View Full Version : Sve o farbama za kosu, bojanju, pramenovima....
stranice :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Sandalica
21.05.2004., 22:32
Koje najcesce koristite? Ja sam isprobala sve i svasta i nicim posebno nisam bila zadovoljna, sem Redkenom dok sam isla u frizerski salon ali vise nemam novaca za to :(
Dugo vremena sam se farbala u dosta svijetliju boju i sad nikako ne uspijevam da je potamnim.
Par puta sam dobila zeljenu boju, priblizno prirodnoj ali bi mi se svaki put nakon neka 4 pranja isprala djelimicno, pa tako nakon deset-petnatest dana bi bila daleko od prvobitne i onda opet cekam do novog farbanja, a sve boje su trajne.
Kako se vi farbate, u cjelosti ili samo pramenove izvlacite, sami ili kod frizera, koju marku i nijasnu, stupanj trajnosti (trajna, ton na ton, preljev)?
Ako se farbate same i to po cijeloj duzini kako uspijevate ravnomjerno nanijeti boju.
Ja sad opet idem u malo svjetliju od moje, uzela sam Feria 5.34 Shining Bronze i mislim da pomjesam na onim Color Boosterom (samo tubica sa koncentrovanom bojom) - nijansa je P10 Flash Beige Brown, malo da pojacam posto mi se ispira boja. Ne znam smijem li to uraditi :rolleyes:
Inace ova farba se mijesa sa nekim posvjetljivacem od 30 ml (nje dodje 9ml) i plus 80 ml hidrogena, ali ja bih dodala u ovu obicnu bronzu boju iz te tubice. Samo se plasim da ne ispadne preintenzivno
:confused:
Ne znam one crvene Feria sto sadrze - da li posvjetljivac ili ne?
ja sam prije sve moguće boje isprobavala i sve su se brzo ispirale ili nisu ispale kako su trebale, a isto sam željela potamniti kosu. sad već godinu dana idem frizerki svaki mjesec i ona me farba sa nekim svojim bojama i super su, uopće se ne ispiru.
a moja seka se sama farba sa palette i isto joj se ne ispire niti malo. ja sam isto znala koristiti njihovu boju jako plavu i super mi je bila.
ostale mi nisu baš nešto, niti meni ni mojoj seki, a probala sam ih dosta. najviše sam se razočarala sa lorealom. ali opet, možda bude tebi to super.
a da nađeš neku jeftinu frizerku? :)
ja koristim obicnu wellu ( i prilicno jeftinu) vec duze. I nikad nisam imala bolju boju :) dapace u salonu gdje se sisam me stalno pitaju kak sam dobila tu nijansu.
I po bircu su me znali pitati i svuda :rolleyes: :D a farba me ili frendica ili muz kak kojeg ulovim ;) ....obicno to izgleda tak da navijemo mjuzu, pijuckamo nekaj ....
Od salona i farbanja sam odustala, skupi su a nikak me nisu ofarbali, imala sam mjestimice totalno nepofarbane dijelove :D
Ova boja je ona u bocici za direktno nanosenje ali ja ju stavim onako kako sam davno naucila, u zdjelicu i onda kistom.
Winona kaže:
ja koristim obicnu wellu... Ova boja je ona u bocici za direktno nanosenje ali ja ju stavim onako kako sam davno naucila, u zdjelicu i onda kistom.
je wella je isto ok! :) i ja sam se stavljala boju u zdjelicu pa kistom. tako je najbolje
Elektra
22.05.2004., 21:33
ja koristim palette deluxe već poduže vrijeme i jako samo zadovoljna.
Koristila sam njihovu crvenu boju i super je ispala, a sad se farbam u crno i meni se sviđa :D
Meni se dobro pokazala Keune.
Jako sam zadovoljna... a boja mi je postojanija od onih koje sam ranije koristila
PrittPen
23.05.2004., 04:51
e sad nije topic, ali ja imam smeđu kosu i htjela bi se totalno zblajhat, onako u skoro bijelo, jel se to može isprve ili bi morala nekoliko puta??
vjeverica
23.05.2004., 19:12
Garnier nesto:rolleyes: , farbam samo izrast , i nikad mi se nije desilo da mi se boja ispere, kad se pofarbam tak i ostane.Farbam se doma , nema sanse da dajem po 100 ili vise kuna za farbanje kod frizerke svaki mjesec, sama se cisto dobro pofarbam. I ja koristim posudicu i cetku:W
SaraTroroga kaže:
A i palete deluxe ima jednu farbu sa dve kesice blansa unutra i posvetljava za 4-6 tonova:W
je i ja sam tu koristila. super je :top:
Samantha kaže:
zasto sam te zamislila smedjom:rolleyes:
smeda mi je prirodna boja
Sam,mozda imas malo crveni pigment kose ,cula sam da je takvo nesto tesko izbjeliti...ono da bude bez narancastih i zutih tonova.
ups
Prebaci ovo tamo...:o
Štrikalica
25.05.2004., 13:58
meni su vrhunske sve Lorealove boje u kutijama onak (Casting i ekipa) :top:
a zna li netko ima li još za negdje za kupiti "Keune 2000" to je jedina plava boja koja mi nije bacala na crvenkasto (ima 2 vrećice blajha u pakiranju)
Štrikalica
25.05.2004., 13:59
croft kaže:
Sam,mozda imas malo crveni pigment kose ,cula sam da je takvo nesto tesko izbjeliti...ono da bude bez narancastih i zutih tonova.
dopusti da te ispravim :D
takvo je nešto EKSTREMNO teško izbijeliti..ubih se pokušavajući..sad sam, ajd recimo uspjela..blajhom (a i ta Keune 2000 je davala mrak reziće) :)
Joooj, ja sam probala svu silinu boja i nis mi ne valja. Trenutacno sam u fazi Keunea (jel se tak pise :D ) i relativno sam zadovoljna, boja je crvena, al se isto kao i druge dosta brzo ispere (za koja 2-3 tjedna, sto mi fakat ide na neku stvar).
No sa Lorealom je bilo najgore. Misim, oke sve to, u tom pakiranju se dobiju i rukavice i ono za pomijesati - al jebes ti to kade mi boja, onakva kakva treba biti stoji tjedan dana. Misim :( a nemrem se bas bojat svaka 3 tjeda, pa otpast ce mi kosa :D
Garnier sranje sam kupila jednom i nikad vise. Misim... boja koja je meni ispala na kosi nije ni bila slicna onoj na pakiranju. WRF??? :D
Uglavnom, stavljala sam svojevremeno i kanu i prljeve... kana je bila oke jedno vrijeme, al onda nakon nekog vremena se nije htjela primati :confused: pa sam odustala od egzibicija s njom. Preljevi ko preljevi, stajali par pranja i pa-pa :zubo: (to mi se ne da, preljena sam za to).
I tak.
dora kaže:
Joooj, ja sam probala svu silinu boja i nis mi ne valja. Trenutacno sam u fazi Keunea (jel se tak pise :D ) i relativno sam zadovoljna, boja je crvena, al se isto kao i druge dosta brzo ispere (za koja 2-3 tjedna, sto mi fakat ide na neku stvar).
No sa Lorealom je bilo najgore. Misim, oke sve to, u tom pakiranju se dobiju i rukavice i ono za pomijesati - al jebes ti to kade mi boja, onakva kakva treba biti stoji tjedan dana. Misim :( a nemrem se bas bojat svaka 3 tjeda, pa otpast ce mi kosa :D
Garnier sranje sam kupila jednom i nikad vise. Misim... boja koja je meni ispala na kosi nije ni bila slicna onoj na pakiranju. WRF??? :D
Uglavnom, stavljala sam svojevremeno i kanu i prljeve... kana je bila oke jedno vrijeme, al onda nakon nekog vremena se nije htjela primati :confused: pa sam odustala od egzibicija s njom. Preljevi ko preljevi, stajali par pranja i pa-pa :zubo: (to mi se ne da, preljena sam za to).
I tak.
moja seka koristi palette crvenu jednu. i super joj ispada, ne ispire se niti malo. možda je to jer se farba u crveno već nekih 5 godina? :confused: uglavnom, farba sam izrast jer joj je boja stvarno ne ispire. probaj sa tom bojom.
Iva kaže:
moja seka koristi palette crvenu jednu. i super joj ispada, ne ispire se niti malo. možda je to jer se farba u crveno već nekih 5 godina? :confused: uglavnom, farba sam izrast jer joj je boja stvarno ne ispire. probaj sa tom bojom.
Ma stara moja, ja se u crveno farbam vec... u jebote, prek 10 godina, pa nist :D isprere se :mad:
Pallete velis? A nist me ne kosta probat, zakaj ne :)
dora kaže:
Ma stara moja, ja se u crveno farbam vec... u jebote, prek 10 godina, pa nist :D isprere se :mad:
pa spomenula sam tih 5 godina jer ako se njoj vise ne ispire, nece se valjda ni tebi! a ona se stalno farba sa istom bojom. nadam se da bude ti dobro! :)
Štrikalica
26.05.2004., 08:19
dora kaže:
Meni su isto Lorealove crvene bile zakon :confused:
Jedva ih je blajh skinuo s vrhova..nije čak ni to uspio do kraja :confused:
ne znam zakaj se tebi tak skida..
Crow Jane
26.05.2004., 14:29
Meni je isto Pallete de luxe najbolja :s
Sad malo experimentiram sa svjetlijom bojo - i kaj :mad: !
Kupim fakin Feriu - čokoladno smeđu, sa prirodnim posvjetljivačem tamne kose! Da bi ispala - žuta, tj. kuruzna :eek: :rolleyes:
Pa sam onda na to stavila Pallete young collection - cinammon brown i ispala - mahagoni! :flop: :rolleyes:
Vraćam se na crnu :zubo:
Štrikalica
26.05.2004., 14:47
Crow Jane kaže:
Vraćam se na crnu :zubo:
nakon koje ćeš na glavu moći staviti i Moći svetog Stjepana, a da ama baš nikad ne dobiješ onu boju koju si htjela :zubo:
trust me..been there, done that..like a million times..nema gore muke (a jasno, dosadi ti odma..) :rolleyes: ;)
shree_kali kaže:
nakon koje ćeš na glavu moći staviti i Moći svetog Stjepana, a da ama baš nikad ne dobiješ onu boju koju si htjela :zubo:
trust me..been there, done that..like a million times..nema gore muke (a jasno, dosadi ti odma..) :rolleyes: ;)
sve za ljepotu, kak ne kužiš!!!
Crow Jane
26.05.2004., 16:11
shree_kali kaže:
Ja tako radim već 10 godina :D :D :D
I taman sam nakon 3 šišanja pustila prirodnu da mogu s njom manevrirat i ono - crvena mahagoni! Pa za pop**** :mad: :rolleyes: Tako da mislim da mi je crna suđena.
margarita
26.05.2004., 16:50
Lorealova Noir Fatal - Deepest Plum
crna sa preljevima boje patlidzana na suncu - smuckam sve u bocici i onda prvo bojim izrast - nacijedim iz bocice pa razmazem kistom
to ostavim 20 minuta i onda se nanese ostatak i drzi jos 10 (da osvjezi boju svuda)
ispire se kao i svaka druga ali ponavljam postupak svako 4 tjedna i nije frka
a da mi to isto rade u salonu na moju duzinu bi mi naplatili min. $80.00
a toliko ne dam
Ja kosu bojam isključivo kod frizera, mislim da koristi Kadus boju (ili je Keune ?), kod kuće nikada nisam uspjela dobiti dobru boju, a u salonu me pofarbaju stvarno super, izgleda totalno prirodno. Toliko prirodno da sam si bila umislila da je moja prava kosa takve boje, a kad sam sad - jer se radi trudnoće nisam htjela farbati - pustila malo veći izrast vidjela sam kakva je moja prava boja U STVARI (mišjesiva :( )
margarita
26.05.2004., 17:24
verica kaže:
Ja kosu bojam isključivo kod frizera, mislim da koristi Kadus boju (ili je Keune ?), kod kuće nikada nisam uspjela dobiti dobru boju, a u salonu me pofarbaju stvarno super, izgleda totalno prirodno. Toliko prirodno da sam si bila umislila da je moja prava kosa takve boje, a kad sam sad - jer se radi trudnoće nisam htjela farbati - pustila malo veći izrast vidjela sam kakva je moja prava boja U STVARI (mišjesiva :( )
a i ja sam misje siva
bas mi je to neka bljak boja
da sam bar smedja pa hajd al ovako - grozno
SaraTroroga
26.05.2004., 23:43
Crow Jane kaže:
I taman sam nakon 3 šišanja pustila prirodnu da mogu s njom manevrirat i ono - crvena mahagoni! Pa za pop**** :mad: :rolleyes: Tako da mislim da mi je crna suđena.
Ma to je super,barem ces moci pogresno kupljenim maskarama da farbas izrast(kada si u frci s vremenom):lol:
Crow Jane
27.05.2004., 08:34
SaraTroroga kaže:
Ma to je super,barem ces moci pogresno kupljenim maskarama da farbas izrast(kada si u frci s vremenom):lol:
A kosa je i meni mišje siva :zubo:
Štrikalica
27.05.2004., 12:54
fairy kaže:
sve za ljepotu, kak ne kužiš!!!
hehe..koja je malkice upitna kad iz frizeraja izađeš sa stylingom hijene..i tako jedno mjesec dana jer moraš 3 put ići dok ne skineš taj cirkus s glave :lol: :zubo:
Štrikalica
27.05.2004., 12:55
Crow Jane kaže:
hahaha - znam točno o čemu pričaš :lol:
shree_kali kaže:
hehe..koja je malkice upitna kad iz frizeraja izađeš sa stylingom hijene..i tako jedno mjesec dana jer moraš 3 put ići dok ne skineš taj cirkus s glave :lol: :zubo:
pa kaj ti se desilo???
Štrikalica
27.05.2004., 14:44
fairy kaže:
pa kaj ti se desilo???
ma nije niš posebno..samo kaj neke boje (npr. crna i crvena), osim što na kosu zajašu ko belzebubi, drukčije prianjaju na razne dijelove vlasi..tako da korijen izbijeliš lakše, negdje u sredini se zakvači ko luda i ne ide dole ni sa čim, vrhovi kako kad itd..
e, a kak još nije zabilježeno da ti u samo jednom blajhanju skine svu crnu/crvenu boju i pretvori ju u plavu, tak jedno mjesec dana hodaš s bijelim korijenima, pol sredine narančasto, pol smeđe, vrhovi sivi..ajme majko :lol:
shree_kali kaže:
ma nije niš posebno..samo kaj neke boje (npr. crna i crvena), osim što na kosu zajašu ko belzebubi, drukčije prianjaju na razne dijelove vlasi..tako da korijen izbijeliš lakše, negdje u sredini se zakvači ko luda i ne ide dole ni sa čim, vrhovi kako kad itd..
e, a kak još nije zabilježeno da ti u samo jednom blajhanju skine svu crnu/crvenu boju i pretvori ju u plavu, tak jedno mjesec dana hodaš s bijelim korijenima, pol sredine narančasto, pol smeđe, vrhovi sivi..ajme majko :lol:
Joj to je istina, stvarno sam znala vidjeti cure koje tak izgledaju i nije baš najbolje za vidjeti. Ja se farbam već godinama u crno i glupo i je što nemogu ništa promjeniti na kosi jer je crna jebeno nepromjenjiva. Jednom sam isto čekala da mi naraste moja kosa i bila je tako ružna boja da sam napravila što drugo nego opet u crno! Hebi ga, navika je navika!!!
:W
mrkvich
27.05.2004., 23:52
fairy kaže:
Joj to je istina, stvarno sam znala vidjeti cure koje tak izgledaju i nije baš najbolje za vidjeti. Ja se farbam već godinama u crno i glupo i je što nemogu ništa promjeniti na kosi jer je crna jebeno nepromjenjiva. Jednom sam isto čekala da mi naraste moja kosa i bila je tako ružna boja da sam napravila što drugo nego opet u crno! Hebi ga, navika je navika!!!
:W
a bemu misa...a ja bash misla svoju prirodnu pustit jer mi je kosa sargopirasta:).od boja sam imala smedju, crvenu, kestenjastu, pa sam u par navrata kanu stavila, pa sam imala mahagonij, pa neku skoro crnu, pa...pa...pa...inace, moja prirodna boja je onak neka pepeljasta jel. a sad mi kosa ovak zgleda (od korjena) pepeljasta, preljeva se u neku crvenkasto.-smedju i zavrsava u nekoj tamno smedjoj na vrhovima:bljak: .mama sili da pustim prirodnu nek raste al ovo je baaaaaa!:(
Sandalica
28.05.2004., 09:20
Crow Jane kaže:
Kupim fakin Feriu - čokoladno smeđu, sa prirodnim posvjetljivačem tamne kose! Da bi ispala - žuta, tj. kuruzna :eek: :rolleyes:
Eh, tu sam ja uzele, ne znam da li je cokoladna - zapravo i nije, bez je smedja tako pise na kutiji ali sam uzela iz nje samo onu tubicu sa bojom i stavila je u drugu Feria i taman je ispala tako nekako cokoladna. Ne izgleda lose, dopada mi se ali nisam sigurna da li ce potrajati na mojoj kosi :D
Sigurna sam da sam koristila posvjetljivac da bi bila katastrofa, tanka dlaka se jos lakse posvijetli, a moja kosa je takva.
Joj, ja sam isto kupila tu Feriu, na slici mi izgleda prekrasno!
Ne znam da li da je onda uopce stavim na kosu, jer kako ce mi ispast??!!
Jel unisti kosu? Moja je inace sklona unistavanju iako je ne bojim bas cesto, mislim tipa stavim pramenove ili preljev jednom godisnje mozda :o)
DeeDee kaže:
Moja je inace sklona unistavanju iako je ne bojim bas cesto, mislim tipa stavim pramenove ili preljev jednom godisnje mozda :o)
e, a gdje kupiš preljeve ili koja firma ih proizvodi? Dali možda znaš???
fairy kaže:
e, a gdje kupiš preljeve ili koja firma ih proizvodi? Dali možda znaš???
Kupim u DM-u one boje za kosu sa oznacene brojem 2. To nisu trajne boje nego samo preljevi. Ne mozes s njima posvetljivat kosu.
Ima npr. Casting neke meni ok nijanse, uglavnom pogledaj one s oznakom 2. Ti su meni obri. A i traju dosta, puno vise nego sto pise na kutiji.
DeeDee kaže:
Kupim u DM-u one boje za kosu sa oznacene brojem 2. To nisu trajne boje nego samo preljevi. Ne mozes s njima posvetljivat kosu.
Ima npr. Casting neke meni ok nijanse, uglavnom pogledaj one s oznakom 2. Ti su meni obri. A i traju dosta, puno vise nego sto pise na kutiji.
Ne kužim!
koja firma ih proizvodi? Jučer sam gledala neke od Ilirije, male crne flašice označene samo brojevima, ali nije pisalo koja je boja, a onaj karton sa uzorcima kose nisam mogla naći pa nisam znala što je to i dali je preljev.
Meni bi trebao neki tamno smeđi preljev, ali nebi kupila one male vrečice od DM-a koje su kao za popravljanje boje već baš preljev!
HELP!!!:s
fairy kaže:
Ne kužim!
koja firma ih proizvodi? Jučer sam gledala neke od Ilirije, male crne flašice označene samo brojevima, ali nije pisalo koja je boja, a onaj karton sa uzorcima kose nisam mogla naći pa nisam znala što je to i dali je preljev.
Meni bi trebao neki tamno smeđi preljev, ali nebi kupila one male vrečice od DM-a koje su kao za popravljanje boje već baš preljev!
HELP!!!:s
Ne nisu to male vrecice. Bas je u kutiji ko prava boja za kosu tipa loreal i te. Marka je Casting i meni je super, ali skupo. No to je kako za koga... Dodje 50 kn.
A imas i jeftinije, isto su u kutiji, mislim da je swartzkopf. Te su mislim oko 30kn, al nisam sigurna.
Uglavnom, moj savjet ti je: odi u DM, ispod kutija sa bojama za kosu, na policama su oznake brojevima 1, 2, 3 pa pogledaj sve sto je sa oznakama 2 i to je to.
Ima u DM-u, a mislim i u svim parfumerijama.
mrkvich
28.05.2004., 11:37
imate u dm-u (valjda je jos ima)onu knjizicu od loreala "vodic za bojenje kose".ima sve o njihovim bojama, savjeti za bojanje itd...
DeeDee kaže:
Ne nisu to male vrecice. Bas je u kutiji ko prava boja za kosu tipa loreal i te. Marka je Casting i meni je super, ali skupo. No to je kako za koga... Dodje 50 kn.
A imas i jeftinije, isto su u kutiji, mislim da je swartzkopf. Te su mislim oko 30kn, al nisam sigurna.
Uglavnom, moj savjet ti je: odi u DM, ispod kutija sa bojama za kosu, na policama su oznake brojevima 1, 2, 3 pa pogledaj sve sto je sa oznakama 2 i to je to.
Ima u DM-u, a mislim i u svim parfumerijama.
Hvala ti muchos!
PUSA!:W
Štrikalica
28.05.2004., 13:05
DeeDee kaže:
pa casting i je od Loreala..i neću griješit dušu, ali koliko znam to su prave boje, a ne preljevi..
inače, zakon su :top: ali ak tražiš preljev mislim da ti to nije to..
naravno - ponavljam - nisam sigurna! :)
Farbala sam se prije 2 mjeseca,postala pametna brineta...
Casting se sad vec fino isprao,izrast se doduse ne vidi,ali mi je boja opet dosta svjetla.
Pocetkom 7.mjeseca idem 2 tjedna na more,razmisljala sam se farbat,kutijica s bojom kupljena na zapadu stoji u kupaoni.:D
I ceskaju me prstici,ne mogu izdrzati.
Ima li smisla farbati se prije odlaska na more?kako ce to djelovati na kosu?
Bojim se i da ce mi se boja brzo isprati.I da li da skratim vrhove prije ili kada se vratim?
Savjet molim
:)
Kristina19
08.06.2004., 21:30
Ne znam koliko si dugo na moru inače ali ako si duže od 10-ak dana onda bi ti kosa mogla malo posvijetliti. Meni se to uvijek dogodi (ja imam inače pramenove boje meda a ispadnu mi plavi). Ali ako ti je ta boja dosta tamna onda bi trebalo biti ok. A za ispiranje ti nisam sigurna. To ovisi i o boji.
Noemi kaže:
Bojim se i da ce mi se boja brzo isprati.I da li da skratim vrhove prije ili kada se vratim?
Savjet molim
Ako se farbas prije mora ucini to bar dva tjedna prije jer je kosa poroznija nakon farbanja i lakse ces ju unistiti ako stavis farbu drito prije neg kaj skocis u more i izletis na sunce. boja ako je trajna ne bi se trebala isprati ..samo nisam sigurna da nece posvijetliti. Zbog zdravlja kose bolje da se ne farbas prije pogotovo ako nema potrebe a kazes da se ne vidi izrast. Rade njeguj kosu na moru, kad se vratis osisaj vrhove i nakon dva tjedna stavi farbu. najmanje stete :)
Noemi kaže:
Farbala sam se prije 2 mjeseca,postala pametna brineta...
Casting se sad vec fino isprao,izrast se doduse ne vidi,ali mi je boja opet dosta svjetla.
Pocetkom 7.mjeseca idem 2 tjedna na more,razmisljala sam se farbat,kutijica s bojom kupljena na zapadu stoji u kupaoni.:D
I ceskaju me prstici,ne mogu izdrzati.
Savjet molim
Iskreno ne vidim razloga zasto se ne bi ofarbala prije odlaska na mora, a s druge strane do tog tvog odlaska imas jos mjesec dana. Jedino si kupi par preparata za zastitu kose od sunca i to je sve.
Misim ja imam crvenu kosu (to naglasavam jer je to boja koja se nabrze ispere) i bojam ju bez ikakvih problema i po ljeti i po zimi i u Zgu i na moru.
Farbam se danas.Preparati za cuvanje kose od sunca vec nabavljeni:)
Stvaljam Casting,nema amonijaka pa razmisljam da nece jako ostetiti kosu.A mozda je i zastiti od sunca.
Pripremila sam se na to da ce se isprati brze nego obicno.
SAmo nadam se ne po kupacem i rucniku:D
charlize
11.06.2004., 11:58
Noemi,
je li bi mogla da mi javis nakon 10ak dana je li se farba jos drzi?
ja bih stavila casting, neku tamnu, na nedavno ofarbanu plavu (koja je ispala narancasta), ali se bojim da ce se jako ispirati.
sorry svima sto pisem offtopic.
Elektra
11.06.2004., 13:06
Ja se uvijek farbam po ljeti .. obavezno .. nema šanse da mi kosa bude blijeda i sl .. uostalom, meni su rekli da je dobro farbat se i po ljeti bez obzira na to što se boja brže ispire i blijedi
xxGaladrielxx
11.06.2004., 18:16
dora kaže:
Misim ja imam crvenu kosu (to naglasavam jer je to boja koja se nabrze ispere)
koliko ti se boja odrzi na moru? ronis li? meni vec nakon 2-3 dana bude totalno isprana
charlize kaže:
Noemi,
je li bi mogla da mi javis nakon 10ak dana je li se farba jos drzi?
ja bih stavila casting, neku tamnu, na nedavno ofarbanu plavu (koja je ispala narancasta), ali se bojim da ce se jako ispirati.
sorry svima sto pisem offtopic.
Javim se ali bojim se da ti Casting nece drzati.
Meni se ispire sa svijetlih pramenova dosta brzo,bez obzira na ljeto.
Mozda da probas neku trajniju boju za tako drasticnu promjenu?
LadyInRed
14.06.2004., 15:05
ja godinama izvlačim 2-3 nijanse smeđih pramenova. s Keune-om. istina je da svijetle boje (blond, plavo, crveno i sl.) jesu sklone tome da "požmare" od sunca i soli. smeđa boja ipak malo manje.
ja sam s Keune-om zadovoljna, ona se sama po sebi ispire i bez sunca i mora, ali se ispire na način da nakon 15 pranja počne pravo ispiranje i onda to ide tako da se "nijansirano" ispire. boja je dakle uvije tu, samo mijenja nijanse. zapravo bude jako lijepo:) tako ja u 2 mjeseca izmijenim nekoliko nijasni, od dark brinete do kesten-zlatno brinete:D da mi se ne nazire izrast, ne bi mjesecima radila pramenove:D
na plaži špricam kosu s Keune uljem za kosu, mislim da ima faktor 10. i to funkcionira. ionako ju svaki put operem nakon mora pa nije bitno da li je ulje ili štogod, više manje, na njoj. ali ovo je dobro jer ima faktor za kosu ;)
charlize
14.06.2004., 15:27
Noemi,
ja sam bas Casting mislila staviti u nadi da se ispire (sam da vidim kakva sam k'o brineta), ali u strahu da ce izgledati ofucano na ove moje ispucale vrhove, odustajem. odlucila da stavim neke tamno blond ili misje sivkaste pramenove pa da pocnem pustati svoju kosu.
LadyInRed,
a na koju boju ti izvlacis te pramenove s Keune? ako je na plavu, onda bih i ja.
LadyInRed
14.06.2004., 15:41
charlize kaže:
LadyInRed,
a na koju boju ti izvlacis te pramenove s Keune? ako je na plavu, onda bih i ja.
misliš koja je moja prirodna boja? pa zapravo smeđa. onako tamno pepeljasto smeđa.
sa plavom podlogom samo moraš izabrati druge nijanse da bi dobila ono što hoćeš, dakle ne iste boje (KEune je po brojevima) kao što uzimam ja koja sam prirodno tamnokosa.
inače, Keune boje su boje na biljnoj bazi. ne oštećuju/isušuju kosu i niti jedna boja za kosu ne daje takav sjaj, poseban sjaj kao Keune boje. zaista. posebno tamne boje jer je u osnovi te biljke koja je baza za Keune boju zapravo crvena boja. i zato Keune vrhunski izgleda kada se stavlja bilo koja nijansa crvene ili smeđe. sjajno i prirodno. čak i kad se ispire. s obzirom na to, poznata je kao boja koja se ne preporučuje kod prekrivanja sijedih baš zbog ispiranja.
charlize
14.06.2004., 15:57
hvala puno LadyInRed. nisam znala za Keune, mislim to da je blaga.
zamolit cu frizerku da njih upotrijebi. ako bude bilo tih nekih tamno blond nijansi sto sam ja zamislila. a mozda cak i neke svijetlo smedje.
maristella69
16.06.2004., 09:30
Baš sam i ja u sličnim dilemama ovih dana...a uskoro ćemo na more bar mjesec dana..
Ovo što Lady piše je posve točno; moji crveni Keune pramenovi (na plavu kosu) su se s vremenom (2 mj.) isprali ali ne posve, tako da je i ova boja koju sada imam zaista lijepa.
No, ne znam što da radim?! Da li da ovih dana odem u salon na novu 'turu' pramenova, da li da uopće radim ove crvene pred ljeto ili samo plave??!!
Kosa mi i inače jako, ali fakat jako posvijetli na moru.
Još razmišljam...:confused:
A zapravo dobro izgleda i ovako.
Baš nikako da se odlučim..:confused:
To je valjda ona faza kada u biti izgledas sasvim u redu,ali te uhvati film u glavi da MORAS nesto napraviti,pa eto...strada kosa:D
maristella69
16.06.2004., 09:43
:) :D
Ma, navikla sam servisirati se malo češće...
mimi2003
16.06.2004., 12:48
maristella69 kaže:
:) :D
Ma, navikla sam servisirati se malo češće...
Ja imam crvenu kosu do ramena i pred more se nikada ne farbam, naime jedno ljeto pred dvije godine sam se pofarbala dva tjedna prije, boja mi se jako isprala i mogla sam ispoćetka, ove godine farbanje, još jedno, mjesec i pol prije mora i onda kad se vratim ponovo farbanje i rezanje vrhova:)
maristella69
16.06.2004., 12:55
Mimi, hvala na odgovoru!:)
I ja si nekako mislim da će biti dovoljno da si samo malo 'nadoštukam' one svjetle, ako i to..
xxGaladrielxx kaže:
koliko ti se boja odrzi na moru? ronis li? meni vec nakon 2-3 dana bude totalno isprana
Zavisi koju nijansu stavim. Ja ti to stalno mijenjam, Keune ima neke nijanse crvene koje se drze poprilicno (zacudujuce) dugo, recimo koja 2-3 tjedna da izgledaju fakat dobro, ali isto tako i nijanse crvne koje odu za manje od 10ak dana u Zgu.
Ronim i od ona 2-3 sata na plazi sam cijelo vrijeme u vodi :D taaak da - racunaj :D
dora kaže:
Iskreno ne vidim razloga zasto se ne bi ofarbala prije odlaska na mora, a s druge strane do tog tvog odlaska imas jos mjesec dana. Jedino si kupi par preparata za zastitu kose od sunca i to je sve.
Misim ja imam crvenu kosu (to naglasavam jer je to boja koja se nabrze ispere) i bojam ju bez ikakvih problema i po ljeti i po zimi i u Zgu i na moru.
Dora opet samo tlapish :rolleyes:
kupila sam onu novu l'orealovu farbu u dvije nijanse. dakle smedju sa svjetlijim pramenovima. MEDJUTIM, posto nikad jos nisam radila pramenove, pitam vas kako da to izvedem, doma jel. kako se rade ti lezerni pramenovi?
club delicious
16.02.2005., 22:32
Mamina frendica je to radila i kaže mama da je ispalo super. Idem je pitat pa ti javim ;)
Samantha
16.02.2005., 22:47
ja bjezim od pramenova ko vrag od tamjana...nisam jos nijednu vidjela kojoj nisu pozutjeli nakon nekog vremena
AFRODITA69
17.02.2005., 00:26
Natch kaže:
kupila sam onu novu l'orealovu farbu u dvije nijanse. dakle smedju sa svjetlijim pramenovima. MEDJUTIM, posto nikad jos nisam radila pramenove, pitam vas kako da to izvedem, doma jel. kako se rade ti lezerni pramenovi?
pa kaj nisi nutra dobila kapu sa rupicama i onu iglu za izvlacenje?
AFRODITA69 kaže:
pa kaj nisi nutra dobila kapu sa rupicama i onu iglu za izvlacenje? ne, to nisu ti pramenovi, na srecu:D
kod ovih prvo stavis osnovnu boju i zadnjih ne znam 10 minuta namazes nekim kistom svjetliju boju :)
Zrinska
17.02.2005., 00:29
pramenovi su za babe....
a sta da onda radim s kosom?
AFRODITA69
17.02.2005., 00:34
Natch kaže:
ne, to nisu ti pramenovi, na srecu:D
kod ovih prvo stavis osnovnu boju i zadnjih ne znam 10 minuta namazes nekim kistom svjetliju boju :)
kaj to nisu oni od l'oreala?ali ako su to ti tj slicno tome onda ne dobijes pramenove nego ti se boja onako preljeva kad si gotova.
AFRODITA69 kaže:
kaj to nisu oni od l'oreala?ali ako su to ti tj slicno tome onda ne dobijes pramenove nego ti se boja onako preljeva kad si gotova. pa da, zapravo izgleda vrlo prirodno. uopce nisu naglaseni pramenovi, samo su onako razbacani po kosi, leprsavo:) jedini je problem sto ja ne znam kako da to postignem:)
Samantha
17.02.2005., 00:39
colpi di sole
Bjezim od tih "uradi sama" premenova i boja za kosu.
Daj ti fino kod frizerke pa nek te ona sredi.
Ja u subotu pokusala nesto tako, ofarbati se u kucnoj radinosti. Ono tipa, kad mogu svi sto ne bi i mali Mujo :rolleyes: . U nedjelju sam 4 sata presjedila u frizerskom salonu da bi necije strucne ruke spasile sta se spasiti da. :rolleyes:
Natch kaže:
a sta da onda radim s kosom?
nishta.
dosadu rjeshavaj na druge nachine :D
club delicious
17.02.2005., 09:06
Isto mislim da ako već želiš pramenove odi frizeru. Vjeruj, isplati se dat 300kn za dobar uradak nego poslije plakat ako ti ne uspije ili još više para spiskat na spašavanje kod frizera. Mislim da to na tim kutijama nije realan rezlultat toga što ona sadrži. Vidjela sam ja te farbe; to je sto posto rađeno kod frizera a onda slikaju muljaju da će ti tako ispast i doma. Yeah right:rolleyes:
Daj Bože da sam u krivu.
Pink Lemon
17.02.2005., 10:18
Zaviri u kutiju, vjerojatno ima uputstva. Jer ak ima na normalnim bojama opisano, i sa slikama, korak po korak, onda vrlo vjerojatno ima i kak se rade pramenovi...
debelakrava
17.02.2005., 12:21
pramenovi su za babe....
I reče baba:lol:
maristella69
17.02.2005., 12:32
Za babe je farbanje u mono boji, do samog korjena. Za kompletan dojam babe preporučam blajhanje, onak da se sprži tjeme. Izrast po potrebi naknadno blajhati, tako da korjen bude svježe naranđast.:rolleyes:
da...:kava:
najljepshi su i najuredniji oni sedmerobojni pramenovi po mogucnosti u crveno-blond tonovima s tri prsta izrasta mishje sive boje...to je bash mladenachki i moderno :D
najljepshi su i najuredniji oni sedmerobojni pramenovi po mogucnosti u crveno-blond tonovima
joj,ja isto takve ne volim vidit...ajme:bljak:
maristella69
17.02.2005., 14:01
Tko nema love za redoviti odlazak frizeru ne bi ni trebao raditi pramenove, jer se oni moraju često obnavljati.
Najlakše je kupiti u dm-u kantu farbe i napraviti hand made, dok pramenove treba raditi samo vješta frizerka (to je i odgovor na neko tamo pitanje o kućnoj izradi pramenova).
Sad ćete pitati zašto.:)
zato što i sama tehnika uzimanja kose za pramenove nije baš jednostavna - ako želiš dobre pramenove, a ne debele krpe po kosi.
Ja se sva iskilavim dok mi to radi, duugo traje...:rolleyes:
club delicious
17.02.2005., 21:37
Ovo što maristella piše je točno i bog. Imala sam priliku vidjet "remek djelo" jedne cure na mojoj frendici. Cura nije frizerka, ali ova je valjda mislila da će uštedit ako joj da da joj ona radi pramenove. Ajme majko, to je užas. Onako razdjeljak i jedan od drugog razmaknut 3cm a pramenovi debljine oko 5mm. To izgleda kao da joj je netko poslagao one tanke špagete po glavi. :eek:
A šta je najgore, i frizerke ne znaju sve napravit dobre pramenove. Ja ne znam, ko da ih neki put ulovi trentun pa ne kuže šta rade:rolleyes:
A što se tiče pramenova koje je radila ona cura s početka topica koju spominjem; koristila je Schwartzkop. Mama kaže da je ispalo super. Mojoj mami je sve "super". Ja nisam vidjela tu ženu.
ja sam odustala od pramenova,skup sport.ili se ja uvjek namjerim na precjenjene frzere..:p i tako sad po svjetu gresna hodam sa prirodnom tamnom kosom do pola a ostatak zblajhani pramenovi. furam se na sex i grad :D
neznam kakve vi pramenove dajete,al meni reko frizer da ti se od zblajhanih kosa pretvori u zvaku. i sta je mene najvise zivciralo stalno ravnanje,peglanje..grr
sad cekam da izraste,redovito shishkam pa cu da dam povrsinski malo svjetlije od moje boje,sa obicnom bojom :)
maristella69
18.02.2005., 10:12
Ti si opisala pramenove tipa 'zebra' - debeli su i predstavljaju najpravilniju simetriju na glavi, a zahvaćaju samo gornji sloj kose.
Ako vaše frizerke nisu glupe kao što ih bije glas, objasnite im da kad uzmu tanki pramen kose, sa češljićem na metalni špic u cik-cak liniji izdvoje od tog pramena još ponešto vlasi, te da farbaju samo (samo!) onaj izrast, ne i druge dvije trećine pramena.
Kosu ne perite barem par dana nakon tretmana.
Zadnji put kada sam bila kod frizera, tip mi je čeprkao satima po glavi, bila sam na kraju ipak prezadovoljna, da bi mi mama i moj muž rekli "pa uopće se ne primjeti da si nešto radila kod frizera".
To je jako dobar pokazatelj.:)
Samantha kaže:
...nisam jos nijednu vidjela kojoj nisu pozutjeli nakon nekog vremena
u nekim frizerskim salonima ima za kupiti l'orealov sampon za odrzavanje boje i sprecavanje crvenog pigmenta koji kvari ucinak skupih frizera. sampon je tamno ljubicaste boje, drzis ga cca 5 min na kosi a onda isperes.
i (svijetli) pramenovi kao i bojana kosa ostaju ok. sivkasti. bez da pozute.
provjereno.
maristella69 kaže:
mama i moj muž rekli "pa uopće se ne primjeti da si nešto radila kod frizera".
To je jako dobar pokazatelj.:)
ili jako los, zavisi kolko si iskesirala love :D
maristella69
18.02.2005., 15:21
aola kaže:
ili jako los, zavisi kolko si iskesirala love :D
Istina, ali ako redovito odlaziš frizeru nema razloga da se primjeti neka radikalna promjena.
;)
club delicious
18.02.2005., 19:26
I ja se sjećam svojih najljepših pramenova u životu. Baš kao što Maristella opisuje; bila sam kod frizera tri sata i pljunula brdo love da bi mi na kraju mama rekla "srce me boli da si ti dala tolke novce a ništa se ne vidi". Ja sam bila prezadovoljna, boje su se onako preljevale, nije bilo oštrih prijelaza a nije bilo ni šarenila. Ma milina :cerek:
LaTiTeA
18.02.2005., 21:57
Pink Lemon kaže:
Zaviri u kutiju, vjerojatno ima uputstva.
:lol:
Da.... vjerojatno... :D
Sto ste vi tako protiv pramenova uradi-sam?
Ja vise volim takve stvarcice raditi sama nego otici firzerki koja mi nece napraviti ono sto hocu i usput mi zaflekati cijelu majicu (dogodilo se ne jednom, kod razlicitih frizera). Katastrofa!
Prije par godina sam sama napravila pramenove i ispalo je ok. A prije toga sam nekoliko puta bila kod frizera i nikako nisam bila zadovoljna (ili ih je bilo previse, ili premalo).
a bi li nam otkrila KAKO si ih napravila i cime?
Reddoorgirl
20.02.2005., 21:01
ja se slazem s Latiteom,
mislim, odem povremeno i frizeru ali precesto imam zelju "igrati" se s kosom u odnosu na kolicinu novca u novcaniku, imam doma jednu veliku policu krcatu kozmetike za kosu, kolekcioniram vec godinama:D
Svasta se tu nadje, kapa za pramenove, viklera za trajnu, obicnih, spiralnih, specijalnih folija za pramenove, blansheva, raznih postotaka hidrogena, uvijek barem 5-6 razlicitih nijansi farbe za kosu, regeneratora, ampula, sljokica, kolekcija umetaka, premaza, ma svega cuda, kosa je definitivno moja strast!
Cesto se i shebem ali to me ne brine, dokle god u ducanu ima farbi ima i rjesenja, a svaki put kad zejebem naucim nesto novo, samo se molim da mi kosa ne otpadne, bogu hvala cini se da za sada sve dobro podnosi iako je tanka i nikakva:)
Pramenove na kapu preporucam ukoliko je kosa kraca, inace ces pocupat pol kose, najbolji rezultati su ipak na foliju, ali tesko je to objasnit ovako pisuci, trebalo bi pokazati pred ogledalom....pokusaj upijati kod frizerke dok ti radi, tako sam ja ucila!
E, da, postoji jedno sredstvo na bazi rize i lanolina koje uspjesno skida farbu s kose koju nikako nismo zeljeli postici a da ju ne unistava (ili barem daleko manje nego blajhanje), mijesa se sa vodom, neznam za druge gradove ali u Rijeci je ima za kupit u Marcelui ne kosta puno, mislim desetak kuna, pa ako kome zatreba.......
LaTiTeA
20.02.2005., 22:38
Natch kaže:
a bi li nam otkrila KAKO si ih napravila i cime?
Pramen po pramen... na foliju. Natrackas i zamotas.
S onim bijelim, jel se blanš zove? :misli: Nemam pojma, uglavnom, ono bijelo. :D
Otisao mi je cijeli dan na to jer sam radila jedan po jedan (a svaki treba stajati po 15-20-ak minuta, pa operi, pa isperi). Jedan po jedan sam radila da se ne zeznem pa ih bude previse. Onak je ispalo taman kako sam htjela.
Ah... i majica mi je ostala cista... :D
maristella69
21.02.2005., 09:29
Nemam ništa protiv kućnog pravljenja pramenova, jer može biti dobra i jeftina prilika za malo eksperimentiranja, a ako stvari krenu po zlu uvijek će vas spasiti frizerka željna izazova.;)
Kad sam bila na porodiljnima doma mi je dolazila jedna mala, jeftina je bila naravno pa sam si dala oduška i malo eksperimentrala s bojom pramenova. Sviđalo mi se, no takvi (crvenkasti) pramenovi se lako ispiru i zahtijevaju često obnavljanje, što mi nije bilo problem s obzirom na cijenu.
Sada opet imam pramenove blond tonova i odlazim 'pravom' frizeru, a i treba mi malo vremena samo za sebe, onaj osjećaj da bih najradije:zzz: pod njegovim prstima....;)
imam svijetlo-smedju pepeljastu kosu koja je prebojana u svijelo-smedje zlatni ton. i dosta mi je toga...
ja bih se sad vracala na svoju prirodnu kosu. probala sam svasta ali bih se uvijek na kraju obojila u ovu svijetlo-smedju koja najvise nalikuje mojoj prirodnoj (ali je zlatasta).
sad imam ideju. nasla sam boju koja skoro 100% odgovara mojoj prirodnoj (pri korjenu, kako je duga, tako je po duljini sve svjetlija), ali ako prebojim cijelu kosu odjednom u to, ne izgleda dobro, bude pretamno i presivo i nekako prekompaktno da bi djelovalo prirodno (probala). ja bih sad htjela napraviti pramenove s tom bojom i kako se sve vise pramenova radi (vremenom) tako ce moja kosa potepeno sve vise liciti na sebe...
sad pitanje:
ako zelim kroz cijelu kosu puno tankih pramenova, dosta gusto rasporedjenih, jel to znaci da moram na "kapu" (joj)?
jel se moze taj efekt dobiti i na neki bezbolan nacin?
club delicious
21.02.2005., 13:09
luca kaže:
sad pitanje:
ako zelim kroz cijelu kosu puno tankih pramenova, dosta gusto rasporedjenih, jel to znaci da moram na "kapu" (joj)?
jel se moze taj efekt dobiti i na neki bezbolan nacin?
Mislim da definitivno ovo može bezbolno s folijom. Samo nađi neku srpljivu frizerku koja ne fušari i koja je pedantna (da joj blanš ne pobjegne tamo gdje ne treba):)
maristella69
21.02.2005., 13:40
magic kaže:
najljepshi su i najuredniji oni sedmerobojni pramenovi po mogucnosti u crveno-blond tonovima s tri prsta izrasta mishje sive boje...to je bash mladenachki i moderno :D
Vidi citata od naše mišice!:D
club delicious kaže:
Mislim da definitivno ovo može bezbolno s folijom. Samo nađi neku srpljivu frizerku koja ne fušari i koja je pedantna (da joj blanš ne pobjegne tamo gdje ne treba):)
utjeha :s
sad treba naci takvu frizerku: mission impossible? :D
club delicious
22.02.2005., 18:23
luca kaže:
sad treba naci takvu frizerku: mission impossible? :D
Pa da, vjerojatno ima i takvih. Npr. frizer od Jennifer Aniston, koji uzme za pramenove 3500$....Šalim se, of kors:D
Reddoorgirl
23.02.2005., 10:40
prije bih rekla da je mission impossible preci u pepeljastu nijansu iz zlatnih tonova, to i ja pokusavam vec mjesecima pa tako jednom ispadnem zelenkasta, drugi put misje siva i tako dalje.....
To su dvije skroz opozitne nijanse, lakse je crnki postat platinasta nego zlatokosoj pepeljasta:(
Luca ocito imas puno crvenkastog pigmenta kao i ja, mislim da ti pramenovi nisu rjesenje, radije izaberi neku pepeljastu nijansu koja je za ton tamnija od tvoje prirodne boje, namazi cijelu kosu a ne pramenove (kombinacija zlatnih i pepeljastih pramenova izgleda grozno) i onda se strpi da ti se kroz desetak pranja malo boja ispere, izblijedi, a krajnji rezultat bi trebao biti boja poput tvoje prirodne
:top:
maristella69
23.02.2005., 11:03
Vidjela sam u salonu žensku koja je imala onu hladnu nijansu blond i frizerka mi je kratko i jasno rekla da za to treba imati tu sivu, mišju prirodnu boju.
Kako je meni pigment crvenkast, nema smisla uzaludno se mučiti.
Reddoorgirl kaže:
radije izaberi neku pepeljastu nijansu koja je za ton tamnija od tvoje prirodne boje, namazi cijelu kosu a ne pramenove (kombinacija zlatnih i pepeljastih pramenova izgleda grozno) i onda se strpi da ti se kroz desetak pranja malo boja ispere, izblijedi, a krajnji rezultat bi trebao biti boja poput tvoje prirodne
ovo sam vec radila (vidi gore) i nije tragicno rjesenje, ali nije ni tocno onako kako bih zeljela.
imala sam vec pepeljasto blond (beige?) boju i nije bilo problema (bez blajha, nisam nikad u zivotu stavila blajh...). bilo je sjaja, ali nije bilo nista dramaticno. mozda ja preslobodno koristim "pepeljasto" i "zlatno"... meni su to stvarno nijanse (u sjaju kose) a ne neke dramaticne razlike.
joj edit:
nisam napisala da sam prije neki dan kupila tu boju koja mi odgovara i sama napravila prijelazno rjesenje (dok ne nadjem frizerku): smjesala sam boju i cesljem sirokih zubaca ju rasporedila po cijeloj duljini. nisam gurala prema korjenu. cijela kosa je malo potamnila, ali ne izgleda prehomogeno i ne vide se nikakvi tragovi zahvata.
imam dojam da su mi oci "pametnije" svaki put kad si malo potamnim kosu :D
u nekucnoj radinosti, radije bih ipak pramenove (vrlo sitne i vrlo puno, da se ne vidi pojedini pramen) trajnom bojom, strpljivom i strucnom rukom...
Reddoorgirl
23.02.2005., 12:36
Ma dobro, glavno da si se ti zabavila i da si zadovoljna ishodom:)
hajde sada please napisi marku, naziv i broj te farbe, da pogledam ako bi to i meni odgovaralo, posto vjerojatno imamo slican pigment mozda bih i ja mogla probati.......
Reddoorgirl kaže:
Ma dobro, glavno da si se ti zabavila i da si zadovoljna ishodom:)
hajde sada please napisi marku, naziv i broj te farbe, da pogledam ako bi to i meni odgovaralo, posto vjerojatno imamo slican pigment mozda bih i ja mogla probati.......
evo napamet
proizvod:
- Casting
nijansa:
- Marmotte (ne znam broj), na slici izgleda dosta sivo-smedje, ali meni svaki put bude normalno smedje samo ne bude zlatasti ton.
dosadasnji pokusaji s tom nijasom:
- puno vrijeme drzanja, preko cijele kose = prehomogena, tamna boja
- pomijesano pola/pola s jednom svjetlijom nijasom (ne znam vise kojom) = nista znacajno razlicito
- krace vrijeme drzanja, cijela kosa = suhi vrhovi popili jace boju od ostatka pa izgledali malo tamije od ostatka :bonk:
- puno vrijeme drzanja, samo cesljem naneseno (ovo sto sam zadnje radila) = prihvatljiv rezultat :D
(zbog toga sto su prva tri pokusaja ispadala ne bas kako sam htjela, vracala bih se na blondaste nijanse s kojima uvijek ispadnem dobro... to sama napravim bez problema, ali ostale boje me ne slusaju tako dobro...
pretamno smedje ne dolaze u obzir jer izgledam mrtvo (pokusala razne tamno smedje, ima i sad jedna krasna nova cokoladno smedja ali znam da joj ne smijem prici) a crvene su mi prekomplicirane za odrzavati (probala sve zive od strawberry blond do tamno mahagonij)
Reddoorgirl
23.02.2005., 12:59
Jooj ta strawberry blond mi je najdraza boja, ali i nju je tako tesko postic, uspjela sam jednom jos u srednjoj skoli, to se stvarno slucajno desilo i otada nikad vise:(
meni je kosa prirodno srednje-plava, pepeljasta satirana s svijetlim pramenovima (barem koliko se sjecam) i nebih vise isla u puno tamniju nijansu, a castinga se sjecam po brzom ispiranju, ali mozda to i nebi bilo lose ako pokusam s tamnijom nijansom.....
ne bojim se homogenosti jer imam raznih pramenova po glavi pa ce mi svaki pramen razlicito ulovit boju...hmm.....casting kazes.....probat cu vidjet kakvih boja cu nac........
hvala ti!
Reddoorgirl kaže:
hmm.....casting kazes.....probat cu vidjet kakvih boja cu nac........
hvala ti!
molim :) sretno igranje. ja isprobavam s Casting jer nije preagresivan i ispire se s vremenom (a dobro izgleda i dok se ispire i smanjujes si razliku s izrastom).
ako si ti zapravo plavusa, mozda ti Marmotte bude pretamna. subjektivan je dojam sto je pretamno... ali ipak budi pazljiva.
a vrazija strawberry je tako zahtjevna za odrzavati, prakticki svaka dva-tri tjedna se trebas prebojati da ostane onako intenzivna i sjajna. barem na mojoj kosi (testirano nekoliko trajnih boja od nekoliko firmi). grrr...
Reddoorgirl
23.02.2005., 16:19
luca kaže:
a vrazija strawberry je tako zahtjevna za odrzavati, prakticki svaka dva-tri tjedna se trebas prebojati da ostane onako intenzivna i sjajna. barem na mojoj kosi (testirano nekoliko trajnih boja od nekoliko firmi). grrr...
Ma joj, ti pretpostavljam pises odnekud izvana, jer ovdje nemaju pojma sta je strawberryblond:(
I svi me blijedo gledaju u ducanu kad trazim jagodasto plavu, a ja im uporno tvrdim da to nije ni zlatnoplava ni bakrenoplava nego bas onak jagodastoplava:)
I ja se igram s Marmotteom pokusavajuci se vratiti kuci na svoju boju.:rolleyes:
Ajde ,vidim da nisam jedina.:five:
Od castinga sam zadnji put dobila reakciju na tjemenu,ljuskice i svrbez,tako da cu pricekati do daljnjeg i biti sucmurasta.
Javite ako izumite nesto drugo:) :w
Noemi kaže:
Od castinga sam zadnji put dobila reakciju na tjemenu,ljuskice i svrbez,tako da cu pricekati do daljnjeg i biti sucmurasta.
joj, zao mi je... sigurna si da je od boje? jesi radila test za alergiju (onako kako pise u kutijama za boje)?
ja nikad nisam imala s nijednom bojom nikakvih problema...
osim ovih nesudjenih pramenova, ja nemam vise nista novo za izumit. ako sve ode do vraga, prebojat cu se opet u blond...
luca kaže:
joj, zao mi je... sigurna si da je od boje? jesi radila test za alergiju (onako kako pise u kutijama za boje)?
ja nikad nisam imala s nijednom bojom nikakvih problema...
osim ovih nesudjenih pramenova, ja nemam vise nista novo za izumit. ako sve ode do vraga, prebojat cu se opet u blond...
Imam grozno osjetljivo vlasiste,zari,ceska i peruta se i kad ga ruzno pogledam.
Bila samkod dermatologa,dao mi je kortikosteroidni gel da mazem i proglasio kolorsampon krivcem.
Tako da sad imam crvenkaste pramenove,taman gornji dio i svjetlo sivi izrast.
Dobro,nije bas tako,ali ja to tako dozivljavam.
Bas za magicinu kucu:D
Noemi kaže:
Imam grozno osjetljivo vlasiste,zari,ceska i peruta se i kad ga ruzno pogledam.
moras onda stvarno paziti. a da se osisas na kratko (ako ti lijepo stoji) pa da tako dodjes prije do svoje boje a bez farbanja? ja sam i o tome razmisljala ali sam magicnoj pred koji mjesec svecano izjavila kako cu izdrzati i nastaviti pustati kosu :D tako da se jos ne usudim rezat
luca kaže:
moras onda stvarno paziti. a da se osisas na kratko (ako ti lijepo stoji) pa da tako dodjes prije do svoje boje a bez farbanja? ja sam i o tome razmisljala ali sam magicnoj pred koji mjesec svecano izjavila kako cu izdrzati i nastaviti pustati kosu :D tako da se jos ne usudim rezat
Kosa mi je do preko pola ledja:mama:
Mislim da bi se osjecala kao ofca da se osisam.Nisam imala kratku kosu od pelena:D
Noemi, tebi oprashtam mramorni kolach na glavi.
Ali Luce tebi nikad ne bih oprostila shishanje :nono:
;)
objema veliki :grli:
magic kaže:
Noemi, tebi oprashtam mramorni kolach na glavi.
;)
objema veliki :grli:
:rofl: Da odem pitati preljev od cokolade,mozda izvuce stvar:zubo:
magic kaže:
Ali Luce tebi nikad ne bih oprostila shishanje :nono:
ja se nje bojim :zubo: zato pustam kosurinu ;)
Dobro da ne brije na dlakave noge:zubo:
Noemi kaže:
Kosa mi je do preko pola ledja:mama:
Mislim da bi se osjecala kao ofca da se osisam.Nisam imala kratku kosu od pelena:D
meni je sad na lopaticama i bas cu pokusati da dodje do struka. inace, nikad toliko ne izdrzim jer popizdim kad se po noci probudim s kosom omotanom oko vrata :D
meni se svidja i kratko :)
Noemi kaže:
Dobro da ne brije na dlakave noge:zubo:
samo joj daj ideju :D
luca kaže:
meni je sad na lopaticama i bas cu pokusati da dodje do struka. inace, nikad toliko ne izdrzim jer popizdim kad se po noci probudim s kosom omotanom oko vrata :D
meni se svidja i kratko :)
Dobro da ti popizdis.A sta kaze bolja polovica na nocne probleme s kosom?
Mi smo se uvijek svadjali nocu,spavali smo zagrljeni i svaki put bi mu kosa ulazila u nos,usta.:zvrko:
Barem znam zasto nije uspjelo:D
Noemi kaže:
Dobro da ti popizdis.A sta kaze bolja polovica na nocne probleme s kosom?
nista, njemu se dlake ne gade... i zato nikad i ne odu na njegovu stranu :D ali znaju da se gade meni pa obavezno zavrse meni oko vrata i pocnu me daviti :bonk:
trenutno je osisana postepeno, tako da ovaj najduzi dio je na ledjima i ne pokusava me udaviti... jos.
evo imam pred sobom tu stvar, zove se COULERUR EXPERTE Multi-Ton colorations-System 6.34 PREKRASNO izgleda, al mene je strah to stavit na glavu ...znaci ispadne onako boja meda sa malo svijetlijim pramenovima, a takva je meni prirodna boja po ljeti...i sad si mislim da se idem sama farbat ili da odnesem to nekoj frizerki da me udesi? ko zna, mozda bi ih povrijedilo kad bih donijela svoju farbu?
ravno devet dana razbijash glavu oko tih pramenova...dok se odluchish istec ce ti rok trajanja tog sranja :D
Reddoorgirl
26.02.2005., 11:33
Natch kaže:
evo imam pred sobom tu stvar, zove se COULERUR EXPERTE Multi-Ton colorations-System 6.34 PREKRASNO izgleda, al mene je strah to stavit na glavu ...znaci ispadne onako boja meda sa malo svijetlijim pramenovima, a takva je meni prirodna boja po ljeti...i sad si mislim da se idem sama farbat ili da odnesem to nekoj frizerki da me udesi? ko zna, mozda bi ih povrijedilo kad bih donijela svoju farbu?
U vecini salona je donijeti svoju boju za farbanje najnormalnija stvar (iskljucujem one koji sebe nazivaju studijima, a svoje radnike stilistima) jer su sretni da bilo kako zarade.
Ali ipak ti preporucam da se toga hrabro ulovis sama, zabavit ces se i velike su sanse da ces bit jako zadovoljna, osim ako nisi totalno smotana.
Mislim sto je najgore sto ti se moze desit?
Ima farbi ko u prici, pa ako pogrijesis prefarbas pa bog!
;)
sretno:top:
meni je jednom jedna frizerka rekla da te boje (u kutijama- uradi sam :D ) puno manje unistavaju kosu od onih koje oni koriste u salonu... (nakon toga ju vise nisam vidjela.. :( )
Reddoorgirl kaže:
osim ako nisi totalno smotana.
Reddoorgirl
26.02.2005., 18:41
aola kaže:
meni je jednom jedna frizerka rekla da te boje (u kutijama- uradi sam :D ) puno manje unistavaju kosu od onih koje oni koriste u salonu... (nakon toga ju vise nisam vidjela.. :( )
pa kolor samponi su vjerojatno puno blazi od farbi, a u salonima koriste farbe, pa valjda je na to mislila, medjutim meni je svejedno jer ja i u kucnoj radinosti koristim farbe, ali ono sto me raspizdi u frizerskom je kad mi pramenove krene radid s 12% hidrogenom a ja ih doma napravim sa 3%!
I onda ja njoj kazem d ane treba toliko (jer kosa mi je ionako prilicno svijetlas i tanka) a one mene blijedo gleda ko tele i vjerojatno si misli "sta mene ova sada uci, valjda ja znam" i onda mi spali kosu:(((((
Reddoorgirl
26.02.2005., 18:42
Natch kaže:
Ma nisi daj, malo se samopuzdaj, to je bas fun, vidjet ces, evo nadam se da si se vec latila posla:cool:
Reddoorgirl kaže:
Ma nisi daj, malo se samopuzdaj, to je bas fun, vidjet ces, evo nadam se da si se vec latila posla:cool: oces me ti ofarbat? platim ti pivo i pelinkovac:D
Reddoorgirl
26.02.2005., 18:57
hocu, hocu:))))
stvarno:)
Reddoorgirl kaže:
hocu, hocu:))))
stvarno:) ja sam ti u puli inace. ne smeta? :)
Reddoorgirl
26.02.2005., 18:59
auu, pa do Pule je meni pravi mali izlet, trebala bih te onda zicat za benzu i dnevnicu:)
ahha
ili se ti dofuraj do Lovrana!
ha?:D
Reddoorgirl kaže:
auu, pa do Pule je meni pravi mali izlet, trebala bih te onda zicat za benzu i dnevnicu:)
ahha
ha?:D a da se nadjemo na pola puta?:D
Reddoorgirl
26.02.2005., 19:04
ha-ha:)
a moze, cemo u tunelu ucka?
Reddoorgirl kaže:
ha-ha:)
a moze, cemo u tunelu ucka? kad samo pomislim da sam bila pola proslog tjedna u rijeci...vec sam mogla blistati s kosom boje vjevericjeg krzna...:D:bonk:
Reddoorgirl
26.02.2005., 19:14
hahaha, da vjevericjeg krzna, dobra si:)
ma ja ti napravim tocno sta zelis, samo ti lijepo dodji i donesi sliku boje kakvu hoces;)
a poslije cemo udarit po pivi!
:cool:
Reddoorgirl kaže:
hahaha, da vjevericjeg krzna, dobra si:)
ma ja ti napravim tocno sta zelis, samo ti lijepo dodji i donesi sliku boje kakvu hoces;)
a poslije cemo udarit po pivi!
:cool: ok, super si, imam tu kutiju sa slikom i farbom:D javit cu ti se drugi tjedan, ako se ne odlucim sama ofarbati. puno hvala:top:
Reddoorgirl
26.02.2005., 19:19
aj moze!
I ne zahvaljuj, ja se userem od srece kad farbam:D
Reddoorgirl kaže:
ahha
ha?:D
Odbijam vjerovat da Natch postoji :zubo:
Hana_ kaže:
Odbijam vjerovat da Natch postoji :zubo: pokusaj biti malo originalnija, kad mi vec zagadjujes topic glupim primjedbama...
Magenta
08.03.2005., 09:14
Bok djevojke, neznam na kakve pramenove mislite, al ak su svijetliji (plavi) a rade se na nekakvoj svjetlosmedjoj kosi, moguci je uradi sam sa nekakvim summer blonde sprejem ili gelom.
Proslo ljeto sam uzela takav gel od john friede, kaze da si stavis pa svijetli na suncu ili je heat-activated (sa fenom).
Nisam morala nis pazit, zela sam gel i rasvlacila ga po kosi bezveze. I na sunce. Stavljala sam ga vise po gornjem sloju kose. On IMA peroksida, al ga imaju sve farbe iz skupine 2 (mislim da tu spada casting) - kaze da je blagi. Onima kojima kosa posvijetli na suncu tak i tak ne posvijetli jednako. Imam prirodno pepeljastu svjetlosmedju kosu.
A jednom sam imala previse zblajhanu kosu (duzina do brade/ramena) pa sam zamolila frizerku za smedje pramenove. Malo se cudila, al mi je napravila i ispalo je ok. A kad se smedja isprala, ispala je podnosljivija plava od one zblajhane. Samo ideja.
Noemi kaže:
I ja se igram s Marmotteom pokusavajuci se vratiti kuci na svoju boju.:rolleyes:
Ajde ,vidim da nisam jedina.:five:
Javite ako izumite nesto drugo:) :w
Marmotte se pocela ispirati (normalno, to je Casting) i ja nasla nesto stvarno super: iz kolekcije 100% (L'Oreal) broj 5.01, boja Light Brown. jedina boja koja na pravoj kosi izgleda ljepse (i svjetlije, izgleda svjetlije od Marmotte ali prirodnije smedje) nego na kutiji. vlastita mama ne bi znala jel mi ovo prirodna boja ili iz kutije :s
Reddoorgirl
08.03.2005., 14:40
Da, ima i kod nas tih sprejeva/gelova za posvjetljivanje na feniranjem/suncanjem, ali meni se to neda, OK je ako netko zeli manje agresivan nacin posvjetljivanja i ako imas strpljenja, ja volim tresnut nesto na glavu i vidjet za pol ure drasticnu razliku u ogledalu:)
Nije mi jasno zasto ti se frizerka cudila zahtjevu za smedjim pramenovima:confused:
upravo to je savrseno rjesenje za previse izblajhanu kosu:top:
Reddoorgirl kaže:
Da, ima i kod nas tih sprejeva/gelova za posvjetljivanje na feniranjem/suncanjem, ali meni se to neda, OK je ako netko zeli manje agresivan nacin posvjetljivanja i ako imas strpljenja, ja volim tresnut nesto na glavu i vidjet za pol ure drasticnu razliku u ogledalu:)
meni je mama ovo natrakeljila na glavu davne 1989 godine i kako nisam previse obracala paznju, uz more i sunce, nasla sam se prilicno plava. onda sam se osvetila na mladjem braticu i napravila mu pramenove :D
hocu rec, efikasno je :D
maristella69 kaže:
Kosu ne perite barem par dana nakon tretmana.
24h je dovoljno.
aola kaže:
meni je jednom jedna frizerka rekla da te boje (u kutijama- uradi sam :D ) puno manje unistavaju kosu od onih koje oni koriste u salonu...
ma kakvi. razlika je vidljiva u korist profesionalnih. imam lošu kosu i ne dolazi u obzir da te stavljam na glavu.
ko ima grivu još si može svašta stavljat po glavi, ko ne ko ja, samo profi boje.
Reddoorgirl kaže:
ali ono sto me raspizdi u frizerskom je kad mi pramenove krene radid s 12% hidrogenom a ja ih doma napravim sa 3%!
12% je definitvino previše. a 3% je premalo. da možda ne držiš zbog 3% predugo na glavi blajh?
recimo da se počinje s 6%.
luca kaže:
Marmotte se pocela ispirati (normalno, to je Casting) i ja nasla nesto stvarno super: iz kolekcije 100% (L'Oreal) broj 5.01, boja Light Brown. jedina boja koja na pravoj kosi izgleda ljepse (i svjetlije, izgleda svjetlije od Marmotte ali prirodnije smedje) nego na kutiji. vlastita mama ne bi znala jel mi ovo prirodna boja ili iz kutije :s
NIsam to vidjela kod nas:(
Btw-mail ti ne prima i dalje.
Noemi kaže:
NIsam to vidjela kod nas:(
Btw-mail ti ne prima i dalje.
idem se saoubit, inbox mi je skroz prazan (sve sam pobacala) :(
Reddoorgirl
09.03.2005., 11:31
tilla kaže:
recimo da se počinje s 6%.
ma meni je kosa svijetla i tanka pa lako prima, stavim 6% i onda dodam malo vode tako da doje oko 3 ili 4 %, drzim pramenove oko 10 minuta i to je to!
Reddoorgirl kaže:
ma meni je kosa svijetla i tanka pa lako prima, stavim 6% i onda dodam malo vode tako da doje oko 3 ili 4 %, drzim pramenove oko 10 minuta i to je to!
ok, ali teško da će biti 3%. :)
a ovo s 12% nek frizerka radi sebi na glavi.
Reddoorgirl
09.03.2005., 15:22
tilla kaže:
ok, ali teško da će biti 3%. :)
a ovo s 12% nek frizerka radi sebi na glavi.
Neznam, nisam dobila potvrdu iz kemijskog laba pa da znam tocan postotak, al ono-pola voda pola 6% hidrogen, to bi trebalo biti 3.....
Jesi ti slucajno frizerka?
pa da te odmah udavim za razne savjete:D
Reddoorgirl kaže:
Neznam, nisam dobila potvrdu iz kemijskog laba pa da znam tocan postotak, al ono-pola voda pola 6% hidrogen, to bi trebalo biti 3.....
Jesi ti slucajno frizerka?
pa da te odmah udavim za razne savjete:D
nisam. ali ponešto znam.:)
Reddoorgirl
09.03.2005., 18:38
tilla kaže:
nisam. ali ponešto znam.:)
super:)
a jel znas mozda kako da postignem pepeljastu nijansu na svojoj kosi?
Nikako mi ne polazi za rukom, koju god farbu da stavim ispadnem zlacana brrrrrrr
evo i danas sam pokusala i opet imam taj prokleti zlacani ton:(
Reddoorgirl kaže:
super:)
a jel znas mozda kako da postignem pepeljastu nijansu na svojoj kosi?
Nikako mi ne polazi za rukom, koju god farbu da stavim ispadnem zlacana brrrrrrr
evo i danas sam pokusala i opet imam taj prokleti zlacani ton:(
koja ti je podloga?
sto stavljas na glavu?
upotrijebi sivi 'korektor' od istog proizvodjacha.
Reddoorgirl
09.03.2005., 22:33
tilla kaže:
koja ti je podloga?
sto stavljas na glavu?
prirodna mi je srednje plava-pepeljasta, prosarana svijetlijim pramenovima, ali takvu nisam imala od osnovne skole
Izmjenjala sam sve nijanse boje i tonove otada i sad bih natrag u prirodnu.
Isprobla sam pepeljaste nijanse razlicitih proizvodjaca (Keune, Loreal, Garnier, Axenia i mnoge druge) ali jednostavno uvijek ispadnem zlatasta, bljak:(
Magic spominje korektor:confused:
Znam da keune ima taj sivi korektor, zapravo izgleda kao i obicna farba, ali ja se to ne usudim (jedna od rijetkih stvari) jer mislim da to treba u odgovarajucem omjeru umijesati u jednu od obicnih boja, a ja neznam u kojem.....
e, o tome sam pisala :)
kad smo ga kupovale sestra i ja dobile smo objashnjenje da se upotrebljava 'od oka' :rolleyes: :D , pa smo imale par manje uspjeshnih farbanja dok nismo uvjezhbale, al to nije nish strashno, ispadnesh malo tamnija od predvidjenog, ili pak ako se farbash u jako svijetlo, boja ti vuche na sivo/zeleno. al samo ako pretjerash.
kad nauchish, rezultat je izvrstan. jednostavno nema onog crvenkastog tona, bez obzira na boju.
Reddoorgirl
10.03.2005., 13:52
eh, vidis, a ja vec sita tih neuspjelih farbanja pa bi sada da mi iz prve uspije, a ionako moram cekat barem koji tjedan jer mi je kosa toliko izmaltretirana da sam opasno zabrinuta:(
Jeste ti i seja koristile takodjer keune?
Pa reci mi otprilike omjer ako moze, 50%farbe:50%korektora ili neki drugi omjer?
dali vise farbe ili vise korektora?
dali se hidrogen koristi kao i inace, ovisno o zeljenom posvjetljivanju/tamnjenju ili drguacije?
thanx:)
mi vec godinama koristimo Genius, Rolland, boje za kosu. ne znam koje korektore ima Keune, u ovoj liniji postoji pepeljasti (cenere) koji je pogodan za tamnije boje i aluminij pogodan za blonde.
korektora se stavlja vrlo malo, mozhda duzhine pola do 1 cm istisnutog iz tube.
hidrogen koristish uobichajeni :)
vako znam samo za loreal i revlon boje.
uzmi pepeljasto plavu ali zadnji broj mora biti 1 ili 2.
to su pepeljasti tonovi.
hidrogen obični.
kaže sestra da mora ti uvatiti.
ma kupovale smo i mi te iz palete pepeljastih.
al dok god nismo stavile korektor bio je crvenkasti odsjaj na kosi.
mene osobno i ne smeta, ali sestra je zheljela bash onu tamno pepeljasto blond, skoro smedju kosu.
Reddoorgirl
10.03.2005., 14:57
magic kaže:
ma kupovale smo i mi te iz palete pepeljastih.
al dok god nismo stavile korektor bio je crvenkasti odsjaj na kosi.
mene osobno i ne smeta, ali sestra je zheljela bash onu tamno pepeljasto blond, skoro smedju kosu.
E bash tako!!
Jucer sam stavila Loreal Excelance (ili kako se vec to pise) broj 8.1 iliti svijetlo-pepeljasto-plavu i drek!!
Dobila sam neku svijetlo-smedje-zlatnu boju, a Revlon nisam probala, nek se oni drze sminki:)
Probala sam Genius farbe i bile su mi mrak osobito zato sto ih se mjesa s duplom dozom hidrogena pa ih ima za pun kufer farbanja, ali sam potpuno zaboravila na tu liniju......
Ma cini se da mi stvarno ne preostaje sto nego pokusat s korektorom, sad bar znam da koliko ga otprilike treba stavit, da me nisi uputila ja bi smjesala pola pola i dosla ko kreten van, bas ti hvala:)
Reddoorgirl kaže:
a Revlon nisam probala, nek se oni drze sminki:)
revlon farbe su medju najboljima na tržištu.:cool:
ovak' imam prirodno smedju kosu i nedavno bila kod frizerke koja mi izblajhala pramenove (zuti su bili) i onda preko svega (cijele kose) stavila semi color od keunea neke crvenkasto-smedje boje i sad imam crvenkaste pramenove ali i cijela kosa ima crvnekasti odsjaj (zbog semi color jel..)
e sad pitanje ja bi da ti pramenovi ne budu tako jako crveni (kakvi jesu) pa dal bi upalilo da na cijelu kosu stavim neki smedji - boja cokolade ili pak tamno smedji kolor shampon?
hana kaže:
pa dal bi upalilo da na cijelu kosu stavim neki smedji - boja cokolade ili pak tamno smedji kolor shampon?
Bi. :top:
Arianne
12.05.2005., 22:28
ne stavljaj tamnosmedji jer ti se pramenovi poslje uopce nece vidjet
stavi boje kestena ili neki tamno crveni color shampoo
arianne kaže:
ne stavljaj tamnosmedji jer ti se pramenovi poslje uopce nece vidjet
stavi boje kestena ili neki tamno crveni color shampoo
pa ja zelim da pramenovi postanu smedji i onda onako da imam dvije smedje boje na glavi... kako to izvest? Koji kolor?
Karmela
12.05.2005., 22:51
hana kaže:
pa ja zelim da pramenovi postanu smedji i onda onako da imam dvije smedje boje na glavi... kako to izvest? Koji kolor?
Dobar frizer :D
Karmela kaže:
Dobar frizer :D
eeee ali se ne zelim farbat nego samo kolor neki (iz dma) nabacit :p
Arianne
12.05.2005., 22:55
znaci uopce nezelis da se crveni pramenovi vide?
ovako ako stavis svjetlo smedji color shampoo crvena boja ce ti se i dalje vidjet ali sasvim malo, mozda ces imat samo blagi crveni sjaj a ako stavis tamnosmedji onda ce ti sva kosa izgledat jednake boje, uopce ti se nece vidjet da imas pramenove.
Arianne
12.05.2005., 22:58
ali pazi ako kupis u dm-u pravu farbu premenove mozes zaboravit, moras uzet neku boju koja se nakon 8-9 pranja ispere
Little Mermaid
12.05.2005., 23:16
Probaj od CAstinga boju svjetlo smedju,marmote mislim da se zove:misli:
Pramenovi ce se vidjeti a sve ce biti smedje.i lagano se ispira tako da nema naglih prelaza:)
imaš od Keune preljeve, ne posvjetljuju, dobro hvataju (barem meni), a ispiru se, ima više nijansi smeđih. Moguće je da će ti sa svakim kolorom izbijati crvenkasti odsjaj, što zna biti lijepo
@ arianne
zelim da ti crveni pramenovi budu manje crveni a vise da vuku na smedje
ako stavim tamno smedji kolor cijela kosa ce bit iste boje?? si sigurna :misli: ?
necu kupit pravu farbu jer onda cu imat izrast :horor: kad pocne kosa rast, nego bas kolor i to mislila sam onaj ko u vrecici je ... hmm ne znam ciji je...onako u plasticnoj maloj vrecici oko 20 kn kosta (taj sam vec stavljala i super je)
@ Little Mermaid
to od Castinga kolor sampon?
kako mislis pramenovi ce se vidjet a sve ce bit smedje, kao dvije nijanse smedje ili?
@ magriz
pa to od keune to su ti semi-color, kao nesto izmedu farbe i kolora sta ne? to imam sad (frizerka mi izblajhala pramenove i preko cijele kose nanijela crvenkasti semi-kolor i onda su pramenovi ispali crvnekasti a ostala kosa je ostala smedja s crvenim sjajem) ako na to mislis
thx :)
hana kaže:
@ magriz
pa to od keune to su ti semi-color, kao nesto izmedu farbe i kolora sta ne? to imam sad (frizerka mi izblajhala pramenove i preko cijele kose nanijela crvenkasti semi-kolor i onda su pramenovi ispali crvnekasti a ostala kosa je ostala smedja s crvenim sjajem) ako na to mislis
da li je to - to, ne znam. ovo je preljev u tubi, gust kao patina za cipele. :confused:
ja sam imala srednje smeđu sa izblajhanim pramenima, i doma sam si stavila taj preljev od keune crveni sve je primilo boju i vuklo na crveno. nakon tjedan dana (budući nisam bila zadovoljna) stavila sam isti takav preljev ali smeđi i sad sve ima lagani crveni odsjaj, ali je smeđe i pramenići se vide i zadovoljna sam:top:
Arianne
14.05.2005., 17:44
[QUOTE]hana kaže:
[B]@ arianne
zelim da ti crveni pramenovi budu manje crveni a vise da vuku na smedje
ako stavim tamno smedji kolor cijela kosa ce bit iste boje?? si sigurna :misli: ?
jesam,
ako uzmes tamnu boju ona ce ti pokriti crvenu i nece ti se nista vidjet
[i]arianne kaže:[/B]
jesam,
ako uzmes tamnu boju ona ce ti pokriti crvenu i nece ti se nista vidjet [/B]
odlicno znaci uzmem svjetliju smedu/sredje smedu i pramenovi ce posmedit ali se nec ful stopit s ostalom kosom nego ce ipak bit uocljivi
a ako uzmem tamniju smedu cijela kosa ce mi bit ista
odlicno :tulum:
:ideushopping:
Arianne
14.05.2005., 20:37
hana kaže:
odlicno znaci uzmem svjetliju smedu/sredje smedu i pramenovi ce posmedit ali se nec ful stopit s ostalom kosom nego ce ipak bit uocljivi
a ako uzmem tamniju smedu cijela kosa ce mi bit ista
odlicno :tulum:
:ideushopping:
javi kako je ispalo :)
daklem... stavila prvo color sampon boja cokolade, drzim to na glavi pola sata, operem i sta se dogodilo? NISTA - boja identicna
onda stavila boju "srednje smedu", drzala pola sata i ajde nakon toga je cijela kosa malo potamnila, sad se pramenovi jos uvijek vide ali su tamniji i cijela kosa je nekako smedje boje s primjesama crvene i tamno ljubicaste - sve u svemu ludo ali barem pramenovi nisu onako jako crveni :lol:
svadjalica
18.05.2005., 19:38
hana kaže:
daklem... stavila prvo color sampon boja cokolade, drzim to na glavi pola sata, operem i sta se dogodilo? NISTA - boja identicna
onda stavila boju "srednje smedu", drzala pola sata i ajde nakon toga je cijela kosa malo potamnila, sad se pramenovi jos uvijek vide ali su tamniji i cijela kosa je nekako smedje boje s primjesama crvene i tamno ljubicaste - sve u svemu ludo ali barem pramenovi nisu onako jako crveni :lol:
Cini mi se super, originalno u svakom smislu!!! Najbolje ce biti kad te ljudi pitaju na ulici kako si tu boju postigla, a ti ono :misli:
He he he!:D
atlantis
19.05.2005., 15:52
vec sam par dana ponosna vlasnica jarko crvene kose...
koja se izrazito ispire prilikom pranja (hint naramcasti rucnik)...
ciju boju p'reporucate a da se ne ispire tako drasticno...
hvala :)
kupit naramčasti ručnik pa se nece tolko vidjet... :kava:
nemoj se više farbat :D :D
ja sam tek nakon godina i godina farbanja shvatila kako imam prekrasnu boju kose... aha :mig:
atlantis kaže:
vec sam par dana ponosna vlasnica jarko crvene kose...
koja se izrazito ispire prilikom pranja (hint naramcasti rucnik)...
ciju boju p'reporucate a da se ne ispire tako drasticno...
hvala :)
Iskreno, zaboravi ne-ispiranje.
Ciju god boju kupila uvijek ce se ispirati ko ludo, nazalost. Iako sam to jedino primjetila da se dogada crvnoj kosi tj. kosi obojanoj crvenom bojom. Ostale boje - nista. Ali crvena... :rolleyes:
Prvotni sjaj kosa ce ti imati maksimalno 10 dana (iako je zavisno kolko ju puta tjedno peres), a cjelokupna boja ce biti dobra do 3 tjedna. Ako si zahtjevna :D svaka 4 tjedna (ja i prije) ces se morati ponovo obojati.
Pomoci nema.
Probaj jedino u medufazama bojenja kupiti osvjezivac boje, imas npr. od Keunea u DM-u (cca 55 kuna) ili mozda preljevom (imas 100% u DM-u). Oni ce ti produziti trajanje boje i sjaj na kosi.
atlantis
19.05.2005., 16:10
joujou kaže:
nemoj se više farbat :D :D
ja sam tek nakon godina i godina farbanja shvatila kako imam prekrasnu boju kose... aha :mig:
ajvrit :D ja sam vech u dobi sijedih :tuzni: :D :D
a doma imam jedno pile kojeg sam uvjerila da mi je 5 let manje tako da MORAM :(
atlantis
19.05.2005., 16:13
dora kaže:
Iskreno, zaboravi ne-ispiranje.
____
kemik klinula sam ti iako si bila zlocesta :B
atlantis kaže:
kemik klinula sam ti iako si bila zlocesta :B
zlocesta? ja bih to samo nazvala dosadnomije-nekonstruktivna...
hvala...
club delicious
19.05.2005., 16:56
Koristim Rolland "Genius" farbe; ne ispire se, ali s vremenom izblijedi (naravno, kad je već kriza i treba novo farbanje, ono, izrast cca 3cm; ali ja ne koristim nikakve šampone za obojenu kosu. Da koristim, možda se ne bi izbljedilo:confused: )
atlantis
20.05.2005., 11:18
club delicious kaže:
Koristim Rolland "Genius" farbe; ne ispire se, ali s vremenom izblijedi (naravno, kad je već kriza i treba novo farbanje, ono, izrast cca 3cm; ali ja ne koristim nikakve šampone za obojenu kosu. Da koristim, možda se ne bi izbljedilo:confused: )
gdje ju kupujesh?
hvala na odgovorima :)
Ja imam crvenu kosu i pramenove. Ne farbam se već stavim kolor šampon (i pramenove mi frizerka radi kolor šamponom). Svaki dan perem kosu i jednom u 14 dana ju bojim (kolor šampon u DM-u 29,90kn). Kupila sam i jako sam njime zadovoljna Keune Add in conditioner (u DM-u u Ri ga nema ali ima u drugim parfumerijama) s crvenim pigmentom i to stavljam svaki dan na kosu umjesto klasičnog regeneratora. I zaista produži trajanje boje.
Ako te još što zanima, samo pitaj :D
Ja sam svašta probala! :raspa: :kava:
:w
zanima me da li je već netko od vas koristio palleteove kolor šampone i kakav je dojam? jučer sam gledala u dm, ali nekako me frka uzet smeđe (dosta su tamne na slici) i jedna svijetla koja vuče na žuto. imam svijetle pramenove i ne bi voljela da jako potamne, već samo da ih malo osvježim.:zubo:
glasna12
24.05.2005., 18:59
jako sam zbunjena pa tražim pomoć od bilokoga:(
valekica1992
24.05.2005., 19:01
glasna12 kaže:
OŠIŠAJ SE NA ČELAVO TO ĆE TI BITI NAJLAKŠE!!!!:B
glasna12
24.05.2005., 19:03
valekica1992 kaže:
OŠIŠAJ SE NA ČELAVO TO ĆE TI BITI NAJLAKŠE!!!!:B
ošišat ču ja tebe na ćelavo
:bonk:
valekica1992
24.05.2005., 19:05
glasna12 kaže:
ošišat ču ja tebe na ćelavo
:bonk:
ČELAVI SE BEZ UKU ZA KOSU VUKU:rospija:
cute_barbie
24.05.2005., 19:06
glasna12 kaže:
jako sam zbunjena pa tražim pomoć od bilokoga:( Ma ošišat ću ja tebe na čelavo?
glasna12
24.05.2005., 19:07
valekica1992 kaže:
ČELAVI SE BEZ UKU ZA KOSU VUKU:rospija:
ja imam prilično snažne ruke :B
valekica1992
24.05.2005., 19:09
cute_barbie kaže:
Ma ošišat ću ja tebe na čelavo?
DOBRO ŠIŠAT ĆEMO SE ZAJEDNO!!!!JER SE DANAS IDEMO PROŠETAT:rolleyes:
glasna12
24.05.2005., 19:12
cute_barbie kaže:
Ma ošišat ću ja tebe na čelavo?
nauči pravopis:p
brzi_ja
24.05.2005., 19:24
glasna12 kaže:
:Slin: :vidiga: :zvrko: :lol:
Kakava su vaša iskustva s bojanjem kose prije mora?
Svakak mi treba farbanje, a na more idem za 10-ak dana ... pa sad nisam načisto da li da odem na more nepofarbana sa sjedim izraslinama ili da se kulturno sredim, odnosno obojam kosu .. .
Utječe li stvarno jako more, sol i sunce na frišku boju?
kak vi rješavate takve stvari !!!:p
chocogirl35b
08.07.2005., 13:25
emili kaže:
Kakava su vaša iskustva s bojanjem kose prije mora?
Svakak mi treba farbanje, a na more idem za 10-ak dana ... pa sad nisam načisto da li da odem na more nepofarbana sa sjedim izraslinama ili da se kulturno sredim, odnosno obojam kosu .. .
Utječe li stvarno jako more, sol i sunce na frišku boju?
Kao prvo, zavisi u koju boju namjeravaš farbati i koliko je različita od tvoje prirodne boje...
Ak se radi o plavoj boji, ne farbati nikako, ali ak je neka nijansa smeđe ili crvenkaste, možeš pofarbati, ali očekuj da će ti sunce posvjetliti boju...
U svakom slučaju, možda je najbolje da se posavjetuješ sa frizerkom koja će ti moći najbolje reći prema tvom tipu kose, šta da radiš...
kosa mi je smeđe boje...
ma htjela sam savjete i od vas jer se bojim da frizerkama ponekad nije u interesu što će biti poslije, ponekad im je bitnije obaviti i pobrati lovu, a poslije kako bude
chocogirl35b
08.07.2005., 14:50
emili kaže:
kosa mi je smeđe boje...
ma htjela sam savjete i od vas jer se bojim da frizerkama ponekad nije u interesu što će biti poslije, ponekad im je bitnije obaviti i pobrati lovu, a poslije kako bude
A u koju bi htjela farbati?
Ja sam prirodno tamno smeđa, sad se farbam u neku svijetlu nijansu, a prije sam bila crvenkasta... Farbam se obično koji tjedan prije mora, a onda tek poslije ljeta... Jedino što sam primjetila da mi kosa posvijetli i pojavi mi se koji pramen, što ne izgleda uopće loše... :)
kajbrijes
08.07.2005., 16:06
ja si uvijek stavljam plave pramenove prije mora i nije bed:cool:
emili kaže:
odem i ofarbam se.
baš sam se opiturala prije 2 dana a na moru sam.
malo će posvijetlit više ali ne smeta mi.
ofarbas se u crveno, pa ti se to fino ispere nakon 2 tjedna:top:
a pametnije je, naravno, staviti svjetlije (plave) pramenove pa imati prirodan seksi look (samo da provjerim u cosmu jesam li dobro shvatila):D
Natch kaže:
ofarbas se u crveno, pa ti se to fino ispere nakon 2 tjedna:top:
ne mora značit.
godinama sam se piturala u crveno, malo više njege i nakon 2 tjedna imaš boju.
:D
tilla kaže:
ne mora značit.
godinama sam se piturala u crveno, malo više njege i nakon 2 tjedna imaš boju.
:D ma je da, ali meni se izgleda vise boja ne hvata...:(
Natch kaže:
ma je da, ali meni se izgleda vise boja ne hvata...:(
ahebatga:D
niš, u drugu boju se pituraj.
tilla kaže:
ahebatga:D
niš, u drugu boju se pituraj. pa da, skuzila sam da mi je vrijeme za posvjetljivanje i lagane plave pramenove...jebiga sta cu, kad sam sharon stone tip...:rolleyes: :D
kokakoka
08.07.2005., 17:21
Natch kaže:
ma je da, ali meni se izgleda vise boja ne hvata...:( sori, ti si svojih 99 bojanja u životu iscrpila.
ocu-necu moram se farbat mjesecno jednom:D, izrast mi se brzo vidi (prirodno sam smedokosa a farbam se u plavo)
sunce mi isusi kosu,ali zato cim prode ljeto idem na sisanje vrhova...a sto se tice boje nevidim promjene
kajbrijes kaže:
ja si uvijek stavljam plave pramenove prije mora i nije bed:cool:
i ja isto.tak i onak na moru posvijetlim ko' svabica pa mi je onda bolje da sam svabica bez izrasta. :D
club delicious
08.07.2005., 22:13
Obožavam se pofarbat tik prije nego počnem odlazit na plažu. ne samo da mi sunce posvjetli kosu koja onda izgleda još bolje s nekim svjetlijim pramenovima, nego ne trebam cijelo ljeto razbijat glavu da trebam otić frizeru. na kraj sezone frizerka mi fino odreže suhe vrhove, ponovno se pofarbam i sve pet.
Inače, prirodno sam plava, a farbam se u svjetlokestenjasto smeđu sa zlatnim odsjajem.
Mislim da je bitno koju farbu odabereš.
Prije, dok sam bila plavuša s izblajhanim pramenovima, farbala sam smeđe pramenove s Kenue, i to je dosta loše izgledalo, da ne pričam kako se samo ispralo.
Sag se farbam s Rolland farbama, i sjajne su, kosa mi tako "ozdravi" kad se pofarbam, uopće nije suha ni spaljena.
p.s. ne stavljam nikakve filtere za uv, jedino u regeneratoru od Nivee, za obojenu kosu.
Arianne
08.07.2005., 23:54
Mozes se ofarbati al ponesi sa sobom nesto za njegu kose da ti se nebi previse osusila od sunca i mora:)
kosu bojim svakih desetak-petnaest dana, samo izrast. kroz cijelu godinu. sjajna je i zdrava i pod suncem i pod kishom :D
koliko sam vidjela kod drugih zhena, shto se koristi jachi hidrogen (dakle svijetle boje i pramenovi) to su promjene i oshtecenja od sunca i mora veca.
xxGaladrielxx
09.07.2005., 12:22
lako vama smedjima. Moja crvena se ispere kod prvog uranjanja i budem onak, apsisala :(
istina, crvene su najnepostojanije.
xxGaladrielxx
09.07.2005., 12:28
magic kaže:
istina, crvene su najnepostojanije.
ma uzasno. Al ne smeta im sunce (mama mi je mahagonka al ona pliva sa svojom pundjom onak strogo pazeci da se ne smoci :D i sve je oke), no sol ju odmah ispere
xxGaladrielxx kaže:
ma uzasno. Al ne smeta im sunce (mama mi je mahagonka al ona pliva sa svojom pundjom onak strogo pazeci da se ne smoci :D i sve je oke), no sol ju odmah ispere imas dobra zastitna ulja od keune i jos nekih firmi...jednostavno ih stavis na kosu prije mora, pa ju stite od sunca i mora...sjecam se kad mi je jedna frizerka pricala da po ljeti pere kosu 2x mjesecno...ono natracka se s tim uljem kupa, opet natracka opet kupa i tako, skoro uopce ne pere kosu, a ulje cuva boju:top:
xxGaladrielxx
09.07.2005., 12:34
Natch kaže:
imas dobra zastitna ulja od keune i jos nekih firmi..
i kaj? onda se lagano frigam? :D
kajbrijes
09.07.2005., 12:39
meni je najbolje ljeti za kosu-kantariolovo ulje!!!:cerek: ima ga za kupit u dm-u i navodno u ljekarnama u nekim malim bocicama i po dosta nepovoljnoj cijeni,pa je najbolje napravit ga sam....al ne znam recept tocno,pa kopajte po netu..;)
xxGaladrielxx kaže:
i kaj? onda se lagano frigam? :D
ko' srdela!:lol: :lol: :lol:
xxGaladrielxx kaže:
i kaj? onda se lagano frigam? :D ma ulje ti stvori zastitni sloj na kosi, i onda se visak ispere u moru, a ostatak ju cuva od isusivanja i drzi boju:top:
A sva necistoca iz mora,sol i masnoca ostanu na vlasitu:misli:
Pa ja bi se rascesala do krvi.Da ne pricam kako to mora mirisati:rolleyes:
Ima blagih sampona,nije bed lagano oprat tjeme da zadise.
Emily,ja sam lani otvorila isti ovakav topic.POfarbala se u cokoladno smedju i samo se malo vise isprala.Ali nije se vidio izrast i osjecala sam se bolje.:)
Uz adekvatnu njegu,kosa se ne unisti puno preko ljeta.
Da ne otvaram novi topic...a kaj je sa šišanjem? imam kosu do pola leđa, sa dosta uništenim vrhovima ija bi to šišala čim se vratim iz Zg,ali kaj onda baš moram opet poslije ljeta? To će biti prekratko :( a sadašnja duljina mi je super... :tuzni:
e da..i planiram osvježit pramenove, zlaćani su,ali nema blajha u toj boji,jer je to bio uvjet da se dam u frizerkine ruke...
club delicious
11.07.2005., 22:04
Ošišaj barem malo. Ako ti je već malo uništena to će ti se samo pojačat. A ako kosu preko ljeta paziš i fino njeguješ, uopće se neće tako strašno osušit nio ispucat. Nosi kapu na plaži, obavezno.
Nikol Nikol
26.09.2005., 16:50
želim vratiti svoju svijetlosmeđu kosu, već imam popriličan izrast, al ostatak kose na kojem su plavi pramenovi mi ide na živce. postoji li neka tehnika (osim šišanja) kojom se mijenja farbica da ne moram čekati da kosa skroz naraste pa da je ošišam, a da se izrast ne dotakne?
ja sam vratila isto svoju prirodnu boju
farbala sam se u plavo,imala izrast 1,5cm,otisla do frizerke i rekla joj da me ofarba u moju prirodnu, plavo vise nije IN:o :D
to je bilo prije nekoliko mjeseci,stvarno je pogodila,razlika izmedu moje prirodne i ostatka kose zaista se ne primjeti...jako zadovoljna:cerek:
Patagonija
26.09.2005., 18:22
croft kaže:
plavo vise nije IN:o :D Plavo je uvijek IN :mad: :zubo: Kao i mala crna haljina :cerek: :D :D :D
Patagonija kaže:
Plavo je uvijek IN :mad: :zubo: Kao i mala crna haljina :cerek: :D :D :D
tak' je!:lux:
Patagonija
26.09.2005., 21:37
meg kaže:
A gle nam avatare :lol:
Nikol Nikol
27.09.2005., 10:15
croft kaže:
ja sam vratila isto svoju prirodnu boju
farbala sam se u plavo,imala izrast 1,5cm,otisla do frizerke i rekla joj da me ofarba u moju prirodnu, plavo vise nije IN:o :D
to je bilo prije nekoliko mjeseci,stvarno je pogodila,razlika izmedu moje prirodne i ostatka kose zaista se ne primjeti...jako zadovoljna:cerek:
strah me da mi ne uništi kosu il da mi se pranjem boja ne ispere pa ispadne neka siva nijansa :confused:
kaj ak je stvar u frizerki?
ma obojit ću se kud puklo da puklo :)
p.s. umjetne moje plavuše, drž te se, da mi kosa nije oštećena dugogodišnjim farbanjem, ostala bih uz vas :top:
Nikol Nikol kaže:
strah me da mi ne uništi kosu il da mi se pranjem boja ne ispere pa ispadne neka siva nijansa :confused:
ma obojit ću se kud puklo da puklo :)
p.s. umjetne moje plavuše, drž te se, da mi kosa nije oštećena dugogodišnjim farbanjem, ostala bih uz vas :top:
bojiš se da ti smeđa farba ne ošteti kosu nakon plave farbe? :rolleyes:
opcija 1) ako ćeš se farbat sama, kupi boju najsličniju svojoj prirodnoj (ne kolor šampon, nego farbu , i pofarbaj se. ne bi smjela izblijediti ako je dobro pofarbano, niti otići na sivo
opcija 2) otići frizerki i reći joj što da ti napravi
ako ti je kosa oštećena dugogodišnjim farbanjem, ne bi li bilo najpametnije prvo ošišati nekoliko cm (5-10) vrhova, pa tek onda farbati?
honey_b
27.09.2005., 15:17
ja bi' stavila pramenove i to na kapu jer ti tako sigurno neće farbati do korjena.
meg kaže:
nisam ni sumnjala da ce ovo proci bez tvog komentara :cool:
Nikol Nikol kaže:
prava frizerka ce ti sredit to,budi bez brige, neces biti siva
moja je nekih 25 min gledala moj izrast,pa se savjetovala sa ostalim frizerkama u salonu,pa pod lampu me stavila da vidi kakva mi je boja na svjetlosti,uff...:D :D
i kad sam bila gotova bila sam najprije sokirana,promjena je bila drasticna,bila sam druga ja...boja je bila skoro pa crna,kazem ja: jebote zeno pa nisam ja prirodna crnka!Ona ce na to da ce mi se isprat nakon nekoliko pranja,i s obzirom da cu uskoro na ljetovanje,sunce ce mi posvjetlit kosu...
tako je i bilo,vec nakon par pranja kosa mi je bila bas kao moja prirodna,i ostala je tako...
onda sam bila u jednom frizerskom u Zadru,zenska kaze da mi je super ova pogodila boju,i da mi se ne vidi razlika izmedu moje (tad jevec sigurno izraslo 2-3 cm)boje kose i ofarbane...
ne bi ti preporucila da se farbas sama,mozes napravit sranje...nek ti neko preporuci dobru frizerku
uf...koliko napisa...
Nikol Nikol
27.09.2005., 17:00
fala croft :w fala i ostalima
Postoji skidac boje...
Ali onda uzmi farbu kao sto je tova prirodna boja i ofarbaj se sa sest procenata hidrogena...
Reakal bih ti koju boju da uzmes ali ne znam koaj ti je nijansa kose....
mozes poslat sliku ako zelis da ti pomognem
Pusa
[QUOTE]tisina kaže:
[B]Postoji skidac boje...
..., da, ali ne za izbjeljenu kosu.
Najbolje bi ti bilo otici frizeru.
Ali ako se zelis sama zezati preporucam ti da uzmes neki preljev malo svjetliji od tvoje prirodne. Izbjeci ces onaj grozni kontrast, a izgledat ce ti kao da ti je kosa na moru malo posvjetlila. :)
Elektra
10.10.2005., 17:39
Dakle, jučer stavim cijelu farbu na kosu, sve natrackam kako spada i držim više od pol sata na glavi da bi se kako sam oprala kosu s ispiranjem isprala i sva farba. :confused:
I prije sam koristila, isti postupak i sve ok.
Danas ujutro kaže mi mama kako se sjetila da se kosa ne boji kad se ima menstruacija. E sad, zašto je to tako? Jel' znate i vi za to ili? Jer, meni je ovo stvarno prvi glas o tome.
Šta, tada hormoni podivljaju pa se ni pofarbat ne mogu kako spada? :zubo:
svadjalica
10.10.2005., 17:57
Elektra kaže:
Dakle, jučer stavim cijelu farbu na kosu, sve natrackam kako spada i držim više od pol sata na glavi da bi se kako sam oprala kosu s ispiranjem isprala i sva farba. :confused:
I prije sam koristila, isti postupak i sve ok.
Danas ujutro kaže mi mama kako se sjetila da se kosa ne boji kad se ima menstruacija. E sad, zašto je to tako? Jel' znate i vi za to ili? Jer, meni je ovo stvarno prvi glas o tome.
Šta, tada hormoni podivljaju pa se ni pofarbat ne mogu kako spada? :zubo:
Joj ja sam mislila da je to neki nepisani kodex medju zenama koji se podrazumjeva....
:D
Boja se ne prima kad imas mengu, to je jednostavno tako :D
mrkvich
10.10.2005., 18:22
meni se to isto desilo.
farbala za vrijeme menge i nista.
za vrijeme menge vise nis nit ne radim...jednom sam brijala noge i krvarila sam ko da mi noge imaju mengu:D samo bi se izranjavala...
Mrtva mrkva
10.10.2005., 18:25
Ja sam mislila da je to trac. Nikako ne vidim kakve bi veze mogla imati kemijska reakcija na krepanim dijelovima moje kose s ljustenjem sluznice nekog sasvim drugog organa?
Samo cekam da me netko krene uvjeravat da se ni nokti ne smiju lakirati za vrijeme mjesecnice. :rolleyes:
Ava Adore
10.10.2005., 18:26
Meni je to čak i frizerka rekla :D Ne radi pramenove onda, osim ako ti baš nije tako hitno :rolleyes: :D
Mrtva_mrkva kaže:
Ja sam mislila da je to trac. Nikako ne vidim kakve bi veze mogla imati kemijska reakcija na krepanim dijelovima moje kose s ljustenjem sluznice nekog sasvim drugog organa?
Pa i te stanice koje se ljuste su krepane. :D Sigurno se krepana kosa solidarizira s njima.
Mrtva mrkva
10.10.2005., 18:32
kem kaže:
Pa i te stanice koje se ljuste su krepane. :D Sigurno se krepana kosa solidarizira s njima. Aaaaaa :top:
Moram se podsjetit da ne radim peeling tih dana u mjesecu :zubo:
I ja sam to cula...KAo frizeru i zubaru se ne ide u ahm-onim danima.:zubo:
Zvuci mi kao pucka predaja besmislice a na to ne padam :bacasolprekoramena:
undercover
10.10.2005., 19:50
ja sam to cula za minival
farbam kosu dvaput mjesechno vec nekih 15 godina. bez odredjenog rasporeda. ponedjeljkom, srijedom, nedjeljom, kad je mladjak, pun mjesec, kad imam menstruaciju, kad imam ovulaciju, kad imam laringitis, depresiju, euforiju...
uglavnom, shvatili ste - nikad nisam uspjela povezati uspjeshnost ili neuspjeshnost farbanja ni sa chim.
crna_tigrica
10.10.2005., 21:23
Noemi kaže:
Zvuci mi kao pucka predaja besmislice a na to ne padam :bacasolprekoramena:
Potpisujem
kokakoka
10.10.2005., 21:52
magic kaže:
farbam kosu dvaput mjesechno vec nekih 15 godina. bez odredjenog rasporeda. ponedjeljkom, srijedom, nedjeljom, kad je mladjak, pun mjesec, kad imam menstruaciju, kad imam ovulaciju, kad imam laringitis, depresiju, euforiju...
uglavnom, shvatili ste - nikad nisam uspjela povezati uspjeshnost ili neuspjeshnost farbanja ni sa chim. :eek: :eek: :eek: ovo je stvarno perverzno!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.