PDA

View Full Version : Sve o farbama za kosu, bojanju, pramenovima....

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16

Una1980
05.04.2008., 16:20
i sa ovime se moram složiti, una da nisi ti moja sestra blizanka za koju neznam?:D:mig:

moguće:D

Una1980
05.04.2008., 16:22
čak imamo i isto ime. mislim ako ti je Ana ime:D

zajebAnna
05.04.2008., 16:27
čak imamo i isto ime. mislim ako ti je Ana ime:D
je, Ana
ajme.. ozbiljno?? ima tu nešto vidiš:cerek:

zajebAnna
05.04.2008., 16:30
ja isto prirodno svijetlu kosu, izrazito plave oči i tamne obrve, nisu crne isto više sive ali dosta tamne i nema šanse da ih farbam ovako je puno bolje:ne zna:

Una1980
05.04.2008., 16:31
da da vidiš imenjakinje smo:D

HappyWorm
06.04.2008., 01:32
i ja imam puuno tamnije od kose, rekla bih crne:rofl:

eeennniii
06.04.2008., 01:47
meni je bas ok vidjet plavu kosu i tamnije obrve-ok ne bas skroz crne, ali onako tamno sive...
a plava kosa i svijetle obrve me podsjeca na pjegave kuruzne ljude i bljak mi je

nety
09.04.2008., 09:52
Moze help?! Ja se farbam svaki drugi mjesec imam plave pramenove kombinirane sa crvenima i primjetila sam da mi je kosa dosta suha Ali moji pramenovi su plavi ravno jedan mjesec nakon toga postanu sivi i to mi se uopce nesvida Imam kratku kosu moram je cesto prati svaki3i dan pa ako netko imam kakav savjet

Rin0a
09.04.2008., 14:19
Hello!
Je li tko probao ovo
http://www.palette.schwarzkopf.com/products/color-xxl-wild-lights/
i prima li stvarno na tamnu kosu? Moja je skoro crna sad, a poljubicastila bih se malo tu i tamo...:cerek:

HappyWorm
10.04.2008., 18:29
meni su osobno ružne te nijanse ljubičaste plave itd za kosu al probaj pa buš vidla:mig:

Snjeguljica*
10.04.2008., 19:31
Hello!
Je li tko probao ovo
i prima li stvarno na tamnu kosu? Moja je skoro crna sad, a poljubicastila bih se malo tu i tamo...:cerek:

wow, meni ovo izgleda genijalno, pogotovo na tamnu kosu:cerek::cerek:, svakako ti savjetujem da probas, i nadam se da ce ti ispasti kao na slici:top:

okoooo
10.04.2008., 21:46
Hello!
Je li tko probao ovo

ja sam si napravila crvenei. mogu ti rec da je boja vrlo intenzivna,samo steta sta se jako brzo ispere.

syndy
13.04.2008., 18:22
e ovako, imammali problemcic :(

farbam se u neku konjak smedju, i mamami kupi farbu druge marke isto kao konjak smedja ali mije ispala puuuno tamnija-onako tamno smedja boja....imate li kakvu ideju s cime da perem ili sto da stavljam na kosu da se to sto prije ispere??

Una1980
13.04.2008., 18:28
u svakom slučaju će ti se ispirati. svaka tamna koja je stavljena na svjetliju boju se ispire.

eva111
16.04.2008., 01:27
Pozdrav svima. Ja vas već duže vrijeme čitam, ali nisam nikad ništa komentirali ili sl. Sad bi vas zamolila za jedan savjet. U vezi kose naravno. Moja kosa je prirodno kovrčava, gusta jako, suha oduvijek, i nema boje koju nisam imala na kosi. I ukratko sve je počelo prije godinu-dvije, kad sam na prirodno smeđu, neka kestenjasta boja, stavljala pramenove svijetle, plave. E, i meni se dopalo biti plava i tako ja malo po malo pa mi frizerka farbala svu boju, pa izvlačila potpuno bijele pramenove, ali ja sam odlučila da više nejdem k frizerki jer da bi ja to mogla i doma. I tako sad imam bob do ispod brade, sa ravnim šiškama (pomoću pegle) kosa je svjetlo smeđe boje, sa plavim pramenovima i tamni kestenjasti izrast od 3 sm. Šta da sad radim????? Koju boju da kupim?? Dal da prvo obojam izrast pa onda sve izjednačim sa drugom bojom ili preljevom ili nekako drugačije. Koju boju mi preporučujete, dal uz onaj loreal casting trebam hidrogen ili samo uz one boje u tubi ide hidrogen. HELP

suburban
16.04.2008., 22:38
pozdrav, jedno kratko pitanje, htjeo bi za ljeto obojat kosu u plavo, ali ne blonde nego pravo plavo :headbang: (nebesko, morsko i ino...) , zanima me gdje se moze kupit takvu vrstu boja, znaci opcenito ono sto inace punkeri i alternativa nosi...
dal ce tako nesto bit problem stavit preko tamnije kose...?

hvala

qwertz987
17.04.2008., 02:58
pitaj kod bilo koje frizerke da ti naruci jer je bas i nema po ducanima. moras prvo izblajhati kosu, triba ti bit skroz bijela (ako ti kosa nije bijela nego zuta, plava ce ti uvatit zeleno). i onda stavis tu plavu boju. ne traje bas dugo, ispere se nakon par pranja (bar ona koju san ja imala). ali mozes je cesto stavljati na izblajhanu kosu jer je vise kao preljev a ne prava farba... eto. mislim da je mene kostalo nekih 30kn tuba te boje, ne sican se tocno

Innocent
17.04.2008., 14:29
ja sam se farbala u plavo. a zbog blajha je nakon pranaj izgledala zeleno, zato sad koristim sprej u boji, na crnu kosu :raspa:

Zbunjevita :)
18.04.2008., 21:11
pozdrav, jedno kratko pitanje, htjeo bi za ljeto obojat kosu u plavo, ali ne blonde nego pravo plavo :headbang: (nebesko, morsko i ino...) , zanima me gdje se moze kupit takvu vrstu boja, znaci opcenito ono sto inace punkeri i alternativa nosi...
dal ce tako nesto bit problem stavit preko tamnije kose...?

hvala

Takve sam boje vidjela samo kod frizera i zapravo su više kao preljev ili kolor šampon. Meni je jednom frizerka stavila baš kričavo narančasti pramen. Izgledao je fora, ali se boja jako brzo isprala.

Zbunjevita :)
18.04.2008., 21:14
mislim da bi trebalo imat.
al sam se vec dosta puta ofarbala onim palette bojama koje se ispiru i svaki put ispadne savrseno,tak da nisam ni trazila dalje!:cerek:

Potpis :)

soljka
19.04.2008., 19:37
Ja želim plavo i ružičasto ovog ljeta i boje sam našla ovdje: http://azdaja-boutique.com/hr/products/kozmetika/boje-za-kosu

Nadam se da nisu otrovne.

Ovdje ima više: http://www.stargazer-products.com/

qwertz987
19.04.2008., 21:15
sto ces uzeti? ove neon gel boje ili polutrajne boje? javi kakve su kad probas - ja bi ove polutrajne skoro sve...:)

petraška
20.04.2008., 01:15
sto ces uzeti? ove neon gel boje ili polutrajne boje? javi kakve su kad probas - ja bi ove polutrajne skoro sve...:) I ja bih polutrajne, al bih prvo probala s neon gelom. :D Ne usudim se polutrajnu prije ljeta :D :D al sam mislila naručiti prvo neon plavu pa jednokratno preko vikenda viditi kako je.

Malo me brine na što kosa sliči kad ju prekrije taj gel... Da ne bude sva slijepljena i masna? :misli:

EDIT:
Iskreno, ne želim ipak to stavljati na glavu... Ni na službenoj stranici nisu napisali sastav tih boja... Piše da nisu testirani na životinjama, ali također piše "We Cannot Guarantee that any of our products are vegan friendly", što bi moglo značiti da nisu uopće ni testirani :rolleyes:

qwertz987
20.04.2008., 01:42
mislim da je polutrajna kao neki preljev, ali ove gelove ni ja ne kuzim, a ne bi ni ja bas pljunula 50 kn za nesto sto ne znam ni kakvo je, ni kakav mu je sastav, ni kako djeluje... kad se nade neko hrabriji nek javi...

petraška
20.04.2008., 01:45
mislim da je polutrajna kao neki preljev, ali ove gelove ni ja ne kuzim, a ne bi ni ja bas pljunula 50 kn za nesto sto ne znam ni kakvo je, ni kakav mu je sastav, ni kako djeluje... kad se nade neko hrabriji nek javi... Da...

Misliš da će mi frizerka nabaviti plavu/tirkiznu ako pitam? Il će me samo otkantati ko bedastu i rolajzati? :D

qwertz987
20.04.2008., 02:07
moja je meni nabavila plavu- ali ja nju znam privatno pa se to ne racuna...:) ali mislim da bi ti to svaka normalna frizerka trebala naruciti - one ionako narucuju boje koje inace koriste u salonu tako da je jedna boja vise ne kosta nista (ionako ces joj to platiti). ali mislim da mora biti u katalogu boja koji ona ima u salonu - cisto sumnjam da ce ti narucit neku znj preko interneta od pitaj boga koga...:)

petraška
20.04.2008., 11:57
moja je meni nabavila plavu- ali ja nju znam privatno pa se to ne racuna...:) ali mislim da bi ti to svaka normalna frizerka trebala naruciti - one ionako narucuju boje koje inace koriste u salonu tako da je jedna boja vise ne kosta nista (ionako ces joj to platiti). ali mislim da mora biti u katalogu boja koji ona ima u salonu - cisto sumnjam da ce ti narucit neku znj preko interneta od pitaj boga koga...:) :top: Vidi ćemo.

Lain_Braindead
20.04.2008., 14:42
Ja imam plavo plavu kosu. :D
http://pics2.vampirefreaks.com/L/La/Lai/LainBraindead/24389841.jpg

Prvo sam probala sa plavom polutrajnom (imate u avenue mallu onaj štandić od stargazera kaj prodaju takvu boju) i bilo je ok samo što se to brzo ispere, a to je onak bzvz jel se kosa mora blajhat da bi se i primilo (jedino ak nemaš skroz svjetlu kosu).
Pa sam ja lijepo zamolila frizerku da mi naruči i ona je naručila i pofarbala me. I ja super zadovoljna, inače imam dost kvalitetnu kosu pa mi se boja na toj izblajhanjoj kosi drži već 4mj. :) Ja nisam cijelu farbala jel se nisam htjela borit sa izrastom i ostatkom moje familije.

Al duboko preporučam, stvarno je prezakon!! :cerek:

xicen
20.04.2008., 15:18
Ovak nisam žena al bi se ofarbao u bijelo. Imam tamno smeđu kosu sad pa me zanima da li uopće postoji bijela farba ili se treba par puta zblajhati il koja je uopće procedura?

alexxx
20.04.2008., 15:24
korak prvi: odeš na podforum kozmetika.

xicen
20.04.2008., 16:54
Ovak nisam žena al bi se ofarbao u bijelo. Imam tamno smeđu kosu sad pa me zanima da li uopće postoji bijela farba ili se treba par puta zblajhati il koja je uopće procedura?

mazgov
20.04.2008., 17:42
korak prvi: odeš na podforum kozmetika.

nee to je korak 2
korak jedan :odeš na psihologiju pitat

Hobby
20.04.2008., 18:02
"Bijela farba" za kosu ne postoji - to možeš postići eventualno blajhanjem, ali baš bijelu, bijelu boju ćeš teško postići.
Najbolje ti je otići u frizerski salon (i to, po mogućnosti, neki bolji), zato što ti ni sve frizerke baš nemaju pojma o farbanju, a kamoli nekom zahtjevnijem blajhanju (znam iz iskustva).

Iskreno, ne znam možeš li se uopće izblajhati do skroz bijele boje, a ako i možeš - to se radi jako agresivnim sredstvima, pa bih ti savjetovala da preispitaš tu svoju odluku.

Nikako nemoj pokušavati kod kuće, jer ćeš na svoju tamnosmeđu kosu najvjerojatnije ispasti pileće žut.

Claire
20.04.2008., 18:30
"Bijela farba" za kosu ne postoji - to možeš postići eventualno blajhanjem, ali baš bijelu, bijelu boju ćeš teško postići.
Najbolje ti je otići u frizerski salon (i to, po mogućnosti, neki bolji), zato što ti ni sve frizerke baš nemaju pojma o farbanju, a kamoli nekom zahtjevnijem blajhanju (znam iz iskustva).

Iskreno, ne znam možeš li se uopće izblajhati do skroz bijele boje, a ako i možeš - to se radi jako agresivnim sredstvima, pa bih ti savjetovala da preispitaš tu svoju odluku.

Nikako nemoj pokušavati kod kuće, jer ćeš na svoju tamnosmeđu kosu najvjerojatnije ispasti pileće žut.

kako to mislis ne moze se..ja sam tamno misje smedja i ja se vec godinu dana blajham i bijela sam...ko Carla del Ponte :zubo:

NinaLady
20.04.2008., 18:40
Možeš. kako ne... i ja sam ti nakon 2. blajhanja iz tamnosmeđe skoro platinasta... uglavnom može se, samo ti preporučam da odeš kod frizera, nikako se nemoj sam blajhati doma... možda ti nebi bilo loše da uzmeš neku sivkastu nijansu, s tim se ja bojam, tak da nećeš imati žutog sjaja.... i kad se pofarbaš preporučam ti da Keune Silver šampon koji ti izvlači žutilo... :)
Sretno s farbanjem :mig:

nussha
20.04.2008., 18:53
ne postoji bijela boja

morat ches se blajhat i eventualno stavljat neki prevljev da ubije zhutilo

Hobby
20.04.2008., 19:22
kako to mislis ne moze se..ja sam tamno misje smedja i ja se vec godinu dana blajham i bijela sam...ko Carla del Ponte :zubo:

Nisam tvrdila da se ne može, samo da je agresivno za kosu.
Možda sam trebala i napomenuti da se vjerojatno ne može jednim blajhanjem.
Ovisi i o kosi.

Ja sam jednom htjela svjetlije pramenove - držala sam blajh užasno dugo na kosi (kod frizera), ali je jako malo posvijetlila, frizerka nije mogla vjerovati.
A nemam bogzna kako tamnu kosu - srednje smeđu.

Ne bih se ja baš s time igrala kod kuće - frizeri ipak nešto znaju.
I sama si rekla da se blajhaš redovito, pa si bijela - a jesi li pobijelila nakon prvog blajhanja?

A ako to misli postići višekratnim blajhanjem, ne možeš se blajhati svaki dan - mislim da preporučuju najmanje 2 tjedna razmaka (nisam sigurna u ovu informaciju, ali znam da nije preporučljivo blajhati se svako malo).
Možda sada postoje i neka sredstva kojima se to može postići odjednom, to ti ne znam.
Samo ti preporučujem da to napraviš kod dobrog frizera, jer pretpostavljam da (budući da si muško) nemaš iskustva s bojanjem kose.

Mikalica
20.04.2008., 20:13
Casting. Najbolja boja - dugo traje, fino pokriva sijede ako se ostavi dovoljno dugo.

Klik!
21.04.2008., 17:21
Zanima me da li je netko probao ove boje za kosu od Biosline-a? Prodaju se u ljekarnama, na biljnoj su bazi. Ima li karakteristike trajne boje ili preljeva za kosu?

anchi:)
21.04.2008., 23:25
Pozdrav svima. Ja vas već duže vrijeme čitam, ali nisam nikad ništa komentirali ili sl. Sad bi vas zamolila za jedan savjet. U vezi kose naravno. Moja kosa je prirodno kovrčava, gusta jako, suha oduvijek, i nema boje koju nisam imala na kosi. I ukratko sve je počelo prije godinu-dvije, kad sam na prirodno smeđu, neka kestenjasta boja, stavljala pramenove svijetle, plave. E, i meni se dopalo biti plava i tako ja malo po malo pa mi frizerka farbala svu boju, pa izvlačila potpuno bijele pramenove, ali ja sam odlučila da više nejdem k frizerki jer da bi ja to mogla i doma. I tako sad imam bob do ispod brade, sa ravnim šiškama (pomoću pegle) kosa je svjetlo smeđe boje, sa plavim pramenovima i tamni kestenjasti izrast od 3 sm. Šta da sad radim????? Koju boju da kupim?? Dal da prvo obojam izrast pa onda sve izjednačim sa drugom bojom ili preljevom ili nekako drugačije. Koju boju mi preporučujete, dal uz onaj loreal casting trebam hidrogen ili samo uz one boje u tubi ide hidrogen. HELP

Ne znam što ti točno hočeš, samo farbanje ili i farbanje i pramenove? Ako je ovo drugo, savjetujem ti da odeš frizerki da ti to napravi, ja ti ne bih savjetovala da to radiš sama jer imaš previše raznih kombinacija na glavi pa da ne bi ispala šarena (a velika šansa je za to jer vidim da nemaš pojma kako i što).
A i ne vidim kako bi ti sebi sama ovako odjednom bez ikakvog iskustva napravila pramenove, ja se sigurno ne bih upustila u takvo nešto da se radi o mojoj glavi.
Kažeš da ti je kosa oduvijek suha; valjda znaš da pramenovi jako isušuju kosu.

A ako hoćeš samo farbanje, onda opet odi frizerki nek ti ona ofarba pa kad se stabiliziraš na jednoj boji, drugi put možda možeš zamoliti iskusnu frendicu/mamu/sestričnu da te ofarba a tek onda bih ja to radila sama.

eto toliko od mene i sretno!

petraška
22.04.2008., 00:46
Pitanje! Recimo da kupim dvije boje za kosu - npr. jarko ružičastu i jarko narančastu, različitih proizvođača. Smijem li ih miješati, i bi li rezultat bio nešto između ružičaste i narančaste, ili bi ispala neka sasvim nasumična nijansa iz nasumičnog kruga pakla? :D I je li tako vjerojatnije da mi dođe do alergijske reakcije?

zanokticaa
22.04.2008., 00:57
e jebemu...meni nikako da ispadne boja koju zelim ;( ;(
farbala se doma, farbala se kod frizera, pramenovi ono ovo pa opet doma, pa opet frizer...jednostavno bijelu ili svijetlu plavu boju mogu jedino dobit kroz pramenove...a nikako samo cistim farbanjem(sto zelim)

i danas sam si ja tako nadobudna kupila od schwarzokpfa xxl bijelu boju i ledeno plavu...i ne samo po izrastu..vec citavi gornji dio glave ja sam ispala zuta(skoro pa narancasta).
nekuzim u cem je stvar:ne zna::ne zna: hrpa hidrogena je bila i oni sugavi prahici za bijelu boju...al ne..jednostavno nece.

nezelim vise davat 400kn za pramenove il farbanje(duga mi je kosa i kovrcava) pa zelim to doma.
neznam dal da kupim od garniera svijetlo plavu boju (brijem da je broj 100 il 102) pa da prekrijem ovo sranje s tim da se zutilo makne..vise neznam kaj da delam.
ni keuneov sampon silver mi ne pomaze.
ajte pametne zene :D znam da sam idiot..al trebam pomoc...nikako nemogu dobit zeljenu nijansu plave ili UOPCE da nema ZUTILA :mama::mama:

onak boja kak ima simona gotovac..taku bojicu bi ja

zanokticaa
22.04.2008., 21:28
heh :D ignorirajte moj zadnji post - dobila sam danas i bolju boju nego sam zeljela :)

keune je spasio stvar :top:

petraška
22.04.2008., 22:15
Još jednom ću pokušat s tobom... :([/hugo]: Pitanje! Recimo da kupim dvije boje za kosu - npr. jarko ružičastu i jarko narančastu, različitih proizvođača. Smijem li ih miješati, i bi li rezultat bio nešto između ružičaste i narančaste, ili bi ispala neka sasvim nasumična nijansa iz nasumičnog kruga pakla? :D I je li tako vjerojatnije da mi dođe do alergijske reakcije?

HappyWorm
22.04.2008., 22:25
e jebemu...meni nikako da ispadne boja koju zelim ;( ;(
farbala se doma, farbala se kod frizera, pramenovi ono ovo pa opet doma, pa opet frizer...jednostavno bijelu ili svijetlu plavu boju mogu jedino dobit kroz pramenove...a nikako samo cistim farbanjem(sto zelim)

i danas sam si ja tako nadobudna kupila od schwarzokpfa xxl bijelu boju i ledeno plavu...i ne samo po izrastu..vec citavi gornji dio glave ja sam ispala zuta(skoro pa narancasta).
nekuzim u cem je stvar:ne zna::ne zna: hrpa hidrogena je bila i oni sugavi prahici za bijelu boju...al ne..jednostavno nece.

nezelim vise davat 400kn za pramenove il farbanje(duga mi je kosa i kovrcava) pa zelim to doma.
neznam dal da kupim od garniera svijetlo plavu boju (brijem da je broj 100 il 102) pa da prekrijem ovo sranje s tim da se zutilo makne..vise neznam kaj da delam.
ni keuneov sampon silver mi ne pomaze.
ajte pametne zene :D znam da sam idiot..al trebam pomoc...nikako nemogu dobit zeljenu nijansu plave ili UOPCE da nema ZUTILA :mama::mama:

onak boja kak ima simona gotovac..taku bojicu bi ja

pa zašto ne kupiš keunevu farbu i 12 % hidrogen

HappyWorm
22.04.2008., 22:27
Još jednom ću pokušat s tobom... :([/hugo]:

ma daj kupi jednu boju. bez mješanja. a što se tiče takvih boja mislim da bi ispale jedino na plavu obojanu kosu

Via
23.04.2008., 22:44
ja bi ovakvu bojuuuu:):)

a sansa da cu je uspjeti dobiti je stvarno mala.... :(:(:(

jojjj.... abas bi takvu.. hmmmmm

koje su dobre za smedu kosu??? i jel znate mozda jel se matrix boje gdje mogu kupiti? Thanks :mig:

http://img181.imageshack.us/img181/7646/homepagelm6.th.jpg (http://img181.imageshack.us/my.php?image=homepagelm6.jpg)

Klik!
24.04.2008., 11:14
Zanimaju me Biokap boje za kosu, talijanski proizvođač, prodaju se u apotekama... Probao tko??

zanokticaa
25.04.2008., 00:31
pa zašto ne kupiš keunevu farbu i 12 % hidrogen

jesam jesam :) velim - keune je spasio stvar :):):p

Sintia_84
28.04.2008., 16:38
Drage cure, molim Vas savjet o farbanju izrasta u plavo (vidim da se vi ovdje super u sve to kuzite).

Htjela bi si doma ofarbati sama izrast jer si to trenutno ne mogu priustiti u salonu, a ni ne zelim. Naime, u jednom sasvim prosjecnom salonu u mom gradu platila sam 350 kn samo za farbanje izrasta i feniranje. Mislim da je to itekako previse za tu vrstu usluge.

E sad, kako da to postignem? Prirodna boja kose mi je tamno pepeljasto plava, a kad farbam izrast u salonu prvo mi taj izrast blajhaju sa 6% hidrogena pa onda stave preljev i drze 3,4 minute. Htjela bi dobiti boju koju i sada imam, a boja je kao ova na slici. Ne bi htjela doci platinasto plava nego ovako malo prirodnije plava, inace platinastu boju kose jako volim ali mi ne stoji na boju koze.

Unaprijed Vam svima hvala na odgovoru

http://i25.tinypic.com/2dj10tf.jpg

mafri
28.04.2008., 18:40
Pa eto!Uradi tako ko sto i oni u salonu!A jel znas koji preljev ti stave?

Sintia_84
28.04.2008., 18:46
Pa eto!Uradi tako ko sto i oni u salonu!A jel znas koji preljev ti stave?

Ne znam, oni imaju u salonu Revlonove boje. Niti znam koji mi preljev stave, niti znam sta je to preljev i kako se i sa cime miksa :)

Sorry sto sam tako neupucena.

slavaz
28.04.2008., 22:02
Drage cure, molim Vas savjet o farbanju izrasta u plavo (vidim da se vi ovdje super u sve to kuzite).

Htjela bi si doma ofarbati sama izrast jer si to trenutno ne mogu priustiti u salonu, a ni ne zelim. Naime, u jednom sasvim prosjecnom salonu u mom gradu platila sam 350 kn samo za farbanje izrasta i feniranje. Mislim da je to itekako previse za tu vrstu usluge.

E sad, kako da to postignem? Prirodna boja kose mi je tamno pepeljasto plava, a kad farbam izrast u salonu prvo mi taj izrast blajhaju sa 6% hidrogena pa onda stave preljev i drze 3,4 minute. Htjela bi dobiti boju koju i sada imam, a boja je kao ova na slici. Ne bi htjela doci platinasto plava nego ovako malo prirodnije plava, inace platinastu boju kose jako volim ali mi ne stoji na boju koze.

Unaprijed Vam svima hvala na odgovoru

http://i25.tinypic.com/2dj10tf.jpg

woow to je pre pre skupo...meni za pramenove na cijelu kosu, šišanje vrhova i feniranje naplati oko 200-ak kuna...
ja već godinama doma bojam izrast...al pošto sam prirodna crnka sa jakim crvenim pigmentom izrast ma koju god boju stavila uvik ima narančesti odsjaj šta me izluđuje :mad:
a ja obožavam srebreno-pepeljaste nijanse...

mislim da ti neće bit problem samoj to doma postić jer imaš prirodnu boju kose tamno plavu...

Sintia_84
28.04.2008., 22:29
Znam da je preskupo, ja sam ostala "malo" iznenadjena jer sam i inace isla u taj salon i bile su ok cijene...
Da, imas pravo, ne bi mi trebao biti veliki problem ofarbati doma izrast ali mi za sada to na zalost ipak je problem jer ne znam kako ide postupak nakon blajhanja... :(

HappyWorm
28.04.2008., 23:10
pa zašto ne odeš u drugi frizerski i pitaš koliko je, možda naletiš negdje gdje je manje

Christina
28.04.2008., 23:36
ne mogu da vjerujem, sta frizeri rade, zamisli budale da ti radi blajhanje, pa preljev tri minute, svaka farba ti moze triput bolje napravit bez blajhanja jer ne tezis platinastoj, em si prirodno svijetla,
uzmi neku farbu odgovarajuce nijanse, da ide na sivo a ne zlatno, i samo ofarbaj izrastak

january
29.04.2008., 08:30
Tko mi može reći koja je ono nijansa boje kose koja se reklamira u novoj garnierovoj reklami 100% color i kakva su vaša iskustva sa ovom bojom za kosu

Sintia_84
29.04.2008., 08:57
pa zašto ne odeš u drugi frizerski i pitaš koliko je, možda naletiš negdje gdje je manje

Drugdje znaju sprziti kosu ili me ofarbaju u onu zuto narandjastu a ta boja mi odvratno stoji, bljak :-(
Bas bi htjela sama doma to rijesiti, ne vjerujem da je to ne znam kakva filozofija.

Sintia_84
29.04.2008., 09:02
ne mogu da vjerujem, sta frizeri rade, zamisli budale da ti radi blajhanje, pa preljev tri minute, svaka farba ti moze triput bolje napravit bez blajhanja jer ne tezis platinastoj, em si prirodno svijetla,
uzmi neku farbu odgovarajuce nijanse, da ide na sivo a ne zlatno, i samo ofarbaj izrastak

Christina, to tako ne ide kod mene (na mojoj kosi, naravno). Vec sam probala to sta si napisala i izrast mi uvijek bude puno tamniji nego ostatak kose, cak i sa super jakim najsvjetlijim bojama, probala sam to vise puta. A i u tim jako svijetlim farbama je unutra blans (ili kesica ili u tubi), tako da mi to zapravo dodje na isto i jednako mi unisti kosu, sta ne?
Ispravi me ako grijesim, vidim da se ti ipak bolje od mene razumijes u sve to.
Kako se ti farbas, kakva ti je boja?

mladac
29.04.2008., 09:05
ja bi na tvom mjestu uzela neku svijetlo zlatno plavu i pofarbala izrast zadnjih par min (ne znam koliko bi to bilo) bi premazala cijelu kosu da se malo izjednaće izrast i kosa u slučaju da si fulala nijansu... al ja sam nagađam

Sintia_84
29.04.2008., 09:30
ja bi na tvom mjestu uzela neku svijetlo zlatno plavu i pofarbala izrast zadnjih par min (ne znam koliko bi to bilo) bi premazala cijelu kosu da se malo izjednaće izrast i kosa u slučaju da si fulala nijansu... al ja sam nagađam

Kao sta sam i napisala gore, i najsvjetlija nijansa na mom izrastu ispadne puno tamnija od ostatka kose (ostatak mi je kao na slici gore), tako da nista od toga. Na nacin na koji si napisala bi mi ostatak kose samo jos vise posvijetlilo a izrast bi ostao taman, izjednacilo se ne bi nista nego bas obrnuto. Ovo sta si ti napisala mozda vrijedi za neke druge boje kose, ali za moj slucaj ne sigurno.
Svejedno ti puno hvala na dobroj volji da pomognes.

Christina
29.04.2008., 09:48
Christina, to tako ne ide kod mene (na mojoj kosi, naravno). Vec sam probala to sta si napisala i izrast mi uvijek bude puno tamniji nego ostatak kose, cak i sa super jakim najsvjetlijim bojama, probala sam to vise puta. A i u tim jako svijetlim farbama je unutra blans (ili kesica ili u tubi), tako da mi to zapravo dodje na isto i jednako mi unisti kosu, sta ne?
Ispravi me ako grijesim, vidim da se ti ipak bolje od mene razumijes u sve to.
Kako se ti farbas, kakva ti je boja?

stavi fotkicu kose da vidimo:mig:
onda uzmu keune 1517(dosadna sam vise i bogu i narodu s tom farbom :zubo: ) i 12 % hidrogen, ofarbaj samo izrastak, ako meni izvuce moju smedju do potpuno plave skoro srebrene i tebi ce,
u slucaju da ti je izrastak tamniji, onda ih ti preoprucila da ustalis farbanje samo jednom bojom, znaci da ne mijanjas niti nijanse niti proizvodjaca,i onda farbaj se redovno meni je to 4,5 tjedan max,ofarbas izrast,ako ti je drugacije boje, sledeci put ofarbaj novi izrast i ofarbaj stari izrast,nemoj nikad farbat citavu duzinu kose, eventualno svaki 3,4 put neki preljev, tako da ces opet imati zdravu koseu, imaces uvijek koju nijansu drugaciji izrast ali to je znaci max cm uz korijen tak da bice super :)

HappyWorm
29.04.2008., 09:53
to je najbolja farba:top:s njom nečeš pogriješit

Sintia_84
29.04.2008., 09:59
stavi fotkicu kose da vidimo:mig:
onda uzmu keune 1517(dosadna sam vise i bogu i narodu s tom farbom :zubo: ) i 12 % hidrogen, ofarbaj samo izrastak, ako meni izvuce moju smedju do potpuno plave skoro srebrene i tebi ce,
u slucaju da ti je izrastak tamniji, onda ih ti preoprucila da ustalis farbanje samo jednom bojom, znaci da ne mijanjas niti nijanse niti proizvodjaca,i onda farbaj se redovno meni je to 4,5 tjedan max,ofarbas izrast,ako ti je drugacije boje, sledeci put ofarbaj novi izrast i ofarbaj stari izrast,nemoj nikad farbat citavu duzinu kose, eventualno svaki 3,4 put neki preljev, tako da ces opet imati zdravu koseu, imaces uvijek koju nijansu drugaciji izrast ali to je znaci max cm uz korijen tak da bice super :)

Puno ti hvala na pomoci.
Sliku cu staviti cim dodjem kuci, za najvise pola sata.
Nego, nije bas da kuzim kako da miksam tu boju, sorry. Keune boja je u tubici (to znam), a hidrogen stavim u zdjelicu zajedno sa bojom pa to sve promijesam i nanesem na izrast, ili? Sorry na neznanju :ne zna:
Da li je nuzno da koristim 12% hidrogen za to sta pises, jer mi u salonu koriste 6% za blajh i odmah mi posvijetli ? Mogu li koristiti manje da je ne unistim?
E da, i zadnje pitanje, znas li mozda neku Keune boju da nije srebrnasta nego prirodnije plava (kao na slici gore), jer meni kosa totalno izvlaci ljubicasto iz tih srebrnih nijansi, jednom mi je bila cijela kosa srebrna nakon farbanja kao za u maskare, strasno :eek:

E da, i oprosti sta te gnjavim sa svim tim pitanjima !

Christina
29.04.2008., 10:05
Puno ti hvala na pomoci.
Sliku cu staviti cim dodjem kuci, za najvise pola sata.
Nego, nije bas da kuzim kako da miksam tu boju, sorry. Keune boja je u tubici (to znam), a hidrogen stavim u zdjelicu zajedno sa bojom pa to sve promijesam i nanesem na izrast, ili? Sorry na neznanju :ne zna:
Da li je nuzno da koristim 12% hidrogen za to sta pises, jer mi u salonu koriste 6% za blajh i odmah mi posvijetli ? Mogu li koristiti manje da je ne unistim?
E da, i zadnje pitanje, znas li mozda neku Keune boju da nije srebrnasta nego prirodnije plava (kao na slici gore), jer meni kosa totalno izvlaci ljubicasto iz tih srebrnih nijansi, jednom mi je bila cijela kosa srebrna nakon farbanja kao za u maskare, strasno :eek:

E da, i oprosti sta te gnjavim sa svim tim pitanjima !

:lol::lol::lol: i menije bila roza od neke loralove farbe, neka boja ruzinog drveta se zvala :ne zna:

pa izaberi sebi u nijanseru boju ali uvijek gledaj da nema zutog u sebi :mig:, mada ako kazes da ti tako dobro boja prima, mozes uzet 9%,
procitaj uputsvo obavezno, ako su to ove najsvjetlije farbe (keune) koristis 2 hidrogena na jednu tubicu boje, znaci posto farbas samo izrast uzemes pola tubice boje i jedan hidrogen, meni i to bude previse hehe :)
ako izaberes neku malo tamniju sto sumnjam, one idu jedan hidrogen i jedna tubica boje :)

Sintia_84
29.04.2008., 10:14
Aha, tako znaci to ide, puno ti hvala. Ma ja se totalno pogubim oko tih nijansi i vec vidim da necu znati koju da uzmem jer slike u onom katalogu nisu bas vjerodostojne.
Uzeti cu onda svakako neku svijetlu boju i 9 %hidrogena. Koliko ti to drzis na glavi? Da li na kraju onako "zamrljas" cijelu kosu sa bojom ili ne?

Christina
29.04.2008., 10:16
nemoj niposto citavu kosu, nema potrebe, ona je vec ofarbana, i plave boje kad se ispiru to se ne vidi, ja drzim oko sat vremen

Sintia_84
29.04.2008., 10:21
nemoj niposto citavu kosu, nema potrebe, ona je vec ofarbana, i plave boje kad se ispiru to se ne vidi, ja drzim oko sat vremen

Christina, evo boje moje kose, ja bi htjela ovako nekako ispasti i sada :-)

http://i28.tinypic.com/mrcuhs.jpg

Christina
29.04.2008., 10:23
ej zurim sad,nemam vremena da ti odgovorim, a boja ti je fantasticna :mig:
tipkamo se veceras :mig:

Sintia_84
29.04.2008., 10:25
ej zurim sad,nemam vremena da ti odgovorim, a boja ti je fantasticna :mig:
tipkamo se veceras :mig:

Ok, puno ti hvala, puno puno puno puno puno :s:s:s

Skattemus
29.04.2008., 14:30
molim vas cure ako itko ima fotku,vidjela sam na par cura,onako kako je Shakira ima,atamnu kosu i kroz to prosarane bijele pramenove,izgledalo je savrseno,nabacila bih si par ekstenzija da ne moram blajhati svoju kosu ali nikako nemrem nac sliku pa svima zahvaljujem na pomoci

HappyWorm
29.04.2008., 23:30
ovako?
http://i29.tinypic.com/9jhvzm.jpg

HappyWorm
29.04.2008., 23:35
tu boju je bar lako dobit, samo na izrastu. baš se čudim da ne možeš s nekom farbom, nego muku mučiš...:ne zna:

Christina
29.04.2008., 23:49
slazem se, uzmi 9 % hidrogen i 157 i ispasce ti bas takva boja vjeruj mi :mig:

Sintia_84
30.04.2008., 08:32
slazem se, uzmi 9 % hidrogen i 157 i ispasce ti bas takva boja vjeruj mi :mig:

Happworm, a znam da, i ja bi radije kupila neku "gotovu" farbu i time rijesila problem, ali kad ne ide, probala sam vec...

Christina, malo me je strah uzeti tu boju koju si napisala jer kao sta kazes ide na srebrno a meni kosa izvuce skroz ljubicasto i srebrno iz tih nijansi, pa izgledam sijedo, a ne platinasto, bolje da to ne vidite :eek:

HappyWorm
30.04.2008., 09:21
pa i meni al se to ionako ispere, ali ja bi voljela da tako ostane.
onda uzmi paletu sa sivom babom i to je to ona je plava malo baca na žuto, niko ti neće davat savjete više osim nas 2:Djer ko bi znao koja će ti farba pasat. meni su se lorealove pokazale jako loše, feria

Sintia_84
30.04.2008., 09:25
pa i meni al se to ionako ispere, ali ja bi voljela da tako ostane.
onda uzmi paletu sa sivom babom i to je to ona je plava malo baca na žuto, niko ti neće davat savjete više osim nas 2:Djer ko bi znao koja će ti farba pasat. meni su se lorealove pokazale jako loše, feria

Meni isto su Loreal katastrofa, pa i ovo sta sam ti napisala da mi je dosla skroz srebrna kosa, to mi se je dogodilo sa Loreal feria 3D mettalic blonde, nikad necu zaboraviti kako se zove ta farba, katastrofa je ispala s njom da mi se je frizer prenerazio kad me je vidio :(

Koja je tocno ta paleta, ona u plavoj kutijici? Sta mislis na to da samo nju stavim na izrast ?

HappyWorm
30.04.2008., 09:29
ček da vidim broj imam, jer sam koristila, meni su bile prije puno bolje prije sad kao da su pogoršali da ide na žuto.

HappyWorm
30.04.2008., 09:31
u zelenoj kutiji-219 super ash blond
meni je ok ispala i xxl plava mislim da su dečko i cura na njoj. ispala je baš nešto kao što ti imaš možda bi ti ta bila dobra-ice blond 10, probat ću naći slike

HappyWorm
30.04.2008., 09:35
evo kako ti se ova čini:):
na slici izgleda malo žuta al nije tako, možda ovisi o kosi moja je prirodno plavosmeđa
http://i26.tinypic.com/25fi0l2.jpg

HappyWorm
30.04.2008., 09:38
našla sam i ovu drugu.
ja obično kupim te kad nemam za keunevu:mig:
http://i26.tinypic.com/2n16vpz.jpg

Sintia_84
30.04.2008., 09:45
u zelenoj kutiji-219 super ash blond
meni je ok ispala i xxl plava mislim da su dečko i cura na njoj. ispala je baš nešto kao što ti imaš možda bi ti ta bila dobra-ice blond 10, probat ću naći slike

Puno ti hvala na trudu, probati cu jednu od te dvije onda staviti na izrast ili Keune neku sa 9%.
Nego, da te pitam, koja je tebi prirodna boja kose da ti sa ovom palete super hvala na izrast? To pitam cisto da znam usporediti sa svojom...
E da, i znas li mozda koja Keune dolazi nakon one 1517, ja bi tu uzela, znaci cisto plavu bez srebrnog, stvarno me je strah ljuubicastila na glavi :D

HappyWorm
30.04.2008., 09:49
nisi vidjela, napisala sam ti prirodna mi je između plave i smeđe:mig:, aa probaj al nemoj mene krivit ako bude lošije nego što si očekivala:no: ja ti preporučujem tu ice blond.
naravno da keune možeš kupiti i neku samo pepeljastu(bez ljubičastog)pošto tebi nije žuta, meni izvuče žutilo, imaš ju. neznam točno broj

nema na čemu:)

Sintia_84
30.04.2008., 09:55
nisi vidjela, napisala sam ti prirodna mi je između plave i smeđe:mig:, aa probaj al nemoj mene krivit ako bude lošije nego što si očekivala:no: ja ti preporučujem tu ice blond.
naravno da keune možeš kupiti i neku samo pepeljastu(bez ljubičastog)pošto tebi nije žuta, meni izvuče žutilo, imaš ju. neznam točno broj

nema na čemu:)

Oprosti, stvarno nisam vidjela da si mi napisala koja ti je boja kose.
Znaci Keune miksam za izrast cijelu jednu farbu i dva hidrogena u nju?
Kad se budem pofarbala (za najvise 10 dana), svakako ti javim rezultate na pp :)

HappyWorm
30.04.2008., 09:58
može:top:
da staviš tu jednu i obavezno dva fidrogena, po meni najbolje od 9% pronađi samo pepeljastu ako nećeš sa ljubičastim:)
vjerojatno češ imat viška, češ moć to sama, mene obično farba neko drugi.

HappyWorm
30.04.2008., 10:01
baš sam sad našla da je nekoj curi ona ice blond xxl loše ispala, možda jer ima tamnosmeđu kosu

nekuzim u cem je stvar hrpa hidrogena je bila i oni sugavi prahici za bijelu boju...al ne..jednostavno nece.

Sintia_84
30.04.2008., 10:03
Mamu cu nagovoriti da me ofarba :)
Nadam se da je 9% dovoljno jako za moju kosu, 12% mi nekako djeluje prejako, a opet, ne kuzim se uopce u sve to :)

Hvala ti jos jednom i svakako javim rezultate :mig:

HappyWorm
30.04.2008., 10:09
pa mislim, pošto si napisala da ti kosa nije tamna da će uspjet, meni farbe počnu primati odmah čim se stave, za 5 min je već plavo, ali držim kolko piše da ispadne baš plava boja.

Sintia_84
30.04.2008., 10:21
pa mislim, pošto si napisala da ti kosa nije tamna da će uspjet, meni farbe počnu primati odmah čim se stave, za 5 min je već plavo, ali držim kolko piše da ispadne baš plava boja.

Kuzim da. A ti stavljas 9 ili 12%?

HappyWorm
30.04.2008., 10:29
9 ,nikad nisam 12.

eeennniii
01.05.2008., 02:35
dobra ideja, i meni se to svida, a pogotovo mi je drago da neces blajhati svoju kosu-smart :)

Skattemus
01.05.2008., 14:26
e upravo tako.ma zao mi je blajhati svoju radi hira koji ce trajat dva mjeseca a kako ja imam crnu,unisitila bih je potpuno

HappyWorm
01.05.2008., 14:35
pa da, stavi nekoliko extension:mig:

Milk&Honey
01.05.2008., 14:59
Evo imam i ja jedno pitanje... imam otprilike isti problem prije 3 mjeseca radila sam pramenove na inače plavu kosu ali neke pepeljaste nijanse... sad bi htjela pobojat izrast ali neželim ič u frizerski jel je jednostavno presssssssskupo.. zadnji put sam platila 400 i neš neznam ni sama jel imam gustu kosu pa je bilo puno posla... htjela bi ili obojat izrast ili cjelu kosu pobojat al jednostavno čujem da mi može cjela ispast zelena ...... neznam ni sama šta da radim ...help plss :cerek: faljaaaaaa

HappyWorm
01.05.2008., 19:00
zelena? ma ko to kaže:lol:
evo pročitaj sve to i uradi isto:top::D

mladac
01.05.2008., 23:42
zelena ti može ispast samo ako plavu bojiš u smeđe, a mislim da ti to ne namjeravaš...
ma kao što je happy rekla, pročitaj njene postove na ovo temi, pomoći će ti

hmore85
02.05.2008., 00:12
evo da imate i jednu mušku mušteriju ovdje :zubo:

dakle bio sam odvratno slatko dijete kad sam bio mali i imao sam ful dugu plavu kosu sve do negdje treće godine :zubo:
kad je se onda malo poželila potamnit, tako da sam sad na nekoj srednjoj/svijetlo smeđoj boji :ne zna:

sad mene zanima na koji način se mogu obojat u plavo :zubo:
znam da to ide bojanjem kose :zubo:

otić u frizerski i obojat se mi je zasad još uvijek po velikim NE :brukica:

mene zanima ima li kakva boja koju mogu miješat sa šamponom, jer kosu perem svaki dan, tako da ona lagano kroz recimo 15 dana počne poprimat plavu boju?

zasad me još ne intrigira permanentno bojanje, al me puca nostalgija neka kad gledam slike mene kao djeteta, i jednog razdoblja kad sam imao 13-14 godina kad mi je preko ljeta kosa skroz posvijetlila da sam bio u neku ruku plav :zubo:

željno iščekujem vaš odgovor :s:s

Gipsyqueen
02.05.2008., 12:32
Najbolje da kupiš boju i da netko doma pofarba ako te je sram ići u salon.:mig:

Mnogi muškarci se farbaju i mislim da se ne trebaš time opterećivati. Moja mama je frizerka i ima par muških mušterija koje redovito dolaze na farbanje, feniranje, jedan čak radi blagi minival da mu kosa dobije na volumenu. (nije gay, da ne bi krenuli takvi komentari:zubo:)
Danas je skroz normalno da se muškarci farbaju.:mig:

nacy_vu
02.05.2008., 12:59
Bolje da odeš u frizerski jer je plava boja nezgodna pa se može lako dogoditi da ne budeš zadovoljan rezultatom ako se ne prepustiš stručnim rukama...

Ziki
02.05.2008., 20:51
Zanimaju me Biokap boje za kosu, talijanski proizvođač, prodaju se u apotekama... Probao tko??

Evo, ja sam se prije koja dva tjedna ofarbala za Biokap Nutricolor, čokoladna tamnosmeđa. Isprva sam bila oduševljena - kad sam se farbala, uopće nije bilo mirisa, onak blagi, neprimjetni miris po žitaricama, mogla sam judržati ohoho dugo, bez da bi me vlasište svrbilo ili peklo - dakle, nema tih sranja i kemije.
Nažalost, budući da je tako blaga i prirodna, brzo se ispire. Evo, već sad mi je dosta isprana:( :cry:
Ono, možeš probati, ja si često perem kosu, pa mi se valjda zbog toga tak brzo isprala, al inače, super:top:. kosa zdrava, sjajna, ne ispada, ko poslije nekih agresivnih farbi

hmore85
03.05.2008., 10:42
Najbolje da kupiš boju i da netko doma pofarba ako te je sram ići u salon.:mig:

Mnogi muškarci se farbaju i mislim da se ne trebaš time opterećivati. Moja mama je frizerka i ima par muških mušterija koje redovito dolaze na farbanje, feniranje, jedan čak radi blagi minival da mu kosa dobije na volumenu. (nije gay, da ne bi krenuli takvi komentari:zubo:)
Danas je skroz normalno da se muškarci farbaju.:mig:

pa ono, nije baš sram, al kako sam rekao pitam se ima li kakva boja koju mogu kombinirat sa šamponom pa lagano bojat kosu :brukica:

i naravno vi bi mi mogli preporučiti što jer ja nemam pojma :ne zna:

hmore85
03.05.2008., 10:43
Bolje da odeš u frizerski jer je plava boja nezgodna pa se može lako dogoditi da ne budeš zadovoljan rezultatom ako se ne prepustiš stručnim rukama...

da koliko me sve to može izić ako idem na permanentno bojanje? :misli:

i koja je spika sa onim kao testerima da isporbaš prvo boju pa lako vidiš da li ti paše? :misli:

Milk&Honey
04.05.2008., 15:26
ma frizerka mi je rekla da cu ispast zelena pa sam se zato bojala... hvala ...:cerek: xxx

HappyWorm
04.05.2008., 17:37
ma naravno da će ti to reć, samo da ideš kod nje

hannah3
04.05.2008., 23:41
meni ti je isto prirodna kosa pepeljasto tamno plava,a pofarbana mi je u svjetlije i izgleda otprilike kao na onoj fotki koju si stavila kod postavljanja teme.ja ti stavljam boju od welle-wellaton naturals 11/0 wheat blond,tj.psenicno plava,a nakon svakih par farbanja izrasta,odem na malo pramenova s blajhom,da mi bas nije jako zuto.tu farbu kupim u mulleru ili u frizer priboru.to je neka nova linija za kucnu upotrebu,a inace mi je frizerka stavljala isti taj broj ali wella za profi upotrebu.mislim da bi jos bolje bilo 11/1,koja bi trebala biti manje zuta,ali to ti imaju samo frizeri.u svakom slucaju,koju god boju kupis,prvo ju isprobaj na nekom skrivenom dijelu izrasta,tak ak nesto zeznes,da se ne kuzi.sretno!

ketty blue
05.05.2008., 08:31
cure
sta napraviti kad ti se boja uzasno brzo ispire?

uglavnom, bila sam svjetlija neko vrijeme, ne bas plava, svijetlo smedja. i onda sam se preljevima vracala na tamno, a sad sam se i pocela farbat u tamno smedje, skoro crno. to je moja najdraza boja, al kako ja perem kosu svaka 2,3 dana to se ispere za dva tjedna?!?!? i vec sam svijetla. ono, neka misja boja:(

pa kaj cu se morat varbat svaka dva tjedna:ne zna: kosa ce mi otpast:D

kako odrzat boju, ili ima neka posebna koja duze traje? iskustva?
:)

marizza
05.05.2008., 16:22
Pozdrav devojke:)nova sam na forumu, pa imam jedno pitanje.....Prirodno imam srednje smedju kosu ( koja je trenutno takva na korenu, a ostatak kose mi je sencen Igorom 11-1+12% hidrogen tako da imam srednje plavu kosu )....e sad ja bi da se vratim u svoju priirodnu...ali kako? Snimila sam da Keune ima lepe te smedje medjutim procitala sam da su devojke umesto smedje postajale crne???a to ne zelim nikako:( pa sam mislila da uzmem neku najsvetliju njihovu smedju i da je mesam sa 6% hidrogenom? sta vi mislite??? Znaci ja zelim cisto smedju boju ( ne crvenu, kesten, mahagoni sa plavim odsjajem). Neki savet??
Hvala!

Una1980
06.05.2008., 11:34
ma naravno da će ti to reć, samo da ideš kod nje

s ovim se apsolutno slažem, samo šta ljudi koji se baš ne razumiju u farbanje vjeruju frizerima pa makar to bile i totalne nebuloze kao i ovo sa zelenim izrastom.
zeleno jedino ako se iz plave ide u tamno i amen

Una1980
06.05.2008., 15:38
Pozdrav devojke:)nova sam na forumu, pa imam jedno pitanje.....Prirodno imam srednje smedju kosu ( koja je trenutno takva na korenu, a ostatak kose mi je sencen Igorom 11-1+12% hidrogen tako da imam srednje plavu kosu )....e sad ja bi da se vratim u svoju priirodnu...ali kako? Snimila sam da Keune ima lepe te smedje medjutim procitala sam da su devojke umesto smedje postajale crne???a to ne zelim nikako:( pa sam mislila da uzmem neku najsvetliju njihovu smedju i da je mesam sa 6% hidrogenom? sta vi mislite??? Znaci ja zelim cisto smedju boju ( ne crvenu, kesten, mahagoni sa plavim odsjajem). Neki savet??
Hvala!

zlatno svjetlo smeđa od keune:kava:

ketty blue
06.05.2008., 22:50
cure
sta napraviti kad ti se boja uzasno brzo ispire?

uglavnom, bila sam svjetlija neko vrijeme, ne bas plava, svijetlo smedja. i onda sam se preljevima vracala na tamno, a sad sam se i pocela farbat u tamno smedje, skoro crno. to je moja najdraza boja, al kako ja perem kosu svaka 2,3 dana to se ispere za dva tjedna?!?!? i vec sam svijetla. ono, neka misja boja:(

pa kaj cu se morat varbat svaka dva tjedna:ne zna: kosa ce mi otpast:D

kako odrzat boju, ili ima neka posebna koja duze traje? iskustva?
:)

?

plavuša u duši
07.05.2008., 21:59
Pozdrav svima!
Kopah malo po netu i naiđoh na Logona boje za kosu, kažu prirodne, podebljavaju vlas, ne štete...
Predobro da bude istinito. ( dobro, jogurt boje koje sam isprobala su više nego genijalne, ali mora se ić kod frizera, a ja bih radije sama doma, pa mi ovo izgleda vrlo primamljivo)
Je li netko koristio te boje i i gdje ih se može kupiti u Zagrebu?
Hvala

marizza
08.05.2008., 20:02
Hvala Una:)

Una1980
09.05.2008., 10:58
Hvala Una:)

molim:mig:
ja sam stavila tu boju dok sam bila smeđa prije cca 1,5god i bila mi je predivna boja. mislim da nečeš pogriješiti s njoj.

popesku
09.05.2008., 13:19
Molim za pomoč!!!
Več duže vrijeme tražim Keune tinta color boju za kosu, 1012(pearl ash blond), ali nisam imala sreče. Kod nas u Sloveniji, skratili su prodajni asortma Keune boja , zato što so se frizeri pobunili, da su to profesionalne barve za kosu i od tada nemoguče je, da fizična osoba to kupi. Jeli kod vas u Hrvatskoj moguče da se kupi ove Keune tinta boje bilogdje, možda u DM-u? Ako je kod vas isto tako zabranjeno, kažite mi!

Molim za odgovor, jer stvarno ne mogu da se ih dočepam i predstavlja mi jaki problem a i malo mi se več žuri. Puuuno hvala na odgovorima, ako budu :ne zna:

MilaMalaPlava
09.05.2008., 14:14
Molim za pomoč!!!
Več duže vrijeme tražim Keune tinta color boju za kosu, 1012(pearl ash blond), ali nisam imala sreče. Kod nas u Sloveniji, skratili su prodajni asortma Keune boja , zato što so se frizeri pobunili, da su to profesionalne barve za kosu i od tada nemoguče je, da fizična osoba to kupi. Jeli kod vas u Hrvatskoj moguče da se kupi ove Keune tinta boje bilogdje, možda u DM-u? Ako je kod vas isto tako zabranjeno, kažite mi!

Molim za odgovor, jer stvarno ne mogu da se ih dočepam i predstavlja mi jaki problem a i malo mi se več žuri. Puuuno hvala na odgovorima, ako budu :ne zna:

Ova boja se i kod nas teško nađe - ja je kombiniram sa 1517 (u omjeru 1:1, a na obje ide hidrogen u omjeru 2 :1 ) i zadnji puta sam je prije jedno mjesec i pol dana našla u Kozmu u TC u Rijeci.
U DM-u je nema ni kod nas :(

Una1980
09.05.2008., 14:58
Molim za pomoč!!!

neznam za druge gradove,ali u DM-u u karlovcu ima te boje. znam jer sam ju prije koristila.i nadam se da neće nikada ukinuti keune farbe u DM-u.možda je to zbog evropske unije u sloveniji. doseli se ti nama na balkan pa će biti i farbi i svega:rofl:

plavuša u duši
10.05.2008., 12:24
Ima li netko iskustva sa ovom markom boja za kosu? :confused:I ima li ih za kupiti u Hrvatskoj? (našla sam samo da se mogu naručiti iz BiH)
Pročitala sam da su prirodne ( koliko to boja za kosu može biti), podebljaju vlas ( takav učinak imaju i jogurt boje, ali mi se ne ide frizeru na farbanje, ja bi sama) i ne oštečuju kosu.

MilaMalaPlava
11.05.2008., 01:13
neznam za druge gradove,ali u DM-u u karlovcu ima te boje. znam jer sam ju prije koristila.i nadam se da neće nikada ukinuti keune farbe u DM-u.možda je to zbog evropske unije u sloveniji. doseli se ti nama na balkan pa će biti i farbi i svega:rofl:

Imaš pravo - danas sam u mom DM-u pogledala, ima 1012, koliko hoćeš! :top:
Ne znam kako, ja sam tu boju pobrkala s 1511 (super ash blond) valjda zbog sličnog naziva :ne zna::o
A ove (1511) u zadnje vrijeme uglavnom nema, osim što sam je , kako sam napisala, prije par mjeseci, našla u Ri u Kozmu :kava:

Sorry :mig:

Dorée
11.05.2008., 01:56
imam samo jedno pitanje...zna li netko dali se kod farbanja kose mogu miješati 2 boje?? naime...kupila sam zabunom od Garniera jednu farbu br 3 i jednu br 4...samo me zanima dal ih kod farbanja mogu pomiješati...da ne dođe do neke promjene il kemijske reakcije il tako nešto... pliz...frizerke il netko ko zna...:rolleyes:

da ponovim pitanje:)

marizza
11.05.2008., 10:04
da ponovim pitanje:)
Naravno da moze! Moja drugarica je isto mesala 2 Garnier farbe i to neku tamno plavu i svetlo plavu i dobila neku srednje- malo vise boja meda!:)

politicarka
11.05.2008., 13:08
una znas li koji je to broj? boja zvuci :cerek::cerek:

Una1980
11.05.2008., 16:32
una znas li koji je to broj? boja zvuci :cerek::cerek:

nemam pojma koji je broj,ali piše ti baš tako zlatno svjetlo smeđa na kutiji. samo malo pogledaj, naći češ.

Dorée
11.05.2008., 16:37
Naravno da moze! Moja drugarica je isto mesala 2 Garnier farbe i to neku tamno plavu i svetlo plavu i dobila neku srednje- malo vise boja meda!:)

Hvala ti :),ja sam uzela schwarzkopf isto tamno plavu,i svijetlo plavu ,ova jedna sadrži nkeke sastojke šta ova ne pa nisam sigurna bila

hmore85
11.05.2008., 16:48
anyone? :moli:

Una1980
11.05.2008., 17:07
da koliko me sve to može izić ako idem na permanentno bojanje? :misli:

i koja je spika sa onim kao testerima da isporbaš prvo boju pa lako vidiš da li ti paše? :misli:

misliš one testove na alergijsku reakciju? meni su to pizdarije.nikada nisam to isprobavala.šta se tiče cijene, zavisi gdje i ideš i koliko dugu kosu imaš?

Una1980
11.05.2008., 17:08
Hvala ti :),ja sam uzela schwarzkopf isto tamno plavu,i svijetlo plavu ,ova jedna sadrži nkeke sastojke šta ova ne pa nisam sigurna bila

pazi da ti ne povuće skroz na tamno plavu, jer će ti tamnija boja uvijek preuzeti boju.

politicarka
11.05.2008., 17:31
nemam pojma koji je broj,ali piše ti baš tako zlatno svjetlo smeđa na kutiji. samo malo pogledaj, naći češ.

hvala:) a kad si se ti bojala jesi li je stavljala na tamnu ili svijetliju kosu? jeli boja bas tako :cerek: kako zvuci?

Dorée
11.05.2008., 17:31
pazi da ti ne povuće skroz na tamno plavu, jer će ti tamnija boja uvijek preuzeti boju.

da možda da stavim pola ,ta iako je tamnoplava tamni kosu zato sam i uzela ovu svijetlu:)

Una1980
11.05.2008., 17:39
da možda da stavim pola ,ta iako je tamnoplava tamni kosu zato sam i uzela ovu svijetlu:)

ja bi stavila cijelu svijetlu i pola tamnije plave. znam jer kad sam ja stavila na svijetlu kosu srednje plavu boju ispala sam smeđa i sada se mučim sa skidanjem toga.

Una1980
11.05.2008., 17:40
hvala:) a kad si se ti bojala jesi li je stavljala na tamnu ili svijetliju kosu? jeli boja bas tako :cerek: kako zvuci?

boja je lijepa smeđa. neznam kak da drukčije objasnim:cerek: ja sam tada bila u fazi kada sam iz bijele kose išla u smeđe,drugi put sam stavila ovu od keune, nakon šta mi se smeđa od frizera počela jako ispirati.

politicarka
11.05.2008., 17:43
boja je lijepa smeđa. neznam kak da drukčije objasnim:cerek: ja sam tada bila u fazi kada sam iz bijele kose išla u smeđe,drugi put sam stavila ovu od keune, nakon šta mi se smeđa od frizera počela jako ispirati.

jooj ma ponovo hvala puunooo!!!:D

Una1980
11.05.2008., 17:44
jooj ma ponovo hvala puunooo!!!:D

nadam se da će ti dobro ispasti ta boja, trebala bi

Dorée
11.05.2008., 17:45
ja bi stavila cijelu svijetlu i pola tamnije plave. znam jer kad sam ja stavila na svijetlu kosu srednje plavu boju ispala sam smeđa i sada se mučim sa skidanjem toga.

da tako sam mislila stavit,jer ja bi neku svijetlosmeđu:)

hmore85
12.05.2008., 16:42
misliš one testove na alergijsku reakciju? meni su to pizdarije.nikada nisam to isprobavala.šta se tiče cijene, zavisi gdje i ideš i koliko dugu kosu imaš?

e da :misli:
al nikad nisam bio alergičan na ništa, pa mi ne treba :ne zna:

e sad cijena...u šibeniku sam, a nemam dugu kosu nego nešto malo više nego što bi bila kratka kosa :ne zna:
al nikako duga kosa :ne zna:

recimo ovako (http://img2.timeinc.net/ew/dynamic/imgs/050916/122752__dylan_l.jpg), samo volumenom dosta manje :D

Gipsyqueen
12.05.2008., 17:55
Ne možeš pri svakom pranju nešto mućkati malo-pomalo da ti posvijetli.:D Time bi si krasno upropastio kosu jer je to kao da svaki put farbaš cijelu dužinu. Ima raznih šampona kojima se kosa pere nakon što se pofarba, da se održi boja (ja npr. imam smeđi). Imaš i kolor šampone, ali oni se ne nanose tijekom svakog pranja. Ako ideš na svjetlije najbolje je da to prepustiš stručnjaku.:D
U slučaju da se odlučiš sam farbati, najbolje da kupiš neku kvalitetnu boju u dm-u ili sličnom dućanu koji ti je dostupan, npr. L'Oreal i onda se pofarbaš doma ako ti je već neugodno ići frizeru. Moraš imati na umu da boja koja je na fotki na kutiji, ne može kod svakog tako ispasti. Uvijek je to nešto približno, ovisi o nijansi prirodne kose, jačini hidrogena, itd. (Palette ne kupuj. Da, jeftine su, ali ubitačne za poslije - u slučaju da ti boja ne ispadne kako si htio. Većina frizera pošizi kad nekog farba nakon što se sam doma farbao s Palettom.)

Zašto ne odeš u frizerski salon? Tamo će ti pokazati razne nijansere, vidjet ćeš boje, a onda će ti frizerka smutiti i namazati boju.:mig: Za prvi put je možda bolje da odeš u salon. Što ako ti doma ne ispadne dobro pa ćeš svejedno morati u salon na popravak? :mig::D

hmore85
12.05.2008., 19:54
Ne možeš pri svakom pranju nešto mućkati malo-pomalo da ti posvijetli:.D[QUOTE]

kvragu! :D

[QUOTE=Gipsyqueen;14013972]Imaš i kolor šampone, ali oni se ne nanose tijekom svakog pranja.

neki primjer možda? :kokice:

U slučaju da se odlučiš sam farbati, najbolje da kupiš neku kvalitetnu boju

e to mi se čini nekako najdraža solucija, a koju bi boju trebalo uzet? :misli:
za prelazak na plavu (ne platinastu il neš tak, nego jednostavno plavu) :ne zna:

Moraš imati na umu da boja koja je na fotki na kutiji, ne može kod svakog tako ispasti. Uvijek je to nešto približno, ovisi o nijansi prirodne kose, jačini hidrogena, itd.

pa to mi je nekako samo po sebi jasno :ne zna:
koliko daleko mogu ić iz osrednje smeđe kose?

Zašto ne odeš u frizerski salon?

pa eto, tek tako :brukica:

Gipsyqueen
12.05.2008., 20:22
Ono što kod nas zovu kolor šamponom je zapravo farba. Imaš dvije flašice, a u jednoj od njih je hidrogen.:mig: Dakle, "kolor šampon" je jači od preljeva npr.

Inače, kolor šampon bi trebao biti baš šampon koji je malo obojen i služi za toniranje već pofarbane kose (da se boja održi), ali se kod nas taj naziv krivo koristi i pod njim se misli na farbu.

Teško mi je reći koju boju da kupiš, ali nemoj odmah na presvijetlu, da ne ispadneš žut, bijel ili tko zna kakav.:D

hmore85
13.05.2008., 17:21
obična plava, može i tamnija plava :ne zna:

Kenori
14.05.2008., 18:37
Evo da se nadovežem na temu i postavim pitanje. :zubo:

Imam kosu otprilike srednje dugu (do dna uha, tako negdje). Smeđe je boje, tamnosmeđe. Planiram se šišati ( negdje oko: ________________ to bi kao trebala biti dužina :rofl:, tako da mogu napraviti pivac-friz), i ofarbati u crno.
Mene zanima hoće li se ta boja održati na mojoj kosi ( ne znam ništa o bojanju) i koja marka farbe je najbolja ???

NinaLady
14.05.2008., 20:03
Cure trebam pomoć.... Pofarbala sam sestrine ekstenzije na klipse sa keune 9.2 i 9., kao prava plavuša zaboravila sam da ekstenzije nemaju pigmenta koji se treba ublažiti sivom bojom..i naravno sad su sjeda...:flop:
Trebam hitno pomoć oko nove boje, moram ih požutiti, razmišljala sam uzeti neku boju koja nema amonijaka ni hidrogena, neku zlatno plavu...
Zeznula sam i sad moram pod hitno popraviti štetu...svaka pomoć je dobro došla...

Una1980
15.05.2008., 11:00
pitaj na temi ekstenzije, tamo se svi kuže u to koliko sam skužila

NinaLady
15.05.2008., 18:06
Niko mi tamo ne odgovara pa moram tu :D
A svejedno je gdje pitam jer su i te ekstenzije od prirodne kose, pa me zanima kako ste vi rješavale sivu boju.... trebam očito neku zlatnolavu boju, a zanima me koje boje nemaju amonijak i sl kemikalije...

Una1980
15.05.2008., 18:37
mislim da casting od loreala nema amonijaka. za druge farbe nemam pojma

HappyWorm
15.05.2008., 22:05

:lol::lol:da ima ih

Una1980
16.05.2008., 10:29
:lol: tko im je kriv šta su u evropskoj uniji a nemaju se s čime pofarbati:lol::lol::lol:

popesku
16.05.2008., 11:26
Hehehe, možda zbog Europske unije.:bonk: Mah, šta češ. Hvala na odgovorima! Trčim u ponedeljak u DM, samo čekam da mi DM-javi gde ih ima najviše, ili u Krapini, Varaždinu, Čakovcu...
Bok svima!

hmore85
17.05.2008., 18:22
ae, ajde pomognite nam, o svemoguće curke s foruma.hr :s :s

Gipsyqueen
17.05.2008., 19:03
Ja se farbam s Keune-om ili L'Orealom, ali uvijek u salonu.
Moja frendica se farba u crno s L'Oreal Casting, kupuje ju u dm-u, ali ne znam koji broj. Super izgleda.:D

henmour, ako si se odličio na kućnu radinost otiđi do dm-a ili slične trgovine, malo snimi kakvih boja ima. Nemoj odmah uzeti nešto presvijetlo jer ćeš možda biti žut. Imaš li kakve frendice koje su iskusnije u pituravanju? Neka ti one malo pomognu oko odabira i samog farbanja. Ionako će se kasnije vidjeti da si se pofarbao pa ne bi bilo loše da prethodno od nekog iskusnijeg potražiš savjet. :mig:

hmore85
17.05.2008., 22:56
a što je s bojama koje daju taj prirodni look kose?

urbani mit/legenda? :D
zar se ne može čovjek obojat a da se ne vidi da nije prirodna boja kose? :ne zna:

Gipsyqueen
18.05.2008., 16:52
a što je s bojama koje daju taj prirodni look kose?

urbani mit/legenda? :D
zar se ne može čovjek obojat a da se ne vidi da nije prirodna boja kose? :ne zna:

Ma možeš ti farbanjem dobiti prirodan izgled, ali to je dosta teško kad se ide na svjetlije - pogotovo u kućnoj radinosti. Ti želiš par nijansi svjetliju kosu, a to će se primjetiti.:mig:

hmore85
19.05.2008., 19:47
Ma možeš ti farbanjem dobiti prirodan izgled, ali to je dosta teško kad se ide na svjetlije - pogotovo u kućnoj radinosti. Ti želiš par nijansi svjetliju kosu, a to će se primjetiti.:mig:

pa nisam baš siguran da je to baš toliko puno nijansi :misli: sa smeđe na tamnoplavu/plavu :misli:

bar mislim :ne zna:

Gipsyqueen
19.05.2008., 22:39
Dosta je to nijansi.
Otiđi u dm ili neki dućan i malo pogledaj nijansere.:mig:

hmore85
20.05.2008., 18:54
a nijanseri su? :D

e da i hvala na podršci :s :D

Una1980
20.05.2008., 19:04
pa katalog

Gipsyqueen
20.05.2008., 19:41
Ako si iz Šibenika imaš i Kozmo pa možeš pogledati i tamo.
Nijanser je uglavnom u obliku kataloga u kojem imaš posložene sve boje, ali kao nalijepljene pramenove kose, da vidiš kako boja izgleda.
Ako nemaju nijanser onda pogledaj kutije s bojama na policama. Vidjet ćeš da ima jako puno plavih i smeđih nijansi.:mig:

hmore85
20.05.2008., 22:53
da onda upitam koju onda boju da kupim, za oko mi pada taj loreal casting :zubo:

hmore85
26.05.2008., 15:56
pošto u sridu idem u nabavu molio bih što prije odgovore od bilo koga za ovo :

1.) koja je najbolja boja za kupit kad je u pitanju prelazak na permamentnu plavu?
2.) vrijedi li čemu loreal casting creme gloss (bez obzira da li je permamentno ili ne)?
3.) da li boju staviti na morku ili suhu kosu?

hvala :moli:

NinaLady
26.05.2008., 17:37
1) Keune, radi se ipak o profesionalnim bojama, imaš u DM-u
2) Meni iskreno niš ne valja, općenito loreal boje su mi shit
3) Na suhu kosu

zajebAnna
26.05.2008., 19:30
1) Keune, radi se ipak o profesionalnim bojama, imaš u DM-u
2) Meni iskreno niš ne valja, općenito loreal boje su mi shit
3) Na suhu kosu

sve to i baš tako:top:

hmore85
26.05.2008., 20:02
znači keune? :misli:

mogu li još dobit savjet točno koju boju da kupim (šibenik je u pitanju), tamnoplava i obična plava su mi u planu...

:moli:

milkica
27.05.2008., 16:31
Trebam pomoć- planiram kupiti crnu boju za kosu ili možda onu crno-plavu. Koristila sam schwarzkopf Brillance ali nisam baš prezadovoljna. Problem je što mi trebaju 3 pa ove od 50 kn otpadaju. U istom cjenovnom rangu su ove tri (oko 25 kn ) pa molim da mi kažete koja je bolja -
-Garnier 100 % color
-Palette deluxe
-Garnier color naturals

Hvala. Ili predložite neku,ali jeftiniju.

hmore85
28.05.2008., 17:13
dakle :zubo:

kupljena keune boja za kosa i keune ona tinta/hidroksid uz to...

da li se to mora baš sve odjednom potrošit, i jel moraju bit neke posebne rukavice i kist za to ili se može i jednostavnije? :tuzni:

Una1980
28.05.2008., 18:29
stavi pola farbe i pola hidrogena,jer ti nije potrebno staviti cijelu farbu.
obavezno uzmi nijansu svjetliju nego šta želiš,jer će ti tek tako ispasti onakva boja koji si zamisliš.npr. ako kupiš srednje plavu, ispast će smeđe, u najboljem slučaju svjetlo smeđa

Una1980
28.05.2008., 18:30
obavezno uzmi nijansu svjetliju nego šta želiš,jer će ti tek tako ispasti onakva boja koji si zamisliš.npr. ako kupiš srednje plavu, ispast će smeđe, u najboljem slučaju svjetlo smeđa

x_Mala-Crna_x
28.05.2008., 18:52
Tream pomoc,iam moju kosu nekak 2-3 tona tamniju od ekstenzija,a ekstenzije su platinasto plave
sad pitanje koa farba je ono bas naj naj naj jer ne zelim ispasti jos tamnije???

Via
29.05.2008., 08:17
Brinete se slobodno mogu bojati kod kuće, ali povremeno posjetite frizera. Kod kućne radinosti pazite na nekoliko sitnica. Mnoge žene koje se boje kod kuće dobiju boju koja vuče na narančasto zbog toga jer odabiru pretoplu boju. Želite li da vam kosa bude zlaćano smeđa, pomiješajte takvu boju s prirodno smeđom i nanesite na kosu.

ja bi htjela smedu s plavim odsjajem... jel mislite da je ovo ovako dobra ideja?
trenutno imam tamno smedu boju kose.. tako da se bojim da ne ispadne crna :(znate kako od tih smedih ispadne crna..

jos davno sam imala takvu boju, smedu sa plavim odsjajem. i sada bi je vratila...

help... :)

Gipsyqueen
29.05.2008., 08:53
Henmour, javi nam rezultate. Držim ti fige.:mig:

jorgovan
29.05.2008., 15:19
Brinete se slobodno mogu bojati kod kuće, ali povremeno posjetite frizera. Kod kućne radinosti pazite na nekoliko sitnica. Mnoge žene koje se boje kod kuće dobiju boju koja vuče na narančasto zbog toga jer odabiru pretoplu boju. Želite li da vam kosa bude zlaćano smeđa, pomiješajte takvu boju s prirodno smeđom i nanesite na kosu.

ja bi htjela smedu s plavim odsjajem... jel mislite da je ovo ovako dobra ideja?
trenutno imam tamno smedu boju kose.. tako da se bojim da ne ispadne crna :(znate kako od tih smedih ispadne crna..

jos davno sam imala takvu boju, smedu sa plavim odsjajem. i sada bi je vratila...

help... :)

i ja zelim tu smedju ....bas se planiram farbat..al ne znam koju boju da uzmem...sam sto je meni plava kosa(ofarbana)....

hmore85
29.05.2008., 17:31

već sam uzeo boju.

i da, ostatak boje se uvijek može poslije koristiti? :misli:

i jel mogu ja pomiješat jako malu količinu boje i hidrogena, pa da stavim jako malo pa jedan dio pa da vidim kako bi to ispalo?

i boja je #1000, prirodno blond :ne zna:

hmore85
29.05.2008., 17:31
Henmour, javi nam rezultate. Držim ti fige.:mig:

hvala :zubo:

al nisam još spreman jer još ne znam u čemu/kako miješati, kakav kist, rukavice i sve to mi treba :tuzni:

Una1980
29.05.2008., 17:43
već sam uzeo boju.

i da, ostatak boje se uvijek može poslije koristiti? :misli:

i jel mogu ja pomiješat jako malu količinu boje i hidrogena, pa da stavim jako malo pa jedan dio pa da vidim kako bi to ispalo?

i boja je #1000, prirodno blond :ne zna:

pa možeš da staviti jedan pramen tek toliko da vidiš kako će uhvatiti.

Gipsyqueen
31.05.2008., 10:41
hvala :zubo:

al nisam još spreman jer još ne znam u čemu/kako miješati, kakav kist, rukavice i sve to mi treba :tuzni:

Za miješanje boje se koriste uglavnom plastične zdjelice i kist sa malo širim završetkom (dio gdje se drži je dugačak i izdužen pa se proširuje prema dolje). Možeš improvizirati, da ne kupuješ profi opremu.:mig:

milkica
31.05.2008., 14:16
Trebam pomoć- planiram kupiti crnu boju za kosu ili možda onu crno-plavu. Koristila sam schwarzkopf Brillance ali nisam baš prezadovoljna. Problem je što mi trebaju 3 pa ove od 50 kn otpadaju. U istom cjenovnom rangu su ove tri (oko 25 kn ) pa molim da mi kažete koja je bolja -
-Garnier 100 % color
-Palette deluxe
-Garnier color naturals

Hvala. Ili predložite neku,ali jeftiniju.

Baš nitko mi ne zna pomoći :confused: :(

x_Mala-Crna_x
31.05.2008., 14:28
Baš nitko mi ne zna pomoći :confused: :(
Garnier color naturals najbolja od ovih ja sam koristila nju dok sam bila crna boja je :top:

milkica
01.06.2008., 12:06
Hvala puno !!!:cerek:

hmore85
01.06.2008., 17:36
što su ova pusta naknadna bojanja, kao neko drugo bojanje/bojanje izrasta? :confused:

peggy bundy
01.06.2008., 22:49
jedno pitanje... trenutna boja kose mi je crvena... je li moguće da se iz nje ofarbam na neku svjetlo smeđu il tak nešt....

x_Mala-Crna_x
02.06.2008., 00:37
jedno pitanje... trenutna boja kose mi je crvena... je li moguće da se iz nje ofarbam na neku svjetlo smeđu il tak nešt....

ja sam iz crvene bila dosla u uvako nesto http://cro-portal.net/katalog_slike/629490318-antonija1.jpg
tak da mislim da bi se mogla u svjetlije,ali najbolje ti je pitati frizerku

Gipsyqueen
03.06.2008., 19:30
Da, dakle farbaš izrast! :mig:
Nemoj nanovo prefarbavati cijelu dužinu jer će ti vrhovi biti metlasti. (Koji izraz.:D)

Via
05.06.2008., 20:24
jojjjj opet pretamna :rolleyes:

uzela loreal i opet tamno ispalo, srecom stavila sam samo test malo :D

e sad... odlucila sam probati s wellom..- hmmm sve ostale su iskusane...
problem... ovdje ih ima jako malo...

hmm... jel tko zna u zg ili negdje mozda da ih ima onako veci izbor?

hmore85
05.06.2008., 22:12
dakle :zubo:

smiksao sam malo toga i samo na par mjesta malo tjeme i malo kose zahvatio i tako pustio pola sata i saprao :zubo:

ugl, meni se za početak sviđa, samo što nije baš plavo :rofl:
prostim okom je plavo, al pod jačoj svjetlosti ima totalno zlatni odsjaj :zubo:

i nekako mi se čini da 24 sata nakon toga, da se manje vidi :misli:

Rock Star
06.06.2008., 07:27
Ja farbam mamu s Wellom, neka zlatna plava, ali ispadne svjetlija i boja je skroz super! :top:

Via
06.06.2008., 15:54
Ja farbam mamu s Wellom, neka zlatna plava, ali ispadne svjetlija i boja je skroz super! :top:

taman... he he... ja uzela medium blond wella... reko idem probati :)evo sada stavila...

jel ti mama ima smedu boju?

Gipsyqueen
06.06.2008., 16:14
To ti se čini. Ako si išao na svjetlije ne može ti kosa potamniti.
Taman može biti samo izrast kad ti naraste kosa.:mig:

cura1
06.06.2008., 19:35
bojala sam se prije negdje mjesec dana sa ljubicastom farbom, onom palette, zove se cyber purple, i bas kao sto sam citala na nekim stranicama na netu, boja se postupno isprala, ne potpuno ali skoro, iako je trajna
tako da me zanima dal itko ima prijedlog za neku dobru ljubicastu boju za kosu, da se ne ispire, i da ne unistava kosu. nemora bas biti ljubicasta prejaka nego jednostavno da se vidi da je to ljubicasto :)

Rock Star
06.06.2008., 20:35
taman... he he... ja uzela medium blond wella... reko idem probati :)evo sada stavila...

jel ti mama ima smedu boju?

Da, smeđu sa snažnim crvenim pigmentom.

Via
06.06.2008., 20:49
izvuklo mi super boju... :) finu smedu... nije vise tamno :D

niti narandasto... jojjj napokon :) sad cu se samo s tom bojati :D

BESTblog
07.06.2008., 18:43
Koristi li netko boju na biljnoj bazi? Što mislite o Martis boji? Ima netko kakvog iskustva s njom?

hmore85
07.06.2008., 19:01
pa nisam ni rekao da mi je potamnla :misli:
samo da ima neki zlatni odsjaj :misli:

e da, ako ja kad budem bojao ostatak kose ponovno pređem bojom preko već obojenih dijelova, hoće li se tu išta mijenjat ili će onda ti dijelovi biti još svjetliji? :confused:
tj., da li boja ide samo da jedne nijanse, znači ako jedan dio kose dođe do te nijanse, neće ići još više ako ga ponovno prebojam? :misli:

Rock Star
08.06.2008., 11:06
Via, koju si boju na kraju uzela?

buhtolka.gomoljarka
08.06.2008., 14:26
pomagajte!

malo sam čitala po netu, veli da sam "hladni tip"
to bi kao značilo da mi stoji "ash blonde" ili "cool brown"
imam kosu bezveznjikave smeđe boje, te ništa manje bezveznog oblika
oči su bljedunjavo zelene, koža svijetlo roza, ten slab.
...kao što se vidi iz priloženog:
http://img185.imageshack.us/img185/7361/93604055ee5.th.jpg (http://img185.imageshack.us/img185/7361/93604055ee5.jpg) http://img211.imageshack.us/img211/8631/43621714mt0.th.jpg (http://img211.imageshack.us/img211/8631/43621714mt0.jpg) http://img265.imageshack.us/img265/1589/88490092yc4.th.jpg (http://img265.imageshack.us/img265/1589/88490092yc4.jpg)

izgledam neuredno, zapušteno i nepočešljano ovako, pa bi trebalo nešto mijenjati.

razmišljala sam ovako:
prvo sam mislila staviti minival. onako, kovrče srednje veličine, pa onda na to nabaciti nekakav tamnosmeđi preljev da mi ujednači boju...
onda sam malo gledala boje pa naletila na ovu (http://vitanetonline.com/images/products/155.jpg) boju, pa na ovu (http://img387.imageshack.us/img387/7540/normalnotebook225wq.jpg) boju, pa na ovu (http://img387.imageshack.us/img387/6236/normalrm177yp.jpg)... pa na ovu (http://beauty.about.com/od/cutcoloradvice/a/pickcolor.htm) stranicu gdje kaže da plava u principu stoji svima koji su kao djeca bili plavi, te da crvena stoji većini, a pogotovo ružičastokožnima.. :D pa mi odonda vrag ne da mira i stalno razmišljam kako bi mi neka drastična promjena stajala...

imate vi iskusnjare kakvu ideju?
ovo bi mi bio prvi put da farbam ili stavljam minival.

hmore85
12.06.2008., 18:19
također me još zanima što prije odgovor na ovo pitanje, triba bi mi do ponoći :D

http://forum.hr/showpost.php?p=14478411&postcount=2478

NinaLady
17.06.2008., 10:59
također me još zanima što prije odgovor na ovo pitanje, triba bi mi do ponoći :D

http://forum.hr/showpost.php?p=14478411&postcount=2478

Vidjela sam tvoju kosicu i mogu ti reći da mi se sviđa tvoja blago valovita kosa da ih ja nebi nikako mijenjala...:cerek:
Nisam baš neki pobornika minivala, ne zbog toga kako izgleda nego zbog toga kako oštečuje kosu...
Rekla si da se želiš farbati, e sad minival ti se radi na tvoju prirodnu boju bez da je bila farbana, zapravo za boje nisam 100% sigruna ali ni jedna normalna frizerka ti neće dati da se blajhaš i radiš minival...

Ovak, ja sam isto tako bljedoružičaste puti i bila sam svakakva osim crvena... :rofl:
Ja iskreno mislim da bi ti najbolje stajala pepeljasto plava kosa, ne tamno smeđa jer si i sama svjetle puti a bi te ta boja progutala...:D
A opet ak ti se neće svidjeti (a sumnjam da neće) lako se pofarbaš u smeđu, a obrnuti postupak ti je znatno kompliciraniji...

Neznam ti ni jedan salon blizu željezničkog, ali znam jedan 10 min udaljeniji, u centru, u Tkalčićevoj u dvorištu prije kafića "Serbus"...
Zove se Tim, rade ti mlade cure, suuuuper šišaju,bojaju i rade frizure...a i dosta su jeftine, tak da se nemoraš bojati da će te oderati...
Puno sreće s kosom ti želim! :top:

NinaLady
17.06.2008., 11:03
sad sam se sjetila kaj bi ti super stajalo.... onak pri vrhu bijeliji pramenovi ko da si se s mora vratila, to mi je super...
mislim ak ćeš ić u plavo morat ćeš prvo pramenove raditi na cijelu kosu, bolje će ti izgledati nego da bojaš cijelu kosu u plavo...
Tak sam ja iz smeđe 2 put otišla na pramenove cijele glave i sad sam skroz plava :cerek:

Domagoy
08.07.2008., 16:48
pozdrav cure,moze li itko reci koji bi mi pramenovi najbolje stajali,nisam ih jos nikad izvlacio,u mene je tamno smeđa boja kose,molim odgovor,unaprijed hvala.pozz!!

Mirella
08.07.2008., 20:05
Ne znam Domagoy, meni se to nikak ne sviđa na muškarcima. Jedino mi je OK kad im onak na moru od sunca malo posvijetli kosa, tu i tamo koji pramen, ali to se točno kuži da je prirodno i mislim da to nisam vidjela na tamno smeđoj kosi.

The White Rabbit
10.07.2008., 13:35
dobro, a zašto na onim l'orealovim farbama ne piše koliki % hidrogena je nutra?
recimo, na onim zlatnim plavušama, uopće ne piše. Ili ja ne vidim.:mad:

NinaLady
10.07.2008., 20:21
dobro, a zašto na onim l'orealovim farbama ne piše koliki % hidrogena je nutra?
recimo, na onim zlatnim plavušama, uopće ne piše. Ili ja ne vidim.:mad:

ja sam to jednom koristila i ispala sam naranđasta... :confused:

plavuša u duši
11.07.2008., 08:05
Koristi li netko boju na biljnoj bazi? Što mislite o Martis boji? Ima netko kakvog iskustva s njom?

Za Martis još nisam čula (SORRY):confused: pa ne znam ništa o njoj.
Ali sam isprobala Biokap- super je!:)
Kosa mi je divno mekana, nije uništena ( Niti jedna boja za po doma mi još nije tako nježno a učinkovito djelovala kao ova, a isprobala sam sve koje postoje sa svakavim rezultatima). Jedino što se može mjeriti s njom po mom mišljenju je Jogurt boja- samo kod frizera.
Pitala sam ranije za Logona boje za kosu ( biljne, neškodljive- možda i njih probam)- u ponedjeljak se otvorio dučan sa tom kozmetikom u Zagrebu, u Vlaškoj desetak metara prije Importane galerije (kad se ide od Kvatrića).

The White Rabbit
11.07.2008., 08:47
ja sam to jednom koristila i ispala sam naranđasta... :confused:

ma, ja sam riđokosa, a spopalo me da bi možda malo svjetliju:mig: nijansu probala prek ove svoje. Ali..ne usudim se.:rofl:

Kakva je tvoja prirodna kosa, kad si ispala narančasta, i koju si uzela nijansu?

Maayaa
12.07.2008., 13:23
moze mi neko rec gdje mogu naci rozu farbu za kosu ocu si stavit pramenove a nemogu nac takvu farbu ak neko zna molim vas da mi pomognete :moli:

mladac
12.07.2008., 14:51
imaš u avenue mallu na onom štandu kaj drži šminku. preko puta onog indiskog i cmoka

Maayaa
13.07.2008., 13:37
oke tnx budem bas pogledala :mig:

Una1980
13.07.2008., 13:56
pa ako želiš pramenove bolje ti je da si staviš nekolicinu extenzija rozih,pa ih barem možeš skinuti,a ovako češ se namučiti sa rozim. i sa dobivanjem roze(ako imaš tamnu kosu) i sa skidanjem roze(ako imaš plavu kosu).
ja sam prije mislila staviti nekoliko rozih,ali sam odustala.prošlo me:D

Iretha
13.07.2008., 18:09
znate možda imaju li se gdje kupit sprejevi za kosu u boji osim naručivanjem na netu? po mogucnosti u splitu?

Rock Star
13.07.2008., 20:39
Imaš ih skoro u svim dućanima, proizvođač je Annyer. Uvijek su aktualni u vrijeme norijada. :)

Iretha
14.07.2008., 00:04
Da,ali bas me zanimalo jer si namjeravam malo ekperimentirat s bojama,pritom misleci na zelenu,rozu,plavu i slične boje. A ipak,ako loše ispadne da mogu isprat.
Dosad nisam naišla na to:rolleyes:

cura1
14.07.2008., 00:25
pogledaj u ducanima sa frizer priborom. pitaj za te annyer sprejeve. sa tim smo se mi spricali u osnovnoj kad bi bio kraj godine :D

nego, ja sam si mislila stavit jedan ljubicasti pramen, onako ispod. ali da bude bas ljubicast. i zanima me dal itko zna koliko bi to okvirno moglo kostat kod frizera? jer se ne zelim bas sama igrat da ne bi ispalo krivo

Kya
14.07.2008., 00:26
Da,ali bas me zanimalo jer si namjeravam malo ekperimentirat s bojama,pritom misleci na zelenu,rozu,plavu i slične boje. A ipak,ako loše ispadne da mogu isprat.
Dosad nisam naišla na to:rolleyes:

znam da sam vidjela u zagrebu u nami, baš te annyer. u dm-u si gledala?

Kya
14.07.2008., 00:27
pogledaj u ducanima sa frizer priborom. pitaj za te annyer sprejeve. sa tim smo se mi spricali u osnovnoj kad bi bio kraj godine :D

nego, ja sam si mislila stavit jedan ljubicasti pramen, onako ispod. ali da bude bas ljubicast. i zanima me dal itko zna koliko bi to okvirno moglo kostat kod frizera? jer se ne zelim bas sama igrat da ne bi ispalo krivo

mislim da ti to ni jedan frizer ne bi naplatio :ne zna: ali mislim da ti to ne može ispast krivo, pa nije to tako komplicirano. ali ako baš hoćeš kod frizera, nazovi frizeraj i pitaj

Iretha
14.07.2008., 01:37
znam da sam vidjela u zagrebu u nami, baš te annyer. u dm-u si gledala?

Da jesam,kod nas u Splitu nema,barem zasad nisam pronašla. Imaju trajne boje,to mi nije problem nabavit no bojim se da ne napravim nesto sto mi se ne sviđa i duplo to zakompliciram.Također bi stavila samo jedan pramen ili eventualno šiške obojala nekom ludom bojom,tj sprejom:mig:

Una1980
14.07.2008., 07:28
ja sam jednom stavila neke pramenove s nečim rozim šta je bilo za kupiti u dm-u kad su bile maškare:rofl: to je bio živi užas,kosa skorena kao da je na njoj cijela bočica laka.:eek:

NinaLady
14.07.2008., 09:49

najbolje bi ti bilo da si onda zaljepiš jedan pramen ljubičaste ekstenzije, mislim da tog imaš u aproposu (to je ona uska mala ulica kojim ideš na gornji grad) to će ti 100 put bolje izgledati nego da farbaš svoju kosu, jer ak nisi plavuša trebat ćeš skroz posvjetili samo jedan pramen,pa pofarbati u ljubičasto, i onda će se to početi ispirati, a to nimalo lijepo ne izgleda :mig:

Una1980
14.07.2008., 15:14
upravo tako:top:
to sam joj i ja napisala nekoliko postova prije tebe:mig:

cura1
14.07.2008., 15:19
najbolje bi ti bilo da si onda zaljepiš jedan pramen ljubičaste ekstenzije, mislim da tog imaš u aproposu (to je ona uska mala ulica kojim ideš na gornji grad) to će ti 100 put bolje izgledati nego da farbaš svoju kosu, jer ak nisi plavuša trebat ćeš skroz posvjetili samo jedan pramen,pa pofarbati u ljubičasto, i onda će se to početi ispirati, a to nimalo lijepo ne izgleda :mig:

hvala =)
e a jel ima kakve veze sto sam prirodno frckava ili mi mogu i tu ekstenziju sredit tak da se ne kuzi?

bejbe=)
14.07.2008., 15:33
Svako koliko vam se vidi izrast? pa ga trebate piturati?..
jeli kada vam izraste piturate cijelu kosu ili samo izrast?
hvala

x_Mala-Crna_x
14.07.2008., 16:05
Svako koliko vam se vidi izrast? pa ga trebate piturati?..
jeli kada vam izraste piturate cijelu kosu ili samo izrast?
hvala
ja sam do sad cijelu jer mi je cilj bio biti sto svijetlija,sad samo izrast,i kosa je bolja i ljepsa od kad samo izrast

bejbe=)
14.07.2008., 16:16
aha thx
a svako koliko piturajes izrast?

x_Mala-Crna_x
14.07.2008., 16:58
aha thx
a svako koliko piturajes izrast?

prije sam stalno,doslovno stalno,pa se i dogodilo ono-ostala bez kose
farbaj ga svakih 4-5 tjedana,mozda 6 ako ti sporije raste,i ako ti ne smeta
da nebi zavrsila kao ja:mig:

NinaLady
14.07.2008., 16:59
hvala =)
e a jel ima kakve veze sto sam prirodno frckava ili mi mogu i tu ekstenziju sredit tak da se ne kuzi?

pa trebalo bi biti i frčkavih ekstenzija, al sad neznam točno dal ima frčkavim u boji, al onda prek noći il prek dana to nafrčkaš na neki vikler

Domagoy
14.07.2008., 21:01
polabrnjajte mi ga

hannah3
14.07.2008., 21:59
ima tko kakvog iskustva sa farbama alfa parf,linije platinum i superschiarente?moguce da mi se farba od welle koju koristim prestaje proizvodit,pa trazim zamjenu.sad sam na 11.0,a cini mi se da bi to po broju odgovaralo i po nazivu alfa parfu.ak je netko probao,recite!

fatmama
16.07.2008., 20:38
Bok ljudi! trenutno imam plave pramenove koji su mi već jako dosadili. takva sam već godinama i ja bi malo promjene. jako mi se sviđaju crvene nijanse al neznam dal mogu opalit crvenu boju na svoju ispramenisanu kosu. baš si gledam izrast, sigurno je 4 cm. i kak će ta boja primit dio koji je u pramenovima i dio gdje imam svoju prirodnu boju kose. moram li čekati pa ošišat ovo pofarbano ili?

*Anamaria*
24.07.2008., 14:55
E ja se želim iz pofarbati....imam minivala, smeđu kosu i sad bi se htjela pofarbati u tamno crveno...inače sam dosta tamna...imam tamne oči i tak....bi mi pasalo tamno crveno???:p:p Htjela bi se nekako pofarbati ali neznam kako i sad me malo strah ako nebude dobro izgledalo....:rolleyes::rolleyes:

marizza
24.07.2008., 15:33
[QUOTE=*Anamaria*;15146918]E ja se želim iz pofarbati....imam minivala, smeđu kosu i sad bi se htjela pofarbati u tamno crveno...inače sam dosta tamna...imam tamne oči i tak....bi mi pasalo tamno crveno???:p:p Htjela bi se nekako pofarbati ali neznam kako i sad me malo strah ako nebude dobro izgledalo....:rolleyes::rolleyes:[/QUO
Anamaria, ja sam pre par godina imala crvenu kosu, isto sam tamnija a na leto dosta tamna.....moj savet je sve osim crvene!!! Po meni crvena bolje stoji devojkama svetlije puti dok na tamnijim izgleda vestacko i pomalo neuredno.

Elektra
24.07.2008., 16:37
Bok ljudi! trenutno imam plave pramenove koji su mi već jako dosadili. takva sam već godinama i ja bi malo promjene. jako mi se sviđaju crvene nijanse al neznam dal mogu opalit crvenu boju na svoju ispramenisanu kosu. baš si gledam izrast, sigurno je 4 cm. i kak će ta boja primit dio koji je u pramenovima i dio gdje imam svoju prirodnu boju kose. moram li čekati pa ošišat ovo pofarbano ili?

E ja se želim iz pofarbati....imam minivala, smeđu kosu i sad bi se htjela pofarbati u tamno crveno...inače sam dosta tamna...imam tamne oči i tak....bi mi pasalo tamno crveno???:p:p Htjela bi se nekako pofarbati ali neznam kako i sad me malo strah ako nebude dobro izgledalo....:rolleyes::rolleyes:

Ja sam se nedavno farbala u crvenu, a godinama sam bila crna. Uglavnom, već sam pisala na temi Crvenokose, pa budem i tu:

- blajhala sam se tzv. crvenim blajhom pomoću kojeg možeš iz bilo koje boje doći crven. Ima manji postotak hidrogena i ne drži se ne znam koliko dugo tako da to stvarno pohvaljujem :top:

- za pramenove ne znam, to bi trebalo vidjeti sa frizerkom, ali eto, samo da kažem da postoji taj crveni blajh pomoću kojeg je puno lakše doći u crvenu boju nego sa običnim blajhom. :)

cuttie_123
25.07.2008., 01:06
ja se idem sutra sisati, imam crnu kosu. Sta mislite, hoce li mi frizerka htjeti posvijetliti onda kosu? nemogu vise biti crnka....:D

Egocentrik lady
25.07.2008., 12:46
prije sam stalno,doslovno stalno,pa se i dogodilo ono-ostala bez kose
farbaj ga svakih 4-5 tjedana,mozda 6 ako ti sporije raste,i ako ti ne smeta
da nebi zavrsila kao ja:mig:

ček, kako to misliš zbog farbanja izrasta ostala bez kose :confused: :eek:

Noemi
29.07.2008., 11:08
Da li netko zna gdje mogu kupiti korektornu boju od Keune 011?:)
Napisala mi je frizerka " recept" kako se rijesiti crvenog sjaja, trebala bi mijesati broj 6 i 5cm 011 s 3% peroksidom.

Gledala sam u DM-ovima i cak pitala u salonima ako mi mogu prodati 5 cm:D ali nisam imala uspjeha. Ako netko zna:moli:

Rock Star
29.07.2008., 14:45
U salonima ne daju?! :eek: Sve koje je znam daju ti u posudicu malo farbe, najčešće ni ne naplate.

Noemi
29.07.2008., 14:51
Stvarno:eek: Pitala sam u tri, :misli: odbili su me i bilo mi je bad pitati dalje, gledali su me kao da sam trazila da me puste da im napravim bris za papa test:ne zna::zubo:

Ma muka mi je tog glupog pigmenta, nisam ni skuzila da se tako jako vidi dok mi neki dan frend na kavi nije rekao da mi lijepo stoji crvena kosa. Valjda je odsjaj na suncu jos jaci :(:(

ovchica
29.07.2008., 15:05
Da li netko zna gdje mogu kupiti korektornu boju od Keune 011?:)
Napisala mi je frizerka " recept" kako se rijesiti crvenog sjaja, trebala bi mijesati broj 6 i 5cm 011 s 3% peroksidom.

Gledala sam u DM-ovima i cak pitala u salonima ako mi mogu prodati 5 cm:D ali nisam imala uspjeha. Ako netko zna:moli:

Jesi pitala u keunovom dućanu u margaretskoj? (to ti je ona ulica koja s cvjetnog placa vodi u Ilicu, tam di je teranova i Peko - ak si iz ZG) Tam bi to trebali imati.

Rock Star
29.07.2008., 15:07
Stvarno:eek: Pitala sam u tri, :misli: odbili su me i bilo mi je bad pitati dalje, gledali su me kao da sam trazila da me puste da im napravim bris za papa test:ne zna::zubo:

Ma muka mi je tog glupog pigmenta, nisam ni skuzila da se tako jako vidi dok mi neki dan frend na kavi nije rekao da mi lijepo stoji crvena kosa. Valjda je odsjaj na suncu jos jaci :(:(

Grozno, škrtice. Ak ti ne daju, kužim, ali da neće prodati... :flop:

Noemi
29.07.2008., 16:29
Jesi pitala u keunovom dućanu u margaretskoj? (to ti je ona ulica koja s cvjetnog placa vodi u Ilicu, tam di je teranova i Peko - ak si iz ZG) Tam bi to trebali imati.

NIsam, u R i jeci sam :(

Ali pokusam poslati nekog da vidi ako imaju tamo:) Hvala ti:kiss:

Rock star, sugerirali su mi da se narucim kod njih na farbanje, ima logike. :zubo: Ali opekla sam se prosli put i sada zelim sama smuckati to dvoje i polako krenuti natrag put pepeljaste :tuzni:

Rock Star
29.07.2008., 17:03
Da, kak mudro, naručiti se kod njih. :rolleyes:

ovchica
29.07.2008., 17:13
Jel to zeleni ili možda plavi korektor? Pogledaj i kod drugih firmi, mislim da to nema toliko veze ili potraži kakav dućan s frizerskom opremom u Ri, oni to moraju imati. Ili naruči od nekog iz Zg pa nek ti pošalje poštom.

flamme
29.07.2008., 20:15
vjerovatno ovo moje pitanje ima tu negdje al ima previše stranica i neda mi se tražit :ne zna:

ovako, ofarbana sam u crno, a i prirodno sam crna, al bojala sam se crno jer mi je moja crna bila svijetla :D
i sad, meni je već dosta te crne boje, i htjela bi nešto svjetlije, evo ovo mi se sviđa, a imam tak zelene oči i svijetlu put:

http://img144.imageshack.us/img144/5826/1396329843be8f2ab1d2nv9.jpg

imam izrast nekih 2cm, i kad se pokušam obojat boja se savršeno primi na izrast a na ostalo ništ :mad:
kak to najbezbolnije izvest, jer kosa mi i ovak opada, tak da, nešt drastično bi ju dokrajčilo :D

Noemi
30.07.2008., 18:47
Jel to zeleni ili možda plavi korektor? Pogledaj i kod drugih firmi, mislim da to nema toliko veze ili potraži kakav dućan s frizerskom opremom u Ri, oni to moraju imati. Ili naruči od nekog iz Zg pa nek ti pošalje poštom.

plavi

a to se smije mijesati ako je od druge firme:misli: i ide ista kolicina:o?

hvala:kiss:

tessaa
30.07.2008., 20:59
Ima tko iskustva sa onim sredstvima za stavljanje pramenova doma, ono iz DM-a (ima dvobojnih i višebojnih), ne znam čija je marka...garnier, l'oreal, schwarckopf...navodno sama naseseš i ispadne šareno!!?

Kupila sam taj palette blond od Schwartzkopfa, s onim aplikatorom... 4-6 nijansi svijetliji pramenovi... kaže da se mogu izvlačiti deblji ili tanji pramenovi... e sad... meni to nekako ne izgleda baš jednostavno kako to piše... uglavnom, ja bih tanje, prirodne pramenove, imate savjet?

liliput99
01.08.2008., 19:08
Molim za savjet:)
Vec godinama imam svidjelo plave/bijele pramenove na prirodno svijetlije smedju kosu. Malo su mi dosadili, i kupim si farbu od garnier : ultra light beige blond. Naravno prvo sam probala na jednom pramenu, jer imam izrast od oko 3-4 cm, pa me brine da se previse ne vidi razlika. Izrastak je posvijetlio ali vise ide na narandzasto zuto nego na bijelo(takva je boja na kutiji). Ne iritira me toliko sto ide malo na zuckasto vec sto ce se vidjeti gdje mi je bio izrastak, samo ce izrast sada biti malo svijetliji. Moze li se to kako izbjeci? Ili da predjem na neku tamniju nijansu, svijetlo smedja, ili neka zlatna?

Rock Star
01.08.2008., 19:46
Takvu situaciju sam imala i ja, a izrast sam uspjela izjednačiti samo blajhom. Kak je to previše za moju kosu, ne brinem više oko izrasta, nema veze kaj je u drugoj nijansi. :)

ovchica
02.08.2008., 12:49
plavi

a to se smije mijesati ako je od druge firme:misli: i ide ista kolicina:o?

hvala:kiss:

Mislim da može jer su ti sve formulacije farbi otprilike iste. Samo dobro dobro dobro miješaj kad ga dodaš jer meni ti korektori uvijek odu u nekakve grudice pa moram miješat 100 godina. Mislim da čak i ove naše Annyer professional boje imaju te korektore- zapravo, svaka profesionalna linija ih mora imati.
Inače, plava poništava narančasto a zelena crveno.
I nema na čemu :grli:

Noemi
02.08.2008., 12:58
Hvala ovchice:kiss::kiss:....fizerka mi je rekla da smijesam plavu, ali meni se cini da mi kosa ima i crvenkasti ton uz narancasti,onako mahagonijasti:ne zna: da ubacim i zelenu?

Imas li mozda nekog tko bi prodao par cm korektora da ne bacam cijelu tubu poslije :(

ovchica
02.08.2008., 13:07
Poslala sam ti pm.

Noemi
02.08.2008., 13:44
Zahvaljujuci ovchici, vracam se u pepeljaste:cerek: :):)

ovchica
02.08.2008., 14:32
Tak sam dobra, sve se same sebe bojim :)

marizza
02.08.2008., 15:36
Pozdrav devojke:) trebala bi mi mala pomoc, uskoro se farbam tj. pokusacu da se vratim koliko toliko u prirodnu boju koja je srednje smedja ( cista boja, znaci ne kestenjasta, plavksasta itd ), a trenutno sam satirana u plavo ( bez blansa ). E sad, ja sam pricala sa nekim frizerkama i one mi navodno savetuju da se sve smedje ( te ciste ) primaju skoro kao crne ( a ja definitivno ne zelim da budem crna ) da bi zapravo trebala uzeti tamno plavu i da je mesam sa 6% hidrogenom. Sta vi mislite? Uzela bi keune farbu....a ne zelim da ucinim neku glupost:ne zna:

Noemi
02.08.2008., 15:51
Meni su za potamnjivanje sugerirali 3% hidrogen:ne zna:

marizza
02.08.2008., 17:18
Meni su za potamnjivanje sugerirali 3% hidrogen:ne zna:

Sada sam jos vise:confused:sa 3% bi verovatno ispala crna??? A koju farbu tj. boju su ti predlozili za potamnjivanje??

Hoya
02.08.2008., 18:15
Ja sam danas uzela Lorealovu Casting - Praline boju...baš mi je slatko to pakiranje valjda je novo :ne zna: ali je baš herzig :cerek:
Inače sam tamno smeđa ali puno crvenog pigmenta tako da sam skoro mahagoni i sa farbom..ccc..ali imam sjede na vrh glave pa se moram farbati...