PDA

View Full Version : Ortopedska pomagala

Goran83
27.05.2003., 13:35
bok

prije nekih 5 godina sam si kupil ortopedske uloske u privatnoj poliklinici u laginjinoj...ne sjecam se kolko sam platil, mislim negdje da je pregled bil 250 kn i ulosci 250 kn, znaci sveukupno 500 kunica...josh ih i dan danas imam...cura mi malo spustena stopala i nemarna je glede toga, u cipelama si vucara one stare uloske kaj su isli prek socijalnog, koma...

kakva je situacija u gradu s tim poliklinikama....dal me moze netko uputit u neku kaj je dobra i isplativa, osim ove u laginjinoj...kak se krecu cijene?

hvala

magic
27.05.2003., 13:37
Ukoliko vam ravna stopala ne uzrokuju smetnje, noshenje ulozhaka nema ama bash nikakvog efekta na vasha ravna stopala :)

lahor
27.05.2003., 21:05
magic kaže:
Ukoliko vam ravna stopala ne uzrokuju smetnje, noshenje ulozhaka nema ama bash nikakvog efekta na vasha ravna stopala :)

Potpisujem!
Nek cura malo vise hoda bosa, po plazi na moru, neka ide u prirodu gdje ima neravnina...ne valjda stalno hodati po tvrdom i ravnom asfaltu.

kisha
27.05.2003., 23:47
spuštena stopala se nakon dobivanja menzesa ne mogu više uispravit...tako kažu doktori...

E sad...ja sam ih naručivala u Rijeci....s time da mi je doktor uzimao otiske,i onda slao njima... vjerujem da oni rade i u Zagrebu....mogu ti se raspitati za ,pa ti javiti,al tek za 5-6-dana...

Inače da nema tih o.uložaka mene bi noge boljele jako jako.......
De

lahor
27.05.2003., 23:59
Neki ljudi zbog spustenih stopala mogu imati izrazite tegobe: bolovi u stopalima, listovima, koljenima, kukovima, kraljesnici. To se rjesava uloscima, ali oni bi se trebali raditi individualno. Ne dajte da vam prodaju nekakvo smece.

Ulosci ne mogu izlijeciti spustene svodove, mogu samo umjetno podupirati svodove i time poboljsati biomehanicke odnose.

Tila
28.05.2003., 00:16
kisha kaže:
spuštena stopala se nakon dobivanja menzesa ne mogu više uispravit...tako kažu doktori...

:confused: Svaki dan "učimo" nekaj novo!:confused:

lahor
28.05.2003., 00:33
Mozda je mislila na promjene u kostima vezane uz hormonalne promjene...
Iskreno, ne znam za to, ali znam da su na neke ortopedske bolesti djevojcice nakon menarhe prakticki imune (npr. epifizioliza glave bedrene kosti, ona pocne sklizati u odnosu na svoj vrat)

magic
28.05.2003., 11:34
Spushtena se stopala UOPCE NE MOGU ISPRAVITI. To je specifichnost gradje, kao i klempava uha.

Samo se kod osoba koje imaju smetnje, eventualno pomazhe noshenjem ulozhaka.

A ono prodavanje ulozhaka po djechjim vrticima chisti je lopovluk. Sva djeca, uglavnom, do 4-5 godina, pokazuju "spushteno" stopalo.

lahor
28.05.2003., 11:48
Magic, ja sam vec rekla da sumnjam kak si ti zapravo u RL medicinarka :D

Cak i u udzbeniku iz ortopedije pise da nosenje ulozaka nece poboljsati svodove, i da ih djeca ne trebaju nositi ako nemaju tegoba.
Mene su noge uzasno bolile kad su mi pokusali uvaliti te uloske kao klinki.

Nekome odgovara, nekome ne. Jednostavno :)

Winona
28.05.2003., 12:33
definitvno nije ulozak za tebe ako te boljelo. Ili nije bio adekvatno napravljen.

Naravno, to je promjena za stopalo, pa treba i nekih tjedan dana postepenog privikavanja. Ne odjednom nositi cijeli dan.

Suprug ima spustena stopala i nosi uloske godinama )Spreiz-Senk- Fuß), ovdje to nije neki luksuz, sve placa zdrastveno do dva para godisnje , kaze da je ovaj zadnji par, kad usporedi sve dosadasnje ( koji nam je napravio frend ortoped ) -
savrsen.

Boljeti ne smije ali pritisak mora biti, inace kao da ih ni ne nosis.

Osobno su mi cipele bez Fußbetta-a neudobne ( one koje su iznutra skorz ravne.

Ili gledam da kupim cipele koje vec to imaju ili dam napraviti par pelotta za srednji dio stopala.

kisha
02.06.2003., 00:01
Tila kaže:
:confused: Svaki dan "učimo" nekaj novo!:confused:

Pa kad sam još u osnovnoj školi išla na pregled radi ravnih stopala,onda je prvo pitanje koje mi je dr. postavio bilo je sam li već dobila menzes...i kako jesam...odgovorio je da se tu više ništa ne može,jer da nakon toga se stopala više ne mogu ispraviti...:rolleyes: ..ono vježbama i to...pa mi je odmah propisao uloške.....a sad je li to istina ili ne,nemam pojma...

Miichelle
14.05.2009., 20:24
molim jedan info
imam odobrenu godišnju doznaku za pelene za odrasle (za svoju baku)
s obzirom da svaka tri mjeseca moram po novu tromjesečnu doznaku (koja se izdaje na temelju ove godišnje) prema kojoj mi odobravaju određenu količinu pelena za to razdoblje, to sam isto pokušala danas podići kod njene doktorice, međutim dobila sam figu jerbo je navodno novim pravilnikom hzzo-a utvrđeno da nije dovoljno da dijagnozu napiše doktor opće prakse, već isključivo specijalist.
s obzirom da je baka nepokretna i ne mogu nikako s njom do specijaliste, molim info ako netko ima iskustva da li je istina ovo što mi je doktorica rekla, jerbo sam kod prijašnjeg doktora opće prakse to bez greške obavljala na temelju dijagnoze koju je on odradio bez ikakvog specijaliste??
dakle, treba li zaista po novome za odobrenje pelena, uložaka i elastičnih gačica isključivo dijagnoza/nalaz specijaliste ili je dovoljno da doktor opće prakse ispiše doznaku i da se tako uputi na povjerenstvo hzzo-a??

Jarmille
11.10.2010., 17:25
Pozdrav svima!

Prije 6 mjeseci sam operirala kuk i pokušavam naći stepenicu za ulazak u tuš-kabinu ( povišena, cca 40 cm ), ali bezuspješno.