PDA

View Full Version : Vizažisti

stranice : [1] 2 3 4

chiquita
19.04.2005., 12:21
frendica mi se udaje :D pa nikako ne može naći neku šminkericu koja bi došla doma i našminkala je.
any suggestions?

tepsija
19.04.2005., 15:33
pa zasto ne ode u neki od kozmetickih salona nek je tamo nasminkaju, manje vise svi nude make up za vjencanja

chiquita
19.04.2005., 15:44
tepsija kaže:
pa zasto ne ode u neki od kozmetickih salona nek je tamo nasminkaju, manje vise svi nude make up za vjencanja
malo joj je nezgodno jer je izvan zagreba pa nije zgodno da gotove frizure ide u grad na šminkanje a onda nazad kući na oblačenje. baš bi joj trebao netko tko dolazi doma (a da ne naplaćuje puno).

t.star
19.04.2005., 16:09
evo, doći ću je ja našminkat.
samo neki mi gorivo plati.
i par finih kolača... :D

AFRODITA69
20.04.2005., 03:52
chiquita kaže:
frendica mi se udaje :D pa nikako ne može naći neku šminkericu koja bi došla doma i našminkala je.
any suggestions?

evo ja cu!dopelam i molly!:D

chiquita
20.04.2005., 08:48
AFRODITA69 kaže:
evo ja cu!dopelam i molly!:D
ko je moli?:misli: :misli:

magic
20.04.2005., 08:54
ajde molim te nek ti prijateljicu uredi afrodita, ali u svom stilu :rofl:

chiquita
20.04.2005., 09:05
magic kaže:
bojim se da nema dovoljno velike uši za taj stil.:D

AFRODITA69
20.04.2005., 15:26
magic kaže:

pa znas,da ja uredim prijateljicu u svom stilu (ucenom od mally roncal)nebi joj nis falilo.dapace bila bi valjda najbolje nasminkana ikada.molly je poznata vizazistica koja je takoder pocela kroz sephoru i danas sminka beyonce,aliciu keys i ostale zvjezde.potrazi na webu!molly poznam osobno i molly mi je bila trainer.

AFRODITA69
20.04.2005., 15:27
chiquita kaže:
bojim se da nema dovoljno velike uši za taj stil.:D

bas steta,jer za usno sminkanje sam specijalizirana ;)

kemik
20.04.2005., 15:28
AFRODITA69 kaže:
pa znas,da ja uredim prijateljicu u svom stilu (ucenom od molly roncall)nebi joj nis falilo.dapace bila bi valjda najbolje nasminkana ikada.molly je poznata vizazistica koja je takoder pocela kroz sephoru i danas sminka beyonce,aliciu keys i ostale zvjezde.potrazi na webu!molly poznam osobno i molly mi je bila trainer.

koji sam ja krelac, priznajem...

potrazila sam:
ovdje (http://www.google.com/search?hl=en&q=%22molly+roncal%22&spell=1)

molly ima 16 hitova, ej!!!

AFRODITA69
20.04.2005., 15:31
ovo je mally
http://www.qtips.com/images/mally_img_right.jpg

http://www.qtips.com/everyday_mally.html

magic
20.04.2005., 15:35
tako ti je fantastichnopoznata da ne znash tochno ni kako se zove...jednom ti je molly, jednom mally :D

AFRODITA69
20.04.2005., 15:40
svi je zovu mo-mo.moli joj je ime ali ameri pisu razlicito svoja imena a izgovaraju isto.molly,mally sve isto.mo-mo je za sephoru.jerbo nekad nije bila poznata.

AFRODITA69
20.04.2005., 15:43
bilo kako bilo,ja sam sad u kozmetickoj dermatologiji ili dermat. kozmetici pa se sminkanjem bavim samo u slobodno vrjeme.nesto kao placeni hobi.zasto? jer polazem za pa.a tu je bolja lova.
ali svejdeno mogu frendicu nasminkati...onak za pol cjene!

magic
20.04.2005., 15:43
da stvarno, mogic-magic sve isto...

okej ofrodita :D

AFRODITA69
20.04.2005., 15:57
jebiga...alicia je zapravo alisja,ali za tv alisha.al nema veze,mo-mo mi je bila prvi trainer(meni i 5 nas u grupi)i jako je fun i jako je slatka-vise nego na ovoj slici.i sminka jako jako dobro.ja sam danas bas namazana(evo sad sam dovrsila)ko j. lo.prema mo-mo's receptu.znaci bronzer na faci,na tockama koje udara inace sunce.kapci su njezna cigla pa preko u v obliku bronza.usne su svjetli peach sa zlatnim sjajilom i puno crne mascare...ljetni osuncani izgled.super!probajte ako imate te boje.
a sad zurim....cujemo se kasnije!:W

chiquita
20.04.2005., 15:58
AFRODITA69 kaže:
bilo kako bilo,ja sam sad u kozmetickoj dermatologiji ili dermat. kozmetici pa se sminkanjem bavim samo u slobodno vrjeme.nesto kao placeni hobi.zasto? jer polazem za pa.a tu je bolja lova.
ali svejdeno mogu frendicu nasminkati...onak za pol cjene!
znači u pol cijene letiš iz NY za ZG u 7. mjesecu da je našminkaš?
it's a deal.:D

Samantha
20.04.2005., 16:05
AFRODITA69 kaže:
znaci bronzer na faci,na tockama koje udara inace sunce.... pa preko u v obliku bronza.

kakvo ti je to v bronziranje i u tockama?

AFRODITA69
21.04.2005., 02:44
chiquita kaže:
znači u pol cijene letiš iz NY za ZG u 7. mjesecu da je našminkaš?
it's a deal.:D

plati mi put tj pola i ja letim.nemam problema sa time.ova prva dva tjedna mi nisu dosta..tak da bi mi taj dopust u 7 mj. cist dobro dosel.

AFRODITA69
21.04.2005., 02:46
Samantha kaže:
kakvo ti je to v bronziranje i u tockama?

nije bronziranje u v.nego sjeniranje oci sa broncanim sjenilom.a tocke na koje udara sunce su stranice cela,vrh nosa,liceka itd.
al bas takvo sminkanje sa tim bojama ti da osuncani lik.

magic
21.04.2005., 08:26
onaj link koji si dala jest reklamiranje chudotvornosti nekakvih Q-tips cotton shtapica (za ushi :D)

bez toga je izgleda nemoguce nashminkati se ;)

AFRODITA69
22.04.2005., 01:07
jebiga,citaj-mozda nekaj novo naucis!

Kyra
22.04.2005., 06:50
Fakat su ti Ameri genijalni. Uvijek si olakšaju život.
Pogriješe neko ime ili nešto...nema frke! Može i ovako i onako! Jednostavni ljudi, nema šta. A ne mi, uštogljeni i pravopisno osvješteni :D

O, Ameriko!

AFRODITA69
22.04.2005., 15:21
Kyra kaže:
Fakat su ti Ameri genijalni. Uvijek si olakšaju život.
Pogriješe neko ime ili nešto...nema frke! Može i ovako i onako! Jednostavni ljudi, nema šta. A ne mi, uštogljeni i pravopisno osvješteni :D

O, Ameriko!

to je istina!bas ovo kaj si rekla...ooops i nikom nista.ja imam pet razlicitih imena na dokumentima,a tek moja djeca...ali jedan socijalni broj-a to vrjedi!
danas si mislim kak bi bilo super da sam zivjela u zgb-u cijelo vrjeme i polazila americku skolu..niti usmenih testova-sve samo a,b,c..pa zaokruzi...niti tricky pitanja ma nis...a ides iz razreda u razred i niko te ne rusi...ok,malo je drugacije na faxu..teze,ali inace se vise uzbude za pad stock marketa nego kad pogrjese u necemu!

aola
22.04.2005., 15:52
AFRODITA69 kaže:
to je istina!bas ovo kaj si rekla...ooops i nikom nista.ja imam pet razlicitih imena na dokumentima,a tek moja djeca...ali jedan socijalni broj-a to vrjedi!
danas si mislim kak bi bilo super da sam zivjela u zgb-u cijelo vrjeme i polazila americku skolu..niti usmenih testova-sve samo a,b,c..pa zaokruzi...niti tricky pitanja ma nis...a ides iz razreda u razred i niko te ne rusi...ok,malo je drugacije na faxu..teze,ali inace se vise uzbude za pad stock marketa nego kad pogrjese u necemu!

ili izbombardirati Irak i poubijati nevine ljude i onda skuziti da su pogrijesili i da nije bilo oruzja za masovno unistenje :bonk:

Karmela
22.04.2005., 16:53
aola kaže:
ili izbombardirati Irak i poubijati nevine ljude i onda skuziti da su pogrijesili i da nije bilo oruzja za masovno unistenje :bonk:

Fakat si neumjesna. :kava:

chiquita
24.04.2005., 00:09
jebo vas da vas jebo pa zbilja samo na ovom forumu od običnog nevinog i glupog pitanja o šminkanju u tili čas se tema mijenja u spominjanje ubijanja i mrtvih.

alo!! šminkerica mi treba!

hajdi
03.08.2005., 13:48
Pokušala sam pronaći neku staru temu, ali bez uspjeha... pa ako netko uspije nešto izvuć, neka stavi link.

A zanima me ima li tko iskustva s profesionalnim šminkanjem za svečane prilike - gdje, kod koga, koliko novaca, jeste li zadovoljni uslugom i sl.?
:moli:

:w

CrveniVrag
04.08.2005., 12:29
Šminker ( pro ) me šminkao za moje vjenčanje. Koštalo je 180 kn, napravio je odličan posao i opet bi išla kod njega da mi treba.
Ja sam mu samo rekla da želim crveni ruž a ostalo nek on procjeni. Robert Kozjak se zove, šminkanje je bilo u Rijeci u frizerskom salonu.

Kyra
04.08.2005., 12:37
CrveniVrag kaže:
Šminker ( pro ) me šminkao za moje vjenčanje. Koštalo je 180 kn, napravio je odličan posao i opet bi išla kod njega da mi treba.
Ja sam mu samo rekla da želim crveni ruž a ostalo nek on procjeni. Robert Kozjak se zove, šminkanje je bilo u Rijeci u frizerskom salonu.

Koliko si u braku? :D

On je, naime, prije puno godina radio kod "Alexandre" u salonu.

Ja se još nisam udala :o a za maturalnu me šminkala jedna cura (zaboravih joj ime :( ) koje je tada radila kod "Alexandre" (ne znam je li to bilo prije ili poslije Kozjaka).
Bila sam zadovoljna iako je ženo vjerojatno bilo slabo od moje nervoze kako će to sve ispasti... :D :D

CrveniVrag
04.08.2005., 12:51
Prije godinu dana..valjda ga pozovu kad trebaju. :D
Meni je bio super, šminkao je i moje 2 frendice baš za moje vjenčanje.

magriz
04.08.2005., 13:17
mene je pred tri godine (isto za vjenčanje) šminbkala jedna cura u "Lady" na Parizu, skroz je bila simpa, a našminkala me :top:

Jegulja
04.08.2005., 13:22
Zanetti frizerski salon. Ali traži da te baš Ivica Zanetti našminka.
Zgb

bionda
04.08.2005., 15:14
Kyra kaže:
Koliko si u braku? :D

On je, naime, prije puno godina radio kod "Alexandre" u salonu.

Ja se još nisam udala :o a za maturalnu me šminkala jedna cura (zaboravih joj ime :( ) koje je tada radila kod "Alexandre" (ne znam je li to bilo prije ili poslije Kozjaka).
Bila sam zadovoljna iako je ženo vjerojatno bilo slabo od moje nervoze kako će to sve ispasti... :D :D

Šminka još uvijek kod "Alexandre"......i fakat radi:top:

hajdi
04.08.2005., 15:18
Cure, fala vam puno na komentarima! Nadam se da ce ih biti još za zagrebačko područje (to zaboravih napisat prvi put :D ) jer mi Rijeka nekako nije usput, al uvijek je dobro znati... :raspa:

:w još jednom

Karmela
04.08.2005., 22:52
Ja sam prijateljicu sminkala za njen diplomski, i samo sa htjela dodati malo vise sjenila na jedan kapak kad se ona trgla, udarila me nenamjerno u ruku i prosula sjenilo po njenoj pastelnoj haljini....:eek: :horor:

Uzasno sam se osjecala, toliko lose da sam joj dala najbolje iz svog ormara...Ona se dobro drzala, cak se i salila, ali meni je i danas slabo kad se sjetim. :(

Pouka: ne popravljaj nista u brzini i u zadnjem trenutku.

Jump-Jump
09.08.2005., 11:53
Zdenka Mihelj. www.zdenkamihelj.com

Ima svoj kozmetički salon i profi šminka sve velike face u RH. Može je se vidjeti po svim časopisima.. ali za to treba vremena...

Šminkala mi je i prijateljicu za njeno vjenčanje, i mene za moje.

Nismo imale probu, jer žena mrak šminka. Uglavnom voli da se dođe kod nje, pusti glazbu i uživancija. Prije 3 godine je koštala 200,00 kn.

:)

samo_svoja
09.08.2005., 11:55
Jump-Jump kaže:
Zdenka Mihelj. www.zdenkamihelj.com

Ima svoj kozmetički salon i profi šminka sve velike face u RH. Može je se vidjeti po svim časopisima.. ali za to treba vremena...

Šminkala mi je i prijateljicu za njeno vjenčanje, i mene za moje.

Nismo imale probu, jer žena mrak šminka. Uglavnom voli da se dođe kod nje, pusti glazbu i uživancija. Prije 3 godine je koštala 200,00 kn.

:)

Zdenka je umrla prije 2 godine negdje.

bobica
10.08.2005., 11:46
da pomalo legendarne rubrike (http://www.zdenkamihelj.com/prije_poslije.htm) :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

samo_svoja
10.08.2005., 12:08
Salon radi i dalje al Zdenke, koja je bila najbolja, nema

Leona81
10.08.2005., 18:10
samo_svoja kaže:
Salon radi i dalje al Zdenke, koja je bila najbolja, nema

...kolko ja znam ona ima salon na Sv Duhu..i ziva je..frendicina frendica tam radi...sad si me stiltala na sekundu..:)

samo_svoja
10.08.2005., 21:35
Leona81 kaže:
...kolko ja znam ona ima salon na Sv Duhu..i ziva je..frendicina frendica tam radi...sad si me stiltala na sekundu..:)

Aj ti to provjeri..jer znam da nije ;) ..a salon je na Svetom Duhu

Radila sam davno sa njom... i sjećam se da su rekli na tv da je umrla..ako griješim bilo bi super, al mislim da ne

Leona81
10.08.2005., 22:05
samo_svoja kaže:
Aj ti to provjeri..jer znam da nije ;) ..a salon je na Svetom Duhu

Radila sam davno sa njom... i sjećam se da su rekli na tv da je umrla..ako griješim bilo bi super, al mislim da ne

..evo, provjereno..ziva je..videna prije mjesec dana by moja frendica..
..sjecam se ja da je jedna vizazistica umrla prije dvije tri godine..ona mlada..rodila bebu i ubila se, ne sjecam se imena, al znam da je sminkala pol estrade..mejbi ti na nju mislis?

samo_svoja
11.08.2005., 10:58
Leona81 kaže:
..evo, provjereno..ziva je..videna prije mjesec dana by moja frendica..
..sjecam se ja da je jedna vizazistica umrla prije dvije tri godine..ona mlada..rodila bebu i ubila se, ne sjecam se imena, al znam da je sminkala pol estrade..mejbi ti na nju mislis?

Sjećam se nje..objesila se, da

Ma kako sam prestala radit na starom poslu, gdje sam surađivala sa Zdenkom nikako nisam stigla do nje. I u sjećanju mi je da sam na tv čula da je umrla. Hm, ne znam kako sam mogla pogriješiti tako. Ako je živa drago mi je i oprostite kaj sam rekla krivu informaciju ali ja sam stvarno bila uvjerena u to.

Leona81
11.08.2005., 11:40
..ic oukej :)
..nego, uspjela si mene zbuniti, reko cula bi da je umrla, a ne vjerujem da bi joj salon radio..mislim si mozda je imala imenjakinju mamu..sve solucije su mi kroz glavu prosle..:D

..kak se zvala ona kooja se ubila, nikak da se sjetim imena?

samo_svoja
11.08.2005., 13:15
Leona81 kaže:
..kak se zvala ona kooja se ubila, nikak da se sjetim imena?

Joj..od kada si ju spomenula mislim na nju i nikako da se sjetim...a znam da je radila sa Lancomom...:o

stela25
21.03.2006., 12:40
"Poslali" su me s vjenčanja k vama, da vas priupitam za savjet. Treba mi dobar vizažista da me zakamuflira :zubo: na vjenčani dan, pa da čujem ...

Anson
21.03.2006., 13:21
jesi spremna izdvojit 500 kn?

Lola
21.03.2006., 13:34
ne mogu zamisliti tko bi imao obraza naplatiti 500 kn sat vremena sminkanja.
nemojte se ljutiti, ali cini mi se too too much. do 300 ok, ali 500??? my god?
tko? tomo vrban? sasa jokovic? simona antonovic?

stela25
21.03.2006., 13:43
Cijena mora odgovarati kvaliteti i bilo bi poželjno probno šminkanje koje ne bi naplatili 500kn:cool: .
Ali ako nešto vrijedi zašto ne, makar mi nije jasna ta cifra :rolleyes:

joujou
21.03.2006., 13:49
ne mogu zamisliti tko bi imao obraza naplatiti 500 kn sat vremena sminkanja.
nemojte se ljutiti, ali cini mi se too too much. do 300 ok, ali 500??? my god?
tko? tomo vrban? sasa jokovic? simona antonovic?

a da krenes sama kupovati sminku?.... npr. chanel terakota + olovka za oci i eto ti preko 500kn... a to je tek pocetak :mig:

3nina3
21.03.2006., 13:58
Ajde pa ipak je taj dan poseban dan,udaješ se samo jedan put uživotu (bar bi trebao:rolleyes: ),zakaj ne bi pljunula 500 kn za jedan profi i kvalitetan make up.

Anson
21.03.2006., 14:20
tomo vrban i sasa jokovic naplacuju 500 kn
kad mi se frendica udavala sminkao ju je tomo vrban i nije pozalila ni u jednom trenutku, make up joj je bio za +5 cijelu noc

stela25
21.03.2006., 14:32
Ako tko ima kakav brojcek moze na pm. Jednom se udajem (nadam se :zubo: ) pa cu prezivjeti i tih 500kn

Anson
21.03.2006., 14:42
2 stela25: imas pm

Sandee
21.03.2006., 16:29
Tko se god udaje, toplo preporucujem profesionalca. Ja se fakat znam nasminkati i imam brdo kozmetike, a s vizazistima nisam imala nikakvog iskustva. Ipak, buduci da mi se faca jako sjaji, a bio je kraj svibnja i temperature su bile poprilicne, a to je dogadjaj koji traje i traje i traje, na slijepo sam uzela kozmeticarku od mamine frendice. Cura je tada bila debelo trudna, no dosla mi je doma i uz super zezanciju i opustenu atmosferu nasminkala me :top: Uopce nisam intervenirala dok me sminkala, nisam imala ni spigl, ali kad je nakon sat vremena zavrsila, bilo je super. Cak mi se taj cas cinilo mrvicu prejako, ali na fotkama je ispalo odlicno. A da ne pricam da sam se znojila k'o prase :D i mislila si na sto mi faca lici (cijelu noc se nisam pogledala u ogledalo), a kad sam napokon dosla doma u 5 ujutro i skinula sa sebe totalno mokru odjecu (bas romanticno:o ), shvatila sam da mi je sminka k'o da sam je stavila prije 5 minuta! I mislila sam si kako cu skinuti svu tu zbuku sa sebe, no islo je dolje k'o putar. A naplatila mi je 150 kn! A frendica se udavala u 11. mjesecu, dakle nema govora o vrucini, sminkala ju je neka fancy vizazistica, a zgledala je grozno - sav korektor joj je upao u bore tako da su joj oci imale rakun look:eek: , sminka je trebala biti prozracna, ali bila je gotovo nevidljiva (u losem smislu) i previse obicna i dnevna - uglavnom, izgledala je umorno i k'o da je legla sa starom sminkom, probudila se i otisla takva na svadbu. Ja bih tog vizazista :azdaja: No, 500 kn :confused:

Samantha
21.03.2006., 18:13
s kojom kozmetikom rade ti vizazisti od 500 kn?

Anson
21.03.2006., 18:18
moju frendicu je tomo vrban sminkao chanelovom kozmetikom

tilla
21.03.2006., 18:32
A frendica se udavala u 11. mjesecu, dakle nema govora o vrucini, sminkala ju je neka fancy vizazistica, a zgledala je grozno - sav korektor joj je upao u bore tako da su joj oci imale rakun look:eek: , sminka je trebala biti prozracna, ali bila je gotovo nevidljiva (u losem smislu) i previse obicna i dnevna - uglavnom, izgledala je umorno i k'o da je legla sa starom sminkom, probudila se i otisla takva na svadbu. Ja bih tog vizazista :azdaja: No, 500 kn :confused:

250kn ti uzme neki noname u zg.u
tako da cijena za vrbana i joku i nije neš skandalozna.

a opet nekako sumnjam da bi se njima dogodilo da upadne korektor u bore.
dok sve pokupuješ potrošit ćeš 2000kn, a rezultat ko zna kakav bi bio.

5RICA
21.03.2006., 18:35
moja frendica,dapaće najbolja je vizažistica.naplaćuje 300 kn probno i generalno-sve skupa 300 kn, da nebi bilo zabune. radi s art deco-om,mac-om,chanelom. cura je u parizu završila za vizažista.eto,toliko.:cerek:

tilla
21.03.2006., 18:38
da, i?

inače vizažisti rade i s mejkapom za koje mi nikad čuli:p ali su iz profi linija

naranđica
21.03.2006., 19:22
dok sve pokupuješ potrošit ćeš 2000kn, a rezultat ko zna kakav bi bio.

ma daj, pa nije šminka za jednokratnu upotrebu! osim ak ti to sve onda da ili npr samo ruž da si popravljaš tijekom večeri...

mislim jasno mi je da je kapitalizam i slična sranja, al računaj koliko košta 1sat profesora, doktora i to ne koji su na državnim jaslama nego kad radeprivatno... jebote kud ide taj svijet

tilla
21.03.2006., 19:29
ma daj, pa nije šminka za jednokratnu upotrebu! osim ak ti to sve onda da ili npr samo ruž da si popravljaš tijekom večeri...

mislim jasno mi je da je kapitalizam i slična sranja, al računaj koliko košta 1sat profesora, doktora i to ne koji su na državnim jaslama nego kad radeprivatno... jebote kud ide taj svijet

pa naravno da nije; ali plaćaš mu ruke.
da chanel radi sam od sebe čuda, tomo bi bez posla ostao.

sat vizažista u nas ako računamo da mu treba nešto manje od 2h jest 250kn.
moj dr. digne 300kn za 15.ak min posla.
ali jebatga mogu ja i ne otić privatniku:rolleyes:

naranđica
21.03.2006., 19:36
a kaj te ima šminkat 2 sata? jedino ak ti je faca kajjaznam, deformirana il unakažena. mislim ja se sama kompletno našminkam za max 10 minuta, tak da mi zbilja nije jasno kaj ima radit 2 ure, nije to bodypaint

tilla
21.03.2006., 19:53
blagotise.
na meni bi tomo imaš što kamuflirat.

akajtijaznam profi šminkanje traje malo više od 10ak min:zubo: ne računamo samostalno trackanje pod profi uradak :mig: zar ne

Elektra
21.03.2006., 20:06
Jednom me jedna mlada cura šminkala u jednoj parfumeriji sa, uf, ne sjećam se čijom kozmeticom. Uglavnom, vrlo brzo me sredila, podloga, puder, sjenilo, rumenilo i za kraj ruž. Frend me se nije mogao nagledati, a moram priznati da nije radila bog zna šta već je jednostavno "povukla" par pravih poteza :mig:

tilla
21.03.2006., 20:20
mda, ali ti izgledaš :top:

isto tako ta promo šminkanja ne bi usporedjivala; trackali su me i jedni i drugi; ova šminka za prigode tipa vjenčanja i sprovode mora trajat puuuuno dulje.

Sandee
21.03.2006., 20:27
a kaj te ima šminkat 2 sata? jedino ak ti je faca kajjaznam, deformirana il unakažena. mislim ja se sama kompletno našminkam za max 10 minuta, tak da mi zbilja nije jasno kaj ima radit 2 ure, nije to bodypaint
Dva sata je stvarno malo too much, mislim, nije to neki kunst, ali nije bas da je i drek na sibici. :zubo: Ipak moras znati znanje. Meni je zena samo podlogu nanosila 20-ak min, ali ta podloga je drzala za ne vjerovati. Osim toga, treba kod npr. otvorenih ramena dobro istenirati lice da ne bude preveliki kontrast izmedju face i ostatka tijela. Dobro, ona bas nije nesto brzala jer na dan vjencanja si tako i tako napet pa ti jedna smirena ruka koja se samo tebi posveti sat vremena zbilja dobro dodje, a imala je i veliku trudnicku skembu pa mozda ni zato nije bila speedy Gonzales.:cerek: A cinilo mi se i da radi pauze izmedju pojedinih faza sminkanja valjda da sve dobro prione i "slijepi" se, ne znam. Uglavnom, to je bilo prvi put da sam trazila takve usluge i moram priznati da bih se ponovno odlucila na tako nesto da se ukaze prigoda. Osim toga, 150 kn mislim da doista nije previse, osobito ne za svadbu, ali vise od toga ni u ludilu ne bih dala. A opet, imam frendicu koja se sama nasminkala za svoje vjencanje i to tako dobro da mislim da je ni Tomo Vrban ne bi bolje sredio. :s Opet, ja sam se ipak htjela prepustiti strucnijim rukama jer znam sebe i znam da bih sigurno nesto zaribala i onda bih bila nervozna k'o pas. :zubo:

club delicious
21.03.2006., 22:18
Mene je jednom šminkala neka cura u parfumeriji Lyra u Rijeci. Tu curu često vidim u Limoniju, valjda radi tamo. I nije me našminkla bolje nego se ja sama našminkam. Čak mi je bila lijena skinuti sloj moje maskare, već je natofala drugu preko toga i napravila mi onaj spider efekt trpavice :rofl: Katafakinstjofa. Bilo me sram hodat po cesti jer sam izgledala ko kurva. Očaj. :rolleyes:

Samantha
21.03.2006., 23:11
moja frendica radi kao manekenka u Milanu,kad sam je upoznala to je zadnje zanimanje na koje bi pomislila da se bavi,znaci faca totalno bezvezna...prijateljica mi je pa necu reci ruzna:zubo:

kad sam joj gledala foto book nisam mogla vjerovati da je to ona...

kaze da je sminkaju po 3 sata,po 4-5 razlicitih nijansi pudera na lice....a tek ostalo.

uglavnom totalni preobrazaj.

Dadli
21.03.2006., 23:12
Mislim da se danas malo cura zna lijepo našminkat(barem kad gledam oko sebe curke po gradu).Neznam jel je u pitanju nedostatak volje,novaca,interesa il šta..Ja obožavam kozmetiku i oduvijek trošim novce na nešto šta mi se svidi,dok druge curke valjda kupuju cipelice i sl.Stvar prioriteta.
Baš zato,iz vlastitog neznanja,plaćaju tolke novce na nekakve vizažiste koji sigurno ne otkrivaju toplu vodu:nono: .Ako nekog to interesira,ima hrpa knjiga(npr.u Algoritmu i sl.),ima na netu svega,čak i filmića.I,ne,neznaju oni ništa bolje!!
A da ne pričam,koji je ono glupi argument netko iznjeo,kao tipa,opravdano je da on to naplati 500kn jer on troši chanel kozmetiku,a samo jedan njihov proizvod bi nas toliko koštao:confused: Hallo??Nadam se da nije potrebno objašnjavat da on s tim jedni puderom,sjenilom il čim već namaže još 100 baba..
A da ne spominjem da nitko nezna svoje lice ko mi sami.:s
Al ako netko ne želi sad proučavat tajne šminkanja zbog samo jedne prilike,a inače ne pati za tim,onda jebiga-platit il ništa:o

tilla
21.03.2006., 23:17
moja frendica radi kao manekenka u Milanu,kad sam je upoznala to je zadnje zanimanje na koje bi pomislila da se bavi,znaci faca totalno bezvezna...prijateljica mi je pa necu reci ruzna:zubo:

kaze da je sminkaju po 3 sata,po 4-5 razlicitih nijansi pudera na lice....a tek ostalo.

ponešto i photoshopa, ha?

Baš zato,iz vlastitog neznanja,plaćaju tolke novce na nekakve vizažiste koji sigurno ne otkrivaju toplu vodu:nono: .Ako nekog to interesira,ima hrpa knjiga(npr.u Algoritmu i sl.),ima na netu svega,čak i filmića.I,ne,neznaju oni ništa bolje!!

to svakako; mi smo inače poznate da sve moremo same isto ko i profići.
ja se čudim prosječnoj rvatici koja zna se ofarbat, našminkat, ispedikirat, nema što mi ne znamo i to sve vrhunski i sve u kućnoj radinosti :kava:

Dadli
21.03.2006., 23:19
i da,Samantha,čisto sumnjam da bi netko kod nas,ako nije za kakav fotosession radio sa svim tim nijansama pudera,mada ni to nije neki bauk!!Obično naglašavanje kontura lica..
Al,ok,ima ljudi koji su stvarno freakovi za šminku i njima se klanjam:s Al,ipak mislim da ih se više trpa pod tu kategoriju,nego šta im je realno tamo mjesto.
A glede tvoje frendice manekenke i velike većine slikica danas,to najmanje im a veze sa šminkom,a ponajviše sa photoshopom i sličnim kompjuterskim izumima...;)

Noemi
21.03.2006., 23:30
ja se čudim prosječnoj rvatici koja zna se ofarbat, našminkat, ispedikirat, nema što mi ne znamo i to sve vrhunski i sve u kućnoj radinosti :kava:
Zaboravila si dodati-i izdepilirati i oblikovati "frizuricu" E,ko nas ne bi poznao...:raspa:

Samantha
21.03.2006., 23:37
gledala sam neki reality show gdje su akteri poznate licnosti talijanske televizije,modele...e da vidite jednu zensku,neprepoznatljiva,prije ulaska u taj reality gledala je po tv,snimila calendario,po nekim festama...komad prva liga...
kad sam cula da je u tom realitiju nisam mogla skuzit koja je od svih clanica.Cak je make up-om prikrila razrokost.

tilla
21.03.2006., 23:40
Zaboravila si dodati-i izdepilirati i oblikovati "frizuricu" E,ko nas ne bi poznao...:raspa:
dobro i to:o
i masaža i intirijor dizajner i obučene smo ko da su nas vogue stilisti složili :raspa:
ma serem; jas se šminkam u mraku:zubo:, a oblačim ko daltonist.
ni vrban mi ne bi pomogao da izadjem iz ormara.:cool:

tilla
21.03.2006., 23:41
gledala sam neki reality show gdje su akteri poznate licnosti talijanske televizije,modele...e da vidite jednu zensku,neprepoznatljiva,prije ulaska u taj reality gledala je po tv,snimila calendario,po nekim festama...komad prva liga...
kad sam cula da je u tom realitiju nisam mogla skuzit koja je od svih clanica.Cak je make up-om prikrila razrokost.
pa bio je i aucoin dok je bio živ kod opre.
i sad par baba, ali zaista baba je tako složio da padneš u nesvjest.
ali aucoin je goli za nas; što mi sve možemo:s

Elektra
21.03.2006., 23:41
mda, ali ti izgledaš :top:

isto tako ta promo šminkanja ne bi usporedjivala; trackali su me i jedni i drugi; ova šminka za prigode tipa vjenčanja i sprovode mora trajat puuuuno dulje.

Ja? :zubo:

Well, moja susjeda se udavala prije jedno par godina i uglavnom, otišla u kozmetički (obližnji) da ju našminkaju. Nemam pojma koliko je platila jer iskreno, meni ju je bilo žao kako je izgledala :( Ono, lice joj je bilo za par nijansi tamnije od vrata i dekolte. Totalno odskakanje. A i umjetni nokti su joj očajno izgledali. Mislim, nagledala sam se umjetnih noktiju i njezini su definitivno jedni od lošijih.

A da ne pričam kako joj je taj puder izgledao. Sjećam se one jedne scene iz španjolske sapunice kad je neka glumica cvilila i prikazali joj lice u krupnom planu kad ono, lice u potpunosti natapirano puderom (drugo nisam niti očekivala, ali baš toliko :eek: ) i ful nekako kao naborano. :bljak: Tako je i ta moja susjeda izgledala, sva smežurana u faci, oči k'o u rakuna :bljak: Za vjenčanje je trebala ipak izgledati malo prozračnije, a ne tak' odvratno i primitivno našminkano :flop:

Ista ta "šminkerica" je šminkala na jednom eventu u mom gradu, neke cure koje su nosile neke kostime i trebale su izgledati kao porculanske lutke. I sve je to ok, al' ta žena je svaku pojedinačno unakazila. :eek: I još ima kozmetički salon. Strava. :horor:

Ja joj nisam dala blizu mene :zubo: (iako, malo je morala popraviti šminku).

Elektra
21.03.2006., 23:43

Svi bismo mi izgledali k'o top modeli da nas malo srede (na nekih par sati) :zubo:

tilla
21.03.2006., 23:47
Ja? :zubo:

jep:)
inače, sad da ne drvim ko mi je sve model i koga poznam ali štojaznam :zubo: šminkaju ih odlično ni traga ovom svemu što si ti napisala.
a opet primjera ima svakakvih i sama kažeš da je fino srihtala ženska na promociji neke kozmetike.

Dadli
21.03.2006., 23:48
:( tilla,a daj,stvarno,čula sam da je on umro.jel znaš možda šta mu je bilo??Kako??:confused:

tilla
21.03.2006., 23:51
pa guglaš malo i ima sve o njemu

Elektra
21.03.2006., 23:54
jep:)
inače, sad da ne drvim ko mi je sve model i koga poznam ali štojaznam :zubo: šminkaju ih odlično ni traga ovom svemu što si ti napisala.
a opet primjera ima svakakvih i sama kažeš da je fino srihtala ženska na promociji neke kozmetike.

Meni su recimo grozne one ženske u Limoniju (Pula). Sve do jedne su grozno našminkane. Nakvarcano, napudrano, prejako u svakom pogledu. Užas. Ja radije hodam nenašminkana nego k'o terakota :D

tilla
21.03.2006., 23:59
pa ja nisam sigurna da radim u parfumeriji da ne bi odolila strackat na se sve što mi se nudi :zvrko:
a opet mojoj frendici je jedna nudila kričavo rozo rumenilo; koja je ova odbila, a njoj prodavaljka da će je sve ostale boje još više ubit!
doslovno tim riječima.
onda je ošla na jedan pir i šminkala ju je jedna zg vizažistkinja; to je bilo odlično.

Samantha
22.03.2006., 00:00
:( tilla,a daj,stvarno,čula sam da je on umro.jel znaš možda šta mu je bilo??Kako??:confused:

AIDS

Elektra
22.03.2006., 00:02
pa ja nisam sigurna da radim u parfumeriji da ne bi odolila strackat na se sve što mi se nudi :zvrko:
a opet mojoj frendici je jedna nudila kričavo rozo rumenilo; koja je ova odbila, a njoj prodavaljka da će je sve ostale boje još više ubit!
doslovno tim riječima.
onda je ošla na jedan pir i šminkala ju je jedna zg vizažistkinja; to je bilo odlično.

U manjim gradovima su mi tete u parfumerijama daleko bolje nego primjerice u Puli. Ono, prek k. ti bilo šta pokažu (iako, ima i susretljivih :s ) i ako pitaš bilo što tipa koje rumenilo ili sjenilo ona pokaže prstem po parfumeriji i ti traži :zubo:

A da ne kažem kako me ne fermaju 5% jer ne izgledam kao djevojka od milijun dolara :D

Dadli
22.03.2006., 00:03
a tilla,mislim stvarno,hvala na odgovoru:rolleyes:

Tenks samantha;)

Crimson Petal
22.03.2006., 01:36
AIDS

koliko ja znam, tumor na mozgu [na hipofizi].

AFRODITA69
22.03.2006., 04:18

tocno!tako se to radi..i ne samo jedna osoba nego cak i po tri vizazista sminkaju jednu osobu.a razlog zakaj ne mozemo naci istu boju koju vidimo na modelu(iako recimo pise kraj slike koja je kozmetika upotrebljavana,je taj sto vizazisti uvjek mjesaju boje.narocito make up za facu...on je najbolji za mjesanje jer pogodis tocno nijansu koju trebas.bez mjesanja -nikada.

stela25
22.03.2006., 08:48
Uf ženske jeste se raspisale :kiss: , ma nije problem platit, ako cijena odgovara kvaliteti. Strah me da ne pljunem lovu a efekt ravan nuli. Nije mi bitno da me sminka netko poznat, bitno mi je da je to dooooooooobro. Bojim se za ove poznatije da su sam razvikani. Al kak se u to ne kuzim, slusam vas :) Jel ima mozda kakav site na netu, kak sminka jedan a kak drugi. A šta je s onom ženskicom Danirom, neki su mi rekli i za Renatu Prpić :confused:

Lapulapu
22.03.2006., 08:59
Ajde malo provirite ovdje (http://www.kevynaucoin.com/), Kevyn je to i zavrijedio :top:

i ne oboljevaju i ne umiru svi homoseksualci od aidsa.

crtica
22.03.2006., 09:26
Ajde malo provirite ovdje (http://www.kevynaucoin.com/), Kevyn je to i zavrijedio :top:

Jedna od žena iz Oprah je plakala od sreće zbog njegovog truda, rekla je (koliko se sjećam) da se po prvi put u životu ne osjeća ružno. :)
Užasno mi je bilo tužno čuti da je otišao tako prerano, bio je poseban i stvarno je volio naš ženski rod, njemu smo uvijek bile lijepe...Tad sam shvatila da make up ne mora biti frivolan i da ljudi koji se time bave nisu po difoltu isprazni likovi.

Lapulapu
22.03.2006., 09:29
Ma pogledajte na sajtu što je učinio sa svojom sestrom, naprimjer :)

Crtice, točno što si rekla - stvarno je volio žene :)

club delicious
22.03.2006., 10:02
Ja bi da mi netko kaže tko je taj Kevin :o

crtica
22.03.2006., 10:03

Nuklearni fizičar :kava:

stela25
22.03.2006., 11:21
:rofl: :rofl: :rofl:

tilla
22.03.2006., 12:24
Jel ima mozda kakav site na netu, kak sminka jedan a kak drugi. A šta je s onom ženskicom Danirom, neki su mi rekli i za Renatu Prpić :confused:
mislim da nema; ne košta te tražit.
traži i mihealu dodić:)

Ajme
22.03.2006., 12:26
I meni treba, i meni!!
pm-ajte brojeve por favor!

Crimson Petal
22.03.2006., 15:45

um... vizazist? :p

prelistala sam jednom njegovu knjigu making faces... :cerek: fantasticno nesto... :s :s :s

Crimson Petal
22.03.2006., 15:47

pa bas. :zubo: :top:

Ajme
22.03.2006., 15:53
Jebo vas ja dajte te brojeve!
hvala :D

Lola
23.03.2006., 15:24
netko je rekao da medj ostalim to toliko kosta zato sto oni moraju kupiti svu tu kozmetiku. pa naravno da moraju kupiti, ali to je ulaganje u posao za boga. to ti je kao da ti u bircu naplate kavu 20 kn jer je morao urediti birc. 500 kn smatram preskupim i tocka. svaka cast njima, fantasticni su, ne bi to znala sama, premda koristim i chanel i dior i mac itd, i ne kazem da ne bi za vjencanje dala 500 kn, ali i dalje mislim da je too much.

tilla
23.03.2006., 15:33
pa puno je slažem se i ja s time; ali jednom se udaješ, dobro neke više puta:zubo:
kad pogledaš koliko pljuneš love za sve ostalo; jebga daj i tih 500kn za izgledaj najbolje moguće.

neš to radit 1x tjedno

meg
23.03.2006., 15:39
slazem se.

meni 500 kn za sminkanje za vjencanje nece uopce biti bed ispljunuti. u svim drugim prilikama sminkam se sama i to radim vrlo dobro, ali za svoje vjencanje zelim da me nasminka sasa jokovic pa makar crkla. :zubo:

Lola
23.03.2006., 23:54
i ja zelim da me za moje iduce vjencanje nasminka s.j, ako vec ne moze kevyn.:cerek:

Noemi
24.03.2006., 00:19
JA sam skromna,ja bi se samo udala pa makar i bez sminke:raspa:

club delicious
24.03.2006., 09:30
Razmišljala sam dosta o ovome što pišete, i zanima me kak gledate na ovo; znam se dosta dobro šminkat, a često šminkam frendice (na njihovo inzistiranje) no ne koristim neku turboskupu šminku, Collistar sjenila i bronzeri su mi najskuplji. Recimo da se udajem i da si odlučim kupiti Chanelov puder, korektor, rumenilo, sjenila i olovku. I recimo da me ta investicija dodje do 1500kn. Mislim da bi se baš dobro znala našminkat, i da bi to izgledalo odlično s Chanelom, a još bi mi sva kozmetika ostala samo za mene i to na dulje vrijeme.

Imam "problem" da imam spuštene kapke, pa ne mogu ne znam kako eksperimentirati sa sjenčanjem/crtama i sl, evenetualno bi nekog trebala da mi natakne umjetne trepavice, ako se odlučim za njih. Uostalom, ne znam da li Tomo dolazi u Rijeku. I što ako se odlučim udavati u nekom malom selu, kilometrima udaljenom od civilizacije... pa to uzme brdo vremena, trči tamo, trči vamo. Blago vama u ZGB.

club delicious
24.03.2006., 09:33

Ne bi vjerovala ali mamina se frendica udala bez šminke. Imala je raskošnu vjenčanicu i dijamantni pristen, i samo Labello sjajilo. Istina živa. Nitko nije mogao doći k sebi, čak ni maskaru...ništa.

Ali ta se cura inače ne šminka, no mislili smo, ajde udaje se, pa će se našminkat... Aha :rofl:

Lapulapu
24.03.2006., 09:39
club, ne znam dal je to i sad praksa, ali u parfumeriji 'Zdravlje i ljepota' se moglo dobiti šminkanje a i objašnjenje 'stepbystep' svega što ti čine i kako prikrivaju nepravilnosti. I naravno dobiješ i popis svega što su koristile. Cijena je bila daleko niža od ovih spominjanih na topiku. Djevojka koja to radi je visažista, školovana u francuskoj.

club delicious
24.03.2006., 09:45
club, ne znam dal je to i sad praksa, ali u parfumeriji 'Zdravlje i ljepota' se moglo dobiti šminkanje a i objašnjenje 'stepbystep' svega što ti čine i kako prikrivaju nepravilnosti. I naravno dobiješ i popis svega što su koristile. Cijena je bila daleko niža od ovih spominjanih na topiku. Djevojka koja to radi je visažista, školovana u francuskoj.
Nemoj zezat! Vau, pa hvala ti, ovo je super da si mi rekla. Neki sam dan bila tamo, imali su Lancome promiociju pa sam si išla gledati za puder; na gornjem katu je bila neka plavuša teta, malo krupnija, ali very ljubazna. Isprobavala mi je jedan puder na licu, ali na žalost Lancome nema nijansu koja meni treba. Ali ona koja radi dolje mi se ne sviđa, previše pametuje i špota. Jednom me skoro "ubila" kad sam je pitala tester neke kreme protiv bora oko očiju.

Znaš li možda koliko bi došli ti savjeti + šminkanje? Uskoro imam promociju pa bi mogla isprobat za to, a onda, nikad se ne zna ;)

tash@
24.03.2006., 09:45
Jebo vas ja dajte te brojeve!
hvala :D

promijeni prvi dio siga, pa ih možda dobiješ :D

OT, mene je sminkala frendica, ne zbog love nego zbog živaca :zubo:

Lapulapu
24.03.2006., 09:49
Znaš li možda koliko bi došli ti savjeti + šminkanje? Uskoro imam promociju pa bi mogla isprobat za to, a onda, nikad se ne zna ;)

Najbolje xxxxxx, dobit ćeš sve informacije, pa i ime i broj moba da se dogovoriš :)

Ako je ovo bio broj telefona, onda ponavljam: u te svrhe postoji PM. ;)

stela25
24.03.2006., 10:12
pa puno je slažem se i ja s time; ali jednom se udaješ, dobro neke više puta:zubo:
kad pogledaš koliko pljuneš love za sve ostalo; jebga daj i tih 500kn za izgledaj najbolje moguće.

neš to radit 1x tjedno

potpisujem :hekla:

tilla
24.03.2006., 10:59

mda, to i ja kažem, kad ono probudim se u roza vjenčanici, s t. vrban šminkom.:rofl: :rofl: :rofl:

club delicious
24.03.2006., 14:19
Gledala sam sad malo ove knjige Kevyna Aucoina. Ajme, pa to je umjetnost. Da li netko ima neku njegovu knjigu? Voljela bi si nabaviti tako nešto, gdje je točno opisano šta sve treba radit i to, da naučim neke nove stvari. Ima li možda neka druga dobra koju znate?

Lola
24.03.2006., 16:07
imam ja making faces. super je. bilo u algoritmu, ali mislim da se moze naruciti i preko neta.

Elektra
24.03.2006., 16:48
Gledala sam sad malo ove knjige Kevyna Aucoina. Ajme, pa to je umjetnost. Da li netko ima neku njegovu knjigu? Voljela bi si nabaviti tako nešto, gdje je točno opisano šta sve treba radit i to, da naučim neke nove stvari. Ima li možda neka druga dobra koju znate?

Znam da njegove knjige ima u Algoritmu ako se ne varam i koštaju ili 125 ili 145kn. Mislim kako je bila njegova knjiga u pitanju. Fakat umjetnost! :top:
Ja znam da si ju sigurno kupujem. Prvim parama :D

club delicious
24.03.2006., 16:54
imam ja making faces. super je. bilo u algoritmu, ali mislim da se moze naruciti i preko neta.
Ima u njoj onako savjeta kako se našminkat ili samo to kako je on Drew Barrymore pretvarao u Marylin i to?

Karmela
24.03.2006., 17:22
Svima koje ce se same sminkati na svoj veliki dan, preporucam od srca Estee Lauder Idealist (http://www.esteelauder.com/templates/products/sp_nonshaded.tmpl?CATEGORY_ID=CATEGORY5860&PRODUCT_ID=PROD1679) kao bazu (primer). Jos bolji mi je Photo Finish Primer od Smashbox, ali nisam sigurna ima li ga u Europi, ako ga neka od vas nadje, samo da znate da je meni odlican.

:s

Ako hocete da vam puder savrseno stoji a koza blista, nakon blagog peelinga (kojeg god) stavite Idealist, necete se pokajati. Takodjer preporucam da ne zaboravite staviti brozner ili rumenilo ( ili ako ste spretnije oba), zaista pravi ogromnu razliku.

* Ako imate normalnu, kombo kozu vjerojatno ce va m idealist biti prezasitan na duze staze, ali ako uradite peeling, i ne stavljate ga svaki dan, sigurna sam da cete biti odusevljene. :cerek:

Crimson Petal
24.03.2006., 19:52
Ima li možda neka druga dobra koju znate?

knjige:

making faces
face forward
a beautiful life
the art of makeup

mislim da je najbolje preko algoritma naruciti, jer onda platis samo cijenu knjige, nista ekstra.

ja bih ovu making faces. :cerek:

zakon mi je kako je sredio courtney love kao jean harlow.

http://img65.imageshack.us/img65/7695/clharlow013go.jpg
http://img65.imageshack.us/img65/866/clharlow027hh.jpg

tilla
29.03.2006., 16:47
ovo sam ja našla slučajno o toj renati

http://www.makeup-renata.com/

men se ne čini neš odlično

meg
29.03.2006., 19:05
eto, upravo takav nacin sminkanja zelim izbjeci. o tome vam ja pricam, natrackaju vas k'o da idete u maskare. :bljak:

sasa jokovic i bok! :s

AFRODITA69
29.03.2006., 21:47
Svima koje ce se same sminkati na svoj veliki dan, preporucam od srca Estee Lauder Idealist (http://www.esteelauder.com/templates/products/sp_nonshaded.tmpl?CATEGORY_ID=CATEGORY5860&PRODUCT_ID=PROD1679) kao bazu (primer). Jos bolji mi je Photo Finish Primer od Smashbox, ali nisam sigurna ima li ga u Europi, ako ga neka od vas nadje, samo da znate da je meni odlican.

:s

Ako hocete da vam puder savrseno stoji a koza blista, nakon blagog peelinga (kojeg god) stavite Idealist, necete se pokajati. Takodjer preporucam da ne zaboravite staviti brozner ili rumenilo ( ili ako ste spretnije oba), zaista pravi ogromnu razliku.

* Ako imate normalnu, kombo kozu vjerojatno ce va m idealist biti prezasitan na duze staze, ali ako uradite peeling, i ne stavljate ga svaki dan, sigurna sam da cete biti odusevljene. :cerek:

je super je..ja ga imam vec dugo.a svida mi se i ovaj ljetni sada u bronza tonu.

AFRODITA69
29.03.2006., 21:51
ovo sam ja našla slučajno o toj renati

http://www.makeup-renata.com/

men se ne čini neš odlično

najte se srditi ali ovo meni ne lici na profi mazanje.ili joj je izbor sminke dosta bezvezan.za to dati 500 kn???pa mislim da se svaka susa bolje namaze za badava...

drugo,iako volim kozmetiku i to jaku,za vjencanja preferiram jako naturalno.sto ne znaci bez make up-a ali da su boje jako naturalne...

AFRODITA69
29.03.2006., 21:53

ja imam par.i neki od njegovih make upa imam.on je fakat znao transformirati jednu osobu u drugu cak i kad medu njima nije bilo ni malo slicnosti.

AFRODITA69
29.03.2006., 21:54
Ima u njoj onako savjeta kako se našminkat ili samo to kako je on Drew Barrymore pretvarao u Marylin i to?

u toj ima i opis kako...

tilla
29.03.2006., 22:12
najte se srditi ali ovo meni ne lici na profi mazanje.ili joj je izbor sminke dosta bezvezan.za to dati 500 kn???pa mislim da se svaka susa bolje namaze za badava...

niko nije rekao da ona košta 500kn :mig:

izbor šminke je rvacki, a ne njujorški 2x:mig:

AFRODITA69
30.03.2006., 03:13
pa kolko sam ja citala neka nasa vizazistica naplacuje 500 kn...nisam bas ulovila koja a nit me briga,ako sminka ko ova renata ili kak se vec zove,onda je fakat prevec love.
drugo,kod nas isto ima lijepe sminke,ja sam si nakupovala...ne mislim na "rvacku ili njujorsku,mislim na izbor boja!namig!

AFRODITA69
30.03.2006., 03:15
nego,kaj nemas neku frendicu koja se zna namazati ako ti bas nisi spretna,da te namaze????(to pitanje ide autora posta)

tilla
30.03.2006., 14:29
a ti znaš da onda nema boja; mislim boja ima kod nje i preveć :mig:

niko nije rekao da renći dere 500kn.

stela25
30.03.2006., 14:47
nego,kaj nemas neku frendicu koja se zna namazati ako ti bas nisi spretna,da te namaze????(to pitanje ide autora posta)

Imam. Al idem za tim, da profi vizažisti sigurno znaju neke "tajne" make up-a, koje nama smrtnicima nebi nikad pale na pamet. A želim da mi šminka izgleda za 5, čitav dan :raspa:

Gracilis
30.03.2006., 15:07
samo da vas obavijestim da je tomo poskupio! frendica mi rekla da je 800kumića

al da vrijedi vrijeeedi:s

tilla
30.03.2006., 15:11
:drhtaviglas:

a joka? znaš li za joku?

fiiiju; 800kn je i za moje megalomanske apetite preveć:eek:

joujou
30.03.2006., 15:12
dooobar 800!! :s :s :s

Gracilis
30.03.2006., 15:16
za joku nisam sigurna al budući on slovi za boljega, a i šminkao je vani na revijama brrrrr.... bojim se pomisliti!

tilla
30.03.2006., 15:17
ma da?

na kojim revijama ako znaš?
vani, mislim :zubo:

Gracilis
30.03.2006., 15:18
Al ima još nekaj boljega: Sandra Marković! priča se o 900!:top:

Gracilis
30.03.2006., 15:20
pa sad se ne sjećam točno, na pariškom pret a porteu il kak se već zove, u timu neke poznate svjetske mazatorice

Naya
30.03.2006., 15:21
:drhtaviglas:

a joka? znaš li za joku?

Joka naplaćuje 500 OJRA za šminkanje. S tim da više ne šminka po narudži nego samo ak si mu dobra frendica ili ako te netko ne preporuči.

Pa eto.. tko voli.. :raspa:

stela25
30.03.2006., 15:22
Dajte curke, poludjet cu. :eek: Pa nisam bas rockfeller Sutra cu ih sve pozvrcati i provjeriti cijene

Gracilis
30.03.2006., 15:25
Joka naplaćuje 500 OJRA za šminkanje. S tim da više ne šminka po narudži nego samo ak si mu dobra frendica ili ako te netko ne preporuči.

je je nemre bilo ko za 500 OJRA! ni tomo više ne uzima bilo kog, samo preporuke il ak ti je slika u Storyju izađe:confused:

tilla
30.03.2006., 15:25

:top: pa ako može što da ne... naplatiti toliko.

iju; to je stvarno puno, a bome i previše.

a sandri bi dala ja 900kn samo da me ne dira.

još me progoni slika od jedne image haddah kampanje kad je model imao tako loše napudrano lice da to nije istina:zubo:

Naya
30.03.2006., 15:29
I ja sam isto pala u nesvjest kad sam čula cifru al dolazi iz provjerenog izvora i nemam razloga sumnjati.

Za te pare bi mora našminkati mene i cijelu svadbenu svitu od 200 ljudi :zubo:

stela25
30.03.2006., 15:29

Ja bi mu bila dobra frendica ...:D :D :D Što je puno je stvarno puno, a i lagano prepotentno. No dobro...:rolleyes:

tilla
30.03.2006., 15:37
I ja sam isto pala u nesvjest kad sam čula cifru al dolazi iz provjerenog izvora i nemam razloga sumnjati.

Za te pare bi mora našminkati mene i cijelu svadbenu svitu od 200 ljudi :zubo:
radi dečko super; ali 500 orja je onako i za tu vrstu umjernosti previše.:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
zaista možemo pričat o šklovanju, priboru, seminaru sve to kužim; ali ne dajem ni frizeru više od50 orja (za šišanje a puuno mi je bitnije), ma kud ću 500 za šminku.

ova cifra je probila sve granice mojih očekivanja.

i još mi je 500 činilo puno. naspram ovog 500kn je đabe!

Gracilis
30.03.2006., 15:38
A ak gledaš ovako: on za šminkanje jednog do dva modela za editorial dobije tih 500 eura, eto najmanje 300, pa zašto bi uopće šminkao okolo mlade kad mu nije sila! to i tak oni rade kad ih baš neko zamoli, nije da im treba

stela25
30.03.2006., 15:40
Ima mozda tko brojcek od Simone

Gracilis
30.03.2006., 15:41
Gle, frizeru žene svaki tjedan ostave 100 kn, za kap šampona, malo tople vode, i malo struje za fen????? dakle 400 mjesečno najmanje! e to ja ne kužim nego zovem pljačkom:E:E

club delicious
30.03.2006., 15:44
A dotična Simona Antonović? Vidim da za Cosmo šminka, lijepo.

Gracilis
30.03.2006., 15:48
Ima mozda tko brojcek od Simone

imam ja jedan drugi 098 860 492 ženska se biljana zove, šminka mrak, a cjene ovise o tom koju šminku odabereš ima skuplje ima jeftinije, al ispod 500 kn, he he prošli tjedan je u opatiji na sajmu držala predavanje o šminki za mladenke, stvarno je dobra

meg
30.03.2006., 15:56
A ak gledaš ovako: on za šminkanje jednog do dva modela za editorial dobije tih 500 eura, eto najmanje 300, pa zašto bi uopće šminkao okolo mlade kad mu nije sila! to i tak oni rade kad ih baš neko zamoli, nije da im treba

ne bi rekla. inace sam ga upoznala na snimanju spota jedne nase pjevacice i za cijeli fucking dan kaj je tamo bio sa njom, dakle od jutra pa skroz do navecer, a i dio noci, nije dobio tolike pare o kojima ti pricas. a ziher onda ne naplacuje jedno sminkanje 500 €.

ne znam uopce otkud ti tolike cifre... :kava:

Gracilis
30.03.2006., 16:16
ne bi rekla. inace sam ga upoznala na snimanju spota jedne nase pjevacice i za cijeli fucking dan kaj je tamo bio sa njom, dakle od jutra pa skroz do navecer, a i dio noci, nije dobio tolike pare o kojima ti pricas. a ziher onda ne naplacuje jedno sminkanje 500 €.

ne znam uopce otkud ti tolike cifre... :kava:

Za privatno šminkanje je netko drugi rekao 500 ojra, o tom neznam ništa al šminkala sam s njima na cro a porteu i nekim snimanjima pa sam o profi ciframa gotovo pa sigurna da su tolike

meg
30.03.2006., 16:29
Za privatno šminkanje je netko drugi rekao 500 ojra, o tom neznam ništa al šminkala sam s njima na cro a porteu i nekim snimanjima pa sam o profi ciframa gotovo pa sigurna da su tolike

pusti ti sad profi cifre, mi tu pricamo o mladenkama. ali kako god bilo, mene bude ziher sminkao. imam super preporuku. :mirko:

nego, ti isto sminkas?

Gracilis
30.03.2006., 16:33
pusti ti sad profi cifre, mi tu pricamo o mladenkama. ali kako god bilo, mene bude ziher sminkao. imam super preporuku. :mirko:

nego, ti isto sminkas?

mladenke ne, samo neke revije iz gušta :) nemam baš vremena za ovo prvo

tilla
30.03.2006., 16:33
Gle, frizeru žene svaki tjedan ostave 100 kn, za kap šampona, malo tople vode, i malo struje za fen????? dakle 400 mjesečno najmanje! e to ja ne kužim nego zovem pljačkom:E:E
svašta; to je ko da ja kažem da me joka pudra na tjednoj bazi :kava:

500 orja je toliko ogorma cifra da graniči s vjerovatnim.

a šišanje ipak traje nešto dulje :E

Gracilis
30.03.2006., 16:39
svašta; to je ko da ja kažem da me joka pudra na tjednoj bazi :kava:

500 orja je toliko ogorma cifra da graniči s vjerovatnim.

a šišanje ipak traje nešto dulje :E

pričamo o feniranju i potrošnji materijala!

za šišanje i dobre pramenove svaka čast

tilla
30.03.2006., 16:41
o pa to sam i napisala; šišanje sam spomenula.

dobro šišanje u zg je oko ispod 50 orja; ideš 1x mj.
znači godinu dana; od onog što ti frajer uzme za 2 h posla!

Gracilis
30.03.2006., 16:48
Ma neznam ko mu stvarno da 500 eur , možde neko jaaaako ružan?

tilla
30.03.2006., 17:02
je, zamisli ti to i poneka babaroga se uspije udat :kava:

meg
30.03.2006., 17:09
eto, o tome ja cijelo vrijeme pricam. 500 € je prenapuhana cifra. :raspa:

joujou
30.03.2006., 17:10
to je... ali sad nam se onih 500kn cini bagatela :rofl:

Gracilis
30.03.2006., 17:12
to je... ali sad nam se onih 500kn cini bagatela :rofl:

eto kako su stvari relativne :cool:

AFRODITA69
30.03.2006., 18:05
nisam znala da se to cisto ok naplacuje doma...to mi je dalo ideju:cerek: za nekih 6 mjeseci u zg-u...a sve imam jer sam to radila profi za agenciju modela u ny.6 mj. tu,6 tamo...to mi je vjecna zelja.a obozavam sminkanje i kozmetiku.

meg
30.03.2006., 19:06
moze afro, u sezoni maskara bus imala pune ruke posla. :hekla:

Karmela
30.03.2006., 20:01
Ne znam koliko tip koji sminka modele i manekenke ( osobe koje su placene za paze o svom izgledu i koje ulazu ogroman trud i novac u svoj izgled) moze dobro nasminkati obicnu zenu. Mislim, moze je dobro nasminkati, ali nije niti on carobnjak. A ne znam niti koliko su to slicni poslovi (mislim sminkati za fotografiranje ili catwalk i sminkanje "obicne" zene za vjencanje.) + uzivo ne postoji photoshop, treba i na to misliti. ;)

Eno onaj link sto ga je Tilla stavila jasno pokazuje. Sto moze vizazistica uraditi ako joj dodje zena s mini valom ili kosom ofarbanom u zuto ( one to vole, to je njihov stil). Ili koliko moze zakamuflirati krivi nos?
Treba biti realistican.

prije (http://www.makeup-renata.com/renatagallery/images/21.jpg)
kasnije (http://www.makeup-renata.com/renatagallery/images/23.jpg)

Djevojka izgleda zadovoljno, vjerojatno se osjeca lijepom. Vizazistica joj je zakamuflirala fino one velike pore na lijevom obrazu i oziljke, ujednacila joj je kozu, da izgleda mladje. Dala je njezinoj kozi malo topline i sjaja. Super. Oci je vjerojatno nasminkala kako se ovoj najvise svidja, malo glamuroznije i jace nego sto se nekom drugom mozda svidja.
Ja osobno ne volim bijelo sjenilo, ali na njoj stoji okay.

3nina3
30.03.2006., 22:09
:rofl: :rofl: ti nju baš ne voliš:rofl: :rofl:

Samantha
30.03.2006., 22:11
jel ko spomenuo Daniru Oresic?

club delicious
30.03.2006., 23:01
Čini mi se da su danas na Nova navečer spominjali onu Simonu. valjda je šminkala za neku cool reviju.

club delicious
30.03.2006., 23:02
Zaboravila sam komentirat; jel se meni čini ili je Vrban užasno smršavio? Vidjela ga neki dan na tv-u, prepolovio se čoek :confused:

Gracilis
31.03.2006., 00:11
Vrbi nije smršao neg kak bi on rekao "učvrstio sam se", kaže to mu je od pilatesa!? metro fora

Mrtva mrkva
31.03.2006., 01:17
pa bio je i aucoin dok je bio živ kod opre.
i sad par baba, ali zaista baba je tako složio da padneš u nesvjest.
ali aucoin je goli za nas; što mi sve možemo:s
To sam gledala.. nisam mogla vjerovat. :top: Calista Flockhart kao Audrey Hepburn (http://i.cnn.net/cnn/interactive/entertainment/0205/gallery.kevyn.aucoin/gall.flockhart.audry.jpg) :top:

Moja frendica za svaku malo vecu prigodu (od maturalne zabave do obrane diplomskog) ide kod frizera i vizazista i oboje je tako srede da ja svaki put padam u nesvijest. Zna se i ona sama lijepo nasminkat i napravit frizuru, ali ono sto joj oni naprave moze komotno nosit tri dana zaredom na glavi i na licu.

AFRODITA69
31.03.2006., 05:55

ovisno kaj je kome maskara.i kevin je znao od zena napraviti maskaru...to su obicno one sa kilom sminke na sebi,ali i za to treba skills!;)

AFRODITA69
31.03.2006., 05:57
:rofl: :rofl: ti nju baš ne voliš:rofl: :rofl:

mozda me zavoli u zivo!cak joj dam i makeover badave!

Ifka7
01.05.2006., 15:36
Tko mi moze preporuciti neku dobru,dobru vizazisticu/ta povodom jednog vjencanja na kojem sam iznenada kuma za manje od mjesec dana?:confused:

paučko
01.05.2006., 15:48
mora da je situacija zajebana ako mjesec dana neće bit dosta da te dovedu u red... :rolleyes:

Ifka7
02.05.2006., 06:27
mora da je situacija zajebana ako mjesec dana neće bit dosta da te dovedu u red... :rolleyes:
....nije bitno sta kaze vec ko ti kaze....

tamarina
02.05.2006., 08:26
jedini kojeg znam a da je fakat dobar je tomo vrban (čula si za njega nadam se), ali on ti je dosta skup, tako da ne znam da li ti on paše... ali on je mrak i znam da radi i vjenčanja, ja sam bila na jednom i sve nas je šminkao..

ne znam ni sama
02.05.2006., 09:26
:cheer: TOMO VRBAN !!! :cheer:

Ifka7
02.05.2006., 18:44
Hvala cure ali nasla sam jedan post na kojem je neka cura ishvalila Simonu Antonovic pa sam nju kontaktirala i sve se s njom dogovorila! da li ste mozda culi za nju? ja sam dosta toga dobrog procitala na siteovima i cini mi se ok!
www.simonantonovic.com

meg
02.05.2006., 19:11
koliko ce ti naplatiti sminkanje? :)

Ifka7
02.05.2006., 19:19
400kn a to zbilja nije puno za dobar rad

bambolina
02.05.2006., 19:30
simona je isto ok, uz tomu i jokovića mislim da je najjača, tako da se nemaš razloga brinuti, cura super šminka, a vidim i uopće nije skupa... :top:

Ifka7
02.05.2006., 19:36
ajde super onda jedva cekam da se vidim kad me sredi!!!:top: :top: :top: :top:

stela25
12.05.2006., 11:25
Drage moje, ako koja ima ideju kak da dodjem do broja od Jokovića, pleaseee

ili ako ima neka brojcek :s

Ribica3
12.05.2006., 12:16
Ljudi moji Tomo Vrban je zakon! Kak je on mene nasminkao, vlastita mama me gledala i nije mogla vjerovati. To je carobnjak :s :s
Nije me sminkao za vjencanje nego nesto drugo ali bilo je savrseno.
Zanima me kak da opet dodem do njega ak netko zna?

crvenkapica33
12.05.2006., 12:57
pa kak si došla prvi put :misli:

Ribica3
12.05.2006., 13:30
Bila sam na telki u jednoj emisiji i morala sam bit onak podosta namazana za to snimanje pa igrom slučaja

stela25
18.05.2006., 09:35
E sad sam ja u nedoumici opet! Simona ili Vrban, cijena je tu negdje .

meg
18.05.2006., 10:56
simona... meni puno draza nego vrban....

iako je moj no.1 jokovic. :s

nola
18.05.2006., 11:21
oni su zvijezde i dugo u poslu pa si mogu priustiti takvu cijenu. ja sam dvije godine u poslu, dosta radim ali nisam josh tako jako dobra da bi toliko uzimala. sve ovisi tko shto hoce. tako da me mozhete kontaktirati, ja sam vam na relaciji ri-zg po potrebi. :s

stela25
18.05.2006., 11:51
E i ja bi Jokovića al ne mogu nikak do broja doći...

A sto se tice Vrbana, jel imao tko iskustva s njim. Bojim se da mi u zadnji tren ne otkaže :eek:

meg
18.05.2006., 12:08
i da, saznala sam iz provjerenog izvora da jokovic ne naplacuje po nekoliko somova kn za sminkanje kako se pisalo tu po forumu vec negdje oko 100-tinjak eura. :mig:

lola rose
18.05.2006., 18:19
A sto se tice Vrbana, jel imao tko iskustva s njim. Bojim se da mi u zadnji tren ne otkaže :eek:

ne brini, neće ti otkazati... jedino što bi ti si moglo dogoditi je da te otkanta jer je overbooked.
ali šalu na stranu, nećeš požaliti ako se odlučiš za njega. čovjek je mag.

TOMO VRBAN :s

Neli
10.06.2006., 01:33
žena od Zuhre, zaboravila joj ime, ima salon negdje u Vlaškoj, za nju znam da je obrazovana za to kaj tadi, ostali uglavnom samoprozvani vizašisti, šminkeri, modni i ini kritičari i kak si sve sami titule ne dodijele.Dovoljno mi ih je pogledati na kaj izgledaju...Čovječe, pa u zadnje vrijeme se toliko samoizreklamirali, niču kao gljive, a ne znam imaju li srednju školu završenu.
Ili, ak ste u nedoumici, možda vam Neven Ciganović pomogne, jedino nisam sigurna jel on Nevena ili Neven!? Eto ideje za dobar biznis, tu se lova vtri, samo se treba pojavljivati na pravom mjestu u pravo vrijeme, ili udati za nogometaša, pa dobiš odmah i TV emisiju

ganeshkarma
11.06.2006., 21:48
Bok cure,

Ja sam slucajno pronasla ovaj forum (za moje radovanje). Ja se zovem Viktorija i ja zivim u New York-u gdje radim kao sminker. Ja sam rodjena u Splitu i zivjela u Omisu.
Citala sam vasu razmjenu o sminkerima i htjela bi dodati par rijeci.
Prvo, htjela bi pocetis sa cinjenicom da ja nemam znanje o Hrvatskom marketu. Koliko su rate za sminkere itd. Tako da sto pricam, ja pricam is svog iskustva i kako se sminkeri gledaju u NYC.
Ja osobno ne radim puno vjencanja (par koje sam radila su bili moji klijenti ili tv voditelji sa koji ma sam vec radila). U Americi, postoje sminkeri koji se specilaiziraju za vjencanja.
Mi ne naplacujemo po tome koliko sminke koristimo, nego naplacujemo za vrijeme. Razlog zasto su cijene tako velike je zbog toga sto mi radimo kao
"freelance". Znaci ne radimo svaki dan niti imamo poslovnu sigurnost. Kao klijent, cjenu koju placas je isto rezervacija da ja nemoram otkazati posto je posao koji placa vise meni bio ponudjen na taj dan. Ja osobno to nebi nikad napravila, bez obzira koliko placena. Ali puno mojih kolega ce odkazati posao koji ne placa dosta da bi uzeli posao koji placa njihovu dnevnu ratu.
Razlika izmedju sminke koja se nosi svaki dan (street makeup) i sminka za fotografiju je potpuno drukcija. Vi mozete kupiti 200$ Chanel sminke ali ako je stavite na isti nacin kao svaki dan what is the point? Netko je spomenio posebnu sminku, koja nije dostupna civilima (tako mi zovemo non-makeup artist). To je tocno. Ja koristim uz Chanel, Cristian Dior, Benefit, NARS, Make Up For Ever isto posebne sminke kao Kryolan, Visiora, Temptu etc. Isto tako ja koristim airbrush machine ako je potrebno.
Kada zaposljavate sminkera za bilo koji "event", budite sigurni da imaju portfolio sa slikama da mozete vidjeti da li vam njihov stil pase.
Ja nisam poznata sa hrvatskim sminkerskim agencijama, ali moj agent bi automatski odbio sminkanje (mi ih placamo 20% od nase dnevne rate) za vjencanje, posto ne placa koliko dan za reklamu. Modni magazini placaju najmanje ali su jako trazeni, sto vise imas slika iz magazina veca ti je cjena.
Eto toliko od mene. Ako zelite da vidite moj rad odite na www.viktorijabowers.com
Puno pozdrava mojoj Hrvatskoj........it has been a long time :kiss:

ganeshkarma
11.06.2006., 23:37
Ja zivim u NYC i u svom poslu koristim sminku kao Make Up For Ever, Benefit, NARS, Tarte etc.
Vec sto godina nisam bila u Hrvatskoj, pa me interesira, sto je popularno tamo? Htjela bi znati, kad napokon posjetim da kupim "must have" produkte.
Puno hvala
Viktorija Bowers
Makeup artist
www.viktorijabowers.com

Natch
11.06.2006., 23:38
max factor i lancome.

teichy
11.06.2006., 23:39
od dekorativne collistar, loreal, burjois, chanel, dior...

vivienne
11.06.2006., 23:42
bila sam na tvojoj stranici i jako mi se svida

ganeshkarma
11.06.2006., 23:55
Puno hvala :kiss:

vivienne
11.06.2006., 23:57
molim:) i svaka cast na dobrim klijentima,poskicala sam za koga si radila

Rock Star
12.06.2006., 08:23
Max Factor je jako dobra šminka.

ganeshkarma
12.06.2006., 08:39
Puno hvala na informaciji,
Nikad nisam cula za collister, to cu pogledati. Max Factor sminka ovdje je znana kao street makeup ne profesionalna. Bez obzira je dobra (ali ne za sminkersku torbu) za svaki dan. Ja volim 2000 calorie maskaru.
Neznam koliko je u Hrvatskoj popularan MAC (ja sam radila za njih prije 4 godine). To je bio super linija ali nazalost kuplia ih je Estee Lauder, produkt je postao jeftiniji po kvaliteti a skuplji. Isto tako njihova poslovna etika je postlala losa. Naime, ljute profesionalne sminkere, posto kradu poslove od njih za reklamu i mite dizajnere sa besplatnim sminkerima (koji nisu kvalificirani)
i produktom . Tako da je u Americi (i u Engleskoj) malo pomalo pocinje veliki MAC bojkot. Sminkeri ih vise ne spominju u novinama i na televiziji itd.

xavierkat
12.06.2006., 17:01
...WOW...
...ginula nad fotografijama na stranici...:cerek: PREdivno :cerek: :cerek: :cerek:

teichy
12.06.2006., 17:03
maybelline i pupa sam zaboravila

emergence
12.06.2006., 17:34
i meni se svida. odlicno radis!!

Tinchi
12.06.2006., 18:08
Pupa je popularna ali definitivno nije kvalitetna. Isto vrijedi za MF - ali o njegovoj kvaliteti sudim iz osobnog kuta.

Meni osobno je dobar YSL i Art Deco :top:
A općenito popularni su L'Oreal i Bourjois.
Avon i Oriflame su isto vrlo rašireni :D

strangelove
12.06.2006., 18:20
ček, ček..
a melissa? :zubo:

debelakrava
12.06.2006., 18:26
pa ono, eto d te high streetovske definitivno loreal, maybelline, mf, bourjois i pupa. od ovih 'dizajnerskih' dior, chanel, lancome, ysl, shiseido, givenchy (kad malo bolje razmisli m, vecinom su to sve francuski brandovi).
u hrvatskoj nema za kupiti mac, bobbi brown, stila, benefit, urban decay i slicne kozmetike. pretpostavljam da je trziste i ovako dosta prezasiceno a malo kakvo je, tko zna kako bi prosli ti brandovi (iako ja vjerujem da bi i to islo). ima estee lauder i helena rubinstein od americkih brandova..ne znam jel ima jos koje...

ganeshkarma
12.06.2006., 18:36
Xaverkat, hvala na komplimentu. :cerek: Cure hvala na informaciji, jedva cekam da posjetim da se nakupujem sminke koje nema ovdje :p
Maybeline, Revlon, Loreal su isto kao Max Factor street makeup. Make Up For Ever je francuska profesionalna sminka, super je.
Check it out
www.makeupforever.com
Viktorija Bowers
makeup artist
www.viktorijabowers.com

Anson
12.06.2006., 18:41
ček, ček..

a jebemti sve :zubo:

teichy
12.06.2006., 18:51
Pupa je popularna ali definitivno nije kvalitetna. Isto vrijedi za

imam sjajilo i tri sjenila za oči od pupe i super su mi
za maskare, pudere, rumenila i ostalo nemam pojma
a nije baš pupa ni jeftina pa mi je čudno da bude nekvalitetna

teichy
12.06.2006., 18:53
max factor strava i užas
lakovi, maskare, puderi žnj kvaliteta

PrittPen
12.06.2006., 19:12
mislim da u US nema bas talijanskih marki - collistar, pupa i deborah, a ostalo sve vise manje ima. s tim da nema bas nekih trendova jerbo svatko ima svoje favorite.

Samantha
12.06.2006., 21:35
jao da mi je doci pod tvoje ruke:o

nego koja je ovo sminka,na usnama mislim?http://img204.imageshack.us/img204/8089/cinthia011oq.jpg

meg
12.06.2006., 21:49
molim:) i svaka cast na dobrim klijentima,poskicala sam za koga si radila

ma i ja sam sve zivo ispregledala, dodje mi da placem od muke.... nikada me nitko nece tako nasminkati.... :tuzni:

Samantha
12.06.2006., 22:10
utjesi me i reci mi da nisu sve tako lijepe bez make upa:mad:

Lali Puna
12.06.2006., 23:03
i clinique je popularan, ali više preparativa nego dekorativa. ali, da, nema trendova, svatko ima svoje favorite. s tim da, ajde, od jeftinijih marki po mom sudu de izdvajaju bourjois i art deco po populranosti jer nude odličan value for money.

kad malo bolje razmislim da mene netko pita koja mi je marka šminke omiljena ne bih znala odgovoriti jer imam stvarno svega i svačega. a kamoli generalizirat za cijelo tržište!

Hana_
13.06.2006., 01:38
clinique je estee lauder za mladju populaciju

PrittPen
13.06.2006., 01:39
clinique je afair dosta popularniji u sad nego tu :)

ganeshkarma
13.06.2006., 02:05
Ne tjesim te, ali nisu sve tako ljepe bez sminke. Ponekad kad se cura pojavi, nemozes vjerovati da je manekenka dok je ne nasminkas. Onda se transformira u cudo ljepote (ako znas sto radis).
Samantha, slika koju si pokazala je pozanata manekenka iz brazila Cintia Moura, nazalost :rolleyes: moram reci da je ona ljepa i bez sminke. Isto tako se sjetite da puno tih cura je jako mlado 16 godina i vise.
Cintia je jedno 27, ali ona je stari profesionalac. Sto se tice njezinih usana, ja nikada ne koristim sminku direktno iz tube.Ja uvijek mjesam. U ovom slucaju promjesaj na ruci, malo glossa beige boje sa glossom njezno roze boje i dodaj prozirni gloss da razrjedis boju.
Kompanije koje sam koristila su Make Up For Ever, Borjouis i Tarte

ganeshkarma
13.06.2006., 02:11
Zaboravila sam dodati da na toj slici, glavni gloss je
Borjouis Beige Elastic 1
evo link za glosseve
http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P69700&categoryId=RP&shouldPaginate=true

Samantha
13.06.2006., 10:31
hvala.

a koliko dugo traje sminkanje?eto primjerice taj make up na cintii moura.

pogledala sam njene slike za maxim,ona je cudo.

molly*
13.06.2006., 12:57
jel imao ko iskustva s vizazisticom renatom pipic? sa svadbu ce me sminkati...cula sam svasta--od toga da je savrsena do toga da je katastrofa...pa da cujem ako jos tko ima iskustva...

Anson
13.06.2006., 16:57
jel imao ko iskustva s vizazisticom renatom pipic?

nemam pojma tko je ta :o

darin
13.06.2006., 21:24
kaj je ovo na njenim ustima? (http://www.viktorijabowers.com/portfolio/beauty1/images/clean02.jpg)
ja bi to....:cerek:

usput, ne znam koja je popularna sminka u hr...ja koristim YSL maskaru i Shiseido puder...a i njega jednom godisnje. i da, labela iz Yves Rochera...:)

Neli
13.06.2006., 23:25
ček, ček..
MELISSA NE,A DEKORATIVU, nekaj si krivo skužila, ili se ne kužiš kaj je preparativa , a kaj je dekorativa, ili ne kužiš kaj je prirodna kozmetika...
ili je naprosto zločestoba u pitanju!!??

Neli
13.06.2006., 23:30
a jebemti sve :zubo:
MELISSA NEMA DEKORATIVU, ili ne kužiš razliku između preparative ili dekorative, ili je u pitanju zločestoba
Ali dovoljno je reklama u odgovorima pa je moje objašnjenje gotovo suvišno

Neli
13.06.2006., 23:35
ček, ček..
MELISSA NEMA DEKORATIVU, postoji razlika između dekorative i preparative, kao i dobrote i zločestobe
Uostalom, dovoljno je u odgovorima REKLAMA svega i svačega pa je ovaj moj odgovor skroz suvišan

creative
14.06.2006., 00:28
ček, ček..

:rofl:

creative
14.06.2006., 00:29
MELISSA NEMA DEKORATIVU, postoji razlika između dekorative i preparative, kao i dobrote i zločestobe
Uostalom, dovoljno je u odgovorima REKLAMA svega i svačega pa je ovaj moj odgovor skroz suvišan

nema? a kaj je ovo?

Eveline kozmetika ti ima sve nijanse ruževa(wet and shine), eko varijanta, cijena oko 30 kuna, imaju sve nijanse, sigurna sam da ćeš pronaći nešto za sebe.Rijetko tu kozmetiku možeš pronaći, jer tamo gdje daju svoje proizvode, svi proizvodi moraju biti eko.Za dodatna pitanja, javi se, pa ću ti poslati privatni odgovor, ne smijem reklamirati.

ganeshkarma
14.06.2006., 01:29
Sminka traje do 45 minuta. Ja sam brza, mogu i napraviti za 20 ako je sminka jednostavna. Interesantno je da si spomenila Maxim.
Ja sutra imam photoshoot sa njima.

Neli
14.06.2006., 02:55
Eveline kozmetiku imaju ljekarne- biljne i ne-biljne

AFRODITA69
14.06.2006., 03:26
Ja zivim u NYC i u svom poslu koristim sminku kao Make Up For Ever, Benefit, NARS, Tarte etc.
Vec sto godina nisam bila u Hrvatskoj, pa me interesira, sto je popularno tamo? Htjela bi znati, kad napokon posjetim da kupim "must have" produkte.
Puno hvala
Viktorija Bowers
Makeup artist
www.viktorijabowers.com

ti si onda kao i ja.i ja zivim u nyc i obozavam iste firme plus naravno sve ostale iz omiljene sephore...i bas sam bila u zg-u i nakupovala samo marke koje nema kod nas u ny-u.malko su me smjesno gledale zenske u trgovinama kad su mi pokazivale tj pokusavale pokazati dior,chanel,burjois,arden i sl a ja navalila na neke "manje vrjedne "firme ala manhattan,deborah,collistar,art deco...i ostalo da ne nabrajam.od svega sam po malo kupila-od ruzeva do bronzera,tuseva,sjajila...
inace obozavam kozmetiku a i bavih se time do nedavno profi.
uglavnom,preporucujem ti da si pogledas paletu art deco-evih sjenila(zbilja lijepe nijanse i super za mazanje),colistarove bronzere,ruzeve isto...deborah-ina sjenila...cak i prestige koji je ovdje jako jeftin,ali tamo su nijanse sjenila-koje mi tu nikada necemo vidjeti.
uglavnom,vjerujem da ces nakupovati svega...vrativsi se u usa(bas prosli tjedan)otisla sam u duane reade,rite aid,cvs...s nadom da cu naci l'orealovo sjajilo sa aplikatorom u obliku srca(inace vidjela sam novu paletu bas ti sa srcekom u dm-u u zg)koje se super nanosi bas zbog oblika aplikatora,no...toga ovdje nece biti jos dugo.i sad mi je zao.
sretno u kupovanju kozmetike!

AFRODITA69
14.06.2006., 03:31
kaj je ovo na njenim ustima? (http://www.viktorijabowers.com/portfolio/beauty1/images/clean02.jpg)
ja bi to....:cerek:

usput, ne znam koja je popularna sminka u hr...ja koristim YSL maskaru i Shiseido puder...a i njega jednom godisnje. i da, labela iz Yves Rochera...:)

tako na usnama izgleda macovo sjajilo ili cak lancome-ovo.

ganeshkarma
14.06.2006., 03:57
Puno hvala Afrodita, ti tocno znas o cemu pricam ha ha
Sminka na slici je ustvari kombinacija oko 5 glosseva i faundation. Ja se trudim sto vise da ne koristim MAC, malo pomalo se rjesavam.
Naime prvo stavis tekuci puder preko usana
onda pomjesas
njezno rozi gloss (tarte)
prozirni gloss
beige gloss (bourjois Beige Elastic 1)
i zlatni gloss (burjois nesjecam se broja ali je skoro prozirna sa zlatnim flekicama)

AFRODITA69
14.06.2006., 04:38
konacno netko da mjesa sminku do unikatne boje i texture!!!!
ja licno mjesam sve,od faundationa,do sjenila do ruzeva narocito i sjajila.vec sam negdje rekla curama da se tako dobivaju najbolje boje i naravno unikati.ja doduse stavim samo jednu bazu na usne a ostalo izmiksam na ruci i nanesem kistom..i naravno-nikad usne bez malcice faundationa za bljedocu.i kao primer naravno.
nego,kako rekoh-najprije provjeri art deco-va sjenila(ona mini-oko 35 kn po kom)jer su super za mjesanje(textura im je jako dobra)a ima velim ti puno boja za odabrati..a i cjena je super.i taj collistar-bronzeri u 5 nijansi-ja sam licno kupila boju "hawaii".imaju i super tus sa sljokicama(crno/srebrno-mix)medutim ima toga i u nasim firmama puno a ja licno voli prah nanesem sa kisticem i primer.
nego,od zg-a nisam jos uspjela navratiti u sephoru da vidim sta ima novo...naime jedan bronzer sam trazila(lorac)ali je bio rasprodan...mozda su ga u ovih tri tjedna dobili...a zadnji sam kupila od kls-a..boja pecan-inace jako zadovoljna nijansom sad za ljeto.
javi nam sta si kupila i dal su ti se ta mala sjenila dopala,ako ih odlucis ici vidjeti!!!

AFRODITA69
14.06.2006., 04:51
eto,cure-da se malo pozabavite ljepotom ovog biznisa!
http://www.glamourmodels.com/makeup.html

meg
14.06.2006., 09:04
2 ganeshkarma: daj podijeli nekakve male trikove sminkanja sa nama obicnim curkama.... npr. koje boje stavljati na plavuse ili brinete, smedjooke, zelenooke ili plavooke cure, kako nanijeti kremasto rumenilo (to me posebno zanima), koje su neutralne boje koje bi mogle ici na sve tipove cura i sl. :mig:

emergence
14.06.2006., 10:25
upala nam je sekira u med odkad je s nama ganeshkarma :zubo:

Anson
14.06.2006., 11:18
MELISSA NEMA DEKORATIVU, ili ne kužiš razliku između preparative ili dekorative, ili je u pitanju zločestoba
Ali dovoljno je reklama u odgovorima pa je moje objašnjenje gotovo suvišno

ma boli mene ona stvar za melissu...ja sam komentirala post od strangelove, a ne tvoj :rolleyes:
i btw, jako dobro znam razliku izmedu preparative i dekorative :kava:

creative
14.06.2006., 11:41
Eveline kozmetiku imaju ljekarne- biljne i ne-biljne

nisi li ti ovo napisala? :mig:

Eko kozmetika "Eveline" (dekorativa i preparativa) i prirodna "Melissa" kozmetika (preparativa)- preporučam svima. Možete ih naći u Bio Centru Melissa,

kaj, sad je drugačiji pristup? ne radi ljude budalama, pliz.

tilla
14.06.2006., 11:54
chanel je najprodavaniji od skupih.

od jeftinijih ne znam; ali dosta komada koristi bourjois; uključujući i mene.

meg
14.06.2006., 12:00
oooo da, takve forumasice su uvije dobro dosle...

:D

zlatna
14.06.2006., 13:07
hoću još još:cheer: :cheer:
gdje je nestala:tuzni:

teichy
14.06.2006., 13:24
@ Afro

nebi baš smjestila u isti lonac collistar i deborah, manhattan
ni po cijeni ni po kvaliteti

strangelove
14.06.2006., 15:19
oke, znam da nema veze s topikom, ali..
malo mašte na filmski način(Isijavanje).. ste skužile da kad prođe ponoć razbiju se sjekirom vrata podforuma kozmetike te izviri glava i drekne: HERE'S NELI-MELI!!
:zubo:

meg
14.06.2006., 15:44
buahahaha.... :rofl:

Lali Puna
14.06.2006., 16:10
o, jebenti :rofl: