PDA

View Full Version : Sve o farbama za kosu, bojanju, pramenovima....

stranice : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

studentica21
07.07.2006., 19:40
pa oce mi neko rec sta da radim?

:eek:

jedino sto ti moze pomoci jest skalp.a onda ulozi u dobru periku. :kava:

Mary Bellows
07.07.2006., 21:11
ima li itko iskustva s BioVega bojama za kosu koje su navodno bez amonijak i peroksida http://www.biovega.hr/Default.aspx?tabid=135

Ziki
08.07.2006., 11:50
Evo, dok vas čitam, i ja bi pramenove. Imam tamno-smeđu bojanu kosu, ali mi je fakat već dosadila. Nikad nisam imala pramenove, al razmišljam kakvi bi mi uopće pristajali - npr. crveni ili koju nijansu svijetliji od ove boje. Ma, neznam, pojma nemam o pramenovima.:tuzni:

mladac
09.07.2006., 14:59
evo što mi treba pa ako netko zna salon dobar i ne pretjerane cijene u zg

zanima me gdje mogu napraviti dvobojne pramenove i koliko se cijene kreću

tough_cookie
16.07.2006., 13:34
koliko prije mora je najpametnije ofarbat kosu?

Kyra
16.07.2006., 18:43
Ja stavljam kolor šampon i stavila sam ga u četvrtak a kupala sam se odmah u petak i danas. Meni ništa ne smeta. Kupila sam od Nivee hair neki spraj za zaštitu od sunca i nema frke :top:

I da, bitno je da isperem kosu slatkom vodom.

Aux1
19.07.2006., 12:43
Moje relativno laičko pitanje je kako u kućnoj radinosti postići da kosa (crna, 0.5-3 cm duga) nakon blajhanja (imam gele blanc prašak i 9% hidrogen) ne ispadne kričavo žuta nego više svjetlija, žućkasto-platinasta. Staviti više kašice na glavu? Držati duže? Zamotati alu folijom i fenirati? Staviti nekakav preljev? Kak se to točno zove (jer ako postoji mjesto na kojem sam najviše izgubljen onda je to odjel kozmetike u DMu :zvrko: :D)?

vanilija
19.07.2006., 16:39
ne znam na koju foru, al doma mi je ostala cijela jedna tuba palette deluxe, smedje boje, ima je 50ml.. i naravno ja bi se pofarbala, al mi treba hidrogen, odnosno razvijac.. kupila sam keuneov 6%, ima ga 60ml, zanima me kolko hidrogena na tih 50ml boje moram staviti!

Eli_jana
19.07.2006., 19:39
ovisi koju nijansu želiš postići i želiš li lagano spaljene pramenove ili hruskave.

nemoj previše staviti hidrogena, ja se ne bi usudila to mućkati pogotovo ako mijenjam boju u novu i još to prvi put radim.

Martinka
19.07.2006., 22:44
imaš uputstva, obično ide omjer 1:1, ali te smeđe ispadnu tamnije nego što izgleda na kutiji, pa možeš staviti i malo više hidrogena i kraće držati.

Martinka
19.07.2006., 22:58
dobro izmješaj blanš i hidrogen, nanesi ravnomjerno na cijelu kosu i drži barem 40 minuta, možda i duže, ovisno kako djeluje, treba provjeravati često. Foliju ne preporučujem jer ti može izgoriti skroz kosa ako jako ne paziš.

Klarica26
22.07.2006., 02:13
Ne znam jesam li ovaj upit postavila na pravo mjesto, ali se nadam da će se u skorije vrijeme javiti netko tko je imao sličnih traumatičnih "iskustava" s pramenovima :flop: . Naime, unatrag 5 godina dajem stavljati pramenove, od svijetlije pepeljasto plavih do slatno smedjih, kakvi su mi bili zadnjih godinu i pol dana. Prirodna boja kose mi je svijetlije pepeljasto smeđa, tako da su zlatni pramenovi samo osvjezavali moju prirodnu boju kose, i bila sam prezadovoljna, jer je uz veći dio moje prirodne boje bilo i smeđih i zlatnih pramenova. Sve do nocne more od prije koji dan :E . Zbog objektivnih razloga (frizerkinog porodiljnog) morala sam promijeniti frizerku, ni ne sluteci da ce mi se odlazak kod frizera pretvoriti u noćnu moru. Naime, frizer je dao posve posvijetliti određene pramenove blanchom (što je posve jasno). Nakon toga stavio mi je "preljev" (za koji sam bila uvjerena da će obojiti samo posvijetljene pramenove). No, nakon što je oprao kosu više nije bilo traga od moje prirodne boje, već je naprotiv cijela kosa izgledala kao obojena, a ne kosa s pramenovima na što je sličila prije (kontrast prirodna boja i zlatno plavi pramenovi). Cijela mi je kosa sada svijetlo plava, dakle, plavi i neki svijetlo plavo-narancasti pramenovi. To znaci da je taj kao "preljev" :o obojio i pramenove i moju prirodnu boju. Ocajna sam! Ne zelim ni pomisljati na to da cu se ubuduce morati bojati, jer sam i do sada pramenove stavljala bas zato da imam sto manje posla oko kose, a da opet bude nekako osvjezena, pa sam pramenove dala raditi svakih 3 mjeseca. Sad cu kod frizera (samo ne znam više kojeg) boraviti stalno. Molim vas, ako je bilo tko imao sličnih iskustava, kako vratiti svoju boju kose na najbrži mogući način, gdje i koliko to košta neka mi se obavezno javi. Bila bih više nego zahvalna. Jer, ne znam što sada napraviti, ne mogu živjeti s ovom bojom kose. Unaprijed sam zahvalna svima onima koji žele pomoći. Čula sam i za to "skidanje boje", ali mi nije jasno na kojem principu to djeluje. Ipak bih htjela ostati s malo kose na glavi. :mad: Ako bilo tko prepozna sebe u ovoj priči neka se javi. Klarica

ANABELA
22.07.2006., 08:29
iz vlastitog iskustva;strpljen-spašen!čekaj da ti kosa malo naraste ,da ti je izrast bar 1cm,pa cijelu kosu premaži palletovom tamno plavom bojom za kosu ili koja ti je sličnija tvojoj prirodnoj boji.ili pričekaj malo pa odi pravomk majstoru od kose!¨
sretno

bambolina
22.07.2006., 10:05
ne eksperimentiraj ništa sama, pričekaj jos malo i onda kod pravog frizera da te popravi. ja se na tvom mjestu ne bi dvoumila nego drito u glamour, ako si iz zagreba naravno.

tequila
22.07.2006., 10:10
obavezno kod prof
a dotad, kupi sampon za sijedu kosu, svaki dan peri
izvuce sve naranccaste/zelenkaste prelijeve

Klarica26
22.07.2006., 10:40
ne eksperimentiraj ništa sama, pričekaj jos malo i onda kod pravog frizera da te popravi. ja se na tvom mjestu ne bi dvoumila nego drito u glamour, ako si iz zagreba naravno.

Bamobilina, ali i svi ostale, hvala vam što ste se tako brzo javile. U svakom slučaju, znam da moram biti strpljiva. No, interesira me gdje se točno nalazi taj salon u "Glamour" u Zagrebu. Nisam iz Zagreba ali studiram još u Zagrebu, pa ću kad dođem za mjesec dana morati nešto napraviti po tom pitanju. Znaš li možda koliko taj tretman može koštati?
Do tada, pokušat ću prati kosu sa Schauminim šamoponom za sijedu kosu (ili, zna li netko bolji?), u nadi da će mi malo neutralizirati ove nepoželjne "tonove" da ne kažem silne "preljeve". Užas! :mad:

bettie_page
22.07.2006., 11:08
Bamobilina, ali i svi ostale, hvala vam što ste se tako brzo javile. U svakom slučaju, znam da moram biti strpljiva. No, interesira me gdje se točno nalazi taj salon u "Glamour" u Zagrebu. Nisam iz Zagreba ali studiram još u Zagrebu, pa ću kad dođem za mjesec dana morati nešto napraviti po tom pitanju. Znaš li možda koliko taj tretman može koštati?
Do tada, pokušat ću prati kosu sa Schauminim šamoponom za sijedu kosu (ili, zna li netko bolji?), u nadi da će mi malo neutralizirati ove nepoželjne "tonove" da ne kažem silne "preljeve". Užas! :mad:

hej... ja sam nazalost imala slicnih problema.... mrzim nestrucne frizere :mad:
uglavnom keune ti ima neki sampon za takvu vrst problema, ne sjecam se kako se zove, ali je sav ljubicast... kada s njime peres gubi se ta gadna boja.... iako bi ti ja preporucila da si stavis neki preljev... onak svijetlo smedje boja meda.... znaci ne farbu, nego preljev.... ne ostecuje kosu, a dugotrajniji je od sampona.... da malo ubije te nepozeljne tonove.....
ugl, sretno :kiss: .. znam kako je nositi nesta na glavi sto nisi zeljeo.....

...

Noemi
22.07.2006., 14:31
I ja imala slicno iskustvo, godinama pokusavam povratak na prirodnu boju kose, ali ne ide :(:(:(

Ako stave pramenove, onda prirodni dio uhvati drugacije, pa na sve stave preljev i onda opet nish od moje boje kose:tuzni: a ako stavljam samo preljev, onda mi je nijansa prejednolicna, moja boja bas trazi pramenove da me malo podignu.

I nikako na zelenu granu:tuzni:

bambolina
22.07.2006., 14:39

glamour ti je povise kaptol centra, u medvedgradskoj, dakle nastavak tkalciceve, prodjes kaptol, i onda jos malcice hodas i evo te u glamouru. s lijeve strane je kad dolazis od kaptol centra. racunaj na nekakvih 350-400kn, ali bar ces biti sigurna da nece biti pizdarija u tvojoj kosi kao sad. sretno! :)

Noemi
22.07.2006., 14:56
KAda je vec saljes u glamur, preporuci joj odredjenog frizera, salon nije garancija za nista. Mene je zasrala Andera u Ruzi, a Thea i MArina rade odlicno:top:

Da ne bi opet bilo iznenadjenja:rolleyes:

Kyra
22.07.2006., 15:26
Budući da ne mogu više naći svoj kolor šampon (Poly country colors) i ne da mi se više ići u Sloveniju po njega, jučer sam na savjet super prodavačice (za cure koje zanima, u RI u Konzumu na katu) kupila neku talijansku farbu i pomiješala ju s 3%-im hidrogenom kojeg sam još malo razrijedila mlakom vodom. Htjela sam da mi se crveni pramenovi na tamnocrvenoj kosi i dalje vide pa mi je zato prodavačica savjetovala da napravim tako. I ispalo je stvarno super. Jako sjajna kosa i jako lijepa boja. Sve za pola sata (držala sam farbu samo 20 minuta).

ygraine
22.07.2006., 16:36
ja sam jedno vrijeme pokusavala doc do svoje prirodne boje kose, svjetlo smede. godinama sam se bojala u plavo, dosadilo mi i odlucila pustit da raste. nakon nekog vremena izgledalo je jao meni :))) veliki izrast, dole plavo, i odlucila dat neki preljev koji se s vremenom ispire, da se to malo izjednaci. no ti preljevi su bez veze sasvim. ne da mi je nije nikako ispirao, zapravo je ali puzevom brzinom, vec je potamnio i moju prirodnu i onu plavu. i na koncu sam odlucila cekat i ne radit nista, malo se vise osisati povremeno i napokon naraslo... strpljen spasen :)))
sad sam bas hepi sto se ne moram stalno o bojanju mislit, stavim dvaput godisnje neke sicusne pramencice, a i to ako mi se da... :)

joujou
22.07.2006., 16:40
pa kad vec ide u glamur neka ode kod milene :E

Lapulapu
22.07.2006., 16:51
Prošlo ljeto napravila sam par pramenova, samo blanš i još ih se uvijek ne mogu rješiti. Prefarbala sam ih već desetke puta bojom koju koristim, malo potamne do prvog sljedećeg pranja, onda izrone. Ponovo. Kako to rješiti bez šišanja :moli:

creative
22.07.2006., 17:30
ja sam mislila da se preljev ispire...hoću reći, meni se stvarno ispire -kakav je to preljev koji se ne ispire? može li preljev doista tako "zasrati" kosu da više nemre biti prirodna boja?

ygraine
22.07.2006., 17:55
pa trebao bi se ispirat. bit ce da se normalni i ispire, ko zna sto je meni na glavi bilo :))). uglavnom meni je nakon toga, onaj plavi obojani dio dobio neku jako tamnu smedu boju koja se gotovo nikako nije isprala, a i pri tjemenu je moja kosa puno duze no sto sam ocekivala drzala tamniju nijansu.

Martinka
23.07.2006., 13:14
Jel netko probao one pramenove u 2 boje, mislim da su palete? Jučer sam tražila po gradu i nigdje nema svjetle nijanse, odmah su razgrabili, a baš sam se danas htjela farbati.

fluffy
25.07.2006., 23:59
[QUOTE=Noemi]Jeftine kane su i meni znale primati na zuckasto i narancasto.Od prave kane kosa je predivna.

Koje su kvalitetne kane? Marka i gdje se daju nabaviti...recimo u RI:)

Ziki
26.07.2006., 11:36
Imam tamnosmeđu bojanu kosu koja mi je već dosadila i hoću neku promjenu prije jeseni.
Htjela bih pramenovi, al se s njima nikak nemrem zamisliti( nikad ih nisam imala)
Kakvi bi pramenovi pasali tamnosmeđoj kosi? Tražim sličice po netu, al ništ slično nemrem naći.:mad:

sara4
26.07.2006., 12:11
Koje su kvalitetne kane? Marka i gdje se daju nabaviti...recimo u RI:)

I mene zanima! Dragi je izvukao negdje s neta sve neke spojeve koje je Europska Unija zabranila u farbama za kosu jer su kancerogeni (ima ih masu, a sve sa nekim turbo imenima iz kemije :eek: :zubo: ) pa bi se prebacila na nesto prirodnije, tj. kanu, to je prirodno, sta ne? :zubo:

mrkvich
27.07.2006., 11:42
jucer bash dosla s mora i mama me napala odma dae u novinama pisalo il bilo na telki, ne znam, za neke farbe za kosu da su kancerogene i da prestanem farbat kosu:).
zna neko tocno o cem se dela?

Ziki
27.07.2006., 14:50
I mene mama zvala telefonom, da je to bila prva vijest u dnevniku, i da će se neki proizvođači morati povući s tržišta zbog štetnih sastojaka.
Rekao spiker da o tome opširnije možete saznati na www.dnevnik.hr, (koja se opće ne da otvoriti, bar meni)

mladac
27.07.2006., 16:47
ide ti bez www.
samo dnevnik.hr

icegirl78
30.07.2006., 17:00
Samo da se pozalim, ofarbala se sa plavog u smedje, nakon nekoliko pranja - opet sam plava :(

nancha
02.08.2006., 14:16
Ovak: imam par pitanjca za vas :rolleyes:

Imam prirodnu boju kose, tamno plavu, i rekla sam sama sebi da se nikad neću farbat osim ako ne dobijem sijede ili ako mi kosa ne poprimi boju dreka :D Enivej kosa mi tamni zadnjih par godina i više mi se baš ne sviđa pa bi ja malo svijetliju... :p
Ali ipak ne bi htjela raditi neke drastične promjene pa me zanima što mi preporučujete? Znači, posvijetlila bi ju tek tolko, za 1-2 tona...
Uz to kosa mi se jaaaaaako brzo masti...Moram ju prat baš svaki dan!:flop:

I don't know what to dooooooooooo... :confused: :confused: :confused:

Rock Star
02.08.2006., 19:12
Pa posvijetli se onda, čemu filozofiranje

Martinka
02.08.2006., 22:54
Uzmi keune boju (imaju najbolje plave nijanse koje uvijek dobro ispadnu) i hidrogen u kremi 9%. Možeš probati i s pramenovima, ja sam stavljala dvobojne palete (svjetlija nijansa) i dobri su.

Piggy
08.08.2006., 02:31
Izblajhaj se!

dea999
11.08.2006., 12:01
Molim pomoć forumašica-plavuša :)

Dakle, htjela bih si sama izvuć platinaste pramenove. Prirodno sam plava (samo malo tamnija) i već duže vrijeme izvlačim platinaste pramenove, al mi se više ne da keširat hrpu love za frizeraj svaka 2 mjeseca. E sad - svaki put kad sam sama stavljala kolorac ili farbu, ispala je totalna katastrofa - ispala sam žuta, ko kuruza! Diskasting :eek:

I ne znam kaj krivo radim - jednom sam čak uzela istu boju koju stavlja moja frizerka (to su one pepeljasto plave, platinasto-srebrne nijasne od Keune-a), a ona mi napravi super, a ja sebe udesim! Ne znam dal je stvar u tome da stavim krivi postotak hidrogena ili krivi omjer ili whateva! Ili sam tupa za zmućkat farbu :bonk:

Uglavnom, hoću bijelo-pepeljasti efekt, a ne žuto-zlatne kuruza nijanse!

U čemu je kvaka? Kolko hidrogena, kolko farbe da dobro ispadne?! Thx cure

Martinka
11.08.2006., 19:22
Uzmi keune farbu (meni je najbolja 10.7) i 9% hidrogena, izmješaš omjer 1:1 i to je to. Drži na kosi dok ne dobiješ željenu nijansu. Možda si stavljala 12% hidrogen od kojeg kosa bude žuta.

dea999
12.08.2006., 08:36
Thx Martinka, budem onda probala tu varijantu...I dal si s farbom pokrila cijelu kosu ili samo izrast ili izvukla pramiće?

I još nešto: dal možda znaš di ima za kupit ona kapica za izvlačit pramenove? Točno se sjećam da sam ju negdje vidjela, a ne mogu se sjetit gdje...

Martinka
12.08.2006., 19:30
Thx Martinka, budem onda probala tu varijantu...I dal si s farbom pokrila cijelu kosu ili samo izrast ili izvukla pramiće?

I još nešto: dal možda znaš di ima za kupit ona kapica za izvlačit pramenove? Točno se sjećam da sam ju negdje vidjela, a ne mogu se sjetit gdje...

Prva 2 puta sam farbala cijelu kosu, kasnije samo izrast. Pramenove sam morala prvo blajhati pa onda tek bojati jer imam jako tamnu kosu.
Kape za pramenove možeš kupiti u trgovinama frizerskim priborom (silikonske), a u dm je bilo nekih plastičnih.

lutkica:))
12.08.2006., 21:01
Kao prvo zelim vas sve pozdraviti i pohvaliti vase teme i odgovore jer su prije svega vrlo zanimljive i poucne.
Mene muci jedan mali problem,farbala sam kosu(kod frizera) prije nekih 5 mjeseci u crno a prije toga mi je bila smeđa..sada mi fali moja prirodna boja ali kad sam zadnji puta bila kod frizerke i rekla joj da se hocu vratiti u smeđe(prije nekih 2 mjeseca) rekla je da ce pokusati,bojala me obicnom smeđom bojom opet i tako da izrast koji sam imala obojala u malo tamnije smeđe a kosa mi je ostala crna,nakon toga nisam imala druge nego zbog tog izrasta opet se ici bojati u crno,sada vas molim da ako znate da mi pomognete kako da se vratim u brinete,zivim u Zagrebu pa mi mozete ako znate i preporuciti neki dobar frizerski salon.Unaprijed hvala:top:

dea999
13.08.2006., 08:18
Iako, čitala sam da i nije baš dobro solo vaditi pramenove na kapu, da to bolje prepustiti stručnjacima...

I sorry kaj davim, al koliko si blajha stavljala?

Mislim da mi je možda bolje lagano zblajhat kosu, možda da bi dobila ono što želim. Iako - nikad se nisam sama blajhala tak da nemam pojma koji je postupak, bilo me strah da si ne skurim kosu

Martinka
13.08.2006., 16:53
Iako, čitala sam da i nije baš dobro solo vaditi pramenove na kapu, da to bolje prepustiti stručnjacima...

I sorry kaj davim, al koliko si blajha stavljala?

Mislim da mi je možda bolje lagano zblajhat kosu, možda da bi dobila ono što želim. Iako - nikad se nisam sama blajhala tak da nemam pojma koji je postupak, bilo me strah da si ne skurim kosu

Pa sa farbanjem je uvijek bolje ne riskirati ako ne znaš šta radiš, ali ja sam na svojim greškama puno toga naučila, kao i od prijateljice koja je frizerka, nije to nemoguće sama raditi.
Blanš mješaš sa hidrogenom 12%, omjer 1:1, količinu procjeniš sama. Ja ti to ne bi savjetovala ako nikad nisi blajhala kosu sama, a budući da si napisala da imaš prirodno plavu kosu, boja će ti biti sasvim dovoljna.
Sretno s farbanjem :)

Karmela
13.08.2006., 17:18
Uff, crna zna biti grda.
Pokusaj otici na konzultacije u Mona Lisu, oni su mi full cool, a meni su uspjeli jednom iz prve, vratiti moju pepeljasto plavu iz svijetlo crvene. Doduse bilo je to prije 10ak godina, ali sigurna sam da i dalje rade odlicno. :)

alexxx
13.08.2006., 22:55
meni se susjeda vraća iz crne u smeđu, baš sam je nekidan vidjela. uglavnom, momentalno je u prijelaznoj fazi i multikoloralna. ja o farbanju kose ne znam niš, al izgleda da je to nešto što se radi postepeno, i moraš trpit izrast, šarenu glavu i slično neko vrijeme. :D

Tinach
14.08.2006., 00:18
ili odeš na ono definitivno skidanje boje, nakon čega ti je kosa skroz bijela, pa bojiš željenom bojom. ne bi doduše preporučila...

dea999
14.08.2006., 09:00
Thx :)

Ako se upustim u solo eksperimentiranje, javim ti rezultate

Ak mi neće biti neugodnjak :)

lutkica:))
14.08.2006., 21:21
joj nebi se ja usudila ni na to,nego msilila sam si kupit danas neku fuul svijetlu smeđu boju skoro pa plava ali nije i jos jednu smeđu,pa da odnesem frizerki nek pokusa,nesto slicno kao blajh ali ne da mi osteti toliko kosu;)

Martinka
14.08.2006., 21:51
Sigurna sam da će dobro ispasti, pa se pohvali kad bude gotovo

alexxx
15.08.2006., 14:26
nađi dobru frizerku i pitaj nju šta da radiš.:D

creative
15.08.2006., 17:55
napravi svjetlije pramenove dok ti ta crna ne izraste. ;)

sabre
15.08.2006., 18:08
Ja sam imala nekoliko faza u kojima sam se farbala u crno i povratak u smede nikada nije bio problem. Naravno, svaki put uz pomoc frizerke pa pretpostavljam da se ti jednostavno nisi namjerila na kvalitetnu. Mislim da mi najprije izblajha pramenove, a onda sve to prekrije sa smedom (iako se ja obicno prepustim i zapravo ni ne znam sto mi od kose radi). Nisam iz Zgb pa ti ne mogu preporuciti salon, ali mogu reci da je to izvedivo i nema potrebe za nekim posebno sarenim prijelaznim periodima.

Extraordinary
15.08.2006., 22:46
Već dugo hoću napravit minival i sad se konačno odlučim i dođe frendica i popljuje me skroz.. da to kao užasno uništava kosu i ona se tak totalno zaje.
Sad više ne znam kaj da radim i zanimaju me vaša iskustva i kolko je to u biti strašno?

Extraordinary
15.08.2006., 23:09
M, zaboravih.. jel se može farbati i stavljati minival u roku od par dana? Prvo farbanje pa minival ili obrnuto?

dafloydian
17.08.2006., 11:03
napravi svjetlije pramenove dok ti ta crna ne izraste. ;)
Najelegantnije rješenje :top:

Jednom sam si stavila crnu farbu u očajničkom pokušaju da promijenim boju kose. Moj se frizer skamenio kad me vidio. Što je najbolje, baš sam si bila lijepa tako :eek: isprana tamnosmedja i ful svijetli izrast. Došla sam samo na podrezivanje vrhova :zubo:
Nije me pustio iz salona dok me nije nagovorio na pramenove. Stavio mi je negdje 4-5 nijansi, od bakrene do svijetloplave, pametno prošaravši kosu. Izgledalo je super, svi su me pitali je li mi to prirodna boja.

Rock Star
17.08.2006., 13:59
Ak imaš tanku i ne baš gustu kosu, ne radi si to, oćelavit ćeš i uništiti se totalno. Ne znam nikoga tko si nije sjebao tak kosu. A još ak se poslije i ofarbaš... Strašno.

izgubljena u noci
27.09.2006., 13:39
Paa...prirodna boja kose mi je smeđa.. I pred 4 mjeseca sam je počela farbati, najprije samo sa plavom bojom, a budući da nisam bila baš zadovoljna tom nijansom.. ofarbala sam je s palette-super blond bojom, koja u sebi ima onaj aktivator plave boje, pa smjesa bude doslovno plavkasta, a kosa mi je pravo plava, kako sam i htjela da bude. Em mi je kosa prirodno stravično tanka i očajna, s ovim farbanjem sam ju dodatno uništila,, i sva je nekako mekana... premekana.. ne znam.. i previše otpada... otpada ko luda.. :rolleyes:

E sad, dosadila mi je ta plava boja, i ja bih nešto tamnije... Mogu li iz ove boje odmah prijeći na smeđu, bez nekih komplikacija, ili...?
Help! :)

Evo i sličica... ovo prvo predstavlja moju prirodnu boju, ovo drugo sadašnju i zadnje boju koju bih sada htjela...

http://www.forum.hr/attachment.php?attachmentid=1564&stc=1&d=1159357343

Tinchi
27.09.2006., 13:43
Ne znam rješenje tvog problema al moram reći da ti je prirodna boja krasna :)

stefi
27.09.2006., 17:22
Protiv ispadanja kose, a opcenito za jacanje kose (a i noktiju) najbolja stvar koju sam ikad probala (a vjeruj mi probavala sam....) je:

Bio-H-Tin (vitamini)
Uzmi one od 100mg. Koliko znam u Hrvatskoj ih nema ali mozes ih naruciti preko odredjenih apoteka, npr. ona na pocetku Mesnicke ulice. Inace, vitamini su njemacki. Kosa i nokti od toga rastu k'o ludi, postanu kvalitetniji a i ojacaju se.

Sto se tice bojanja, konzultiraj se sa vrlo strucnom frizerkom. Ja bih ti preporucila Jacques Desange na Trgu Bana Jelacica. Tamo su stvarno strucni i dobri (uvjek bili i ostali, prva stvar kad dodjem u Zagreb je da idem tamo na frizuru i sve moguce tretmane)

Martinka
27.09.2006., 19:36
Najbolje ti je da ne farbaš često kosu dok ne ojača, pa mislim da bi najbolje rješenje bili višebojni pramenovi, jer se ne vidi toliko izrast. Ja imam višebojne pramenove zato što mi je kosa jako oslabila, farbam se svaka 3-4 mjeseca, a kosa izgleda bujnije ako nije sve iste boje.

Natch
27.09.2006., 19:39
kosa ti pada jer si ju preagresivno napala farbama :rolleyes:

a da bi iz plave dobila boju koju zelis, uzmi si od loreala mango nijansu :mig:

al nemoj drzat vise od 25 minuta.

zapravo nemoj mango, bit ce ti prenarancasta:D

uzmi neki mahagoni i tako ces se vratiti u svoju boju :top:

izgubljena u noci
28.09.2006., 11:36
ummm..dobro..uzet cu si ja loreal neku lijepu smedju :D

Ultra*
28.09.2006., 12:13
Slicno je bilo i kod mene, samo sto sam se ja tada blajhala u plavo.
I kad sam htjela opet u smedje, znam da je frizerka mijesala 2 ili tri boje,
izmedju ostalog i crvenu.
Kao, postojala je opasnost da mi kosa ispadne zelena :confused:
Sad ne znam dal ima ralike izmedju obicne boje za kosu i blajhanja.
Ja bi ti u svakom slucaju preporucila da ides kod frizera.

mouse
28.09.2006., 12:46
Od te 3 nijanse koje si stavila u privitak, najljepša je ona boja tvoje prirodne kose! Nemoj uništavati kosu; odi frizerki da ti vrati tvoju boju, a promjene imagea radi na frizurama, dužini kose, našinu šišanja...to su neagresivne metode, bojanje čini samo štetu!

Rock Star
28.09.2006., 18:11
Bio-H-Tin (vitamini)
Uzmi one od 100mg. Koliko znam u Hrvatskoj ih nema ali mozes ih naruciti preko odredjenih apoteka, npr. ona na pocetku Mesnicke ulice. Inace, vitamini su njemacki. Kosa i nokti od toga rastu k'o ludi, postanu kvalitetniji a i ojacaju se.

Jel se od toga buja, deblja? I prije nek me se ispravi, potiče li apetit? Jer vitamini kao ne debljaju...

stefi
30.09.2006., 11:19
Ma kakvi, ovi vitamini nemaju nikakvog utjecaja na tjelesnu tezinu. Dizajnirani su specijalno za zene i za njihove potrebe, dakle, kosti, koza, kosa, nokti. Izvrsna stvar, nisu jako poznati ni popularni zbog cijene, a uglavnom se koriste po ljecnickoj uputi iako ti za njih ne treba recept. Oni se uglavnom propisuju ljudima koji trebaju oporaviti (nokte, kosu, kozu, cak i kosti) nakon neke bolesti, tj. nakon sto su potpuno izljeceni.

Da se bolje izjasnim Bio-H-Tin se koristi samo kao jedan vitaminski dodatak, u njemu nema niceg sto bi ljecilo uzrok, nego samo posljedicu. Dakle ako kosa pada usljed neke bolesti ovi vitamini ce usporit padanje, ali nece pobijediti bolest, no ako je u pitanju oslabljena kosa/nokti od neadekvatnih ili preucestalih kemijskih tretmana onda ce itekako pomoci.

Nadam se da te sad nisam zbunila. Kratko i jasno, probaj, neces se udebljati, a kosa/nokti ce se lijepo oporaviti.

quad_machine
04.10.2006., 21:45
prije mjesec dana u dva navrata sam si izbjelio kosu s peroksidom (u razmaku par dana) i jos par dana kasnije ofarbao kosu s obicnom bojom (neka nutrisse ili nest tak).
enivej prije par dana sam poceo osjecat pojacan svrbez vlasista i danas sam otkrio crvenilo na nekim mjestima!

jel to od tog kemijanja prije mjesec dana? ako je zasto tek sad pocelo, sto da radim? samo ne sisanje?

btw kosa mi je duga 30-40cm

Martinka
05.10.2006., 20:35
Nije to od bojanja, jer bi se pojavilo odmah a ne nakom mjesec dana i nema potrebe za šišanjem. Probaj koristiti blagi šampon, nikakve gelove i sl, barem ne blizu tjemena. Ne bi bilo loše otići kod dermatologa, može biti seboroični dermatitis ili perut, pa ako je, bolje što prije liječiti.

chica mexicana
29.10.2006., 20:26
evo ovako...
već dugo vremena se planiram ofarbat u neku tamno smeđu. moja prirodna boja je svijetlo smeđa i nikad se nisam farbala... samo trenutno imam plave pramenove (imam gustu i dugačku kosu). zanimaju me sve negativne strane farbanja, kao npr. dali se kosa jako isuši zbog toga... itd.

onda.... zanima me koje su farbe najbolje... uglavnom svi kažu da su im najbolje one pallete deluxe od schwarzkopfa

uglavnom... zanima me sve o farbanju... pa... podijelite svoja iskustva sa mnom :D

Noemi
29.10.2006., 21:12
ne farbaj se:) ja bi sve dala za svoju prirodnu boju:tuzni:

jednom kada udjes u taj krug, nema povratka:D

Audhild
29.10.2006., 21:16
ja se farbam četiri godine u crno sa onom najeftinijom farbom od pallete, imam kosu do pola leđa i nije uništena samo ju moraš redovito njegovat....

lianne
29.10.2006., 22:20
ja imam svijetlosmedu i stavljam tamno smedi(skoro crni)preljev od loreala(casting)...nesto prekrasno!i boja i kosa poslije!nista ne unistava,u pocetku se cijela lagano ispire(nema izrasta)...
ali dosadila mi boja,pa zelim svoju prirodnu,a od stalnog "preljevanja" vec se ne ispire(upila se u vlas) pa se vidi izrast sto je preruzno(mrzim svijetliji izrast na curama-izgleda "too spooky")..srecom je slaboprimjetan,ali ipak...
probaj s tim da se vidis,a prvi put ce se sigurno sve isprati(šok je veliki,pa ako ti se ne svidi nije nista ucinjeno-brzo se ispere u svijetliju :zubo: )...stvarno ne unistava kosu,prekrasan sjaj i super nijansa...ma predobra boja:zubo:
ima i malo svijetlija,ali ja sam htjela bas crno-smedu i super je(ne znam tocno broj,ali cura koja je na kutiji ima kosu do ramena)...
i lako se rukuje..cijena je 45 kn bocica,za dugu kosu ti trebaju 2(ja imam kosu do pupka,a kada je bila negdje do grudi bila mi je jedna dosta),ali investicija se definitivno isplati ;)

Audhild
29.10.2006., 22:27
[QUOTE=lianne]ja imam svijetlosmedu i stavljam tamno smedi(skoro crni)preljev od loreala(casting)...nesto prekrasno!i boja i kosa poslije!nista ne QUOTE]

loreal svoje proizvode testira na životinjama;)

Natch
29.10.2006., 22:29
pokusavam si to zamislit :D

inace, loreal ima definitivno najkvalitetnije proizvode, koji ce vam najmanje sprziti kosu.

lianne
29.10.2006., 22:29
[QUOTE=lianne]ja imam svijetlosmedu i stavljam tamno smedi(skoro crni)preljev od loreala(casting)...nesto prekrasno!i boja i kosa poslije!nista ne QUOTE]

znam,ko i sve ostale farbe..nema farbe koja nije...
ali ne bojam se vise ;)

Audhild
29.10.2006., 22:32
[QUOTE=Audhild]

znam,ko i sve ostale farbe..nema farbe koja nije...
ali ne bojam se vise ;)

dajem ruku u vatru da ih ima:)

Noemi
29.10.2006., 22:34
http://www.biovega.hr/Default.aspx?tabid=135

a pogledaj i biokap

lianne
29.10.2006., 22:46
dajem ruku u vatru da ih ima:)
nema.sve te kemije su u nekoj fazi testirane.mozda eto kana nije,ali ne pricamo o prirodnim bojilima.
i ove firme sto tvrde da nisu ili otkupljuju kemikalije koje su vec testirane(pa kao one nisu direktno testirale)ili rade po vec provjerenoj receprturi...ali farba je nagora vrsta kemije u kozmetici i sve je to iztestirano...

Noemi
29.10.2006., 22:48
I lijekovi su isto, pa ih koristimo:mig:

Da bojkotiramo sve sto je ikada bilo testirano na zivotinjama, hodali bi goli i bosi, umirali od gripe i jedino sto bi odrzalo ljudsku vrstu na zivotu bio bi nedostatak kontraceptiva:zubo:

Natch
29.10.2006., 22:50
inace, mozda jos gore od testiranja na zivotinjama je kod farbi to sto sva ta kemija nakon farbanja ide preko kanalizaciju u rijeke i mora, i tamo opet truje sav zivi svijet i pitku vodu.

lianne
29.10.2006., 22:53
I lijekovi su isto, pa ih koristimo:mig:

Da bojkotiramo sve sto je ikada bilo testirano na zivotinjama, hodali bi goli i bosi, umirali od gripe i jedino sto bi odrzalo ljudsku vrstu na zivotu bio bi nedostatak kontraceptiva:zubo:
odrzavamo se i mi previse i sa kontraceptivima(sta bi bilo da ih nema :eek: ,planeta je ionako prenapucena za svoj kapacitet)...bili bi otporni...ko ne prezivi gripu izumre i slaba genetika otpada-zakon slabije karike u lancu prirode.samo najjaci i najjotporniji bi prezivljavali.zato i danas ne mozemo bez ljekova i svih tih stvari jer smo preslabi.nasi pretci su itekako mogli.i postajemo sve slabiji,a sve nas je vise(prirodni nesrazmjer iliti degeneracija)...
ljekovi su ipak drugi par rukava....pricamo o silnoj kozmetici-ljekovi su potrebni,ali milijon marki farbi za kosu mozda i nisu...(ne mozda neg sigurno,ali dobro)...i pitanje di je kraj testiranjima u svrhu nase komocije(lijek nije komocija nego je nuzan)....ako podrzavamo to samo dajemo poticaj za daljnje testove...

lianne
29.10.2006., 22:59
inace, mozda jos gore od testiranja na zivotinjama je kod farbi to sto sva ta kemija nakon farbanja ide preko kanalizaciju u rijeke i mora, i tamo opet truje sav zivi svijet i pitku vodu.
i to...sve je to ispovezano..mucimo i trujemo...
samo sto je meni gore sto mucimo ziv.,jer taj zivot se nikad nece vratiti,a more i priroda ce se uvije sama iszcistiti...(jednom kad izumremo)...

lianne
29.10.2006., 23:01
joj ne-opet idemo OT!o opet ja ulazim u svoje pesimisticne i ogorcene rasprave...necu...idem...:zubo:
pustimo curi topic :)

Natch
29.10.2006., 23:03
i to...sve je to ispovezano..mucimo i trujemo...
samo sto je meni gore sto mucimo ziv.,jer taj zivot se nikad nece vratiti,a more i priroda ce se uvije sama iszcistiti...(jednom kad izumremo)...
pa gle, manje mucis zivotinju kojoj ofarbas krzno, nego ribe koje pocrkaju kad se nagutaju tona farbe.

lianne
29.10.2006., 23:09
pa gle, manje mucis zivotinju kojoj ofarbas krzno, nego ribe koje pocrkaju kad se nagutaju tona farbe.
pa tu zivotinju isto na kraju likvidiraju.ne puste je za kucnog ljubimca,bez brige...
i dok dodu do faze da je ofarbaju bez da ju kemija zivu sprzi i izgrize na zivo kozu,puno njih plati zivotom.
ribe crkavaju postepeno-tj.kemikalije im se taloze u organizmu i kada dosegnu neku granicu(ako je izvor blizu)uginu ili dugorocno im mogu mutirati gene.pa dolazi do degeneracija u iducim generacijama,ali takve ribe ne mogu prezivjeti.ali tako je svejedno,kada sve zavrse na stolu uopce prije nego i stignu na bilo koji nacin crknuti.mora su toliko izlovljena da se vise nis ne truje tamo...

Natch
29.10.2006., 23:16
pa tu zivotinju isto na kraju likvidiraju.ne puste je za kucnog ljubimca,bez brige...
i dok dodu do faze da je ofarbaju bez da ju kemija zivu sprzi i izgrize na zivo kozu,puno njih plati zivotom.
ribe crkavaju postepeno-tj.kemikalije im se taloze u organizmu i kada dosegnu neku granicu(ako je izvor blizu)uginu ili dugorocno im mogu mutirati gene.pa dolazi do degeneracija u iducim generacijama,ali takve ribe ne mogu prezivjeti.ali tako je svejedno,kada sve zavrse na stolu uopce prije nego i stignu na bilo koji nacin crknuti.mora su toliko izlovljena da se vise nis ne truje tamo...
da, mislim da bi trebao postojati neki nacin za zbrinjavanje otpadnih foda iz frizerskih salona.

Noemi
29.10.2006., 23:17
:rofl: ovo odlazi ad apsurdum

Nikol Nikol
05.11.2006., 12:44
ne farbaj se:) ja bi sve dala za svoju prirodnu boju:tuzni:

jednom kada udjes u taj krug, nema povratka:D

tak su i meni govorili pa me evo nakon četiri godine mijenjanja boja (od crne, plave, crvene i smeđe) opet na prirodnoj! ;)

Noemi
06.11.2006., 09:06
tak su i meni govorili pa me evo nakon četiri godine mijenjanja boja (od crne, plave, crvene i smeđe) opet na prirodnoj! ;)

Kako?:eek: KAkokakokakokakokakokakokakokakokako?

:D

daenerys_targaryen
06.11.2006., 10:19
imam tamnosmeđe crnu kosu, ali ju tu i tamo malo potamnim i osvježim Lorealovom Exellence bojom. isto je smeđe-crna, mislim da je broj 3. i boja je stvarno odlična. djeluje skoroz prirodno, dugotrajna je i kosa mi je nakon fabranja još sjanija i glađa (zato se i farbam :cerek:). a i super mi je onaj mali serum za vrhove prije farbanja koji dolazi u paketu s tim. bolji od bilokojeg silikona a i predivno miriši. zna možda netko dal se to može i posebno kupiti ili dolazi samo u kompletu s bojom?

Nikol Nikol
06.11.2006., 18:02
Kako?:eek: KAkokakokakokakokakokakokakokakokako?

:D

neam pojma. neprekidnim farbanjem sam je uništila i odlučila pustit prirodnu. sad čak ko da i raste brže :)

Noemi
06.11.2006., 18:46
KAko si prezivjela fazu "izrast-do-uha"?

Nikol Nikol
06.11.2006., 18:56
KAko si prezivjela fazu "izrast-do-uha"?

nisam to mogla podnijet. zato sam se, na sugestiju frizerke kad sam je pitala kako "najbezbolnije" vratiti kosu u prirodnu, pofarbala u najsličniju mojoj (za par nijansi tamniju) i kad je počeo rasti izrast, gotovo se nije ni kužio. istina, malo sam se i ošišala, al velim- to kaj se s mojom kosom događalo ponekad bi valjalo pripisati i čudima, al evo je, duga je i u mojoj boji :)

kaj je najgore, sad opet razmišljam o stavljanju pramenova (nepopravljiva...:D)

loolu
06.11.2006., 18:57
jel zna netko di ima za kupit dobrih preljeva za kosu? ja nesto gledam po dm-u pa imaju samo one palette u par tamnih nijansa i nis drugo :tuzni:

lianne
06.11.2006., 19:40
jel zna netko di ima za kupit dobrih preljeva za kosu? ja nesto gledam po dm-u pa imaju samo one palette u par tamnih nijansa i nis drugo :tuzni:
u kozmu imas lorealov casting...meni je bio:top:

Martinka
07.11.2006., 22:27
Nakon jako puno eksperimenata sa svim mogućim bojama iz dm, najbolje mi je kad odem u frizerski, napravim dvobojne pramenove (plave), na to sivkasti preljev i kosa predivna. To sve platim 100 kn, a ovi kućni pokusi mogu i više koštati, rezultat obično ni blizu ovome iz salona (pogotovo meni jer imam prirodno tamnu kosu s crvenkastim pigmentom, a farbam se u plavo). Ipak frizerka najbolje procjeni kosu i smješa boje da ispadne efekt koji se nikako ne može dobiti 1 bojom.

Rock Star
08.11.2006., 09:16
Pramenovi za 100 kuna, s preljevom... Wow, svaka čast! Ja nikad ne prođem ispod 200, zato sam i odustala od frizeraja...

mladac
08.11.2006., 11:25
Pramenovi za 100 kuna, s preljevom... Wow, svaka čast! Ja nikad ne prođem ispod 200, zato sam i odustala od frizeraja...

baš čitam... i ja bi najrađe tako... mislim lorealova je farba oko 50kn pa se to i tekako isplati al nigdje u zg nisam neš takvo našla

Martinka
08.11.2006., 19:31

Kod nas je isto uglavnom puno skuplje, ali jedan jako poznati salon ima akciju ponedjeljkom, pa je sve 100 kn, a koriste samo loreal i schwartzkopf preparate i frizerke su super.
Eto jedna prednost života u manjem gradu.

Piggy
09.11.2006., 10:09

Stvarno te operušala!:D

~Jesen
22.01.2007., 08:15
molim preporuke.
da čim manje oštećuje kosu, da se ne ispere u par navrata, da daje sjaj, tra la la... poželjan 3D efekt :o
(uvijek mi se čini da kupljena boja na kosi djeluje 'plošnije' u odnosu na boju koju dobiješ kad ti ih frizer smiješa nekoliko.. možda sam zabrijala:o u svakom slučaju, tražim jeftiniju varijantu momentalno, a to nije frizer. :D

Patuljčica
22.01.2007., 08:19
moje otkriće: welle decore :top:

prije mi ništa nije moglo zamijeniti casting od loreala

Lela
22.01.2007., 10:16
Prije sam koristila farbu color erbe i bila mi je odlična. Kosa nakon nje nije bila isušena i mlitava nego sjajna, mekana i lepršava. Uz to je i prirodnija nego većina drugih kupovih farbi za kosu.

Rhea Reverie
22.01.2007., 10:22
hehe, kada smo već kod boji za kosu... :zubo: u nami sam (od ovih nenormalnijih boja) našla samo plavu, rozu i ljubičastu. zna li netko gdje bih mogla nabaviti druge, malo življe, luđe boje za kosu? :confused:

SmthSpecial
22.01.2007., 11:50
molim preporuke.
da čim manje oštećuje kosu, da se ne ispere u par navrata, da daje sjaj, tra la la... poželjan 3D efekt :o
(uvijek mi se čini da kupljena boja na kosi djeluje 'plošnije' u odnosu na boju koju dobiješ kad ti ih frizer smiješa nekoliko.. možda sam zabrijala:o u svakom slučaju, tražim jeftiniju varijantu momentalno, a to nije frizer. :D

pa ovo u biti i je istina, nisi zabrijala. kad frizer smijesa, uvijek izgleda "zivlje" i ljepse :s
ja sam par puta koristila garnier naturals, koja mi je dobra, bas se ne dobije taj "plosni" izgled, ko kaciga :zubo:

Rock Star
22.01.2007., 12:51
Loreal

gica
22.01.2007., 15:58
...definitivno loreal feria s 3D efektom...kosa se sjaji ko luda,pogotovo ako kroz sljedeće tjedne koristiš balzam koji dobiješ uz to....

~Jesen
22.01.2007., 16:31
hmmmm szupa, i meni je feria prošla kroz glavu. zar nije ona inače za pramenove? ili se može koristit za cijelu kosu?
negdje mi je u glavi da je to bilo za pramenove.. i to u par nijansi (a iz iste tube, valjda se količina hidrogena mijenjala, pojma nemam). je li kakva razlika u nanošenju (u odnosu na "obične" kolor šampone?).

inače me zanima još nešto. da li je uputno koristiti kupovnu boju i svoj hidrogen? mislim da u tim kolor šamponima bude jači hidrogen. a kako se sada farbam u tamnije a kosa (izrast) mi je pepeljasto tamnoplavi i hvata sve živo, da li mi je dovoljan 3%?

gica
22.01.2007., 16:52
...ne znan jel ima neko posebno izdanje za pramenove,al ova normalna feria ti je za cijelu kosu...ja koristin nijansu mango i stvarno je posebna...nema takve crvene nigdi...pa u kutiji ionako dobiješ hidrogen skupa s bojom,zašto ga ne bi iskoristila...to ti većinom bude 6,nije ti to ništa jako...

PERLA_
23.01.2007., 22:08
Meni je izvrsna od Schwarzkopf-a Brillance..Kosa se poslije nje stvarno sjaji,i ima super regenerator poslije bojanja koji je pohvalila i moja frizerka..Ja sam taj regenerator čak htjela kupiti zasebno,ali ima samo sličan,koji nije tako dobar..

-ana-
23.01.2007., 22:46
moje otkriće: welle decore :top:

prije mi ništa nije moglo zamijeniti casting od loreala

da, bas je i moja mama nedavno kupila wella decore neku plavu nijasnu....
boja je odlicna! a mama prezadovoljna! :cerek:

raverica
24.01.2007., 20:54
mislim sa skoro pepeljasto plave prijeći na tamnije smeđu, jel mi je pametno uzeti color šampon? hoće dovoljno prekriti? jel bi se mogao isprati brzo?

enigma
24.01.2007., 21:26
meni je isto bio dobar Loreal Feria.

a meni se colour samponi brzo i nejednako isperu pa ih vise ne upotrebljavam, al dobro ja se vise ni ne farbam pa ne znam.

Niw
24.01.2007., 23:55
Ja sam nedavno isprobala natur erbe boju za kosu, i mogu reći da sam jako zadovoljna, malo je skuplja, 65 kn, ali biljna je i meni najbolja o svih, a probala sam skoro sve vrste boja. :)

Rock Star
30.01.2007., 14:32
Lorela Recital Preference - konačno plava kakvu oduvijek želim, a kosa je vidjljivo u boljem stanju nego npr. od Palette i sličnih jeftinjara koje je samo isušuju i izgleda ko slama. Preporučam Loreal!

Pacificgirl
31.01.2007., 15:16
Koja tačno plava boja od Recital Preference,napiši mi naziv please:)

Rock Star
31.01.2007., 17:13
Koja tačno plava boja od Recital Preference,napiši mi naziv please:)

Ne znam, ali nijansa je 02, na kutiji je neka plava ženska s kratkom kosom. Nije baš neki izbor bio plavih, tak da je lako naći. Sviđa mi se jer je prirodna, ko da sam prirodno plava. Ili mi je samo tak dobro ispalo jer inače sam nekak žućkasta... A i uvijek sam stavljala neke jeftinjare od farbi, tipa Palette.

Anipe
01.02.2007., 19:15
Zanima me da li samo Schwarzkopf ima one washable haircolor u onim mali vrećicama ilimaju to i neki drugi proizvođači? Tražila sam, al sam našla samo ove u vrećicama...

dobra vila
24.02.2007., 16:18
imam prirodno tamno, tamno smedju kosu, jako dugu, skoro do guze i voljela bi staviti neki preljev ili trajnu boju cisto da mi kosa bude malo sjajnija, da "zivne". koja je po vasem misljenju najbolja? jel mi bolje jednom staviti trajnu boju ( tamno smedju) ili svakih mjesec, dva stavljati neke preljeve, sto manje ostecuje kosu dugorocno gledano? posto bi stavila tocno svoju nijansu izrasta nebi trebalo biti pa mi nije neophodno cesto je farbati. to bi bio prvi put da farbam kosu, tako da nemam pojma o bojama, ja sam valjda posljednja "djevica" sto se kose tice:rofl: hvala unaprijed na savjetima!

chica mexicana
26.02.2007., 22:54
vrlo jednostavno pitanje :D
čije su farbe bolje, schwarzkopfove ili l'orealove...
ciljam na onu brillance od schwarzkopfa ili neku od l'oreala, a ne mogu se odlučit... pa... pomozite :)

gica
26.02.2007., 23:03
...loreal feria,definitivno najbolja!

chica mexicana
26.02.2007., 23:07
hvala :top:

patrysa
27.02.2007., 01:29
iskreno-ni jedne:flop:

alexia vespertine
27.02.2007., 07:19
schwarzkopf

uvijek tražiš onog proizvođača koji nema liniju proizvoda za cijelo tijelo, od glave do pete - ne može sve bit dobro :) a schwarzkopf ti je samo za kosu, tako da je moja preporuka, ako moram birat između 2 zla.

a ako ćeš se bojati doma i želiš nešto stvarno dobro, blizu profi - uzmi Keune.

recimo - prirodno sam tamnosmeđa i bojam se 5. ili 6. godinu u plavo. počela sam u frizerskom i bacala silne novce na "profesionalne frizerske boje". promijenila sam frizerki i frizerki, boja i brandova, nijansi i tonova - ma strašno. i onda se moja mama dosjetila - ako mi tako loše ispada u frizerskom, koliko lošije može biti bojanje kose doma? pa smo tako krenule. prva boja je bio l'oreal (ne znam kako se zove ta linija, ali znam kako izgleda kutija). ta mi ništa nije izvukla. pa sam išla sa paletteom (schwarzkopf). za 20kn sam dobila nešto što nijedna frizerka nije sa mojom kosom uspjela postići. ali palette mi je dosta oštećivao kosu jer je nijansa bila jako svijetla, a ja sam jako dugo držala. onda sam htjela malo odmorit kosu, pa sam tražila nešto što "njeguje". i prešla na garnier, one naturals neštonešto. i s tom sam bila zadovoljna, ali nakon nekog vremena kosa kao da se "zasitila" te boje. i onda sam srela jednog dragog frizera koji mi je toplo preporučio keune, a ja sam keune još i prije razmatrala :) i tako sam kupila keune prije dvije godine prvi put i još uvijek se bojam s njim i mogu ti reći da su rezultati svaki put sve bolji i bolji.

tako da - chica, srećo - od srca preporučujem KEUNE :cerek:

Nighty
27.02.2007., 09:57
keune.. ozbiljno

me in honey
27.02.2007., 10:08
meni je od keune ispalo pola kose:eek:
dobro ne baš pola, ali sam se ozbiljno zabrinula za opstanak kose koliko mi je poispadalo nakon farbanja i slijedećih nekoliko dana:rolleyes:
no meni su očigledno prave farbe preagresivne ;)

HUNTRESS
27.02.2007., 11:00
l'oreal, bezimalo premišljanja, dugotrajne, prekrasno sjaje, regeneratori koje dobiješ s njima savršeni... :cerek: :cerek: :cerek:

Rhea
27.02.2007., 11:36
Koristim schwarzkopf,linija "Brillance"

Tratinchica
27.02.2007., 16:43
Koristila sam Schwarzkopf boje nekoliko godina, bile su mi OK.

Rock Star
27.02.2007., 23:19
Loreal

M@3X
28.02.2007., 12:13
Rekla bih da je s farbama isto kao s regeneratorima ili kremama za lice.
Sve zavisi kako ce licno tvoja kosa odreagovati.

Vjerovatno su svi ti nabrojani proizvodjaci tu negdje, slicni sastojci farbe i slicni rezultati, samo je pitanje kome sta pase.

Ja koristim vec godinama Palette i zaista sam zadovoljna.
Koristila sam sve i svasta, a jedino me od svih tih farbi nekad davno opekla Igora Rojal nakon koje mi se kosa kad je perem rastezala kao zvakaca guma. :eek:

crvenkapica33
28.02.2007., 12:40
keune
meni :kava:

cap_insanio
28.02.2007., 12:59
vrlo jednostavno pitanje :D
čije su farbe bolje, schwarzkopfove ili l'orealove...
ciljam na onu brillance od schwarzkopfa ili neku od l'oreala, a ne mogu se odlučit... pa... pomozite :)

loreal. recimo feria, il bilo koja druga linija.

probala sam mali milion farbi, do sada mi se najbolje pokazala revlon farba za kosu, al je nabavljaju samo za profi salone, ne mogu je naci u slobodnoj prodaji.
od ovih shto se da naci u prodavnicama najbolji su keune i loreal, a loreal je bolji od keunea zato shto manje oshtecuje kosu.
keune ima odlichne nijanse za mijeshanje, farba je prva liga al kosu isushi katastrofalno.

cap_insanio
28.02.2007., 13:06
Koristila sam sve i svasta, a jedino me od svih tih farbi nekad davno opekla Igora Rojal nakon koje mi se kosa kad je perem rastezala kao zvakaca guma. :eek:

:D sjecam se igora royal farbi. to je schwarzkopf porodica.
ja uopste ne znam dal njih ima kupiti vishe:confused:
davno je to bilo:D pa selective, pa rilken....
i ja ponekad znam kupiti palette, al zavisi u kojem sam filmu:)
za plave nijanse koristim revlon, keune ili palette, za ljeshnik loreal i keune, za smedje palette i loreal....nakon sto godina farbanja otprilike znam kako se koja farba "materijalizuje" na mojoj kosi i u kakvim nijansama, pa shodno tome i biram "brandove"...kako ja mrzim ovu rijech "brand":D

Skviki
28.02.2007., 13:46
Trenutno se farbam sa keune bojama koje koristi i moja frizerka.
I to zbog nijanse koju želim postić a to bi bila nekakva prirodno smeđkasto-narančasta.A inače keune mi oštećuje dosta kosu i ispire se prilično brzo usprkos keune šamponu i balzamu za bojanu kosu.

Loreal ima nijansu te boje koja je super i različito ispada s obzirom na prirodnu boju kose ali ja sam htjela nešto svjetliju pa sad miješam keune nijanse.Loreal mi je možda najbolji što se tiče oštećenja kose ali opet to je bila tamnija nijansa od ove koju sad imam.Također se ispire ali manje od keune boje.Meni njihov balzam koji dobiješ u kutiji nije bio dobar jer imam tanku masnu kosu i slijepio bi mi je.

Inače dok sam se prije farbala u kričavo narančastu nijansu najsuper mi je bila garnier boja,no sad mi se sve garnier nijanse čine neprirodno i ne mogu nać nijednu koja bi mi odgovarala.E i ta boja se s obzirom na nijansu minimalno ispirala i njihov balzam iz kutije mi je bio zakon (jednom sam naišla na veliko pakiranje koje se dobivalo uz kupljenu boju kao promo poklon).

A shcwarzkopf sam koristila kad sam bila žarko crvena ne sjećam se kojeg tipa je bila boja i nijansa je bila ok al nije baš imala sjaj.

Prirodna boja kose mi je jako pepeljasta smeđa.Mali sivi miš sam prirodno :D

omrcen&suma
10.03.2007., 15:26
Stvarno bih trebala savjet!
Razmisljam da se bojam no strah me sto ako mi kosa ne poprimi tocno istu boju kao na kutiji jer ovo mi je prvi put da se bojam.
Ako mi se boja ne svidi koliko dugo moram opet cekati da se ponovo obojam u neku drugu nijansu???
Hvala :cerek:

vestoni
10.03.2007., 15:35
neće ti ispasti potpuno isto kao na kutiji- to budi sigurna!
Međutim, to ne znači da ti se nova boja neće svidjeti. Kako će ti ispasti ovisi ti o tome koja je tvoja prirodna boja, koju si nijansu kupila, jesi li kupila kolor šampon ili farbu.....
Možeš se prefarbati ponovno već drugi dan, ali to ti naravno dodatno isušuje kosu...

omrcen&suma
10.03.2007., 15:37
Međutim, to ne znači da ti se nova boja neće svidjeti. Kako će ti ispasti ovisi ti o tome koja je tvoja prirodna boja, koju si nijansu kupila, jesi li kupila kolor šampon ili farbu.....
Možeš se prefarbati ponovno već drugi dan, ali to ti naravno dodatno isušuje kosu...

ja sam cula da treba pricekati barem par tjedana,da ne mozes odmah ponovo bojati????????????

vestoni
10.03.2007., 15:46
ja sam se par puta isto tako razočarala bojom pa sam se farbala odmah drugi dan, ali s kolorom jer sam išla u tamnijr. Nije mi ništa bilo, samo mi je malo isušilo kosu, ali to se sve sredi regeneratorom (bolje nego hodati kao nakaza:D ).
Naravno, ovo NIJE zdravo za kosu i NE SMIJE ti biti praksa jer ćeš na kraju ostati ćelava.
Šta planiraš napraviti neku drastičnu promjenu pa te strah da ti neće ispasti dobro?
Najbolje ti je ići postepeno. Svaki mjesec za nijansu svijetlije/tamnije, a ovo "preko noći" iz plavuše u crnku i obratno ti i ne funkcionira baš

omrcen&suma
10.03.2007., 15:48
ja sam se par puta isto tako razočarala bojom pa sam se farbala odmah drugi dan, ali s kolorom jer sam išla u tamnijr. Nije mi ništa bilo, samo mi je malo isušilo kosu, ali to se sve sredi regeneratorom (bolje nego hodati kao nakaza:D ).
Naravno, ovo NIJE zdravo za kosu i NE SMIJE ti biti praksa jer ćeš na kraju ostati ćelava.
Šta planiraš napraviti neku drastičnu promjenu pa te strah da ti neće ispasti dobro?
Najbolje ti je ići postepeno. Svaki mjesec za nijansu svijetlije/tamnije, a ovo "preko noći" iz plavuše u crnku i obratno ti i ne funkcionira baš

bojala bih se u barsunasto smeđu koja je mojoj prijateljici jako tamno ispala,pa se pitam ako bi i meni koja sam brineta istotako tamno ispala da li bi se mogla ponovo prebojati u kestenjasto smeđu???

-ana-
10.03.2007., 15:49
ja sam se zadnji put farbala sama prije tri godine. boja je bila prekrasna na kutijici – svijetlo smedja.
na kraju sam ispala crna. :horor: :horor: :horor:
rekla sam – vise nikad. :zubo:
zato, pazi.....

vestoni
10.03.2007., 16:00
to su ti dosta slične nijanse pa ti ne može ispasti neka katastrofa.
Ako ti bude baš pretamno izdrži mjesec dana: ili će ti se isprati pa ćeš uzeti svoju boju i prefarbati se ili ćeš otići kod frizerke da ti je malo posvijetli jer nekima ti kad idu iz tamnije u svijetliju ispadne narančasto.
Ti još provjeri jer ja ti govorim samo iz svog iskustva.
Sve u svemu, mislim da će ti lijepo stajati kako ti god ispadne jer i nije neka ogromna razlika u nijansama! Sretno i javi dal si zadovoljna:top:

omrcen&suma
10.03.2007., 16:02
to su ti dosta slične nijanse pa ti ne može ispasti neka katastrofa.
Ako ti bude baš pretamno izdrži mjesec dana: ili će ti se isprati pa ćeš uzeti svoju boju i prefarbati se ili ćeš otići kod frizerke da ti je malo posvijetli jer nekima ti kad idu iz tamnije u svijetliju ispadne narančasto.
Ti još provjeri jer ja ti govorim samo iz svog iskustva.
Sve u svemu, mislim da će ti lijepo stajati kako ti god ispadne jer i nije neka ogromna razlika u nijansama! Sretno i javi dal si zadovoljna:top:

ako sam vas uspila pohvatati-uglavnom ako mi bude pretamna trebam pricekati mjesec dana i onda me frizerka moze dovesti u red,tj.prebojati me u svijetlu nijansu????????

vestoni
10.03.2007., 16:03
ja sam se zadnji put farbala sama prije tri godine. boja je bila prekrasna na kutijici – svijetlo smedja.
na kraju sam ispala crna. :horor: :horor: :horor:
rekla sam – vise nikad. :zubo:
zato, pazi.....

da, meni se to desilo sto puta.
NIKAD ne ispadne kao na kutiji, ali ne znači da će ispasti loše.
Najbolje otići kod frizerke pa ako šta zezne imaš se na koga izderati:D

gica
11.03.2007., 00:03
...ma sumnjam da će ti se dogodit neka katastrofa...to se uglavnom dešava samo kod blajhanja i bojanja u plavo u kućnoj radinosti...ako se bojaš u smeđe računaj da će ti ispast jako tamno(definitivno tamnije nego na kutiji),ali to ti se za kojih tjedan dva ispere i dođe ti na nijansu s kutije...najbolje ti je uzet svijetliju nijansu smeđe ako želiš bit sigurna da nećeš ispast crna...

girly-girl
11.03.2007., 12:17
najbolje ti je otići u frizerski

gica
11.03.2007., 12:31
...meni su se puno gore stvari dešavale u frizerskom što se tiče bojanja...jednom sam otišla na pramenove koje inače nikad ne radim,al reko aj da i to probam i umjesto zlatno narančastih,dobila kričavo crvene!...a nije se radilo o nekom babskom jeftinom salonu!...meni se gušt doma bojat...doduše kad sam tek počela prije puuuno godina znao mi se tu i tamo desit fijasko,al zato sad mogu u profesionalce...skoro za svaku boju već znam kako će mi ispast na kosi...

girly-girl
11.03.2007., 12:44
meni se nije ništa takvog događalo u salonima, a ne idem ni u neke sa extra skupim cijenama.. istina da ti je sad drugačije kad znaš već te boje iz dućana, ali za prvi put ne bi preporučila farbanje doma.. i ja sam se puno doma farbala. tri put ispadne super onda dva puta grozno. rađe ću dat malo više para i iz prve dobit boju koju želim.

gica
11.03.2007., 12:55
...ma moj je problem šta nikako da nađem "svoj" salon...nikad se ne uspijem sporazumit s frizerom,pa uglavnom pokažem sliku,a ona mene redovito uvjerava da ta moja kosa neće podnijet takvu frizuru ili boju bez nekih ekstremnih zahvata,al kao pokušat ćemo i na kraju to uglavnom ispadne bezveze...

girly-girl
11.03.2007., 14:39
imaš tu i temu dobar frizer, i ima puno preporuka.. uglavnom cure su skoro sve frizerske spomenule, pročitaj od početka pa možda nađeš nešto za sebe..sretno

diona
12.03.2007., 10:16

moja je ista kao na kutiji :E

~Jesen
12.03.2007., 20:02
barsunasto smeđu
:rofl:
kakva je to boja?

Blue 11
21.03.2007., 00:34
keune.. ozbiljno

slažem se. a isprobala sam skoro pa sve....:cerek:

Arijela
21.03.2007., 23:31
Meni se baš čini da Keune manje oštećuje kosu od Loreala. Sad sam prešla na Loreal jer mi se više ne da miksati tri farbe da dobim bečki plavo, ali mi se čini da mi je kosa ofucanija nego prije. I to farbe kupujem vani jer nisam sigurna da su kod nas iste kvalitete.

buca_ljuca
22.03.2007., 00:23
keune definitivno. najpametnije ti je kod frizerke otic.

*Fenrir*
25.03.2007., 13:41
l'oreal, bezimalo premišljanja, dugotrajne, prekrasno sjaje, regeneratori koje dobiješ s njima savršeni... :cerek: :cerek: :cerek:

da, regenerator je fenomenalan :cerek: i onaj serum isto :cerek: zna možda netko dal se taj regenerator i serum imaju gdje za kupiti odvojeno?

da ne budem ot:

schwarzkopf nikad nisam kupovala - jednostavno mi nekako odbojno izgleda ambalaža i kosa onih cura koje su na njoj. ne bih takvu htjela. pa zato koristim loeral. no kako sam se počela farbati, kosa mi je bila odlična, jedva sam čekala novo farbanje tj, koristila sam ju manje zbog promjene boje kose, a više zbog toga da mi osvježi moju prirodnu boju (smeđe crna - frarbam se na smeđe-crnu :D ). no s vremenom mi je počela isušivati jako kosu tako da sad pauziram. no dugoročno gledano, sve boje ti na kraju oštete kosu...

alexia vespertine
20.04.2007., 16:43
je li netko probao ovu liniju boja? može odma i dojmovi :cerek:

konkretno me zanima ova boja, 10-ka

http://www.fileden.com/files/2006/12/8/480612/blond10.jpg

jagodica-bobica
20.04.2007., 19:40
jesam ja radila preljev sa tim bojama sa nekom radiant brown nijansom. ispalo mi puno tamnije i crvenkasto. a mene odusevila paleta boja, bas su cool:D

Lilit
20.04.2007., 19:42
se te boje ispiru ili je to farba?

Blue 11
24.04.2007., 17:25
je li netko probao ovu liniju boja? može odma i dojmovi :cerek:

konkretno me zanima ova boja, 10-ka

http://www.fileden.com/files/2006/12/8/480612/blond10.jpg
i jel netko isprobao ovu bijelu? mene isto zanima...:cerek:

Malina
24.04.2007., 22:27
Pa jel preljev ovo il farba??

vision6
26.04.2007., 12:54
farba, kao klasicna boja za kosu sam kakti intenzivnija.
jednako reklami za neku drugu marku boje za kosu koja je odjednom u novom pakiranju i ima npr kao l'oreal dodatak color booster. ne znam kaj ova ima ali isto ocito jacu kemikaliju koja lakse ofarba kosu.

boki
02.05.2007., 02:09
mene isto zanima ta bijela, u onoj reklami izgleda super na onoj zenski i tipu ali ipak je to reklama :)
od tog sigurno dobijes pilece zutu boju

alexia vespertine
02.05.2007., 10:48
joj, ja sam jednom sa joico boja u frizerskom prešla na neku palette boju. strašno me privukao naziv skandinavsko plava i morala sam ju probat. između ostalog je u kutiji bio i neki plavi prah i mislim da je on glavni krivac za boju koju sam dobila na kosi. a boja... žuta ko ovaj smajli :) ukratko - frizerka me pročavala pola sata i rekla da joj nije jasno. samo to. a onda se bacila na spašavanje.

i zato sad pitam nekog jel možda probao da ne bi opet bilo... ;)

*zvoncica*
02.05.2007., 12:21
ja sam prbala crnu i boja je super jako sjajna i kosa je mekana

boki
02.05.2007., 14:48
bilo koja plava boja uz koju dobijes vrecicu s plavim prahom, tj. blajhom, odmah racunas s tim da ce ispasti zuto
a ako ne stavis blajh, dobit ces onu svijetlo svijetlo smeđu/zlatnu
tako da nema nacina da se ispadne platinast ili bijel
jedino da se prvo samo izblajhas (bez mijesanja blajhas bojom) i onda prefarbati s nekom pepeljastom bojom ili staviti preljev da ubije zutilo
o toj temi bi se moglo raspravljati danima, plavuse su najzajebanije :)
a komentar za crnu, pa kako ne bi ispala super kad je crno uvijek crno, ne mozes pogrijesiti

Esni
03.05.2007., 18:28
Ma palete nist nevalja!!!

patientia
03.05.2007., 20:39
Zasto ne samo izblajhati?

vision6
04.05.2007., 18:50
mislim da blajhanjem dobis zutu kosu koju onda farbas u plavu nijansu koju zelis ili dobis skroz bijelo pa opet farbas u boju koju zelis, nest s pigmentom prirodne kose ima veze. bas sam strucno objasnila :rofl:

patientia
04.05.2007., 20:14
Ja sam dobila skroz bijelu.

boki
05.05.2007., 18:47
bas me zanima kako ti je ispalo skroz bijelo
ja se vec dvije godine bojam u plavo svaki mjesec i nikad ne znam sta cu raditi, probavam sve nacine da dobijem ful bijelo ali to uvijek bude zuto i onda na kraju moram staviti sivi preljev i onda to bude sivo :mad:

blajh i boja zajedno - jako zuto, najgora kombinacija
samo blajh - zuto
samo boja (bilo koja nijansa plave) - najsvijetlija smeđa, zlatna

bijelo - izblajhati 2-3 puta i onda prebojati najsvijetlijom pepeljastom bojom

adriana7
06.05.2007., 13:35
jesam ja radila preljev sa tim bojama sa nekom radiant brown nijansom. ispalo mi puno tamnije i crvenkasto. a mene odusevila paleta boja, bas su cool:D
kako si preljev radila?

hannah_st
06.05.2007., 19:25
NAJVECI OTROV ZA KOSU I KOZU TRENUTNO NA TRZISTU...:flop: :flop: :flop:

Orca26
08.05.2007., 22:50
cao.
ja sam upravo stavila boju V46

super je primilo i na tamnu podlogu, cini se bas ok.
sjaj je odlican;) a inace sam zadovoljna Palette farbama, skroz mi ok kosa s njima. Cim promijenim proizvodjaca...nesto ne stima.
nopr.meni loreal za kosu uopce ne odgovara.
Uglavnom , desetka za ove boje;)
ova moja je neka CYBER PURPLE VIOLETT

Orca26
08.05.2007., 23:01
http://img398.imageshack.us/img398/953/v46js1.jpg

patientia
08.05.2007., 23:24
Da se barem decki u stvarnosti farbaju u takve boje...

Crow Jane
09.05.2007., 19:05
ja sam prbala crnu i boja je super jako sjajna i kosa je mekana

I ja, i slažem se s konstatacijom :cerek:

Ali, boja se začas skine.:rolleyes: Nije ništa trajnija od, primjerice, Nutrisse.

nisamlu
09.05.2007., 20:13
0rca 26, kakva ti je bila podloga pre farbe? koliko tamna?

inra
09.05.2007., 23:03
ja sam je stavila prije nekoliko dana. neku jaču crvenu na moju smeđu kosu. i nikada mi niti jedna boja nije tako dobro uhvatila. također niti jedna mi nije tako isušila kosu (kao slama je danima već unatoč raznim tretmanima). druga mana je što sam od tada 3-2 puta prala kosu i svaki put iz nje još 'izlazi' boja. a kažu superpostojana.

Prixie
10.05.2007., 15:46
a kažu superpostojana.
dupe moje postojano...ja sam isprobala 2 nijanse crvene, kao prvo, ni priblizno boja nije ko na kutiji, ali ni priblizno(dok sam recimo neke druge isprobavala i bar je slicna boja ispala), a isto tak na onoj umjetnoj kosici na polici potpuno drugacija boja nego na kutiji-i na mojoj glavi:rolleyes: a kao drugo, pa to se ispire ko blesavo, prije prvog pranja je ok boja, ali onda postaje sve narancastija, i trebala bi se farbati valjda svaka 2 tjedna, a to mi je katastrofa...utrljavati te kemikalije...:flop: ma sve je to isto, postojana boja-ali ne!

patientia
10.05.2007., 15:50
Crvene boje su najmanje postojane :(

Miss Poison A.
26.05.2007., 17:49
Cure, trebam pomoć. Imam ovakvu kosu :
http://img525.imageshack.us/img525/835/kosaxu3.jpg (http://imageshack.us)
a htjela bi ovakvu, ili bar svijetlo smeđu.
http://img510.imageshack.us/img510/5293/normallast18eg5.jpg (http://imageshack.us)
Vjerojatno su ovo ekstenzije, al jer zna tko kako bi mogla postić taj efekt svjetlijih vrhova, zapravo svijetlije kose..
Jer se to može bez izvlačenja nekih pramenova,šta ja znam. I bez blajhanja?

gica
26.05.2007., 19:27
...kad ti ovo ljeto izgori od sunca doći će baš na tu nijansu:zubo:

Miss Poison A.
26.05.2007., 19:29
...kad ti ovo ljeto izgori od sunca doći će baš na tu nijansu:zubo:
Hahaha... :rofl:
I to kaj veliš.. :zubo:

Marcellina
26.05.2007., 19:37

Jebote, isti slučaj kod mene, ja to isto želim!

Doduše moji vrhovi su još tamniji, toga me strah, jer mi je jedna tamno smeđa povukla na crno, i baš sam ovo ljeto se dogovarala sa prijateljicom frizerkom da me posvijetli. Mislim da ti to nikako ne može proć bez blajha, bar znam da je kod mene tako.

Uglavnom mislim da su to tanki višebojni pramenovi, pa preko toga preljev da malo ujednači boju...

E da i to nisu klasični pramenovi nego tzv. balijaž (ne znam kako se točno piše) odnosno pramenovi od pola glave, i mislim da je to super baš za ovaj moj slučaj kad su vrhovi tamniji od tjemena.

Miss Poison A.
26.05.2007., 19:57

Doduše moji vrhovi su još tamniji, toga me strah, jer mi je jedna tamno smeđa povukla na crno, i baš sam ovo ljeto se dogovarala sa prijateljicom frizerkom da me posvijetli. Mislim da ti to nikako ne može proć bez blajha, bar znam da je kod mene tako.

Uglavnom mislim da su to tanki višebojni pramenovi, pa preko toga preljev da malo ujednači boju...

E da i to nisu klasični pramenovi nego tzv. balijaž (ne znam kako se točno piše) odnosno pramenovi od pola glave, i mislim da je to super baš za ovaj moj slučaj kad su vrhovi tamniji od tjemena.
Da i ja mislim da su pramenovi pa preljev. To cu radit. Samo poslije ljeta jer mi se sad ništa u vezi kose kad je takvo sunce ne isplati.

Marcellina
26.05.2007., 20:21
Da, da i ja mislim to poslije odmora, još je bolje kad ti se ova boja koju imaš dobro ispere, meni je rekla prijateljica da se ni slučajno više ne bojam, tako da me ona za nekih 2-3 mjeseca može sredit...

Jedino me malo izrast zeza, ali tješim se da se ne vidi toliko pošto moja boja i tako ide od tjemena svjetlije prema tamnim vrhovima... :zubo:
tako da se taj prijelaz nove nebojane kose ne vidi toliko, ali uf jedva čekam novu bojicu! :cerek:

ciganche
26.05.2007., 22:38
ista stvar kod mene i ja želim tu boju :cerek:
samo što ja nisam smeđa nego potpuno crna-prirodna pa baš i ne znam kako ću to izvest

crazybee
27.05.2007., 14:04

zove se balayage, i ja sam to jednom vani radila, al se bojim u zg-u da me neko ne unakazi (inace ne volim farbat kosu)
obicno mi i sama tak ispadne prek ljeta, al ak neko zna frizaca koji to moze dobro slozit nek mi se javiiiiiiiiii :kiss:

girly-girl
27.05.2007., 17:48
to su pramenovi, koliko ja vidim.. odi u frizerski, pokaži sliku i pitaj da li je to moguće napraviti na tvojoj kosi..

mousse od čokolade
27.05.2007., 18:37
super boja! meni je eto prirodno nesto ovako: pri vrhu i korijenu tamno blond, po sredini med-svjetlo smeda - na vrhovima skroz svjetlo plava....al sam sarena :D

ja bi se ofarbala u ovakvu boju kakvu Summer fura :(

Miss Poison A.
27.05.2007., 19:40
to su pramenovi, koliko ja vidim.. odi u frizerski, pokaži sliku i pitaj da li je to moguće napraviti na tvojoj kosi..
Hoću da.. :)
Samo poslije ljeta kad mi kosa dodatno posvijetli.
Inače, da sam prirodno svijetla, ovo bi bila moja boja.
http://img522.imageshack.us/img522/9244/petravt8pl5.png (http://imageshack.us)

To bi sad na moju tamnu kosu i tamnije obrve bilo smiješno.i teško za održavat pretpostavljam. Mada mi je želja jednom se ofarbat u plavo.Al mi je šteta kosu kurit tako da ništa.

quad_machine
27.05.2007., 19:48
prije nekoliko mjeseci sam ofarbao kosu, koja je prije toga prosla grozne tretmane blajhanja u kucnoj radinosti :) farbao sam s nekom tamno smedjom (kao moja prirodna boja), i prvih par pranja kosa mi je bila crna, a onda je postupno s pranjima posvjetlila i dosla na moju prirodnu boju. sad nekoliko mjeseci nakon toga kosa mi izgleda kao da imam pramenove, jer se boja na mjestima isprala, pa se vide pramenovi zblajhane kose... kojom bojom da sad pofarbam da mi se ne vide pramenovi? ako uzmem istu boju kao zadnji put hoce li mi sad kosa biti tamnija, buduci da ovaj put radim na tamniju podlogu?
nadalje, kosa mi je na prednjem dijelu glave skroz ravna, a na straznjem dijelu glave skroz kovrcava... kako da ujednacim kosu, tako da je ili jednako ravna ili jednako kovrcava i naprijed i natrag? bez peglanja i tih gluposti jer bas i nemam vremena za frizuru radit...
jel bolje susiti kosu fenom ili pustati da se sama osusi nakon pranja? imam prilicno suhu kosu btw, tako mi je bar rekla frizerka kad sam bijo na sisanju. koliko cesto valja sisati kosu, dali samo vrhove skratiti ili?
thx na odgovorima :zubo:

Euterpa
28.05.2007., 11:18
što se farbe tiče - kod frizera!

nadalje, kosa mi je na prednjem dijelu glave skroz ravna, a na straznjem dijelu glave skroz kovrcava... kako da ujednacim kosu, tako da je ili jednako ravna ili jednako kovrcava i naprijed i natrag? bez peglanja i tih gluposti jer bas i nemam vremena za frizuru radit...

..onda nikako, jedino da se ošišaš toliko kratko da se ne kuži frčkava kosa ili obrij glavu! :D

Niw
28.05.2007., 14:50
I ja sam puno puta prelazila iz blajha u prirodnu smeđu.
Moj savjet, uzmi boju malo svijetliju od tvoje prirodne boje.
Najbolje ti je sušiti kosu na zraku i ošišati se pa nećeš imati problema. :)

Aberzeiah
28.05.2007., 14:50
ja sam isto to htjela,pa sam kupila od loreala onu feria,kao da malo posvijetlim kosu i ispala narančasta.. ogavno..
usput,ima ko kakvu dobru farbu za preporučit?
trebam čokoladno smeđu!!!!!!!
thnx

Miss Poison A.
28.05.2007., 19:55
ja sam isto to htjela,pa sam kupila od loreala onu feria,kao da malo posvijetlim kosu i ispala narančasta.. ogavno..
usput,ima ko kakvu dobru farbu za preporučit?
trebam čokoladno smeđu!!!!!!!
thnx
ma koma. ja se više ne farbam bez frizerke. do sad sam uvijek nešt zajebala. osim kad sam se farbala sa schwarzkopft brillance smeđom bojom. Ta mi je ispala baš ko ova gore na slici ( prvi post ). bez imalo crvenog pigmenta. onda sam dala da mi frizerka stavi preljev i sranje. smeđa je povukla na crvenkastu jer imam crveni pigment. Sad je dobra jer se isprao preljev. :zubo:

Samantha
28.05.2007., 20:00
koja je to schwarkopft?broj molim lijepo?
na koju sliku mislis,prvu il drugu?

Aberzeiah
28.05.2007., 20:01
ma koma. ja se više ne farbam bez frizerke. do sad sam uvijek nešt zajebala. osim kad sam se farbala sa schwarzkopft brillance smeđom bojom. Ta mi je ispala baš ko ova gore na slici ( prvi post ). bez imalo crvenog pigmenta. onda sam dala da mi frizerka stavi preljev i sranje. smeđa je povukla na crvenkastu jer imam crveni pigment. Sad je dobra jer se isprao preljev. :zubo:

o,majke ti. tak i meni. koju točno si uzela????????
jer ja isto imam taj fakin crveni pigment i sve smeđe povuku na smeđe-crvenkastu. bljak! :flop:

Samantha
28.05.2007., 20:09
ja koristim ovu (http://www.garnier.co.uk/_en/_gb/our_products/products_haircolor.aspx?tpcode=OUR_PRODUCTS^PRD_HA IRCOLOR^BELLE_COLOR^BELLE_COLOR_DISCOVER&prdcode=P54001&varcode=5021044008413)boju i neko vrijeme mi je ispadala bas kao na primjeru kose na slici,a onda je poceo crveni pigment da izlazi:mad:

Aberzeiah
28.05.2007., 21:21
hitno se traži smeđa farba koja nema crveni odsjaj ni nakon par ispiranja!!!:zubo:

Samantha
28.05.2007., 21:30
i koja nakon ispiranja ne ide na oker,narandjasto....

lianne
28.05.2007., 21:30
a ja imam prirodnu kosu sa slike br.2 i patim na boju sa slike br.1:rofl:

Samantha
28.05.2007., 21:31
a jel ti prirodna s slike 2?

lianne
28.05.2007., 21:40
a jel ti prirodna s slike 2?
je..bas takva...jedino je na glavi malo svijetlija(kod cure mi se cini da je gotovo crna uz tjeme)to je smeda sa svijetlijim vrhovima..sunce i poroznost(starost)kose u vecini slucajeva rezultira svijetlijim vrhovima na prirodnoj dugoj kosi :zubo:
no trenutno prelazim iz faze 1 nazad u fazu 2..tj.bojala sam se u tamno smede(gotovo crno..patim na tu tamno tamno smedu :cerek: )
no nema mi vise castinga+ne da mi se zezati sa svijetlijim izrastom(ogavno zna izgledati na suncu iako se jako ne kuzi)pa se vracam u prirodnu :zubo:

Miss Poison A.
28.05.2007., 22:20
Ma joj. Ostavit cu ja lijepo svoju smeđu boju.Samo cu se poslije ljeta još jednom ofarbat.Zapravo stavit preljev koji ne vuce na crvenkastu i to je to.neznam zašto mi žene uvijek želimo nešto drugo.Baš sam pitala dečka šta misli o toj kosi na slici br. 2, i on kaže okej je. Ja pitam, a šta misliš da se ofarbam na plavo poslije ljeta? A on meni, šta nemožeš jednostavno ostavit tu kosu kakvu imaš i ne brljat. Zašto vi žene stalno nešto mjenjate.A da si plava, za tjedan dana bi se vratila u smeđu. :o

Ima dečko pravo. Neda moju kosu uglavnom. :kiss:

Samantha, to ti je ova boja.
http://www.beaute-test.com/brillance_schwarzkopf.php
Mislim, takva je ambalaža. Al neznam koji broj farbe jer sam se davno farbala. Mislim da piše na kutiji, prirodno smeđa. Jedino mi s tom smeđa nije vukla na crveno al mi je ispala malo tamnije smeđa dok se nije malo isprala. Jedina mana je što Loreal farbe imaju znatno bolje regeneratore one koje dobiješ sa farbom.

Samantha
28.05.2007., 22:44
Ma joj. Ostavit cu ja lijepo svoju smeđu boju.Samo cu se poslije ljeta još jednom ofarbat.Zapravo stavit preljev koji ne vuce na crvenkastu i to je to.neznam zašto mi žene uvijek želimo nešto drugo.Baš sam pitala dečka šta misli o toj kosi na slici br. 2, i on kaže okej je. Ja pitam, a šta misliš da se ofarbam na plavo poslije ljeta? A on meni, šta nemožeš jednostavno ostavit tu kosu kakvu imaš i ne brljat. Zašto vi žene stalno nešto mjenjate.A da si plava, za tjedan dana bi se vratila u smeđu. :o

Ima dečko pravo. Neda moju kosu uglavnom. :kiss:

Samantha, to ti je ova boja.
http://www.beaute-test.com/brillance_schwarzkopf.php
Mislim, takva je ambalaža. Al neznam koji broj farbe jer sam se davno farbala. Mislim da piše na kutiji, prirodno smeđa. Jedino mi s tom smeđa nije vukla na crveno al mi je ispala malo tamnije smeđa dok se nije malo isprala. Jedina mana je što Loreal farbe imaju znatno bolje regeneratore one koje dobiješ sa farbom.

a imas koju lorealovu preporucit?da ne baca na crveno.

Miss Poison A.
29.05.2007., 14:41
Hm. Kad sam se prvi put uopće farbala, bilo je to sa nekom Lorealovom. Bila je smeđa, isto neka natural uglavnom. Ni ta mi nije bacala na crveno. Više je vukla na crno :zubo: al je bilo poslije ljeta kad sam bila tamna ko cigan pa mi nije smetalo. Al ispala je tamnija nego sam očekivala uglavnom. Neznam više koja je ambalaža. Znam da mi je kosa bila meka i sjajna od njihovog regeneratora. :s
Inače mi je Loreal najbolji za njegu kose.Uzmi bilo koju prirodu nijansu smeđe. Bitno da ne piše mahagonij i to. Lorealove farbe su inače super.

nisamlu
29.05.2007., 19:51
koju boju pramenova preporucujete uz crnu kosu? kosa mi je ravna i duzine do kraja ledja :brukica: posto ce pramenovi biti ekstenzije, sve boje dolaze u obzir. slike bi mi bile od velike pomoci :cerek:

boki
29.05.2007., 21:08
ako ce biti ekstenzije, onda stvarno nemas frke :top:
super idu skroz bijeli, crveni ili ljubicasti, to je sve sto mi pada na pamet
za ostale boje mislim da bi djelovale neukusno na crnoj podlozi

nisamlu
29.05.2007., 21:11
joj nemoj mi samo ljubicaste pominjati :) zadnjih mesec dana sam se mucila da izvucem ljubicastu boju kose i na kraju sam se ponovo vratila u crno :)
i ja misilm da su najbolji skroz beli, vec sam i kupila pakovanje kose u toj boji... mada mi je ostalo par ljubicastih farbi pa mozda prefarbam koji pramen u ljubicasto :)

boki
29.05.2007., 21:18
onda stavi bijele, ionako nikad ne bi mogla dobiti skroz bijelu boju na crnu podlogu pa iskoristi takve ekstenzije

*Fenrir*
30.05.2007., 00:18
a da probaš staviti onakve crne pramenove s tamnoplavim odsjajem? to bi lijepo izgledalo a opet ne bi previše odskakalo ko recimo bijeli koji po meni nikako ne pristaju. izgledat ćeš ko vještica s takvom dužinom i bojom kose i na to bijelim pramenovima.
samo tamnoplavi bi ti pasali jedino ako imaš blijedu put i sive ili plave oči.
ljubičasti isto tako.
dok su crveni bolji ako imaš zelene i smeđe i tamniju put, makar pašu i na svijetlu.

Ziki
30.05.2007., 09:55
Joj, sjećam se jedne cure s faksa koja si je na crnu kosu stavila 2 bijela pramena: Prozvali smo je vještica. :amen: Meni to nikako nejde.
I sama imam tamnosmeđu, skoro crnu kosu, i najbolje mi pašu crveno-ljubičasti pramenovi.:cerek: (samo mi se brzo isperu :E , pa ih više ne stavljam)

A, možda bi dobro izgledala neke tamnosmeđe nijanse, par nijansi svjetliji od tvoje boje. I ja si o tome razmišlljam, al neznam kak bi ispalo.:misli:

Elektra
30.05.2007., 10:12
Ja sam daaaavnoooo na crnu kosu imala ljubičaste pramenove i super je izgledalo :)

~Jesen
30.05.2007., 10:39
da li jači hidrogen garantira dulju postojanost boje?
ili da koristim 3% ako mi ga kosa prima (a prima)?

ako je tako, jel onda pametnije rjeđe se farbat - s npr. 6% hidrogenom, pa ti boja kao manje izblijedi, ili se nešto češće farbat s 3%-tnim pa češće osvježiš boju? ako uopće stoji gornja pretpostavka..

što je manje štetno za kosu? :misli:

Esni
30.05.2007., 10:50
Ovisi u koju boju bi se farbala!!!?????

~Jesen
30.05.2007., 10:58
original sam pepeljasto tamnoplava, par godina se farbala u sve nijanse crvene - od mrkve do najtamnije bordo. sad prije farbanja u tamnosmeđu mi je bila isprano narančasta. uglavnom, farbam se u kava-tamnosmeđu. s 3%hidrogenom mi hvata bez problema. al evo, već jako brzo nakon farbanja mi od ispod izbija narančasti pigment.
pa se pitam šta i kako sljedeći put,
a htjela bi uzet u obzir i da će ljeto i sunce i more i bla bla.. pa ne znam šta je pametnije, s obzirom da će se boja ionako ispirat.
možda češće farbat, a s 3%... ne znam, zato i pitam. :confused:

mislim, kosa mi voli pucat i tako.

marvelN
30.05.2007., 13:17
Boja se ispire i sa 6% hidrogenom.... ja sam eksperimentirala; farbam se keune srednje smeđom bojom, prije sam koristila 6% hidrogen a sad sam prešla na 3% hidrogen. Meni se ispire boja istom brzinom....
Samo ne kužim ak imaš pepeljastu prirodnu kosu od kud ti izbija narančasti pigment..... Možda da promjeniš boju?

jagodica-bobica
30.05.2007., 13:32
Sa jacim hidrogenom se razvija svijetlija boja. Meni sve smedje nijanse ispadnu tamno smedje sa 3% hidrogenom. A ispira se isto kao sto neko vec rece.

~Jeseni isprazni pm box, danima ti pokusavam peem-at

nisamlu
30.05.2007., 13:33
http://http://img261.imageshack.us/img261/6582/process2bq2.th.jpg (http://img261.imageshack.us/my.php?image=process2bq2.jpg)

jel vam i ovako nesto kao vestica? :)

nisamlu
30.05.2007., 13:37
http://img261.imageshack.us/img261/6103/kosano4.th.jpg (http://img261.imageshack.us/my.php?image=kosano4.jpg)

ili ovako nesto?

~Jesen
30.05.2007., 13:40
@marvelN, zato što već par godina farbam kosu u crvenkaste nijanse, ko što sam rekla- od mrkva narančaste do bordo-tamnoljubičaste. ne da se crveni pigment! odmah nakon 2 pranja izbije.

al dobro, sad vidim vaša iskustva pa ću radit tako ko što sam mislila..
3% hidrogen, i ja također koristim Keune boju. tnx!

~Jeseni isprazni pm box, danima ti pokusavam peem-at
evo, sad mi nabiralnik diše. :zubo:

*Fenrir*
30.05.2007., 13:47
ne, to mi je samo užasno.:rofl:

no, kosa je tvoja. ako se tebi tako sviđa, samo daj :top:

Miss Poison A.
30.05.2007., 14:06
http://img261.imageshack.us/img261/6103/kosano4.th.jpg (http://img261.imageshack.us/my.php?image=kosano4.jpg)

ili ovako nesto?
Ovo mi je preeestrašno. :eek:
Ko ona iz 101 dalmatinac.

patientia
30.05.2007., 14:21
Agviljera je prestrasna sto god imala na glavi...

Miss Poison A.
30.05.2007., 16:13
Agviljera je prestrasna sto god imala na glavi...
A i to šta kažeš.

Ja sam inače ljubiteljica prirodnih nijansi. Općenitno ne volim neprirodan izgled i boju kose, obrva i slično pa mi ovo bijelo na crno nije baš lijepo.

boki
30.05.2007., 17:31

ili ovako nesto?

drago mi je da si ovo sama nasla i da ti se sviđa, jer sam ti ja bas mislila predloziti ovakvo nesto, ali sam oklijevala jer bi me mozda popljuvala :)
ta frizura mi je zakon, Christina mi je jedna od idola sto se tice frizura

*Fenrir*
30.05.2007., 20:56
Christina mi je jedna od idola sto se tice frizura

pored toliko ljudi sa doista lijepom kosom i frizurama... :confused: :rofl: :rofl:

nisamlu
30.05.2007., 21:18
drago mi je da si ovo sama nasla i da ti se sviđa, jer sam ti ja bas mislila predloziti ovakvo nesto, ali sam oklijevala jer bi me mozda popljuvala :)
ta frizura mi je zakon, Christina mi je jedna od idola sto se tice frizura

ne bih te popljuvala, christina mi je sto biste vi rekli ``opcenitno`` uzasna ali mi je ova slika slicna necemu sto bih mogla da nosim. iako uglavnom svi kazu da bi izgledala kao vestica, moj stil je dosta drugaciji od christininog... dobicete slike ako uradim ove pramenove pa procenite sami :top:

boki
30.05.2007., 23:07
pored toliko ljudi sa doista lijepom kosom i frizurama... :confused: :rofl: :rofl:

a sta cu kad volim platinasti, bijeli, izblajhani look
i to obavezno na dugu kosu

boki
30.05.2007., 23:40

gdje si nasla ovu sliku, jel mozda u nekoj Christina Aguilera galeriji?

mozes staviti i crvene ekstenzije, nesto poput ovog:

http://img472.imageshack.us/img472/7127/christinaaguilera1lm6.th.jpg (http://img472.imageshack.us/img472/7127/christinaaguilera1lm6.jpg) http://img466.imageshack.us/img466/3484/christinaaguilera2jk8.th.jpg (http://img466.imageshack.us/img466/3484/christinaaguilera2jk8.jpg)

Ziki
31.05.2007., 20:33
gdje si nasla ovu sliku, jel mozda u nekoj Christina Aguilera galeriji?

mozes staviti i crvene ekstenzije, nesto poput ovog:

http://img472.imageshack.us/img472/7127/christinaaguilera1lm6.th.jpg (http://img472.imageshack.us/img472/7127/christinaaguilera1lm6.jpg) http://img466.imageshack.us/img466/3484/christinaaguilera2jk8.th.jpg (http://img466.imageshack.us/img466/3484/christinaaguilera2jk8.jpg)

:eek: :Pop: :trk: :brukica:

Dolores_Claiborne
19.06.2007., 15:18
Znam da se minival najbolje prima kad je kosa prljava, ali kaj s farbanjem? Na čistu ili prljavu kosu? Pritom mislim na Lorealove farbe

~Jesen
19.06.2007., 15:21
meni su rekli na suhu i prljavu. navodno ne zato što će boja bolje primit nego zato da se sama vlas tako manje ošteti.

Dolores_Claiborne
19.06.2007., 15:23
meni su rekli na suhu i prljavu. navodno ne zato što će boja bolje primit nego zato da se sama vlas tako manje ošteti.

onda se moja definitivno neće oštetiti :zubo: :no:

tnx :)

buca_ljuca
19.06.2007., 16:24
na prljavu da se manje osteti

malena_mrvica
03.07.2007., 11:42
ja imam dosta neugodna iskustva s tim pramenovima:mad: neki su mi od 9% hidrogena otpali jednostavno dok sam se češljala:eek:
šta da radim? možđda da pramenove više ne izvlačim uz pomoć blajha, nego sa farbom nekom?:confused:
HELP

Kristina19
03.07.2007., 12:35
ja imam dosta neugodna iskustva s tim pramenovima:mad: neki su mi od 9% hidrogena otpali jednostavno dok sam se češljala:eek:
šta da radim? možđda da pramenove više ne izvlačim uz pomoć blajha, nego sa farbom nekom?:confused:
HELP

Ja sam zadnja dva puta radila s farbom. Ovisi kakvu kosu imaš. Ak je tamna, s farbom ti neće nikak ispast.

vilinska musica
03.07.2007., 14:07
hm. sta to uopce znaci s farbom ili blajhom? pa u svakoj farbi ima hidrogena, sta ne?

girly-girl
03.07.2007., 14:21
da, ali je drugačije kad radiš pramenove samo sa blajhom..
ja uvijek sam blajhom, i nemam problema..

malena_mrvica
03.07.2007., 15:07
a koliko postotni hidrogen stavljaš?

snjoxi
03.07.2007., 15:53
kaj su ti otpali cijeli pramenovi kose?! koma zvuci..
meni moja uvijek pramenove radi sa blanšom (pitam ja jel to blajh, ona veli - ne, blanš :zubo:)
al kak imam svijetlu kosu, ful mi kratko drzi, manje od 10 min i ispadne taman - plavo, al ne onak zuto, par nijansi svjetlije od moje kose.

oliva_bobica
07.07.2007., 22:33
Koja je najbolja marka farbe za kosu?

ksenci
08.07.2007., 00:07
nemam pojma. valjda ono što mi frizerka izmiješa u salonu...a ni sama neznam kaj. bitno da ona stavi puno peroksida:)

Narcissa Malfoy
08.07.2007., 15:42
Ja sam super zadovoljna sa L'Oreal Preferance - Brasilia
to ti je neka tamno, tamno smeđa, skoro crna i uopće se ne ispire.
Inače, od kad farbam kosu uvijek koristim L'Orealove boje ( probala Casting, Feriu ) i nikad me nisu razočarale
Mislim ono...Jer ja to zaslužujem:p

gica
08.07.2007., 16:22
...to ti poprilično ovisi o tome koju nijansu želiš postić...al sa loreal feriom ne možeš pogriješit...evo ja sam nakon dugo vremena uzela neku garnierovu i duboko požalila....boja sranje, kosa ko slama...

Kyra
08.07.2007., 22:29
Vidim da si iz Rijeke...
Ja koristim Alter ego farbe. To je talijanska profesionalna linija. Imaš je za kupit u Konzumu Škurinje na prvom katu. Jako kvalitetne i ima puno lijepih nijansi.