PDA

View Full Version : Trnjenje ruku


Valentina-14
29.03.2006., 00:00
U posljednje vrijeme poglavito navečer počnu mi trnuti ruke. Još je gore kada idem spavati (dugo zbog toga ne mogu zaspati). Po noći se budim nekoliko puta, mašem rukama, često se znam i udariti o rub kreveta. Naviknula sam se spavati na leđima dakle ne ležim na ruci. Imam 54 godine, u relativno dobroj sam tjelesnoj kondiciji, pazim na ishranu i nemam prekomjernu težinu. Zanima me što je uzrok tome.
Unaprijed hvala.

Vilko
29.03.2006., 01:19
U posljednje vrijeme poglavito navečer počnu mi trnuti ruke. Još je gore kada idem spavati (dugo zbog toga ne mogu zaspati). Po noći se budim nekoliko puta, mašem rukama, često se znam i udariti o rub kreveta. Naviknula sam se spavati na leđima dakle ne ležim na ruci. Imam 54 godine, u relativno dobroj sam tjelesnoj kondiciji, pazim na ishranu i nemam prekomjernu težinu. Zanima me što je uzrok tome.
Unaprijed hvala.

Sa godinama kako starimo tjelo se isto trosi i ima promjene,sta je naravno, vecinom diskovi pomalo se suze isto tako i rastu nam osteophyte /izrastine na kostima/i inace dok smo mladjiji imamo arthritis dok jednom kada smo stariji kondicija se zove osteoarthritis ili osteoarthrosis.

Vasa situacija vjerojatno je izazvana sa diskom koji /zavisi koliko ima protrusion...pritisak ili samo veoma mali utjecaj na nerv, dok stojite vjerojatno vam drveni prsti manje dok kada legnete pritisak je veci.

Prema koji prsti vam drvene moze se znati/sumnjati koji vratni nerv prouzrokuje.
Ali prvo morate vidjeti doktora opce prakse koji ce vas poslati neurologistu ili neurosurgenu, ili orthopedu ,koji je specijaliziran za kicmene bolesti.

Malo vise o svemu mozete naci na linku;Križobolja, protruzija i prolaps intervertebralnih diskova. (http://www.forum.hr/showthread.php?t=48580)

Cordelia
29.03.2006., 01:26
Moj brat ima slične probleme s trncima u rukama. Dijagnosticirana mu je spondiloza. Ali može biti i loša cirkulacija i sto drugih stvari. Kako vilko kaže doktor bi to trebao pogledati.

lahor
29.03.2006., 14:53
Uzrok su najvjerojatnije degenerativne promjene na kralješnici.

sassssh
29.03.2006., 17:00
Probaj mjenjati visinu jastuka da vidiš je li problem u nepravilnom položaju kralježnice.

Arslan
29.03.2006., 17:05
Mom friendu se slicno desavalo radi karpalnog tunela, trnuo bi prvo mali prst, pa onda brid sake ispod malog prsta, pa dalje prema palcu. On je to rijesio operacijom kojom se presjecaju hmm, mislim ligamenti (cijeli problem je da dodje do oticanja, koje stisne zivac, pa je lose, pa onda otekne jos vise, pa stisne zivac jos jace, pa je jos gore...), presjeku se ligamenti koji tvore prsten oko zapesca (wrist, je li wrist zapesce, k vragu, zaboravljam hrvatski). To je sitna outpatient operacija, ostane oziljak kao da je covijek rezao zile, hehe. Moze se tretirati i neoperativno, nekim splintovia, premda od toga ne bi ocekivao drasticnu i brzu promjenu.

MangoAnanas
29.03.2006., 18:55
Mom friendu se slicno desavalo radi karpalnog tunela, trnuo bi prvo mali prst, pa onda brid sake ispod malog prsta, pa dalje prema palcu. On je to rijesio operacijom kojom se presjecaju hmm, mislim ligamenti (cijeli problem je da dodje do oticanja, koje stisne zivac, pa je lose, pa onda otekne jos vise, pa stisne zivac jos jace, pa je jos gore...), presjeku se ligamenti koji tvore prsten oko zapesca (wrist, je li wrist zapesce, k vragu, zaboravljam hrvatski). To je sitna outpatient operacija, ostane oziljak kao da je covijek rezao zile, hehe. Moze se tretirati i neoperativno, nekim splintovia, premda od toga ne bi ocekivao drasticnu i brzu promjenu.

SKT je obicno unilateralan, znaci zahvacena je obicno jedna ruka, bolest počinje parestezijama srednjeg prsta, ovo ostalo si dobro napisao.

Moze se lijeciti konzervativno ili kirurski, a kirursko lijecenje ukljucuje i epiziotomiju :rofl: (zezam se, nisam izdrzala). :rofl:

Valentina-14 , sad za stvarno, mislim da je kako je lahor napisala.

Jel ti prsti postanu plavi ili hladni?

Arslan
01.04.2006., 18:01
Moze se lijeciti konzervativno ili kirurski, a kirursko lijecenje ukljucuje i epiziotomiju :rofl: (zezam se, nisam izdrzala). :rofl:


Joj Mango :rofl: ! Grozna si! :rofl:
Valjda sam dobio reputaciju, ali fucka mi se, odbijam mijenjati nick.

Jos nesto o karpalnom. Prvi put kad sam vidio tipa s karpalnim bio sam u US u posjeti i covijek je tretirao konzervativno upalu karpalnog tunela. Nosio je neku, hmm, kako se to zove, longetu, koja mu je podupirala zapesce.

Ja, ne kuzeci o cemu se radi, mu normalno stegnem ruku kod rukovanja, po licu mu se vidjelo da ga je jako zabolilo, bas mi je bilo neugodno. :eek:

Jedna cura na poslu je kasnije imala isti problem, pa je nosila longete, ali je i dalje tipkala puno. Proslo joj je tek kad je prestala tipkati (jer je bila na porodiljskom).

kemik
01.04.2006., 18:03
Moze se lijeciti konzervativno ili kirurski, a kirursko lijecenje ukljucuje i epiziotomiju :rofl: (zezam se, nisam izdrzala). :rofl:

mango, iako je ovo :rofl: , udjeljujem ti zuti karton. pusti covjeka na miru, molim te...

Dora K
01.04.2006., 18:14
U posljednje vrijeme poglavito navečer počnu mi trnuti ruke. Još je gore kada idem spavati (dugo zbog toga ne mogu zaspati). Po noći se budim nekoliko puta, mašem rukama, često se znam i udariti o rub kreveta. Naviknula sam se spavati na leđima dakle ne ležim na ruci. Imam 54 godine, u relativno dobroj sam tjelesnoj kondiciji, pazim na ishranu i nemam prekomjernu težinu. Zanima me što je uzrok tome.
Unaprijed hvala.

Dijelim mišljenje s Lahor i Mango, najvjerojatnije su u pitanju degenerativne promjene u području vratne kralježnice. Trebala bi poslikati vratnu kralješnicu i posjetiti specijalista fizikalne medicine, koji će ti onda na temelju dijagnoze propisati terapiju, najvjerojatnije fizikalnu ;)

Boozer
01.04.2006., 18:16
Baš razmišljah da otvorim temu.
Moj problem je ovakve prirode: :zubo:

Svaku subotu idem pješke na Sljeme, i u jednom trenutku mi pocnu trnut dlanovi i prsti (ruke :D ) , osjtim i trnce . Preko tjedna,trcim 3x tjedno po 1 sat , i nemam nikakvih problema, niti me išta boli, niti mi trnu ruke. Pocnu mi trnut iskljucivo dok hodam na sljeme. :misli: Razmisljam da iduci tjedan, izvadim krv. Ima netko kakvu ideju, zasto mi se to događa. Niti pijem, niti pušim. :D
Imam 26 godina. :D

Arslan
01.04.2006., 18:17
mango, iako je ovo :rofl: , udjeljujem ti zuti karton. pusti covjeka na miru, molim te...
Ne ljutim se, nasmijala je i mene.

MangoAnanas
02.04.2006., 23:40
mango, iako je ovo :rofl: , udjeljujem ti zuti karton. pusti covjeka na miru, molim te...


Necu vise, I promise :)


Ja, ne kuzeci o cemu se radi, mu normalno stegnem ruku kod rukovanja, po licu mu se vidjelo da ga je jako zabolilo, bas mi je bilo neugodno.

Jao, jadan covjek! Sigurno mu je bilo :mad:

Ontopic: Valentina, jesi otkrila sto ti je?

SpOokey
11.10.2006., 21:59
Ovako, prije su mi prije spavanja ili tokom dana trnuli prsti na nogama ili stopala a u zadnje vrijeme mi znaju dosta trnuti ruke, npr dok razgovaram na mobitel , ruka mi nakon minute počne trnuti, češće mi trne lijeva ruka nego desna
a opet sam se po noći znala probuditi da su mi utrnule oba dvije ruke , nisam mogla ništa s njima, ležala sam samo dok me pustilo.........dali je to vezano uz cirkulaciju ili šta?

lianne
11.10.2006., 22:08
pa moze biti od cirkulacije(najcesce),ali mogu biti i zivci.obicno kazu da trne lijeva ruka prije infarkta,no sad to su vec neke drasticne stvari.preko noci je normalno da se tu i tamo u snu ukljesti ruka pa utrne(meni se znalo desiti da bude kao mrtvo tkivo-uzasno iskustvo),ali cim cirkulacija proadi ulove te trnci,prode i sve ok.samo nije dobro ako ti se to cesto desava.odi do doktora.

El Niño
11.10.2006., 22:38
Meni se isto zna dogoditi da mi ruka zna utrnuti ako ponoći spavam na njoj...ujutro kad se probudim, kao da je ni nemam, kao da je mrtva...onda je malo protresem i kad krene krv kao nova je ;)

Natch
11.10.2006., 22:39
Ovako, prije su mi prije spavanja ili tokom dana trnuli prsti na nogama ili stopala a u zadnje vrijeme mi znaju dosta trnuti ruke, npr dok razgovaram na mobitel , ruka mi nakon minute počne trnuti, češće mi trne lijeva ruka nego desna
a opet sam se po noći znala probuditi da su mi utrnule oba dvije ruke , nisam mogla ništa s njima, ležala sam samo dok me pustilo.........dali je to vezano uz cirkulaciju ili šta?
koliko metara prohodas dnevno?
mislim, mices li se uopce?

polly
12.10.2006., 09:03
kreni lijepo doktoru opće prakse, pa uzmi uputnicu za neurologa, pa se naruči kod nekog u nekoj bolnici

najozbiljniji savjet

hooray
12.10.2006., 09:52
koliko imas godina i da li imas i neke druge smetnje? (tipa osjecaj da ti je hladno kad drugima nije, umor, pospanost, debljanje,..)
ja sam dugo vremena bila uvjerena da imam losu cirkulaciju prirodno il nasljedno da bi ispalo da mi stitnjaca ne radi,
a isto su mi trnule i ruke i noge zabezveze?
da imas problema samo sa rukama mogli bi biti u pitanju vratni kraljesci, ali s obzirom na to da ti i noge trnu, onda je nesto drugo u pitanju,
u svakom slucaju ici doktoru

brainiac
12.10.2006., 15:56
Koristiš li neke ljekove (nevezano za ovaj problem) ili bilo kakvu kem. supstancu?

SpOokey
13.10.2006., 06:46
1. što se tiče hodanja ne hodam previše ali uglavnom cijeli dan provedem vozeći bicikli jer mi je to kroz cijelo ljeto i sada glavno prijevozno sredstvo.

2. što se tiče ostalih simptoma, pila sam antibebi pilule zbog neredovitih ciklusa, i uzasno sam se zdebljala od njih......mislim, nešto su krive pilule a nešto stalno postojeći osjećaj gladi

imam 22 godine, i nekad mi se znalo javljati da mi bude hladno dok drugima nije........

nikakve lijekove ne koristim

hooray
13.10.2006., 09:40
hm, ako si do nedavno pila pilule, moze biti i da ti je od toga,
i to zna zeznut cirkulaciju,
ali ti mogu savjetovati da ako kroz pola godine, godinu ne pocnes skidati kilazu (i tu ne mislim da odma postanes twiggi, nego samo da pocnes mrsaviti) koju si dobila od pilula da odes prekontrolirati i stitnjacu
a opcenito ako ti i dalje cesto trnu noge odi se posavjetovati sa doktorom

splico_st
16.10.2006., 22:36
Pozdrav!

evo moj prvi post ovdje i nadam se nekom konstruktivnom al ne i šokantnom odgovoru.
Naime moj problem je od jučer al ajmo redom:

Imam 25 godina,rekreativno igram nogomet .Jučer za vrijeme utakmice ,nakon par minuta igre osjetio sam da mi lagano trne desna ruka (od prstiju do lakta),čak i noga mislim malo al iskreno nisam siguran...Pratim malo,mislim prolazno je i nastavim igrat ,ali nakon par minuta sve isto.Tada tražim zamjenu i na klupi utrnjenost ostaje ,al polako osjećam kako prelazi i na desnu šaku a s vremenom lagano i na usne .... tada odlazim u svlačinocu ,umivam se vodom i to prestaje sve osim povremenog trnjenja u ljevoj ruci.Uglavnom ovo s usnicom me prepalo ,al nije dugo trajalo ,možda 2,3 minute al dovoljno da više ne ulazim u igru .Danas nikakvo trnjenje ne osjećam samo malu bol u ljevom kažiprstu al neznamda li je to povezano s ovim,moguće da je neki udarac kojeg nisam ni ragistrira,al opet možda je i povezano.
Zanima me neko stručno mišljenje jer ovakvih problema nisam nikada ima ,bar ne za vrijeme bavljenja sportom?Drugo je standrdno trnjenje ruke u snu,ovo mi ipak djeluje kao nešto drugo...:confused:
Da sve bolje prikažem - ne pušim,u zadnje vrijeme se ni ne opijam pretjerano,iako je to uvijek bilo umjereno.U prošlosti sam ima problema s leđima (kifoza),ukočenost u leđima lagano prisutna non stop.
E sad mene zanima koji bi moga bit uzrok ,posljedice i slično- da li je moguće da se to desilo zbog stresa,treme koja je i bila prisutna malo na utakmici,pretjeranog istezanja uoči utakmice,problema s leđima,slabost možda il je problem neki drugi il možda kombinacija svega???
Neki su mi spominjali da trnjenje zna bit predinfarktno stanje al opet mislim da živim poprilično zdravo da bi mise to desilo s 25 godina al opet kad se sjetim da se u zadnje vrijeme događalo sve češće da se neko sruši na terenu od srčanog udara ipak nije nemoguće...

Molim za neko stručno mišljenje prije nego se odlučim odlasku kod doktora .

Hvala ;)

Cordelia
17.10.2006., 02:59
Moj brat je imao slične probleme s trncima . Dijagnosticirana mu je spondiloza (to ima veze s kralježnicom pa ako si imao problema s njom moguće je da je to). Ali svakako i bez odlaganja trebaš kod doktora (moje mišljenje je sve samo ne stručno, a čak ti ni liječnik ovako bez pregleda ne može dati stručno mišljenje)

kachunchica
17.10.2006., 08:00
ali evo moja mama je imala probleme sa rukom, isto su joj tako trnule, osobito nocu i ispostavilo se da ima zakrcenje nekih canalae carpale i otkako je to operirala super joj je ruci.:)

vatra-vatrica
20.12.2008., 14:55
problem je slijedeci - znaju mi se javljati trnci u lijevoj ruci te osjecam da mi je hladna. najcesce se to dogada pri hodanju ili pri vjezbanju(trcanju). doktor mi je prije par mjeseci rekao da je nesto u vezi vratne kraljeznice, ali, i uporno mi tvrdi da je problem moja navodno slaba prehrana. preporuceno mi je jacanje trbusnih i lednih misica. prije sam redovito vjezbala, a u zadnje vrijeme (2-3 tjedna) sam prestala. obamrlost se opet pocela cesce javljati. znaci, je li uistinu stvar samo u vjezbanju? nisam bila na nikakvim temeljitijim pretragama sto se tice kraljeznice jer kao nije bilo potrebno. ima li mozda tko kakav savjet kako sprijeciti te trnce, osim vjezbama za jacanje misica? i da li da nastavljam sa trcanjem kada se trnci pocnu javljati ili da prekidam? obicno prekidam zbog straha, a ne toliko zbog neugode.

ante dumbledore
20.12.2008., 17:39
hm... čudi me da je postavio dg cervikobrahijalnog sindroma bez ijedne pretrage, bar rtg nalaza. mislim da je čitavom slučaju se malčine nemarno pristupilo, poštujući iskustvo i znanje ordinirajućeg liječnika. mislim da bi bilo potrebno napraviti rtg vratne kralješnice, te osnovne lab pretrage, sa obaveznim elektrolitima. emng i dr nalazi ako indicira neurolog, pretpostavljam da je ord. liječnik neurolog?

vatra-vatrica
20.12.2008., 18:24
prvo, zahvaljujem na odgovoru. :)
da, i sama smatram da mi je tek okvirno receno o cemu se radi. s doktorom sam inace u rodbinskoj vezi, pa me mozda i nije ozbiljno shvatio, rekao je da mi ti trnci nisu nista ozbiljnog. :ne zna: na laboratorijskim pretragam sa bila, receno mi da je sve uglavnom normalno.
kako se radi rtg?

ante dumbledore
21.12.2008., 18:41
to ti je rentgen snimak, obični, nativni.... u 2 projekcije se snimi vrat i to ti je to...

vatra-vatrica
22.12.2008., 10:52
eh, hvala, hvala, zamolit cu onda da se to obavi. :)

TheRunner
29.07.2009., 23:59
Ovako, sestra mi ima problem, a tice se utrnutosti lijeve ruke, pa zelim da saznam da li je neko imao slican problem, i ako da, kako ga je rijesio.

Dakle, trne joj lijeva ruka, najcesce pred spavanje i tokom spavanja, tako da ju skoro svaki dan ujutro probudi jaka bol i osjecaj utrnutosti u lijevoj ruci, kao i u prstima. Ta bol je kratkotrajna, ali veoma jaka. Isla je ljekaru, i dobila je neke kreme, i receno joj je da masira to podrucje, ali situacija se nikako ne popravlja.

Da li neko zna o cemu je rijec?

ri-watch
30.07.2009., 00:30
Cervikobrahijalni sindrom ili jednostavije degenerativne promjene u vratnoj kralježnici.

Endimion17
30.07.2009., 15:54
Ček malo, kakav ljekar? Ljekarnik? Liječnik?

Ako osobi trne ruka, ne daju joj se kreme, već ju se šalje na tvrdokornije pretrage. :facepalm:

arnaut.a
30.07.2009., 20:49
i meni se je isto to desavalo, pritom meni samo u snu je lijeva ruka znala utrnutu vjerovatno zbog loseg polozaja u kojem spavam, isto tako imam kicmeni deformitet srednjeg dijela ledja (tkz skolioza) ali ranije mi se to nije desavalo dok nisam poceo da intenzivno trcim po parketu i da radim malo slozenije i teze fitness vjezbe, mozda je do toga isto tako sumnjam u desnu hemisferu mozga....

cijenio bih kad bi mi neko dao nekakav savijet ili podijelio iskustvo

Ivanicapeca
30.07.2009., 21:03
Meni su se ti simptomi pojavili negdje u vrijeme kad mi je pokojna mama bila bolesna. Dosta sam močila ruke u vodi i dosta se naprezala jer sam je dizala. Slikala sam šake i rekli su mi da imam začetak degenerativnih promjena u šakama.
S vremenom su simptomi nestali.:ne zna:
Druga stvar koja mi pada na pamet i koju sam pročitala ovdje na forumu je priča jedne forumašice kojoj je trnula ruka i na kraju se oduzela. Prošla je sve i svašta, od neurologa do fizijatra i na kraju su došli do zaključka da je to sve proizvela miogleoza kod lopatice. Uglavnom, krenula je na UZV terapiju i masaže i prošla je stvar.

ivancic
01.03.2010., 08:54
Već mjesecima mi u snu trnu ruke i to mi prilično ometa počinak. Je li to može biti simptom nečeg ozbiljnijeg?

peta25
01.03.2010., 11:02
meni samo šake ali ja imam jos drugih xy problema a nezanaju sta je...

elitist
01.03.2010., 11:25
Meni se to dogodi u sred noci pa se probudim zato sta spavam na rukama te se prekine cirkulacija...

Nekad tako jako otrnu da uopce nemogu micat rukama, ponasaju se kao komad gume... tada micem tijelo lijevo desno te kad proradi cirkulacija dodem sebi...

ivancic
01.03.2010., 12:06
Meni se to dogodi u sred noci pa se probudim zato sta spavam na rukama te se prekine cirkulacija...

Nekad tako jako otrnu da uopce nemogu micat rukama, ponasaju se kao komad gume... tada micem tijelo lijevo desno te kad proradi cirkulacija dodem sebi...

Meni se isto to događa, jebem li mu! Ali kako je to posljednje vrijeme učestalije nego prije ne znam kako objasniti. Nije li možda znak nekog poremećaja za brigu.

elitist
01.03.2010., 16:57
pazi kako zaspes...

npr ja bi cesto ruke ugura ispod kušina i eto ti "gumenih" ruku :lol:

Tako da u zadnje vrijeme jednostavno lezim na leđima pa nastojim da su ruke na meni...

Nikakav poremecaj :P

egoscue
03.03.2010., 11:39
objasnjenje je u tome sto je kraljeznica izgubila prirodne krivulje, ramena su pala prema naprijed, glava je prema naprijed i dolazi do mehanickog stiskanje nerva u podrucju vrata i prsa. nije rijec o nikakvoj bolesti nego losem tjelesnom drzanju.

treba korigirati drzanje, povecati aktivnosti i trnjenje ce prestati. najbolje vjezbe za to su egoscue vjezbe

ema007
03.03.2010., 22:12
Moguće je da je trnjenje od vratne kralježnice, nabavi si anatomski jastuk, počni vježbati trbušnjake i kad možeš plivaj, možeš i na koju masažu vrata otići.

all_together
11.04.2010., 13:58
Kada lezim podbocena na lijevu ruku uvijek mi se ukoci. S desnom mi se to nikada ne dogada. Sto je uzrok tome? Nesto ozbiljnije? Trebam li se zabrnitu, otici doktoru? To mi je vec godinama tako. :ne zna:

Dorée
03.04.2011., 17:24
Imam sličan problem, bila mi par put utrnula desna šaka, a sad imam osjećaj kao da su mi prsti sljepljeni. Od čega bi to moglo bit?:ne zna:

dona_dona
23.06.2011., 06:48
Zadnjih par tjedana mi redovito zna utrnuti desna ruka i rame, a ti žmarci se šire i na desnu stranu vrata. Ta struja kroz ruku krene čim počnem spuštati glavu prema prsima. Kad sam svom doktoru opće prakse spomenula to utrnjivanje, povezao je to s učenjem i ispitima te rekao da će proći, da samo područje treba izmasirati. No, to ne prolazi. Možete mi preporučiti gdje da se u Zg-u javim, na bilo koju hitnu ili? Unaprijed hvala.

BlueWhale
23.06.2011., 09:34
Zadnjih par tjedana mi redovito zna utrnuti desna ruka i rame, a ti žmarci se šire i na desnu stranu vrata. Ta struja kroz ruku krene čim počnem spuštati glavu prema prsima. Kad sam svom doktoru opće prakse spomenula to utrnjivanje, povezao je to s učenjem i ispitima te rekao da će proći, da samo područje treba izmasirati. No, to ne prolazi. Možete mi preporučiti gdje da se u Zg-u javim, na bilo koju hitnu ili? Unaprijed hvala.

Vjerojatno se radi o nekakvom cerviko-brahijalnom sindromu, najbolje se javiti fizijatru koji će po potrebi ordinirati slikovne pretrage cervikalne kralježnice i možda nekakvu fizikalnu terapiju. Možeš se javiti i neurologu iako mislim da se ne radi o nekoj neurološkoj bolesti. Mislim da nije hitan slučaj ali ako tvoja doktorica ne surađuje i govori ti da će to proći, možeš otići na hitnu na Rebro i prijaviti se na šalter za neurologa. Bit ćeš primjena i obrađena.

deceiverOfFools
02.02.2012., 19:27
naime, od 11 ujutro na poslu mi je zartnula (zaspala) ruka, (tj. palac i kaziprst desne ruke), i jos uvijek mi je u ovakvom stanju. sta mi je, i mogu li nesto napravit da taj osjecaj prodje, palac je ono bas "tvrd"

grg4
08.02.2012., 23:59
meni se takodjer dogadja da mi ruke utrnu i postanu gumene ali, citajuci ovaj i jos neke threadove, jasno je da je to radi spavanja, UVIJEK guram ruke pod jastuk.
no, to nije ono sto mene osobno previse brine.

ono sto me brine je da mi ruke pocnu trnuti uslijed bilo kakvog tezeg fizickog rada i to nakon nedugo vremena bavljenja istim. prije dvije godine sam bio u kanadi, radio sam dosta tezak fizicki posao (prenosenje tereta, lupanje velikim cekicem po kolcicima, lopatanje, grabljanje) i dva mjeseca sam trpio gotove neizdrzive bolove za vrijeme spavanja. jednostavno nisam vise znao kako da se namjestim u krevetu a da me ruke ne bole i da mogu spavati. donekle, ali samo donekle, mi je pomagala nekakva deep relief krema ali to nije to. drugi ljudi, koji su sa mnom radili isti posao, nisu se zalili na slicne probleme. nakon sto sam tri dana prestao raditi apsolutno svi bolovi su prestali i mogao sam spavati normalno.

kako bih ove godine opet trebao na drugi kontinent volio bih znati da li postoji nacin da se ovo sprijeci i da mogu normalno spavati i odmarati se nakon posla.

ScarFace7
20.03.2012., 18:32
Nekoliko zadnjih dana mi trne lijeva ruka (rijetko desna). Nekad se javi i blaga bol, ali brzo prestane... uglavnom, često trne. Nekada prestane, pa se vrati.
Zadnjih dana radim dosta sklekova, idem iznad svojih granica, pa me zanima da li je to možda do toga... većinom utrne prsti ili podlaktica. Osim toga kada god ležim, ruke su mi iznad glave, ili ispod nje, možda je i to neki razlog xD

Ako netko nešto zna, molio bih da odgovori. Hvalaaaa :D

ScarFace7
25.03.2012., 19:37
Istina, i vrat nekad malo boli (samo 4-5 sec i prestane). I ja mislim da je do spavanja i manjka vježbanja :)

nadina--
22.05.2012., 21:57
zdravo..imam 48 god.i takodje imam problema sa trnjenjem ruke i prstiju..najvise kad spavam i kad sjedim dugo..radim tezak fizicki posao u sjedecem polozaju..takodje imam trnjenje u desnoj nozi,prstiju i stopala..ne znam koji je uzriok tome..da li sam ja kao takva sposobna za tezak fizicki rad..jer meni se ruka desna skroz oduzima..da li postoji mogucnost penzionisanja,jer ne osjecam vise mogucnost da radim..a i imam vec dugo godina problema sa kicmom...molim da mi neko odg.sa slicnim iskustvom..hvala unaprijed...

BUBI69
28.07.2012., 01:43
Ovako, tjedan dana mi dlanovi trne, cijeli dlanovi i prsti.
Kad stisnem sake, to osjetim puno jace.

Do sad mi se ovo nije dogadjalo.

Zanima me sto bi to moglo bit, hvala unaprijed.

Imam 22 godine.

sačmarica
15.11.2013., 08:39
ne znam da li sam ovo trebala pitati negdje drugo, slobodno prebacite ako sam pogriješila..
naime, majka mi ima 45 godina i visok tlak te probleme sa srcem. počela je svakodnevno koristiti kompjuter prije par mjeseci, te joj je standardna poza bila naslonjenost na lakat te glava na zatvorenoj šaci gdje je došlo do pritiska malog prsta...
prije par dana primjetila je da ne može ispružiti mali prst, nije osijećala nikakvu bol, samo trnjenje. na trenutke osijeća utrnjenost šake, bez prstiju, najviše na strani gdje je mali prst...
problem je u tome što joj je majka umrla od udara zbog visokog tlaka te joj je glavni simptom bilo utrnjena ruka (vjerojatno cijela), te je to glavni razlog mog i njenog straha.
danas popodne će otići doktoru no mene je toliko strah da ne mogu čekati.
ako itko zna u čemu bi mogao biti problem bili bi zahvalni na odgovoru!

body halleck
15.11.2013., 16:16
ne znam da li sam ovo trebala pitati negdje drugo, slobodno prebacite ako sam pogriješila..
naime, majka mi ima 45 godina i visok tlak te probleme sa srcem. počela je svakodnevno koristiti kompjuter prije par mjeseci, te joj je standardna poza bila naslonjenost na lakat te glava na zatvorenoj šaci gdje je došlo do pritiska malog prsta...
prije par dana primjetila je da ne može ispružiti mali prst, nije osijećala nikakvu bol, samo trnjenje. na trenutke osijeća utrnjenost šake, bez prstiju, najviše na strani gdje je mali prst...
problem je u tome što joj je majka umrla od udara zbog visokog tlaka te joj je glavni simptom bilo utrnjena ruka (vjerojatno cijela), te je to glavni razlog mog i njenog straha.
danas popodne će otići doktoru no mene je toliko strah da ne mogu čekati.
ako itko zna u čemu bi mogao biti problem bili bi zahvalni na odgovoru!

Unatoč opterećujućoj porodičnoj i osobnoj anamnezi, najvjerojatnije se radi o kompresivnom fenomenu.
Dakle, neugodno, ali generalno nije po život opasno.
Mudra je odluka što ipak lde nadležnom ordinarijusu koji će na osnovu kliničkog pregleda i detaljnije anamneze bolje moći procijeniti o čemu se radi.
Prijedlog: promijeniti computer-pozu :mig: