View Full Version : Sve o farbama za kosu, bojanju, pramenovima....
stranice :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
14
15
16
Ajd, Hoya, javi kak je ispalo. To je ona zlatno-smeđa.
Mene su sad primile takve boje, sad sam svijetlo-smeđa, sa zlatnim pramenovima, da se malo odmorim od crne i crvene.
Ak je to ta zlatno-smeđa, ili je tamnija. Stavi nam i slikicu:cerek: :mig:
marizza
03.08.2008., 12:49
Ajd, Hoya, javi kak je ispalo. To je ona zlatno-smeđa.
Mene su sad primile takve boje, sad sam svijetlo-smeđa, sa zlatnim pramenovima, da se malo odmorim od crne i crvene.
Ak je to ta zlatno-smeđa, ili je tamnija. Stavi nam i slikicu:cerek: :mig:
Ziki, kakva je tvoja svetlo smedja? Jel mozda vuce na neku bakarnu? Kako si je izvukla? Kojom farbom i hidrogenom? Ja bi da budem smedja ali nikako crna ili mahagoni
Ziki, kakva je tvoja svetlo smedja? Jel mozda vuce na neku bakarnu? Kako si je izvukla? Kojom farbom i hidrogenom? Ja bi da budem smedja ali nikako crna ili mahagoni
Išla sam k frizerki, jer kad sam se doma farbala, uvijek mi je na moju kosu sve ispalo crno. Dobro mi je izvukla svjetliju nijansu, onak više vuče na boju meda, i skroz mi je ubila :Snajper: crveni pigment - sama si nikak to ne bi uspjela izvući s tamnom kosom, s crvenkastim odsjajem. Zato ti je bar za prvi put najbolje da otiđeš k frizerki. Dalje ću ju nekak lakše održavati i sama, sad kad sam se napokon riješila crne.
Imam prirodnu srednje tamno plavu kosu i danas sam se pofarbala sa Loreal Casting Creme Gloss nijansa 800..nisam previše zadovoljna.Kosa se sjaji i mekana je na dodir no nije posvjetlila kosu već joj je dala zlatni odsjaj..zanima me koliko moram čekati da se ofarbam sljedeći put jer mi je željena nijansa otprilike 2-3 nijanse svjetlija od moje..i koju boju preporučujete? Prije Castinga se nisam farbala 2 godine:)
Hvala
Ovako: želim preporučiti i javiti svima koji imaju problema sa osjetljivim vlasištem da je ovo prva boja u mom životu koju uopće nimalo nisam osjetila na glavi, a miris je cvjetni pošto je bez amonijaka.
Ljudi oduševila sam se.
Da, inače sam prirodno tamno smeđa a na vrh glave imam sijedih tako da se moram farbati, ova farba je ubila sijede 100%, daje tako fini štih upravo je ta Praline bojica. Nije ni tamnosmeđa, niti smeđa već ono kak bi rekla...baš kako je na kutiji nije čokoladna recimo...za sada kolko gledam nemam crveni pigment ali ču sutra još po danu gledati na suncu pa javim.
Ja inače taj crveni pigment iskorjenjujem jer mi ide na živce, a drugi bi dali ne znam kaj za to..to je tak u životu :mig:
Uglavnom od danas pa na dalje uvijek ču ju koristiti i to samo nju - Praline. Sviđa mi se užasno.
Samo da ju ne ukinu ima da me nema...
http://www.amora.pl/loreal-casting-creme-gloss-pralina-p-9600.html i sad bi na ovo još trebalo malo zlaćanog sjaja ne puno, ali eto..
Ovako: sada sam na suncu gledala - ipak se vidi da mi je kosa kao mahagoni boje. Eto nije uspjela ubiti moj crveni pigment ali moram reči da je kvaliteta odlična, jer je kosa jako sjajna i baš neka zdrava boja. Sviđa mi se :)
Je, i meni je super L'oreal casting, al to je više kao preljev, pa se s njim ne mogu postići drastične stvari, tipa: posvjetljivanje kose, ubijanje crvenog pigmenta, al za održavanje boje kose, potamnjivanje za nijansu, dvije od prirodne, osvježenje boje je suuuuuper :s :cerek::cerek:
Jel da? Pa to sam si i ja mislila..preferance je puno jača boja, a i peče me jako od nje ..mislim da je casting upravo za mene - sijede mi prekrije a osvježi mi kosu i stavi preljev :)
ivana18
04.08.2008., 15:11
mogu li pramenovi u kucnoj radinosti izgledati isto tako normalno i lijepo kao kod frizera? i dal se uz to moze koristiti i hidrogen? iskustva molim:s:cerek:
Nisam frizerka, ali mislim da možeš postići i kod kuće željenu boju.
Hidrogen i njegov postotak ovisi o željenoj boji. Frendica mi radi pramenove (plave) na kapu i to na način da promiješa blanš sa 9% hidrogenom, to stoji oko pola sata na kosi, ispere se (kapa se ne skida), prosuši i na to ide boja.
Ovo vrijeme od pola sata koliko se drži blanš, isto ovisi o trenutnoj boji kose te o željenoj boji. Bez hidrogena nemaš nikakvog učinka.
Cao cure, ja se farbam keune 7.35, dobijem lijepu svijetlo smedju boju.Farba je inace cokoladno srednje plava.
Sve je lijepo, ali mi opada kosa, izgleda da je od ove farbe, dok sam koristila tamniju nijansu isto od keune jedno vrijeme opadala mi je kosa.
Hocu da promjenim proizvodjaca, ali ne znam sta da uzmem. Mozda onu Wellu ili loreal, njihove 7-ice su boje kao moja kosa sada. Jel neko koristio loreal 7, tamno plava.
hmore85
07.08.2008., 00:16
jedno pitanje.
da li kad se u frizerskom salonu farba kosa, oni mogu totalno ofarbat kosu da se ne vidi nakon farbanja niti jedna vlas kose u bivšoj boji?
znači apsolutno sve prebojat?
ovchica
07.08.2008., 11:58
Jel da? Pa to sam si i ja mislila..preferance je puno jača boja, a i peče me jako od nje ..mislim da je casting upravo za mene - sijede mi prekrije a osvježi mi kosu i stavi preljev :)
Buš javila kak bu ti ispiralo?
hmore85
07.08.2008., 20:29
jel može netko ovo moje gori odgovorit, pliz, hitno mi je :s :moli:
hvala :s
jel može netko ovo moje gori odgovorit, pliz, hitno mi je :s :moli:
hvala :s
Mogu, zakaj ne, ak padneš u dobre ruke :kava:
Buš javila kak bu ti ispiralo?
Naravno, evo večeras baš perem kosu, malo me frka ali dobro je :mig:
Evo da prijavim pranje. Čujte ne znam o čemu se radi ali skoro se ništa nije ispralo, a voda čisto čisto malo da je bila onako svjetlo smeđe boje prilikom ispiranja. Čudno.
Još mi se to nije dogodilo...evo sve stoji na mjestu...
Evo da prijavim pranje. Čujte ne znam o čemu se radi ali skoro se ništa nije ispralo, a voda čisto čisto malo da je bila onako svjetlo smeđe boje prilikom ispiranja. Čudno.
Još mi se to nije dogodilo...evo sve stoji na mjestu...
:top:
SteficaCvek
08.08.2008., 11:08
Help please... treba mi savjet iskusnijih :)
Bila sam skroz plava i juce sam se ofarbala u tamniju, Garnier 7,0 Plavu, ali mi vuce bas na sivo, narocito pri dnu. Cime to da popravim da postignem finu svjetliju smeđu boju?
po prvi puta sam odlucila otic iz tamnije smede (prirodno) u plavusu...
isla sam prvo na guste pramenove da vidim kak bi to izgledalo...i naravno peh...kod frizera sam ispala žuta...
rekla mi zenska da je to zato kaj imam vise crvenih pigmenata...(sto god to znacilo)...i da uspijem dobit svijetlije,da bi uvijek vukla na zuto ili imala crveni odsjaj..
ima li pomoci tome?ili da odustanem..jer bas ne zelim bit zuto-zlatna ...
hmore85
09.08.2008., 12:42
nikad se više ne bojam :s :s
nikad! :s :s
Curke molim vas za pomoć..
Prije desetak dana sam se ofarbala sa Casting bojom nijansa 800..sve u svemu nisam zadovoljna..kosa mi je dobila zlatni odsjaj ali nije posvjetlila..
Zanima me nakon koliko vremena se mogu ponovo ofarbati..i možete li mi preporučiti neku farbu koja će mi kosu posvijetliti za 2 nijanse...
http://img187.imageshack.us/img187/419/nicolerichieteenvogueyohf1.jpg (http://imageshack.us)
http://img187.imageshack.us/img187/419/nicolerichieteenvogueyohf1.f254ab62e4.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=187&i=nicolerichieteenvogueyohf1.jpg)
Željena boja mi je otprilike ova a moja kosa je srednje tamno plava.
Hvala
jagodica_bobica
09.08.2008., 18:32
Curke molim vas za pomoć..
Prije desetak dana sam se ofarbala sa Casting bojom nijansa 800..sve u svemu nisam zadovoljna..kosa mi je dobila zlatni odsjaj ali nije posvjetlila..
Zanima me nakon koliko vremena se mogu ponovo ofarbati..i možete li mi preporučiti neku farbu koja će mi kosu posvijetliti za 2 nijanse...
http://img187.imageshack.us/img187/419/nicolerichieteenvogueyohf1.jpg (http://imageshack.us)
http://img187.imageshack.us/img187/419/nicolerichieteenvogueyohf1.f254ab62e4.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=187&i=nicolerichieteenvogueyohf1.jpg)
Željena boja mi je otprilike ova a moja kosa je srednje tamno plava.
Hvala
the same here.. i ja sam se neki dan obojala s tom bojom i ne vidim neke veće promjene..ja čak ne vidim niti sjaj jer mi je kosa valjda presuha za to..:(
dobila je neku laganu boju, ali jedva primjetno..gotovo neprimjetno..jedino ja primjetim, nitko drugi oko mene.
Ja dođem na kavu sa frendicama nadajući se da će netko nešto primjetiti kad ono ništa:(
Zadovoljna sam jedino time što je farba blaga, kosa mi je mekana na dodir i sjaji se..
Nadam se samo da se smijem ofarbati trajnom bojom za jedno tjedan dana i da mi kosa neće ispasti i da se kvaliteta neće pogoršati.
Koliko si držala farbu?Ja sam čak sat vremena i svejedno ništa..
Rock Star
09.08.2008., 19:08
Ja Casting držim i po tri sata i tek onda primijetim neku promjenu. U onom vremenu koje oni preporučaju mi se niš ne razvije, općenito mi 20-ak min nije dosta ni za jednu boju, pogotovo Casting.
MissMo, mislim da se možeš opet ofarbati, Casting je jako blag i ne vjerujem da će ti nekaj biti.
jagodica_bobica
09.08.2008., 21:03
ja sam je isto držala oko sat vremena.. mislila sam da što se razvije za tih predviđenih 20 minuta, da je to dovoljno,al ja sam eto i produžila i ništa..barem ništa posebno.. vidim ja neku blagu promjenu, ali nitko ju ne primjećuje osim mene..
rock star, a koju ti boju(broj) točno koristiš?
Isuse...ja držim kolko piše, eventualno 5min. dulje. Svaku boju do sada, pa tako i ovu Casting. Da, casting je blaga ali meni je dosta napravila i sijede prekrila i malo boje dala i sjaja.
Možda da probate Loreal preferance ona je malo jača od castinga? I ja ne bih nikako dulje od pola sata držala...strah bi me bilo da mi kosa ne otpadne ipak je to kemikalija
Rock Star
10.08.2008., 14:48
Hoya, vjeruj, nitko nema porozniju kosu od mene, pa ak mi nije ispala od 3 sata Castinga, neće nikome. :) Držim je toliko jer zaista vidim kak je svjetlija s vremenom, u tih njihovih 20 minuta mi se zaista ništa ne dogodi i moram produžiti vrijeme.
Jagodice, zaboravila sam koji broj, nisam je već neko vrijeme kupovala, prešla sam na Preferance, malo za promjenu. No kupujem uvijek u Mülleru, tamo ima samo dvije nijanse, jedna je tamnija (zlatna), a druga, koju uzimam, svjetlija.
jagodica_bobica
10.08.2008., 15:06
Jagodice, zaboravila sam koji broj, nisam je već neko vrijeme kupovala, prešla sam na Preferance, malo za promjenu. No kupujem uvijek u Mülleru, tamo ima samo dvije nijanse, jedna je tamnija (zlatna), a druga, koju uzimam, svjetlija.
aha.. a jel bi ti bio problem mi poslati slikicu svoje boje..naravno na pm..pa da vidim otprilike kako bi mi to ispalo..
pliz pliz:moli:
RockStar ja se pridružujem molbi Jagodice ako nije problem:)
Rock Star
10.08.2008., 15:50
Sadašnje boje ili boje koju sam imala nakon Castinga?
jagodica_bobica
10.08.2008., 15:55
Sadašnje boje ili boje koju sam imala nakon Castinga?
pa može oboje.. :)
kupila sam keune srednje blond i sada... hmmm.. neznam kako da to smiksam, boju i hidrogen, uzela sam 6. kako to pomijesati?? jel ima neki omjer? glupa uputstva su na njemackom i nema na hrv. pliz brzo... ja bi se farbala :)
Cao cure, ja se farbam keune 7.35, dobijem lijepu svijetlo smedju boju.Farba je inace cokoladno srednje plava.
Sve je lijepo, ali mi opada kosa, izgleda da je od ove farbe, dok sam koristila tamniju nijansu isto od keune jedno vrijeme opadala mi je kosa.
Hocu da promjenim proizvodjaca, ali ne znam sta da uzmem. Mozda onu Wellu ili loreal, njihove 7-ice su boje kao moja kosa sada. Jel neko koristio loreal 7, tamno plava.
ja sam ti koristila wella tamno plavu, super je meni ispalo bas lijepa svijetlo smeda ali brzo mi se ispralo.. pa eto sada cu probati keune sve druge sam isprobla pa budemo vidjeli :)
ivana18
11.08.2008., 19:00
a jel bolje s kapom ili i folije imaju jednako dobar ucinak? a razmisljam da odem frizerki da ne zajebem nesto.. :rolleyes: kiss
liliput99
12.08.2008., 10:20
ima ko iskustva sa Safira bojama od Wella-e??
Egocentrik lady
12.08.2008., 12:46
i ja mislim, za pramenove odi rađe frizerki :mig:
ivana18
12.08.2008., 19:17
dajte mi pliz opisite postupak kak to ide s blansom, hidrogenom i bojom koja se naknadno stavlja. bila bi jako zahvalna :D :grli: :grli: :grli:
ivana18
12.08.2008., 19:19
klik da ne mislis da nisam shvatila tvoj odgovor, al bojim se da ne napravim nest krivo :D :cerek:
kao što rekoh, nisam frizerka, vjerujem da bi te netko drugi stručnije savjetovao. Kakve ti je boje prirodna kosa tj. kakva ti je trenutno? Koju boju pramenova želiš?
ivana18
13.08.2008., 01:25
prirodna boja kose mi je tamnoplava. sad je ofarbana pramenovima al samo trajnom bojom i nekako prezuckasto izgleda.. zelim dobit onak bjelkast efekt..pramenovima.
Moja mama se farbala sa Safirom.čini mi se da je nijansa bila Čili međutim više je nigdje ne možemo naći..moguće da su je povukli iz prodaje :nezna:
Bila je prezadovoljna, u pitanju je doduše bila crvena nijansa.
Kaže da joj je kosa bila sjajna, bujna i meka na dodir i da se nije ispirala brzo kao što se inače sve boje(crvene) ispiru...
ovchica
13.08.2008., 13:11
Welline boje su općenito jako kvalitetne, bar su se meni tak pokazale.
Ovchica, stavila sam slikicu na frizure, mozes zaviriti i pogledati da li da nabavljam i zeleni korektor?:(
Slikali su me frendovi neku vecer na balkonu, sokirala sam se kad sam vidjela kako je crveno :tuzni:
Rock star, .kiss: evo slikice napokon, nema frizure, izasla sam ispod tusa i tako se osusila na zraku, ali je moja kosa...i daleko od plave, miljama :tuzni:
pozdrav svima...
evo me, prvi put pisem :)
imam jedno pitanjce , ako netko ima slicno iskustvo pa bi znao odgovorit...
imam prirodno tamnosmedu kosu na koju sam bila stavljala plave pramenove sto se bas i nije pokazalo kao nest super..nije mi stajalo... pa sam se nakon par mjeseci vratila u tamnosmede... i to u najtamniju smedu koju sam nasla, slicnu crnoj. s tom sam zadovoljna ful.
e sad, zanima me kak bi mi stajala i neka svjetlija nijansa smede, htjela bi ju isprobat. Ono sto ne znam jest to dal se nakon tog opet jednostavno vratit u tu najtamniju smedu, u slucaju da mi se svjetlija ne svidi? i dal se ova boja sad (ful tamna) mora izbjeljivat da bi mi se primila ta par nijansi svjetlija smeda? ili kaj?
malo sam spetljala al nadam se da je bar donekle razumljivo pitanje ...:zvrko:
unaprijed hvala!!
probaj ovako: na kapu izvadiš pramenove, staviš blajh - 9% hidrogen pomiješaj s blajhom (od annyera ljubičasti, prah), omjer 50:50, dosta gusto ti bude. To držiš oko pol sata, ispereš (ne skidaš kapu), dobro obrišeš npr. kuhinjskim ručnicima, boja će ti biti pregrozno žuta al nek te to ne plaši jer tako treba biti :mig:, zatim staviš plavu farbu npr. od palette ash blonde, kako se i inače stavlja po uputstvu, samo što držiš nešto duže, skoro sat vremena. Ispereš i izvadiš kapu. Eto, nadam se da će ti uspjeti :)
ivana18
14.08.2008., 08:46
hvala ti puno, do subote cu skupit hrabrosti pa javim kako je uspjelo :) :kiss: :kiss: :kiss:
Rock Star
14.08.2008., 12:59
Rock star, .kiss: evo slikice napokon, nema frizure, izasla sam ispod tusa i tako se osusila na zraku, ali je moja kosa...i daleko od plave, miljama :tuzni:
Super, idem vidjeti! :crta:
ovchica
14.08.2008., 13:05
Ovchica, stavila sam slikicu na frizure, mozes zaviriti i pogledati da li da nabavljam i zeleni korektor?:(
Slikali su me frendovi neku vecer na balkonu, sokirala sam se kad sam vidjela kako je crveno :tuzni:
Ja ne bi i zeleni, brijem da se on stavlja samo kad ideš iz jarke crvene u smeđu da crvena ne probije tak brzo; mislim da će ti plavi biti dovoljan jer su ti korektori ful jaki.
ovchica
14.08.2008., 13:08
pozdrav svima...
evo me, prvi put pisem :)
imam jedno pitanjce , ako netko ima slicno iskustvo pa bi znao odgovorit...
imam prirodno tamnosmedu kosu na koju sam bila stavljala plave pramenove sto se bas i nije pokazalo kao nest super..nije mi stajalo... pa sam se nakon par mjeseci vratila u tamnosmede... i to u najtamniju smedu koju sam nasla, slicnu crnoj. s tom sam zadovoljna ful.
e sad, zanima me kak bi mi stajala i neka svjetlija nijansa smede, htjela bi ju isprobat. Ono sto ne znam jest to dal se nakon tog opet jednostavno vratit u tu najtamniju smedu, u slucaju da mi se svjetlija ne svidi? i dal se ova boja sad (ful tamna) mora izbjeljivat da bi mi se primila ta par nijansi svjetlija smeda? ili kaj?
malo sam spetljala al nadam se da je bar donekle razumljivo pitanje ...:zvrko:
unaprijed hvala!!
Farbom nažalost ne mreš posvijetlit farbu. Na izrastu bi ti se primilo a na duljini ništa. Ako si se ofarbala samo 2-3 puta, nanesi skidač farbe (ne ono s blajhom već onaj pravi) i ofrabaj se u svjetlije smeđe. Međutim, ja ti to uopće ne bih preporučila jer si rekla da si imala pramenove što znači da je ta kosa oštećena pa se zato ne bih zafrkavala da sam na tvom mjestu.
hmore85
14.08.2008., 20:42
netko zainteresiran da mu na pm pošaljem rezultat farbanja, pa da mi kaže jeli previše loše ispalo? :ne zna:
kraljica ludosti
14.08.2008., 21:51
netko zainteresiran da mu na pm pošaljem rezultat farbanja, pa da mi kaže jeli previše loše ispalo? :ne zna:
ako si još uvijek za.....
ali vidim da više nisi online.....
ovchica hvala! onda mi se sve nekak cini da i nije pametno ic u svjetlije, a ni potrebno... jer moguce je da mi zbilja svjetlije ne bi ni stajalo, kad mi ni pramenovi nisu stajali...
hmore85
14.08.2008., 22:53
ako si još uvijek za.....
ali vidim da više nisi online.....
šaljem sad :ne zna:
_Nahla_
15.08.2008., 06:25
Curke trebam pomoc :)
Naime crna sam totalno crnaaa :) i hocu da izvucem plave pramenove, prvo kakva ce to farba ispasti ? Narandzasta ?
Kako ce to uopste stojat na crnu farbu, polako sebi pocinjem sa ovom crnom farbom izgledat totalno neprirodno pa sam kontala da cu sa pramenovima poboljsati stvar ?
sta vi kazete ?
brzo mi trebaju odgovori jer hocu to jos danas da uradim :cerek:
ljubim
anam1391
15.08.2008., 15:23
meni crna kosa s plavim pramenovima ne zvuči baš dobro, a ako si izgledaš neprirodno probaj se ponovo bojat u neku svjetliju nijansu
jorgovan
15.08.2008., 19:52
ja sam jednom slucajno ispala crna i nije mi nikako stajala pa sam izvukla veoma guste pramenove boje meda...i super je izgledalo..jos kad se crna malo isprala.. i nakon sto je malo to izraslo izvukla sam plave pramice..kosa se nije nimalo ostetila.. pokusaj,samo nek budu sto sitniji i gusci
_Nahla_ nisam sigurna kako ce ti to ispast...ja sam stavljala pramenove na svoju prirodno vrlo tamnu kosu( iako ne crnu, vec tamnosmedu) i nije bilo nesto extra. nit mi je stajalo nit je samo po sebi lijepo izgledalo. Da mogu ponovit, prvo bih cijelu kosu ofarbala u neku svjetliju nijansu pa onda stavila plave pramenove. Al eto, opet, ne mora znacit da tebi nece stajati...
ak si vec napravila, javi kako je ispalo ..... :)
tweetyca
16.08.2008., 18:17
možda je ovo već prije spomenuto al ima previše strana pa mi se ne da čitati :D
već negdje 7 god stavljam plave pramenove i nekad sam ih znala mješat sa smeđima al zadnjih 2 god ne i kosa mi je već postala skroz plava..al lijepo bijelo plava..i danas sam išla kod frizera opet napraviti pramenove jer se nisam farbala od 12 mj i kaže mi frizerka zašto se ne bi cijela ofarbala kad sam tak i tak skroz plava..i ja pristala..i super je ispalo ovo dolje, baš lijepo platinasto bijelo al gore di mi je bio izrast je onak lagano žučkasto (ne previše al se vidi razlika) i sad sam ljuta na samu sebe kaj sam opće to išla raditi..
dal ima neko kakav savjet kak se riješiti toga a da ne farbam opet cijelu kosu?dal da stavim možda preljev oće on to malo posvijetliti?jer treba sam recimo 2 il 3 nijanse, bila bi zadovoljna :)
_Nahla_
17.08.2008., 00:03
Nisam radila ne smijem, previse sam imala promjena na glavi od kose do guze pa do kratke skroz gotove muske frizurice, tako da.. Nakon tog soka se jos oporavljam, nisam nista radila.. Cekam pa sam kontala da se prefarbam u svijetliju boju pa da polako idem ka malo svjetlijem jer stvarno sebi izgledam umjetno kad slike gledam. brrr
ja sam ti koristila wella tamno plavu, super je meni ispalo bas lijepa svijetlo smeda ali brzo mi se ispralo.. pa eto sada cu probati keune sve druge sam isprobla pa budemo vidjeli :)
I keune se ispire isto, nije ni ona bas neki kvalitet.Boja ispadne dobra, ali sta mi to vrijedi kada mi opada kosa.:(
sweetpink19
17.08.2008., 17:22
ovako...farbala sam kosu u tamniju smedju prije vise od 5 mjeseci,...i ona je dosta posvijetlila,pogotovo sad od sunca i mora itd...dakle sad je neka srednja smedja...ok je boja al mi nema sjaja i malo mi se izrast vidi(prirodno tamno smedja)pa bi ju htjela obojit ...al da mi ispadne neka srednja prema svijetlijoj smeđoj,dakle nebi da potamni..i sad me zanima kojom farbom odnosno kojom bojom(ja bi pokusala sa garnier col. naturals 7.1.-to je tamna pepeljasta plava),svaka pomoc dobro dosla!unaprijed hvala
Zenabr1
17.08.2008., 21:20
ja koristim farbu od gardiniera-sa maslinovim uljem crnu i prezadovoljna sam,pretpostavljam da ste sve dosta mlađe od mene ali ta boja savršeno prekriva sijede
sweetpink19
18.08.2008., 10:04
anybody?
Una1980
18.08.2008., 17:48
od keune zlatno-svjetlo smeđa,neznam koji je broj,ali ti piše zlatno svjetlo smeđa na farbi,pa češ znati. ja sam se nekoć prije plave farbala s tom i boja je bila super
milkica
18.08.2008., 22:40
ja koristim farbu od gardiniera-sa maslinovim uljem crnu i prezadovoljna sam,pretpostavljam da ste sve dosta mlađe od mene ali ta boja savršeno prekriva sijede
A meni je ova crna najgora od svih,prebrzo se isprala i uopće nije bila sjajna ni lijepa. Puno bolja mi je bila crna od schwarzkopfa.
promočena
18.08.2008., 22:45
A meni je ova crna najgora od svih,prebrzo se isprala i uopće nije bila sjajna ni lijepa. Puno bolja mi je bila crna od schwarzkopfa.
ne vjerujem wellama, subrinama i svim njima
samo schwartzkopf koji je provjeren na meni
i meni osobno odgovara, keune kad se ima para i loreal
promočena
18.08.2008., 22:46
ovako...farbala sam kosu u tamniju smedju prije vise od 5 mjeseci,...i ona je dosta posvijetlila,pogotovo sad od sunca i mora itd...dakle sad je neka srednja smedja...ok je boja al mi nema sjaja i malo mi se izrast vidi(prirodno tamno smedja)pa bi ju htjela obojit ...al da mi ispadne neka srednja prema svijetlijoj smeđoj,dakle nebi da potamni..i sad me zanima kojom farbom odnosno kojom bojom(ja bi pokusala sa garnier col. naturals 7.1.-to je tamna pepeljasta plava),svaka pomoc dobro dosla!unaprijed hvala
uuu...ja se ne bih baš igrala s plavima u cilju da dobiješ srednje do svjetlije smeđu
radije bih do salona prošetala
justangel20
19.08.2008., 14:36
Pozz:mig:
Imam pitanje,dali znate kako da dobijem bilo koju nijansu narandzaste boje na svoju kosu koja je bojana dva puta u crno(prije 2 i po mj)?
Ne zelim ju blajhat i tako unistavat,pa jeli bi uspilo da kupim palette xxl ili neku intezivniju farbu i stavim na kosu?
promočena
19.08.2008., 15:31
Pozz:mig:
Imam pitanje,dali znate kako da dobijem bilo koju nijansu narandzaste boje na svoju kosu koja je bojana dva puta u crno(prije 2 i po mj)?
Ne zelim ju blajhat i tako unistavat,pa jeli bi uspilo da kupim palette xxl ili neku intezivniju farbu i stavim na kosu?
:ne zna:
hmmm..teško
je to sam napraviti
ipak je iz crne najteže izaći van ukoliko želiš jaku boju i pri tome mislim zdravu kosu
mislim da sama puno puta bojanjem i isprobavanjem možeš nanijeti jednako štete kao i blajhanjem, a rezultati ne bi bili nikakvi
ja bih radije to nekome stručnom dala u ruke
silent scream
20.08.2008., 01:19
zna netko kvalitetnu farbu za kosu,crnu s plavim odsjajem:cerek: da se ne ispire brzo?
zombi0000
20.08.2008., 10:12
gdje mogu kupiti sprej za bojanje kose u recimo crnu,tj u kakvim se dučanima to prodaje?
upravo imam boju i plavi korektor na glavi...drzim fige da sam dobro smuckala i da ce crvena otici :moli:
Una1980
20.08.2008., 18:33
kakav plavi korektor?:ne zna:
držim fige i ja da se crveno makne:cerek:
ovchica mi ga je nabavila, mornarsko plavi, 6 cm u keunin 6. pa sto ispadne.... samo sam u dilemi kako to drzati, ali valjda bude 40 minuta dosta...nadam se samo da moj pepeljasti izrast nece biti dinamo plavi :zubo:
hvala una:kiss: postam rezultat, ako bude za javnost :zvrko:
Una1980
20.08.2008., 18:41
drži dok ne vidiš da je zadovoljavajuće primilo:ne zna:
ak ne primi dobro morat češ ponavljati postupak tak i tak. ja bi to sve u jednom cugu riješila:D
sweetpink19
21.08.2008., 13:50
ne vjerujem wellama, subrinama i svim njima
samo schwartzkopf koji je provjeren na meni
i meni osobno odgovara, keune kad se ima para i loreal
koja farba od schwartzkopfa:cerek:
promočena
21.08.2008., 16:15
koja farba od schwartzkopfa:cerek:
http://images.google.hr/imgres?imgurl=http://www.ivis-bg.com/images/667_5spr_non_EU.jpg&imgrefurl=http://www.ivis-bg.com/popup_image.php%3FpID%3D2549&h=931&w=504&sz=401&hl=hr&start=3&um=1&usg=__eUUxfU4Ob5ZkCDxgMZ2m-MP-q_U=&tbnid=9IebSrE48FcvoM:&tbnh=147&tbnw=80&prev=/images%3Fq%3Dpallete%2Bdeluxe%26um%3D1%26hl%3Dhr%2 6sa%3DN
osobno iz ove serije sve
a probavala sam crvene ljubičaste i tamno smeđu
za koju je moja kosa uhvatila skoro pa full crno
ali već nakon pranja se vidi da to noje crno i boja mi se sviđa
zatim za one kojima kosa slabo hvata boju jer je tamna
ja sam imala frke s tim kad sam prelazila na crvenu
http://www.moda.hr/img/ArticleImages/18624.jpg
samo ja sam uzimala crvenu
i ova me od loreala oduševila
http://www.multipharmacy.com/shop/files/sxdetail/5011408054682_IMAGE2.jpg
prva boja u kojoj ne daju ono sranje od rukavica već prave rukavice
samo što je u početku dosta rijetka
pa kaplje
ali kasnije je super
jazzamor
22.08.2008., 12:23
ali sta nije taj casting zapravo boja a ne preljev i ljudi kazu da im se uopce ne ispire?
ivana18
22.08.2008., 19:23
nego, di ima za kupit kapa za radit pramenove?
girly-girl
22.08.2008., 19:49
u dućanu sa frizerskim priborom vjerovatno. ali danas nitko tako ne radi više, bolje je na foliju, koliko ja znam :D
plavuša u duši
22.08.2008., 23:38
Ja sam radila pramenove kod kuće, nisu loše ispadali ( dobro, sad, kako kada, jednom sam ispala sa kričavo naranđastim zulufima, ali je uglavnom bilo dosta dobro), ali danas sam išla frizeru. Dakle... :jumping:
Imala sam podlogu tamno plavu ( smeđa boja), izvukla mi je na kapu vrlo gusto i tanke pramenove koje je poblajhala, zatim na njih stavila preljev i na kraju stavila masku u boji (pepeljasto plave boje) na cijelu kosu.
Nemam riječi. Stvarno. Kad sam se pogledala nisam mogla vjerovati da tako dobro izgledam.
Inače, farbala sam se sa Biokap bojom koja mi do sada jedina nije napravila slamu na glavi (nakon dugog traženja i isprobavanja), osim u tom salonu gdje rade sa jogurt bojama i blajhom koji uopće ne uništi kosu.
ivana18
23.08.2008., 11:38
kako keune 1517 djeluje na vec prije ofarbanu kosu koja je postala zuckasta..? jel ukloni barem malo to zutilo i hoce li prirodnije izgledati posto mi je prirodna kosa tamno plave pepeljaste boje?
jazzamor
23.08.2008., 12:59
molim vas pomozite mi ako znate nesto vise o schwarzkopf bojama za kosu!!!!
htjela bi staviti neku slabu boju koja ce se isprati, neku nijansu smedje na svoju tamno smedju, cisto malo za promjenu, ali ne bi htjela bit onda ovisna o bojama i imati izrast. za onaj casting creme gloss od loreala na kutiji pise da je toto, ali svi kazu da im se uopce ne ispire i da je ful normalna boja.
isla sam na stranicu od schwarzkopfa i tamo pise nesto o njihovoj toner creme boji koja se ispire, ali ja to nigdje u zagrebu nisam vidjela. takodjer sam cula da je njihova natural&easy bojan takva da se ispere za dva tjedna.
pomozite!!!!!!!!
tinika22
23.08.2008., 13:09
ja se vec duze vrijeme farbam i ima jedno godinu dana uvijek u crnu
imam polu dugu kosu i naravno ne farbam je svaki mjesec cijelu nego godisnje 1 ili 2...i svi me pitaju da li mi je to moja prirodna crna boja kose :)
inace sam imala svijetlo do tamno smedju kako kada ....i sada sam u ljekarnoj nasla neku talijansku ,prirodnu tj bez amoniaka farbu ,kosta 60kn ,prekrica sijede i zbilja je dobra
a u pon idem si staviti crvene tj tamno crvene pramenove samo od ispod, malo radi promjene....iako bi volila opet imati smedju boju kose ,mrze me ti prelazi dok dodjem do te boje tako da sam odustala...iako cure moram vam reci da je moguce preci iz crne u smedju ali samo ako imate dobru frizerku :mig:
Mikalica
23.08.2008., 13:28
Ispire se, ispire...Čak ni ne traje onako dugo kako piše....
jazzamor
23.08.2008., 23:24
nije mi uopce jasno, vidjela sam jednu curu koja ima crnu casting creme glos jedno mjesec i pol-dva i izgleda joj gotovo identicno kao a pocetku, a hrpa ljudi je rekla da isto tako. jel zna netko nesto o onoj schwarzkopf toner creme farbi koja funkcionira kao preljev? ja ju nigdje u hrvatskoj nisam vidjela.
Tikacat
26.08.2008., 13:48
molim vas pomozite mi ako znate nesto vise o schwarzkopf bojama za kosu!!!!
htjela bi staviti neku slabu boju koja ce se isprati, neku nijansu smedje na svoju tamno smedju, ...pomozite!!!!!!!!
U Muelleru ima super boja za ispiranje od Švarcija, na polici su boje klasificirane po trajnosti/agresivnosti. Ova je I stupanj (ispiranje 10ak pranja). Na zalost, nikako se ne mogu sjetiti kako se zove, ali ju ja koristim jer je moja prirodna boja mišje sivosmeđa (fuj), pa mi ova boja kosi da lijepi smeđi odsjaj.
rontu77
28.08.2008., 10:00
E ovako..:)
cijelu sam temu pročitala,ali nigdje nisam nasla tehniku izvlačenja pramenova na foliju.Mislim na to kako se kosa razdjeljuje..koliko se sjecam kod frizerke uzme se jedan pramen kose malo deblji i onda se on razdjeljuje na dva djela...prvi dio se pusti drugi se farba,jel ide to tako?Ali se ne sjecam kako je kosa pocesljana na pocetku i od kud se krene?Jel zna to netko?
Ja vec dugo sebe farbam u kucnoj radinosti i ok mi je...ali sjecam se prije 5 godina sam radila pramenove na kapu,pa nakon toga na foliju pa sta ti ja vec znam...na kraju sam imala puno nijansi u kosi i kosa mi nikad nije bila ljepsa..znam da su mi to ljeto cure na plazi prilazile i pitale di sam to radila.Ali to je bila slucajnost i trajalo je sigurno godinu dana..
A sad hocu opet pramenove,tako sarene u nijansama plave do smede...pa molim pomoc pri tehnici...
:moli:
dushica
28.08.2008., 16:40
Pre 3 meseca sam na kratku, prirodnu kosu stavila svetlije pramenove i ispalo je divno, ali sam pozelela ovog puta nesto svetlije. i tako meni ista frizerka stavi svetlije, medjutim ja ispadoh skoro plavusa. i sad mene zanima, ako ja za par meseci (a sisam se na svaka 2 meseca) stavim pramenove, to je onda gotovo, bicu skroz plava, pa me zanima na koliko vremena izvlacite pramenove, a da to ne izgleda kao da imate fleke ili potpuno drugu boju kose? unapred hvala :).
Zvjezdica86
28.08.2008., 17:33
moras birat il oces bit plava il neces..
ako oces uvije onakve pramenove ko prvi put, kad ti se jako pocne vidjet rast obojaj ih u svoju boju kose, i ponovo izvuci nove pramenove...
za 5 mjeseci ces imat ocerupanu kosu i ispucale vrhove...i rjesavat ces se plavog pigmenta ihaaaa vremena...al ko voli nek izvoli..
ja sam bila ta, i radila sam to, ali nikad vise...
Zvjezdica86
28.08.2008., 17:34
i da..ja sam samo nakon tri tretmana pramenova bila plava glava,..
nemas drugog izbora:D
u auto salonima :rolleyes:
hannah3
28.08.2008., 21:32
reci frizerki da ti ne farba svu duzinu,nego samo izrast.pa ne povlaci ti valjda po cijeloj kosi svaki put pramenove,nego samo na tamni dio.ili?odi onda sto rjedje na pramenove,svakih 5 mjeseci,pa ce ti bi sarenije.sto cesce ides,bit ce ti veci efekt kao da farbas cijelu kosu.
dushica
28.08.2008., 21:55
reci frizerki da ti ne farba svu duzinu,nego samo izrast.
Pa da, al ona kaze da je to jako tesko da ponovo potrefi iste pramenove. a sad ja nemam iskustva bas da znam da l se to moze ili ne. mozda da trazim drugog frizera?
L@l!na D gUsT
29.08.2008., 16:31
zna ko gdje ima kupit one pramenove na kvačicu..sam ih skidaš i stvljaš..al ja ne bi one klasik..nego neke na prugice...ono ide crno pa bijelo pa crno pa bijelo..ili neke druge boje..kužite???
meni moja frizerka radi pramenove na onu vrećicu za domaćinstvo, ona prozirna za zamrzivače.
samo ju ulegne do tjemena i pričvrsti kopčom, isto je kao kapa i super su mi pramenovi.
zadnji put kad sam kapom radila, suze su mi curile od bola, bila je gumena.... užassss
Keune u svojoj ponudi ima direct color
Ja Direct color nigdje nisam vidjela u zadnje.
Znaš gdje ga mogu naći?
Naravno kad mi nije trebao bio je na svakom koraku :D
Zvjezdica86
29.08.2008., 19:10
nego, di ima za kupit kapa za radit pramenove?
pa imas je i u bojama za kosu..
ja znam da sam u pallette bojama(blond) nailazila na nju..
Angel 30.01
29.08.2008., 21:35
cure preljev mozete same doma napraviti sa bilo kojom bojom za kosu ...samo izaberete nijansu i stavite malo hidrogena 3 %,sampona,vode,i mozete nekog ulja,npr maslinovog,avokadovog itd....
Rock Star
30.08.2008., 15:07
Ali mislim da je to bilo samo u onim farbama koje su baš namijenjene za pramenove. :misli:
ovchica
30.08.2008., 15:10
Tih kapa ima za kupit u frizer priboru u domjanićevoj (onih pravih gumenih koje nisu za jednokratnu uopotrebu, bile su oko 70 kuna) al ne bih to preporučila nikom sa kosom duljom od ramene jel bu ih jako čupalo.
Rock Star
30.08.2008., 15:38
Tamo ima i onih plastičnih, malo su deblje od najlonskih vrećica, super su skroz jer mogu trajati i više puta, a ne nabiju se jako na glavu i ne čupa prilikom izvlačenja. Koliko se sjećam, nisu ni skupe.
ovchica
30.08.2008., 15:53
A je li? Nemam pojma, daleko mi je Kvatrić pa ne idem često tamo a gumenu kapu mi je dečko kupil pa nisam pregledala asortiman.
Rock Star
31.08.2008., 00:36
Aha. :)
Kad ćeš moći i ako ćeš trebati kapu, razgledaj.
micek-jerry
01.09.2008., 01:09
cure imam par pitanja:
1.do sada sam se farbala doma sa Keune u tamnosmeđe/crno ali mi je kosa postala preduga i sve to prekomplicirano. u salon koji bih išla koriste Wella boje. jesu one dobre?
2.znam da prije farbanja je bolje da kosa nije čista, ali da li smeta silikon na kosi i sprejevi na bazi silikona?-hoće mi onda boja slabije uhvatit?
3.jel tko zna kakav dobar salon u Sevetama? jel itko bio kod "ŽEŽE", to je tam kod Citadele.
neznam dali vec negdje postoji tema, nisam ju nasla.uglavnom nedavno sam cula
u jednom frizerskom salonu da koriste iskljucivo prirodne boje za kosu dakle bez raznoraznih kemikalija, na bazi suncokreta.navodno da imaju sve boje i nijanse, cak za plavu kosu i da ne treba ni hidrogen,ni blans.sto mislite o tome, jel moguce?
ovchica
01.09.2008., 17:19
Mislim da nije moguće, osim ako se radi o preljevima.
zacitana
04.09.2008., 11:59
pozdrav cure :)
imam mali problem / nedoumicu: moja prirodna boja kose je tamno pepeljasto siva, koju sam zadnjih godinu dana povremeno posvjetljivala vrlo razrjedjenim peroxidom (buduci da vise nigdje nema za kupiti onaj palette sprej za posvjetljivanje). sve je to jako fino funkcioniralo dok se nisam prije 4 dana otisla osisati - frizerka me osisala ful prekratko (onako muska frizura, fuj :eek: ), pa sam ja nesretna htjela malo popraviti situaciju bojom. nekad davno sam koristila one palette preljeve za kosu (za 10kn sto se prodaju) pa sam sad kupila opet neku nijansu crvene (mislim da pise kesten na vrecici), i pofarbala. boja se fino uhvatila, samo sto sam ja totalno nezadovoljna svojim izgledom u kombinaciji s crvenom kratkom muskobanjastom frizurom :mad:
moje pitanje glasi: mogu li ja tu crvenu prefarbati nekom trajnom bojom u pepeljasto-plavoj nijansi? tako da izrast ne bude previse uocljiv kako moja kosa bude izrastala...
JAKO se bojim da bi rezultat tog farbanja mogla biti mrkva narancasta (sto me uzasava, radim u skoli i ne smijem si dozvoliti da se bas kao cirkuska tocka pojavim pred djecom) jer kombinacija "staro blajhanje + crveni preljev + novo blajhanje& pepeljasta boja" nikako ne uljeva povjerenje... nemam nikoga pitati, kod frizera mi je trenutno muka ici pa vas molim za pomoc :w
Kupovala sam u ljekarni neke, kao prirodne, sadržavale su hidrogen, ali bez amonijaka i s nekim biljnim dodacima ovisno o boji.
marizza
05.09.2008., 17:45
Probaj Keune br.6 ( tamno plava ) i 6% hidrogen....ja se tako farbam i imam srednje smedju kosu:)
tinika22
06.09.2008., 12:49
e te sam i ja uzimala u ljekarnoj
i veoma sam zadovoljna :top:
Henna Plus sadrži hidrogen, ali je bolja za kosu od standardne farbe. Iako mi se čini da se i brže ispire.
sweetpink19
06.09.2008., 21:20
joj hvala ti!znaci kosa mi nije tamno smedja vec srednja smedja a prirodni izrast je malo tamniji...pa nebi htjela da mi kosa potamni...a jeli moram koristit dva hidrogena i 2 boje jer mi inace jedna kutija boje nije dosta...
sweetpink19
06.09.2008., 21:30
e da i btw. ima li na forumu ijedna frizerka?
grijalica
07.09.2008., 00:58
bok cure! treba bi mi jedan savjet..imam svijetlu boju kose. uvik uzimam boje koje su pepeljaste jer obozavam taj malo sivkasti odsjaj..ali upravo je problem s njim sta se ispere nakon tjedan dana..kosa mi ostane svijetla i svida mi se, ali ipak bi volila imat taj silver odsjaj, ako me razumite..s kojom bojom bi to mogla postic, ima li ko savjet? inace, prirodna boja kose mi je boja meda.
Una1980
07.09.2008., 09:17
svima nam se ispire to sivo,a svi bi htjeli da ostane:D
pomoći nema,ili stalno preljevi ili ti silver šamponi.
plavuša u duši
07.09.2008., 09:50
Koristila sam Biokap boju i bila jako zadovoljna, na žalost nemam kutiju da navedem sastojke.
Od kane mi je kosa bila kao slama ( na moju neizmjernu žalost) i to od najobičnije, Lusheve ili Logona. Slama nad slamama.
Biokap ima i izbjeljivač, barem mi se tako čini, jer je na pramenovima za izbor boje bio i jedan potpuno bijeli pramen, a kako se nisam namjeravala farbati u plavo, nisam pitala. Ima i Phyto boje za kosu, ali ih nisam probala, Naturerbe (tako nešto). Uglavnom, pitaj u bolje opremljenoj biljnoj ljekarni (npr Lavanda mia u Zagrebu, oni drže puno toga).
marizza
07.09.2008., 10:14
joj hvala ti!znaci kosa mi nije tamno smedja vec srednja smedja a prirodni izrast je malo tamniji...pa nebi htjela da mi kosa potamni...a jeli moram koristit dva hidrogena i 2 boje jer mi inace jedna kutija boje nije dosta...
Pa ja za kosu do struka+ koja je veoma gusta, uzimam 2 farbe i 200ml hidrogena....tako zapravo radi moja frizerka. Dobro se razmazuje ova Keune, u posudici izgleda bas gusto ( kad je umutis ) ali u dodiru sa kosom se pretvara u neki gel. Kad se budes ofarbala javi kako je ispalo:)
sweetpink19
07.09.2008., 13:17
Probaj Keune br.6 ( tamno plava ) i 6% hidrogen....ja se tako farbam i imam srednje smedju kosu:)
ajde bas cu probati!...jos samo da te pitam, koja je tvoja prirodna boja kose?
Ja sam se neki dan prvi put ofarbala prirodnom bojom Color Erbe i mogu reći da sam prezadovoljna. Boja je prirodna (svijetlo kestenjasta), sjajna, a kosa meka. Boja sadrži malo kane (koju inače nikako ne preferiram), ekstrakt orahove ljuske i još prirodnih sastojaka, nema amonijaka. Imaju širok dijapazon boja, kupila sam je u ljekarni u Martićevoj 51.
Mish mali.
07.09.2008., 19:14
daklem, evo i mene s jednim pitanjem.
Nikada u životu se nisam farbala, niti stavljala pramenove i zadovoljna sam sa svojom bojom (tamno smeđa, skoro pa crna) ali razmišljam o stavljanju pramenova. Zanima me kako se ja tih pramenova mogu riješiti ako mi dosade (a da ne moram čekati idućih 5 godina da mi izraste kosa), te me zanima koje boje pramenova bi išle na moju kosu (i tamniji ten te duguljasto lice?)
sweetpink19
07.09.2008., 23:41
okani se pramenova ako si zadovoljna prirodnom bojom kose!garantirano hehe... i know i tried...
marizza
08.09.2008., 12:26
ajde bas cu probati!...jos samo da te pitam, koja je tvoja prirodna boja kose?
Pa moja prirodna boja je slicna toj Keune ali mozda malo vuce na sivkasto.:)
black window
08.09.2008., 15:30
Pozdrav!
Imam 13 godina,i uspjela sam nagovoriti mamu da se pofarbam. No,rekla je da u obzir dolazi samo color šampon.
Pošto imam prirodnu tamno smeđu kosu zanima me koje boje bi mi najbolje pristajale,nakon koliko pranja boja ide dolje te koje su najbolje marke tih boja.
black window
08.09.2008., 16:10
Može mi itko pomoći?! :ne zna:
Ako netko zna neku koja ne sadrži hidrogen, nek prijavi, molim. :)
babydoll+
10.09.2008., 11:23
Evo i mojih muka po kosi :D
Naime, već se godinama farbam u najtamniju smeđu boju, a svi koji su se u tu boju farbali znaju da to ispadne crno:rolleyes:, nije mi to do sada uopće smetalo jer mi je ok stajalo.
Eh sada je meni to dosadilo i htjela bih se toga što prije riješiti.
Ovako, kosa mi je dugačka negdje do pola leđa, možda malo kraće od toga, nisam se farbala uopće negdje 5-6 mjeseci, pa imam poprilično veliki izrast moje kosa koja je neke srednje boja smeđa, ni tamna ni svijetla, čak i s nekim zlatkastim odsjajem.
Ja se ovakva smotana u kućnoj radinosti ne namjeravam baviti s bojanjem jer će to ispasti na kraju zeleno :D
Dakle pitanje je: da li mi frizerka može relativno lagano skinuti tu kvazi tamnosmeđu, zapravo crnu boju i vratiti mi moju srednje svijetliju smeđu boju?
Napominjem da nisam ipak nikada uzimala baš crnu crnu farbu...
I da, kosa mi je poprilično tanka, ali je gusta, da li će me morati blajhati, i hoće li to biti neki blagi blajh, strah me jer mi je kosa tanka :(
Znam da se to već pisalo o tome, ali ako ima neki pametan savjet za ovaj moj slučaj :s
Una1980
10.09.2008., 12:31
Dakle pitanje je: da li mi frizerka može relativno lagano skinuti tu kvazi tamnosmeđu, zapravo crnu boju i vratiti mi moju srednje svijetliju smeđu boju?
može
babydoll+
10.09.2008., 12:36
@una, a neće mi kosa izgledati "isprženo" i uništeno? Jel se to može riješiti u jednom posjetu frizerki i da odmah izgleda dobro?
Šizim i pitam gluposti vjerojatno, al kad me zbilja strah :(
NinaLady
10.09.2008., 12:38
I da, kosa mi je poprilično tanka, ali je gusta, da li će me morati blajhati, i hoće li to biti neki blagi blajh, strah me jer mi je kosa tanka :(
Znam da se to već pisalo o tome, ali ako ima neki pametan savjet za ovaj moj slučaj :s
Nemoj joj dati da te blajha, rađe neka ti skine boju sa skidačem (ako ga ona nema možeš ga kupiti u salonima s frizerskim priborom, najbolje ti je da uzmeš oa Diksona) sad kolko će ići sa skidačem boje....
Bolje ti idi postupno iz tak tamne u svjetliju nego sve odjednom, pogotovo ako imaš tanke vlasi kose...
Nakon toga bi možda bilo bolje da se farbaš s Keune bojama i npr 12% hidrogen nego s blajhom jer ti ipak ne želiš biti plava, a mislim da je i manje štetno za tvoju kosu....Sretno :mig:
NinaLady
10.09.2008., 12:44
@una, a neće mi kosa izgledati "isprženo" i uništeno? Jel se to može riješiti u jednom posjetu frizerki i da odmah izgleda dobro?
Sve ovisi o tvojoj kosi kak će primati, mislim da ti neće puno trebati...
Bitno ti je da nakon toga kosu jako dobro iznjeguješ...:)
Moja ti je preporuka (to je barem meni kosu skroz oporavilo) da si kupiš avokadovo i čičkovo ulje i dove mljeko za zaštitu obojane kose (neka čudnoroza bočica, fenomenalna stvar)...:mig:
Na korjen kose staviš čičkovo, a na vrhove avokado ulje i držiš kolko želiš, možeš 2 sata, cijelu noć... dobro ispereš (ja se 2 puta šamponiram), staviš regenerator... i nakon toga(na polusuhu kosu) staviš to mljeko za kosu od dova, samo nemoj na korjen kose da ti se ne masti...
Meni je to mljeko od dava predobro, kupila sam na preporuku frendice i sad se ne odvajam od toga,strašno mi je oporavilo vrhove :D
babydoll+
10.09.2008., 12:52
Uf, thanks Nina na savjetima, puno si mi pomogla :) :cerek:
Još samo da pitam kolika je cijena tog skidača boje ako mi to frizerka nema? Znači to je puno manje agresivnije od blajha pretpostavljam. Ja bih se samo iz tamnosmeđe, skoro crne vratila u neku normalnu smeđu boju, ali sam i nestrpljiva pa bih to što prije, a strah me posljedica užasno baš zbog toga što mi je duga kosa i tanja vlas.
Una1980
10.09.2008., 12:56
odmah da se očitujem po pitanju "skidača". po mojim iskustvima to je ljepši izraz za blajh.
kad se skida par nijansi boje onda se pomiješa blajh,šampon i 3% hidrogen i to se stavi na mokru kosu.navodno to ne oštećuje kosu samim tim šta ide na mokru kosu,pomiješano je s šamponom i kratko se drži.ja to nikad nisam isprobala tako da ti ne mogu reći iz vlastitog iskustva.
NinaLady
10.09.2008., 13:04
A neznam, navodno je taj skidač ok, ja sam iz tak tamnosmeđe išla na pramenove (plave) na cijelu kosu, al mislim da ti ne želiš da ti kosa bude tak svjetla, da sam prije znala nebi se išla blajhati, to dosta oštečuje kosu, možda bi ti bilo bolje da uzmeš npr 1517 boju (svjetloplava sa sivkastim odsjajem) i 12% hidrogen...pa s tim bojaš neznam, jednom, dvaput do željene boje...Mislim da se una tako farbala i bez blajha i kosa joj fakat super izgleda, al ti ćeš ju bojati manje puta sobzirom da želiš biti svjetlosmeđa...
al u svakom slučaju, svako posvjetljivanje kose ti ju oštečuje i jako je bitno da ju njeguješ, meni je ovo gore kaj sam ti napisala doslovno spasilo kosu, a fakat nije skupo ni komplicirano...
babydoll+
10.09.2008., 13:14
Ok, budemo vidjeli kako će to meni ispasti. Sama se ni slučajno neću upuštati u to, al znam da i frizerke mogu svjetski zaribati stvar. I da, ja ne želim nikako biti plava, samo neka normalna mrvicu svijetlija smeđa boja. Svjesna sam da će to zahtijevati puno više njege nego što sam sad imala sa ovom tamnosmeđom bojom...
Thanks again cure.
Una1980
10.09.2008., 13:37
A neznam, navodno je taj skidač ok, ja sam iz tak tamnosmeđe išla na pramenove (plave) na cijelu kosu, al mislim da ti ne želiš da ti kosa bude tak svjetla, da sam prije znala nebi se išla blajhati, to dosta oštečuje kosu, možda bi ti bilo bolje da uzmeš npr 1517 boju (svjetloplava sa sivkastim odsjajem) i 12% hidrogen...pa s tim bojaš neznam, jednom, dvaput do željene boje...Mislim da se una tako farbala i bez blajha i kosa joj fakat super izgleda, al ti ćeš ju bojati manje puta sobzirom da želiš biti svjetlosmeđa...
al u svakom slučaju, svako posvjetljivanje kose ti ju oštečuje i jako je bitno da ju njeguješ, meni je ovo gore kaj sam ti napisala doslovno spasilo kosu, a fakat nije skupo ni komplicirano...
ma ja sam se morala blajhati na žalost. tak mi i treba kad sam htjela odmah natrag svoju plavu kosu.dalje sam išla sa 1517.
ako hočeš neku svijetlo smeđu onda neka ti napravi taj bučkuriš šta sam ja napisala,posvijetliti će ti na smeđu,a možda i na svijetlo smeđu. onda staviš srednje plavu koja uvijek ispadne svijetlo smeđa i to je to. ja bi tebe brzo vratila u svjetlo smeđe:D
babydoll+
10.09.2008., 15:30
đizs Una, sad sam gledala, ti imaš prelijepu kosu :cerek:
valjda onda ni moja neće otpasti nakon ovoga što joj mislim napraviti :D
ja sam već negdje 5-6 godina tamnosmeđa (čitaj:crna) pa me sad straaah blajhanja i farbanja, a i nemam neko posebno povjerenje u frizere :rolleyes:
dosadna sam već sa tim strahom i sebi, i bogu i vragu i forumu :D
Una1980
10.09.2008., 15:42
hvala ti:)
ma neće otpasti. joj šta sam ja sve tijekom života radila iz svoje sirotice da samo znaš. trebalo mi je 9 godina da se prestanem blajhati. tek kad sam vidjela da tako sa kosom ne mogu dalje počela sam se farbati.
sve će biti ok,nema šanse da ti otpadne,ali ima šanse da se ošteti
nessa 123
10.09.2008., 16:21
hej curke
pitanje:
imam smedju kosu, stavljala sam do sad smedje preljeve, malo tamnije, onako za sjaj.
proslo je vec dosta od zadnjeg i ja bi sad malo svjetlije pramenove, ali svjetlo smedje.
zanima me jel frizer za to mora koristiti blajh, posto su pramenovi u pitanju, ili mi moze napraviti malo svjetlije pramenove samo sa farbom?
i da, kako se rade oni pramenovi koji su samo na vrhovima, da izgleda kao da ti je izrast ili od sunca (sad to ima npr. lana jurcevic, i iva jerkovic...) ?
Makeup-mac
10.09.2008., 18:48
bok cure! treba bi mi jedan savjet..imam svijetlu boju kose. uvik uzimam boje koje su pepeljaste jer obozavam taj malo sivkasti odsjaj..ali upravo je problem s njim sta se ispere nakon tjedan dana..kosa mi ostane svijetla i svida mi se, ali ipak bi volila imat taj silver odsjaj, ako me razumite..s kojom bojom bi to mogla postic, ima li ko savjet? inace, prirodna boja kose mi je boja meda.
Moja boja kose je isto boje meda,zapravo imam puno crvenog pigmenta.Moja frizerka se godinama mučila s tim.Al sad kad me dodje doma farbat kombinira boje od kene br.8,1 ili br.9,1 i jako sam zadovoljna.Boja mi drži dok mi ne izraste izraz...
politicarka
10.09.2008., 20:56
drage cure! prirodna sam brineta, tamnosmedja, dosad jos nisam bojala kosu. tila bi dobit svijetlo smedju tj. nesto sto se na farbama naziva "tamno blond"(iako to po meni nema puno veze sa plavom :ne zna:)sa kakvom bojom i kojim hidrogenom bi to mogla postic? volila bi da to onako prirodno izgleda :D mozda imate preporuku za neku od keune boja? fala vam puno, unaprid!
Una1980
11.09.2008., 13:23
kao prvo s color šamponom ne možeš posvijetliti kosu tako da nemaš baš puno izbora šta se tiče boje
Jenna X
11.09.2008., 23:21
ima li tu netko tko se farba Feria Color bojama (od L'Oreala), i kako ste s njima zadovoljne?
pebbles
12.09.2008., 15:42
hej evo ovako meni do sada najbolja farba je lorealova casting creme gloss! imam prirodno smeđu kosu ali se ja farbam u tamno smeđu...skoro crnu i ova mi je suuper...a usput i ne ugušiš se dok se farbaš-odlično miriši!:cerek: i dobije se neki fini regenerator koji imaš još za dva tri pranja poslije farbanja...ma super je!
andrelena
14.09.2008., 09:15
ja zadovoljna casting-om nisam.jedino kaj mi je kosa sjajnija i nježnija.boja je trebala ispasti plava a ispala je smeđa tako da....
dali netko zna dali ja mogu sad takvu kosu blajhati i ponovno farbati al trajnom bojom!!!!????????
Rock Star
14.09.2008., 11:49
Možeš.
politicarka
14.09.2008., 17:00
drage cure! prirodna sam brineta, tamnosmedja, dosad jos nisam bojala kosu. tila bi dobit svijetlo smedju tj. nesto sto se na farbama naziva "tamno blond"(iako to po meni nema puno veze sa plavom :ne zna:)sa kakvom bojom i kojim hidrogenom bi to mogla postic? volila bi da to onako prirodno izgleda :D mozda imate preporuku za neku od keune boja? fala vam puno, unaprid!
nemate ideja?:ne zna:
Una1980
14.09.2008., 17:26
na prirodnu kosu možeš staviti koju god hočeš boju
politicarka
14.09.2008., 17:40
mislis da ce se primit dobro? ne trebam nijansu svijetliju nego sta zelim?
Smiley86
17.09.2008., 04:33
Cao cure,nova sam na forumu i imam jedno pitanje,pa vas molim da mi pomognete...imam blijed ten i smedju kosu nijansa pralina,koju sam stavila prije dva mjeseca,koristila sam Loreal Casting,i sad zelim da se ponovo farbam i šta mislite koju nijansu trebam stavit da bi dobila ovakvu boju kao na slici
http://www.sophia-b.org/gallery/displayimage.php?pid=10702&fullsize=1
marizza
17.09.2008., 18:49
nemate ideja?:ne zna:
Kupi neku srednje plavu farbu i 6% hidrogen i bices lepo smedja:)
Egocentrik lady
19.09.2008., 07:57
koja bi to bila boja? znam da se radi o vlasulji ali me zanima jel bi mogla dobiti takvu boju i kojom farbom? :ne zna:
http://img510.imageshack.us/img510/5523/queenlatifahua5.jpg (http://imageshack.us)
Una1980
19.09.2008., 11:23
joj ego nemoj tu farbu. to je kričavo žuta. sada imaš divnu kosu:)
Natalija5
19.09.2008., 11:34
joj ego nemoj tu farbu. to je kričavo žuta. sada imaš divnu kosu:)
Ni meni se ne svidja ova boja, lijepa mi je onakva kakvu si sad nedavno postala :top:
Rock Star
20.09.2008., 00:32
A tek u kombinaciji s ovom facom... :flop:
deedeedee
20.09.2008., 01:50
:confused:
Green-Eyed-Fairy
20.09.2008., 01:57
Meni je Queen Latifah predivna zena... ova kosa je perika, i to za premijeru filma (u kojoj je njen lik nosio takvu kosu).
deedeedee
20.09.2008., 02:04
Meni je Queen Latifah predivna zena...
:top:
i meni, zato mi nije bila jasna tvrdnja. :ne zna:
Amsteer
20.09.2008., 11:42
evo ovako, bojala sam kosu prije nekih mjesec i pol iz crne u plavu i jedva sam došla do boje koju sada imam a to je nekakva nedefinirana plava koja malo baca na pepeljastu plavu......budući da je moja veeelika želja da postignem lijepu pepeljasto plavu boju prijateljica mi je savjetovala EHOTON -BISERNO SIVI....DAL ZNA NETKO KAKO TO FUNKCIONIRA BUDUĆI DA NA PROIZVODU SAMO PIŠE DA GA NANESEM NAKON PRANJA KOSE, NA POLU SUHU KOSU....dal ga treba isprati nakon nanošenja....pliz nek netko objasni ja sam :ne zna:unaprijed hvala
ovchica
20.09.2008., 13:04
Ne ispire se. Stavlja se na ručnikom prosušenu kosu. Pisale su cure na 3-4 strane unazad o tom ehotonu detaljno pa malo prolistaj ak te još nekaj zanima.
Amsteer
20.09.2008., 22:34
Ne ispire se. Stavlja se na ručnikom prosušenu kosu. Pisale su cure na 3-4 strane unazad o tom ehotonu detaljno pa malo prolistaj ak te još nekaj zanima.
nisam ništa našla, znači kad stavim ehoton na kosu, ne ispirem ga nego pustim da stoji....:ne zna:
Plavuše, molim za pomoć... :D Preporučite mi pepeljasto plavu boju za kosu koja nema žuti odsjaj!!! Godinama se farbam u plavu i još nisam naišla na idealnu boju, a s blajhanjem i pramenovima imam loša iskustva :eek:.
Imam guste plave pramenove, radim ih već jedno 6 godina i dosta mi ih je. Inače sam brineta i htjela bi se vratiti na to. Ali kako? Da li kosu farbati u tamnije plavo dok pramenovi ne izrastu? Jer koliko sam upućena, smeđa farba ne lovi na pramenove.
prirodno mi je kosa svijetlo smeđe boje,no zadnjih godinu dana je farbam u crveno.boja se prebrzo ispire i dosadila mi je(volim eksperimentirat),a ne znam što cu s kosom..
MOLIM savjete^^ (ne bih ništa obično plavuša,brineta,crnka za to ima vremena :))
pozz curke...kupila sna biokap farbu i mene zanima da li je mogu nanijeti na cijelu dužinu kose...boja je rubin red,nekoliko nijansi tamnija od moje kašmir crvene....pa me zanima oće li ispast pretamno ko ljubičasto...i kakva su vaša iskustva s tom farbom
Mrvica-Pu
26.09.2008., 16:56
Bok svima! Ja sam isprobala dosta marki farba za kosu. Keune mi se odmah ispirala, a i većina drugih. Najbolja se pokazala Palette i stvarno sam zadovoljna sa njom. Postojana je i duuuugotrajna:five:. I ja farbam po sistemu zdjelica i kist. Tako mi je najbolje i najlakše :W
je.koristila san ja palette....asti kak brzo bi mi se ta boja isprala,za dva tjedna bi bila crveno narancasta...zubo
Rock Star
26.09.2008., 21:36
Palette vam ne oštećuju kosu?
Jenna X
26.09.2008., 21:42
koristi li itko feria boje?
i zanima me šta mislte o keune farbama? koristi li netko - kako ste zadovoljni? (svijetlije smeđe - crvenkaste nijanse me zanimaju).
marizza
28.09.2008., 09:54
koristi li itko feria boje?
i zanima me šta mislte o keune farbama? koristi li netko - kako ste zadovoljni? (svijetlije smeđe - crvenkaste nijanse me zanimaju).
Jenna X, ja sam kostila Keune tamno plavu da bi mi ispala smedja....ja sam prezadovoljna. Na pocetku dok se nije sprala imala je mali bakarni odsjaj ( mislim da sve njihove farbe imaju takav odsjaj posto je u njihovoj osnovi neka biljka )a sada je prava smedja. Znam devojke koje su kosrsitile bas smedje ( svetle i srednje ) i postale skoro crnke! Zato izaberi neku svetliju nijansu.:)
Jenna X
28.09.2008., 12:42
Jenna X, ja sam kostila Keune tamno plavu da bi mi ispala smedja....ja sam prezadovoljna. Na pocetku dok se nije sprala imala je mali bakarni odsjaj ( mislim da sve njihove farbe imaju takav odsjaj posto je u njihovoj osnovi neka biljka )a sada je prava smedja. Znam devojke koje su kosrsitile bas smedje ( svetle i srednje ) i postale skoro crnke! Zato izaberi neku svetliju nijansu.:)
e hvala ti. dobro da si me upozorila za tamnije... meni onda isto ništa tamnije od tamno plave (ili nešto sličnog ranga, ali s crvenkastim ili bakrenim odsjejem) ne bi dolazilo u obzir, jer ni prirodno nisam tamnija.
ja sam čula za keune da su jako dobre farbe...i kvalitetnije od većine ostalih na tržištu. kod frizerke se farbam s l'oreal farbama, ali tak-tak :ne zna:... nisam baš preoduševljena. mislim da keune boje imaju puno jači i ljepši sjaj.
imam svjetlo smeđu kosu,al bi se pofarbala castin creme glossom u tamnosmeđu,ali tamo na kutiji piše da se preporučuje za smeđu do tamnno smeđu
hoće li uhvaiti na moju svjetlosmeđu? :confused:
nakon dugogodisnjeg farbanja u crno, odlucila sam preci u crveno.
pofarbala se jesam, sve super, nijansu sam pogodila, i zadovoljna sam.
samo, trebao bi mi savjet, tj. preporuka za kvalitetnu crvenu boju, buduci da je taj pigment najsitniji, i najbrze se ispire. jer prirodna sam plavusa (tamno blond), i evo, kosa mi je vec nakon 3-4 pranja za par nijansi svjetlija, a boja manje intenzivna.
dakle, ja bih htjela malo tamniju, intenzivnu crvenu boju, nesto kao ovdje na drugoj slici:
http://sketchygirl.files.wordpress.com/2008/03/beforeafter.jpg
ili ova ovdje: http://townhall.townofchapelhill.org/police/Press2006/wade.JPG
i da takva i ostane barem 5-6 pranja...jer kako sam plavusa, jako brzo mi se pocne presijavati na narancasto i/ili rozo. a to mi se bas i ne svidja.
Mademoiselle X
30.09.2008., 21:53
ja sam se isto odlučila ofarbati u crveno, već jedno 2 godine se farbam u crno, ali ne radim to često, možda sam se u te 2 godine 4 puta ofarbala, jer mi je kosa prirodno tamno smeđa pa mi se ne vidi izrast ni ništa
sad se nisam farbala već 5 mjeseci, bit ce 6 uskoro, i tako sam jučer uzela lorealovu tamnocrvenu farbu i napravila par pramenova da vidim kako bi mi se primilo i ništa :eek: apsolutno se nije nista primilo, kao da nisam ništa ni farbala
jel to znači da ako hoću bit crvena da mi je jedina solucija blajh?
jer ako je tako onda ništa...
pitala sam frendicu, ona kaže da probam cijelu kosu pofarbat, da će se možda primit, ali to mi nema smisla, ako mi se ti pramenovi nisu uhvatili, zasto bi onda ostatak kose :ne zna:
Imam tamno plavu kosu, više boja konjaka.
Trebam nešto što neće znatno promijeniti moju boju (lijepa mi je) nego samo malo osvježiti, dati joj sjaja; ne klasičnu farbu .... iz dm asortimana...preporuka?
Pozdrav cure, molim vas da mi pomognete ako znate kako.
Stvar je lsijedeća - jučer sam izvlačila pramenove, bijele i smeđe, bijeli su ispali odlično oduševili me, ali smeđi pre tamni skoro crni (a inače se farbam skroz u plavo) i sad, sam mislila kupit neku pepeljasto plavu boju i cijela se prefarbat kako bi posvjetlila te crne pramenove. Što mislite jel mi to pametno, ili imate neki drugi savjet.
Journal
02.10.2008., 14:53
Imam tesko pitanje, naime treba mi frizer koji odlicno farba. Zivjela sam u Engleskoj a tamo oni koji sisaju ne farbaju i obrnuto. Naime, imam tamno smedju kosu na koju sam dvaput stavila feria colour tamno plava i ispala mi je super boja. No nekako mi se cini da mi je kosa izgubila na kvaliteti(postala je suha) pa sam odustala od farbanja kod kuce.
Sad imam smedji izrast oko 5 cm a ostalo svijetlo smedje. Sad bi ja na izrast stavila pramenove iste boje kao ostatak, a dolje mozda koji tamniji pramen da izjednacim. Kad sam to pitala frizerku u kvartu samo je rasirila oci te predlozila preljev u boju tamniju od moje prirodne.
Please help!
Jaomenijoj
02.10.2008., 22:43
Plavuše, molim za pomoć... :D Preporučite mi pepeljasto plavu boju za kosu koja nema žuti odsjaj!!! Godinama se farbam u plavu i još nisam naišla na idealnu boju, a s blajhanjem i pramenovima imam loša iskustva :eek:.
Godinama sam pokušavala dok nisam našla idealnu kombinaciju za pepeljasto plavu kosu koja djeluje prirodno. Pomiješaj Keune 1517 (ljubičasto pepeljasto blond): Keune 8 (svijetlo blond) u omjeru 2:1, znači duplo više Keune 1517. Ja sam jako zadovoljna. Sretno
Trebam nešto što neće znatno promijeniti moju boju (lijepa mi je) nego samo malo osvježiti, dati joj sjaja; ne klasičnu farbu .... iz dm asortimana...preporuka?
:kava:
blond89
03.10.2008., 11:00
stavila sam ovu temu ovdje jer se nadam brzem odgovoru.glavnom trebam savjet...imam jako posvijetljenu kosu koja je prije bila sa pramenovima a sada izgleda pofarbano.da li netko zna dobrog frizera u zagrebu a da nije peskup(pramenovi na dugoj kosi oko 300kn)
htjela bih imati ovakvu frizuru boju ali nikako da nadjem nekoga tko ce mi to napraviti
http://img515.imageshack.us/img515/7113/ashleytisdalebf0.jpg (http://imageshack.us)
http://img515.imageshack.us/img515/ashleytisdalebf0.jpg/1/w300.png (http://g.imageshack.us/img515/ashleytisdalebf0.jpg/1/)
ja stavljam plave pramiće i super su mi.. samo sam jednom radila cijelu glavu sad ugl radim samo kamuflažu.. to ti je onako samo uokolo u sredini ne.. i to mi je presuper! ja sve zajedno sa šišanjem i frizurom platim oko 500 kuna.. prema tome.. oni ti računaju svaki pramić po 10 kn.. napravi ti ih oko 30.. i to je ta "kamuflaža"..
hmore85
03.10.2008., 14:21
može pomoć? :zubo:
dakle, evo par slika kako sad izgleda :
http://www.imagesforme.com/show.php/173849_DSC06168.JPG
http://www.imagesforme.com/show.php/173848_DSC06167.JPG
http://www.imagesforme.com/show.php/173847_DSC06165.JPG
http://www.imagesforme.com/show.php/173846_DSC06164.JPG
kosa je mokra inače tu :D
dakle, zanima se samo jedno, da li da se ošišam i nastavim s prirodnom bojom ili da prebojam i nastavim s bojom? :ne zna:
jel ja stvarno ne znam jel to valja ili ne, a nepoznati ljudi uvijek daju najbolje mišljenje :ne zna:
dakle direktno recite jel to valja ili ne, i da li da se sad lijepo ošišam i to je to?
iskrenost molim, imiđž jednog mladića je na cijeni, hvala :D
Rock Star
03.10.2008., 16:27
Meni je ovak baš teško nekaj reći, vidim samo kosu, a ne i oblik lica... Treba ti drukčija fotka. :)
ja san počela koristit biokap...ma to je sranje na kvadrat...je da njeguje kosu al se uzasno ispire...zato cu za misec dana uzet onu henna plus mada ne ocekujen cuda:jumping:
stavila sam ovu temu ovdje jer se nadam brzem odgovoru.glavnom trebam savjet...imam jako posvijetljenu kosu koja je prije bila sa pramenovima a sada izgleda pofarbano.da li netko zna dobrog frizera u zagrebu a da nije peskup(pramenovi na dugoj kosi oko 300kn)
htjela bih imati ovakvu frizuru boju ali nikako da nadjem nekoga tko ce mi to napraviti
http://img515.imageshack.us/img515/7113/ashleytisdalebf0.jpg (http://imageshack.us)
http://img515.imageshack.us/img515/ashleytisdalebf0.jpg/1/w300.png (http://g.imageshack.us/img515/ashleytisdalebf0.jpg/1/)
Curka draga,to ti je obojana podloga i još dvobojni pramenovi,ako si već posvijetljena,onda ti idu dvobojni po cijeloj dužini i ovi svijetli na izrast.Ja bi ti to napravila ali nisam u Zg .Dođi u Slavoniju,mi smo ti jefiniji:mig:
brch123
04.10.2008., 08:39
Ja imam takvu boju-imala sam svjetle pramenove i poslije sam se pofarbala sa preferance (L oreal) 8 31 Chicago-nakon 2 pranja pramenovi su se već ispod počeli isticati. Boja je super, farbam se već godinu i pol sa njom, na prvi pogled izgleda tamnija, ali kad 2 puta opereš super je. Ja prakticiram svakih par mj pramenove, i tu farbu i to ti je meni boja kakvu ti hoćeš.
greenygirl
06.10.2008., 03:01
Cure ja bi se tila oboja u rozo jel ko zna di i Koju boju mi je najbolje uzet????
u dm-u imaš l'oreal casting creme gloss farbe
one su više kao preljev koji traje oko 30 pranja
imaš i za tamnoplavu kosu,daje ti sjaj i mekoću,ne sadrže amonijak
to ti je najbolje rješenje ako želiš samo osvježit boju :top:
hmore85
06.10.2008., 19:12
Meni je ovak baš teško nekaj reći, vidim samo kosu, a ne i oblik lica... Treba ti drukčija fotka. :)
nisam ni pitao kolko mi u totalu dobro stoji :D
samo me zanima jel dobro ispala plava, il da se ja vratim na normalu, a obadvoje je vidljivo na slici :D
mrvica_a
07.10.2008., 08:58
Curke, je zna neko di ima za kupit onaj gotov preljev od Keune-direct colour? Uvijek ga je bilo u Nami i Muleru, i ja jučer gledala i i uopče ih nema :ne zna:
I zanima me ovaj Casting...jel se on nakon 30-tak dana skroz ispere? Ja bi neš ko onaj palete šampon....kad se ispere da se mogu ponovo farbat, a i nemoram :misli:
u dm-u imaš l'oreal casting creme gloss farbe
one su više kao preljev koji traje oko 30 pranja
imaš i za tamnoplavu kosu,daje ti sjaj i mekoću,ne sadrže amonijak
to ti je najbolje rješenje ako želiš samo osvježit boju :top:
Thx! Kupila!:mig:
aleksija
07.10.2008., 14:30
[QUOTE=henmour;16355293]može pomoć? :zubo:
dakle, evo par slika kako sad izgleda :
http://www.imagesforme.com/show.php/173849_DSC06168.JPG
http://www.imagesforme.com/show.php/173848_DSC06167.JPG
http://www.imagesforme.com/show.php/173847_DSC06165.JPG
http://www.imagesforme.com/show.php/173846_DSC06164.JPG
možda da ipak pustiš prirodnu, neznam, stavi koju sliku iz drugog kuta, ovako se teško kuži kako to izgleda i kako ti stoji
~Evelyn
07.10.2008., 20:48
ehej.
dižem temu jerbo tražim neki crveni color šampon il neš.
al da nije onaj palette... izbor boja im je užasan i tak se brzo ispere.
faaala :mig:
Netko probao L'oreal Casting creme gloss 623 Caffe Latte?
http://img178.imagevenue.com/loc189/th_81977_HCo1_25_122_189lo.jpg (http://img178.imagevenue.com/img.php?image=81977_HCo1_25_122_189lo.jpg)
Ne usudim se bas eksperimentirati s tim bojama koje se ispiru posto sam se napokon rijesila tog preljeva sa kose & dobila svoju prirodnu kestenjastu natrag, koliko je to uopce moguce :o, ali me tako privlaci ova boja. :cerek:
nelica1513
08.10.2008., 22:21
ovako,ima par mjeseci od kako sam se ofarbala u crveno,ali bi htjela malo promjenit boju jer mi je ovo vec dosadilo...inace mi je prirodna smeđa...vise vuce na svijetlo ali negdje imeđu tamne i svjetle smeđe....sada sam se mislila obojati u tamno smeđe ali neznam kako cu preko crvene i ne zelim da mi ispadene jako tamno ili crno pa dali znate hoce li se boja PRIMITI KAKO TREBA AKO FARBAM PREKO CRVENE...inace sam dosta blijeda pa nebi htjela neku pre tamnu boju....mislim da bi mi plava bila najbolja al mi je to sad pre komplicirano...neka svjetlija nebi isla preko crvene pa je najbolje VALJDA tamno smeđa....ili ako imate neku za preporucit drugu??? MOLIM VAS ODGOVORITE STO PRIJE JER VEC IMAM VELIKI IZRAST I MORAM SE ŠTO PRIJE FARBAT!! PLIZZ SALJITE U NA PRIVATNE PORUKE ODGOVORE JER SE JOS NISAM SNASLA NA OVOM FORUMU:ne zna::confused: TNX!:D
nelica1513
08.10.2008., 22:48
tj.ipak saljite ovdje skuzila sam:) hehe joj bas sam glupa:).....saljite brzo...plizz:)
aleksija
09.10.2008., 19:39
crna nećeš bit sigurno, ali kad se ofarbaš u smeđe, će ti i dalje izbijat crveni sjaj dok ne izraste, jer je crvenu teško iskorijenit, bar mislim, ali ti je smeđa najbolja opcija, plavo nemoj nikako, bar ne još
nelica1513
09.10.2008., 19:57
ali ako imam svoj prirodni smeđi izrast kako ce mi se onda vidit crveno?
aleksija
10.10.2008., 09:45
ne na izrastu, nego na ostatku kose, samo ćeš imati crveni odsjaj kako se bude ispirala, koliko dugo se farbaš u crveno?
nelica1513
10.10.2008., 22:26
farbam se u crveno negdje oko 6mj. sad mi je ova boja bila onak tamnija crvena al je vec dosta posvjetlila...
i dali ti oces rec da ce mi se vidit crveni odsjaj kad se ispere smeđa?
i dal ima ko kakav savijet kako da mi kosa bude ravna a da ju ne peglam jer mi je kosa fakat vec jako ostecena...koristila sam one sampone i regeneratore i kaj vec nove niveine ali kosa mi je opet ista...(gusta ima je previse i izgledam ko lav:) ) ...uf...
nelica1513
10.10.2008., 22:27
e da! i kaj mislis kak bi bilo da stavim na smeđe jos plave pramenove...ili se to nebi primilo?
ma neznam ni ja...
ajme nemojte palette,radije kupite biljni preljev od hennaplusa,prezakon...od palette vam kosa postane suha
~Evelyn
11.10.2008., 15:16
meni uopće nije bila suha. :ne zna:
a di ima za kupit taj biljni prljev? i koliko košta?
jel to ono u bio&bio dućanima?
aleksija
11.10.2008., 16:25
znam da je na nekim mojim frendicama još dosta poslije farbanja u drugu boju izbijao crveni odsjaj, što ne znači da će i tebi.
a za ravnanje kose, znam da pegla jedina koja napravi kako treba, bar meni.:D
kažeš da ti je kosa dosta oštečena, moj savjet onda nemoj stavljat plave pramenove jer će ju dodatno oštetit, naravno ako pritom misliš na blajh!:
marizza
12.10.2008., 13:45
Da li neka zna mozda kako se prima Loreal casting br.530 - Praline? Da li ima crveni odsjaj?
Hvala!
Pali_andjeo
12.10.2008., 14:26
koji peroxid je najbolji da se dobi svjetla boja,ne žuta?
Trebala bih jedan savjet..trenutno imam plavu kosu i već dugo ju želim obojati u smeđe, par puta čak i jesam ali mi se boja jako brzo isprala...i tako idem ja danas na šišanje i pitam frizerku za savjet i kaže mi ona da neka probam sa Loreal bojama da su one jako kvalitetne i da nakon nekog vremena stavim i njihov preljev.
Kome da vjerujem, dali da ih kupujem s obzirom da i nisu baš jefine??
Rock Star
13.10.2008., 16:43
http://forum.hr/showthread.php?t=130476
greenygirl
14.10.2008., 12:50
Bojan se u rozo ko zna di bi mogla kupi tu boju u splitu
nelica1513
15.10.2008., 18:12
ok,fala aleksija:)
farbala sam se u smeđe al se nije primilo sada mi je kosa tamnio crvena,....jebiga!
zna ko kakav proizvod da mi se obnovi kosa jako mi je ostecena...
Daklem... već 3 godine bojim kosu u crno, a prirodno sam svijetlo smeđa. Neki dan sam u dm-u vidjela neku super ljubičastu i na kutiji je pisalo da može i na crnu kosu. Nije se primilo uopće osim na izrastu, ali i on je ispao nekak čudno. A ja sam se fakat zakačila na tu ljubičastu. Zna li netko kako da je dobijem?
aleksija
16.10.2008., 19:20
ok,fala aleksija:)
farbala sam se u smeđe al se nije primilo sada mi je kosa tamnio crvena,....jebiga!
zna ko kakav proizvod da mi se obnovi kosa jako mi je ostecena...
maske za kosu su dobre, i silikonska ulja:top:, ono koje ja koristim je claxon:s, pogotovo ako se peglaš ili feniraš
Hippy0205
18.10.2008., 22:44
nema šanse,farbala sam se u neku pepeljasto plavu po drugi puta i ispala je tamno smeđa a crvena uporno ostaje negdje na sredini glave onak po 5-10 cm i ispod šišaka oa pooludit ću!!!!kako da je se riješim i s kojom bojom????????hoću da mi bude pepeljasto plava!!!!:mad:
jel ima onda netko da ima nekakvog iskustva s Loreal farbama???
davno, kad sam se tek pocela farbati, sam koristila l'orealove casting boje. (tad sam se u crnu farbala). uglavnom, bila sam jako zadovoljna, boje su kvalitetne, fino mirise, nisu agresivne, a meni su bila i skroz trajne (naime, na kutiji pise do 20 pranja, da je boja polu-trajna i da se ispire...meni se nikad nije...naravno da je malo izblijedljela s vremenom, ali jednako kao i boje kasnije, kada sam se sa skroz trajnim farbama krenula bojati)
fryzerka
19.10.2008., 21:46
hey curke i dečki imam jedan mali problem počela sam radit u jednom salonu i kad tamo artecolor boje za kosu nikad čula nikad vidjela a radila sam sa svim i svačim i tako u mojoj 10-godišnjoj karijeri dogodi mi se prvi put da mi ženska izađe zelena. no sa tim bojama uvijek imam problema neznam zašto sve sam probala a šefica mi nije frizerka i neče mjenjat boje što da radim?
Zlatna cura
21.10.2008., 00:02
Ako zanemarim da sam se nekad davno farbala s nekim L'Oreal color-šamponima, mogu ti reći da sam se sada jedan duži period u friz. salonima farbala L'Oreal profesionalnim farbama. Prije toga sam se godinama sama doma farbala Keune farbama. I mogu samo reći da Keune farbe po kvaliteti, što se mene tiče, daleko nadmašuju L'Oreal. Sad sam se vratila tome da se sama doma farbam s Keune bojama...vraćam se 'kućnoj radinosti'... i mislim da više neću mijenjati, da ću ostat vjerna Keuneu.
A i to farbanje kod frizerke mi je nekako lagano dojadilo; previše bačenog novca za ne bog zna kakav rezultat. OK je ako radiš neku veliku promjenu, recimo ako hoćeš prijeći s crne kose na plavu :eek: i sl. ludi pothvati, bolje je doma ne eksperimentirati.
Ali, pošto se ja farbam u manje-više istu boju, (samo ponekad napravim malu razliku u nekoj nijansi), skužila sam da to kaj mi frizerka nafilozofira najčešće nema veze s ničim... Nikad mi nije napravila ništa tako spektakularno kao što bi obećala (neke fenomenalne pramenove, neku baš specijalnu nijansu i sl.), manje-više uvijek bih ostala pomalo razočarana rezultatom. Kao da si čak sama doma bolje narihtam to šta hoću.
Audi Tuning Girl
21.10.2008., 11:08
Christina, evo boje moje kose, ja bi htjela ovako nekako ispasti i sada :-)
http://i28.tinypic.com/mrcuhs.jpg
Ej,daj mi kaži kako si farbala?Bila si kod frizerke ili si sama??
Inače,imam prirodnu plavu kosu,malo mi je dosta,htjela bi se malo promijeniti...
nelica1513
21.10.2008., 23:05
maske za kosu su dobre, i silikonska ulja, ono koje ja koristim je claxon, pogotovo ako se peglaš ili feniraš
tnx!;)
mala_zg23
22.10.2008., 09:04
a koliko koštaju kenune farbe?ja sam imala plave pramenove i na kraju je izgledalo kao da se loše farbam tako da sam jučer kupila garnier boju.nije loše ispalo osim što se nije izjednačio izrast s ostatkom kose ali ok.jel ima netko savjet kako da to postignem a da ne idem frizeru?i jel ima neka boja bez amonijaka jer užasno smrdi ?
h.o.n.n.e.y.
25.10.2008., 21:14
hello!!!! trebam pomoć..... Prirodno imam tamno smeđu kosu. Trenutno sam puna plavih pramenova (praktički plavuša),a htjela bi se obojati u neku,ni sama ne znam kakvu boju,možda pepeljastu plavu,ili nešt slično......,ili se vratit na smeđu.... Imam svjetliju put i smeđe oči,kosa mi je duga do pola leđa. Ima tko savjet za mene??? Molim.....
Helly99
26.10.2008., 11:53
dali znate neki frizerski salon gdje dobro farbaju s nesvakidasnjim bojama jer se namjeravam farbat u rozo:cerek:
i da po mogucnosti nije pre skupo da ne platim opet pramenove 870 kn:mad:
Podforum Kozmetika, podpodforum Kosa ;)
Herbert West
29.10.2008., 02:35
ne znam kolko frizera drzi te ekstremnije farbe, al evo za slucaj da nemres nac:
da bi se ofarbala u rozo, trebas se najprije hardcore oblajhat jel.
vecina frizera ce ti to napravit, a rozu boju lako kupis npr na stargazerovom standu u avenue mallu, tak da im je dopeljas ako nemaju. kosta nekih 50ak kn, a i frizer ti manje naplati ako radi s tvojom bojom. pretpostavljam da ce pristat radit s tvojom bojom ako takve nema u asortimanu.
AnAngel
30.10.2008., 09:36
hey curke, help..
farbam se u crno, i to dugi vijek, ali oduvijek me smeta sto nakon kad operem kosu vidim da mi se farba upila u kozu i izgledam kao klaun, pofarbana mi je kosa a i lice.. probala sam to trljati pepelom, stavljati debeli sloj kreme na to, ma neznam sto nisam, ajd malo te boje sa lica nestane ali se javi crvenilo i neznam sto je gore..
ima kakvo sredstvo a da se moze kupiti ili znate neki "recept" kako se toga rjesavate..
svaki savjet je dobrodoasao, osim onog da se ne farbam vise ili da se ofarbam u svjetlije! :mig::D
somewhere in time
30.10.2008., 13:25
Molim preporuku :moli:
Imam srednjesmeđu kosu s jačim crvenim pigmentom. Počela sam dobivati sijede :( pa mi treba neka boja koja će ih učinkovito prekriti. Htjela bi da mi bude slična prirodnoj boji, ali bojim se da će mi smeđe nijanse bacati dosta na crveno, što nikako ne želim.
AnAngel
30.10.2008., 22:35
Molim preporuku :moli:
Imam srednjesmeđu kosu s jačim crvenim pigmentom. Počela sam dobivati sijede :( pa mi treba neka boja koja će ih učinkovito prekriti. Htjela bi da mi bude slična prirodnoj boji, ali bojim se da će mi smeđe nijanse bacati dosta na crveno, što nikako ne želim.
mislim da bi ti frizerka mogla to najbolje rijesiti..
otidjes k njoj, pofarba te u boju koju zelis, i vise si sigurna da ce boja
dobro ispasti nego s ovim farbicama za par kuna..
a onda poslije ides s keune bojama..
mislim da bi mogla biti zadovoljna! :)
somewhere in time
31.10.2008., 08:11
Thanks
Jel probo neko Garnierov preljev Movida? Ja sam jučer uzela nijansu 26Goldbraun (prirodna boja mi je neka pepeljasta) , pa me zanima kolko ste zadovoljne s njim prije nego ga stavim :D? Il ću ja bit prva koja će podijelit svoja iskustva s vama :D
bblueness
04.11.2008., 11:30
Da li netko ima iskustva sa Pyto bojama za kosu, posebice me zanima plava nijansa!
Godinama idem u salon na prirodno plave pramenove i boja i nije tako losa, ali ako se malo bolje pogleda, kosa je puna fleka.
Inace imam smedje pepeljastu boju kose i htjela bih postici prirodno plavu, onako kao od sunca i mora posvjetljenu.
Ima li tko iskustva sa Phytom i sta drugo mozete preporuciti da bi se dobila prirodna plava i neunistena duga kosa?
dropdead_gorgeous
04.11.2008., 14:49
nilly,di si nabavila garnierov preljev?reci reci:)
-valentina-
04.11.2008., 16:26
Evo i mene s jednim problemom...
Imam prirodno smeđu kosu, samo na gornji sloj sam radila svjetle pramenove, a donji farbala u svijetlo smeđe. Jučer sam kupila Palette tamnoplavu boju, ofarbala se i ispala tamno smeđa (čak i pramenovi, iako su neki na vrhovima malo zeleni). Htjela bih neku skroz svijetlosmeđu boju, šta da sad napravim?
@ dropdead_gorgeous
Garnierov preljev sam kupila u mulleru u CC1, to je kao ona polutrajna farba, traje 6-8 tjedana
Una1980
05.11.2008., 13:24
Evo i mene s jednim problemom...
Imam prirodno smeđu kosu, samo na gornji sloj sam radila svjetle pramenove, a donji farbala u svijetlo smeđe. Jučer sam kupila Palette tamnoplavu boju, ofarbala se i ispala tamno smeđa (čak i pramenovi, iako su neki na vrhovima malo zeleni). Htjela bih neku skroz svijetlosmeđu boju, šta da sad napravim?
pusti,isprat će se sami. svaka farba prima tamnije nego šta je na kutiji.za plave pramenove je čak bi mogla reći i normalno da su primili na zeleno.ako farbaš te izbijeljene pramenove i želiš neku smeđu obavezno uzmi smeđu koja u sebi ima zlatno,npr.zlatno-smeđa,zlatno-svjetlo smeđa...itd.,jer te varijacije sa zlatnim ne uhvate na zeleno.
sbirulina
07.11.2008., 16:28
Stavlja jednom davno Pyto preljev, ništa specijalno, dosta dugo trajalo, ali isto pripazi da uzmeš svjetliju nijansu nego šta želiš, jer dosta tamnije uhvati!!!
skužila sam jedan apsurd-keune preljev mi se puno teže ispire nego njihova farba:ne zna: nije mi jasno.....
Sun_Flower
08.11.2008., 09:10
Molim pomoć :) Inače sam koristila L'Oreal Casting br.540 Praline, a sada sam stavila 400 (smeđa) i ispala sam jako jako tamna. Inače mi L'Orealove boje budu nijansu svjetlije od uzorka (dok su mi Palette uvijek tamnije). Što da radim, kako da malo posvijetlim kosu, a da nije agresivno? Da li bi pomoglo da preko svega stavim Praline ili Caramel nijansu? Puno hvala!
sbirulina
08.11.2008., 21:28
ni slučajno se ne farbaj uskoro, jer na tu tamnu koju sad imaš i plava bi ti uhvatila još tamnije!meni se to desilo s castingom, i nažalost jako se teško ispire, pogotovo na vrhovima.Imaš tamo na trgu u onom salonu desange neki šampon za skidanje boje, ali to isto oštećuje kosu, pa ako ti nije baš hitno, radije peri kosu svaki dan i bude strpljiva:)
deedeedee
08.11.2008., 21:32
radije peri kosu svaki dan i bude strpljiva:)
to ću ja počet radit. :D
Sun_Flower
09.11.2008., 09:13
Hvala na savjetu :)
ako ih ko koristi koliko dugo vam traje boja i jel se vidi izrast ili se nekako lagano ispire pa onda ne?
eto i ja se malo zaželila promjene! pa me zanima vaše mišljenje! kosa mi je inače kratka, tamnosmeđa sa dosta crvenog pigmenta! onako nekako tamno riđa! i to je moja prirodna boja već 20 godina, nikad farbana i sad mi je dopiz...a i htjela bih neku onako tamno blond! kao žućkastu! planiram ju prvo zblajhati, al ne znam kojuu onda nijansu da ispadne takva? možda onako više bijelu zbog tamnije kose.....nemam pojma!
evo se ja obojala al mi je mala razlika u boji odozada i naprijed! htjela bih ovakvu boju kao što mi je naprijed (žuta) al ne znam kako se riješiti ove oranđade ododstraga? ROCK STAR, nekako mi se čini (po starijim postovima) da je tvoja prirodna boja najsličnija mojoj, pa mi molim te reci kako si riješavala izrast!
http://img232.imageshack.us/my.php?image=dsc06656kk5.jpg
http://img232.imageshack.us/my.php?image=dsc06654qw0.jpg
ps: bojano je Wellatonom svjetlo-pepeljasto plava
somewhere in time
12.11.2008., 12:54
Da se nadovežem na Lilitino pitanje o preljevima: kakvi su u prekrivanju sijedih?
Rock Star
12.11.2008., 18:48
ROCK STAR, nekako mi se čini (po starijim postovima) da je tvoja prirodna boja najsličnija mojoj, pa mi molim te reci kako si riješavala izrast!
Uvijek farbam cijelu kosu, nikada samo izrast. :)
a jel blajhaš ili samo sa bojom i koliko postotni hidrogen i koliko dugo držiš na kosi?
Rock Star
12.11.2008., 21:38
Samo boja, imam averziju od blajha! :horor:
deedeedee
13.11.2008., 00:13
kolko vremenski triba proć između 2 Castinga? :misli:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.