View Full Version : puder u prahu
pls help! zna li itko čemu služi ona mrežica u kutijici pudera u prahu? mislim, bez obzira stavljaš li puder četkom (ispravno) ili priloženom spužvicom (manje ispravno), tu mrežicu moraš maknut :confused: . zašto je onda tamo? inače, kako dolazi ljeto, bolje je koristiti puder u prahu a ne puder u kamenu (ako već pripadate u grupu nesretnih masnokožnih:( ).
ideje?
smotana2001
03.06.2003., 11:23
mrežica ti koristi da otreseš višak pudera sa spužvice :eek: :eek:
:o a jesam kokoš. ali, o.k., može se i bez nje. hoću reći, ta mrežica je gubitak vremena
LaTiTeA
03.06.2003., 12:19
Meni je cijelo nanosenje pudera gubitak vremena...
Ja koristim tekuci... i dok ga nanesem ravnomjerno po cijeloj faci i jos pazim na onaj prijelaz na vratu... prodje vremena...
Oci i usta natrackam u roku keks... Ali dok nanesem puder... uh...
I kakav ti je to u kamenu, a kakav u prahu?
Sorry na neznanju... Pretpostavljm da je u kamenu onaj u obliku kao npr. sjenilo... a u prahu? Ili sam fulala... ? :rolleyes:
smotana2001
03.06.2003., 12:42
mikka kaže:
:o a jesam kokoš. ali, o.k., može se i bez nje. hoću reći, ta mrežica je gubitak vremena
kao i cijelo šminkanje pa opet se lickamo..ponekad naravno :o
čuj, ima nas nesretnica s tak masnom kožom da niš drugo ne pomaže nego malo tog fucking pudera u prahu. a najgore je što mrzim šminku!
dear latitea, kak ti se da s tim zayebavat ako fakat ne moraš! inače, puder u kamenu je ok onak za male popravke (je, slična forma ko sjenilo), a prah je prah. ali nisu baš za suhu kožu a i ne pokrivaju ko tekući, nego baš uklanjaju sjaj.
i ja se prijavljujem u skupinu puderastih :( :( :( :(
morala sam ga poceti koristiti od kad sam se preselila u NYC, jednostavno mi je koza preosjetljiva za taj zrak. To je bilo strasno kako sam ja izgledala dok sam tamo zivjela, to je bio prist na pristu, samo su se stvarali.
Kad sam se odselila, stvar se popravila. Ali jos sam jako vezana za grad, nekad idem i po par mjeseci svaki dan tamo. Nikad do sada nisam koristila puder, ali sad ih potrosim 2 u godinu dana. Stvarno ga moram staviti puno da prikrijem te velike crvene ispupcene fleketine.
kiki-j-zg
04.06.2003., 08:36
Ja spadam u grupu "masnokožnih" i ako želim da mi se tekući puder održi cijeli dan ili cijelu večer (naročito kada sam u zadimljenim i toplim prostorima) moram izvoditi popravke puderom u prahu ili kamenu. Zadnjih 2-3 godine imam puder u kamenu s kojim sam jako zadovoljna a spada među jeftine marke: Clear complexion - anti shine power od Rimmela.
Izgleda jako prirodno, kao da ga nema.
Precious
04.06.2003., 11:25
smotana2001 kaže:
mrežica ti koristi da otreseš višak pudera sa spužvice :eek: :eek:
Prosvjetljenje! I ja sam se pitala čemu to sranje služi! Iako sam ja višak pudera otpuhivala s četkuce.
U vezi facijalne mašče: Najzadovoljnija sam jednim receptom kojeg sam pročitala da koristi Kevyn Aucoin (čini mi se da se tak piše): on pomiješa tekući puder za MASNU kožu s hidratantnom kremom. Ja ga miksam s Garnierovom Pure i nakon toga stavljam puser u prahu/kamenu.;)
zoreena
04.06.2003., 12:08
Joj covjece pa ni ja nisam znala cemu to sluzi, ja onako otesem spuzvicom, takodjer to koristim zbog sjaja, koristila sam dosad u kamenu, onda su me ubjedili navodno da je bolje u prahu, ma nemam pojma, uglavnom sam zadovoljna s tim u prahu, a fala bogu sad znam i za ceg je mrezica........:(
bok, evo opet mene. sad mi je lakše kad znam da nisam jedina kokoš koja nije to znala;) inače, zaključujem da je puder u prahu daaaaaleko bolji od onog u kamenu (za masnu kožu), a negdje pročitah da u taj u kamenu čak stavljaju neka ulja da bi ga mogli tako komprimirati.
malo ga je zayebancija stavljati, ali...:top:
ines_a13@yahoo.com
08.06.2003., 17:17
bok curke!
ovako: prvo da vam kazem reference zene koja mi je "odala" sve te informacije, pa da same zakljucite da li vjerovati njoj (koja nema NIKAKVIH interesa) ili kozmetickim kompanijama, koje... imaju u svakom slucaju jaaako puno interesa da ..."oblikuju" istinu u vlastitu korist!
zena je zavrsila medicinu, pa je onda specijalizirala mikrobiologiju i studira vec 40 godina (koliko radi) SVE proizvode koji se pojavljuju na trziste.
tekuci puder NE DOPUSTA kozi da dise!!! to znaci da, buduci da koza ima ogromnu potrebu da to radi, s vremenom gubi na :elasticitetu, finoci, cistoci, MLADOSTI i ljepoti, sire se pore (zato sto ispod tih pudera, ona ipak mora disati, a ne moze, pa se "snade" tako da siri svoje pore!) i s vremenom je sve teze to srediti i dovesti u red. (plus faktor godina..).
jos se nije izmislio tekuci puder koji ne ulazi u pore i ne unisti kozu! (od chanela, do manhattana- svi su isti, nema veze sto su skuplji i sto njihovi proizvodaci lazu da je "danasnja tehnologija takva i takva i da oni koriste ta i ta ulja, bla blabla da...bla blabla.. bullshit!)
iskreno: kome vise vjerujete, jednom dr. spec. koji studira to godinama, ili kozmeticaru koji je zavrsio 3 mjeseca nekog tecaja za kozmeticare???
puder u kamenu je isto prefin da bi se zadrzao na povrsini.
ne preporucuje se uopce!
jedini puder koji ne steti kozi (istina je da ne pokriva sve nesavrsenosti, ali bolje to, nego ovo gore navedeno), jest PUDER U PRAHU!!
granule su dovoljno velike da ne ulaze u pore i da ne uniste kozu.
vec godinu dana koristim samo taj puder i lice mi je stvarno super, nema potrebe za drugim sranjima.
evo, htjela sam podijeliti tu informaciju s vama, svim zenama koje vole sminkicu i uredjivanje, a takvih ima puno.
pusica od ines! :)))
:s :s :s thanks ines.
sve te stvari koje si napisala zrače logikom i svima bi nam trebale biti jasne, ali prečesto nasjedamo na reklame o "neštetnim"puderima.
hvala još jednom, i ja ću se definitivno preorijentirat na puder u prahu.:)
sunčica
09.06.2003., 13:14
ovo što je rekla ines i meni zvuči dosta logično, jer vidim kako mi se koža ponaša kad na nju stavljam različite stvari. A moram stavljati puder, da prekrijem prištiće i nedostatke, tako da je to začarani krug.
da li ispod pudera u kamenu može ići tonirana krema????? Ona bi mogla prekriti nedostatke i biti dobra podloga?
A što je s korektorom?
Mislim, zasad stavljam sve po redu, ali maze po redu, ali kao što rekoh dugoročno je kontraproduktivno
:(
mislim da je tonirana krema super izbor (ja upravo tako i stavljam-prvo ton. kremu, pa puder). a i korektor je o.k. gdje baš treba, jer bolje to nego tekući puder.
meni je jedino problem što su mi sve tonirane kreme premasne, osim Vichy-eve lumineuse. koju ti koristiš?:confused:
Ja svakodnevno vec nekih cetrnaest godina koristim tekuci puder.Presla sam tridesetu i nemam bora.Moram dodati da bes nikad ne idem spavati sa sminkom vec sve pomno skinem i koristim dobru nocnu kremu.Jednom tjedno napravim piling i dva puta tjedno hidratantnu masku.Sigurno da je kozi "lijepse" bez sminke i pudera ,ali meni je on neophodan posto mi ten nije Bogom dan.Nemam bubuljice ali imam druge necistoce isl.
sunčica
09.06.2003., 15:06
ja radim sve više-manje isto kao i romana (vidi post). Trudim se koristiti kvalitetne pudere i dobru preparativnu kozmetiku. Međutim, imam skoro 29 kuka i još uvijek imam prištiće i ostale "divote" po koži za koje primjećujem da nastaju nakon dulje vremena pod šminkom (uzrok nije hormonalni, znači jedna sam od onih sretnica s masnom kožom).
Od toniranih krema trenutno koristim Green Line i dobra mi je. Dosad sam koristila ugl. kameni puder, a sad ću baš kupiti i ovaj u prahu, pa da vidimo :D
Puder tekući imam Lancome za mat izgled. Mat mi traje otprilike od kuće do posla, psmtr :mad:
Leona81
09.06.2003., 17:18
...ne znam u cemu je kvaka, ali meni je ten bolji kad koristim puder nego kad sam par dana bez njega....trenutno koristim Collistarov za mat kozu...zasjajim se u koku odmah....psmtr na kvadrat....nema tog pudera koji bi to sprijecio...takvu me majka rodila...:hebemu:
ja imam blago masnu kozu, ali skoro da i nemam bas pristica pa ako bas zelim da mi lice izgleda SAVRSENO kao djecja guza koristim puder u prahu YSL i zbilja sam prezadovoljna. znam da je to malkice preteska kozmetika za mene, ali nije mi zao jer to nije nesto sto koristim svakodnevno vec samo za posebe prigode. a inace,za svaki dan..iako imam masnu kozu, koristim Dr.Hauschka dnevno ulje koje pomijesam s nekom tamnom emulzijom (isto Dr.Hauschka) i to mi pokrije sve one male flekice, mrljice i pjegice..
ines_a13@yahoo.com
11.06.2003., 01:43
ej, bok!
kvaka je u tome sto ne mozes vidjeti KAKO CES IZGLEDATI ZA 6-7 god. (ili vise, naravno)! samo u tome...
nema veze koliko je "kvalitetna" dekorativna kozmetika, (ne kad se radi o tekucem puderu), tako da... probajte IPAK , zasvoje dobro koristiti samo taj u prahu!
NITKO na svijetu ne ocekuje da budete savrsene, osim vas samih,a to se moze mijenjati u vlastitoj glavi!
kiss ya all, curke!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.