PDA

View Full Version : Sve o farbama za kosu, bojanju, pramenovima....

stranice : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

magic
10.10.2005., 21:57
nema tu nish perverzno. kosu farbam kad je po meni za to vrijeme. bez obzira na vremenske, horokopske, hormonalne, mjesecheve mjene & ostalo.

Crow Jane
10.10.2005., 22:01
magic kaže:
nema tu nish perverzno. kosu farbam kad je po meni za to vrijeme. bez obzira na vremenske, horokopske, hormonalne, mjesecheve mjene & ostalo.
Tako je!! I ja isto.

Nego, čujem da dok pereš kosu a imaš mengu, možeš dobit meningitis. :rolleyes: :D

magic
10.10.2005., 22:06
pa nego shto, meningitis, meningocele, meningoencefalitis, mozhe ti se upalit meniskus i josh puno strashnih bolesti sa men. sve to ako peresh kosu u vrijeme menstruacije.

svadjalica
10.10.2005., 22:08
magic kaže:
pa nego shto, meningitis, meningocele, meningoencefalitis, mozhe ti se upalit meniskus i josh puno strashnih bolesti sa men. sve to ako peresh kosu u vrijeme menstruacije.

Aj dobro, to i ja smatram praznovjerjem...

Al ovo s mengom i farbanjem...pa kako se Elektri nije boja primila za menge?
Ne kontam? :confused:

Znam, znam, ja sam hercegovka, ali pliz mozete li mi ipak objasniti :confused:

Lali Puna
10.10.2005., 22:10
pa ja niti ne perem kosu nit se tuširam za vrijeme menge
to se ne smije

magic
10.10.2005., 22:11
pa meni se boja nije dobro primila desetke puta. neovsno o menstruaciji.

iache, poznato je da se boja loshe lovi na kosu anemichnih zhena. po meni otud predrasuda prema menstruaciji i bojnju kose - chesto su zhene 'akutno' anemichne u doba mjesechnog krvarenja.

svadjalica
10.10.2005., 22:18
magic kaže:

iache, poznato je da se boja loshe lovi na kosu anemichnih zhena. po meni otud predrasuda prema menstruaciji i bojnju kose - chesto su zhene 'akutno' anemichne u doba mjesechnog krvarenja.

e vidis nisam znala to za anemiju :D

Meni se prebrzo ispire svaka boja iako stavljam trajnu....hmmmm:misli:

club delicious
10.10.2005., 22:34
magic kaže:

Isto kod mene. Zadnji put sam sve napravila kako treba i ostade svjetlije di je bio izrast. Ali meni je kosa ful čudna. Moja frizerka kaže da to još nije vidjela. Ja kad se pofarbam isključivo u jednu boju i to kod frizerke, nakon dva dana meni kosa izgleda kao da imam pramenove; svjetlije i tamnije nijanse. To je u biti fora, zar ne? Nije da se to sad vidi na kilometar, to ja vidim :D

Ovo s mengom, apsolutno ne kužim zašto bi to bilo povezano. Jedno me vrijeme prala opsesija s onim "farbanje-masna kosa" dok mi frizerka nije objasnila da se farbanje na masnu kosu preporuča samo zbog toga što ta masnoća/prljavština daje zaštitni sloj tjemenu od farbe.

Valjda su u pravu.

magic
10.10.2005., 22:43
onaj tko ima zaista masnu kosu, dakle ne samo nekoliko dana ne pranu, vec inache masnije vlasishte, boja mu takodjer nece primati kako treba. zato i mazhemo kremom chelo da ga ne bi obojali. tamo gdje je masno - boja ne prima.

club delicious
10.10.2005., 23:20
magic kaže:
onaj tko ima zaista masnu kosu, dakle ne samo nekoliko dana ne pranu, vec inache masnije vlasishte, boja mu takodjer nece primati kako treba. zato i mazhemo kremom chelo da ga ne bi obojali. tamo gdje je masno - boja ne prima.

Jasno, no ona je mislila na tjeme, kožu, nadam se ;)

kokakoka
11.10.2005., 00:45
magic kaže:
nema tu nish perverzno. kosu farbam kad je po meni za to vrijeme. bez obzira na vremenske, horokopske, hormonalne, mjesecheve mjene & ostalo. nisam za ozbač mislila "perverzno" :D

magic kaže:
iache, poznato je da se boja loshe lovi na kosu anemichnih zhena. po meni otud predrasuda prema menstruaciji i bojnju kose - chesto su zhene 'akutno' anemichne u doba mjesechnog krvarenja. čuj, evo samo da demantiram iz vlastitog primjera, anemična sam i blijeda, i super mi se prima farba. bilo kiša ili led. da ne spominjem druga stanja koja sam ranije komentirala sa "perverzno" :D

Noemi
11.10.2005., 01:07
magic kaže:

Joooj magic, sve si krivo shvatila.:nono:

Da dobijes meningitis moras prvo imati mozak,a to nije nuzno povezano s menstruacijom...pa pola foruma menstruira:D

Tinchi
11.10.2005., 02:38
I cijeli topic za ovo?? :bonk: :D :D

Meni je to u rangu onog babizma da se ne smiješ tuširat kad imaš mengu :kada: (napokon da upotrijebim i ovaj smajlić :D)

magic
11.10.2005., 08:10
kokakoka kaže:

čuj, evo samo da demantiram iz vlastitog primjera, anemična sam i blijeda, i super mi se prima farba. bilo kiša ili led. da ne spominjem druga stanja koja sam ranije komentirala sa "perverzno" :D

i sijeda?

ako nisi sijeda, javi se kad to postanesh i obavijesti nas kako se prima ;). osim toga, shirok je pojam anemije. kod primanja farbe na kosu ne mislim na anemiju koja se rjeshava kurom ferum lek bombona :)

luca
11.10.2005., 09:37
magic kaže:

takodjer. u 15 godina takve prakse nisam primjetila da mi na farbanje utjece dan u mjesecu, tjednu, godini....

malo mislim o tome da se za vrijeme menge ne bi smjelo tusirat, prat kosu, ic frizeru, ic zubaru... (sve naucih na forumu u RL nisam takvo sto cula). mislim da su to neke vrlo stare sugestije iz doba kad je opcenito zdravstevno stanje ljudi bilo losije. za vrijeme menge zna pasti imunitet i ako je zena jos anemicna moze imati problema. nekad davno su se ljudi kupali u neprotocnoj vodi, ici zubaru je bilo riskantnije zbog infekcija, namakanje moze dovesti do prehlade itd...
vjerojatno je srednjovjekovni savjet bio cak i logican, a narodna predaja je onda to prenijela do danas i dodala nove elemnte (npr s bojanjem kose i slicno).

u doba boljeg higijenskog standarda (sapuni, protocna voda), grijanih nastambi, uhranjenosti itd, mislim da je doticna sugestija out of time (ako je ikad i bila korisna).

LadyInRed
11.10.2005., 09:48
jedine promjene u vezi kose koje ja primjećujem za vrijeme menstruacije je da mi kosa nekako "padne" kad je osušim. čudno mi stoji. možda samo brijem:D

e da, a 2-3 dana prije menstruacije me boli jaaaako kad čupam dlake:D dakle, koža je osjetljivija.

anya
11.10.2005., 12:45
Meni se isto čini da mi je tada kosa gora.
Inače, tuširam se i perem kosu redovito u to vrijeme, ali izbjegavam toplo-hladno tuširanje. Mislim da se ne smije. Inače, čitala sam da voda ne smije biti ni prevruća.

Lali Puna
11.10.2005., 12:59
LadyInRed kaže:
e da, a 2-3 dana prije menstruacije me boli jaaaako kad čupam dlake:D dakle, koža je osjetljivija.

2-3 dana prije menge i 2-3 dan aposlije jače boli depilacija

hormoni

ali s kosom ne bi smjelo imati veze, kosa je mrtvo tkivo, pobogu!

luca
11.10.2005., 13:03
Lali Puna kaže:
2-3 dana prije menge i 2-3 dan aposlije jače boli depilacija

hormoni

ali s kosom ne bi smjelo imati veze, kosa je mrtvo tkivo, pobogu!

da, ali hormoni utjecu na kozu, mozda je nekima tada kosa masnija zato jer je skalp masniji :misli: pa zato vide da je kosa drugacija... mozda je frizura zato losija (bad hair day), mozda zato izgleda rjedja i tanja o objesenija...
:misli: samo mislim na glas jer ja ne vidim nikakve razlike na mojoj glavi....

magic
11.10.2005., 13:12
joj pa meni je svakodnevno drugachija kosa/kozha/raspolozhenje/pamcenje/san/apetit/tjelesni mirisi....blabla.

shto imam od toga da otkrivam uzrok? bash me briga, bar si nikad necu dosaditi :D

luca
11.10.2005., 13:17
magic kaže:
joj pa meni je svakodnevno drugachija kosa/kozha/raspolozhenje/pamcenje/san/apetit/tjelesni mirisi....blabla.

shto imam od toga da otkrivam uzrok? bash me briga, bar si nikad necu dosaditi :D

magic, ovo je hipotetska i filozofska rasprava :tuctuc: ako ne mozes izmisliti razlog zasto ti frizura nije dobra kad imas mengu (vjetar, vlaga, los stajling nisu dobri argumenti :zubo: ), nemoj nas druge zezat!

LadyInRed
11.10.2005., 13:22
luca kaže:
da, ali hormoni utjecu na kozu, mozda je nekima tada kosa masnija zato jer je skalp masniji :misli: pa zato vide da je kosa drugacija...

e viš, ovo bi moglo biti to:D naime, i nakon što je operem u "tim" danima, teška je i "nelepršava" i objesi se. zaista, to primjetim samo prvih 3 dana menstruacije. ostale dane u mjesecu ništa slično tome. i nekako mi ovo s mašćenjem (pod utjecajem hormona) itekako ima smisla!

inače, za različitost kože/raspoloženja/sna/pamćenja i sl. svakodnevno, ja gotovo uvijek za takve promjene i znam uzrok;) ne događa mi se baš da se ujutro probudim s podočnjacima i sivim izrazom lica samo tako:zubo:

magic
11.10.2005., 13:29
LadyInRed kaže:
inače, za različitost kože/raspoloženja/sna/pamćenja i sl. svakodnevno, ja gotovo uvijek za takve promjene i znam uzrok;) ne događa mi se baš da se ujutro probudim s podočnjacima i sivim izrazom lica samo tako:zubo:

khm...ja sam neshto....mladja od vas :zubo: meni se to dogadja i bez znanih razloga :D

Crow Jane
11.10.2005., 13:44
anya kaže:
Inače, tuširam se i perem kosu redovito u to vrijeme, ali izbjegavam toplo-hladno tuširanje. Mislim da se ne smije.

MOLIM? Ja se nadam da se ti zajebavaš. :zubo:

magic
11.10.2005., 13:47
a shta se ti sad chudish?

eto, nekidan se ja tako toplohladno tushirala i menstruirala i jebote :horor: sve mi ispalo!!!! al uspjela sam utrpat nazad, pa eto, nije strashno...al moglo je bit svashta.

luca
11.10.2005., 13:51
magic kaže:
a shta se ti sad chudish?

eto, nekidan se ja tako toplohladno tushirala i menstruirala i jebote :horor: sve mi ispalo!!!! al uspjela sam utrpat nazad, pa eto, nije strashno...al moglo je bit svashta.

ma slusaj, zamislimo da je netko jako anemican + ima problema sa srcem i krvotokom + ima mengu. taj stvarno ne bi trebao raditi nesto da shokira krvotok. samo taj to ne bi trebao raditi bez obzira na mentruaciju :misli:
vidis da za sve postoji objasnjenje :zubo:

magic
11.10.2005., 13:52
luca kaže:

svakako. objashnjenje je ovo

samo taj to ne bi trebao raditi bez obzira na menstruaciju

luca
11.10.2005., 13:54
magic kaže:
svakako. objashnjenje je ovo

odlucila si mi ubit veselje :mama:
ja tu istrazujem mitove i legende o menstruaciji i uzrocima u funkciji povijesno-higijensko-zdravstvenog razdoblja, a ti tako :tuzni:

magic
11.10.2005., 13:57
evo necu vishe :no:

:trk:

luca
11.10.2005., 14:03
magic kaže:
evo necu vishe :no:

:trk:

vraaati se :kiss:
odo ja raditnesto drugo, ionako ne mogu vise pisat pizdarije :D

Karmela
11.10.2005., 15:16
luca kaže:
ma slusaj, zamislimo da je netko jako anemican + ima problema sa srcem i krvotokom + ima mengu. taj stvarno ne bi trebao raditi nesto da shokira krvotok. samo taj to ne bi trebao raditi bez obzira na mentruaciju :misli:

:lol:

magic, luca & co.
:s:s:s

Elektra
12.10.2005., 13:34
magic kaže:

Mislim kako je kod mene izgleda "kvaka" kod riječi anemičnost. Naime, ja naginjem na anemičnost bez obzira na menstruaciju, iako, nikad dosad mi se nije desilo da se farba nije uhvatila a farbam se 5 godina i to sigurno jednom mjesečno. Ponekad i češće. I zato me jednostavno 'strefilo' i onda mi stara izašla ujutro s rečenicom da se za vrijeme menzisa ne preporuča farbanje. :eek:

I navodno da to i frizerke pitaju i da se tada također ne radi trajna i minival. :misli:

Nemam pojma :o

luca
12.10.2005., 14:53
Elektra kaže:

I navodno da to i frizerke pitaju i da se tada također ne radi trajna i minival. :mislim:

mene nikad nije pitala ni za farbanje ni za minival (istina, vec 100 godina nisam napravila minival a ni ne farbam se vise kod frizera).

KCN
29.12.2005., 13:36
Lijepo molim ako netko zna gdje kupiti boju za kosu (modra, zelena, zarko crvena itd...) koja se ispire nakon prvog-drugog pranja da mi javi STO PRIJE. I naravno kako se farba zove. Ja se naime uopce ne kuzim u te stvari, a ne stignem do frizera, tako da mi je ovo jedini izlaz. Thanks.:confused:

Lali Puna
29.12.2005., 13:41
u parfumeriji?

KCN
29.12.2005., 14:01
u parfumeriji?
Da, nije losa ideja!!! Bas sam mislila skociti u neki J....I Pet Shop ili do vocarne. Brijem da si ti plavokosa. Ako nisi, slobodno se osjecaj tako.

Dora K
29.12.2005., 14:13
Bilo ih je nekad za kupiti u DM-u u Ilici (onaj praktički na samom Trgu B.J.), imali su i boju u spreju (intenzivne boje, lila, crvena, plava, naranđasta, srebrna, zlatna....) koja se mogla oprati vodom. U Boškovićevoj i u Importanneu na glavnom kolodvoru postoje dućani od Keune, morti tam imaju....

lianne
29.12.2005., 14:50
imas u dm-u mislim.od palette.a i one u pjeni i sprejevima mislim da drze.ak ne nama mozda?imaju i oni tih pomadica za kosu.:)

Lali Puna
29.12.2005., 15:51
Da, nije losa ideja!!! Bas sam mislila skociti u neki J....I Pet Shop ili do vocarne. Brijem da si ti plavokosa. Ako nisi, slobodno se osjecaj tako.

pa ti si ta koja pita gluposti, ne ja! dakle, imaš u SVAKOJ parfumeriji i/ili drogeriji. i šta bi ti sad točno da ti mi kažemo?:confused:

Crimson Petal
30.12.2005., 00:33
i šta bi ti sad točno da ti mi kažemo?:confused:

ona bi mozda da ja napisem da moze pogledat u osijeku na trgu bana jelacica broj taj-i-taj, samo ne znam jel bi sto pomoglo. :rofl:

i kako ne bi imali tak sta u pet shopu? ja vidjela neki dan ruzicastu pudlicu. :raspa:

KCN
30.12.2005., 17:11
pa ti si ta koja pita gluposti, ne ja! dakle, imaš u SVAKOJ parfumeriji i/ili drogeriji. i šta bi ti sad točno da ti mi kažemo?:confused:
gle nemam se volje natezat ni s tobom ni s onom koja sere o rozim pudlicama. lijepo sam pitala, tko mi je htio normalno odgovoriti, odgovorio mi je (THANKS cure). i kad si tako jebeno pametna, NEMA U SVAKOJ parfumeriji niti u svakoj drogeriji (za tvoju informaciju, ako se ikada pozelis pofarbati u nesto drugo osim u plavo). bila i pitala. ali ima prekrasnih rozih sljokica za pudlicu one koja je bila jednako pametna kao i ti. ako ne i pametnija. mozete si ih posuti po .... SRETNA NOVA:rigo: :bljak:

Kya
30.12.2005., 18:20
KCN, malo smanji doživljaj

Bigi
30.12.2005., 19:17
Imaš one sprejeve za kosu u raznim bojama i to ti je možda najpametnije uzet jer će ti boja bit baš ta i isprat će se odmah nakon prvog pranja. Ja sam si jednom uzela od palete jednokratnu boju i nit mi je primila a nit je bila slična onoj koju sam uzela a nit se je oprala odmah nakon prvog pranja. Sljedeća tri pranja mi se ispirala. Cijela ta Pallete kolekcija niš ne valja.

A sad gdje to nać? Hmmmm. Ja sam sprej našla u nekom no name dućanu u kvartu po nekih 15kn al to je bilo davno tak da su taj dućan već i zatvorili ja mislim

Kya
30.12.2005., 19:35
e da, pogledaj u nami annyer tak nekako se zovu, mislim da su to pjene

Crimson Petal
30.12.2005., 22:54
:blabla:

evo da ti pomognem... prosetaj malo po tom selu u kojem ti zivis i kad naidjes na gradjevinu na kojoj je su ispisani veliki plavi znakovi d m, pokusaj tamo.

jebote, u mom selu to sto ti trazis mozes naci u gotovo svakoj parfumeriji/drogeriji/votever... :rolleyes:

Lali Puna
31.12.2005., 13:42
a još bismo mi trebali i znati u kojem gradu živi, kojem dijelu grada e ne bi li dali točne adrese...

Crimson Petal
31.12.2005., 18:51
naravno, dovoljno je da zavirim u svoju kristalnu kuglu! :zubo:

mozda je vrapce u pitanju? :rofl:

KCN
01.01.2006., 11:45
Jos jedno zahvaljujem na normalnim odgovorima (pomoglo mi, thanks), a svima ostalima u Novoj 2006. zelim da ostanu upravo ovakve kakve jesu!!! :bljak: :bljak: :bljak: :closed:

Crimson Petal
01.01.2006., 18:33
nisi ti ne brini, hocemo. :D :raspa:

izgleda da si se sinoc ipak dobro zabavila, sudeci po ovim :bljak: smajlicima! :top:

ronnie
29.01.2006., 14:44
Ja sam rodjena s ravnom kosom, no ona se pocela kovracti sa 13 godina i do prvog srednja se skroz nafrckala.
Nosila sam je stepenasto osisanu gdje su najdulji djelovi bili do polovice ledja i ona je bila skroz kovrcava.Moja kosa je bila ono prepoznatljivo i lijepo na meni!
Nakon 4 godine odlucila sam se osisat u stilu Monika Kravic jer mi je rekla frizerka da mi je kosa preduga i da se od tezine ne moze kovrcati jos vise.Zato su mi vrhovi bili skroz kovrcavi a gornji dijelovi kose ( prvih 5 cm ) su bili ravniji.
Osisala sam se prosle nedjelje...i sad mi je kosa puno ravniuja jer sam bas osisala kovrcave dijelove i ravniji su pstali.
Ne znam da li da malo pricekam i dam joj priliku da se sama nakovrca ili da dam lagani minival...strah me je da ce mi se kosa ostetiti jer je inace prirodno jaka i nikad na nju nista ne stavljam osim sampona i regeneratora!

Jel ikad itko bio u slicnoj situaciji??
Molim da svi koji imaju iskustva s minivalom da mi se jave!!!!

puno hvala!

dafloydian
29.01.2006., 18:20
Moja frendica iz srednje je takodjer imala ravnu koja joj se u roku 4 godine totalno zakovrcala. Sad ima one sitne kovrce koje joj uzimaju dosta vremena i zivaca, a bome i love da ih se ukroti.
Njoj se to nikako nije svidjalo, htjela je imati ravnu, pa se osisala na kratko. Medjutim, kosa joj je rasla u jos sitnijim kovrcama. Tako da u biti nema veze s tvojim problemom :confused: :rofl:

Najbolje da pitas frizerku.

Lali Puna
29.01.2006., 19:46
ma neće ti kosa otpast niti će ti se ne znam kako ošteti od minivala, ako baš želiš da ti bude frčkava

AFRODITA69
29.01.2006., 23:03
Ja sam rodjena s ravnom kosom, no ona se pocela kovracti sa 13 godina i do prvog srednja se skroz nafrckala.
Nosila sam je stepenasto osisanu gdje su najdulji djelovi bili do polovice ledja i ona je bila skroz kovrcava.Moja kosa je bila ono prepoznatljivo i lijepo na meni!
Nakon 4 godine odlucila sam se osisat u stilu Monika Kravic jer mi je rekla frizerka da mi je kosa preduga i da se od tezine ne moze kovrcati jos vise.Zato su mi vrhovi bili skroz kovrcavi a gornji dijelovi kose ( prvih 5 cm ) su bili ravniji.
Osisala sam se prosle nedjelje...i sad mi je kosa puno ravniuja jer sam bas osisala kovrcave dijelove i ravniji su pstali.
Ne znam da li da malo pricekam i dam joj priliku da se sama nakovrca ili da dam lagani minival...strah me je da ce mi se kosa ostetiti jer je inace prirodno jaka i nikad na nju nista ne stavljam osim sampona i regeneratora!

puno hvala!

evo ja!totalno tri puta sam davala minival.i to u zagrebu.prvi puta sam dala spiralni i fakat je takav ispao.u to vrjeme taj look je bio jako in.frajer mi je napravio zbilja super,bez da mi je i malo ostetilo kosu.sljedeci puta sam dala na dugu kosu postepeno sisanu,i to sam trazila lagani,i da-dobila sam super lagani-do prvog pranja izgledao je izvandredno,ali nakon prvog pranja sve frckice su se opustile i minicu nije bilo ni traga.treci puta sam dala opet spiralni,ali na kraju nije bilo ni s od spirale,nego kovrca na kovrci ko u stare babe trajna...kad sam se vidla kod frizera,skoro sam pala u nesvjest.naravno,po mom ocitom izrazu lica,frizerka je skuzila da mrzim ono kaj vidim pa me utjesila kako sve pevaljke na te godine festivalu u san remu su imale isti stil kao ja u tom trenu...da ne duljim,mucila sam se sa njim oko god. dana,sve mi je bilo skureno i na kraju sam sve isisala.od tada-ni ne pomisljam na minival.to je moja prica.cica mica-gotova je prica,tamo sam bio i medovinu pio!;)

Karmela
29.01.2006., 23:39

puno hvala!

1) Mozda te frizerka nije osisala dobro; nema iskustva kako sisati valovitu/kovrcavu kosu?
2) Mozda nemas kovrcavu nego valovitu kosu koja se kovrca na vrhovima jer je tu generlno vise suha.

Cinjenica je da zene s prirodno kovrcavom kosom, sisanjem na krace postizu veci volumen i bolje formirane kovrce. Moja sestra (koja ima prirodnu blond kovrchavu kosu) koristi liniju Aveda produkata za kovrchavu kosu i izgleda zaista impresivno.

Pitaj tu prijatlejicu, tko joj radi frizuru pa odi njima na konzultaciju. Mozda tvoja frizerka ima dobre ideje koje ne zna realizirati? Minival zaista nikome ne treba (osim mozd onaj koji je Kiki jednom imala, krupne sjajne lokne).

ronnie
30.01.2006., 16:32
pa ja sam bas razmisljala o spiralnom minivalu...s tim da ak je moguce da mi frizer krace drzi kemikaliju na glavi!
Cula sam da minival vise ne unistava kosu kolko je prije unistavaol,posebno ak se kosa inace nicim ne iritira...al je mene svejedno frka...

neznam stvarno sto da napravim...ja samo hocu da mi se kosa opet nafrcka!!!

jel opce ima itko pozitivno misljenje o minivalu??

Lali Puna
30.01.2006., 16:33
ja imam, rekoh, neće ti otpast kosa.

debelakrava
30.01.2006., 18:02
lali ti imas minival na kratku kosu??? ili sam ja to krivo shvatila? kako to izgleda???

(ps. pitam jer je obicno babe stavljaju trajnu na gornji dio kose a donji ej stepenasto izbrijan, ma znas vec, p pretpostavljam da je tvoje ipak mladenacki...imas kakvu sliku)

ronnie
30.01.2006., 19:02
lali ti imas minival na kratku kosu??? ili sam ja to krivo shvatila? kako to izgleda???

(ps. pitam jer je obicno babe stavljaju trajnu na gornji dio kose a donji ej stepenasto izbrijan, ma znas vec, p pretpostavljam da je tvoje ipak mladenacki...imas kakvu sliku)

osisana sam kao monika kravic...i sad je zamisli s ravnijom kosom kja ne "stoji" kak bi trebala...pa bi dala lagani spiralni minival da se ona nafrcka, a za nju ce se to jako primit jer je po prirodi kovrcava!ne znam dal cu pogrijsit ak je diram...
jedino ti mogu poslat svoju sliku duge kose ak oces...

Karmela
30.01.2006., 19:55
Ronnie koristis li diffuser (ono kao jez na fenu)? Pokusaj stilizirati frizuru s nekom laganom pjenom za kosu (stavi je na mokru kosu i izradi prstima). Mozda ti je regenerator pretezak? Koristi nesto s manje silikona ili proteina pa vidi ima li promjena.

To je na zalost sve sto mogu savjetovati.

Lali Puna
30.01.2006., 20:04
neeeee! pitala je ima li tko pozitivno mišljenje o minivalu pa sam odgovrila - ja imam (pozitivno misšljenje o minivalu)- ;) minival kao takav nemam. al sam imala jednom, da mi pomogne proći kroz fazu između kratke i poluduge kose (znate ona najgora faza u puštanju kose, kad ona još nije poluduga, a kao kratka je oedavno izgubila formu). a kako ja imam gustu i oštru kosu frizerka napravila blagi minival, citiram:da ju prelomi pa da ljepše pada.
preživjela.
kosa mi nije otpala.
ronnie, ne drami. NEĆE TI KOSA OTPAST OD MINIVALA!
naravno, prvo probaj alternativne metode - stavi regenrator samo na vrhove, pjene, razni stajling proizvodi za kovrčanje, dufuzori i slično. ak baš jako hoćeš frčkavu kosu, a baš nikako drugačije ne ide - odi na minival. preživjet ćeš, velim. osobito jer si petpur napisala da imaš jaku i zdravu kosu. u čemu je onda problem?

hana
30.01.2006., 20:08
imala ravnu tanku kosu, u pubertetu se pocela kovrcat i postala bujnija, jedno vrijeme nosila kosu do brade/ramena i bila je ludo kovrcava, onda kosa narasla, kovrce postale sugave vise valovi nego kovrce, pa stavila minival dva puta, taj spiralni sa nekim prirodnim kemikalijama blabla, ne sjecam se svega tocno ali ugl kosa mi nije bila nista tanja ni ispucanija nego prije (samo btw nikad se nisam farbala a pramenove sam imala - naravno ne istovremeno sa minivalom) e onda mi kovrce dopiz... pa je kosa narasla i bila sugavo valovita pa sam ju ja ravnala i onda sam se osisala na jako jako kratko, sad je evo narasla do brade i lagano je valovita, manje nego prije ali i jako stepenasto osisana pa mozda zato, anyway cijala ova prica je raspon nekih 8 godina a iz onoga sta si ti (postavljacica topica) navela meni se cini da imas valovitu a ne kovrcavu kosu i ako zelis minival napravi ga - nis ti nece bit ali se prije posavjetuj sa frizerkom kakva ce ti napravit, s kojim kemikalijama i koliko ih drzat, osobno sam stava da kosa raste i sta god napravis s njom nije neki veliki bed, i da ju ful spalis ili osisas na celavo narast ce... :kava:

ronnie
31.01.2006., 13:08
joj...puno hvala svima na odgovorima!!!samo su me zanimala tudja iskustva...ne znam jos sto cu napravit...idem prvo probat bez minivala!
-e da...kosa mi nije valivoita, bas je frckava, al je bila toliko duga da se gornji djelovi nisu mogli frckat!
( inace...moj strah je da ce mi se kosa izravnat isto ko sto mi se nafrckala...posebno ako je s bilo cim ostetim!! )

bondbabe
31.01.2006., 14:40
Pomoć i savjet molim! :)
Imam dugu tamno smeđu kosu koja je moja prirodna boja. Na nju imam stavljene prije mjesec i pol dana pramenove svjetle, plave boje i to sada već ima veliki izrast.
Htjela bi kosu obojiti u smeđu, približno nekako svojoj i to kod kuće a nikada nisam to pokušala.
Koje boje savjetujete, da li nešto tipa Garnier, Loreal ili? I da li mogu biti ziher da će prekriti svjetle pramenove i da se neće isprat boja nakon nekoiko pranja i pramenovi opet izbit?
Hvala, hvala ;)

bondbabe
01.02.2006., 12:17
Netko :confused: koja dobra duša da mi da odgovor?:(

teichy
01.02.2006., 12:29
kupi si odmah dvije boje ako imaš dugu kosu, znam po sebi da mi nije bila dosta jedna
možda će ti trebat dva bojanja, zavisi koliko ti je kvalitetna boja koju kupuješ
ja sam se nedavno pofarbala iz plave u tamnosmeđu sa garnierovom bojom i ok mi je, ne ispire se previše

dafloydian
01.02.2006., 12:35
Nisam frizerka, ali koliko znam postoji nekoliko vrsta boja za kosu: one jednokratne, koje se isperu, one koje se isperu nakon 24 pranja mislim, i one trajne, koje se kao ne ispiru, ali pigment malo izblijedi nakon par tjedana/mjeseci (ovisno o boji).
Mislim da je najbolje da uzmes boju koja prekriva sijede, to bi garantirano trebalo prekriti plave pramenove.

bondbabe
01.02.2006., 12:54
Hvala puno puno :kiss: idući tjedan ću isprobat pa javim rezultat :)

Lali Puna
01.02.2006., 14:42
ja bih ti, premda možda nepopularno, savjetovala da izdvojiš koju kunu više i da se ofarbaš kod frizerke. s pramenovima nikad ne znaš.

bondbabe
01.02.2006., 15:00
Uvijek to i radim ali kako nikad nisam bojala sama kosu, želim isprobati bar jednom sama :) hvala na brizi :kiss:

Noemi
01.02.2006., 15:08
Meni je CAsting,boja marmote bila super.(ne znam bas da li se tako pise:misli:)

Tamna kosa,pramenovi boje meda, pokrilo mi je izrast i polako se,ravnomjerno ispiralo,tako da kod novog izrasta nije bilo velike razlike.
Ako i uprskas,preljev je pa ce se isprati.

bondbabe
01.02.2006., 15:20
Meni je CAsting,boja marmote bila super.(ne znam bas da li se tako pise:misli:)

Tamna kosa,pramenovi boje meda, pokrilo mi je izrast i polako se,ravnomjerno ispiralo,tako da kod novog izrasta nije bilo velike razlike.
Ako i uprskas,preljev je pa ce se isprati.

A gdje te boje ima za kupiti u ZG-u?I koja je cijena otprilike? :)

Noemi
01.02.2006., 15:33
Prije ih je bilo u DM-u,sada ih vise nema.Vjerojatno u svakoj vecoj parfumeriji.:misli:

Noemi
01.02.2006., 15:36
Dodje nekih 50-tak kuna, ali ako se dobro sjecam dosta je veliko pakiranje pa je ok za duzu kosu. Kada sam farbala izrast sam znala cak iskoristiti samo pola pa bi mi bilo za dva puta.

bondbabe
01.02.2006., 15:41
Super, pokušati ću naći , ako ne, onda ovu od Garniera što su mi cure preporučile :)

res publica
02.02.2006., 20:28
Casting je odličan,ali je jako lagan kolor šampon,a ne boja,bez amonijaka,tako da se brže ispere,pa će ti se vratiti svijetli pramenovi.mislim da ti je bolje da uzmeš baš boju,pogledaj druge lorealove,ali pazi da uzmeš onu koja može na blajhanu kosu.

naranđica
04.02.2006., 21:34
jansam u dilemi koje boje su blaže i manje štete kosi, gotove, da se pofarbam sama ili frizerske?

tisina
04.02.2006., 21:47
Pomoć i savjet molim! :)
Imam dugu tamno smeđu kosu koja je moja prirodna boja. Na nju imam stavljene prije mjesec i pol dana pramenove svjetle, plave boje i to sada već ima veliki izrast.
Htjela bi kosu obojiti u smeđu, približno nekako svojoj i to kod kuće a nikada nisam to pokušala.
Koje boje savjetujete, da li nešto tipa Garnier, Loreal ili? I da li mogu biti ziher da će prekriti svjetle pramenove i da se neće isprat boja nakon nekoiko pranja i pramenovi opet izbit?
Hvala, hvala ;)

Zna ssta ces uraditi ofarbat ces samo korjen e sad mzoes uzeti bilo koju marku farbe sad je upitanju nijansa.
Tamno smeda je skoro crna boja ak sam te dobro rzumjela.
Tako bi bilo najbolje ak ima ssliku da mi posaljes da vidim tvoju nijansu kose na moj mail posto sam ja inace zenski frizer pa da ti akzem koju niajnsu da uzmes....
Ak si raspolozena.
Obavezno sa 6 posto hidrogenom mlijecnim tj onak gustim da mjesas tu boju..Posalji PM.

bondbabe
05.02.2006., 21:14
Dakle, uzela sam Lorealovu Coleour Experte, boja 5.3 i jako sam zadovoljna.Tamna sam i povuklo mi je crveni pigment tako da je to nešto tamno smeđe sa crveni odsjajem a gora sam napravila svjetlije pramenove koji su više crvenkaste boje. Hvala svima, evo moj prvi samostalni eksperiment bojanja kose uspio :)

shirl
08.02.2006., 11:43
daklem, u petak nakon dužeg razmišljanja odlučih svoju šarenu kosu obojit u "plavo". i kupim ja "kvalitetniju" farbu, oću imat boju baš kak je u brošuri opiturana charlize theron. uzmem tu l'oreal preference ful svijetlu, sve radim po uputstvu i nakon pranja dogodi se - užas:E :rolleyes: :flop: , umjesto svijetloplave bež postala sam brineta:confused: :confused:
naravno da sam popi...jer sam imala dosta pramenova na tjemenu i zajedno sa tamnijom podlogom i oni su potamnili:rolleyes: užas...vjerovala sam u l'oreal. ovo sad je govno, a ne kvalitetnija farba!

dafloydian
08.02.2006., 11:51
A koju boju kose imas? Ako si smedja, nema sanse da postanes svijetloplava bez posvijetljivaca. To bi trebalo i pisati negdje u uputstvu.

crvenkapica33
08.02.2006., 11:55
utjeha, nakon par pranja će ti (vjerojatno) posvjetlit. zato lijepo uzmeš keune /ja obično uzimam one mješavine pepeljastoljubičasto plavo jer inače požutim zbog crvenog pigmenta/ + 12% hidrogen tj. keune tinta developer i super ispadneš:raspa:
to je iskustvo dugogodišnjeg isprobavanja svega na našem tržištu, stvarno su najkvalitetniji. loreal mi je koma. garnier da ne govorim. palete od švarckopfa ne tako loše, ali nikad ne znaš koju ćeš boju dobiti (srebrna farba ispala zlatna :zubo: ). još sam rabila neke ko fol profesionalne, ali KEUNE rula.

bliss
08.02.2006., 12:05
Ne možeš tek tako ispast plavuša ako imaš tamnu podlogu. Ja koristim svjetlo blond da bih ispala brineta. Dobro kaže crvenkapica :)

WENZE
08.02.2006., 12:08
neke nemoze ni keune uljepsat :zubo:

Tinach
08.02.2006., 20:07
:nono: za drastične promjene treba ići frizeru! pogotovo kad se prelazi s tamne na svijetliju kosu!

Bigi
08.02.2006., 21:58
Moja si je sestrična isto išla farbat kosu lorealovom farbom i niš joj nije primila. Uzela je par nijansa svijetliju boju (smeđe) od svoje smeđe a nije joj primila ni pol nijanse. Niš ne valjaju te njihove boje. Ja kad si bojam uvijek uzmem Garnierovu jer te fakat primaju i uvijek ispadne gotovo isto ko na slici. Ja imam tamnosmeđu i uzmem često kričavo crvenu i od garniera mi uvijek ispadne ko na slici. Od schwarzkopfa isto niš ne valjaju. Dugotrajne boje se isperu nakon mjesec-dva a o sjaju i postojanosti da ne pričam. Ne valja ni kn.

BigMama
09.02.2006., 08:30
Vidiš ja imam potpuno suprotno iskustvo s lorealovim bojama. Doduše farbam se u salonu s profesionalnim farbama i uvijek ispadne u nijansu točno kako sam htjela.

shirl
09.02.2006., 08:30
hvala vam cure na preporukama. prije nekoliko godina farbala sam se isključivo l'orealom, bila sam uvijek zadovoljna postignutom bojom koja skoro da i nije odstupala onoj na fotki s kutije. prestala sam je koristit jer mi se razvila preosjetljivost na vlasištu pa sam išla na tamnije sa pramenovima. tako je bilo i sada; imala sam dosta pramenova ful svijetlih - pa sam očekivala da će mi se pramenovi svakako isticati (s obzirom na odabranu nijansu boje), a podloga će bit ujednačena i sve to skupa djelovati urednije i chic:zubo:
ovim topicom sam htjela izrazit svoje nezadovoljstvo proizvodom koji je "kvalitetan" ali samo za, izgleda, tržište eu. nama uvaljuju sranja koja se proizvode u rumunjskoj, poljskoj, češkoj po cijenama kakve su u uniji za proizvodnju iz francuske, njemačke...i to me jako ljuti:flop:

shirl
09.02.2006., 08:37
Vidiš ja imam potpuno suprotno iskustvo s lorealovim bojama. Doduše farbam se u salonu s profesionalnim farbama i uvijek ispadne u nijansu točno kako sam htjela.

to je ono o čemu pričam; zašto ne možemo kupiti u trgovinama kvalitetu koja se prodaje "vani", a očito je uspijevaju nabavit bolji saloni?!
zašto ono što ne žele kupovati "europljani" moramo mi?:rolleyes:

Lali Puna
09.02.2006., 08:53
Moja si je sestrična isto išla farbat kosu lorealovom farbom i niš joj nije primila. Uzela je par nijansa svijetliju boju (smeđe) od svoje smeđe

jednom za svagda - nema to veze s (ne) kvalitetom l'orelovih ili bilo kojih boja za kosu već jednostavno ne možeš tako posvijetliti kosu. na tamnije smeđu staviti svijetlije smeđu i očekivati da uspije!

shirl
09.02.2006., 10:04
jednom za svagda - nema to veze s (ne) kvalitetom l'orelovih ili bilo kojih boja za kosu već jednostavno ne možeš tako posvijetliti kosu. na tamnije smeđu staviti svijetlije smeđu i očekivati da uspije!

"jednom za svagda" čemu taj nadmeni stav? ispravi me ako griješim, ali tu smo na forumu da iznosimo svoja iskustva i mišljenja u dobroj namjeri, a ne da bismo svojim odabirom riječi nekog potcjenjivali ili iritirali. pogotovo ako je taj netko dovoljno normalna i pristojna osoba?
čini mi se da si ovim gore aludirala i na moj stav o proizvodu i postavila se kao da smo mi glupače koje trkeljamo, a nemamo pojma o čemu i zašto...:rolleyes:
pa si se ti, eto, našla da nas educiraš i prizemljiš:confused:
baš si slatka lali - prava cura za lush

Gospon Pes
09.02.2006., 10:23
bto je ono o čemu pričam; zašto ne možemo kupiti u trgovinama kvalitetu koja se prodaje "vani", a očito je uspijevaju nabavit bolji saloni?!
Hihi, kad sam tek dosla u Svabiju, jos sam farbala kosu i to L'Orealovim farbama. Moj specijalni mix od dvije razlicite i inace smedja kosa je bila prekrasno broncana. :top:
Farna super, a kad mi je nestalo, frendica mi je slala postom iz Hrvatske jer OVDASNJE nisu nis valjale. :rofl:
Cini se da se promijenilo... :rofl:
Ali OK, to je bilo prije DM-a i srota kojeg sad rade za "istocno trziste". :D
Inace kosu vec 15 godina ne farbam, pa nemam vise pojma kaj je dobro... :D

chrissy
09.02.2006., 10:34
to je ono o čemu pričam; zašto ne možemo kupiti u trgovinama kvalitetu koja se prodaje "vani", a očito je uspijevaju nabavit bolji saloni?!

U salonima imaju profesionalne boje koje su (ili bi trebale biti) kvalitetnije od onih "običnih"; bez obzira dal su kupljene kod nas ili vani...
Osobno, ne mislim baš da su te boje iz dućana nekvalitetne, ali činjenica je da u salonu frizer sam miješa boju; i za svaki tip kose ide drugačiji omjer pigmenta i hidrogena; dok ova "obična" boja ima uvijek isti omjer pa je rezultat farbanja različit za različite tipove kose...
U svakom slučaju; s tim "običnim" bojama se ne možeš pofarbati u svjetliju nijansu od postojeće bez posvjetljivača - a to je ipak bolje napraviti kod frizera... ;)

Bigi
09.02.2006., 10:53

Po tome kaj si ti napisala čovjek bi si kad si ide s lorealovim farbama farbat kosu trebao uzet potpuno istu boju jer svjetlije ne uspijevaju. Velim ti ima smeđu boju i uzela nijansu dvije svjetliju, nema drastičnih promjena nit je to ne znam kakva razlika, ono tek tak da malo osviježi boju koju ima i da vidi hoće li joj muž primjetit...Al ništa. Kasnije je to isto napravila s garnierovom i normalno joj je uspijelo.
Ne znam možda im je kak cure vele ova farba koju oni nama šalju manje kvalitetnije nego ona 'originalna', možda im se zaletila serija nekvalitetnih il kaj..

Mrtva mrkva
09.02.2006., 11:26
...Ja kad si bojam uvijek uzmem Garnierovu jer te fakat primaju i uvijek ispadne gotovo isto ko na slici. Ja imam tamnosmeđu i uzmem često kričavo crvenu i od garniera mi uvijek ispadne ko na slici. Od schwarzkopfa isto niš ne valjaju. Dugotrajne boje se isperu nakon mjesec-dva a o sjaju i postojanosti da ne pričam. Ne valja ni kn.
Ma daj? Meni se Garnier ispere nakon doslovno dva pranja. Kad sam prvi put isla piturat svoju prirodno plavu kosu u crvenu, nakon sam jednog pranja su mi izbijali van plavi pramenovi. Izgledalo je odvratno. Ponovila sam pituravanje i opet se sve skinulo nakon dva-tri pranja.

Najduze mi drzi Schwartzkopf, gotovo uopce se ne promijeni, a to je za crvene nijanse dosta cudno ;)

bliss
09.02.2006., 11:35
Ma daj? Meni se Garnier ispere nakon doslovno dva pranja. Kad sam prvi put isla piturat svoju prirodno plavu kosu u crvenu, nakon sam jednog pranja su mi izbijali van plavi pramenovi. Izgledalo je odvratno. Ponovila sam pituravanje i opet se sve skinulo nakon dva-tri pranja.

Zar čak i trajna boja? OK da se ispire polupermanentna, ali ova ne bi trebala. Meni je Garnier dobro primala, samo što je bila pomalalo mat.

magic
09.02.2006., 11:40
meni nijedna od tih vishekomponentnih boja koje smjeshamo u bochicu ne valja.

nema do klasichne tube i boce hidrogena, zdjelice za mijeshanje i chetkice za nanoshenje. josh ako kupish profi boju, nema greshke.

Mrtva mrkva
09.02.2006., 11:54
Zar čak i trajna boja? OK da se ispire polupermanentna, ali ova ne bi trebala. Meni je Garnier dobro primala, samo što je bila pomalalo mat.
Trajna, naravno.

nema do klasichne tube i boce hidrogena, zdjelice za mijeshanje i chetkice za nanoshenje. josh ako kupish profi boju, nema greshke.
Meni su isto te boje zakon, bolje se opituram i veci mi je gust. Doduse, moram priznati da sam pocela s njima jer imam jako kratku kosu pa mi je glupo baciti 3/4 te boje koja se mucka u bocicama.

magic
09.02.2006., 12:01
zashto? pa farbash samo izrast, nema veze duljina kose.

ja nisam nikad bila zadovoljna kako pokrivaju sijede/izrast.

Noemi
09.02.2006., 12:03
PO mom iskustvu L'Oreal vani i L'Oreal kod nas su dva razlicita pojma.
ISta nijannsa kupljena kod nas i ona kupljena u Trstu daju skroz razlicite boje na mojoj glavi. Razlika se vidi i u kvaliteti kose nakon farbanja.

Arijela
09.02.2006., 12:18
Upravo sam ofarbala lasi L´orealom, i to onim novim, s kojim možeš delat pramenove i ispalo je super. Ali to definitivno nije za istočno tržište jer su upute na zapadnoeuropskim jezicima :rofl:

Farbam se inače s Keune i solidno je, jedino kaj apšisa s vremenom jer često perem kosu. Mislim da je kod nas problem u kvaliteti vode, koja je tvrda - zato je malo kome kosa sjajna, a recimo u Engleskoj i, ne znam, u Nizozemskoj ljudi imaju nevjerojatno sjajnu kosu - mislim da je bar 60 -70% izgleda kose u vodi, a tu si teško možemo pomoći. (Razmišljam o aparatu za pročišćivanje vode)

shirl
09.02.2006., 12:19
PO mom iskustvu L'Oreal vani i L'Oreal kod nas su dva razlicita pojma.
ISta nijannsa kupljena kod nas i ona kupljena u Trstu daju skroz razlicite boje na mojoj glavi. Razlika se vidi i u kvaliteti kose nakon farbanja.

hvala noemi što si potvrdila sumnje koje sam gore navela:)
bit ću plavuša do ljeta milom il silom:D :zubo:

Mrtva mrkva
09.02.2006., 12:32
zashto? pa farbash samo izrast, nema veze duljina kose.
Imam kratku kosu. Ne onako kratku kao sto zene koje imaju kosu do ispod uha tule da im je kratka, nego stvarno kratku kosu. Izrast nakon mjesec dana mi je trecina kose.

Lali Puna
09.02.2006., 13:02
U svakom slučaju; s tim "običnim" bojama se ne možeš pofarbati u svjetliju nijansu od postojeće bez posvjetljivača - a to je ipak bolje napraviti kod frizera... ;)
da ne bi bilo da sam to ja bahata...
više nemreš ni savjetovat nekome nešto...

chrissy
09.02.2006., 14:11

Ne znam sad dal je to bilo bahato, ali je istina... ;)

Lali Puna
09.02.2006., 14:27
nisam mislila na tebe, nego kad sam ja to rekla prvi put na ovoj temi spočitnulo mi da sam bahata...

shirl
09.02.2006., 14:28

dapače da možeš savjetovati, ako imaš znanja i iskustva u određenom području:)
ono što se meni učinilo "bahatim" je način na koji si to rekla - jednom za svagda - tako se obraćaju osobe koje se smatraju superiornijima u odnosu na nekoga...koje nekog "podučavaju" bez pogovora, iz neke uzvišene perspektive:zubo:
no, ok, valjda je to tvoj stil komunikacije:cool:

crtica
09.02.2006., 14:57
Divim se svim komadima koje se same farbaju...

dbg
10.02.2006., 00:09
Joj jedno pitanje u vezi mini vala > da li se mora sedit kod frizerke za onim gdje se pere kosa i onda cekat nesto dugo sa zabačenom glavom??????? Ja sam isto htela dati minival ali me užasno boli vrat od toga a čula sam da ima to da sjediš tak... help!!!!!!!

Maisie
10.02.2006., 00:17
kad ti stavi viklere i kemikaliju sidiš bilo di u salonu
onda ti stavi šampon, sidiš 15-ak min tamo di se pere kosa, skine viklere i ispere

Sandee
10.02.2006., 14:03
Je li tko kad probao raditi pramenove doma? Imam dugu, ravnu tamnosmedju kosu. Kad god sam nesto tog tipa radila kod frizera, a dosta sam ih promijenila, ispalo je koma. Taj cas bi bilo ok, a onda bi mi se kosa pocela uzasno susiti i izbjeljivati od sampona i sunca i tu je bio kraj prici. S tim da mi jos nitko nije pogodio ok boju - nekakve crvenkaste i plavkaste (boja meda i sl.) mi ocajno stoje jer sam dosta blijeda, a ne znam koju bih jos mogla staviti. Uglavnom, ne smije imati crvenkastog pigmenta. Sad vec duuugo imam svoju prirodnu boju, a buduci da nemam neku specijalnu frizuru, izgledam uzasno dosadno. Jel' netko mozda probao one pramenove iz DM-a, mislim da su iz Palette linije? Imaju par nijansi (za plavuse, svijetlo i tamnosmedje) i nekakvu cetkicu a la maskara.:confused:

Karmela
10.02.2006., 16:02
Imam dugu, ravnu tamnosmedju kosu. Kad god sam nesto tog tipa radila kod frizera, a dosta sam ih promijenila, ispalo je koma.

tamno smedja, duga ravna, zdrava kosa ne podnosi (upadljive, osobito iz domace radinosti) pramenove:

Primjer 1
http://www.joinjoe.de/Gallery/Girls/liv2/Bilder/Liv%20Tyler%2037.jpg

Primjer 2

http://www.yenra.com/elizabeth-arden-cosmetics/catherine-zeta-jones.jpg

Primjer 3

why???? :cry: (http://rds.yahoo.com/S=96062883/K=hair+highlights/v=2/SID=e/l=IVI/SIG=12cnvtnna/EXP=1139674160/*-http%3A//www.forbiddenhaven.net/tsanity/me/hair/hair13.jpg)

I rest my case!:D :D

Sandee
10.02.2006., 17:41
Au, kad sam vidjela trecu fotku bilo je :eek: Taman sam posezala za telefonom ne bih li se narucila kod frizerke za neke pramenove, i rekoh - idem vidjeti jel mi tko odgovorio. Bome, ne budem se pramenirala ni u kucnoj ni u kakvoj drugoj radinosti. Jednom sam dala kod frizera pramenove "boje meda" - nakon mjesec dana moja polislijepa baka me pitala da kakva mi je to kosa boje lisicjeg repa. A bila je i teksture lisicjeg repa, i to ofucanog :( Tnx, slike stvarno govore tisucu rijeci:top:

Karmela
10.02.2006., 18:04
Au, kad sam vidjela trecu fotku bilo je :eek: Taman sam posezala za telefonom ne bih li se narucila kod frizerke za neke pramenove, i rekoh - idem vidjeti jel mi tko odgovorio. Bome, ne budem se pramenirala ni u kucnoj ni u kakvoj drugoj radinosti. Jednom sam dala kod frizera pramenove "boje meda" - nakon mjesec dana moja polislijepa baka me pitala da kakva mi je to kosa boje lisicjeg repa. A bila je i teksture lisicjeg repa, i to ofucanog :( Tnx, slike stvarno govore tisucu rijeci:top:

:top: pametna odluka.

naranđica
17.02.2006., 22:08
ja sam se pred tjedan dana ofarbala s l'oreal feria i na izrastu mi je baš jako primila a ostatak je tamnije jer sam prije imala "nezgodu" s švarckopfom kad je ispala crna... uglavnim, imam 3 prsta svjetlijeg "izrasta", koji vuče na narančasto!!! al sama sam si kriva jer sam poslje zadnjeg puta rekla da neću više eksperimentirati

atena
17.02.2006., 23:38
E a kako vi sebi ofarbate straga??? Aj s prijeda kapiram, ali nekako dio potiljka hm.

AFRODITA69
18.02.2006., 00:41
daklem, u petak nakon dužeg razmišljanja odlučih svoju šarenu kosu obojit u "plavo". i kupim ja "kvalitetniju" farbu, oću imat boju baš kak je u brošuri opiturana charlize theron. uzmem tu l'oreal preference ful svijetlu, sve radim po uputstvu i nakon pranja dogodi se - užas:E :rolleyes: :flop: , umjesto svijetloplave bež postala sam brineta:confused: :confused:
naravno da sam popi...jer sam imala dosta pramenova na tjemenu i zajedno sa tamnijom podlogom i oni su potamnili:rolleyes: užas...vjerovala sam u l'oreal. ovo sad je govno, a ne kvalitetnija farba!

nije nis lose sa farbom,nego je bitno kaj ti imas na glavi.i ne zaboravi da ash blonde i natural blonde su dve razlicite farbe(po toplini boje)i iako na slici obje izgledaju jako blondo,jedna ce ti dati tocno to kaj si dobila a druga lijepu blond kosu.al opet ovisi koju ti imas na glavi-dal hladnu(ash)ili toplu(beige).ovakve kao ti-sarene se prvi puta trebaju prefarbati u frizeraju pa onda koristiti jednu te istu(u glavnom u tim tonovima)farbu i da vidis da ce ti se l'oreal dopasti!;)
ja sam bila blondina dugo i nisam imala problema sa l'orealom ali me frizerka naucila kako da biram boje.sad sam bordo i isto nemam problema,dapace frizerke same se nemreju nacuditi kakvu super boju imam jer misle da je iz salona..a ona iz kutije!psst!;)

AFRODITA69
18.02.2006., 00:45
Divim se svim komadima koje se same farbaju...

ja se sama farbam.od davnina.od kada sam bila blond,smeda,crna i sad bordo.moras se izprakticirati i imati smisla za to.ja farbam i druge...jer su jako zadovoljni.bas kad bi sad htjela iz crvene u blondu,onda naravno da bi taj prvi puta isla kod frizera,jer oni ipak pomjesaju vise farbi i hidrogena da dobe ono sto ja zelim...a kasnije si po novoj boji biram sama.pramenove je isto lako raditi na prirodnu kosu doma...samo prefarbavanje pramenova je jebeno-onda ti ispadne tako da mislis da farba ne stima(ko ova ciji je post)jer kao ona se kuzi pa sve je dobro napravila ali farba ju je zjebala...:rofl:

Mrtva mrkva
18.02.2006., 13:54
E a kako vi sebi ofarbate straga??? Aj s prijeda kapiram, ali nekako dio potiljka hm.
Dva ogledala :)

Natch
18.02.2006., 13:59

Najduze mi drzi Schwartzkopf, gotovo uopce se ne promijeni, a to je za crvene nijanse dosta cudno ;)
meni je schwartzkopf katastrofa, zadnji put kad sam se farbala pigment (crveni)mi se uhvatio samo za korijene, a ostatak kose mi se odmah isprao!
sad sam naravno ocajna, i dvoumim se sta da stavim na glavu. prije sam imala keune, koji bi mi se takodjer isprao za dva pranja (mozda je problem u hidrogenu, stavljala sam 9%). ne znam, mozda da se vratim lorealu, al ni on mi nis ne hvata. jednostavno, kao da imam svojeglavu kosu...:bonk:

Yazz
18.02.2006., 20:27
ukoliko je kosa tretirana bilo čime (prethodna boja, mini-val, pogotovo kana) - proizvođač ne može garantirati rezultat.

i ovo što je afro rekla je apsolutno točno - postoji pepeljasto plava, ali i zlatno plava (grubo podijeljeno). dalje, svaka boja ima i primarni i sekundarni sjaj... masu faktora utječe na konačni rezultat na glavi.

za kućnu upotrebu običnim smrtnicima je uvijek bolje odabrati tzv. kitove tj. komplete boja (kad sve dobiješ unutra: i boju i razvijač) jer su omjeri prostudirani u laboatoriju i testirani ALI NA NETRETIRANOJ KOSI!

Tinchi
20.02.2006., 10:08
Molim sve! Sve sve sve :D
Farbe, boje, njega...

Govorila sam da više neću, al eto.. poklekoh ipak. :zubo: Izgleda da će bit opet crvena, mada ovaj put ne žarko već više tamnije smeđa s crvenkastim odsjajem.

Topic otvaram jer nemrem izbit iz glave ljeto 2003 kad mi je kosa ošla kvragu zbog farbe. Cijele godine u gradu prekrasna i onda more :horor: Boja je bila Garnier Fructis. :flop:

Dakle žene - s čime se farbate i, još važnije, kako njegujete obojanu kosicu? ;)

ambasadorica
20.02.2006., 22:20
sad sam se pofarbala sa švarckopfom. intezivno crvena koja je ispala samo crveni sjaj na mojih 235 slojeva crne farbe (to je i bila namjera).
i meni se čini da garnier nije baš nešto,al meni inače njihovi proizvodi za kosu ne valjaju (šamponi su mi:visi: ). probala jesam par puta i nikak nisam zadovoljna.
švarckopf se dost brzo ispere,al dok se ne ispere izgleda super,dok garnier ni tad. daleko najdugotrajniji je keune (po mojoj procjeni),al oni mi imaju dost slab izbor nijansi,pogotovo crvenih i smeđih koje ja koristim (zato imaju 127 nijansi plave...) pa ga zato ne koristim. rađe ću se malo češće farbat u boju koja mi je lijepa neg u neku koja je trajnija al mi nije boja kak ja hoću.
kaj se njege tiče-buduči se farbam u tamne boje,koristim samo najslabiji hidrogen pa mi se ne uništava kosa (bar ne jako i primjetno) tak da ne koristim niš posebno od preparata. regenerator promijenim svako tolko,jedino kaj još koristim je silikon koji stavim svaki put na mokru kosu na vrhove.
a čuj,ljeto i more zaseru kosu,nakon mora ne izgleda dobro s čim god ju farbaš (zato se ni ne farba neposredno prije odlaska na more-nema smisla). moja zaštita je šeširić na plaži i brisanje ruku u kosu nakon stavljanja kreme za sunčanje.

e jesam se razlajala....:blabla: :blabla:

Tinchi
21.02.2006., 18:14
Ma neka si :s

A koliko dugo se već farbaš? Koji tip kose imaš?

I kaj nema više nikog ofarbanog :( :( :mama:

Martinka
21.02.2006., 18:30
Imala sam sve boje kose osim crne i isprobala vjerojatno sve marke boja. Najbolja boja mi je keune, a preljev casting. Dobre su mi i garnierove boje.

Ava Adore
21.02.2006., 18:35
Ne mogu ti niš savjetovati, jednom sam se sama išla farbati u crnu s ljubičastim odsjajem :cerek: pa me frizerka skoro ubila i rekla da se više nikad sama ne farbam :D a frend kad me vidio jel mi dobro i jel mi se nešto loše dogodilo :D

Tinchi
21.02.2006., 18:36
Imala sam sve boje kose osim crne i isprobala vjerojatno sve marke boja. Najbolja boja mi je keune, a preljev casting. Dobre su mi i garnierove boje.
Znači Keune - 2 points (Keune deux points) :D
A njega ofarbane grive?

Tinchi
21.02.2006., 18:39
Ne mogu ti niš savjetovati, jednom sam se sama išla farbati u crnu s ljubičastim odsjajem :cerek: pa me frizerka skoro ubila i rekla da se više nikad sama ne farbam :D a frend kad me vidio jel mi dobro i jel mi se nešto loše dogodilo :DJa bi dala sve da se mogu ofarbat u crno a da to učinim mislim da bi se srušila u nesvijest čim bi ugledala svoj odraz u ogledalu :rofl:

Kaj je to bio preljev il farba? Kolko dugo jer trebalo da nestane? :D
Iako, ne mislim da bi ti to bilo tolko loše :top: iako si mi bolja ovak :cerek:

Martinka
21.02.2006., 18:39
Za njegu koristim regenerator, razne vrste, trenutno gliss kur u spreju, povremeno stavim masku i ampule za kosu. Danas sam kupila i nekakav losion s keratinom, ali nisam još isprobala.

Ava Adore
21.02.2006., 18:44
Ja bi dala sve da se mogu ofarbat u crno a da to učinim mislim da bi se srušila u nesvijest čim bi ugledala svoj odraz u ogledalu :rofl:

Kaj je to bio preljev il farba? Kolko dugo jer trebalo da nestane? :D
Iako, ne mislim da bi ti to bilo tolko loše :top: iako si mi bolja ovak :cerek:Ne sjećam se baš, taj period mi je malo u magli :zubo: ali mislim da je bila baš farba, zato je i popizdila ova toliko. Prvo mi je pola odrezala a još jedno godinu dana mi je stavljala preljeve ili boje, ne sjećam se više, da mi vrati moju normalnu boju kose :D :D

Ne bi više nikad sama išla farbat dugu kosu :D Naravno da su mi dijelovi ispod ostali i neofarbani :D

I nije mi pasalo uz facu nikak, preblijeda sam za to i općenito mi ne paše crna kosa :(

Tinchi
21.02.2006., 18:45
Za njegu koristim regenerator, razne vrste, trenutno gliss kur u spreju, povremeno stavim masku i ampule za kosu. Danas sam kupila i nekakav losion s keratinom, ali nisam još isprobala.
Gliss Kur je super, i sad ga koristim :top:

Tinchi
21.02.2006., 18:52
Ne sjećam se baš, taj period mi je malo u magli :zubo: ali mislim da je bila baš farba, zato je i popizdila ova toliko. Prvo mi je pola odrezala a još jedno godinu dana mi je stavljala preljeve ili boje, ne sjećam se više, da mi vrati moju normalnu boju kose :D :D

Ne bi više nikad sama išla farbat dugu kosu :D Naravno da su mi dijelovi ispod ostali i neofarbani :D

I nije mi pasalo uz facu nikak, preblijeda sam za to i općenito mi ne paše crna kosa :(Ja sam se uspjela kompletno ofarbat svaki put - sama :top:
Međutim, ovaj put ću dat frizerki da mi to napravi, jer ona tim mješanjem boja bolje pretpostavi kakav bi mogao bit rezultat.

Moje zadnje farbanje trebalo je rezultirati tamnosmeđom kosom, međutim ispala je neka psihodelična smeđa s ljubičasto-crvenkastim odsjajem :eek: :D

ambasadorica
21.02.2006., 21:49
malo sam se krivo izrazila-nisam se farbala u crnu-crnu,nego u tamnosmeđu,sam kaj je moja prirodna boja tamnosmeđa al sa onim užasnim sivim tonom,pa ju moram farbat jer je stvarno ružna ta moja prirodna nijansa,tak da mi je kosa bila izrazito tamna,ali nije to bila ona ugljen-crna,ta farba rijetko kome stoji.
u tu tamnosmeđu sam se farbala cca 6godina (nekad sam stavljala i onu sa zlatnim sjajem i sl),ovo mi je bio prvi pokušaj sa crvenom i jako sam zadovoljna,a i sve kritike su super.
inače imam dugu ravno kosu (ona kaj je ko daska-skroz flat) i dost je svilenkasta pa mi nije neki problem održavat ju. puno veći problem mi je kaj se dost brzo masti,pogotovo ljeti i zna se pretvorit u rezance. sa svakim tipom kose imaš +eve i -eve.

zahvaljujući dost tamnoj prirodnoj kosi i žutom tenu nemam puno mjesta za experimente. jednom sam su zblajhala (još daaavno) i to je bio horor nad hororima. čak mi je i stara rekla da mi je užasno. sljedeći dan sam išla po tamnosmeđi preljev...

ambasadorica
21.02.2006., 21:55
Ja sam se uspjela kompletno ofarbat svaki put - sama :top:
Međutim, ovaj put ću dat frizerki da mi to napravi, jer ona tim mješanjem boja bolje pretpostavi kakav bi mogao bit rezultat.

Moje zadnje farbanje trebalo je rezultirati tamnosmeđom kosom, međutim ispala je neka psihodelična smeđa s ljubičasto-crvenkastim odsjajem :eek: :D

pa mislim da čak ni nemoraš ić kod frizerke za farbanje u tamnosmeđe. sad je ispalo čudno,al već kad se sljedeći put pofarbaš (u istu boju) će ti ispast kak treba.;)

tough_cookie
25.02.2006., 12:32
Farbe, boje, njega...

Govorila sam da više neću, al eto.. poklekoh ipak. :zubo: Izgleda da će bit opet crvena, mada ovaj put ne žarko već više tamnije smeđa s crvenkastim odsjajem.

Topic otvaram jer nemrem izbit iz glave ljeto 2003 kad mi je kosa ošla kvragu zbog farbe. Cijele godine u gradu prekrasna i onda more :horor: Boja je bila Garnier Fructis. :flop:

Dakle žene - s čime se farbate i, još važnije, kako njegujete obojanu kosicu? ;)

Tinchi, i ja bas hocu isto takvu boju "tamnije smedja s crvenkastim" ;) ... imala sam kanu pa mi je izrasla moja srednje-smedja prosarana sijedim pramencicima, a kako nemam zivaca opet se kanirati, kupila sam color-erbe boju - htjela sam odmah tamno smedju al mi je prodavacica rekla da prvo izjednacim na crvenu i uzela sam neku bakrenocrvenu koja je ispala sjajna, drzala sam 10 min predugo pa je ispala tamnije (iako sam se u pocetku cudila promjeni, jako mi se svidjela) a naginjala je vise ljubicastoj nego kestenjastoj, ali u svakom slucaju skuzila sam da mi tamnosmedja jako dobro stoji, no sad bih ipak htjela malo za promjenu nesto prirodnije.

I tako prije par dana uocila sam da bio&bio (a patim na prirodno) ima neku cijelu liniju henna nesto proizvoda za kosu, udjem i malo popricam s prodavacicom - dakle, imaju preljeve koji su 100% prirodni, dok boje sadrze hidrogen (zbog trajnosti) ali sve kao super pazljivo, i navodno njeguje i cuva kosu i boju. Imaju tubicu s bojom i bocicu s aplikatorom u kojoj je vec hidrogen, boja se umijesa u bocici i tako nanosi na kosu.

Uzela sam "auburn" nijansu (nasi su to preveli kao kestenjasta), iako mi je krasna bila i cokolada i jos jedna tamno smedja (njih cu probati iduci put, oisim ako se u ovu ne zaljubim zauvijek!), spremam se ovaj vikend pofarbati, pa javim rezultate. :cool:

ambasadorica
25.02.2006., 12:49
to farbanje u tamnosmeđu sa crvenim ovisi o kosi,i prirodnoj i već farbanoj boji.
ja sam sad išla na to. htjela sam boju koju imaju švarckopf i welle koje oni prodaju kao gotove takve boje (crni rubin i tamna ruža). e,al ja si te farbe nemrem uzet jer bi ispala precrna. to si može uzet neko sa svjetlom kosom ko hoće takvu boju. tak da sam uzela intezivnu crvenu(!) i ispalo mi je točno onak kak sam htjela i kak je na slikama za ove gorenavedene.
tu uvijek ima više faktora u igri i treba bit oprezan sa farbama,pogotovo tamnima. ak se ideš farbat u svjetlije i ne valja,lako se vratiš u tamno,al ak se jednom zasereš sa pretamnom bojom,imaš posla s njom još dugo vremena. moja sestrična ima nekavu srednju smeđu i išla se farbat,kombinacija srednje smeđe i svjetlo smeđe pa je ispala CRNA. ko ugljen.

Natch
25.02.2006., 13:00
ja idem na prirodnu boju i pramenove (od sunca) :D

SaraTroroga
25.02.2006., 13:21
Redken farbe i nega nakon toga:top:

Tinchi
25.02.2006., 14:10
Farbat će me frizerka, vjerujem njenoj procjeni. :) Jedino zaboravih koje su marke njene farbe, slabo ja to pamtim :D Znam da se radi o nekom ženskom imenu, prvi put sam ga čula :D

Ipak, još ne znam hoću li biti smeđe crvena (kestenjasta) ili pak brineta. To ćemo vidjeti.

Frizura - duga kosa + šiške.
Javit ću kak je a vi dalje pišite :w

super_maca
25.02.2006., 14:15
I tako prije par dana uocila sam da bio&bio (a patim na prirodno) ima neku cijelu liniju henna nesto proizvoda za kosu, udjem i malo popricam s prodavacicom - dakle, imaju preljeve koji su 100% prirodni, dok boje sadrze hidrogen (zbog trajnosti) ali sve kao super pazljivo, i navodno njeguje i cuva kosu i boju. Imaju tubicu s bojom i bocicu s aplikatorom u kojoj je vec hidrogen, boja se umijesa u bocici i tako nanosi na kosu.

i ja sam vidjela te boje,obavezno javi kak je ispalo.bila bi presretna da nadem nesto sto ne unistava kosu(farbam se na plavo:( )...
meni su inace super klorane samponi,kostaju oko 50 kn i kupuju se u ljekarnama.e da,i super stvar je balzam za ispucane vrhove koji se ne ispire,od l'oreala,kupuje se u frizerskim salonima,to je ona profesionalna linija.ima ga u frizerskom u mercatoru,jedino za taj znam.ak neko zna gdje jos ima te linije,nek javi.

xiola bleu
25.02.2006., 14:36
Vec dulje vrijeme koristim one semi-permanent, dakle, broj 2, ne broj 3 koje su kao permanent. Inace sam je prije znala ubijat sa svim i svacim, ukljucujuci i blajhanje da mi poslije plava ili roze ili ljubicasta bolje prime, ali kad si mlad lud si i to. sad sam ko neka crveno-smedja. i jos su mi se pocele pojavljivat prve sijede vlasi, uzas, pet na desnoj, dvije na lijevoj strani, vidi se samo ako buljim ko mazga u njih, ali svejedno. :mad: i da, za hranjenje tako napacene kose koristin bogomdani curessence od avede. i farbam se doma jerbo kao jednom odo' kod frizerke da me zblajha, pa joj je onda zvonio telefon, pa se razlaprdala baba i zaboravila na mene; u medjuvremenu mi je sprljila kosu i nikad vise od onda kod frizerke da me sfarba, a-a. :2up:

aktovka
25.02.2006., 14:54
Imam prirodnu tamno smeđu kosu, ali s nekim glupim zelenkastim odsjajem, pa se farbam u tamnosmeđu, par nijansa tamnije od moje prirodne. Do sad sam koristila onu Garnierovu kao s nekom maskom i to, ali sam pri zadnjem farbanju kupila neku Lorealovu tamnosmeđu.
Više manje mi je isto sranje, nisam uocila baš neke razlike. :D

Prije sam se farbala u skroz crno koje sam još miješala s nekom ljubicastom, pa sam se smirila sa samo crnom, onda sam crnu pocela miješati s tamno smeđom, a sad se farbam samo s tamno smeđom. Ako ovako nastavim- do 50. god. cu bit plavuša. :D

Inace mi je kosa duga i ispada ko blesava (tako da u 50toj god. necu bit plava, nego celava), ako ju osušim s fenom je ravna, a ako se sama osuši onda se jako sfrcka. Trackam ju s Glis kur maskom svaka dva tjedan, a inace poslije svakog pranja (svaka 3 dana) stavljam isto od glis kura neki preparat koji je na pumpicu i rozi i šljokicav, a stavlja se na mokru kosu. :o :D (nije mi se dalo ici pogledat kao se zove)
Nekad stavim i silikone koji miriše po muškom parfemu na vrhove. :(

diona
25.02.2006., 15:20
ja imam neku svijetko smeđu kosu s narančastim odsjajem, glupo zvuči, lijepo izgleda, duga i uvijek se farbam u salona, kad doma samo zaserem. iako mi je lorealova preference jedna bila dosta dobra al sam ju sjebala nekom garnierovom fuj. nema više farbanja sama.

vrhovi su mi suhi jako pa sam si sad kupila od keunea za suhe vrhove nešto, nisam još isprobala

i obavezno silker od rolanda(una) i malo gela nekog kroz kosu i to je to

AFRODITA69
25.02.2006., 16:42
Farbe, boje, njega...

farbam se svakih 4 tjedna.koristim iskljucivo "hi rez"farbu od carson sheen(firma)u boji "ruby quake"iliti true red(boja vina/amara/rubina-kako god hoces)
farba je super postojana,jako kvalitetna,ali odrzavam je sa samponom i conditionerom namjenjenom za tamno crvenu farbanu kosu.a imam i sealer za istu pa to stavim par kapi nakon svakog pranja.perem kosu samo dva puta tjedno.kosa mi je sjajna i zdrava i nevjerovatno puno komplimenata dobivam za boju gdje god idem(jer je jako unikatna boja i rijetka)cak i kod frizera me pitaju kak sam je dobila.ali samo ja znam tajnu i nikom je ne odajem a kad se ipak desi-onda me zacudeno gledaju i osjecaju se glupavo.;)

Ipanema
25.02.2006., 16:53
Mislim da je pametnije izbjegavati pretamne boje u kućnoj radinosti - govorim iz vlastitog iskustva :zubo:

AFRODITA69
25.02.2006., 16:57
ak imas dve leve,ja sam ziher da je.ja sam bila crnokosa dvije god skoro,sve iz kucne radinosti.u tolikim godinama vec sam postala profi u farbanju,tako da sada farbam frendove okolo i familiju...

Natch
25.02.2006., 18:35
. Ako ovako nastavim- do 50. god.
neces imat kose ;)

aktovka
26.02.2006., 02:15
neces imat kose ;)

Nekao mi se cini da ju necu imati farbala ju ja/ne farbala, pa mi se cini da mi je bolje ovaj proces do konacnog gubitka kose provesti s lijepom bojom. :zubo:

Natch, zla ženo, trebala si me utješiti nekako, a ne ovako đonom na nekoga tko je vec na podu.. :( :D

Natch
26.02.2006., 08:35
Nekao mi se cini da ju necu imati farbala ju ja/ne farbala, pa mi se cini da mi je bolje ovaj proces do konacnog gubitka kose provesti s lijepom bojom. :zubo:

Natch, zla ženo, trebala si me utješiti nekako, a ne ovako đonom na nekoga tko je vec na podu.. :( :Dkaj da te tjesim, prestani se farbat i gotovo...i pocni se mazat cickovim i bademovim uljem, sinead ;)

club delicious
26.02.2006., 09:17
Farbam se od svoje 16. Obzirom da sam prirodna tamno-plavuša, uvijek sam radila blajh pramenove, a kasnije i pramenove u dvije nijanse; pepeljaste i smeđe. Dok sam radila te dvobojne pramenove frizerka je koristila Keune. Ok je ta farba samo što dosta brzo izblijedi, pogotovo na suncu ljeti. Onda mi je prekipjelo pa sam se odlučila pofarbat u smeđe. Doduše, uzela sam nijansu br. 5 na kojoj piše svjetlo kestenjasto smeđa, ali sam na žalost ispala dosta tamnija od toga, stvarno mi je jako uhvatilo. Prava bi boja došla tek nakon kojih mjesec dana. Sad imam 5.3, sa zlatnim odsjajem. To su farbe od Rolland-a, GENIUS. Izuzetno dobra farba, vidjela sam na par mjesta da je koriste po salonima u Rijeci, ja je kupim u Centromerkuru.
Sad sam odlučila isprobat nešto novo pa sam si uzela od Welle safira, 56kn u dm-u. Prezadovoljna sam. A farba k tome još ima i bočicu preljeva kojeg staviš nakon dva tjedna i ponovno nakon ta dva da osvježi. Vidjet ćemo.

Inače, kosa mi je prilično u dobrom stanju. Nikad mi se od farbanja nije isušla, raspucala ili izgubila sjaj. A to se npr. jednoj mojoj frendici stalno dešava.
sad ne znam da li je kvaka u farbama ili u čemu. Kosu perem šamponom za masnu (na žalost ne mogu koristit ni jedan drugi), a regenerator najčešće imam od L'Oreala za obojenu ili onaj žuti za suhu (stavljam samo na vrhove). Kosu perem svaki drugi dan i obavezno je isfeniram ili keramičkom ionskom četkom ili drvenom s veprovom dlakom (ako ne ispfeniram izgledam ko The Darkness).
Otprilike svaka dva tjedna stavim također Rolland Una masku za kosu.
Nakon svakog pranja i feniranja, vrhove zaštitim silikonskim uljem. Režem ih svaka 3-4 mjeseca, cca 1.5cm.

Tinchi
26.02.2006., 11:10
Pa ako imaš masnu kosu moguće da joj farba godi.
Mi sa suhom sklonom pucanju moramo biti na oprezu :mig:

emili
27.02.2006., 11:10
ja sam tamnosmeđa, a tak bih željela imati bakrenu boju kose, al me strah blajhanja
da probam prvo s bakrenim pramenovima? imate li kakav prijedlog!

Lapulapu
27.02.2006., 11:31
Kao i Club delicious, već godinama koristim boje Genius od Rollanda. Stvarno su savršene!

Inače, jedini savjet koji imam za očuvanje kose jest da bojate samo izrast. Zato i jesu najpraktičnije klasične farbe (tuba boje + hidrogen) jer se može pripremiti mala količina i nanijeti četkicom.

Trajne boje za kosu ne izbljeđuju tektako i potpuno je nepotrebno dirati cijelu dužinu kose.

mima_0022
28.02.2006., 17:42
joj...eto sto mi se dogodilo...farbam se inace u crveno...i obozavam tu boju... :) i sad...netko mi je rekao da je bolje da stavljam crvenu kanu jer je zdravija i ima predivnu nijansu...i ja budala to napravim...sada sam narandasta...ne bas skroz,ali uglavnom...imala sam neke pramenove davno...i sad kad sam stavila kanu gdje su bili pramenovi tamo mi je zuto... :( ne bas zuto zuto,ali ono...jaaaaaaako slicno... :( sveopci dojam : KATASTROFA!!!
e sad...ja bih htjela sutra otici i kupiti svoju boju i ponovno se pofarbati kako bog zapovijeda...ali cula sam da nije bas pametno nakon kane stavljati boju...i sta da sad radim...mislim,nemrem ovakva hodati gradom...
ako netko ima iskustva s kanom...neka se javi i nek mi da neki savjet...:P

crtica
28.02.2006., 17:43
Odi frizeru, ozbiljno. :)

mima_0022
28.02.2006., 17:47
pa nemam sad 100kn da me ona pofarba... :( a mama ce me ubiti ako vidi kaj sam napravila jer mi je govorila da se ne idem farbat dok ona ne bude doma... :(
jel vec netko stavljao boju nakon kane?kako je ispalo....

bambi
28.02.2006., 17:56
strpi se dva tjedna bez boje pa se pofabaj normalnom bojom ...druge ti nema ...:nono:

Yazz
28.02.2006., 18:17
ne smiješ se sad farbat preko kane dok ti se ne ispere.
kana napravi kao oklop na vlasi i onda taj oklop popuca s vremenom, farba nakon toga ulzi u vlas, ali samo kroz te pukotine, pa vlas bude zebrasta.

kemik
28.02.2006., 18:18
fijuuuuuuuuuuu kozmetika

mima_0022
28.02.2006., 18:20
a da probam mozda jos jednom se prefarbati s kanom?mozda bi onda primila bas svoju boju...jer ne razumijem zasto mi nije htjela primiti onak lijepu nijansu...cak imam i crvene pigmente...
a ako nista drugo,budem kosu prala svaki dan pa se mozda prije ispere... :(

medeja
28.02.2006., 18:25
nekad su žene kanu miješale sa drugim stvarima (na primjer s kavom) da dobiju drugačije boje, nisam to isprobavala pa nisam sigurna kako i da li djeluje
navodno ima i tamnijih kana, možeš probati, možda prekriju mrkvastu boju

mima_0022
28.02.2006., 18:32
ja sam to radila sa crvenim vinom kao sto je pisalo...mama mi je govorila da se moze staviti i talogom od kave...ali meni je bilo glupo kuhati kavu samo zbog toga...ima jos i mahagonij kana...mozda da probam s njom...

medeja
28.02.2006., 18:34
ja sam to radila sa crvenim vinom kao sto je pisalo...mama mi je govorila da se moze staviti i talogom od kave...ali meni je bilo glupo kuhati kavu samo zbog toga...ima jos i mahagonij kana...mozda da probam s njom...
pa na kavu pozovi susjedu, a talog na glavu

mima_0022
28.02.2006., 18:37
jos da pijem kavu :P hehehe
ma budem veceras razgovarala s mamom...vjerovatno se da popraviti...
samo nisam htjela napraviti jos vece *r*nje pa se ici farbat nekom drugom bojom....hehehe mozda je ta crvena koju sam uzela zapravo ta cigla crvnea koju ja ne volim pa sam zato ispala narancasta...a mahagonij je mozda ta koju sam ja htjela... :)
znaci,iako sam se danas farbala kanom,sutra mogu opet?

medeja
28.02.2006., 18:42
jos da pijem kavu :P hehehe

znaci,iako sam se danas farbala kanom,sutra mogu opet?

ja, najvjerojatnije bih,
ali bolje da ne dajem savjete jer sam sklona eksperimentima, a ne završe svi sjajno

Lali Puna
28.02.2006., 19:06
nakon kane se kemijske boje ne primaju. i, naravno da ti nije ravnomjerna boja ako ti kosa ni prije kaniranaj nije bila jedne boje.
probaj staviti neku tamnu kanu. ima lush crnu i tamnosmeđu.

ambasadorica
28.02.2006., 21:57
iako osobno nemam iskustva sa kanom,i ja bih preporučila pokušat sa nekom tamnijom (kanom). ak ni to nebu valjalo,kosu u pundžu il rep i čekat da prođe koji tjedan. jedino neznam,kaj ak imaš kratku kosu...

mima_0022
01.03.2006., 10:04
imam dugu kosu...zato mi i je problem...da je kratka lako bi ja to...hehehe :)
ma otici cu danas u dm i kupiti mahagonij...to je tamnija...jel?
bas se i ne kuzim u te klasifikacije crvene...pa ono... :D

ambasadorica
01.03.2006., 10:22
da,mahagonij je tamniji. bar bi trebao bit...
al možda da još neko ko ima iskustva sa kanom veli,mislim da bi bilo dobro da ju pomiješaš sa smeđom,jer ak ti je i cigla-kana tak uhvatila,mogla bi i mahagonij ispast svjetlije neg bi trebala.

Noemi
01.03.2006., 10:32
Jeftine kane su i meni znale primati na zuckasto i narancasto.Od prave kane kosa je predivna.

Gdje si kupila kanu,u dm-u?
MOzes se kanirati na kaniranu kosu,dodaj zlicicu maslinovog ulja da kosa ne ispadne presuha ako inace imas s time probleme.I kupi kvalitetnu kanu;)

mima_0022
01.03.2006., 13:35
evo kupila sam mahagonij...pa sad idem to staviti na glavu...veli da se mora mjesati s limunom i cajem i grijati (???) dok se ne stvori kasa...
ah...ne razumijem ali nema veze...mislim,crvena treba crveno vino,ova caj...ajme meni...
sto se tice suhe kose...s tim nemam problema... :) sva sreca...
a vidit cu ako mi i ova bude narancasto ispala...a nemre bit gore nek kaj je...
makar mama veli da je to ona prava crvena kosa...kakvu imaju crvenokose...ali meni je to BLJAK!!:) ... na meni... :)

mima_0022
01.03.2006., 17:12
evo da vam javim ishod... :) sad sam oprala i posusila kosu...nijansu je tamnija i pokrila je ono narancasto i zuto...hehehe
jos uvijek ima malo narancastog ali je sad to postala svjetlo svjetlo svjetlo crvena pa mi je ok...mislim da cu dalje koristiti tu kanu...mahagonij...jer mi se cini da je nijansa mrak...pa dok mi se kosa ne ujednaci bit ce vjerovatno tak svjetlija... :) ali je super... :)
nego,noemi...di mogu kupiti kvalitetniju kanu (zg) i koliko otprilike kosta?

ambasadorica
01.03.2006., 17:41
ajd,drago mi je da je uspjelo ;)

Noemi
01.03.2006., 20:29
Ja sam je kupovala u Body Shopu u Trstu,imas ih u Austriji.Njihove su mi :top:
Ima vise nijansi.

Jednom sam dobila iz Saudijske Arabije,kosa mi je ispala savrseno crveno-zlatna,cudo jedno.Sjajna,zdrava:cerek:NA zalost do takve kane nisam vise dosla,zato sam i prestala.
KAna iz DM-a,u kutijici,ona jedna u staklenci su mi bile lose.Vise pijeska nego kane,ili sta vec stavljaju unutra.

Mozda da probas Lush ili biljnu ljekarnu?Moja majka je svojevremeno kupovala u Trstu u ljekarni.

Cijena,cca 11-15 ojra za paketic.

Tinchi
03.03.2006., 16:33
Ofarbala se, isfrizirala i :cerek: :cerek:

Nikad nisam imala bolju frizuru i boju :top:

Al jebo, opet zaboravih o kojem se proizvođaču radi, znam da je boja profesionalna i to je to. Farba je prekrasna, puna smeđa, vrlo slična mojoj prirodnoj koja se skrivala ispod svih onih plavih pramenova od sunca :)

Noemi
03.03.2006., 17:01
Koju boju ti je stavila?

Tinchi
03.03.2006., 17:24
Rekoh da nisam zapamtila proizvođača, pa pretpostavljam da ti ništa ne znači ni nijansa (čisto "Brown") ;)

res publica
03.03.2006., 21:06
kad sam prvi put bojila kosu napravila sam to s kanom i kako sam je držala samo 2,a ne 5 sati(mama je rekla da ću tako dobiti samo crveni odsjaj) kao što je pisalo ispala sam totalno narančasta...u školi su me prozvali mrkvica...nakon nekakvih mjesec dana na to sam stavila lorealovu recital boju tamni mahagonij i ispalo je predivno,ljudi koji me nisu poznavali mislili su da mi je to prirodna boja i svi su mi hvalili kosu koja je inače prije bojenja bila ispucala i bez sjaja,a nakon bojenja je stvarno izgledala zdravo i sjajno. sad kao plavuša još uvijek žalim za tim sjajem...

Noemi
03.03.2006., 21:37
:bonk: JA dosla do onog da kosa strava izgleda,i odmah da pitam prije nego se ispere:D

Bas sam kokos.

Lali Puna
05.03.2006., 10:27
u lushu ili biljnim ljekarnama
prava kana daje zaista divnu boju

mima_0022
07.03.2006., 13:28
ja sam ju isto drzala samo onoliko koliko je pisalo...produzila sam samo pol sata...makar mi je mama rekla da ju moram drzati minimum 3 sata... :( ali dobro...sad je koliko toliko ok...
budem pricekala sad do rodendana,kojih mjesec dana,pa cu probati s bojom koju inace koristim...ako mi ne bude dobro,budem opet s kanom...ali onda ju budem drzala cijeli dan :D

vilinska musica
15.03.2006., 18:51
zna netko gdje bih mogla kupiti zelenu boju za kosu, da ne moram svako malo kod frizera da mi obnovi boju, jer to sigurno necu raditi. napravila sam nedavno zeleni pramen ali se dosta brzo ispire...

Hrvach
15.03.2006., 19:10
nisam do sada nigdje vidjela te crazy colors boje za kosu da se mogu kupiti

Martinka
15.03.2006., 21:52
Imaš u trgovinama frizerskim priborom, nisam sigurna koji je proizvođač, ali to je boja baš za pramenove.

vilinska musica
17.03.2006., 15:08
ajde probat cu malo potrazit... uh, koja sam ja ljencina, ja bi to najradje da mi netko doma donese, tako mi se ne da lutat po gradu trazit boju za se farbat... cure, hvala na pomoci :)

crtica
17.03.2006., 16:25
A zeleni florescentni flomaster...kao što je svojevremeno Madonna s Trešnjevke delala :D

joujou
17.03.2006., 16:28
obavezno javi kad pronadjes :top:

vilinska musica
23.03.2006., 11:51
ma necu ja florescentni pramen, ja htjela sumskozeleni pramen, sto mi doduse ni s farbom nije uspjelo pa mi je rezulat vise manje isti, ko da sam flomasterom sarala. bit ce jer imam svjetlu kosu? a bo. dobrodosli su i umetci, umjetni, prirodni - svejedno... pa ako netko nadje neka javi... ili cu cekati sljedece maskare pa probat nac pramenove medju karnevalskom opremom :)

chrissy
23.03.2006., 12:19
Ja sam svojedobno imala zeleni pramen, ustvari zblajhani, pa prek njega svaki dan zelena pjena... pjena je bila "vrhunskog proizvođača" annyer, kupljena u nami... :zubo:
Međutim, to je bilo prije 7 godina...

vilinska musica
25.03.2006., 00:49
je, imala sam i ja to, ljubicastu pjenu, pa moras stait rukavice na ruke jer vise pokupi koza na rukama nego kosa... al zelenu ne mogu naci, a ocu da bude zeleno po mojim ocima :)

Splićanka
26.03.2006., 01:55
Drage moje dame!
Molim za malu pomoć. Željela bi obojati kosu ljubičasto. Inače sam crnka, a pošto se ne želim blajhati tamno ljubičasta bi bila idealno rješenje. Problem je u tome što mojoj frizerki to ne uspijeva i ja sam prisilno već neko vrijeme iz više pokušaja crvenkasta. Ima li itko iskustva sa ljubičastom bojom i koju marku boje da probam. Do sada su bile neke na biljnoj bazi. :s :moli:

Lapulapu
26.03.2006., 12:57
Potraži ovo (http://www.passaggioadoriente.it/dettaglio.asp?Prod=5950) :)

Splićanka
26.03.2006., 15:57
Moram priznati da nisam vidila po dućanima ali budem potražila. Hvala!:kiss:

B.B.
27.03.2006., 01:46
I ja razmišljam o ljubičastoj... Vidjela sam danas da Wella ima zgodnu nijansu. :raspa:

vilinska musica
27.03.2006., 17:57
meni su super samo pramenovi na skroz normalnoj boji kose...
(to ja pokusavam sa svojom zelenom koja se skoro posve isprala, a frizerke po frizerajima i trgovinama me samo ismijavaju kad ih pitam jel imaju zelene farbe za prodat. morat cu se obratiti crnom trzistu :D)

Silajn
03.04.2006., 20:20
Elem, nakon skoro 15 godina farbanja u tamno smeđe (plave kose :zubo: ), promijenih farbu u crvenu. I sviđa mi se :cerek: Ali već nakon dva tjedna nijansa se znatno mijenja, ispire se. Ne da mi se farbat češće od jednom mjesečno. Postoje li neki šamponi, ili kolor šamponi ili fiksatori boje ilikojivećkurac :o :D s kojim bi boja bila postojanija?
Inače, boja je Keune, ne oštećuje mi kosu i volim je.

emergence
03.04.2006., 20:22
keune ima super farbe.
a ono rijede peri kosu hehe. probaj s crvenom loreal elseve maskom za obojanu kosu npr.

atlantis
03.04.2006., 20:25
hint :D

svjeze ofarbana ne idesh van bez kisobrana u bijeloj kosulji :zubo: :rofl:

odrzavanje 'svjezine' tesko, bez obzira na kavlitetu boje racunaj na ispiranje

Kruska
03.04.2006., 20:26
dove linija za obojanu kosu

Silajn
03.04.2006., 20:32
A kana? Se to bolje drži?

Kruska
03.04.2006., 20:35
ne. a i više ti uništi kosu :)

Silajn
03.04.2006., 20:39
ne. a i više ti uništi kosu :)

Priroda je zlo :amen: :D :D

Kruska
03.04.2006., 20:40
Priroda je zlo :amen: :D :D

mrkva ti koristi ruby red od palletea, te su meni najbolje :zubo:

emergence
03.04.2006., 20:42
ma eto moja majka koristi isto keune crvenu i mislim da je jedino rjesenje da se rijede kosa pere. ona ju pere 1x tjedno jer ima tesku i gustu kosu koja se nikako ne masti.
problemi nastanu ak imas tanku kosu i peres ju svaka 2 dana

Silajn
03.04.2006., 20:47
problemi nastanu ak imas tanku kosu i peres ju svaka 2 dana

No shit :rofl: :rofl: :zubo:

Ah, tugica sam sad :( Morat ću se više brinut za kosu. Fala cure :)

Silajn
03.04.2006., 20:49

Pank šik :cerek:

revolution
03.04.2006., 20:54
Elem, nakon skoro 15 godina farbanja u tamno smeđe (plave kose :zubo: ), promijenih farbu u crvenu. I sviđa mi se :cerek: Ali već nakon dva tjedna nijansa se znatno mijenja, ispire se. Ne da mi se farbat češće od jednom mjesečno. Postoje li neki šamponi, ili kolor šamponi ili fiksatori boje ilikojivećkurac :o :D s kojim bi boja bila postojanija?
Inače, boja je Keune, ne oštećuje mi kosu i volim je.

ja sam godinama koristila Keune (baš sam se farbala u crveno/ bakreno, a na prirodno plavu kosu) i bila sam jako zadovoljna, makar sve je to individualno i ponajviše ovisi o tome kakav pigment uopće imaš plus ostali faktori tipa učestalost pranja .

čaj od šipka i ispiranje u istom daje sjaj pa možda nekaj i štiti bojicu:o ;)

no, ukoliko je to tamnija nijansa crvena, onda i nema nekog lijeka. nego rijeđe pranje i češće farbanje:rolleyes: :D

Crimson Petal
03.04.2006., 21:19
mrkva ti koristi ruby red od palletea

eh, tu i ja sad koristim :cerek:

inace, nema crvene boje koju ja nisam probala [i keune, izmedju ostalog]. :rolleyes: sve se ispiru. :p

AFRODITA69
05.04.2006., 04:07
ja sam crvenokosa.bas onak jako bordocrvena.rubin.perem kosu iskljucivo samponima za crvenu kosu,i koristim iste conditionere(obicno pantene za crvenu kosu ili "red" od john frieda.kad operem kosu,stavim friedin crveni "glaze"koji da dubinu boji od pranja do pranja...koristim samo lak za crvenu kosu ili mus...a svejedno se farbam svaka tri tjedna(cetri najduze)jer mrzim kad se i malkice ispere...
crvena je boja najteza za odrzavanje i najteza za pretvaranje u nekaj drugo...jebiga...ali imam unikatnu boju koja se svima dopada a i lijepo mi pase na zelene oke..

Ris
05.04.2006., 04:26
Joj Afro ne,
ja mrzim crvenu boju!

AFRODITA69
05.04.2006., 04:32
moja je jako tamna..ko amaro!takvu nisi do sada vidio!ziva egzotika..ne ono crveno kak babe obicno furaju pa jos sa pjegama...

Ris
05.04.2006., 05:27
E to bih volio vidjeti :s

flakey
05.04.2006., 10:22
e i ja koristim palette vec 3 godine, i savrsena mi je boja. doduse prirodno sam plava, pa vjerojatno ovisi i od podlozi, ali crvena mi se ispire minimalno, farbam se svakih 5 tjedana i to radi izrasta, ne radi blijede boje...

Bocca della Verita
05.04.2006., 10:26
frizerke pomijesaju malo smedje boje s crvenom kako bi se smanjilo ispiranje.

Noemi
05.04.2006., 10:29
Meni je kana bila super:)

Packavo je,smrdi prvih par dan na sijeno ali boja po intenzitetu,trajnosti i sjaju je neprikosnovena.Jeftinije verzije su mi znale isusiti kosu i boja nije bila toliko duboka.
Ali sve u svemu,bio je to period kada mije kosa izgledala najljepse.Nikakve probleme nisam imala ni sa vlasistem,za razliku od sada kad se farbam.:)

Jednom sam dobila dva paketa iz Saudijske arabije,boja je bila zlatno crvena:cerek:
Odustala sam jer vise nisam mogla do takve kane,a i pozeljela sam biti plavusa:zvrko: PA sam usetala frizerki s izrastom od 2 cm,kosom do pola ledja i rekla da me farba u plavo:rofl:

Ali to je vec prica za drugi topic:zubo:

Kyra
05.04.2006., 15:39
Silajn, za održavanje boje i sprečavanje ispiranja (jer, sve se ispiru :D) kupi Keuneov crveni balzam Add-in conditioner (50-ak kuna). Ima i za ostale nijanse ako nekome treba.

Ili pak od L'Oreal Professional imaš koncentrat šampona s pigmentom. Pitati kod svoje frizerke jer se inače ne može kupit.

Isprobano :top:

crnka st
06.04.2006., 22:11
Šta kažete na one natpise u novinama kako boje za kosu uzrokuju rak?Prvo su rekli-crvena boja je štetna,sad govore kako je to crna boja..a ljudi se bojaju i po pedesetak god.pa im nije ništa.Nisu naznačili o kojim se bojama radi.Ili jesu,a ja to nisan vidila?ma glupost..a šta to ne uzrokuje rak..

Crimson Petal
06.04.2006., 22:27
jebiga, od necega se mora umrijeti. :kava:

mahagony
06.04.2006., 22:34
Gledala sam danas nešto o tome na tv..
Pojma nemam..:confused:
Stalno nekaj izmišljaju.
Zapravo sve kaj pojedemo uglavnom nije zdravo a da ne pričam o kozmetičkim preparatima...
Tak su i za paradajz,špinat pisali da je kancerogen a gle popaja:top:

kem
06.04.2006., 22:53
Prvo, ne zna se sigurno je li uzrok raka BAŠ boja za kosu. Teta iz Zavoda za javno zdravstvo je govorila nešto otome. Mislim, boli me briga, trenutno se ne farbam. :zubo:
Drugo, eksperimenti se rade na miševima i štakorima. Naši prepametni novinari se nisu potrudili i saznali kako se točno ti exp. izvode, je li možda koncentracija spojeva različita, jesu li životinje možda preosjetljive, itd.

Sve u svemu, sve nešto mutno.

Kyra
07.04.2006., 07:05
Jučer sam vidjela na talijanskoj televiziji reklamu za novu Pantene liniju za bojanu kosu: crvenu, blond i smeđu.

Inače, i Sunsilk to ima. Ali ne kod nas :rolleyes:

Dustflower
07.04.2006., 21:44
ja sam isto crvena, ruby red :D bojam kosu svako mjesec ipo-dva, a između stavim onaj palette instant color koji se ispire. Crvena se boja ionako uvijek ispire, pa mi je svejedno, a boja je super.

teichy
07.04.2006., 22:11
i kikiriki je kancerogen
i zrak je kancerogen
ma sve je kancerogeno :rolleyes:

xxGaladrielxx
08.04.2006., 13:04
Keune ima krasne boje al uzasno se brzo ispiru, bar crvene. Uzmi si radije kolorac.
Palette (moja je deluxe ruby red) ima dobre boje i kvalitetan je. Kod pranja boja ti se nekak razlijeva i pokriva izrast, narafski do neke granice. Npr. ja ti perem kosu svaka 2 dana a farbam se njihovim bojama cca jednom na mjesec il malo kasnije

Crimson Petal
08.04.2006., 14:50
sto smo sad sve odjednom presle na palette ruby red? :D

Mrtva mrkva
08.04.2006., 14:58
Istina. I kad se ispere ne izgleda lose jer se nijansa minimalno promijeni. Trenutno sam u fazi u kojoj me vise smeta plavi :rolleyes: izrast nego boja koja nije obnovljena vec 6 tjedana. Sto se pranja tice, nema veze, perem ju svaki ili svako drugi dan, a stitim je regeneratorima za odrzavanje boje (iako cisto sumnjam da to necemu koristi).

Vidim da nas ima jos:
e i ja koristim palette vec 3 godine, i savrsena mi je boja. doduse prirodno sam plava, pa vjerojatno ovisi i od podlozi, ali crvena mi se ispire minimalno, farbam se svakih 5 tjedana i to radi izrasta, ne radi blijede boje...
:top:

sto smo sad sve odjednom presle na palette ruby red? :D
Uhhh, ispravljam se. Moja je intensive red ;)

Crimson Petal
08.04.2006., 15:03
partibrejker. :p

namita
08.04.2006., 16:23
:w

ma da...:rolleyes: pa danas je sve štetno i sve uzrokuje nekakvu boleštinu...i hrana...i zrak...te ovo...te ono...

iako nisam čula ovo za boje za kosu http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/konfus/a050.gif

bambi
08.04.2006., 21:17
Čula sam za to no iskreno ...tak mi je svejedno ne koristim več dugo te boje za kosu pa se ne brinem http://www.clicksmilies.com/s0105/spezial/Fool/bird.gif

Martinka
08.04.2006., 22:36
Negdje na internetu sam čitala da taj sastojak koji navodno uzrokuje rak se ne koristi već 20-ak godina za proizvodnju boja. Nema recepta za vječni život, svi ćemo od nečega umrijeti, a navodni kancerogeni sastojci u mnogim proizvodima na koje nas upozoravaju sa svih strana vrlo vjerojatno su dio nelojalne konkurencije korporacija.

marija82
15.04.2006., 23:04
rodjena sam kao plavusa,i to onako pepeljasto plava,onda me nesto puknulo prije dve godine pa sam se pocela farbat.nije bilo katastrofa u tom smislu,ali unatoc mom pepeljastom pigmentu i preparatima koje koristim,javlja mi se zuti odsjaj,boja,sta vec.mislim da to u krajnjoj liniji nije moguce izbjeci,ali jel moguce bar smanjiti na najmanju mogucu mjeru???
sto vi koristite i jel vam daje kakvih rezultata?
pozdrav svima!kisskisskiss

Lorelai
16.04.2006., 01:35
Frizer,pramenovi,pa upotreba šamopna protiv žutila.

Samostalno zaboravi na mogućnost izbjegavanja žutila

t.star
16.04.2006., 12:36
treba te pofarbat frizerka koja se dobro kuži u farbe.
ja imam sličnu kosu, i nema nikakvog žutila.
ne znam s čim me točno farba, ali sam super zadovoljna s bojom.
;)
što se šampona protiv žutila tiće, ako boja nije dobra neće ti ni to pomoć.

Paw
17.04.2006., 10:41
Ima od Dixona preparat u kapljicama koji se dodaje u šampon ili balzam - ubija žutilo, provjereno. Zove se Dixon 'Gocce Azzure'.

bliss
17.04.2006., 11:04
Treba prefarbat nekom hladnom bojom, bojim se da nema druge. Ja se nikako nisam mogla riješit tog žutog tona jer imam dosta crvenog pigmenta pa sam ispadala žućkasta i od nijansi koje nikako ne bi trebale ispast žućkaste. Onda sam uzela neku hladniju boju i iako se nijasna zove 'blond' ja ispala skoro crna :confused: Di je tu logika? Enivej, crnilo se nakon nekoliko pranja ispralo i više nema tog žutila :cheer:

Patagonija
17.04.2006., 15:04
To ni pomislit farbat sama :eek:

Kod frizera na pramenove. :top: Za kasnije imaš onaj Kuene Silver šampon, mada ti neće ni trebat..

Tinach
18.04.2006., 00:42
Ima od Dixona preparat u kapljicama koji se dodaje u šampon ili balzam - ubija žutilo, provjereno. Zove se Dixon 'Gocce Azzure'.
di toga ima? koliko košta? i ja sam žućo :(

t.star
18.04.2006., 09:50
curke, žute ste jer se ne farbate s dobrom farbom.
ne treba svakoj kosi isto.
najveća glupost je kupit onu već gotovu farbu i očekivat da će ti kosa bit kao ženi na slici.
valjda ste učili na likovnom miješanje boja, pa znate da ovisno o podlozi boja može ispast totalno drugačija.
zato, neđite si frizerku koja dobro kuži boje.
plava nije za radit kod kuće! :nono:

marija82
18.04.2006., 10:30
curke, žute ste jer se ne farbate s dobrom farbom.
ne treba svakoj kosi isto.
najveća glupost je kupit onu već gotovu farbu i očekivat da će ti kosa bit kao ženi na slici.
valjda ste učili na likovnom miješanje boja, pa znate da ovisno o podlozi boja može ispast totalno drugačija.
zato, neđite si frizerku koja dobro kuži boje.
plava nije za radit kod kuće! :nono:

samo da se nadovezem na ovo,nikad u zivotu se nisam farbala sa ijednom drugom nijansom plave osim pepeljasto plave,dakle,hladne plave,i to iskljucivo kod frizerke.naravno da to necu radit doma pa da si sjebem kosu koje ionako nemam previse na glavi.zato me i cudi da imam malo zutila jer ne bi smjelo bit-na hladnu boju podloge hladna plava.:confused: citala sam da to mogu izazvat gelovi za kosu,pjene itd.nije da sam ful zuta,ali nazire se.zato mislim da je problem ne u farbanju,nego u preparatima koje koristim poslije njega.a mozda jednostavno boja s vremenom okrece na zutu,jer se ja ne farbam bas precesto,em mi kosa sporo raste,em mi izrast ni nije jako vidljiv.bo...

nada
18.04.2006., 12:22
ciao!pozdrav od novog clana!da li mozda neko zna koja farba najbolje izvlaci plavu boju,da nije zuckasta?

crvenkapica33
18.04.2006., 12:37
ja se farbam s ultraljubičastopepeljastoplavom od keune br. 1517. uvijek mora biti ljubičaste u mješavini za one s crvenim pigmentom.

t.star
18.04.2006., 16:01
ciao!pozdrav od novog clana!da li mozda neko zna koja farba najbolje izvlaci plavu boju,da nije zuckasta?

draga, pročitaj malo gore, sve ovisi kakvu kosu imaš.
ako si crna ne bude ti niš izvuklo ni žućkastu, a kamoli plavu.

t.star
18.04.2006., 16:02
ja se farbam s ultraljubičastopepeljastoplavom od keune br. 1517. uvijek mora biti ljubičaste u mješavini za one s crvenim pigmentom.

ne mora bit.
mene je jedno vrijeme farbala s čistim srebrom.
i bila je super boja.
jaaaako svijetla.
ni trunke žutog.
a nisam nikad blajhala kosu.

Natch
18.04.2006., 20:33
e pa doslo je vrijeme da se ja ofarbam u plavo. medjutim prirodno sam smedjokosa, trenutno u crvenom tonu. i sad me zanima, ako hocu ic u plavo, dal se prvo moram ofarbati u smedje il mogu odmah puknuti blond-plavo?

Noemi
18.04.2006., 20:34
Dosla ja tako svojoj frizerki svojedobno:zubo:

I tebe ce tvoja biti sretna:rofl:

Natch
18.04.2006., 20:36
ja to planiram sama obaviti doma. nemam povjerenja u frizerke.
e, da, zaboravila sam reci da ce to biti nesto kao plavi pramenovi...

Noemi
18.04.2006., 20:37
Ajd,gud lak...i javi rezultate:grli:

Natch
18.04.2006., 20:38
Ajd,gud lak...i javi rezultate:grli:
pa stani, necu sad odmah. pitam dal da se farbam prvo u smedje, pa da izvlacim pramenove ili obratno?

Ipanema
18.04.2006., 20:39
Doma?

Kaj ti je :eek:

Natch
18.04.2006., 20:40
Doma?

Kaj ti je :eek:
pa vec sam to jednom napravila s onom lorealovom duplom farbom s pramenovima. tamo je prva faza bila farbanje u svijetlo smedju i druga faza posvjetljivanje u bakrene pramenove.
i super je ispalo. ko moja prirodna boja ljeti na suncu.

Ipanema
18.04.2006., 20:46
pa vec sam to jednom napravila s onom lorealovom duplom farbom s pramenovima. tamo je prva faza bila farbanje u svijetlo smedju i druga faza posvjetljivanje u bakrene pramenove.
i super je ispalo. ko moja prirodna boja ljeti na suncu.

You are a lucky woman :zubo: