View Full Version : Vizažisti
Jojo Ungh
14.04.2008., 19:08
jao, zato se ja nikada necu na takav nacin udavat.. bit ce kod maticara jedan dan, a nakon svi u prvi restoran :zubo:
ili jos bolje, na plazi :cerek:
Tako sam se ja udala: mi i kumovi, završili kod matičara za 15-ak min, nakon toga bili na plaži ostatak dana, kupali se, uživali i kasnije išli na finu domaću klopu u lokalnu konobu. Bez stresa, jurnjave i frke - i baš nam je bilo divno :cerek:
No, offtopic smo :kava:
peugot206
14.04.2008., 19:43
cure, ima ko broj od tome vrbana ili od jokovića? nije hića, udajem se tek u 10. mjesecu, ali kako mi je sve krenulo u smjeru da kasnim sa svime ( masovno su fotografi koji mi se svidjaju zauzeti taj dan, ubile me u pojam u salonu vjenčanica da kasnim...) tako bi voljela cim prije stupiti u kontakt sa njima da vidim, prvo, jesu li u mom cjenovnom rangu i drugo, da li su slobodni tada. a mislila sa da mi je mama luda kad mi je rekla da kasnim sa pripremama....
šminkanje kod vrbana 600 kn:flop:.
girly-girl
14.04.2008., 20:24
a kaj si očekivala :D kad je najrazvikaniji.. ja si za te pare kupim šminku i sama se našminkam :D
Živkitis
14.04.2008., 20:53
600 kn...never :p
citrusa
14.04.2008., 21:19
Tako sam se ja udala: mi i kumovi, završili kod matičara za 15-ak min, nakon toga bili na plaži ostatak dana, kupali se, uživali i kasnije išli na finu domaću klopu u lokalnu konobu. Bez stresa, jurnjave i frke - i baš nam je bilo divno :cerek:
ODLICNOOO!:top: (offtopic)
girly-girl
15.04.2008., 01:20
da, slažem se previše.. mislim šta si umišlja..
nego, odlična svadba :top:
s kojom on sminkom sminka? koja marka?
Elektra
15.04.2008., 12:00
na zalost, sve sto smo odradili smo bili prisiljeni odraditi sada. kuda god sam dosla ekipa me gledala tipa, a di si ti do sad bila??? salu u 9. mjesecu kaparili i nije bilo slobodnog termina ni prije ni poslije, vjenču evo prošli tjedan i tu su me začuđeno koke gledale, muziku prošli mjesec - na jedvite jade dobili bend koji hoćemo, od 10 fotografa koje sam tražila ponudu 4 me odbilo jer su već bookirani za taj termin... KOMA. ali zato se veselim ljetu, sve ce biti riješeno, ja ću uživati i samo odbrojavati dane... :lol::rofl::lol:
Ok, ovaj post ću sačuvati i proslijediti dalje svom dragom koji želi svatove, vjenčanje kako spada :blabla:
Ako će on organizirati, a ja samo da se pojavim, onda super :raspa: :zubo: Ineč, nema šanse da prolazimo ovo. :rolleyes:
Makeup-mac
04.05.2008., 12:21
s kojom on sminkom sminka? koja marka?
Šminka sa svim i svačim što dobi od sponzora i naplati 600,00 kn - 1,000.00 kn
Zanima me da li netko zna kako doći do nekog vizažiste (bilo muško ili žensko) i da on/ona dođe doma i našminka me za jednu posebnu priliku? Koliko to košta? I sve potrebne detalje vezane uz tu temu...
P.s. Ne zanimaju me kozmetičarke koje šminkaju po običnim salonima nego baš vizažisti koji će ovisno o odjeći, frizuri, mom licu znati kako najbolje našminkati!
puno hvala unaprijed
pozzz
pitaj na dekorativi...ovdje su samo brandovi
manekenka
26.05.2008., 18:02
netko je spominjao anu rajić...s kojom ona šminkom šminka? i jel ima neki svoj studio il dolazi doma? tnx....
manekenka
28.05.2008., 16:28
može li mi netko reći s kojom ana šminkom šminka?(mac???)i jel ima svoj studio ili dolazi doma?puno hvala
eleuthera
28.05.2008., 16:30
Vidi http://www.forum.hr/forumdisplay.php?f=99 :top:
Una1980
28.05.2008., 18:36
mene je šminkala ana rajić i to je savršenstvo šta ta žena zna napraviti. mislim da koristi mac ako se dobro sječam
manekenka
28.05.2008., 19:16
da, čula sam da super šminka...a jesi išla kod nje da te našminka il kak? i jel treba rezervirat termin mjesecima prije, jer meni treba za tjedan dana...:-(
Una1980
28.05.2008., 21:37
ma bilo je nekakvo snimanje,pa je ona bila zadužena za šminku.nemam pojma koliko se ranije moraš naručiti.jel imaš njezin br? meni je dala podsjetnicu,pa ti javim na pm ak hočeš.ako to još vrijedi,s obzirom da je to bilo prije 4 god
manekenka
29.05.2008., 00:38
ma bilo je nekakvo snimanje,pa je ona bila zadužena za šminku.nemam pojma koliko se ranije moraš naručiti.jel imaš njezin br? meni je dala podsjetnicu,pa ti javim na pm ak hočeš.ako to još vrijedi,s obzirom da je to bilo prije 4 god
ma imam broj, al hvala. sam se nadam da nije prekasno...
Da li netko zna nekog dobrog vizašista/vizažisticu u Zadru.
Može i na pp.
Thanks
Što nitko ne zna?
Ili nema
lioness
04.06.2008., 10:20
prekrasno! :cerek::cerek:
glede topica, sama sam vizazist, pa mi je to sredjeno :D
[QUOTE=n27;14297937]Da li netko zna nekog dobrog vizašista/vizažisticu u Zadru.
Može i na pp.
nisam inače iz Zadra ali sam bila kod frizera prije jednog pira i tamo je cura super odradila posao šminkanja. Možda da odeš i pitaš. Uglavnom frizerski salon Danijela (plava zgrada kažu da se dio grada zove Skroće) iznad Melade. Vizažistica je ili crnkinja ili mulatkinja pa će ti olakšati posao opisivanja, a curu koja je šminkala je zaposlenica u tom salonu. nadam se da sam pomogla:)
cure, ima ko broj od tome vrbana ili od jokovića? nije hića, udajem se tek u 10. mjesecu, ali kako mi je sve krenulo u smjeru da kasnim sa svime ( masovno su fotografi koji mi se svidjaju zauzeti taj dan, ubile me u pojam u salonu vjenčanica da kasnim...) tako bi voljela cim prije stupiti u kontakt sa njima da vidim, prvo, jesu li u mom cjenovnom rangu i drugo, da li su slobodni tada. a mislila sa da mi je mama luda kad mi je rekla da kasnim sa pripremama....
moju seku je za vjenčanje trebao šminkati joković,ali mu je uletilo nešto i nije mogao,pa joj je preporucio Pamelu Elekeš,cura preprepre dobro šminka,i mene je našminkala za sekinu svadbu i svi smo bili jako zadovoljni,br ne znam,možda ju možeš izgooglati,ako ne,zovi mexico sun (solarij na kaptolu) ona ima salon odmah do njih,pa ti oni valjda mogu dati broj...uglavnom,sigurno neces pozaliti ako te ona bude sminkala.i da,dolazi doma,ne moras u salon
Giovanna26
07.11.2008., 01:04
jel ko zna broj od vizažistice ane rajić,vidila sam da radi po časopisima i super mi je njen rad
Vjerujem da si u medjuvremenu saznala i odradila sta si htjela, ali, ako tebi ili nekome treba broj od te SAVRSENE vizazistice...javite se...a, cijena, ista, ako i svaki drugi profesionalni vizazist...ODUSEVLJENI smo bili...super, super...same pohvale!!!
Giovanna26
07.11.2008., 01:08
može li mi netko reći s kojom ana šminkom šminka?(mac???)i jel ima svoj studio ili dolazi doma?puno hvala
Ako jos uvijek trebas bilo sta, javi se...
Ako jos uvijek trebas bilo sta, javi se...
Cure mene šminkala vizažistica koja je u Milanu radila,Tihana ..jako sam bila zadovoljna,..MAC koristi i dolazi doma,.Neznam samo koliko se mora najavit ranije jer ima guzvu,..:top:. 0915203064
http://www.makeup-tihana.com/:mig:
bettica
18.12.2008., 17:31
ne znam cure jel smijem ovako uletiti ali evo ja se bavim šminkanjem, pa ako kome treba tu sam...dolazim i doma, to se podrazumijeva...ako vas što zanima može i na pp!
šminkam sa Gil Cagne by Jean Klebert, i naravno ostalim renomiranim markama, Guerlain, Givency ,,bla bla....važna je marka ali važnija je ruka!
Bok cure, molim ako netko ima broj od Sase Jokovica da mi posalje na PP!
Hvala:)
ivonchh
29.12.2008., 15:27
ejj...zanima me gdje se moze otici (u koji salon), za sminkanje (oci,,,,...)..posto je nova godina htjela bih otici...pa molim prijedloge...
hvala!!:)
Pomozi curama i reci iz kojeg si grada.:)
ivonchh
30.12.2008., 12:00
zagreb...
*PriNcEzA*
17.01.2009., 00:08
treba mi preporuka za vizažista dobrog u zagrebu ili neki salon...
pomozite...
što da radim za maturalnu? vizažist, kozmetički salon ili frendica?
btw inače se uopce ne sminkam
odi... narocito ako se sama ne sminkas
maturalna vecera nije prigoda za isprobavanje i prve pocetke u sminkanju :zubo:
ja sam se sminkati pocela jos u OS pa sam bila puno sretnija i lezernija kad su me profesionalno nasminkali :top:
kendi_3
09.02.2009., 16:50
a da li je netko imao iskustva sa Simonom Antonović??
ona mi spada u top 3: Saša, Tomo i ona po radovima koje sam vidjela ali me zanima da li netko ima iskustva iz prve ruke jer sam mislila kod nje ići na šminkanje za jednu prigodu. I naravno cijena me zanima!
Makeup-mac
11.02.2009., 15:19
a da li je netko imao iskustva sa Simonom Antonović??
ona mi spada u top 3: Saša, Tomo i ona po radovima koje sam vidjela ali me zanima da li netko ima iskustva iz prve ruke jer sam mislila kod nje ići na šminkanje za jednu prigodu. I naravno cijena me zanima!
Ona je prije radila za Loreal,a sada navodno ima svoj salon...mojoj frendici je naplatila 800,00 kn bez probe.
robetina
25.02.2009., 11:30
ne znam cure jel smijem ovako uletiti ali evo ja se bavim šminkanjem, pa ako kome treba tu sam...dolazim i doma, to se podrazumijeva...ako vas što zanima može i na pp!
šminkam sa Gil Cagne by Jean Klebert, i naravno ostalim renomiranim markama, Guerlain, Givency ,,bla bla....važna je marka ali važnija je ruka!
Hello!
A može i koja slikica? Dolazite u Sisak? Cijena?
robetina
25.02.2009., 11:34
Cure mene šminkala vizažistica koja je u Milanu radila,Tihana ..jako sam bila zadovoljna,..MAC koristi i dolazi doma,.Neznam samo koliko se mora najavit ranije jer ima guzvu,..:top:. 0915203064
Sarah1, ovu slikicu koju si stavila ne mogu otvoriti, pa ako možeš ponoviti...ili nabaci još koju!
Make-up addict
25.02.2009., 18:11
Visazistica u Splitu sa diplomom londonske skole za make-up,sminka za mature,vjencanja,poducava sminkanje itd.. Radim sa profesionalnom sminkom i dolazim na kucnu adresu. Sredjujem obrve i dajem savjete o njezi lica prirodnom kozmetikom.Povoljno :)
Ana XXX
Make-up addict
12.03.2009., 12:13
Info zona i vizažistica Ana Benzon organiziraju radionicu šminkanja. Šminkanje lica je prastara umjetnost, umjetnost prepuna tajni i sitnih trikova koja može preoblikovati sliku žene i učiniti je savršeno lijepom u svakom trenutku. Obrazovanje profesionalnog vizažista Ana je stekla u Londonu, a trenutno radi u kazalištu lutaka, HNKu te na Suvremenom učilištu u Splitu. Na radionici će vas naučiti kako brzo i jednostavno prikriti sitne nedostatke te istaknuti ono najljepše na vašem licu uz pomoć šminke koju već imate u neseseru.
Radionica će se održati 25.03. u 17:00 sati u prostoru Info zone u Splitu. Za sudjelovanje je potrebno platiti kotizaciju u iznosu od 20 kuna te ponijeti svoju omiljenu šminku. Kako je broj polaznika ograničen, svoje sudjelovanje do 24. ožujka najavite na mail XXX.
http://split.com.hr/zona/hr/news-detail/20090305-dogadjanja-dan-nasminkanih-zena
ak netko ima broj od jokovića plizzz na pm, ja bi tako da me on šminka za vjenčanje iako mi svi govore da sam luda...
chelava
20.03.2009., 08:10
zdravo... :D
ja bi tam 22.5 (maturalna vecer) da me netko sminka... al ja sma iz siska...ima ko?
i btw ne znam gdje da pitam... kak da sminkam okrugle oci? ima ko kakv prijedlog?
in need
23.03.2009., 10:19
Molim pomoc hitno, 25.04 imam pir i jos nisam nasla sminkericu, cula sam za jednu RENATU i SANJU KRSTULOVIC u Splitu, pa bih molila ako netko ima njihov broj.
cvijetić
23.03.2009., 21:25
ak netko ima broj od jokovića plizzz na pm, ja bi tako da me on šminka za vjenčanje iako mi svi govore da sam luda...
on je mene šminkao i bila sam prezadovoljna! nažalost nemam broj
bettica
29.03.2009., 20:28
http://www.youtube.com/watch?v=UygmYt8Lz_Y
za sve curke koje su pitale slikice; evo neki moji radovi....
mala_zg23
30.03.2009., 18:40
jel ima netko tko bi mi mogao pokazati malo drugačiji način šminkanja a da nisu paprene cijene tipa 1000 kn jer sam već pitala i to za samo 3 sata
bettica
30.03.2009., 20:15
a što te točno zanima? kakav drugačiji način šminkanja?
gdje je najbolja škola za vizažiste u evropi?
mala_zg23
31.03.2009., 20:39
pa mislila sam drugi stil šminkanja na neki drugačiji način da doživim šminkanje i svoje lice.
Starleta
31.03.2009., 22:13
pa, daj malo objasni:ne zna:
kak da znamo kako se ti inače šminkaš i šta je tebi drugačije....
bettica
01.04.2009., 10:58
da, ako možeš pojasniti što točno?
da li bi htjela nešto drugačije, otkačeno, nešto možda jednostavno, nešto vezano za dobru podlogu, prekrivanje....
mala_zg23
03.04.2009., 18:10
pa najviše oči jer uvijek stavljam tuš i dolje olovku i onda pokušavam se igrati bojama sjenila pa nekad sve skupa izgleda super a što se tiče ostatka lica možda za nanošenje pudera da ne izgleda kao da imam fasadu nego prirodno.
bettica
04.04.2009., 21:36
nije to ništa drugačije...
sve je to igra, treba svašta isprobavati... promjena dobro dođe....
nanošenje pudera ne mora značiti da moraš nositi fasadu na licu, to je grozno, i ne preporuča se ....
bitno je samo korektorom dobro prekriti nedostatke, podočnjake ( YSL ILuminator dušu dao za to) i bubuljice i ostalo sve nek bude prozračno....
a ako je dobar ten, onda samo mali touch pudera u prahu i to je to...
mala_zg23
04.04.2009., 23:15
iskreno najgore su mi bile pore ali sam uspjela rješiti da nije to tako jako vidljivo kad stavim puder i puder u kamenu. i ja se volim igrati s bojama pa mi onda kažu da baš i nije dobro ispalo.
bettica
06.04.2009., 00:07
http://www.makeupkaos.bloger.hr/
ne znam da li se smije ovakav link stavljati ali svejedno..
ako ste u prilici dođite!!!
mala_zg...pore su gadna stvar...vrlo često se griješi s filanjem pudera da se pore prekriju..
sve zavisi kakav ti je ten...po tome treba odlučiti da li si tip za boje ili ne....da li neke življe boje ili zagasitije...
ili jednostavno stil....
mala_zg23
06.04.2009., 18:43
a imam mješovitu kožu i nisam bijela ali sam svjetla.imam duguljasto lice
J*e*l*e*n*a
07.04.2009., 10:53
Visazistica u Splitu sa diplomom londonske skole za make-up,sminka za mature,vjencanja,poducava sminkanje itd.. Radim sa profesionalnom sminkom i dolazim na kucnu adresu. Sredjujem obrve i dajem savjete o njezi lica prirodnom kozmetikom.Povoljno :)
Ana XXX
ana imas kakvu sliku di si sminkala? neku za vjencanje?
udajem se pa eto mozda bi me mogla i ti sminkat! cijena sminkanja za mladu je???
Make-up addict
10.04.2009., 19:05
ana imas kakvu sliku di si sminkala? neku za vjencanje?
udajem se pa eto mozda bi me mogla i ti sminkat! cijena sminkanja za mladu je???
Javi mi se na XXX pa cu ti poslat par slika.Moj stil sminkanja za vjencanja nije teska sminka a la' 80te nego prozracan, moderan make-up a koji ipak mora biti i postojan.Cijena sminkanja je 250kn u sta je ukljuceno i probno sminkanje.
Pozz
Narcissa Malfoy
27.04.2009., 16:42
Da li mi netko može preporučiti nekoga za šminkanje u Ri? Ništa ekstravagantno, nešto priodnije i jedostavno. Idem na vjenčanje za tri tjedna, nisam mlada ni kuma, tako da ne bi htjela pretjerivati. Jedini razlog što sam se odlučila na to da me netko uzme u ruke je što se inače jako malo šminkam, stavljam tek maskaru, olovku i malo rumenila. Bojim se da ne bi znala procijeniti koliko je dosta:ne zna:, a na zadnjem vjenčanju na kojem sam bila na slikama izgledam ko' smrt , jer sam očigledno bila stavila premalo šminke...
PS. I pliz, javite cijenu ako znate...
Hvala!
Crystabell
27.04.2009., 16:49
zna li ko nekog dobrog vizažista u splitu koji sminka doma? kakva su vasa iskustva, pliz broooooj
I ja trebam sminkanje u zg za vjencanje,ako netko ima nekog provjerenog?
deee-lite
29.04.2009., 16:57
Cure, mene i sestru je nedavno za vjencanje sminkala Ana B. iz Splita. Cura ludilo sminka, koristi profi sminku i dolazi doma :D Ona inace drzi i tecajeve sminkanja po gradu pa ko voli nek izvoli..
Ako nekom treba broj javite se :)
Pozz
I ja trebam sminkanje u zg za vjencanje,ako netko ima nekog provjerenog?
Da malo nadopunim zahtjev..
200 kn max bi dala(nisam ni kuma ni mlada,vec se ne sminkam inace puno tak da nemam ni tekuci puder-pa zato zelim sminkanje),nije mi bitno da se koristi nekom skupom kozmetikom(max factor liga je cist okej npr.).
Bitno mi je samo da me dobro nasminka(imam malo problematican ten-masnu a osjetljivu kozu sklonu perutanju,te nekoliko oziljaka od pristica) i da se sminka odrzi cijelu noc.
ps.Svadba je 6.6.
Blackie
30.04.2009., 12:17
preporuke za vizažista u zadru pliz :mig:
AmarieZgb
04.05.2009., 16:06
Cure, mene i sestru je nedavno za vjencanje sminkala Ana B. iz Splita. Cura ludilo sminka, koristi profi sminku i dolazi doma :D Ona inace drzi i tecajeve sminkanja po gradu pa ko voli nek izvoli..
Pozz
eto, sve odgovara osim sto nije u zagrebu :(
Pozdrav svima!
Tražim malo po netu ali niš. Ovak; pitam se postoje li "saloni ljepote" (solarij, masaža, manikura..) u Zgu a da se u njima nudi i usluga šminkanja?
Ne trebam šminkanje za neku određenu prigodu već onako, povremeno da mogu uletjeti ako želim nešto malo bolje nego kad na brzinu sama nakeljim nešt (ne odveć kvalitetnog) pudera i rumenila. Ili kad nakon posla, zgažena sva moram ići dalje a grozno izgledam.. Ili imam dejt za kojeg bi htjela biti malo ljepše sređena. Ili ako se idem slikati za dokumente koje ću imati sljedećih X godina...
Znate li za salone u kojima se može s ulice svratiti na porciju dobrog mejk-apa :)
maligad
25.05.2009., 17:42
Ima još jedna super vizažistica
Jasmina Kovačiček make up artist
proguglajte
gushterchich*
25.05.2009., 18:09
Da li mi netko može preporučiti nekoga za šminkanje u Ri? Ništa ekstravagantno, nešto priodnije i jedostavno. Idem na vjenčanje za tri tjedna, nisam mlada ni kuma, tako da ne bi htjela pretjerivati. Jedini razlog što sam se odlučila na to da me netko uzme u ruke je što se inače jako malo šminkam, stavljam tek maskaru, olovku i malo rumenila. Bojim se da ne bi znala procijeniti koliko je dosta:ne zna:, a na zadnjem vjenčanju na kojem sam bila na slikama izgledam ko' smrt , jer sam očigledno bila stavila premalo šminke...
PS. I pliz, javite cijenu ako znate...
Hvala!
ima jedna moja kolegica ...romana iz rijeke...zajedno se usavršavale kod v&j...cura super radi...
Jasmina make up
25.05.2009., 21:51
Ima nas svugdje, samo ovisi gdje se traži, dovoljno je uguglati make up ili nesto tome slicno i da vidite...
npr... make up, pa sad jasmina kovačiček
to sam ja :)
AmarieZgb
26.05.2009., 11:34
Ima nas svugdje, samo ovisi gdje se traži, dovoljno je uguglati make up ili nesto tome slicno i da vidite...
svidjaju mi se web stranice ..za razliku od mnogih iz tvoje branse ...
anabell26
02.06.2009., 22:23
jasmina je predivna osoba..:)
Makeup-mac
04.06.2009., 09:37
Draga moja,
ovo je pitanje koje postavlja većina cura.Saloni samo za šminkanje ne postoje,barem ne kod nas.Vizažisti većinom imaju svoje internet stranice,pa se tako reklamiraju.Ja sam se bavila šminkanjem 15 godina i vjerujte mi da se ne isplati imat studio samo za šminkanje.A kozmetičke kuće koje vrše šminkanje po mojoj procjeni su preskupe,kad bi išli na dnevni ili večernji make up., a da ne govorim za svečano šminkanje.Ima u gradu puno Profesionalnih Vizažistica koje šminkaju po frizerskim salonima,nekim studijima,doma...
Pozdrav svima!
Tražim malo po netu ali niš. Ovak; pitam se postoje li "saloni ljepote" (solarij, masaža, manikura..) u Zgu a da se u njima nudi i usluga šminkanja?
Ne trebam šminkanje za neku određenu prigodu već onako, povremeno da mogu uletjeti ako želim nešto malo bolje nego kad na brzinu sama nakeljim nešt (ne odveć kvalitetnog) pudera i rumenila. Ili kad nakon posla, zgažena sva moram ići dalje a grozno izgledam.. Ili imam dejt za kojeg bi htjela biti malo ljepše sređena. Ili ako se idem slikati za dokumente koje ću imati sljedećih X godina...
Znate li za salone u kojima se može s ulice svratiti na porciju dobrog mejk-apa :)
gushterchich*
06.06.2009., 14:20
Pozdrav svima!
vidjela sam u sephori u a.m. da nude svečani, večernji i dnevni make-up...ova dnevna verzija mi se nije učila skupom...
fuchsia
07.06.2009., 11:43
Draga moja,
ovo je pitanje koje postavlja većina cura.Saloni samo za šminkanje ne postoje,barem ne kod nas.Vizažisti većinom imaju svoje internet stranice,pa se tako reklamiraju.Ja sam se bavila šminkanjem 15 godina i vjerujte mi da se ne isplati imat studio samo za šminkanje.A kozmetičke kuće koje vrše šminkanje po mojoj procjeni su preskupe,kad bi išli na dnevni ili večernji make up., a da ne govorim za svečano šminkanje.Ima u gradu puno Profesionalnih Vizažistica koje šminkaju po frizerskim salonima,nekim studijima,doma...
Kako ne postoje? Postoje. Vjerojatno ne u velikom broju ali ja ti mogu spomenuti make-up studio "Xenia" u Rijeci, vizažistice Ksenije Juravić. Također mislim da je u Zagrebu Asja Novaković imala svoj salon "Šminkeraj" i negdje sam čitala i za Simonu Antonović. Ovo dvoje ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali za "Xeniu" mogu.
Makeup-mac
08.06.2009., 08:41
Da, ali uz šminkanje drže još manikuru,pedikuru ili solarij...al samo šminkanje ne...Kako ne postoje? Postoje. Vjerojatno ne u velikom broju ali ja ti mogu spomenuti make-up studio "Xenia" u Rijeci, vizažistice Ksenije Juravić. Također mislim da je u Zagrebu Asja Novaković imala svoj salon "Šminkeraj" i negdje sam čitala i za Simonu Antonović. Ovo dvoje ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali za "Xeniu" mogu.
deee-lite
10.06.2009., 19:27
Pozz
Dobijam jako puno postova u vezi sminkanja pa da svakome posebno ne odgovaram... cura se zove Ana Benzon i njen broj je 0958443990.
Sretno svima :)
alphabeta
12.06.2009., 18:43
Ej cure, meni bi isto trebao netko da me pristojno našminka za svadbu na kojoj sam kuma i naravno da nije preskup :mig: uglavnom u Zagrebu, svadba je 27.6. (nadam se da se nisam prekasno sjetila, nemam pojma kak to ide???) , ajde mi molim vas pošaljite na pm brojeve i iskustva i cijene i sve, jaaako bi vam bila zahvalna... :s :raspa:
Ja sam nedavno bila kuma i mene i mladu je nasminkao Tomo Vrban.
Malo sam se bojala da ne zabrije nesto kako vec vizazisti znaju ponekad :), pa da mi se nece svidjeti, ali stvarno nas je namazao savrseno.
On i Jokovic imaju skolu za vizaziste u Westinu na prvom katu i tamo i sminkaju.
Bubi1982
23.07.2009., 19:53
Eto, ja bas na netu trazim nekog za sminkanje za svadbu i nadem Vas kako kontemplatirate bas o tome svome poslu, mrak...
Znam da Vam nije ti+o i neka zabava, ali treba netko i mladenke sminkat.
Zato, ako se koja/i zeli okusati u sminkanju moje malenkosti nek mi posalje brojcek i koju slikicu mozda nekog svog djela...
Ja sam za prirodni make up, dobru podlogu jer mi je najbitnije da imam lijep ten, prirodne, citaj zemljane, boje i umjetne trepavice... i to je to.
Nadam se da ce mi se netko i javit, pa pa:mig:
aprillia
05.08.2009., 23:22
Ja sam nedavno bila kuma i mene i mladu je nasminkao Tomo Vrban.
Malo sam se bojala da ne zabrije nesto kako vec vizazisti znaju ponekad :), pa da mi se nece svidjeti, ali stvarno nas je namazao savrseno.
On i Jokovic imaju skolu za vizaziste u Westinu na prvom katu i tamo i sminkaju.
koliko vas je pojedinačno koštalo to šminkanje?
LittleBeast
18.08.2009., 13:28
koliko vas je pojedinačno koštalo to šminkanje?
I mene zanima ovaj dio.. koliko vas je koštalo? :D
gushterchich*
18.08.2009., 21:10
I mene zanima ovaj dio.. koliko vas je koštalo? :D
koliko ja znam.... cijena je od 500-800 kn...i tomo i saša :)
koliko ja znam.... cijena je od 500-800 kn...i tomo i saša :)
Isuse :eek::eek::eek:
Svaka čast i Tomi i Saši, al toliko love... kam on!
LittleBeast
19.08.2009., 15:38
Isuse :eek::eek::eek:
Svaka čast i Tomi i Saši, al toliko love... kam on!
Istina.... dosta je to love.... :ne zna:
Ma pretjeruju! Da ih Max Factor nije razvikao, tko bi pitao za njih :rolleyes:
Za 500-800 kn si kupim vrhunski puder i platim šminkanje no-name vizažistu koji zna svoj posao ali se nažalost ne vrti na TV-u :top:
gushterchich*
19.08.2009., 16:23
Istina.... dosta je to love.... :ne zna:
je... puno je...ali tko ima za dat nek si plati, mislim da je veći doživljaj iskustvo da te šminka netko poput njih, pogotovo zato što su uber dobri i dragi...pogotovo tomo...ko plišani medek je...i onda se opustiš i uživaš u njihovim nježnim dodirima i sva se raspekmeziš i onda otvoriš oči i izgledaš kao druga osoba :eek: i sva si si lijepa i super i tak.... ali naravno ne vrijedi uvijek ona stara : kolko para-tolko muzike... znam dosta cura koje su iz različitih razloga bile nezadovoljne šminkanjem... ja ih mogu samo hvaliti :cerek: ali to je samo moje iskustvo...
gushterchich*
19.08.2009., 16:24
Ma pretjeruju! Da ih Max Factor nije razvikao, tko bi pitao za njih :rolleyes:
Za 500-800 kn si kupim vrhunski puder i platim šminkanje no-name vizažistu koji zna svoj posao ali se nažalost ne vrti na TV-u :top:
može može... ja te našminkam za 100... he he he :rofl:
:cerek::cerek::cerek::cerek:
gushterchich*
19.08.2009., 16:26
e da i nije čak stvar u max factoru da ih je razviko nego hrv selebriti tipa nina badrić ili divasice...
može može... ja te našminkam za 100... he he he :rofl:
:cerek::cerek::cerek::cerek:
Može, daj adresu i br telefona pa kad ugovorim datum vjenčanja da znam koga ću zvati :rofl: :cerek:
meni je saša zakon:s:s:s bar ono šta sam vidila po televiziji i novinama. da me on našminka na vjenčanju dala bih i 1000 kn:o sa vrbanom baš i nisam oduševljena, uvik isto, čini mi se da baš i nema mašte:rofl:
gushterchich*
20.08.2009., 21:55
meni je saša zakon:s:s:s bar ono šta sam vidila po televiziji i novinama. da me on našminka na vjenčanju dala bih i 1000 kn:o sa vrbanom baš i nisam oduševljena, uvik isto, čini mi se da baš i nema mašte:rofl:
slažem se...saša je i meni bolji :cerek: ali sve šta vidiš po novinama je tako kvalitetno odrađen photoshop da je to za ne vjerovat :eek:.... ne bi ni sad vjerovala da neke stvari nisam vidjela uživo na vlastite oči... :W
LittleBeast
21.08.2009., 08:26
je... puno je...ali tko ima za dat nek si plati, mislim da je veći doživljaj iskustvo da te šminka netko poput njih, pogotovo zato što su uber dobri i dragi...pogotovo tomo...ko plišani medek je...i onda se opustiš i uživaš u njihovim nježnim dodirima i sva se raspekmeziš i onda otvoriš oči i izgledaš kao druga osoba :eek: i sva si si lijepa i super i tak.... ali naravno ne vrijedi uvijek ona stara : kolko para-tolko muzike... znam dosta cura koje su iz različitih razloga bile nezadovoljne šminkanjem... ja ih mogu samo hvaliti :cerek: ali to je samo moje iskustvo...
mmmmm...kako si to divno opisala! Sad bi ja da me Tomo šminkaaaaaaaa......:D
gushterchich*
21.08.2009., 13:22
mmmmm...kako si to divno opisala! Sad bi ja da me Tomo šminkaaaaaaaa......:D
evo...nakon što skupiš pare.... počasti se....:lux::angel::klap: ja znam da ja hoću...:cerek:
LittleBeast
24.08.2009., 08:39
evo...nakon što skupiš pare.... počasti se....:lux::angel::klap: ja znam da ja hoću...:cerek:
hm... za 2 mjeseca idem u svatove... mislim da bi to bilo pravo vrijeme... :D
gushterchich*
25.08.2009., 14:16
Može, daj adresu i br telefona pa kad ugovorim datum vjenčanja da znam koga ću zvati :rofl: :cerek:
može može...:top::top::top:
hera00511
02.09.2009., 10:59
Hej..ja sam jedna od onih "no name" vizažistica pa ako vas zanima kako šminkam javite mi se.
Dobrodošle su mi cure koje bi mi bile model (za slikanje prije-poslije) koje bi naravno šminkala besplatno. Inače, iz Karlovca sam ali i skoro svaku subotu sam u Zagrebu i mogu doći do vas gdje god hoćete. Moj auto i moj kofer sa šminkom su uvijek sa mnom. :D.
Ja nemam odvojene cijene, ono dnevno, večernje i svadbeno šminkanje..vi ste meni uvijek posebne i upotrebljavam sve što imam i fiksatore i kaj god poželite za istu cijenu.
Za broj telefona mi se javite privatnom porukom. Hvala cure, najljepše ste!
Makeup-mac
05.09.2009., 15:46
Evo curke web od profesionalne vizažistice...
www.sminkanje-nena.com
Ako trebate pomoć i za druge gradove lijepe naše...pošaljite pm ,pa vam dam podatke od vizažista/ica koji su u vašem kraju dostupni...
Vaš savjetnik,Makeup Mac
maligad
08.09.2009., 10:52
http://www.jasminakovacicek.com
Ciao cure, i ja u slobodno vrijeme šminkam; vjenčanja, maturalne zabave... (Rijeka i okolica) Ako imate kakva pitanja samo pitajte :mig:
stidljiva ljubičica
16.09.2009., 13:08
Šetala bi se malo po revijama nekih većih salona, za frizure, šminkanje i slično, nemam baš nekog posla vikendom a to mi je zabavno, pa ako znate neke salone da tako traže studentice za modele, pliz postajte mi linkove.
shadows
17.09.2009., 12:33
Traži se vizažistica iz Zagreba s iskustvom za potrebe šminkanja modela radi photo shoot-a za bookove..
:) Hitno jee
slobodno mi se javite
Pozvana sam na jedan 80s party i moram se tako srediti. OK, odjeću sam pronašla ali trebam se tako i našminkati a to je već problem. Zna li netko gdje me mogu tako našminkati a da nije preskupo? Puno hvala...
Nasminkaj se sama. :ne zna:
Barem za look iz osamdesetih ne moras biti vrhunski make up artist. :rofl:
Traži se vizažistica iz Zagreba s iskustvom za potrebe šminkanja modela radi photo shoot-a za bookove..
slobodno mi se javite
javljam se na oglas. ako je još slobodno , javite se .
Elektra
28.09.2009., 11:31
Tu se često spominje Tomo Vrban i meni je on zaista super vizažist, pa eto, možda da ovu vijest stavim ovdje:
Tomo Vrban u okrutnoj borbi s opakim karcinomom (http://www.index.hr/xmag/clanak/tomo-vrban-u-okrutnoj-borbi-s-opakim-karcinomom/452495.aspx) :(
Tu se često spominje Tomo Vrban i meni je on zaista super vizažist, pa eto, možda da ovu vijest stavim ovdje:
Tomo Vrban u okrutnoj borbi s opakim karcinomom (http://www.index.hr/xmag/clanak/tomo-vrban-u-okrutnoj-borbi-s-opakim-karcinomom/452495.aspx) :(
užas, sad sam to baš pročitala! :tuzni:
nemojte i tu širit tugu...dosta je toga na forumu zdravlje...
gushterchich*
28.09.2009., 18:12
užas, sad sam to baš pročitala! :tuzni:
nemojte i tu širit tugu...dosta je toga na forumu zdravlje...
zašto pobogu? zašto se dobrim ljudima događaju loše stvari? ovaj svijet je preokrutan!!!!!! tomo, drži se!
Pacificgirl
01.10.2009., 01:33
koliko ja znam, tumor na mozgu [na hipofizi].
Čitam maloprije ovu temu ispočetka, i naletim na podatak da je poznati američki vizažist Kevyn Aucoin umro od istog što sad ima i Tomo Vrban...:( A Saša i Tomo uvijek govore da im je Aucoin najveći uzor, kakva čudna slučajnost...
gushterchich*
01.10.2009., 11:06
Čitam maloprije ovu temu ispočetka, i naletim na podatak da je poznati američki vizažist Kevyn Aucoin umro od istog što sad ima i Tomo Vrban...:( A Saša i Tomo uvijek govore da im je Aucoin najveći uzor, kakva čudna slučajnost...
da....prebizarno....kak se čovjek negdje osjeća znajuću upravo da je on umro od toga.... sigurno je jako teško nadati se najboljem nakon toga....:(
Pacificgirl
01.10.2009., 14:07
da....prebizarno....kak se čovjek negdje osjeća znajuću upravo da je on umro od toga.... sigurno je jako teško nadati se najboljem nakon toga....:(
Jedina je razlika sto je taj amerikanac to imao godinama i razne posljedice (akromegalija- pretjeran rast) a da nije znao da je od toga...Sto kod Tome nije slucaj jer je uvijek bio ok.A valjda je i medicina napredovala od 2002.:ne zna::(
gushterchich*
01.10.2009., 21:25
Jedina je razlika sto je taj amerikanac to imao godinama i razne posljedice (akromegalija- pretjeran rast) a da nije znao da je od toga...Sto kod Tome nije slucaj jer je uvijek bio ok.A valjda je i medicina napredovala od 2002.:ne zna::(
da....nadam se.... tomo je predobra dušica....i cijelo vrijeme si planiram kak će me on sredit za moje vjenčanje.... :love:
pusa tomi....:kiss:
Toga sam se i ja danas sjetila kad sam usisavala. Odmah rekla mami. :eek: Imam njegovu knjigu i čitala sam o njegovoj priči davno.
Valjda će ozdraviti što prije :molitva:
Cure, šminkam mladu uskoro i trebaju mi oni cirkoni koji se lijepe kraj oka i sl, jer mlada to traži pa neznam gdje da to kupim, nemam previše vremena za traženje, i dali to mogu lijepiti sa ljepilom za trepavice.
Hvala:cerek:
hera00511
04.10.2009., 19:32
Možeš koristiti ljepilo za umjetne trepavice. Ja ti koristim sve od Art decoa i robu nabavljam od firme Kameja d.o.o., Tomislavova 3 (Trešnjevka) oni uvoze sve i imaju tih šljokica. E sad, najvjerojatnije ima i po parfumerijama, ako ne čak i u DM-u, nisam nikad tražila. Nadam se da sam ti malo pomogla.
Možeš koristiti ljepilo za umjetne trepavice. Ja ti koristim sve od Art decoa i robu nabavljam od firme Kameja d.o.o., Tomislavova 3 (Trešnjevka) oni uvoze sve i imaju tih šljokica. E sad, najvjerojatnije ima i po parfumerijama, ako ne čak i u DM-u, nisam nikad tražila. Nadam se da sam ti malo pomogla.
hvala jesi, sutra idem pogledati (Rijeka). :cerek:
Elektra
07.10.2009., 15:25
http://www.jasminakovacicek.com
Baš sam gledala ovu galeriju i onak, ne sviđaju mi se radovi. Nekako mi djeluje da ima previše fotografija koje su previše fotošopirane :ne zna:
Baš sam gledala ovu galeriju i onak, ne sviđaju mi se radovi. Nekako mi djeluje da ima previše fotografija koje su previše fotošopirane :ne zna:
meni su baš dobri...i djeluju fotke profesionalno.:top: ne volim kad ljudi stave neke amaterske fotke uslikane lijevom nogom! :kava:
gushterchich*
07.10.2009., 18:28
meni su baš dobri...i djeluju fotke profesionalno.:top: ne volim kad ljudi stave neke amaterske fotke uslikane lijevom nogom! :kava:
fotke uslikane lijevom nogom uvijek prikazuju onak kak je.... to je stvarna fotografija...kaj mi vrijedi photoshopirani prišt, ožiljak ili ne znam kaj već... kad ne znam na kraju dal ženska to može ili ne može sakriti....:flop:
photoshopiranim fotkama se ne treba hvaliti... jedno je ako ženska pokušava dobiti posao ekskluzivnog vizažiste za potrebe nekog časopisa....ali kad se reklamiraš za potrebe djevojaka koje idu na razne svečane evente onda fotografiraš da izgleda realno.... eto tak bar ja mislim...
i make up mi nije baš nešto ekstra od te ženske... :flop:
Elektra
07.10.2009., 18:47
Ako netko već pokazuje svoj rad onda bi ga trebao pokazivati onakvim kakvim i je ;)
To znači da npr. ako bih ju angažirala za vjenčanje onda moram vidjeti kakve su slike bez Photoshopa, jer sa njime mogu i ja izgledati savršeno ;)
gushterchich*
07.10.2009., 18:58
Ako netko već pokazuje svoj rad onda bi ga trebao pokazivati onakvim kakvim i je ;)
To znači da npr. ako bih ju angažirala za vjenčanje onda moram vidjeti kakve su slike bez Photoshopa, jer sa njime mogu i ja izgledati savršeno ;)
:top:
pozdrav iz karlovca...
vizažistica sam i ako nekome treba šminkanje tu sam ;)
(šminkam u Karlovcu ali dolazim i u Zg i okolicu po dogovoru)
gushterchich*
08.10.2009., 00:17
pozdrav iz karlovca...
fakat nas ima puno...:cerek:
fotke uslikane lijevom nogom uvijek prikazuju onak kak je.... to je stvarna fotografija...kaj mi vrijedi photoshopirani prišt, ožiljak ili ne znam kaj već... kad ne znam na kraju dal ženska to može ili ne može sakriti....:flop:
photoshopiranim fotkama se ne treba hvaliti... jedno je ako ženska pokušava dobiti posao ekskluzivnog vizažiste za potrebe nekog časopisa....ali kad se reklamiraš za potrebe djevojaka koje idu na razne svečane evente onda fotografiraš da izgleda realno.... eto tak bar ja mislim...
i make up mi nije baš nešto ekstra od te ženske... :flop:
ma s tim se slažem...al često se na fotkama koje nisu izfotošopirane ne vide stvari onakve kakve su u stvarnosti npr. slikaš nekaj s blicom pa boja ispadne totalno drukčija nego u živo
a i ljepo mi je kad se neko potrudi oko sajta...:ne zna:
gushterchich*
08.10.2009., 12:11
ma s tim se slažem...al često se na fotkama koje nisu izfotošopirane ne vide stvari onakve kakve su u stvarnosti npr. slikaš nekaj s blicom pa boja ispadne totalno drukčija nego u živo
a za to ne trebaš biti mozak da bi ti fotke ispale dobro... ne treba ti ni dobar fotic, samo dobra rasvjeta....:mig: u tome je stvar...jer kad ti je rasvjeta u k.... onda slikaš s blicom i uvijek ispadne krivo (meni recimo savršena nijansa pudera s blicom izgleda tri nijanse svjetlija i onda izgledam ko mrtvac na fotkama, ne znam zakaj se taj blic tak "lovi" za taj puder :mad:).... zato hvala bogu na našem sunčeku i svjetlu koje nam pruža...jer bolje od toga nema.... :cerek:
i super je kad se potrudiš oko sajta....al još bolje mi je kad se potrudiš oko make up-a pa da nema potrebe za photoshopom.... :top:
Elektra
08.10.2009., 13:53
Netko tko se bavi profesionalno šminkanjem bi morao znati da blic sigurno nije nešto što će upotrijebiti prilikom fotkanja svojih radova. :)
Bitno je da je osvjetljenje jako dobro i tada treba minimum photoshopa za doradu. I lijepo je naravno kada netko lijepo sredi sajt, ali pod to ne spada peglanje kože na fotografijama koji bi trebali predstavljati rad vizažista. :)
Pozz
Ima li tko iskustva s ovom curom (A.B.)?
Ali, stvarnoga, ne forumaši s tri posta koji govore kako je super?
Treba mi za područje Splita, bilo tko?
Pcelica Maja
10.10.2009., 20:35
Najgora stvar kad šminkam je kad žene očekuju da ću ih pretvoriti u nešto što one nisu. A najgore mi je kad donesu sliku sa našminkanim modelom iz nekih novina i onda očekuju da izgledaju identično kao model koji usput rečeno model sa savršenim tenom i crtama lica a fotografija je fotošopirana :ne zna:
Elektra
10.10.2009., 21:39
Najgora stvar kad šminkam je kad žene očekuju da ću ih pretvoriti u nešto što one nisu. A najgore mi je kad donesu sliku sa našminkanim modelom iz nekih novina i onda očekuju da izgledaju identično kao model koji usput rečeno model sa savršenim tenom i crtama lica a fotografija je fotošopirana :ne zna:
Vjerujem da je, da.
Kao što moja frizerka kaže kako joj neke žene dođu sa fiksnom idejom da žele takvu i takvu frizuru, a ne razumiju da su te frizure u časopisima isto sređene tip top i da to ne stoji bilo kome i bilo kakvom tipu kose. :D
hera00511
16.10.2009., 09:48
Cure,mene zanima da li je koja od vas dobila posao kod shadowsa i kakva su vaša iskustva? Ja bih tako rado tako nešto radila ali nemam dovoljno slobodnog vremena i lagano zavidim onima koji mogu.
Ovo vidim kao priliku za rad s pravim modelima i suradnju s profesionalnim fotografom i dobra prilika za izradu vlastitog book-a kao vizažista.
Podijelite sa mnom vaša iskustva, please.
Cilika3
26.10.2009., 02:48
slobodno mi se javite
jer jos trazite vizazistu?
crnka79
28.10.2009., 10:22
pozdrav iz karlovca...
:W
:mig:
Caveat_Emptor
28.10.2009., 20:53
Ne znam pokušavaju li zataškati, svugdje piše da ima karcinom, a čula sam da se radi o AIDS-u, a sad, u sličnoj je galubi u svakom slučaju, šteta...
gushterchich*
29.10.2009., 15:10
Ne znam pokušavaju li zataškati, svugdje piše da ima karcinom, a čula sam da se radi o AIDS-u, a sad, u sličnoj je galubi u svakom slučaju, šteta...
nema AIDS...
Pacificgirl
01.11.2009., 13:56
nema AIDS...
Nema, pisala mu je na fb Iva Bagic da ga je vidjela tamo gdje i ona ide, a to je kemoterapija...:(
gushterchich*
01.11.2009., 22:02
Nema, pisala mu je na fb Iva Bagic da ga je vidjela tamo gdje i ona ide, a to je kemoterapija...:(
provjereno... nažalost tak je...:(
Pacificgirl
03.11.2009., 00:06
provjereno... nažalost tak je...:(
Nadam se da će mu bar te terapije pomoći :moli:
gushterchich*
03.11.2009., 11:26
Nadam se da će mu bar te terapije pomoći :moli:
svi se nadamo....treba samo puno misliti na njega i slati hrpu pozitivne energije i nadati se najboljem .... to je u biti jedino kaj možemo... :love:
Charlize0708
04.11.2009., 18:22
S 29 godina dijagnoza karcinoma mozga nikako ne može biti dobra, naime i Iva Bagić je u recidivu već dva puta....bojim se da ne bu bilo dobro, naime te sam struke.
ja sam čula da ima i jedno i drugo :(
Pacificgirl
05.11.2009., 16:04
S 29 godina dijagnoza karcinoma mozga nikako ne može biti dobra, naime i Iva Bagić je u recidivu već dva puta....bojim se da ne bu bilo dobro, naime te sam struke.
Iva je imala 5 operacija...:(
gushterchich*
05.11.2009., 22:12
Iva je imala 5 operacija...:(
5?????:eek: o bože dragi......
bok cure...pratim forum pa evo da se uključim...imam kozmetički tako da između ostale ponude i ja šminkam za maturalne, vjenčanja, itd....(iz poreča sam)
možete na mojoj web stranici pogledat moje radove tj. cure koje sam šminkala..:) mobitelom sam slikala tako da slike nisu profi:mig:
pusa svima od valentine
www.beauty-center-iana.com
Hi!
Htjela bi samo pohvaliti make up artist Kseniju Brkić, radila mi je make up za vjencanje, bila sam u Zagreb tu u Antunovic.
Inace sam iz Česke, nisam tamo našla na tako dragu i talentiranu osobu.
Hi!
Htjela bi samo pohvaliti make up artist Kseniju Brkić, radila mi je make up za vjencanje, bila sam u Zagreb tu u Antunovic.
Hi simsei, pozdrav od Ksenijine prijateljice :D koja se u potpunosti slaze s napisanim !!!
MakeUpArtist
27.12.2009., 16:24
Problem je u tome što našminkana osoba i uživo i na fotografiji može ispasti loše. Danas se angažiraju i (više-manje) profi fotografi za vjenčanja koji dodatno "obrade" fotografije, međutim fotografi nisu make-up artisti (što se zaboravlja) i svakodnevno viđam obrađene fotografije s vjenčanja koje su katastrofalne.
Naravno da tome dosta pridoda i vizažist s lošim radom, te bolji fotograf onda mora dorađivati fotografiju kako bi popravio loš rad. Rjeđe se događa da profi fotograf mora dodatno raditi na fotki ako ima dobrog vizažista (vjerujete mi, nitko ne želi satima nepotrebno dorađivati fotke).
Fotograf i vizažist trebaju biti tim i raditi zajedno kako bi se postigli najbolji rezultati; barem je to moje osobno iskustvo.
Kvalitetan rad vizažista puno znači jer se klijentica onda i osjeća lijepo na taj dan, što je možda i najbitnije u cijeloj priči.
Na blogu (http://makeupart.blog.hr/) možete vidjeti moje eksperimentiranje i razlike između profesionalnih, obrađenih i neobrađenih fotografija, s blicem i na prirodnom svjetlu što sam radila kako bih otkrila iz prve ruke kako se make-up "ponaša" u određenim okolnostima.
Moj zaključak je da ako je make-up dobar uživo i fotka je dobra (za osobne potrebe, a ne za tiskovine gdje sirova fotka ne dolazi u obzir)!
Hrvatski vizažisti bi trebali educirati javnost o takvim stvarima (ako imaju dovoljno znanja i iskustva u istome) i pružiti kvalitetu, a ne samo "raditi" na samopromociji i sistemu "uvali i prodaj" uslugu jer time blate tu predivnu struku iako se većina hvali time kako su im klijenti i njihovo zadovoljstvo na prvom mjestu.
Ne znam da li je tko već pisao pa se ispričavam unaprijed ako je ali da li tko ima i ako da, kakva iskustva sa Marijom Butković?
Zanima me šminkanje za svadbu :mig:
vichyevka
29.12.2009., 21:23
Ne znam da li je tko već pisao pa se ispričavam unaprijed ako je ali da li tko ima i ako da, kakva iskustva sa Marijom Butković?
:eek::eek::eek: jel ti to nama koka zelis nesto rec????
sorry znam da je off topic ali...:eek::eek:
dost forumašica s vjenčanja se šminka kod nje za dan d(lurker sam,znam :brukica:)
nu,moje osobno iskustvo...
šminkala me za jednu svadbu,mene i mladenku,i ja sam ostala oduševljena...
svi koji su me šminkali,su mi istaknuli oči, ona mi je istaknula usne,a i oči mi je fenomenalno našminkala..šminkala me na sivo(oči) i iako ja ne volim sivo jer ima tendenciju izgledati plavo,a kak ja imam plave oči,ne volim se šminkati na plavo,no meni je cijelu noć ostalo sivo, bez nakupljanja u pregibima,a to mi se često događa jer imam masne kapke..preporučila mi je koje sjajilo da kupim,da se mogu mazuckati cijelu večer...
šminka je bila postojana, nisam se sjajila(a nekad znam biti ko špek),
a i marija je izrazito vedra(barem bila taj dan),draga, svakome se posveti...
mladenka nije htjela ko većina mladenki, laganu,neprozirnu,prirodnu šminku,ona je baš htjela istaknuti oči,ali ne opet da bude ko rakun,i baš je marija našla neku granicu,i sve je opet izgledalo skladno i decentno
za jedno drugo vjenčanje me šminkao tomo vrban,tj njegove asistentice , mogu reći da sam jakoo bila razočarana s vrbanom...puno masnije sam platila, a efekt je bio manje wow nego kod marije..
ne velim da je marija jeftina(mislim da je oko 500 kn šminkanje),ali sam kod nje bila zadovoljnija..
znam da se dost prije treba naručiti za nju, i mislim da ne naplaćuje probno šminkanje(za to nisam sigurna)
uglavnom,100% ću joj se vratiti ak budem opet trebala neko profesionalnije šminkanje
edit: ima i web stranicu:http://www.marijabutkovic.com/
:eek::eek::eek: jel ti to nama koka zelis nesto rec????
sorry znam da je off topic ali...:eek::eek:
Ne.. :D
Pitam za sebe da ali tek za sljedeću godinu :mig:
Bit će te obaviještene pravovremeno! :D
5rich - hvala ti puno! :top:
vichyevka
30.12.2009., 16:41
Ne.. :D
Pitam za sebe da ali tek za sljedeću godinu :mig:
Bit će te obaviještene pravovremeno! :D
5rich - hvala ti puno! :top:
:lux: :lux:
maja1205
02.01.2010., 11:31
žena je super, jedna od boljih kod nas, mene i kumu šminka za svadbu
gushterchich*
02.01.2010., 16:30
žena je super, jedna od boljih kod nas, mene i kumu šminka za svadbu
2 moje kolegice je šminkala u razmaku od par godina... obje za vlastito vjenčanje....lijepo su izgledale, ali s druge strane obje su prekrasne i bez šminke.... izgledale su ok, ništa ekstra, ali tamo negdje oko 10-11 samo se počela topiti šminka...lice se sjajilo, razmazalo se sjenilo, maskara.... a to je meni osobno jako bitno, da drži i da je postojano...
Pcelica Maja
02.01.2010., 21:46
Vezano za Mariju Butković; naprosto mi zvuči nevjerojatno da žena sa tolikim iskustvom i znanjem sebi može dopustiti takve promašaje tipa da se razmrlja maskara ili ruž. Do sad se o njoj pisalo dosta i na vjenčanjima i niti jedna se mlada nije žalila.
Vezano za Mariju Butković; naprosto mi zvuči nevjerojatno da žena sa tolikim iskustvom i znanjem sebi može dopustiti takve promašaje tipa da se razmrlja maskara ili ruž. Do sad se o njoj pisalo dosta i na vjenčanjima i niti jedna se mlada nije žalila.
meni se nije ništ razmazalo..
a kao što rekoh,imam masne kapke,
i cijelo vrijeme prtljam oko lica :ne zna:
možda iskopam negdje sliku s tog vjenčanja,pa postam...
Pcelica Maja
02.01.2010., 22:43
meni se nije ništ razmazalo..
a kao što rekoh,imam masne kapke,
i cijelo vrijeme prtljam oko lica :ne zna:
možda iskopam negdje sliku s tog vjenčanja,pa postam...
Ajde nađi, baš bi voljela vidjeti :) Po meni je Marija među top 3 vizažista u Hrvatskoj, stvarno volim njen rad.
probat ću naći..
ako ne,kuma sam u 9 mjesecu,pa ću mladenki (i sebi) poklonit šminkanje kod nje,
pa bude tad slikica:D
gushterchich*
03.01.2010., 00:00
mislim nije joj na šminkanju razmrljano bilo, već kasnije, nakon plesanja i znojenja... kaj ja znam.... možda nije napomenula da ima masniju kožu... možda se trebalo jače fiksirati.... a kaj se tiče toga...očito se nešt fulalo... maskara je popustila od znoja i topline... možda nije bila vodootporna.... a sjenilo se isto razljevalo... ne znam u čemu je bio problem :ne zna:...al problem je bio... dobro je jedino to što je to bio nude look pa se nije to tak kužilo... ja sam skužila kad imam oko za to...a vidjela je mladenka kad se presvlačila pa se moralo popravljati
jelena2105
08.01.2010., 01:20
curke moje ja šminkam neko vrijeme i nema tog fiksatora ili baze koji mogu spriječiti da se šminka ne "pomakne" nakon vesele svadbe i mladenke....koža je organ i diše....
gushterchich*
08.01.2010., 09:50
curke moje ja šminkam neko vrijeme i nema tog fiksatora ili baze koji mogu spriječiti da se šminka ne "pomakne" nakon vesele svadbe i mladenke....koža je organ i diše....
istina to i ja govorim svim curama koje šminkam... ali... može se napraviti...
koža će se zamastiti tj. oznojit ćeš se...to je normalno... ali šminka se ne mora pomaknuti zbog toga... evo...ja tak radim... i mogu napraviti da se koža ne zamasti...imala sam nedavno curu koja je cijelu noć plesala i ni jednom se nije orosila da bi morala ići popravljati ... a ostavila sam joj pudere za svaki slučaj... kaže ona jedino si je sjajilo stavljala... znači može se napraviti ali meni osobno je to ful glupo... lice ti je mat cijelu noć a sa vrata niz ramena kapa znoj... zato to radim jedino ako mladenka baš inzistira...
MakeUpArtist
08.01.2010., 15:17
istina to i ja govorim svim curama koje šminkam... ali... može se napraviti...
koža će se zamastiti tj. oznojit ćeš se...to je normalno... ali šminka se ne mora pomaknuti zbog toga... evo...ja tak radim... i mogu napraviti da se koža ne zamasti...imala sam nedavno curu koja je cijelu noć plesala i ni jednom se nije orosila da bi morala ići popravljati ... a ostavila sam joj pudere za svaki slučaj... kaže ona jedino si je sjajilo stavljala... znači može se napraviti ali meni osobno je to ful glupo... lice ti je mat cijelu noć a sa vrata niz ramena kapa znoj... zato to radim jedino ako mladenka baš inzistira...
Slažem se s Jelenom, nijedan make-up ne traje cijelu noć. Bajke o fiksatorima ostaju samo bajke kako bi se žene uvjerilo u suprotno. Naravno da make-up može biti trajniji nego da ga klijentica sama nanosi doma, ali nakon 8 sati nema šanse da se ne "pomakne" barem sjenilo, a to ovisi i o masnoći kože i vremenskim prilikama, a možda i o samoj osobi, u smislu toga koliko se dodiruje, da li jede, koliko se znoji i sl. Zato vizažisti na setovima stoje s pufnom u ruci iza kamere i popravljaju make-up. Grozim se "šarenih laža" poput onih stavit ću ti bazu ili fiksator, to ne djeluje (djeluje samo psihički) - radi se o marketinškom triku. I još nešto, što je proizvod trajniji to više u sebi ima kemijskih sredstava (ponekad i teških metala) tako da nisam zagovornica vječne šminke. Ali to je samo moje mišljenje.
Elektra
08.01.2010., 15:24
Grozim se "šarenih laža" poput onih stavit ću ti bazu ili fiksator, to ne djeluje (djeluje samo psihički) - radi se o marketinškom triku.
Baza i fiksator itekako djeluju, ali ništa nije vječno, jelte, pa tako ni šminka. :o Bilo bi super kada bi šminka bila cijelo vrijeme onakva kakva je bila i prve minute kad se nanijela, ali ipak na nju utječe jako puno faktora koje nije lako izbjeći. Može se nešto napraviti po pitanju utjecanja na te faktore, tipa, kvalitetnija podloga, kvalitetno nanesena šminka te u startu kvalitetnija šminka, ali opet, ako netko ima masnu kožu i ako mu se koža jako puno masti, pa na to dodamo ples i znojenje - sumnjam da ima te šminke koja bi mogla izgledati idealno u tim uvjetima. :o
Starleta
08.01.2010., 15:29
potpis na Elektru:top:
nije šminka vječna, ali np.r podloga za sjenila stvarno drži sjenilo na mjestu i nije samo "šarena laž"...:top:
također postoje fiksatori koji djeluju i oni koje ne djeluju...
ima cure koje sa puderom idu u teretanu i drži im normalno, tako da nije baš točno da je to samo laž, neke stvari ipak djeluju...
gushterchich*
08.01.2010., 17:11
nije šminka vječna, ali np.r podloga za sjenila stvarno drži sjenilo na mjestu i nije samo "šarena laž"...:top:
također postoje fiksatori koji djeluju i oni koje ne djeluju...
ima cure koje sa puderom idu u teretanu i drži im normalno, tako da nije baš točno da je to samo laž, neke stvari ipak djeluju...
slažem se... iako ja moram napomenuti...osobno imam jako masnu kožu... a sjenilo se od tri popodne do tri ujutro ne pomakne... kvalitetna šminka i znati kako ju dobro staviti su po meni najbitniji faktori... osobno sebi nikad ne stavljam bazu za sjenilo niti fix... tako da treba samo znati kako... drugima stavljam, jer ću na taj način smanjiti mogućnost da nešto otkliže...
... postoje priče i bajke o fixatorima i bazama i podlogama i svemu... ali opet postoje stvari koje djeluju... tužno je samo kad cura kupi jedan, dva, eventualno tri fixatora koji valjaju ko i dva dana stara napolitanka...i onda revoltirana kaže da su fixatori sranje... zato što pokušava jeftino proči i kupi neko smeće za 30 kn... kvaliteta košta... nažalost...ali tako je...
chmichak
09.01.2010., 15:22
slažem se... iako ja moram napomenuti...osobno imam jako masnu kožu... a sjenilo se od tri popodne do tri ujutro ne pomakne... kvalitetna šminka i znati kako ju dobro staviti su po meni najbitniji faktori... osobno sebi nikad ne stavljam bazu za sjenilo niti fix... tako da treba samo znati kako... drugima stavljam, jer ću na taj način smanjiti mogućnost da nešto otkliže...
... postoje priče i bajke o fixatorima i bazama i podlogama i svemu... ali opet postoje stvari koje djeluju... tužno je samo kad cura kupi jedan, dva, eventualno tri fixatora koji valjaju ko i dva dana stara napolitanka...i onda revoltirana kaže da su fixatori sranje... zato što pokušava jeftino proči i kupi neko smeće za 30 kn... kvaliteta košta... nažalost...ali tako je...
Moš mi malo pojasniti to? Kakva je to tehnika? Ima li kakav jubito filmić o tom?
gushterchich*
12.01.2010., 10:50
Moš mi malo pojasniti to? Kakva je to tehnika? Ima li kakav jubito filmić o tom?
ma nije to nikakva tehnika kao takva ... htjela sam reći da treba znati teoriju iza toga kaj radiš... iako... moram priznati da sam kroz razna šminkanja primjetila da postoji određeni pokreti kojima se puder bolje fiksira... recimo... i tak slične stvari....imam ja svoje tricks & tips koji su proizašli iz konstantnog isprobavanja i kombiniranja...
ugl. neki misle da nije bitan kist, i da nije bitno kak stavljaš, da možeš maljat gore-dolje ili kak god ti padne na pamet ali nije to tako jednostavno....
ma nije to nikakva tehnika kao takva ... htjela sam reći da treba znati teoriju iza toga kaj radiš... iako... moram priznati da sam kroz razna šminkanja primjetila da postoji određeni pokreti kojima se puder bolje fiksira... recimo... i tak slične stvari....imam ja svoje tricks & tips koji su proizašli iz konstantnog isprobavanja i kombiniranja...
ugl. neki misle da nije bitan kist, i da nije bitno kak stavljaš, da možeš maljat gore-dolje ili kak god ti padne na pamet ali nije to tako jednostavno....zašto ne otkriješ tajnu masnokožcima? :mig:
gushterchich*
13.01.2010., 17:48
zašto ne otkriješ tajnu masnokožcima? :mig:
to bi bio jedan pooooodulji post onda... ha ha...:rofl:
ja stalno ubacujem svoje trikove na raznim temama... treba čitati... a kad ih napišem malo više na hrpi onda ispada da se pravim pametna...pa sam rekla da neću više... :p
muukigirl
13.01.2010., 18:20
ja stalno ubacujem svoje trikove na raznim temama... treba čitati... a kad ih napišem malo više na hrpi onda ispada da se pravim pametna...pa sam rekla da neću više... :p
baš suprotno. kad nećeš reći - onda ispada da se praviš pametna.:kava:
chmichak
13.01.2010., 18:22
Praviš se i sada koliko mi se čini. ;) Kad te se pita konkretno nema šanse da odgovoriš a kad te se ne pita onda se razvezeš. :kava: Da te nismo pitale možda bi napisala :zubo: Maisha :azdaja: usrale smo motku :brukica:
chmichak
13.01.2010., 18:23
Bemti, preteče me :rofl: :five:
gushterchich*
13.01.2010., 18:40
e onda je ovo prvi put da je problem kad ne napišem od a-ž cijelu litaniju...
kaj da vam velim... teško s vama na zelenu granu....
ja stalno ubacujem svoje trikove na raznim temama... treba čitati... a kad ih napišem malo više na hrpi onda ispada da se pravim pametna...pa sam rekla da neću više... :pnećeš pisati? http://www.pic4ever.com/images/129fs916747.gif za koliko para onda matiraš masnokožce? i koliko tvrdiš da traje? :raspa: pitam samo za facu, ne za oči.
gushterchich*
13.01.2010., 20:03
nećeš pisati? http://www.pic4ever.com/images/129fs916747.gif za koliko para onda matiraš masnokožce? i koliko tvrdiš da traje? :raspa: pitam samo za facu, ne za oči.
matiram badava... ha ha... a kolko traje... na minutu? 6-12h... pha...da....
matiram badava... ha ha... a kolko traje... na minutu? 6-12h... pha...da....mene za sad ništa nije matiralo duže od 2 sata. hoćeš me matirati? :raspa:
gushterchich*
15.01.2010., 19:15
mene za sad ništa nije matiralo duže od 2 sata. hoćeš me matirati? :raspa:
pm...:mig:
pm...:mig:već točno pola sata čekam taj pm i nikako da ga i dočekam :mig:
gushterchich*
15.01.2010., 20:02
već točno pola sata čekam taj pm i nikako da ga i dočekam :mig:
neće mi poslat... :(
alongica
01.02.2010., 23:23
ja se udajem u 5.mj..iz Djakova sam.kod nas nema ni jedna vizazistica koja je jako strucna.pomozite mi ako znate nekoga iz OS ali da cijena nije previsoka.bilo bi nas 5 cura.jedna djevojka mi je preporucila neku Ivanu ali cura sminka po 300-350 kn.to mi je malo previse jer ja placam svim curama jer su mi to kume i djeveruse.
hvala unaprijed..alma
Elektra
02.02.2010., 10:24
ja se udajem u 5.mj..iz Djakova sam.kod nas nema ni jedna vizazistica koja je jako strucna.pomozite mi ako znate nekoga iz OS ali da cijena nije previsoka.bilo bi nas 5 cura.jedna djevojka mi je preporucila neku Ivanu ali cura sminka po 300-350 kn.to mi je malo previse jer ja placam svim curama jer su mi to kume i djeveruse.
hvala unaprijed..alma
Bojim se da ćeš teško naći jeftinije ako tražiš baš stručnu osobu. Možeš samo platiti više. :)
Iako, ako vas je 5, lako moguće da bi dobila npr. jedno šminkanje besplatno. :)
alongica
02.02.2010., 19:06
Bojim se da ćeš teško naći jeftinije ako tražiš baš stručnu osobu. Možeš samo platiti više. :)
Iako, ako vas je 5, lako moguće da bi dobila npr. jedno šminkanje besplatno. :)
nasla sam.hvala bogu.zena ima fotke na faceu.super sminka.mene za 150,a cure po 120 kn.revlon puderi,colistar i pupa kozmetika.
muukigirl
03.02.2010., 16:40
na sajmu vjenčanja su reklamirali jednu curu, uzela sam njezin broj za frendicu.. AB XXX (150kn, 170kn ako će ti ugrađivati i trepavice, dolaziš par dana da ti i preparativom sredi kožu.. ;) )
trebam vizazisticu iz splita al nekog stvarno profesionalnog jer imam oziljak na licu...trebam sminkanje za vjencanje...preporuke i radove pliz na pm...tnx
Makeup-mac
09.02.2010., 12:20
Drage moje,
ja NE šminkam,već kao savjetnik za makeup,kozmetiku i drugo dajem preporuke Vama budućim mladenkama.Svaki dan primam vaše pp koja mi je cijena i dolazim li doma.
Imam kontakte vizažista/ica po cijeloj lijepoj našoj i to su sve profesionalci sa diplomama.
Cijene nisu iste kod svakog,oni vam svoju cijenu samo kažu.
Stoga ako trebate pomoć,pošaljite pm i ono najvažnije datum vjenčanja!!!
Pusa,Vaš savjetnik
Cure pomagajte,vizažistica koja me inače šminka za moj pir me neće moći našminkati pa tražim nekoga tko je slobodan 15.05. i tko bi htio doći na Hvar...
matiram badava... ha ha... a kolko traje... na minutu? 6-12h... pha...da....
Jel zezaš ili ozbiljno imaš neki trik u rukavu? Daj podijeli, uvijek takve stvari dobro dođu...
BeBaMoJa
18.02.2010., 20:08
hvala unaprijed..alma
Bok,
Znam jednu curu koja sminka fenomenalno; zove se Ksenija. Inace je iz Djk ali zivi u Zg no znam da joj nije problem doci kuci odraditi kakav posao. Sminkala me u vise navrata za par svecanih prigoda. Dosta je povoljna, i meni se svidja kako sminka. Znam da je suradjivala sa Story-jem i sminkala je na par revija te suradjivala s dosta poznatih osoba. Ako hoces, javi mi se na pp pa cu ti dati njen kontakt, pa vidi jel ti odgovara.
Pozdrav
BeBaMoJa
18.02.2010., 20:20
Hi!
Bok,
Potpuno se slazem s tobom. Sminkala me u par navrata za vise svecanih prigoda i jako sam bila zadovoljna. Kako li su fantasticno moje oci izgledale - nisam niti znala da to moze bas tako izgledati. No, dobro - ipak se ne sminkam bas svaki dan. :) Svakako ju preporucujem. Ona je inace iz Slavonije a zivi u Zgb i znam da joj nije problem otici odraditi kakav posao kuci. Ako kome treba, kontakt javite se pp.
alongica
15.03.2010., 20:23
Bok,
Znam jednu curu koja sminka fenomenalno; zove se Ksenija. Inace je iz Djk ali zivi u Zg no znam da joj nije problem doci kuci odraditi kakav posao. Sminkala me u vise navrata za par svecanih prigoda. Dosta je povoljna, i meni se svidja kako sminka. Znam da je suradjivala sa Story-jem i sminkala je na par revija te suradjivala s dosta poznatih osoba. Ako hoces, javi mi se na pp pa cu ti dati njen kontakt, pa vidi jel ti odgovara.
Pozdrav
sada je gotovo..nasla sam zenu iz OS,a pogledala sam ksenijine fotke...mrak!
svaka cast! hvala
CommeDesGarçons
22.03.2010., 16:53
http://www.jutarnji.hr/umro-vizazist-tomo-vrban/652016/
:(:(:(
Pozdrav!!! Imam jedno vazno pitanje!!! dakle,dali itko od vas zna nekog ko se bavi sminkanjem i frizurama za vjencanja a voljna je ic na otok?? Molim vas ako znate nekog ili bar di se mogu raspitat!!??
Hvala!
booook! zna li mozda netko dobrog vizazista u imotskom?:)
imam i ja pitanje :D
prvi put ce me sminkat neko profi pa me zanima dal da joj pokazem sliku kako bi ili objasnim ili da pustim nju da smisli ili kako? :D
.:Gala:.
08.04.2010., 01:12
imam i ja pitanje :D
prvi put ce me sminkat neko profi pa me zanima dal da joj pokazem sliku kako bi ili objasnim ili da pustim nju da smisli ili kako? :D
Pokazi joj najprije tu sliku sta bis htjela pa ce te ona savjetovat dal je to ok i dal ce ti pristajat..
nemam jos sliku :lol: ali bi nasla nesto ako to tako ide, na Razliciti make up looks ima puno lookova koji mi se svidjaju ali itako necu nista extra nego crni tus :) ugl thx... a koliko traje sminkanje cca? sta da sat vremena? cini mi se puno to..
.:Gala:.
08.04.2010., 01:28
nemam jos sliku :lol: ali bi nasla nesto ako to tako ide, na Razliciti make up looks ima puno lookova koji mi se svidjaju ali itako necu nista extra nego crni tus :) ugl thx... a koliko traje sminkanje cca? sta da sat vremena? cini mi se puno to..
Ma nadji si ti obavezno sliku..jedino ako znas da ta cura radi super onda ti mozda i nece bit potrebno jer ce ti ona odmah dat svoje misljenje sta bi ti odgovaralo.. A ovo za trajanje racunaj si sat vremena da..
frendica je bila na probnom sminkanju (a ona je zahtjevna po prirodi) i odusevljena je pa racunam da cu valjda bit i ja ali da nabavit cu sliku to je najbolja ideja :)
Makeup-mac
19.04.2010., 11:16
Koji datum???
booook! zna li mozda netko dobrog vizazista u imotskom?:)
Žene, bok!
u petak mi se frendica udaje, naručila sam se, po preporuci jedne poznanice, na frizuru i šminkanje u salonu OLAMIDE na knežiji. Ima netko kakvih iskustava s njima? Vizažistica se zove Marina...150 kn je šminkanje
thx
peg_bundy
08.05.2010., 00:32
Pozdrav svima...zanima me za 2.7. da li netko od make up-artista /vizazista ima slobodan termin?
Cijena je dakako bitna (5ookn nemam za dat)...radi se o vjencanju koje bi bilo u Jaski... Za 2 osobe, mladu i kumu. Hvala ;) Moze i PM.
Hazel Silk
16.05.2010., 17:19
Zna li netko kako šminkaju u salonu Elite u Osijeku? Mislim se naručiti kod njih na šminkanje idući tjedan :)
ili imate preporuku za povoljnog i dobrog vizažista (Osijek naravno). Ništa posebno, samo puder i tuš. :)
Imate li vizažista za preporučiti u Zadru? Treba mi šminkanje za svadbu, po mogućnosti da vizažist dolazi kući da ne moram ići u salon.
Hvala :mig:
Ima li itko kakvu preporuku? Ne bih ništa preskupo :) Doma nemam puder ni ništa pa mi se ne isplati to sad kupovati jer koristim samo rumenilo i maskaru inače.
damirchica
26.05.2010., 15:54
Žene, bok!
u petak mi se frendica udaje, naručila sam se, po preporuci jedne poznanice, na frizuru i šminkanje u salonu OLAMIDE na knežiji. Ima netko kakvih iskustava s njima? Vizažistica se zove Marina...150 kn je šminkanje
thx
i ja ću tamo imati frizuru i šminku, Marina je super, i ova druga cura je mrak.... marina ima i europsko iskustvo, poznata je i svi je hvale, a jeftina je..... go!
Drage cure, dobar Vam dan i UPOMOĆ.
Za 03.07, vjenčanje, mlada. Dogovor se izjalovio pa najljepše molim da mi se javite/preporučite curu koja će napraviti lagani make up. Puno Vam hvala.
Drage cure, dobar Vam dan i UPOMOĆ.
Za 03.07, vjenčanje, mlada. Dogovor se izjalovio pa najljepše molim da mi se javite/preporučite curu koja će napraviti lagani make up. Puno Vam hvala.
Zaboravila sam napisati u Rijeci.
bananavk
02.07.2010., 18:07
Žene, bok!
thx
I da li si zadovoljna, kako je prošlo kod Marine, ako imaš sliku, može i na mail :)
klara555
02.07.2010., 21:09
Iz Slavonije sam i dobila sam preporuku za sminkanje Mariju Glavas iz Osijeka,,da li je nekog sminkala i jel ima tko iskustva s Marijom :mig:
Pozdrav! Ovako, frendica i ja imam mali problemčić. Ona se udaje 08.10. (ja sam kuma i obje trebamo šminkanje) i danas smo ušle u par salona i nitko ne radi taj petak jer je praznik. Znate li koga ili možda ovdje ima koja cura da bi došla u Dugo Selo i našminkala nas na taj eto neradni dan? Molim da mi se javite na pm jer imam još pitanja :zubo:
Đizs, ovaj Čavlina je sve skuplji i skuplji.
Slala sam im mail danas, cijena je 15 300inešto kuna!! :eek:
Barbarellaa
07.09.2010., 21:44
Ja sam išla na šminkanje kod Marije Butković - zg i žena je stvarno super:mig:
Šminkanje je bilo za moju svadbu, 500 kn, trajala je šminka cijeelu noć i svi su se divili mojoj ljepoti ahhh:rofl:
stvarno, ako odete k njoj nećete pogriješit:top:
Molly Gunn
10.09.2010., 14:26
Bok cure! Znate li neku provjerenu vizažisticu, a da dolazi kući ili da se nalazi u centru ZG? ..ili neki kozm. salon a da nudi takve usluge....bilo šta, a da je cijena prihvatljiva..ako je to moguće :confused:
vucica_100
10.09.2010., 16:48
Zna li netko dobrog, provjerenog vizažista u Dubrovniku?
eyedetox
12.09.2010., 01:06
Imam jedno pitanjce, do sad me nitko nije nikad šminkao ali uskoro idem na jednu svadbu pa bih otišla negdje na šminkanje.
Ono što mene muči je to ako me neka profesionalka našminka svojom šminkom u 10 ujutro kako će ta šminka izdržat bez popravljanja do idućeg jutra?
Da li moram imat onda takav puder ili ruž s kakavim me ona našminka?
Imam jedno pitanjce, do sad me nitko nije nikad šminkao ali uskoro idem na jednu svadbu pa bih otišla negdje na šminkanje.
Ono što mene muči je to ako me neka profesionalka našminka svojom šminkom u 10 ujutro kako će ta šminka izdržat bez popravljanja do idućeg jutra?
Ako osoba odradi dobar posao, šminka bez problema izdrži do drugog jutra.
Odraditi dobar posao znaći staviti dobar primer, ako osoba ima masnu kožu poželjno je staviti i fiksator na kraju.
Ne kužim. A kakav bi inaće imala puder osim onaj s kojim te našminka.
Ako misliš na popravljanje šminke tjekom noći, ako odradi ovo što sam prvo napisala, neće biti potrebe popravljat šminku, osim sjajila/ na usnama.
eyedetox
12.09.2010., 10:19
Ako osoba odradi dobar posao, šminka bez problema izdrži do drugog jutra.
Odraditi dobar posao znaći staviti dobar primer, ako osoba ima masnu kožu poželjno je staviti i fiksator na kraju.
Ne kužim. A kakav bi inaće imala puder osim onaj s kojim te našminka.
Ako misliš na popravljanje šminke tjekom noći, ako odradi ovo što sam prvo napisala, neće biti potrebe popravljat šminku, osim sjajila/ na usnama.
Hvala ti na odgovoru :cerek: meni je samo bilo nevjerojatno da šminka može izdržati 24 sata bez popravaka na licu tijekom noći. Stvarno sam neupučena:o
E sad ako ima ko kakvu preporuku za kvalitetnu šminkericu molim da me uputite na pm.:s
Elektra
13.09.2010., 00:22
Oči bi trebale izdržati tj. sjenilo, a puder je opet malo drugačiji, pogotovo ako netko ima jako masnu kožu. Jednostavno je nerealno za očekivati da šminka stoji 24h zacementirano. :ne zna:
Ja sam se sama šminkala za svadbu na kojoj je dragi bio kum i od 12h pa do 5 ujutro sjenila su stajala kako sam ih i nanijela, no opet bi se recimo puder trebao mrvu popraviti - onaj u kamenu, čisto proć malo po licu jer ipak se znojiš ako plešeš i tome sl. (a ja sam bogme skakala i divljala :D ).
Sjajilo/ruž sigurno treba popravljati. :)
vucica_100
18.09.2010., 18:08
Očito su svi dobri vizažisti u Zg..najbolje bi bilo da odem ujutro prije pira avionom do Zg, našminkam se i vratim se na jug na pir..:lol:
Hana020
20.09.2010., 07:56
Šminka treba izdržati u smislu da vam skroz ne nestane puder (sa pojedinih dijelova ili cijelog lica), rumenilo da ga više nema, sjenila ko da nisu nikad bila..
sjenila u principu vam moraju izdržati do jutra..
suha koža može čak i izdržati bez popravaka pudera, ali masna teže.. naprosto koža diše i zato je uvijek super sa sobom ponijeti puder u kamenu i samo lagano natapkati po dijelovima koji se zasjaje.. (taj sjaj opet treba biti umjeren, znači ako se sjajite ko disko kugla, a lice vam je umjereno sjajno, znači da nešto nije štimalo kod nanošenja make-upa). ruž, eh to je tricky, postoje trajni ruževi, ja ih ne volim jer kad krene nestajati, on otpada u malim dijelovima, a ostatak je jako teško skinuti.. nisam još našla trajni ruž koji lijepo traje (ako znate za koje vičite:)).. međutim, usne treba dobro pripremiti - peeling ako je potrebno (ako su jako onako ispucale i imaju viška kože), zatim nešto za njegu (tipa melem ili diego concura, elizabeth arden 8 hour cream), onda neki primer (laura geller lip spackle, mac primer za usta i sl.), onda se mogu lagano popudrati usta pa olovka pa ruž pa sjajilo (trebalo bi trajati bez mrdanja par sati).. ali uvijek je dobro ponijeti sjajilo jer najveća je vjerojatnost da će vam prvo ruž otić.
Ako tko treba vizažista iz OS za razne prigode,javite se na pp!!! :D
hera00511
29.09.2010., 14:48
Hana, koji to trajni ruž otpada u dijelovima? :confused:
Meni su super od Avona, perfect wear kolekcija.
Hana020
29.09.2010., 16:43
jedan loreal-ov kojeg nema kod nas, onda jedan od max facotra lip finity i think, ne znam jel to za sve boje, ali ove koje sam ja imala su se baš nelijepo trusile. on mi je i isušio usta za poludit.. hm hm, koji još.. morala bih se sjetiti.. ne kažem da su svi takvi, ali ovi neki koje sam probala su bili.. ah, sve je to individualno, tj. od usta do usta :mig:
Elektra
29.09.2010., 17:24
Trajni ruževi poprilično isušuju i počinju se grudat na usnama nakon nekoliko sati, da. :(
caterine22
10.10.2010., 22:41
molim preporuke na pm za sminkanje,slavonski brod...za maturalnu vecer...i molim da nije preskupo,jer ipak sam skolarka...:D:)
lady-ya
15.10.2010., 16:46
ako trebate profesionalno šminkanje na području Osijeka javite se ...pp
TihanaMakeUp
15.11.2010., 00:38
Drage buduce mladenke, kume.. Sve curke koje trebaju sminkanje.. Bavim se sminkanjem, na podrucju Zagreba, Rijeke i okolice ZAGREBA i RIJEKE:)) . Web stranica http://makeup-tihana.com/ .. Miklausic Tihana ! Lijep pozdrav svima:)
Haj svima!Ja se inače bavim svime vezanim uz nokte ,ruke i noge od manikure,medicinske pedikure i geliranja noktiju a već dugo se bavim mišlju da završim i šminkanje!Da li mi itko može preporučiti nekoga iz bilo kojeg grada a da nisu cifre preko 1000 eura i da tečaj traje duže od tjedan dana?hvala
heybaby
23.11.2010., 21:30
općenito iskustva....jel ko bio? kolko para? jel se to piše u radnu knjižicu? hvala:mig:
Hana020
23.11.2010., 23:09
Hej, nisam bila, ali ti mogu odgovoriti na drugo i treće pitanje. Cijena je cca 10 tisuća kuna, i ne ulazi u radnu knjižicu. Makar kod nas ti i nije toliko bitno da ti vizažist piše u radnoj knjižici, bitnije je da dobro radiš.. :)
potpisujem hanu,za uspješnog vizažista škola uopće nije presudna.koliko sam ja informirana,cijene su 13000-16000,a polaznici nerijetko i nakon škole jedva znaju kist držat u ruci :(
Hana020
23.11.2010., 23:44
A da, nažalost i to se događa. Mislim da puno ljudi danas ide na takve tečajeve jer misle kako je to in, ili kako će tu veliku lovu zaraditi itd., a onda se razočaraju kada shvate da je i to posao, koji zahtijeva i puno odricanja i da nije to samo ''crtanje'' po ljudima.. Tako da treba dobro promisliti prije nego što se odluči otići na takav neki tečaj i odvojiti tolike novce.. :) Ja Vam preporučam da se obratite nekome vizažistu čiji vam se rad sviđa i vidite nudi li on/ona individualne tečajeve ili možda nudi mogućnost da njemu/njoj asistirate.. Tako ćete moći učiti od njih, a i vidjeti kako to zapravo izgleda.
Moje je mišljenje da ponajprije treba imati smisla i talenta za to - za crtanje, boje, i sl., pa koliko ima vizažista vani koji su po profesiji zapravo slikari i sl.
Tako da mi je logičnije da netko vičniji u tome postane vizažist nego nekakva kozmetičarka kojoj to iz nekog razloga djeluje slično pa si je otkrila novi način zarade, a ima smisla za crtanje k`o i ja za balet.
Dosta se može naučiti i iz knjiga poznatih vizažista pa tko vlada engleskim, eto na Amazonu zaista odličnih, i to po puno povoljnijim cijenama no u nas - od Bobbi Brown, Francoisa Narsa, do Kevyna Aucoina i Scotta Barnesa,
a čitajući te knjige, primjećujem da ovi naši vizažisti jako vole prodavati njihove fore pod svoje;)
Dosad nisam našla našeg vizažista za kojeg bih mogla reći da mi se sviđaju ama baš svi njegovi radovi, surfajući malo po njihovim sajtovima. Zasad mi ima onih koji jako felšaju i onih koji tu i tamo felšaju i koji imaju dosta dobrih radova, ali savršenih baš i ne. Za razliku od njih, ima ovdje cura na RMUL-u čiji mi je svaki rad savršen, i pomislim si koja je to nepravda, da se netko toliko dobar ne bavi time.
IsadoraW
25.11.2010., 11:31
Mene zanima nešto. Da li je vama make up artisticama teže našminkati sebe ili druge.
Nekako mi se čini da kad imate osobu ispred sebe da je puno lakše raditi rukama i našminkati ju.
A kad sebe šminkaš em ne vidiš dobro jer ti je bar jedno oko stalno zatvoreno :rofl:, em moraš izvrnut ruke prema sebi i sve se mijenja.
I još nešto: koji su trikovi vizažista da vam oba oka izgledaju apsolutno jednako našminkano?
Nisam po profesiji make up artistica, ali meni je lakše šminkati druge:D, iako prije uvijek mišljah kako je lakše našminkati samog sebe jer znaš što ti stoji, bla, bla...No, tehnički, lakše je šminkati drugoga.
što se tiče šminkanja sebe ili drugih,meni je nekako podjednako.imam filing da bih sebe mogla žmireći našminkati,a kad drugog šminkam imam opet sve ispred,vidljivo u komadu,tak da mi na isto dođe :D a za jednake oči-praksa,nema posebnog nauka o tome,bar ne kod mene :ne zna:
Elektra
27.11.2010., 22:01
Meni je lakše šminkati sebe jer svoje crte lica najbolje poznajem s obzirom da se šminkam godinama, ali kako sam počela šminkati i druge onda i to postaje lakše s vremenom - što više modela, to je i više prakse u pitanju pa se jednostavno naučiš. :)
Ali šminkanje drugih je opet značajno drugačije jer je lice pred tobom, kao slikarsko platno i onda samo crtaš. :)
trebam neki savjet kako da vizualno povecam oci? :raspa:
imam poprilicno skladno lice ali nekoko mi se cini da su mi oci malene naspram ostatka :ne zna:
unaprijed se ispricavam ako je to vec bilo :cerek:
Hana020
01.12.2010., 10:00
Ovak, probaj si na unutarnju liniju gornjeg kapka (jesam to dobro objasnila, haha) staviti smeđu olovku (po mogućnosti vodootpornu pa da ti se ne razmulja tokom dana), možeš ju također i malkice dignuti i na sam kapak i to između trepuša.. Na unutarnju liniju donjeg kapka nanesi neku olovku boje mesa (neke blago roze boje, mislim da maybeline ima takve).. Onda, next step :) ako nemaš izražen pregib, (ona rupa između kapka i obrve, ispod kosti.. kako super objašnjavam :))) uzmeš neko smeđe mat sjenilo i fino ga naneseš na taj pregib i dobro izblendaš, to će ti naglasiti dubinu oka i vizualno će ga povećati.. pazi da ne pretjeraš.. na sam kapak stavi neko svjetlije sjenilo, kao i blizu unutarnjeg dijela oka.. trepavice, uvij ih i nanesi maskaru (uvijanje trepavica lijepo onako otvori oko).. i zadnje, obrve, uredne i pravilno počupane obrve također puno doprinose ''otvaranju'' oka..
dnohla vopi
01.12.2010., 14:40
pozdrav,
prvo i prvo isprika sto upadam ko padobranac na pdf.
to the point, trazim mlade i talentirane vizaziste za par modnih test snimanja. kompenzacija ko i na 90% testova - fotke za portfolio.
nisam jedan od onih koji obecava "ovo jedno dzabe a onda ce bit posla preko glave", ali naravno da je poanta testova nac neotkrivene talente za komercijalna snimanja.
isto vrijedi i za frizere ako koji naide ovdje.
kontakt pm-om ili na borna {a} bornacavrag.info
thx,
borna
Ovak, probaj si na unutarnju liniju gornjeg kapka (jesam to dobro objasnila, haha) staviti smeđu olovku (po mogućnosti vodootpornu pa da ti se ne razmulja tokom dana), možeš ju također i malkice dignuti i na sam kapak i to između trepuša.. Na unutarnju liniju donjeg kapka nanesi neku olovku boje mesa (neke blago roze boje, mislim da maybeline ima takve).. Onda, next step :) ako nemaš izražen pregib, (ona rupa između kapka i obrve, ispod kosti.. kako super objašnjavam :))) uzmeš neko smeđe mat sjenilo i fino ga naneseš na taj pregib i dobro izblendaš, to će ti naglasiti dubinu oka i vizualno će ga povećati.. pazi da ne pretjeraš.. na sam kapak stavi neko svjetlije sjenilo, kao i blizu unutarnjeg dijela oka.. trepavice, uvij ih i nanesi maskaru (uvijanje trepavica lijepo onako otvori oko).. i zadnje, obrve, uredne i pravilno počupane obrve također puno doprinose ''otvaranju'' oka..
hvala ti puno :s, sve sam shvatila, svakako probam pa javim :top:
tiincheee
05.12.2010., 15:04
pozdrav cure :) ako ko treba vizažista u rijeci ili istri neka se sobodno javi na pm . Šminkam sa kvalitetnom kozmetikom : diego della palma, dior, chanel, revlon, clarins, sephora, bujurs, art deco. Isto tako nudim promotivne cijene šminkanja za izlaske kao i za više cura od jednom. mogucnost probnog sminkanja :) pozdrav :))
patkicaSlatkica
05.12.2010., 15:34
Pozz....trazim preporuku za vizazista u Osijeku....da posebnom dobro radi make-up ociju..... uz neke realne cijene...trebala bi mi za vecerenje izlaske i za novu godinu da se predbiljezim..... bilo bi najbolje da ima slike nekih radova...hvala curke :):) :cerek:
Hana020
06.12.2010., 14:30
Ako želite svečani make-up za proslavu Božića/ Nove godine javite se na pm. (područje Zagreba)
Gabi nails
14.12.2010., 14:47
bok,dali netko zna dali u Sephori imaju airbrush set od marke temptu?:ne zna:
Ako netko treba šminkanje u Osijeku za Novu godinu,javite se na pp,akcijska cijena šminkanja je u tijeku :)
mishonja
23.12.2010., 01:24
jel ima ko na podrucju splita za novu god, da nije preskupo, a da dobro sminka? :-)
micek<3
30.12.2010., 22:23
neka mi netko objasni kome je on platio masu i masu novaca da ga nauci ovako sminkati :D:eek:
http://www.24sata.hr/ljepota/skola-party-sminkanja-2-dio-vodic-za-smokey-eyes-look-203370
uzas!moja mala sestricna zna bolje !
Nanidia
31.12.2010., 02:04
neka mi netko objasni kome je on platio masu i masu novaca da ga nauci ovako sminkati :D:eek:
http://www.24sata.hr/ljepota/skola-party-sminkanja-2-dio-vodic-za-smokey-eyes-look-203370
uzas!moja mala sestricna zna bolje !
Mislim da je do fotke, na 3. slici (oko) mi se čini da je ok našminkano. Samo što ja ne bi taj tamni ruž na smokey eyes.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.