View Full Version : Sve o farbama za kosu, bojanju, pramenovima....
stranice :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Skviki, puno ti hvala! Davno sam se farbala, ali vec mi je izrasla kosa, tako da cu probati sa nekom tamnom privremenom :)
Rock Star
08.10.2007., 19:35
da, ima malo plavih nijansi. dok sam ja koristila casting bile su samo dvije bas svijetlo plave-ta svijetlo plavo zlatna(tu sam i ja koristila) i jos neka bijelo plava
a tim da kod nas uopce nije bilo tih plavih nego samo u inozemstvu. nasi su uvozili samo smede, crne i crvene i nije mi jasno zasto:confused:
s obzirom da si vjerojatno koristila istu nijansu kao i ja prije definitivno ces bit plava, ak sam ja s castingom dosla od srednje smede do plave ti ces sigurno.
jos par puta prefarbas. tebi bi moglo i prije ulovit kad si sad vec zlatna. meni je prvi put bilo svijetlo smede. al ja sam na smede stavila
Polako mi se je počela ispirati i svaki dan sam sve zadovoljnija. Ipak, stavit ću je opet u dogledno vrijeme.
Hvala na savjetima još jednom. :mig:
eeennniii
09.10.2007., 01:37
Polako mi se je počela ispirati i svaki dan sam sve zadovoljnija. Ipak, stavit ću je opet u dogledno vrijeme.
Hvala na savjetima još jednom. :mig:
ma nema na cemu, e da, zaboravila sam ti to rec-s pranjem ce ti boja posvijetlit:cerek:
Rock Star
09.10.2007., 19:06
Je, već mi je danas svjetlija. Na suncu skroz drukčije izgleda, a ovisi i koji šampon koristim.
Ma, ja sam skroz zadovoljna, samo mi je bio blagi šok kad sam vidjela da nisam žuta jer sam takva, s varijacijama na temu, već godinama.
eeennniii
09.10.2007., 21:54
Je, već mi je danas svjetlija. Na suncu skroz drukčije izgleda, a ovisi i koji šampon koristim.
Ma, ja sam skroz zadovoljna, samo mi je bio blagi šok kad sam vidjela da nisam žuta jer sam takva, s varijacijama na temu, već godinama.
posvijetlit ce ti jos dosta s pranjem, sjecam se dok sam ja ono jednom predugo drzala i ispala narancasto plava da mi je brzo posvijetlila pranjem u plavu:cerek:
uvijek mi je puno posvijetlila s pranjem..
Rock Star
09.10.2007., 23:19
Super onda, budući da perem kosu skoro svaki dan...
electric_barbarella
11.10.2007., 19:40
Naime prvi puta sam se farbala,inace sam do sada radila pramenove koji ne doticu kozu...super sam zadovoljna s farbom i s kosom ali koza skroz uz liniju rasta mi je doslovce spaljena,crvena i krastava!
HELP! Postoje li nekakve kremice,ulja,balzami s kojima da to mazem da mi sto brze prodje!
Nina-01
11.10.2007., 20:27
Trebala si zaštiti tjeme prije farbanja. Postoji puno preparata za to.
Špricaj si tjeme sa termalnom vodom, ja Uriage koristim, i maži sa Bepanthene kremom. Proći će za tjedan dana, nije to niš strašno.
Možeš u ljekarni kupiti i neku kremu za oporavak kože.
Nemoj stavljati nikakve preparate blizu tjemena, npr. lak, gel i sl.
Imaš od Keune Phyto sprej sa mineralima, probaj s tim, preporuča se i za kožu nakon depilacije.
Verona_V
11.10.2007., 21:30
Meni je za iritirano vlasište idealno ovo - garnierova maska za vlasište (inače je protiv peruti), avonova pjena za vlasište, fitoval losion protiv opadanja kose
EkatarinaVelika
11.10.2007., 21:37
Pantenol mast / krema.
londres
12.10.2007., 08:35
Zanima me koja je najbolja nijansa plave za više roskasti ten-neka gold ili pepeljasta?
Rock Star
12.10.2007., 14:03
Po meni, gold. Jer sam i ja roskasta.
wondergirl21
12.10.2007., 15:39
je gold, pepeljasta nikako
electric_barbarella
12.10.2007., 17:18
thanx muchas! probat cu s aloe verom i imam avene-ovu termalnu vodu ;)
ljubimteucelo
12.10.2007., 19:35
Koliko najmanje vrimena treba proc izmedju dva bojanja? Falila sam boju, zelim je sta prije minjat, ali ne zelin totalno unistit kosu.
čime si je farbala (kakvim tipom boje) i u koju boju?
na koju boju se želiš vratit/promijenit?
ljubimteucelo
12.10.2007., 20:44
Trajna. Uzela sam dvije boje, jednu krivu, sad mi je pola kose u jednoj, a pola kose u drugoj boji. :D Zelim da bude cila u istoj, razlika je u nijansi, ali ipak se skuzi.
pričekaj dva tjedna ako si se farbala u tamniju boju (koja potamnjuje),
barem 3 tjedna pričekaj ako si se farbala u boju koja posvjetljuje
Prirodno sam tamno plava, 1 u dvije godine stavim svjetlije pramenove. E sad, došlo mi da probam tamnije pramenove, npr. smeđe, rijetke. Probao tko ili tko ima viziju kako bi to izgledalo?
Rock Star
18.10.2007., 23:17
Frendica si je baš stavila na tamnoplavu kosu, izgleda ko zebra.
Al ne znam koliko sam objektivna, ne volim baš pramenove, pogotovo one gdje se točno vide kraj i početak pramena. Draže mi je kad je to zamršenije, tipa ovoga kod Shakire...
http://img84.imageshack.us/img84/1479/shakirafijacionoralvol1rv8.th.jpg (http://img84.imageshack.us/my.php?image=shakirafijacionoralvol1rv8.jpg)
jelka2007
19.10.2007., 11:01
Hej Rock Star!
Možeš mi pls reći gdje si kupila Lorealov Casting? U Zagrebu? Ja sam koristila tamno smeđu godinama (fenomenalno mi je pokrivala hrpetinu sijedih, a budući da nema amonijaka, nije mi uništavala kosu, već je poslije farbanja uvijek bila sjajna) i već je godinu danana nemrem nač. Prodavačica u Mulleru na gl. trgu mi je rekla da će doć za mjesec dana i tako već mjesecima...
Viđala sam je jedino po Rovinju, ali neke svijetle nijanse...
Sada mi je posebno važno da nađem neku blagu farbu jer mi je (još iz neutvrđenih razloga) otpalo pola kose. Ošišala sam se vrlo kratko, ali kombinacija jako prorjeđene kose i sjedih vlasi (inače sa smeđokosa) i dalje izgleda bolesno loše...
Ako ima netko neki savjet, bila bih vam zahvalna!
Rock Star
19.10.2007., 11:25
Casting sam do sada vidjela jedino u Mülleru u City Centru One. Tamo imaš svih nijansi, pogtovo smeđih, dok sam ja jedva odabrala plavu, budući da su bile samo dvije nijanse.
Farba je super jer mi je kosa od nje mekana, fina, bujna... Sad, ne mogu baš reći da je to od farbe, već je možda stvar u tome kaj nakon blage farbe i moja njega kose daje bolje rezultate jer se svi ti preparati s manje toga moraju boriti, ali definitivno mi je ovo najbolja farba do sada!
Nadam se da ćeš je uspjeti naći.
Al ne znam koliko sam objektivna, ne volim baš pramenove, pogotovo one gdje se točno vide kraj i početak pramena. Draže mi je kad je to zamršenije, tipa ovoga kod Shakire...
http://img84.imageshack.us/img84/1479/shakirafijacionoralvol1rv8.th.jpg (http://img84.imageshack.us/my.php?image=shakirafijacionoralvol1rv8.jpg)
Ne vidim te slikice koje šaljete preko imageshack.us...:mad: Kako se dobiju pramenovi kojima se ne vidi početak/kraj??
Hannuma
19.10.2007., 12:44
Ne vidim te slikice koje šaljete preko imageshack.us...:mad: Kako se dobiju pramenovi kojima se ne vidi početak/kraj??
Dobiju se tako šta se vuče brdo jaaaaako sitnih svjetlih i tamnih pramenova.
Ali baš sitnih, po par dlakica. Efekt na kraju je ko da imaš jednu toplu boju jer se sve izmješa u jednu nijansu!
edit: ja mislim da bi tebi super stali pramenovi boje lješnjaka od tamnijih!
jelka2007
19.10.2007., 15:13
tnx Rock Star
Rock Star
19.10.2007., 18:32
tnx Rock Star
:mig:
anchy_ri
24.10.2007., 19:08
Pozdrav svima,
imam ravnu i tanku kosu dužine do ispod ramena, boja je sv.smeđa,čak boja meda..... Htjela bih potamniti kosu jer volim tamnije boje po zimi,ali se ne želim farbati pravom bojom i onda čekati vječno da izraste ili se morati farbati svaki mjesec. Zato sam kupila taj instant color od palette-a (boju koja se ispire nakon 6-8 pranja) i color lotion od annyer-a. Da li je itko to probao? Nadam se da to valja....:cerek: Ili ne?:rofl:
jel taj instant color u malenoj vrećici?
ja sam stavljala palette boju koja se ispire nakon par pranja al se ne sjećam kak se točno zvala al bila je u vrećici
bila je crvene nijanse i dobro se primila, super izjednačila izrast s farbanim dijelom ali je ostavljala trag na jastučnici i brijem da ne smiješ pokisnut dok to imaš na kosi :zubo:
isprala se potpuno nakon nekog vremena
za annyer ti ne znam, jedino što sam ikad koristila od te firme bio je svjetlucavi gel za kosu negdje '98
nacy_vu
24.10.2007., 19:17
Pozdrav svima,
imam ravnu i tanku kosu dužine do ispod ramena, boja je sv.smeđa,čak boja meda..... Htjela bih potamniti kosu jer volim tamnije boje po zimi,ali se ne želim farbati pravom bojom i onda čekati vječno da izraste ili se morati farbati svaki mjesec. Zato sam kupila taj instant color od palette-a (boju koja se ispire nakon 6-8 pranja) i color lotion od annyer-a. Da li je itko to probao? Nadam se da to valja....:cerek: Ili ne?:rofl:
Ja sam probala onu paletinu u vrećicama, tu instant color, (al za mene je to color šampon :D ) srednje smeđa nijansa i super sam zadovoljna, već sam stavljala slike al evo link:
http://www.forum.hr/showpost.php?p=10795161&postcount=109
nacy_vu
24.10.2007., 19:19
e da, sad sam se sjetila kad sam uzimala tu instant boju crvenu i stavljala je na plavu kosu. ispala je narančasto i nije se isprala ni nakon 50 pranja, tako da nemoj nikad uzimat crvenu :D
e da, sad sam se sjetila kad sam uzimala tu instant boju crvenu i stavljala je na plavu kosu. ispala je narančasto i nije se isprala ni nakon 50 pranja, tako da nemoj nikad uzimat crvenu :D
e da moja kosa je bila farbana u narančasto i izrast mi je pepeljasto smeđi tak da sam ja dobila baš crvenu boju... :D
ja imam prirodno smeđu,i stavljal sam dvije vrste crvene (ne istodobno)i jedna mi se brzo isprala jedna ne
nacy_vu
24.10.2007., 19:34
da, kad se već priča o toj instant boji jel ona manje oštećuje kosu? pošto se ispire, svi to tu zovu color šampon, pa tak i ja smatram da ne šteti previše.
hrčkica
24.10.2007., 19:35
na jesen se zaželim crvene kose pa stavljam taj preljev od palette...
i ispire se, ali nikad do kraja... bogme mi na proljeće treba full puno vremena da se riješim tog crvenog odsjaja...
ja sam 2 puta stavljala palette preljev. prvi put sam stavila mahagoni i ispalo mi je tamo, tamno crveno (a prirodno imam smeđu neku mišastu boju) i to mi je dosta dugo trajalo...sad nedavno sam stavila tamno smeđu i lijepo mi je ispalo, kosa mi se ffino sjajila i sve, al mi se jako brzo ispralo..nakon 2 pranja valjda je već sve otišlo..sad si planiram staviti čokoladnu :)
anchy_ri
24.10.2007., 20:02
Nacy boja je super, ne znam kakva si inače, ali ovo mi izlea lijepo i prirodno. Da, to je ta u vrećici. Ja sam uzela tamno smeđu, možda sam tu pogriješila jer će biti pretamna, ali tamnu zapravo i želim. Ne znam..... radila sam i preljev kod frizerke, platila 300 kn i ispralo se nakon 3-4 tjedna, to mi je ipak previše novca za par tjedana promjene....:kava:
nacy_vu
24.10.2007., 20:05
Nacy boja je super, ne znam kakva si inače, ali ovo mi izlea lijepo i prirodno. Da, to je ta u vrećici. Ja sam uzela tamno smeđu, možda sam tu pogriješila jer će biti pretamna, ali tamnu zapravo i želim. Ne znam..... radila sam i preljev kod frizerke, platila 300 kn i ispralo se nakon 3-4 tjedna, to mi je ipak previše novca za par tjedana promjene....:kava:
Hvala :) ova jedna boja je 11kn, pa mogla bi se priuštit to svakih 15 dana, samo se moram prvo raspitati koliko to oštećuje kosu a nitko mi ne želi reć :mad: :D
do neke mjere sigurno oštećuje kosu
ja sad recimo svoju puštam da raste trenutno pa koristim te preljeve jer živim u uvjerenju da manje oštećuju, ali po ovome što sam dosad vidjela (unatrag 3 mjeseca se farbam samo s tim vrećica/tubica preljevima raznih proizvođača) ti proizvodi mi dosta suše ove dijelove kose koji su posvijetljeni i farbani su do sad koznakoliko puta...
tak da ni ja ne znam, očito nam treba netko stručan :ne zna:
anchy_ri
24.10.2007., 20:17
Hvala :) ova jedna boja je 11kn, pa mogla bi se priuštit to svakih 15 dana, samo se moram prvo raspitati koliko to oštećuje kosu a nitko mi ne želi reć :mad: :D
E da,manje od 11 kn.:) Koju boju točno imaš? Da se znam mjeriti po tvojoj boji jer sam ja sad prvi put to kupila.....:cerek:
http://img136.imageshack.us/img136/6172/2410072057hl7.th.jpg (http://img136.imageshack.us/my.php?image=2410072057hl7.jpg)
evo ovo sam kupila ja....da mi je znati kako će to ispasti:)
nacy_vu
24.10.2007., 21:06
ja sad recimo svoju puštam da raste trenutno pa koristim te preljeve jer živim u uvjerenju da manje oštećuju, ali po ovome što sam dosad vidjela (unatrag 3 mjeseca se farbam samo s tim vrećica/tubica preljevima raznih proizvođača) ti proizvodi mi dosta suše ove dijelove kose koji su posvijetljeni i farbani su do sad koznakoliko puta...
Baš iz tih razloga i ja koristim :D Sa onim pravim farbama kosa mi nikako ne raste.
nacy_vu
24.10.2007., 21:07
A kako često ih koristiš?
nacy_vu
24.10.2007., 21:08
E da,manje od 11 kn.:) Koju boju točno imaš? Da se znam mjeriti po tvojoj boji jer sam ja sad prvi put to kupila.....:cerek:
http://img136.imageshack.us/img136/6172/2410072057hl7.th.jpg (http://img136.imageshack.us/my.php?image=2410072057hl7.jpg)
evo ovo sam kupila ja....da mi je znati kako će to ispasti:)
Da, ja sam se dvoumila između te i one moje. Na kraju sam uzela middle brown, ta je nijansu svjetlija. I ima neki crvenkasti odsjaj, al mi se sviđa.
http://www.drostra.cz/ProductPictures/Thm/DH48_1.jpg
evo to je ta, samo je sad u onom novom pakiranju, kao što si i ti kupila.
A kako često ih koristiš?
od izlaska do izlaska :zubo:
zaozbač, koristim ih svaka 2 tjedna ovisno o tome koliko sam često prala kosu i koliko mi se brzo isprala
zadnje sam stavljala neku wella viva boju koja je u maloj tubici i traje 20 pranja pa se ta dobro drži nakon 3 tjedna i baš mi je lijepo prikrila izrast (crvenocrna je boja pa valjda zato)
nacy_vu
24.10.2007., 21:18
od izlaska do izlaska :zubo:
zaozbač, koristim ih svaka 2 tjedna ovisno o tome koliko sam često prala kosu i koliko mi se brzo isprala
zadnje sam stavljala neku wella viva boju koja je u maloj tubici i traje 20 pranja pa se ta dobro drži nakon 3 tjedna i baš mi je lijepo prikrila izrast (crvenocrna je boja pa valjda zato)
a jel vidiš neko poboljšanje, bar neko malo, u odnosu na pravu boju?
u biti ne, jer kao što sam gore napisala isušuje mi dosta te otprije trajnom bojom farbane dijelove pa na njih stavljam nekakav serum za vrhove
al ovaj nefarbani dio mi izgleda prilično zdravo :D i raste li ga raste
anchy_ri
24.10.2007., 22:24
Mislim da ću ja stavit sutra popodne tu boju pa što ispadne.:cerek: U najgorem slučaju ću nosit rep tjedan-dva dok ne isperem i ok.:)
nacy_vu
26.10.2007., 20:47
ej, pa ne javljaš kako je ispalo?
djevojka69
26.10.2007., 22:56
ja ima jedno pitanje! ispričavam se ako nisam pogodila temu u kojoj bi ovo pitala, ali evo: imam izrast i nebi se htjela farbati bojom za kosu jer mi je previše počela opadati kosa već sam mislila otići kod frizerke i reći joj da mi stavi samo neki preljev da mi prekrije izrast! sad pitanje: jeli preljev za kosu jednako štetan (kao farba) za kosu?? koliko se brzo ispere?? hvala svima koji će biti ljubazni da mi odgovore i pomognu! :)
Rock Star
27.10.2007., 09:31
Kaj preljev može prekriti izrast? Mislim, u mjeri da se taj izrast toliko ne doživljava kao izrast. Meni nikada nije pomogao, na kraju bih uvijek završila na farbi.
Gipsyqueen
27.10.2007., 14:50
ja ima jedno pitanje! ispričavam se ako nisam pogodila temu u kojoj bi ovo pitala, ali evo: imam izrast i nebi se htjela farbati bojom za kosu jer mi je previše počela opadati kosa već sam mislila otići kod frizerke i reći joj da mi stavi samo neki preljev da mi prekrije izrast! sad pitanje: jeli preljev za kosu jednako štetan (kao farba) za kosu?? koliko se brzo ispere?? hvala svima koji će biti ljubazni da mi odgovore i pomognu! :)
Rock star je u pravu. Preljev ti neće prekriti. Ok, ovisi i koja boja kose je u pitanju, ali npr. ja sam imala plave pramenove na smeđoj kosi i sad stavljam smeđi preljev. Ex-pramenovi su mi ipak svjetliji nego korijen. Jedino farba bi donekle izjednačila, ali meni nije velika razlika pa mi ne smeta:mig: .
djevojka69
27.10.2007., 16:29
ja imam jako svijetlu smeđu(sivkasto smeđu) kosu gotovo pa plavu, tako da se nadam da će mi neka smeđa boja prekriti izrast!
SmoothOperatress
28.10.2007., 19:16
farbala sam se prvi put sa Safirom i bas mi se sviđa kakva boja je ispala:top:
Tople preporuke
Casting Safira su sve kolor samponi nisu farbe...
Curke da s enebi opterecivale
Ako zelite dobru i zdravu kosu i savjete ja sam frizer koliko mogu ovako virtalno vam pomoci vi se obratite na P.M.
Ili na ovom topiku...:mig:
SmoothOperatress
28.10.2007., 21:52
Casting Safira su sve kolor samponi nisu farbe...
od kad se kolorci razvijaju sa hidrogenom?
Pise mi na kutiji trajna farba za kosu:confused:
anchy_ri
29.10.2007., 23:37
ej, pa ne javljaš kako je ispalo?
Nisam imala laptop koji dan.:) Ispalo je sasvim ok, malo neočekivana boja - tamnosmeđa,ali s crvenkastim odsjajem. Ali zadovoljna sam,stoji mi dobro,ne razmazuje se,pokisla sam malo u subotu i ni kap boje nije otišla s glave,a i kad perem kosu ispire se prilično sporo. Sve u svemu-pozitivna iskustva.:cerek:
Svaki preljev svaki color sampon ima izrastak...
Mislim ne moj sad da s efarbas bas tamno usmi neku boju prirodno smedju seticu ili sedmicu u katalogu kad gledas...
I kad gledas u katalog boje idi tamo gdje pise
NATURALE -PRIRODNE
Šta su to ton-na-ton boje?
kiki riki
13.11.2007., 21:43
koja je najbolja plava boja za kosu?onako da ispadne platinasto?mrzim kada plava boja ispadne zuckasto..
već sam postavila ovo pitanje "virtualnom frizeru" al vidim ovdje se govori o farbama. Da li bi neko znao kako da dobijem ovu boju?
http://www.photorola.net/uploads/a48dca949a.jpg (http://www.photorola.net/)
Jučer sam se pofarbala u srednje smeđu al je boja ispala tamna, sad ne znam, ak uzmem neku svjetliju smeđu hoće li mi se primit na ovu taminu??
hvala
Hannuma
14.11.2007., 10:43
Jučer sam se pofarbala u srednje smeđu al je boja ispala tamna, sad ne znam, ak uzmem neku svjetliju smeđu hoće li mi se primit na ovu taminu??
hvala
Niti će se primit, niti je dobro bojat kosu 2 puta u 2 dana.
Operi kosu ovaj tjedan 2-3 puta, dosta toga će ti se isprat..onda nakon toga možeš probat sa nekom drugom bojom...
stavi pakung, kokosovo ulje ili nesto slicno, operi sa zlicicom soda bikarbone u samponu i vise srece drugi put:)
hvala
tesko da ce primiti svjetliju nijansu jel srednje smedja je skro crna boja....
Pusti je sad malo pa da izvuces neke povrsinske pramnove pa da ofarbas u neku svjetliju cokoladu
Barbarellaa
14.11.2007., 13:33
operi 2.3 puta šamponom, ispei čajem od kamilice...koju boju si stavila?ako si stavila loreal teško će se isprat...
Glamazone
15.11.2007., 08:46
ja nikad ne stavljam pramenove 3 dana prije odlaska na more,nego jedno 2-3 tjedna prije,tako mi savjetuje frizer. A onda ju u ta 2-3tjedna intenzivno pazim i mazim jer su ju pramenovi vec dosta isusili tako da na moru koristim samo preparate za sunce.(od Redkena)
kiki riki
15.11.2007., 11:13
već sam postavila ovo pitanje "virtualnom frizeru" al vidim ovdje se govori o farbama. Da li bi neko znao kako da dobijem ovu boju?
http://www.photorola.net/uploads/a48dca949a.jpg (http://www.photorola.net/)
DA ODES U FRIZERA I PONESES SLIKU!TO TI JE NEKA COKOLADNO-SMEDJA SA TAMNO ZLATNIM PRAMENOVIMA.
koja je najbolja plava boja za kosu?onako da ispadne platinasto?mrzim kada plava boja ispadne zuckasto..
Loreal preferance je meni bila dobra.Pazi da na kutiji pise cendre,on bi trebao ubiti to zutilo i dat tu neku platinastu nijansu.Jedino sto nekad zna malo bacit na sivkasto kod prvog farbanja,al se to ispere vec kod prvog pranja
Clarice
15.11.2007., 23:38
bok,
pretpostavljam da se ovo pitanje pojavilo negdje na postovima, ali tako mi se ne da vrtiti sve, ima ih stvarno puno.
Uglavnom, kosa mi je dosta oslabila, suha, prorijedila se i ispada :( tako da sam zadnjih pola godine izbjegavala boje i pramenove.
Kako sad lagano ne liči više ni našto s tolikim izrastom, hitno mi treba neko rješenje.. ali na biljnoj bazi, bez jakih kemikalija, budući me frka staviti išta "jako" na ovak slabu (ali dugu) kosu..
So, ako imate prijedloge za frizera, dućan ili bilo koju drugu opciju, plssssss. :s
Rock Star
16.11.2007., 07:59
Ja ti mogu preporučiti Loreal Casting, boju za kosu bez amonijaka, koja je zaista nježna i meni je kosu nakon bojanja ostavila jako lijepu.
Košta 70-ak kuna u Mülleru.
Clarice
17.11.2007., 18:12
Ja ti mogu preporučiti Loreal Casting, boju za kosu bez amonijaka, koja je zaista nježna i meni je kosu nakon bojanja ostavila jako lijepu.
Košta 70-ak kuna u Mülleru.
Rock Star, you are my inspiration :)
thanx !
Rock Star
17.11.2007., 18:59
Rock Star, you are my inspiration :)
thanx !
:kiss:
Samo javi kak ti je ispalo i jesi li zadovoljna.
profesionalac
18.11.2007., 19:31
Sampon protiv peruti odlicno skida boju s kose... Isprobano.:mig: Malo je zeznutije ako je kosa jako porozna, pa je upila puno boje... Inace, tamnu nijansu umjetne boje je moguce posvijetliti samo blajhom (1 doza blajh praska +1 doza 9%tnog hidrogena + 1 doza regeneratora; nanesti na vlažnu kosu; kontrolirati boju svakih 5 minuta. Za skinuti 1-2 nijanse dosta je 10 minuta) ili specijalnim skidacem boje (npr. ARTECOLOR Remove Color). Naravno, taj tretman ostecuje kosu i treba ga raditi vrlo pazljivo. Svjetlija nijansa boje nece pomoci....
candy girl
18.11.2007., 19:42
hvala
pričekaj da se malo boja ispere
nemoj stavljati bar 2 tjedna nikakve boje na kosu
jer ćeš si oštetiti kosu
bolje da ti je malo tamnija kosa nego kosa uništena kemijom
Pomognite nekom tko je ofarbao pramenove i zanima ga jel valja onaj Head and Shoulders nebthol šampon, a ako ne, koji valja?
Koja je primjerena njega za pramenove?
Nisam metroseksualac i ne pazim baš na izgled, ali opet, zanima me...
Rock Star
19.11.2007., 00:35
Head & Shoulders je totalno smeće, ali eto, moj dečko nikako od njega ne želi odustati. Kosa mu je prekrasna, baš sam ga obradila da je malo pusti... :cerek:
Za kosu s pramenovima vrijede pravila ko i za obojanu, pa bi ti takva njega bila odgovarajuća, ne?
Dakle, imam žarko crvenu kosu (bar se trudim imati ju :zubo: ). Nažalost, gotovo svaka boja nakon nekoliko pranja počne blijedjeti. Trebam prijedlog - koju boju da koristim, kakav šampon, preparate... Zafaljujem. :D
Hannuma
20.11.2007., 14:09
Dakle, imam žarko crvenu kosu (bar se trudim imati ju :zubo: ). Nažalost, gotovo svaka boja nakon nekoliko pranja počne blijedjeti. Trebam prijedlog - koju boju da koristim, kakav šampon, preparate... Zafaljujem. :D
Hm..crvena boja je inaće najteža za održavat, pogotovo ako od ispod kao podlogu imaš nešto svjetlije. Nema ti tu baš puno dobrih savjeta. Naravno možeš koristit od šampona i balzama one za njegu bojane kose, a imaš ih baš i za očuvanje boje... I tu i tamo izmedju bojanja staviš preljev ili neki color, može i neka boja bez amonijaka, da ti osvježi boju...
Rock Star
20.11.2007., 14:58
Lijepu crvenu boju, s dugotrajnim sjajem, imala sam od kane i to one jeftinjare iz DM-a. Ali nije mi baš dobro djelovala na kosu kao takvu, no boja je bila pet plus!
Ima l'oreal kakvih preljeva i koliko preljev uopće dugo drži na kosi?
(ja bih nešto što se brzo spere)
kad sam ja brijala na žarko crvenu prije par godina wella boje su mi se pokazale kao najintenzivnije i postojanije, makar mi je loreal broj jedan bio i ostao :)
Lijepu crvenu boju, s dugotrajnim sjajem, imala sam od kane i to one jeftinjare iz DM-a. Ali nije mi baš dobro djelovala na kosu kao takvu, no boja je bila pet plus!
meni kana i nije toliko oštetila kosu već mi je bilo glupo kasnije kad sam htjela promijenit nijansu trajnom bojom pa mi se boja nije primala jednolično na kosu već sam bila šarena ko klaun i trebala su mi 3 bojanja i prilično drastično šišanje da se kana poništi :eek:
Ima l'oreal kakvih preljeva i koliko preljev uopće dugo drži na kosi?
(ja bih nešto što se brzo spere)
ja u zadnje vrijeme koristim L'Oreal Color Pulse Concentrated Color Mousse jer se želim ošišat tako da mi ostane samo prirodna boja a glupo mi je ić okolo s izrastom pa si nabacim ovo s vremena na vrijeme
http://img126.imageshack.us/img126/3680/plummoussehm4.jpg
postoji u ovim nijansama:
http://img101.imageshack.us/img101/985/colormv7.jpg
inače kupujem tu pjenu u mulleru u ljubljani i dođe desetak € :misli: ne znam jel je ima za kupit u hrvatskoj
pigment ostaje dosta dugo i nakon mjesec dana meni se sasvim ispere s prirodne boje (izrasta), inače imam pepeljasto smeđu kosu koja dobro prima boje a farbam se u crvene nijanse :)
EDIT - ove gore nijanse na slici su američke, boje koje sam ja koristila nema tu :ne zna: ;probat ću nać još slika
evo ovo su nijanse color pulsea s francuskog l'oreal sajta(koji me zbunjuje i ne znam ga linkat):
http://img408.imageshack.us/img408/196/franccolorwd3.jpg
:ne zna:
ja sam koristila nekakvu fuksija nijansu i znam da je bila i modra i svijetlo roza al ne mogu nigdje nać slike više :confused:
Skviki, ne vidim niti jednu slikicu koju si stavila...ali pogledat ću u dm-u ila li uopće takav proizvod. To je pakirano - kako? Kao pjena, u kutijici kao farba...?
ah ne znam zašto se ne vide slikice :tuzni:
pakirano je u malim narančastim sjajnim kutijicama, unutra je mala tubica s pjenom, uglavnom proguglaj L'Oreal Color Pulse pa ćeš vidjet kakvo je pakiranje
uglavnom Wella ti ima sličan proizvod koji sam također koristila zove se Wella Viva colour mousse i ok je, traje čak malo duže na kosi
pa pogledaj jel možda ima ta pjena u dm-u :ne zna:
ta je pakirana u žute male kutijice :)
hrčkica
22.11.2007., 14:14
UPOMOĆ!!!! ja, ovakva mlada, već imam pola glave sijedih... u zadnjih par mjeseci farbala sam se sa garnier belle color, al ona mi se turbo brzo ispire i o5 mi se vide sijede!!! dakle, treba mi preporuka za boju za kosu koja dobro prekriva sijede, ne ispire se brzo i ne uništava kosu (jer je moja jaaako suha)
oliva_bobica
24.11.2007., 15:31
Jel kosi više šteti farba ili hidrogen?....jel točno da što je više hidrogena zamučeno s bojom da če boja duže trajat,manje se ispirat?
Jel kosi više šteti farba ili hidrogen?....jel točno da što je više hidrogena zamučeno s bojom da če boja duže trajat,manje se ispirat?
evo tu ti piše (http://en.wikipedia.org/wiki/Hair_coloring) o kemijskim procesima koji se događaju za vrijeme farbanja
a ovo za više hidrogena nisam nikad čula, znam samo da jača koncentracija hidrogena znači svjetliju nijansu :confused:
Prije osam dana sam kod frizerke napravila crvene pramenove, odnosno izblijedile smo moju kosu (koja je ofarbana u crveno). Nakon toga mi je stavila preljev, međutim crvena boja se uvijek gadno ispire i dobija se onaj "naranđasti" look. To ne volim. Danas sam doma zamutila farbu koju inače koristim, stavila 6% hidrogena i malo vode. Sve to namazala na opranu mokru kosu, držala 15 minuta i zadovoljna sam. Pramenovi se vide, nijansirani su i to onako kako sam htjela, boja cikle :D :D :D
Zombinella
26.11.2007., 01:06
Cure koje se farbaju u crno , koju bi mi preporucile?Dugo vremena sam bila crvena i sad se vratila u crnu( keune) i nisam bas presretna.Pa me zanimaju vase preporuke!
hvala!
Angelica
28.11.2007., 13:22
ja jucer napravila crvene pramenove na smedju kosu (prirodnu, nisam farabala, ni stavljala nista na kosu vec 5 god). I sad mi se ne svidja, uopce mi ne stoji. Meni to nije crveno, vec kao sto je u postu prije, boja cikle. Što mogu uciti da ih isperem? Mogu li staviti kakav kolor šampon da postanu smedji? Koliko uopce treba da se isperu pramenovi? ako treba, mogu prati kosu svaki dan.:(
http://i11.tinypic.com/7yppq86.jpg
http://i2.tinypic.com/8eh91d3.jpg
peri kolko možeš, isprat će se donekle :ne zna:
za koji tjedan prefarbaj i bit će ok :top:
ako ti se baš žuri probaj s onim instant bojama iz vrećice
Angelica
29.11.2007., 21:57
perem vec dva dana (kad perem samponiram dva-tri puta), sve isto. Nije se ni malo ispralo, ma znam da ni ne može tak brzo, ali svaki put mi je pjena od šampona mrvicu roza i onda se razocaram kad stanem pred ogledal, a sve isto.
što se tiče ponovnog farbanja - mogu li staviti neki smeđi preljev pa da prekrije te crvene da onda imam dvije nijanse smedje na glavi? :rolleyes:
a da se cijela ofarbaš u tu boju,tako bude sva ista pa poviše neku smeđu ,ili stvai neku tamniju smeđu neće se mislim skužit razlika toliko
Angelica
29.11.2007., 22:05
moze i to. ne kuzim se bas u boje, pa ne znam kak reagira jedna na drugoj - citaj: bojim se da ne postanem zelena ili narancasta. ako stavim tamno smeđi preljev trebalo bi biti dobro? (necu pravu farbu)
znam da se preljev ispire s vremenom, al nadam se da ce i to crveno otici.
samo necu imati nikakav crveni odsjaj, nista crveno
Snjeguljica*
30.11.2007., 04:03
ja jucer napravila crvene pramenove na smedju kosu (prirodnu, nisam farabala, ni stavljala nista na kosu vec 5 god). I sad mi se ne svidja, uopce mi ne stoji. Meni to nije crveno, vec kao sto je u postu prije, boja cikle. Što mogu uciti da ih isperem? Mogu li staviti kakav kolor šampon da postanu smedji? Koliko uopce treba da se isperu pramenovi? ako treba, mogu prati kosu svaki dan.:(
http://i11.tinypic.com/7yppq86.jpg
http://i2.tinypic.com/8eh91d3.jpg
meni su tvoji pramenovi bas lijepi:)
crvena boja se navodno jako ispire, pogotovo pramenovi tako da ce ti se brzo isprat
ja obicno dok mi se boja ne svida perem svaki dan kosu i za tjedan dana se ispere. probaj prati sa samponom protiv peruti-on navodno jako dobro ispire boju(nisam nikad probala)
nemam iskustva s crvenim farbama pa ne znam s kojima bi se to dalo prekriti, pretpostavljam da s necim pepeljastim
moze i to. ne kuzim se bas u boje, pa ne znam kak reagira jedna na drugoj - citaj: bojim se da ne postanem zelena ili narancasta. ako stavim tamno smeđi preljev trebalo bi biti dobro? (necu pravu farbu)
znam da se preljev ispire s vremenom, al nadam se da ce i to crveno otici.
samo necu imati nikakav crveni odsjaj, nista crveno
nećeš ispast zelena ni narančasta sve dok ne petljaš s blond farbama :zubo:
stavi preljev, trebalo bi ti ispast jednolično ako ti frizerka nije izbjeljivala pramenove prije farbanja, makar ne znam za crveni odsjaj, nemam iskustva sa smeđim preljevima :ne zna:
i slažem se s ovim što je Snjeguljica* gore napisala, prekrasni su ti pramenovi, imaš lijepu kosu :)
Angelica
30.11.2007., 08:18
necu petljat nista sama, idem danas frizerki pa da cujem njeno misljenje.
javim se s novim slikama ako bude sve ok:)
pramenovi su lijepi, al mi ne stoje. uopce mi ne pasu uz boju lica, iskreno, izgledam si ko stara baba. a i kad stavim neku bijelu odjecu, izgleda prestrasno.
necu petljat nista sama, idem danas frizerki pa da cujem njeno misljenje.
definitivno najbolja odluka :top:
Elektra
30.11.2007., 14:41
eni trenutno stoji ljubičasta farba na glavi, ove nove od palette za tamnu kosu. Baš me zanima kako će ispasti. Bolje je da bude prihvatljivo. :zmaj:
Angelica
30.11.2007., 15:11
ja sam dobila cokoladno smedje pramenove preko ruznih crvenih. crvenilo se sad samo malo nazire, vise kao sjaj, jedino kaj mi cijela kosa izgleda dosta tamnije. al bolje i to, nego ono od prije. :)
sto preporucujete kao zastitu prije farbanja?
sto preporucujete kao zastitu prije farbanja?
niveu običnu
znaci dodjem kod frizera sa niveom na glavi?
ne, kažeš da imaš osjetljiv skalp i zamoliš da učine nešto u vezi toga :)
chocolatta
02.12.2007., 16:16
Ajd curke please dajte savjet kako da posvijetlim kosu, prije nekih 4-5 mjeseci sam bila plava i htjela sam se vratit u boju pribliznu mojoj (onako srednje smedja, vise svijetla nego tamna) i ofarbala sam se sa Keune farbom 5.35 -Cokoladno svijetlo smedja, na forumu sam procitala kako su te farbe dobre, meni je prvi put ispalo uzas, bila sam sarena, sad i nije lose, prilicno se ujednacilo, ali mi je ispalo tamnije nego sto sam ocekivala (i kosa mi ima neki zlatni odsjaj, a ja to ne volim)...eh sad bi se ja opet farbala ali da nekako ispadne svijetlija smedja, ima li pomoci???????? :confused: Koje farbe su se vama pokazale dobre za smedje boje (Wella, Garnier, Palleta...ja mislila Palette Delux ili Brillance Luminance???)
P.S. meni Keune farbe nista ne valjaju, dok mojoj mami da
*Kikachica*
05.12.2007., 20:26
Imam jedno pitanjce.Inace sam svjetlo smeđa ali se farbam vec godinama u crno.Vec dva mjeseca bacam pare na smeđe pramenove ali crno nikako da se ispere iako mi frizerka tvrdi da hoce (bla bla bla) pa me zanima da li mozda postoji neka farba koja bi mi posvjetlila kosu u smeđu da ne bacam vise pare kod frizerke??!! Evo danas sam bas snimala L'orealovu Feriu..Ima li netko sličnih iskustava??? Hvala na pomoci!
Barbi:)
06.12.2007., 20:24
pitanje.
ja sad želim svijetlosmeđe-plavkastu boju. ali mi je trenutno kosa pretamna da bi isprve takva ispala kad je ofarbam tom željenom bojom. ono, no way. :rolleyes:
dakle - je li moguće dobiti THE boju ako je pomiješam s vrećicom izbjeljivača? hoću li dobiti to što hoću ili će mi kosa bit ... izblajhana?:eek:
unaprijed hvala :D
vilinska musica
06.12.2007., 20:34
Kako to da vani nema boje za kosu jeftinije od 6 eura, o vodje se prodaju po 20 kn? Npr. isto pakovanje Loreala kosta kod nas 50ak kn a vani dodje 10 eura. Kako to? Jel nama uvaljuju neke otrove s kojima nemaju kud ili sto? Kako objasnjavate razliku u cijenama? :confused:
Snjeguljica*
06.12.2007., 23:20
pitanje.
ja sad želim svijetlosmeđe-plavkastu boju. ali mi je trenutno kosa pretamna da bi isprve takva ispala kad je ofarbam tom željenom bojom. ono, no way. :rolleyes:
dakle - je li moguće dobiti THE boju ako je pomiješam s vrećicom izbjeljivača? hoću li dobiti to što hoću ili će mi kosa bit ... izblajhana?:eek:
unaprijed hvala :D
nemoj, ispast ces narancasta. radije ju postepeno posvijetli s bojom
08.12.2007., 12:08
nemoj, ispast ces narancasta. radije ju postepeno posvijetli s bojom
okej, ali dugo će to trajati :(
DA li netko zna gdje se mogu (ako se mogu) kupiti Revlon boje za kosu?!?! I ako imate kakve komentare i iskustva s tom vrstom boja...
TNX
Imam pepeljasto tamno plavu kosu, gotovo svijetlo-svijetlo smeđu, kod bojanja imam izražen crveni pigment(požutim lako).
Htjela bih je posvijetliti za 1 nijansu, samo malo da dobije sjaja, i to ne farba + hidrogen nego neku boju iz DM-a, one l'orealove ili schwarzkopfove kutije sa svim priborom unutra...
Da li trebam kupiti boju pepeljasto svijetlo plava, svijetlo plava ili srebrno svijetlo plava? Pitam radi tog crvenog pigmenta...šta će ga "ubiti" (pepeljasto ili srebrno)?
zrikzrikzrikavac
12.12.2007., 23:03
zna li netko gdje se u zagrebu mogu kupiti revlonove boje?:p
Imam pepeljasto tamno plavu kosu, gotovo svijetlo-svijetlo smeđu, kod bojanja imam izražen crveni pigment(požutim lako).
Htjela bih je posvijetliti za 1 nijansu, samo malo da dobije sjaja, i to ne farba + hidrogen nego neku boju iz DM-a, one l'orealove ili schwarzkopfove kutije sa svim priborom unutra...
Da li trebam kupiti boju pepeljasto svijetlo plava, svijetlo plava ili srebrno svijetlo plava? Pitam radi tog crvenog pigmenta...šta će ga "ubiti" (pepeljasto ili srebrno)?
Itko? U subotu idem na svadbu pa bih molila da me prosvijetlite glede ovoga...
Živkitis
13.12.2007., 13:37
Kupila ja onu farbu koja se ispira posle 8 pranja od pallette..Vidjecemo kad probam..:)
Hannuma
13.12.2007., 15:40
Itko? U subotu idem na svadbu pa bih molila da me prosvijetlite glede ovoga...
I pepljasto i srebrno ubijaju žutilo. Ovisi šta želiš dobit. Meni je iskreno srebrno uvik lipše od mišje sivog....:ne zna:
marvelN
13.12.2007., 16:05
zna li netko gdje se u zagrebu mogu kupiti revlonove boje?:p
Revlonove boje možeš kupiti u Domjaničevoj u frizerskom priboru. Jako su kvalitetne boje!
to i mene zanima pa podizem temu :D
^chupakabra^
23.12.2007., 19:13
mislim da bi trebalo imat.
al sam se vec dosta puta ofarbala onim palette bojama koje se ispiru i svaki put ispadne savrseno,tak da nisam ni trazila dalje!:cerek:
i ja sam koristila palette
a koje su to schwartzkopf? koliko brzo se ispiru? ove palette se nakon par pranja vec isperu...
patientia
23.12.2007., 19:28
Ima Montagne Jeunesse, ispiru se s jednim pranjem:
https://www.montagne-jeunesse-store.com/sess/utn;jsessionid=15476ea8a12ab21/shopdata/0080_Model+Secrets/0020_One+Night+Color/product_overview.shopscript
Vidjela sam ih u Ipercoopu. Nisam probala.
^chupakabra^
23.12.2007., 20:44
meni je palette durala bogami vise od 2 mjeseca.
stavila sam tamno crvenu na svoju svjetlosmedu kosu i fakat je dugo trajalo.
naravno crvena se isprala nakon nekih 8-10 pranja al je ostao neki dosta intenzivan narancasti odsjaj koji je meni osobno predivaaan!:cerek:
Kupila sam schwarzkopf 542 (srednje pepeljasto plavi opal); ispalo odlično! Prebojala mi sve ostatke pramenova, vratila me gotovo na moju boju (vrlo, vrlo sličnu mojoj prirodnoj), lijep sjaj...:top:
LiL_BuT_EviL
03.01.2008., 16:59
Hmm jos se nikad nisam piturala i sada zelim imam svjetlo smedu do smedu boju onako izmedu i sada ja zelim u zlaatno plavu trebam li ic u frizera ili magu sama kod kuce?? a koju mi boju preporucujete da ne steti puno kosu i da je kosa po mogucnosti mekana i da se boja ne skida..??
i moze preporuciti neki sampon za obojenu plawu kosu da je dobar?
swako koliko wi sebi bojate izrast?
pls odgoworite
hvala :s
LiL_BuT_EviL
03.01.2008., 17:46
aha da vi kojima ferija nije bas najbolja
to je zato jer ona je napravljena za one koji prvi put bojaju kosu pise vam u uputama ona ne ide na vec bojanu kosu
a koju mi boju preporucujete da ne steti puno kosu i da je kosa po mogucnosti mekana i da se boja ne skida..??
i moze preporuciti neki sampon za obojenu plawu kosu da je dobar?
Meni je najbolja Schwarzkopf (one velike kutije koje imaju u sebi sve što smućkaš i farbaš se), najmanje mi isušuje i oštećuje kosu!! Baš bude fino mekana i sjajna.
A šampon - herbal essences za bojanu kosu! :top: :top: Nema silikona i fantastičan je.
A šampon - herbal essences za bojanu kosu! :top: :top: Nema silikona i fantastičan je.
Stvarno nema silikona?? (jer mnogi za obojanu kosu imaju)
Onda bi valjalo probat! :D
Inace, meni su super keune farbe, nikad problema s njima :top:
11.01.2008., 18:27
a Brillance Luminance? jel boja stvarno isprve ispadne kakva bi trebala?? :zubo:
Morinus
12.01.2008., 00:50
A što mislite o Kadusovim proizvodima, Selecta Premium bojama?
13.01.2008., 20:01
... ofarbala sam se u crno i super mi je :D :D
kvrgica
16.01.2008., 09:51
pozdrav
evo mog problema - htjela sam iz plavuse postat brineta, a postala sam skoro pa crnka :eek:...koristila sam lorealovu excellence boju (dark brown nijansa) :bonk:
please :moli: dajte mi savjet kako da se posvjetlim bar za 2 nijanse jer ovo sad je uzas!
mislila sam uzet opet excellence boju, ali light brown i stavit preko ovoga, al ne znam hoce li ista uvatit jer je stavrno tamno :(:(:(
hvala
electric_barbarella
16.01.2008., 10:32
probaj naci u dm ili najbolje u muleru nekakav neutralizator boje! mene su jedanputa pofarbali u zutu pa su mi s tim neutralizirali i super je izgledalo! rekli su mi da to vraca kosu u pocetno stanje,probaj :ne zna:
kvrgica
16.01.2008., 11:03
hvala barbarella, ali sumnjam da bi ista uspjeo vratit ovo crnilo u pocetno stanje, a to je svjetlo plava kosa. ja bi bila zadovoljna sa smedjom - to mi je i bio cilj.
ima li jos neko kakav prijedlog prije nego hrabro krenem prema dm-u? :(
Sitnichava
16.01.2008., 11:06
bolje pričekaj nekoliko dana, mjesec :) uništit ćeš si kosu... a onda se obojaj u neku svjetliju... ne bih ti savjetovala da sad uzmeš neku plavu pa se obojaš, jer moguće da ti posvijetli samo na tjemenu a crnilo ostane na dužini kose... ja bi ili pričekala ili kod frizera...
girly-girl
16.01.2008., 11:17
ne možeš si posvjetliti kosu drugom bojom.. moraš čekati, a i čekaj bar da ti se par puta ispere..
jbg, trebala si se savjetovati prije, tako to bude nažalost..
Brančika
16.01.2008., 11:47
pozdrav
evo mog problema - htjela sam iz plavuse postat brineta, a postala sam skoro pa crnka :eek:...koristila sam lorealovu excellence boju (dark brown nijansa) :bonk:
please :moli: dajte mi savjet kako da se posvjetlim bar za 2 nijanse jer ovo sad je uzas!
mislila sam uzet opet excellence boju, ali light brown i stavit preko ovoga, al ne znam hoce li ista uvatit jer je stavrno tamno :(:(:(
hvala
Jel si bila prirodno plava ili obojeno plava?
Ako si bila obojeno plava, operi kosu 5-6 puta sa nekim ultra blagim šamponom - isprat će ti se bar nijansa do dvije.
sa bojom neces uspijet posvijetliti,probaj oprati par puta pa ces vidjeti koliko ce se isprati,ak ne malo pricekaj da se kosa odmori pa odi do frizera na par tanjih pramenova da daju svijetliji efekt.nikad ne kupuj boju po izgledu na kutiji i svaka boja ti ispadne bar jedan ton tamnija od onoga sta ti zelis,kad tak kupujes uvijek uzmi do dve tri nijanse svijetlije pa ce ispasti onak kak zelis.
Anatomica
16.01.2008., 14:38
kupi odstranjivac boje u nekom ducanu sa profi frizerskom opremom i onda se opet farbaj.
anja_87
21.01.2008., 01:19
imam jedan problemcic...
naime, prirodno imam tamno plavu kosu i vec dugo sam stavljala plave premenove..no s vremenom mi je to dojadilo i htjela sam nesto promijeniti. otisla frizeru i rekla (pametnoj) frizerki da me oboja u tamnije plavo, pokoju nijansu svijetlije od moje prirodne a tamnije od skroz plavih pramenova.
medutim, sto je ona napravila? obojala me u skroz plavo..na mjestima i malo ride... a ja to nisam htjela. sad moram uzeti stvar u svoje ruke i sama se prefarbati u tamnije. pa molim strucnjake za plave farbe....koji hidrogen moram koristiti - 6, 9, ili 12%-tni ?? please recite sto prije jer ne zelim ovak skroz zuta hodati po cesti:rolleyes: hvala
anja_87
22.01.2008., 02:00
kaj vam toliki problem odgovoriti?????
pa sigurno se stalno farbate....ima plavusa puno
ljudi zasto ste takvi????:(
fakat ste me rezocarali........................
Rock Star
22.01.2008., 08:26
Plavuša sam, ali ne koristim hidrogen, tak da ti ne mogu pomoći. Valjda će se netko javiti i pokušati ti riješiti problem. :)
kaj vam toliki problem odgovoriti?????
pa sigurno se stalno farbate....ima plavusa puno
ljudi zasto ste takvi????:(
fakat ste me rezocarali........................
Moja mama je crnka, farba se u plavo i uvijek koristi hidrogen 12%.
Ja sam tamno plava i kad želim samo malo promijeniti nijansu boje (za ton, dva najviše), koristim schwarzkopf boje ali one u većim kutijama, što unutra imaš sve što smućkaš i pofarbaš se.
ketty blue
26.01.2008., 20:26
cure ima netko za preporucit dobrog frizera koji bi me napravio plavusom, kroz pramenove:)
uglavnom, imam svijetlo smedju kosu, ali preljev na njoj jer sam ispod imala svjetle pramenove, pa me strah ic kod bilo koga da ne bi ispala narancasta.
iskustva??
partijanerica666
27.01.2008., 11:16
NE ZNAM JEL BILO VEC OVO PITANJE,ALI DA LI NETKO ZNA KAKO BI IZ CRNE KOSE MOGLA DOBIT PLAVU?
Christina
27.01.2008., 11:43
hehe jako tesko ili nikako;)
Vox femmi
27.01.2008., 11:56
hehe jako tesko ili nikako;)
Mislim da postepeno krenes s svijetlijim bojama....naravno preko smede, ali iz crne odmah u plavo, mozda ispadnes narancasta ko moja frendica:D
partijanerica666
27.01.2008., 18:32
:(:(:(a ja bi bila plava,smrc
bas, tesko ili nikako. ali nisi rekla, jel ti crna prirodna boja ili si je do sada farbala u crnu?
u svakom slucaju, postepeno.
profesionalac
27.01.2008., 22:02
imam jedan problemcic...
naime, prirodno imam tamno plavu kosu i vec dugo sam stavljala plave premenove..no s vremenom mi je to dojadilo i htjela sam nesto promijeniti. otisla frizeru i rekla (pametnoj) frizerki da me oboja u tamnije plavo, pokoju nijansu svijetlije od moje prirodne a tamnije od skroz plavih pramenova.
medutim, sto je ona napravila? obojala me u skroz plavo..na mjestima i malo ride... a ja to nisam htjela. sad moram uzeti stvar u svoje ruke i sama se prefarbati u tamnije. pa molim strucnjake za plave farbe....koji hidrogen moram koristiti - 6, 9, ili 12%-tni ?? please recite sto prije jer ne zelim ovak skroz zuta hodati po cesti:rolleyes: hvala
Hej Anja s problemčićem....
Žao mi je što ti nisam mogao odmah odgovoriti...Ne znam kaj si izvela u međuvremenu, no ja bih ti savjetovao da uzmeš boju koja ti se sviđa (npr. Keune) i 3%tni peroksid. Ti ionako želiš deponirai pigment na svijetlu kosu, a za to ti je taj postotak peroksida dovoljan. Probaj s pepeljastim ili perlastim nijansama (8.1 ili 9.2), one ubijaju žutilo. Ako odlučiš se i dalje sama farbati u tu nijansu, možda će ti za izrast trebati 6 ili 9%tni peroksid. To je teško reći napamet. Pravilo je da ako se farbaš u boju koja je 1-2 tona svjetlija od tvoje, 6%tni peroksid je ok, a ako je nijansa 2-3 tona svjetlija, onda treba 9%tni. Ako želiš ići u boju koja je 4 i više tonova svjetlija od tvoje prirodne boje, prvo treba izbjeliti podlogu (blajh + 3%tni peroksid), a na to se stavlja ciljani ton pomiješan s 3%tnim peroksidom u omjeru 1:2 (boja : peroksid). Sve ostale kombinacije rezultiraju kuruzom na glavi. I da, posveti malo više pažnje njezi kose...:mig:
partijanerica666
28.01.2008., 08:35
bas, tesko ili nikako. ali nisi rekla, jel ti crna prirodna boja ili si je do sada farbala u crnu?
u svakom slucaju, postepeno.
prirodno je svjetlo smeda,mislim izbljedila je ta crna boja malo,al ono....
prirodno je svjetlo smeda,mislim izbljedila je ta crna boja malo,al ono....
onda bih ti savjetovala da najprije probas sto je vise moguce "izvuci" crnu boju. ne blajhanjem ili stavljanjem svjetlijih nijansa boje za kosu, nego bas sredstvima za skidanje boje (ima negdje tema i o tome, cini mi se, pogledaj malo nize). u nekim frizerskim salonima to rade, a ima tih stvari i za kupiti u trgovinama sa frizerskim potrepstinama (za znam samo za fripo san u ilici, mozda ima jos koji).
moguce da ti nece sasvim ukloniti boju, jer je crna, ali ti barem nece kosu unistiti koliko blajhanje. a nakon toga, polako, nijansu po nijansu... malo ce potrajati, ali bolje nego da dobijes instant slamu na glavi.
deedeedee
31.01.2008., 04:59
to i mene zanima pa podizem temu :D
i ja.
http://www.pic4ever.com/images/chase.gif
nisamlu
31.01.2008., 13:43
a jeste li probale ehoton u boji?
mene je 1.put bojila frendica,u crveno..sve je zaj*****,unistila mi kosu i otad ju moram farbat..prije farbanja imala sam zdravu,ma prekrasnu kosu..sad mi je sva u k****...joooj
DA li netko zna gdje se mogu (ako se mogu) kupiti Revlon boje za kosu?!?! I ako imate kakve komentare i iskustva s tom vrstom boja...
TNX
Imas jos i u Fra F. Grabovca 15, ulaz ti je iz B. Kasica
Ja koristim revlon boje vec nekih pola godine i jako sam zadovoljna, ne ispire se i boja izgleda fakat super. Prvi put kad sam se ofarbala mi je bilo, tak, nist posebno, a onda 2, 3 i svaki sljedeci put boja je postajala sve boljom, navodno je to tak s revlon bojama.
*Honey*
09.02.2008., 22:23
Moja kosa je bila svjetlo sivkasto smedja.. Jucer me je moj frizer ofarbao u tamno smedju, odsjaj crven(keune farba).. Lijepo, ali meni ipak nagla promjena.. Prije toga sam mislila kupiti loreal feriu ali eto..
Sad me zanima... Kasnije, nakon mozda mjesec kad bih uzela feriu(boja nesto kao tamna karamela..) da li bih dobila tu boju? I da li je mogu koristiti jer negdje sam procitala da se feriom mogu koristiti samo oni koji nisu vec bojali kosu?
višnjica
10.02.2008., 16:10
feria ide na prirodnu boju,iz mog iskustva uvik uzmi jednu nijansu svjetlije od one koju želiš ,npr želiš srednje smeđu uzmeš svijetlo smeđu,želiš boju meda uzmeš tamno plavu
višnjica
10.02.2008., 16:12
ako želiš ubit žutilo odnosno crvenilo nakon što ti se smeđa ispere uzmi neku pepeljastu nijansu
*Honey*
10.02.2008., 16:53
Hvala puno...
molim savjet :)
htjela bih iz ove boje:
http://img147.imageshack.us/img147/6721/kosapm2.th.jpg (http://img147.imageshack.us/my.php?image=kosapm2.jpg)
u ovu:
http://www.headkandy.com/ash_large_ezg_1.jpg
pokušala l'orealovom farbom, dark blonde mislim da je bila... i kao što vidite, baš i nije bilo uspješno :) ženska na slici skroz plava, a kod mene nikakve promjene, osim kaj se na suncu malo sjaji.
znači, ima netko da je uspio iz smeđe u ovako neku zlatno plavu, svijetlo smeđu, bez nekog ekstra blajhanja?? :ne zna:
ne bih išla u salon, samo tražim preporuku kvalitetnije farbe, ili sa većim postotkom hidrogena il kajveć.. ne kužim se baš previše :rolleyes:
i da, ženska na slici ima kao neke pramenove, nebi ja to... samo bih približno tu nijansu.
hvala :s
ovchica
14.02.2008., 18:24
Ja ne vidim tu drugu sliku uopće. Inače, na prvoj slici ti je kosa krasna, ja to ne bi dirala
znam da se ne vidi.. krepo sajt sa kojeg sam stavila sliku, a nemrem nać sličnu :) al evo, tražimmm
ma dobra je kosa, al mi dosadila, pa vrag neda mira :cerek:
http://img519.imageshack.us/img519/3755/13xh3.th.jpg (http://img519.imageshack.us/my.php?image=13xh3.jpg)
evo, ovako nešto... na po puta.. ni plavo ni smeđe :)
ovchica
15.02.2008., 12:45
Da, meni to izgleda ko neki lješnjak. Glavno je pitanje jel ti to frabana kosa ili prirodna. Ako je farbana, od lijepo u frizer pribor i kupi skaidač boje jer samo farbanjima niš nećeš napravit. Nakon skidača boje staviš farbu. Znam da kad sam svojevremeno mjerkala neke Garnier farbe, vidjela sam nešto slično. Važno je da uzmeš neku farbu koja ima pepeljastog u sebi da ispadneš narančasta, nešto tipa ovog otprilikehttp://www.garnier.ro/_ro/_ro/our_products/products_haircolor.aspx?tpcode=OUR_PRODUCTS^PRD_HA IRCOLOR^COLOR_NATURALS^COLOR_NATURALS_DISCOVER&prdcode=P52001&varcode=3600540287816
Obavezno pogledaj one slikice na kutiji (prije i poslije) i ako nije prikazana tvoja boja, nemoj kupovati. Dvije slike koje si stavila su dosta različite blond tak da ovisi sve o tome kaj točno hoćeš. Isprobaj obavezno prvo na jednom pramenu da se ne zezneš.
i ja imam problem sa narančastim pigmentom...
inače se piturajem već godinama u plavo, prirodna sam crnka...
još do sada nisam našla pravu boju da mi ubije narančasti pigment pri bojanju izrasta...
nema šta nisam probala od loreala, kene, diksona, palette...
sad me prijateljica nagovara na matrix boje...kaže da su super i daju kosi sjaj...
ima li ko iskustva sa tim bojama..
inače bi tila imat boju srebrno plavu ili pepeljastu...al nikako il je žuta di su pramenovi il je narančasta di je opiturani izrast s bojom...
katastrofa :mad:
Sponza ri
16.02.2008., 18:57
ashley nam je sinonim za dobru boju kose :D
Vox femmi
16.02.2008., 19:47
Ja imam pitanje za one cure koje se bore sa crvenim pigmentom a farbaju se u plavo. S kojom bojom ste zadovoljne? Koja donekle prekriva taj pigment?
Mama mi ima uzasnih problema s tim pigmentom a jedino joj plava dobro stoji. Uvijek se pofarba u onu pepeljasto plavu ali ne uspjeva:rofl:
Rock Star
16.02.2008., 20:11
Ja imam prirodno smeđu kosu s crvenim odsjajem, zaista jaki crveni pigment, dugo godina sam stavljala kanu i farbala se u crveno, ali sad već par godina, otkako sam plava, nemam problema s pigmentom. U početku je teško išao dolje, ispadala sam narančasta i s blajhom (odi frizerki, ona kao zna), ali otkad sam se počela doma sama farbati Palette bojama, nemam nikakvih problema! S vremenom sam ipak skužila kak mi Palette previše uništavaju kosu, isušuju se i općenito mi loše djeluju, stoga sam prešla na Loreal i bila zadovoljna. Zadnjih par farbanja imam Loreal Casting boju i to mi je najbolja farba ikada, a i boja koju pomoću nje dobijem mi je najbolja kaj sam ikada imala. Mada, ja se ni ne farbam u cajka bijelo, već više žuto-zlatno, za kaj crveni pigment ne mora biti potpuno mrtav, no, velim, sjećam se kak mi je Palette farba davala baš plavu kosu.
Sponza ri
16.02.2008., 20:16
ja sam upravo sad stavila pallete 100. skandinavian blond.. i nakon 5 min skinula.. odmah mi je kosa tolko posvjetlila da sam se, s oprostenjem, usrala i trk pod vodu... sad cekam da se osusi :(
javi kako je ispalo:( ja sam trazila frizera neki dan koji radi popodne, bilo mi je hitno :zubo: nadam se da ces ti biti bolje srece
Sponza ri
16.02.2008., 20:20
stavila sam samo jedan blond aktivator.. sestra mi je to radila, za 5 min sam sve skinula, kazem ti... sad cu osusit kosu pa zakeljim slikcu al sve se bojim da necu bit odusevljena.. ne znam, cudna sam si :D
Sponza ri
16.02.2008., 20:31
nije tako lose :D al da sam drzala 10-tak min duze garant bi bila plava ko na kutiji :D
Sponza ri
16.02.2008., 20:40
:brukica:
http://img403.imageshack.us/img403/3656/picture0065qi3.jpg (http://imageshack.us)
Rock Star
16.02.2008., 20:57
Meni je to previše bijelo, a mislim da ovak posvijetliti u kratko vrijeme može samo prirodno svjetlokosima, meni ne bi nikako.
Sponza ri
16.02.2008., 21:03
a da,kad sam prirodno svjetla.. ok je na kraju ispalo, nije tolko bijelo kolko se cini.. onako,taman :D
zajebAnna
16.02.2008., 21:03
sponza meni se sviđa!!! samo će ti se brzo isprat ali ako si tako malo držala slobodno možeš ponovo farbat već i za par dana ako bude baš potrebno.. samo hrabro, kad se navikneš na boju neš ju skidat :cerek:
Sponza ri
16.02.2008., 21:04
a bilo me strah drzat duze da ne budem bijela... ma glavno da je nekakva promjena :zubo:
eeennniii
16.02.2008., 22:25
srebrno!
sponza, boja nije losa. ali kako ti kosa nakon tog tretmana? je unistena?
eeennniii
16.02.2008., 22:32
ako i nije unistena bit ce ako to ponovi, pallete boje sadrze blajh-zato i je tako brzo posvjetlila i od njih ispada kosa-znam nebrojene slucajeve. sponza trebala si neku drugu farbu, pogotovo kad si prirodno svijetla, svaka bi ti primila
Sponza ri
16.02.2008., 22:49
nije,skroz je mekana :D ne vidim nikakvu razliku
ako i nije unistena bit ce ako to ponovi, pallete boje sadrze blajh-zato i je tako brzo posvjetlila i od njih ispada kosa-znam nebrojene slucajeve. sponza trebala si neku drugu farbu, pogotovo kad si prirodno svijetla, svaka bi ti primila
posvjetlila je tako brzo jer se nisam prije farbala... zapravo jesam,nekom garnierovom prije par mjeseci al nije bila nikakva razlika u boji, a isto nikakva ostecenja nisam vidjela..
pa mislim da mi je bolje ovako drzat 3-5 min min, nego bilo koju drugu pol sata :D ma meni je najvaznije da se izrast jako ne vidi, vidjet cemo kako ce biti nakon ove..
emergence
16.02.2008., 22:57
sponza svidja mi se tvoja kosa ali za plavuše je nuzno da imaju pramenove u vise nijansi
jednostavno bolje i prirodnije izgleda.
šteta je ako si prirodno svjetla da ne iskoristiš sve mogucnosti koje ti kosa pruza. :)
Sponza ri
16.02.2008., 23:11
sponza svidja mi se tvoja kosa ali za plavuše je nuzno da imaju pramenove u vise nijansi
šteta je ako si prirodno svjetla da ne iskoristiš sve mogucnosti koje ti kosa pruza. :)
zasto nuzno? ne volim pramenove, nikad ih nebi stavila.. nekako mi umjetno izgledaju :ne zna:
emergence
16.02.2008., 23:21
zasto nuzno? ne volim pramenove, nikad ih nebi stavila.. nekako mi umjetno izgledaju :ne zna:
hm ma ne one koji se kuže iz aviona vec one jako sitne i tanke u vise nijansi plave i mozda srebrne...hm ne znam kak da opišem.
daju kosi jedan prirodniji i topliji izgled:)
po meni plava kosa u samo jednoj nijansi no-no. naravno to pričam po fotki koju si stavila, ne znam kak uzivo izgleda:)
Sponza ri
16.02.2008., 23:27
ma meni ti je od prije prosarana nijansama, uvijek mi ljeti od sunca posvijetli.. stavila sam sliku kose negdje ovdje..
tako da ni sad nije jednolicna boja, negdje je malo svjetlije, negdje tamnije.. :) slika nije bas skroz realna jer i svjetlo sije u nu pa ju samim tim posvjetljuje...
Rock Star
17.02.2008., 02:17
nije,skroz je mekana :D ne vidim nikakvu razliku
Tak je i meni bila mekana nakon Palette, par dana... A onda horor!
chichi...
17.02.2008., 11:46
imam samo jedno pitanje...zna li netko dali se kod farbanja kose mogu miješati 2 boje?? naime...kupila sam zabunom od Garniera jednu farbu br 3 i jednu br 4...samo me zanima dal ih kod farbanja mogu pomiješati...da ne dođe do neke promjene il kemijske reakcije il tako nešto... pliz...frizerke il netko ko zna...:rolleyes:
Pitaj na podforumu Kosa. :mig:
zajebAnna
17.02.2008., 13:02
ma neeemoj.... zašto bi bilo nužno?? plavuša sam već godinama, bijela i nikada ne bi stavila pramenove neću sad pisat razloge jer bi mogla do sutra.. pramenovi mogu prekrasno izgledat ali ova tvoja rečenica "za plavuše je nužno da imaju pramenove u više nijansi" nikako ne stoji...
emergence
17.02.2008., 13:06
ma neeemoj.... zašto bi bilo nužno?? plavuša sam već godinama, bijela i nikada ne bi stavila pramenove neću sad pisat razloge jer bi mogla do sutra.. pramenovi mogu prekrasno izgledat ali ova tvoja rečenica "za plavuše je nužno da imaju pramenove u više nijansi" nikako ne stoji...
čuj meni bijela kosa izgleda neprirodno. no razumijem ako se tebi svida nosi ju kak oces.
ja sam govorim kaj meni šmeka :kava:
zajebAnna
17.02.2008., 13:09
mooolim?? očito nisi upućena.. ili voliš šugavo-žutu misliš da svaka prima iako je svijetla prirodno... nemoj se ljutit:rofl:, ali znam o čemu pričam tj pišem
zajebAnna
17.02.2008., 13:10
čuj meni bijela kosa izgleda neprirodno. no razumijem ako se tebi svida nosi ju kak oces.
sorry stara ali napisala si da je NUŽNO...
emergence
17.02.2008., 13:14
da po meni je to nužno a po tebi može biti kako god ti hoćeš. :five:
zajebAnna
17.02.2008., 13:21
ma nemaš beda svako ima svoj ukus to razumijem i poštujem ali nije svaka koja ima dva plava pramena na glavi plavuša!! al dobro nije bitno bila je riječ o sponzinoj boji koja je koliko sam ja shvatila htjela lijepu plavu boju a ne pramenove kužiš??
nemoj se ljutit nisam htjela bit zločesta nego možda malo prenaglim koji put..:(
ovchica
17.02.2008., 13:25
Sponza, baš ti je lijepo ispalo.
Ja isto više volim komplet plavu boju nego pramenove. To je tak sve stvar ukusa.
zajebAnna
17.02.2008., 13:34
ovchica glas razuma :top: tako je, stvar ukusa... al ova tupi o nekim pramenovima a sponza hoće boju a ne pramenove!!! opet sam bila malo agresivna al to ti je moj stil naviknut ćeš se hehe, emergence NHF iliti nemoj zamjerit
Sponza ri
17.02.2008., 13:48
hvala hvala cure
Rock Star
17.02.2008., 14:30
A bijeli pramenovi ne izgledaju neprirodno?
ovchica
17.02.2008., 15:23
A bijeli pramenovi ne izgledaju neprirodno?
A čemu sad ta hajka prirodno/neprirodno? Mi smo zaboravili već kak prirodna kosa izgleda. I široko joj polje kaj se mene tiče. Meni nema pramenova koji izgledaju ko prirodna kosa. Odmah se vidi da je fejk i farbano. Nemojte me krivo shvatit, ja volim jake boje i fejk i farbano. Prirodna boja kose kod mene nema baš dobar rejting.
Čak i prirodne boje kao kana daju fejk boju kosi pa kak ne bi i sve te kombinacije kemikalija koje si mećemo na glavu. Uostalom, priroda je puna žarkih, izrazitih boja - pogledajte samo cvijeće, zašto ne bismo i mi bili takvi? :)
Rock Star
17.02.2008., 15:38
Nemam pojma otkud hajka. Ja sam samo raegirala na izjavu kak je bijela kosa bez pramenova neprirodna, a kosa s bijelim pramenovima nije.
Osobno, ne volim bijelu kosu i crnu koja ima onaj umjetni sjaj, baš se vidi da je farba, a za ostalo sve sam otvorena, no najljepše su mi žućkaste i zlatne nijanse plave, kakva sam i sama. :D
zajebAnna
17.02.2008., 15:47
A čemu sad ta hajka prirodno/neprirodno? Mi smo zaboravili već kak prirodna kosa izgleda. I široko joj polje kaj se mene tiče. Meni nema pramenova koji izgledaju ko prirodna kosa. Odmah se vidi da je fejk i farbano. Nemojte me krivo shvatit, ja volim jake boje i fejk i farbano. Prirodna boja kose kod mene nema baš dobar rejting.
Čak i prirodne boje kao kana daju fejk boju kosi pa kak ne bi i sve te kombinacije kemikalija koje si mećemo na glavu. Uostalom, priroda je puna žarkih, izrazitih boja - pogledajte samo cvijeće, zašto ne bismo i mi bili takvi? :)
haha.. bravo, potpisujem... prirodna boja kose ni kod mene nema baš neki rejting, moja je užas prirodna boja i nema šanse da bi ju takvu ostavila...
zajebAnna
17.02.2008., 15:50
Nemam pojma otkud hajka. Ja sam samo raegirala na izjavu kak je bijela kosa bez pramenova neprirodna, a kosa s bijelim pramenovima nije.
Osobno, ne volim bijelu kosu i crnu koja onaj umjetni sjaj, baš se vidi da je farba, a za ostalo sve sam otvorena, no najljepše su mi žućkaste i zlatne nijanse plave, kakva sam i sama. :D
a žućkaste farbane nemaju umjetan sjaj?? sve farbane pa i zelene imaju umjetan sjaj jer je to farba...
Rock Star
17.02.2008., 15:53
Meni nemaju. Crna ima onaj specifičan, valjda zato kaj je tamna i jače reflektira svjetlost.
zajebAnna
17.02.2008., 16:21
da crna definitivno ali napisla si da bijela i crna imaju umjetan sjaj.. sve imaju umjetan sjaj a bijela se ni blizu ne sjaji ko crna...
emergence
17.02.2008., 16:26
ja volim vidjeti plavu kosu u više tonova jer mi se to vizualno svidja.
naravno ima curki kojima bas pase jako bijela kosa ali u globalu ja volim u vise tonova.
zao mi je ako me netko krivo shvatio. ja sam samo komentirala slikice koje je netko dobrovoljno stavio na net i mislim da nisam bila nimalo gruba :zubo:
uostalom nemojte mene slusati jer em nemam plavu em nemam ravnu kosu...pa mozda nisam kompetentna :cerek:
Rock Star
17.02.2008., 16:37
da crna definitivno ali napisla si da bijela i crna imaju umjetan sjaj.. sve imaju umjetan sjaj a bijela se ni blizu ne sjaji ko crna...
Ne, samo crna ima umjetan sjaj, bijela mi je sva umjetna. :)
zajebAnna
17.02.2008., 17:26
Rock star ti voliš ovak bit malo zločesta i netolerantna a?? i mora bit ljepo samo ono šta je tebi ljepo jelda?? daj malo smiri stalno nešto izazivaš taman kad sam mislila naaaaapokon gotova rasprava ona mora neš izvuć i podjebavat... ajde dosta više
Rock Star
17.02.2008., 17:46
Kaj je tebi? Ne podjebavam, već samo govorim o svojim dojmovima i kaj mi je lijepo, iznosim svoja iskustva s bojama i vjerujem kak ću nekome tako pomoći. Više si ti ta koja veliča bijelu kosu i pljuje po žutilu. Tebe ko da strijela u srce pogodi kad velim nekaj protiv bijele kose. Bez veze.
girly-girl
17.02.2008., 18:06
bože dragi, naravno da možeš miješati boje, ali će ti ispasti treća boja ;)
pa i frizerke miješaju boje, jel da?
zajebAnna
17.02.2008., 18:16
ajme ružno ružno stvarno je ružno ovo do čega je došlo... ovo mi je bolesno nisam htjela nikoga uvrijedit ali nekako mi se činilo da sve što napišem popljuješ..
ovchica
17.02.2008., 18:48
Ovaj internet je sav vražji, trebalo bi bit više tih smajlića da možemo metat nakon svake rečenice pa da se niš krivo ne shvati.Sva smo lijpe i prirodne i neprirodne i sve. Kiss and make up! :)
Rock Star
17.02.2008., 20:13
ajme ružno ružno stvarno je ružno ovo do čega je došlo... ovo mi je bolesno nisam htjela nikoga uvrijedit ali nekako mi se činilo da sve što napišem popljuješ..
A do čega je došlo? Do razmjene mišljenja i iskustava? Strašno.
Ne popljujem, nemam ništa protiv tvoje estetike, ali imam pravo reći koja i kakva je moja.
zajebAnna
17.02.2008., 20:55
je je internet vražji... internet je kriv a ne nas dvije :D :D :mig:
boje mozes pomijesat ali ti nikad boja nece biti na pola puta izmedu 3. ce i 4.ke
Rag.Doll^^
18.02.2008., 19:16
ja sam vidjela uglavnom palette. inače isprobala sam te farbe, ali niš se ne primjete na mojoj kosi [čak ni one koje su namijenjene tamnoj kosi], čak ni crna se ne primjeti lol
Keka1003
18.02.2008., 21:07
Zanima me da li samo Schwarzkopf ima one washable haircolor u onim mali vrećicama ilimaju to i neki drugi proizvođači? Tražila sam, al sam našla samo ove u vrećicama...
Keune u svojoj ponudi ima direct color,to je direktna boja bez amonijaka s kojom se moža samo potamniti kosa. Frendica mi inače ima plavu kosu, s vremenom na vrijeme kad joj dojadi onda si stavi taj tamniji preljev koji joj se ispere nakon nekoliko pranja.
Ja sam osobno probala takve boje od henneplus, koje se inače mogu kupiti u bio&bio dućanima.Cijena im je 70 kuna,ali su kvalitetne boje.
Sponza ri
18.02.2008., 21:26
Tak je i meni bila mekana nakon Palette, par dana... A onda horor!
sad sam oprala kosu, prvi put nakon farbanja.. ne primjecujem nikakvu razliku, nadam se da ce tako i ostati :)
lairaduroi
18.02.2008., 22:10
ja sam se dvaput farbala sa henna plus bojom iz bio&bio ducana koja se ispire nakon 8-10 pranja.ta boja je kakti 100%biljna boja +sadrzi u sebi bezbojnu kanu bez peroksida i hidrogena. ispere se vec nakon 2 pranja, ali ostane crvenkasta boja, a vlasiste postane ZELENO!!!e da, mislila sam da haluciniram, ali nova kosa koja mi raste ima lagano zelenkastu boju(inace imam svjetlosmedju kosu)ocito zbog tih mjesavina preslice i ne znam kojeg qrca i pigmenata koje stavljaju nutra.a nisam se htjela farbat s ovim 'normalnim' bojama jer mi ih kosa ne podnosi bas dobro, vlasiste mi je osjetljivo..ocito farbe nisu za mene:tuzni:
Keka1003
18.02.2008., 22:39
ja sam se dvaput farbala sa henna plus bojom iz bio&bio ducana koja se ispire nakon 8-10 pranja.ta boja je kakti 100%biljna boja +sadrzi u sebi bezbojnu kanu bez peroksida i hidrogena. ispere se vec nakon 2 pranja, ali ostane crvenkasta boja, a vlasiste postane ZELENO!!!e da, mislila sam da haluciniram, ali nova kosa koja mi raste ima lagano zelenkastu boju(inace imam svjetlosmedju kosu)ocito zbog tih mjesavina preslice i ne znam kojeg qrca i pigmenata koje stavljaju nutra.a nisam se htjela farbat s ovim 'normalnim' bojama jer mi ih kosa ne podnosi bas dobro, vlasiste mi je osjetljivo..ocito farbe nisu za mene:tuzni:
Semi color od Keunea se dobro podnosi, to je polutrajna boja koja se treba aktivirati s aktivatorom. Boje su stvarno super, samo što ti toga nema nigdje za kupiti nego jedino preko frizerskog salona.
Rock Star
18.02.2008., 23:16
Nadam se da će ti biti bolja nego što je meni bila.
Sponza ri
18.02.2008., 23:42
Nadam se da će ti biti bolja nego što je meni bila.
hvala :)
al sad ti je bolja kosa, zar ne? kako si to rijesila?
eeennniii
19.02.2008., 02:19
mooolim?? očito nisi upućena.. ili voliš šugavo-žutu misliš da svaka prima iako je svijetla prirodno... nemoj se ljutit:rofl:, ali znam o čemu pričam tj pišem
meni je bijela sugava, izgleda jadno i jeftino, u svakom slucaju mi je bolja neka zlatna nijansa nego da izgledam ko cajka. i ne, nemam zutu kosu, brineta sam. a najodvratnija mi je bijela kosa i taman ten, to je jeftino, da jeftinije ne moze biti.
i ne nisam mislila da svaka prima, nego da joj nije trebao blajh. jer je prirodno svjietlokosa pa se zato ne treba oblajhat nego samo pofarbat.
The White Rabbit
19.02.2008., 08:34
pa nekako nisam primjetila da prirodne plavuše (kojih je jako malo:D) imaju kosu u 10 različito nijansiranih pramenova. Mislim, meni to baš i ne djeluje preveć prirodno, iako mi se čini da je više stvar u debilnosti frizerki koje te pramenove tako stručno naprave:rolleyes:
a najodvratnija mi je bijela kosa i taman ten, to je jeftino, da jeftinije ne moze biti.
da to je stvarno ružno.
zajebAnna
19.02.2008., 11:19
ne mogu vjerovat kako ste bezobrazne nisam se nadala baš ovkvim uvredama... prirodno sam jako svijetle kose, farbam u bijelo i idem u solarij cijele godine... i ne, ne izgledam ko cajka... ovako nešto nisam očekivala na forumima, mislila sam da je to zadruženje i razmjenu iskustavaa ne napadanje uvredama na nekoga tko napiše nešto što se vama ne sviđa..
a ono što je stvarno ružno-- bit tako bezobrazan... jedno je reći što ti se ne sviđa a drugo je pisati ovako pogrdne stvari..
Rock Star
19.02.2008., 12:05
ne mogu vjerovat kako ste bezobrazne nisam se nadala baš ovkvim uvredama... prirodno sam jako svijetle kose, farbam u bijelo i idem u solarij cijele godine... i ne, ne izgledam ko cajka... ovako nešto nisam očekivala na forumima, mislila sam da je to zadruženje i razmjenu iskustavaa ne napadanje uvredama na nekoga tko napiše nešto što se vama ne sviđa..
a ono što je stvarno ružno-- bit tako bezobrazan... jedno je reći što ti se ne sviđa a drugo je pisati ovako pogrdne stvari..
Tebi je bezobrazan svatko tko ne obožava tvoju boju kose i ne slaže se s tobom. Ako se tebi sviđa bijela kosa, ne mora se i nama, i obratno. Daj prihvati to.
Rock Star
19.02.2008., 12:08
hvala :)
al sad ti je bolja kosa, zar ne? kako si to rijesila?
Sad je ok. Prije godinu i pol sam odrezala sve uništeno (mada sam se godinu dana odlučivala za to jer mi kratko ne stoji, a na kraju nije ni bila toliko kratka :)) i od onda je njegujem i koristim kvalitetnije farbe (Loreal Casting - baz amonijaka i mogu primijetiti kak se zaista kuži razlika u usporedbi s "običnim" bojama, kako tijekom farbanja, tako i kasnije), maske, nema sušenja fenom... I mogu se pohvaliti kak nemam nijednu ispucanu vlas, a prije mi je kosa bila groblje. Ne mogu reći da je baš sve bilo od Palette, ali dok god sam se time farbala, bilo je očajno.
zajebAnna
19.02.2008., 12:47
Tebi je bezobrazan svatko tko ne obožava tvoju boju kose i ne slaže se s tobom. Ako se tebi sviđa bijela kosa, ne mora se i nama, i obratno. Daj prihvati to.
da ali ja nikoga ne vrijeđam i ne pišem takve izraze poput odvratno, jeftino i tako dalje, kužiš.. treba reći svoje mišljenje ali ne takvim teškim riječima to nije u redu, nemože netko tko nema pojma kako izgledam tako pisat..
Sponza ri
19.02.2008., 13:03
Sad je ok. Prije godinu i pol sam odrezala sve uništeno (mada sam se godinu dana odlučivala za to jer mi kratko ne stoji, a na kraju nije ni bila toliko kratka :)) i od onda je njegujem i koristim kvalitetnije farbe (Loreal Casting - baz amonijaka i mogu primijetiti kak se zaista kuži razlika u usporedbi s "običnim" bojama, kako tijekom farbanja, tako i kasnije), maske, nema sušenja fenom... I mogu se pohvaliti kak nemam nijednu ispucanu vlas, a prije mi je kosa bila groblje. Ne mogu reći da je baš sve bilo od Palette, ali dok god sam se time farbala, bilo je očajno.
ja sam bas mislila da su te farbe od 20-30 kn sve tu negdje iste...
Rock Star
19.02.2008., 13:40
da ali ja nikoga ne vrijeđam i ne pišem takve izraze poput odvratno, jeftino i tako dalje, kužiš.. treba reći svoje mišljenje ali ne takvim teškim riječima to nije u redu, nemože netko tko nema pojma kako izgledam tako pisat..
Pa nije nitko mislio na tebe, već generalno. Meni je bijelo koma, ali ima cura kojima ok stoji, možda si i ti među takvima, nemoj se odmah pjeniti. :)
ja sam bas mislila da su te farbe od 20-30 kn sve tu negdje iste...
Misliš na Casting? Ona je oko 70 kuna.
Inače, običan Loreal kojeg ima u DM-u (50-ak kuna) mi je bio puno bolji i kvalitetniji od Palette.
Vjerujem da ipak postoji neka razlika među tim farbama i da viša cijena barem dijelom znači i bolju kvalitetu.
jagodica_bobica
19.02.2008., 13:46
dear ZajebAna,
nitko tebe tu nije vrijeđao već cure samo iznose općenite komentare o vlastitim ukusima i neukusima i nijedan komentar nije adresiran na nekog ponaosob. a to što će netko u svojoj listi neukusa slučajno staviti i tvoju boju kose, tena, odjeće, whatever.. to se nikoga ne tiče,a najmanje bi se trebalo ticati tebe. jer ako je tebi dobro s tvojim lookom furaj ga i dalje. a ako te tako osobno pogađaju takvi negativni komentari bolje ne posjećuj forume.. sorry, no hard feelings. mislim, mogu ja napisati da mi se ne sviđa kovrčava kosa(što nikako nije istina) i gle...netko ima upravo takvu pa me napada da sam ja bezobrazna. zato i jest otvoren topik da razmijenjujemo slike, mišljenja i da komentiramo. a zna se kakve su žene kad komentiraju: bez milosti!:p
evo, i ja ću kad pričamo o bojama otvoreno reći, riskirajući da ispadnem bezobrazna, da ne volim bijelu boju kose i ne volim uopće iskvarcan ten, ovo dvoje u paketu tvori najgoru moguću kombinaciju. barem meni.
eeennniii
19.02.2008., 15:39
Pa nije nitko mislio na tebe, već generalno. Meni je bijelo koma, ali ima cura kojima ok stoji, možda si i ti među takvima, nemoj se odmah pjeniti. :)
Misliš na Casting? Ona je oko 70 kuna.
Inače, običan Loreal kojeg ima u DM-u (50-ak kuna) mi je bio puno bolji i kvalitetniji od Palette.
Vjerujem da ipak postoji neka razlika među tim farbama i da viša cijena barem dijelom znači i bolju kvalitetu.
slazem se, palette je jako nekvalitetna farba i jako ostecuje kosu(nisam koristila, al sam cula, plus ocito je istina kad sadrzi blajh), loreal, garnier itd su u svakom slucaju kvalitetnije od palette.
eeennniii
19.02.2008., 15:43
dear ZajebAna,
nitko tebe tu nije vrijeđao već cure samo iznose općenite komentare o vlastitim ukusima i neukusima i nijedan komentar nije adresiran na nekog ponaosob. a to što će netko u svojoj listi neukusa slučajno staviti i tvoju boju kose, tena, odjeće, whatever.. to se nikoga ne tiče,a najmanje bi se trebalo ticati tebe. jer ako je tebi dobro s tvojim lookom furaj ga i dalje. a ako te tako osobno pogađaju takvi negativni komentari bolje ne posjećuj forume.. sorry, no hard feelings. mislim, mogu ja napisati da mi se ne sviđa kovrčava kosa(što nikako nije istina) i gle...netko ima upravo takvu pa me napada da sam ja bezobrazna. zato i jest otvoren topik da razmijenjujemo slike, mišljenja i da komentiramo. a zna se kakve su žene kad komentiraju: bez milosti!:p
evo, i ja ću kad pričamo o bojama otvoreno reći, riskirajući da ispadnem bezobrazna, da ne volim bijelu boju kose i ne volim uopće iskvarcan ten, ovo dvoje u paketu tvori najgoru moguću kombinaciju. barem meni.
:top: slazem se-bijela kosa plus nakvarcan ten-nema niceg odvratnijeg. mislim da dosta ljudi tako misli. e sad, meni je zao sto se nekome tko tako izgleda ne svida misljenje drugih-da je to najgora moguca kombinacija. al meni je i ja to imam pravo napisati.
a to da smo bezobrazne:rofl:, please, ja sam samo uzvratila na njen komentar upucen meni kako nemam pojma o bojama za kosu, a samo sam sponzi napisala da bi joj ispalo tako svijetlo i sa bojom te da nije trebala blajhat! i takoder me doticna optuzila da sam ja ocito ljubiteljica sugavo zute kose(tako ju je ona nazvala). mislim da je zuta, zlatna, narancasta, drekasta itd kosa puno lijepsa od bijele s tamnim tenom:kava:
jagodica_bobica
19.02.2008., 16:47
o ukusima se ne raspravlja,ali svatko valjda ima slobou iznijeti svoje mišljenje. ja više volim toplije, prirodnije nijanse.. doduše, marylinka je bila platinasta plavuša no marylinka je neka sasvim druga priča :mig:
no, vratimo se bojama. voljela bih naći neku boju koja je onako više zlatno plava,a da nije onako žuta.da se sjetim tko ima takvu boju...hmmm..hmmm.. možda charlize theron?!:ne zna: i budući se nisam nikada bojala, samo ponekad pramenovi u salonu.. zanima me da li su te boje trajne ili se ipak ispuru nakon nekog vremena.
Snjeguljica*
19.02.2008., 17:53
marylinka nije bila nakvarcana i dobro joj je stajala ta boja, a rijetko kome dobro stoji.
imam pitanje: kosa mi je prirodno plavo smeda, a trenutno sam ofarbana na svijetlo plavo, nije zuto, nije ni bijelo, htjela bi se ofarbati na tamnije smede, ne bas jako tamno vise neka tamnija srednje smeda(tu boju sam imala kao beba, a kasnije mi je kosa posvijetlila), muci me dal to ikako moze tako ispasti na ovu plavu. takoder ne znam kak ce mi stajati-blijeda sam jako i imam plave oci. i takoder me zanima dal bi mi se neki kolor sampon smedi mogao primit na plavu da vidim kako bi mi stajala ta boja
meni se svidjaju plavuse s malo tamnijim, zdravim tenom. ja sam bijela kako snjeguljica, plava boja kose na meni djeluje jako isprano:ne zna:
inace, moja frizerka ima teoriju da crvena kosa stoji kako kome, a plava svima jer se vuijek moze pogoditi odgovarajuci podton.
nego:misli: a zasto se vi svadjate:)
patientia
19.02.2008., 20:36
ne volim bijelu boju kose i ne volim uopće iskvarcan ten
Bijela kosa + taman ten = negativ (jos samo fali bijelo sjenilo)
Ali mislim da bijela kosa moze jako lijepo stajati blijedim curama (i deckima).
Sponza ri
19.02.2008., 21:14
ovako nesto? :zubo:
http://img158.imageshack.us/img158/9211/zorana20vukicab4.jpg (http://imageshack.us)
eeennniii
19.02.2008., 21:29
Ali mislim da bijela kosa moze jako lijepo stajati blijedim curama (i deckima).
ja se u potpunosti slazem
eeennniii
19.02.2008., 21:30
ovako nesto? :zubo:
http://img158.imageshack.us/img158/9211/zorana20vukicab4.jpg (http://imageshack.us)
da, koji horor:eek::rolleyes:
pa bolje mi je to...dobro ovo je ekstremna varijanta, nego bljedunjave cure s bljedunjavom kosom koje izgledaju kao da su ih utocali u varikinu :ne zna:
da se razumijemo i ja sam taj tip kad mi je kosa svijetla, da se netko ne pobuni opet:raspa:
zajebAnna
19.02.2008., 21:44
to što idem cijele godine u solarij ne znači da sam nakvarcana, iskvarcana i kako već piše, idem jer sam bolesno blijeda što mi je ružno za vidjet a i živim na moru, i volim imati zdravu boju dakle, to se zove održavanje boje a ne kvarcanje do iznemoglosti... nije mi lijepo kada su cure jako blijede, izgledaju mi nekako bolesno..
za Zoranu Vukić se slažem ona je tipični primjer bijele kose i preiskvarcanog tena, ali ona se uz to i oblači ko fufa, dakle ako ste mislile na takve ženske onda vas potpuno razumijem i podržavam (odvratno, neukusno, jeftino) ali to nije primjer kod svih, za zoranu :flop:
i dobro curke sad kad smo to riješile (drago mi je, napokon) bacimo se na boje za kosu...
Sponza ri
19.02.2008., 21:47
@zajebAnna- cime ti njegujes kosu? mislim, kakvi pakunzi, maske i sl...
znam da ne spada ovamo, ali dozvloite mi offtopic.:( u cetvrtak sam peglala kosu kod jedine frizerke koju sam nasla da radi taj dan popodne :( bolje bi bilo da nisam :rolleyes:
ukratko, kosa mi je spaljena, suha i kao vuna. :tuzni: sto da stavim da se malo opravi :ne zna:
Sponza ri
19.02.2008., 22:00
maslinovo ulje :top: drzi pol sata ili kolko oces pa isperi, tj.operi kosu..
na vlaznu ga stavim?
hvala:kiss:
zajebAnna
19.02.2008., 22:06
sponza, baš sam htjela napisati da je najbolje od svega prirodno maslinovo ulje... koristim sve i svašta, najbolji mi je loreal professionel (dakle onaj iz frizerskih salona) silikon za kosu, a proizvodi definitivno Tigi bed head pogotovo S-factor proizvodi, a neke stvari mi i keune ima super..
btw kako drži boja, jesi se navikla??
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.