PDA

View Full Version : Teletext na TV kartici

Frki
27.05.2003., 16:01
Imam Winfastovu tv karticu,ali nemam teletext. Na daljinskom imam opciju teletexta,ali mi ne radi. Na kutiji od kartice mi pise Teletext onboard(optional). Da li netko zna sto to znaci?? :confused: :confused:
Pomislio sam mozda trebam instalirat dodatni program za teletext,ali ga na cd-u nisam pronasao,a ni na stranici proizvodjaca. Da li znate gdje se tp moze naci??

miST
27.05.2003., 16:38
Potraži na internetu ima li tvoj model teletext. To "Optional" znači da postoje modeli koji to imaju, ali i oni koji nemaju. Pretpostavljam da je to neki hardwerski dio (čip) koji mora (a i ne mora - zavisi) biti ugrađen na kartici da bi imao teletext

butters
27.05.2003., 19:48
Link za TV - tuner software (http://ruel.net/pc/tv.tuner.generic.and.other.software.htm#links)

Bilo bi dobro da probas ATV 2000, mislim da je u pitanju najbolji generički program za TV tjunere.. Naravno, ima u sebi i podrašku za teletext, a zanimljivo je da mu je opseg frekvencija koje možeš pretraživati tako velik da može da "hvata" i FM talase, pa je moguće slušati radio i na karticama koje nemaju podršku za FM :top:

Pri dnu strane imaš i linkove za Teletext programe:
TELETEXT SOFTWARE & LINKS

Cebra Teletext software for Video Highway Xtreme, Fly Video, MagicTView, AverMedia TV-Phone, Intervision 560, WV 601, Legato TV Vision, MM100PCTV, PixelView PlayTV, TV Max
Simon Dawes' VT Plus 32 teletext usage information for WinTV (ItsLifeJim)
Meldrum recommendation for WinTV and also notes on VT Plus software
Teletext software for TVPhone, TVCapture, TVPhone98, TVCapture98, TVStudio, TVCam, TVCam98, AVer FunTV
Antonio Manara Rossini's TeleText Applicazioni (Italy)
Teletext software for ELSAT Teletext, Harwood ProTEL, Vector VTEX PC, PTS-VideotextManager
Richard Murray's Teletext program for Ground Control, Octopus, Morley teletext receivers
AJ Donald's method for reproducing teletext on PC
ROBinfoTEXT's general Teletext links

Nisi naveo precizne podatke o kartici, pa je teško govoriti o njenim karakteristikama :D

E da, ako voliš češki jezik - još jedan dobar link (http://www.tvfreak.cz/dekod/dekod.shtml)