PDA

View Full Version : Rasprave i upiti o avionskim kartama, kompanijama i putovanjima avionom (I.dio)

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

nukac
07.06.2008., 15:03
ovako, ja bi trebala pomoc ako iko zna kojom kompanijom je najbolje ici u argentinu (buenos aires) sa time da bi se prvo iz zagreba islo u brazil (rio de janeiro) pa tek onda u BA.

Probaj pogledati Lufthansu, Air France, Swiss ili Iberiju. Možda čak i TAP. Uglavnom, mislim da ti je najbolje uzeti kartu do Rija, a onda koristiti njihove lokalne aviokompanije, tipa TAM ili GOL (neka verzija Ryanaira). Mislim da na www.skyscanner.net imaš i Južnu Ameriku, pa tamo lako provjeriš cijene za te lokalne linije i koje kompanije su najpovoljnije.
A od Europe do Južne amerike bi ti preporučio da pogledaš na www.kayak.com, probaj pogledati iz ZG, a onda pogledaj i neka druga polazišta (tipa Venecija, Munich, Frankfurt, Stuttgart, Ljubljana, London). :top:

Teeja
07.06.2008., 15:15
Za Barcelonu imaš Clickair iz Ljubljane ili Dubrovnika. To je najbliže što imaš. Ima još Ryanair iz Venecije ili Graza ali za Gironu (koju oni reklamiraju kao Barcelona).
Za Dubai, imaš Munich, Beč ili Beograd. Probaj pogledati last-minute ponude na www.odklop.com

hvala :top:

kosooki
07.06.2008., 21:34
Eh kosooki, osnovno pravilo je: nakon što kupiš kartu NE SMIJEŠ više gledati koliko je cijena, upravo radi toga. Murfijev zakon, kad kupiš kartu, drugi dan će ta karta biti jeftinija. I onda nastaju frustracije... :top:
Uh, koliko puta sam psovao mater, Ryanairu, Germanwingsu, Condoru... :rofl:

imam kupljenih par karata nekoliko mjeseci unaprijed pa mi je sada gust gledati koliko kostaju ali kad sam vidio ovo dobro nisam pao u nesvijest :eek:
sad sam isao vidjeti na ryanair stranici gdje je uoce ta akcija i nista ne mogu naci..jos sam preplacen na njihov newsletter (i sve moguce avio kompanije) i nikakvu obavijest nisam dobio o akciji da se ni takse ne placaju :flop:

vekmar
08.06.2008., 22:14
Probaj pogledati Lufthansu, Air France, Swiss ili Iberiju. Možda čak i TAP. Uglavnom, mislim da ti je najbolje uzeti kartu do Rija, a onda koristiti njihove lokalne aviokompanije, tipa TAM ili GOL (neka verzija Ryanaira). Mislim da na www.skyscanner.net imaš i Južnu Ameriku, pa tamo lako provjeriš cijene za te lokalne linije i koje kompanije su najpovoljnije.
A od Europe do Južne amerike bi ti preporučio da pogledaš na www.kayak.com, probaj pogledati iz ZG, a onda pogledaj i neka druga polazišta (tipa Venecija, Munich, Frankfurt, Stuttgart, Ljubljana, London). :top:

ma sve nesto cudno ispada sa tim kartama. meni ispada povratna karta zg-frankfurt-rio 4000eura:eek:. dok je prek agencije ispalo 1200eura. hvala puno:), probat cu i ovako al ako ne ide, mislim da cu ipak preko agencije jer mi je nekako sigurnije a brazil je upitan jer se neckamo izmedju brazila i perua.

beare
09.06.2008., 00:09
evo upravo sam kupio elektronsku kartu preko Alitalie, no nešto mi tu smrdi.
Ima li tko kakva iskustva s njima?
Naime piše mi da za direktne letove ne mogu uzeti elektronsku kartu, no kad sam pokušao kupiti karzu mogao sam bez problema...sad me zanima hoće li imati kakvih problema s time kod chek-ina, ili je to samo za gradjane Srbije, pošto putujem iz Beograda?

kemik
09.06.2008., 23:41
jel zna netko, postoji li u zagrebu ured Qantasa? trebale bi mi nekakve karte od njih, a nemrem ih naći nikako :(

nukac
10.06.2008., 07:59
Qantas ti je Oneworld member kao i British, Iberia, Malev, pa probaj pogledati u njihovom predstavništvu, možda imaju i Qantas.
No, uvijek možeš kupiti on-line od njih, ili preko neke agencije (E-tours...)... :top:

E da, sad sam našao da imaju office u Ljubljani.
Ljubljana QA Travel Aviation#
Trstenjakova 1a
Open hours: 9am-4pm Mon to Fri +386 1 436 0298

Frish
10.06.2008., 11:56
Zna li netko bih li mogao u kolovozu kupiti kartu za Pittsburgh, PA za manje od $1200. Kako sam izkombinirao sve moguće datume preko Expedie, najjeftnije što sam našao bilo je za $1208 što mi je malo too much. Preko naših agencija stvar je još gora. Prvo su mi u Generalturistu nudili kartu za preko 7 somova kuna, pa kada sam im rekao po kojoj sam ja cijeni našao, našli su mi za 6400. Opet previše.

Frankie
10.06.2008., 12:03
Jel ima netko kakvih iskustava s aviokarte.hr ?
hvala !

u2croatia
12.06.2008., 14:08
Zna li netko bih li mogao u kolovozu kupiti kartu za Pittsburgh, PA za manje od $1200. Kako sam izkombinirao sve moguće datume preko Expedie, najjeftnije što sam našao bilo je za $1208 što mi je malo too much. Preko naših agencija stvar je još gora. Prvo su mi u Generalturistu nudili kartu za preko 7 somova kuna, pa kada sam im rekao po kojoj sam ja cijeni našao, našli su mi za 6400. Opet previše.

na aviokarte.hr imaš za 5800 kn. postoji vrlo izgledna mogućnost da ti isposluju još nižu cijenu.

Frish
12.06.2008., 17:04
na aviokarte.hr imaš za 5800 kn. postoji vrlo izgledna mogućnost da ti isposluju još nižu cijenu.

Stranica im trenutno ne radi, ali svejedno sam probao i na njihovoj stranici prije nekoliko dana naći nešto i nisam našao ništa ispod 6.000+ kuna. Ne znam od kuda ti 5.800 ili varijanta da bi mi našli i jeftinije.

u2croatia
13.06.2008., 01:45
Stranica im trenutno ne radi, ali svejedno sam probao i na njihovoj stranici prije nekoliko dana naći nešto i nisam našao ništa ispod 6.000+ kuna. Ne znam od kuda ti 5.800 ili varijanta da bi mi našli i jeftinije.

nisi rekao koji datumi ti igraju. i dali se radi o povratnoj ili one way karti. no uglavnom...sve što sam napisao je sa njihovog weba.

uglavnom:

aviokarte (http://www.aviokarte.hr)

http://img211.imageshack.us/img211/8484/screenoh8.png

expedia (http://www.expedia.com)

http://img136.imageshack.us/img136/4807/screen1nw1.png

uglavnom, sretno u pronalaženju što jeftinije karte. :) :top:

sway
13.06.2008., 08:15
pri izlasku iz zemlje,šta se sve treba prijaviti? čujem da se laptop ne prijavljuje,a fotić od cca 2000kn?kamera?

Frish
13.06.2008., 09:17
Ja sam imao i kameru i digitalac i nisam ništa prijavljivao. Sve mi je bilo u chekiranoj prtljazi.

SmoothOperatress
14.06.2008., 12:23
Pozdrav:)
Trebam do Los Angelesa u srpnju ili kolovozu, ali sve karte na koje nailazim su jako skupe ili ima jeftinija varijanta samo u jednom pravcu, a meni treba povratna - negdje za kolovoz ili pocetak rujna. Ima netko ideju da li mogu naci neku povoljnu povratnu kartu ovako u zadnji cas? sasvim mi je svejedno koja kompanija i da li cu morati prespavati negdje dan/dva...hvala:)

ČmareC
15.06.2008., 14:55
bok ljudi!

sorry,ak je bilo,ali koja mi je najjeftinija opcija do Egipta (Kairo) Iz Zg ili nekih okolnih zemalja ?

Frish
15.06.2008., 18:54
Trebam do Los Angelesa u srpnju ili kolovozu, ali sve karte na koje nailazim su jako skupe ili ima jeftinija varijanta samo u jednom pravcu, a meni treba povratna - negdje za kolovoz ili pocetak rujna. Ima netko ideju da li mogu naci neku povoljnu povratnu kartu ovako u zadnji cas? sasvim mi je svejedno koja kompanija i da li cu morati prespavati negdje dan/dva...hvala:)

Imaš problem kao i ja. Idemo u špici sezone i sad je već kasno za povoljne, a kamoli jeftine karte. Jedino ako želiš malo riskirati, pa pričekati za nekakav last minute flight. Meni samo do Pittsburgha je povratna od $1250 na dalje.

nukac
16.06.2008., 07:47

Probaj pogledati iz Londona. Od tamo znaju biti najjeftinije karte.

nukac
16.06.2008., 07:51
bok ljudi!

sorry,ak je bilo,ali koja mi je najjeftinija opcija do Egipta (Kairo) Iz Zg ili nekih okolnih zemalja ?

Najbolje je pogledati na www.odklop.com. A iz Njemačke imaš Tuifly i Airberlin.

Frish
16.06.2008., 15:15
Kako mi je trebala karta u kolovozu do Pittsburgha, nisam nalazio ništa jeftinije od $1250 na expediji do cca 6.500 na aviokarte.hr, ali kada sam ih jutros nazvao da mi oni pokušaju složiti ponudu, za par sati mi se javila cura sa cijenom od 5.250 kn! Čak kada mi nije pasao zadnji let iz Frankufrta do Zagreba jer je bio na knap, našla mi je jedan par sati kasnije, za istu cijenu. Nakon što mi u Generalturistu nisu mogli naći jeftinije od 6.500, nisam mogao vjerovati kada su mi rekli za ovu cijenu. :)

u2croatia
16.06.2008., 16:34
Kako mi je trebala karta u kolovozu do Pittsburgha, nisam nalazio ništa jeftinije od $1250 na expediji do cca 6.500 na aviokarte.hr, ali kada sam ih jutros nazvao da mi oni pokušaju složiti ponudu, za par sati mi se javila cura sa cijenom od 5.250 kn! Čak kada mi nije pasao zadnji let iz Frankufrta do Zagreba jer je bio na knap, našla mi je jedan par sati kasnije, za istu cijenu. Nakon što mi u Generalturistu nisu mogli naći jeftinije od 6.500, nisam mogao vjerovati kada su mi rekli za ovu cijenu. :)

eto vidiš da ti nisam lagao. :)

Frish
16.06.2008., 17:03
Bili su mi preporučili generalturist i totalno su me razočarali sa onim što su mi ponudili. Prvo je bila kombinacija od preko 7 somova, pa su kao našli nešto od 6.500 kn. Sutra ovo sigurno kupujem.

SmoothOperatress
16.06.2008., 20:08

Super! Cestitam:)
Idem sad izvidit sta se nudi na aviokarte.hr...a i rekli su mi moji kod kojih idem u LAu da ce od tamo probat nesto iskemijat. Ja bi isla 25.7...wish me luck:D

Frish
16.06.2008., 23:13
Nemoj tražiti na webstranici, jer ćeš dobijati ogromne cifre. Nazovi ih, reci destinaciju i cca od kada do kada bi bila tamo, pa će te nazvati kroz par sati sa ponudom.

Amabel
17.06.2008., 00:53
Nemoj tražiti na webstranici, jer ćeš dobijati ogromne cifre. Nazovi ih, reci destinaciju i cca od kada do kada bi bila tamo, pa će te nazvati kroz par sati sa ponudom.

Probaj otići u adria airways na zrinjevcu. Meni su našli najpovoljniju kartu za nyc.

Suuun
17.06.2008., 20:54
zanim me,ako neko moze pomoć,koje je vrijeme potrebno za chec-in na aerodromu u Koelnu, zanima me jer bi vlakom trebala iz Amsterdama stić u Koeln u 9:35, a avion bi polijetao u 11:05 i sad više nisam pametna, dali je to dovoljno vremena ili ipak nije. Svaki savijet je dobro došao :top:

Y.P.
18.06.2008., 01:43
jel zna tko gdje se u ZG (osim na aerodromu) mogu kupiti one zip vrećice od 1L šta idu u carry on prtljagu (za spremanje tekućina)???

nukac
18.06.2008., 07:28
zanim me,ako neko moze pomoć,koje je vrijeme potrebno za chec-in na aerodromu u Koelnu, zanima me jer bi vlakom trebala iz Amsterdama stić u Koeln u 9:35, a avion bi polijetao u 11:05 i sad više nisam pametna, dali je to dovoljno vremena ili ipak nije. Svaki savijet je dobro došao :top:

Ovisi o aviokompaniji. Germanwings (pretpostavljam da letiš s njima) ima 40 minuta. E sad je pitanje, jel stižeš u 9:35 na aerodrom ili na Hauptbahnhof. Ako dolaziš na aerodrom, vremena imaš dosta. Ako na Hauptbahnhoff.... mislim da ti je onda ili na knap ili kasniš. No, ja uvijek volim ostaviti puno vremena, bolje da ja čekam avion nego da mi pobjegne. :ne zna:

nukac
18.06.2008., 16:04
Trenutno Austrian ima neku akciju za prekooceanske letove.

New York from 579 EUR
Washington from 609 EUR
Chicago from 629 EUR
Toronto from 659 EUR
Mumbai from 699 EUR
Delhi from 699 EUR
Beijing from 749 EUR
Tokyo from 819 EUR

Cijene su iz Beča. I još: Low prices to the U.S. and Asia. And the best thing about the offer: book online between 19 and 22 June 2008, and you’ll save an extra 10%! Simply enter the code "Fernweh08" in the field "voucher" when booking online.

Amabel
18.06.2008., 18:42
Putujem u USA i zanima me dopuštaju li amerikanci unos (originalno zatvorene boce) maslinovog i bučinog ulja. Ja sam pronašla info da ne smijem unositi meso, biljke, sjemenje, no što je s uljem? To nosim kao poklon mojim gurmanima u NYC ;)

Amabel
18.06.2008., 18:49

Probaj vidjeti da li ti vlak prolazi kroz stanicu aerodroma. Kada sam ja bila, ukrcala sam se u brzi vlak ICE (s aerodroma za centar) i na Hauptbahnhofu sam bila za taj čas.

"
Train/S-Bahn:
S-Bahn, line S13:
Cologne/Bonn (airport) - Köln (main train station)
(all day, every 10-30 minutes - every 60 minutes at night)
Ticket price: 2,10 EUR/one-way.
Journey time: 15 minutes.
Stops: Cologne/Bonn Flughafen - Köln Frankfurter Strasse - Köln Trimbornstrasse - Köln Messe/Deutz - Hauptbahnhof (main train station, underground station)

From the airport train station many other cities are available by ICE high-speed train. The ticket costs 12 EUR to Cologne main train station."

Wapa
20.06.2008., 14:51
Mozda sam promasila temu, ali mi se cini da biste vi ljudi ovo mogli znati jer se u sve razumijete.
Putujem za mjesec dana u London na par dana, a putovnica mi istice u 9.mj. Da li ima neki propis da putovnica mora biti vazeca najmanje ne-znam-koliko prilikom ulaska u stranu zemlju?

outrageousss
21.06.2008., 16:05
pozdrav!

zanima me s kojom kompanijom letjeti, trebala bi Zagreb- Izmir - Zagreb.. koja bi bila najjeftinija opcija, da li je netko putovao vec ? Croatia Airlines nema let za Izmir, nego do Istanbula a onda bi morala 9 sati putovati busom do Izmira :( nisam drugo nista uspjela naci.. sve je uglavnom do Istanbula..

jel ima netko neki drugi prijedlog, ponudu, informaciju za taj let. Puno hvala na odgovoru.

outrageousss
21.06.2008., 18:22
zagreb - izmir s turkish airlinesom je 417€ s tim da let traje oko 6-7 h sa stajanjima :(

zagreb - istanbul s croatia airlinesom je 350 € plus troskovi do izmira busom, ili avionom za oko 100-injak € za povratnu kartu, zg-ist 1 h letenja, i od ist-izm 1 h

to je sve od ponude sto sam ja nasla.. aj jel ima netko drugi prijedlog ili da izaberem izmedju ova dva? cini mi se bolji ovaj let croatia airlinesom

kosooki
22.06.2008., 00:22
zagreb - izmir s turkish airlinesom je 417€ s tim da let traje oko 6-7 h sa stajanjima :(

zagreb - istanbul s croatia airlinesom je 350 € plus troskovi do izmira busom, ili avionom za oko 100-injak € za povratnu kartu, zg-ist 1 h letenja, i od ist-izm 1 h

to je sve od ponude sto sam ja nasla.. aj jel ima netko drugi prijedlog ili da izaberem izmedju ova dva? cini mi se bolji ovaj let croatia airlinesom

bolja ti je prva opcija jer ti je jeftinija za 50eura jer ces i u drugoj opciji morati cekati na avion za izmir a ako sve odmah rezerviras sa turkish ispadne te jeftinije..
zagreb istanbul ti je 2 sata voznje samo su oni jednu vremensku zonu ispred nas pa ispadne jedan sat..

outrageousss
22.06.2008., 13:34
evo gledam si ipak s cro airl. zato sto bi osla u zg kupit kartu jer ne znam kako bi kupila ovu za turk airl. nemam karticu pa ne mogu online rezervirati i platiti.
tako da bi to bilo ZG-IST 2500kn i od istanbula do Izmira 30€ povratna karta za bus...a a a :D sta kazes ? :)

biba123
23.06.2008., 13:18
Ima li netko iskustvo s Etihad Airways-om? I jel neka agencija u Hrvatskoj moze izdati njihove karte? Ili nam ostaje samo opcija online rezervacija i kupovine karte...?

ČmareC
23.06.2008., 21:47
Ljudi de malo pomoci asap,sad sam sa wizzairom rezervirao kartu za London za frenda i mene,ali sam u njegovo prezime jedno slovo viska slucajno ubacio :rolleyes:,kako da to sad promjenim ? nikako da skuzim koji im je broj pozivnog centra u Madjarskoj.

Hvala :s:s

taksim
23.06.2008., 22:01
Ima li netko iskustvo s Etihad Airways-om? I jel neka agencija u Hrvatskoj moze izdati njihove karte? Ili nam ostaje samo opcija online rezervacija i kupovine karte...?

Kompanija iz UAE? Navodno da kopira Emiratese i Qatar Airways (plemenska nademetanja, ko ce imati bolju avio kompaniju :D), prema tome sve najbolje.

Vjerujem da ti svaka agencija moze prodati njihove karte, a tu je i dobri stari online nacin.

Weedeemer
24.06.2008., 03:39
bok, znate mozda gdje preuzeti karte od germanwingsa i koliko dana nakon uplate?

hvala

kosooki
24.06.2008., 10:34
evo gledam si ipak s cro airl. zato sto bi osla u zg kupit kartu jer ne znam kako bi kupila ovu za turk airl. nemam karticu pa ne mogu online rezervirati i platiti.
tako da bi to bilo ZG-IST 2500kn i od istanbula do Izmira 30€ povratna karta za bus...a a a :D sta kazes ? :)

evo ti kontakt podaci turkisha u zagrebu
TURKISH AIRLINES

Zračna luka Zagreb
telefon: ++ 385 01 456 2008, ++385 01 626 5158
fax:++385 01 456 2008

e-mail: turkish-airlines@zg.t-com.hr

Zagreb, Jurišiceva 12/1
telefon: ++385 01 492 1854, ++385 01 492 1855, ++385 01 492 1856
fax: ++385 01 492 1853

e-mail: turkish-airlines@zg.t-com.hr

znaci imas ih u centru grada i na aerodromu pa ti vjerojatno tu i mogu izdati kartu ako vec nemas karticu a i bolje je ici avionom nego se tramakavati autobusom..

kosooki
24.06.2008., 10:36
bok, znate mozda gdje preuzeti karte od germanwingsa i koliko dana nakon uplate?

hvala

kod low cost kompanija nema preuzimanja karata dovoljno se pojaviti na check inu sat i pol prije leta pokazati putovnicu i dobiti ces boarding pass..mozes jos eventualno isprintati mail na koji su ti poslali potvrdu rezervacije za svaki slucaj..

nesho
24.06.2008., 10:52
Ljudi de malo pomoci asap,sad sam sa wizzairom rezervirao kartu za London za frenda i mene,ali sam u njegovo prezime jedno slovo viska slucajno ubacio :rolleyes:,kako da to sad promjenim ? nikako da skuzim koji im je broj pozivnog centra u Madjarskoj.

Imam sličan problem, meni na računu nisu napisali porezni broj od firme pa sam mislio tražiti da promijene. Onaj stari broj više ne vrijedi, a novi se izgleda može zvati samo iz Mađarske, jer me izbacuje svaki put kad nazovem. Poslao sam mail pa ću vidit hoće li biti šta od tog. Na sreću imam još 4 mjeseca do leta pa mi nije hitno za odgovor.

kosooki
24.06.2008., 11:25
Imam sličan problem, meni na računu nisu napisali porezni broj od firme pa sam mislio tražiti da promijene. Onaj stari broj više ne vrijedi, a novi se izgleda može zvati samo iz Mađarske, jer me izbacuje svaki put kad nazovem. Poslao sam mail pa ću vidit hoće li biti šta od tog. Na sreću imam još 4 mjeseca do leta pa mi nije hitno za odgovor.

ja sam zabunom isto kod wizzair-a stavio mr. umjesto miss. i poslao im mail prije mjesec ipo dana i nitko nije odgovorio nista a na nijedan telefon ih ne mogu dobiti..jel netko imao ovakav problem mozda..mislim da se ne bi dogodilo da kolegicu ne puste u avion :D

outrageousss
24.06.2008., 13:04
kosooki thanks na info!

SmoothOperatress
24.06.2008., 18:42
Da li da putujem u USA Lufthansom ili Unitedom? Lufthansom sam vec isla i skroz sam zadovoljna bila. United je jeftiniji, ali to je sve sto znam o toj kompaniji

Loza1
24.06.2008., 19:01
Putovala bih pocetkom kolovoza na Kubu, na 10 dana. Ne bih htjela ici s nekakvom turistickom agencijom, vec bih voljela ici sama i sama istraživati tu zemlju. Prvi problem koji se pojavio - kako naći neku povoljnu avio kartu do Havane? Molim pomozite.... Svaka je ideja dobro došla.

kapljica vode
25.06.2008., 09:03
Pozdrav!
Molila bih nekoga tko je nedavno putovao Ryanairom ako može reći koliko se naplaćuje prtljaga?
Hvala :)

Cohiba
25.06.2008., 10:17
Putovala bih pocetkom kolovoza na Kubu, na 10 dana. Ne bih htjela ici s nekakvom turistickom agencijom, vec bih voljela ici sama i sama istraživati tu zemlju. Prvi problem koji se pojavio - kako naći neku povoljnu avio kartu do Havane? Molim pomozite.... Svaka je ideja dobro došla.

Mislim da je preko Pariza najjeftinija.

jaglenac
25.06.2008., 10:24
pozdrav!
bil mi netko mogao reći kako prodati avionsku kartu preko neke agencije, i je li to uoće moguće ili sam nešto zabrijala?

kosooki
25.06.2008., 14:18
Pozdrav!
Molila bih nekoga tko je nedavno putovao Ryanairom ako može reći koliko se naplaćuje prtljaga?
Hvala :)

posto zbog prtljage moras obaviti check in ryanair ti to naplacuje ukupno 30eura na povratnom letu..

55et
25.06.2008., 20:51
Sta je potrebno da se priznaju bodovi.Ukrcaj na avion ili samo podignuti boarding karta.Moram kenslati let ali bi htio da se mi priznaju bodovi jer sam ipak kupio kartu.

flight
28.06.2008., 09:15
Posto prvi puta letim avionom, molio bih savjet vezan uz smjestaj baterija
za fotic i sl. Na nekoliko foruma sam procitao kako se baterije mogu nositi
u rucnoj prtljazi (koja ide u kabinu), a opet na drugim mjestima kazu kako
iskljucivo ide u kofer (koji ide u bunker) i da se ne smiju nositi u rucnoj prtljazi.

Kakva su pravila? :misli:

Tekucine (gelovi i sl.) posto sva pakiranja prelaze 100ml stavljam u kofer koji ide u bunker - to je OK?

kosooki
28.06.2008., 11:45
Posto prvi puta letim avionom, molio bih savjet vezan uz smjestaj baterija
za fotic i sl. Na nekoliko foruma sam procitao kako se baterije mogu nositi
u rucnoj prtljazi (koja ide u kabinu), a opet na drugim mjestima kazu kako
iskljucivo ide u kofer (koji ide u bunker) i da se ne smiju nositi u rucnoj prtljazi.

Kakva su pravila? :misli:

Tekucine (gelovi i sl.) posto sva pakiranja prelaze 100ml stavljam u kofer koji ide u bunker - to je OK?

pa ja uredno nosim fotoaparat, dapace slikajem i snimam za vrijeme leta i nikad mi nitko nista nije rekao..ista stvar ti je i s mp3-om..
svu kozmetiku stavi u kufer jer ti stvarno nece biti potrebna gore osim ako se ne radi o letu zagreb sydney pa se zelis malo nasminkati prije nego te doceka momak na aerodromu :D

D-Jurica
02.07.2008., 19:32
Ovako imam pitanje! Ja putujem Germanwingsom i posto se karata kupuje online...sta ja kasnije imam u biti kao kartu? cime dokazem da sam platio kartu i tako to? nisam nikada putovao avionom ili kupovao karte preko interneta, pa mi je ovo malo novo!

Weedeemer
02.07.2008., 20:02
...upisao sam krivo (nepotpuno) ime na kartu od germanwingsa, hoce li biti problema radi toga?

Frish
02.07.2008., 21:48
Ovako imam pitanje! Ja putujem Germanwingsom i posto se karata kupuje online...sta ja kasnije imam u biti kao kartu? cime dokazem da sam platio kartu i tako to? nisam nikada putovao avionom ili kupovao karte preko interneta, pa mi je ovo malo novo!

Putovnicu. Možeš si isprintati potvrdu ili itinirary ako si dobio na email nakon kupovine, tek toliko.

beare
02.07.2008., 22:19
zanima me je li netko koristio beogradski aerodrom, kako od željezničke postaje do tamo?

vanelic
03.07.2008., 23:59
društvo, samo da vam javim. preko travelocity.co.uk imaju super akciju u listopadu: jednosmjerna karta Cairo-Dubai-Johannesburg u kombinaciji Emiratesa i South African Airwaysa za cca 2000kn first class (takse ukljucene). izgleda nevjerovatno, ali cini se istinito. bukirao sam, dobio confirmation number, e-ticket number, broj sjedala u prvoj klasi itd itd. Zatim sam zvao osobno preko telefona travelocity u Engleskoj i ured Emiratesa koji su mi potvrdili da je sve u najboljem redu... :)

Frish
04.07.2008., 08:00
Još da trebam u Johannesburg... :)

Cohiba
04.07.2008., 11:38
...Emiratesa i South African Airwaysa za cca 2000kn first class (takse ukljucene). izgleda nevjerovatno, ali cini se istinito.

First Class, jos Emirates :s

Tu ce pilot malo caskati s tobom, a limuzina te vozi do aviona.

Nevjerovatno jeftino :s

Weedeemer
05.07.2008., 01:17
...upisao sam krivo (nepotpuno) ime na kartu od germanwingsa, hoce li biti problema radi toga?

bump

trapava
05.07.2008., 16:38
Da li da putujem u USA Lufthansom ili Unitedom? Lufthansom sam vec isla i skroz sam zadovoljna bila. United je jeftiniji, ali to je sve sto znam o toj kompaniji

Definitivno Lufthansom! Putovala i jednim i drugim, kazes i sama da si zadovoljna Lufthansom pa ne znam sto bi mijenjala? United radi u kooperaciji sa Lufthansom tako da ako ne naznacis da hoces iskljucivo da letis Lufthansom mozda te i smijeste u United i ako si platila kartu za Lufthansu!
Iz mog iskustva ti mogu rec da je usluga sa Lufthansom mnogo bolja nego u United, karta im je mozda jeftinja, ali zato ce ti naplatit alkoholna pica, moguce sad i bezalkoholna i grickalice(jer to rade na domestics flights)stjuardese su :flop::flop:UZAS!!!
Mozda jedina pozitivna strana Uniteda sto imaju vise mijesta izmedju siceva...ako nemas duze noge neces imat problem, mada meni ni to ne smeta, Njemac je Njemac..i u zraku najvise vjerujem nijima:top:

Mylo
09.07.2008., 12:57
jeftineavionskekarte.com, jel to pouzdana stranica?, ko kupovao preko toga?

telmo
09.07.2008., 14:59
u tijeku je akcija na sky europeom koja traje do nedjelje,ima karata ( sa svim taksama,sve uključeno) za 2 (dva) eura !!

KapitalL
09.07.2008., 19:24
u tijeku je akcija na sky europeom koja traje do nedjelje,ima karata ( sa svim taksama,sve uključeno) za 2 (dva) eura !!
da, vidim akciju al kako nać te karte?
nije vrag da moraš ko luđak pretraživat ručno dan po dan, destinaciju po destinaciju :eek:

VashTheStampedo
09.07.2008., 19:54
Pozdrav....

Zanima me kakva iskustva imate sa presjedanjem sa Gatwicka na Heathrow?
Dali ako checkiram do kraja svog putavanja dali mi se i prtljaga onda prebaci na Heathrow ili moram sam prenijeti sa Gatwicka, pa ponovo checkirati.

Nasao sam da postoje autobusne linije koje prevoze izmedju ta 2 aerodroma za 19 funti.

Hvala

telmo
09.07.2008., 22:05
da, vidim akciju al kako nać te karte?
nije vrag da moraš ko luđak pretraživat ručno dan po dan, destinaciju po destinaciju :eek:

a pazi,teško je očekivat da ćeš nać te karte za 2 eura u ljetnim mjesecima,ali za jesen i zimu se već može nać...
sky europe pokazuje konačne cijene sa taksama i sa svim uključenim i ima recimo jako puno karata po cijeni od 29 eura...a ovo recimo za 2 eura našao sam si beč-sofija u 10. mjesecu kad je kod nas praznik,također nije skup ni copenhagen ili amsterdam
nećeš tražiti dan po dan.......recimo ja gledam 2-3 mjeseca unaprijed
kad si mogu složit neki produženi vikend i onda pucam po svim destinacijama i rezerviram ono što mi je najjeftinije,uopće nije bitno gdje

Weedeemer
16.07.2008., 19:23

ako znate mozda...
da ne kopam po njihovim stranicama jer imaju tone pravilnika

puno hvala na odgovoru.

Frankie
25.07.2008., 11:07
Za do Frankfurta, jeste probali kad kombinaciju s busom do Beča i onda s airberlinom VIE - FRA ? Kojim busem ste išli do Beča ?
thx !!

ČmareC
25.07.2008., 11:45

Ponavljam se :) anyone ?

Frish
05.08.2008., 15:01
Je li itko kupovao karte preko aviokarte.hr? I, da li se ikome dogodilo da su imali ikakvih problema sa nekom od agencija koje su im prodale karte, tipa da bi došli na aerodrom i da vas ne bi bilo u sustavu?

ČmareC
19.08.2008., 16:06
WTF ???

Sad zovem wzzair zbog onoga od prije (sto sam sjebo ime od frenda pri rezervaciji karata) zovem na broj Mađarska +36 1 470 9499 i kaze automat da su se brojevi centara promjenili i da pritisnem na broj drzave iz koje zovem,izbifla mi 20-ak zemalja,a Hrvatske nigdje...Da ne pricam da sam im mail poslao prije cca. 2 mjeseca i odgovora nema...

Mislim ono...profesionalnost je cista 0 :flop::flop::flop::flop::flop:

Irkre
21.08.2008., 11:19
Pozdrav....

Zanima me kakva iskustva imate sa presjedanjem sa Gatwicka na Heathrow?
Dali ako checkiram do kraja svog putavanja dali mi se i prtljaga onda prebaci na Heathrow ili moram sam prenijeti sa Gatwicka, pa ponovo checkirati.

Nasao sam da postoje autobusne linije koje prevoze izmedju ta 2 aerodroma za 19 funti.

Hvala

Možda prekasno odgovaram, ali prtljaga ti ne odlazi s aerodroma na aerodrom, barem ne ako do zg-a letiš s croatiom (oni to nemaju organizirano). ja sam imala nedugo tu kombinaciju pa sam odustala jer su mi u agenciji to tako rekli

lunalu
21.08.2008., 16:41
Ja samputovala u ozujku s Malevom u Bangkok i s Iberiom u portugal pred mjesec dana. Sve na letovima s iberiom se placalo ekstra- pice, hrana , grickalice i to ne bas jeftino...

MAlev nam je bio super. Let fenomenalan, avioni prostrani, usluga fenomenalna- samo su bile stare stjuardese ( ali jako usluzne). Iako nema veze sad s letovima u sustini, moram reci da me jako smeta to sto imaju tako lose stranice. Nisam mogla nikako registrirat u Duna Club za bodove po tom letu jer im nije funkcionirala stranica. Sad kad je napokon profunkcioniralo ne prepoznaje mi broj leta. I tako cu sad lijepo ispusit bodove...A to nije bas lijepo!!!

A s Iberijom isto tako, napravili su njihovi neki glupi programeri takav formular da se ne moze upisat znak @ pri upisa maila,a registracija se ne moze napravit bez upisane mail adrese....Pa ti budi pametan....

U svakom slucaju, cini mi se da s iberijom vise necu nigdje...

GLista23
25.08.2008., 17:10
jel netko moze preporucit koja je najbolja avio kompanija za putovanje do New Yorka?
Imam na izbor Lufthansu, British Airways, Delta Air i Malev...
Ono, zanima me u biti u kojem avionu ima najvise mjesta za noge:)))
Kvaliteta hrane mi i nije neki faktor:))

nukac
25.08.2008., 20:43
Od ponuđenih, najbolji je British - hrana dobra i ima dosta mjesta. Lufthansa - ako hoćeš pouzdanost. Delta - ko sve američke kompanije naplaćuju alkoholna pića na letu. Malev - vjerojatno najjeftiniji...

FlyGoodBye
25.08.2008., 21:34
jel netko moze preporucit koja je najbolja avio kompanija za putovanje do New Yorka?

i ovisno kud letis... Air France mi nisu omiljeni radi usluge i (ne)cistoce, ali kod njih uvijek ubodem prilicno povoljnu tarifu.
Ono sto savjetujem i tebi i svima ostalima, to je da kad napravite rezervacije na liniji da sto prije kupite kartu jer cete se vrlo neugodno iznenaditi kad vam s vremenom porastu avio taxe koje zadnjih 6 mjeseci rastu ko gljive radi poskupljenja goriva.

FlyGoodBye
25.08.2008., 21:40
Jel ima netko kakvih iskustava s aviokarte.hr ?
hvala !

imam ja. to mi je poslovni suradnik. ima vrhunske avionce i dobro rade posao. mozes imati povjerenje. ako ti trebaju avio karte na linijama, mozes pitat i mene, to mi je struka. ciao.

Amabel
26.08.2008., 01:34

Ja sam letila s Delta operated by Air France i let je bio super. Ništa od hrane i pića se nije plaćalo. Filmovi su bili izvrsni, većina je ovaj tjedan stigla u hr. kina. Meni nije bilo dosadno ;-)

Hannah
26.08.2008., 07:41
sto se tice mjesta za noge u ekonomskoj klasi to je manje vise isto. a izdrzat ces...nije bas komfor tih 7 sati leta.

Frish
26.08.2008., 07:45
imam ja. to mi je poslovni suradnik. ima vrhunske avionce i dobro rade posao. mozes imati povjerenje. ako ti trebaju avio karte na linijama, mozes pitat i mene, to mi je struka. ciao.

Jučer kupio kartu za SAD u poslovnici u Miramarskoj. Za sada sve 5. Nadam se da će i na aerodromu. :)

BTW, ako letim sa par različitih avioprijevoznika do destinacije, da li svejedno mogu dobiti sve boarding passove do zadnje destinacije ili ću morati na svakom aerodromu letati po kartu? Kada sam letio u New York, svi su mi letovi bili Lufthansini, pa sam dobio obje karte odmah u Zagrebu na putu tamo i obje na povratku na JFK-u.

Hannah
26.08.2008., 07:51
sve ti ovisi.

ako jos presjedas u usa, onda te nece checkirati za tamo jer je to vremenski predaleko i nemaju te letove pred sobom u komp. (npr. ako letis zg-frankfurt-san francisco-honolulu, checkirat ce te vjerojatno do sf, a tamo ces morati napravit check in za honolulu).
uglavnom, pri check in-u u zg reci ce ti do kud su te checkirali, a gdje moras sam.

Frish
26.08.2008., 10:18
Pretpostavio sam bi tako moglo biti. Presjedam u Chicagu. Nadam se da ću imati dovoljno vremena između letova, koji su od dva do dva i pol sata.

A da li ja prolazim check point na prvom aerodromu u SAD-u, u ovom slučaju u Chicagu ili na krajnjoj destinaciji? Jer ako moram prolaziti check point, čekati u redu za to i onda još tražiti boarding pass za idući let i tražiti drugi terminal, neće mi dva sata biti dovoljno. Da li oni koji lete dalje imaju kakvu prednost pred ostalim putnicima na check pointu?

Hannah
26.08.2008., 10:57
Pretpostavio sam bi tako moglo biti. Presjedam u Chicagu. Nadam se da ću imati dovoljno vremena između letova, koji su od dva do dva i pol sata.

A da li ja prolazim check point na prvom aerodromu u SAD-u, u ovom slučaju u Chicagu ili na krajnjoj destinaciji? Jer ako moram prolaziti check point, čekati u redu za to i onda još tražiti boarding pass za idući let i tražiti drugi terminal, neće mi dva sata biti dovoljno. Da li oni koji lete dalje imaju kakvu prednost pred ostalim putnicima na check pointu?

obicno samo trebas naci gate iduceg leta i checkirati se na salteru koji je ispred samog izlaza. to pitaj usput, stjuardesu, ili na aerodromu na info salteru kojih ima svako malo.
a imas ii saltere gdje se cekiraju svi putnici na terminalima, al tu zna bit poveca guzva.

nukac
26.08.2008., 11:08

U USA je to zajebano, jer je razlika između internacionalnog i domaćeg terminala. Dolaziš na internacionalni terminal, prolaziš graničnu kontrolu, uzimaš torbu i prolaziš carinu, a onda odlaziš na domaći terminal i ponovno radiš check-in.

Frish
26.08.2008., 11:45
Imam dva sata i 45 minuta između ta dva leta, pa pretpostavljam da bi to trebalo biti i više nego dovoljno vremena.

BTW, bih li ja sada kada već od prošlog puta imam vizu trebao sa sobom imati kakvo garantno pismo kod ulaska u SAD ili sada kada vizu imam na 5 godina mogu putovati i bez takvih "dokaza"?

SmoothOperatress
26.08.2008., 12:25
BTW, bih li ja sada kada već od prošlog puta imam vizu trebao sa sobom imati kakvo garantno pismo kod ulaska u SAD ili sada kada vizu imam na 5 godina mogu putovati i bez takvih "dokaza"?

Ja sam ga imala, ali me nitko nije trazio da ga pokazem...samo su me pitali gdje cu biti, sta sam po zanimanju...i onda me frajer poceo ispitivat koja je razlika kod mog zanimanja Hrvatske i USA, pa da mu objasnim :zubo:...to je ajmo rec malo potrajalo, ali nikakvih problema nije bilo...najvise vremena mi je otislo na cekanje prtljage, jer su u isto vrijeme sletili 4 mrcine aviona...

SmoothOperatress
26.08.2008., 12:36
Definitivno Lufthansom! Putovala i jednim i drugim, kazes i sama da si zadovoljna Lufthansom pa ne znam sto bi mijenjala? United radi u kooperaciji sa Lufthansom tako da ako ne naznacis da hoces iskljucivo da letis Lufthansom mozda te i smijeste u United i ako si platila kartu za Lufthansu!
Iz mog iskustva ti mogu rec da je usluga sa Lufthansom mnogo bolja nego u United, karta im je mozda jeftinja, ali zato ce ti naplatit alkoholna pica, moguce sad i bezalkoholna i grickalice(jer to rade na domestics flights)stjuardese su :flop::flop:UZAS!!!
Mozda jedina pozitivna strana Uniteda sto imaju vise mijesta izmedju siceva...ako nemas duze noge neces imat problem, mada meni ni to ne smeta, Njemac je Njemac..i u zraku najvise vjerujem nijima:top:

Hej...hvala ti na odgovoru, tek sam ga sad vidjela, a vratila sam se u Hr prije par dana:)
Odlucila sam se bila za United na kraju i mogu rec da nemam neko lose iskustvo iza sebe. Naplacivanje pica i grickalica se odnosi samo na domestic flights, jer na prekooceanskim letovima ne naplacuju, stovise mozes kad god se sjetis otici do repa i uzeti sebi cugu ili nesto za grickat. Stjuardese na putu od Frankfurta do LA su bile u prosjeku valjda 55+ godina, stvarno ne znam zasto su ih sve skupili odjednom:D i jos su sebi uzele 4 reda sjedala uz prozor i prekrile ih nekom krpom iza koje su spavale...to je bilo bas nesimpaticno...ali kad sam isla nazad, LA - London, sve je bilo ok...nije bilo kasnjenja ni tamo ni nazad, iako su me prije puta upozorili da su americki avioni skloni kasnjenju...oba puta smo letjeli Boeingom 777...ali kad se usporeduje sa Lufthansom, slazem se da je Lufthansa na visem nivou...a i imam duze noge:)...no, svejedno oteknu na tako dugom putu, bez obzira s kim putujes:D

TroYa
26.08.2008., 16:11
Bok,

idem na put desetak dana, preko Bečkog aerodroma. s obzirom da do Beča mislim autom, zanima me ima li tko iskustva s parkingom? izračunala sam da, ako ostavim auto na aerodormu, će me koštati cca 80€. Kolega mi je predložio da ostavim auto "negdje" na dozvoljenom parkingu u najbližem mjestu (mislim da je to Schwechat). da li je već netko radio nešto slično?

Constatinopol
28.08.2008., 22:07
propade još jedna avionska kompanija (http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/scotland/glasgow_and_west/7586654.stm) :flop:

Tvrtko1995
29.08.2008., 03:32

Chicago je uzas nad uzasima. Specijalno ako dolazis kasnije (uvece). Nista ne radi, nitko te ne ferma, nikoga za pitati a poslije 10PM mozes samo plakati ako ostanes tamo. Pripremi se za uzas.

Frish
29.08.2008., 09:48
Chicago je uzas nad uzasima. Specijalno ako dolazis kasnije (uvece). Nista ne radi, nitko te ne ferma, nikoga za pitati a poslije 10PM mozes samo plakati ako ostanes tamo. Pripremi se za uzas.

Gle, ako imam kartu, mjesto u avionu me čeka. Fućka se meni kako to oni tamo funkcioniraju. I BTW, tamo dolazim u nedjelju oko 6 popodne.

kikej
29.08.2008., 14:03
Ponavljam se :) anyone ?

WIZZAIR - Pozivni centar ili mail

Moja prijateljica je isto greškom upisala krivo prezime pri rezervaciji karte kod Wizzair-a Zagreb-London i sad nikako ne može stupiti u kontakt s njima - u Zračnoj luci u Zagrebu ne znaju ništa, na mailove nitko ne odgovara, na sve one telefonske brojeve se nikoga ne može dobiti, ... Ovo je stvarno suludo - molim za bilo kakvi savjet, jel netko zna agencije koje s njima surađuju ili tako nešto? Hvala!!! :s

ČmareC
29.08.2008., 14:59
WIZZAIR - Pozivni centar ili mail

Moja prijateljica je isto greškom upisala krivo prezime pri rezervaciji karte kod Wizzair-a Zagreb-London i sad nikako ne može stupiti u kontakt s njima - u Zračnoj luci u Zagrebu ne znaju ništa, na mailove nitko ne odgovara, na sve one telefonske brojeve se nikoga ne može dobiti, ... Ovo je stvarno suludo - molim za bilo kakvi savjet, jel netko zna agencije koje s njima surađuju ili tako nešto? Hvala!!! :s

Evo ti kopija mog posta sa druge teme,ja sam svoj problem rijesio :mig:

Sto se tice wizza i njihovog ne odgovaranja na mail,problem je u tome sto oni odgovaraju samo kad je sljedece u ptanju :

* oštećenom, zakašnjelom, izgubljenom ili ukradenom prtljagom
* zakašnjelim ili otkazanim letovima
* nepravilnim ili nedopuštenim postupanjem s putnicima

Ja sam ih zvao jer sam imao onaj problem ( ubacio sam jedno slovo viska u prezime kad sam rezervirao kartu) i ne javljaju se jer nemaju pozivni centar za Hr vise..navodno.

Onda mi je frendica koja zivi u Madjarskog nazvala njih i u roku 2 minute su to ispravili i poslali mi novi mail,besplatno naravno...

Tako da ako imate nekih problema,ne vrijedi ih zvati iz Hr,nego treba nekoga kontaktirati tko zivi u Madjarskoj,Poljskoj...pa da vam on to rijesi...

Frish
29.08.2008., 15:06
Pa kakve su to gluposti? Ako prodaju karte u Hrvatskoj, onda bi se trebalo moći barem nazvati iz Hrvatske. Fućkaš ti te jeftine aviokompanije kada masno platiš grešku zvanjem u inozemstvo i samom zajebancijom oko svega.

Paranoid.eyes.
01.09.2008., 12:22
pozdrav , imam jedno pitanje. Na Ryanairu odlucili promjeniti rutu i datum putovanja. Međutim, sada su karte koje kupujemo jeftinije, a povrata novca čini se nema. Da li itko zna da li je moguce kupit jos jednu kartu za ostatak novaca ili je to jednostavno propalo? Hvala na odgovoru, dosta nam je to vazno i hitno :)

kikej
04.09.2008., 14:09
Evo ti kopija mog posta sa druge teme,ja sam svoj problem rijesio :mig:

Sto se tice wizza i njihovog ne odgovaranja na mail,problem je u tome sto oni odgovaraju samo kad je sljedece u ptanju :

* oštećenom, zakašnjelom, izgubljenom ili ukradenom prtljagom
* zakašnjelim ili otkazanim letovima
* nepravilnim ili nedopuštenim postupanjem s putnicima

Ja sam ih zvao jer sam imao onaj problem ( ubacio sam jedno slovo viska u prezime kad sam rezervirao kartu) i ne javljaju se jer nemaju pozivni centar za Hr vise..navodno.

Onda mi je frendica koja zivi u Madjarskog nazvala njih i u roku 2 minute su to ispravili i poslali mi novi mail,besplatno naravno...

Tako da ako imate nekih problema,ne vrijedi ih zvati iz Hr,nego treba nekoga kontaktirati tko zivi u Madjarskoj,Poljskoj...pa da vam on to rijesi...

Hvala puno!!!

elninjo7
04.09.2008., 20:58
Zanima me koje kompanije imaju izravni let rim-split izvan turističke sezoni?
također me zanimaju cijene?
hvala

night_train
04.09.2008., 21:07
Croatia... leti sigurno i van turisticke sezone... ako se uhvati karta na nekoj promo cijeni.... moze bit i manje od 200 eura...

SmAjLiĆ sMajL
04.09.2008., 21:44
..ja bih imala jedno pitanjce - smijem li nositi u prtljazi /pritom ne mislim na ručnu prtljagu/ lak za kosu?

miloshz
04.09.2008., 21:50
ako nije u rucnom, smes. ne smes sa sobom nositi.

SmAjLiĆ sMajL
04.09.2008., 22:07
..znam za ručnu prtljagu..sve sam ja to pročitala, ali nigdje se ne navodi baš ovo, pa me zanimalo..

..a recimo alkohol, jel se isto smije nosit u prtljazi? normalnoj, ne ručnoj..

Frish
04.09.2008., 22:10
..znam za ručnu prtljagu..sve sam ja to pročitala, ali nigdje se ne navodi baš ovo, pa me zanimalo..

..a recimo alkohol, jel se isto smije nosit u prtljazi? normalnoj, ne ručnoj..

Pa kada mi je bf išao natrag doma za SAD, nosio je brlju sa sobom najnormalnije. Naravno u prtljazi, ne sa sobom, jer bi inače bilo :zivili:

SmAjLiĆ sMajL
04.09.2008., 22:19
Pa kada mi je bf išao natrag doma za SAD, nosio je brlju sa sobom najnormalnije. Naravno u prtljazi, ne sa sobom, jer bi inače bilo :zivili:

..pa jel se to ne vidi preko onog rendgena kud ide prtljaga? pa da ne bi imale probleme neke..

Smajliii
04.09.2008., 22:36
da ja vas pitam.. koliko otprilike kosta povratna karta zagreb-toronto?

richi
04.09.2008., 22:42
da ja vas pitam.. koliko otprilike kosta povratna karta zagreb-toronto?

neznam tocno, ali gledaj na www.skyserviceairlines.com ! Jedamput sam naso kartu za 390 Eura Zagreb-Toronto-Zagreb. Imaju ponekad neke akcije.

SmoothOperatress
05.09.2008., 11:45
....a recimo alkohol, jel se isto smije nosit u prtljazi? normalnoj, ne ručnoj..

Letila je frendica samnom za USA i imala 3 votke u prtljazi...uglavnom, kad smo stigli i uzeli kofere osjecao se vrlo cudan miris iz njenog kofera i kad ga je otvorila pukle flase i razlila se votka po koferu i stvarima :zubo:...mozes nosit, ali prvo vidi da li stvarno ima smisla i da nema tog alkohola tamo gdje ides...a ja sam kupila parfeme na povratku i imala sam to u svojoj rucnoj prtljazi, imala sam i flasu vode i nisu i ju uzeli...zavisi...dok su frendu uzeli tekucinu za lece iz rucne jer je kolicina tekucine bila veca od dozvoljene. Sad ti u duty free shopovima zapakiraju stvari koje kupis hermeticki:D, da ih kao ne otvaras dok ne stignes...ali najzajebanija je kontrola nakon koje ulazis u dio gdje su terminali...poslije te nitko vise ne pita sta si kupio u ducanima u tom dijelu...

Frish
05.09.2008., 12:37
..pa jel se to ne vidi preko onog rendgena kud ide prtljaga? pa da ne bi imale probleme neke..

Ma kakve probleme? Tekućinu smiješ nositi u prtljazi koja ne ide sa tobom u kabinu.

geolog
05.09.2008., 20:52
U 11. mjesecu putovat ću s djetetom u Prag avionom. Našao sam preko easyjeta jeftinu opciju. Iz Venecije preko Londona. Znam da je malo glupo no vrijeme mi nije problem,a osim toga htio bih da mi se dijete malo provoza. Kakvih iskustava imate s easyjetom? Kasne li puno? Cijena je za dvoje 338 eura. Presjedanje u Londonu nije problematično, svaki put se čeka preko 3 sata do otvaranja check-ina. Pošto ćemo doći noćnim vlakom u Veneciju zanima me kako doći a stanice Venezia Mestre na aerodrom Marco Polo (ne znam da li postoji drugi) molim vas pomozite. I pošto prvi put putujem low-cost kompanijom možete li mi objasniti kako to funkcionira? Hvala

lappino
06.09.2008., 05:09
Kako od stanice Mestre do aerodroma Marco Polo?

Ovako:

Red vožnje ATVO Fly Bus (http://www.atvo.it/images_doc/linee/Fly_Bus_(dal_1_al_14.09.2008).pdf)

Ovo im je stranica... (http://www.atvo.it/index.php?lang=en&area=23&menuid=35)

stoneisland
06.09.2008., 07:31
U 11. mjesecu putovat ću s djetetom u Prag avionom. Našao sam preko easyjeta jeftinu opciju. Iz Venecije preko Londona. Znam da je malo glupo no vrijeme mi nije problem,a osim toga htio bih da mi se dijete malo provoza. Kakvih iskustava imate s easyjetom? Kasne li puno? Cijena je za dvoje 338 eura. Presjedanje u Londonu nije problematično, svaki put se čeka preko 3 sata do otvaranja check-ina. Pošto ćemo doći noćnim vlakom u Veneciju zanima me kako doći a stanice Venezia Mestre na aerodrom Marco Polo (ne znam da li postoji drugi) molim vas pomozite. I pošto prvi put putujem low-cost kompanijom možete li mi objasniti kako to funkcionira? Hvala

funkcionira kao i svaka druga kompanija, dodjes na check-in na aerodrom i to je to, placas konzumaciju u avionu, ako oces jest/pit...
oprosti, ali ovo je uzasno glupo.
potrosit ces cijeli dan da dodjes do praga, koji je 6 sati voznje od zagreba. tih 6 sati samo da dodjes do venezije. onda dok dodjes na aerodrom, check-in obavis, stignes u london, cekat drugi let i onda jos od ruznye do grada.
kad bi cijena tih karata ispala 200e, onda bi rekao super, ovako, jos ces potrosit za vlak, za buseve, pa na klopu i cugu i ispast ce te 400+ eura.

za te novce ste uredno mogli iz zagreba letit za prag, ja s csa nisam placao kartu vise od 250e, a za klinca je sigurno karta jos jeftinija.

Frish
06.09.2008., 10:26
Ni meni nije bilo najjasnije zašto bi netko putovao u Prag preko Venecije i Londona iz Zagreba. Niti ćeš išta vidjeti, a potrošit ćeš duplo više vremena.

petraaa
06.09.2008., 17:42
Pozdrav :)

Namjeravam putovati u Nizozemsku u studenom ili prosincu. Gledala sam malo po tim agencijama sto ste ovdje spominjali karte za Amsterdam,mozda bolje Eindhoven,no sve se krecu oko 350 eura-Lufthansa, Croatia Airlines 2200 kn...

postoji li nesto povoljnije mozda?

Hvala:)

ČmareC
07.09.2008., 13:56

Namjeravam putovati u Nizozemsku u studenom ili prosincu. Gledala sam malo po tim agencijama sto ste ovdje spominjali karte za Amsterdam,mozda bolje Eindhoven,no sve se krecu oko 350 eura-Lufthansa, Croatia Airlines 2200 kn...

Probaj Wizz iz Budapest,mi smo nasli za 36 eura one way do Eindhovena,bus ti je do Amsterdama 17 eura ako se ne varam...:mig:

petraaa
07.09.2008., 16:37
hvala ti puno puno..preracunato dodje 366 kn u jednom smjeru..zbilja povoljno..hvala ti puno:top::):)

znas li mozda koliko traje voznja od Ams do Eind?

ČmareC
07.09.2008., 22:39
hvala ti puno puno..preracunato dodje 366 kn u jednom smjeru..zbilja povoljno..hvala ti puno:top::):)

znas li mozda koliko traje voznja od Ams do Eind?

cca. 2 h :mig:

phi
08.09.2008., 07:48

A jesi probao pogledati SkyEurope (http://booking.skyeurope.com/skysales.aspx) iz Trsta? Povratna zna biti ispod 50 eur, imaš samo jedan let i Trst je ipak bliži nego Venecija :mig:

nukac
08.09.2008., 07:55

Imaš iz Zagreba Germanwings do Koelna, a onda možeš vlakom do Amsterdama. Mislim da je vremenski puno manje, jer vlak od Koelna do Amsterdama oko 3 sata.

sway
10.09.2008., 19:30
koje dimenzije prtljage smiju biti? što se tiče kofera i ručne prtljage? i gdje mogu nabaviti one prozirne vrečice za spremanje tekućine,ako sam dobro zapamtila jedna bočica ne smije prelaziti 50 mililitara?

Frish
11.09.2008., 08:40
koje dimenzije prtljage smiju biti? što se tiče kofera i ručne prtljage? i gdje mogu nabaviti one prozirne vrečice za spremanje tekućine,ako sam dobro zapamtila jedna bočica ne smije prelaziti 50 mililitara?

Na svakoj stranici od svake avio kompanije i svakog aerodroma imaš popis restrikcija.

sway
11.09.2008., 17:55
hvala!

nellaaa
11.09.2008., 20:21
Ciao!
Imam jedan upit.I trebala bih hitan odgovor.Koliko je rizično kupovati kreditnom karticom avionske karte preko neta,jeste li imali loših iskustava?
Jer svi mi govore da je to dosta rizično i da je kasnije karticu,odnosno taj kreditni račun najbolje poništiti.
Kakva su vaša iskustva,kako vi to prakticirate?
Hvala na pomoći

Frish
12.09.2008., 08:13
Ciao!
Imam jedan upit.I trebala bih hitan odgovor.Koliko je rizično kupovati kreditnom karticom avionske karte preko neta,jeste li imali loših iskustava?
Jer svi mi govore da je to dosta rizično i da je kasnije karticu,odnosno taj kreditni račun najbolje poništiti.
Kakva su vaša iskustva,kako vi to prakticirate?
Hvala na pomoći

Onaj tko ti je to rekao vjerojatno je vjerovao da će u srijedu biti smak svijeta. :rolleyes: Glupost na kvadrat.

Velike kompanije imaju najbolju zaštitu prilikom kupovine online i mogućnosti prijevare (ne sa njihove strane, naravno) su minimalne.

miljanaxl
12.09.2008., 15:51
ja sam nekoliko puta putovala iz dubrovnika za prag i povratna avionska karta je bila oko 200 eura (unaprijed kupljena) a sad ne mogu naci nishta slichno?

petraaa
13.09.2008., 20:18
cca. 2 h :mig:

hvala ti :)

@nukac: pretrazila sam germanwings stranicu,al nis ne leti od zagreba do koelna...?!

msporis
13.09.2008., 21:10
koje sve niskotarfine avio kompanije lete iz hrvatske i eventualno još ljubljane?

zasad našao wizzair , germanwings i easyjet (ljubljana), ryanair je sam prek ljeta a treba preko zime (doček nove). lokacija zasad nije utvrđena, a ide se u vlastitom aranžmanu :D

alter ego blagajnice
13.09.2008., 23:42
Gledam na easy jetu: cijena moje povratne karte za xy destinaciju 180 eura za 2 osobe uklj. takse i pristojbe.
uz to ispod imam :
Pristojbe drugih operatera u za zračne luke te državne takse i porezi
po odrasloj osobi ili djetetu €25.00 (po osobi)
Ukupne pristojbe za prtljagu i sportsku opremu €42.00 (ukupan iznos)

ukupna cijena karte za 2 osobe je 220 eura.

Zašto mi naplaćuju pristojbu za prtljagu i pristojbe drugih operatera?

Unaprijed hvala.

comi1
14.09.2008., 00:13
ovo je nevjerovatnnoooooooooooooooooooo
radi frend rezervaciju na 4 prozora za nas cetvoricu za barcelonu s ryanom.
cijene bile povratna 20,napravi za jednog i zablokira mu komp i krene ponovno i gadovi promjene cijenu na 35 i povratak 10..
razmisljamo sto sada...brzo uzmemo samo povratak po 10...radim rezervaciju za 3. i krenem za 4 covjeka i napravim sve i potvdim i zbloksa mi se stranica...idem ponovno i gad mi opet promjeni cijenu na 35!!!
sjebali su nas 3 puta i promjenili nam cijenu kad smo bili vec potvdili
za ovako nesto treba imat stvarno daraaa

remix
14.09.2008., 13:06
ryan ima takav sustav, cak i ako ne kupis kartu a cesto klikas po odredenim datumima cijena ide gore... pricekaj tjedan dana, uletiti ce neka akcija i cijena opet ide dole na par eura :)

msporis
14.09.2008., 13:15
i easyjet isto.. surfao sam par puta za london, i cijena je svaki put išla gore... danas je već malo dolje :D svašta :D

msporis
14.09.2008., 13:54
inače, ne znam koliko je to jeftino skupo, ali sve skupa me traži 116 eura za povratnu kartu. naplaćuje 35 eura za pristojbe drugih operatera bla bla bla... jesu li to te aerodromske takse?

i drugo pitanje, od kuda i kojom firmom najjeftinije do barcelone avionom? iz zg sam al dolaze u obzir i ljubljana, eventualno graz. ide se u prosincu pa zadar i pula ne igraju jer tada ryanair ne leti tamo

comi1
14.09.2008., 14:03
meni se desilo to da vec kad sam placao s karticom da mi je u tom trenutku promijenio cijenu...
znam ja za to recimo da onii promatraju ulaze za datume,logaritmi,broj ljudi koliko stavis i jos neke stavari..
pa zato smo i isli po jednog covjeka kupovat na vise prozora i kod potvdivanja karte(dakle zadnji korak-nakon toga si vlasnik sifre tj karte) i u tom trenutku kaze da traa..lla..lla..i moras ponovno i kad tamo ono cijena veca da boli glava s 10€ na 35 prema barci a nazad je bilo i dalje 10€ pa sam brzo kupio za nazad...
tako da sam brzo kombinirao dalje i jedva nekako isčupao situaciju s Clickairom
inace cijene se mijenjaju konstanto to i je bit low.a al da pogodis bas taj moment prilikom placanja trebas imat takvu smolu kakvu vec dugo nisam vidio..hehe
inace mislim da od 20€ povratna s svime nece bit niza a prije koji dan je bila povratna sa svime 2€ al nam nije dan odgovarao i sve su im karte bile jakooo povoljne al sada se lagano dizu

alter ego blagajnice
14.09.2008., 16:50
Gledam na easy jetu:
Pristojbe drugih operatera u za zračne luke te državne takse i porezi
po odrasloj osobi ili djetetu €25.00 (po osobi)
Ukupne pristojbe za prtljagu i sportsku opremu €42.00 (ukupan iznos)

Zašto mi naplaćuju pristojbu za prtljagu i pristojbe drugih operatera?

dok se još ovo nije izgubilo u šumi objavaka molim odgovor jer sam stvarno zbunjena. :ne zna:

comi1
14.09.2008., 18:28
inače, ne znam koliko je to jeftino skupo, ali sve skupa me traži 116 eura za povratnu kartu. naplaćuje 35 eura za pristojbe drugih operatera bla bla bla... jesu li to te aerodromske takse?

i drugo pitanje, od kuda i kojom firmom najjeftinije do barcelone avionom? iz zg sam al dolaze u obzir i ljubljana, eventualno graz. ide se u prosincu pa zadar i pula ne igraju jer tada ryanair ne leti tamo

stari,evo ja sam uzeo kartu za barcelonu krajem 11mj i sa svime na cestu me je dosla 50€ iz trevisa-venecija za grionu(RyanAir) -povratak El Prat(ClickAir) Marco Polo-gl aerodrom venecije
s time da imas jos nekih cca 1h u od grione do barce i kosta ti mislim nekih 21€ transfer povratna
a do marco polo je nekih par € a do trevisa mislim 5
a iz ZGa kupujem HZ koji ide u ponoc i u veneciji je oko 7h ujutro a Ryan leti popodne oko 17h tako da jos stignes malo porci po veneciji ili padovi
tako da mi se cini najbolja i najjeftinija ta kombinacija inace jos imas i myair i vuelig air
vlak krece u ZG oko 21,30h i u zg si ujutro oko 4h

msporis
14.09.2008., 18:58
koliko košta vlak, nema cijena na netu?

comi1
14.09.2008., 19:03
mislim da je cca 220kn al je moras kupit ranije..ja cu ici sljedeci tj kupit

alter ego blagajnice
14.09.2008., 21:57
Na easyJet-u sam našla povoljan let iz Milana za Marakeš, prvi tjedan siječnja za 45eura sa svim.
Zna li netko neku avio agenciju koja bi me dovezla do Italije ili Hrvatske za sličnu svotu jer im je povratna 14x ojra?

luka_fc
15.09.2008., 11:54
zanima me jel moguće ako si bukirao kartu preko Ryanaira, Germanwingsa il neke druge jeftine kompanije to kasnije otkazati: zamjeniti let il dobit novac nazad?

nukac
15.09.2008., 21:11
zanima me jel moguće ako si bukirao kartu preko Ryanaira, Germanwingsa il neke druge jeftine kompanije to kasnije otkazati: zamjeniti let il dobit novac nazad?

Letove ne možeš otkazati. Ne možeš dobiti lovu nazad (teoretski, možeš dobiti nazad lovu koju si platio za aerodromske pristojbe, ali ne i za cijenu leta. Uglavnom je to tolika hebada, a na kraju ti uzmu manipulativne troškove, pa dobiješ par eur). Možeš promijeniti datum polaska, ali i to košta, ovisi o kompaniji. Uglavnom, nekad je jeftinije kupiti novu kartu nego zamijeniti datum polaska.

nukac
15.09.2008., 21:13
Na easyJet-u sam našla povoljan let iz Milana za Marakeš, prvi tjedan siječnja za 45eura sa svim.
Zna li netko neku avio agenciju koja bi me dovezla do Italije ili Hrvatske za sličnu svotu jer im je povratna 14x ojra?

Do Milana nema jeftinih letova. Ustvari, uopće nema direktnih letova. Jedino ti ostaje vlak ili auto.

alter ego blagajnice
15.09.2008., 22:17
Našla sam direktne letove, ali su poprilično skupi easyJet.com za 14x ojra i više, a to mi ne odgovara.
Zna li netko kombinaciju da se nekako dovučem do Španjolske pa eventualno nešto ubodem tamo za Milano ili sl.?

California
15.09.2008., 23:03
zna li od kuda je najjeftinije putovat do pariza, tj. ima li neki jeftiniji charter za zimsko razdoblje?

ja444
16.09.2008., 06:17
Planiram u proljeće ići u Indiju

već sam bio. Aeroflotom.
avionom Zagreb - Moskva - New Delhi

Išao bi do Madrasa ovaj put.
Zanima me preko kojeg europskog grada ići
i s kojom aviom kompanijom bi mi se isplatilo, da nije preskupo?

Hvala

teoreticharka
16.09.2008., 12:29
ja sam se odlučila easyjetom do londona.
sve mi je jasno, osim prtljage naravno. i jos nekih stvari.
sto znaci ovo, jel to itko živ uplaćuje:

Speedy boarding
You have to be at the gate when boarding starts. If you’re bussed to the aircraft we can’t always guarantee you’re off the bus first.
to bi košta još 20 eura

i prtljaga:
Each passenger is entitled to carry 20 kg of hold baggage. Extra weight may be purchased at a discounted rate online if the total weight exceeds 20 kg or at a more expensive rate at the airport during check-in.

i taj jedan koferčić je 9 eura + 9 u drugom smjeru = 18 eura..
e sad, jel to ono što unosim sa sobom u kabinu ili je to bas prtljaga??

vec danima odugovlačim s kupovanjem karte zbog ovih nejasnoća, na kraju ce mi se cijena povisit. :)

nukac
16.09.2008., 13:34
ja sam se odlučila easyjetom do londona.
sve mi je jasno, osim prtljage naravno. i jos nekih stvari.
sto znaci ovo, jel to itko živ uplaćuje:

Speedy boarding
You have to be at the gate when boarding starts. If you’re bussed to the aircraft we can’t always guarantee you’re off the bus first.
to bi košta još 20 eura

i prtljaga:
Each passenger is entitled to carry 20 kg of hold baggage. Extra weight may be purchased at a discounted rate online if the total weight exceeds 20 kg or at a more expensive rate at the airport during check-in.

i taj jedan koferčić je 9 eura + 9 u drugom smjeru = 18 eura..
e sad, jel to ono što unosim sa sobom u kabinu ili je to bas prtljaga??

vec danima odugovlačim s kupovanjem karte zbog ovih nejasnoća, na kraju ce mi se cijena povisit. :)

Speedy boarding ti ne treba, to jedino ako želiš biti prva u avionu.
Prtljaga - ono što nosiš sa sobom u avion je besplatno, što ide u bunker plaća se 18 EUR i može biti do 20 kg.

teoreticharka
16.09.2008., 13:40
joj super da je tih 18 eura za prtljagu u bunkeru. vec sam mislila sve pometat u poveću "ručnu" torbicu. :)
hvala puno za odgovor, idem vec jednom uplatit to.

Ye_llo
17.09.2008., 12:11
Pozdrav svima! Molim "okorjele letače" za jedan savijet. Početkom listopada krećem iz zagrebačke zračne luke na sedmodnevni odmor. Pošto nisam iz Zg, imam problem: Kamo smjestiti auto na relativno sigurno mjesto negdje u blizini, pošto mi se ne plaće "harač" od 600-tinjak kn na aerodromskom parkiralištu?
Zahvaljujem na odgovoru!

Festis-swe
17.09.2008., 15:40
Zanima me avionska karta za gore navedenu relaciju. Putovanje bi bilo i 11 mjesecu. Vidim uvijek negdje reklame za low price karte Zg- Sthlm ili tako nešto 75 eura ali nigdje nema Zagreb - Gbg. Ako netko bolje shvaća cake presjedanje ili neka takva kombinacija bio bih jako zahvalan.
:s

Lp

stoneisland
17.09.2008., 19:23
Pozdrav svima! Molim "okorjele letače" za jedan savijet. Početkom listopada krećem iz zagrebačke zračne luke na sedmodnevni odmor. Pošto nisam iz Zg, imam problem: Kamo smjestiti auto na relativno sigurno mjesto negdje u blizini, pošto mi se ne plaće "harač" od 600-tinjak kn na aerodromskom parkiralištu?
Zahvaljujem na odgovoru!

mozda najbolje (citaj najsigurnije) je u gradu negdje gdje se ne naplacuje parking, pa onda s CA busom dodjes na aerodrom.

ako hoces do aerodroma, onda kad skrenes s ceste za v.goricu lijevo za aerodrom, prije kontrolne tocke od murje skrenes na cesticu desno, nakon 200m vise nema ravno, nego lijevo ili desno, odes lijevo i pratis znakove za hotel garni, prodjes kraj hotela i opet kad moras birat lijevo ili desno, odes lijevo i dosao si do "parkinga", kraj birtije i neke kladionice.

nisi na aerodromu, vec kraj ograde aerodroma, ljudi zive okolo :) prodjes kroz vrata kroz mali parkic i za ukupno 2 minute si na check-inu.

tamo se uvijek parkam kad idem na aerodrom, ali nikad ne ostajem predugo, tako da stvarno ne mogu reci sa 100% sigurnoscu koliko je pametno ostavit tamo auto. odokativno, djeluje mi sigurno...

a mozda ne bi losa ideja bila u v.gorici ostavit auto na nekom parkingu i onda se prosetat do plesa...

x-type
17.09.2008., 19:26
Zanima me avionska karta za gore navedenu relaciju. Putovanje bi bilo i 11 mjesecu. Vidim uvijek negdje reklame za low price karte Zg- Sthlm ili tako nešto 75 eura ali nigdje nema Zagreb - Gbg. Ako netko bolje shvaća cake presjedanje ili neka takva kombinacija bio bih jako zahvalan.

Lp

pretpostavljam da je upit za Göteborg, a ne Galesburg, Illinois (GBG). dakle, ima Malev za 1750 kn.

lowcost: London - Göteborg ima već od 20€ povratna (pristojbe uključene), a do Londona mi se sad ne da tražiti, puno je toga.

možda je još najbolje uzeti Wizz iz Budimpešte za Göteborg, cca 11000 HUF (oko 300 kn) povratna sa svim pristojbama. do Budimpešte dođeš jeftino vlakom za 200tinjak kn (povratna) i još par forinti za taksi ili bus i to je manje od 100€.

Frish
17.09.2008., 22:28
...a mozda ne bi losa ideja bila u v.gorici ostavit auto na nekom parkingu i onda se prosetat do plesa...

Prošetat sa svom tom prtljagom? Preporučam radije za tu relaciju uzeti taxi. Sumnjam da bi bilo više od 50 kn.

Ye_llo
18.09.2008., 08:17
mozda najbolje (citaj najsigurnije) je u gradu negdje gdje se ne naplacuje parking, pa onda s CA busom dodjes na aerodrom.

ako hoces do aerodroma, onda kad skrenes s ceste za v.goricu lijevo za aerodrom, prije kontrolne tocke od murje skrenes na cesticu desno, nakon 200m vise nema ravno, nego lijevo ili desno, odes lijevo i pratis znakove za hotel garni, prodjes kraj hotela i opet kad moras birat lijevo ili desno, odes lijevo i dosao si do "parkinga", kraj birtije i neke kladionice.

nisi na aerodromu, vec kraj ograde aerodroma, ljudi zive okolo :) prodjes kroz vrata kroz mali parkic i za ukupno 2 minute si na check-inu.

tamo se uvijek parkam kad idem na aerodrom, ali nikad ne ostajem predugo, tako da stvarno ne mogu reci sa 100% sigurnoscu koliko je pametno ostavit tamo auto. odokativno, djeluje mi sigurno...

a mozda ne bi losa ideja bila u v.gorici ostavit auto na nekom parkingu i onda se prosetat do plesa...

Gdje je najpametnije parkirati u V.Gorici, te da li se tamo oko 6 i 30 može pronaći taxi? :ne zna:

lonicera
18.09.2008., 08:35
najbolje ti je ostavit auto u zagrebu na nekom parkingu u kvartu, recimo na savici ili u trnju i na aerodrom otići busom od CA s autobusnog kolodvora.

nukac
18.09.2008., 08:54
najbolje ti je ostavit auto u zagrebu na nekom parkingu u kvartu, recimo na savici ili u trnju i na aerodrom otići busom od CA s autobusnog kolodvora.

Onda su bolje Dugave, Travno ili Sopot kod Konzuma. Kod staračkog doma isto stoji bus.

dotl
18.09.2008., 12:04
imam jedno pitanje oko ryanaira i ovog

Compulsory Advance Passenger Information (API)
Ryanair are required to collect the passport or EEA issued National Identity Card details of all passengers departing from the UK, IRELAND, MOROCCO AND SWITZERLAND to Spain or the Canary Islands/Balearic Islands. FAILURE TO PROVIDE THIS IMPORTANT INFORMATION PRIOR TO ARRIVAL AT THE DEPARTURE AIRPORT WILL RESULT IN YOU BEING DENIED BOARDING WITHOUT REFUND.

u objašnjenju se nigdje ne spominje hrvatska, ali postoji opcija kad kupujem karte da se to ispuni
jel netko zna dal je obavezno kod kupnje karte ispunit podatke o putovnici?

hvala

nukac
18.09.2008., 12:20

Ryanair are required to collect the passport or EEA issued National Identity Card details of all passengers departing from the UK, IRELAND, MOROCCO AND SWITZERLAND to Spain or the Canary Islands/Balearic Islands. FAILURE TO PROVIDE THIS IMPORTANT INFORMATION PRIOR TO ARRIVAL AT THE DEPARTURE AIRPORT WILL RESULT IN YOU BEING DENIED BOARDING WITHOUT REFUND.

u objašnjenju se nigdje ne spominje hrvatska, ali postoji opcija kad kupujem karte da se to ispuni

hvala

Ne treba kod kupovine, može se kasnije upisati. Uglavnom, ako se to upiše, onda se može napraviti online checkin. :top:

Lych
18.09.2008., 15:32
Ne treba kod kupovine, može se kasnije upisati. Uglavnom, ako se to upiše, onda se može napraviti online checkin. :top:

E da kad smo već kod online checkin-a koji sam ja propustio jer sam se odlučio za airport checkin (al' s obzirom da nemam torbe, bil mogao ja ipak napravit online check in i s time primorat Ryan da mi vrati 30€:() kako i šta treba napraviti za taj online check in, jel onda isprintaš neku kartu ili na koji način ulaziš u avion?

Ustvari šta dobiješ i na šalteru na aerodromu kad se čekiraš?

Tnx

Festis-swe
19.09.2008., 09:03
pretpostavljam da je upit za Göteborg, a ne Galesburg, Illinois (GBG). dakle, ima Malev za 1750 kn.

lowcost: London - Göteborg ima već od 20€ povratna (pristojbe uključene), a do Londona mi se sad ne da tražiti, puno je toga.

možda je još najbolje uzeti Wizz iz Budimpešte za Göteborg, cca 11000 HUF (oko 300 kn) povratna sa svim pristojbama. do Budimpešte dođeš jeftino vlakom za 200tinjak kn (povratna) i još par forinti za taksi ili bus i to je manje od 100€.

Nemrem nikako naći tu avionsku kartu za 300 kn... 150 E najniža za koji dan si gledao. Još jednom :s

Festis-swe
19.09.2008., 10:34
Nemrem nikako naći tu avionsku kartu za 300 kn... 150 E najniža za koji dan si gledao. Još jednom :s
našao.

Samo sada pokušavam naći vlak Zagreb - Budimpešta. Sada koliko ima od željezničkog kolodvora do aerodroma? Dva kolodvora su u Budimpešti. Koji je bliže aerodromu. Koliko dođe u prosjeku taxi za takvu destinaciju. Ako netko zna možda.
Unaprijed,
Hvala

ČmareC
19.09.2008., 13:59
našao.

Samo sada pokušavam naći vlak Zagreb - Budimpešta. Sada koliko ima od željezničkog kolodvora do aerodroma? Dva kolodvora su u Budimpešti. Koji je bliže aerodromu. Koliko dođe u prosjeku taxi za takvu destinaciju. Ako netko zna možda.
Unaprijed,
Hvala

Povratna karta ti je 208 kuna...Taxi koji ti stoji ispred Keleti-a do Ferihegy-a je 10 ili 20 eura,iso sam s njim,al sad stvarno nisam siguran :mig:
A imas i bus neki gradski do aerodroma koji je svega par eura :)

Nadam se da sam pomogao :mig: :top:

Festis-swe
19.09.2008., 16:03
Povratna karta ti je 208 kuna...Taxi koji ti stoji ispred Keleti-a do Ferihegy-a je 10 ili 20 eura,iso sam s njim,al sad stvarno nisam siguran :mig:
A imas i bus neki gradski do aerodroma koji je svega par eura :)

Nadam se da sam pomogao :mig: :top:

Mnogo hvala i samo mi reci koliko vremena uzme autobusom od kolodvora do aerodroma.? CCa pol sata / sat
:top:

aaston
19.09.2008., 16:18

hvala

Ako sam dobro shvatio na tim letovima ti u avionu daju neki obazac koji ispuniš i predaš na šalteru za štembiljanje putovnica. Mislim da se na to odnosi.

Tako su nam dali da ispunjavamo na letu Maroko-Španjolska (nije bio Ryan) da bi na kraju ovaj dole na šalteru to jednostavno bacio u smeće :D

zox
20.09.2008., 21:57
Zna li netko gdje rezervirati povoljnu kartu za Bahrein, sljedece godine, ozujak, travanj, nije odredjeno?

djizus1
21.09.2008., 00:19
planiram iz venecije u barcelonu clickairom (35 eura pise total package price,jel u to uracunata prtljaga, 1 torba?), a vracao bih se myairom jer je cijena kazu 6 eura, no kad sam isao na njihovu stranicu tu su dodali jos taxe 19e + prtljaga 9e, pa to onda dodje na isto (34e). e sad zanima me dal je kod clickaira to konacna cijena, ili ide jos prtljaga na tih 35eura?

nukac
21.09.2008., 19:03
E da kad smo već kod online checkin-a koji sam ja propustio jer sam se odlučio za airport checkin (al' s obzirom da nemam torbe, bil mogao ja ipak napravit online check in i s time primorat Ryan da mi vrati 30€:() kako i šta treba napraviti za taj online check in, jel onda isprintaš neku kartu ili na koji način ulaziš u avion?

Ustvari šta dobiješ i na šalteru na aerodromu kad se čekiraš?

Tnx

Ti možeš napraviti online checkin, ali mislim da Ryanair i vračanje love nema znaka jednakosti. Jednom kad uzmu lovu vraćaju samo u vrlo rijetkim slučajevima.
Inače, kad radiš online check in dobiješ tzv boarding pass, s kojim onda direktno ulaziš u avion. Ne moraš više na aerodromu trčati na checkin šalter. Jedino što je procedura za nas nedržavljane EU malo komplicirana, i u princpi smo mi građani drugog reda (za Ryanair, za druge aviokomapnije nema diskriminacije).
A postupak je slijedeći:

Odeš na ryanairovu stranicu i ispuniš Advance Passenger information ( za to ti treba putovnica, jer moraš upisati broj i doklen ti vrijedi).

Nakon toga odeš na online check in, i staviš tamo kao da si građanin EU. Sve tvoje informacije su pohranjene od prije, i sustav ti daje da isprintaš boarding pass...

Uf, dosta sam se namučio dok to nisam otkrio... Nadam se da nas neće prokužiti i to onemogućiti.

Lych
22.09.2008., 08:27
Ti možeš napraviti online checkin, ali mislim da Ryanair i vračanje love nema znaka jednakosti. Jednom kad uzmu lovu vraćaju samo u vrlo rijetkim slučajevima.

Uf, dosta sam se namučio dok to nisam otkrio... Nadam se da nas neće prokužiti i to onemogućiti.

Pa ako ne vraćaju lovu, onda mi i nema nekog smisla :ne zna:

A ne vjerujem da će nas Ryan prokužit, previše putnika da bi se ono bakćali takvim stvarima:kava:

sara4
23.09.2008., 09:25
Kako i gdje do najpovoljnije karte do LA-a? Zadnji put sam putovala pred puuuuuno vremena pa me zanima što se promijenilo. Gdje tražiti karte? Preko neta? Ili pravac u neku agenciju? Inače, ja sam u RI.

nukac
23.09.2008., 10:13
Kako i gdje do najpovoljnije karte do LA-a? Zadnji put sam putovala pred puuuuuno vremena pa me zanima što se promijenilo. Gdje tražiti karte? Preko neta? Ili pravac u neku agenciju? Inače, ja sam u RI.

Baš smo neki dan diskutirali. Odeš na www.kayak.com/buzz. Odabereš London, bilo je 250-300 EUR povratna karta. Do Londona nekako dođeš Ryanairom iz Trsta, ili iz Pule (ako još voze tada).

sara4
23.09.2008., 10:29
Hvala na ideji. Ima tko kakav 'klasičan' prijedlog? Ipak bismo igrali na 'sigurno', tj. da preko agencije ili kako već dobijemo kartu za cijelo putovanje i da se ne moramo 'seliti' s aerodroma na aerodrom sa svim torbama i ostalo...

Lych
23.09.2008., 10:40
Hvala na ideji. Ima tko kakav 'klasičan' prijedlog? Ipak bismo igrali na 'sigurno', tj. da preko agencije ili kako već dobijemo kartu za cijelo putovanje i da se ne moramo 'seliti' s aerodroma na aerodrom sa svim torbama i ostalo...

Kakav ti je to "klasičan" prijedlog :p
Ako hoćeš agenciju jednostavno odeš u agenciju i oni ti srede kartu i naplate i to je to :mig:

Jednostavno zar ne :top:

Frish
23.09.2008., 10:44

Tisuću puta spominjano: www.aviokarte.hr

Ali ih nazovi i traži da ti oni nađu najjeftiniji let, nemoj koristiti njihov pretraživač.

sara4
23.09.2008., 10:50
:)

Pa klasika bi bila imati kartu za cijelo putovanje, a ne si sam organizirati do Londona pa loviti nešto drugo od Londona do LA-a, a to vjerojatno uključuje i promjenu aerodroma sa svim torbama. Prestara sam za takve avanture :D.

Jasno mi je da mogu otići u agenciju i kupiti kartu jer sam to već x puta napravila. Zanima me, zapravo, da li ima nekih provjerenih web stranica na kojima se može nabaviti karta (možda i povoljnije nego preko agencije). Zadnji put putovala sam pred 10-ak godina kada kod nas ni nije bilo druge opcije nego otići u agenciju. Vidim da ima masu stranica aviokarte.com i slično...iskustva?

sara4
23.09.2008., 10:51
Tisuću puta spominjano: www.aviokarte.hr

Ali ih nazovi i traži da ti oni nađu najjeftiniji let, nemoj koristiti njihov pretraživač.

Hvala, Frish. To sam tražila. Konkretno i bez pametovanja.

bezimeny
23.09.2008., 11:52
Pozdrav!

Ovako, letim iz Budimpešte 29.9 Alitaliom za Kairo. Međutim, zbog svih tih sranja koji se događaju s Alitaliom pitanje je da li ćemo uopće poletjeti iz Pešte. Ali nikakve informacije nisam dobio niti ih igdje mogu zatražiti. Ili sam u krivu?

Ako let bude otkazan hoće li mi se novac vratiti?

Ako Alitalija izgubi licencu za let dok sam ja još u Kairu, hoće li biti organiziran zamjenski let ili ću morati platiti novu kartu?

Kakvo sranje s tim, to je za ne vjerovat...:confused::ne zna:

boop
23.09.2008., 12:35
Pozzdrav. Planiram put za Oslo u narednih mjesec dana pa me zanima kako najjednostavnije i najbrze doc do tamo jer planiram bit samo par dana. Nasla sam iz Milana sa Ryanairom za 20 eura povratna ali me vlak za Milano iz Zagreba dodje 800 kn. Hvala

nukac
23.09.2008., 13:36
Hm, to ovisi o državi iz koje je avioprijevoznik. Nešto sam čitao, sad kad je propao onaj XL air, u Britaniji ti ta neka njihova agencija koja se bavi izdavanjem dozvola mora osigurati povratak. A vračanje love je nešto tipa - ako si platio lovom preko agencije, moraš potraživati od te agencije, ili tipa stečajne mase, što znači da tu lovu možeš zaboraviti. Ako plaćaš kreditnom karticom, onda potražuješ od njih.
Mislim, to su samo moja teoretska iskustva, na svu sreću, praktična nisam imao. :ne zna:

nukac
23.09.2008., 13:37
Hvala, Frish. To sam tražila. Konkretno i bez pametovanja.

Pitala si NAJPOVOLJNIJE, pa sam ti odgovorio najpovoljnije.

sara4
23.09.2008., 14:02
Pitala si NAJPOVOLJNIJE, pa sam ti odgovorio najpovoljnije.

'Pametovanje' se definitivno nije odnosilo na tebe, ispričavam se što si se našao prozvanim. I tvoja opcija je OK kad ne bih ovisila o godišnjem i kad putovanje ne bi bilo za samo mjesec dana. Ali, kad sam ja zadnji put putovala, ove low cost kompanije nisu ni postojale pa mi nije ni palo napamet da u prvom postu elaboriram šta bih ja to točno htjela. Još jednom, sorry.

nukac
23.09.2008., 14:14
Ma nije problem. :top: Nego samo probaj pogledati, jer će ti iz Zagreba cijene biti ogromanjske. Na kraju ćeš zaključiti da ti je ova opcija s presjedanjem odlična. :top:

sara4
23.09.2008., 14:20
Zapravo sam iznenađena jer smo bili u jednoj agenciji (toliko smo stigli danas :D) i najjeftinije je iz Venecije (kao uvijek) za 5000 kn, a preko www.aviokarte.hr iz Zagreba (najjeftinije sto sam nasla preko njihovog online servisa) za 3800 kn.

nukac
23.09.2008., 14:31
Imaš još i www.aviokarte.com.hr, to je jedna druga stranica. :top:

Frish
23.09.2008., 14:36
Sara, ajde ih nazovi. Vidjet ćeš da će ti naći još jeftinije. ;)

sara4
23.09.2008., 14:53
Mislis? Trebali bi mi poslati mail pa ću ih baš malo priupitati. :)

Frish
23.09.2008., 15:13
Gle, najjednostavnije i najbrže je da ih nazoveš, izdrifljaš im kamo putuješ, kojih datuma, ako nemaš konkretno točne datume, daš im od-do (veće šanse da ti nađu povoljniji let) i to je više-manje to. Jave ti se za par sati sa ponudom.

sanjo77
23.09.2008., 15:36
Zapravo sam iznenađena jer smo bili u jednoj agenciji (toliko smo stigli danas :D) i najjeftinije je iz Venecije (kao uvijek) za 5000 kn, a preko www.aviokarte.hr iz Zagreba (najjeftinije sto sam nasla preko njihovog online servisa) za 3800 kn.

Imaš preko kayak-a online uvijek super cijene za LAX direktno iz Venecije

Frish
23.09.2008., 19:26
Meni je recimo kayak izbacivao kartu za pittsburgh od $2200 na više, dok bi na expediji dobijao cifre od $1050 nadalje, a u aviokarte.hr primjerice su mi našli za 5.250 kn.

sanjo77
23.09.2008., 21:00
Meni je recimo kayak izbacivao kartu za pittsburgh od $2200 na više, dok bi na expediji dobijao cifre od $1050 nadalje, a u aviokarte.hr primjerice su mi našli za 5.250 kn.

Dobro jel ona pita za Pitt ili za LA?Ako je za LA ,može nać za 800 dolara kartu iz Venecije

Frish
23.09.2008., 21:14
A ja samo navodim da kayak definitivno nije najjeftiniji.

x-type
23.09.2008., 23:05
dok bi na expediji dobijao cifre od $1050 nadalje, a u aviokarte.hr primjerice su mi našli za 5.250 kn.

pa 1050 baksa je upravo 5250 kn :ne zna: zapravo i manje (to je po jučerašnjem tešaju, vidim da je noćas USD opet poprilično pao)

Frish
23.09.2008., 23:53
pa 1050 baksa je upravo 5250 kn :ne zna: zapravo i manje (to je po jučerašnjem tešaju, vidim da je noćas USD opet poprilično pao)

Prvo, lažem. Mislim da su najjeftiniji bili oko $1150-1250, makar nije neka razlika, ali se sjećam da kada sam preračunavao tada da je bilo oko 5800 kn. A drugo, stvar je u tome što su ti letovi bili najčešće sa dugim čekanjima između (tipa 15-17 sati).

sara4
24.09.2008., 08:31
Zahuktala se rasprava :) . Najjeftinija karta na Kayaku za LAX je 960 dolara, vjerojatno zato jer ima manje od mjesec dana do puta.

nukac
24.09.2008., 12:36
Evo što meni na kayaku ispadne iz Venecije za LAX (ne znam odakle si ti gledala):

€570+ 42h Multiple Airlines Oct 14 (Tue) Oct 23 (Thu) 9 days / 1
€570+ 38h Multiple Airlines Oct 16 (Thu) Oct 26 (Sun) 10 days / 1
€570+ 38h Multiple Airlines Oct 2 (Thu) Oct 12 (Sun) 10 days / 1
€570+ 6h Multiple Airlines Oct 16 (Thu) Oct 26 (Sun) 10 days / 1
€570+ 15h Multiple Airlines Oct 16 (Thu) Oct 26 (Sun) 10 days / 1
€570+ 19h Multiple Airlines Oct 16 (Thu) Oct 26 (Sun) 10 days / 1
€574+ 43h Multiple Airlines Oct 14 (Tue) Oct 29 (Wed) 15 days / 2

Princip jeftine karte je: ti se moraš prilagoditi cijenama. :top:

sara4
24.09.2008., 13:35
Očito ne znam koristiti kayak baš najbolje. :) Ja sam za polazak stavila 20.10. i našla samo tih 7xx dolara...

Frish
24.09.2008., 13:43
Kako sad 7xx kada si gore napisala $960? A ovo što je nukac napisao su iznosi u eurima, što bi reklo skoro $840. :mig:

nukac
24.09.2008., 13:44
Očito ne znam koristiti kayak baš najbolje. :) Ja sam za polazak stavila 20.10. i našla samo tih 7xx dolara...

Odeš na www.kayak.com/buzz i onda staviš kao polazni aerodrom Venecija, a kao odredište USA, pa ti on izbaci najjeftinije karte iz Venecije za USA. Ako ti datum ne igra ulogu, možeš proći jako povljno.

sara4
24.09.2008., 13:54
Kako sad 7xx kada si gore napisala $960? A ovo što je nukac napisao su iznosi u eurima, što bi reklo skoro $840. :mig:

Gdje su ona vremena kad su euro i dolar bili 1:1 pa nikakvo preračunavanje nije potrebno. Pogriješih, tako je, $960, a ne 7xx.

Uh, nisam ni skužila da su nukčeve cijene u eurima, već je padala računica 570 * 5 = jeeeftinoooo.

Znači, za sad je aviokarte.com najjeftiniji s $770. Zvali smo, rekli da je ipak ovo što je izvukla online aplikacija najjeftinije. :)

ČmareC
24.09.2008., 13:59
Ej ljudi,el smijem koristit iPhone u avionu,ako je ukljucen "Airplane Mode" ?

judith_M
24.09.2008., 17:02
čula sam da postoje jeftinije avionske karte ako se bookiraju ranije, pa me zanima jel zna netko sto o tome. planiram u berlin za novu godinu, a na netu nisam nasla jeftiniju povratnu od cca. 150 eura

tvornica
25.09.2008., 00:07
buduci da je frend odustao od puta, imamo kartu viska pa je pokusavamo prodati.

povratna karta zagreb-koeln
polazak iz zagreba 7.10., povratak iz koelna 14.10.
cijena 89 eura(koliko smo je plaitli)+35 eura(promjena rezervacije)=124 eura

ako je netko zainteresiran, nek se javi na pm

p.s. ispricavam se ako ovo ne spada na ovaj topic

funkee
25.09.2008., 19:47
Pozdrav!

Ovako, planiram letjeti Ryan Airom iz Venecije za Frankfurt, malo sam gledao neke stvari na njihovom sajtu i nije mi sasvim jasna jedna stvar - da li je Online check-in moguce napraviti jedino ako nemam prtljagu koju moram check-inati (znaci, ako imam samo prtljagu koju cu uzet sa sobom u kabinu), ili mogu to napraviti i ako imam jedan kufer od 15 kg?

I, pri kupovini karte, da li u tom slucaju trebam odabrati "0 bags & online check-in" ili "1 bag & airport check-in"? Nije to bas sasvim jasno napisano na sajtu...

dinos
26.09.2008., 00:07
dobri ljudi,

kako najjeftinije doći avionom iz zagreba do amsterdama, ili iz nekog mjesta blizu zagreba (pula, zadar...) do nekog mjesta blizu amsterdama (utrecht, roterdam)

Pomozte!!!

nukac
26.09.2008., 07:40
Jedino kaj mi pada na pamet je Germanwings do Koelna i onda vlakom. Osim Croatije do Amsterdama, nema druge veze između HR i Nizozemske.

Lych
26.09.2008., 08:38
Pozdrav!

Ovako, planiram letjeti Ryan Airom iz Venecije za Frankfurt, malo sam gledao neke stvari na njihovom sajtu i nije mi sasvim jasna jedna stvar - da li je Online check-in moguce napraviti jedino ako nemam prtljagu koju moram check-inati (znaci, ako imam samo prtljagu koju cu uzet sa sobom u kabinu), ili mogu to napraviti i ako imam jedan kufer od 15 kg?

I, pri kupovini karte, da li u tom slucaju trebam odabrati "0 bags & online check-in" ili "1 bag & airport check-in"? Nije to bas sasvim jasno napisano na sajtu...

ako imaš samo prtljagu koju ćeš uzet u kabinu (max 10 kg i s određenim dimenzijama) tada možeš napraviti online check-in "0 bags & online check-in"
a ako hoćeš kofer u "bunker" :) težine 15kg tada moraš napravit "1 bag & airport check-in"

phi
26.09.2008., 08:41
dobri ljudi,

kako najjeftinije doći avionom iz zagreba do amsterdama, ili iz nekog mjesta blizu zagreba (pula, zadar...) do nekog mjesta blizu amsterdama (utrecht, roterdam)

Pomozte!!!

Imaš iz Budimpešte WizzAir (http://wizzair.com/default.asp?slid=clear&language=HR) do Eindhovena ili do Amsterdama iz Trevisa transaviu (http://www.transavia.com/hv/en-EU/home) ili iz Venecije KLM (http://www.klm.com/travel/it_en/index_default.html) koji nije jeftin, ali imaju akcije i 3 leta dnevno, pa možeš birati kad ti paše. Meni je razlika u cijeni između transavije i KLM-a bila svega 20 eur, a i vrijeme polaska KLM-a mi je puno više odgovaralo, pa idem s njima.

funkee
26.09.2008., 12:04
ako imaš samo prtljagu koju ćeš uzet u kabinu (max 10 kg i s određenim dimenzijama) tada možeš napraviti online check-in "0 bags & online check-in"
a ako hoćeš kofer u "bunker" :) težine 15kg tada moraš napravit "1 bag & airport check-in"
Hvala ti puno! ;)

Btw, da izlozim cijeli moj plan kad sam vec tu - planiram ici do Atlante. Isao bih Ryanairom 26.12. iz Venecije za Frankfurt (Hahn), prespavao u nekom hostelu, drugi dan sa centralnog frankfurtskog krenuo Lufthansom za Atlantu. Iz Atlante bih se vratio 10.01.2009.

Ryanairova povratna bi dosla cca. 50 eura, plus je**nih 30 eura za kofer... Lufthansina povratna je cca. 600 eura. Pretpostavljam da jefinije i bolje od toga ne mogu proci?

Sto se hostela u Frankfurtu tice, znate li za neki koji je relativno blizu medjunarodnog aerodroma?

nukac
26.09.2008., 13:36
Mislim da ti je bolje ici za Koeln s Germanwingsom, jer taj Hahn aerodrom nema veze s Frankfurtom. A vlak od Koelna dođe do Frankfurta za sat i dvadeset minuta (ima čak i direktni aerodrom-aerodrom koji dođe za sat vremena), a bus od Hahna skoro 2 sata.

phi
26.09.2008., 13:49
Hvala ti puno! ;)

Btw, da izlozim cijeli moj plan kad sam vec tu - planiram ici do Atlante. Isao bih Ryanairom 26.12. iz Venecije za Frankfurt (Hahn), prespavao u nekom hostelu, drugi dan sa centralnog frankfurtskog krenuo Lufthansom za Atlantu. Iz Atlante bih se vratio 10.01.2009.

Ryanairova povratna bi dosla cca. 50 eura, plus je**nih 30 eura za kofer... Lufthansina povratna je cca. 600 eura. Pretpostavljam da jefinije i bolje od toga ne mogu proci?

Sto se hostela u Frankfurtu tice, znate li za neki koji je relativno blizu medjunarodnog aerodroma?

Ne znam koliko ti je važno da su baš ti datumi, ali imaš Lufthansu (http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/hr/homepage?l=en&tl=1&cid=1000261) iz ZG za Atlantu već od 638 eur (i to samo par dana razlike u odnosu na tvoje datume), a ako ti je bliže iz Venecije onda imaš i jeftinije, već od 580 eur. Opet ne točno tvoji datumi, ali blizu.

funkee
26.09.2008., 13:59
Ne znam koliko ti je važno da su baš ti datumi, ali imaš Lufthansu (http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/hr/homepage?l=en&tl=1&cid=1000261) iz ZG za Atlantu već od 638 eur (i to samo par dana razlike u odnosu na tvoje datume), a ako ti je bliže iz Venecije onda imaš i jeftinije, već od 580 eur. Opet ne točno tvoji datumi, ali blizu.

Nisam to znao... Ali cuj, probao sam sad traziti, unio sam svoje datume (nije bas bitno da budu tocno ti datumi, ali plus-minus tjedan dana bi bilo dobro, radi praznika), izbacio mi je suludu cijenu od 3000 eura... Moze li mala pomoc, koji su to tocno datumi?

BTW, sto se mene tice, moze i iz Venecije, cak mi je i blize.

phi
26.09.2008., 14:03
Evo ti link (http://www.lufthansa.com/online/portal/!ut/p/kcxml/04_Sj9SPykssy0xPLMnMz0vM0Y_QjzKLN4g3CvZ2BMlB2F5m-pHooo5IQr4uqWmJpTklQLlIc6CgYZC_mX5UTmp6YnKlfmieflh eflEu0PBgfW_9AP2C3NCI8uJURwCZlta5/delta/base64xml/L0lJSklncFNpbEo2US9JUGpBQUF4QUFFUkNRc1NLU21qQ2JveE EvNElVR1JZUXFORXpDVWFRQXhFQSEvNl8wXzJTSjgvN18wXzFS TUcvbi9EZWZhdWx0?destinationCode=ATL&action=simpleSearch&outboundDate=26.12.2008&selectedPromotion=225753&special=true&inboundMonth=1&adults=1&p=LH&specialid=7505&inboundDay=10&l=it&cid=1000273&originCode=VCE&command=flms&outboundDay=26&outboundMonth=12&inboundDate=10.01.2009&infants=0&task=flms&s=IT&children=0&ibemode=special)

nukac
26.09.2008., 14:12
Najbolje ti je otići na www.kayak.com/buzz, tamo ubaciš mjesto iz kojeg bi išao i izbaci ti najjeftinije varijante koje ima. Tak možeš ubosti poprilično jeftine karte.

funkee
26.09.2008., 14:26
Hvala!

Jos jedno pitanje - vidim na ovom kayak.com da ima vrlo malo toga sto se moze pronaci sad za kraj 12. mjeseca, a npr. za 11. mjesec jako puno toga. Je li mozda pametnije pricekati jos mjesec dana pa da se pojavi vise tih opcija, ili mi je najbolje sad odmah uzet ovu Lufthansu za 580 eura i gotovo?

nukac
26.09.2008., 14:50
Hvala!

Jos jedno pitanje - vidim na ovom kayak.com da ima vrlo malo toga sto se moze pronaci sad za kraj 12. mjeseca, a npr. za 11. mjesec jako puno toga. Je li mozda pametnije pricekati jos mjesec dana pa da se pojavi vise tih opcija, ili mi je najbolje sad odmah uzet ovu Lufthansu za 580 eura i gotovo?

Pa s obzirom da se radi o Novoj godini, kad uglavnom svi nekud putuju, mislim da ti je onda bolje odmah uzeti kartu...

phi
26.09.2008., 15:06
Pa s obzirom da se radi o Novoj godini, kad uglavnom svi nekud putuju, mislim da ti je onda bolje odmah uzeti kartu...

Potpisujem

funkee
26.09.2008., 15:21
Super, hvala vam puno! Pozdrav!

tvornica
29.09.2008., 21:39
trebam pomoc.

putujem u amsterdam dio avionom, dio vlakom pa me zanima rade li carina i avio kompanije problem oko nosenja cigareta? s obzirom da su vani cigarete skupe, palo mi je na pamet ovdje kupiti cigarete i ponijeti ih tamo( 10 kutija max.)?

hvala

petraaa
29.09.2008., 21:50
dobri ljudi,

Pomozte!!!

ja isto!!! poludit c us tom nizozemskom!!! trebala bih iz budimpeste ili venecije ici za bruxelles (national,po mogucnosti ne charleroi jer je daleko) ili eindhoven ili amsterdam al nis ne ide majko mila...:(
probala sam ovaj KLM vidjet,al trebam nesto povoljnije ipak...:(
wizzair ima samo do bruxellesa-charleroi..kaze dragi da mu je to daleko..6 sati puta:(

nukac
30.09.2008., 07:18
Probaj Germanwingsom iz ZG do Koelna, a onda ima brzih vlakova do Brisela ili Amsterdama.

funkee
30.09.2008., 10:58
Ovako, probao sam bukirati taj Lufthansin let iz Venecije za Atlantu, bilo koji od onih za koje pise da su 570 eura. Kad odem na placanje, ispadne mi da je cijena odjednom 1300 eura...

Usput, vidim i da pise da ako se placa kreditnom karticom, i osoba na koju je kreditna kartica mora letjeti, a to u mom slucaju nije slucaj, tj. nemam svoju kreditnu karticu...

BTW, trazio sam sad malo okolo, kod KLM-a sam nasao najjeftiniju iz Venecije za 800 eura (ali stvarna cijena, a ne Lufthansina koja ovisi o zemlji iz koje dolazis), British Airways iz Venecije 750 eura... Moze li se naci kojim slucajem jeftinije?

Superbare
30.09.2008., 10:59
zanima me di staviti punjač za mobitel??

Frish
30.09.2008., 11:42
zanima me di staviti punjač za mobitel??

:confused: U utičnicu, možda? :ne zna:

Superbare
30.09.2008., 12:16
:confused: U utičnicu, možda? :ne zna:

:visi: u ručnu prtljagu il kofer??

lappino
30.09.2008., 12:26
U ručnu. Kao i npr. baterije.

morskavila
30.09.2008., 13:38
pozdrav
molim pomoć
u siječnju 2009 bi išla u St.Gallen(Švicarska) polazište iz Zagreba ili Budimpešte pa me zanima ako netko ima kakvih iskustava da mi predloži link ili tako nešto gdje bi mogla nać povoljne avio karte .....
da li netko zna kako se uopće cijene kreću ...nisam sigurna da bi našla let direktno za St.Gallen pa bi bjerojatno trebala ići do Zuricha pa onda St.Gallen
unaprijed se zahvaljujem :)

toncica
30.09.2008., 13:51
dobri ljudi,

Pomozte!!!

što se tiče prijevoza od amsterdama do utrechta imaš svakoh pola sata vlak sa kojim si za 40tak min tamo. mislim da je karta negdje oko 10tak eura
isto imaš često i vlak do rotterdama

a kako najjeftinije stići avionom do amsterdama, to ne bih znala
ja sam išla sa croatia airlines :)

nukac
30.09.2008., 14:59
pozdrav
molim pomoć
u siječnju 2009 bi išla u St.Gallen(Švicarska) polazište iz Zagreba ili Budimpešte pa me zanima ako netko ima kakvih iskustava da mi predloži link ili tako nešto gdje bi mogla nać povoljne avio karte .....
da li netko zna kako se uopće cijene kreću ...nisam sigurna da bi našla let direktno za St.Gallen pa bi bjerojatno trebala ići do Zuricha pa onda St.Gallen
unaprijed se zahvaljujem :)

Imaš iz Zagreba Croatijaairlines do Zuricha i Flybaboo do Geneve (ovi će letit 2 puta tjedno, mislim da od studenog). Druge opcije nemaš (direktno). Možda jedino uspiješ naći preko Londona, moglo bi čak ispasti i jeftinije nego CA.

Bolac
30.09.2008., 15:07
Evo samo kratko pitanjce...prije 2 tjedna sam uzeo 2 Ryanair karte za London i odmah mi je uredno došao vaucher na mail i sve to...da li ja sad trebam još kaj popunjavat ili samo s tim vaucherom dođem na aerodrom? Pitam radi ovog šta je pisalo u mailu:

"Please click on the link below and retrieve your booking & complete the security questions for each passenger travelling."

Lych
30.09.2008., 15:18
Znam da je mozda Of topic al' radoznao sam:

EZY=easyet
CA=croatiaarlines
LH=lufthansa

točno ili??
JP=?
HU=?

morskavila
30.09.2008., 15:35
Imaš iz Zagreba Croatijaairlines do Zuricha i Flybaboo do Geneve (ovi će letit 2 puta tjedno, mislim da od studenog). Druge opcije nemaš (direktno). Možda jedino uspiješ naći preko Londona, moglo bi čak ispasti i jeftinije nego CA.

a da li netko zna jel bi mi možda bilo jeftinije ići iz Beograda ili možda Budimpešte za Zurich
cijene
linkovi
hvala ljudi :rolleyes:

lappino
30.09.2008., 15:51

EZY=easyet
CA=croatiaarlines
LH=lufthansa

točno ili??
JP=?
HU=?

Onako za početak, CA nije Croatia Airlines, nego Air China. OU je Croatia Airlines.
JP je Adria Airways, a HU je kineski Hainan Airlines.

Sve možeš naći na ovoj stranici. (http://www.airlinecodes.co.uk/airlcodesearch.asp)

nukac
30.09.2008., 17:27

EZY=easyet
CA=croatiaarlines
LH=lufthansa

točno ili??
JP=?
HU=?

He he, sad vidim da to gledaš iz mog potpisa. Dobro kaže Lappino, iz Ljubljanje idem s Adrijom, dalje s Air China, vraćam se Lufthansom, a po Kini s Hainan airlines. Iako za taj dio puta još nisam siguran. :top:

petraaa
30.09.2008., 17:41
Probaj Germanwingsom iz ZG do Koelna, a onda ima brzih vlakova do Brisela ili Amsterdama.

tenks:)

funkee
30.09.2008., 22:20
Ovako, probao sam bukirati taj Lufthansin let iz Venecije za Atlantu, bilo koji od onih za koje pise da su 570 eura. Kad odem na placanje, ispadne mi da je cijena odjednom 1300 eura...

Usput, vidim i da pise da ako se placa kreditnom karticom, i osoba na koju je kreditna kartica mora letjeti, a to u mom slucaju nije slucaj, tj. nemam svoju kreditnu karticu...

BTW, trazio sam sad malo okolo, kod KLM-a sam nasao najjeftiniju iz Venecije za 800 eura (ali stvarna cijena, a ne Lufthansina koja ovisi o zemlji iz koje dolazis), British Airways iz Venecije 750 eura... Moze li se naci kojim slucajem jeftinije?

Khm... Bump? :)

Lilly Vanilly
30.09.2008., 22:48
Pozdrav svima! Zanima me zna li netko od vas kako se mogu nabaviti jeftine povratne karte za ove gradove. U Rim planiram ići za Novu godinu a Salonicco ili Atenu oko Uskrsa. Cijene na koje sam naišla za Rim kreću se preko 2000kn, dok letova za ova druga 2 grada navodno uopće nema preko Croatie Airlines. Ima li netko od vas tko je ipak išao tamo i kako ste kupili povoljne karte? Hvala.

Lych
01.10.2008., 08:35
tnx :top:

gaby
01.10.2008., 09:35
Croatia airlines ti nema letove za Atenu i Solun.Ja sam putovala Austrianom iz Zagreba preko Beča.Pogledaj si malo na stranici Maleva,znam da su imali nekakve akcije baš za Atenu
[URL="http://www.malev.com

gaby
01.10.2008., 09:39
[URL="http://www.malev.com/bp/eng/index.asp"] :D

Superbare
01.10.2008., 10:03
hvala lappino!! a recimo pegla za kosu i epilator (niš nije na baterije)???

lappino
01.10.2008., 11:22
A čuj, čini mi se da je sve stvari koje u sebi imaju baterije/žice/tiskane pločice sigurnije stavljati u ručnu prtljagu, da ne bi baš razvaljivali torbu da vide što je...
A ako nema ni žica, ni struje, nek ide "dolje"...

Lilly Vanilly
01.10.2008., 15:47
Puno hvala Gaby. :s
Mislim da se isplati letit s ovim Malevom. Jel netko već ima kakva iskustva s njime?

miss.keira
01.10.2008., 19:08
hhheejj!!
ovako trebam informacije za letove do Parisa i Milana u sljedeca 3 mjeseca. tj do Nove godine. ermmm kad je najjeftinije,jel imaju neke stranice gdje bi mogla to fino sve vidit?
tnx

funkee
01.10.2008., 19:10
Nastavak moje odiseje sa letom u Atlantu - nasao sam na KLM.com ipak kartu za cca. 570 eura - ali, naravno, ne primaju kartice iz Hrvatske. Strasno. Prakticki sve banke su nam u stranom vlasnistvu i mi svejedno ne mozemo ni American Expressom platiti nesto preko interneta...

Uglavnom, zelim dati svojih 570 eura KLM-u - kako da to izvedem? Postoji i opcija bank transfer, ali ne znam sto je to niti kako to izvesti...

phi
01.10.2008., 20:55
Nastavak moje odiseje sa letom u Atlantu - nasao sam na KLM.com ipak kartu za cca. 570 eura - ali, naravno, ne primaju kartice iz Hrvatske. Strasno. Prakticki sve banke su nam u stranom vlasnistvu i mi svejedno ne mozemo ni American Expressom platiti nesto preko interneta...

Uglavnom, zelim dati svojih 570 eura KLM-u - kako da to izvedem? Postoji i opcija bank transfer, ali ne znam sto je to niti kako to izvesti...

Super!
E sad, ja kupila prošli tjedan karte na KLM-u, i isto, dođem do plaćanja, i nema Hrvatske :eek: Ja fino stavila Italy i dobila da je rezervirano i da karte stižu čim sjedne uplata. I stigle za 3 dana :rofl::rofl::rofl: , na žalost, i na karticu su već sjeli.

funkee
01.10.2008., 20:56
A, stavila si podatke od kartice i umjesto Croatia, Italy, i svejedno je priznalo? Ajde, super :D

phi
01.10.2008., 20:58
A, stavila si podatke od kartice i umjesto Croatia, Italy, i svejedno je priznalo? Ajde, super :D

Je, kako ionako krećem iz Italije, stavila Italy i sve ok. :mig:

funkee
01.10.2008., 20:59
Jos me brine jedna stvar - kartica je na starog, ne na mene... To valjda ne bi smio biti problem?

phi
01.10.2008., 21:01
Jos me brine jedna stvar - kartica je na starog, ne na mene... To valjda ne bi smio biti problem?

To ne znam, ja sam plaćala svojom pa nisam obraćala pažnju :ne zna:

funkee
01.10.2008., 21:18
Jos da te pitam - nakon sto na petom koraku, Review and Pay, kliknes na book your ticket, da li te na iducem onda pita za adresu gdje da dostave karte? Ili je karta elektronicka, putem maila?

Hebemu, ne znam sta da radim, ne da mi se bas riskirat 600 eura da mi kazu da nisam ispravno popunio obrazac i da se mogu vratit kuci kad dodjem na check-in :D

phi
01.10.2008., 21:29
Jos da te pitam - nakon sto na petom koraku, Review and Pay, kliknes na book your ticket, da li te na iducem onda pita za adresu gdje da dostave karte? Ili je karta elektronicka, putem maila?

Hebemu, ne znam sta da radim, ne da mi se bas riskirat 600 eura da mi kazu da nisam ispravno popunio obrazac i da se mogu vratit kuci kad dodjem na check-in :D

Biraj e-ticket, ja sam tako.
I ne brini, ako nešto ne ispuniš u potpunosti, sistem ti javlja i ionako ne možeš dalje. :mig:
Sretno! :)

nukac
02.10.2008., 07:27
hhheejj!!
ovako trebam informacije za letove do Parisa i Milana u sljedeca 3 mjeseca. tj do Nove godine. ermmm kad je najjeftinije,jel imaju neke stranice gdje bi mogla to fino sve vidit?
tnx

Do Milana nema letova iz Zagreba. Do Parisa leti Croatia i AirFrance. Za Airfrance se isplati pogledati i iz Ljubljane. Prije 2 godine sam iz Ljubljane platio kartu nekih 170 EUR, a iz Zagreba je karta bila oko 400 EUR.