View Full Version : Otečena stopala
Gospon Pes
04.06.2003., 08:12
Imam ih vec tri dana... Prvi dan sam skuzila navecer i mislila da je od vrucine, ali jutros ko buhtlica rano ujutro. :confused:
Oteceno je stopalo i glezanj, kasnije se prosiri i na listove.
Buhtla je pretjerivanje, nije bas tak strasno, ali oteklina je ocigledna, desna noga dosta vise od lijeve.
Ima netko ideju od cega bi to moglo biti? Ako bu me lupil kakav infarkt da jos malo vesa prije operem i prasinu pobrisem...
ljutika
04.06.2003., 09:03
Ja sam imala takve noge u drugom stanju.
Provjerila bih na tvome mjestu. To je mozda kod tebe prvi znak trudnoce.:D
Gospon Pes
04.06.2003., 10:02
LOL
Ne, trudnoca je iskljucena. (Taman curi...) :D
Ajmo, drustvo, tko god se bilo cega sjeti sto moze izazvati otekline stopala i nogu - na sunce s tim. Mozda dobijem ideju sto bi moglo biti. Ovako nemam blage veze, ali nesto ocito nije kak Bog zapoveda. :D
Nisam bas neki doktor, ali znam da su mojoj mami od slabe cirkulacije krvi noge oticale... :rolleyes: :)
Pesica !
moguce da je nesto bezazleno ali nesto mi se kroz sijecanje prividja da su moguce i neke druge kombinacije , nebi te htio prestrasiti cini mi se burezi da imaju veze sa ovim , u stvari ako ti nije problem kod doktora odma i da ti napravi pretrage krvi i urina . bolje preventiva nego nedoumica.
Gospon Pes
04.06.2003., 11:43
Ma nitko me nece prestrasiti, bez obzira sto bi "moglo" biti. Recite stvarno sve sto vam pada na pamet kao moguci razlog.
Ne rusi mene nista tako lako, niti se bojim, samo ne volim kad nemam ni priblizno pojma o cemu se radi. :D
Ako ne prodje, znam da cu iduci tjedan morati i doktoru da on trazi uzrok, ali bilo bi mi lakse da vec prije imam neke opcije. :)
blondie_30
04.06.2003., 12:34
Bubrezi vode po vjerojatnosti (jesi i podbuhla oko ociju i u faci) ??? Dalje; cirkulacija (slab optok limfe)... Menstruacija ??? + jako toplo vrijeme. Neki hormon. Neka upala u trbusnoj supljini. Kak su preponski i izakoljenski limfni cvorovi ??? Venska tromboza (pocetna) ???
Jel te stopala i bole ili su samo otecena ???
A mozda samo prosirene vene; nizak krvni tlak i toplo vrijeme ;)
allegra
04.06.2003., 12:51
Pes,
daj prvo razjasni da li trebaš savjete iz humane ili veterinarske medicine ... mislim ipak je o pesu riječ :D
Sad bez zafrkancije - imaš li ti još kakve simptome? Da li osjećaš bolove u nogama ? Kak hodaš po stepenicama?
Bubrezi su sumnjivi, ali uz to bi trebala primjetiti i smanjeno mokrenje, a trebala bi i na drugim mjestima oticati, ne samo na nogama ...
Srce junačko ti je zdravo pretpostavljam? ... Da li možeš po noći spavati na ravnom ili u takvom položaju otežano dišeš? Ako si u RL upola tak' elokventna ko na forumu onda ništ ... zadisala bi se u govoru ;)
Da li su bolni skočni zglobovi? Ili mali zglobovi na šakama?
Glupost pitam, da su bolni, ne bi mogla tipkati :D
Postoji mogućnost venske insuficijencije, onda su edemi izraženi baš pri vruićinama. Ali moguća je i venska tromboza, naročito ako je jedna noga deblja od druge, a još k tome boli pri ispružanju nožnih prstiju ... kak' s tim stojiš?
Gospon Pes
04.06.2003., 12:58
Ne boli nista, sve ostalo izgleda normalno, ni faca nije podbuhla, ni ista drugo oteceno, cvorovi se ne osjete, tlak je uvijek nizak.
Prosirene vene nemam, barem ne one koje se vide na listovima, butinama i gdje se vec pojave. :D
Nikakvi drugi sumnjivi znakovi nigdje, samo otecena stopala i u toku dana i deblji listovi. ujutro su jos oni izgledali normalno.
Tromboza bi npr. meni imala smisla... Pusim ko Turcin, pila sam uvijek prilicno malo tekucine, tek u zadnje vrijeme malo vise... Mozda se di kaj zgrusalo ili kakva zilica zacepila.
Imate pojma koji su jos eventualni simptomi?
allegra, daj sto das. Moze doc, moze vet, moze seoski vrac, bas me briga. :D
P.S. Pilule ne uzimam. Previse pusim i ni pomisao da bi mi sise narasle nije me natjerala... :D
Meni se javljalo zbog pilula+cigarete. (blondie, hvala na onom savjetu!!!;) ).
Sad to imam povremeno kada dugo sjedim na visokoj stolici (pa mi krvotok malo zasteka).
Pes, odmah lijecniku.....Ne vjerujem da su bubrezi, bude drugacije (imam u obitelji par slucajeva, pa znam).
allegra
04.06.2003., 13:06
Gospon Pes kaže:
Tromboza bi npr. meni imala smisla... Pusim ko Turcin, pila sam uvijek prilicno malo tekucine, tek u zadnje vrijeme malo vise... Mozda se di kaj zgrusalo ili kakva zilica zacepila.
Imas pojma koji su jos eventualni simptomi?
Pa, ako pušiš i piješ kontraceptive, onda je dosta velika šansa za to.
Postoji tzv. Homanov znak, ali nije baš jako osjetljiv, pa ako je negativan još uvijek ne znači da nemaš trombozu.
Stavi noge u vodoravan položaj, tako da ih izravnaš u koljenima, i onda prvo ispruži stopalo maksimalno prema sebi, pa onda prema naprijed, tako da se zategnu kao kod balerine. U tom položaju se javlja bol na onom mjestu gdje je je vena začepljena, može se čak prstom pokazati. Slično se može vidjeti stojiš malo na petama, malo na prstima. Homanov znak je onak' za kućnu upotrebu, ali vrlo neosjetljiv, pa bih ti ipak savjetovala da posjetiš doktora.
Edit: sad vidim da ne uzimaš kontraceptive, OK, ... a jel nosiš samostojeće čarape?
blondie_30
04.06.2003., 13:06
Gospon Pes kaže:
Imate pojma koji su jos eventualni simptomi?
Moglo bi biti... Jel imas (ili si imala) grceve u listovima (ili cak i stopalima) narocito nocu ???
I, Pesica; ako sumnjas da bi mogla biti tromboza odi ODMAH doktoru; nemoj cekati drugi tjedan.
Da ne bude sve crno; meni se isto desava ljeti kada su vrucine - sve provjereno - manje vise sve OK osim tlaka koji je 80 / 60 (kada ga uspiju izmjeriti)
allegra
04.06.2003., 13:08
Da, slažem se s Plavušom
svaka sumnja na trombozu (pa i s negativnim Homanom ;) ) je razlog da se ODMAH javiš doktoru ... ne se s tim zafrkavati
P.S. kaj je to s našim forumašicama u zadnje vrijeme? Magic bolesna, Pes otečen, ... :confused:
Gospon Pes
04.06.2003., 13:13
blondie_30 kaže:
Moglo bi biti... Jel imas (ili si imala) grceve u listovima (ili cak i stopalima) narocito nocu ???
Listovi. Do sad dvaput u razmaku od nekih 5 godina. Drugi put prije par mjeseci, ali netko mi je rekao da je to nedostatak magnezija u organizmu, pa me nije uzrujavalo. :D
Joj, nemojte me doktoru! Ja se bojim doktora. :eek:
Ne sumnjam u biti ni u sto jer nema drugih znakova ni tegoba (ali ocito nesto ipak ne stima), zato sam vas pitala koji imate vise pojma od mene, a tromboza mi od svega nekako izgleda najlogicnije.
Ovo s ispruzenim nogama sam upravo probala. Nikakav bol, samo osjetim zatezanje misica u listovima i butinama, sto je normalno jer sam lijena prasica koja se nikad ne bavi sportom.
Ovo P.S. sam se ovog casa zapitala. :D Jebo forum i baksuze, ak mi je stvarno nesto ja se bum odlogirala! :rolleyes::D
blondie_30
04.06.2003., 13:16
Huhhhhhhh; najradije ovo ne bih niti pisala; al mozda te natjera doktoru. 'Vako - kod tromboze bi vjerojatno bili problemi s jednom nogom a ne simetricno.
Ovo moze biti jos nesto :( (pljuc, pljuc, pljuc da nije) i nek me isprave medicinari ako fulam: kod insuficijencije / zatajivanja jedne strane srca (mislim lijeve; ali nisam 100%) se moze pojaviti simetricno oticanje gleznjeva (mislim da se dodatno primjecuje cesce mokrenje nocu).
Hope I am wrong...
allegra
04.06.2003., 13:17
Gospon Pes kaže:
Joj, nemojte me doktoru! Ja se bojim doktora. :eek:
Ajd, vala da se i ti nekog bojiš :D a veterinara se ne bojiš, ha?
gle, možda je i bezazleno (btv. kod venske insuficijencije ne trebaju izvana biti vene proširene, bar ne u početku), ali svejedno bi bilo dobro da to stručno oko vidi, pa si onda mirna :)
allegra
04.06.2003., 13:20
blondie_30 kaže:
Huhhhhhhh; najradije ovo ne bih niti pisala; al mozda te natjera doktoru. 'Vako - kod tromboze bi vjerojatno bili problemi s jednom nogom a ne simetricno.
hm da ... osim ako je tromboza obostrano, mmdaa
a veli Pesica da je jedna noga malo više natečena
Ma Pes ne budali, ajd' doktoru ... ne boj se, bumo i za tebe napravili jednu sapunicu na ŽK ;)
Gospon Pes
04.06.2003., 13:20
blondie_30 kaže:
Ovo moze biti jos nesto :( (pljuc, pljuc, pljuc da nije) i nek me isprave medicinari ako fulam: kod insuficijencije / zatajivanja jedne strane srca (mislim lijeve; ali nisam 100%) se moze pojaviti simetricno oticanje gleznjeva (mislim da se dodatno primjecuje cesce mokrenje nocu).
Mokrenje je standard, nista vise ni manje, a oteceno nije simetricno. Obje noge, ali desna vidljivo vise.
A malo prije sam si i ja mislila da bi kod troboze zapravo bilo logicno da je samo ona koja je pogodjena.
Dovraga, kad mrzim bolesti i sve na tu temu, pa se nikad nisam osobito zanimala ni za sto. :(
Gospon Pes
04.06.2003., 13:21
allegra kaže:
Ma Pes ne budali, ajd' doktoru ... ne boj se, bumo i za tebe napravili jednu sapunicu na ŽK ;)
Idem iduci tjedan ako ne prodje. Obecajem.
A ako me nekud zatvore, nosim laptop. :D
Gospon Pes
04.06.2003., 13:24
allegra kaže:
Ajd, vala da se i ti nekog bojiš :D a veterinara se ne bojiš, ha?
Ma ne bojim se - panicarim! :D
Doktori i bolest su jedino sto me natjera da se ukakim, drugo zbilja nista.
Ne, lazem: i insekti... :D
P.S. Netko mi je upravo rekao da ako je tromboza, tromb bi se mogao popeti... Ja bum nocas spavala stojecki da mu otezam.
pes... nemam pojma kaj bi moglo bit, al mozhda bi ti pomoglo da si nadjesh nekog fetishista stopala, da ti malo odmori noge :rolleyes: :D
Gospon Pes
04.06.2003., 15:54
Ree, sad su otecena, dakle i malo veca. Steta da te nema blizu da ti posteni vritnjak opalim prvo lijevim koje je manje i kojim cu te fulat, a onda postenski desnim. Dat cu ti ja fetis! *pljuc*
:B
Gospon Pes kaže:
Ajmo, drustvo, tko god se bilo cega sjeti sto moze izazvati otekline stopala i nogu - na sunce s tim. Mozda dobijem ideju sto bi moglo biti.
Aspartam? Otekline mogu biti posljedica trovanja ovim umjetnim zasladjivacem (citaj neurootrovom)... Pogledaj topic Orbit/CocaCola Light... (http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=13353). Znam da sam vec dosadan s tim... :no: Al bas me zanima hocu li pronaci na ovom forumu jos nekog tko je "osjetljiv" (eh... to je kao da kazes dal ima nekog tko je osjetljiv na deherban :D) na aspartam (imajte na umu da ste mozda neki osjetljivi, samo sto to ne znate ili ne primijecujete ;)).
Gospon Pes
04.06.2003., 16:17
Nista od toga vec dugo nisam jela ni pila.
Normalni secer za kavu i ledeni caj koji locem vec dulje.
*kasljuc* Kupila sam drugi neki dan jer sam bila u drugom ducanu u kojem mojeg nemaju, ali taj sam isto pila vec nekad prije, pa nije bilo reakcije.
Odsetat cu sutra doktoru, pa vam javim kaj je bilo - ako uopce sto nadju.
Gospon Pes kaže:
Imam ih vec tri dana... Prvi dan sam skuzila navecer i mislila da je od vrucine, ali jutros ko buhtlica rano ujutro. :confused:
Buhtla je pretjerivanje, nije bas tak strasno, ali oteklina je ocigledna, desna noga dosta vise od lijeve.
Ima netko ideju od cega bi to moglo biti? Ako bu me lupil kakav infarkt da jos malo vesa prije operem i prasinu pobrisem...
Probaj malo jabucnog domaceg octa i njime masirati oteklo mjesto, a ujedno stavljti obloge od istih.
Ocat izvlaci upalu.
Gospon Pes
04.06.2003., 18:49
Hvala :kiss:,, ali di bi ga uzela? :D
Morala bih jednom dovuci iz HR. A s druge strane tko zna je li ovo upala ili zbilja nekakav ugrusak. Ne znam bas moze li ocat njega rasturiti...
Malo prije sam bila u ducanu i ulovio me grc u noznim prstima. Nije zato kaj smo danas o tome pricali, zaboravila sam napisati da me zgrabi cesce u zadnje vrijeme, ali prodje nakon par minuta, a ja si svaki put velim da kvragu i godine. :D Nije mi nikad palo na pamet da one mozda uopce nisu razlog.
allegra, onaj tvoj recept s ispruzenim nogama ne pokazuje rezultata, ali kad u sjedecem polozaju i skvrcenih nogu dignem nozne prste, na jednom mjestu na nozi osjetim nesto. Nije bas neka jaka bol, ali kao da malo potmula ipak je. Vrijedi to kaj? :D
Pitam onak usput, vidim da mi doktor ipak ne gine... :( :eek:
Bluegirl
04.06.2003., 19:07
Pes ajde se ti fino odsetaj do doktora (al nemoj da ti posle muz tu pise kak je s tobom :D). Cure su ti sve navele kaj ti moze bit (desno srce radi edeme po tijelu). Dali kad stisnes tu oteklinu ostane udubljeno il se odma vrati? Zato fino do doktora ( sad sam ocito tu postala sluzbeni natjerivac doktoru ;))
Nazalost, doktor ne gine...
Ako su obje noge - postoji mogucnost za zatajivanje srca i bubrega (ali sigurno nije, bez brige :) ), a mozda i je venska insuficijencija.
Ako je jedna noga, mozda je tromboza. Ma moze biti sto stvari. Odi ti to provjeriti. Nitko ne moze znati ovako preko neta. Ja sam isto sluzbeni natjerivac doktorima, a sama ih se bojim ko vraga :D
Gospon Pes
04.06.2003., 19:18
Bluegirl kaže:
Dali kad stisnes tu oteklinu ostane udubljeno il se odma vrati?
Odmah se vrati. To je dobro ili lose? :D
Muz ne bu pisao sigurno nista, ne brinite. Ni ako stvarno krepam.
Ne zna adresu foruma. :D
allegra
04.06.2003., 22:24
Gospon Pes kaže:
allegra, onaj tvoj recept s ispruzenim nogama ne pokazuje rezultata, ali kad u sjedecem polozaju i skvrcenih nogu dignem nozne prste, na jednom mjestu na nozi osjetim nesto. Nije bas neka jaka bol, ali kao da malo potmula ipak je. Vrijedi to kaj? :D
Pitam onak usput, vidim da mi doktor ipak ne gine... :( :eek:
joooj Pes, to nije recept nego znak :mad:
recept pih ...pa nismo na gastronomiji :D
iskreno, nemrem si točno predočiti u kojoj si to pozi (jesu prednje ili stražnje noge :D ) ... ali fora je u micanju cijelog stopala naprijed- nazad, s tim da je peta fiksirana za podlogu
malo sam gledala u soc od kave :D i ispalo je da Pes ima buhe i da mora ići doktoru :no: :closed:
Bluegirl
04.06.2003., 22:38
Pes to ti je dobro, da ostane to bi ti bilo od srca. Ajd ti fino do doktora sutra i fino nas izvjesti o svemu.
Gospon Pes kaže:
Muz ne bu pisao sigurno nista, ne brinite. Ni ako stvarno krepam.
Ne zna adresu foruma. :D
E pa lude zene :D :D :D
Btw. Kako none?
Samantha
04.06.2003., 23:51
tek sad sam naletila na ovaj topic....davno sam imala isti problem,napravila sam raznorazne pretrage,kakvi su bili nalaz se ne sjecam,al znam da sam pila Histazol tablete,navodno neka alergija,a sumnjalo se i na ubod nekog insekta,bez obzira sto tragova uboda nije bilo.
Gospon Pes
05.06.2003., 00:04
Tijaaa kaže:
Btw. Kako none?
Jos me nose. :D
Ako otkazu, bum hodala na zadnjima. :D
Nisam smjela muzu reci sto sam vas pitala i sto ste rekle. Sad me i on tjera doktoru. :eek:
Umjesto da mi nabaci jos jedno zivotno osiguranje i ceka... :D
Taj covjek uopce nema poslovnog duha. Ja sam njega lijepo nagovarala prosli mjesec da ipak ide poslovno u Kinu. :D
Virtuel@
05.06.2003., 00:56
mojoj frendici se nesto slicno dogodilo od uboda insekta. proslo tri godine od tada, a jedno joj je stopalo jos 'vece' od drugog - sad joj barem imaju kaj ubaciti u putovnicu pod 'posebne znakove'.
mene isto love grcevi u stopalima zadnja dva-tri tjedna - ne znam u cemu je stos, a kako mi jos nije panika, doktor ce pricekati.
pesica, a je l' imas ravna stopala?
Gospon Pes
05.06.2003., 10:12
Nemam.
I to bukvalno. :D Naslijedila sam stopala od stare, na srecu ne i velicinu 42. :D Totalno su koscata i nema na njima nigdje meseka. Vidis svaku kost i svaku zilicu i to reljefno. Bljak, bas su ruzna.
Uglavnom, kad je odjednom sve glatko i bucmasto, uprada odmah u oci. (I puno ljepse izgleda nego inace. :D)
Jutros sam zaspala. Taman sam se digla i pijem kavu. Tak mi se ide doktoru da se cudim da nisam odvalila do podneva.
No trenutno je lijevo normalno, na desnom se kuzi jos malo oko zgloba, ali tek ako se zabuljis i usporedis. Sto god je bilo, za sada je, cini se, proslo.
Ipak cu otici doktoru, samo ne odmah danas. Kad popijem kavu, nazvat cu. Mozda imaju sutra koju minuticu da me negdje uguraju.
Dakle, puno vam svima hvala i cim dobijem nalaze, napisat cu vam sto je bilo. :)
Da je neki kukac, ne mogu zamisliti. Pa obicno covjek osjeti kad ga nesto ugrize ili ima neki trag, a inace nisam osjetljiva. Doduse, davno me zadnje nesto gricnulo, no nikad prije nisam imala problema. Oteklo je mjesto ugriza, svrbilo ili kaj vec, no to je bilo sve. Proslo za dan-dva-tri bez dodatnih bisera.
Gospon Pes kaže:
Umjesto da mi nabaci jos jedno zivotno osiguranje i ceka... :D
Taj covjek uopce nema poslovnog duha. Ja sam njega lijepo nagovarala prosli mjesec da ipak ide poslovno u Kinu. :D
Rece ja: luda zena :D ;)
Solaris
06.06.2003., 09:32
samo otečenost?
A kakvi su edemi? Povlače li se kad držiš noge gore?
Koliko to dugo traje i možeš li povezati s nečim?
Ako bi srce bilo u pitanju (insuficijencija), postojali bi i drugi simptomi, umor, zadihanost kod napora,......
neki metabolički poremećaj?
ili jednostavno idiopatski statički edem?
napisala si da se ne krećeš puno, možda zato.
kako god bilo, idi dr.u, neće te pojesti :D , samo par jednostavnih pretraga za početak ;)
Gospon Pes
06.06.2003., 09:43
Solaris kaže:
samo otečenost?
Aha.
A kakvi su edemi? Povlače li se kad držiš noge gore?
Ne. Onaj dan kad sam prvi post napisala, s buhtlicama sam se probudila.
Koliko to dugo traje i možeš li povezati s nečim?
Zadnjih par dana, kao sto sam napisala. Nikad prije nije bio slucaj i ne mogu ni sa cime povezati, zato sam tu i pitala sto bi moglo biti, posto inace sve naizgled stima.
Ako bi srce bilo u pitanju (insuficijencija), postojali bi i drugi simptomi, umor, zadihanost kod napora,......
Oh, kad se naprezem, zadisem se, ali tak je vec 20 godina, a koliko pusim, dobro se jos i drzim. :D
neki metabolički poremećaj?
Blage veze.
ili jednostavno idiopatski statički edem?
napisala si da se ne krećeš puno, možda zato.
Jep, idiot jesam i zbog toga patim, kaj je - je. :D Krecem se normalno koliko se krece osoba koja se ne bavi sportom, no tako je godinama. Zasto bi se odjednom sad papci sjetili reagirati? Mada jednom mora biti prvi put... :D
kako god bilo, idi dr.u, neće te pojesti :D , samo par jednostavnih pretraga za početak ;)
Mene je strah. :eek: No otici cu. Vas jos mogu iskljuciti jednim klikom misa :D, ali muza malo teze, a on me sad isto tjera... :( A da za njega toljagu nabavim? :D
blondie_30
06.06.2003., 09:51
Pesica; kak su cape ??? Jesi bila kod doktora ??? Cekamo dijagnozu !!!
P.S. Ti se bojis doktora vise nego moj peso veterinara (btw. nemoj mu se popisat u zardinjeru :D (to moj peso uvijek napravi))
Gospon Pes
06.06.2003., 10:06
Nisam jos bila. :D Prilicno je splasnulo, pa ti je to meni znak da imam vremena, ali nije splasnulo skroz, sto mi je znak da ipak moram... :2up:
U toku iduceg tjedna bumo znali. Valjda.
Evo, upravo sam nazvala i htjela se naruciti. *pljuc*
Prije su ti rekli kad da dodjes, pa si cekal samo pol vure dok se zmisle. Sad su to ocito ukinuli. Veli mi zenska da nemaju vise termine, nego nek samo dodjem i ponesem si vremena. Dobra joj fora.
Pa ako je tako, onda bum joj u utorak (nemojte me za rijec drzati, probat cu skupiti hrabrost... :D) 7 pred vratima. Valjda ne bum dvadeseta... :D
Gospon Pes kaže:
Dat cu ti ja fetis! *pljuc*
Daj! *hrach*
:D
Znaci Pes bolje ti je... :)
Kerusho,
molim te idi doktoru! Jebiga, znash kako je kod mene bilo - zujanje u ushima pa mi na kraju skoro pichku zashili. :rolleyes:
Gospon Pes
17.06.2003., 20:38
Idući tjedan. Vikend mi samo smrt može pokvariti. :D
Stopala su sad više-manje OK, ali počelo je zajebavati štošta drugo.
Ma to ti je ko sa starim autom. Kad se počne kvariti, možeš krpati, ali bolje hitit i kupit drugi.
(Ako ovo neka mom mužu proslijedi, pičku ću joj rasporit. Rekla mi je magic kak se to radi. :D)
No kak se panično bojim doktora, ja bum na kraju prava Soraja, a nitko ne bu vjerovao. :D
Hehe, zamišljam kak me pokapaju u majici s IMF logom... :D:D:D
magic u Juniorovim tenisicama šutira iskopanu zemlju na lijes i viče:"Idi u kuratz! Radije si krepala nego da kavu platiš!"
allegra:"A rekla sam joj da ide doktoru! Rekla sam joj!"
Tija baca u grob vijenac u obliku sisa:"Lovi, kerušo!"
blondie_30:"Dovraga, i meni je tlak 80/60 kao što je bio i njoj! :horor:"
maleni zalijeva lijes jabučnim octom...
Solaris tri groba dalje nekakvoj lutkici daje umjetno disanje...
Reebok s rukama u džepovima:"Tko jebe Pesicu, ima netko joint?"
Zlatokosa
17.06.2003., 21:09
Pes, uzhasno si neozbiljna.
To već vučeš 2 tjedna, a već si mogla saznati šta je, i eventualno liječiti.
Ja bi te izlupala po guzici šibom, da si mi bliže...
Gospon Pes
17.06.2003., 21:32
Znam. :(
I u pravu si. Ali sad za dugi vikend nisam doma i necu si to pokvariti.
Ak treba crknut - nema veze. :D
No iduci tjedan cu se probati prisiliti. Bukvalno to cu morati...
Doktoru inace idem tek kad me k njemu odnesu...
Bojim se, jebiga. A osim toga sam i uvjerena da sto si cesce kod njih, to te vise sjebu. Nek mi eventualni lijecnici ovdje oproste. :D
Sama sam sebi bezveze da sam tu nekaj rekla, a sad doma sjedim i cekam dok se neko sranje dogodi. Bljak, glupaca.
pes... jel ti ja opet trebam sjest na PM?
ajde daj sapu da obecajes da iduci tjedan ides doktoru.
Kerusho, ne zajebavaj se, molim te...pa vidish shto se samnom dogadjalo :rolleyes:
Pes, ja imam vrlo slicne stavove prema doktorima..Ali...a znas vec sto cu reci :D
Mozda bi pomoglo da nadjes nekog zgodnog doktora? :D Odmah ce ti biti lakse :)
Gospon Pes
17.06.2003., 22:44
Jebem ti kokosi! Kaj nemrete biti senilne ko ja? :2up:
Od sutra navecer do nedjelje nisam doma, u ponedjeljak nemam kud s pesom i ne mogu isto nikud, u utorak idem.
Ili to ili ne smijem online, a mislim da mi je pod tim uvjetima doktora ipak lakse podnijeti... :D:D:D
Cure, bez brige. Vidite da ni magic nije ubilo, a probalo je. :D
Meni su zujale ushi a operirali mi trbuh.
Tebi otichu stopala, mogli bi ti po mozgu poprchkat, ha ;) :D
Samantha
17.06.2003., 23:07
da te ne plasim,al moj svekar je podrigivao poslije jela,a sad nema pola unutrasnjih organa.
Tako bezazleni simptomi,a ozbiljni problemi u organizmu.
Gospon Pes
17.06.2003., 23:20
magic kaže:
Tebi otichu stopala, mogli bi ti po mozgu poprchkat, ha ;) :D
Po cemu? :confused: :D
Ma nis me ne plasite.
Od svih nabrojenih (tezih) stvari koje bi mogle biti, ako mogu birati, ja bih da je srce. :D
Draze mi je da ono otkaze, nego bilo kaj drugo. :D
A i time bi mi se ispunila zelja da ne dozivim starost. Kad mi dojadi, samo se posteno iznerviram ili optrcim tri kruga oko kvarta. :D
Uf, idem, prije nego me ubijete i pokvarite infarktu zabavu jer s takvim stvarima se ne zajebava. Ali posto je o meni rijec, ne bu se valjda nitko uvredil. :D
Zlatokosa
17.06.2003., 23:37
Hajde Pesa, malo se više voli i čuvaj se, ako ni zbog čega, onda zbog nas..
Gospon Pes
17.06.2003., 23:56
:jumping:
Ne umire se meni prije starosti zato kaj se mrzim, nego bas obratno.
Pa popizdit cu ako dozivim 90, nista vise ne mogu u RL jer ak odem dolje po stengama, nemrem se popet natrag, fontove na compu ne vidim ni ako ih na 72 nastelam, a ja bih i dalje zajebavala po svijetu... Tko god mi zeli dug zivot, TAJ me mrzi. :D
Sve bu dobro, no frks. :)
Zlatokosa
18.06.2003., 00:02
Daj Pesa, dok ti budeš 90, genetski inženjering će tako napredovati da ćeš sličiti mački..
Sve organe buju ti zamjenili
mala_slatka
18.06.2003., 05:22
mozda alergija,imala sam takav slucaj ali ne se igrati pa doktori ne ujedaju :D pes ujeda:D
question mark
18.06.2003., 08:28
"tlak je uvijek nizak."
Ako te hvataju grcevi onda ti je losa cirkulacija i jos na to nizak tlak = oticanje nogu. Meni se to desi svaki put kad sam malo duze na nogama i kad je jako vruce (inace sam nizak tlak + kost i koza person). Pitala doktora sta mi je, a on rekao da kad god mogu lezim i kad god mogu malo dignem noge jer kod ljudi sa niskim tlakom gravitacija cini svoje jace nego kod onih kod kojih tlak radi normalno pa se krv slije u donji dio tijela (mama je na to rekla da je blesavi kinez pun fix ideja ali njegov recept radi).
blondie_30
18.06.2003., 12:35
Gospon Pes kaže:
blondie_30:"Dovraga, i meni je tlak 80/60 kao što je bio i njoj! :horor:"
:D jok; ja bi ti ubacila steku pljuga (kaj pusis ???) i zadimila jednu za tebe
Gospon Pes kaže:
maleni zalijeva lijes jabučnim octom...
:D :D :D LOL
Sad ozbac:
Pesica; odi doturu... Koliko se tu zahebajes o svojim capama mogla si vec 3 puta otic kod doktora... Nemoj da ti dolazim u ... kak se vec zove... i vucem doktoru
P.S. Ak ne odes doktoru; napravit cemo krizni meeting i doci te posjetiti doma; pa da vidis. Tak. ;) :w
Gospon Pes
18.06.2003., 13:04
blondie_30 kaže:
:D jok; ja bi ti ubacila steku pljuga (kaj pusis ???) i zadimila jednu za tebe
Joj, stara, pa ti si genijalna! :top:
Jel te smijem povesti sobom kad krepam? :D:D:D
Bum otisla iduci tjedan. Obecajem.
(Ne u grob. Valjda. :D)
question, meni je tlak vec desetljecima u podrumu, navikla sam vec da se ne smijem naglo dizati iz kreveta ili sa stolca jer mi se zavrti i tak dalje, ali zakaj bi mi od toga odjednom noge otekle? Pa nisu nikad prije... A nije se ni nesto promijenilo u ishrani, kilazi i slicno.
Pustite me sad na vikend, a iduci tjedan cu se odslepati bogu u bijelom. (Tak kod nas zovu doktore, pogodite zakaj... :D)
blondie_30
18.06.2003., 13:08
Gospon Pes kaže:
Joj, stara, pa ti si genijalna! :top:
Jel te smijem povesti sobom kad krepam? :D:D:D
:D :p Ne; propala bi duhanska industrija :D
Gospon Pes kaže:
Pustite me sad na vikend, a iduci tjedan cu se odslepati bogu u bijelom. (Tak kod nas zovu doktore, pogodite zakaj... :D)
Ovaj; jel zato kaj cim ga vidis trebas kleknuti :o :p ???
Gospon Pes
18.06.2003., 13:20
Hm... Vis, to se ne bih ni sjetila.
Kad ne bum imala za mito, probat cu to.
Nadam se da ne bum bas kod ortopeda jer me meniskus jebe, pa nemrem na koljena... :D
Patagonija
18.06.2003., 13:34
question, meni je tlak vec desetljecima u podrumu, navikla sam vec da se ne smijem naglo dizati iz kreveta ili sa stolca jer mi se zavrti i tak dalje, ali zakaj bi mi od toga odjednom noge otekle? Pa nisu nikad prije... A nije se ni nesto promijenilo u ishrani, kilazi i slicno. Pesica, meni se isto stalno vrti:rolleyes: , a i neki dan su mi noge tak otekle da sam u 4 ujutro jedva odbauljala na njima u krpe.. Ponovilo se nije, i pripisah to, nehajno, ovim vrućinama:confused: Jel i kod tebe vruće? Ajde, nadriliječnici, jel može to bit od toga?:D ;)
blondie_30
18.06.2003., 13:55
Patagonija; da, moze, ali tebi su noge bile otecene u 4 ujutro kad si isla u krevet. Pretpostavljam da nakon spavanja nisu bile vise otecene. Pesici su bile otecene i nakon spavanja. That' the point.
Patagonija
18.06.2003., 14:41
Pa kajaznam, Pesica je bar duplo starija od mene pa valjda teže podnosi omaru..:D ;)
Gospon Pes
18.06.2003., 15:03
Ak te ja omarisem, oteknut ce ti jos pokoji dio. :rolleyes:
S moje tri sape u grobu si se nasla sprdat! *pljuc*
Hehe, ne bih rekla da je to. Meni je uvijek zima i zivnem tek iznad 30° u hladu. Vrucinu super podnosim, pa ak me sad i ona pocela smetati, onda stvarno :bang:
Ma saznat cemo iduci tjedan. Ili necemo. Jos budu mi na kraju rekli da je sve OK, a to mi ne moraju dvaput reci, odmah me nema sljedecih 10 godina blizu. :D
Ako ti kazhu da je sve ok tek se onda zabrini :rolleyes: ;) :D
Meni su tjedan dana prije operacije rekli da je sve ok i poslali me doma.
Patagonija
18.06.2003., 15:15
Pesica ne zajebavaj se nego odšepesaj već jednom tom doktoru!:azdaja: :hebemu: ;)
blondie_30
18.06.2003., 15:29
magic kaže:
Ako ti kazhu da je sve ok tek se onda zabrini :rolleyes: ;) :D
Meni su tjedan dana prije operacije rekli da je sve ok i poslali me doma.
magicna; ti imas brz metabolizam pa te valjda tako i bolesti spopadaju ;) :D (ti bi trebala ici doktoru ujutro i popodne da budes ziher da je sve OK :p )
off topic
Danas sam bila vaditi krv za kontrolu...sestra je rekla doktorici da ona izgleda bolesnije od mene :D
Kad smo kod nogu, mene vec nekoliko dana trga i neugodno boli u nogama, zapravo osjecaj je kao da mi se skratio onaj dio iza koljena.
Danas sam spomenula to svome lijechniku ali nije neshto bio zainteresiran...zapravo rekao je da cemo chekati nalaze krvi :rolleyes: kako me krenulo tko zna shto ce mi sad operirat :D
Kerušo šta ima?
Sad sam već i ja zabrinuta.:(
Gospon Pes kaže:
Hi Pesice,
evo ja zalutah na ovaj podforum, pa sto vidjeh, ti u "opasnosti".
Sudeci po tvom pisanju, radi se o dextro-kardijalnoj insuficijenciji sa ödemima donjih ekstremiteta. Obavezno lijecniku, poradi verifikacije dijagnoze.
Ma ne da bih te zelio uplasiti, ali postavljanje dijagnoze je neminovno, iako nije odvise opasno po "zivot".:)
Ti si stara "pusacica", mislim iskreno na cigarete, ali bilo bi vrijeme da to ostavis, jer tvoje te tijelo vec upozorava na to.
Pozdrav!
M.
blondie_30
24.07.2003., 10:52
Pes se ne javlja. Znaci da nije bila kod doktora :mad:
Pesicaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :nono: :zmaj: !!!!!!!
Probaj si stisnuti otečeno područje i pogledaj dali nakon stiska ostaje udubljenje na stisnutome području.
Ovako možemo svi nagađati šta bi ti moglo biti ali bez detaljne anamneze, koja uključuje i fizikalni pregledm sve ostaje na spekulacijama.
Zato, najpametnije ti je da odeš liječniku jer ovako nećeš ništa saznati.
lunablu
05.07.2007., 07:09
Evo i mene i ja imam otečena stopala. Bila sam kod doktora( nizak tlak, vene izražene i zadržavanje tekućine u organizmu samo ljeti) Ništa mi nije pomoglo osim što mi je doc preporučio da ne hodam u japankama koje obožavam, ako ih već moram nositi da kupim Grubinove u apoteci. Poslušala sam ga, otoci su zaista manje izraženi, a japanke nisu ružne, totalnoi sportski dizajn tako da su nosive.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.