PDA

View Full Version : Gde letovati?

Nenad M.
04.06.2003., 18:49
Posle malo duze pauze, evo dobre prilike da napisem nesto na ovom forumu (u medjuvremenu mi je nestao username pa sam se iznova morao registrovati).

Vrlo me raduje odluka da se ukinu vize za gradjane SCG. Supruga i ja smo jos prosle godine razmisljali o odmoru u Hrvatskoj, ali iz raznoraznih razloga to nismo ucinili. Ove godine cemo ponovo razmotriti istu temu i, nadam se, odluciti se za Jadran.

Nemam nameru diskutovati o razlozima za i protiv dolaska gradjana SCG u Hrvatsku, niti me to zanima. Ono ste mi je interesantno je da procitam koji grad na moru je dovoljno miran, dobro snabdeven, ne preterano skup i dobro povezan sa putnom mrezom, buduci da bi dosli kolima, za moju suprugu, mene i nasu cerkicu?

Voleo bih da procitam i neke informativne cene (u eurima) za smestaj i ostalo.

:)

lebowski
04.06.2003., 18:54
Ćao!

Dođi u Istru ako želiš da preživiš.
Ako ti nije stalo do života, letuj u Bibinjama. Narod je tamo mnogo ljubazan. Kolje brzo i bez puno fleka od krvi.

Ili dođi u Zadar, parkiraj auto beogradskih registracija ispod onog plakata Ante Gotovina - keš not čeks i popišaj se ispod. Veruj, zapamtićeš to letovanje za ceo život. Želim da kažem, za ceo ostatak života. ;)

A možete žena i vi da dođete do Bijelovara, ali ne smete da dođete sa zastavama vaše države tamo, jer su ovde ljudi mnogo osetljivi po tom pitanju. :w

lebowski
04.06.2003., 18:59
Gledaj Nenade M. ako dodjes u Zadar i zasmeta te onaj plakat Gotovine koji je prema navodima optuznice palio srpska sela, samo ljubazno zamoli u turistickoj zajednici da ga skinu. :top:
Veruj mi, obezglavio bi nam drzavu jednim jednostavnim potezom. :top:

Molio bih desnicare da iznesu svoje vidjenje jedne takve situacije.
Dakle, da turist srpske nacionalnosti, drzavljanin SiCg, dolazi u turisticku zajednicu zaliti se zbog plakata optuzenog za ratne zlocine nad civilima njegove nacionalnosti.
What do you do?

Dajte da malo razradimo ponati mediteranski osjecaj za turizam.

Take it away :cool:

Nenad M.
04.06.2003., 19:14
Lebowski, hocete li mi reci da je Istra jedino podrucje gde moja porodica i ja mozemo normalno letovati? Pa dobro, imate li neku blizu informaciju ili preporuku, gde u Istri? Rovinj, Porec, Pula, Rijeka mozda?

Mozda placebo ima pravo. Ovo je pre za sekciju o turizmu, ako izuzmemo cinjenicu da se na Balkanu sve moze ispolitizovati.

Meta12, ako nemate sta konkretnije (i duhovitije) napisati, nije zabranjeno ne ucestvovati.

lebowski
04.06.2003., 19:17
Lebowski, hocete li mi reci da je Istra jedino podrucje gde moja porodica i ja mozemo normalno letovati? Pa dobro, imate li neku blizu informaciju ili preporuku, gde u Istri? Rovinj, Porec, Pula, Rijeka mozda?
Da. A u Istri... Odi u Motovun na filmski festival, ako ozbiljno pitas. Ne znam kad se tocno odrzava, ali mozda bi se cak tamo mogli i vidjet i popit rakiju. :top:

Bajki1
04.06.2003., 19:24
lebowski kaže:
Ćao!

Preporuka - Istra .

Za cijene i smještaj prosurfaj malo po netu.

Ljudi neće buljiti u tebe ako govoriš ekavicom .

Ima jedan zgodan , tipičan slogan na plakatima koji proklamiraju multietničnost ( u ovom slučaju hrvatsko - talijansku ) i pravo da se u službenoj uporabi koriste hrvatski i talijanski .

" Poljubac je uvijek dvojezičan "
" Il bacio e sempre bilingue ":)

Sličan je primjer tolerancije i jedan od spotova Turističke zajednice koji se vrti na hrvatskom radiju Pula povodom eko akcije " Neka moja Istra blista " .

U spotu se koriste različitim stranim jezicima .

Jedan od spotova je i na ekavici - Kad ćeš bre da dođeš na more ... ? :D

slavkec
08.06.2003., 12:32
Nenade - Istra, bilo gdje. :) Cijela je prekrasna. :)

Svugdje drugdje - lebowski ima pravo - su ljudi jos uvijek u vecoj ili manjoj mjeri osjetljivi na dogadaje iz 90-ih i uopce nema veze jesi ili nisi sam sudjelovao u njima. Zasto da ti makar jedna budala pokvari ljetovanje?

Dodi u Istru. :)

deyooo
08.06.2003., 14:35
s obzirom da si iz SCG, onda samo Istra, ideš s porodicom pa te pretpostavljam ne zanima ludi noćni život, u tom slučaju ok je bilo gdje u Istri
može i neki od kvarnerskih otoka, Krk ili Rab...imaš na netu hrpu informacija o cijenama i ponudi...

...šta god da radio i gdje god da išao u Hrvatskoj, ne idi južnije od Masleničkog mosta, tamo ljudi ne briju na turizam...

ImeKorisnika
08.06.2003., 19:55
u Istri je potpuno mirno. A i drugdje uglavnom. Jedino sto mozda ali samo mozda mozes naletiti na bas nekog kretena, ali tesko. Ljudi iz Srbije vec poprilicno dolaze na nase more, a za razliku od folirancije na forumima, Dalmatinci jako jako dobro znaju da od turista zive, dolazili su i Svabe cim je to tadasnja vlada dopustila, tako je i sada sa Srbima.

dvajstri
09.06.2003., 08:52
Savjet, ako se ne želiš 24 sata dnevno okretati i paziti koju ćeš riječ upotrijebiti molim da ovu mogučnost ne razmatraš.

Ne želim biti neljubazan ali niste dobrodošli ni ti ni tvoja obitelj u RH. Za to možeš zahvaliti svojim političarima ,a i sugrađanima koji bi prvo da kolju, a pošto im se nožeki istupe, onda bi da bude sve kao prije.
E pa neće moći, jer koliko god da imamo razumjevanja za oproste i sva ta sranja prvi ću te pred tvojom djecom baciti u more ako se naravno malo opustiš i kažeš bre.
A ako si toliko hrabar da dođeš s autom lijepo ću ti stisnuti ruku i gurnuti i tebe i tvoj auto u more.

Dakle topli savijeti zlata vrijede, a na Adi C. ti je ionako prekrasno, skoro kao na Jadranu. He, He.

:B

P.S. A tako vam je malo falilo pa da imate srpski jadran, ali jebi ga život je kurva.

Evo vidiš, u dubini srca te je ova zadnja rečenica pogodila kao koplje i to je razlog da se vi srbi nikada nećete promjeniti, a svatko tko tvrdi drugačije u velikoj je zabludi.:)

krijesnica
10.06.2003., 21:22
[QUOTE]ne idi južnije od Masleničkog mosta, tamo ljudi ne briju na turizam...
:nono: :eek:

freelancer
10.06.2003., 22:51
Ma svudje ste dobro dosli...;)

Rita
11.06.2003., 06:29
Da,bas.Jedva cekam da vidim sta ce biti ovo ljeto

banderas
11.06.2003., 14:53
dvajstri kaže:
jer koliko god da imamo razumjevanja za oproste i sva ta sranja ...
Imali? :eek: :eek:
Sta bi tek bilo da nemas?

Ovo "oproste i sva ta sranja" vrlo lijepo zvuci. Sigurno si gledao prijenos papinog govora :top:

Spinnaker
12.06.2003., 22:33
Hmm...mozemo mi pricat sta god ocemo,ali 23 ima i pravo....
Ne virujem da ce samo pojedini "kreteni" radit sranja covjeku samo zato sta je Srbin.
Ili da nikom nece smetat BG table na autu.....

Whatever
12.06.2003., 23:49
Spinnaker kaže:
Hmm...mozemo mi pricat sta god ocemo,ali 23 ima i pravo....
Ne virujem da ce samo pojedini "kreteni" radit sranja covjeku samo zato sta je Srbin.
Ili da nikom nece smetat BG table na autu.....

Pa smetaju i ST u Zagrebu - jel' znaš di se može nabavit zadnje staklo za Renault 4? :D

Spinnaker
13.06.2003., 21:08
E,dobro covik i kaze,ja se bojim auto sa ST tablama parkirat u Zagrebu,a di nece ljudi sa BG.

A staklo za R4 ne bi triba bit problem nac.....:top:

Hrc
13.06.2003., 23:06
Jebote, sve sami neki ratnici ali redom iz Zagreba i gradova gdje su jedva ostali temelji! Ajd da takve pizdarije pisu iz drugih mjesta ili sela gdje nije ostalo nista ali iz Zagreba????? :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
Čovjek će lijepo ostaviti nadam se cim vecu hrpu love a vi ga terate! JEbo vas Gotovina u guzicu! Lebovski, zasto su u Bjelovaru osjetljivi? Tamo nije bilo rata! Zar ne??

lahor
14.06.2003., 02:07
Hrc kaže:
Lebovski, zasto su u Bjelovaru osjetljivi? Tamo nije bilo rata! Zar ne??

Ne, uopce....Par srusenih ulica i granate po uzem centru nikako nisu rat. Izgledalo je vrlo lose koliko sam ja vidjela.

Glede ljetovanja...Definitivno Istra, ostalo ne bih preporucila. Najbolje je auto ostaviti na nekom sigurnom parkingu da ne bi bilo neugodnih iznenadjenja.

Hrc
14.06.2003., 14:04
Izgleda da nisi vidjela nista Lahor, a tamo je tako zbog kasarne!

fritz von achtung
14.06.2003., 23:51
Nenade, zajebi ti ove velike heroje i ratnike koji se sad kurče. Ja sam dobar dio 92. proveo u rovovima i naučio sam da pas koji laje ne grize. Dakle - par dobronamjernih savjeta:
1. dodjite u Istru , na Kvarner ili na Kvarnerske otoke. Tu ste dobrodošli.
2. ako je moguće , dodjite bez auta. Uvijek se nadje kakav intelektualac koji ti ga može ogrebati. ( one prijetnje bacanjem u more zanemari - za to ipak treba imati muda)
3. nemojte biti čitav odmor u istom mjestu - u krugu od stotinjak km imate divnih mjesta koja morate vidjeti ( osim istarske obale obidjite i Roč, Hum, Motovun, Lubenice na Cresu, otok Susak,Opatiju, Rab....) Doduše, to će biti malo teže bez auta i sa djetetom.
4. nije baš jeftino, ali isplatiti će vam se.
5. razmislite o privatnom smještaju - apartmani su uglavnom OK , a i auto će vam biti sigurniji.
6. javite mi kako je bilo

Hobbit Slayer
15.06.2003., 10:58
Ma ljudi sve to stoji, ali ako si 'ljuti' Srbin iz BiH (da jedan od onih Karadzicevih sto navodno jedu zivu djecu za dorucak:D ) onda nemas nikakvih problema:B Sa spikom nema frke, ponekad ubacis tisucu, srpanj i te fore cisto radi lakseg uklapanja u okolinu. Registracije nam takodje prolaze, a onaj automoto Banja Luka natpis na okviru tablica je isuvise mali da na njega neko obrati paznju, dok to bi recimo u Sarajevu bilo vrlo brzo primjeceno.

Proslog ljeta sam s dva 'frenda' napravio trosedmicnu turneju etapa Istra - Pag i mogu vam reci da mi je bilo jako gotivno i da ce nam zasigurno svima to ljetovanje ostati u sjecanju kao jedno od najboljih. Ipak to nije mala stvar pa makar to bilo misljenje jednog turiste iz BiH koji je posjetio i neke druge destinacije u Evropi. Porec, Rovinj, anticka Pula, Opatija, lucka Rijeka, Cres, Krk i na kraju Pag. I nigdje ranije nisam vidio onako plavo more kao na Kornatima. Prosto se izgubis u toj prirodnoj ljepoti. Nezaboravno. Stekla su se i neka poznanstva sa lokalnim stanovnistvom u Opatiji i na Pagu do te mjere da nam ljudi nisu dali da zovemo ture:top:

Moje iskreno misljenje je da bez obzira na sve treba hrvatski Jadran obici prije nego sto postane prenatrpana i prljava Grcka ili Spanija, a izgleda nazalost da mu to ne gine.

ImeKorisnika
15.06.2003., 12:35
Ma daj pusti ratnike iz birtije. A vi ste isto smijesni, kao da do sad nijedan Srbin nije dosao u Hrvatsku, dolazili su i prosle godine.
Kakva sranja, pa i Sinjani su uvijek strasno zestoko prosvjedovali dok se nisu 2-3 sata kasnije sjetili kako ce onda ostat bez love od turizma pa su brzo otisli doma.

A da ne pricam o tome koliko me zivciraju oni koji rata nisu vidjeli ni osjetili u pravom smislu, a sad serkaju.

Karlovac je stvarno najebao u ratu pa sad stoji na autobusnom kolodvoru vec tri dana autobus iz Vranja i nije mu nitko gume izbusio ili ista. I svaki dan vidim barem par auta u prolazu, ponekad i sjednu na kavu ljudi. Ne idem im se veselo javljat, ali ih isto tako nitko ne maltretira. Da dodje netko za koga znam da je cetnik, da ne daj Boze dodje netko tko je '91. otisao iz Karlovca na drugu stranu onda bi bilo velikih pizdarija. A ovako da netko ide zajebavat nekog zato sto ima registraciju BG ili NS ili zato sto prica svojim jezikom, ma svasta...

Sto se tice Bjelovara tamo je odletila vojarna u zrak i mozda je na samom pocetku bilo par granata.
I mislim super za njih, to mi je totalno simpatican gradic. Ali nemojte onda srat da je Bjelovar nesto propatio. Kao grad mislim, svaka cast Bjelovarcima koji su bili u vojsci.

dvajstri
16.06.2003., 10:17
Obožavam ljude koji kažu da su bili u rovovima, gledali kako im djelovi tijela iskasapljenih prijatelja trunu uokolo, pokapali ubijene roditelje i sl., a sada zovu te ljude i još im izabiru lokacije za ljetovanje.

Kažete, to nisu ti ljudi. Nego koji su to ljudi?
Oni koji su u beogradu i cijeloj srbiji stiskali fige za okupaciju i jedva čekali da zauzmu Jadran! A onda bi hrabri moji ratnici vidjeli pravo lice srpskog naroda, ako ga već niste vidjeli u proteklih 50 god.

Zar je moguće da ste im oprostili nakon 10 tak godina, i sve zaboravili?

Zar zbog jebenih 1000 kuna po obitelji!

Niti sam nekakav rasist i manijak, ali ipak koliko crkva govorila o oprostu ja im nikada neću niti oprostiti niti zaboraviti.

Imate svoju crnu goru.

Za mene nikada nećete biti Dobrodošli kao za neke od velikih Hrvatskih ratnika s ovog foruma!

:amen:

spalevski
16.06.2003., 12:15
Ja bi u Trogiru.
Nego ima li koga iz Skrada ovdje, zelim otic tamo na nekoliko dana.

Tonni
16.06.2003., 12:20
dvajstri kaže:

Niti sam nekakav rasist i manijak, ali ipak koliko crkva govorila o oprostu ja im nikada neću niti oprostiti niti zaboraviti.

Upravo to jesi uz još dosta toga. Teško možeš biti veliki hrvatski ratnik koji se zalaže za primitivizam u Hrvatskoj.

Tonni
16.06.2003., 12:22
spalevski kaže:
Ja bi u Trogiru.
Nego ima li koga iz Skrada ovdje, zelim otic tamo na nekoliko dana.

Spalevski, vjeruj mi da su Makedonci uvjerljivo najsigurniji ex-YU turisti u Hrvatskoj. U mnogim mjestima u Dalmaciji vam je i auto daleko sigurniji nego, primjerice, zagrebacka registracija.

Kiki
16.06.2003., 17:39
Drustvo, mozemo li bez nacionalistickih ispada i vrijedjanja po nacionalnoj osnovi ovdje?
Dvajestri, post ti je izbrisan jer je prevrsio mjeru.
Preformuliraj ono sto si htio rec bez vrijedjanja pa ponovo napisi.
Hvala!

fritz von achtung
16.06.2003., 21:40
Dvajstri, tvoje je pravo da mrziš, da te živciraju "veliki ratnici" koji još i "predlažu Srbima lokacije za ljetovanje". To je tvoj problem. Nadam se da si bio takav Braveheart i onda kad je to trebalo biti, jer mi je pun kufer miševa koji su malo zakasnili sa svojim herojstvom. Ja dobro znam gdje sam bio i zašto u to vrijeme. Ova tema je otišla u bananu. Laku noć.

Ed Wood
17.06.2003., 00:08
Dvajstri ja se slažem s tobom.
Srbi nam na moru ne trebaju. Ne trebaju ni nigdje drugdje u Hrvatskoj. Koji će nam?
Zašto mi uvijek želimo neke sheme sa Srbima? Mrze oni nas, mrzimo mi njih(pogledaj vaterpolo i napad na ambasade u N.Sadu i Beograu), ratovali smo prije 10 godina, klali se medjusobno, oni su napali... Ja ih ne želim.
A bit svega je-pa ljudi imamo Njemce, Austrijance, Čehe, Slovake, Mađare, počeli su dolazit i Skandinavci, Englezi, Nizozemci. Zašto mi uvijek kukamo baš za Srbima?
Ajmo privuč više Engleza i Nizozemaca, a ne Srbe. Ionako su šaka jada, zaradjuju 100 Evra mjesečno. Koji će nam oni.
Te bi igrali s njima košarku zajedno u ligi, te rukomet, neki bi i nogomet. Stalno nešto sa Srbima.
Zašto? Okrenimo već jednom Zapadu, ili barem ovima iz Srednje Europe(Češka, Slovačka i Madjarska ulaze u EU, ajmo s njima), a od Srba što dalje-to bolje.
Neki ni nakon 100 godina što nas Srbi jebu konstatno nisu shvatili. Nikad ni neće. Pogotovo oni koji žive u Londonu i sl. Nisu doživili da im srpska granata sruši krov na kući.

mushema
17.06.2003., 02:48
Zašto mi uvijek želimo neke sheme sa Srbima?
Pa valjda zbog toga sto Hrvati nisu zivjeli dobrih 70 godina u istoj drzavi s Englezima? Pa valjda zbog toga sto ce neki stari barba domacin rado podjebat svog gosta iz SCg kako je Zvezda uvijek pusila u Splitu, i izvlaciti neke prastare rezultate iz sredine 70-ih. A sta da kaze jednom Nizozemcu? Kad smo vec kod sporta, pa sto Hrvati ne naprave zajednicku kosarkasku ligu sa velesilama poput Ceske, Austrije i Madjarske? Zbog cega je izvoz hrvatskih prozivoda u Srbiji u konstantnom porastu?

Upravo zbog tih ekonomskih, kulturnih itd. veza koje su dugo povezivali ta dva geografska prostora.

Btw, i meni je hrvatska granata srusila kucu 95-te, ali cu uvijek radije otici na hrvatski Jadran nego recimo Crnu Goru.

Srbi nam na moru ne trebaju. Ne trebaju ni nigdje drugdje u Hrvatskoj. Koji će nam?
Okrenimo već jednom Zapadu, ili barem ovima iz Srednje Europe
Jesi siguran da mozes u Evropu sa ovakvim stavom?

dvajstri
17.06.2003., 09:25
Ede mi jednostavno tako razmišljamo jer smo tako odgojeni, jer su nam roditelji patili zato kaj su Hrvati a na kraju jer smo i mi patili a i još patimo i uništene su nam najbolje godine života baš zbog Srba.

Ja ih ne mrzim, već jednostavno ne želim kontakte sa njima, pa ljudi zar je to tako teško za razumjeti!

Ne želim ih klati i ubijati već da lijepo odu iz moga života.

Ne želim ih na moru ( vidjet ćete zašto ), ne želim ih u sportu ( vidjeli ste zašto), i ne želim ih u svojoj blizini.

Zašto je to teško za razumjeti!

Moje mišljenje je da se trebamo okrenuti srbima samo kroz izvoz da im uzmemo i ovo malo bijede kaj su dobili od amera, a sve druge segmente zaboravimo.

Za mene čovjek koji kupi eurokrem pored Kraša nije normalan.

To je moje mišljenje i takav sam.

Hvala svima koji me razumiju a za ostale me boli neka stvar.

Sorry brena ali nekada mi razni komentari dignu živac!:)

Kiki
17.06.2003., 12:46
Ja ne kuzim zasto FORSIRAMO da nam dodju gosti iz Srbije i olaksavamo im stvar ukidanjem viza, a s druge strane interes u Engleskoj za Hrvatsku je porastao nenormalno, a nase ministarstvo ni kune nije potrosilo za reklamiranje.
Puca im prsluk za Engleze, a Srbima koji su nas granatirali, pljackali i palili prije nedugo, ukidaju vize. :rolleyes: :confused:
Da se razumijemo, ja ne mislim da im treba zabranit dolazak, al ukidanje viza je definitvno preuranjeno.
Naravno, one Srbe koji dodju na more ipak treba ugostit i pruzit im gostoprimstvo. Al ne treba ih molit da dodju i forsirat njihov dolazak a sve u ime nekog bratstva i jedinstva.
Bolje bi bilo da pocnemo malo vise reklamirat po Engleskoj i ostalim zapadnim zemljama. Oni ce i ovak i onak vise potrosit.
Interes za Hrvatsku u UK je velik medju srednjom klasom, a oni em su dobri i kulturni gosti, em su puni para.

dvajstri
17.06.2003., 13:11
Hvala!

Bum cile bum.:)

havana
17.06.2003., 13:50
mislim da je najpametnije otići u Istru jer što se ide južnije to su ljudi veći nacionaisti.....strašno nešto

havana
17.06.2003., 13:56
ma mislim i glupo je uostalom prisvajati si more, brdo ili bilo šta drugo..smatram da to pripada svim ljudima i da nitko nikome nema pravo uskračivati takve stvari... I šta vam svima vrijedi taj vaš nacionalizam?? A što je najzanimljivije uz sve to svi ste vi kao neki kršćani?! :B

Ed Wood
17.06.2003., 13:59
mushema reče:
Jesi siguran da mozes u Evropu sa ovakvim stavom?

Sa stavom da ne želim ništa sa Srbima ne samo da mogu u Europu nego je to stav koji je predpostavka da se Hrvatska okrene Europi.
Kada jednom zauvijek ostavimo Srbe okrenut ćemo se Zapadu i bit će nam bolje.

P.S. Oni razlozi koje je mushema naveo kao valjane za suradnju sa Srbima(zajedničke teme za razgovor
:confused: :eek: ) su takva debilana da to ne bi uopće komentirao.

dvajstri
17.06.2003., 14:05
Havana ti si trebao staviti avatar s likom Fidela C.

Dobro rečeno drveni Edo!;)

havana
17.06.2003., 15:56
Molim vas da mi odgovorite kojih je to 90 i više % kršćana u ovoj zemlji??? Kakve veze ima Fidel Castro sa mojim razmišljanjem?

Kiki
17.06.2003., 16:40
A ja bi molila nacionalisticki nastrojene sudionike rasprave da sudjeluju u raspravi bez etiketiranja i slicno.
Stav se moze izreci bez da se poteze za "jebeni Srbi", "odjebite" i slicnim vokabularom.
Isto tako, prijetnje tipa "ubit cu svakog Srba koji dodje na more" ce bit obrisane.
Il se upristojite il mars u Ludu kucu na Politici.
Kod mene takav dijalog ne prolazi.
Hvala na razumijevanju.

P.S.
Dvajstri, ovo sad ne ide tebe, nego ostale koji se nisu upristojili.

fritz von achtung
17.06.2003., 16:50
Kiki, sunce moje proletersko, ne kužim zašto misliš da se forsira njihov dolazak. Meni je potpuno svejedno da li je netko Čečen, Turkmen, Amer ili Srbin ako nije neka budala. Njih imamo dovoljno. Da ti bude lakše - evo koristim ovu priliku da pozovem nepregledne mase Engleza da dodju kod nas na ljetovanje. Neka pitaju onu dvojicu koji su bili prošlo ljeto kako je kod nas lijepo.

Dvajstri, imam za tebe radosnu vijest. Čujem da su nakon tvoje izjave da "ne želiš Srbe u sportu" , izvanredne sjednice započeli FIFA,UEFA,MOK,FIBA... Bravo!

CroPower, impresionirao si me svojom pristojnošću,domoljubljem i naročito inteligencijom. Kad sam rekao da sam 92. naučio da pas koji laje ne grize, prvenstveno sam mislio na one s druge strane bojišnice, koji su se prvo kurčili, a onda bježali kao zečevi ( iako je i s naše strane bilo folera). OK, možda sam ja malo pogrešno složio rečenicu. Sorry, ubuduće ću se truditi da budem jasniji i precizniji, tako da čak i ti možeš shvatiti.

Ed Wood
17.06.2003., 20:06
Kiki:
Stav se moze izreci bez da se poteze za "jebeni Srbi", "odjebite" i slicnim vokabularom.

Ja ne mogu vjerovat!
Jesmo li mi stvarno došli dotle da na HRVATSKOM internet siteu ne smijemo koristiti termin "jebeni Srbi" jer nam se prijeti nekim diskvalifikacijama.
:confused: :eek:
Ovo je prestrašno! Prestrašno!
Šta je slijedeće, odlazak u Haag za sve one koji uvrijede srpski rod?
Ovo je već puno previše. Znam da se u bivšoj Jugoslaviji nije smjelo pričat protiv Srba, ali zar i 2003. na monitor.hr forumu?
:confused: :eek:

Kiki
17.06.2003., 21:38
Ak ti se ne svidja, idi.
Kod mene kao sto rekoh ne prolaze vrijedjanja po nacionalnoj, seksualnoj, resnoj itd osnovi.
Ako nisi primjetio ni meni Srbi nisu mili, al mi ne pada na pamet da ih etiketiram i psujem.
Ako mogu ja, mozes i ti.
Toliko.

Fritz, danas sam bila u konzulatu sredjivat pasos i bio je ogroman red stranaca koji su dosli po vize. I to ne Srbi i slicno, nego ne znam...Australci i tako koji zive u Londonu.
U Engleskoj je zanimanje OGROMNO.
U svakim novinama, na TV, sto god pogledas, pise se o Hrvtaskoj.
Zato sam napisala da ne znam zasto ministarstvo ne bi potrosilo malo novaca i izreklamiralo nas ovdje, umjesto da se okrecu Srbiji i ukidaju im vize.
Jednostavno, ne kuzim njihovu logiku.
Dalje, jedan prosjecan, obican Srbin tesko da ce moc priustit ljetovanje kod nas kad im je ekonomija u banani.
Oni koji mogu doc, mogu se zaklet da su do novaca dosli nekim sumnjivim stazama. Zar zelimo da nam obala bude preplavljena raznoraznim mafijasima od tamo?
:flop:

fritz von achtung
17.06.2003., 22:20
OK, sorry ako griješim, kamo sreće. BTW, šta Australcima treba viza za Hrvatsku? Kome sa zapada uopće treba viza za Hrvatsku? Imam neke svoje delegate u Londonu i baš ću ih zamoliti za mišljenje. Sad me to baš zaintrigiralo.
Kiki, mafijašima iz bilo koje zemlje ne trebaju vize, i boli ih banana za njih. Ne možemo vječno živjeti u mržnji, a isto tako jedna normalna zemlja ne može imati stav : iz ove države turisti su nam dobrodošli, a iz ove nisu. Srpski debili su nam nanijeli užasne štete, ali zašto poistovjećivati čitav narod sa krdom četnika? Po toj logici Nijemci bi bili do sudnjeg dana predmet mržnje. Zašto padamo u trans kad nam dodje Papa, čemu ta masovna histerija, kad ga ne želimo poslušati. Ja sam , hvala bogu, dosta putovao ali mi nikad nigdje nitko nije rekao - "smeće jedno Hrvatsko šta si nam došao". A poznavajući povijest, po toj logici - mogao je.

Kiki
17.06.2003., 22:36
Nekim iz zapadnih zemalja treba viza, a nekima ne.
A moze bit da su cekali za vize i zbog toga sto su htjeli ostat duze od predvidjenog vremena za koje ne treba viza. Ne znam.
Ja ne mislim da Srbima treba rec da ne smiju doc, rekla sam samo da ne znam zasto im treba olaksavat. Zasto ukidat vize? Eventualno, da, ali ne jos. Mislim da je preuranjeno.
To je sve.

Hrc
18.06.2003., 00:25
Kiki kaže:

Puca im prsluk za Engleze, a Srbima koji su nas granatirali, pljackali i palili prije nedugo, ukidaju vize. :rolleyes: :confused:
Da se razumijemo, ja ne mislim da im treba zabranit dolazak, al ukidanje viza je definitvno preuranjeno.

Vidis Kiki, NISU Hrvatsku bombardirali srbi nego odredeni ljudi pripadnici srpske nacionalnosti! Tako da se razumijemo! Medu njima je bilo i madara i hrvata i bosanaca itd. Koliko je samo hrvatskih kuca dignuto u zrak od strane hrvata? Ne zelim da mene usporeduju sa Norcem, Gotovinom, Rojsom i ekipom jer su hrvati i ubojice i koljaci! A sto se tice vize opet nemas pojma jer se viza dobivala na granici za par eura! I dobio ju je svatko tko je platio! A ako je nekom iz Srbije jako stalo da dode u Hrvatsku onda moze doci preko Madarske i nitko ga nece nista pitati! A ako hoce doci ubijati, švercati i ostala sranja onda taj zna kako ce doci! S kim je Jugoslavia ratovala u II svjetskom ratu! To si odjednom zaboravila?? Je li? A sada su dobri ti svabe i talijani? Kako uopce mozes reci da je netko granatirao nekoga a uopce nemas pojma o njemu??? Bi li ti stavljala mine u minobacač da ti netko kaze "Ili ces pucat ili cu tebe upucat" ??? Bi li? Sigurno ne bi? A takvih slucajeva je bilo dosta jer su picani koji su se nasli kod nekih zapovjednika jednostavno morali to radit ili biti ubijeni! Tek toliko da znas!!!

Kiki kaže:
Bolje bi bilo da pocnemo malo vise reklamirat po Engleskoj i ostalim zapadnim zemljama. Oni ce i ovak i onak vise potrosit.
Interes za Hrvatsku u UK je velik medju srednjom klasom, a oni em su dobri i kulturni gosti, em su puni para. [/B]

Kazu objektivni ljudi da kod nas dolaze svabe koji su dosli sa pola ili maximalno cijelom mjesecnom placom u Hrvatsku na ljetovanje i onda im se svi ulizuju i uvlace u guzicu jer su svabe. A potrose manje nego hrvati i bosanci i srbi koji su se na more dosli provest i potrosit odredenu svotu novaca! Tako da zajebi to da ce stranci potrosit vise novaca od "nasih" ljudi! Ti kulturni i dobri gosti kako ih nazivas mozda jesu tamo odakle su dosli ali kod nas pišaju gdje god stignu, parkiraju se u more ako mogu, bacaju smece itd. Nemoj samo reci da su to "naši" stranci jer nisu i ja bi njih tako slatko kaznjavao! Ako su dosli na odmor, to ne znaci da mogu raditi sranja koja kod sebe ne mogu i nisu dosli na divlji zapad kako si cesto zamisljaju! Takve "goste" sigurno ne trebamo! Idiote sigurno ne trebamo, dosta ih imamo! A ne da im nasi mili žandari gledaju kroz prste jer su stranci! Jos ih treba oderat!

Kiki, ne pasoš nego putovnica! Vidis, cak i koristis "srpske" rijeci!
A ekonomija i banana; opet se ne bi slozio! Znas li da u Vojvodini bome imaju place vece nego u Hrvatskoj! Nije nikakva izmisljotina nego je tako, samo da znas!
Imam jednog prijatelja na faxu iz Novog Sada, mađar je ali ga svi zajebavaju da je srbin da ovo da ono a covjek super, uvijek spreman pomoc!

mushema
18.06.2003., 01:51
Ed Wood - mozda je to za tebe debilana, ali da je Hrvatska igrala finale u Kranju protiv recimo Rusa nebi se pojavilo vise od 5 navijaca. Znas nekad treba biti praktican u zivotu i mozda bi ti volio kad bi svih 4 miliona stanovnika razmisljali poput tebe, ali na srecu takvi kao ti su u velikoj manjini :B

Kiki - Australcima ne treba viza za Hrvatsku (nikad nije ni trebala) i mogu da ostanu maksimum mjesec dana bez nje.
U jebote, ja sam bas bio misljenja da su vam dosadila gledati na plazi da pjegava, bijela tjela koja su tako ruzna kad izgore. :mikroval: Ljudi ja sam na Ibizi htio povratit kad sam vidio tu garnituru Engleza pa sam mislio mozda biste pozeljeli dobrodoslicu kojem za nijansu tamnoputijem susjedu, medjutim...

Ma uostalom sta i ja pricam, pa i velika vecina ljudi na Turizmu su u stvari samo turisti koji posjete Hrvatsku jednom godisnje i koji s Hrvatskom imaju veze koliko i ja :D

Kiki
18.06.2003., 04:45
Hrc, velika vecina Srba su i te kako stajali iza Slobe i bili orni za ratovanje.
Oni koji nisu, well, nesto ih se slabo culo....
Nit smo dobili ispriku od njihove drzave za rat, nit smo dobili ikakvu odstetu, a olaksavali bi im dolazak.
Kajgod.
Da se razumijemo, ja nisam neki nacionalist. Dapace, najbolja prijateljica mi je Srpkinja, ali cak i ona misli da je potez sa vizama preuranjen.
Nisam ja zaboravila s kim je Yugoslavija ratovala u drugom svjetskom, ali isto tako nam Nijemci nisu dolazili vec u 50tima izlezavat se na plazama vec malo kasnije.
O tome upravo i diskutiramo.
Misljenja sam da su Srbi na plazama jednostavno preuranjeni, a to ce se i pokazat kad dodju en masse pa se stvarno nadju kreteni koji ce ih mlatit zato jer su Srbi. Ili ti mislis da ce njihov dolazak proci bez incidenata?
Ako to mislis, onda si naivan.
Dalje, sta ti znaci ono da ja nemam pojma o nikome tko je granatiran.
Imam i to i te kako, ali necemo sad o tome.
Istina je da VECINA njemaca koji dolaze kod nas potjecu iz radnicke klase, a to objasnjava i njihovo ponasanje koje si opisao.
Ako ponovo procitas moje postove, vidjet ces da ja nisam referirala na njih kao kulturne i fine nego na Engleze (tj sloj Engleza) kod kojih je zanimanje za Hrvatsku najvece.
Za razliku od Njemacke, u Engleskoj je Hrvatska na glasu kao mondena destinacija koja privlaci odredjenu klasu ljudi.
Za Hrvatsku ovdje nisu zainteresirani oni iz radnicke klase nego middle to upper middle class. Radnicka klasa i seljaci koji pisaju gdje stignu i ostavljaju smece idu u Spanjolsku i Grcku.
Engleski gost kojeg mi imamo je savim drugi kov ljudi. Profinjen, zainteresiran za prirodu i kulturu i sa puno respecta prema lokalnoj kulturi i obicajima te stanovnistvu.
Mozda to tebi zvuci ko utopija, ali vjeruj mi, znam o cemu pricam, a i svak ko zivi u UK ce isto odmah skuzit o cemu je rijec.
Zato mi i nije jasno zasto ovdje ne forsiramo Hrvatsku i pomaknemo konacno turizam kod nas prema elitnom turizmu. To je sve.

I zasto si tako ljut?
Ko ti je skrivio toliko da se pjenis bezveze?
I jos mi kazes da "zajebem".
Ja tako ne razgovaram s ljudima, pa ne ocekujem ni da oni sa mnom koriste slican rijecnik.
Nije dozvoljeno vrijedjat nikoga, pa nece biti ni tebi.
Ili drzi konverzaciju na nekom kulturnom nivou ili se nemoj uopce ja vit.

Kiki
18.06.2003., 04:47
Mushema, ovi sto su stajali u redu su bili ili Australci ili Novozelandjani (po naglasku). Vjerojatno planiraju ostat vise od mjesec dana.
Bilo ih je puno.

Kiki
18.06.2003., 05:08
Eh...i bila je jedna ugladjena moderna Indijka. Za nu znam jer je stajala ispred mene i rekla da ima indijski pasos, al da zivi i radi u UK.

*snow*flake*
18.06.2003., 06:48
Ne znam zbog cega se vi toliko uzbudjujete oko viza. Pa zar niste znali da su i pre ovoga postojale (i jos uvek postoje) tzv. pogranicne propusnice. Tj. SVAKO ko zivi u Vojvodini, u pogranicnom pojasu, recimo nekih 30km od granice tu propusnicu moze dobiti bez ikakvih provera i sa njom se moze uci u Hrvatsku. Morala se placati neka viza na odredjeni vremenski period i to je to. Znaci razlika sada je samo sto se ne mora placati. Ako je neko hteo praviti gluposti mogao se bez problema prijaviti u nekom pogranicnom mestu i uci u Hrvatsku. OK sada je olaksano obicnim ljudima da idu na odmor, ali iskreno sumnjam da bi bilo kome to moglo pasti napamet, osim onima koji imaju rodjake u Hrvatskoj. Za inenaditi je to sto na granici ne proveravaju dokumenta u detalje nego proveravaju sta se unosi i iznosi, tj. mogu li naplatiti carinu a za ostalo ih bas briga.

magdalena99
18.06.2003., 08:04
slazem se sa Kiki vezano uz strukturu gostiju koji dolaze kod nas na more.
ne znam tocno kakva nam je turisticka promidzba i koliko se na to trosi, no nisam sigurna mozemo li uopce i ponuditi nest drugo osim massovnog turizma, socrealistickih hotela i tako, da ne nabrajam.
nije da imam nesto protiv ceha i madjara, ali ne znam kuda to vodi. j**** takav turizam.

i ono sto imamo ne znamo iskoristiti, ili to cinimo na krivi nacin.

primjerice, nije mi nikako jasno zbog cega se i dalje dozvoljava gradnja duz obale, bilo bespravna ili legalna, kojom se i ovo malo obale sto nam je ostalo, pretvara u ruglo i naprosto me srce boli kad to gledam.
jesmo li mi kao narod fakat toliko pohlepni kada smo u stanju to ciniti od te ljepote?
ma ima jos stotine primjera, prema kojima jedino sto mogu zakljuciti jest da hrvati uopce do svoje zemlje ne drze, koliko god se busali u hrvatska prsa. prema ovome sto kiki kaze, ispada da jedan bljedoliki englez vise cijeni ono sto imamo, nego mi sami.

a sto se tice srba i jadrana, ma mislim, s obzirom na rat i na njihovu plateznu moc, tesko da ce doci do najezde. tko si iz srbije moze priustiti jadran, svaka mu cast.
a da sam ja srbin iz srbije, zadnje mjesto kamo bih otisla na ljetovanje, jest hrvatska. ovo je ujedno i odgovor na temu.

sretnem li nekog srbina iz srbije na odmoru, naravno da ga necu pljunut niti cu mu probusiti gume, ali da cu se ubiti od neke velike ljubaznosti i susretljivosti, e to fakat necu.
radilo se o istri ili dalmaciji, tako stvari stoje.

dvajstri
18.06.2003., 10:09
Hvala brena, pa nas dvoje smo valjda jedini pristojni ljudi ovdje!:)

Evo kako sam pristojan:

Dođite dragi naši obožavani pripadnici iz SiCG na prekrasni Jadran.
Jedva sam dočekao da vam ukinu vize pa da opet sjedimo uz more i gledamo zvijezde, baš kao i nekad.

Prijatelji moji pozivam Vas u ime cijelog Hrvatskog naroda na prekrasan odmor iz snova.

Nije važno da li ste počinili nekakav zločin mi Vas volimo.

Ali ima jedan mali problem, zbog ispunjenosti kapaciteta slobodna su mjesta samo u Bibinjama i Pakoštanima!

:B

P.S. Nadam se da to neće biti neki problem, na kraju krajeva svi smo mi ljudi!

Dobro nam došli!:top:

spalevski
18.06.2003., 10:34
Al ste i vi dosadni stim cro-srb sranjama, dajte vishe dosta.
mislio sam da se ovde o ljeto govori.
Ja idem u trogiru, ako me primate posto sam iz makedoiji pa mozda cu vam narusiti vashe nacionalno jedinstvo

magdalena99
18.06.2003., 13:25
spalevski kaže:
Al ste i vi dosadni stim cro-srb sranjama, dajte vishe dosta.
mislio sam da se ovde o ljeto govori.
Ja idem u trogiru, ako me primate posto sam iz makedoiji pa mozda cu vam narusiti vashe nacionalno jedinstvo

evo neovisne ekspertize...

ma ovaj covjek je zakon i gotovo.

spale :top:

fritz von achtung
18.06.2003., 14:29
Kiki, prvo si pričala da Englezi traže vize, pa si prešla na Australce i Novozelandjane i na kraju na Indijku. E, pa sad...
1.Englezima, kao ni stanovnicima bilo koje zapadnoeuropske zemlje vize nisu potrebne.
2.Nešto baš sumnjam da će Novozelandjani dolaziti na ljetovanje u Hrvatsku, pa još i preko mjesec dana.
3.Jedna Indijka traži vizu. Wow!
4.A možda su bile Ukrajinke:D
Malo sam ciničan, ali priznaj da si se malo izgubila... :nono:

Kiki
18.06.2003., 16:56
Nisam se izgubila. Procitaj ponovo moje postove i nadji TOCAN paragraf gdje sam napisala da Englezi traze vize. :rolleyes:
Rekla sam da sam bila u hrvatskoj ambasadi u UK i da je bio red STRANACA koji su trazili vize.
Vise njih je bilo ili iz Oz ili iz NZ, i jedna Indijka. Sto je tu cudno?
Ako si upoznat s travel navikama prosjecnog Australca ili Novozelandjanina, znat ces da oni u puno zemalja idu na vise od mjesec dana.
Meni to nije cudno, a vjerujem ni ostalima koji zive vani.
Kad god ja idem izvan Europe, isto idem na vise od mjesec dana. Inace mi se ne isplati. Ove godine sam isla u Tajland i kad sam isla po vize, redovi su opet bili puni ljudi...i to Engleza, Australaca i sl.... a njima ne treba viza za Tajland. Cak, stovise, ne treba im viza za boravak do tri mjeseca, a ipak su je trazili. Ljudi su isli na vise od tri mjeseca. Eto. Meni to nije cudno.
Australaca i Novozelandjana ima pun kofer u UK i ovdje obicno dodju na dvije godine ili vise te koriste London kao centar za daljnja putovanja po Evropi.
Mjesec dana ili vise u Cro u ljetnom periodu za njih nije uopce cudno.
Osim toga, zasto bi lagala...pa vidila sam ih i cula na svoje oci.

fritz von achtung
18.06.2003., 21:41
Nisam rekao da si lagala! Toliko si iskomplicirala oko viza da vjerujem da si imala traume kad si ju tražila od Engleza. BTW ako bi ikome uvalio vize bili bi to baš Englezi, čisto radi revanša što toliko pizde i cjepidlače kad ti od njih tražiš vizu. Ne znam kakva su tvoja iskustva, ali nedavno mi se friend okilavio dok ju nije dobio, iako je to zbog njegovog statusa trebala biti formalnost. Kako onda tek druge zajebavaju...
Osim toga, živim na moru, a i obišao sam čitavu našu obalu ( još mi fali par otoka), i nikad nisam sreo nijednog turista iz NZ.
A one lijepe priče da bi Hrvatska trebala biti okrenuta elitnom turizmu... Nemoj me nasmijavati. Najljepša obala i nekoliko hotela najviše kategorije nisu dovoljni za elitni turizam. Uz naš mentalitet tipa - "ovaj može,ovaj ne može,ovaj može, ovom bacamo auto u more, od ove je tata ziher bio oficir JNA..." ili " odakle tebi novac , sigurno si ratni profiter", kakav elitni turizam. Bio sam nedavno u Monte Carlu i Cannesu. Ona slavna plaža Croissete je sranje prema našim plažama. Ali, MI se moramo promijeniti, ako želimo nešto učiniti.
Hrc dobro kaže - do sada se naša viza na grani dobijala za 3 minute, a sad odjednom skandal - jebote, ukinuli smo im vize! I još nešto - mnogo ološa iz Srbije ne da nije imalo problema sa dolaskom, nego su imali i naše putovnice! I to ne falš, nego uredno izdane od "zna se" koga.
Hrc , svaka čast!:s :top:

Kiki
18.06.2003., 22:28
Fritz, ja sam u UK vec 13 godina. Nemam nikakvih problema s vizom, a nisam je imala ni kad sam dolazila jer nam nisu trebale.
Uopce nisam nista zepetljala s pricom o Oz i NZ putnicima i vizama. Samo treba dobro procitat. I s razumijevanjem.;)
Vidis, ja sam pretrposle godine srela tri Novozelandjanina na trajektu prema Hvaru i jednog Australca u Novalji (!!!).
Buraz je prosle godine sreo isto neku mladu ekipu s Novog Zelanda na Korculi i jos uvuijek se s njima cuje. Dakle, samo zato jer ih TI nisi sreo, ne znaci da ih nema.;)
I da...naravno, da nekoliko hotela A kategorije nisu dovoljni za elitni turizam. Zato sam i napisala da se TREBA OKRENUTI tome....u smislu, treba postaviti infrastrukturu, izgraditi hotele, itd....
Koliko ja imam priliku cuti odavde, nesto se i radi po tom pitanju. Ovdje su jako razvikali Pucic Palace u Dubrovniku i jos par hotela te iznajmljivanje pastirskih koliba na Kornatima, Znam da su pastirske kolibe jako basic, al to ovdje prolazi kao eco turizam i ljudi ce platit vrhunsku cijenu za to. (Mislim, Englezi placaju i po par tisuca funti za "holiday" od tjedan dana koji provedu radno radeci na raznoraznim eco i slicnim projektima i ziveci u minimalnoj akomodaciji koji dijele s drugim "volunterima". Konkretno, to znaci da plate oko £2000 i provedu tjedan dana u Sri Lanci cisteci izmet ispod slona u slon orphanage)
Elitni turizam ne znaci da treba izgraditi ogromne Hiltone po obali nego bas male butik hotele. Preuredit neke stare palazzos u male, ali vrhunske i ekskluzivne hotelcice. Potencirat sailing holidays uzduz obale, iznajmljivanje vila...i slicno.
Uopce nije neizvedivo i ako vec postoji takav interes vani, nije mi jasno zasto nase ministrastvo uporno gura Hrvatsku u drugom smjeru, prema mass turizmu i sto ja znam. Meni dodje zlo od toga jer znam kakva je situaciju u Grckoj i Spanjolskoj s mass turizmom. :flop:
Dalje, ja prvi put cujem da su Srbi mogli dobit vize samo tako na pogranicnom prijelazu.
Naravno, nemam razloga da ne vjerujem ako vi kazete da je to tako, al mi je malo cudno. Zar nije netko gore napisao da je to bio slucaj samo sa stanovnicima u pogranicnim predjelima?

P.S.
Molim vas, manite se previse politiziranja na Turizmu. Svaki post koji se svodi na politiziranje i sastoji se samo od "Srbi ovo, a Hrvati ono" bit ce izbrisan!

Kiki
18.06.2003., 22:43
Hrc, imas PM.

Za one koji jos nisu shvatili, ukoliko vam post nema veze s temom nego s politikom bit ce brisan.
Bez obzira je li pro srpski ili anti srpski.
Toliko.
Ukoliko nastavite, temu cemo zatvorit.
Ovo je Turizam, a ne Politika.
Hvala na razumijevanju.:)

Hrc
18.06.2003., 22:44
Zahvaljujem na brisanju jos jedan put! Klanjam se i ljubim ruke! Evo poante: Nece nam srbi napraviti nista lose s time sto ce doci i ostaviti koliko toliko para a nesta ce ostaviti! Vise si sranja napravimo "sami" ili ti hrvati! Tako da ukidanje viza nece ni malo utjecati na TURIZAM, naravno u losem smislu! Moze donijeti samo dobro! Jos jednom LJUBIM RUKE!

Kiki
18.06.2003., 22:49
Vidis da mozes ti kad hoces, sunce ti kalaisano. :rolleyes: ;)
Vidis ja se ne slazem s tim.
Dolazak Srba na more, donijet ce najmanje tenzije izmedju lokalnog stanovnistva i njih. Onda ce se nac koja budala koja ce ih iscipelarit zato jer su Srbi, mozda i koja budala koja ce napravit stogod gore.
Pa ce to sve doc u novine. Vjerojatno i u internacionalne novine. A to meni ne mirisi na dobro.
A da i ne spominjem da ja ne mislim da bi mi kao zemlja trebali ciljat na mass turizam, nego na elitni. U protivnom ce nam obala zavrsit kao i ona u Grckoj i Spanjolskoj. A tamo vjeruj mi, ne valja.

Hrc
18.06.2003., 22:53
Od jednog ili dva novozelandana ili australijanca se sigurno necemo obogatiti! Oni su dosli u Hrvatsku vjerovatno jer su culi od nekog rodaka ili prijatelja! Sigurno ce nam vise novaca ostaviti srbi! Za mene su slonovi oni koji ce platiti xxx novaca za ciscenje izmeta poslije slonova, da ih jedu komarci, da se moraju bojat da netko ne omasti brk s njima preko noci! Ja bi definitivno ZABRANIO sve te hotele od par sto metara u duzinu 2 metra od mora! I sve strance kad bi ih vidio da bace i papir na cestu odveo tjedan dana na Jakusevac na prisilan rad pa bi onda bacali! Neka odu kuci pa se tako ponasaju! Hoce, hoce, mos mislit! NIKAD!
Kako to da su npr. Kornati puni smeca? Ili bilo koji otok? Nisam ja tamo nista bacio sigurno! Treba sve te strance malo bolje kontrolirati! Ovako samo rade vise stete nego sto nam donesu novaca! Evo, sve o turizmu!
Mozda u Spanjolskoj ne valja ALI TAMO BAR MOZES KUPIT STA GOD HOCES I KAD GOD HOCES! Dok u Hrvatskoj ne mozes kupit ni kurtone u po bjela dana subotom i nedjeljom a kamoli poslije 20 sati! Vidis, razlika je velika!

Kiki
18.06.2003., 23:08
U Spanjolskoj definitvno ne mozes kupit nesto kad god hoces. Bila sam tamo pa znam. I njih na zalost uhvati fjaka u pol dana pa zatvore. Ne mozes ni u Londonu kupit stvari kad hoces, pa turisti ipak dolaze.
To nema veze s nicim.
I da, slazem se da bi one koji ostavljaju smece trebalo kaznit.
Ne prisilnim radom, nego ih opandrljit po novcaniku, pa da vidimo dal ce drugi put ostavit smece.
Dva Novozelandjanina nisu puno, al dva po dva....pa ce ih se vec nac.
Nisu ni Englezi dolazili prije par godina, a kladim se da ce ih vec ove godine bit puno vise zahvaljujuci raznim clancima i TV programima.
To dal je netko slon zato jer ide cistit izmet ispod slona...hmmmm....vidis ja ne bi rekla.
Novac koji plate ne ide u turisticku agenciju nego u dobrotvorne svrhe (u slucaju koji sam navela....u slon orphanage). Mozda ti ne bi proveo svoj odmor tako, al neki ljudi to vide kao privilegiju i veseli ih.
To nije ralog da zakljucis da su slonovi.
:rolleyes:

Hrc
18.06.2003., 23:29
Evo mog prijedloga! Zatvorimo sve nedjeljom, subotom i praznikom! Neka se radi samo srijedom od 11 do 12 i to samo u klimatiziranim trgovinama! Zasto bi trgovci radili nedjeljom i ne znam kad? Pa valjda su znali kad su upisivali skolu da ve morati raditi nedjeljom i praznikom! Zasto bi doktori radili nedjeljom? Pa jedva su osnovnu zavrsili! Neka krepavaju ljudi nedjeljom! Neka policija ne radi nedjeljom da lopovi imaju posla! Neka vozaci ne rade nedjeljom pa neka trgovci drkaju kitona u ponedjeljak! Neka hoteli ne rade nedjeljom, neka isteraju goste i kazu vratite se u utorak kad nam vozaci dovezu hranu jer do utorka ne stignu! I onda neka dalmosima donesu pare kuci ili jos bolje u banku na njihove racune! Vise ne idem na more u neko mjesto gdje nema Konzuma jer ne zelim placat kruh 8 kuna, mlijeko 8 kuna itd. Neka malo rade a ne lupaju marzu 5000 %!
A ti Nenade dodi do mene u okolicu Poreca, imam tamo malu kucicu, izmedu 7.8 i 25. 8 pa cemo popit pivo, napravit rostilj i otici se kupat s tvojim klincima!
Oglas_ Trazim nekoliko ljudi ne trebaju biti previse pametni, samo jaki za zaljevanje ploče! Voda luk i korica kruh dnevno! Placate meni 2000€ na mjesec! Dobrotvorna svrha - moja ploča! Ponude na xxx xxx xxx

fritz von achtung
18.06.2003., 23:37
Za tvoju informaciju, Kiki - Pučić P. je pred bankrotom.
Svi bi mi željeli da Hrvatska postane elitna destinacija, ali opet ti ponavljam - uz naš mentalitet to se neće dogoditi još 700 godina. Mi imamo kuću 5 metara od mora na jednoj lokaciji koja još nije toliko provaljena. Priroda je fenomenalna, uz malo truda plaža bi izgledala kao ona iz "The Beach". Ali, guess what...- mjesto se guši u smeću. Domorodce to uopće ne zabrinjava, pa onda mi koji tamo provodimo 20-tak dana godišnje, svako malo organiziramo radnu akciju čišćenja okoliša. Slovenci i vikendaši im čiste njihovo smeće, jer to jednostavno ne mogu gledati.
Prošlo ljeto na Jadranu su bili i Ecclestoni i Benetton ,Carolina, Schumacher ,Spielberg i bog zna još koliko turbo lovatora i svi su jeli na svojim jahtama,spavali na jahtama, jebali mačku mater na jahtama...a silazili su samo da prošetaju Stradunom. U Opatiji je bio nekakav super-luksuzni brod i putnici su gliserima došli na obalu, pojeli sladoled i otišli na ručak u Veneciju ( koja isto tako živi od masovnog turizma).
Uz sve naše najbolje želje, nećemo u turizmu ništa promijeniti dok mi ne prestanemo biti zadrte Balkančine. To mnogima nije jasno, a vidiš i ti mi zvučiš upravo kao netko tko živi vani 13 godina.

fritz von achtung
18.06.2003., 23:47
Hrc, jebo te , znao sam da imaš neke veze sa Istrom. :D
A Nenadu bi bilo pametnije da dodje u našu kućicu na obali - kuća je prije nego što smo je kupili bila vinarija , pa je puna pozitivne energije, a i neću ga zaposliti na ploči ( iako ne bi bilo loše da se kuži u keramiku ). Možeš doći i ti , pa da svi skupa uživamo u elitnom turizmu.

p.s. Kiki, šta radiš početkom 8.mjeseca? Samo ako misliš doći, nemoj povesti onu prijateljicu Srpkinju.

Mrga Cvarak
19.06.2003., 03:59
Nenad M. kaže:
Ove godine cemo ponovo razmotriti istu temu i, nadam se, odluciti se za Jadran.

ne sali se glavom! znam da su mnogi u srbiji "operisani na oci" - progledali su tek kad su im nato bombe pocele rukat, ali ti izgleda ne znas sta znaci mrznja???

pogledaj kako mrze klinci koji su isli u vrtic kad se raspadala juga (vatreni navijaci) - sta mislis da si mozda dobrodosao??? ja zbilja ne razumijem srbe...
ti ocigledno nisi dobro informiran ili si bio na jadranu kad si bio jako, jako mali, a "rat je bila mala stanka za koje nisi mogao do mora"?

nije mi jasno - ti bi u hrvatsku zbilja;
a) autom (sa scg registracijama)
b) sa zenom,
c) s malim djetetom???

u kabulu ili bagdadu bi bio sigurniji...

ni istra ti nije sigurna, uvijek mozes naletit na neku budalu koja tebi, a ponajvise tvojem djetetu moze nabaciti shokove za cijeli zivot - ne mora biti domaci, imas raznoraznih vitezova koji obitavaju tamo, a bome i ostalih gostiju. na primjer (najblazi frust) neko te isprepicka da nemres hodat, a zena i dijete to gledaju.
sve u cijeni polu-pansiona.

dalmacija je tabu - mozes je gledati samo na slikama. tamo je civilizirani svijet rekao laku noc. kako da ti velim; kolje se (recimo sve oko biograda, zadra, sibenika).

iz tih krajeva je protjerano oko cetvrt miliona srba - tko se pokusa vratiti na svoje ognjiste dobije rucnu kroz prozor ili ga nadju u bunaru.

koji si ti ridikul! mislis, tebi bi se netko radovao? neki lik mozda koji se nakon oluje "kucio" po kninu?? njega svaki dan dotepeni frizider podsjeca da si ti dokaz da je on razbojnik. on te ne zeli. kako ni veliko hrvatsko srce svih hrvata koji su tisucljecima cekali da se rijese "bizantinaca". izgleda da ne znas za spiku: "ja sam tolerantan, ali nesto ih bas ne volim. ljepse je otkad ih nema"?

a jesi istrenirao ckomu? da drzis jezik za zubima? to je sport koji su srbi u hrvatskoj (onih par koji su ostali) doveli do savrsenstva. mozes probat - tu ti argumenti ne pale; zini i dobijes po picki. ovdje se mozak mjeri na kil...

osim toga, davno si bio ovdje - hrvatska je opako skupa zemlja. u sezoni su cijene u najobicnijoj smoposluzi 2-3 puta vece neg u zagrebu. posto namjeravas putovati autom, vidim da nemas para - jedan rucak ili veceru u restoranu si sigurno ne mozes priustiti. pogotovo ne u istri - rame uz rame s bogatim svabama? pitanje da li si mozes platiti i smjestaj.

dragi prijatelju - pizdarije koje ces dozivjeti dolje ako otputujes zarad jebenog mora (koje je, iskreno govoreci - qurac kad vidis najobicniju grcku ili tursku) jednostavno se ne isplate.

izvalis se junacki za pseci osjecaj (srbi su ti u hrvatskoj slabije rejtirani od pasa - ne bi cudilo da osvanu natpisi "srbima i psima ulaz zabranjen" po konobama i inim privatnim obrtima ovu sezonu).

hrvatski turizam je zalostan, gostoprimstvo ne postoji - tu cinjenica da si srbin ili ne ne igra neku ulogu. najbolje bi bilo da lovu posaljes postom i ni ne dodjes. ovdje mozes dobit po piksi u dalmaciji ak si iz zagreba tj. hrvat s pedigreom. zg auti isto plivaju niz rivu, a moderno ti je i propucavanje istih iz drugog vozila bez zaustavljanja (sigurno si gledao u americkim filmovima).

ako si pak dovoljno bogat da zbilja mozes ljetovati u hrvatskoj, onda bolje odleti za gore pomenutu grcku, cipar, tursku, spanjolsku, italiju... JEFTINIJE JE (bez zeke)!!
razmisli i o odmoru u planini - ali hrvatske se okani, bez zajebancije - imas obitelj, ne budi debil.
siguran sam da u mjestu kojem zivis zivotari i poneki prognanik iz hrvatske kojeg bi mogao upitati za savijet - pitaj da li da putujes za lijepu njihovu, pusti forum i ovaj post...

ako si dovoljno naivan da mislis da je dovoljno UCI o hrvatsku da bi bio dobrodosao - izvoli. vidimo se (te) na vijestima...

Kiki
19.06.2003., 04:59
Fritz, cisto sumnjam da je Pucic Palace pred bankrotom, a ako i je to mozes zahvalit nasem jadu od ministarstva turizma koje ne reklamira tamo gdje bi trebalo reklamirat.
Ti uporno ponavljas da se kod nas elitni turizam nece dogodit. Pa ako svi imaju takav attitude "mi ne mozemo, mi smo nesposobni, necemo nikad", onda se vjerojatno i nece dogodit.
Pricas pogrdno o mentalitetu ljudi, a ne vidis da i sam doprinosis time svojim "mi ne mozemo" stavom. Prijatelju, sve se moze. Samo treba volje.
Nece se dogodit preko noci, al se definiitvno moze dogodit.
Imamo sve uvjete, samo treba malo mrdnut dupetom.

Hrc, ti si opet zabrijo, decko....
:eek: :rolleyes:

verica
19.06.2003., 08:24
Pucić palace, barem prema onome što se po hrvatskim novinama piše, zaista jest pred bankrotom, što i nije neko čudo - prije nekog vremena sam čitala jednu zanimljivu usporedbu palače Pucić sa nekoliko svjetskih ekskluzivnih hotela prema kojoj palača Pucić ispada skuplja od sličnih hotela u New Yorku - uspoređivali su cijenu apartmana po m2.

verica
19.06.2003., 08:44
Da napišem nešto i o temi: kao prvo, ne mislim da je Hrvatska ukinula vize za SCG zato što na taj način želi privući turiste, niti mislim da će Srbi hrpimice pojuriti na ljetovanje u Hrvatsku.

Svejedno, nedavno sam na nekom forumu pročitala neku curu iz CG koja kaže da jedva čeka popit kavu na Stradunu - pa evo, zato bih napisala ljudima iz SCG da zaista trebaju biti oprezni i razmisliti o svom dolasku u Hrvatsku. Ja sam zadnja osoba na svijetu koja bi kolektivizirala krivnju, ali lani sam bila u Dubrovniku prvi puta nakon rata - i u Dubrovniku svi i stalno pričaju o ratu - i ljudi od kojih smo iznajmili apartman, i konobari, i roditelji naših prijatelja koje smo posjetili su nam odmah pokazali gdje su se skrivali za vrijeme bombardiranja. Na dan kad smo bili u Cavtatu u njemu se dogodila ona strahota koje su bile pune novine - a naš 'gazda' nam je ispričao pozadinu cijele priče koja naravno ima korijene u ratu. Što hoću reći je da mi koji živimo u Zagrebu možda zaista ponekad nismo svjesni užasa koji se dogodio i kakve je to rane ostavilo na ljudima. Zato, dragi građani SCG, zaista ne bi bilo loše da ako već dolazite u Hrvatsku birate područja na kojima nije bilo rata.

fritz von achtung
19.06.2003., 12:07
Tako je, Kiki! Ja svojim stavovima doprinosim tome da Hrvatska neće uskoro postati elitna destinacija! Tome ne doprinosi nacionalizam, glupost, siromaštvo, isključivist...Kako mogu biti tako skeptičan? Mi možemo sve, samo mrdnimo dupetom. Za početak, pobijmo glasnike loših vijesti.

Putnik92
19.06.2003., 12:44
magdalena99 kaže:
nije da imam nesto protiv ceha i madjara, ali ne znam kuda to vodi Cesi i Madjari kojima smo se jos donedavno tako slatko smijali danas na more dolaze u Mercedesima i iznajmljuju najvece jedrilice ze plovidbu Jadranom.

primjerice, nije mi nikako jasno zbog cega se i dalje dozvoljava gradnja duz obale, bilo bespravna ili legalna, kojom se i ovo malo obale sto nam je ostalo, pretvara u ruglo i naprosto me srce boli kad to gledam To je gotova stvar. Nedavno sam proplovio trecinu Jadrana i vecina se naseljenih otoka transformira u ruzne blokove betona. Podmorje postaje pravo smetljiste. U vodi nema previse riba, ali su plasticne vrecice zagarantirane.

Idi na Jadran i uzivaj dok jos mozes, tu pomoci vise nema. Jadran kakvim ste ga znali je stvar proslosti.

Posljednja turisticka atrakcija bit ce oplovljavanje usidrenih nosaca aviona. U periodu dok ne ispustaju kaljuzne vode.

Dea
19.06.2003., 20:12
Gledam ove koji prijete ovdje da ce razlupati auto, razbiti jelte Srbe i poslati ih na vijesti (naravno, sa malim djetetom) i pitam se koliko se oni razlikuju od svih drugih nacionalisticki nastrojenih osoba? Od tih papaka koji eto zude da dodju tamo da pokupe svoje zube u sake?

Ljudi , nemojte biti smijesni, ja sam ljetovala u Hrvatskoj i znalo se da sam jelte Srpkinja, doduse sa BiH pasosem i ljudi su reagirali jako ljubazno i bili prijateljski nastrojeni. Bila sam tamo 98 godine na Ciovu i 99 godine u Brelima i bilo je divno. Uostalom i sama zivim vec 12 godina vani i nije da nemam para da bas dodjem u HR a jos ako imam i EU pasos, na granici bi mi se morali klanjati i gledati da mi ne fali dlaka sa glave jer bi bio to incindent koji bi HR mogao donijeti samo neprijatnosti.

Za Kiki objasnjenje zasto su vize ukinute:

Posto HR tezi da bude prihvacena u EU zajednicu, morala je pokazati dobru volju i spremnost za regionalnu povezanost i prevazilazenje medjunacionalne zategnutosti. Mora suradjivati ako zeli biti primljena a tako je i svima ostalima. Iz istog razloga je Racan pozvao sve izbjeglice iz Hrvatske da se vrate svojim kucama.

Na kraju balade ce se svi naci u toj EU i to ce biti nekome drago a nekome kazna - kako je kome drago.

Hrc
19.06.2003., 22:39
Mrga, klinci mrze srbe iako su mali jer su im njihovi kretenski roditelji svasta napricali!
Fritz, nadam se da cu i ja jednog dana napraviti apartmane pa cemo moci jedne godine ja kod tebe a druge to kod mene na ljetovanje i super! Necemo se brinut je li srbin, hrvat, madar ili sta vec god! Naravno ako nije ubijao! Srbe bar razumijes sta govore dok one nizozemce i ine moras se dobro potrudit da naucis jezik da bi ih skuzio! A i nelijepi su!
Uzivajte ljudi u moru, ljeto je! Sevite se, setajte se, kupajte, volite, mazite itd. itd.

Spinnaker
19.06.2003., 23:34
Dug topic,a? :D

Na stranu sve,ako je covik ok,jebes nacionalnost...
Znam da sam i ja nekidan sra bas na ovom topicu da im bas nije pametno doc,ali to sam se nabrija posli utakmice.....sta ces,ponese te masa :D

Ajde ljudi,mozemo mi pricat sta ocemo,ali cinjenica ostaje da je situacija daleko od nekakve dobrosusjedske..

Ja sam premlad d abi prica kako je sve to funkcioniralo u Yugi i slicne sprehe,ali i otac i ujak su mi bili u ratu,od pocetka do kraja,i manje su kivni na srbe od vecine mulaca mladih od mene...

Evo,kad vec pricamo o neprimanju srba u konobe i slicne lokale..
Ja imam nekoliko apartmana iza Omisa,i ne znam bas da cu odjebat covjeka koji mi se javi za rezervacije cisto zato jer je srbin....
Ekonomski gledano,bilo bi totalno glupo,jel tako?
A jebiga,neka mi covjek dode na 10 dana,to mi je ok lova,i sad bi ja triba gubit nekih 400-500 eura jer mi njegova nacionalnost ne pase...zajebi to.

fritz von achtung
20.06.2003., 13:22
Evo konačno se javio čovjek koji izdaje apartmane, pa još i iz Dalmacije. Naravno, razmišlja glavom , a ne dupetom - ili ću iznajmiti apartman, ili pušim lovu. To je pravi "turistički djelatnik". A za sve ostale pametnjakoviće naručujem pjesmu "Lako li je tudjim k***em po koprivama mlatiti".
Spinnaker, nadam se da ćeš napraviti dobar posao ovog ljeta. Možda ti dodje i koji Novozelandjanin ili Eskim ( jer to što kod nas nisam nikad vidio Eskima, ne znači da ih i nema , jel tako Kiki?)

dvajstri
20.06.2003., 14:38
Pa dobro onda ti ja dođem i rezerviram apartman na 20 dana i spreman sam ti platiti 2000 Eura, a kada ono kraj mene srbi. Lijepo ti se zahvalim i konkurentu dam novce.

Jebi ga!

Znam da je to tvoj kruh i potpuno si u pravu.
Ali opet gubiš bilo sa srbima ili bez njih.

A ovaj hrc je srbin pa može tako pisati!

Starci hrvata su kreteni jer su napričali da su im srbi pobili rodbinu!
Jesi li srbin?

P.S. Mogao bi naučiti koji strani jezik!

dvajstri
20.06.2003., 14:47
Bijah poslovno u Monte Carlu prošle godine i tako razgovaram s nekim bogatim Talijanima, Francuzima i inima te tema dođe na turizam u Hrvata.Pričamo mi pričamo......
i zaključimo svi zajedno ono kaj zna i cijeli svijet.
Imamo prekrasnu obalu i ljepote i bla,bla, ali..... problem je taj jer oni žele trošiti novce, oni imaju svoje prohtjeve, oni imaju želje koje im mi Hrvati, to jest naši poduzetnici, turistički djelatnici i slični nemogu (još) ispuniti.

Zašto je to tako, stvarno ne znam!

Mi lovimo glavoče i špariće, a orade, zubaci i tune nam bježe kroz mriže!

Spinnaker
20.06.2003., 18:59
Cujes 23,nisam ni ja reka da su mi Srbi ciljana klijentela,ali ako imam slobodan apartman,a oni mi se jave...zasto ne?
Momentalno imam rezervacije za 1 poljsku obitelj,1 njemacku,i 2 talijanske.Dakle,nema ni Hrvata ni Srba.
A ako se kojim slucajem i desi,nije mi problem dogovorit sa ljudima,ako im smeta,jedne stavit na 4 kat sa istocne strane,2 na prvi sa zapadne.
A ako im bas smeta....jebiga zao mi je,ali sta si sam reka,ima i drugih apartmana,snac ce se.
I sigurno,ako mi se zajedno javis ti i neka srpska obitelj,a imam samo jedan slobodan,prije cu tebi iznajmit apartman.
Kuzis sta ocu rec?

Fritz,zahvaljujem na dobrim zeljama,i ja se nadam.
:top:

Mrga Cvarak
20.06.2003., 19:15
Spinnaker kaže:
Dug topic,a? :D

Na stranu sve,ako je covik ok,jebes nacionalnost...
Znam da sam i ja nekidan sra bas na ovom topicu da im bas nije pametno doc,ali to sam se nabrija posli utakmice.....sta ces,ponese te masa :D

Ajde ljudi,mozemo mi pricat sta ocemo,ali cinjenica ostaje da je situacija daleko od nekakve dobrosusjedske..

Ja sam premlad d abi prica kako je sve to funkcioniralo u Yugi i slicne sprehe,ali i otac i ujak su mi bili u ratu,od pocetka do kraja,i manje su kivni na srbe od vecine mulaca mladih od mene...

Evo,kad vec pricamo o neprimanju srba u konobe i slicne lokale..
Ja imam nekoliko apartmana iza Omisa,i ne znam bas da cu odjebat covjeka koji mi se javi za rezervacije cisto zato jer je srbin....
Ekonomski gledano,bilo bi totalno glupo,jel tako?
A jebiga,neka mi covjek dode na 10 dana,to mi je ok lova,i sad bi ja triba gubit nekih 400-500 eura jer mi njegova nacionalnost ne pase...zajebi to.

svaka cast mali!
svaki nacionalizam se lijeci trbuhom. praznim.

i ti bi se prodao za par stoja eura? :) :)

nije fora u tome da ih ti ne bi primio ili da nema srba koji bi se osmijelili doci na jadran - dolaze od 2000. godine, a u istri ih je bilo i tokom rata.

forica je u tome da moraju molit boga da se "ne desi narod" iliti da se ne desi neka utakmica ili slicna pizdarija zbog koje bi mogli zavrsiti u moru. a imas takvih povoda milion; alka, balvani, pijani srcani momci, norci, koncert nekog neandertalera, gotovina...

ne bi ti bio jedini kojeg bi mogla ponijeti masa. a masa misli dupetom.

kiki kad vec pricas o elitnom turizmu - on u hrvatskoj postoji barem dvadeset godina. jedan od boljih primjera je Club Mediterranee (http://www.clubmed.com/) koji ima jedan sklop bungalowa i najljepsu plazu (zaljev) u hrvatskoj - u pakostanima.

isto ono mjesto koje je zlobni _dvajstri_ pozelio eventualnim srbima dobar provod. fora je u tome, da ako imaju toliko love da se uclane u club med da mogu doci bez pol frke i da ce im lokalni mjestani koji rade kao cuvari, shekretari i fizikaneri lizat prdu, a gotovine juniori mozda ih zabave i opet zapjevaju poneku.

tamo paradajz-turisti nemaju mjesta - ali vidis, za tih 20 godina u clubu se nista nije mijenjalo; jednostavni bungalovi sa neuglednim krevetima, ali genijalna, vrhunska ponuda zabave i sporta.

za isto vijeme mjestani su izbetonirali plaze, napravili marinu koja je okrenuta prema sjeveru :) i nema neku funkciju, pokrcili hektare sume, opljackali i izminirali vikendice zagrepcanaca i bekili komsije.

kiki, nije fora u reklami nego u zadrtim tintarama. kako neki neuk seljanin moze pomisliti da gosta treba zabaviti a ne zaklati - da je dosao uzivati u netaknutoj priodi a ne u svjeze ljevenom betonu i soc-realistickim concrete kosnicama kojima zataknu negdje gore natpis "otel"? on je do jucer cuvao ovce i koze i ima 4 razreda osnove i obogatio se masno na gastarbajterima i negdasnjim "domacim" turistima i misli da je klimaks turisticki ak gost ima krevet, wc, tush i pet metri plaze.

jedan lik, velika faca iz microfta se prije desetak godina zaljubio u jadran i htio je kupiti neku vikendicu (koliko se sjecam) u opatiji. i kaj? odletio mu je porshe u zrak. imao je srecu da nije i on skupa s njim - odma je otprasio za redmond i mislim da se nikad vise nece vratiti.

u makarskoj svake godine ljetuje izvjesni sahovski velemajstor i bivsi svjetski prvak iz rusije. pozelio je kupiti kucu (mislim koliko MUKTE reklame). i kaj je dobio kao odgovor?

u hrvatskoj je rat kao tema stalno na tapeti, ljudi se srde na sebe i svoju nostalgiju -"kada je bilo bolje", a sada pushe i ne mogu si priustit ni usranih 7 dana na moru.

a protiv ceha, madjara i istocnih njemaca da niste ni zucnuli, jer ko bi vam inace dolazio? kaj to hrvatska nudi - zabava, kultura, priroda? malo morgen; zastoje od po 20 sati, sjebane plovidbene redove trajekata, masne cijene, namrgodjene ugostitelje (koji nisu profesionalci nego priuceni zlatari i cevabdzije), zabranu partyjanja na otvorenom zbog kakti droge (hvar), nemas na kaj potrosit pare osim na caplje i autohtone suvenire iz taiwana ili kine.

tko se zajebe i jednom dodje u dalamaciju - vjeruj mi nece skoro. osim toga, kiki - postoji jedna reklama koja je najefektivnija - usmena predaja. ako ove godine koji englez zaluta na jadran, dogodine njegovih 20 prijatelja sigurno NECE.

ti bi milijunase koji masu sa svojih jahta? svi bi leba bez motike - a ruku na srce, koja je to teska sljaka iznajmljivat sobe i apartmane?
najveci stres na poslu je da te ne uhvati kontrola jer nisi prijavio goste.

spinnaker, zanima me - posto znam praksu da se hrvatski gosti cesto ne prijavljaju, nego odjednom postaju rodjaci kad uleti kontrola - kaj bi rekao za eventualne srbe koje nedajboze-pujpujpuj-ne bi prijavio a uleti ti turisticka kontrola?

btw. ti si u civiliziranom dijelu dalmacije - sve kaj gravitira makarskoj rivijeri je napredno. samo di ces tamo ljeti? nemres prdnut kolko ljudi ima - nenad laganini onda moze i u crnu goru, dodje mu na isti provod...

poznajem jadran od umaga do dubrovnika. isplati se jedino ak imas nekog frenda s vikendicom.
inace - zali boze vremna; nije jadran toliko lijep koliko ga domoroci mogu unakazit.

Spinnaker
20.06.2003., 19:35
Ovi moji apartmani su u Stanicima,kazes da se snalazis po Dalmaciji,pa vjerujem da kuzis di je to.
I valjda onda znas da je to malo misto,od nekih 100 ljudi sve zajedno.
Tu se ne dolazi na party-e i slicne derneke.Ljudi koji idu za tim,idu,ka sta si sam reka,u Makarsku,Basku i slicno,di je ljudi puno i previse.
A ono sta si pita za neprijavljene turiste.Moram ih sve prijavit,jer imam jebenog susida(inace srbin po nacionalnosti,ali nebitno za ovu pricu)koji me jebe bas za sve sta napravim.
Dok smo gradili posla nam je par puta inspekciju,a vjerovatno ce i sad kad nam dodu tuisti.
Tako da cu ih sve prijavit,cisto da ne bude zajebancije zbog tog susida.

Hrc
20.06.2003., 19:42
Ej, bolan dvajstri, tebi je mozda uvreda nekom reci da je srbin ali s time pokazujes koliko si pametan! Zato bi ja ukinuo te nacionalnosti i vjere pa se koljite do mile volje jer je netko katolik, pravoslavac itd. sto je sve pod blagoslovom pape provođeno! Ako te bas zanima nisam srbin, ujak mi je nestao u ratu jer je htio da ne bude rata, da bude miran suzivot kao sto je bio i prije itd. A bio je i zastupnik u saboru, prvi covjek iza Franje ali se to ne zna itd. itd.

Kiki
20.06.2003., 19:59
Dvajstri i Hrc, op[et ste okrenuli na politku.
Ovo vam je zadnje upozorenje!
Ajde se malo kontrolirajte.
Hvala. :)
Mrga, Club med nije elitno ljetovaliste nego mas ljetovaliste koje vani moze priustiti i radnicka klasa.
Inace, znam da postoji Club med u Pakostanima i to vec jako dugo.
BTW, Englezi koje ja znam, a bili su u Hrvatskoj su svi odusevljeni i svake godine ih dolazi sve vise.
Znam da vecina ljudi misli da je potrebno dat popratne sadrzaje (ti si Mrga spomenuo sadrzaje u Club med) al to je vise ono na cemu ce radnicka klasa inzistirat.
Osim toga, tko ode u Dubrovnik ima dovoljno sadrzaja i ovak i onak, tko ode na sailing na Kornate, znat ce da tamo nema sadrzaja i to ce ga zapravo privuc.
More, tisina, bla bla....
Za elitni turizam treba samo sagradit odgovarajuca ljetovalista i malo uredit okolis i ponudit kakve zgodne izlete. To je to.
Mi stalno divanimo o cestama, nema muzike, nema ovog, nema onog...pa ne treba ni bit.
Da vidis kakve su ceste i sadrzaji u recimo Tajlandu i Maleziji, prekrstio bi se, a turizam im cvjeta.
Samo, oni imaju odgovarajuce hotele.
I to je to.
Jednom bogatom gostu iz Londona, primjerice ne treba nocni klub s muzikom koja tresti cijelu noc. To ima i u Londonu. Al mu treba mir, tisina, lijepa priroda....
Meni bi bilo najgore kad bi Hrvatska krenula istim putom kao i Grcka i Spanjolska i kad bi nas preplavile horde nekulturnih, pijanih Engleza i Nijemaca (pri tommislim na odredjenu vrstu ljudi koju obicno nadjes u Grckim i Spanjolskim ljetovalistima).

Hrc
20.06.2003., 22:15
Kiki, hajde da te nesto naucim! Turizam je usko vezan uz politiku! Nece ministrica nista napraviti prije nego ju Racan dobro pokara! Naravno da ne bi da nam dolaze ti cugeri engleski i njemacki-gadni su uzasno i jos pjegavi i bijeli! Bljak! Ali trebamo pocistiti sav okolis! Ako malo bolje pogledas onda ces vidjeti da po selima po kojima se turisti bas ne krecu ima puno frizidera, auta itd. A to se moze odvesti zajedno sa glomaznim otpadom! Samo netko treba dovesti kamion i utrpat to smece na njega sa onim velikim "kliještima" i to je to! To bi se za tren moglo napraviti kad bi netko htio! I to smece onda odvesti na otpad za zeljezo i kud vec treba a ne na smetliste koje je po mogucnosti uz neku rijeku ili vodozastitno podrucje kako to kod nas obicno biva! I kad se to napravi onda u Hrvatskoj napraviti npr 5 smetlista na koja bi se vozilo SVE SMECE Hrvatske! Neka bi to poskupilo odvoz smeca ali to bi bilo rjesenje za 5! A ne da ovako svaka malo manja pripizdina ima svoje legalno smetliste i jos 1000 ilegalnih po jarcima, rijekama itd. I specijano za Kiki - POLITIKA!

Kiki
21.06.2003., 04:54
Hrc, ajd ti budi srce pa malo odvoji politiku kolko tolko od turizma dok si ovdje. ;)
Naravno da ce ova tema bit vise ispolitizirana nego druge na turizmu, al ti i dvajstri ga, brate, preceraste. ;)
Za smece se aposlutno slazem.
Nema mi nista gore nego kad idem baki u Dalmaciju i onda cijelom duzinom ceste, a sve kroz neke lijepe livade, sume i polja, uskraj ceste vidjam raznorazne neuporabljive ves-masine, zahrdjale olupine auta i slicno. :flop:
Mind you, moj bivsi decko (Englez) je bio opcaran cistocom lijepe nase. Reko mi je da smo lijepi i ludi ko Talijani i da je cisto i uredno ko u Njemackoj. :D
Ja stvarno ne znam u sto je on gledo kad smo prolazili kraj ves masina, al u njih definitvno nije. :D

Kiki
21.06.2003., 05:20
Mrga i ostali, sorry, zabunom sam ti izbrisala post.
Evo ga dolje u cijelosti.
Dakle...OVO JE MRGIN POST, a ne moj.
Oprostite jos jednom.

Mrga, Club med nije elitno ljetovaliste nego mas ljetovaliste koje vani moze priustiti i radnicka klasa.
Inace, znam da postoji Club med u Pakostanima i to vec jako dugo.

sorry kiki, ali ako gledas da je club.med mass turizam, onda se varas - nema nijednog betonskog zdanja, nema unistavanja resursa, suma i sl. ak si radnicka klasa to moze priustit - u cemu je bed? club.med je postojao u ono vrijeme kad si kod nas mogao uhvatiti ono sto mislis da je cilj sadasnjim milionerima - mir i netaknuta priroda.

Znam da vecina ljudi misli da je potrebno dat popratne sadrzaje (ti si Mrga spomenuo sadrzaje u Club med) al to je vise ono na cemu ce radnicka klasa inzistirat.

u kojoj si ti zavadi sa radnickom klasom? ne kuzim te. ako sam milioner, iznajmit cu si CIJELI otok za sebe za 100-200.000 usd po danu negdje na pacifiku gdje nema zive duse osim posluge.

Mi stalno divanimo o cestama, nema muzike, nema ovog, nema onog...pa ne treba ni bit.
Da vidis kakve su ceste i sadrzaji u recimo Tajlandu i Maleziji, prekrstio bi se, a turizam im cvjeta.
Samo, oni imaju odgovarajuce hotele.
I to je to.

hoteli se preuredjuju tj. vec su u ceskim, ruskim isl. rukama. imas npr. u tucepima hotel "jadran" koji su kupili rusi - napravit ce hotel visoke a kategorije. to bi bila shema onog sto ti mislis da je elitno?

ma daj, koji klinac bi onda zaradili dalmatinci, mala raja ko spinnaker koji iznajmljuje apartmane? radili bi kao turci u svojoj zemlji u tudjim hotelima i namjestali lezaljke i suncobrane? jedina sretna kasta koja jos nekog vraga moze zaradit u .hr bi nestala. mislis da je u .hr netko dovoljno sposoban da ne zbetonira sve lijepo? da ne misli kako bu oplindral jadnika koji dodje jednom i nikad vise?
fulas... elitni turizam tvog tipa dolazi u hrvatsku, ali ce hrvatska imati jaaaako malo od toga.
danas citam u vecernjaku da su neke jadnike koji su cekali na trajekt kod zadra odjebali - otplovili prazni.
postovati goste, prije svega, to treba stoku nauciti...
hoce li svi dolaziti avionima? na otoke?
infrastruktura se podrazumijeva sama po sebi.
jednom sam se u grckoj vozio busom po nekoj sporednoj "lokalnoj" cesti i uzivao u seocetima onkraj turizma, kad odjednom - usred niceg cesta se suzi i tamo stoji semafor - smo jedna traka. upali se zeleno i autobus provijuga cestom izmedju MASLINA. ljudi nisu osli krcit stoljetne masline, nego su izgradili put izmedju stabala!!!
kad stanje uma u nas dodje na tu razinu, kad se pocne postivati priroda, covjek, gost, onda cemo bit elita...

Meni bi bilo najgore kad bi Hrvatska krenula istim putom kao i Grcka i Spanjolska i kad bi nas preplavile horde nekulturnih, pijanih Engleza i Nijemaca (pri tommislim na odredjenu vrstu ljudi koju obicno nadjes u Grckim i Spanjolskim ljetovalistima).

aha, al bi ti thai-turizam? di tusti ljigavi perverznjaci idu krkat djecu? ili ti vise pase dominikanska republika zimi sa masom debelih morzeva koji se ne skidaju sa pool-a?
mauritius je mozda elitan?

ta hajde... po tebi je onda elitan je tokyo jer si proleteri nemreju priustit postenu hotelsku sobu vecu od kreveta i di lubenica kosta ko jedan zubatac u nas.

Za elitni turizam treba samo sagradit odgovarajuca ljetovalista i malo uredit okolis i ponudit kakve zgodne izlete. To je to.

izleti postoje odavna i to vrlo zanimljivi - hoces kornate, plitvice, krku, brac, hvar, dubrovnik.
ono sta ja zovem popratnim sadrzajem je odnos prema GOSTU - kad dodjes, da si dobrodosao, da nisi furest, turist, vreca $$$, nego da te netko UGOSTI po starim obicajima koji su izumrli. trazim osmijeh prodavaca sladoleda, konobara, lika iz muzeja. kad u small-talku priupitam recepcionistu koliko ljudi ljeti gostuje u osmom mjesecu na njegovom otoku a on ne zna odgovor ad-hoc, da me iznenadi i iduce jutro mi za dorucak pridje i kaze "dobro jutro... toliko i toliko".
zelim da s gustom potrosim 5 puta vise love od srca na shopping, zezanciju i vrhunske vecere od cijene aviona, smjestaja isl. zelim popricati s vedrim ljudima, zelim na odmoru da se opustim, da se rijesem svakodnevnog stresa i pizdarija - da odem u zemlju GDJE NE MOZES TMURAN ULICOM PROCI JER VESELI LJUDI TE GLEDAJU U OCI. sve ostalo _nije_ odmor.

Kiki
21.06.2003., 05:23
sorry kiki, ali ako gledas da je club.med mass turizam, onda se varas - nema nijednog betonskog zdanja, nema unistavanja resursa, suma i sl. ak si radnicka klasa to moze priustit - u cemu je bed? club.med je postojao u ono vrijeme kad si kod nas mogao uhvatiti ono sto mislis da je cilj sadasnjim milionerima - mir i netaknuta priroda.

Mislila sam mass turizam u smislu svima dostupan. Nije elitni u okviru onoga na sto sam ja mislila. Inace mi se cist svidja njihov princip. ;)

u kojoj si ti zavadi sa radnickom klasom? ne kuzim te. ako sam milioner, iznajmit cu si CIJELI otok za sebe za 100-200.000 usd po danu negdje na pacifiku gdje nema zive duse osim posluge.

Nisam u zavadi s radnickom klasom. Kad ja kazem radnicka klasa mislim na odredjenu vrstu gosta iz recimo Njemacke, Austrije i Engleske koji loce po cijeli dan, potrosna moc mu je minimalna, apsolutno ga ne zanimaju prirodne ljepote il, Boz sacuvaj, kulturno povijesni spomenici, pisa i baca smece gdje stigne, ocekuje istu hranu kakvu ima i doma i ako odstupa makar mrvicu od ocekivanog opsovat ce ti sve po spisku, a mozda cak i get violent i koji ce cijelih deset dana svog odmora provest iskljucivo na potezu hotel-hotelski bazen (cak ne ni plaza).
Mislim da oni koji su bili po spanjolskim i grckim ljetovalistima koja su popularna u UK ili D (recimo Benidorm ili Faliraki) jako dobro znaju o cemu govorim. Takvi gosti nam ne trebaju. Eh...da...i takav gost nece otic u Club Med iako ga moze priustit.
Cinjenica je da vecina takovih neandertala dolazi iz radnicke klase il su na socijali. Jebiga. Druga stvar je da ce ta vrsta gosta otjerat one cija je platezna moc bolja i ciji je mentalni sklop na vecem nivou jer jednom kad nam dodje pijani Wayne iz Peckhama, pisi kuci propalo je.

hoteli se preuredjuju tj. vec su u ceskim, ruskim isl. rukama. imas npr. u tucepima hotel "jadran" koji su kupili rusi - napravit ce hotel visoke a kategorije. to bi bila shema onog sto ti mislis da je elitno?

Ne znam kakav je hotel Jadran kojeg Rusi preuredjuju, al ako je neka real socijalisticka nocna mora za oci, onda vjerojatno ne.
Prije svega mislim da se moraju napravit mali butik hoteli ili spas tipa "Anassa" u Cipru, ili nesto tipa sto imaju na Maldivima, "Hua Hin" ili "Banyan Tree" u Thailandu...tako nesto.....
Ti hoteli su dovoljno dobri da privuku bogate i slavne, a i dovoljno pristupacni da privuku middle to upper middle class.

aha, al bi ti thai-turizam? di tusti ljigavi perverznjaci idu krkat djecu? ili ti vise pase dominikanska republika zimi sa masom debelih morzeva koji se ne skidaju sa pool-a?
mauritius je mozda elitan?

Sorry, al u Thailandu tusti perverznjaci definitvno ne krkaju djecu. Nekad bilo, sad se spominjalo. Naravno, prostitucija postoji, al ces je vidjet jedino u mjestima kao Bangkok ili Pattaya (koja je tajlandska verzija Benidorma i gdje nitko normalan ne ide). Dominkanska republika je Benidorm u Karibima i definitvno ne ide ni pod razno u elitne destinacije. Zapravo, Dominikanska Rep nam moze posluzit kao primjer kako NE GRADIT turizam.
Mauritius ima dovoljno elitnih hotela i spas da bi ga mogli svrstat pod elitne destinacije.
Za popratne sadrzaje tipa osmijeh i ljubaznost se apsolutno slazem.
:top:

Mrga Cvarak
21.06.2003., 18:14
Kiki kaže:
Nisam u zavadi s radnickom klasom. Kad ja kazem radnicka klasa mislim na odredjenu vrstu gosta iz recimo Njemacke, Austrije i Engleske koji loce po cijeli dan, potrosna moc mu je minimalna, apsolutno ga ne zanimaju prirodne ljepote il, Boz sacuvaj, kulturno povijesni spomenici, pisa i baca smece gdje stigne, ocekuje istu hranu kakvu ima i doma i ako odstupa makar mrvicu od ocekivanog opsovat ce ti sve po spisku, a mozda cak i get violent i koji ce cijelih deset dana svog odmora provest iskljucivo na potezu hotel-hotelski bazen (cak ne ni plaza).
Mislim da oni koji su bili po spanjolskim i grckim ljetovalistima koja su popularna u UK ili D (recimo Benidorm ili Faliraki) jako dobro znaju o cemu govorim. Takvi gosti nam ne trebaju. Eh...da...i takav gost nece otic u Club Med iako ga moze priustit.
Cinjenica je da vecina takovih neandertala dolazi iz radnicke klase il su na socijali. Jebiga. Druga stvar je da ce ta vrsta gosta otjerat one cija je platezna moc bolja i ciji je mentalni sklop na vecem nivou jer jednom kad nam dodje pijani Wayne iz Peckhama, pisi kuci propalo je.

znam na koje likove mislis kiki. to su svugdje popularni proleteri i slazem se da ih nije lijepo vidjet. ali nije samo stvar kaste (stalisa :-) nego i godina. imam dojam da si i ti zasla u poznije godine kao i ja i da ti nije do vriske, cike, pisanja, riganja i inih poskocica po ballermannu na mallorci - di je njemacka dobila novu republiku - ili po falirakiju.
ali tamo idu _klinci_ koji bi se htjeli napit (prvi put u zivotu) i ako moze... ak niko nema nis protiv - i nekaj opalit (isto prvi put u zivotu). tam se ide nekaj ufatit. di si vidla matorce navecer u falirakiju?

ali faliraki je samo JEDNO mjestasce na rhodosu. ak si za kulturu, nema frke da obidjes cijeli rhodos grad koji je prekrasan, da obidjes najvece selo arhangelos koje je napatvoreni uzitak gostoprimstva i domaceg ugodjaja di starceki sjede po klupicama i tracaju. tamo sam dozivio jedan sprovod a bome i vjencanje. TO je grcka. a lindos? mali biser tipicnih bijelih kucica i uskih ulicica, s antickom akropolom nenandjebive ljepote. u lindosu nemas hotelcuga i ruznih zdanja (prema lardosu ima komplekasa sa apartmancicima, tzv. village koji su mirni i krasni) a zaljev agios pavlosa?
to ne znaci da tamo neces naci engleske sirovine - koje, jebes ga ak lazem - obavezno imaju istetoviran grb njihovog kluba i najcesce nesto u stilu I [SRCE] U MOM (nisam vjerovao dok nisam vidio hehe).
samo mene bas boli blimbla ak on cijeli dan sjedi u "sunburnt hands" loce long drinks ili se obliva guinessom u "st. georg's". on potrosi vise na boozu nego sto ja mogu potrositi na sve muzeje koje uspijem pronaci. btw. bio sam cak i u sinagogi na kojoj stoji ploca da su svabe 40i neke s tog prekrasnog otoka skupili i likvidirali gotovo sve zidove.
kaj mene briga ak seljo ne zna plivat?? ak ti je do pravog mass-turizma onda odes u ixiju tj. sjeverni dio rhodosa koji ima vise hotela od cijelog jadrana skupa, ali sve sa turbo 5 zvjezdica, holiday innovi, magic club all-inclusive isl. di me ne bi mogli natjeratr ni bacacem plamena, no za obitelji, pogotovo one s malom djecom to je idealno.

ali koliko ljudi - toliko ukusa. nekad je jadran bio poznat po nudistickim kampovima i naseljima; kaje s tim sad?
ali aj ti ponudi cijeli hotel SAMO za pedere koji mahom goli setkaju po hotelu i bazenu ko na mykonosu... potraznja - ponuda.

male perle, biseri koje ti prizeljkujes isto postoje u nas i moguci su i kilometrima od mora...
za to NISI cula - u trogiru daleko od ciova, iznad segeta i "lavova" isl. sranja imas krasna sela, kuce kamene, sve napustena. mir bozji.
neki su se sjetili pa vec iznajmljuju stare, uredjene kuce - recimo pod biokovom.
to je odmor za dusu, ali ne u ljeto. proljece je idealno. sjednes na teracu (ak znas kaje to) podno skromne kamene kucice, ispod masline, vjetric pirka, sunce mazi, nigdje nikog a srce samo sto ne iskoci od miline. napunis baterije za 3 godine...
ko jos razmislja ko domaci tupoglavi ministri turizma; sezona je od polovice 6. do polovice 9. mjeseca? koji popus...

a i ne znam kaj ima "elitno" kad odletis za thailand, ispalis se za ticket toliko da moras ostati dva mjeseca pa budes "elitni" backpacker.
jesi bila kad u gorskom kotaru u jesen? jesi bila kad u dalmaciji na proljece? jesi bila kad u maslinama? jebes elitne hotele, odi kod prijatelja u GOSTE. jel' tako spinnaker?

nego, da se vratimo na temu, nenadu i slicnima ne savjetujem hrvatsku; ako su se uzelili negdasnjeg ljetovanja bratstva i jedinstva, ak treba i po kampovima, nek otplove na naxos. tamo ima slovenaca koliko volis, pjescanih plaza, zgodno za klince, krasno mjesto s dobrim kulinarijem (specijaliteti od hobotnice su tradicija), pa u blizini i svjetsko cudo pharos, pa vulkanski otok santorini (to nema u .hr garantirano) kao izlet... svega.

nenade, ako nisi razabrao ironiju prethodnih postova, dobronamjerni savjet jos jedared za one iz zadnjih klupa: zaobidji jadran, bar do godine.

Mrga Cvarak
21.06.2003., 18:20
Spinnaker kaže:
Ovi moji apartmani su u Stanicima,kazes da se snalazis po Dalmaciji,pa vjerujem da kuzis di je to.
I valjda onda znas da je to malo misto,od nekih 100 ljudi sve zajedno.

100 ljudi + seve ponekad :-)

Tu se ne dolazi na party-e i slicne derneke.Ljudi koji idu za tim,idu,ka sta si sam reka,u Makarsku,Basku i slicno,di je ljudi puno i previse.
A ono sta si pita za neprijavljene turiste.Moram ih sve prijavit,jer imam jebenog susida(inace srbin po nacionalnosti,ali nebitno za ovu pricu)koji me jebe bas za sve sta napravim.
Dok smo gradili posla nam je par puta inspekciju,a vjerovatno ce i sad kad nam dodu tuisti.
Tako da cu ih sve prijavit,cisto da ne bude zajebancije zbog tog susida.

mora da ti je komsija cajac ili neki iz tajnih sluzbi :) meni vise vuce na istocnog svabu :) :)

Kiki
21.06.2003., 22:01
Mrga, ma ima i straca takvih...upravo onih seljobera koje si opisao...tetovaza bulldoga ili I luv mom, obrijana glava, koza oank pinky jastog boja, krigla piva u ruci i udri.... Bljak! Meni na primjer takvi kvare odmor.
Nisam toliko tolerantna kao i ti.
A i vecini obicnih middle class Engleza bi takvi kvarili odmor.
Oni jednostavno ne zele takve ni vidjet ni cut kad se dodju odmorit.
Posebna prica je naravno mladjarija koja dodje na 18-30 holiday s jednim jedinim ciljem...dobro se oblokat i pojebat.
Bljak opet!
Al, pazi....i ta mladez je zapravo podmladak frajera s bulldogom iz prvog paragrafa.
Npr...na Ibizu kad ides, tocno se zna da u San Antonio ide podmladak frajera s bulldogom, a u Ibizu Town malo finija mladez (koja ce isto ic u klubove, al nece radit probleme i cak ce se spustit i do plaze svaki dan. )

Thailand....ne znam kakve su cijen u Cro, al ovdje mozes uzet kartu London-Bangkok za oko £300. I to s Emirates koji su super avio kompanija.
Naravno, da i tamo ima seljaka...al ne seljaka istog kova kao oni na potezu Faliraki/Benidorm.
Seljake u Thailandu mores nac na Pattayi i u nekim dijelovima Phuketa i Ko Samuia. To je to.
Ostalo su backpackers koji su velikom vecinom jako OK ili elitni turizam.

fritz von achtung
21.06.2003., 23:21
Zanimljiva vam je priča, ali malo smo zabrazdili. Nenad je tražio preporuku gdje da u Hrvatskoj ljetuje, kakve su veze, cijene i sl. Za sad je saznao više o Thailandu i Grčkoj nego o Hrvatskoj. BTW, nije li malo čudno da se čovjek više uopće ne javlja? Nadam se da mu je bar zanimljivo ovo naše prepucavanje. Ajd Nenade, javi se, nemoj da bude kao sa Sorayom...
I još malo o elitizmu....Ljudi , pa mi ćemo biti sretni ako nam za 5-6 godina budu dolazili i turisti-vulgaris. Madjari, Česi, Poljaci i slični koje smo uvijek podcjenjivali, odavno su nas prepišali i neće ni oni beskonačno trpjeti naš nemar, neljubaznost, skupoću i bahatost.
Rusi su kupili pola Krka. A ako su to oni Rusi koji su se obogatili posljednih desetak godina ( a vjerojatno jesu), onda jao nama.
Mi više ne znamo ni iskoristiti prave prilike - pola svijeta love Ecclestonea da im omogući da dobiju utrke F-1 , a nama samo što nije otvoreno nudio. Naravno naši političari, kreteni kakavi već jesu , uspjeli su i to sjebati. Šta znači uložiti 50 milijuna, ako možeš zaraditi 500? I nije to jedini primjer... znate li za priču o grobnici koju je Bernie htio kupiti u Rijeci? Nevjerojatno! Sve to skupa pokazuje da ćemo mi prije sve uništiti, nego napraviti korak naprijed. Jebi ga , ipak smo na Balkanu.

Mrga Cvarak
22.06.2003., 14:12
Kiki kaže:
Mrga, ma ima i straca takvih...upravo onih seljobera koje si opisao...tetovaza bulldoga ili I luv mom, obrijana glava, koza oank pinky jastog boja, krigla piva u ruci i udri.... Bljak! Meni na primjer takvi kvare odmor.
Nisam toliko tolerantna kao i ti.

zasto da se sekiram zbog nekog proletera? on je predvidiv, osovina: pool-bar-pool-pub-wc. nikad me nece zasmetati u muzeju, na predstavi ili na nekom heppeningu. i oni su ljudi. bozemeprosti stoka, ali imaju pravo na zivot - koji sam ja faktor snobovski da im sudim?

samo pravi problem je bas u toleranciji. hrvatska se sastoji od (ruku na srce) mase ratom isfrustriranih likova. oni nisu tolerantni. pace, ne treba im puno.

dakle, zasto davati pare za _ODMOR_ na kojem te provjereno 99% zitelja, ako ne mrzi iz dna duse, a ono bar organski ne podnosi ili jedva trpi? kako bi bilo tko od vas odreagirao da cuje jedno jedino DE SI, BRE? to si ne mozete ni zamislit. to je tolerancija. s obzirom na okolnosti, ne ocekujem je od hrvata, ali ti si kiki, vala koliko godina gore? pa valjda si se mogla nauciti tom jednostavnom receptu dobrog odgoja i kulture, male jednostavne pretpostavke civiliziranog svijeta?

moja posljednja u vezi "elitnog" i slicnog turizma; hrvati su rasprodali sve svoje hotele; u opatiji su svi kljucni u ceskim rukama, a ostali po jadranu u ruskim ili madjarskim. ono nesto "hrvatskih" je u rukama dubioznih d.d-ova koji rezidiraju negdje u zagrebu, a tko im je vlasnik, mos si mislit.
KIKI, zivis vani pa ne mozes znati sta je jedan kutle (tj. njegovih par sefova znaseta) sredio os hotela, os firmi, os banaka, os izdavackih kuca. da ne govorimo o drugim majstorima i marinama po otocima isl. jadran ne pripada vise hrvatima (osim vlasnika apartmana :-). nece se prodati pravom ljubitelju hrvatske (slavici i berniju), bogatom microsoftovcu, poduzetnom slovencu (one devastirane bijede od hvarskih hotela) koji isplacuje place na vrijeme, nego ce neka sitna prodana dusa uz koju mrvicu provizije prodat budzasto kaj stigne. isto ide i kratkovidnoj vladi; od telekoma (dt-u koji je u govnima do guse pa ce u madjarskoj, slovackoj i hrvatskoj otpustiti nekoliko desetaka tisuca zaposlenih iz telco-firmi koje je progutao), do hotela, banaka... napravi nes pametno i unosno, slijede te reketari i drugi mafijasi koji koriste i instrumente vlasti da te sjebu. svoj na svome? jesi quratz.

a to samo jos vise moze razgaliti debelo frustrirane _domacine_ da se jos vise mrste, bahate i gule tzv. turiste.
tko voli - nek izvoli.

Pale Blue Eyes
22.06.2003., 21:29
Kiki, znas li ti uopce znacenje kovanice "working class"?

Znas li ti da i ti i ja i tvoji i moji roditelji spadaju pod working class?

Svatko tko radi za placu spada pod kategoriju radnicke klase....

zato pazi kad slijedeci put budes diskriminirala ljude, koji rade za placu!!!

Kiki
22.06.2003., 21:58
Joooj, Pale...znas ti dobro na sto i koga sam ja mislila, a gore je i dodatno objasnjeno. :rolleyes:

Pale Blue Eyes
23.06.2003., 02:26
Kiki, ti stereotipiziras!

Ja sam vidjela bankare i millionaires, koji se ponasaju onako kako si ti opisala ekipu na "socijali iz Peckhama".... i btw, ljudi koji su na socijali si ne mogu priustiti holiday....

Kiki
23.06.2003., 02:30
Ma daj me nemoj nasmijavat. Ja znam neke koji su na socijali, imaju po £10 000 debt i uredno idu na holidays.:rolleyes:

Eh i kad smo vec kod toga, reci mi iskreno iz srca, da li bi ti otisla na recimo 18-30 holiday u Faliraki s tom ekipom iz Peckhama? Mislim da i ti i ja znamo da ne bi. ;)

Roko
23.06.2003., 08:00
Pa pola Talijana sta dodju u 8 mjesecu imaju kredite i dugove do grla i a da ne pricam o nezaposlenim njemcima koji nas isto tako redovno pohode.Pa kvragu i nasih je takovih hrpa. Kao da cinjenica sto dolaze sa dobrim autima znaci da su puni love.Leasing,Krediti etc sami znate kak to ide.

Ljudi uvijek iskopaju za odmor ako ga bas jako zele.I odmor moze na kredit.
A kad vidim prepecene crvene turiste kod nas u bijelim carapama i plasticnim sandalama ne mozes nista drugo pomisliti da je to EU radnicka klasa kojoj se ne da zajebavati sa dalekim destinacijama pa idu u Spanjolsku,Grcku,Tursku ili k nama.

Kiki ti si carica

mushema
23.06.2003., 08:28
Da Kiki je carica zato sto prezire radnicku klasu, a druzi se s ljudima koji su na socijali :D

Roko
23.06.2003., 10:37
od kud ti izvlacis zakljucke da Kiki ikoga prezire?Njoj isto kao i meni idu na zivce oni package turisti koji kad dodju u drugu zemlju na odmor zele sve stvari koje imaju i doma. Tako da u Turskoj na svakom koraku imas English breakfast The Sun i ostala sranja na svakom korakau i hrpe istetoviranih poludebila koji locu pivu i deru se i boli ih ***** za zemlju u koju su dosli a kamoli da nauce nesto o lokalnoj kulturi ili obicajima.

Sad jos optuzite Kiki za politicku nekorektnost.

Kiki
23.06.2003., 16:45
Hvala, Roko.
Konacno netko tko kuzi sto hocu rec.
No,mozda sam se ja nespretno izrazila....naravno da nisu svi iz tzv radnicke klase takvi, a nisu ni svi bogatasi ili middle class uredni i fini kako je lijepo primjetila drugarica PBE. No, po nekom zakonu vjerojatnosti i ucestalosti...mozemo zakljucit da je vecina ljudi koje sam ja opisala upravo iz slojeva radnicke klase ili su na socijali. Eto.
A kome se ne svidja...sto vam ja mogu.

Pale Blue Eyes
23.06.2003., 18:21
Kiki kaže:
Ma daj me nemoj nasmijavat. Ja znam neke koji su na socijali, imaju po £10 000 debt i uredno idu na holidays.:rolleyes:

Eh i kad smo vec kod toga, reci mi iskreno iz srca, da li bi ti otisla na recimo 18-30 holiday u Faliraki s tom ekipom iz Peckhama? Mislim da i ti i ja znamo da ne bi. ;)

Kiki, ljudi koji jesu na socijali ne mogu dobiti kredit... ne znam kako ti znas ljude koji su na socijali i koji mogu dobiti £10K kredita... :rolleyes:

Pa ne bih otisla s ekipom iz Peckhama na holiday, ali ne bih ni sa Chelsea boys, koji se isto tako ponasaju... ;)

Pale Blue Eyes
23.06.2003., 18:24
Roko kaže:

A kad vidim prepecene crvene turiste kod nas u bijelim carapama i plasticnim sandalama ne mozes nista drugo pomisliti da je to EU radnicka klasa kojoj se ne da zajebavati sa dalekim destinacijama pa idu u Spanjolsku,Grcku,Tursku ili k nama.

Kiki ti si carica

znaci sve ono kaj pises na politici, je samo sham :rolleyes:

Pale Blue Eyes
23.06.2003., 18:29
Kiki kaže:
No, po nekom zakonu vjerojatnosti i ucestalosti...mozemo zakljucit da je vecina ljudi koje sam ja opisala upravo iz slojeva radnicke klase ili su na socijali. Eto.
A kome se ne svidja...sto vam ja mogu.

Kiki, ti i dalje marginaliziras term "radnicka klasa"...

pripadnik radnicke klase je svaka osoba koja radi za placu... oni koji zive od dionica i vlasnici su kompanija oni nisi pripadnici radnicke klase...

druga je stvar sto se i radnicka klasa danas sofisticirala... tako vecina ne radi vise one poslove kao prije 100 godina... rudnici, manualni rad u tvornicama etc....

Kiki
23.06.2003., 19:09
Pale Blue Eyes kaže:
Kiki, ljudi koji jesu na socijali ne mogu dobiti kredit... ne znam kako ti znas ljude koji su na socijali i koji mogu dobiti £10K kredita... :rolleyes:

Kako ne bi mogli.
Ako imaju kucu/stan dignu kredi na osnovu toga.
Vrlo lako.

Kiki
23.06.2003., 19:13
PBE, jezik se mijenja, a tako i znacenje rijeci ili terminologije.
Kad netko danas kaze u Engleskoj "working class" vrlo dobro se zna na koji sloj ljudi se misli i kakve poslove ti ljudi obavljaju.

Roko
23.06.2003., 20:06
pbe radnicka klasa zvuci kao iz neke post ratne pjesme.

sad imas blue collar and white collar workers. Tj radnike iz tvornica i officea.Sve je to working class.Al imas hrpu primitivaca koji ipak putuju.Odi u Tursku drugi mjesec u Kusadasi i vidjet ces o cem pricamo. Hrpa neotesanih britanaca oblokanih sa pivom razvaljuju sve oko sebe i misle da su u engleskoj.

neno_24
23.06.2003., 20:08
lebowski kaže:
Ćao!

Ako ti nije stalo do života, letuj u Bibinjama. Narod je tamo mnogo ljubazan. Kolje brzo i bez puno fleka od krvi.

:-))))) IMO Bibinje je najludje selo u Hrvatskoj, tamo bi i crocop dobio batina.