View Full Version : Probne tablice
eto ovako dolazi mi auto uskoro pa me zanima kako sa tim probnim tablicama i uzimam ih valjda u MUP-u.
samo dal moram iči prije po papire od auta ili mogu sa kupoprodajnim ugovorom doči jer piše šasija gore na papiru,ili baš sa papirima koje mi daju u autokuči.
??
Grgica Mali
16.03.2006., 09:54
Pa trebali bi ti u salonu dat probne. :confused:
Pa trebali bi ti u salonu dat probne. :confused:
neznam zato i pitam ;)
Grgica Mali
16.03.2006., 11:26
99 % sam siguran da ćeš ih dobit zakeljene pri primopredaji ključeva. :cerek:
Sretno.:top:
Dobijes ih u salonu, vrijede 10 dana (rega i osiguranje) a pocinje teci od dana primopredaje kljuceva.
Dakle meni jos 6 dana :cerek:
cody_ri
29.02.2008., 16:33
Pozdrav ,
evo zanima me jedno pitanje ... kupio sam auto ...al sam ga prepisao na starog zato sto on ima bonus 50% , Naime auto je polovni i registriran je do 9 mj , al sad mi stari nema vremena i hvata nas vikend pa nemamo vremena otic po tablice , pa nam je vlasnik autokuce dao probne tablice ( o njegovom trosku ) i sad neznam dal ja auto smijem voziti ??? Naime stari je cuo da auto nesmije voziti nitko drugi pod probnim tablicama ako nije auto prepisan na njega. I sad je BEED , hvata weeekeeend a meni auto ispred kuce , i nemogu ga voziti. JEL NETKO ZNA NESTO VISE O TOM ZAKONU ?????? ...
thnx :s
VW_tuning
29.02.2008., 17:06
ma možeš vozit glavno da imaš sa sobom potvrdu o probnima, ili idi na muriju i napravi si probne na svoje ime:top: sve zavisi kolko se dana misliš vozit na probnima
Postoji li neko "kilometarsko" ogranicenje za probne tablice? Mogu li s probom iz ZG u Zaprešić ili sam strogo definiran na ZG?:ne zna:
A Zaprešić inaće ima kakve registarske oznake? Samoborske?
Mislim da je fora u danima ;)
girling
17.04.2008., 00:09
ako ti izdaju u MUP.u onda do mjesta boravka....ako u nekoj auto kući, onda ti daju za cijelu HR.
Koliko sam upućen nema ograničenja po pitanju gradova nego dok traju (u danima) vozi po cijeloj Lijepoj našoj.
Mirl@ns
03.05.2008., 12:27
imam jedno pitanje bas vezano uz probne tablice.. jel moze pomoc oko toga?!
moze li mi tko od vas reci imam li ja pravo voziti auto sa probnim tablicama a ne glasi na mene nego glasi na mojeg dečkića :D ?? ili to bas mora biti vlasnik tog vozila ili to uopce nemam nikakve veze?!
ne znam pa pitam.. help :)
gljeeva
03.05.2008., 14:51
Mene zanima kakav je status vozila sa probnim tablicama u prometu? Mislim, neosiguran auto i u nekoj hipotetskoj situaciji gdje takvo vozilo sudjeluje u prometnoj nezgodi... Tko podmiruje štetu?
Euro volim ja
03.05.2008., 17:58
Mene zanima kakav je status vozila sa probnim tablicama u prometu? Mislim, neosiguran auto i u nekoj hipotetskoj situaciji gdje takvo vozilo sudjeluje u prometnoj nezgodi... Tko podmiruje štetu?
Uz probne tablice koje vrijede nekih 6-10 dana ide i polica osiguranja koja vrijedi za isti period. Dakle, auto na cesti nije ni u jednom trenutku neosiguran i bezbrižno možeš ići na tehniči i registraciju. Samo jasno, moraš to obaviti unutar tih oko tjedan dana koliko vrijede probne tablice i to mini-osiguranja.
alfa146
03.05.2008., 19:08
imam jedno pitanje bas vezano uz probne tablice.. jel moze pomoc oko toga?!
moze li mi tko od vas reci imam li ja pravo voziti auto sa probnim tablicama a ne glasi na mene nego glasi na mojeg dečkića :D ?? ili to bas mora biti vlasnik tog vozila ili to uopce nemam nikakve veze?!
ne znam pa pitam.. help :)
Dečkića:lol:?
Šalu na stranu,imaš pravo sve kao i da su prave tablice na autu.Imaš i osiguranje.Dečkića:lol:
Mirl@ns
03.05.2008., 20:00
Dečkića:lol:?
Šalu na stranu,imaš pravo sve kao i da su prave tablice na autu.Imaš i osiguranje.Dečkića:lol:
:mig:
to je od milja :zubo:
hvala na information.. :)
alfa146
03.05.2008., 20:08
:mig:
to je od milja :zubo:
hvala na information.. :)
Ma šalim se,znam da je od milja.Samo ti vozi:top:.
ubojica mekog tuljca
27.08.2008., 08:58
Oprostite što dižem temu, ali bolje nego da otvaram novu.
Dobit ću probne tablice u autokući. Koliko one traju otprilike?
Nisam siguran, ali mislim da je to 5 ili 10 dana.
ovisi, pitat će te tamo na koji period hoćeš probne.. na duži period više košta, a pošto ćeš ga isti dan, ili sljedeći logično registrirat, uzmeš najjeftinije..
Evo dižem staru temu .... trebao bih pokupiti auto iz Zagreba ... nema više tablece auto i morao bih napraviti probne kako bih ga mogao dovesti do Osijeka.
Sta moram napraviti?
- moram prvo ici na tehnički?
- pa onda idem na Mup?
- i sta gdje ih plačam? (tablice+osiguranje?)
Uzmeš papire od auta i odeš u neko osiguranje i tražiš probne tablice za auto. I tamo kažeš da ti trebaju za relaciju ZG-OS.
Čekam isporuku novog auta, pa me zanima koliko traju probne tablice. Naime u salonu su rekli da po novom traju samo 3 dana. Kad sam zadnji put kupovao novi auto, produživao sam ih bez problema 2 mjeseca (isporučili mi krivo vozilo, pa 2 mjeseca povuci-potegni). Sad bi mi pasalo bar 10-15 dana trajanja probnih tablica, da za toliko odgodim registraciju, da nemam dva auta za registrirati i osigurati u istom mjesecu.
Ako je već bilo o probama, ispričavam se, nisam uspio naći.
nana_du
30.12.2008., 08:38
ja sam prije 15 dana kupila Kiu, od njih sam dobila 5 dana probne tablice, doduse sredila sam sve u tih 5 dana ali su mi rekli u salonu da mogu bez problema poci na MUP i produziti ih
girling
30.12.2008., 14:24
ja sam prije 15 dana kupila Kiu, od njih sam dobila 5 dana probne tablice, doduse sredila sam sve u tih 5 dana ali su mi rekli u salonu da mogu bez problema poci na MUP i produziti ih
zamoli ih odmah u salonu na 15 dana...i doplati policu ako daju samo na 7 dana.
demit19
31.12.2008., 02:49
Čekam isporuku novog auta, pa me zanima koliko traju probne tablice. Naime u salonu su rekli da po novom traju samo 3 dana. Kad sam zadnji put kupovao novi auto, produživao sam ih bez problema 2 mjeseca (isporučili mi krivo vozilo, pa 2 mjeseca povuci-potegni). Sad bi mi pasalo bar 10-15 dana trajanja probnih tablica, da za toliko odgodim registraciju, da nemam dva auta za registrirati i osigurati u istom mjesecu.
Ako je već bilo o probama, ispričavam se, nisam uspio naći.
ista stvar i kod mene..mi smo uzeli novi..možeš produžiti svaki tjedan ako želiš i to ti je tjedno 100 kn...raspitaj se malo u mupu il tamo di registriraš kar..
OK, hvala svima. Kad pila stigne javim se da zaključim ovu malu temu.:driver:
kupio je frend auto kojem je istekla registracija, a prijasnji vlasnik je zadrzao staru. sad mu trebaju probne tablice. ono kaj mene zanima jer sam procitao tu na forumu: kaj za probne tablice treba potvrda o tehničkom pregledu? zato mu i trebaju probne da dodje do stanice za tehnički di bi sve to obavio + registracija.
sto je potrebno za probne ? knjizica vozila, ugovor, biljezi i polica osiguranja ?
fala na pomoći :)
Muči me jedan problem.
Uskoro kupujem novi auto. Vjerojatno prije toga neću uspjet prodat stari, a u biti i ne želim jer mi je auto svakodnevno potreban. Zanima me koliko najduže mogu vozit novi auto sa probnim tablicama (dok ne prodam stari) jer ne želim plaćat skuplje osiguranje (jer kako sam shvatio na drugi auto ako još nisam prodao prvi nemam 50% nego 25% bonusa što i nije baš zanemariva brojka) ?
Da li se može uzet probne tablice koje vrijede npr. mjesec dana ?
I wonder
09.03.2009., 20:34
15 dana max.
možeš ti i ovaj stari odjaviti i prebaciti 50% bonusa na novi auto...malo ćeš ga teže i malo jeftinije prodati kao neregistriran, ali tako ti je to; na mostu dobiješ, na ćupriji izgubiš...
Stari prepiši na ženu ili djecu i ostane ti popust za novog.
nenocutlas
09.03.2009., 22:54
ili ak imaš nekog u osiguranju da ti vodi ovaj stari auto kao prodan, normalno ak ga ne prodaš(stari) nemožeš ga regat na tu policu opet50%:cerek:
ili ak imaš nekog u osiguranju da ti vodi ovaj stari auto kao prodan, normalno ak ga ne prodaš(stari) nemožeš ga regat na tu policu opet50%:cerek:
A možeš jdnostavno dobiti novu policu sa 50% i imat oba regana
A možeš jdnostavno dobiti novu policu sa 50% i imat oba regana
Baš i nije jednostavno i košta najmanje 500kn (Jadransko, ko drugi) i pitanje oće li ih moć produžit.
Muči me jedan problem.
Uskoro kupujem novi auto. Vjerojatno prije toga neću uspjet prodat stari, a u biti i ne želim jer mi je auto svakodnevno potreban. Zanima me koliko najduže mogu vozit novi auto sa probnim tablicama (dok ne prodam stari) jer ne želim plaćat skuplje osiguranje (jer kako sam shvatio na drugi auto ako još nisam prodao prvi nemam 50% nego 25% bonusa što i nije baš zanemariva brojka) ?
Da li se može uzet probne tablice koje vrijede npr. mjesec dana ?
e pazi sad ovo, ja sam uzimao auto novi isto prošli tjedan i fino ocu probne tablice kad fino murja kaže nema više probnih tablica ako auto uzimaš iz istog mjesta, znaci ako si u zg i kupiš iz zg auto nemoš ih dobit više jer ti netrbaju vec odma izvoli registrirat, znaci probne možeš dobit samo ako iz drugog mjesta uzimaš auto.
Baš i nije jednostavno i košta najmanje 500kn (Jadransko, ko drugi) i pitanje oće li ih moć produžit.
I onda dobijemo ovakav topik: http://www.forum.hr/showthread.php?t=429948
I onda dobijemo ovakav topik: http://www.forum.hr/showthread.php?t=429948
Istina. Jadransko je živi dokaz da HANFA kurca ne dela. Pazi tu ponudu od 50 % popusta u Jadranskom sam našao na Seatovom forumu u oglasniku koji je otvorenog tipa. A to da to završi često s problemima kad pokušaš preći kod drugih osiguravatelja i/ili pokušaš registrirati auto u drugoj poslovnici sam čuo u živo od likova koji rade u osiguranju.
Najbolje je otici u euroherc ili croatia osiguranje.S njima imam najbolja iskustva. A 50% u eurohercu je mene za zadnji kombi došlo 1200kn (frajeru u pađe),ali se jebeno isplati.Sa drugim osiguranjima nemam iskustva. Us put mislim da smo malo zabrijali na krivu temo
Grgica Mali
10.03.2009., 22:26
e pazi sad ovo, ja sam uzimao auto novi isto prošli tjedan i fino ocu probne tablice kad fino murja kaže nema više probnih tablica ako auto uzimaš iz istog mjesta, znaci ako si u zg i kupiš iz zg auto nemoš ih dobit više jer ti netrbaju vec odma izvoli registrirat, znaci probne možeš dobit samo ako iz drugog mjesta uzimaš auto.
:confused: Pa probe dobiješ zakeljene kad podižeš auto... ti si sam morao dizat potvrdu il? :ne zna:
andrej_16V
10.03.2009., 22:33
Da ja sam isto neki dan trebao probe,stoka prokleta neda vise,samo regaj,i jos ova babuskara se javi na telefon nakon 3 i pol sata zvanja i jos bila bezobrazna jer sam pitao kaj rade tam da se ne javljaju na telefon. A trebaju mi tablice samo ovaj vikend za trku,stavit cu si s drugog auta i eto im :2up:
Da ja sam isto neki dan trebao probe,stoka prokleta neda vise,samo regaj,i jos ova babuskara se javi na telefon nakon 3 i pol sata zvanja i jos bila bezobrazna jer sam pitao kaj rade tam da se ne javljaju na telefon. A trebaju mi tablice samo ovaj vikend za trku,stavit cu si s drugog auta i eto im :2up:
:zvrko:
:rolleyes:
kowalski
11.03.2009., 00:30
ček-znači onda odeš, preuzmeš papire od auta,pa s papirima ideš po tablice,pa se onda s tablicama vraćaš po auto?
iznervirani
04.06.2009., 21:07
ovako, frend razbio auto i oduzeli mu tablice jer auto nije bio u voznom stanju. dakle, registracija i osiguranje još uvijek traju, samo su tablice oduzete od strane policije. sada je auto popravljen, ali još nije obavio tehnički, jer se mora voziti malo duže do stanice, a ne riskira mu se bez tablica. može li dići na policiji probe? ako da, koliko se to dugo čeka i koliko košta?
i još jedno pitanje, kolika bi bila kazna da ga zaustave bez tablica, a osiguranje vrijedi?
hvala
ne čeka se ništa platiš i uzmeš tablice. i ne diže na policiji nego na tehničkom. mene osobno je policija zaustavila jednom bez tablica taman sam papire sređivao i uz objašnjenje da baš idem platit porez i po tablice pustili me
$LaVeK$
04.06.2009., 21:28
dižu se na muriji ili na tehničkom, ali prvo treba imati valjani tehnički da bi mogao dobiti probe.
iznervirani
04.06.2009., 21:33
pa u tome i je problem, što ne može otići do stanice s autom, pošto mu je dosta daleko. da može, nebi mu trebale probe, nego bi podigao svoje prave tablice. znači bez tehničkog ništa? iako mu rega vrijedi još nekoliko mjeseci? koliko se plaćaju probe i koliko dugo vrijede?
jel može na temelju onog starog tehničkog (koji bi još uvijek vrijedio da nije razbio auto) dobiti probe?
$LaVeK$
04.06.2009., 21:36
ne sjecam se tocno kolko kosta, mislim da vrijede 1 tj. bez obzira na osiguranje ako nemas valjani tehnicki nemres dobiti probe.
rico hr
04.06.2009., 23:11
platiš vučnu službu odveze auto do tehničkog i rješen problem najbrže i naj lakše
frANZi50
05.06.2009., 01:30
platiš vučnu službu odveze auto do tehničkog i rješen problem najbrže i naj lakše
i najskuplje
Killer Death
05.06.2009., 12:02
i još jedno pitanje, kolika bi bila kazna da ga zaustave bez tablica, a osiguranje vrijedi?
hvala
Zakon o sigurnosti prometa na cestama kaže:
(7) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja motornim ili priključnim vozilom, osim traktora i radnog stroja, koje nije registrirano ili mu je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana.
po pravilu bi trebao sa slep sluzbom, helikopterom, cim god...
ali u real life, bilo bi dovoljno da sa drugim autom odes uplatiti tehnicki pregled i s tim papirima se vratis po svoj auto.
zatim vozis bez tablica do tog najblizeg tehnickog.
da se razumijemo, i takvog te policija moze kaznit, ali u 99,99 % slucaja ce te pustit bez kazne.
sto god mi mislili o nasim policajcima i oni su ljudi i progledat ce ti za to.
alkoholik
05.06.2009., 14:01
ne sjecam se tocno kolko kosta, mislim da vrijede 1 tj. bez obzira na osiguranje ako nemas valjani tehnicki nemres dobiti probe.
Ja mislim da ne , kad kupiš novo auto , nemaš tehnički , staviš probe i tako voziš neko vrijeme i tek onda ideš na tehnički , mislim da probe i služe da se dođe do tehničkog.
Partfiš
05.06.2009., 14:26
Postoje probne tablice bas za tu specificnu namjenu. Traju jedan dan, mogu se koristiti samo za put do stanice za tehnicki pregled. Moras platiti i osiguranje (mislim da je min. 5 dana). Cijela prica kosta 150,00 kn, moras otici u policiju, potpisati izjavu da su ti kocnice i signalizacija ispravni.
Ove kombinacije sa unaprijed placenim tehnickim i sl. mogu proci samo ako je policeman dobre volje inace slijedi po djepu...:kava:
I wonder
05.06.2009., 15:19
po pravilu bi trebao sa slep sluzbom, helikopterom, cim god...
ali u real life, bilo bi dovoljno da sa drugim autom odes uplatiti tehnicki pregled i s tim papirima se vratis po svoj auto.
zatim vozis bez tablica do tog najblizeg tehnickog.
da se razumijemo, i takvog te policija moze kaznit, ali u 99,99 % slucaja ce te pustit bez kazne.
sto god mi mislili o nasim policajcima i oni su ljudi i progledat ce ti za to.
pa sunce mu žarko, nije stvar u tome da on PLATI tehnički pregled.
poanta je da na cestu NE izađe sa tehnički neispravnim autom. zato nemožeš dobiti probe bez tehničkog, osim za novi auto.
zato su mu i oduzeli tablice nakon sudara, jer je tehnički neispravan.
Ja mislim da ne , kad kupiš novo auto , nemaš tehnički , staviš probe i tako voziš neko vrijeme i tek onda ideš na tehnički , mislim da probe i služe da se dođe do tehničkog.
za novi auto se smatra da je tehnički ispravan.
vrijedio je taj zakon i prije, ali ga se nitko nije pridržavao.
poanta je da na cestu NE izađe sa tehnički neispravnim autom. zato nemožeš dobiti probe bez tehničkog, osim za novi auto.
sto se toga tice, u krivu si... da bi dobia probne tablice NIJE potrebno ici na tehnicki...
prvi put cujem da su nekom nakon sudara oduzeli tablice... jeli pjesnik ispricao citavu pricu?
zanimljivo, ocito su u pu zg mislili da je i moj kupljeni rabljeni isto tehnicki ispravan kad su mi za njega izdali probne tablice bez tehnickog pregleda. a auto nisu ni vidili... probe se izdaju na MUP-u!
koliko ja kuzim stvar:
- kod sudara, ako su osteceni vitalni dijelovi automobila, policija skida tablice
- da bi ponovo preuzeo iste tablice nakon popravka moras proci izvanredan tehnicki pregled
-s tim papirom o polozenom izvanrednom tehnickom pregledu podizes postojece tablice
- taj pregled ne sluzi za produzenje valjanosti prometne, vec sam za dobivanje natrag tablica
znaci savjet za taj tehnicki, nije za probne vec isklucivo ovaj nuzni za tablice
a savjeti kako proci kod policije su iz vise puta ponovljenog iskustva.
cak sam poslije tehnickog bez tablica parkirao ispred policijske postaje da udarim pecate i vratim se po tablice.
iznervirani
06.06.2009., 12:15
da rezimiramo, bez tehničkog ni pod kojim uvjetima nemože uzeti probe? ako ne, onda ne uviđam svrhu tih tablica. osim za nove aute...
da rezimiramo, bez tehničkog ni pod kojim uvjetima nemože uzeti probe? ako ne, onda ne uviđam svrhu tih tablica. osim za nove aute...
da rezimiramo, odes na MUP, navedes razlog za sto ti trebaju probne tablice, platis 150-200kn, i 5 dana vozis auto bez pitanja. kakav vas tehnicki spopa? pa sta mislis kako se onda neregistrirani rabljeni dovedu iz jednog mjesta u drugo. ne obaziri se na "tehnicare", pa osobno sam probe vadia tu u zg prije kojih misec dana... vozia na njih do st, i onda napravia tehnicki i registrira auto. :kava:
da rezimiramo, odes na MUP, navedes razlog za sto ti trebaju probne tablice, platis 150-200kn, i 5 dana vozis auto bez pitanja. kakav vas tehnicki spopa? pa sta mislis kako se onda neregistrirani rabljeni dovedu iz jednog mjesta u drugo. ne obaziri se na "tehnicare", pa osobno sam probe vadia tu u zg prije kojih misec dana... vozia na njih do st, i onda napravia tehnicki i registrira auto. :kava:
i jos samo napisi da li je to auto imalo vazeci tehnicki pregled ili je registracija na njemu istekla?
pisite jasno, bez igre skrivaca i nadmudrivanja!
i jedno pitanje
zar je taj frend invalid, pa mu tesko otici do heinzlove i pitati kakva su danas pravila na snazi?
iz iskustva znam da se to cesto sa kojekakvim naputcima i pravilnicima mjenja, nema smisla da ti mi sad pisemo kak je nekad bilo i nagadjamo kak je sad!
MaliZeleni10
06.06.2009., 15:48
Ne mozes dobiti probne tablice za rebljeni auto osim kad ga kupis u drugom gradu pa ti trebaju da ga vozis u svoj grad gdje ces ga registrirati.
To je rupa u zakonu jer ne mozes dobiti probe da vozis auto na tehnicki i zbog glupog zakona su ljudi prisiljeni izici na cestu autom bez tehnickog i bez osiguranja.
Meni je zena koja radi na salteru u mupu gdje se izdaju probne tablice rekla da nema druge nego ici nereganim autom na cestu a nakon sto sam obavio tehnicki, platio osiguranje, dobio tablice i pecat u prometnu na putu kuci me policija pojurila sa upaljenom rotirkom jer nisam imao alat kod sebe da stavim tablice na auto, mislili su da vozim neregani auto.
Luda drzava, to treba staviti u zakon, da se mogu izdati probne tablice (i da je za to vrijeme auto i osiguran) koje vrijede dva dana, samo za potrebe obavljanja tehnickog i sveg ostalog za registraciju.
rico hr
06.06.2009., 16:09
Ne mozes dobiti probne tablice za rebljeni auto osim kad ga kupis u drugom gradu pa ti trebaju da ga vozis u svoj grad gdje ces ga registrirati.
To je rupa u zakonu jer ne mozes dobiti probe da vozis auto na tehnicki i zbog glupog zakona su ljudi prisiljeni izici na cestu autom bez tehnickog i bez osiguranja.
Meni je zena koja radi na salteru u mupu gdje se izdaju probne tablice rekla da nema druge nego ici nereganim autom na cestu a nakon sto sam obavio tehnicki, platio osiguranje, dobio tablice i pecat u prometnu na putu kuci me policija pojurila sa upaljenom rotirkom jer nisam imao alat kod sebe da stavim tablice na auto, mislili su da vozim neregani auto.
Luda drzava, to treba staviti u zakon, da se mogu izdati probne tablice (i da je za to vrijeme auto i osiguran) koje vrijede dva dana, samo za potrebe obavljanja tehnickog i sveg ostalog za registraciju.
ko te sili nereg. autom na cestu?
pa postoji vučna služba....ili ne?
pozoveš vučnu odfura te do tehničkog i sve rješiš bez rizika...
MaliZeleni10
06.06.2009., 16:24
ko te sili nereg. autom na cestu?
Mup me sili, procitaj jos jednom sta sam napisao.
pa postoji vučna služba....ili ne?
pozoveš vučnu odfura te do tehničkog i sve rješiš bez rizika...
Ma stvarno si pametan, znas li ti koliko vucna sluzba kosta?
Nisam lud placati vucnu sluzbu za manje od 1 km voznje do stanice za tp.
I da sam dobio neku kaznu za to zalio bih se do ustavnog suda jer je to rupa u zakonu, ne znam da postoji drzava osim HR u kojoj ne mozes dobiti probne tablice na 1-2 dana da ides regati auto.
Killer Death
06.06.2009., 16:54
A frend ima neregani auto jedno dvije godine, tu negdje, i dobio je probne tablice kad je trebao ići u Varaždin. Još i dan-danas mu stoje zalijepljene na autu.
I wonder
06.06.2009., 17:50
sto se toga tice, u krivu si... da bi dobia probne tablice NIJE potrebno ici na tehnicki...
prvi put cujem da su nekom nakon sudara oduzeli tablice... jeli pjesnik ispricao citavu pricu?
zanimljivo, ocito su u pu zg mislili da je i moj kupljeni rabljeni isto tehnicki ispravan kad su mi za njega izdali probne tablice bez tehnickog pregleda. a auto nisu ni vidili... probe se izdaju na MUP-u!
nemam volje ispitivati stanje. možda su tebi dali probe jer si auto kupio kod dilera ili ih stvarno možeš dobiti za put u svoje mjesto stanovanja.
ali ako ih probaš podići za auto kojem je registracija (i tehnički) istekla, nemožeš ih dobiti bez važećeg tehničkog.
I wonder
06.06.2009., 17:52
koliko ja kuzim stvar:
- kod sudara, ako su osteceni vitalni dijelovi automobila, policija skida tablice
dovoljno je da ti je razbijen far. nisi tehnički ispravan i policijot te ima pravo natjerati da skineš tablice.
- da bi ponovo preuzeo iste tablice nakon popravka moras proci izvanredan tehnicki pregled
tako je
-s tim papirom o polozenom izvanrednom tehnickom pregledu podizes postojece tablice
:top:
- taj pregled ne sluzi za produzenje valjanosti prometne, vec sam za dobivanje natrag tablica
Poštovani :)
Zanima me procedura oko probnih tablica, tj. gdje ih dobijem, koliko traju i sl.
E i da li se može preko granice s njima?
Hvala
girling
24.07.2009., 15:23
Poštovani :)
Zanima me procedura oko probnih tablica, tj.1. gdje ih dobijem, 2.koliko traju i sl.
E i da li se 3.može preko granice s njima?
Hvala
1. u salonu u kojem kupiš auto.
2. 2 tjedna ili duže /stvar dogovora/.
3. ne može.
2. 2 tjedna ili duže /stvar dogovora/.
2. 15 dana je zakonski maksimum. Nitko ti ne smije dati na dulji vremenski period
girling
24.07.2009., 22:35
2. 15 dana je zakonski maksimum. Nitko ti ne smije dati na dulji vremenski period
ali može više puta po 15 dana. :top: kako rekoh, stvar dogovora. :kava:
minnie158
14.08.2009., 12:36
Plizzzz , ako netko zna - hitno je...
Idemo danas po auto. Kupljen je polovan ali nije registriran i nema registracijske pločice. Mogu li na policiji podići probne tablice pa ga onda furat na tehnički i registraciju? Koliko dugo vrijede te probne rege?
Molim Vas , ako netko zna ... , bila bih mu zahvalna... :s
alfa146
14.08.2009., 12:59
Idemo danas po auto. Kupljen je polovan ali nije registriran i nema registracijske pločice. Mogu li na policiji podići probne tablice pa ga onda furat na tehnički i registraciju? Koliko dugo vrijede te probne rege?
Je li isti grad,kupac-prodavač?
minnie158
14.08.2009., 13:56
Kupujem u Zg , ja sam pod PU Zaprešić
alfa146
14.08.2009., 14:38
Kupujem u Zg , ja sam pod PU Zaprešić
A onda uzmi na MUP-u,mislim da ti traje osiguranje 7 dana.Obrazloži situaciju i izaći će ti u susret.
pazdrkan
14.08.2009., 14:56
odi odma na tehnčki i napravi ga, plati osiguranje......bar ćeš vidit kakav si auto kupila
occasional
14.08.2009., 17:58
nekad je moglo uredno 15 dana ak s ekupuje novi auto, tako sam ja bio uzeo..
Danas , pojima nemam.. Mozda je isto...
I wonder
14.08.2009., 22:52
sad je gotovo, ali tko treba za ubuduće:
sa dokumentima od auta i kopijom vozačke onoga tko će voziti auto ide se na policiju. treba još osiguranje platiti i policija izdaje probne tablice na 3 dana.
to je rok za obaviti tehnički i registraciju za rabljeni auto.
tuzno_jaje
25.11.2009., 15:08
stavio sam probne tabl.na auto.3 dana traju. .jel sad mogu ici gdje god zelim ili
stavio sam probne tabl.na auto.3 dana traju. .jel sad mogu ici gdje god zelim ili
I na Mars.
tuzno_jaje
25.11.2009., 15:14
ozb.pitam..to mi stari oso napravit. jel to nema veze ak nije proso tehnicki?
ozb.pitam..to mi stari oso napravit. jel to nema veze ak nije proso tehnicki?
Ma nema čovječe - u tome i je poanta probne tablice - uzmeš ju DA ODEŠ do tehničkog. A ako do tehničkog ideš preko Dubrovika (pod uvjetom da nisi iz Dubrovnika) - to nitko ne pita.
creator8690
25.11.2009., 16:08
Upravo tako kako ti CDRW kaže,možeš ići s njima di hočeš i kad hočeš.Ja sam ih isto nedavno imao i redovito sam se vozio po svuda(do Vukovara) i nitko mi ništa nije srao.One ti vrijede brijem 2 tjedna.
na potvrdi o probnim tablicama ti piše koliko ti traju a ujedno na kojoj relaciji se možeš kretat npr. zagreb-slavonski brod , uglavnom možeš unutar cijele hrv osim ako nije naznačeno drugačije, neće ti niko srat kak vele al ak se baš napenali policija na tebe ak te zaustave mogu te zaje ak si otišao "izvan" relacije. i moraš imat osiguranje
na potvrdi o probnim tablicama ti piše koliko ti traju a ujedno na kojoj relaciji se možeš kretat npr. zagreb-slavonski brod , uglavnom možeš unutar cijele hrv osim ako nije naznačeno drugačije, neće ti niko srat kak vele al ak se baš napenali policija na tebe ak te zaustave mogu te zaje ak si otišao "izvan" relacije. i moraš imat osiguranje
Pa šta ne kupuje osiguranje ZAJEDNO s tablicama. Još nisam čul da je netko uzeo probne BEZ osiguranja?
masha28
25.11.2009., 16:50
to i je osiguranje..zbog tog se i izdaje..obavezno..meni je frajer dao samo na 5 dana, točnije sub i ned su uključene i još pritom mi je istjecalo u ned..odi odma riješi regu i bok!
kowalski
25.11.2009., 17:03
Pa šta ne kupuje osiguranje ZAJEDNO s tablicama. Još nisam čul da je netko uzeo probne BEZ osiguranja?
nedavno je jedan lokalni lola "sveznadar" kupio auto u renomiranoj auto kući za prodaju rabljenih "Šoderaš i sinovi". s obzirom da je auto bio neregistriran, izdali su mu na licu mjest probne tablice, i dali mu knjižicu vozila i ovjeren kupoprodajni ugovor, bez police osiguranja (kao, to je sa prometnom u policiji, dobit će to kad registrira auto).
i ništa ne bi bilo čudno da mu nisu rekli da te probne tablice vrijede 30 dana. kako mi je to bilo malo čudno, pogledao sam ih malo bolje, kad ono na nevješto izrezanom A4 papiru isprintano; "PROBA ZG-007-JB". :facepalm:
pa neznam jel to dobio u nekom auto salonu il u policiji, ak je vadio na policiji sigurno mu nisu dali osiguranje nego je sam morao napraviti tj platiti ga bilo godišnje bilo na 5 il 10 dana
kowalski
25.11.2009., 17:13
pa neznam jel to dobio u nekom auto salonu il u policiji, ak je vadio na policiji sigurno mu nisu dali osiguranje nego je sam morao napraviti tj platiti ga bilo godišnje bilo na 5 il 10 dana
dakle, možeš ušetati u policiju i reći "dobar dan,dajte mi probne tablice, trebaju mi za prijevoz auta iz točke A u točku B" i oni ti daju bez da provjere jesi li platio osiguranje?
dakle, možeš ušetati u policiju i reći "dobar dan,dajte mi probne tablice, trebaju mi za prijevoz auta iz točke A u točku B" i oni ti daju bez da provjere jesi li platio osiguranje?
ma neee, osiguranje moraš priložiti kad vadiš probe, samo kažem nisu mu ga sami dali neg ga je morao vadit u osiguravajućoj kući, ILI je dobio osiguranje ak je na par dana od salona, neznamo situaciju osobe koja je postavila temu pa nemremo ni razglabat
kowalski
25.11.2009., 17:24
ma neee, osiguranje moraš priložiti kad vadiš probe, samo kažem nisu mu ga sami dali neg ga je morao vadit u osiguravajućoj kući, ILI je dobio osiguranje ak je na par dana od salona, neznamo situaciju osobe koja je postavila temu pa nemremo ni razglabat
pa to je CDRW i pitao; ne možeš dobiti probne ni od pape osobno ako prvo nemaš osiguranje.
Bitno da As123 prodaje aute ....
tuzno_jaje
25.11.2009., 17:49
joj. pa imam osiguranje placeno.i danas uzo na 3 dana probne tabl. pa me zanima dal mogu s njima ici 70km od mog mjesta a da me policija ne zaj?
kowalski
25.11.2009., 17:51
da.
samo nesmiješ preko granice
probne tablice idu u paketu sa osiguranjem, svejedno jel ih tražiš na policiji ili u autosalonu
čak i ako imaš uplaćenu policu osiguranja, svejedno ćeš platiti još osiguranje uz probne tablice
i na potvrdi ti piše relacija koju možeš voziti sa tim tablicama, tako da vjerujem da ako te zaustave i baš žele gnjaviti,mogu ako se voziš izvan te relacije
occasional
25.11.2009., 19:07
Gdje se i na koje načine u ZG sve mogu dobit probne tablice ako je auto odjavljen?
Moze to napravit bilo koji auto salon ili se mora bas na mup ić
(ne mislim kod kupnje u auto salonu,nego odjavljen vec prije kupljen auto)
Gdje se i na koje načine u ZG sve mogu dobit probne tablice ako je auto odjavljen?
Moze to napravit bilo koji auto salon ili se mora bas na mup ić
(ne mislim kod kupnje u auto salonu,nego odjavljen vec prije kupljen auto)
Ako mu tenički pregled vrijedi ideš na mup, 35kn biljezi i 50kn probne pločice.
Ako mu tehnički ne vrijedi uz ovo gore napisano + još moraš napisati izjavu pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da je auto ispravan tj. da ima ispravan upravljački mehanizam i kočnice i onda dobiješ probe samo na 1 dan da možeš obaviti tehnički pregled.
Skrewdriver
25.11.2009., 20:16
Ja sam s probnima iso vise puta preko granice :D
Al inace, ne bi se smjelo!
Gregor Samsa
25.11.2009., 23:13
ako mi novi auto stiže recimo 23.12. mogu li tražiti od salona probne za 10 ili 15 dana(platit ću nema problema) tako da ga registriram u 2010. i računa li mi se u tom slučaju datum prve registracije u 2010. ili se uzimaju i probne u obzir?
kolika bi bila cijena probnih za 15 dana?
rackupacku
23.02.2010., 22:14
Ovako zanima me,auto mi se nalazi u drugoj županiji,i uskoro ce isteknuti registracija,dali ako odjavim auto i želim kasnije dignuti probne tablice...moram li ici na tehnicki i koliko koštaju probne tablice?
Las Legolas
23.02.2010., 22:36
Ako je auto stariji pretpostavljam da ces morat na tehnicki jer je istekao s registracijom. Probne ce te doci oko 80 kn za 5 dana, no moras i osigurat automobil za te dane.
rackupacku
23.02.2010., 22:42
Ako je auto stariji pretpostavljam da ces morat na tehnicki jer je istekao s registracijom. Probne ce te doci oko 80 kn za 5 dana, no moras i osigurat automobil za te dane.
Da,20 god star,koliko sam nasao na internetu postoje i probne tablice za odlazak na tehnicki i traju samo 3 dana(meni više nego dovoljno) što mi je i sasvim logicno,kako da odem na tehnicki sa neosiguranim i autom koji nema nikakve plocice?
kad smo tu na koju se foru pojedini likovi voze i vise od mjesec dana na probne? produzivaju svakih 5dana jer se nema za registraciju? to me uvijek zanimalo:D
bugy_AB
23.02.2010., 22:57
kad smo tu na koju se foru pojedini likovi voze i vise od mjesec dana na probne? produzivaju svakih 5dana jer se nema za registraciju? to me uvijek zanimalo:D
Moguće a i mora se vidjet da se vozi nova pila
Naše probne su bile na 10 dana što znači da može i na više :D
Bassanac
24.02.2010., 05:50
Da,20 god star,koliko sam nasao na internetu postoje i probne tablice za odlazak na tehnicki i traju samo 3 dana(meni više nego dovoljno) što mi je i sasvim logicno,kako da odem na tehnicki sa neosiguranim i autom koji nema nikakve plocice?
Gle ovak...
Ako si kupio auto kojem rega istice, za pretpostavit je da ces ga - registrirat!
Za to ce ti trebat polica osiguranja... Kakogod! :mig:
Uzmes papire od auta, lijepo kupis policu, i dođes tamo gdi je auto prijavljen, s policom, dokumentima, kupoprodajnim (kod biljeznika javnog ovjerenim) ugovorom i zatrazis odjavu vozila i probne tablice...
Dobit (kupit) ces papirnate tablice, i neki papir na kojem pise na kojoj se relaciji smijes kretat...
Primjerice: Koprivnica - Bjelovar.
I jao si ga tebi ak te ulove u - Virovitici! :D
Sretno! :top:
rackupacku
27.02.2010., 04:13
auto ce bit odjavljen ali 200km od zagreba garaziran,i zato me zanima jer moram na tehnicki ako ocu probne makar na 3 dana.znaci auto je vec u mom vlasnistvu ali zbog neprilika ga moram sad kad istekne rega odjavit,i zato me zanima za probne kad se odlucim ponovo registrirat da mogu prec tih 200km legalno da odem na tehnicki.
moraš otić na tehnički da bi mogao dobiti probne table al moraš imati i osiguranje vozila.
bio je jedan post tu na forumu, frajer si je uzo novog golfa 5, probne table na par dana i osnovno osiguranje.
Računao je kada istekne probna tabla da će uzet kasko, al mu se dogodio zajeb,zaletio se u nekog i totalka, i nema kaska, nema popravka auta,on kriv.
Sada ima hrpu lima doma i kredu od 7 godina..
Ništa, nek ne plaća kredu a oni nek mu plijene hrpu lima doma :D
crveni89
16.05.2010., 17:39
autu mi istekla registracija.. i sad bih ga trebao odvesti do servisa i trebale bi mi probne tablice.. jos ih nikad nisam vadio.. pa me zanima gdje trebam ici, jer trebam raditi tehnicki ? platiti osiguranje i slicno.. ? hvala
hasnfefer
16.05.2010., 18:37
U mup gdje ideš normalno po tablice! Tehnički ne trebaš, ali ćeš morati potpisati da ćeš snositi sve troškove ako dođe do nesreće! Moraš uzeti kratko osiguranje (min 5 dana, mislim), pa ako si siguran da će proći tehnički uzmi puno osiguranje!
crveni89
16.05.2010., 19:01
jer zna tko posto je to kratko osiguranje ?
nisam siguran da cu proci na tehnickom zato idem na servis :D
crveni89
16.05.2010., 19:02
jer zna tko posto je to kratko osiguranje ?
nisam siguran da cu proci na tehnickom zato idem na servis :D
cijena ti je 62,10kn u Puli :top:
crveni89
16.05.2010., 19:32
osiguranje ? samo ? i probne tablice 50-60kn ? aj ak je tak onda nije ni skupo
Vozilo mora proć Tehnički pregled da bi dobio ikakve tablice pa tako i probne,osiguranje je jednako tako obvezno !
kaj vi jedete da ste tak pametni ?! :s
EDIT: bio je baja tu na forumu koji je kupio novu Golf V-icu, uzo probne table da se provoza par dana, uzo osnovno osiguranje i napravio prometnu, on kriv, totalka, sretno otplaćuje kredu :mig:
crveni89
16.05.2010., 21:44
kak da onda odvezem auto na servis?
pinkskin
16.05.2010., 21:47
Zoveš ih ako imaju labudicu da ti ga odvezu ili ga nekak odšlepaš
Zoveš ih ako imaju labudicu da ti ga odvezu ili ga nekak odšlepaš
da i nabije si recimo 500kn nepotrebnog troska i komplikacija za tih recimo 50km sto se treba odvest do servisa, ja bih se odvezao bez tablica, al ako bas mislis da si toliki pehist da ce te tko lupit ili policija zaustavit daj 100kn za probne i mirna bosna
crveni89
16.05.2010., 22:09
thumb kaze da auto mora proci tehnicki.. znaci jos + tehnicki.. a sumnjam da ce proci jer mi letva volana lupka.. zato auto i ide u servis
inace auto se normalno vozi samo to lupka
da i nabije si recimo 500kn nepotrebnog troska i komplikacija za tih recimo 50km sto se treba odvest do servisa, ja bih se odvezao bez tablica, al ako bas mislis da si toliki pehist da ce te tko lupit ili policija zaustavit daj 100kn za probne i mirna bosna
Meni se baš to dogodilo prije pola godine, i kazna je 2000kn, pa ti vidi jel ti se više isplati zvati vučnu službu ili platiti kaznu Mup-u..
Zakoni su nam odlično pojašnjeni, kad najebeš onda shvatiš :D
huskybucka
17.05.2010., 07:45
Mozes dobiti pobne tablice bez tehnickog!
Sam sam ih podigao prije par mjeseci.
O tim tablicama nitko bas ne prica, nego svi trube o tehnickom.
Postoje probne tablice koje traju 3 dana-i izdaju se u svrhu odlaska do stanice za tehnicki pregled!
Te se tablice izdaju u policiji, tamo ces morati napisati i potpisati da su sustav za upravljanje i sustav za kocenje ispravni,
jos ti treba polica osiguranja-nekih do 70kn,
obrazac-par lipa ili kn,
biljezi-ako se ne varam 30kn,
i ne mogu se sjetit dal jos sta treba, mislim da je to sve.
Da, kad sam ja isao to podignuti-znao sam da se moze jer ih je sogor podigao koji dan prije.
Dodem na informacije-onaj kreten me posalje u stanicu za tehnicki, tamo kazu to se ne izdaje kod nas vec u policiji, ja natrag u policiju, baba na informacija mi trubi isto kao i frajer prije toga, ja natrag na tehnicki, kaze zena-to izdaju u policiji..
Ja u policiju ljut ko pas, rekoh sad cu riskirati, preskocim informacije, kupim policu, obrazac, biljege, i na salter-trebaju mi probne plocice za otici do stanice za tehnicki pregled..
I gospoda ih izda bez problema;-)
huskybucka
17.05.2010., 07:49
Sjetio sam se-placas jos probne plocice-to placas u posti-45kn+5kn postarine
I da, te probe, vrijede sam za zupaniju u kojoj su izdane
Thumb mislim da grešiš. Mene je na novom autu dočekala proba - a tek sam morao odvest auto na tehnički i sve ostale pizdarije. Isto je bilo kad sam uvozio auto - uzeo probu na Kaštelu i dovezao auto u Zg (i tako dva puta - za dva auta).
Tak da mislim da proba i tehnički nisu baš vezani. Osiguranje jasno moraš uzeti ...
Thumb mislim da grešiš. Mene je na novom autu dočekala proba - a tek sam morao odvest auto na tehnički i sve ostale pizdarije. Isto je bilo kad sam uvozio auto - uzeo probu na Kaštelu i dovezao auto u Zg (i tako dva puta - za dva auta).
Tak da mislim da proba i tehnički nisu baš vezani. Osiguranje jasno moraš uzeti ...
a jbg. pa nisam ja izmislio to, imam dokaz, kazna od 2000kn :(
Ugl. pizdarija je oko tog sveg,meni je drug milicajac lijepo objasnio da mi je bilo financijski isplativije(jasno,on se ne zna tako izraziti, to ja govorim :D) da sam uzeo vučnu službu nego reskirao..
Kaznu ionako ne mislim platiti,al da je bilo to sve čudno,jest..
Ma ja mislim da drug milicajac ispunjava kvotu pisanja kazni a ne da si ti u prekršaju. Pa kak bi svi novi auti došli do tehničkog? Na šlepi? Pa kojem klincu onda služi proba? Da se autom odvezeš od tehničkog do Heinzelove (poštambiljat novu prometnu i knjižicu vozila) i nazad na TP(po nove table)???
Don't think so ....
EDIT: Evo s MUP-ove stranice .... ništa se ne spominje nekakav tehnički ...
Proba pločice
Prilaže se:
* knjižica vozila,
* 30,00 kuna u državnim biljezima,
* uplata na račun MUP-a (posebnom uplatnicom)
- za duguljaste - par - 45,00 kuna; za čevrtaste - par - 30,00 kuna
Ovo vrijedi za odjavljena i osigurana vozila, dok je za uvezena vozila potrebno priložiti i carinsku deklaraciju, dokaz o plaćenom osiguranju i dokaz o vlasništvu vozila.
a ja sam živi dokaz da je praksa drugačija, kao i sve u Lijepoj našoj...
kad smo vec kod toga da preventivno pitam posto me autokuca hebe s papirima od auta...
kad isteknu probne(15dana) sto mi treba i koja je procedura za produziti?
a ja sam živi dokaz da je praksa drugačija, kao i sve u Lijepoj našoj...
Sad sam naletio na neki tekst koji tvrdi da postoji PREPORUKA da auti moraju imat tehnički čak i za probe.
U ovoj ludoj zemlji je sve moguće.... ja bi samo pitao - koja jebena preporuka.
alex29sb
17.05.2010., 11:58
U petak 15.5. kupio sam auto koji je bio na tvrtku, tj. d.o.o. Auto ima tablice na Split. Ja sam u Slavoniji, Sl. Brod. Našli smo se u Zagrebu, ja sam platio automobil, dobio sam račun od tvrtke i vratio se sa tablicama ST u Brod.
Danas ću poslati tablice, knjižicu vozila i prometnu vlasniku da auto odjavi. Registracija (tehnički i osiguranje) vrijede do 15.6.
Interesira me:
da li čim pošaljem tablice danas poštom mogu otići u Mup u Brod i pitati da mi izdaju probne tablice ili moram čekati da auto bude odjavljen (tj. jedno 5-6 dana dok mi prijašnji vlasnik ne vrati prometnu i knjižicu vozila). Moram li ja ići na tehnički pregled iako mi registracija vrijedi ako želim uzeti probne tablice?
I wonder
17.05.2010., 14:43
Ma ja mislim da drug milicajac ispunjava kvotu pisanja kazni a ne da si ti u prekršaju. Pa kak bi svi novi auti došli do tehničkog? Na šlepi? Pa kojem klincu onda služi proba? Da se autom odvezeš od tehničkog do Heinzelove (poštambiljat novu prometnu i knjižicu vozila) i nazad na TP(po nove table)???
do prije par godina probe su se izdavale samo tak.
onda je došel naputak da samo tehnički ispravni auti mogu dobiti probe jer je bilo zloupotreba.
za nove se smatra da su tehnički ispravni i po novom zakonu, autokuća ih može izdati (ako se dobro sjećam ovog dijela).
ova proba na 3 dana je isto bila najavljena, ali neznam da je zaživilo. ako jest, dobro za nas.
U petak 15.5. kupio sam auto koji je bio na tvrtku, tj. d.o.o. Auto ima tablice na Split. Ja sam u Slavoniji, Sl. Brod. Našli smo se u Zagrebu, ja sam platio automobil, dobio sam račun od tvrtke i vratio se sa tablicama ST u Brod.
Danas ću poslati tablice, knjižicu vozila i prometnu vlasniku da auto odjavi. Registracija (tehnički i osiguranje) vrijede do 15.6.
Interesira me:
da li čim pošaljem tablice danas poštom mogu otići u Mup u Brod i pitati da mi izdaju probne tablice ili moram čekati da auto bude odjavljen (tj. jedno 5-6 dana dok mi prijašnji vlasnik ne vrati prometnu i knjižicu vozila). Moram li ja ići na tehnički pregled iako mi registracija vrijedi ako želim uzeti probne tablice?
probne možeš izvaditi odmah. za to ti treba samo knjižica vozila i osiguranje.
preregistrirati na sebe možeš tek kad dobiješ poništenu prometnu.
na tehnički nemoraš osim da ti tamo izdaju registracijski list sa svim podacima. ali će ti novo registrirani auto imati registraciju samo do 15.06.
nakon toga, tehnički i produženje rege.
hasnfefer
17.05.2010., 21:05
Vozilo mora proć Tehnički pregled da bi dobio ikakve tablice pa tako i probne,osiguranje je jednako tako obvezno !
EDIT: bio je baja tu na forumu koji je kupio novu Golf V-icu, uzo probne table da se provoza par dana, uzo osnovno osiguranje i napravio prometnu, on kriv, totalka, sretno otplaćuje kredu :mig:
Ne! Ima rubrika u koju se upisuje namjena probnih tablica: Za vožnju vozila na servis, teh pregled...
Znam jer sam kupio neregistrirani kombi, i sam probama išao na tehnički i registraciju!
kad smo vec kod toga da preventivno pitam posto me autokuca hebe s papirima od auta...
kad isteknu probne(15dana) sto mi treba i koja je procedura za produziti?
Ja mislim da auto kuća nešto mulja sa papirima, a u svakom slučaju produljenje bi trebali snositi oni.
Ja imao isti problem.
Kupim nov novcat auto, isporuče mi ga, platim 190 kn. 10 dana probe, u Nedjelju mi se isticala proba, zovem ih ja u Četvrtak, vele sutra, ok. mislim si ionako vrijedi proba do nedjelje, a i subotom mogu na TP.
Dođe taj Petak zovem ja auto kuću i lik mi veli da još nema papira, onda ja njemu velim ok. ja dolazim do tebe i produžim mi ti o svom trošku probu, a on meni kad si takav dođi si po papire..., a malo prije mi reko da ih nema, neznam koja im je to fora, al očito nekaj muljaju sa time.
deri valdez
17.05.2010., 23:59
ja papam hvala na pitanju kaj zena skuha a ti ne siri lazne informacije .vozilo nemora bit tehnicki ispravno da bi dobio probe a kamoli da mora imat obavljen tehnicki pregled.do 15 dana od isteka rege mislim mozes izvadit u stanici za tehnicki pregled nakon toga na murji.ja sam kupio auto koj nije bio regan godinu i pol otiso u hajnclovu potpises da na vozilu radi sustav za kocenje i upravljanje platis osiguranje i vozi.
alex29sb
18.05.2010., 08:50
probne možeš izvaditi odmah. za to ti treba samo knjižica vozila i osiguranje.
preregistrirati na sebe možeš tek kad dobiješ poništenu prometnu.
na tehnički nemoraš osim da ti tamo izdaju registracijski list sa svim podacima. ali će ti novo registrirani auto imati registraciju samo do 15.06.
nakon toga, tehnički i produženje rege.
Zvao maloprije MUP, registraciju vozila, odgovor je da ne mogu dobiti probne tablice u SB-u već samo u Splitu, od kuda je automobil. :flop: Znači, auto mora stajati u garaži 4-5 dana dok mi ne dođe odjava automobila iz Splita poštom na kućnu adresu. Mogu jedino zamoliti prijašnjeg vlasnika da mi on kad ide odjaviti tablice u Splitu, izvadi probne i zajedno s knjižicom i prometnom pošalje nazad. :flop:
Ta naša birokracija nema kraja :flop: :flop:
I wonder
18.05.2010., 09:17
a zajeb.
probne može izvaditi samo vlasnik auta i to sam smetnul s uma.
a nisam znao da se to može samo u matičnoj policiji.
eto, sad znam i ispričavam se ako sam te smantal.
sssssssssssssss
18.05.2010., 10:10
a jbg. pa nisam ja izmislio to, imam dokaz, kazna od 2000kn :(
Ugl. pizdarija je oko tog sveg,meni je drug milicajac lijepo objasnio da mi je bilo financijski isplativije(jasno,on se ne zna tako izraziti, to ja govorim :D) da sam uzeo vučnu službu nego reskirao..
Kaznu ionako ne mislim platiti,al da je bilo to sve čudno,jest..
NE MORAS IMAT TEHNICKI... ;) .. osobno znam,jer u 12 mj mi jedan auto nije mogo proc teh, pa sam uzeo probne na 3 dana, dok nisam to rijesio, i onda oso na teh.. i 10tak puta me policija zaustavljala, i nikad problema... tako da.. teh nije potreban
daniel prokopec
19.06.2010., 13:17
jbg neznam dal neko cita moje poruke al pitacu ponovo xD... kupio sam kola u italyi hteo bi da ih vozim u srbiju ..zanima me .. ako uzmem osiguranje ovde u itali na 1 mesec i dobijem probne tablice interesuje me dal mogu proci kroz sloveniju i hrvatsku ....dal se to tako moze ....???
jbg neznam dal neko cita moje poruke al pitacu ponovo xD... kupio sam kola u italyi hteo bi da ih vozim u srbiju ..zanima me .. ako uzmem osiguranje ovde u itali na 1 mesec i dobijem probne tablice interesuje me dal mogu proci kroz sloveniju i hrvatsku ....dal se to tako moze ....???
šta si bre kupia kola kako ćeš na to da staviš probne tablice :D
nemožeš to proćerati kroz ljepu našu
girling
19.06.2010., 14:43
ja mislim suprotno, logično mi mi je da auto mora biti tehnički ispravan da bi dobio tablice..makar i probne
recimo u D, nema šanse bez TUV-a dobiti probne..crvene ili žute, svejedno.:kava:
girling
19.06.2010., 14:44
nisam siguran da Italija ima probe za export...uglavnom je to problem kod privatnog izvoza, :ne zna:
daniel prokopec
19.06.2010., 17:28
Izdaje italija probne tablice za export ....sve sam proverio samo me interesuje dal mogu proci sa njima kroz hrvatsku ....
girling
19.06.2010., 22:26
ako je tako, onda nema razloga da nebi mogao proći...:kava:
daniel prokopec
20.06.2010., 05:19
hvala .. jos cu ja to proveriti ... moram da zovem na granicu da sam ja 100% siguran .... :)
Skrewdriver
20.06.2010., 23:38
Vi koji tvrdite da treba auto imat obavljen tehnički pregled kako bi mogao dobiti probne tablice; jel vi uopce znate cemu one služe????????
:facepalm:
damir4ever
21.06.2010., 10:05
Znamo za sto sluze..ali nadlezni organi ocito neznaju. Imao sam 2 slucaja prije 5 dana...pogodilo se slucajno da su 2 frenda trebala registrirati odjavljen auto i kamion. Oboje dobili isti odgovor na policiji: probne tablice moguce je dobiti samo nakon sto auto prodje tehnicki pregled. I predlozena je jednom labudica zbog kamiona, a drugom vucna sluzba. To je kazu jedini nacin. Bez dokaza tehnicke spravnosti vozila nije moguce dobiti probne tablice. Ovo nisu moje rijeci nego informacije koje su oboje dobili na policiji u razmaku jednog dana... Iako se onda postavlja pitanje, cemu probne tablice uopce? ..samo za nova auta :confused:
girling
24.06.2010., 18:27
za slučaj: kupiš auto u ST, odjaviš ga tamo...nakon procedure dobiješ probe s kojima dođeš u Koprivnicu.
:ne zna::kava:
Duh_ratnika
06.08.2010., 12:19
zna li iko kolika je kazna za vožnju na probnin tablicama van zadane relacije, stanice tehničkog pregleda.. Triba bi sa auton na malo duži put a papiri još nisu stigli.. Probe se na 10 dana.
Alkemicharka
06.08.2010., 15:44
zna li iko kolika je kazna za vožnju na probnin tablicama van zadane relacije, stanice tehničkog pregleda.. Triba bi sa auton na malo duži put a papiri još nisu stigli.. Probe se na 10 dana.
Zakon o sigurnosti prometa na cestama
Članak 239.
(1) Pokusne pločice izdaju se za vozila koja se kreću od sjedišta tvrtke u kojoj su proizvedena
do skladišta, za vozila koja se kreću od mjesta u kojem su preuzeta do mjesta u kojem će biti
registrirana, za vozila koja su prepravljena ili popravljena, a kojima se obavlja pokusna vožnja radi
ispitivanja i prikazivanja njihovih osobina, za obavljanje tehničkog pregleda vozila.
(2) Pokusne pločice izdaju se najduže na rok do 15 dana, osim pločica za obavljanje
tehničkog pregleda vozila, koje se izdaju na rok do 3 dana.
(3) Za vozila označena pokusnim pločicama izdaje se potvrda o upotrebi pokusnih pločica.
(4) Kad upravlja vozilom koje je označeno pokusnim pločicama, vozač mora kod sebe imati
važeću potvrdu.
(5) O izdanim pokusnim pločicama vodi se evidencija.
(6) Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj
pravna ili fizička osoba obrtnik ako naredi ili dopusti da njezina vozila sudjeluju u prometu na
cestama poslije isteka važenja pokusnih pločica.
(7) Za prekršaj iz ovoga članka novčanom kaznom u iznosu od 1.500,00 do 5.000,00 kuna
kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi i u tijelu državne vlasti ili tijelu jedinice lokalne i
područne (regionalne) samouprave.
(8) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji u
prometu na cesti upravlja vozilom poslije isteka važenja pokusnih pločica te ako kod sebe nema
važeću potvrdu o upotrebi pokusnih pločica.
Ja bih rekla da toliko, tj. tako kaže Zakon:mig:. Samo mi fakat izgleda malo s obzirom kolike su kazne inače radi isteka registracije (700 kn do 15 dana i 2000 kn nakon 15 dana):ne zna:
Alkemicharka
06.08.2010., 15:54
A što se tiče polemika vezanih uz probne tablice, situacija je sada takva da se probe bez važećeg tehničkog (znači za odjavljeno vozilo) mogu dobiti u svojoj PU/PP u svrhu dovoženja auta na tehnički pregled i služe isključivo za to i na toj relaciji. Osiguranje se plaća za 3 dana i toliko vrijede i probe. A kad se obavi tehnički, onda u slučaju da auto treba vozili nekuda dalje, procedura je ista, dakle treba tražiti druge probne jer su ove prethodne vrijedile samo lokalno do stanice za tehnički pregled i natrag. Onda je potrebno uz zahtjev za nove probe priložiti i dokaz o tehničkoj ispravnosti i policu osiguranja na najmanje 5 dana ili platiti godišnju policu, koja ujedno vrijedi kao pokriće probnih tablica.
I wonder
06.08.2010., 18:56
Al?
a jel bi se mogle dobiti probe za auto koji je kupljen vani?
recimo, kupiš auto u ljubljani (kopija računa, broj šasije, svi podaci psotoje), a tražiš probe kod nas da ga dovezeš preko granice i da se tu obavi carinjenje.
i sa probama pod miškom, zaputiš se u deželu po auto. i jel bi takve tablice slovenci uopće priznali i pustili auto preko grane?
i nemoj sad pitati zašto to i može se drugačije. pitam jel može ovako.
crveni89
06.08.2010., 20:13
ja sam osao do stanice za tehnicki bez tablice nije bilo policije :D sreca XD
...probe bez važećeg tehničkog (znači za odjavljeno vozilo) mogu dobiti u svojoj PU/PP u svrhu dovoženja auta na tehnički pregled i služe isključivo za to i na toj relaciji. Osiguranje se plaća za 3 dana i toliko vrijede i probe...
:ceka: Si ti ziher?
Ja bio osobno prije dva tjedna u MUP-u u Heinzlovoj, jer nisam uspio ništa konkretno saznati ni telefonom ni na netu, i decidirano su mi rekli da ne može probne tablice bez tehničkog preleda, i kad sam pitao kaj ću sad, rekli su mi da moram šlepati auto do tehničkog, pa onda dobiti probne tablice. :ne zna:
Alkemicharka
06.08.2010., 21:14
Al?
a jel bi se mogle dobiti probe za auto koji je kupljen vani?
recimo, kupiš auto u ljubljani (kopija računa, broj šasije, svi podaci psotoje), a tražiš probe kod nas da ga dovezeš preko granice i da se tu obavi carinjenje.
i sa probama pod miškom, zaputiš se u deželu po auto. i jel bi takve tablice slovenci uopće priznali i pustili auto preko grane?
i nemoj sad pitati zašto to i može se drugačije. pitam jel može ovako.
Neću pitati zašto:rolleyes:
:misli:mislim da ne bi išlo jer bi te u PU sigurno tražili carinsku deklaraciju i prometnu, ne bi im bio dosta samo račun iz dežele jer bi naravno bila pretpostavka da je auto već uvezen u HR. Vjerujem da bi tražili svu potrebnu dokumentaciju kao i za registraciju.
A ne znam ni kako bi Slovencima opravdao hrvatske probne tablice i hrvatsko
osiguranje za auto kupljen u Sloveniji, koji još ne glasi na novog vlasnika u Hrvatskoj, a na njega si pretpostavljam mislio uzeti probne tablice i osiguranje. Iskreno, ne izgleda mi izvedivo...
Alkemicharka
06.08.2010., 21:23
:ceka: Si ti ziher?
Ja bio osobno prije dva tjedna u MUP-u u Heinzlovoj, jer nisam uspio ništa konkretno saznati ni telefonom ni na netu, i decidirano su mi rekli da ne može probne tablice bez tehničkog preleda, i kad sam pitao kaj ću sad, rekli su mi da moram šlepati auto do tehničkog, pa onda dobiti probne tablice. :ne zna:
Ziher sam! Ne znam za Heinzelovu i zašto su ti to rekli. Vjerojatno ovisi kakav si slučaj imao, tko je bio vlasnik vozila, od kuda je vozilo, koja relacija i ne znam kaj im je još bitno:ne zna:. Uglavnom vlasnik odjavljenog vozila može dobiti probe na relaciji od mjesta stanovanja do STP i služe mu isključivo u tu svrhu. Ne smije sa njima skrenuti s puta:rolleyes:. Za sve druge slučajeve se traži izvanredni tehnički.
Ziher sam! Ne znam za Heinzelovu i zašto su ti to rekli. Vjerojatno ovisi kakav si slučaj imao, tko je bio vlasnik vozila, od kuda je vozilo, koja relacija i ne znam kaj im je još bitno:ne zna:. Uglavnom vlasnik odjavljenog vozila može dobiti probe na relaciji od mjesta stanovanja do STP i služe mu isključivo u tu svrhu. Ne smije sa njima skrenuti s puta:rolleyes:. Za sve druge slučajeve se traži izvanredni tehnički.
Što znači "ne znam za Heinzlovu". Tamo je MUP policijska stanica, i u njoj vrijede pravila ista kao u cijeloj Hrvatskoj :bonk:
Ja sam bio vlasnik vozila u Hrvatskoj, vozilu je istekla registracija, relacija je Zagreb :hrk:
to o čemu ti pričaš je bilo po starom zakonu do prije 2 godine.
Od kad su uveli ove sve rigorozne mjere zbog sigurnosti, pa čak i da se više vozilo ne smije šlepati, uvedena je i ta mjera jer su ljudi na taj način zloupotrebljavali "probne tablice"
Alkemicharka
06.08.2010., 21:28
Što znači "ne znam za Heinzlovu". Tamo je MUP policijska stanica, i u njoj vrijede pravila ista kao u cijeloj Hrvatskoj :bonk:
Ja sam bio vlasnik vozila u Hrvatskoj, vozilu je istekla registracija, relacija je Zagreb :hrk:
to o čemu ti pričaš je bilo po starom zakonu do prije 2 godine.
Od kad su uveli ove sve rigorozne mjere zbog sigurnosti, pa čak i da se više vozilo ne smije šlepati, uvedena je i ta mjera jer su ljudi na taj način zloupotrebljavali "probne tablice"
A jesi ga odjavio?
Alkemicharka
06.08.2010., 21:38
Da
Onda stvarno ne znam u čemu je bio razlog da ti ih nisu dali:ne zna:. Ja sam baš danas imala slučaj da je vlasnik dobio probne do tehničkog, a odjavljeno je prije 3 mjeseca.
Pravilnik o registraciji i označavanju vozila
Clanak 27.
Pokusne plocice (Obrazac 20 i Obrazac 21) bijele su boje, s oznakama i brojevima crne boje.
Pokusne plocice za obavljanje tehnickog pregleda vozila (Obrazac 22 i Obrazac 23) bijele su boje, s
brojevima i oznakama crne boje.
Pokusne plocice iz stavka 1. i 2. ovog clanka izradene su od retro-reflektivnog bijelog laminata s
integriranim zaštitnim elementima.
Za izdane pokusne plocice izdaje se potvrda.
Obrazac potvrde o izdavanju pokusnih plocica (Obrazac 24) bijele je boje, velicine 210mm ×
150mm.
Ovo nije nikakav stari Pravilnik nego važeći, sa uključenim izmjenama i dopunama od 27.07.2010. Dakle, postoje pokusne pločice za obavljanje tehničkog pregleda, a zašto ih ti nisi dobio u Heinzelovoj, ja ti ne znam odgovoriti na to.
Onda stvarno ne znam u čemu je bio razlog da ti ih nisu dali:ne zna:. Ja sam baš danas imala slučaj da je vlasnik dobio probne do tehničkog, a odjavljeno je prije 3 mjeseca.
A eto :ne zna:
A baš sam zato došel na šalter, tak da dobijem točnu informaciju, jer smo i ovdje na forumu polemizirali oko toga i nismo došli do jednoznačnog zaključka.
Drugi put vodim tebe sa sobom, pa tam onda ti onom brkonji trepći okicama :mig:
i btw. zakaj se svi boje da ih netko stalka, pa su "invisible".
Daj si uključi http://www.forum.hr/images/statusicon/user_online.gif tak da znam jel se mogu nadat nastavku razgovora, ili da čitam sutra :rolleyes:
Alkemicharka
06.08.2010., 21:49
A eto :ne zna:
A baš sam zato došel na šalter, tak da dobijem točnu informaciju, jer smo i ovdje na forumu polemizirali oko toga i nismo došli do jednoznačnog zaključka.
Drugi put vodim tebe sa sobom, pa tam onda ti onom brkonji trepći okicama :mig:
i btw. zakaj se svi boje da ih netko stalka, pa su "invisible".
Daj si uključi http://www.forum.hr/images/statusicon/user_online.gif tak da znam jel se mogu nadat nastavku razgovora, ili da čitam sutra :rolleyes:
Ne znam jesi li pročitao dopunu mog posta o pokusnim pločicama za obavljanje teh.pregleda?
Mene zanima za probne tablice da li se sa njima može ić preko granice?
Ovdje je neko reko da nemože a neko da je išao,
ja nevidim razlog zašto se nebi moglo jer čovjek je prošo tehnički i osiguranje ima na tih par dana, auto je u ZG a ja u Puli i mislim ič prije Pule u Sloveniju,
evo neka mi kaže netko da li se smije ič ili ne?
Mene zanima za probne tablice da li se sa njima može ić preko granice?
Ovdje je neko reko da nemože a neko da je išao,
ja nevidim razlog zašto se nebi moglo jer čovjek je prošo tehnički i osiguranje ima na tih par dana, auto je u ZG a ja u Puli i mislim ič prije Pule u Sloveniju,
evo neka mi kaže netko da li se smije ič ili ne?
Ne sa probnim tablicama možeš voziti samo po HR, i ni u kojem slučaju van hr.
Ja sam 2007. kupio novi auto, i zbog posla sam moral ići u njemačku, ali nisam mogo dok nisam dobil prave tablice.
Jel postoji određeni vremenski period da nemogu prodat auto koji sam kupio?
Znači kupim auto danas od čovjeka i za 15 dana ga prodam nekom trećem čovjeku jel gledaju na to uopče ovi u MUPu i ako da koji je period.
Alkemicharka
12.08.2010., 12:03
Jel postoji određeni vremenski period da nemogu prodat auto koji sam kupio?
Znači kupim auto danas od čovjeka i za 15 dana ga prodam nekom trećem čovjeku jel gledaju na to uopče ovi u MUPu i ako da koji je period.
Nisi precizirao da li taj auto misliš i prepisati na MUP-u sebe ili samo preprodati dalje sa kupoprodajnim ugovorom:ne zna:. No, nema zapreke u nijednom slučaju. Bitno je da je plaćen porez. Možeš prepisati i prodati drugi dan. Rok za prijenos vlasništva je zakonski 15 dana, znači u tom roku je kupac dužan prepisati na sebe, no ako to i ne napravi, na registraciji se ne stvaraju oko toga problemi.
Pravilnik o registraciji i označavanju vozila
Članak 40.
Prodavatelj vozila dužan je u nadležnom tijelu kod kojeg se vozilo vodi u evidenciji u roku od 15 dana od prodaje vozila odjaviti vozilo, vratiti registarske pločice te priložiti prometnu dozvolu i knjižicu vozila radi evidentiranja odjave vozila.
Odjavu vozila iz stavka 1. ovog članka može izvršiti i kupac vozila uz predočenje dokaza o vlasništvu.
Osobe iz stavka 1. i 2. ovog članka nisu dužne vratiti registarske pločice ako su kupoprodajnim ugovorom ili pisanom izjavom danom u nadležnom tijelu ustupljene kupcu i ako se pri promjeni vlasništva ne mijenja registracijsko područje.
Kad čovjek od kojeg kupim auto napravi tehnički pregled i stavi probne tablice od tjedan dva koliko već traju,
da li ja onda moram kad ga osiguram opet ič na tehnički pregled ili vrijedi ovaj štaj je on napravio?
girling
25.08.2010., 17:07
Kad čovjek od kojeg kupim auto napravi tehnički pregled i stavi probne tablice od tjedan dva koliko već traju,
da li ja onda moram kad ga osiguram opet ič na tehnički pregled ili vrijedi ovaj štaj je on napravio?
moraš.
Alkemicharka
25.08.2010., 21:00
Ne moraš ako je napravio redovni tehnički pregled, a ne izvanredni. Redovni TP ti inače vrijedi 12 mjeseci, bez obzira na koga je napravljen tj.tko ga je napravio jer se radi na vozilu, a ne na vlasniku. On ti mora dati 2 primjerka registracijskog lista s ovjerenim TP i postupak dovršavaš u istoj ili drugoj STP, ovisno od kuda si, mijenjaju li se tablice i sl. Čovjek ti mora dati i kupoprodajni ugovor, prometnu dozvolu i knjižicu vozila, a ti moraš platiti policu osiguranja na sebe. Kad ti na tehničkom napišu nove dokumente, ovjeravaš ih u svojoj PP/PU.
Ne moraš ako je napravio redovni tehnički pregled, a ne izvanredni. Redovni TP ti inače vrijedi 12 mjeseci, bez obzira na koga je napravljen tj.tko ga je napravio jer se radi na vozilu, a ne na vlasniku. On ti mora dati 2 primjerka registracijskog lista s ovjerenim TP i postupak dovršavaš u istoj ili drugoj STP, ovisno od kuda si, mijenjaju li se tablice i sl. Čovjek ti mora dati i kupoprodajni ugovor, prometnu dozvolu i knjižicu vozila, a ti moraš platiti policu osiguranja na sebe. Kad ti na tehničkom napišu nove dokumente, ovjeravaš ih u svojoj PP/PU.
Koliko ja znam, ne možeš obaviti redovni tehnički pregled, bez da si platio puno osiguranje.
Ma mora na tehnički da mu novu prometnu i knjižicu vozila naprave, eventualno po nove tablice .....
Alkemicharka
26.08.2010., 15:30
Može obaviti tehnički bez plaćene police. Polica se traži nakon tehničkog, bilo za produženje registracije, bilo za registraciju. Ljudi obično brkaju pojmove i misle da im za tehnički treba polica. Za tehnički NE, za registraciju/produženje DA. To su dva neovisna postupka
Alkemicharka
26.08.2010., 15:47
Koliko ja znam, ne možeš obaviti redovni tehnički pregled, bez da si platio puno osiguranje.
E krivo znaš:mig::rolleyes:
girling
26.08.2010., 21:07
nerado, ali...
SLUŠAJTE ŽENU.
E krivo znaš:mig::rolleyes:
Još bolje, drago mi je da sam u krivu. :mig:
Upravu je, bio sam jucer gore i napravio tehnicki i dobio probne tablice i tehnički vrjedi cjelu godinu sada moram samo osiguranje platit.
Alkemicharka
29.08.2010., 11:34
Upravu je, bio sam jucer gore i napravio tehnicki i dobio probne tablice i tehnički vrjedi cjelu godinu sada moram samo osiguranje platit.
:top:Ako možeš plati prije 01.09. policu i napravi ostale poslove koji prethode registraciji jer će ti inače na godinu doći do raskoraka u datumima. Registracija bi ti vrijedila do 31.08.2011. u prometnoj, pošto si tehnički napravio u 8.mj i vrijedi 12 mjeseci, a polica bi ti vrijedila ovisno s kojim datumom je platiš npr.do 02.09.2011.
Osim toga od 01.09.se izdaju nove PD i KV na kojima će pisati EU (o tome više ima ovdje na temi o promjeni propisa), pretpostavljam već da će tu biti svakakvih problema u praksi sa programima i gužva i svašta:facepalm:, tak da ti toplo preporučam da to sve riješiš do 31.08.:mig:
Jedino ako baš želiš da ti na prometnoj piše EU, onda odi iza 01.09.da ti u STP dovrše postupak:)
Clinton
01.09.2010., 22:18
Vrlo korisna diskusija!
Jedno, za Vas trivijalno pitanje:
Mogu li dobiti u Heinzelovoj, probne tablice (na svoje ili kupcevo ime), nakon sto bi odjavio auto (registriran do 05/2011), predavsi tablice uz predocenje kupoprodajnog ugovora koji ima samo moj potpis (prodavatelja) i ovjeru kod biljeznika?
Tablice mi trebaju kako bi auto prepeljao u drugu zupaniju, gdje je buduci vlasnik.
Alkemicharka
01.09.2010., 22:33
Vrlo korisna diskusija!
Jedno, za Vas trivijalno pitanje:
Mogu li dobiti u Heinzelovoj, probne tablice (na svoje ili kupcevo ime), nakon sto bi odjavio auto (registriran do 05/2011), predavsi tablice uz predocenje kupoprodajnog ugovora koji ima samo moj potpis (prodavatelja) i ovjeru kod biljeznika?
Tablice mi trebaju kako bi auto prepeljao u drugu zupaniju, gdje je buduci vlasnik.
Vjerojatno misliš da li bi bilo problema radi toga što bi na ugovoru bio samo tvoj potpis? Ne bi smjelo biti, no možda bolje da provjeriš telefonom jer ipak nisam sigurna kako u Heinzelovoj po tom pitanju dišu pošto ja nisam iz Zagreba. Moraš uz ugovor i tablice predočiti policu osiguranja, knjižicu vozila i prometnu dozvolu.
Ali postoji i mogućnost po novom Pravilniku o registraciji da kupac odjavi vozilo u svojem prebivalištu pa ti u tom slučaju ne bi trebale probne tablice.
Lijepo odeš s autom i tablicama na autu u tu drugu županiju i tamo odjavite u PU kupca. Jedino što u tom slučaju tablice ne možeš zadržati, već se poništavaju, a ne znam da li si te postojeće mislio zadržati. Ako jesi, onda pravac Heinzelova:rolleyes:
Clinton
02.09.2010., 22:10
Ali postoji i mogućnost po novom Pravilniku o registraciji da kupac odjavi vozilo u svojem prebivalištu pa ti u tom slučaju ne bi trebale probne tablice.
Lijepo odeš s autom i tablicama na autu u tu drugu županiju i tamo odjavite u PU kupca. Jedino što u tom slučaju tablice ne možeš zadržati, već se poništavaju, a ne znam da li si te postojeće mislio zadržati. Ako jesi, onda pravac Heinzelova:rolleyes:
Ma, volio bi zadrzati stare tablice, no ako je sigurno da kupac moze odjaviti moj auto u drugoj zupaniji, a ne ja u svojoj (Zagrebackoj/Heinzelova), rado bi ih se odrekao.
U Pravilniku koji spominjes, nisu bas tako jasni, kazu ovako:
Članak 23.
Vlasnik registriranog vozila može u nadležnom tijelu kod kojeg se vozilo vodi u evidenciji odjaviti vozilo. Prilikom odjave vozila vlasnik vozila dužan je vratiti prometnu dozvolu i registarske pločice.
Nadležno tijelo dužno je čuvati registarske pločice 90 dana od dana odjave vozila nakon čega ih poništava. Ukoliko vlasnik registarskih pločica nakon poništenja podnese zahtjev za registraciju vozila izdat će se, o njegovom trošku, registarske pločice s istim oznakama.
Odjava vozila se evidentira u knjižici vozila.:ne zna:
Dakle, kupcu dovezem auto, predam mu s moje strane ispravno ispunjen i kod mog biljeznika potpisan kupoprodajni, knjizicu vozila, prometnu, policu (obaveznog), a on meni Pinku i nemamo vise nikakvih briga! Kupac ga nakon sto plati porez u svojoj opcini, bez problema (moje prisutnosti) moze registrirati na sebe (?!)
Alkemicharka
02.09.2010., 22:39
Ma, volio bi zadrzati stare tablice, no ako je sigurno da kupac moze odjaviti moj auto u drugoj zupaniji, a ne ja u svojoj (Zagrebackoj/Heinzelova), rado bi ih se odrekao.
U Pravilniku koji spominjes, nisu bas tako jasni, kazu ovako:
Članak 23.
Vlasnik registriranog vozila može u nadležnom tijelu kod kojeg se vozilo vodi u evidenciji odjaviti vozilo. Prilikom odjave vozila vlasnik vozila dužan je vratiti prometnu dozvolu i registarske pločice.
Nadležno tijelo dužno je čuvati registarske pločice 90 dana od dana odjave vozila nakon čega ih poništava. Ukoliko vlasnik registarskih pločica nakon poništenja podnese zahtjev za registraciju vozila izdat će se, o njegovom trošku, registarske pločice s istim oznakama.
Odjava vozila se evidentira u knjižici vozila.:ne zna:
Dakle, kupcu dovezem auto, predam mu s moje strane ispravno ispunjen i kod mog biljeznika potpisan kupoprodajni, knjizicu vozila, prometnu, policu (obaveznog), a on meni Pinku i nemamo vise nikakvih briga! Kupac ga nakon sto plati porez u svojoj opcini, bez problema (moje prisutnosti) moze registrirati na sebe (?!)
U ovom slučaju je članak 40. stavak 2., a ne članak 23.
Članak 40.
Prodavatelj vozila dužan je u nadležnom tijelu kod kojeg se vozilo vodi u evidenciji u roku od 15 dana
od prodaje vozila odjaviti vozilo, vratiti registarske plocice te priložiti prometnu dozvolu i knjižicu vozila radi
evidentiranja odjave vozila.
Odjavu vozila iz stavka 1. ovog clanka može izvršiti i kupac vozila uz predocenje dokaza o vlasništvu
u nadležnom tijelu prema mjestu prebivališta ili sjedišta kupca.
Osobe iz stavka 1. i 2. ovog clanka nisu dužne vratiti registarske plocice ako su kupoprodajnim
ugovorom ili pisanom izjavom danom u nadležnom tijelu ustupljene kupcu i ako se pri promjeni vlasništva ne
mijenja registracijsko podrucje.
========================================
U praksi to inače funkcionira da kupac odjavljuje i trebalo bi kod svih PU/PP jednako. No uvijek se nađe nekih izuzetaka kao što sam npr.ja imala neki dan slučaj kad sam gospođu na registraciji u jednoj PP u Ličko-Senjskoj županiji nazvala i pitala zašto je napisala potvrdu o deponiranim tablicama na starog vlasnika jer po toj potvrdi samo on može dobiti natrag svoje tablice za svoj drugi auto, a novom vlasniku je rekla da će ih on dobiti. Pošto nisam vjerovala na riječ novom vlasniku i jer se tako inače ne smije raditi, išla sam provjeriti da se nije zabunila. A ona meni lijepo i neljubazno "Zato što ja tako radim!":confused:
Tak da bih ti ja preporučila da okreneš telefon registracije vozila u PU u mjestu gdje je kupac i za svaki slučaj pitaš. Da ti se ne bi dogodilo da dođeš tamo i da ti teta kaže "Ne može zato što ja tako radim":D
Clinton
05.09.2010., 17:48
Tak da bih ti ja preporučila da okreneš telefon registracije vozila u PU u mjestu gdje je kupac i za svaki slučaj pitaš. Da ti se ne bi dogodilo da dođeš tamo i da ti teta kaže "Ne može zato što ja tako radim":D
Hvala, Alkhemicharka!
Malo sam i ja nesto "sunjao" po NN, i nasao isto. Naime u PRAVILNIKu O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O REGISTRACIJI I OZNAČAVANJU VOZILA, od 09.07.2010., u članku 5. kažu da se na kraju recenice (cl.40) dodaju riječi: »u nadležnom tijelu prema mjestu prebivališta ili sjedišta kupca«
Kako i ja imam losa iskustva s cinovnicima koji rade u tijelima drzavne uprave (nerijetko pravilnike ili cak zakone tumace kako Oni zele) imam slijedeci plan:
1. Popunim kupoprodajne u 3 primjerka
2. Odem kod obljiznjeg biljeznika i potpisem samo prodavatelja (kuopac nije tu)a on mi to ovjeri
3. S takvim ugovorima, prometnom, knj.vozila, policom os. odem u Heinzelovu, tamo na parkingu skinem tablice i na šalteru odjavim vozilo (uz napomenu da cu za 4...5 dana doci registrirati novo vozilo i da ih zelim natrag)
4. Kupim kod njih probne tablice za 3 dana, za relaciju prodavatelj-kupac (!?)
5. Otpeljam takav auto (sa probnim) kod kupca.
6. Predam mu auto sa 2kljuca kupoprodajni (koji on tom prigodom potpise), ponistenu prometnu, knj.vozila, policu os.
Nakon što plati porez u svojoj općini i dobije žig na primjerak kupoprodajnog, kupac ne bi trebao imati problema sa registracijom kod svoje PU bez moje prisutnosti, zar ne (?!)
Ovo je nesto skuplija varijanta ali zato sigurnija!
Alkemicharka
05.09.2010., 21:00
Hvala, Alkhemicharka!
Malo sam i ja nesto "sunjao" po NN, i nasao isto. Naime u PRAVILNIKu O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O REGISTRACIJI I OZNAČAVANJU VOZILA, od 09.07.2010., u članku 5. kažu da se na kraju recenice (cl.40) dodaju riječi: »u nadležnom tijelu prema mjestu prebivališta ili sjedišta kupca«
Kako i ja imam losa iskustva s cinovnicima koji rade u tijelima drzavne uprave (nerijetko pravilnike ili cak zakone tumace kako Oni zele) imam slijedeci plan:
1. Popunim kupoprodajne u 3 primjerka
2. Odem kod obljiznjeg biljeznika i potpisem samo prodavatelja (kuopac nije tu)a on mi to ovjeri
3. S takvim ugovorima, prometnom, knj.vozila, policom os. odem u Heinzelovu, tamo na parkingu skinem tablice i na šalteru odjavim vozilo (uz napomenu da cu za 4...5 dana doci registrirati novo vozilo i da ih zelim natrag)
4. Kupim kod njih probne tablice za 3 dana, za relaciju prodavatelj-kupac (!?)
5. Otpeljam takav auto (sa probnim) kod kupca.
6. Predam mu auto sa 2kljuca kupoprodajni (koji on tom prigodom potpise), ponistenu prometnu, knj.vozila, policu os.
Nakon što plati porez u svojoj općini i dobije žig na primjerak kupoprodajnog, kupac ne bi trebao imati problema sa registracijom kod svoje PU bez moje prisutnosti, zar ne (?!)
Ovo je nesto skuplija varijanta ali zato sigurnija!
Sve si to dobro smislio i ne vidim da bi negdje moglo biti problema, osim što ti je skuplje radi probnih tablica. Ja bih osobno radije da zajedno sa kupcem potpišem kod bilježnika kupoprodajni ugovor, no to kod tebe u ovom slučaju nije moguće. Mislim da ćeš probe dobiti na 5 dana jer se na 3 dana izdaju samo za vozilo kojem je istekla registracija da ga odvezu na tehnički pregled.
Ako to sve tako obaviš, kupcu nije potrebna tvoja prisutnost nakon što plati porez.
Neće ti biti dosta 3 primjerka ugovora:misli:. Jedan ostaje kod bilježnika, jedan možda u Heinzelovoj kod odjave/ali možda, nisam sigurna/, jedan svakako u MUP-u kad će on prenositi vlasništvo..dakle to su već 2 primjerka za sigurno i na koncu ispada da ćete ili ti ili on ostati bez svog primjerka. Neznam da li i porezna uprava zadržava jedan primjerak ili samo ovjerava:ne zna:. Tak da bolje da odmah napraviš 5 komada za svaki slučaj ako je moguće ili kad dovezeš auto i on ti potpiše tvoj primjerak ovjeri negdje kod bilježnika fotokopiju.
Tebi će svakako trebati jedan primjerak kao dokaz da više nisi vlasnik kad ćeš registrirati drugi auto i fotokopiraj si policu osiguranja i tu potvrdu od odjave koju ćeš dobiti u Heinzelovoj.:top:
Clinton
08.09.2010., 22:02
Neće ti biti dosta 3 primjerka ugovora:misli:. Jedan ostaje kod bilježnika, jedan možda u Heinzelovoj kod odjave/ali možda, nisam sigurna/, jedan svakako u MUP-u kad će on prenositi vlasništvo..dakle to su već 2 primjerka za sigurno i na koncu ispada da ćete ili ti ili on ostati bez svog primjerka. Neznam da li i porezna uprava zadržava jedan primjerak ili samo ovjerava:ne zna:. Tak da bolje da odmah napraviš 5 komada za svaki slučaj ako je moguće ili kad dovezeš auto i on ti potpiše tvoj primjerak ovjeri negdje kod bilježnika fotokopiju.
Tebi će svakako trebati jedan primjerak kao dokaz da više nisi vlasnik kad ćeš registrirati drugi auto i fotokopiraj si policu osiguranja i tu potvrdu od odjave koju ćeš dobiti u Heinzelovoj.:top:
Ne kužim, zašto bi bilo potrebno toliko ugovora:ne zna:
Ja sam danas isprintao 3 i ovjerio kod bilježnika. Jedan je ostao kod mog bilježnika, drugi ostavljam u Heinzelovoj (ako treba) kod odjave, a treći dam kupcu koji ga ptpiše i dodatno pored mojeg ovjeri i svoj potpis na poleđini kod svog bilježnika (46,90kn.:mad:)
Smatram da meni nakon prodaje nikakav ugovor više ne treba. Niti za registraciju drugog auta, niti za uspomenu. Ne vidim razlog zašto bi pri registraciji drugog auta PU trebao dokazivati da više nisam vlasnik prodanog, kad sam isti kod njih prethodno odjavio predočivši kupoprodajni u kojem je navedeno ime novog vlasnika, što uostlom vrlo lako mogu provjeriti. Pa valjda su danas PU razlićitih županija međusobno informatički povezane.
Ipak ću, tek tako, napraviti jednu neovjerenu kopiju svih tih dokumenata (ugovora, potvrde o odjavi, police os.).
Alkemicharka
08.09.2010., 22:19
Ne kužim, zašto bi bilo potrebno toliko ugovora:ne zna:
Ja sam danas isprintao 3 i ovjerio kod bilježnika. Jedan je ostao kod mog bilježnika, drugi ostavljam u Heinzelovoj (ako treba) kod odjave, a treći dam kupcu koji ga ptpiše i dodatno pored mojeg ovjeri i svoj potpis na poleđini kod svog bilježnika (46,90kn.:mad:)
Smatram da meni nakon prodaje nikakav ugovor više ne treba. Niti za registraciju drugog auta, niti za uspomenu. Ne vidim razlog zašto bi pri registraciji drugog auta PU trebao dokazivati da više nisam vlasnik prodanog, kad sam isti kod njih prethodno odjavio predočivši kupoprodajni u kojem je navedeno ime novog vlasnika, što uostlom vrlo lako mogu provjeriti. Pa valjda su danas PU razlićitih županija međusobno informatički povezane.
Ipak ću, tek tako, napraviti jednu neovjerenu kopiju svih tih dokumenata (ugovora, potvrde o odjavi, police os.).
Nismo se shvatili:). Neće ti trebati za registraciju drugog auta na MUP-u, nego u osiguranju kao dokaz da više nisi vlasnik i da možeš prenijeti bonus:top: A kupac taj jedan jedini primjerak koji ćeš mu dati neka onda ovjeri sam jer pak njemu neće ništa ostati kad ga preda u MUP-u. Dobro je imati sve papire kod sebe, pusti ti to, nikad ne znaš kad nešto i kome može zatrebati:)
Clinton
09.09.2010., 18:24
Nismo se shvatili:). Neće ti trebati za registraciju drugog auta na MUP-u, nego u osiguranju kao dokaz da više nisi vlasnik i da možeš prenijeti bonus:top: A kupac taj jedan jedini primjerak koji ćeš mu dati neka onda ovjeri sam jer pak njemu neće ništa ostati kad ga preda u MUP-u. Dobro je imati sve papire kod sebe, pusti ti to, nikad ne znaš kad nešto i kome može zatrebati:)
Hm!
Osiguranju bi valjda trebalo biti dovoljno, da mi prizna bonus, predočiti potvrdu o odjavljenom vozilu koju dobijem u PU (ne dajem je kupcu) i kopiju poništene prometne dozvole, kao i kopiju, naravno police os. koju sam proslijedio kupcu.
Što se mog kupca tiće, ugovor nakon što ga i on potpiše (i svoj potpis ovjeri), može razmnožavati u koliko god primjeraka ga je volja. Ovjeravati fotokopije ili ne! Nemam ništa protiv, dapače, da i meni jedan fotokopirani primjerak pošalje nakon svega, kad uhvati vremena.
Alkemicharka je u pravu kad kaže "nikad ne znaš kad nešto i kome može zatrebati":misli:
Inace, sutra idem u akciju u Heinzelovu, a preko vikenda zadnji put sa svojim "Carom" kod kupca.:tuzni:
Alkemicharka
09.09.2010., 19:10
Hm!
Osiguranju bi valjda trebalo biti dovoljno, da mi prizna bonus, predočiti potvrdu o odjavljenom vozilu koju dobijem u PU (ne dajem je kupcu) i kopiju poništene prometne dozvole, kao i kopiju, naravno police os. koju sam proslijedio kupcu.
Što se mog kupca tiće, ugovor nakon što ga i on potpiše (i svoj potpis ovjeri), može razmnožavati u koliko god primjeraka ga je volja. Ovjeravati fotokopije ili ne! Nemam ništa protiv, dapače, da i meni jedan fotokopirani primjerak pošalje nakon svega, kad uhvati vremena.
Alkemicharka je u pravu kad kaže "nikad ne znaš kad nešto i kome može zatrebati":misli:
Inace, sutra idem u akciju u Heinzelovu, a preko vikenda zadnji put sa svojim "Carom" kod kupca.:tuzni:
Ja sam ti samo pokušala nabrojati i predvidjeti sve prepreke moguće i nemoguće na koje možeš naići i za koje znam da ljudi na njih nailaze, tak da poslije ne bi bilo "nismo znali":rolleyes:..
Želim ti kratko čekanje u Heinzelovoj i sretnu :driver:vožnju:top:
Clinton
09.09.2010., 20:40
Ja sam ti samo pokušala nabrojati i predvidjeti sve prepreke moguće i nemoguće na koje možeš naići i za koje znam da ljudi na njih nailaze, tak da poslije ne bi bilo "nismo znali":rolleyes:..
Želim ti kratko čekanje u Heinzelovoj i sretnu :driver:vožnju:top:
Hvala Alkemicharki na lijepim željama!
Iznimno cijenim ove savjete. Svjestan sam da su vrlo moguće nepredvidive situacije sa činovnicima za pultovima ili šalterašima. Morat ću biti naoružan strpljenjem i upornošću, u svom nastojanju da dođem do probnih tablica.
Kad zgotovim s avanturom, objavit ću ovdje svoja iskustva i impresije.
Alkemicharka
09.09.2010., 20:59
Hvala Alkemicharki na lijepim željama!
Iznimno cijenim ove savjete. Svjestan sam da su vrlo moguće nepredvidive situacije sa činovnicima za pultovima ili šalterašima. Morat ću biti naoružan strpljenjem i upornošću, u svom nastojanju da dođem do probnih tablica.
Kad zgotovim s avanturom, objavit ću ovdje svoja iskustva i impresije.
Sve bi bilo puno jednostavnije da si odjavio u mjestu kupca i da ste tamo napravili ugovor ali ti želiš natrag svoje tablice i ideš preko vikenda i tako to:rolleyes:, pa te onda stvarno čeka malo veća avantura:mig:.
Uglavnom sretno i javi impresije:top:
Clinton
13.09.2010., 22:27
Sve je islo ko podmazano!
Kad se dodje pred PU u Heinzelovoj, prvo treba skinuti tablice s vozila. Na ulazu treba uociti kiosk i kupiti odgovarajuce formulare sa pripadajucim biljezima. Formular (obtazac) za odjavu vozila, formular za probne tablice i pripadajucu uplatnicu od 45.- kn za same probne tablice. Dodatnih 5.-kn je postarina pri placanju na obljiznjem postanskom salteru. Sve skupa cca 100.-kn
Najdulje traje rucna popuna tih formulara, podacima koji su vec napisani u ugovoru (br. sasije, zapremina motora, br.okretaja itd, itd.). Nakon toga se uzme broj za red i ceka cca 7...10 min.
Kad gong privuce vas pogled na monitor i uocite svoj redni broj, pridjete salteru sa tablicama, popunjenim obrascima, placenom uplatnicom (45.-kn) prometnom i knj.vozila, policom os., te jednom fotokopijom prethodno potpisanog i kod biljeznika ovjerenog kupoprodajnog ugovora (orginal se daje kupcu!). Sve to iskracate liku na salteru.
U mom slucaju to je bila iznimno susretljiva, simpaticna i za salu vrlo raspolozena koka. (Sto je cudno za petak popodne:rolleyes:)
Sve je bilo gotovo u manje od 5min. Ponistena prometna, napisana potvrda o probnim tablicama na ime kupca (na 5dana), kao i same probne tablice, uz kracu uputu da ih treba staviti na mjesto starih.
Kupacu sam preko vikenda isporucio odjavljeno vozilo, predao ponistenu prometnu (sebi sam napravio kopiju), knjizicu vozila, policu.os (sebi kopiju) i orginal kupoprodajnog, a on meni ostatak dogovorene svote.
Danas mi se javio sa porukom, da je obavio registraciju bez ikakvih poteskoca.:D
Alkemicharka
13.09.2010., 23:38
Sve je islo ko podmazano!
Kad se dodje pred PU u Heinzelovoj, prvo treba skinuti tablice s vozila. Na ulazu treba uociti kiosk i kupiti odgovarajuce formulare sa pripadajucim biljezima. Formular (obtazac) za odjavu vozila, formular za probne tablice i pripadajucu uplatnicu od 45.- kn za same probne tablice. Dodatnih 5.-kn je postarina pri placanju na obljiznjem postanskom salteru. Sve skupa cca 100.-kn
Najdulje traje rucna popuna tih formulara, podacima koji su vec napisani u ugovoru (br. sasije, zapremina motora, br.okretaja itd, itd.). Nakon toga se uzme broj za red i ceka cca 7...10 min.
Kad gong privuce vas pogled na monitor i uocite svoj redni broj, pridjete salteru sa tablicama, popunjenim obrascima, placenom uplatnicom (45.-kn) prometnom i knj.vozila, policom os., te jednom fotokopijom prethodno potpisanog i kod biljeznika ovjerenog kupoprodajnog ugovora (orginal se daje kupcu!). Sve to iskracate liku na salteru.
U mom slucaju to je bila iznimno susretljiva, simpaticna i za salu vrlo raspolozena koka. (Sto je cudno za petak popodne:rolleyes:)
Sve je bilo gotovo u manje od 5min. Ponistena prometna, napisana potvrda o probnim tablicama na ime kupca (na 5dana), kao i same probne tablice, uz kracu uputu da ih treba staviti na mjesto starih.
Kupacu sam preko vikenda isporucio odjavljeno vozilo, predao ponistenu prometnu (sebi sam napravio kopiju), knjizicu vozila, policu.os (sebi kopiju) i orginal kupoprodajnog, a on meni ostatak dogovorene svote.
Danas mi se javio sa porukom, da je obavio registraciju bez ikakvih poteskoca.:D
:Pivo: odlično:top:! I tako si to vjerno opisao da se osjećam kao da sam s tobom bila u Heinzelovoj:D
NIXXIN11
28.01.2011., 14:18
Evo ovako ide pitanje...kupio sam novi auto i ugl stari ga je išao podignut i uzeo je probne tablice na tri dana i fotokopirali su njegovu vozačku i reko njemu lik u fordu da ga samo sad on smije vozit do reganja....dali ta priča drži vodu??...ili mogu i ja vozit auto pod tim probnim regama još ovih tri dana(zakonski dali mogu)...i da auto je dns osiguran ali kako smo ga uzeli preko firme dns. nitko nije stigao obaviti reganje i sad bi trebao čekat do pon.
girling
28.01.2011., 15:38
bitno je da je vozilo pokriveno nekim osiguranjem, a na koga se odnosi potvrda o probama nije toliko važno.
iako možeš naići na cjepidlaku policajca koji može tjerati mak na konac. :p
Ja sam danas podigla proba tablice za auto koij glasi na tatu, a kao vozač sam navedena ja :cerek: jer sam ga ja danas vozila doma k sebi, a sutra vozim auto na tehnički, a u pon bi stari došao u stanicu da ga registrira - riješi osiguranje (normalno za cijelu godinu) i digne pločice i sve ostalo.....
BTW.... u Osiguranju mi je lik napravio policu na 5 dana i kategorički tvrdio da je na 5 dana minimum koji dobiješ... tako da sam preplatila dva dana (pas mu *******), a onda na policiji šetkaranje (ajd prvo plati pristojbe i biljege, pa onda joj fotokopiraj prometnu i knjižicu, pa na kraju i vozačku - ko da mi nije to mogla sve od jednom reći da sve od jednom obavim :azdaja: )
e sad mene zanima jedna stvar.... žena me uvjerava da ne smijem s autom van Velike Gorice (dokumenti mi glase na adresu u VG)?????? a ja bi sutra išla na tehnički u Zagreb.... i kaj ak me zaustave????
hasnfefer
28.01.2011., 18:27
U teoriji kod vađenja probnih tablica postoje pitanja tko će, i zbog kojeg razloga, i na kojoj relaciji voziti vozilo??? Znači, ako zaustave drugu osobu na krivom mjestu, a razlog vađenje nije ispoštovan, ako je policija taj dan dobre volje, sljede sankcije!
U teoriji kod vađenja probnih tablica postoje pitanja tko će, i zbog kojeg razloga, i na kojoj relaciji voziti vozilo??? Znači, ako zaustave drugu osobu na krivom mjestu, a razlog vađenje nije ispoštovan, ako je policija taj dan dobre volje, sljede sankcije!
to je ko kad snaha mora paziti za kojim uhom je svekrvi roža :azdaja: mogu se i ja ustati na lijevu nogu pa kaj :rofl:
Htjela sam reći da na potvrdi koju sam dobila uz probne tablice piše samo vlasnik vozila, svrha probnih (odlazak na tehnički pregled) od kad do kad traju i područje vožnje - ajd tu su me zaj.... ne mogu van VGorice s njom :flop: .... ali drugih podataka nema :D
s druge strane, što ako ja imam neregistrirani auto koji hoću prodati i dignem probne tablice samo da bi napravila tehnički i prodam auto kupcu u Split.... on opet mora plaćati sve jovo-na-novo..... to mi je debilizim.... samo da se mrknu novci...
I wonder
28.01.2011., 20:19
đizs kaj ti kopliciraš....
ako auto sa probama ide u split, to se i navede kod izdavanja privremenog osiguranja i nema nikakvih problema.
osiguranja koje košta valjda 50 kn za 3 dana. uh, strašan trošak.
tehnički možeš napraviti bilo gdje. u bilo kojoj stanici za tehnički pregled. nemoraš ići u zagreb samo radi toga. čak nemoraš odmah poslije ehničkog ni registrirati auto. odnesi doma papire i može ti ga otac regati u ponedjeljak.
Gunster
28.01.2011., 20:54
@ roga
Ma šta kompliciraš, ja sam ovo ljeto vozio auto s probama (nije bio ni moj) u Dubrovnik, neznam ni koja je relacija pisala, čak me i presretač zaustavio jer sam ga malo nagazio :)
Tak da ti neće ništa do zg-a..
Ne radimo mi nikakve probleme tko god da vozi taj auto i gdje god da ga vozi. Bitno je da probe vrijede.:top:
Ne radimo mi nikakve probleme tko god da vozi taj auto i gdje god da ga vozi. Bitno je da probe vrijede.:top:
fala striček drot :cerek: al ja se i rasplačem ak je potrebno :mig:
Moraš paziti pred kim plačeš. Suze će nas prije nasekirati, nego da si bezobrazna.:mig:
hasnfefer
29.01.2011., 20:28
Treba samo biti ljubazan, iskusih neki dan.
marq.fcb
04.05.2011., 01:54
jel zna tko koja je cijena pokusnih tablica od 15 dana i jel se s njima može vozit po Hrvatskoj ?
I wonder
04.05.2011., 08:57
Proba pločice
Prilaže se:
* knjižica vozila,
* 30,00 kuna u državnim biljezima,
* uplata na račun MUP-a (posebnom uplatnicom)
- za duguljaste - par - 45,00 kuna; za čevrtaste - par - 30,00 kuna
osiguranje posebno plaćaš i kod izdavanja napominješ za koju rutu ti je potrebno.
auto koji dobija probe mora imati važeći tehnički pregled.
marq.fcb
04.05.2011., 10:24
osiguranje posebno plaćaš i kod izdavanja napominješ za koju rutu ti je potrebno.
auto koji dobija probe mora imati važeći tehnički pregled.
imam još jedno pitanje, regao sam auto u 8mj, ali sam ga odjavio u 12mj, dal mi vrijedi onda taj tehnički od 8mj ?
Alkemicharka
04.05.2011., 10:31
imam još jedno pitanje, regao sam auto u 8mj, ali sam ga odjavio u 12mj, dal mi vrijedi onda taj tehnički od 8mj ?
Da li si u 12.mj. povukao novac od police osiguranja? Tehnički ti vrijedi 12 mjeseci od mjeseca u kojem si ga napravio, dakle do 8.mj.
marq.fcb
04.05.2011., 10:43
Da li si u 12.mj. povukao novac od police osiguranja? Tehnički ti vrijedi 12 mjeseci od mjeseca u kojem si ga napravio, dakle do 8.mj.
povukao sam novce od osiguranja i cestarine;)
ajde bar jedna dobra vijest da ne trebam opet radit tehnički :top:
Alkemicharka
04.05.2011., 11:00
povukao sam novce od osiguranja i cestarine;)
ajde bar jedna dobra vijest da ne trebam opet radit tehnički :top:
E to nisam rekla, zato sam i pitala jesi li povukao novce:D
Da ih nisi povukao, onda ne bi trebao raditi TP. Ako želiš ponovo registrirati auto, moraš napraviti novu policu osiguranja na godinu dana. A kako ti tehnički vrijedi do 8. mj., bez obzira što napraviš policu na godinu dana, registracija ti može vrijediti samo do isteka TP, tj. do kraja 8. mj. To ti je totalno neisplativa i besmislena kombinacija pa ćeš prema tome morati napraviti novi TP da bi ti i registracija vrijedila godinu dana, a ne samo 4 mjeseca.
Eventualno se možeš raspitati u osiguravajućem društvu da li ti mogu napraviti novu policu osiguranja od recimo danas pa do kraja 8. mj. i ako mogu, za to isto razdoblje platiti cestarinu i u tom slučaju bi ti vrijedila registracija koliko i TP.
marq.fcb
04.05.2011., 11:08
E to nisam rekla, zato sam i pitala jesi li povukao novce:D
Da ih nisi povukao, onda ne bi trebao raditi TP. Ako želiš ponovo registrirati auto, moraš napraviti novu policu osiguranja na godinu dana. A kako ti tehnički vrijedi do 8. mj., bez obzira što napraviš policu na godinu dana, registracija ti može vrijediti samo do isteka TP, tj. do kraja 8. mj. To ti je totalno neisplativa i besmislena kombinacija pa ćeš prema tome morati napraviti novi TP da bi ti i registracija vrijedila godinu dana, a ne samo 4 mjeseca.
ja ne želim radit registraciju auta, nego trebam probne tablice za relaciju zg-rovinj-zg
Alkemicharka
04.05.2011., 11:12
ja ne želim radit registraciju auta, nego trebam probne tablice za relaciju zg-rovinj-zg
A onda ok. Vrijedi ti TP i plati si samo osiguranje za probne tablice. Ako prodaješ taj auto, onda će kupac morati napraviti sve ono gore navedeno pošto si ti povukao novac od osiguranja i cestarine.
marq.fcb
04.05.2011., 11:14
A onda ok. Vrijedi ti TP i plati si samo osiguranje za probne tablice.
znači trebam tražit one od 15 dana jer ove od 3 dana su samo za istu županiju ?
Alkemicharka
04.05.2011., 11:17
znači trebam tražit one od 15 dana jer ove od 3 dana su samo za istu županiju ?
Ne, te na 3 dana su samo za obavljanje tehničkog pregleda
marq.fcb
04.05.2011., 11:32
:Pivo:
Alkemicharka
04.05.2011., 11:33
:Pivo:
Ajd živjeli :D
marq.fcb
12.05.2011., 12:05
opet ja:D
sad sam bio u policiji i kaže mi ženska da ne mogu dobit probe na više od 3 dana, jel to nešto novo ili ?
Alkemicharka
12.05.2011., 15:01
opet ja:D
sad sam bio u policiji i kaže mi ženska da ne mogu dobit probe na više od 3 dana, jel to nešto novo ili ?
Bit će da neko novo lokalno policijsko pravilo:ne zna:. Na tri dana su samo za obavljanje tehničkog pregleda. Pošto tebi vrijedi, ne vidim razloga da ne dobiješ na barem 5 dana, no ne možeš se sa rogatim bosti:)
marq.fcb
12.05.2011., 18:26
Bit će da neko novo lokalno policijsko pravilo:ne zna:. Na tri dana su samo za obavljanje tehničkog pregleda. Pošto tebi vrijedi, ne vidim razloga da ne dobiješ na barem 5 dana, no ne možeš se sa rogatim bosti:)
raspitao sam se malo detaljnije o tome, 3 dana je za tehnički, 7 dana ako je novi vlasnik i 15 dana ako je auto nov iz salona
Alkemicharka
12.05.2011., 21:15
raspitao sam se malo detaljnije o tome, 3 dana je za tehnički, 7 dana ako je novi vlasnik i 15 dana ako je auto nov iz salona
Da i koje je onda njeno obrazloženje zbog čega ti ne želi dati probe na više od 3 dana?
marq.fcb
12.05.2011., 21:44
Da i koje je onda njeno obrazloženje zbog čega ti ne želi dati probe na više od 3 dana?
vjerojatno jer auto nije nov i jer nisam novi vlasnik :ne zna:
valjda po novom uopće više ne možeš dobit probne ako nije jedan od ta dva razloga (novi vlasnik ili novi auto)
Alkemicharka
12.05.2011., 21:55
vjerojatno jer auto nije nov i jer nisam novi vlasnik :ne zna:
valjda po novom uopće više ne možeš dobit probne ako nije jedan od ta dva razloga (novi vlasnik ili novi auto)
Ne znam više šta bih ti rekla:ne zna:. Na 3 dana su probe po drugačijem obrascu od ovih "normalnih" i služe samo za obavljanje TP koji ti imaš. U mojoj PU daju probe bez problema na 5 dana.
Uzmi šta ti daju, kaj ćeš drugo:)
marq.fcb
12.05.2011., 22:03
Ne znam više šta bih ti rekla:ne zna:. Na 3 dana su probe po drugačijem obrascu od ovih "normalnih" i služe samo za obavljanje TP koji ti imaš. U mojoj PU daju probe bez problema na 5 dana.
Uzmi šta ti daju, kaj ćeš drugo:)
očito se hrvatska fura na ameriku pa svaka županija kroji svoje propise
liberty_pu
30.08.2011., 14:25
Dva pitanjca:
- uzimam novi auto iz salona, u salonu ću dobiti probne tablice na 15 dana dok mi ne stignu "papiri " od auta koji su mi potrebni za registraciju.
Mislio sam si odmah uplatiti obvezno i kasko osiguranje koje bi trajali od trenutka preuzimanja vozila - jel to u redu i da li je to moguće, obzirom da će tehnički pregled uslijediti tek nakon 10-ak dana od kad je auto preuzet i od kad je počeo teći rok osiguranja
- da li s automobilom koji ima probne tablice može upravljati i drugi član porodice (žena) kao da je auto registriran/ima prave registarske pločice
HVALA
I wonder
30.08.2011., 14:42
obično probne traju 5 dana jer su za 15 skuplje:D
možeš si uplatiti osiguranje od kad hoćeš, ali će ti registracija vrijediti do onog datuma do kad ti vrijedi osiguranje.
za ženu neznam. najbolje da joj nedaš uopće volan u ruke:D (šala, šala)
liberty_pu
30.08.2011., 15:31
obično probne traju 5 dana jer su za 15 skuplje:D
možeš si uplatiti osiguranje od kad hoćeš, ali će ti registracija vrijediti do onog datuma do kad ti vrijedi osiguranje.
za ženu neznam. najbolje da joj nedaš uopće volan u ruke:D (šala, šala)
ok
znači:
1. uplatim si puni (na godinu dana) AO i AK po ponudi za plačanje cijene vozila
2. preuzmem auto iz salona s probnim tablicama koje traju 15 dana
3. pričekam carinsku deklaraciju i račun za navedeno vozilo
4. sa papirima odem na tehnički i MUP te registriram vozilo (registracija teće do dana početka AO osiguranja) i preuzmem registarske pločice
jesm li nešto zaboravio
čisto da znam da ne moram još ići i na izvanredni tehnički pregled između točaka 2. i 3.:ne zna:
Hvala na odgovoru:top:
I wonder
30.08.2011., 15:40
kod preuzimanja auta dobiješ samo originalni račun, vjerujem dva primjerka.
preuzmeš auto i možeš se s njime voziti 15 dana ili koliko god traju probne tablice. za to vrijeme moraš obaviti tehnički pregled a kasko možeš uplatiti kad god hoćeš, čak i prije nego ga izvezeš iz salona.
kad bude isticalo tih 15 dana, uplati obavezno osiguranje pa na MUP na registraciju (ili u STP, ovisi gdje radiš).
razlika je u tome što iskoristiš svo osiguranje koje si dobio sa autom a i bolje ti je ubuduće što kasnije u mjesecu produživati registraciju.
možeš platiti i obavezno odmah, zajedno sa kaskom tog danakad preuzimaš auto, ali čemu?
kod registracije plaćaš knjižicu vozila, prometnu dozvolu, tablice i naknadu za registraciju (biljezi od 35 kn mislim).
Henry Miller
30.08.2011., 15:58
Prednost plaćanja AO i AK police odjednom je u tome što neka osiguranja nude "paket" i prođe se s dobrim popustom. Jebeš onik 15 dana probnih ako je ovdje ostvario popust od par stotina kuna..
liberty_pu
30.08.2011., 15:58
preuzmeš auto i možeš se s njime voziti 15 dana ili koliko god traju probne tablice. za to vrijeme moraš obaviti tehnički pregled a kasko možeš uplatiti kad god hoćeš, čak i prije nego ga izvezeš iz salona.
kad bude isticalo tih 15 dana, uplati obavezno osiguranje pa na MUP na registraciju (ili u STP, ovisi gdje radiš).
.
oprosti,
znači li to da uz probne tablice automatski ide osiguranje za 15 dana koje je ne moram platiti
pitam, jer mi je prodavač u salonu rekao da si obavezno ja uplatim AO prije preuzimanja vozila, a da ta polica treba teći od dana preuzimanja vozila
uhuhuh....
Alkemicharka
30.08.2011., 16:27
oprosti,
znači li to da uz probne tablice automatski ide osiguranje za 15 dana koje je ne moram platiti
pitam, jer mi je prodavač u salonu rekao da si obavezno ja uplatim AO prije preuzimanja vozila, a da ta polica treba teći od dana preuzimanja vozila
uhuhuh....
Mislim da te malo mulja jer ako ti daju probe na 15 dana moraju ti oni platiti i osiguranje na 15 dana. Nema smisla da ga ti sam plaćaš pošto bi ti u tom slučaju i registracija vrijedila 15 dana kraće na godinu (valjanost prometne dozvole je vezana na istek police osiguranja).
Plati si policu AO kad ćeš raditi tehnički pregled, ako u roku 15 dana naravno dobiješ sve papire od auta. Vjerojatno čekaju da dođe Izjava o sukladnosti.
I wonder
30.08.2011., 18:34
oprosti,
da. svaki auto koji kao nov napušta salon mora imati probne tablice i plaćeno osiguranje. obično na 5 dana ali po dogovoru i više, max 15 dana.
to je uračunato u cijenu auta koju si platio.
uhuhuh....
neznam. na taj način sebi uštedi 100 kn ali kak će dobiti probne tablice bez dokaza da je osiguranje plaćeno? neide to tak.
da bi ti policija dala probe, MORAŠ imati osiguranje.
Alkemicharka
30.08.2011., 19:17
Dva pitanjca:
- uzimam novi auto iz salona, u salonu ću dobiti probne tablice na 15 dana dok mi ne stignu "papiri " od auta koji su mi potrebni za registraciju.
Mislio sam si odmah uplatiti obvezno i kasko osiguranje koje bi trajali od trenutka preuzimanja vozila - jel to u redu i da li je to moguće, obzirom da će tehnički pregled uslijediti tek nakon 10-ak dana od kad je auto preuzet i od kad je počeo teći rok osiguranja
- da li s automobilom koji ima probne tablice može upravljati i drugi član porodice (žena) kao da je auto registriran/ima prave registarske pločice
HVALA
Btw, pitaj ti njih zbog čega im treba toliko dugo da stignu papiri i kakvi to papiri? Da se ne bi načekao homologacije mjesec dana i više kao neki pa non stop produžavao probe i kidao si živce. Neposlovno je prodati novi auto bez svih "papira". Ako su ga ocarinili, onda će ti na računu pisati broj uvozne UCD i moraš odmah dobiti Izjavu o sukladnosti i piči s autom van iz salona, ako hoćeš odmah i na tehnički. Ovako su to neka čudna posla i sa policom i čekanjem "papira":ne zna:
liberty_pu
30.08.2011., 21:46
pitao sam u salonu
kažu mi da izdaju probne tablice na osnovu AO osiguranja koje ja uplačujem
dakle, štede na osiguranju
rekli su da će mi poslati račun čim platim
a da će izjava o homologaciji stići u roku 5 do 8 dana
dakle, nisu ga carinili i nadam se da neću čekati papire predugo
uglavnom ja ću uplatiti regularni (na godinu dana) AO i AK da sam na miru
a njih ću zamoliti da "papiri" dođu što prije
kad sam kupovao prije 5 godina forda, nisam ni imao probne već sam uplatio i isti dan imao sve papire za registraciju
eh....u kojem sistemu mi živimo, nije dovoljno platiti auto da sve bude ok
Alkemicharka
30.08.2011., 21:57
pitao sam u salonu
kažu mi da izdaju probne tablice na osnovu AO osiguranja koje ja uplačujem
dakle, štede na osiguranju
rekli su da će mi poslati račun čim platim
a da će izjava o homologaciji stići u roku 5 do 8 dana
dakle, nisu ga carinili i nadam se da neću čekati papire predugo
uglavnom ja ću uplatiti regularni (na godinu dana) AO i AK da sam na miru
a njih ću zamoliti da "papiri" dođu što prije
kad sam kupovao prije 5 godina forda, nisam ni imao probne već sam uplatio i isti dan imao sve papire za registraciju
eh....u kojem sistemu mi živimo, nije dovoljno platiti auto da sve bude ok
E onda se nadaj:ne zna::rolleyes:
I ja sam 10 dana čekao papire da mogu na registraciju i n a kraju jeddva ih dobio, ni sam neznam što u salonima muljaju sa papirima.:ne zna:
liberty_pu
31.08.2011., 00:49
I ja sam 10 dana čekao papire da mogu na registraciju i n a kraju jeddva ih dobio, ni sam neznam što u salonima muljaju sa papirima.:ne zna:
o kojoj marki automobila je bilo riječ
o kojoj marki automobila je bilo riječ
fiat
Alkemicharka
31.08.2011., 10:57
Vjerojatno čekaju da im ovlašteni zastupnik pošalje homologaciju:ne zna:. Ali po meni auto ne bi smio van bez da ima sve "papire", a pogotovo da si netko još i sam plaća osiguranje.
Vjerojatno čekaju da im ovlašteni zastupnik pošalje homologaciju:ne zna:. Ali po meni auto ne bi smio van bez da ima sve "papire", a pogotovo da si netko još i sam plaća osiguranje.
ja sam morao prilikom preuzimanja platiti još 200 kn. za policu i probe na 10 dana.
marino25
09.09.2011., 14:02
jima li netko iskustva mogu li dobiti probne tablice da probam odjavljeni automobil tj,mini bus. Na teh pregledu su mi rekli da on mogu napraviti teh pregled izvaredni i osiguranje na 5 dana ali da mup neće htjeti izdati probne jedino ako se automobil prodaje u drugo mjesto. Ja ga planiram kupiti i sve mi odgovara ali ga ne mogu kupiti ako ga ne probam...
Alkemicharka
09.09.2011., 21:22
jima li netko iskustva mogu li dobiti probne tablice da probam odjavljeni automobil tj,mini bus. Na teh pregledu su mi rekli da on mogu napraviti teh pregled izvaredni i osiguranje na 5 dana ali da mup neće htjeti izdati probne jedino ako se automobil prodaje u drugo mjesto. Ja ga planiram kupiti i sve mi odgovara ali ga ne mogu kupiti ako ga ne probam...
Već sam napisala na ovog temi
http://www.forum.hr/showthread.php?t=671494&page=2 pa ako nisi slučajno vidio, pogledaj
marino25
12.09.2011., 13:50
puno ti hvala ...danas nisam stigao otići na mup ali ujutro idem ...uglavnom pošto automobil je na njemu prepostavljam da pokusne pločice za obavljanje teh pregleda uzima vlasnik vozila sa prometnom i knjižicom vozila naravno odjavljenom! javim ti kako je prošlo!!
bonecrusher
17.11.2011., 00:14
Kupio bih rabljeni auto u Sloveniji u Ljubljani. Auto je odjavljen u Italiji, nije registriran,čovjek kod kojeg je auto je njegov vlasnik, a trebam ga dovesti u Zagreb. Znači, idem sa posuđenim autom tamo (U Ljubljanu), vidim auto, kupim ga, i vratim se sa kupoprodajnim ugovorom u Zagreb. Tu ostavljam ovaj auto koji nije moj, i sjedam na autobus za Ljubljanu..e sad... Kako da dovezem auto od Ljubljane do Zagreba? - dali mogu dobiti probne tablice u nekom osiguranju u Zagrebu? Pa s tim tablicama otići po auto...Dali te probne tablice ako mi ih recimo daju u osiguranju u Zagrebu, važe samo u Hrvatskoj, ili s njima mogu doći iz Ljubljane u Zagreb? I ako neko zna do koje vrijednosti robe ne treba ići kroz špediciju? Ako sam auto platio 450 eura, da li moram na špediciju sa njime ili mogu sa probnim tablicama proći normalno kroz putnički granični prijelaz, pa onda kad dođem u ZG otići na carinu i tamo dalje sređivati papire? Ako netko zna, najljepša hvala.
I wonder
17.11.2011., 10:36
probne (ustvari izvozne) tablice možeš dobiti jedino u sloveniji. ili talijanske ako ih vlasnik zatraži iz italije jer je pitanje da li će slovenci htjeti izdati izvozne tablice za auto koji kod njih nije nikad bio registriran. mislim da neće, ali to treba pitati.
nikakve HR probe ne dolaze u obzir jer ti ih nitko neće dati.
vrijednost robe nema veze, špediciju moraš raditi da bi započeo postupak dobivanja potrebnih dokumenata za kasniju registraciju.
kolko vidim, jedini način će biti da platiš nekome da ti na kamionu doveze auto u zagreb. nakon dobivanja carinske deklaracije, možeš kod nas dobiti probne tablice za daljnje radnje.
bonecrusher
17.11.2011., 11:07
Zahvaljujem na odgovoru. Transport kamionom bi me došao više nego auto, znači nema druge nego čekat noć i sjest u auto pa ga bez tablica dovest do granice...prije 20 god.dok je još bila Juga, već sam to napravio - kupio Alficu Giuliettu u Trstu, sredio na Sežani špediciju itd. i dopeljao auto po noći do Zagreba. I nikom niš. I do tehničkog sam došo bez tablica. No, dobro, nego ne znam da li uopće mogu uvest taj auto u Hrvatsku, radi se o Lanciji Kappa 2.0 iz 1997.? Dali neko zna kolko košta špedicija za taj auto? Izgleda da bum ipak moral u HR kupit autek, jer je uvoz prekompliciran....a nemam lovice...
I wonder
17.11.2011., 14:00
ti bi prošao granicu sa autom bez tablica?
lijepo, lijepo.....
ionak ti ne prolazi ta ideja. ta lancia je prestara za uvoz kod nas.
bonecrusher
17.11.2011., 15:37
A šta čovjeku drugo preostaje? Do probnih tablica ne možeš doći. Transport kamionom je preskup. Isto i sa vlakom. Na leđima ga ne možeš nositi, gurati ga ne možeš. Nema druge, nego upalit auto i odvest ga do cilja bez tablica, na rizik. Pa šta bude. Dobro, srećom pa je ta Lancia prestara, mada izgleda "štampl-glanc"-ko nova....kao prestara je, a pun je Jakuševac još gorih i starijih auta, a došli su iz neznam Belgije, Nizozemske, Njemačke, Italije itd...kak? Znači da postoji kvaka i za uvoz starijih auta od 7 godina...jer ovi do 7 su preskupi da bi se nekom uopće isplatilo ići po njih...jer za malu lovu možeš danas i kod nas kupiti dobar auto, samo ga treba naći. Tu nema nekih zakonitosti - sve zavisi od prijašnjeg vlasnika - neko auto pazi, glanca, uređuje, održava, a neko ga može novog uništit za mjesec dana...moj jedan prijatelj auto nikad nije oprao. U kabini mu raste trava i drač po podu. Ne isplati mu se ić na čišćenje, jer mu to niko pametan nebu napravil ispod 100 eura...a na autu niš ne radi, pa čak ni brisači - na zablaćenim staklima samo napravi malu rupu na šofer-šajbi da vidi van, i bok. Kakve je auto boje, to ni tajna služba (CIA) ne bi mogla utvrdit. Kažem,godinama čovjek nije oprao auto... nema ni kočnice. Koči ručnom, koja djeluje samo na zadnji lijevi kotač i to slabo. Registracija? Utopija. A svaki dan se fura na posel s njim, a s posla dođe dođe pijan ko "Puma". Flaše žestice posvuda ispod sjedala....no dobro, bla, bla , bla....Nego htio sam pitati zapravo, našo sam jedan auto u Rijeci, a trebam ga dofurat u Zagreb. S drugim autom bum otišel dolje vidjet kak izgleda, ak je dobar, kupim ga, i ostavim tamo, vratim se u ZG, tu ostavim posuđen auto, sa dokumentima u nekom osiguranju uzimam PROBA tablice - one na 3 dana, odlazim busom u Rijeku, stavljam tablice na kupljeni auto i sa njim dolazim u ZG. Jel je to tako moguće?? - ono za PROBA tablice? Il buju me tražili tehnički, a gdje da dole, na nekom selu kod Rijeke nađem tehnički? I dali neko zna koliko cirka koštaju probne na 3 dana....Hvala.
Alkemicharka
17.11.2011., 16:04
A šta čovjeku drugo preostaje? Do probnih tablica ne možeš doći. Transport kamionom je preskup. Isto i sa vlakom. Na leđima ga ne možeš nositi, gurati ga ne možeš. Nema druge, nego upalit auto i odvest ga do cilja bez tablica, na rizik. Pa šta bude. Dobro, srećom pa je ta Lancia prestara, mada izgleda "štampl-glanc"-ko nova....kao prestara je, a pun je Jakuševac još gorih i starijih auta, a došli su iz neznam Belgije, Nizozemske, Njemačke, Italije itd...kak? Znači da postoji kvaka i za uvoz starijih auta od 7 godina...jer ovi do 7 su preskupi da bi se nekom uopće isplatilo ići po njih...jer za malu lovu možeš danas i kod nas kupiti dobar auto, samo ga treba naći. Tu nema nekih zakonitosti - sve zavisi od prijašnjeg vlasnika - neko auto pazi, glanca, uređuje, održava, a neko ga može novog uništit za mjesec dana...moj jedan prijatelj auto nikad nije oprao. U kabini mu raste trava i drač po podu. Ne isplati mu se ić na čišćenje, jer mu to niko pametan nebu napravil ispod 100 eura...a na autu niš ne radi, pa čak ni brisači - na zablaćenim staklima samo napravi malu rupu na šofer-šajbi da vidi van, i bok. Kakve je auto boje, to ni tajna služba (CIA) ne bi mogla utvrdit. Kažem,godinama čovjek nije oprao auto... nema ni kočnice. Koči ručnom, koja djeluje samo na zadnji lijevi kotač i to slabo. Registracija? Utopija. A svaki dan se fura na posel s njim, a s posla dođe dođe pijan ko "Puma". Flaše žestice posvuda ispod sjedala....no dobro, bla, bla , bla....Nego htio sam pitati zapravo, našo sam jedan auto u Rijeci, a trebam ga dofurat u Zagreb. S drugim autom bum otišel dolje vidjet kak izgleda, ak je dobar, kupim ga, i ostavim tamo, vratim se u ZG, tu ostavim posuđen auto, sa dokumentima u nekom osiguranju uzimam PROBA tablice - one na 3 dana, odlazim busom u Rijeku, stavljam tablice na kupljeni auto i sa njim dolazim u ZG. Jel je to tako moguće?? - ono za PROBA tablice? Il buju me tražili tehnički, a gdje da dole, na nekom selu kod Rijeke nađem tehnički? I dali neko zna koliko cirka koštaju probne na 3 dana....Hvala.
Imaš u Kastavu tehnički ako ti to paše. Sa tim probama na 3 dana ne možeš do Zagreba jer vrijede samo za obavljanje tehničkog. Pa kad ga obaviš i ako ti auto bude ispravan moraš uzeti druge probe do svojeg prebivališta. Nadam se da nas samo ne trolaš sa svim ovim:)
bonecrusher
17.11.2011., 16:17
Hvala za informaciju, ali treba i do Kastava doći, dođem recimo u Kastav bez tablica (jer je tako jedino moguće) "na tehnički" - i prođem, recimo, i kaj sad? Gdje da onda uzmem PROBE? I dali mi taj tehnički onda važi za registraciju vozila u Zagrebu, ili moram u Zagrebu opet na tehnički?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.