View Full Version : zvaka
e sjela sam na zvaku u prokleti tube, i to u bijelim hlacama
jel zna netko kak da to skinem??
help plsss
aceton??
neznam fakat neznam
ima li kakva bolja ideja?
mozda da operem na 100 pa se skuha i nestane?
ajde daj help plsss cure
cim musko nesto kaze odmah mu se ne vjeruje :)
ja sam uklanjao zvaku s traperica pomocu acetona s kojim se uklanja lak za nokte, i sve je super ispalo bez ikakvih tragova
mozda je to malo prejako za bijele hlace, to ne znam, morat ces ipak pricekati neku "kokosku" da ti na to odgovori
da se žvaka može skinuti ako se dotični dio zamrzne :confused:
žvaka bi se trebala stvrdnuti i moći skinuti
no stvarno to nikad nisam radila pa ne znam iz prve ruke
Zvaka se s odjece uklanja tako da se preko zvake stavi novinski papir i onda se glaca preko toga dok se zvaka ne skine u potpunosti.Ali kod tebe su u pitanju bijele hlace pa ne znam hoce li ti ostati fleke od novinskog papira.Sretno!:)
mala_slatka
28.05.2003., 05:54
Dina kaže:
Zvaka se s odjece uklanja tako da se preko zvake stavi novinski papir i onda se glaca preko toga dok se zvaka ne skine u potpunosti.Ali kod tebe su u pitanju bijele hlace pa ne znam hoce li ti ostati fleke od novinskog papira.Sretno!:) no,nikako ,tako se skida vosak :rolleyes: a zvaka kockom leda ,trljti dok ne stvrdne se i sama ce da otpadne
provjereno kockica leda i hladi
Isprobano na Juniorovoj odjeci:
- kocka leda
- ako shtogod ostane, na manje osjetljivim predmetima protrljati denaturiranim benzinom (kupuje se u ljekarnama)
- na osjetljivim predmetima - odnijeti u kemijsku chistionu, naprave to u tren, ostavish lovu za kavu :)
just Sandy
28.05.2003., 09:42
jao, drage žene, koje ste vi divno vrelo znanja i savjeta! :)
(ovo sa smrzavanjem kaogume sam i sama znala, ali ono, baš mi je došlo nekako milo kako si mi tu fino pomažemo savjetima, pa sam morala komentirati...:))
Meni to sa smrzavanjem nije upalilo. Pa sam ih namocila u kipucu vodu (valjda je otporan materijal) i onda se gospodichna zhvaka sama rastopila i sisla.
imala isti problem..doduše bile su bež hlače..strpala ih u frizer i nakon sat dva izvadila i odlijepila žvaku..kasnije u pranje i sve :top:
Dina kaže:
Zvaka se s odjece uklanja tako da se preko zvake stavi novinski papir i onda se glaca preko toga dok se zvaka ne skine u potpunosti.Ali kod tebe su u pitanju bijele hlace pa ne znam hoce li ti ostati fleke od novinskog papira.Sretno!:)
Ja sam ovo napravila..
Samo su mi onda ostala slova s novima na hlačama (čak nisu bile niti bijele nego traperice), al riješila sam se tih slova pranjem :D
Zaključak: koristi novinski papir (il barem nesto slično) koji je skroz bijel.
Blue1986
28.05.2003., 11:45
hmmm , ja sam skinula zvaku tako da sam oprala hlace u perilici i to ne na visokoj temperaturi nego na 40 stupnjeva i sislo samo od sebe...... puno jednostavnije od leda i kaj ja znam cega sve ne.....
LaPerla
28.05.2003., 18:16
Provjereno 100% kocka leda i trljas povrsinu gdje se zvaka razljepila;)
super puno vam hvala
sada cu ja probati to s ledom pa da vidim jel ide ili ne...uff uff
Ima u DMu neka mala flašica na kojoj piše da specijalno skida vosak i kaugume (imaju i druge vrste za druge mrlje), jedino zaboravila kak se zove, mislim da je Dr...nešto
Ja sam tako skinula kaugumu s crne košulje, a još uvijek je crna;)
bok
update:
1. kaugumu sam onak seljacki strgala ali je ostalo izmedu rebarca na hlacama
to sam onda isla peglati preko papira ali nis nije pomoglo
i onda sam metnula hlace u masinu i nema mrlje!!!
sada ja jako happy jer imam opet bijele hlace
koje namjeravam obuc sutra!!!
puno vam hvala curke!!!! i deckasi :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.