View Full Version : Ajmo van ideja za skutere 125 i(ili) 150 ccm
freelancer
23.03.2006., 13:49
Dolazi ljeto (nadaj mo se!) i planiram si uzeti nekakav skuterić 125 ili 150 ccm.
Koristio bi pola za grad, pola za relacije do 60-80km udaljenosti.
Mislim da bi upravo nešto ovakovo sa 125 ili 150 ccm bilo idealan izbor.
Dakle Peugeot Elystar 125, Elyseo 125, ili Vespa Granturismo 125 LE ili Honda Dylan 125, Pantheon 150 ili Suzuki Burgman UH125
Pošto nisam na svome u skuterima, molio bih vaše iedeje, zapažanja, preporuke, recenzije itd...
Pomoć. Thanks...:)
..honda SH150 ako imas love, ako si voljan ustedit e-charm150 :cerek:
150ccm je 20ak% vise od 125ccm, a i u konjima je nekih 15ak%vise.. nije za odbacit :)
alfred stokes
23.03.2006., 20:11
Pogledaj i:
Kymco People 250 - čini mi se da je oko 20000
Kymco B&W 250 - oko 24000
250 ccm je prava mjera ako ga misliš češće koristit van grada
A ovu Kymcovu mašinu mogu preporučit iz prve ruke (imam ju na Grand Dinku)
Ja cijelo ljeto idem na posal s njim (nešto manje od 100 km dnevno)
http://www.aprilia.com/models03/road/eng/modello_techinfo.phtml?id=27
Novi RS 125 kad dojde. Kosta novi dosta ali leti dvotaktno djubre.
Navodno ce ici iznad 150... evo bas googlam informaciju.
freelancer
29.03.2006., 09:01
http://www.aprilia.com/models03/road/eng/modello_techinfo.phtml?id=27
Novi RS 125 kad dojde. Kosta novi dosta ali leti dvotaktno djubre.
Navodno ce ici iznad 150... evo bas googlam informaciju.
Pa taj tvoj Aprilia i nije neki SKUTER!?
U biti ništa mi niste pomogli... :rolleyes:
alfred stokes
29.03.2006., 10:07
Šta bi trebali izabrat ze tebe :misli:
Pa taj tvoj Aprilia i nije neki SKUTER!?
U biti ništa mi niste pomogli... :rolleyes:
..ja sam bio jasan.. :zubo:
road_rider
29.03.2006., 21:37
gilera runner VX 125
jako dobro ide, malo trosi, 4T, sta jos reci....
gilera runner VX 125
mali kotaci :zubo:
Cuj. Ja vjerovatno uzimam 200 vxr, novi ili godinu dana star.
To mi je prvi jaci motor posto sada vozim 50tku.
Eto ako ti to pomaze smatram da je 200tka za grad i do 200-300 km dobar izbor.
El Bradbury
30.03.2006., 10:52
gilera runner VX 125
Ili ne... bilo šta osim ovog talijanskog govna. Kymco People recimo.
freelancer
30.03.2006., 11:25
Gilera mi je previše sportska.
SH 150 mi je previše retro style, sviđa mi se Honda Dylan, ali ga više ne proizvode. Šteta!
Nekako mi se izbor suzio na:
Piaggio X8
Aprilia Atlantic
Yamaha X-max
Peugeot Elystar
ima li netko iskustva sa nekima od ovih?
Thanks...
alfred stokes
30.03.2006., 12:18
Ja ne bi Peugeota
Nemaju baš neku srvisnu mrežu kod nas
Ostali su svi OK, al ne znam cijene :misli:
Ja ne bi Peugeota
Nemaju baš neku srvisnu mrežu kod nas
Ostali su svi OK, al ne znam cijene :misli:
..pricao sam s mehanicarom pežoja koji ce vjerovatno raditi kod nas..
zaobidji pežojca, to ti on preporuca ;)
od svega toga, jedino yamaha mi se cini izbor dobar...
PS
honda sh150 daleko je od retra ;)
http://www.honda.hr/honda-moto/modeli06/scooters/boje-large/sh150pearlmontana.jpg
mario1978
31.03.2006., 14:35
Cuj ako imas para uzmi skuter 250 ccm barem jer nije ti to bas prejako lako se naucis, krajnja brzina iznad 130 km/h mozes se i vozit i uzivat
Sve ispod vrlo brzo bude preslabo!
Ja kupil beverlija 250 i zadovoljan sam prejako!!
mario1978
31.03.2006., 14:38
Ako uzimas malo veće kubike bolje ti je da je i motor malo veći jer dobivaš na stabilnosti masi i ciklistici. Obrati pozornost na veličinu kocača 12 ili 13 cola je živo sranje.
Tek na 16 cola barem malo doživiš stabilnost i vožnju pravog motora
Beverly je jedini s tak velkim šlapama od maksi skutera a širina karoserije je umjerena za gradsku vožnju a dovoljno dobri sicevi za duže pruge.
El Bradbury
31.03.2006., 17:30
Gilera mi je previše sportska.
SH 150 mi je previše retro style, sviđa mi se Honda Dylan, ali ga više ne proizvode. Šteta!
Nekako mi se izbor suzio na:
Piaggio X8
Aprilia Atlantic
Yamaha X-max
Peugeot Elystar
ima li netko iskustva sa nekima od ovih?
Thanks...
Eladio je u pravu, SH150 je NENADJEBIV. Stroj ima injection, HONDA je, zdravih 17 konja što ti na cesti dođe skoro ko Piaggiove 200-tke. Pitaj nekoga đir pa ćeš vidjet da se isplati iskeširat malo više za euro-japanca.
Osim toga, Atlantic je genijalan, pogotovo ovaj sa Quasarom od 250 cc, prostran, izvrsna ergonomija, po meni je kvalitetniji od Pjadja a i lova je ista.
Ali... X8 mi je isto tako genijalan. Malo je kompaktniji od Atlantica što je u gradu dobro, a van grada ne, vjetrobran je malo niži pa te pri 80 km/h buba u ramena dok si na Atlanticu u prisoju :D. Nema integralne kočnice, ali troši jako malo i meni se puno sviđa :)
Xmaxa nisam vozio pa ne znam. Peugeot SUCKS, kao i obično...
Nadam se da sam ti pomogao :zubo:
freelancer
03.04.2006., 18:25
Nadam se da sam ti pomogao :zubo:
Ovo je već bilo korektno i konkretno!;)
Thanks...:zubo:
http://ddk-kor.moj-album.com/album/2305000/?os=2305421
Žena i ja smo se odlučili za Yamahu X-max 250. Malo je skuplja ali sa kotačima od 14 i 15 cola je taman okretna za grad i stabilna vani na cesti. Svi koji su ju vozili kaću da je kao zaljepljena na cesti
Žena i ja smo se odlučili za Yamahu X-max 250. Malo je skuplja ali sa kotačima od 14 i 15 cola je taman okretna za grad i stabilna vani na cesti. Svi koji su ju vozili kaću da je kao zaljepljena na cesti
cestitam na izboru :top:
..puno kilometara i srece ti zelim :top: :top: :top:
Brown Acid
06.04.2006., 00:20
VXR200
:closed:
Brown Acid
06.04.2006., 00:22
Eladio je u pravu, SH150 je NENADJEBIV. Stroj ima injection
Hahahahaha...pa injection je sranje...
Pa ne živimo u zemlji gdje postoji "čist" benzin.
Hahahahaha...pa injection je sranje...
Pa ne živimo u zemlji gdje postoji "čist" benzin.
...je da.. cuj runner-boy , si bio sta u italiji, zemlji runnera, trstu recimo itd.? ..primjeti sta voze ;)
..nije sve u runneru.. jos uvjek je to scooteric :p
freelancer
06.04.2006., 09:22
Da to je jedan od onih iz užeg izbora, ali imam li ja to feeling da ti nešto imaš nešto s Yamahom?
Može neki sconto?:confused:
:D
p.s.
Gilera VXR200 mi je previše sportska!
Da to je jedan od onih iz užeg izbora, ali imam li ja to feeling da ti nešto imaš nešto s Yamahom?
Može neki sconto?:confused:
:D
p.s.
Gilera VXR200 mi je previše sportska!
Eh da barem imamo. Čekali smo auto sajam da probamo neki popust dobiti, ali izgleda da jedino Yamaha tako nešto ne daje na sajmovima. Rekli su nam da im prodaja ide predobro i da im to ne treba.
Trenutno imamo scooter (Taiwanac od 50ccm) koji je jeftin, ali taman toliko i vrijedi. Sada nakon godine dana, nam je jasno i zašto su jeftini. Dobro ide, ali je kvaliteta izrade očajna a serviseri su nikakvi.
Prvi nam je izbor kod novoga motora bio Beverly 250. Veliki kotaći 16 cola-odlično. Ali onda smo skužili da integralna kaciga ne ide u prtljažnik. Dugo smo onda vagali između Piaggia i Yamahe. S obzirom da je razlika u cijeni samo 3.000 Kn. Izbor je pao na X-Max.
Na linku http://ddk-kor.moj-album.com smo stavili slike oba motora (i još ponešto) ;) ;) ;) ;)
Sada nam još preostaje da vidimo tko od prodavaća u Zagrebu ima bolji servis sa dobrim serviserima koji znaju posao. Eloda, Sibeg ili Markez. Da li netko ima kakve informacije o tome? :cool:
...
Sada nam još preostaje da vidimo tko od prodavaća u Zagrebu ima bolji servis sa dobrim serviserima koji znaju posao. Eloda, Sibeg ili Markez. Da li netko ima kakve informacije o tome? :cool:
..bas sam ti to htjeo reci.. pricas o servisu a kupujes yamahu u hr :)
..ja sam cu dvojaka misljenja o markezu, ali recimo da je on izmedju ocjene 3 i 5 sto je ok ;)
..ovo ostalo sumnjam a ista valja..
..u rijeci katastrofa , itd.. ;)
[QUOTE=Eladio]..bas sam ti to htjeo reci.. pricas o servisu a kupujes yamahu u hr :)
S obzirom na uvoznu papirologiju i nikakvu financijsku ustedu, ne znam da li se isplati trošiti vrijeme na sve to i kupovati Yamahu vani.
A onda i na servis moram gubiti vrijeme dok odem tamo pričekam i vratim se.
S obzirom a sam obišao sva tri prodavaća, i meni se čini da je Markez najviše stručno osposobljen za servisiranje (dok su ostali uglavnom prodavaći).
A nitko od njih tri mi nije znao odgovoriti da li je X-max 250 u ovoghodišnjoj pošiljci injection ili karburator model, i gdje je smješten broj šasije na motoru.
:E :E :rolleyes: :cool:
(To sam pitao zato jer kod registracije to provjeravaju a u stanicama pojma nemaju gdje da to pronađu. Izgleda da ni prodavaći pojma nemaju o tom detalju)
[QUOTE=Eladio]..bas sam ti to htjeo reci.. pricas o servisu a kupujes yamahu u hr :)
S obzirom na uvoznu papirologiju i nikakvu financijsku ustedu, ne znam da li se isplati trošiti vrijeme na sve to i kupovati Yamahu vani.
A onda i na servis moram gubiti vrijeme dok odem tamo pričekam i vratim se.
S obzirom a sam obišao sva tri prodavaća, i meni se čini da je Markez najviše stručno osposobljen za servisiranje (dok su ostali uglavnom prodavaći).
A nitko od njih tri mi nije znao odgovoriti da li je X-max 250 u ovoghodišnjoj pošiljci injection ili karburator model, i gdje je smješten broj šasije na motoru.
:E :E :rolleyes: :cool:
(To sam pitao zato jer kod registracije to provjeravaju a u stanicama pojma nemaju gdje da to pronađu. Izgleda da ni prodavaći pojma nemaju o tom detalju)
..nisam ni mislio da ces vani kupiti ;)
..nego ljudi vise kupj kawasaki na temelju servisa, a yamahu se mire s tim da servisa nema...
sto se tice informacija, to je tako nazalost..
nebih njima neso zamjerio jer vjerujem da se trude doit info ali neide..
sto se tice broja, to ces znati kad dodje motor jer ces dobiti prirucnik..
..jasno ces vidjeti di i gdje i sta i kako ;)
[QUOTE=ddk]
..nisam ni mislio da ces vani kupiti ;)
..nego ljudi vise kupj kawasaki na temelju servisa, a yamahu se mire s tim da servisa nema...
)
Pa s obzirom na cijenu gledali smo KLE, Er-5 i ER-6. Ipak je to skoro za istu cijenu pravi motor.
Ipak smo ostali kod maxi scootera radi toga što mi trebamo motor za grad i krug od 100Km naokolo (no dobro, vozili ga budemo i na more- jedan od nas će voziti auto a drugi motor).
Ja na posao idem u odijelu, a i supruga ga želi voziti po gradu i nismo bikeri u onom klasičnom smislu. Ali svejedno uživamo biti na dva kotaća
a yamahu se mire s tim da servisa nema...
frend vozi fazer 1000 i za servisirenje nije imao nikakve probleme.... mislim da je najblizi servis u Karlovcu, ali to nije problem kad imas autocestu i 150 konja :zubo:
frend vozi fazer 1000 i za servisirenje nije imao nikakve probleme.... mislim da je najblizi servis u Karlovcu, ali to nije problem kad imas autocestu i 150 konja :zubo:
..eloda u Ka :)
..koliko sam kruzio tamo dok ih nisam nasao ..prokleti , jedino su oni imali silkolene ulja za moju yamahu tada :)
..cine se ok i kulturni.. ali nemam blagog pojma o iskustvima tamo..
ali lako saznam :)
..stanardno servisiranje i nije neki problem.. pogotovo na skuterima
..promjeni filtere i ulje.. provjeri neke sitnice itd..
...servis je i kad nesto ode pod jamstvom ili van , kad se nesto cudno desava sa pilom..
kad treba prava strucnost blabla , ali znam da znas o cemu pricam
..a servis su i alati , za te velike mrcine trebaju i posebni alati i masine koji i nisu bas nimalo jeftini.. sjecam se kad mi je dario iz KMSa poceo nabrajati :eek:
za yamahu, u rijeci ju nikom od ovlastenih nebi dao, cujem slicno je i u splitu i okolici..
..uglavnom su solidne te pile, ali znam mnoge koji su se odlcili na kawu bas zbog KMSa recimo
itd..
pardon.. ispravak neocnog navoda..
yamahu bi dao u "mali moto" bez beda :top:
ili soletu :lol:
uglavnom slazem se da to bas i nije skuter
ali motori se amatraju luksuzom, a luksuz kosta
:misli: a sta je onda sa ducatijima ili cak MV agustom :zubo: sa 5 000 krenes u Italiju da bi stigo na redovan servis na 20 000 :lol:
:zubo: ili soletu :lol:
uglavnom slazem se da to bas i nije skuter
ali motori se amatraju luksuzom, a luksuz kosta
..kad netko vidi staru kramu, odmah odustaje, jedino je on spreman u okolici po njoj dirati.. :zubo:
..i ima veze di naci neke polovnjak dijelove , i sve to nekako ispadne jeftino koliko god je fus :)
..sjecam se svojevremeno kako me pogledao tip u gino racingu kad sam dosao s "yamahom" ga nesto pitat..
to oni ne rade , preko 20 godina, stvarno nam je zao sto "to" imas :D
:misli: a sta je onda sa ducatijima ili cak MV agustom :zubo: sa 5 000 krenes u Italiju da bi stigo na redovan servis na 20 000 :lol:
...hehe
frend mi neki dan bio tu s monsterom 900, ..
covjek se inenadi koliko alata stane pod onaj mali poklopac.. :D
..ali kako je on rekao, mi sad dok pricamo , ja mogu malo zatezat neke vijeke koji su popustili :D
..kad netko vidi staru kramu, odmah odustaje, jedino je on spreman u okolici po njoj dirati.. :zubo:
ma nije on los majtor, da radi u poznatijem servisu....
al mu narusavaju ugled one stare krame, plastike i oni mulci sta se cjenkare za polovan zmigavac :zubo:
na mi je znat kako je u onaj mito ukrco 650 :rofl:
Grgica Mali
06.04.2006., 17:44
...ali kako je on rekao, mi sad dok pricamo , ja mogu malo zatezat neke vijeke koji su popustili :D
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :zubo:
škašiškafnjak
06.04.2006., 19:02
a kakvi su servisi u sloveniji?
a kakvi su servisi u sloveniji?
..nepostujem ja sloveniju da bi uopce tamo isao , to je tako :cool:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.