View Full Version : Napuknuto vjetrobransko staklo
mad_mike
19.02.2006., 00:57
moze li informacija ili link gdje se u Zagrebu moze popraviti napuknuto vjetrobransko staklo.
koliko to otprilike kosta?
puklo je iz nepoznatog razloga i sada se vidi crta duzine oko 12 cm...
cuo sam da postoje takvi popravci, ali ne znam gdje to mogu obaviti. da li se nakon popravka pukotina jos vidi?
imaš popravljača stakla u jednoj uličici okomitoj na Zagorsku
kad ideš od Selske, na lijevu stranu negdje omah iza mostića
postoje reklame uz Zagorsku pa možeš naći
cijena i kvaliteta su mi nepoznate
znam samo da čovjek ima puno posla pa valjda vrijedi
Imas i autostaklo centar u savskoj cesti, trenutno im ne radi web, ali evo ti adresa i telefon: Savska 128, 6191 721
Nazovi i pitaj koliko ce te kostati druga sajba sa ugradnjom. Popravljaju se male pukotine, max 1cm, ovo tvoje nema sanse. Popravak pukotine inace kosta 150 kuna, a rekose da bi me kompletna nova sajba sa ugradnjom dosla oko 600. (fiesta '97).
mad_mike
19.02.2006., 09:58
Imas i autostaklo centar u savskoj cesti, trenutno im ne radi web, ali evo ti adresa i telefon: Savska 128, 6191 721
Nazovi i pitaj koliko ce te kostati druga sajba sa ugradnjom. Popravljaju se male pukotine, max 1cm, ovo tvoje nema sanse. Popravak pukotine inace kosta 150 kuna, a rekose da bi me kompletna nova sajba sa ugradnjom dosla oko 600. (fiesta '97).
ove sam i ja nasao na internetu, nisam bas bio siguran da li rade i to krpanje isto. svakako cu ih preporuciti prijatelju za kojega sam ovo pitao. nadam se da ce biti nesto od popravka jer je sajba malo vecih dimenzija i vjerovatno i skuplja, radi se o chrysler voyageru...
hvala vam na informacijama
Meni je isto noćas napukla šajba, ne znam kako, možda je neka grana pala na njega tijekom noćašnje oluje. Smrc! Mene zanima da li mi auto može proći tehnički pregled, napuklo je nekih 15 cm skroz uz donji rub? Imam tehnički 6.3. i baš nisam pri lovi da još i staklo mijenjam. :(
Shockwave
19.02.2006., 10:58
Meni je isto noćas napukla šajba, ne znam kako, možda je neka grana pala na njega tijekom noćašnje oluje. Smrc! Mene zanima da li mi auto može proći tehnički pregled, napuklo je nekih 15 cm skroz uz donji rub? Imam tehnički 6.3. i baš nisam pri lovi da još i staklo mijenjam. :(
Može zašto ne, i meni je dolje kod brisaca napuklo nekih 1,5-2 cm i nisu pravili nikakvih problema. Mislio sam to i popravljat medjutim svi su mi rekli da to ne radim jer postoji vjerojatnost da se prosiri ako budu dirali. Evo ima tri mjeseca od toga da je napuklo zasad se nista ne siri.
Ne zajebavajte se s time, promijenite šajbu. Prsnut će vam u vožnji pa će biti sranja.
VTi underhood
19.02.2006., 11:08
Ne zajebavajte se s time, promijenite šajbu. Prsnut će vam u vožnji pa će biti sranja.
Točno to... nemojte se zajebavat jer ako šajba prsne u vožnji, može bit jako velikih sranja...
sad ste me baš oraspoložili s tim pucanjem šajbe. Vozim se na posao svaki dan 45 minuta poštene vožnje i sad ću sutra umirati od straha, a ne mogu ujutro ne doći na posao. A koliko im u servisu teoretski treba vremena za popravak? Može li to u jedno poslijepodne biti sređeno ili auto moram ostaviti?
Sat vremena posla. (efektivno 5 minuta njemu da to oguli, zapuni i zagrije, i onda mora stajat jedno vrijeme)
šezdeset u drugoj
19.02.2006., 15:41
meni je šajba napuknuta još od lita i ne planiran ju popravaljat...
mad_mike
19.02.2006., 16:58
mom prijatelju je sajba pukla isto u donjem dijelu, s desne strane ispod brisaca, od haube prema gore. oznacio je markerom do kuda je dosla pukotina i u par dana je narasla za 1cm tako da to treba sto prije popravljat...
šezdeset u drugoj
19.02.2006., 20:14
meni je isto pod brisačem, ima dva centimetra, ništa opasnoga. i tako već 6 mjeseci i ništa.
mad_mike
19.02.2006., 22:06
flint je rekao da je popravak 150 kn, da li ti se za to isplati riskirati'
Shockwave
20.02.2006., 07:45
Nije stvar isplati li se riskirati nego vise isplati li se taj popravak ili uzeti novu za 600 kuna. Meni je tip kad sam dosao da pitam to popraviti rekao da nista ne diram jer nije toliko veliko a postoji mogucnost kad pocnu popravljati da podje nagore.
šezdeset u drugoj
20.02.2006., 11:21
flint je rekao da je popravak 150 kn, da li ti se za to isplati riskirati'
ne postoji nikakav rizik. ako nije pukla preko zime, onda sigurno neće ni sad. pogotovo zato što se ne širi više.
sinister-minister
20.02.2006., 11:25
ja sam popravio kod onog čike iz španskog koji u nekoj podzemnoj garaži ugrađuje defendlok:) 150 kuna, maksimalna dužina napuknuća ne smije prelaziti veličinu kovanice od 5 kuna.
od crtice dužine 2 cm ostala je samo jedva vidljiva pikica.
Tinkili
21.02.2006., 18:30
I meni, s tim da mi je tehnički 1.3.
Od početnih 5-6 cm u samom dnu šajbe koji se nisu mijenjali par dana (čak sam dragom posudila auto i s napuknutim staklom je vozio ukupno 430 km do Splita i natrag), danas se odjednom crta proooooooooooširi na nekih četrdesetak cm, sa zebnjom sam vozila čekajući da učini krc i da mi se staklo raspe pred očima.
Sad sam ga parkirala pred kućom, posudila mamin autić i čekam poziv iz auto-kuće da mi jave da je stiglo novo vjetrobransko staklo za promjenu, nadam se da će stići prije tehničkog.
Strah me hvata kad pomislim na vožnju do servisa jer danas mi se naočigled ta pukotina širila, a mene hvatala jeza :eek:
mad_mike
25.02.2006., 14:32
nakon sto sam preporucio prijatelju za taj auto-staklo servis u savskoj, otisao je tamo i sve su mu sredili.
no vec nakon par dana pukotina se nastavila siriti i to od one tocke do kuda je i dosla, samo sada i prema dolje i prema gore...
pukotina je smjestena u donjem desnom uglu vjetrobranskog stakla, krenula je od samog donjeg ruba 10-ak cm prema gore, a sad se dakle siri od te gornje tocke :flop:
moze li informacija ili link gdje se u Zagrebu moze popraviti napuknuto vjetrobransko staklo.
koliko to otprilike kosta?
puklo je iz nepoznatog razloga i sada se vidi crta duzine oko 12 cm...
cuo sam da postoje takvi popravci, ali ne znam gdje to mogu obaviti. da li se nakon popravka pukotina jos vidi?
takva pukotina se ne popravlja, nitko ti neće dati garanciju na popravak a uzeti će 150 - 200kn, dok nova dođe cca 600kn. Na tehničkom sa takvom šajbom možeš proći jedino ako je tip čorav, nije ni za zafrkanciju voziti se tako. Progutaj knedlu i po novu šajbu.
Ma mjenjaj šajbu...
Staklo centar- Savska
Kadet 91 - 529 kn
mad_mike
26.02.2006., 21:38
ma nije rijec o mojoj sajbi, od frenda je auto. i sajba :zubo:
pa i promijenit ce ju na kraju, nema mu druge, al mislim da ce sajba za njegovog voyagera, novi model, biti malo skuplja od 600 kunicha. ima cak i grijanje za brisace na njoj, a i ogromna je...
Thurgood
27.02.2006., 07:54
ako ima regu uskoro nek uplati osiguranje za stakla pa je onda promijeni. to je cca 300 kn a staklo je garant preko 2k kn. uostalom, sa 2-3 telefonska poziva već si odavna mogao znati točnu cijenu :kava:
baccara25
27.02.2006., 10:51
A jednom majstoru je u vožnji pukla šajba, odrubila mu glavu, ženi ruku a djecu iza ostavila bez skalpa. I sve to na 60 km/h.
Sutra idem mijenjati šajbu u u taj centar u Savskoj! U međuvremenu je napuknuće naraslo na skoro pola metra. No hrabro sam se vozila s tim jos tjedan dana po svim vremenskim i brzinskim uvjetima. :)
Zvala sam tri autostaklara, u ASC Špansko je popravak za moj Twingo dosao 950 kn, u nekom servisu na Samoborskoj cesti 720 kn, a u Savskoj 630 kn, tako da sam pobjednika lako izabrala.
Frend mi je spomenuo tu verziju s osiguranjem sajbe,a ta je da je sad pri tehnickom dodatno osiguram za 300 kn, na tehnickom podmazem da ga prodjem, i onda preko osiguranja popravim sajbu. No meni se nije dalo s tim gnjaviti!
A jednom majstoru je u vožnji pukla šajba, odrubila mu glavu, ženi ruku a djecu iza ostavila bez skalpa. I sve to na 60 km/h.a svizcu je izbila čokoladu iz šapa :zubo:
baccara25
28.02.2006., 08:27
E svaka ti čast za svizca, smijao sam se do suza!!!
Sutra idem mijenjati šajbu u u taj centar u Savskoj!
Zvala sam tri autostaklara, u ASC Špansko je popravak za moj Twingo dosao 950 kn, u nekom servisu na Samoborskoj cesti 720 kn, a u Savskoj 630 kn, tako da sam pobjednika lako izabrala.
Baš me zanima kak si prošla. Taj u Savskoj mi je jednu cijenu rekel na telefon a kad je napravil šajbu onda je zaračunal nekaj drugo a meni veli da kaj nisam pital na telefon je li uključen PDV. :mad:
Mene zanima da li mi auto može proći tehnički pregled, napuklo je nekih 15 cm skroz uz donji rub? Imam tehnički 6.3. i baš nisam pri lovi da još i staklo mijenjam. :(
E, to te ja pitam! I jesi proša tehnički? Meni je staklo napuknuto 25 cm, ima već i 7-8 mj. Tehnički mi je uskoro, a ne daje mi se 800-900 kn za novu šajbu.
Jel' iša itko na tehnički tako i kako je proša?
Shockwave
04.06.2007., 19:48
Da ne otvaram novu temu. U donjem desnom kutu imam vec skoro 2 godine napuknuce od nekih 1,5-2 cm koje je vise uocljivo iznutra dok sa izvana se moze samo primijetiti neka kao tockica na staklu. Pukotina se sve ovo vrijeme ne siri.
Ono sto mene zanima je slijedece: Iduci bih mjesec sa autom trebao ici u Italiju pa me interesira je li mi mogu radi toga slovenci ili talijani praviti probleme na granici?
Da ne otvaram novu temu. U donjem desnom kutu imam vec skoro 2 godine napuknuce od nekih 1,5-2 cm koje je vise uocljivo iznutra dok sa izvana se moze samo primijetiti neka kao tockica na staklu. Pukotina se sve ovo vrijeme ne siri.
Ono sto mene zanima je slijedece: Iduci bih mjesec sa autom trebao ici u Italiju pa me interesira je li mi mogu radi toga slovenci ili talijani praviti probleme na granici?
Nevjerujem da bi ti netko radio problem za tako nešto. Ako ti prigovore reci sad je puklo. Šalim se. Nego zašto nisi išao to pokrpat - mala je pukotina pa da budeš siguran.
Slanina
17.06.2007., 13:52
Jel zna tko di se u rijeci moze popravit ili jeftinije zamjenit vjetrobransko staklo.
ovi u servisu me oce oderat za 2300kn, a imam megan iz '97. Sto je najgore vec sam ga mjenjao u desetom mjesecu i sad puklo samo od sebe, a ovi u servisu mi ne zele odobrit garanciju.
brunella
25.04.2009., 11:23
Pozdrav, napuknulo mi je prednje staklo, vozim Fiat Punto "02 morala bi to svakako promijeniti jer idem na tehnicki za deset dana, gdje cu najbole proci da nije tak jako skupo, hvala!
MaxTheBoss
25.04.2009., 13:42
http://www.autostaklo.com.hr/servis.html pitaj ovdje, mislim da ce ti biti ok
fulcrum
19.02.2013., 21:05
Podižem temu.
Poslao sam par upita za ugradnju stakla (prednjeg vjetrobranskog). Malo me zbunjuju jer su cijene od 700-1400kn. Jel postoji kakva razlika na što bih trebao paziti?
Jasno da postoji - znaš koje su "marke" stakla - Saint Gobain, Pilkington, Secur SIV .... a postoje i kineska sranja koja su na razini 9 st. kad su i izmislili staklo. Zatim su su antirefleksni slojevi, UV, tonirana stakla .... 100 čuda.
fulcrum
19.02.2013., 22:12
Jasno da postoji - znaš koje su "marke" stakla - Saint Gobain, Pilkington, Secur SIV .... a postoje i kineska sranja koja su na razini 9 st. kad su i izmislili staklo. Zatim su su antirefleksni slojevi, UV, tonirana stakla .... 100 čuda.
Hvala ti na odgovoru.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.