View Full Version : Kiropraktika
Ok. Prekjucer navecer za vrijeme tusiranja ustanovila sam da mi je umrtvljen osjet lijeve noge. Odvezoh se na hitnu (nije nista bolilo ali sam se uzasno preplasila) i oni ustanove da su mi kraljesci pritisli neke zivce i da radi toga ne osjecam djelove tjela. Yey. :D Naravno, uputnice za pretrage, od magnetske do cta itd.
Pa sam jucer odlucila otici kiroprakticaru (provjereno dobar).
Malo je lud :eek: onako na prvi pogled, ali...osim inicijalnog soka ( a da na spominjem strah od trajnog sakacenja radi puknuca prsljenova prilikom tretmana) i ocajne boli dok me mesario, nakon sto sam izasla van iz sobe, imala sam osjecaj da mi je netko kupio novu kraljesnicu (ma nije sad idealno, moram jos danas!). A nogu sam odmah pocela osjecati. I pocela sam se spontano drzati ravno. A s tim imam problema vec brdo vremena.
Ugl. zanima me ako netko ima kakvih iskustava sa kiropraktikom (dobrih i losih)...prednosti, mane...ukratko...
:)
Nemam osobnih iskustava s kiroprakticarima, a cisto sumnjam da cu ih i imati.
Naime, to sto oni rade je vrlo rizicno, zahtjeva jako puno znanja i iskustva i nikako se ne treba dati svakome u ruke. Mene je strah dati se bilo kome u ruke jer znam koliko su osjetljive te strukture po kojima oni prckaju.
Nadalje, rjesenje koje si dobila je samo trenutacno. Pitanje je vremena kada ce se polozaj diskova opet poremetiti i tebi ce se ponoviti ista situacija. Jedino rjesenje je da ojacas ledjne misice jer ce to koliko-toliko prevenirati buduce epizode neuroloskih ispada.
jimmy jazz
28.05.2003., 13:08
uh! pod hitno sport, Yoga..buduci da si josh mlada osoba, a vec ti se to desilo, znaci da moras pod hitno nesto promijeniti u svojem gradjenju/rushenju tjela, vishe gibanja, plivanja, i of course, Yoga..kraljeznicu si izgradjujemo i unistavamo sami...a ako Yoga, onda s pocetka oprezno lagano...
i ne samo ledjne misice nego i trbusnjake-ono sto nose trbusni misici odterecuje kraljeznicu. sto slabiji trbusni, to vishe kraljeznica nosi; zapravo prvo trbusne razviti a onda i ledjne, koje za razvoj moras opteretiti, a sad bas i nemres zbog kraljzenjaka.
i puno srece u otvaranju kraljeznog kanala!
Yoga je super za kraljeznicu! Nesto ces morati uciniti jer ce ti se inace stanje pogorsavati. Ja isto imam problem s kraljesnicom (koje li ironije:D ), ali puno vjezbam pa nema takvih epizoda (doduse, ja nikad nisam imala ispad osjeta ili motorike, samo strahovite bolove).
Ukoliko nemas bolove, sloodno kreni s laganim vjezbama. Ja ne bih preporucila trbusnjake za pocetak, vec bas vjezbe za ledja. Trbusnjake tek kasnije, i to ne one klasicne.
jimmy jazz
28.05.2003., 19:13
vjezbe za ledja samo uz strucni nadzor! pa vidis da su joj se kraljeznjaci poshamerili!?
naravno ne klasicne vjezbe za trbusnjake, nego vjezbe iz Yoge, a tam ih fala bogu ima dosta.
da, lahor, kaj se tice rizicnosti te kiropraktike...covjek je cini mi se jedan od (ako ne I ) najstarijih u Hr koji to rade. malo je excentrican, ali ok. iako, moram vam priznati da mi jucerasnje olaksanje danas vise i nije bas takvo...nekako ju "osjecam", i to prepotencirano (kraljesnicu).
Sto se yoge tice...hm, nisam bas za to, vjezbala sam TaiChi neko vrijeme, odlicno mi je bilo, ali je onda Jasminko (nas trener) poceo ici u De pa je sve postalo neredovito pa sam prekinula s tim.
A, te vjezbe za kraljeznicu, ima nekakav handbook o tome or what? Mislim, ziher ima propisanih vjezbi...gdje da ih nadjem?
jimmy jazz
28.05.2003., 19:24
dr., strucni fizioterapeut zna vjezbe za kraljeznicu.
ima knjiga, nazalost neznam ni jednu na hrvatskom, pogledat u algoritmu.
no najbolje vjezbe za kraljeznicu ima Yoga...Tai Chi, ok, za neke stvari, zasto ne, al dok dostignes taj nivo da se Tai Chiom odrzish zdravom treba se puno stvari promijeniti i odreknuti. Yoga je jaca i jednostavnija, direktna.
a kod kojeg si bila? ak nije tajna
ja imam samo pozitivna iskustva
namjestio mi je zglob sake. a prije toga sam iso na razne terapije i nkad mi od ni jedne nije bilo bolje i pomogo mi je oko koljena tak da sad kod opterecenja nemam bolove kao prije
KIROPRAKTIKA :top: :top: :top: :top:
jimmy kaže:
dr., strucni fizioterapeut zna vjezbe za kraljeznicu.
I knew that!!!!!:o :D
Ma ne da mi se to...zapravo, prilicno sam ljena za svoje tijelo...a jos imam i reumatoidni artritis...definitly bih trebala nesto uciniti.
Iako, zdravo se hranim (more or less), puno se krecem, corim na okej krevetu...dr. strucni velis, a? Da.....definitly bi trebala...
:)
Darin, da nisi mozda bila kod Pavlovica ? :D :D :D
U principu ne mozes puno pogrijesiti s navedenim vjezbama za ledja, a ukoliko ti se bol pocne pojacavati prilikom vjezbanja onda stani. Mozda je najbolje da ti ih netko prije pokaze, iz knjiga se moze i krivo raditi, a nitko te ne moze ispraviti.
Nisu se kraljesci posemerili, vec vjerojatno ima protruziju diska. Bitno je da ti se nije gubio osjet na unutrasnjoj strani nogu i u genitourinarnom podrucju jer to moze biti jako opasno.
Gotovo sam sigurna da ce te doktor poslati na fizioterapiju, a oni tamo ce ti sigurno pokazati kako se rade razne vjezbe. S obzirom da je problematika dosta slozena zbog RA ne bih bas preporucila svaku fizikalnu terapiju u Zg. Kuda si do sada isla i da li si uopce isla?
Moras se pokrenuti, najozbiljnije!
ne, nisam bas cula neke super podatke o njemu!:D
Isla sam kod Pajdukovica, na Jaruunu. je tip malo lud, ali je fakat dobar. znam masu ljudi koji idu kod njega i svi imaju samo okej iskustva. uostalom, napisah u uvodnom postu da je tip jedan (ako ne i naj) od prvih kiro-stuff-covjeka u Hr.
Iako, malo me boli kraljesnica danas...:eek: ne znam u cem je stvar...:confused: definitly idem na magnetsku...
Solaris
30.05.2003., 18:06
lahor kaže:
Nemam osobnih iskustava s kiroprakticarima, a cisto sumnjam da cu ih i imati.
Naime, to sto oni rade je vrlo rizicno, zahtjeva jako puno znanja i iskustva i nikako se ne treba dati svakome u ruke. Mene je strah dati se bilo kome u ruke jer znam koliko su osjetljive te strukture po kojima oni prckaju.
Nadalje, rjesenje koje si dobila je samo trenutacno. Pitanje je vremena kada ce se polozaj diskova opet poremetiti i tebi ce se ponoviti ista situacija. Jedino rjesenje je da ojacas ledjne misice jer ce to koliko-toliko prevenirati buduce epizode neuroloskih ispada.
Pa kiropraktičari nisu neki šarlatani koji su kiropraktiku učili na sajmu, nego dr.med, i za to su se školovali dugo, dugo.
tako da ne vjerujem da bi mogli nekome naštetiti, mogu samo pomoći.
Naravno, u stanjima kada kiropraktika nije indicirana, kiropraktičari će to prepoznati i neće ništa (radikalno) raditi.
za kiropraktiku :top: :s
I, da slažem se da treba ojačati i mišiće, bez toga je rješenje samo polovično. :)
I darin, samo nastavi s Tai Chiem, ako ti to ne stvara probleme
;):)
Solaris kaže:
Pa kiropraktičari nisu neki šarlatani koji su kiropraktiku učili na sajmu, nego dr.med, i za to su se školovali dugo, dugo.
tako da ne vjerujem da bi mogli nekome naštetiti, mogu samo pomoći.
;):)
Kiropraktika u Hrvatskoj nije nicime regulirana i njome se moze baviti bilo tko. Kiroprakticari nisu dr. med., u nas nema formalnog skolovanja za kiroprakticara, a u SAD oni idu na studij kiropraktike, ali jos uvijek nisu doktori medicine, nego doktori kiropraktike sto uopce nije isto.
Kiropraktika moze nastetiti itekako. Nisam jednom pronasla u knjigama kiroprakticarske zahvate kao uzrok nekog poremecaja. Npr., kiroprakticarski zahvat moze uzrokovati CVI - mozdani udar u nekim slucajevima. Tako da nije uopce bezopasno.
Mene prvu zanimaju metode manualne medicine jer se zelim time baviti jednog dana, ali nije za svakoga i u svakoj prilici!
bloody sailor moon
01.06.2003., 11:41
hmm... ja imam skoLiozu, i starci me staLo vuku po tim kiropraktičarima, već oko 10 godina, aLi nikakvog poboLjšanja nema.... istina, moram i ja maLo vježbati, i barem pokušavati se držati uspravno, aL mi se neda :cool:
jimmy jazz
01.06.2003., 13:49
a darin, mozda je ipak ovo nekaj za tebe: :)
http://www.medical-yoga.com/
lahor kaže:
Kiropraktika u Hrvatskoj nije nicime regulirana i njome se moze baviti bilo tko. Kiroprakticari nisu dr. med., u nas nema formalnog skolovanja za kiroprakticara, a u SAD oni idu na studij kiropraktike, ali jos uvijek nisu doktori medicine, nego doktori kiropraktike sto uopce nije isto.
Kiropraktika moze nastetiti itekako. Nisam jednom pronasla u knjigama kiroprakticarske zahvate kao uzrok nekog poremecaja. Npr., kiroprakticarski zahvat moze uzrokovati CVI - mozdani udar u nekim slucajevima. Tako da nije uopce bezopasno.
Mene prvu zanimaju metode manualne medicine jer se zelim time baviti jednog dana, ali nije za svakoga i u svakoj prilici!
Moždani udar nakon tretmana kiropraktičara
25.02.2002. Na 27. internacionalnoj konferenciji koju je održala The American Stroke Association izneseni su podaci iz studije koja je povezala nastanak 158 moždanih udara s disekcijom cervikalnih arterija.
Disekcija vratnih arterija je bila uzrokovana traumom u 98 pacijenata (63%), a od tog broja njih 38 (39%) ozljedu je zaradilo tijekom kiropraktičarske manipulacije vrata. Kod ostalih pacijenata su ti traumatski događaji uključivali vožnju automobila unatrag, igranje golfa, ličenje stropa, itd.
˝Vratne arterije su jako podložne disekciji, a posebno vertebralne aretrije zbog njihovog zavojitog tijeka koji prati kralježnicu˝, izjavio je Dr. John W. Norris voditelj istraživanja. Od 38 kiropraktičarskih pacijenata s disekcijom 30 je imalo disekciju vertebralne, a 8 disekciju karotidne arterije.
U izjavi Dr. Norris dalje navodi kako je sve više dokaza da je disekcija vratnih arterija najčešći uzrok ishemičnog moždanog inzulta kod osoba mlađih od 45 godina. Disekcija može biti spontana ali trauma često ostaje previđena kao uzrok disekcije.
Studija je pokazala da je kiropraktičarska manipulacija vrata bila uzrok disekcije u 24% slučajeva kod osoba mlađih od 45 godina.
Reference: Reuters Health Information 2002.
bloody sailor moon kaže:
hmm... ja imam skoLiozu, i starci me staLo vuku po tim kiropraktičarima, već oko 10 godina, aLi nikakvog poboLjšanja nema.... istina, moram i ja maLo vježbati, i barem pokušavati se držati uspravno, aL mi se neda :cool:
Ne znam o koliko se stupnjeva radi i kakva je skolioza, ali najbolji hrvatski strucnjak za to je dr. Kovac u KB Dubrava. Jedan od rijetkih ortopeda kojima bih se ja dala "pod noz" uvijek ako bi postojala potreba.
BTW, nema sanse da se kiropraktikom izlijecis od skolioze, a ni vjezbanje te ne moze izlijeciti. To je samo dodatna metoda u slucaju skolioza.
bloody sailor moon
01.06.2003., 19:16
a neznam...... ma meni još ima pomoći, a ma bo
Nisam ni rekla da nema. Ali, skolioze se lijece ortozama ili operacijom. Neke se samo drze pod kontrolom uz bavljenje sportom.
Ma daj vilko, sad si me fakat ubio.
Ljudi, ja vam vjerujem. apsolutni maximum pametnih savjeta. smislenih. govorim sama sebi da se pokrenem. govorim si to vec par godina. od pocetka onog RA uzhasa koji imam.
inace bloody, i ja imam skoliozu. i kifozu pritom. nasrecu, ne izgledam ko Hunchback. za to bi mi jos bila potrebna lordoza. :D
Cek malo, to za Dubravu, mogu li ja traziti od dr.op.p. da mi da uputnicu za to sve i da odem u Dubravu?
Mozes, samo ne znam kako idu formalnosti. Pitaj svog lijecnika.
Imas li ti svog fizijatra-reumatologa koji te vodi zbog RA? Ima jedan na Rebru koji je meni zgodan :D Oni su isto kompetentni za ovakve tegobe koje opisujes.
darin kaže:
Ma daj vilko, sad si me fakat ubio.
Ljudi, ja vam vjerujem. apsolutni maximum pametnih savjeta. smislenih. govorim sama sebi da se pokrenem. govorim si to vec par godina. od pocetka onog RA uzhasa koji imam.
inace bloody, i ja imam skoliozu. i kifozu pritom. nasrecu, ne izgledam ko Hunchback. za to bi mi jos bila potrebna lordoza. :D
Cek malo, to za Dubravu, mogu li ja traziti od dr.op.p. da mi da uputnicu za to sve i da odem u Dubravu?
Najbolji pristuk kada je kicma u pitanju je uvijek "najbolji doktor"
Doktor opce prakse kao i mnogi koji su prosli kroz slicne probleme ,
najbolje mogu dati savjet i iskustvo koje su oni imali.
Najvaznije je CT i onda ako je potreban MRI.Niti svaka osoba sa istom dijagnozom ima isti problem, kao i moze bolje ili losije podnesti.
Isto zavisi o predhodnom zdravlju ,povredama kao i koliko smo u
zivotu radili i imali povredu ,kao i godine igraju ulogu.
Ja sam prosao Laminectomy na L5/S1 , nikada vise se nisam mogao nagnuti naprijed i uvijek sam bio u bolovima ,uvijek sam morao savijati koljena da sam mogao ista podici sa poda ili sa niskoga.
Ali operacija je bila 33 godine unatrag, sada sa 61 godinom ne mogu hodati (imam suzenje nervnog kanala, sa nodle i L4/L5 i
L2//L3 su mi diskovi kalapsali, kao i izrasline na kraljeznici.
Bilo bi mi lakse na engleski opisati, ali razumijete ce .
Tri vodeca Neurologista, isto misljenje. Drzao sam do sada , 30/5/03, sam konacno trazio da idem na operaciju, moram cekati 2 mjeseca.
Sanse su 50%, da ce mi se popraviti hodanje, ledna bol ce ostati ista i veca radi nove operacije ,koja mora biti ponovo Laminectomy,
Isto sanse su da mogu ostati paraliziran, jer su mi nervi i tissue sa godinama posle operacije povredene.
Isto drvenilo koje imam sada ce ostati ,jer to je vec unisteno.
Ali moja situacija je teza ,jer ja sam godina imao probleme,kao i u mojim godinama sada vecinom skoro svaka osoba ima problem sa "osterithis", ali samo trecina ce imati problem i bolove.
Ima na plivi Pitanja i odgovori pa cu staviti LINK,
Zelim vam svima srecu , ne zaboravite krecite se i vjezbajte umjereno dok mozete, moja supruga 66 godine stara, ima na 5 mjesta problem sa ledima i ima 2 kerve u kicmi ,ali hoda svaki dan 4-5 km....jer kako se kaze koristi ili ces izgubiti,( misli se na kretanje).
http://www.plivazdravlje.hr/?section=qa2&qa=14
Kao i u svemu drugome, i kod kiropraktike moraš paziti kome se davaš u ruke. Inače, sama kriopraktika, iako izgleda malo zastrašujuće, je prilično korisna. Nažalost, zbog nekih neodgovornih pojedinaca, u javnosti se stvorilo poprilično negativno mišljenje, iako se radi o 'alternativnoj medicini' priznatoj od strane 'klasične medicine'.
Ja imam samo pozitivna iskustva. Trenutačno oslobađanje boli izazvane uklještenjem mišića u pršljenove, i živaca u mišiće.
Dakle, bila sam kod kiroprakticara. Nakon prvobitne panike koja me je obuzela zbog svakavih prica o svakavim kiroprakticarima nastupilo je odusevljenje. Tip je skolovan za to, nista ne boli (tretman je bezbolan), a i bolje mi je. Jupi!!!
samo trenutno ti je bolje, no..kiropraktika je ništa drugo nego stvaranje ovisnosti o daljnjim kiropraktičarskim 'tretmanima', koliko god to sad ružno zvučalo, no istinito, dakle, prije posezanja za tom vrstom pomoći, preporučljivo je jedno dobro informiranje po toj temi bez obzira što će sad stručnjaci kiropraktike graknuti
:ziba:
Ja sam prije 3-4 godine uklijestila jedan kraljezak. Boli za pop*****, nisam mogla sjediti duze od 10 minuta, ni lezati...uzas! Na preporuku kolegice odem kod kiroprakticara ("normalni" lijecnik opce prakse koji se usput bavi i kiropraktikom). Za dvije minute otkrio je problem, "namjestio" kraljezak i sve je bilo ok.
Daklem, ako nije neki sarlatan u pitanju, vrlo vjerojatno ce pomoci.
kem kaže:
Ja sam prije 3-4 godine uklijestila jedan kraljezak. Boli za pop*****, nisam mogla sjediti duze od 10 minuta, ni lezati...uzas! Na preporuku kolegice odem kod kiroprakticara ("normalni" lijecnik opce prakse koji se usput bavi i kiropraktikom). Za dvije minute otkrio je problem, "namjestio" kraljezak i sve je bilo ok.
Daklem, ako nije neki sarlatan u pitanju, vrlo vjerojatno ce pomoci.
E da sam takovoga znao ne bi imao 2 laminectomy operacije i proveo u bolovima 33 godine. i nastavljam isto.
Vidio sam ih i najboljih i osrednjih specijalizirani iz Amerike.
Za zdravu osobu kojoj nije nista Neurolodikli krivo sa kicmom je u redu da posjeti . Ja sam imao 300 posjeta sa par razlicita i znadem da za mene bolesnoga nije radilo, i svaki posteni kiropraktor ce to i sam kazati.
Jedni da ne trose svoje ruke imaju mali kao okidac pa se prosecu kroz kicmu gore dolje i kazu vidimo se za tjedan dana...zaboravi na takove.
Drugi uzimaju metod manipulacije /pregibanja tijela, moze biti i opasno ako kiropraktor nije dobar.
Znade se za slucajeve da su kiropraktori izazvali povrede kao i sa krivom manipulacijom, izljev krvi u mozak.
U slucaju kada imate zapaljenje/ imflamesen , nije preporucljiv tritment , nego odmor i prema situaciji ledni oblogi ili u nekim slucajevima topli oblog "a nikako manipulacija".
Veoma rijetko se dogodi kao gore opisano od kem,
da je u stanju samo tako pomoci ,to je bio jedan slucaj od stotine.
kiropraktori vole manipulirati i okretati tijelo i onda naravno cuje se puskanje hrskavica i oni kazu ,sada je na mijestu ,ali trebate doci ponovo da odrzimo dobar balanc.
I ja cu primiti osobu i okretati i savijati i isto ce pucketati ,jer to je normalno.
Probajte sami nakon citanja ili uz komputer ako ste sjedjeli duze ,boljeti ce vas vjerojatno kraljeznica/ustvari vise misici i tetive...i ako se protegnete ,osjetiti cete pucketanje /pogotovo ako ste stariji/ i olaksati cete si pritisak na vratu ili ledjima.
Najbolji kiropraktor kojega sam posjecivao nije me niti moga ili se usudio tvistati/manipulirati radi operacije. nego je malo mi olaksao sa koncetriranjem na misice i tetive, i on sam je kazao da mi ne moze pomoci.
Zakljucak ,ako ste zdravi , zasto ne posjetite ,ali isto mozete postici ,ako i sami drzite postur tijela pravilno ,sta se odnosi i na sjedenje uz komuter, redovite vijezbe svaki dan ,koje ne moraju biti neke teske nego da toniraju vase misice ,jer ponovo ,vecina bolova je od soft tissue...to jest misici i tetive.
A ako imate stvarno bol koji ne prolazi ,prvo doktor pa ako je vec dulje vrijemena i ne prolazi Xray i onda dalje ...ali ne naturopat ili massaga ili kiropraktor.
Ukoliko ste istegli misic ili tetive oni trebaju svije vrijeme, i sami se izljece/oporave...znak da nas boli je da nam kaze da je nesto krivo.
Najbolje je gledati spreciti, ali ako imate neuroloski problem ni u kojem slucaju , naturopat ili kireprakticar...bacen novac ,i jes mozeta zavrsiti na gorjem.
Ovo je iskustvo od oko 300 posjeta i 33 godine bolova i dvije
lumbarne operacije. Ja i sada imam problem na 4 kraljeznika na
vratu i na fizio ne mogu nista, jer su neurologikli diskovi degenerirali i pritiscu nerve/zivce ,i to nema kiropractora ili bilo koga da moze "pomaknuti".
P.S. kiropraktor koji je bio najbolji kada ja pao sa konja, nije ga lijecio njegov kolega nego je isao Neurologistu odmah...da li vam to kaze nasto????
pozdrav,
:) ;) :cool:
Ja stvarno volim manualne metode, ali ne bih se dala kiropraktičaru ni za živu glavu. Manipulacije mogu biti jako opasne.
Neke od manualnih metoda znam, neke planiram naučiti, ali većinu manipulacija nikad neću raditi jer jednostavno postoje bolji i manje agresivni načini tretmana.
Prvi Vozač
17.06.2004., 12:17
ovisi o kiropraktičaru, sama kiropraktika za sebe je fenomenalna stvar. Samo što ih ima svakakvih, kao i svih drugih ljudi u profesijama. Isto tako i obični doktori znaju ozlijediti ljude, često u nepovrat. Meni nisu mogli pomoći oko banalnog problema, i moj me kiropraktičar spasio. Samo što se on ne ograničava na kiropraktiku. Glupo je ograničavati se samo na medicinu, samo na kiropkraktiku, ili na ostale pojedine metode liječenja. Naravno, treba prepoznat pravog, i imati sreće. Bio sam prije kod nekog drugog kiropraktičara, koji je radio kao na traci - "lomio " kosti za pet minuta i ciao.
Aragorn
08.08.2004., 09:58
Evo ga ovak! Bio sam (idem kod jednog) prvih mjesec dana jedno 3-4 puta, sad jednom u 3 mjeseca. Moram priznati da me tip namjestio i još mi dao vježbe istezanaj za doma...
E sad, zakaj mu vjerujem? Uhvatila me križa dvaput - zadnji put je bilo grdo no to mi je valjda genetski - stara ima isti problem kao i deda :rolleyes: Poslikao ja to i nalaz uredan - sve pet :confused: Pa čovječe kak je sve pet ak ja osjećam da nije??
I tak, odem ja kod kiropraktičara. Čovjek nije htio ništa raditi dok nije pogledao slike , a onda, kad ih je pogledao, dao mi je čisto logično objašnjenje mog problema. Uz to je još i crtežima uz snimke objasni o čemu se radi i zašto je vjerojatno došlo do toga.....
Sam tretman je totalno bezbolan, a i sam sam primjetio "promjene"....
dakle, da za kiropraktiku ali paziti gdje i kod koga.
Kod Pavlovića me ebi vidjeli :D
Adelaide,
Australija ...channel 7, Today Tonight report.
Po cijeloj australiji bilo je mnogo zaljenja na" nasilne kiropractore".
Channel 7, je po cijeloj Australio poslao "svoje bolesnike", zdrave mlade osobe kao i osrednje sa malo osteroze, svi su imali ugradjene kamere kao i snimanje konverzacije.
Skoro svi ti optuzeni "karopraktori", su uzimali x-ray slike/jedan nacin za zaradjivanje?/svaki pacijent je bio kazan da ce trebati dvije godisnje lijecenje , sa uvjerivanjem da ako se ne lijece da ce zavrsiti u invalidskim kolicima".
Isto im je "kiroprakticar" kazao da zato sta je to mnogo posjeta da ih treba vidjeti i unaprijed organizirati njihove posjete da trebaju platiti unaprijet za posjete i neka to srede sa sekretaricom, jer ako plate unaprijed da ce zastedjeti oko 40%.
Trazena svota za taj unaprijed lijecenja se je kretala izmedju $3.000-5.000 i cak su sekretarice imale pripremljene formulare za Banku za posuditi novac.
Eto to je etika i istina o Kiroprakticirima.
Svi koji su bili kod tih "SPECIJALISTA", imali su pregled poslije kod "nezavisnih "Kiropracticira kao i ortopedik i neurologista specijalista .
Samo da bi bili kazani da nije sa njima nista krivo ili u najgorjem slucaju da trebaju samo tri tjedna odmor da im se bolna ledja sama naturalno oporavi.
Pisao sam prije koliko sam ja potrosio na sve "naturalne lijekove kao i specijaliste samo da nisam nista postigao".
Eto sam sam imao prije 10 tjedna Laminektomy...za koju sam bio kazan da su posibiliti samo 50% da cu biti bolje da mogu hodati,trebao sam dva levela L5-L4 & L4-L3 ali isto upozoren da sa obzirom da sam vec imao laminectomy na L5/S1...1972....da se moze i veoma mnogo pogorsati....imao sam ovaj puta kanalno suzenje , kao i dva diska su pritiskala nerve.
U slucaju ako imate bilo kakove neuroloske bolove ili dijagnozu da vam je nesto krivo sa kicmom NI U KOJEM SLUCAJU NE IDITE KITOPRAKTICARU.
Ja sam poslije prve operacije isao radi cijele kicme da dobijem malo pomoci na drugim mjestima ,ali i sam koroprakticar je na koncu priznao da ne moze pomoci bolesniku kao meni.
:W :) ;) :cool:
hirondelle
08.08.2004., 13:31
gos'n Vilko dobro zborite jedino ste malčice pre....opširni :)
meni je disk ekstrudirao (iskočio) i neurokirurg veli (za kiro) NE, da se to može sam tak svi bi išli, ne bi bilo operacije, svi sretni i zadovoljni.....
znam osobu koja je s iskočenim diskom išla na kiro.... završilo je tako da je falilo još samo mm da završi u kolicima(ofkors, operacija je riješila problem)
ali! pravilo je da nema pravila; znam za čovjeka koji je kiro&bioenergetičar, pomaže ... neću ga imenovati
ja sa svojim problemima izlazim na kraj vježbanjem na podu, statika, bildanje mišića; PLIVANJE prije svega
ako ovo čita netko tko ima 13 godina i otkrili su skoliozu - najbolja preporuka je - VJEŽBATI, PLIVATI
da sam to radila ne bih se (vjerojatno) dovela do hernie diska
ali vjerujem da kiro metoda sama po sebi nije za odbaciti, samo.... hm s vremenom opet dođu problemi
vježbati, vježbati:top:
Aragorn kaže:
Poslikao ja to i nalaz uredan - sve pet :confused: Pa čovječe kak je sve pet ak ja osjećam da nije??
Kod problema s intervertebralnim diskom koji nisu kronicni rtg je potpuno uredan i nista se ne vidi.
obiteljski prijatelj je kiroprakticar, nazalost zivi u njemackoj.
ima par godina da nas kad dodje sve doma zrihta.
i on nas je sve prvi upozorio da treba jako pazit kod koga se ide jer nedovoljno strucan kiroprakticar moze covjeka poslat dozivotno u kolica.
gljiwa, tako mozes rec za bilo koju terapijsku metodu da je samo stvaranje ovisnosti o njoj.
recimo moja mama ne smije piti nikakve lijekove osim paracetamola, a zbog stanja vratne kraljeznice ima ceste glavobolje. a poslije manipulacije joj je super.
alica kaže:
obiteljski prijatelj je kiroprakticar, nazalost zivi u njemackoj.
ima par godina da nas kad dodje sve doma zrihta.
i on nas je sve prvi upozorio da treba jako pazit kod koga se ide jer nedovoljno strucan kiroprakticar moze covjeka poslat dozivotno u kolica.
gljiwa, tako mozes rec za bilo koju terapijsku metodu da je samo stvaranje ovisnosti o njoj.
recimo moja mama ne smije piti nikakve lijekove osim paracetamola, a zbog stanja vratne kraljeznice ima ceste glavobolje. a poslije manipulacije joj je super.
Alice kao sta znades imam "sada kompletno stanje sa donjim ledjima "Lumbar od S1-L3 operirano svaki level sta znaci nemam
dvije lamine i ledja su potpuno otkazala.Znao sam da sam sa drugom operacijom useo risk , operacija je bila fantasticna ,ja sam prvih 4 tjedna bio polagano hodao ,ali eto sada je gotovo,
i nista nema vise pomoci.
Kao i tvoja majka imam na vratu povrede , suzenje kanala , ali ni u kojem slucaju nema vise operacije.
Imao sam poslije operacije strahovite bolove u siji i drvene ruke /nastavlja i dalje/ i vjerujem da mala lagana masaza i grijanje pomaze ,ali pisao sam vec prije ,neda mi se traziti,
neurologisti upozoravaju ne manipulirati vratne kraljeznika ,jer su mnogi ljudi dobili udar krvi u mozak.
Sta se lijekova tice ja sam presao kliniku za bolove i oni mi ne mogu pomoci, prosao sam kroz muke oko probavanja raznih ,
antidepresnih i nervnih lijekova koji nekome pomognu.
Ja sam i sa dijagnozom cronican bolesnik sa bolovima i isto imam radi operacija druge probleme ,koji utjecu na nerve i spinaljni fluid.
Pisao sam prije to su bolovi 24/7, dozivotni i nema pomoci.
Sve najbolje i simpatije i razumjevanje tvojoj mami.
:W :) ;) :cool:
zna mama jednu zenu koju su na operaciji vratne kraljeznice tako zeznuli da je vise nitko ne zeli operirat.. gubi se, kad joj je gore ne moze ustat, ne zna gdje je.. uzas.
alica kaže:
zna mama jednu zenu koju su na operaciji vratne kraljeznice tako zeznuli da je vise nitko ne zeli operirat.. gubi se, kad joj je gore ne moze ustat, ne zna gdje je.. uzas.
Ako se sjecas mojeg sina Daria 41 godinu ima 4 kraljeznice u nesreci na poslu unistene ,imao je tri operacije u dvije godine.
U zadnjoj operaciji ima usadjene metalne plocice, da mu drze cijele vratne kraljeznice......
nece nikada vise moci raditi, za razliku od mene /ja ne mogu nista uzimati za bolove da pomogne/on je na velikoj dozi Morfijuma ,sada je u bolnici vec drugi puta pokusavaju mu smanjiti doza ,ali bez uspjeha...zadnje je dobiti ce usadjenu
pumpu u tjelo za morfijum.
:) ;) :cool:
splicanka
20.08.2004., 00:52
I ja obozavam mog kiroprakticara! Ni ja nisam vjerovala u njih, ali jedan dan mi se vrat zaglavio na jednu stranu. Inace sam imala migrene i bolove u vratu, i dok sam vozila auto naglo sam okrenila glavu, i zaglavila je na jednu lijevu stranu. Cijeli vrat mi je bio u grcu, nisam mogla spavati, nisam mogla lezati, samo sjediti. Ujutro me muz odveo u kiroprakticara. Prvo sam dobila onaj meksi okovratnik dok padne otok, a par dana kasnije mi je poceo krckati vrat i vracati kraljeske u vratu na svoje mjesto. Obican doktor mi to ne bi mogao napraviti.
dakle, ubijaju me leđa, točnije vrat i to doslovce žari nakon 4 sata za kompom
zanima me u ZGu neki dobar kiropraktičar a ne neki luđak
također jel tko zna dobru masažu za to - di ima
hvala:w
Moj kiroprakticar kaze da u Hrvatskoj (ili u Zagrebu? nisam sad siguran) postoje samo tri prava kiroprakticara (onaj iz Sanje to nije) - dakle, oni koji su zavrsili kiroprakticarski studij na nekom priznatom fakultetu. Da ga sad ne reklamiram javno, saljem ti na PM.
hvala na pm
tek sad vidim da si reka da onaj iz sanje to nije ;)
al svejedno, čini mi se da i onaj zna šta radi
Ima jedan u Ljubljani:s :s :s
PA ako ti nije daleko...javim ti na pm.Vrijedi puta.
boromir
14.02.2005., 14:10
Molim i meni na PM (nije bitno da je iz ZG). Ubija me donji dio ledja (lumbago). Dosta sjedim.
Hvala
skeptik
02.09.2005., 14:41
Od svih tih alternativnih smjerova u medicini, kiropraktika je jedina kojoj bih se podvrgnuo, ako bi trebalo.
Sto kaze sluzbena medicina?
eisenfaust
02.09.2005., 14:59
Prije nekoliko godina bio sam na par tretmana kod V. Bolkovca i poprilično mi je pomoglo. Moja mama također. No kako nije odradila puni tretman dosta se brzo njeno stanje vratilo u početno. A uz to nije radila nikakve vježbe kako se problem ne bi dalje pogoršavao. Znam da je dosta ljudi riješilo i prilično velike probleme konkretno kod njega. No mislim da treba vidjeti o kakvom se oboljenju točno radi i vidjeti u kojoj mjeri kiropraktika može pomoći. A kaj sad službena medicina veli :confused: sa'će neko reć
Na skeptikovo pitanje bi lahor znala dati dobar odgovor, ali ju vec dugo nisam vidio...
Kiroprakticki zahvati - ok, ali! da je covjek dobio diplomu na jednom od studija kiropraktike. I, ako bi kome zatrebalo, kiroprakticki zahvati na vratu su prilicno opasni! Izbjegavati!
skeptik kaže:
Od svih tih alternativnih smjerova u medicini, kiropraktika je jedina kojoj bih se podvrgnuo, ako bi trebalo.
Kiropraktika je najprirodnija metoda oslobadjanja od bolesti - za razliku od konvencionalne medicine koja samo pokusava ublaziti simptome, kiropraktika uklanja uzrok (pomaknuti kraljesci), ponovno uspostavlja ravnotezu u tijelu, a ozdravljenje dolazi samo od sebe - nema uzroka bolesti, nema bolesti.
Bas sam bio prekjucer na predavanju koje su odrzali navajo indijanci Black Fire (prije koncerta) i vele da je kiropraktika oduvijek bila prisutna u njihovoj kulturi - a to su ljudi koji zaista zive u skladu s prirodom.
Sto kaze sluzbena medicina?
Sluzbena medicina koje zemlje? Nasi imaju stav "kaj ti o moze pomoci, to te samo malo masira", dok je u SAD-u i Kanadi posve normalno da kad te muci kicma da odes kiroprakticaru - tamo je dio normalne 'zdravstvene njege', da se tako izrazim. U Kanadi je kiroprakticarski fakultet zapravo vodeci fakultet.
MaxB kaže:
U Kanadi je kiroprakticarski fakultet zapravo vodeci fakultet.
Mozes ovo, molim te, nekako obrazloziti?
Pallas kaže:
Mozes ovo, molim te, nekako obrazloziti?
Mozda sam trebao napisati 'najjaci'? Na najboljem glasu, najcjenjeniji? Ono sto je medicina u drugim zemljama (SAD-u recimo, a mozda i kod nas), to je u Kanadi kiropraktika. Barem tako tvrdi moj kiroprakticar (kanadjanin)! ;)
Aragorn
03.09.2005., 00:10
Meni je pomoglo. NO očito ima i drugih slučajeva.
Aragorn kaže:
Meni je pomoglo. NO očito ima i drugih slučajeva.
Vjerojatno i ima. Ali treba razlikovati kiroprakticare i pseudokiroprakticare - oni prvi su zavrsili kiroprakticarski fakultet (u SAD-u, Kanadi ili nekoj slicnoj zemlji), dok su oni drugi samozvani kiroprakticari koji su ili priuceni ili su nekakvi fizioterapeuti - vjerujem da su negativni slucajevi pretezito iz ove druge skupine. Inace, mislim da u Zagrebu ima manje od deset (pravih) kiroprakticara.
Meni je jako pomogao kiroprakticar, nakon godinu dana muka i bolova u ledjima, za sta mi je moj doktor samo davao tablete protiv bolova :rolleyes:
Mogla sam tako do kraj zivota pit tablete i postat ovisna.
Zaivim u Kanadi i kiroprakticar je zavrsio fakultet i doktor je.
Koristio je jednu fantasticnu spravicu koja uklanja potrebu za manipulaciju rukama (zbog koje kod nas kiroprakticare zovu i "kostolomci")-activator method (http://www.activator.com/)
talia kaže:
Koristio je jednu fantasticnu spravicu koja uklanja potrebu za manipulaciju rukama (zbog koje kod nas kiroprakticare zovu i "kostolomci")-activator method (http://www.activator.com/)
"Manipulacija" rukama ne podrazumijeva "lomljenje kostiju" (to je samo jedan od kiroprakticarskih tehnika) - moj kiroprakticar mi nikad ne "lomi kosti", a koristi ruke. Neko vrijeme je koristio spravicu koju spominjes, ali vec dugo nije - nikad se ne sjetim pitati ga zbog cega.
MaxB kaže:
Vjerojatno i ima. Ali treba razlikovati kiroprakticare i pseudokiroprakticare - oni prvi su zavrsili kiroprakticarski fakultet (u SAD-u, Kanadi ili nekoj slicnoj zemlji), dok su oni drugi samozvani kiroprakticari koji su ili priuceni ili su nekakvi fizioterapeuti - vjerujem da su negativni slucajevi pretezito iz ove druge skupine. Inace, mislim da u Zagrebu ima manje od deset (pravih) kiroprakticara.
Ovi drugi... fizioterapeuti. Molim te da ne svrstavas fizioterapeute pod ove druge jer se mi obrazujemo na tecajevima trajnog usavrsavanja (a i na studiju imamo kolegij osnove manipulativnih tehnika) i koristimo mnoge tehnike manualne medicine što je zapravo vrlo slično kiropraktici samo ne slijedimo njihovu filozofiju.
Kiropraktika je OK, ali samo po sebi pomaze kratkorocno ili treba stalno ici na tretmane. Najbolja je u kombinaciji sa terapijskim vjezbama.
Inace, ne javljam se bas u zadnje vrijeme jer sredjujem buduci poslovni prostor :)
wannabenot
22.05.2006., 11:23
Imam problema s kičmom i razmišljam o odlasku kiropraktičaru. Dakle, zanimaju me vaša iskustva s kiropraktičarima, koliko naplaćuju i ostale korisne stvari tog tipa. I najvažnije, može li mi netko preporučiti nekog kvalitetnog a opet ne preskupog kiropraktičara?
boraborabo
22.05.2006., 14:15
Ja sam bio dvadesetak puta pa sam opet završio na operaciji a sad bi trebao ponovo.Samo što sam ja puno stariji.Kod mene je počelo oko 25-te godine.Da imam ovu pamet sada nebi nikad završio na operaciji.Ali kad si mlad onda se obično ne razmišlja tako.Kiropraktičar će možda momentalno ukloniti bol ali s tim niste puno dobili na duže staze.Trebalo bi pronaći uzrok te boli;kad je zabolilo šta se radilo itd.Naučiti dizati pravilno terete kao i pranje zuba.Da,čak i pranje zuba.Kad se nagnete nad lavandin da isperete zube tada vam je najveće opterećenje na kralješcima.Po toplicama se nauče vježbe za jačanje leđnih i trbušnih mišića jer su oni oslonac svega.A kod akutnih stanja(kad jako boli) onda se rade vježbe istezanja.Ciljana masaža će isto dobro pomoći.Nijedan kiropraktičar neće objasniti i naučiti pacijenta kako se može sam osloboditi boli i bez njega.Kad taj zahvat napravite to je skoro kao da ste bili kod njega.
sretnodijete
22.05.2006., 15:55
250 kn jedno krckanje tamo gdje ja idem.Jako zadovoljna.Ne znam za cijene drugih.
može li mi netko preporučiti nekog kvalitetnog a opet ne preskupog kiropraktičara?
u kojem gradu?
ja više nego zadovoljna. moja mama više nego zadovoljna. njoj su problemi s vratnom kralježnicom godinama radili migrene. tatu ukočila leđa, otišao na jedno krckanje, vratio se doma zdrav.
12okn.
kaj to znači "jedno krckanje"?
kolko krckanja je potrebno nekome ko nema problema sa kralježnicom u smislu bolova.
jedini problem mi je taj da su mi 9i i 10i kralježak malo ispupčaniji od okolnih, pa bih to htjela sredit.
kaj se može inače doć samo jednom ili dođeš prvi puta samo za dijagnozu, pa onda moraš dolaziti dulje vrijeme na tretmane?
wannabenot
22.05.2006., 18:38
u kojem gradu?
u zg-u. Ajde pliz vi koji ste zadovoljni nekim kiropraktičarom u zg napišite mi ime i adresu u pm. Duboko zahvalna. Već se zabrinjavam. Nakom par sati na nogama nemrem se više ispraviti kad se sagnem da si olakšam bol u donjem dijelu leđa. A o vratu da i ne govorim. A samo mi je 28 :(
kaj se može inače doć samo jednom ili dođeš prvi puta samo za dijagnozu, pa onda moraš dolaziti dulje vrijeme na tretmane?
dolaziš na tretmana kolko ti treba.
ovaj moj ne forsira dolaske k njemu, preporuča masažu i vježbanje u kombinaciji s odlascima kiropraktičaru (njemu) da se smanji potreba za dolascima.
dolaziš onolko kolko ti treba, a i prvi put kad dođeš centrira kičmu.
za par minuta je stvar gotova.<
Martinka
22.05.2006., 20:48
ja znam dobrog kiropraktičara i doktora prirodne medicine kod osijeka, ako nekom treba mogu poslati br na pm. Znam puno ljudi koji su kod njega bili na tretmanima i svi su prezadovoljni.
Ja sam išla na neki tretman ayurvede i saznala da većinu mojih problema sa grlom i kašljem uzrokuje jogurt, a zbog toga sam išla kod doktora cijeli život.
Tomislav007
01.04.2007., 10:33
Kao i u svemu drugome, i kod kiropraktike moraš paziti kome se davaš u ruke. Inače, sama kriopraktika, iako izgleda malo zastrašujuće, je prilično korisna. Nažalost, zbog nekih neodgovornih pojedinaca, u javnosti se stvorilo poprilično negativno mišljenje, iako se radi o 'alternativnoj medicini' priznatoj od strane 'klasične medicine'.
Ja imam samo pozitivna iskustva. Trenutačno oslobađanje boli izazvane uklještenjem mišića u pršljenove, i živaca u mišiće.
Daj ljudi nakon ovog silnog pametovanja neka mi netko onda recepar imena i adresa tih kitoprakticara jer cu popizditi.Naime imam ukljesten zivac u onjem dijelu kraljeznice i osjecam se kao da me netko staklno bode iglom. To traje vec mjesec ipo dana . Znali ko nekoga pametnoga tko bi mi moga pomos a da je bio kod njega.
malo da se osvježi tema a i usput dal netko zna kakvog kiropraktičara u Varaždinu?
jasmine
21.04.2008., 15:44
naravno da ima sarlatana medu kiroprakticarima i da nam mogu napraviti vise stete nego pomoci ali svi znamo da je takva situacija i medju kakti pravim ljecnicima i da tamo jos vise vlada nered.osobno imam odlicna iskustva,i moj suprug,sa kiroprakticarima i to sa bolkovcem koji valjada u zagrebu ordinira u hotelu pored doma sportova.prvi put sam mu isla zbog migrena i nakon njegovog tretmana su mi se prorijedili napadi a onda sam isla u trudnoci,u 8.mjesecu trudnoce,jer nisam nigdje mogla spavati koliko me je kicma boljela i ne samo da mi je rekao da to nije za trudnice vec to se dapace i preporuca trudnicama i stvarno sam se preporodila.on dolazi kod nas u sisak dva tri puta godisnje i svaki put kad dodje odem kod njega jer se osjecam puno bolje nakon sto me on propusti kroz ruke.
našla u Varaždinu g. Hodaka. Danas idem kod njega pa javim!
sturmovik1
29.10.2009., 20:55
Pomoc,imam problema sa lumbalnim dijelom kraljeznice i bio sam na MR-u medutim neurokirurg kaze da nemam neku veliku herniju nego nesto minimalno i izravnanu lordozu pa je reko da tu ne treba nista operirati,a ja sam ga pitao dal mogu do kiroprakticara i on je reko da mogu,ali da obavezno mora biti školovan,pa je moje pitanje slijedeće,jel zna neko u Varaždinu nekog uspješnog ,školovanog i dobrog-kvalitetnog kiroprakticara ? cijene tretmana ? di se nalazi i te informacije,bio bih mu jako zahvalan jer je ovo vec neizdrzivo,on mi je zadnja nada,ali ne znam ni za jednog u Varaždinu,hvala.
Svjetlosna
27.12.2009., 09:02
Pa dajte ljudi onda preporuke za one kiropraktičare koji su vama ok.... Ja trenutno idem kod jednog fizioterapeuta koji masira i namješta al još nemam nekih evidentnih pomaka....
Ja se slažem s Vilkom, kod kiropraktičara se može ići zbog ukočenosti i tu kiropraktika može pomoći ali zbog oštećenja mekih tkiva, kao što su diskovi (hernije, protruzije, ekstruzije) je čak opasno ići na takvu vrstu manipulacije.
Termination
27.12.2009., 12:46
Kiropraktika spada pod alternativnu medicinu. Budući da je u među vremenu (od 2004. g.) otvoren podforum Alternativno liječenje, molim vas da za ovu svrhu koristite njega.
MojaKraljeznica
21.10.2012., 10:18
Pozdrav,
Molim moderatore da pokušaju održati ovaj post kad sam si već dao truda.
Ovaj članak ne pišem iz svrhe reklamiranja već da podijelim svoja iskustva kako se isto ne dogodi vama.
Nedavno sam krivo stao i bolovi u kralježnici su počeli. Odlučio sam potražiti kiropraktičara na interenetu. Kako sam tražio kiropraktičara sa radnim
vremenom preko vikenda pronašao sam svoje
1.
prvo LOŠE iskustvo Zlatko Fidermuc (terapeut tui-ne i kirorpaktike) kako piše na posjetnici.
Nazvao sam i dobio termin, a cijena je 200kn. Došao sam i objasnio kako imam bolove u samom dnu kralježnice. Iz puno stanki za pričanje ja sam većinom
proveo u poziciji mosta preko njegovih koljena. 2-4 puta me je pokušao istegnuti (da mi kralježnica škljocne), ali bezuspješno.
Tretman je trajao oko 40 min i od moje situacije baš se ništa nije promjenilo.
Rekao je da opet dođem sutra i naravno došao sam, ali sada me kralježnica boli još više.
Opet su elementi terapije da ja ležim u mostu dok on priča o politici i reklamira svoju vudu medicinu.
Tretman je trajao 20min ništa se nije popravilo i opet mi je rekao da dođem sutra.
Došao sam na vrijeme i primjetio kako ima pacijenta, pa sam pristojno čekao 10min. Kada sam pokucao rekao je da pričekam i izašao me je namjestiti u
hodniku!!! Navukao je moja leđa svoja leđa 2-3 puta po 30sec i opet me neuspješno pokušao istegnuti (da mi kralježnica škljocne).
Tretman je trajao 3-5min sada me kralježnica još više boli. Naravno možete pogoditi "Doći češ mi opet sutra".
Opet sam došao i nakon 2-3 ponavljanja most pozicije i pokušaja namještanja krenuo mi je crtati kako izgleda moja i kako izgleda pravila kralježnica i još
dosta gluposti koje je napričao. Ukratko moja se JAKO LOŠA situacija ne može popraviti bez puno terapija.
Ja okrećem leđa i razmišljam dali da napišem ovaj post
2.
drugo loše iskustvo Anthony Deutscher (centar za ljećenje kralježnice)
(ovo ću malo skratiti jer čovjek jako puno priča)
Odlučio sam nazvati da dobijem drugo mišljenje i potvrdim da je Zlatko Fidermuc šarlatan. Odmah me je ljubazan ženski glas naručio kod doktora. Došao
sam u prostor i kod čovjeka koji odiše profesionalizmom i za razliku od prošlog ovdje se ljudi izmjenjuju svakih 10 min pošto čovjek radi 3 terapije
odjednom. Dr. ne zna hrvatski i došao je iz Ontarija.
Postavio me je pred ogledao i trudio se objasniti mi da je moja desna strana tijela jača od lijeve zbog moje loše kralježnice. Rekao mi je da će me slikati sa
boka da mi pokaže kako ja izgledam. Inače se trudim ravno stajati što mu se nije sviđalo i doista je bio naporan u nagovaranju da ja tako ne hodam i da to
nije kako ja inaće stojim. Da skratim priču kompletno sam se opusti i kada me je slikao mobitelom naravno da sam izgledao kao rola papira na vjetru. Sada
je imao materijala da me uvjeri koliko sam stvarno u lošem stanju.
Legao sam na leđa i sljedilo je par zanimljivih pokreta od kojih mi je kralježnica počela "svirati" i naravno da bol nije prošla.
Tretman je trajao 20min od čega je 10 min bilo njegovo "isprobavanje terena"; imate li problema sa ... (naveo je skoro svaki mogući problem vezan za tijelo).
Poslao me sa papirićem na rengen u Laginjina 16 (4x slike po 50kn) 200kn
Nakon što sam mu dao slike rekao mi je da moram ponovo ići raditi slike jer se nisam slikao u položaju kako inaće stojim!!!
Rekao sam mu da je ne sjedim na rudniku i nemam još 200kn za rengen samo da mi on meni objasni kako meni stoji kičma. Rekao sam mu "Želim rezultati,
a ne kako je on došao do rezultata".
Odgovor je bio da on tako ne radi i da bez "pravilnih slika" on ne može biti siguran što je kod mene problem.
BITNO: Nagovorio sam ga da mi da iznos i rekao je da se moja situacije nikako ne može popraviti u manje od tjedan dana terapije. Dakle 7x100kn +
2x200kn za rengen. :(
Otišao sam i odlućio da tražim treće mišljenje i da ću malo istražiti o Dr. Anthony Deutscher
Kako ste već vjerojatno i sami našli čovjek je u Ontario trajno izgubio dozvolu da se predstavlja kao doktor i da obavlja tretmane kao doktor.
3.
JAKO DOBRO iskustvo Kristijan Dodig (Tui-na terapetu i kiropraktičar)
Čovjek me je primio, posjeo i pregledao mi je kralježnicu.
Sažalio se na moju kratku priču i stanjem u kakvom su njegovi kolege ostavili moju kralježnicu.
NAKON 5MIN VEĆINA JE BOLI PROŠLA I NAJEŽIO SAM SE CIJELI.
Rekao mi je da je cijena 150kn i da mi predlaže da dođem još jednom da mi malo popravi cirkulaciju.
Premda sam rekao da neću reklamirati mislim da ću ipak prepisati njegovu posjetnicu:
Kristijan Dodig
Tui-na terapetu i kiropraktičar
Harambašićeva15 (u dvorištu do kraja desno)
tel: 01 2319 461
mob: 098 707 221
Nadam se da sam Vam spasio kralježnice i đepove.
Pozdrav
El Gato Félix
21.10.2012., 10:47
Premješteno s pdf-a Zdravlje.
bozek93
26.10.2012., 18:37
http://www.facebook.com/TaoKiropraktikaIIntegrativnaMedicina?ref=stream
LIKE na ovu stranicu. Pomogli smo mnogima, pomoći ćemo i Vama.
(isprike ako je ova tema zatvorena, dakle ako je, pošaljite me gdje možemo raspravljati o kiropraktici)
:mig:
2.
drugo loše iskustvo Anthony Deutscher (centar za ljećenje kralježnice)
(ovo ću malo skratiti jer čovjek jako puno priča)
Odlučio sam nazvati da dobijem drugo mišljenje i potvrdim da je Zlatko Fidermuc šarlatan. Odmah me je ljubazan ženski glas naručio kod doktora. Došao
sam u prostor i kod čovjeka koji odiše profesionalizmom i za razliku od prošlog ovdje se ljudi izmjenjuju svakih 10 min pošto čovjek radi 3 terapije
odjednom. Dr. ne zna hrvatski i došao je iz Ontarija.
Postavio me je pred ogledao i trudio se objasniti mi da je moja desna strana tijela jača od lijeve zbog moje loše kralježnice. Rekao mi je da će me slikati sa
boka da mi pokaže kako ja izgledam. Inače se trudim ravno stajati što mu se nije sviđalo i doista je bio naporan u nagovaranju da ja tako ne hodam i da to
nije kako ja inaće stojim. Da skratim priču kompletno sam se opusti i kada me je slikao mobitelom naravno da sam izgledao kao rola papira na vjetru. Sada
Legao sam na leđa i sljedilo je par zanimljivih pokreta od kojih mi je kralježnica počela "svirati" i naravno da bol nije prošla.
Tretman je trajao 20min od čega je 10 min bilo njegovo "isprobavanje terena"; imate li problema sa ... (naveo je skoro svaki mogući problem vezan za tijelo).
Poslao me sa papirićem na rengen u Laginjina 16 (4x slike po 50kn) 200kn
Nakon što sam mu dao slike rekao mi je da moram ponovo ići raditi slike jer se nisam slikao u položaju kako inaće stojim!!!
Rekao sam mu da je ne sjedim na rudniku i nemam još 200kn za rengen samo da mi on meni objasni kako meni stoji kičma. Rekao sam mu "Želim rezultati,
a ne kako je on došao do rezultata".
Odgovor je bio da on tako ne radi i da bez "pravilnih slika" on ne može biti siguran što je kod mene problem.
BITNO: Nagovorio sam ga da mi da iznos i rekao je da se moja situacije nikako ne može popraviti u manje od tjedan dana terapije. Dakle 7x100kn +
2x200kn za rengen. :(
Otišao sam i odlućio da tražim treće mišljenje i da ću malo istražiti o Dr. Anthony Deutscher
Kako ste već vjerojatno i sami našli čovjek je u Ontario trajno izgubio dozvolu da se predstavlja kao doktor i da obavlja tretmane kao doktor.
čudno da nije preporučio svoj paket od 80 tretmana za 5000 kn. to je uvijek preporučivao svima bez obzira koliki problem s kralješnicom bi imali. naravno nakon što se završi s tih 80 tretmana, toplo preporučuje još 80 tretmana kako bi se postigao što bolji rezultat :rolleyes:
nakon svega (završenih tretmana) potrebno je dolaziti k njemu jednom tjedno na tretman od 100 kn da bi očuvali zdravlje svoje kralješnice.
nakon što je u kanadi izgubio dozvolu, sada je tu došao tražiti i raditi budale od nas!!
Natthali
01.11.2012., 18:31
čudno da nije preporučio svoj paket od 80 tretmana za 5000 kn. to je uvijek preporučivao svima bez obzira koliki problem s kralješnicom bi imali. naravno nakon što se završi s tih 80 tretmana, toplo preporučuje još 80 tretmana kako bi se postigao što bolji rezultat :rolleyes:
nakon svega (završenih tretmana) potrebno je dolaziti k njemu jednom tjedno na tretman od 100 kn da bi očuvali zdravlje svoje kralješnice.
nakon što je u kanadi izgubio dozvolu, sada je tu došao tražiti i raditi budale od nas!!
Nisam nikada odlazila na takve tretmane.
Slušala sam od ljudi da bi trebali otići ili da odlaze kod nekog.
Ali, njihovo zdravlje, njihov novac i njihov izbor.
Čitam ovo i pitam se da li je netko od vas koji ste iskusili podnijeo prijavu nadležnim ustanovama?
Treba počistiti sav nered. Na primjer; danas sam ja bila i prevarena sam. Nisam reagirala. Sutra može otići moje djete a da ja niti ne znam da je tamo. A još se može desiti, da odlazi godinama na terapije kod jednog prevaranta koji uredno ordinira narušavajući njegovo zdravlje.
Nisam nikada odlazila na takve tretmane.
Slušala sam od ljudi da bi trebali otići ili da odlaze kod nekog.
Ali, njihovo zdravlje, njihov novac i njihov izbor.
Čitam ovo i pitam se da li je netko od vas koji ste iskusili podnijeo prijavu nadležnim ustanovama?
Treba počistiti sav nered. Na primjer; danas sam ja bila i prevarena sam. Nisam reagirala. Sutra može otići moje djete a da ja niti ne znam da je tamo. A još se može desiti, da odlazi godinama na terapije kod jednog prevaranta koji uredno ordinira narušavajući njegovo zdravlje.
mene čudi da mnogi od takvih šarlatana još uvijek rade.
konkretno kiropraktičar anthony deutscher - nisam neposredno oštećena ali znam neke koji su davali 5000-10000 kn unaprijed i nije im ništa pomogao, niti izdao račun za to, niti evidentirao ih ikako.. i kako dokazati da si bio na njegovom tretmanu i dao tolike novca za ništa. ljudi su očajni kad su bolesni, a još očajniji kad ostanu tako prevareni.
ako ništa drugo, bar postoji internet pa bar na neki način ovakve stvari saznaš.
Natthali
03.11.2012., 00:26
mene čudi da mnogi od takvih šarlatana još uvijek rade.
konkretno kiropraktičar anthony deutscher - nisam neposredno oštećena ali znam neke koji su davali 5000-10000 kn unaprijed i nije im ništa pomogao, niti izdao račun za to, niti evidentirao ih ikako.. i kako dokazati da si bio na njegovom tretmanu i dao tolike novca za ništa. ljudi su očajni kad su bolesni, a još očajniji kad ostanu tako prevareni.
ako ništa drugo, bar postoji internet pa bar na neki način ovakve stvari saznaš.
Internet jest dobra informacija.
Samo što ispravna informacija često ne dospije u pravo vrijeme.
Čovjek kad je bolestan izgubi i osjećaj za realnost.
Nebitno je to; mislim na račun.
Iz tog razloga bi ga i trebalo prijaviti. Zna čovjek gdje je bio i koliko platio. Neka onda on dokazuje da je izdao račun ili da čovjeka nikada nije vidio od kojeg je primio novac za nadriliječništvo.
White Strike
13.11.2012., 16:27
koji je zakljucak, kuda na kiropraktiku, ako sam iz osijeka?
bozek93
15.11.2012., 10:38
koji je zakljucak, kuda na kiropraktiku, ako sam iz osijeka?
U Samobor :mig:
bozek93
26.11.2012., 15:26
http://www.facebook.com/TaoKiropraktikaIIntegrativnaMedicina?ref=ts&fref=ts FB stranica...
http://www.tao.hr/hr/ WEB stranica
SVE POHVALE... :)
utisana
26.11.2012., 17:51
Ima netko iskustva sa Dr. Bolkovcem iz Rijeke?
http://www.hiropraktika-bolkovac.hr/
Inače se trudim ravno stajati što mu se nije sviđalo i doista je bio naporan u nagovaranju da ja tako ne hodam i da to
Ostatak bolje ne komentirat (ionak nisam neki ljubitelj kiropraktike u startu), ali ovo mi bas ne djeluje problematicno, tesko mozes viditi pogreske u drzanju ako se covjek trudi kopenzirat i drzat ispravan polozaj, nrmalno je traziti da se opusti kod pregleda :)
bozek93
02.12.2012., 21:01
Ne kuzim zasto neki ljudi uporno negativno govore o kiropraktici. Kojeg god čovjeka sam vidio i pitao kako mu je poslje kiropraktike, odgovor je bio pozitivan i velikoj, ali velikoj večini je pomoglo. Samo da napomenem da puno ljudi znam koji su bili na kiropraktici.
Starway
11.12.2012., 10:32
I sad mi nista nije jasno....kiropraktika da ili ne? I molim da mi neko preporuci iz svog iskustva stvarno dobrog kiroprakticara u ZG. Naime, ljetos me pas totalno pokosio, i dok sam padala na ledja osjetila sam trzaj i skljoc u vratu, samo je u svemu ipak bilo dobro sto se nakon mog vriska, moja pesica ukopala ispod mene, pa sam nekako preko nje pala i nisam odvalila glavom u pod, inace mislim da bi bilo i puno gore...
Bila sam na hitnoj i nakon rtg-a rekli su da je sve ok, da nemam nikakvu trzajnu povredu. No od tada imam uzasne glavobolje, negdje u noci probudi me glavobolja i to onako debilno, na tjemenu...i sve jace i jace, povracanje, uzas. Sada sam ponovo slikala vratne kraljeske i ispalo katastrofa, pomak diska za nekoliko mm, i svasta nesto. Molim da mi ostavite link provjereno dobrog kiroprakticara ili mi posaljite na pm, thx
bozek93
12.12.2012., 21:20
I sad mi nista nije jasno....kiropraktika da ili ne? I molim da mi neko preporuci iz svog iskustva stvarno dobrog kiroprakticara u ZG. Naime, ljetos me pas totalno pokosio, i dok sam padala na ledja osjetila sam trzaj i skljoc u vratu, samo je u svemu ipak bilo dobro sto se nakon mog vriska, moja pesica ukopala ispod mene, pa sam nekako preko nje pala i nisam odvalila glavom u pod, inace mislim da bi bilo i puno gore...
Bila sam na hitnoj i nakon rtg-a rekli su da je sve ok, da nemam nikakvu trzajnu povredu. No od tada imam uzasne glavobolje, negdje u noci probudi me glavobolja i to onako debilno, na tjemenu...i sve jace i jace, povracanje, uzas. Sada sam ponovo slikala vratne kraljeske i ispalo katastrofa, pomak diska za nekoliko mm, i svasta nesto. Molim da mi ostavite link provjereno dobrog kiroprakticara ili mi posaljite na pm, thx
http://www.tao.hr/hr/index.php/about-us
bozek93
09.03.2013., 22:29
http://www.tao.hr/o_nama.html
TAO kiropraktika i integrativna medicina
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.