naravno dobila perut i počela mi je opadat kosa ko luda. ne znam šta da radim :ne zna:
jel imao neko slićan problem?
bilo kakav savijet je dobrodošao jer ja stvarno ne znam šta da radim! :s
NinaLady
25.02.2009., 19:37
imam problem,farbam se već godinama i nikad nisam imala nikakvih problema,al evo zadnja 2 farbanja su me totalno izbezumila.
nakon bojanja vlasište me svrbi za poludit i onako '"zateže". napominjem da sam se bojala jutros,a to je počelo popodne. prošli put sam pomislila da je možda stvar bila u boji za kosu,al sad je očito da nije. još sam nakon toga naravno dobila perut i počela mi je opadat kosa ko luda. ne znam šta da radim :ne zna:
jel imao neko slićan problem?
bilo kakav savijet je dobrodošao jer ja stvarno ne znam šta da radim! :s
Koju boju koristiš? Da nisi možda promjenila boju pa te nova boja iritira?
zabranjena
25.02.2009., 19:50
evo samo javljam žalfiji da sam probala od biokapa švedsko plavu i mogu reći da su boje odlične. daleko od toga da će vam boja biti kao na slici ali kosu će vam posvijetliti bar za 2 nijanse, bez narančastog tona jer u sebi ima pepeljasti pigment. jedini problem je što mi je na svijetlim pramenovima uhvatila malo previše sivo što ja ne volim ali to se evo već nakon drugog pranja ispralo. inače boja je idealna za lagano posvijetljivanje, svi su sastojci prirodni i nimalo neoštećuju kosu
lee lee
25.02.2009., 20:20
Koju boju koristiš? Da nisi možda promjenila boju pa te nova boja iritira?
uvijek sam koristila schwartzkopf,pomislila sam da je stvar u boji pa sam ova jput uzela garnier. jedina razlika je u tome što sam promijenila nijansu. do prije 2-3 mjeseca sam bila ljubičasta pa sam se prebacila na smeđu.
misliš da stvar može biti u nijansi?
uglavnom,idem ujutro kod doktorice da mi da nešto da se izljećim,al ne znam šta ću ubuduće...
NinaLady
25.02.2009., 20:24
Nebi rekla da je stvar u nijansi, čak me nebi čudilo da se radi o plavim bojama, one su dosta agresivnije, pogotovo ako imaju neki izbjeljivač u njima...
Neznam zašto bi imala takvu reakciju, možda su promjenili neke sastojeke na koje si ti alergična :ne zna:
S razlogom postoji onaj test prije bojanja...
Ja sam mislila da ti je to od promjene marke boja s kojima si se farbala...
Najblje ti je da odeš doktorici, tj dermatologici...
lee lee
25.02.2009., 20:44
ko što rekoh-gibam sutra.
bome ni meni nije jasno,kolko god vrtim u glavi :kava:
kak god,mislim da je odluka pala,pokušat ću se vratit na svoju prirodnu kolko god mi gadna bila prije 10ak godina,možda mi sad bude lijepa :cerek:
izbjeljivać? pošto ljubićasta ima dosta crvenog pigmenta koji mi i sad izbija ispod ove smeđe,jel uspije on to izvuć?
nina,tenk ju :mig:
NinaLady
25.02.2009., 21:01
ko što rekoh-gibam sutra.
bome ni meni nije jasno,kolko god vrtim u glavi :kava:
kak god,mislim da je odluka pala,pokušat ću se vratit na svoju prirodnu kolko god mi gadna bila prije 10ak godina,možda mi sad bude lijepa :cerek:
izbjeljivać? pošto ljubićasta ima dosta crvenog pigmenta koji mi i sad izbija ispod ove smeđe,jel uspije on to izvuć?
nina,tenk ju :mig:
Na ovo imam samo jedan odgovor NE :D
To ti govorim za tvoje dobro, ne želiš izgledati kao mandarina :D
Nažalost crveni pigment je teško "ubiti" jedino da se pofarbaš nekom pepeljastom smeđom za koju vjeruješ da je najbliža tvojoj prirodnoj (pretpostavljam da neznaš koja ti je prirodna ko ni ja :rofl:)
Pepeljaste ti završavaju sa .1 ili .19 al tak nekak, za tak nešto ti je bolje uzeti neku skuplju profesionalnu boju (probaj izbjeć Keune ili Dikson).... odi u frizerski pribor, uzmi wellu ili alfapfarf :top:
Jenna X
25.02.2009., 21:09
(probaj izbjeć Keune ili Dikson).... odi u frizerski pribor, uzmi wellu ili alfapfarf :top:
zašto izbjeći keune i dikson? one nisu dobre? :confused:
žalfija
25.02.2009., 22:42
čekaj, možeš mi još malo pojasniti? ovo 1:1 znači na jednu bočicu hidrogena jedna tuba boje? ali mislim da tako piše i u uputama, recimo za keune boje, da se uvijek miješa 1:1. znači, to je normalno, ne stavlja se veća količina boje (za sijede)?
koju wella boju kupuješ? neki kolor šampon ili neku profesionalnu, u tubi?
Ma da to je točno, nisam stručnjak, ali probale smo i smeđe bez amonijaka koje se miješaju 1:2, lijepo se boja razvije, sjajna i sve, ali sijede izbijaju žućkasto i gotovo, bar na mojoj mami. :D Normalno nije pravilo, to je samo bilo naše iskustvo.Kupujem joj običnu Wellu iz DM-a onu u žutoj kutiji. Znale smo uzeti i Loreal Preferance color šampon, neznam točno koja nijansa, zlatno smeđa u svakom slučaju i isto je sve prekrilo. Nekoliko puta si je sama kupila Palette, neku mliječnu čokoladu, nije joj bila dobra, boja pretamna, a sijede su joj izbile. U svakom slučaju treba ih dobro natopiti i pustiti bar pol sata, kao i svaki drugi izrast. Evo toliko znam o smeđim i sijedima, možda netko drugi ima više iskustva.:)
zabranjena- baš mi je drago da ti je Bio cap dobro ispala, nije žuta kažeš? Odlično, ja sam uvijek za što manje kemije ako je moguće!
lee lee
26.02.2009., 14:51
evo žene sam da javim da sam bila jutros kod doktorice. dala mi injekciju,kremu i neki losion,a kad prođe upala dat će mi i nešto za oporavak vlasišta.
nina-našla sam sliku iz osnovne :rofl: i skontala da zapravo imam baš lijepu prirodnu boju,neki lješnjak. a ja bila sigurna da je neka ružna mišija :D
uglavnom,skontala sam da se sad neću par mjeseci farbat. radije ću hodat s izrastom neg da ostanem bez kose.
jel postoji mogućnost da mi se nakon par mjeseci što se ne bi farbala boja ispere skoro do kraja? :ne zna:
NinaLady
26.02.2009., 16:16
zašto izbjeći keune i dikson? one nisu dobre? :confused:
Zato što su dosta jake i agresivne, Keune se pokvario totalno,a za Dikson su mi savjetovali da ju bolje ne uzmem...
Ako baš želiš boju koja će prekriti sjede kupi neku profesionalnu, npr Wella imaš je za kupiti u frizerskom priboru na Kvatriću :mig:
Nažalost rijetko koja boja iz dma (dakle za kućnu upotrebu) dobro prekrije sijede jer se one dosta ispiru...
evo žene sam da javim da sam bila jutros kod doktorice. dala mi injekciju,kremu i neki losion,a kad prođe upala dat će mi i nešto za oporavak vlasišta.
nina-našla sam sliku iz osnovne :rofl: i skontala da zapravo imam baš lijepu prirodnu boju,neki lješnjak. a ja bila sigurna da je neka ružna mišija :D
uglavnom,skontala sam da se sad neću par mjeseci farbat. radije ću hodat s izrastom neg da ostanem bez kose.
jel postoji mogućnost da mi se nakon par mjeseci što se ne bi farbala boja ispere skoro do kraja? :ne zna:
A jel ti rekla zbog čega ti se to desilo s tjemenom? :confused:
Jesi joj rekla s čim se bojaš?
Pusti kosu sad na miru, nemoj se igrati s time.. ja sad neznam kolko je različita tvoja prirodna od farbane, ali ako si se farbala s bojama iz dma trebalo bi se bar malo isprati....
Meni se sve one ispiru makar nemora biti...
Nemoj se niš brinuti, uvijek si možeš svaka 2 tjedna staviti onaj preljev od paletta u vrećici da ti malo osvježi boju... ma nije ni izrast tako loš :)
Osim ako imaš plavu kosu i izvire crni izrast... ili crnu kosu i plavi izrast... e to je gadno :D
žalfija
26.02.2009., 17:43
:horor: Hitno se prestati farbati barem nekoliko mjeseci! Ako budeš imala krizu, javi izvući ćemo te. Za ozbač, boje za kosu sadrže (pored svih drugih supstanci) i taj neki agresivni para-phenylenediamine, skraćeno PPD koji može izazvati strašne alergije, crvenilo i ostale neugodnosti na vlasištu. Normalno kod većine ne izaziva ništa, al evo na tebe se nalijepilo. Također, čitala sam da ga tamne nijanse imaju u većem postotku tj. što tamija boja to više PPD-a, progooglaj malo. Ja sam prije 4 god. ošišala svu farbanu kosu, ne zato jer sam je uništila nego mi došlo i stvarno je boja bila totalno lijepa, a ko curica sam bila uvjerena da je mišja, he he. Možda se zaljubiš u svoju kad je vidiš, ako ne ima sad i kod nas toliko biljnih boja tipa Bio cap, Color erbe, Logona, Hennaplus (ja sve isporbala osim Logone), uostalom u smeđe se možeš obojati kanom ili zelenim ljuskama oraha...I da postoji mogućnost da se boja ispere, ne skroz, al ono...
lee lee
26.02.2009., 18:10
puno hvala žene,divne ste mi :cerek: :grli:
p.s. nina,doktorica je rekla da mi je očito vlasište bilo oslabljeno (što jest-opadanje kose i perut) i sad sam ga još ekstra iziritirala i eto ga sranja. uglavnom,trackam se i mackam,odspavala dobru turu od injekcije i ne farbam se narednih mejseci ni za živu glavu :D
ak baš,baš bude kriza javim se u vezi preljeva.
još jednom-divne ste :cerek:
NinaLady
26.02.2009., 18:22
Ma niš... eto izdrži sad malo bez farbanja... njeguj kosu i vlasište i sretno drugi put:)
Neće biti tako strašno ak se ne farbapš neko vrijeme :mig:
@Žalfija, meni je kosa bila u 100x lošijem stanju kad je bila plava nego sad, kad sam najtamnija smeđa :ne zna:
Pa sad mi je malo to neobično da one sadrže više tih toksina
HappyWorm
26.02.2009., 18:27
evo samo javljam žalfiji da sam probala od biokapa švedsko plavu i mogu reći da su boje odlične. daleko od toga da će vam boja biti kao na slici ali kosu će vam posvijetliti bar za 2 nijanse, bez narančastog tona jer u sebi ima pepeljasti pigment. jedini problem je što mi je na svijetlim pramenovima uhvatila malo previše sivo što ja ne volim ali to se evo već nakon drugog pranja ispralo. inače boja je idealna za lagano posvijetljivanje, svi su sastojci prirodni i nimalo neoštećuju kosu
ej di si kupila tu farbu? koliko košta i koja je nijansa dobra za plavu više na bijelo, ne sivo?:D
lagano posvjetljivanje :misli: koliko je to jel baš plavo :zubo:
žalfija
26.02.2009., 22:21
Ja sam cijeli život u fazi ili crvene ili plave kose. S tim da sam se u crveno farbala prije skoro 15 god. kao klinka sa pravim bojama. Kasnije sam uvidjela prednosti kane i samo po njoj šibala godinama. Onda mi je dosadilo, pa sam pustila svoju, zaželjela se plave, a imam i koju sijedu pa se opet farbam, ali sad brijem na fine farbe ili biljne. Kako sam i inače uživljena u snagu prirode malo sam proučavala sastave boja i eto nije da tamnije imaju više kemije, imaju isto vjerojatno, samo tamne imaju više tog vražjeg PPD-a što vjetojatno ima veze sa nijansom, plave imaju više amonijaka, al eto ispada da amonijak koji je ipak iz prirode manje škodi nego taj vražji PPD. Kao što rekoh, većina ljudi nije osjetljiva na taj sastojak, al evo ima iznimaka, kao i reakcije na neke šampone, kreme... ono ima nas svakakvih osjetljivih i manje osjetljivih. Sva sreća ima danas dosta boja na tržištu.
A što se tiče Biocapa ima ga samo u ljekarnama (cca 70 kn) i sa njim maximalno možete izvući posvijetljivanje do razine 8., zato bi cure koje imaju jako svijetlu nijansu mogle ispasti pretamne, zelenkaste zbog kane i drugih trava koje su u sastavu i tako...ja sam te boje stavljala isklučivo na prirodnu kosu i kaniranu. Tako da ne garantiram za izbijeljenu. However, za smeđe nijanse su zakon, stavljala mami smeđu Biocap na farbanu i bilo je sve ok, samo ona ima jako puno sijedih, luđački joj brzo raste kosa (nisam to naslijedila nažalost) i voli imati običnu farbu pri ruci da može brzo natrackat te sijede na sljepoočnicama koje mrzi, a vide joj se 10 dana nakon farbanja. I tako....:)
NinaLady
27.02.2009., 17:52
Hehe Žalfija, izgleda ja svaki put naučim nešto novo :top:
Ajde dobro je i to znati :mig:
Hm... možda bi se i ja mogla prebaciti na kavu biljnu boju... ionak mi treba neka obična četvorka...
žalfija
27.02.2009., 18:13
Pa čuj, godine kemijanja, malo interneta, opsesivnog čitanja sastojaka, ma vještica sam prava, čaram baram...a i Trst je uvijek bio blizu pa kad vidiš kakve su boje imali tamo prije 10 god. i sad isto zapitaš se...Kupovala sam tamo Belle Color od Garniera kad je tek izašao, imali su neke nijanse koje se tu uopće nisu uvozile i kunem se da su za talijansko tržište bile bolje nego za naše! Ista stvar kao sa praškom za robu i suđe!:mad:
username not in use
27.02.2009., 18:42
Molim savjet, frendica je jučer stavila l'oreal casting i ispala joj je pretamna boja :( Mora li čekati da se ta boja donekle ispere ili se može npr.sutra već opet pofarbati sa svjetlijom bojom?
Hvala!
Via0071
28.02.2009., 16:58
nakon par godina prirodne boje,neka svijetlija smeđa nijansa,ali i rekli su mi i skužila sama da imam crveni pigment,dosadila mi.
htjedoh na svjetlije,izvukli mi pramenove 1 plavi 1 smeđi.bila sam si koma,jer ti plavi su ispali dosta dosta svijetli,ma ko sijedi.
nisam se mogla gledati,nakon mj.dana otišla u dm,uzela loreal tamno blond,ofarbala se.dosta tamno je ispalo.tamno smeđe.od toga je prošlo mj.dana.baš sam ni tu ni tamo s bojom.jel pametno sad opet nešto kemijati ili čekati još neko vrijeme?
i, kako će mi uopće reagirati boja ili opet neki pramenovi na sve to,pogotovo zbog pramenova otprije?
šta kažete??
Molim savjet, frendica je jučer stavila l'oreal casting i ispala joj je pretamna boja :( Mora li čekati da se ta boja donekle ispere ili se može npr.sutra već opet pofarbati sa svjetlijom bojom?
Hvala!
Koja novost :kava:
Skoro sve smo prošle tu vražju Casting školu. Boja na kutiji predivna i sve, a onda ispadneš potpuno crna.
Ja sam prala kosu 3 puta dnevno i za tjedan-dva se isprala ta crna boja. :mig: (znam da nije neki savjet, al :ne zna:)
Cure, ima koja krasna Biokap čokoladno smeđa, al ne pretamna?
Tražim po netu, al nema baš slikica:ne zna:
Zlatna cura
28.02.2009., 18:35
nakon par godina prirodne boje,neka svijetlija smeđa nijansa,ali i rekli su mi i skužila sama da imam crveni pigment,dosadila mi.
htjedoh na svjetlije,izvukli mi pramenove 1 plavi 1 smeđi.bila sam si koma,jer ti plavi su ispali dosta dosta svijetli,ma ko sijedi.
nisam se mogla gledati,nakon mj.dana otišla u dm,uzela loreal tamno blond,ofarbala se.dosta tamno je ispalo.tamno smeđe.od toga je prošlo mj.dana.baš sam ni tu ni tamo s bojom.jel pametno sad opet nešto kemijati ili čekati još neko vrijeme?
i, kako će mi uopće reagirati boja ili opet neki pramenovi na sve to,pogotovo zbog pramenova otprije?
šta kažete??
Je li ti te plave pramenove s blajhom radila? Jer, koliko znam, onda na njih baš ne hvata nikakva farba.
Nemoj više sama kemijati, idi pitaj nekog iskusnog frizera tj. odi se pofarbati u salon. Ali, nemoj stavljat pramenove, jer očito ti se to ne sviđa, a svijetle pramenove ti skoro svi izvlače blajhom, nego probaj ići na svijetliju farbu kompletno, bez pramenova. Neka te s nekom svjetlo blond sad pofarbaju, jer ako uzmeš tamniju od toga neće baš biti neka velika razlika od ove koje sad imaš. Recimo, neku svjetlo pepeljasto plavu, ako imaš puno crvenog pigmenta, a to ne želiš.
Via0071
28.02.2009., 19:03
je,je, s blajhom mi je radila,ubije me to svijetlo,skroz beživotno ispadnem :bonk: .a,nešto sama kemijala ne budem.to je ono-hoćeš povoljnije proći ,a na kraju...
žalfija
28.02.2009., 22:58
Slažem se s onim šta ti je Zlatna rekla. Kad sam prvi put prelazila iz crvene u plavu, nakon 6mj. ispiranja išla sam na plave pramenove na cijelu glavu i to na foliju. Bili su predivni, ali rade ih blajhom i gotovo. Nakon toga sam prešla na Garnier Belle color, tada su bile odlične koristila sam 8.1 svijetlo pepeljasto plavu i nakon 3mj. nijansa se totalno izjednačila, godinama sam se samo tako farbala.
Ti sad nemoj nikakve pramenove slučajno, nego nađi neku nijansu koja ti se sviđa i nakon jedno tri farbanja (doma ili u salonu) trebalo bi biti sve isto, eventualno se malo šišni.
Ako ti je Loreal bio dobar kao farba sad samo uzmi neku drugu njihovu samo svijetliju.
Via0071
28.02.2009., 23:53
znači,u biti već bih najnormalnije mogla ponovno...e,pa ići će iva...ne mogu se ovakva vidjeti.kosa u repu,stalno.
litllegirl0011
01.03.2009., 00:35
hej...m0že savjet 0d 0nih k0ji 0tprilike znaju...0vak, k0sa mi je inače prir0dn0 svjetlija, ne plava, neg0 nešt0 između plave i smeđe...Ali ja je farbam u svijetle pramen0ve već dvije g0dine...I sad više nebi. Neda mi se staln0 t0 k0d frizera, pun0 mi i para...Neg bi se sad sama 0farbala u neku ist0, svijet0 smeđu/plavu...Pa me zanima,dali bi mi k0d t0g prv0g farbanja ispal0 nešt0 šaren0,znači da mi zb0g pramen0va ne pohvata se sve kak0 baš želim?!!! neki mi kažu da će mi bit tak0 a neki ne...i ka0 da ne uzimam svijetlu smeđu jer bi mogla tamna ispast jer mi je 0vo sada svijetl0 dosta... :/ hmmm
sad_girl17
01.03.2009., 10:38
ja sam probala palete deluxe u crnoj boji, boja je stvarno super, imam ju već 3 mjeseca i čak i kada se isprala boja, kosa mi dobro izgleda.
ovchica
01.03.2009., 15:54
Prijavljujem da sam probala dikson boju 4N, smeđu i da mi nije NIŠ primila. Hitila sam je u smeće i nikad ne bum kupila nijednu njihovu farbu. Blajh im je dobar i jeftin BTW.
MacaKlinka
01.03.2009., 17:52
čitala sam da je netko od vas koristio Biokap boje i da je jako zadovoljan. Vidim na netu da su neke Biokap delikato tinta, a druge Biokap tinta, pa da li su jedne preljev, a druge trajna boja?
žalfija
01.03.2009., 19:34
Evo našla sam stranicu (www.metropoliten.rs/glavno-proizvod.php?ID=820) neke ljekarne or vatever i tu su lijepo opisani svi proizvodi od Biokapa. Ima i nijanser svih boja, a pojma nisam imala da imaju i neke kreme za posvijetljivanje i svašta!:D
MacaKlinka
02.03.2009., 10:19
Evo našla sam stranicu (www.metropoliten.rs/glavno-proizvod.php?ID=820) neke ljekarne or vatever i tu su lijepo opisani svi proizvodi od Biokapa. Ima i nijanser svih boja, a pojma nisam imala da imaju i neke kreme za posvijetljivanje i svašta!:D
Hvala!
●pOppY●
04.03.2009., 18:54
meni treba isto pomoć...pliz....ja sad prvi put idem kod frizera u vezi farba uopče...ali pramenove..imam smeđu kosu i stavit ću plave,malo gušče i sad neznam kak je to s tim bojama i to...jel se nakon prvog stavljanja isuši kosa i uništi ili??..jel će se boja isprat ili će bit postojana i lijepa(za izrast znam)...??...jel frizerkama treba objašnjavat detaaaljno koliko guste i to pramenove želim ili??..jel se dosta cura žalilo da su im pogriješile boju i sve to...dakle ja njima moram potanko sve objasnit od boje do svega?!?..thx unaprijed..
žalfija
04.03.2009., 19:02
Ma biti će sve uredu. Ja sam do sada tri puta u životu izvlačila pramenove i to kod tri različite frizerke. Na foliju, ne volim na kapu jer mi se ne sviđa kako znaju ispasti oko slijepoočnica i tako, uglavnom uvijek naglasim da želim različitih debljina, tj. dva tanka jedan debeli, jer obično izvlače na foliju po tri skupa, tako mi je najljepše. Pa ti lijepo reci kakve želiš. :)
malla018
04.03.2009., 21:21
hej.. nova sam na forumu.. ovak, imam jedno pitanje, nadam se da je ovo prkladan podforum.. imam prirodno tamnu plavu kosu, blijedu put i plave oči, pokoji plavi pramen što je još ostao od prije nekog vremena.. sad bih htejla nešto novo, ramišljam o svijetlo smeđoj boji.. znači, malo tamnijoj od moje.. ali nikako ne bih htjela tamno smeđu.. možda bih prvo probala s preljevom.. i kosa mi jako brzo raste, pa mislim da bih trebala često bojati izrast.. što bi mi predložile? koju boju? neki savjet?
litllegirl0011
10.03.2009., 19:28
cure..trebam jedan d0baar savjet!
dug0 sam imala plave pramen0ve...pepeljast0 plave...baš su bili lijepiii :)
al 0dličila se ja mal0 promjenit...i reko idem se pofarbat u svijetlo smeđu...(kod kuće) i meni ispadne fino smeđa s narančastim! jako ružnoo....i sad bi ja to farbala u neku boju meda...znači neku tamniju plavu...Pa me zanima ako netko je već radio to, koju b0ju točno ste koristile i jel bilo dobro?!
m0liiiim vas da mi netk0 odg....sutra bi se farbala....:(
hej.. nova sam na forumu.. ovak, imam jedno pitanje, nadam se da je ovo prkladan podforum.. imam prirodno tamnu plavu kosu, blijedu put i plave oči, pokoji plavi pramen što je još ostao od prije nekog vremena.. sad bih htejla nešto novo, ramišljam o svijetlo smeđoj boji.. znači, malo tamnijoj od moje.. ali nikako ne bih htjela tamno smeđu.. možda bih prvo probala s preljevom.. i kosa mi jako brzo raste, pa mislim da bih trebala često bojati izrast.. što bi mi predložile? koju boju? neki savjet?
meni je lijepa tamno plava ova nova boja od loreala bez amonijaka što dođe u biti kao preljev, čak mi na slici sliči više toj boji o kojoj pričaš nego li na plavu u odnosu na druge nijanse pod tim pojmom...ja sam se baš jučer farbala, ali sam ipak uzela trajnu boju, jer sam htjela da mi isprve primi jednako na cijelu kosu pošto sam imala pramenove pa sam bila sva šarena, ali mislim da ću dalje za održavanje kupiti baš tu bez amonijaka da malo poštedim kosu agresije...sretno:top:
malla018
13.03.2009., 10:41
jesi stavila negdje na forum fotku nove boje možda? ili bi mi mogla poslati privatnu por? ili barem link te loreal boje..:kiss:
http://www.loreal-paris.co.uk/hair-colour/all-over-color/casting-creme-gloss/600-light-brown.aspx
evo pa si malo pogledaj tu sve boje, e da zabunila sam se ne tamo plava već ligh brown...
malla018
14.03.2009., 12:17
http://www.loreal-paris.co.uk/hair-colour/all-over-color/casting-creme-gloss/600-light-brown.aspx
evo pa si malo pogledaj tu sve boje, e da zabunila sam se ne tamo plava već ligh brown...
pisale su cure na "smeđoj kosi" da su s tim ispale pretamne, a ja baš to ne želim, želim samo nijansu tamnije od moje kose da bi mi prekrilo ove svjetlije pramenove.. tnx anyway :mig:
Nemam pojma o farbama i fargbanju, godinama imam prirodnu kosu..Stoga jedno glupo pitanje: Jel ovo boja čokolade:
http://i44.tinypic.com/2mevfrm.jpg
pisale su cure na "smeđoj kosi" da su s tim ispale pretamne, a ja baš to ne želim, želim samo nijansu tamnije od moje kose da bi mi prekrilo ove svjetlije pramenove.. tnx anyway :mig:
pa onda ipak da probaš sa tamno plavom, ajd javi kaj si napravila i kako je ispalo:)
malla018
14.03.2009., 16:27
pa onda ipak da probaš sa tamno plavom, ajd javi kaj si napravila i kako je ispalo:)
vidjet ću što će frizerka reći, u sljedeću subotu idem, javit ću. :w
Aldarion
14.03.2009., 20:42
curke imam jedno pitanje, s obzirom da ste većinom na forumu mlade ne vjerujem da netko ima problem kao moj.
naime imam 22 godine i kosu punu sijedih pramenova ne nekim mjestima:eek:, znači više kod šiški i prema sredini kose, imam dugu ravnu kosu i primjetila sam da su mi se sijede pojave kod kraće kose, znači tamo gdje su prije bile šiške.
koja je dobra boja za sijede?? prirodna kosa mi je tamnosmeđa tako da se baš sijede jako ističu! bojala sam se prije 4 mj, a sijedi izrasli pramenovi su već dugi 7cm, da li je moguće da sijede rastu brže od običnih vlasi????
prije sam kosristila pallete deluxe, ali nisam baš zadovoljna prekrivanjem.možda uspije potamniti sijede za 2-3 nijanse, tako da se još uvijek vidi razlika!
koju farbu koristiti kad je u pitanju alergijska reakcija na hidrogen i amonijak?
NinaLady
16.03.2009., 21:22
Nemam pojma o farbama i fargbanju, godinama imam prirodnu kosu..Stoga jedno glupo pitanje: Jel ovo boja čokolade:
http://i44.tinypic.com/2mevfrm.jpg
Meni je ovo boja lješnjaka, nekih 2 nijanse svjetlija od čokolade :mig:
Recimo šestica ili sedmica, računaj da je čokolada četvorka
koju farbu koristiti kad je u pitanju alergijska reakcija na hidrogen i amonijak?
Najblje ti je da koristiš preljeve za kosu koji ne sadrže amonijak ni hidrogen, sve ostalo nebi bilo dobro za tebe... ti preljevi će ti samo malo osvježiti boju, dat će ti neki odsjaj, ali je neće pobojati...
Imaš onaj preljev od paletta u dm- u u vrećici pa probaj s time :top:
meni treba baš boja,dobila sam sijede:rolleyes:. Jedino na loralovu nisam imala reakciju,ali to nije prava boja. Od palete bježim:trk:,ne trebam je ni stavit na kožu već me počne gušit čim je otvorim
NinaLady
17.03.2009., 13:47
meni treba baš boja,dobila sam sijede:rolleyes:. Jedino na loralovu nisam imala reakciju,ali to nije prava boja. Od palete bježim:trk:,ne trebam je ni stavit na kožu već me počne gušit čim je otvorim
Pa zašto onda nebi probla tu lorealovu bez amonijaka?
Piše na toj kutiji da prekriva sjede, moja baka koristi taj loreal casting...
Ajde probaj malo se raspitati po ljekarnama, postoje ti biljne boje za kupiti, nisu agresivne i mislim da nemaju tih sastojaka koji ti smetaju...
Ili probaj s kanom :mig:
ovchica
18.03.2009., 12:05
curke imam jedno pitanje, s obzirom da ste većinom na forumu mlade ne vjerujem da netko ima problem kao moj.
naime imam 22 godine i kosu punu sijedih pramenova ne nekim mjestima:eek:, znači više kod šiški i prema sredini kose, imam dugu ravnu kosu i primjetila sam da su mi se sijede pojave kod kraće kose, znači tamo gdje su prije bile šiške.
koja je dobra boja za sijede?? prirodna kosa mi je tamnosmeđa tako da se baš sijede jako ističu! bojala sam se prije 4 mj, a sijedi izrasli pramenovi su već dugi 7cm, da li je moguće da sijede rastu brže od običnih vlasi????
prije sam kosristila pallete deluxe, ali nisam baš zadovoljna prekrivanjem.možda uspije potamniti sijede za 2-3 nijanse, tako da se još uvijek vidi razlika!
A da probaš Schwarzkopf Natural and Easy Gray experts - ta je baš za sijedu kosu.
liliput99
18.03.2009., 16:53
cure, pomagajte :) Pokusat cu vam opisati boju, tj. boje svoje kose, evo i par slikica.
Eh, da pocnem: imam izrastak nekih 1,5cm, prirodna boja mi je smedja(malo svijetlija) al izrastak je naravno dosta tamniji kao i uvijek. Prije sam izvlacila puno tankih pramenova plavih, frizer je koristio blansh i preljev dok mi nije unistio kosu do tog stupnja da se prestala kovrdjati (prirodno mi je suha, tanka, frckava i jako gusta). Blansh ne korisitm vec pola godine, izrastak sam farbala Garnier, onako baby plavom nijansom. Tako da u biti imam malo smedje, onda neke njezno plave, i onda izblajhani jako svijetlo plavo/bijela dio kose.
Dvoumim se da odustanem od plave na neko vrijeme, pa da predjem na neku svijetlo svijetlo smedju....ili da pokusam sve izjednaciti nekom farbom po preporucii???:confused::ne zna: Do sada mi se kosa dosta oporavila, lakse se rascesljava, meksa je.
http://i89.servimg.com/u/f89/12/29/24/21/face_010.jpg
http://i89.servimg.com/u/f89/12/29/24/21/face_011.jpg
ja sam baš nedavno pisala da sam napravila isto to što ti hoćeš...umorilo me davanje pramenova pa svaki malo stavljanje preljeva, a čim 3 puta operem kosu pepeljasti ton nestane i sva sam žućkasta i šarena...
doduše ja sam se odlučila na prirodnu pepeljastu svijetlo plavu koja je ispala svugdje jednako i izrast i ostatak kose je u istoj boji te baš izgleda prirodno kao moja boja kose, tak da sada ubuduće održavam izrast, donji dio kose ću pustiti da se malo odmori, jer imam kosu baš kao ti i jako se isušuje...
ne znam koliko je boja na slici realno prikazana, ali izgleda dosta žućkasta boja, a boja na izrastu mi je puno ljepša tak da bi ja na tvom mjestu stavila neku prirodnu boju kakva ti je kosa, svijetlo smeđa ili čak neku tamno plavu...
liliput99
19.03.2009., 12:09
Pa kad se isfenira, vise vuce na bijelo. Mada ima i tih zuckastih pramenova koji se "probijaju".
Dodatni problem je sto mi kosa uzasno brzo raste, tako da vec nakon 20tak dana se izrast jako vidi. Boja koja dolazi nakon izrasta je ta garnier baby blon, jako lijepa boja, ali kad se s njom farba uhvati samo korjen, a ovo dole ostane ovako izblajhano.....nista ne prima:(
bimbica
19.03.2009., 16:39
ej..imam smeđu kosu i prije 3 mjeseca sam stavila nekekve plave i sivkaste pramenove, al mi je zelja pofarbat cijelu kosu u skroz svjetlo svjetlo plavo pa me zanima dal je to sad moguce u jednom koraku ili cu morat ic vise puta? jer sam uzasno nestrpljiva..
Zmijica
19.03.2009., 17:15
...boja na izrastu mi je puno ljepša tak da bi ja na tvom mjestu stavila neku prirodnu boju kakva ti je kosa, svijetlo smeđa ili čak neku tamno plavu...
Slazem se. Liliput, meni se jako svidja tvoja prirodna na izrastu, na slici izgleda bas zdravo i zlatasto.
Ja bih ti stavila nesto da na kraju ispadne ovako: Casting 730 Golden Honey (http://www.loreal-paris.co.uk/hair-colour/all-over-color/casting-creme-gloss/730-golden-honey.aspx)
Al nemam pojma sto treba stavit da se to dobije, malko sam tudum za boje.
ej..imam smeđu kosu i prije 3 mjeseca sam stavila nekekve plave i sivkaste pramenove, al mi je zelja pofarbat cijelu kosu u skroz svjetlo svjetlo plavo pa me zanima dal je to sad moguce u jednom koraku ili cu morat ic vise puta? jer sam uzasno nestrpljiva..
Smedja kosa je sirok pojam... a i svijetlo plava :)
Potrazi odgovor na topiku Plava kosa, tam ti cure znaju vise rec.
Moje iskustvo - na svijetlo smedjoj kosi pravu lijepu platinastu, bez zutih odsjaja, postizala sam samo blajhom + boja.
I to samo u frizera, doma nikad nisam uspjela sa farbom, a blajh se nisam usudjivala sama stavit.
Ak iz tamnosmedje zelis u platinastu - samo blajh.
bimbica
19.03.2009., 20:37
aha, pa kosa mi je svijetlo smeda :) a znaci, to bi mi od prve ispalo tak il bi trebala vise puta na farbanje?? tnxx
Alanna_st
20.03.2009., 10:28
ja sam baš nedavno pisala da sam napravila isto to što ti hoćeš...umorilo me davanje pramenova pa svaki malo stavljanje preljeva, a čim 3 puta operem kosu pepeljasti ton nestane i sva sam žućkasta i šarena...
doduše ja sam se odlučila na prirodnu pepeljastu svijetlo plavu koja je ispala svugdje jednako i izrast i ostatak kose je u istoj boji te baš izgleda prirodno kao moja boja kose, tak da sada ubuduće održavam izrast, donji dio kose ću pustiti da se malo odmori, jer imam kosu baš kao ti i jako se isušuje...
ne znam koliko je boja na slici realno prikazana, ali izgleda dosta žućkasta boja, a boja na izrastu mi je puno ljepša tak da bi ja na tvom mjestu stavila neku prirodnu boju kakva ti je kosa, svijetlo smeđa ili čak neku tamno plavu...
neznam jesi pisala prije, nisam čitala starije postove, al pliz ako možeš napisati koju si boju koristila, a da ti nije ispala žuta(pogotovo korijen).
nacy_vu
20.03.2009., 13:00
cureeee! ne znam gdje bi postavila ovo pitanje pa evo tu...znači, opet sam si zamislila neku boju kose i ovo je najbliže toj boji što sam uspjela naći... zna li netko koja bi ispala najbliže toj boji: (malo je čudna slika :rofl:)
http://pixhost.ws/avaxhome/a8/66/000a66a8_medium.jpeg
L@l!na D gUsT
20.03.2009., 16:13
pozz :)
evo mene zanima par stvari u vezi color shampona,budući da nemam iskustava s nikakvim vrstama boja za kosu.
svi mi govore da imam jako kvalitetnu kosu iznimne boje,ali iskreno rečeno,meni je dosadna.nedavno sam uredila jednu svoju sliku u photoshopu,i kosu sam obojala u crveno.nijansa mi se stvarno svidjela,ali nebih se sad naglo prebacila na trajne boje za kosu.dali i možete preporučiti nekakvi color shampon ili one boje iz vrečice(pallete)
u crvenkastim nijansama?
hvala
P.S.imam kosu boje kestena
L@l!na D gUsT
20.03.2009., 16:27
evo kako bi to izgledalo....
http://i40.tinypic.com/28ro9yu.jpg
liliput99
20.03.2009., 18:27
Prirodna mi boja i jeste smedjkasta sa tim "zlatkastim " tonom. Prosle godine sam skoro cijelom duzinom imala svoju boju, i bila mi je jako dosadna, nije imala nikakvog sjaja....
Cim odlucim sta cu, i koju cu farbu javim vam rezultate i stavim slikicu.
Ova crvena boja je super, prekrasno ti stoji...uz ten i oci!! Moje prvo farbanje je bilo color shamponom crvenim, i boja je ispala dosta intenzivna. Problem ce ti biti ispiranje, ali crvena se inace ispire, tj. izblijedi (pigmeni najduze ostaju crveni) pa ces na tome morati poraditi ako hoces ovakvu nijansu i sjaj.
L@l!na D gUsT
20.03.2009., 19:59
hvala ti puno,cijenim tvoj komentar.
da,primjetila sam da se crvena teško ispire(po slikama drugih forumaša i po prijateljici).
ma ne znam baš za ovako žarko crvenu,ali def nešto slično :)
P.S.jel istina da je casting creme gloss color shampon?:S
Shadow Puppet
20.03.2009., 21:46
ok.. imam pitanje..
i znam da sam napravila velku glupost al..
imala sam crvenu kosu..
poblajhala je.. ispala je neka bljak žuta, al svijetla.. i s vremenom, bojanjem i preljevima je ispala tip top.
onda sam se, glupača, nakon godine dana ofarbala u crno :rolleyes
e sad bi ja opet blond.
pramenovi ne dolaze u obzir.
jel mogu napravit opet ko i sa crvenom il?
i dal će mi se kosa oštetit? jako?
liliput99
21.03.2009., 16:30
hvala ti puno,cijenim tvoj komentar.
da,primjetila sam da se crvena teško ispire(po slikama drugih forumaša i po prijateljici).
ma ne znam baš za ovako žarko crvenu,ali def nešto slično :)
P.S.jel istina da je casting creme gloss color shampon?:S
Casting creme gloss jesu kolor samponi, jer se ispiru nakon 20tak pranja, u biti oni se stavljaju dvije nijanse tamnije ili svijetlije od boje koju imas, cisto da da neki drugi odsjaj ili samo da kosa malo "Zivne".
Ja sam nekad daaaavno, korisila wella color shampon crveni, na prirodno smedju kosu i ispala je bas jarko crvena, nijansa malo tamnije od te tvoje na slici. Poslije kad se pocela ispirati prefarbala bih se, kad mi je dosadilo presla sam u narandzastu:cerek: tU SAM boju obozavala, pogotovo uz plave oci.
Pokusaj si naci neki color shampon, na prirodno boju kose sve prima odlicno.
L@l!na D gUsT
21.03.2009., 19:05
Casting creme gloss jesu kolor samponi, jer se ispiru nakon 20tak pranja, u biti oni se stavljaju dvije nijanse tamnije ili svijetlije od boje koju imas, cisto da da neki drugi odsjaj ili samo da kosa malo "Zivne".
Ja sam nekad daaaavno, korisila wella color shampon crveni, na prirodno smedju kosu i ispala je bas jarko crvena, nijansa malo tamnije od te tvoje na slici. Poslije kad se pocela ispirati prefarbala bih se, kad mi je dosadilo presla sam u narandzastu:cerek: tU SAM boju obozavala, pogotovo uz plave oci.
Pokusaj si naci neki color shampon, na prirodno boju kose sve prima odlicno.
Nekako mi je predugo 20 pranja,ja bih neki koji traje samo par pranja tek tako da isprobam neku novu boju.
a što je s onim bojama u vrečici po 12 kn??
hvala ti :)
L@l!na D gUsT
21.03.2009., 19:35
http://urban.spletno-mesto.com/wp-content/uploads/dulce-maria-rbd-rebelde-rebeldes-photos-urban.jpg
jeli zna netko koja bi ovo bila otrpilike boja?
Žabica22
22.03.2009., 19:48
:Dcure, pomagajte :) Pokusat cu vam opisati boju, tj. boje svoje kose, evo i par slikica.
Eh, da pocnem: imam izrastak nekih 1,5cm, prirodna boja mi je smedja(malo svijetlija) al izrastak je naravno dosta tamniji kao i uvijek. Prije sam izvlacila puno tankih pramenova plavih, frizer je koristio blansh i preljev dok mi nije unistio kosu do tog stupnja da se prestala kovrdjati (prirodno mi je suha, tanka, frckava i jako gusta). Blansh ne korisitm vec pola godine, izrastak sam farbala Garnier, onako baby plavom nijansom. Tako da u biti imam malo smedje, onda neke njezno plave, i onda izblajhani jako svijetlo plavo/bijela dio kose.
Dvoumim se da odustanem od plave na neko vrijeme, pa da predjem na neku svijetlo svijetlo smedju....ili da pokusam sve izjednaciti nekom farbom po preporucii???:confused::ne zna: Do sada mi se kosa dosta oporavila, lakse se rascesljava, meksa je.
http://i89.servimg.com/u/f89/12/29/24/21/face_010.jpg
http://i89.servimg.com/u/f89/12/29/24/21/face_011.jpg
Nije ovo ništa osobno ali ova boja ti je užassss---tipična žuta fake boja...svakako se prebaci na boju lješnjaka...a i kosa će ti bit zahvalna:)
Žabica22
22.03.2009., 19:50
PITANJE :D
jel valja šta Loreal Gloss Casting...ili kako se već zove...znate ona boja bez amonijaka a reklamira ju Penelope Cruz:D
razmišljala sam da ju uzmem jer nema amonijak pa automatski manje šteti kosi...ali onda mi frendica frizerka rekla da čim ne sadrži amonijak da jakooo kratko traje jer amonijak je baš zaslužan za postojanost boje....ona ju nije isprobala pa me zanima iskustvo nekoga tko je
hvala:)
SweetHeart
22.03.2009., 19:56
Imaš odgovor par postova iznad, liliput99 je jučer na to odgovorila i sve ti tu piše.
Žabica22
22.03.2009., 19:56
Imaš odgovor par postova iznad, liliput99 je jučer na to odgovorila i sve ti tu piše.
ok,idem tražit:)
liliput99
22.03.2009., 22:25
http://i89.servimg.com/u/f89/12/29/24/21/ovo_0310.jpg
ovako to otprilike izgleda kad je isfenirana. tu se moze vidjeti i boja ociju, obrva i malo tena. pa mozda dobijem koju preporuku vise :cerek:
prije sam imala bas divnu plavu, bijelu, bez imalo zute, ali mi je to sve uzasno ostetilo kosu.
odlucila sam se za svijetlo svijetlo smedju, iako mislim da mi najbolje stoji plava.
zabranjena
22.03.2009., 22:33
drzi se plave, nabaci koji bijeli pramen s blajhom na gornji sloj kose i to je to, nece ti to ostetiti puno kosicu
bibijana
23.03.2009., 13:18
Hej drage forumašice....nova sam i imam pitanjce pa ako koja ima iskustva..:mig:naime imam smeđu obojanu kosu..(nije baš pretamna ali nije ni svjetlo smeđa..:rolleyes:)..imam crveni pigment..:rolleyes:a sada bih htjela "skinuti" tu boju i dobiti svjetlo smeđu na koju bih stavila srebrno plave pramenove..
Zanima me ako neka zna mogu li to postići Platiniumom od loreala..pa onda obojati tu smeđu koju želim pa zatim pramenove?
Hej drage forumašice....nova sam i imam pitanjce pa ako koja ima iskustva..:mig:naime imam smeđu obojanu kosu..(nije baš pretamna ali nije ni svjetlo smeđa..:rolleyes:)..imam crveni pigment..:rolleyes:a sada bih htjela "skinuti" tu boju i dobiti svjetlo smeđu na koju bih stavila srebrno plave pramenove..
Zanima me ako neka zna mogu li to postići Platiniumom od loreala..pa onda obojati tu smeđu koju želim pa zatim pramenove?
Idi frizeru!
deedeedee
23.03.2009., 13:43
što se tiče Castinga, meni se tamnocrveni nije skroz isprao. :visi:
eto, da znate. :zubo:
bibijana
23.03.2009., 14:28
Idi frizeru!
Sorry i mislila sam ići frizeru samo sam pitala za vaša iskustva i mišljenje...
ipak hvala
Idi frizeru!
Sorry i mislila sam ići frizeru samo sam pitala za vaša iskustva i mišljenje...
ipak hvala
Ja to tebi iz osobnog iskustva! I ja imam crveni pigment, i htjela sam svjetlo smeđu kosu. Nakon farabanja, rezultat je bio narančasti korijen i crni ostatak kose (stavila sam tamnoplavu boju na prethodno farbanu kosu)! Zato sam ti i napisala da ideš frizeru, jer nije baš da hoćeš posvjetliti ili potamniti kosu za 1 ton.
L@l!na D gUsT
23.03.2009., 16:05
maloprije sam gledala tehniku bojenja kose uz pomoć nekih folija(nemam iskustva :P)
dali se mogu koristiti obične folije za hranu i slično ili to moraju biti posebne folije?
hvala
NinaLady
23.03.2009., 18:45
drzi se plave, nabaci koji bijeli pramen s blajhom na gornji sloj kose i to je to, nece ti to ostetiti puno kosicu
Slažem se :top: Jako ti dobro stoji plava kosa :mig:
Baš probaj s pramenovima
maloprije sam gledala tehniku bojenja kose uz pomoć nekih folija(nemam iskustva :P)
dali se mogu koristiti obične folije za hranu i slično ili to moraju biti posebne folije?
hvala
Da, obično se pramenovi rade s tim folijama, npr ako ti blajha pramenove stavi ih u foliju da zaštiti ostatak kose od blajha.... mislim da to služi i da se blajh brže zagrije i bolje primi... meni su sve frizerke radile na običnoj foliji :)
L@l!na D gUsT
23.03.2009., 20:07
Da, obično se pramenovi rade s tim folijama, npr ako ti blajha pramenove stavi ih u foliju da zaštiti ostatak kose od blajha.... mislim da to služi i da se blajh brže zagrije i bolje primi... meni su sve frizerke radile na običnoj foliji :)
A kod običnog bojanja kose?
Nekako mi izgleda puno lakše i temeljitije :)
Zmijica
24.03.2009., 13:05
A ja mislim da je Liliput dobro odlucila kad ide na svijetlo smedju.
Lijepo ce joj se slagati s obrvama i ocima.
Ovakvih plavih kao u prici, nista posebno.
Bijela, svijetla plava mi je divna i mislim da Liliput super stoji, al kao sto i sama kaze - osteti kosu jako.
NinaLady
24.03.2009., 17:19
A kod običnog bojanja kose?
Nekako mi izgleda puno lakše i temeljitije :)
Pa pramenovi se rade s folijama, nemora se raditi s blajhom, samo ne kužim zašto bi neko bojao cijelu kosu (dakle u 1 nijansu) i stavljao pramen po pramen u foliju... to nema smisla :ne zna: i sigurno nije jednostavnije...
Žabica22
24.03.2009., 19:53
što se tiče Castinga, meni se tamnocrveni nije skroz isprao. :visi:
eto, da znate. :zubo:
ja namjeravam uzet čokoladno smeđu...:D
znači ima nade...:D
Žabica22
24.03.2009., 19:54
http://i89.servimg.com/u/f89/12/29/24/21/ovo_0310.jpg
ovako to otprilike izgleda kad je isfenirana. tu se moze vidjeti i boja ociju, obrva i malo tena. pa mozda dobijem koju preporuku vise :cerek:
prije sam imala bas divnu plavu, bijelu, bez imalo zute, ali mi je to sve uzasno ostetilo kosu.
odlucila sam se za svijetlo svijetlo smedju, iako mislim da mi najbolje stoji plava.
ok,na ovoj slici lijepo izgleda:)
otiđi kod frizerke i reci da želiš BABY BLUE pramenove...onako kako imaju Šveđanke...to bi ti bilo idelano:D
liliput99
24.03.2009., 20:01
kako je krenulo izgleda da cu ostati plavusa.:cerek:
inace uvijek koristim maske i pazim na kosu, tako da ne bi trebalo biti problema.
mislila sam pramenove izvuci, i tako svaka 3-4 mjeseca. opet s pramenovima je dosta prirodnije, jer se vidi i prirodna boja kose pa nije tako strasan izrastak.
Ja imam pramenove već nekih 5 godina i prezadovoljna sam!Prije toga sam farbala cijelu kosu i nikad nisam bila skroz zadovoljna!Ovako je baš kako si rekla,prirodnije a i puno rijeđe sam kod frizerke!
deedeedee
25.03.2009., 15:13
ja namjeravam uzet čokoladno smeđu...:D
znači ima nade...:D
navodno ta ostaje pretamna, skoro crna. :ne zna:
L@l!na D gUsT
25.03.2009., 18:54
Dali netko zna kako ova boja ispada?
jeli pretamna? =)
http://1.bp.blogspot.com/_uXQLhu1D7Qw/SUasa9QlxMI/AAAAAAAAAZ4/l8-itPMJ4Po/s320/Picture1.jpg
_Golubica_
25.03.2009., 19:05
jeli pretamna? =)
http://1.bp.blogspot.com/_uXQLhu1D7Qw/SUasa9QlxMI/AAAAAAAAAZ4/l8-itPMJ4Po/s320/Picture1.jpg
Meni djeluje tamno :mig:
Žabica22
25.03.2009., 21:17
navodno ta ostaje pretamna, skoro crna. :ne zna:
:(
A JEL NETKO ISPROBAO ONE NOVE SCWARZKOPF BOJE - GOLD BROWN?? :D
znači smeđe nijasne sa zlatnim sjajom...najnovije
mary8ann
26.03.2009., 09:28
Već 2,5 godine se farbam u crvenkaste tonove. Pošto mi je prirodna boja kose dosta tamna-tamno smeđa, jako mi je teško dobiti lijepu otvorenu boju. Ranije sam koristila annyer orange 0.33 i ispadala mi je skroz super onako između bakarne i intenzivne crvene, međutim već godinu dana ne mogu pronaći tu nijansu, izgleda ju više ne proizvode :ne zna: Od tad sam izmjenjala nekoliko različitih nijansi annyer, palete a zadnji put wellinu kolorado crvenu i nisam uopšte zadovoljna. Baš bih htjela neku otvorenu crvenu, ali da ima u sebi onako mrvicu bakarne primjese (ne previše), neku intenzivnu i jaku boju ali da ne vuče ne rubin, pink i takve nijanse, već više kao nekakva boja vatre.. curke pomagajte
Cute girl
26.03.2009., 17:04
Već godinama farbam pramenove i to blajhom.Kosa mi je gusta i uvijek je bila lijepa i ja zadovoljna.Zadnjih godinu dana kosa mi je suha i frizura mi se uopće ne da slagati.Uvijek mi vuče samo na svoju stranu i složeno je samo kad je friško .Nakon prespavane noći je prestrašno.
Inače kosu njegujem i maskama ,probala sam i maslinovo ulje i majonezu ali ona je i dalje suha i beživotna.Perem je trenenutno schwarzkopfovim šamponom za suhu o obojenu kosu i dosta sam zadovoljna.Inače ošišana sam postepeno do ramena i kosa mi je vrlo gusta.Ako je ne sušim četkom ili ne stavim viklere izgleda mi ko metla.Možda neki savjet ili mišljenje.
L@l!na D gUsT
26.03.2009., 18:04
Meni djeluje tamno :mig:
zaljubljena sam u nju:cerek:
izgleda mi savršeno..samo me zabrinjava što imam svjetao ten ...
deedeedee
26.03.2009., 18:08
jeli pretamna? =)
ja sam se bojala s njom i ispala je točno kao na slici.
i nije se skroz isprala. :zubo:
sad je neka svijetlo crvena. :ne zna:
L@l!na D gUsT
26.03.2009., 19:20
deedeedee,
stvarno je boja...prekrasna.
a koja ti je bila boja prije farbanja?
dali će izgledati ružno na svijetlijoj puti(po mtvom mišljenju),i dali je dovoljna ona jedna kutija za dugu kosu?
hvala :D
DarkGirl
28.03.2009., 16:01
hei.. zanima me, imam neku svijetlo smeđu kosu i blajh pramenove, dosta guste, i sad mi je to dosadilo a trenutno ne stignem otic u frizerke da me ofarba natrag (a za veceras mi hitno treba nova frizura) i imam vec dosta izrazste jedno 4mj se nisam farbala sam sto se to ne kuzi tak jako jer nije neka prevelika razlika između moje pepeljasto sivo smeđe i tih plavih pramenova.. i sad sam razmisljala da odem do dm-a ili tak nekog ducana i kupim preljev npr ovakav: http://www.schwarzkopfpalette.com/ou...ocolate-brown/ ili colour shampon, jel se moze nesto dogodit? da npr postanem zelena ili nesto.. fkt mi je hitno.. hvala
pink_panthera
28.03.2009., 16:21
Pozdrav, moze mala pomoc?
Ja sam se vec 100 put farbala...sad sam crnka, ali ne onak plasticno.
Zadnje sam isprobala neku Garnier farbu u crvenoj kutijici (ne znam tocan naziv) i nije mi se svidjela. Za koji dan mi dolaze ekstenzije i one su tamnotamno smeđe i ofarbat cu se kad ih stavim. E sad, frizerka mi kaze da uzmemo keune farbu, ali ja vidim kod moje frendice da se jako brzo ispire.
Moze prijedlog ciju farbu da uzmem?.... boja bi isto trebala biti neka kao prirodna crna.... hvala curke :cerek:
deedeedee
29.03.2009., 00:04
deedeedee,
stvarno je boja...prekrasna.
a koja ti je bila boja prije farbanja?
dali će izgledati ružno na svijetlijoj puti(po mtvom mišljenju),i dali je dovoljna ona jedna kutija za dugu kosu?
hvala :D
prije farbanja tamna blond/svijetlo smeđa. imam ful svijetlu put i meni najljepše izgleda na takvu. :cerek:
jedna kutija je i više nego dosta za dugu kosu, moja je usput i jako gusta i čak mi je ostalo boje. :rofl:
L@l!na D gUsT
29.03.2009., 11:28
prije farbanja tamna blond/svijetlo smeđa. imam ful svijetlu put i meni najljepše izgleda na takvu. :cerek:
jedna kutija je i više nego dosta za dugu kosu, moja je usput i jako gusta i čak mi je ostalo boje. :rofl:sad si me obradovala :DDDD
mislim se izmeću taraccotte i mahagony-a(za ovu drugu mi isto izgleda kao da ima malo crvenog pigmenta u sebi)
cure help.. bojala sam se u schw. smedju i ispala sam CRNA ! citala sam negdje i cula da je dobro sad da se prefarbam u svijetliju smedju, mrvicu svjetliju od moje prirodne
i tako nakon nekog vremena opet.. i da ce mi se tad vratit boja na smedju,,, ili mi ne gine blajh u frizera? :s
jorgovan
29.03.2009., 14:41
bez blajha neces moci posvijetliti tu crnu, pokusaj prati kosu svaki dan, trebala bi se brzo isprati...
NinaLady
29.03.2009., 16:24
cure help.. bojala sam se u schw. smedju i ispala sam CRNA ! citala sam negdje i cula da je dobro sad da se prefarbam u svijetliju smedju, mrvicu svjetliju od moje prirodne
i tako nakon nekog vremena opet.. i da ce mi se tad vratit boja na smedju,,, ili mi ne gine blajh u frizera? :s
Meni se obično ispirala kosa nakon 2 tjedna (perem ju 3 puta tjedno)...
Isto i je ispala jako tamno :ne zna:
Ja sam baš pod dojmom da im se boje jako ispiru...
Ako si se tek pofarbala nemoj se još blajhati, probaj ispirati kosu, sigurna sam da će posvjetliti.. ili probaj u šampon umješati malo hidrogena i tako šamponirati kosu...
slanutkica
30.03.2009., 17:58
Upomoć!!!!!
Imam smeđu kosu negdje do pazuha....i sada mi raste crna!!
Prije se nije toliko vidjelo, ali sad...to mi je crno negdi malo do ispod očiju.
A ostatak kose srednje smeđi...na vrhovima, normalno, svijetliji.
Ružno izgleda...nikako nebi voljela bojati kosu, a ovako mi ne gine šišanje.
Što preporučate? Jeli itko imao ovakvi problem?
NinaLady hvala puno na odgovoru:)
NinaLady
31.03.2009., 20:27
NinaLady hvala puno na odgovoru:)
Ma nema beda, javi ako si što od toga probala baš em zanima... ma žao mi je da si blajhaš kosu, bolje je prije probati neke druge opcije,a tek onda ako to ne uspije onda probat s blajhom :mig:
Ma nema beda, javi ako si što od toga probala baš em zanima... ma žao mi je da si blajhaš kosu, bolje je prije probati neke druge opcije,a tek onda ako to ne uspije onda probat s blajhom :mig:
Pobrkala si me sa Azrom ja mislim:D
Ja sam se zahvalila na odgovoru za boju kose:)
~Evelyn
01.04.2009., 10:17
kako da se riješim crvenog odsjaja?! želim u smeđe ali ispadne više crveno nego smeđe jer je taj prokleti odsjaj tako intezivan!
DarkGirl
01.04.2009., 11:43
kako da se riješim crvenog odsjaja?! želim u smeđe ali ispadne više crveno nego smeđe jer je taj prokleti odsjaj tako intezivan!
kupis smeđu farbu a ne crveno smeđu, ja sam bas htjela bit crvenkasta (boja kestena sa crvenim odsjajem) pa sam gubila reddish brown, ti kupi chocolate brow ili neku tamniju :top:
cure, trebam pomoć
gdje se u ZG mogu kupiti boje ili preljevi loreal professional
prije sam ih kupovala u Trilabu, ali ih više ne drže
L@l!na D gUsT
01.04.2009., 19:02
evo da se pohvaim kupila sam casting creme gloss boju caffe latte,postupak stavljanja boje mi izgleda vrlo lagan,ali se bojim raditi sama da mi neki djelovi kose ne bi ostali neobojani.može mi netko dati nekoliko savjeta?
hvala puno
NinaLady
01.04.2009., 19:29
Pobrkala si me sa Azrom ja mislim:D
Ja sam se zahvalila na odgovoru za boju kose:)
Aha sori, nisam nick gledala :D
Probaj s pepeljastim nijansama ili običnim smeđim nijansama...
Ma najbolje ti je da uzmeš neku pepeljastu peticu onak da bude malo tamnija... nažalost taj crveni pigment je prokletstvo i dosta ga se teško riješiti... zato ti je bolje da se počneš bojati sa pepeljastim nijansama, a ne onima koje u nazivu imaju npr zlatno smeđe i sl...
~Evelyn
01.04.2009., 20:12
kupis smeđu farbu a ne crveno smeđu, ja sam bas htjela bit crvenkasta (boja kestena sa crvenim odsjajem) pa sam gubila reddish brown, ti kupi chocolate brow ili neku tamniju :top:
i kupila sam nekakvu čokoladu al eto... crvena sam.
Probaj s pepeljastim nijansama ili običnim smeđim nijansama...
Ma najbolje ti je da uzmeš neku pepeljastu peticu onak da bude malo tamnija... nažalost taj crveni pigment je prokletstvo i dosta ga se teško riješiti... zato ti je bolje da se počneš bojati sa pepeljastim nijansama, a ne onima koje u nazivu imaju npr zlatno smeđe i sl...
oke. probat ću nać neku pepeljastu. fala. :mig:
NinaLady
01.04.2009., 23:53
i kupila sam nekakvu čokoladu al eto... crvena sam.
oke. probat ću nać neku pepeljastu. fala. :mig:
Ma nema problema, ako ćeš kupovati pepeljaste nijanse one ti završavaju na .1 ili .19 (barem profesionalne boje, sad za ove iz dm-a neznam)
miniowl
02.04.2009., 09:17
Jucer se obojala s Lorealovim Casting Gloss - Light Brown br. 600 :raspa:
Moje iskustvo krajnje pozitivno, lijepa sjajna i meka kosa - topla smeđa boja.
Napravila sam i alergološki test prema uputama i sve ok.
Prije sam imala pramenove, a ovom bojom sam se vratila mojoj prirodnoj.
Ispalo je super, pokrilo je sve, a na mjestu pramenova jednu nijansicu svjetlije, djeluje vrlo prirodno.
Evo nadam se da sam nekome pomogla :mig:
emilly1
02.04.2009., 09:41
Pitala sam ovo na topicu smedja kosa, ali evo i ovdje da pitam -
vasa iskustva sa novom palette 10 min farbom ?
http://www.palette.com.hr/nasi-prioz...eljasto-smeda/
Jucer se obojala s Lorealovim Casting Gloss - Light Brown br. 600 :raspa:
Moje iskustvo krajnje pozitivno, lijepa sjajna i meka kosa - topla smeđa boja.
Napravila sam i alergološki test prema uputama i sve ok.
Prije sam imala pramenove, a ovom bojom sam se vratila mojoj prirodnoj.
Ispalo je super, pokrilo je sve, a na mjestu pramenova jednu nijansicu svjetlije, djeluje vrlo prirodno.
Evo nadam se da sam nekome pomogla :mig:
Jesi :mig: Već dugo smažem hrabrost da se njome ofarbam :kava:
Samo me zanima kakva ti je kosa bila prije? meni na smeđu kosu, te L'orealove primaju crno.
Ak nije bed, pošalji mi slikicu kose, čuperka, bilo čeg na pm. :moli:
miniowl
02.04.2009., 14:19
Ziki
Moja je kosa prirodno tamnije smeđa (malo crvenog pigmenta) a imala sam medene pramenove koji su mi dojadili.
Obojala se i bas mi se svida - sjaj, lijepa topla boja a na mjestu pramenova nijansa svjetlije.
Mislim da boja na kutiji dobro opisuje rezultat farbanja, s tim da opet napominjem moja je kosa bila s pramenovima.
Ali i izrast i pramenovi su jednolično primili - nisam šarena - nego je ta razlikica bas dala prirodnost.
Ne vjerujem da bi ti bacalo na crno.:ne zna:
Moje je iskustvo lijepo nadam se da ce i tebi.
Ma samo daj i tako pise da se ispire za 28 pranja :D
Jel' ti kasno iza vikenda da ti saljem sliku na pm?
L@l!na D gUsT
02.04.2009., 18:19
Oduševljena sam casting creme gloss,evo danas sam se obojala,i jako mi se sviđa rezultat mada boja i nije slična onoj koju sam kupila,ispala je svjetlo čokoladna umjeto caffe latte(čak sam je držala 15 minuta),ukratko,prezadovoljna sam i preporučujem svima ;)
Disease
03.04.2009., 13:35
Jeli netko isprobao palette 10min?
metal__girl
03.04.2009., 14:43
Jeli netko zna neku trajnu crnu boju,sa crvenim/ljubičastim odsjajem? ali da traje jer često perem kosu? plz help =) :(
NinaLady
03.04.2009., 17:44
Jeli netko isprobao palette 10min?
Ja sam ju baš kupila, u subotu se bojam :mig:
Zmijica
04.04.2009., 00:37
Jedno iskustvo...
Imam skroz kratku kosu, bila sam blajh plava, vuklo lagano na zuto, izrast 2 cm (svijetlosmedji), unistena kosa... i onda mi je puhnulo da cu se pofarbat u smedje.
Uzela Casting Caffe Latte i ispala skoro crna. Tamnotamnosmedja. Zivi uzas.
Nakon 2 tjedna se isprala, ostala je takva i sad je prekrasna boja - svijetlo smedja sa zlatnim sjajem na suncu.
Mekana, lijepa, prirodna... bas sam zadovoljna.
Muci me samo sto to vise nikad necu znati ponoviti :tuzni:
Ziki
Moja je kosa prirodno tamnije smeđa (malo crvenog pigmenta) a imala sam medene pramenove koji su mi dojadili.
Obojala se i bas mi se svida - sjaj, lijepa topla boja a na mjestu pramenova nijansa svjetlije.
Mislim da boja na kutiji dobro opisuje rezultat farbanja, s tim da opet napominjem moja je kosa bila s pramenovima.
Ali i izrast i pramenovi su jednolično primili - nisam šarena - nego je ta razlikica bas dala prirodnost.
Ne vjerujem da bi ti bacalo na crno.:ne zna:
Moje je iskustvo lijepo nadam se da ce i tebi.
Ma samo daj i tako pise da se ispire za 28 pranja :D
Jel' ti kasno iza vikenda da ti saljem sliku na pm?
Hvala pun na odgovoru. Nije prekasno, samo šalji :mig:
Ionak sam si drugi tjedan mislila osvježiti boju :mig:
Alexeya
04.04.2009., 11:02
loreal casting creme gloss - boja ili preljev? Na svakoj stranici pročitam drugačije...:rolleyes:
hooly shiit!!
04.04.2009., 12:13
ljudi, ako itko zna, jel mi može pomoć što prije?
treba mi neka dobra modra boja za kosu - dakle baš plava plava plava kao ovaj smajl -> :lol:
jel zna itko? inače sam iz splita, al priko ovog vikenda sam u zagrebu pa bi mi trebala mala pomoč.
hvala punooo ljudi. pusa :D
loreal casting creme gloss - boja ili preljev? Na svakoj stranici pročitam drugačije...:rolleyes:
Nešto između - na preljevima je oznaka trajnosti 1, na trajnim bojama 3, a na Castingu 2.
Ja sam imala svakakvih iskustava s njom, najviše ovisi od toga koliko dugo je držiš i imaš li blajhanu kosu.
~Evelyn
04.04.2009., 14:37
prije je koliko znam bilo u stargazeru ali su ga zatvorili -.-
ali nedavno sam gledala baš plavu farbu za frendicu i našla sam jednu od keunea. :mig:
bila je tamnija od tog smajlića ali plava. možda da probaš kod aždaje? ona je držala proizvode od stargazera. možda ih još ima.
Kissing the Shadows
06.04.2009., 00:42
ljudi, ako itko zna, jel mi može pomoć što prije?
treba mi neka dobra modra boja za kosu - dakle baš plava plava plava kao ovaj smajl -> :lol:
jel zna itko? inače sam iz splita, al priko ovog vikenda sam u zagrebu pa bi mi trebala mala pomoč.
hvala punooo ljudi. pusa :D
imaš od keune-a baš tako tamno plavu farbu,a i mislim da bi ti trebalo bit u boljim frizerskim salonima.
jel netko probao od loreala onu boju bez amonijaka tamnoplavu? kako je ispalo?
guitar_girl
06.04.2009., 12:14
danas uspješno sama stavila prvi put preljev na kosu, nijansa 16, brown chockolate (ili tako nešto), one intensive color od neke marke na P (već sam bacila ><). Uglavnom, sviđa mi se, nije puno drugačije, ali je definitivno kosa sjajnija i malo tamnija. Zanima me zna li netko možda neki sličan preljev, samo da vuče mrvicu odsjaj na crveno. Dakle smeđa, ali malo da ima crvenog u sebi koji se vidi na suncu i sl. ???
http://www.garnier.ca/kim/en/index.aspx?cible=100color
uzela na kraju ipak ovu boju naslici mi prekrasno izgleda, pa ako se netko s njome farbao da kaže da li jako prima boja, jer na kutiji piše svijetlo smeđa s preljevima, a na netu čitam da je medium brown pa se bojim da ne ispadnem pretamna s tim da mi je sada neka srednje plava boja kose...
slanutkica
06.04.2009., 21:18
Dakle,molim da ne zanemarite moj post!
Jer sadrži vrlo važne informacije.Iz prve ruke...
Ma šalim se.
Došla sam se pohvalit svojom prabakom:)
Ona umrla u svojim sedamdesetima garavo crne kose...bez sijedih, a nije bojala kosu!
Vrlo jednostavan trik khm koji mogu svi promjenit:
Ona nikada nije prala kosu i uvijek ju je mackala maslinovim uljem.
O jastučnicama poslije:D
I da ne bude offtopic:Dali crna obojana kosa uvijek izgleda umjetno?
Imate li savjet o proizvodu za koji znate kako boja ispadne?
Dali kao crna može proći i taaaaamno smedja jel ona izgleda normalno?
NinaLady
06.04.2009., 23:36
danas uspješno sama stavila prvi put preljev na kosu, nijansa 16, brown chockolate (ili tako nešto), one intensive color od neke marke na P (već sam bacila ><). Uglavnom, sviđa mi se, nije puno drugačije, ali je definitivno kosa sjajnija i malo tamnija. Zanima me zna li netko možda neki sličan preljev, samo da vuče mrvicu odsjaj na crveno. Dakle smeđa, ali malo da ima crvenog u sebi koji se vidi na suncu i sl. ???
To su ti Palette preljevi, sljedeći put pomješaj tu smeđu koju si već koristila ili sa crvenom ili jednostavno uzmi mahagonij i ispast će ti smeđa sa crvenkastim odsjajem.... :top:
Ja sam probala tak da ne pričam bezveze :mig:
Dakle,molim da ne zanemarite moj post!
Jer sadrži vrlo važne informacije.Iz prve ruke...
Ma šalim se.
Došla sam se pohvalit svojom prabakom:)
Ona umrla u svojim sedamdesetima garavo crne kose...bez sijedih, a nije bojala kosu!
Vrlo jednostavan trik khm koji mogu svi promjenit:
Ona nikada nije prala kosu i uvijek ju je mackala maslinovim uljem.
O jastučnicama poslije:D
I da ne bude offtopic:Dali crna obojana kosa uvijek izgleda umjetno?
Imate li savjet o proizvodu za koji znate kako boja ispadne?
Dali kao crna može proći i taaaaamno smedja jel ona izgleda normalno?
Ovo je super :rofl:
Ovisi ti o tenu, meni iskreno najtamnija smeđa izgleda prirodnije, probaj sa nekom trojkom, aj sam osobno jako zadovoljna s Palette Deluxe bojama, nisu skupe,a odlične su...
Uzmi si neku nijansu koja bi bila za 2,3 nijanse svjetlija od crne
Npr ova:
http://www.schwarzkopfpalette.com/our-products/deluxe/deluxe/shades-palette/natural-golden/800-dark-brown/
ili ova:
http://www.schwarzkopfpalette.com/our-products/deluxe/deluxe/shades-palette/natural-golden/750-chocolate-brown/
Ako uzmeš bilo što tamnije od 750 drži boju kraće jer će ti ispasti tamnije nego na kutiji, ja ti preporučam pola sata :top:
slanutkica
07.04.2009., 13:37
Ovo je super :rofl:
Ovisi ti o tenu, meni iskreno najtamnija smeđa izgleda prirodnije, probaj sa nekom trojkom, aj sam osobno jako zadovoljna s Palette Deluxe bojama, nisu skupe,a odlične su...
Uzmi si neku nijansu koja bi bila za 2,3 nijanse svjetlija od crne
Npr ova:
http://www.schwarzkopfpalette.com/our-products/deluxe/deluxe/shades-palette/natural-golden/800-dark-brown/
ili ova:
http://www.schwarzkopfpalette.com/our-products/deluxe/deluxe/shades-palette/natural-golden/750-chocolate-brown/
Ako uzmeš bilo što tamnije od 750 drži boju kraće jer će ti ispasti tamnije nego na kutiji, ja ti preporučam pola sata :top:
Ova prva mi izgleda crvenkasto...ali je :top:.
Mislim da će ova druga nakon bojanja biti kao ova prva.
Razmišljam o izboru.
A što kažu druge forumašice?
Ja imam problem sa farbanjem i farbama. Loreal casting boje mi uvijek ispadnu tamne , skoro crne. Imam jako svjetli ten i smeđe oči, a na tjemenu iznad čela mi je dosta rijetka kosa - vidi se :tuzni:
sada bi ja svoju kosu posvijetlila malo. Inače je prirodno tamnosmeđa sa crvenim pigmentom, i na tom mjestu gdje mi se vidi tjeme imam par sijedih...
Kad uzmem farbu sa Lorealovom preferance sam se pred zadnji puta farbala, imala sam izrast svoje prirodne kose - i taj izrast mi je bio u nijansi te farbe a ostatak kose pretaman...
Nosila sam kapu na glavi od jada, i uzela Schwarckopf boju tamno smeđu i to mi je sredila da je bar cijela kosa ujednačene boje.
Ali - ja i dalje ne znam šta da radim jer če mi izrast još malo izaći, a voljela bih smeđu nijansu uzeti. Znači ne tamnosmeđu ni svjetlosmeđu nego baš neku svjetliju od ove koja mi je sad skoro crna na glavi. Užasno se vidi to tjeme...
Da uzmem opet Schwarckopf u smeđoj boji i kako da ju bojim? prvo izrast pa čekam i onda na cijelu glavu? Bojim se uzeti preferance Lorealov a Casting me isto strah...
uf..nadam se da ste nešto uspjeli poloviti iz ovog mog posta :moli: ako imate kakav savijet...
NinaLady
07.04.2009., 19:25
Ova prva mi izgleda crvenkasto...ali je :top:.
Mislim da će ova druga nakon bojanja biti kao ova prva.
Razmišljam o izboru.
A što kažu druge forumašice?
Nisam našla sliku čiste 700 ona ti nema zlatni odsjaj... nije ovo onak grozni odsjaj, stvarno lijepo izgleda inače ti nebi preporučila, ja sam se bojala s tom bojom (750) i super je ispalo :top:
Može li pomoć, pliz ne znam više što da radim..
Naime, prošla sam sve boje na kosi i jednostavno što zbog zdravog izgleda, što zbog rijeđeg bojanja, na kraju odabrala kestenjastu boju.. Ali.. Pretamna mi je za moj ten
E sad, ja bih htjela jednu onako tamno plavu ili svijetlu čokoladu ali baš svijetlu čokoladu.. Ali mislim da mi na moju tamnu boju neće dobro ispast..
Ima li netko da mi da dobar savjet.. Koja boja, hidrogen.... Šta da radim??
Puno hvala :cerek:
slanutkica
08.04.2009., 13:57
Nisam našla sliku čiste 700 ona ti nema zlatni odsjaj... nije ovo onak grozni odsjaj, stvarno lijepo izgleda inače ti nebi preporučila, ja sam se bojala s tom bojom (750) i super je ispalo :top:
Ja razmislila...ako uzmem neku jako tamno smeđu (kao 800) neće izgledati kao gavranje crna.ali će biti tamna.taman tamna.
Pošto volim šminku čokoladnih boja smeđi odsjaj nije za baciti...
Kada uhvatim vremena ću se prošetati do trgovine...javim rezultat.
ova crna stvarno izgleda umjetno
slanutkica
08.04.2009., 14:00
Može li pomoć, pliz ne znam više što da radim..
Naime, prošla sam sve boje na kosi i jednostavno što zbog zdravog izgleda, što zbog rijeđeg bojanja, na kraju odabrala kestenjastu boju.. Ali.. Pretamna mi je za moj ten
E sad, ja bih htjela jednu onako tamno plavu ili svijetlu čokoladu ali baš svijetlu čokoladu.. Ali mislim da mi na moju tamnu boju neće dobro ispast..
Ima li netko da mi da dobar savjet.. Koja boja, hidrogen.... Šta da radim??
Puno hvala :cerek:
Možda da pričekaš da ti se boja ispere?
Ili posjeti frizerku.One znaju!
NinaLady
08.04.2009., 15:13
Ja razmislila...ako uzmem neku jako tamno smeđu (kao 800) neće izgledati kao gavranje crna.ali će biti tamna.taman tamna.
Pošto volim šminku čokoladnih boja smeđi odsjaj nije za baciti...
Kada uhvatim vremena ću se prošetati do trgovine...javim rezultat.
ova crna stvarno izgleda umjetno
takvo numeriranje boja je samo kod palette farba (da se ne zabuniš) kod drugih je obrnuto :mig:
npr kod garniera tražiš čistu dvojku :mig:
Disease
08.04.2009., 19:46
Ee NinaLady jesi li probala palette 10 min?
E i zna li iko pls kojuboju bi trebala staviti na svjetlo-srednje smedu kosu da ispadne tamno plava
probala sam tamno plavu ali se nije primilo mozda neka svijetla??
Thx
http://www.garnier.ca/kim/en/index.aspx?cible=100color
uzela na kraju ipak ovu boju naslici mi prekrasno izgleda, pa ako se netko s njome farbao da kaže da li jako prima boja, jer na kutiji piše svijetlo smeđa s preljevima, a na netu čitam da je medium brown pa se bojim da ne ispadnem pretamna s tim da mi je sada neka srednje plava boja kose...
da odgovorim sama sebi ukoliko nekog bude zanimala ova boja...evo ofarbala sam se prije sat vremena i ne mogu se prestati gledati jer mi je boja primila baš kao na slici i izgleda baš prirodno, mada sam boju držala samo 10min za prvi put jer je na glavi počelo ful crniti pa sam se bojala da mi ne bude pretamna...
svugdje je lijepo uhvatila boja, jedino se malo vide svjetliji pramići jer sam bila srednje plava...uglavnom sam jako zadovoljna i vjerujem da ću i drugi put uzeti ovu boju:top:
NinaLady
10.04.2009., 16:52
Ee NinaLady jesi li probala palette 10 min?
E i zna li iko pls kojuboju bi trebala staviti na svjetlo-srednje smedu kosu da ispadne tamno plava
probala sam tamno plavu ali se nije primilo mozda neka svijetla??
Thx
Da jesam, piše ti sve na temi smeđa kosa :mig:
*Chloe*
11.04.2009., 22:25
Je li netko koristio Loreal Feria Preferance?
Piše da posvjetljuje kosu pa me zanima koliko bi to stvarno posvjetlilo boju. Imam tamnosmeđu kosu, a kupila sam nijansu beige brown, neka svijetlosmeđa.
žalfija
11.04.2009., 23:13
Je'l vidio netko ovo negdje za kupiti u Rijeci? Lorealov Color Expert. Znam da je bilo prije par godina i onda je nestalo, a baš me mami...
http://tbn1.google.com/images?q=tbn:PiPB4_5Bl6KXIM:http://ecx.images-amazon.com/images/I/41BCxw9wasL._SL500_AA280_.jpg
L@l!na D gUsT
16.04.2009., 00:08
koje su boje u modi ovo ljeto? :DD
NinaLady
17.04.2009., 23:47
koje su boje u modi ovo ljeto? :DD
koja ti se najviše sviđa :D
ali nekao mi se čini da su to pramenovi tipa Sarah Jessica Parker i Gisele....:mig:
L@l!na D gUsT
18.04.2009., 23:31
koja ti se najviše sviđa :D
ali nekao mi se čini da su to pramenovi tipa Sarah Jessica Parker i Gisele....:mig:
da,da,i meni se čini,svjetlo smeđi i plavi tonovi će biti najpoželjniji.. :)
L@l!na D gUsT
19.04.2009., 00:13
imam malo svjetliju kosu od ove cure(možda 2,3 tona)-->http://www.youtube.com/watch?v=PkMAwD9JnAw
u videu kaže da koristi od casting creme glossa dark chocolate,nekako mi se na slici čini puno tamna.
što mislite oće li mi ispast slično kao u nje ili dosta tamnije :S
dvoumim se između tamne čokolade i obične čokolade :D
help?
Ja sam se umorila od farbanja svaki drugi mjesec trazenja normalnog frizera koji zna nesto napraviti od glave za NORMALNU cijenu i odlucila se vratiti u svoju bpju Ali trenutno imma plave pramenove Kako to postignem??:ne zna:
catwomen
20.04.2009., 22:42
ima ko kakav prijedlog za dobar preljev sorry ako ste već pisali o tome
Razlivena Tinta
20.04.2009., 23:10
ima ko kakav prijedlog za dobar preljev sorry ako ste već pisali o tome
Vidjela sam tvoju frizuru i boju kose :top:
Mislim da bi tvojoj kosi lijepo pristajao ovaj (http://www.schwarzkopfpalette.com/our-products/instant-color/instant-color/shades-palette/blond-brown/17-middle-brown/) ili ovaj (http://www.schwarzkopfpalette.com/our-products/instant-color/instant-color/shades-palette/blond-brown/16-chocolate-brown/) preljev. ;)
Pozdrav!
Dvoumim se oko bojanje kose, pa me zanima da li je netko od vas koristio sljedeće boje: Loreal Casting br. 834 i 724 (nougat)? Ak netko ima sliku te boje uživo, pliz neka stavi...Boje su mi prekrasne na slici :s pa me zanima kako to zapravo izgleda.
http://www.loreal-paris.co.uk/hair-colour/all-over-color/casting-creme-gloss/724-vanilla-caramel.aspx
http://www.loreal-paris.co.uk/hair-colour/all-over-color/casting-creme-gloss/834-butterscotch.aspx
Moja prirodna boja je mišje smeđa.Sad trenutno nemam nikakvu boju na kosi. Prije sam koristila tamnije Casting boje, tamnosmeđe i znam da znaju ispasti prilično tamne, ali zato super prekrivaju i ne uništavaju kosu kao druge boje.
L@l!na D gUsT
24.04.2009., 17:55
Pozdrav!
Dvoumim se oko bojanje kose, pa me zanima da li je netko od vas koristio sljedeće boje: Loreal Casting br. 834 i 724 (nougat)? Ak netko ima sliku te boje uživo, pliz neka stavi...Boje su mi prekrasne na slici :s pa me zanima kako to zapravo izgleda.
http://www.loreal-paris.co.uk/hair-colour/all-over-color/casting-creme-gloss/724-vanilla-caramel.aspx
http://www.loreal-paris.co.uk/hair-colour/all-over-color/casting-creme-gloss/834-butterscotch.aspx
Moja prirodna boja je mišje smeđa.Sad trenutno nemam nikakvu boju na kosi. Prije sam koristila tamnije Casting boje, tamnosmeđe i znam da znaju ispasti prilično tamne, ali zato super prekrivaju i ne uništavaju kosu kao druge boje.
i mene je ta 2.očarala,ali sam negdje pročitala da ne ostaje baš najbolje(samo malo plavog odsjaja i to je to)
inače imam svjetlo smeđe oči boja karamel-svjetla čokolada i jakoo svijetao ten,trenutno sam smeđa s mrvicu narančastog odsjaja.voljela bih neku boju koja naglašava moje oči i da po mogučnosti ne izgledam kao freak xDD
L@l!na D gUsT
24.04.2009., 18:05
http://www.zimbio.com/pictures/63KTg3nenYA/Caribou+Iced+Coffee+Presents+Ashlee+Simpson/Y0vvyeaNbPe
možda ova?
*Malina*
25.04.2009., 17:25
Je li bi mi netko mogao samo objasniti one brojeve na farbama koje oznacavaju trajnost boje? Koji broj imaju permanentne boje? 3 ili? Vidim da na skoro svim Schwarzkopf-ovim bojama ima oznaka 3. Koji broj imaju npr. Kenue profesionalne farbe (da bih otprilike znala usporediti s ovim drugima)? Hvala! :)
catwomen
27.04.2009., 19:02
Dal je ko koristi ovu novu farbu od loreala excell10...isto nova farba koja nis ne steti drzi se 10 min..i bocica ima ko cesalj na vrhu tako da se farba po cjeloj duzini ravnomjerno nanosi
L@l!na D gUsT
28.04.2009., 17:00
Dal je ko koristi ovu novu farbu od loreala excell10...isto nova farba koja nis ne steti drzi se 10 min..i bocica ima ko cesalj na vrhu tako da se farba po cjeloj duzini ravnomjerno nanosi
ne vjerujem baš da ne šteti kad se drži 10 minuta :S
sigurno su neke jake kemikalije u pitanju...
catwomen
28.04.2009., 21:35
ma ja mislim to sto pise 10 min da je mazanje ociju zato sto samo dok pofarbas kosu cjelu koliko ti vec stoji farba na glavi a i malo ko ce drzat je 10 min ..ja bi osobno sigurno i tu drzala bar 30 min
NinaLady
29.04.2009., 01:07
ne vjerujem baš da ne šteti kad se drži 10 minuta :S
sigurno su neke jake kemikalije u pitanju...
Slažem se s ovim, istina probala sam palette 10 min, smeđu boju,a pržila mi je glavu kao blajh nakon pola sata na glavi... koma :flop:
*Malina*
29.04.2009., 23:55
Farbala sam se s 510 (srednje pepeljasto smedja). Sto se tice same boje zadovoljna sam. Jako slicna kao na slici. Drzala sam farbu 15 min (bilo me strah duze jer na farbi pise da sto se duze drzi boja kose ce biti tamnija). Nisam osjetila nikakvo peckanje kako je netko spomenuo i cega sam se malo bojala, tj. jednaki osjecaj je bio kao i s drugim farbama - pomalo svrbucka. Boja ima bas neki fini miris (cudno da se meni svidio miris jer inace ne podnosim nikakve mirise). Ono sto me iznenadilo je kada sam ispirala kosu kosa je bila kao nakon nekog pakunga glatka, a inace nakon farbanja bude kao papirnata dok ne stavim tonu regeneratora. Ne znam, imam osjecaj da stvarno manje ostecuju kosu, a i skrati vrijeme; nakon naosenja samo jos nekoliko minuta treba pricekati i imate novu boju. :) Jos me samo zanima trajnost i ispiranje...no budemo vidjeli....tek sam se ofarbala. :)
*Malina*
29.04.2009., 23:57
Slažem se s ovim, istina probala sam palette 10 min, smeđu boju,a pržila mi je glavu kao blajh nakon pola sata na glavi... koma :flop:
Evo i ja sam ih probala, ali stvarno nikakav takav osjecaj nisam imala. Isto kao i s drugim farbama, malo svrbucka, ali nista strasno. :ne zna:
NinaLady
30.04.2009., 19:14
Evo i ja sam ih probala, ali stvarno nikakav takav osjecaj nisam imala. Isto kao i s drugim farbama, malo svrbucka, ali nista strasno. :ne zna:
Ma nebi smjelo svrbiti, ja sam fakat uvjerena da su te farbe agresivne, mislim ok neće kosa otpast al ono... da ne pričam kak mi izrast nije uopće uhvatilo, 100x mi je bolja Palette deluxe
Sada i mene zanima da li je netko probao ovu novu Loreal excell 10 min :zubo: ili da ipak uzmem Loreal Casting ona mi je uvijek bila fina...
~Evelyn
04.05.2009., 15:57
a mene zanima loreal casting. :zubo: svi pričaju kako im smeđe nijanse ispadaju crne. jel to istina? :misli: za koliko se to crno ispere do nijanse s kutije?
i dal se ravnomjerno primi na izrast i ostatak kose? jer ja sam sad sva šarena. izrast plav a ostatak crven... ispod je dosta svijetlije jer sam jednom stavljala svijetlo ljubičastu boju ispod a tamno ljubičastu na ostalo.. i sad mi se svaka farba tak šugavo prima :zubo: mislila sam se farbat u narančasto ali ništa od toga jer bi mi još više uništilo kosu. sad bi u smeđe pa nek se kosa oporavi.
Isuse pa ti si onda bolje šarena nego što sam ja bila http://www.pic4ever.com/images/sigh.gif
Casting ti se baš i ne ispire tako lako, bar meni nije , uopče. Držala mi je boja do idućeg farbanja.
A i meni pretamno ispadne, evo smeđa mi je ispala tamno smeđa skoro pa crna.
Ona nema taj hidrogen u sebi kao druge boje i ne smrdi, zato je tako tamnija..probaj s Casting ali neke nijanse koje su blizu tvojoj boji kose da nema neke drastične promjene jer se bojim da ti ne bi ništa ni napravila...
EllaVanSaar
04.05.2009., 20:11
jel zna netko nešto više o FRAMAVITA bojama za kosu?
ima ih u kozmu,i to su kao boje na biljnoj bazi....
svatko tko ima bilo kakvo iskustvo neka podijeli:):)
NinaLady
05.05.2009., 00:24
jel zna netko nešto više o FRAMAVITA bojama za kosu?
ima ih u kozmu,i to su kao boje na biljnoj bazi....
svatko tko ima bilo kakvo iskustvo neka podijeli:):)
Meni su to jedne od boljih boja :top:
Farbala sam sestru u plavo s njom i mogu reći da je izvlačila 100x bolje nego Keune 1517,a da ne pričam kolko joj je manje kosu uništila...
Tamnije još nisam probala ali nemogu biti loše... uzet ću si Farmacolor za sljedeće farbanje :mig:
EllaVanSaar
05.05.2009., 20:43
Meni su to jedne od boljih boja :top:
Farbala sam sestru u plavo s njom i mogu reći da je izvlačila 100x bolje nego Keune 1517,a da ne pričam kolko joj je manje kosu uništila...
Tamnije još nisam probala ali nemogu biti loše... uzet ću si Farmacolor za sljedeće farbanje :mig:
thx:)
a farmacolor je?:ne zna:
micek-jerry
06.05.2009., 21:23
http://img58.imageshack.us/img58/9818/hco122.jpg (http://img58.imageshack.us/my.php?image=hco122.jpg)
molim vas ak tko zna, jel im ove boje kod nas (Zg) za kupit? u mojem DM-u nema. i čini mi se da su kod nas drugačiji brojevi nijansi?
ili da mi preporučite nekaj drugo za ovak krvavo crnu nijansu. inače sam crnka s par :D sijedih.
thanks!
ima ko kakav savjet nakon crne kako u smeđu boju joj sada če ljeto kaj ču s crnom bojom
***arwen***
07.05.2009., 13:26
ove nove schwarzkopfove boje za kosu 10 minuta su užasno jake, nikada u životu nisam koristila toliko agresivnu boju, a hvala bogu isprobala sam dosta toga jer bojam se od 17 godine,
po prvi puta u životu me peklo za tjeme a vrhovi su mi bili doslovno spaljeni, strašno, kosa mi je bila isušena kao nikada do sad - posljedice još uvijek liječim i pokušavam se spasiti raznoraznim maskicama i uljima,
morala sam ići kod frizerke da mi odsječe dobrih 5cm kose, šmrc, sva sreća što imam dugu
L@l!na D gUsT
07.05.2009., 16:22
a mene zanima loreal casting. :zubo: svi pričaju kako im smeđe nijanse ispadaju crne. jel to istina? :misli: za koliko se to crno ispere do nijanse s kutije?
i dal se ravnomjerno primi na izrast i ostatak kose? jer ja sam sad sva šarena. izrast plav a ostatak crven... ispod je dosta svijetlije jer sam jednom stavljala svijetlo ljubičastu boju ispod a tamno ljubičastu na ostalo.. i sad mi se svaka farba tak šugavo prima :zubo: mislila sam se farbat u narančasto ali ništa od toga jer bi mi još više uništilo kosu. sad bi u smeđe pa nek se kosa oporavi.
ma to ti sve ovisi o tome kako ti kosa prima boju.meni npr.ove casting boje sve imaju crvenkasti pigment u sebi(koristila sam caffe latte,i ledeni kesten,a prijateljica čokoladu i sve su imale crveni pigment,mada ova prva malo više narančasti)...probaj bojati kosu onako kako ti u uputama piše za obojanu kosu..možda da na izrastu držiš 5 minuta duže?
držim fige ;)
L@l!na D gUsT
07.05.2009., 16:25
http://img58.imageshack.us/img58/9818/hco122.jpg (http://img58.imageshack.us/my.php?image=hco122.jpg)
molim vas ak tko zna, jel im ove boje kod nas (Zg) za kupit? u mojem DM-u nema. i čini mi se da su kod nas drugačiji brojevi nijansi?
ili da mi preporučite nekaj drugo za ovak krvavo crnu nijansu. inače sam crnka s par :D sijedih.
thanks!
probaj broj 550
smeđe-crvena je,i za moj ukus nekako jepša od ove.
ja mislim da ova ima u KOZMU ;)
Zar ti je 100 kn puno?! Ja se nisam nikad u životu ofarbala i pitala sam frizerku koliko bi me došlo farbanje s tim da imam ful dugu i gustu kosu. Rekla je - cca. 440 kn! Šta kažeš na to? Znači ovisi o gramaži, 'ko zna, možda bi me došlo i više, one su to izračunale od oka. Ali ako se odlučim na farbanje svejedno ću otići kod nje jer njoj vjerujem, iako je skupo. A poslije možda budem kupovala sama boju i odijela je kod jedne frizerke koja farba privatno za 60 kn. Samo me strah da mi sa kupljenom bojom u dm-u ne bi ispala boja kakvu želim. Zato se nikad niti nisam farbala jer me uvijek bilo strah da mi neće ispasti kako želim i da ću uništiti svoju kvalitetnu kosu. :)
nakon koje ćeš na glavu moći staviti i Moći svetog Stjepana, a da ama baš nikad ne dobiješ onu boju koju si htjela :zubo:
trust me..been there, done that..like a million times..nema gore muke (a jasno, dosadi ti odma..) :rolleyes: ;)
Pa kako to? Vidjela sam puno cura koje su bile plave pa crne, i obrnuto, crne pa plave.
nemoj me plašiti! ja se nisam nikad farbala i htjela bih se ofarbati u plavo, ali me strah da ću se teško vratiti u svoju ako budem htjela.
Ja kosu bojam isključivo kod frizera, mislim da koristi Kadus boju (ili je Keune ?), kod kuće nikada nisam uspjela dobiti dobru boju, a u salonu me pofarbaju stvarno super, izgleda totalno prirodno. Toliko prirodno da sam si bila umislila da je moja prava kosa takve boje, a kad sam sad - jer se radi trudnoće nisam htjela farbati - pustila malo veći izrast vidjela sam kakva je moja prava boja U STVARI (mišjesiva :( )
Zašto zbog trudnoće? Šta to preko kože ulazi u tijelo i šteti bebi? :)
~Evelyn
07.05.2009., 20:16
ma to ti sve ovisi o tome kako ti kosa prima boju.meni npr.ove casting boje sve imaju crvenkasti pigment u sebi(koristila sam caffe latte,i ledeni kesten,a prijateljica čokoladu i sve su imale crveni pigment,mada ova prva malo više narančasti)...probaj bojati kosu onako kako ti u uputama piše za obojanu kosu..možda da na izrastu držiš 5 minuta duže?
držim fige ;)
jooooj. a ja baš pokušavam ubit crveni pigment. :(
koliko god bio krasan prenaporan je za održavanje.
a niš... vidit ću... izgleda da mene svaki dan puca druga boja... sad bi najrađe u prirodnu koju bi malo posvijetlila. al ne znam gotovo ništa o skidanju boje? poslala sam frizerskom nicole nicole mail o tim skidačima boje al niš ne odgovaraju. a nazvat ću ih onda. jedna cura na forumu mi je rekla di tog ima za kupit al ja bi rađe da mi to frizerka radi. al ne mogu si uopće zamislit kakav će bit rezultat. odo ja guglat. :kava::rofl:
malo ću oladit od tog farbanja dok ne budem sigurna što točno želim. :rofl:
al fala ti :mig:
micek-jerry
07.05.2009., 22:36
probaj broj 550
smeđe-crvena je,i za moj ukus nekako jepša od ove.
ja mislim da ova ima u KOZMU ;)
hvala ti!!!
Pa kako to? Vidjela sam puno cura koje su bile plave pa crne, i obrnuto, crne pa plave.
nemoj me plašiti! ja se nisam nikad farbala i htjela bih se ofarbati u plavo, ali me strah da ću se teško vratiti u svoju ako budem htjela.
Ispravljam samu sebe - u CRNO bih se htjela ofarbati, NE u plavo! :)
profesionalac
08.05.2009., 16:23
Zašto zbog trudnoće? Šta to preko kože ulazi u tijelo i šteti bebi? :)
Bez brige, apsorpcija boje preko kože je zanemariva i nikako ne moze nastetiti vasim bebicama. Na povrsini koze imamo nekoliko slojeva mrtvih stanica i jedino one nesto upiju, no one se vrlo brzo odljuste, tako da komponente boje uopce ne prodru do nivoa gdje se nalaze krvne zile. Mozda je nesto veca apsorpcija ako se primjeni okluzivna kapa i toplina (zamotati glavu u najlon i sjesti pod haubu), no sa suvremenim bojama to nije potrebno. A ako netko zeli biti 100% siguran, u vrijeme trudnoce i dojenja se moze prebaciti na pramenove, tak da boja uopce ne dolazi u kontakt s kozom. :top:
profesionalac
08.05.2009., 16:32
Ispravljam samu sebe - u CRNO bih se htjela ofarbati, NE u plavo! :)
Maknuti umjetni crni pigment iz kose nije tako jednostavno. Ne kazem da se ne moze, no nije lako. Razmisli o tome žeilš li stvarno biti crna. To je drastična promjena. Probaj s preljevom, tek da dobijes ideju kak ti to stoji. Ili stavi pjenu u boji.
A prica da kosa nakon bojenja vise nikada nije sto je bila prije je samo prica. Sve novo sto naraste ce biti kao i prije. Tretirana vlas bas i ne. Uz to, boja kose se mijenja s vremenom. Najcesce je djecjoj dobi relativno svijetla, zatim tamni te postaje vise pepeljasta. Takodjer, vlas prirodne kose je izlozena suncu, sto takodjer utjece na njenu boju. Mnogi koji su se poceli farbati sa 16 i s 28 odlucili da im je toga dosta ostanu sokirani kad vide svoju prirodnu boju. No, boja se promijenila zbog starenja, a ne zbog kemikalija...
Maknuti umjetni crni pigment iz kose nije tako jednostavno. Ne kazem da se ne moze, no nije lako. Razmisli o tome žeilš li stvarno biti crna. To je drastična promjena. Probaj s preljevom, tek da dobijes ideju kak ti to stoji. Ili stavi pjenu u boji.
A prica da kosa nakon bojenja vise nikada nije sto je bila prije je samo prica. Sve novo sto naraste ce biti kao i prije. Tretirana vlas bas i ne. Uz to, boja kose se mijenja s vremenom. Najcesce je djecjoj dobi relativno svijetla, zatim tamni te postaje vise pepeljasta. Takodjer, vlas prirodne kose je izlozena suncu, sto takodjer utjece na njenu boju. Mnogi koji su se poceli farbati sa 16 i s 28 odlucili da im je toga dosta ostanu sokirani kad vide svoju prirodnu boju. No, boja se promijenila zbog starenja, a ne zbog kemikalija...
Pa nije tako drastična, jer nisam plava. Imam smeđu kosu, malo svjetlije smeđu, ne skroz svjetlu smeđu i ne bih se ofarbala u skroz crnu, nego prvu do crne. Da li je onda možda malo lakše vratiti se u svjetliju boju?
Bez brige, apsorpcija boje preko kože je zanemariva i nikako ne moze nastetiti vasim bebicama. Na povrsini koze imamo nekoliko slojeva mrtvih stanica i jedino one nesto upiju, no one se vrlo brzo odljuste, tako da komponente boje uopce ne prodru do nivoa gdje se nalaze krvne zile. Mozda je nesto veca apsorpcija ako se primjeni okluzivna kapa i toplina (zamotati glavu u najlon i sjesti pod haubu), no sa suvremenim bojama to nije potrebno. A ako netko zeli biti 100% siguran, u vrijeme trudnoce i dojenja se moze prebaciti na pramenove, tak da boja uopce ne dolazi u kontakt s kozom. :top:
To sam pitala jer je jedna trudnica ovdje napisala da se neće sad farbati jer je trudna. Ne kužim stvarno... :confused:
chrystal9
09.05.2009., 00:13
haj curke... imam tamno smedju kosu i jako bi je htjela posvijetliti. svidja mi se ova nova loreal 10 min. natural light brown, pa me zanima ima li neka od vas iskustva s tim bojama, i uopće, koliko je mogce da u kucnoj radinosti tako posvijetlim kosu. hvala.
L@l!na D gUsT
09.05.2009., 17:23
evo meni je već nakon 2-3 tjedna dojadila moja nova boja kose,pa bi se voljela vratit u prirodnu što prije.ima netko savjet kako da to postignem što prirodnijim putem(koristila sam casting creme gloss)???
najviše me strah izrasta,to će stvarno FUJ izgledat :S
budući da sam prirodno svijetlo smeđa(graničim s plavom)voljela bih je samo trunkicu posvijetliti za ljeto,kakve su ove boje od castinga za to?čujem da samo daju svijetli odsjaj,što bi bilo idealno :D
tnx
Disease
10.05.2009., 12:25
sta znaci kad glama malo pecka dok se farbas? Jeli to znaci da je boja jaka ili da je puno farbe?
jer ja sam se bojala sa palette nije nista peckalo a sa garnier color naturals(sam uzela 2 tube) i je...
Puzzled
10.05.2009., 14:47
Curke, zanima me koje su boje polutrajne. Malo sam gledala po dm-u, svaka koju sam uzela u ruke je trajna... Znam da postoje preljevi u onim jastučićima, ali trebalo bi postojati i nešto između preljeva i trajne boje, right? Pliz mi nabacite par primjera... Baš bih isprobala neku darkest brown, gotovo crnu... bojim se da bi baš crna neprirodno izgledala....
NinaLady
10.05.2009., 21:38
thx:)
a farmacolor je?:ne zna:
Farmacolor, farmavita, to ti je ista boja... ona profesionalna iz dma :D
ove nove schwarzkopfove boje za kosu 10 minuta su užasno jake, nikada u životu nisam koristila toliko agresivnu boju, a hvala bogu isprobala sam dosta toga jer bojam se od 17 godine,
po prvi puta u životu me peklo za tjeme a vrhovi su mi bili doslovno spaljeni, strašno, kosa mi je bila isušena kao nikada do sad - posljedice još uvijek liječim i pokušavam se spasiti raznoraznim maskicama i uljima,
morala sam ići kod frizerke da mi odsječe dobrih 5cm kose, šmrc, sva sreća što imam dugu
Meni su se cure na kosi čudile dok sam to rekla, eto vidim da nisam luda i da su stvarno jake :flop: za razliku od Palette Deluxe koje su odlične boje :top:
profesionalac
11.05.2009., 18:27
Pa nije tako drastična, jer nisam plava. Imam smeđu kosu, malo svjetlije smeđu, ne skroz svjetlu smeđu i ne bih se ofarbala u skroz crnu, nego prvu do crne. Da li je onda možda malo lakše vratiti se u svjetliju boju?
Ako je crna 1.0, ti valjda hoces 2.0 ili 3.0... To je vjerojatno 2-3 tona tamnije od tvoje prirodne boje... Ja bih ti savjetovao da kosu potamnjujes postepeno. Iz prakse znam da cure se cesto neugodno iznenade kad vide sebe s tamnijom bojom kose. Tesko je procijeniti kak bi ti nesto stajalo samo na temelju onog pramicka iz kataloga... Prvo kreni s 4.0 i 3% peroksidom, a ako hoces malo topliji odsjaj, uzmi 4.3. Ako ti rezultat ne bude dosta taman, uvijek mozes staviti tamniju nijansu. U tom slucaju namazes boju samo na izrast, drzis cca 20 min i nakon toga je provuces na cijelu duzinu kose i drzis jos 10 min. Nemoj se zeznuti, pa namazati cijelu duzinu kose odjednom. To je uobicajena greska koju cure rade. Ako si prije bojala kosu, taj dio vlasi je puno porozniji i upije boju puno brze. Ako drzis predugo, vlas se prezasiti i ode u crno... Isto tako, ako je vlas neobojana, ail jako porozna, moze nastati zbrka. Milsim da je upravo to jedan od razloga nezadovoljstva Castingom koje vlada na ovom forumu... Dobar stos je naspricati porozne vrhove kose mjesavinom instant regeneratora i vode, pricekati da vlasi to upiju, pa tek onda provuci boju.
Ne znam kako ti kosa reagira boju, da li baca na crveno? 3% peroksid u pravilu nema dovoljno snage da ti oksidira prirodni pigment, nego samo deponira boju pa ne bi trebala imati nepozeljan crveni odsjaj. Ja za svaki slucaj u boju ubacim sivi korektur ton. Kolicina sivog korektura se mjeri u cm (npr. ako nanosis boju 4.0, 12-4=8 cm i u posudicu za boju prvo istisnes 8 cm sivog korektur tona, zatim dodas 60 mL boje 4.0 i 60 mL 3% peroksida). Ako ti kosa ima tendenciju bacanja na crveno, koristi se zeleni korektur ton... No to je malo riskantno raditi solo, ak nemas iskustva. Dobar stos je pomijesati sivi i zeleni pigment u omjeru 1:1 (4 cm sivog i 4 cm zelenog).
Sa 6% peroksidom bi ti se moglo dogoditi da odes u crvenkasto, jer ti izbije ostatni pigment. Ako nemas sjedina, 6% peroksid ti ni ne treba.
Skidanje umjetnog pigmenta je druga prica. Ako hoces iz tamnog ici u svjetlije, potrebno je maknuti umjetni pigment iz kose (tzv. reduktivni skidaci boje, pisalo se o tome na forumu), jer boja sama po sebi ne moze razgraditi umjetni pigment. Tesko je naci salone u kojima to rade tako, cesce se koriste blajh kupke, koje su agresivnije za kosu. Ili naprave pramenove... Naravno, lakse je otici iz tamno smedjeg u svjetlije nego iz crnog... kod crne boje ima puno ostatnog pigmenta koji stvara probleme...
Uf, jesam li ga zakompliciral... nadam se da se kuzi kaj sam htio reci...
L@l!na D gUsT
12.05.2009., 15:10
kako iz ove boje-->http://badhairday.typepad.com/photos/uncategorized/cameron_diaz_brown_hair.jpg
u ovu-->http://img.timeinc.net/pespanol/i/ultimo/2008/mayo/Beyonce300.jpg
NA ŠTO NEAGRESIVNIJI NAČIN.
čekati da se ispere stara boja?
može li ee ovako posvijelliti kosa s bojama tipa casting creme gloss?
Profesionalac :s :s :s svaka čast
Sad znam u čemu uvijek griješim s Castingom i izrastom.
baš ču probati tu mješavinu regeneratora i vode :top: jer volim Casting boju
profesionalac
12.05.2009., 18:06
kako iz ove boje-->http://badhairday.typepad.com/photos/uncategorized/cameron_diaz_brown_hair.jpg
Jedino ukljanjanjem umjetnog pigmenta, koristeći preparat kao što je ovo:
http://www.fripo-saan.hr/cms_upload/upload/REMOVE_C.JPG
Boja sama po sebi ne može posvjetliti umjetni pigment. Pogotovo ne Casting. Preporučam posjet frizeru koji zna što radi... I ovo nije blajh, on funkcionira u obrnutom smjeru od boje za kosu. Dok boja koristi oksidaciju (peroksid) da na prirodni pigment nakači kromofor, ova stvarčica cijepa tu vezu postupkom redukcije, pa se sintetski kromofor moze isprati iz vlasi. Nije agresivan za vlas, no smrdi (kao trula jaja)...
~Evelyn
12.05.2009., 19:39
Jedino ukljanjanjem umjetnog pigmenta, koristeći preparat kao što je ovo:
http://www.fripo-saan.hr/cms_upload/upload/REMOVE_C.JPG
Boja sama po sebi ne može posvjetliti umjetni pigment. Pogotovo ne Casting. Preporučam posjet frizeru koji zna što radi... I ovo nije blajh, on funkcionira u obrnutom smjeru od boje za kosu. Dok boja koristi oksidaciju (peroksid) da na prirodni pigment nakači kromofor, ova stvarčica cijepa tu vezu postupkom redukcije, pa se sintetski kromofor moze isprati iz vlasi. Nije agresivan za vlas, no smrdi (kao trula jaja)...
woooohoooo :cheer:
napokon mi je netko objasnio kako to zapravo funkcionira.
ljudi su mi čak i govorili da je to samo ublaženi blajh. :ne zna:
i daj reci dal to do kraja makne boju? ja sam prirodno plava i farbam se u crveno. dal bi mi to skroz maklo boju ili bi ju samo posvijetlilo i dal bi ostala primjesa crvenog?
L@l!na D gUsT
12.05.2009., 20:19
hvala,profesionalac.
EllaVanSaar
12.05.2009., 21:34
jao popiz...ću sa farmavitom! bila u 3 kozma...1 uopće ne drži jer je mali...a druga dva nemaju niakakv izbor...a tražim čokoladno smeđu...4D mislim...
ugl.ako želite farmavita boje odite u Kozmo na Glavnom,u pothodniku..tamo jedino ima pravi izbor...:top:
***arwen***
12.05.2009., 21:57
jao popiz...ću sa farmavitom! bila u 3 kozma...1 uopće ne drži jer je mali...a druga dva nemaju niakakv izbor...a tražim čokoladno smeđu...4D mislim...
ugl.ako želite farmavita boje odite u Kozmo na Glavnom,u pothodniku..tamo jedino ima pravi izbor...:top:
najzdravija i najsretnija opcija ti je pohoditi kozmo dućane koji se nalaze u sklopu super konzuma,
mislim da sa kozmom na trešnjevci i preko puta hyundaia na slavonskoj aveniji (blizu cc1) ne možeš fulati :mig:
hmm, mislim da i na okretištu črnomerec ima kozmo na katu, ali nisam sigurna
Ako je crna 1.0, ti valjda hoces 2.0 ili 3.0... To je vjerojatno 2-3 tona tamnije od tvoje prirodne boje... Ja bih ti savjetovao da kosu potamnjujes postepeno. Iz prakse znam da cure se cesto neugodno iznenade kad vide sebe s tamnijom bojom kose. Tesko je procijeniti kak bi ti nesto stajalo samo na temelju onog pramicka iz kataloga... Prvo kreni s 4.0 i 3% peroksidom, a ako hoces malo topliji odsjaj, uzmi 4.3. Ako ti rezultat ne bude dosta taman, uvijek mozes staviti tamniju nijansu. U tom slucaju namazes boju samo na izrast, drzis cca 20 min i nakon toga je provuces na cijelu duzinu kose i drzis jos 10 min. Nemoj se zeznuti, pa namazati cijelu duzinu kose odjednom. To je uobicajena greska koju cure rade. Ako si prije bojala kosu, taj dio vlasi je puno porozniji i upije boju puno brze. Ako drzis predugo, vlas se prezasiti i ode u crno... Isto tako, ako je vlas neobojana, ail jako porozna, moze nastati zbrka. Milsim da je upravo to jedan od razloga nezadovoljstva Castingom koje vlada na ovom forumu... Dobar stos je naspricati porozne vrhove kose mjesavinom instant regeneratora i vode, pricekati da vlasi to upiju, pa tek onda provuci boju.
Ne znam kako ti kosa reagira boju, da li baca na crveno? 3% peroksid u pravilu nema dovoljno snage da ti oksidira prirodni pigment, nego samo deponira boju pa ne bi trebala imati nepozeljan crveni odsjaj. Ja za svaki slucaj u boju ubacim sivi korektur ton. Kolicina sivog korektura se mjeri u cm (npr. ako nanosis boju 4.0, 12-4=8 cm i u posudicu za boju prvo istisnes 8 cm sivog korektur tona, zatim dodas 60 mL boje 4.0 i 60 mL 3% peroksida). Ako ti kosa ima tendenciju bacanja na crveno, koristi se zeleni korektur ton... No to je malo riskantno raditi solo, ak nemas iskustva. Dobar stos je pomijesati sivi i zeleni pigment u omjeru 1:1 (4 cm sivog i 4 cm zelenog).
Sa 6% peroksidom bi ti se moglo dogoditi da odes u crvenkasto, jer ti izbije ostatni pigment. Ako nemas sjedina, 6% peroksid ti ni ne treba.
Skidanje umjetnog pigmenta je druga prica. Ako hoces iz tamnog ici u svjetlije, potrebno je maknuti umjetni pigment iz kose (tzv. reduktivni skidaci boje, pisalo se o tome na forumu), jer boja sama po sebi ne moze razgraditi umjetni pigment. Tesko je naci salone u kojima to rade tako, cesce se koriste blajh kupke, koje su agresivnije za kosu. Ili naprave pramenove... Naravno, lakse je otici iz tamno smedjeg u svjetlije nego iz crnog... kod crne boje ima puno ostatnog pigmenta koji stvara probleme...
Uf, jesam li ga zakompliciral... nadam se da se kuzi kaj sam htio reci...
Ja se nisam nikad u životu farbala. To bi mi bilo prvo farbanje.
I pola toga te nisam skužila. :)
Ne bih išla tako postepeno jer mi se ne da. Jer ako budem iša postepeno, znači možda za dvije nijanse tamnije to onda ni nije neka promjena. Rekla sam si da ću se ofarbati ili u tu boju ili nikako.
Moja frizerka mi je savjetovala ad se ofarbam u neku boja koja je polu preljev, a pilu boja - pošto mi je kao 1. put. Riječ je o boji Luo color. Da li si čula za nju?
Isto tako, jedna cura mi je savjetovala da mi je bolje da se odmah ofarbam u pravu boju jer će mi rezultat biti ljepši. Jer sa bilo kojom drugom farbom boja će mi se ispirati i izgledati ofucano.
Ej, sorry, tek sam sad skužila da si muško. SORRY! :)
profesionalac
13.05.2009., 15:16
woooohoooo :cheer:
napokon mi je netko objasnio kako to zapravo funkcionira.
ljudi su mi čak i govorili da je to samo ublaženi blajh. :ne zna:
i daj reci dal to do kraja makne boju? ja sam prirodno plava i farbam se u crveno. dal bi mi to skroz maklo boju ili bi ju samo posvijetlilo i dal bi ostala primjesa crvenog?
Ako se napravi kak spada, makne sav umjetni pigment. Mozda ce trebati 2 uzastopne aplikacije da se skroz makne crveni pigment iz kose. No ono kaj ce ostati nece biti tvoja prirodna boja kose, jer melanin (tvoj prirodni pigment) je oksidiran uslijed djelovanja peroksida iz crvene farbe, pa ce biti potrebno korigirati ton. No, kako se uklonio umjetni pigment iz kose, to nece biti problem.
profesionalac
13.05.2009., 15:21
Ja se nisam nikad u životu farbala. To bi mi bilo prvo farbanje.
I pola toga te nisam skužila. :)
Ne bih išla tako postepeno jer mi se ne da. Jer ako budem iša postepeno, znači možda za dvije nijanse tamnije to onda ni nije neka promjena. Rekla sam si da ću se ofarbati ili u tu boju ili nikako.
Moja frizerka mi je savjetovala ad se ofarbam u neku boja koja je polu preljev, a pilu boja - pošto mi je kao 1. put. Riječ je o boji Luo color. Da li si čula za nju?
Isto tako, jedna cura mi je savjetovala da mi je bolje da se odmah ofarbam u pravu boju jer će mi rezultat biti ljepši. Jer sa bilo kojom drugom farbom boja će mi se ispirati i izgledati ofucano.
Ne, ne znam za konkretnu marku boje, no vrlo je vjerojatno riječ o boji ton-na-ton. Ona može deponirati pigment na tvoju kosu, no ne posvjetljuje ju. Sadrži niski postotak peroksida, bez amonijaka je i blaga je za vlas. Funkcionira sasvim dobro. Npr. Keune semipermanente colores drze super. Ja navijam za tu semi boju... Sretno! Nadam se da ces biti zadovoljna rezultatom.
EllaVanSaar
13.05.2009., 18:52
najzdravija i najsretnija opcija ti je pohoditi kozmo dućane koji se nalaze u sklopu super konzuma,
mislim da sa kozmom na trešnjevci i preko puta hyundaia na slavonskoj aveniji (blizu cc1) ne možeš fulati :mig:
hmm, mislim da i na okretištu črnomerec ima kozmo na katu, ali nisam sigurna
:confused::confused::confused: na katu? ma konzum na črnkasu nema katove...hm...
ali ak si ziher.otići ću tamo,to mi jakooo blizu:)
micek-jerry
13.05.2009., 19:19
ja sam danas našla srednje čokoladno smeđu 4CI u Kozmu u Vlaškoj, pa ak ti to paše...
a mene pak drugo muči-prije 2 mj sam stavila crni Casting (inače imam tamno-smeđu kosu sa crvenim pigmentom) i sad bi se ja farbala u nekaj tamno crveno-tj. u crno s crvenkastim odsjajem.
i kupila si Farmavitu srednje mahagonij i crveno-ljubičastu, pomiješala i natrackala jedan pramen da vidim kak će ispast. i fino mi uhvatilo crvenkasto na izrast, a na ostatak kose niš!!! :mad:
i dana iz očaja uzmem ovu srednje čokoladno smeđu. namjeravam sve te tri boje pomiješati : staviti cijelu čokoladnu + pola mahagonij + pola crvenoljubičaste (imam kosu do pol leđa pa trebam 2 tube) i 6% hidrogen jer ne volim jači da mi ne ošteti. a imam i par sijedih iznad uha :(
strah me da ne ispadnem crnka sa crvenim izrastom :D
kaj da radim? ne kužim kak mi se Casting nije isprao???
Profesionalac pliz pomagaj :moli:
***arwen***
13.05.2009., 21:05
:confused::confused::confused: na katu? ma konzum na črnkasu nema katove...hm...
ali ak si ziher.otići ću tamo,to mi jakooo blizu:)
ups, krivo, mislila sam na okretište remiza :bonk::bonk:
da ubuduće ne bi bilo zabune evo link na sve kozmo prodavaonice http://www.kozmo.com.hr/prodavaonice.html
i još, ako do 21. svibnja u kozmu kupite farmavita boju za kosu, drugu dobivate besplatno http://www.kozmo.com.hr/katalog.html - šesti prozorčić
EllaVanSaar
13.05.2009., 21:13
ups, krivo, mislila sam na okretište remiza :bonk::bonk:
da ubuduće ne bi bilo zabune evo link na sve kozmo prodavaonice http://www.kozmo.com.hr/prodavaonice.html
hvala :s:top:
meni je frendica preporučila kozmo na glavnom jer je isto jedna od većih pa ću sutra tamo jer mi je bliže :mig:
EllaVanSaar
13.05.2009., 21:14
[QUOTE=micek-jerry;20535605]ja sam danas našla srednje čokoladno smeđu 4CI u Kozmu u Vlaškoj, pa ak ti to paše...
e ne znam...morala bi prije vidjeti..ja sam si zapamtila 4D..to je isto čokoladno smeđa,jedna varijanta ...:)
Ako se napravi kak spada, makne sav umjetni pigment. Mozda ce trebati 2 uzastopne aplikacije da se skroz makne crveni pigment iz kose. No ono kaj ce ostati nece biti tvoja prirodna boja kose, jer melanin (tvoj prirodni pigment) je oksidiran uslijed djelovanja peroksida iz crvene farbe, pa ce biti potrebno korigirati ton. No, kako se uklonio umjetni pigment iz kose, to nece biti problem.
A šta bi to značilo da ona više nikad neće imati prirodnu boju kose kakvu je imala, ili?
profesionalac
14.05.2009., 15:21
A šta bi to značilo da ona više nikad neće imati prirodnu boju kose kakvu je imala, ili?
Ma hoće. Sve novo što joj izraste bit će njezina prirodna boja kakvu je imala. Ali vlasi koje su bile tretirane kemikalijama (crvenom bojom) nakon skidanja umjetnog pigmenta će se razlikovati u tonu u odnosu na novoizraslu kosu. Peroksid u farbi, koji služi tome da na prirodni pigment nadoveže umjetni kromomer to radi reakcijom oksidacije i pri tome oksidira (promijeni) kemijsku strukturu melanina. Zbog toga, kosa nakon skidanja umjetnog pigmenta ostaje svjetlija od prirodnog tona, te može bacati na žučkasto ili narančasto (blaženi ostatni pigment-kemijski modificirani melanin). No, to se lako ujednači primjenom nove boje.
Možda se pitaš čemu onda služi skidač? Nije moguće iz crvene boje otići u plavo samo primjenom farbe. Ista stvar kod tamnih tonova (smeđa ili crna)... Kad staviš skidač, on makne umjetni pigment i da ti mogućnost postizanja svjetlije boje... Dok nisu postojali ti skidači, skidanje boje se radilo isključivo blajhom, što je dosta agresivni postupak za vlas. I može rezultirati čudnim nijansama (npr. plavo ko zetov tramvaj nakon skidanja boje patliđana)...
Ma hoće. Sve novo što joj izraste bit će njezina prirodna boja kakvu je imala. Ali vlasi koje su bile tretirane kemikalijama (crvenom bojom) nakon skidanja umjetnog pigmenta će se razlikovati u tonu u odnosu na novoizraslu kosu. Peroksid u farbi, koji služi tome da na prirodni pigment nadoveže umjetni kromomer to radi reakcijom oksidacije i pri tome oksidira (promijeni) kemijsku strukturu melanina. Zbog toga, kosa nakon skidanja umjetnog pigmenta ostaje svjetlija od prirodnog tona, te može bacati na žučkasto ili narančasto (blaženi ostatni pigment-kemijski modificirani melanin). No, to se lako ujednači primjenom nove boje.
Možda se pitaš čemu onda služi skidač? Nije moguće iz crvene boje otići u plavo samo primjenom farbe. Ista stvar kod tamnih tonova (smeđa ili crna)... Kad staviš skidač, on makne umjetni pigment i da ti mogućnost postizanja svjetlije boje... Dok nisu postojali ti skidači, skidanje boje se radilo isključivo blajhom, što je dosta agresivni postupak za vlas. I može rezultirati čudnim nijansama (npr. plavo ko zetov tramvaj nakon skidanja boje patliđana)...
A da li svim ljudima nakon dužeg farbanja prirodna boja s vremenom postane grugačija?
profesionalac
15.05.2009., 17:19
A da li svim ljudima nakon dužeg farbanja prirodna boja s vremenom postane grugačija?
Kemikalije u bojama za kosu ne utječu na korijen kose koji sintetizira pigment, pa se pod utjecajem farbe ne mijenja prirodna boja kose.
No prirodna boja kose se mijenja sa starenjem. U djetinjstvu je u pravilu svjetlija, u pubertetu tamni, a nakon 25-30 dobiva hladniji, sivkasti ton. Nakon toga sijedi...
Puno zena koje su se godinama farbale ostanu paf kad puste svoju prirodnu boju... No boja se nije promijenila zbog farbanja, vec zbog zuba vremena :)
Uostalom, nakon sto se godinama gledas s jednom bojom kose, naviknes se na to, pa ti je tvoja prirodna boja cudna. Također, puno čimbenika utječe na ton prirodne kose. Tako su vrhovi neobojane kose barem za jednu nijansu svjetliji od friško izrasle kose uz vlasište... Ako je kosa jako duga, ta razlika može biti izraženija. Kosa uz korijen je hladnijeg tona, na vrhovima toplijeg... Sunce, fen, način njege, sve to može malo utjecati na ton prirodnog pigmenta.
Dakle, draga moja Ki-Ki, samo hrabro, uroni glavu u kantu s bojom i javi rezultate... Drzim fige da budes zadovoljna rezultatom. A ako ti se nova boja nece svidjeti, uvijek mozes uzeti masinicu i skinuti sve do koze... Sve novo sto ce narasti ce biti apsolutno identicno kao i sada :mig:
Kemikalije u bojama za kosu ne utječu na korijen kose koji sintetizira pigment, pa se pod utjecajem farbe ne mijenja prirodna boja kose.
No prirodna boja kose se mijenja sa starenjem. U djetinjstvu je u pravilu svjetlija, u pubertetu tamni, a nakon 25-30 dobiva hladniji, sivkasti ton. Nakon toga sijedi...
Puno zena koje su se godinama farbale ostanu paf kad puste svoju prirodnu boju... No boja se nije promijenila zbog farbanja, vec zbog zuba vremena :)
Uostalom, nakon sto se godinama gledas s jednom bojom kose, naviknes se na to, pa ti je tvoja prirodna boja cudna. Također, puno čimbenika utječe na ton prirodne kose. Tako su vrhovi neobojane kose barem za jednu nijansu svjetliji od friško izrasle kose uz vlasište... Ako je kosa jako duga, ta razlika može biti izraženija. Kosa uz korijen je hladnijeg tona, na vrhovima toplijeg... Sunce, fen, način njege, sve to može malo utjecati na ton prirodnog pigmenta.
Dakle, draga moja Ki-Ki, samo hrabro, uroni glavu u kantu s bojom i javi rezultate... Drzim fige da budes zadovoljna rezultatom. A ako ti se nova boja nece svidjeti, uvijek mozes uzeti masinicu i skinuti sve do koze... Sve novo sto ce narasti ce biti apsolutno identicno kao i sada :mig:
Ne bih hvala, rađe bih se udala! Šala! :)
"Profi", ja ti se jedva ošišam 2 cm! Sad kad sam se šišala prije 3 tjedna dobro sam razmislila da li će to biti 1, 1.5 ili 2 cm. :) Znam da je nekima to presmiješno jer kosa raste, ali jeb***, takva sam.
Ja sigurno neću zaboraviti koja je moja prirodna boja jer se u životu nisam farbala, a imam 23 god. :) Strah me da ću se naručiti za farbanje i kad frizerka krene kistom prema mojoj kosici da ću pobjeći glavom bez obzira. :)
Ne znam zašto me tako strah, možda baš zato jer znam da bi se iz te boje teško vratila u svoju. A skoro sve prijateljice su me savjetovale da mi ta boja ne bi stajala jer sam presvjetla i da bi mi bolje bilo da idem u svjetlije. Bez uvrede svim plavušama, ali ja ne volim plavo tako da to ne dolazi u obzir.
~Evelyn
17.05.2009., 13:55
jel vidio tko ovu (http://www.loreal-paris.co.uk/hair-colour/all-over-color/casting-creme-gloss/645-amber.aspx) farbu u zg? :moli:
EllaVanSaar
17.05.2009., 19:31
evo koga zanima :)
pofarbala se Farmavitom (5N nijansa) i jako jako sam zadoovoljna...em ne smrdi,em ne peče em mi kosa svilenkasta a nisam stavila nikakav regenerator ni ništa
sve u svemu :top:
jedini minus je to što ih je teško nać...bila sam u 3 kozma dok nisam našla željenu nijasnu :flop:
jel vidio tko ovu (http://www.loreal-paris.co.uk/hair-colour/all-over-color/casting-creme-gloss/645-amber.aspx) farbu u zg? :moli:
Cao, tu farbu neces naci kod nas barem do kraja ove godine. Loreal ju je tek izbacio na trziste i to samo na Englesko i Australijsko. Ja sam ju nabavila preko Engleskog E-Bay-a. Samo da ti napomenem, nije ona bas mnogo bolja od klasicne farbe. Ja imam kestenjastu kosu, i iskreno, dzaba sam bacila pare na ovu farbu. Ako si plava, ili ako prvo skines pigment svoje kose, onda ces dobiti boju na slici, ali na prirodno tamno, nema sanse. Ako imas tamniju boju, preporucujem ti LUSH crvenu kanu, posvjetli mi malo kosu, budem crvena, a usput ju i njeguje.
TREBA MI SAVJET
Koristim LUSH crvenu kanu i imam frckavu kosu (nevjerovatan minival:D)
i htjela bih imati crveniju boju kose. Prirodno sam brineta, boja ljasnika,
i sa kanom dobijem jako lijep crveni preliv, cak mi kosa i postane svjetlija.
ALI htjela bih imati boju sto slicniju prirodno ridjokosima, a to ne mogu, OSIM ako ne posvjetlim kosu, tj ako ne iskoristim taj skidac pigmenta o kome govorite.
Citam vase postove, ali ima ih...pa ako mi mozete sto prije predloziti par firmi koje proizvode ove skidace i njihove okvirne cijene. Ja samo znam da je Loreal imao skidac boje, jer sam ga prije 4 godine koristila, bila sam kao tek rodjeno pile :D:D:D
I da, postoji li neki prirodan ili prirodniji nacin skidanja pigmenta, od ovih hemikalija? Hvala.
profesionalac
18.05.2009., 16:59
Cao, tu farbu neces naci kod nas barem do kraja ove godine. Loreal ju je tek izbacio na trziste i to samo na Englesko i Australijsko. Ja sam ju nabavila preko Engleskog E-Bay-a. Samo da ti napomenem, nije ona bas mnogo bolja od klasicne farbe. Ja imam kestenjastu kosu, i iskreno, dzaba sam bacila pare na ovu farbu. Ako si plava, ili ako prvo skines pigment svoje kose, onda ces dobiti boju na slici, ali na prirodno tamno, nema sanse. Ako imas tamniju boju, preporucujem ti LUSH crvenu kanu, posvjetli mi malo kosu, budem crvena, a usput ju i njeguje.
TREBA MI SAVJET
Koristim LUSH crvenu kanu i imam frckavu kosu (nevjerovatan minival:D)
i htjela bih imati crveniju boju kose. Prirodno sam brineta, boja ljasnika,
i sa kanom dobijem jako lijep crveni preliv, cak mi kosa i postane svjetlija.
ALI htjela bih imati boju sto slicniju prirodno ridjokosima, a to ne mogu, OSIM ako ne posvjetlim kosu, tj ako ne iskoristim taj skidac pigmenta o kome govorite.
Citam vase postove, ali ima ih...pa ako mi mozete sto prije predloziti par firmi koje proizvode ove skidace i njihove okvirne cijene. Ja samo znam da je Loreal imao skidac boje, jer sam ga prije 4 godine koristila, bila sam kao tek rodjeno pile :D:D:D
I da, postoji li neki prirodan ili prirodniji nacin skidanja pigmenta, od ovih hemikalija? Hvala.
Ako si se kanirala, zaboravi na skidače boje... Inkompatibilni su s kanom.Isto tako zaboravi na blajh. Kana sadrži dosta bakrenih soli, a kad se bakar oksidira daje boju koja se obično viđa na crkvenim tornjevima i kipovima-sviježe zelenu...
I ne, ne postoji prirodan način skidanja pigmenta... Najprirodnije što ti mogu ponuditi su škare :mig:
Ako si se kanirala, zaboravi na skidače boje... Inkompatibilni su s kanom.Isto tako zaboravi na blajh. Kana sadrži dosta bakrenih soli, a kad se bakar oksidira daje boju koja se obično viđa na crkvenim tornjevima i kipovima-sviježe zelenu...
I ne, ne postoji prirodan način skidanja pigmenta... Najprirodnije što ti mogu ponuditi su škare :mig:
Hvala :D
Mnogo mi je snage trebalo da je pustim i odrzim zdravom, te da nadjem frizera koji zna uraditi minival, a da ti minimalno osteti kosu. Meni se ona svidja kao i ovakva, samo sam mislila da moze biti i crvenija. Kana mi je fantasticna, barem za moju kosu, zao mi je samo sto nisam prije farbanja skinula svoj pigment.
harajuku_doll
18.05.2009., 20:37
Imam jedno pitanje...bila sam na forumu "crvena kosa" i željela bih da mi kosa bude http://img142.imageshack.us/img142/7842/hair4l.jpg (kao na ovoj slici) inače sam smeđa farbano, pa sam se ofarbala u ovakvu narandžastu, ali mi je ispala tamnija. Htjela bih postići bar sličnu boju, ali da se ne blajham. Može li mi iko pomoći, stvarno bih bila zahvalna :))))
EllaVanSaar
19.05.2009., 20:55
pitanje - nakon koliko dugo se mogu opet farbati? znači recimo pofarbala sam se prije 5 dana ali na jednom dijelu se nije dobro prihvatilo i sad bi samo na tom dijelu htjela ponoviti...
hvala:)
mary8ann
20.05.2009., 08:21
pitanje za profesionalca
Već se 3 god farbam u crveno, prirodno sam tamno smeđa, pošto mi je kosa dosta uništena od farbanja htjela bih se vratiti u prirodnu boju kose. Pošto sam čula da tamno smeđe boje na kosi mogu ispasti crno, interesuje me koji ton bih mogla staviti kao alternativu? Da li će probijati crveni pigment ako budem koristila 3% hidrogen? I interesuje me da li u parfumerijama i dućanima ima za nabavit taj hidrogen pošto sam ja vidjela samo 6%, 9% i 12%
ovchica
20.05.2009., 21:36
Oprosti ali odakle ti podatak da kana sadrži bakrene soli? Čista crvena kana ne sadrži bakrene soli i može se blajhati (za kojekakve kombinacije kane s kemikalijama fakat ne znam jer to nikad nisam koristila već samo čistu, sušenu, smrvljenu biljku), samo što rezultat često nije zadovoljavajuć (narančasta boja). kane koje se prodaju pod kesten, crna i mahagonij u sebi sadrže indigo koji je tamnoplave boje i koji kad se na njega stavi blajh daje boje od zelene (ružno zelene) do tamnoplave.
Preko kanirane kose sam se blajhala i farbala (i onda opet kanirala) puno puno puta tako da znam o čemu pričam.
Evo slika, to je tamnosmeđa, par puta kanirana (crvenom kanom) kosa koja je onda blajhana. Boja nije baš fantazija ali eto da se vidi o čem se radi.
http://img33.imageshack.us/img33/7857/hpim3596.jpg
padmé_amidala
20.05.2009., 22:16
ja vidim da sam malo fulala jer sam napisala post na "Smeđa kosa" XD pa cu ovdje sam prepisat ( jer naravno sam brzala i nisam gledala ostale teme) XD znaci moj problem =):
Curke, imam jedan problem =) i ja odlucila se u svoju prirodnu boju ( čitaj smeđu) iz svoje umjetne (čitaj plavu ) XD makar sam mislila da nikad neću iz plave više =) al puklo me =) i sad kupila sam si boju ( farbat cu se sutra il neki dan poslje) Lorel Casting Creme Gloss Tamno smeđa
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51PDOa1iWpL._SL500_AA240_.jpg
i sad me buni XD pise na njoj kao preporucuju za tamnosmeđju i crnu kosu, i nigdje nema kako izgleda poslje farbanja plave, vec samo doticnih navedenih....
tak da ak ima ko iskustva XD da skupim hrabrosti to stavit na glavu =)
jel mogu ja s tim plavu farbat ? Znam da mao smješno zvučim =) Ispričavam se ...
i hvala unaprijed =)
padmé_amidala
20.05.2009., 22:18
Imam jedno pitanje...bila sam na forumu "crvena kosa" i željela bih da mi kosa bude http://img142.imageshack.us/img142/7842/hair4l.jpg (kao na ovoj slici) inače sam smeđa farbano, pa sam se ofarbala u ovakvu narandžastu, ali mi je ispala tamnija. Htjela bih postići bar sličnu boju, ali da se ne blajham. Može li mi iko pomoći, stvarno bih bila zahvalna :))))
makar si zasarala facu potsjecas me na sestrinu frendicu, strasno nes XD
i znam da je of topic XD al nisam si mogla pomoc ...
~Evelyn
21.05.2009., 10:24
ja sam tek sad ovo skužila :o
dakle naručujem s e-baya. :tuzni:
Dreamer-girl89
21.05.2009., 15:56
Kako si dobila ovu smeđu??..To je ono sto ja želimmmmmmm!:cerek:
CaReeBeeaR
21.05.2009., 18:21
Profesionalac jel to isto funkcionira i sa kosom bojanom u svjetlo plavo koja je inace prirodno tamno pepeljasto plava?I gdje se to za skidanje boje moze pronac?:cerek::s
Aksiominka
21.05.2009., 19:02
ajme ajme meni. ovako, molila bih vas cure da mi date savjet sto da radim vise sa svojom kosom. sad cu vam ukratko ispricati povijest: imam prirodno pepeljaso smedju kosu koja na suncu dosta posvijetli i prije sam davala plave premanove. pa sam htjela biti smedja i onda sam davala smedje pramenove dok nisam dosla do boje koju sad imam- tamno tamno smedja, skoro crna koja uporno ima nezeljeni ili crveni ili ljubocasti odsjaj i nisam zadovoljna nikako. htjela bih posvijetliti kosu i to bih radila u salonu. sad, zna li netko mozda iz iskustva, posto imam crvenog pigmenta da li ce biti moguce da ja u sto kracem roku ( recimo 2 mjeseca) imam neku svijetlo smedju nijansu, a da to nije narancasto? opet bih bila plavkasta, sa pramenovima jer mi je dosta stvarno neprorodnog odsjaja kose. cilj mi je imat kosu kojoj ce bija izgledati sto prirodnije, jer kao prirodna znam da nemoze izgledat. problem je ta moja garava kosa koju sad imam, pofarbana jer vec sam pokusala posvijetliti kosu u salonu i ispala sam crvenkasto-smedja, cak nije lose izgledalo, ali je dio kose bio potpuno narancast. spremna sam cak skratiti svoju duuuugu kosu na duzinu do ramena ili cak malo krace od toga samo da imam normalnu boju kose. svaki savjet je dobrodosao i cijenjen. hvala! :)
ovchica
21.05.2009., 22:44
Ne znam, najbolje ti je pričekat da ti profesionalac odgovori.
Ja mislim da bi mogla ić na svijetlo smeđu. Vjerojatno bi ti stavili skidač boje (možda blajh ako negdje treba - posebno na krajevima) pa preko toge s nekim farbicama i tak.
Željka1979
22.05.2009., 10:55
ajme ajme meni. ovako, molila bih vas cure da mi date savjet sto da radim vise sa svojom kosom. sad cu vam ukratko ispricati povijest: imam prirodno pepeljaso smedju kosu koja na suncu dosta posvijetli i prije sam davala plave premanove. pa sam htjela biti smedja i onda sam davala smedje pramenove dok nisam dosla do boje koju sad imam- tamno tamno smedja, skoro crna koja uporno ima nezeljeni ili crveni ili ljubocasti odsjaj i nisam zadovoljna nikako. htjela bih posvijetliti kosu i to bih radila u salonu. sad, zna li netko mozda iz iskustva, posto imam crvenog pigmenta da li ce biti moguce da ja u sto kracem roku ( recimo 2 mjeseca) imam neku svijetlo smedju nijansu, a da to nije narancasto? opet bih bila plavkasta, sa pramenovima jer mi je dosta stvarno neprorodnog odsjaja kose. cilj mi je imat kosu kojoj ce bija izgledati sto prirodnije, jer kao prirodna znam da nemoze izgledat. problem je ta moja garava kosa koju sad imam, pofarbana jer vec sam pokusala posvijetliti kosu u salonu i ispala sam crvenkasto-smedja, cak nije lose izgledalo, ali je dio kose bio potpuno narancast. spremna sam cak skratiti svoju duuuugu kosu na duzinu do ramena ili cak malo krace od toga samo da imam normalnu boju kose. svaki savjet je dobrodosao i cijenjen. hvala! :)
I ja sam bila u takvoj situaciji jer imam crveni pigment i baš svako farbanje je završilo sa bakrenim odsjajem. Nakon farbanja u srednje smeđu(u početku je to šok jer izgleda tamno, ali boja se nakon mjesec dana ispere), bila sam super zadovoljna jer sam ubila taj pigment.
Aksiominka
22.05.2009., 14:04
Ja sad imam najtamniju nijansu smedje, skoro mi je crna, ali svejedno mi baca na crveno/ljubicasti, pogotovno pri vrhovima, korijen kose je jos i ok. Vec sam bila na dekoloriranju, ali mi je namazala samo dio kose(vrhove) i to je bilo katastrofa-500 boja na glavi, korijen narancast, a ostalo crvenkasto-smedje-nedefinirano. grozno je bilo. za dva dana sam se pofarbala u skroz tamno smedje opet. u biti, otkad sam bila na tom dekoloriranju vrhovi mi strasno daju na crveno, a u zadnje vrijeme i na ljubicasto sto mi se ne svidja. prije je bilo sasvim u redu i bila sam zadovoljna. ma ja bih bila spremna drasticno skratit kosu samo da mi izvuku taj crni pigment i da imam jednu lijepu svijetlo smedju/tamno plavu/medenu bojicu, nesto ala jennifer aniston ajmo reci.
Aksiominka
22.05.2009., 14:06
Ne znam, najbolje ti je pričekat da ti profesionalac odgovori.
Ja mislim da bi mogla ić na svijetlo smeđu. Vjerojatno bi ti stavili skidač boje (možda blajh ako negdje treba - posebno na krajevima) pa preko toge s nekim farbicama i tak.
da, mislim da bi otprilike tako postupili. i da, najbolje da profesionalac kaze svoje misljenje, bit cu jako zahvalna :D
profesionalac
22.05.2009., 14:20
pitanje za profesionalca
Već se 3 god farbam u crveno, prirodno sam tamno smeđa, pošto mi je kosa dosta uništena od farbanja htjela bih se vratiti u prirodnu boju kose. Pošto sam čula da tamno smeđe boje na kosi mogu ispasti crno, interesuje me koji ton bih mogla staviti kao alternativu? Da li će probijati crveni pigment ako budem koristila 3% hidrogen? I interesuje me da li u parfumerijama i dućanima ima za nabavit taj hidrogen pošto sam ja vidjela samo 6%, 9% i 12%
Draga mary8ann, imas dvije opcije. Prva je skinuti crveni pigment sa skidacem boje (pricao sam o tome na forumu, pogledaj malo) ili prefarbati kosu sa smedjom bojom. Ako krenes na prefarbavanje,nakon prvog puta ce probijati crveni pigment, no nakon 2-3 bojanja vise ne. Na sto treba paziti: uzmi 1 nijansu svijetliju boju od one koju zelis postici; 3% hidrogen ce lijepo deponirati boju, preporucam da njega koristis (ako ga ne nadjes u ducanu, kupi 6% i pomijesaj ga s regeneratorom u omjeru 1:1- na 60 mL boje ide 30 mL 6% hidrogena i 30 ml regeneratora). Boju nanesi samo na 10 prvih 10 cm kose (od korjena) te ostavi da djeluje 20 min, zatim rastegni na 2/3 duzine, ostavi 10 minuta te na kraju provuci na cijelu duzinu i ostavi 10 minuta. Kontroliraj kakva je boja. Ako nije ujednaceno, ostavi jos 5 minuta, pa opet kontrolitaj.
Nikako ne namazati cijelu duzinu kose odjednom, jer vrhovi koji su porozniji ce upiti vise boje i ispast ce tamniji (crni). Kad se ponovno farbas za mjesec dana, slijedi istu shemu nanosenja boje... Nakon toga (3 put) namazi izrast, drzi 20 minuta i provuci kroz duzinu te ostavi djelovati 10 min.
profesionalac
22.05.2009., 14:24
Oprosti ali odakle ti podatak da kana sadrži bakrene soli? Čista crvena kana ne sadrži bakrene soli i može se blajhati (za kojekakve kombinacije kane s kemikalijama fakat ne znam jer to nikad nisam koristila već samo čistu, sušenu, smrvljenu biljku), samo što rezultat često nije zadovoljavajuć (narančasta boja). kane koje se prodaju pod kesten, crna i mahagonij u sebi sadrže indigo koji je tamnoplave boje i koji kad se na njega stavi blajh daje boje od zelene (ružno zelene) do tamnoplave.
Preko kanirane kose sam se blajhala i farbala (i onda opet kanirala) puno puno puta tako da znam o čemu pričam.
Evo slika, to je tamnosmeđa, par puta kanirana (crvenom kanom) kosa koja je onda blajhana. Boja nije baš fantazija ali eto da se vidi o čem se radi.
http://img33.imageshack.us/img33/7857/hpim3596.jpg
Biljka kana ima sposobnost vezanja bakrenih soli iz tla... A u mnoge prirodne kane koje su smedjeg tona se dodaju bakrene soli da bi se prstigao smedji ton. Ti na svu srecu nisi naisla na takav proizvod, pa si ispala OK. Ja sam imao neugodnih iskustava s musterijama koje su se kanirale pa onda htjele preci u svjetliju boju... Bilo ce zelenih tonova... :ne zna:
Hannuma
22.05.2009., 14:27
Profi...ajd mi reci....imam dva centa svog (tamnosmedjeg izrasta), na glavi inaće par nijansi plave, gornji sloj uglavnom skroz plav. Moram čekat svoju frizerku još barem 2 tjedan, nema mi je u hrv.
Ima li išta šta bi mogla napravit samo da malo ublažim taj prijelaz, tj. da mi se izrast manje vidi...preljev...bilo koje čudo...:ne zna:
profesionalac
22.05.2009., 14:28
Profesionalac jel to isto funkcionira i sa kosom bojanom u svjetlo plavo koja je inace prirodno tamno pepeljasto plava?I gdje se to za skidanje boje moze pronac?:cerek::s
Ako je kosa obojana u svjetliju nijansu od prirodne, a ti se zelis vratiti u prirodnu boju, nema potrebe skidati umjetni pigment. Samo se treba prefarbati u tamniji ton koji je najslicniji tvojem prirodnom. A ako iz toga hoces opet u svijetlo-plavo, onda ti treba skidac... A skidac mozete kupiti u ZGB, ducan je u Ilici, blizu Republike Austrije- ak te interesira tocna adresa, posaljem ti je na PP (znas da ne smijemo reklamirati...):rolleyes:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.