PDA

View Full Version : sto stavljate na pizzu


vokaj5
01.04.2006., 16:15
sto volite stavljati na pizzu?

vokaj5
01.04.2006., 16:16
ja na pizzu stavim kečepa origana
gaude paladina mozarele
sunke za pizzu
gljiva i jednu maslinu

Dora K
01.04.2006., 18:25
1. umak od poma (ukuham ga sama s dodatkom soli i šećera), origano ili bosiljak, mozzarelu, šampinjone, masline, maslinovo ulje i pred kraj (da ne zagori i da se ne posuši) pršut :klopa:

2. umak od poma, origano, edamer, prešana šunka, šampinjoni, tanko, tanko narezana panceta, masline, maslinovo ulje :D
Na ovu verziju volim pred kraj pečenja i jaje na oko razbit (tak da se bjelanjak stisne, a žumanjak ostane tekući)

Eh da, bolje su mi zelene masline za pizzu

Jalnuški Diletant
01.04.2006., 19:39
ja na pizzu stavim kečepa :eek: :eek: :eek: :eek:

:bljak:

Jalnuški Diletant
01.04.2006., 19:41
1. umak od poma :cerek:

enigma
01.04.2006., 19:52
ja volim svoju jako jednostavno, umak od poma, zacini, sir, gljive, sunka i ako ima neke kobase jos nabacim., ili hrenovke sa vrhnjem.

Tinchi
01.04.2006., 19:55
Umak od rajčice (obavezno dosta zaslađen i začinjen), neki lako topivi sir, gomila gljiva, luk, mladi luk, šnite rajčice.

Ponekad tunjevinu i jaje na oko :D

x-type
01.04.2006., 21:40
umak od paradajza volim začiniti cimetom. inače, osim standardnog nadjeva najbolji prilog su mi račiči, kukuruz i češnjak (ne skupa, već u određenim kombinacijama). također mozarella igra.

enigma
01.04.2006., 21:43
cimetom :misli:, e to mi nikad ne bi palo na pamet, a valjda bi valjalo probat :D.

atlantis
01.04.2006., 21:50
bijo vech topic :D

sve kaj najdem u frizideru :cerek:

xxGaladrielxx
02.04.2006., 11:00
osim sira i sveg uobicajnog volim i one smrznute, polupecene patlidjane za rostilj, spinat, ananas...

Jalnuški Diletant
02.04.2006., 15:00
volim i one smrznute, polupecene patlidjane za rostilj,Kada pročitam nešto ovako uvijek zahvalim dragom Bogu na tome gdje živim, kako živim i čime se hranim.

Bože, hvala ti! :moli:

xxGaladrielxx
02.04.2006., 15:02
Kada pročitam nešto ovako uvijek zahvalim dragom Bogu na tome gdje živim, kako živim i čime se hranim.

Bože, hvala ti! :moli:
zakaj? kaj im fali?

Jalnuški Diletant
02.04.2006., 15:04
zakaj? kaj im fali?Osim što su prvo polupečeni, pa zatim smrznuti i konačno "namjenjeni za roštilj" - ništa. :grli:

xxGaladrielxx
02.04.2006., 15:07
Osim što su prvo polupečene, pa zatim smrznute i konačno namjenjene za roštilj - ništa. :grli:
ne znam kak su zapraf pripremljene al ne vidim razlog zakaj bi smrznuto povrce bilo lose. Drugo, ak stavis sirove patlidjane, nemreju se tak fino na pizzi zapec (probala). I ono najbitnije, to je tako mala kolicina, 2-3 kolutica, ma da je i toksicno :D , ne bi smetalo. A pizzu i onak jedem 2x mj.

Noemi
02.04.2006., 15:07
sve i svasta...umjesto sira melancane narezane na tanke ploskice, na vrh obavezno artichoke:)

ostatak varira ovisno o tome sta je u frizideru

cheff
02.04.2006., 21:55
nekako mi je najbolje samo sa mozzarelom i rajcicom :)

res publica
04.04.2006., 02:08
ak stavis sirove patlidjane, nemreju se tak fino na pizzi zapec (probala).

nakon što su pustili vodu, malo ih prokuhaš.

evo šta ja stavljam:

- šalša od poma,tikvice,patlidžani,obični sir,mozzarella, svježi abc sir,maslinovo ulje,origano
-šalša,sir, paprike,kukuruz,svježi sir,origano
-šalša,edamer,mozzarella,gorgonzola,svježi sir,parmezan,origano

xxGaladrielxx
04.04.2006., 07:29
nakon što su pustili vodu, malo ih prokuhaš.
prije pohanja ih inace obavezno malo "rostiljam" na pari pa ne upiju masnocu. Jel slicno i kod kuhanja?
No, ove kaj sam spomenula, smrznute, budu dosta suhe i cak hruskave. Zato su mi fine na pizzi

juanpablom
04.04.2006., 07:33
sto volite stavljati na pizzu?
Med

ambasadorica
04.04.2006., 07:39
umak od rajčice,sir (gauda i mozzarella),malo tost šunke (puretina),puno origana

sad sam gladna:D

coflek
04.04.2006., 08:09
sad sam gladna:D


opasno je bit na ovom podforumu :zubo:

volim tu prosurfat kaj sve kuhate i sve to...al onda sam odmah gladna :D

res publica
04.04.2006., 20:24
prije pohanja ih inace obavezno malo "rostiljam" na pari pa ne upiju masnocu. Jel slicno i kod kuhanja?
No, ove kaj sam spomenula, smrznute, budu dosta suhe i cak hruskave. Zato su mi fine na pizzi

ne znam za masnoću, ali ako ih prokuhaš budu mekši i manje gorki, isto radim i s tikvicama.

Shoki
04.04.2006., 23:27
mozzarelu,gljive razne,feferone, papriku, špek + vrhnje, jaja, tunjevinu, inćune,...
Ma kao da me pitaš što nosiš. Obleku, svakavu.

sp@mmerica
05.04.2006., 13:02
je li bolja pizza s mozzarelom ili gaudom

coflek
05.04.2006., 13:07
je li bolja pizza s mozzarelom ili gaudom


Meni s gaudom...al to je stvar ukusa

Vanjushka
05.04.2006., 13:28
Umak pravim od pravih pelata, miksam stapnim mikserom, pomidore pa cesnjak pa doista trava posebno origana ali stavljam i bosiljka i ruzmarina. Secerim obavezno.

Preko toga sir, sunka, gljive obavezno, mozda koja maslina, klasika.

Samo ne znam tijesto nikako napraviti :tuzni: pa rijetko pravim pizzu.

Tako da ovaj umak cesce zavrsi na tjestenini, spagetama, nego na pizzi.

coflek
05.04.2006., 13:50
Samo ne znam tijesto nikako napraviti :tuzni: pa rijetko pravim pizzu.

.


Osnovni recept: brasno, germa (mozes suhu za pocetak, gore pishe za koliko brasna je ta vrecica), soli, malo secera, mlake vode, malo ulja
to sve umijesis i ostavis da se dize...kasnije razvaljas kako hoces ili mozes rukama samo onako razvuć tijesto u kalupu. dalje znash:)

d@d@
05.04.2006., 14:32
U većini kvartovskih pekara možeš kupit sirovo tijesto za pizzu. Meni ona njihova kugla bude za dva puta pa pola zamrznem. (10 kuna košta)

sp@mmerica
05.04.2006., 15:41
U većini kvartovskih pekara možeš kupit sirovo tijesto za pizzu. Meni ona njihova kugla bude za dva puta pa pola zamrznem. (10 kuna košta)

nema toga svugdje.............:cry: :cry: :(

*Lillian*
05.04.2006., 15:48
stavim umak od rajcice, sir koji imam, sunku, gljive, origano, i narezem sezonsko porce-sa patlidjanom je mljac mljac kad se zapece, i kukuruz. Mmmm. Nekad stavim i par snita kulena ili zimske da zamirisi. Tijesto radim sama i ok ispadne, mada je nekad premekano

vokaj5
05.04.2006., 20:23
Med

bude li ti "SLANO"

chrissy
05.04.2006., 21:05
Umak od paradajza - jako malo, tek tolko da se nekaj crveni; + obavezno SVJEŽE šampinjone (nikako ukiseljene/usoljene), + sir. Origano ne volim, pa ga ne stavljam...
Šunka može, ali ne mora...

res publica
05.04.2006., 22:25
nema toga svugdje.............:cry: :cry: :(

ima ti toga i u ipercoopu, ako ga imaš blizu.

vokaj5
08.04.2006., 15:13
je li bolja pizza s mozzarelom ili gaudom

najbolje ti je oboje staviti
meni je tako najljepše:s :s :s
:pisam:

Shoki
09.04.2006., 12:01
je li bolja pizza s mozzarelom ili gaudom
mozzarelom.
meni jedna 'kuglica' bude za cijelu pizzu, fantastično se istopi i onak se fuuuul rasteže.

studentica21
09.04.2006., 12:47
na mjesanu(sir,sunka,gljive kecap) kad je gotova stavim majonezu,probajte:top:

Shoki
09.04.2006., 18:05
na mjesanu(sir,sunka,gljive kecap) kad je gotova stavim majonezu,probajte:top:
isusatiboga :horor: :bljak:
i moj frend isto to radi. Zato ne jedem pizzu u njegovoj blizini...

studentica21
09.04.2006., 21:01
isusatiboga :horor: :bljak:
i moj frend isto to radi. Zato ne jedem pizzu u njegovoj blizini...


a da probas?mozda se iznenadis;)

*_spike
09.04.2006., 21:02
kuratz :rofl: :rofl: :rofl:

Anson
10.04.2006., 10:09
na mjesanu(sir,sunka,gljive kecap) kad je gotova stavim majonezu,probajte:top:

:eek: fuj, bljak, nema sanse da to stavim na pizzu

kumek
10.04.2006., 10:40
Ja jako volim (uz uobičajene sastojke) dodati umak napravljen od sitno sjeckanog češnjaka, puno peršina i malo maslinovog ulja. Jedino kaj sam nakon toga žedan kak graba.

Shoki
10.04.2006., 13:37
mislim da sam to vec spomenuo, ali meni cesnjak super pase na pizzu kad je radim s tunom. Jednostavno siiiitno nasjeckani cesnjak ubacim u umak od paradajza. I dooobro pospem bosiljkom:klopa:

sibi
10.04.2006., 13:49
Jel probao neko picu sa čvarcima??? Zanima me kakv je okus al se ne usudim ssam napraviti...Jel :klopa: ?

BigBlju
11.04.2006., 10:18
1. paradajz sos, origano, pureća tost šunka (malo), gauda, šampinjoni, češnjak u prahu
2. paradajz sos, origano, pureća tost šunka (mrvica), gauda, šampinjoni, mozzarella, kukuruz, češnjak u prahu
3. paradajz sos, origano, gauda, inćuni ili tuna, mozzarella, kukuruz, češnjak u prahu
Klasika... ali je tak fiiiinoooooooo...
e, da, i radim tijesto od graham brašna - prvi put malo čudno, ali sad mi je super, napravim onak tanje... ponekad pomiješam više graham brašna, a malo običnog, bijelog.

ica
11.04.2006., 10:36
U zadnje vrijeme umjesto klasičnog dizanog tijesta stavljam listove za savijače kao podlogu za Pizzu.
Staviš 2 lista jedan preko drugog(može i 3), na njega paradajz sos, sir (chedar, mozzarela,.. ), tj. filanje po ukusu i odabru, ja
Peče se na 210 C, na dnu pećnice (ne na srednju rešetku).
S takvim tijestom slična je talijanskim, onako tanka i prhka.

kumek
11.04.2006., 10:50
1.
pureća tost šunka (mrvica),
:horor: :horor: To je ko da staviš komad papira.;)

sibi
11.04.2006., 10:56
Može bilo koja šunka. Ali kupiš cijeli komad i onda naribaš na picu, kao i sir. To sam vidio da rade u nekim picerijama i ispadne jako ukusno jer se ne osuši šunka...

Klon Prvog Vozača
11.04.2006., 11:34
slanina, neki sir ko gauda ali mi je ona dosadila, neki truli plavi sir, parmezan, gljive, jaja, origano, umak od poma ali dinstam ga mlo pa ubacima MALO češnjaka, dosta čilija u raznim oblicima, bosiljak, ŽALFIJA.
Volim naribat malo šitake, to mi je mrak.
Nikad dosta sira.

juanpablom
11.04.2006., 12:10
bude li ti "SLANO"
Ne. Još malo i posolim.

Shtefitza
12.04.2006., 05:21
sto volite stavljati na pizzu?


Svasta!

Recimo: paradajz, bosiljak, maslinovo, mozzarella, gljive.

kumek
12.04.2006., 10:56
Svasta!

Recimo: paradajz, bosiljak, maslinovo, mozzarella, gljive.
A nešto mesno?;) ;) :D

BigBlju
12.04.2006., 10:59
:horor: :horor: To je ko da staviš komad papira.;)
A znam, ali ona mi nema onak jaki okus, kad stavim neku drugu, ubije mi okus svih ostalih sastojaka...
Ovisi kaj voliš, meni je npr. najgore kad dobijem u pizzeriji onu "mljevenu" šunku, bljaaaaaaak, :rigo: u takvu se više nikad ne vratim:flop:

kumek
12.04.2006., 12:49
A znam, ali ona mi nema onak jaki okus, kad stavim neku drugu, ubije mi okus svih ostalih sastojaka...
Ovisi kaj voliš, meni je npr. najgore kad dobijem u pizzeriji onu "mljevenu" šunku, bljaaaaaaak, :rigo: u takvu se više nikad ne vratim:flop:

Ma ono u pizerijama je najgore smeće napravljeno od ostataka kaj kupiš u Metrou, Getrou etc pod nazivom "Šunka za pizzu" za 20-25 kuna kila. Raspalo bi se bez emulgatora i drugih dodataka. To je takvo govno da je to prestrašno. Prešana šunka kaj košta ispod 45-50 kn za kilu nemre biti dobra skoro nikak. Pa nemre biti jeftinija od mesa od kojeg se radi. Gavrilović prešana nije loša (okrugla) i još neke druge.

Shoki
13.04.2006., 11:05
i ja uvijek naribam šunku na pizzu.
Bude daleko finije,

vokaj5
20.04.2006., 18:42
kakva vam je pica sa feferonima,jajima,malo paprike,izmiksane pamidore,sira i mrvicu salame

Shoki
20.04.2006., 20:12
da, da, ljute feferone na taaanke rezance pa pobacat po njoj.

studentica21
21.04.2006., 09:31
da, da, ljute feferone na taaanke rezance pa pobacat po njoj.



volim feferone al uvijek ih skinem sa pizze jer obicno puste svoju ljutinu na ostatak pa mi je malo previse* ljuto kad ih ostavim



*bila sam s deckom u nokturnu na pizzi i narucila picante sa ljutim feferonima,majkemimile kad sam pojela jedan pola mi je vilice utrnulo.i jos glupaca zalila mineralnom i samo pojacala ucinak!


:zubo:

Shoki
23.04.2006., 22:37
hehehe. Trebala si zalit pivom.
Inače, ja volim ljuto. A kapsaicin (ono ljuto) je i vrlo zdrav.

BigBlju
25.04.2006., 13:30
E, a neki dan sam napravila malo "žešću" pizzu, mljaaaac:
paradajz sos, mrvičica šunke (doslovce u tragovima), gauda, kulen, kukuruz i kolutići zelene paprike na tome...
Baš je bilo fino :rofl:

BigBlju
25.04.2006., 13:31
i ja uvijek naribam šunku na pizzu.
Bude daleko finije,
Ma okej je ak se dobra šunka nariba, ali ono kaj ima u raznoraznim pizzerijama je baš ono smeće od smeća za 20 kuna iz metroa...

Shoki
26.04.2006., 12:38
e, probao sam luk na pizzi :top:
ZAKON

naranđica
27.04.2006., 17:58
moja mama zna umjesto šunke staviti mortadelu, i to je tak fino, onak malo slatkasto njam

a ja stavim kečap (nisam se odvažila ić sama raditi sos), origano, šunku pureću (ili dimcek), sir (podravec, gauda i sl), svježa paprika (najbolje ona crvena), masline. ak mi ispadne preslano il prežestoko stavi gore još malo vrhnje iz čaše da ublaži (na gotovu pizzu, pa ju usput tako i brže ohladi)

gljive ne volim ni s čim, ni u kom obliku ni vrsti

naranđica
27.04.2006., 17:59
pečeni luk mi je uvjek fin

naribana šunka mi je uvjek bljak (bez obzira na cijenu)

kem
27.04.2006., 18:09
Evo danas sam pravila pizzu - luk, mladi luk, mrkvica, šampinjoni, masline i mojim mesožderima šunka na njihovoj polovici. :klopa: Sram me reć, ali pojela sam tri porcije.

Karmela
27.04.2006., 23:10
Uvijek kad sam u Austriji jedam Tunfish pizzu (http://www.mediterrasian.com/delicious_recipes_pizza_sicilian.htm)(ne plodove mora, nego bas Tunfish). Jos nisam upoznala osobu u US koja ju je probala. Zalosno. :(

raliSHA
27.04.2006., 23:29
mmm, s tunom, pa još i sa paprikom :klopa:

Edit: a vidim da ni gorgonzola ni vrhnje nisu baš popularni :misli:

rasp
27.04.2006., 23:49
Evo danas sam pravila pizzu - luk, mladi luk, mrkvica, šampinjoni, masline i mojim mesožderima šunka na njihovoj polovici. :klopa: Sram me reć, ali pojela sam tri porcije.
nisi zvala :zubo: :klopa: ne volim pizzu bez mesa :klopa:

Jalnuški Diletant
28.04.2006., 18:36
Uvijek kad sam u Austriji jedam Tunfish pizzu (http://www.mediterrasian.com/delicious_recipes_pizza_sicilian.htm)(ne plodove mora, nego bas Tunfish). Jos nisam upoznala osobu u US koja ju je probala. Zalosno. :(Misliš pizzu s tunjevinom? :)

njasa
28.04.2006., 19:38
sug od poma, gaudu, gljive., dragome sunke a meni brokoli, pome, kukuruz i koji put bize... mmmmm.... pizzzzaaaa

kem
28.04.2006., 22:20
nisi zvala :zubo:

Jedva je bilo i za nas tri. :D

mentalni_bolesnik
28.04.2006., 22:43
pice se ne peku nego lizu

Shoki
29.04.2006., 13:00
:E

UmpaUmpa
08.05.2006., 02:09
Tijesto: Umjesim tijesto kao za kruh i pustim ga da se bar 3 puta digne, tj, pustim ga sat vremena, pa opet umjesim. Tako da ne radim pizzu kad nisam doma cijeli dan. Ali nije puno posla, jednom u sat vremena ulozim u to 10 sekundi, a volim debelo tijesto, ono sto zovu sicilijanska pizza. To je tajna i dobrog kruha. Ispadne neusporedivo bolje.

Paradajz sos: Brzi - razmutim koncentrat sa vodom, cesnjak u prahu, origano i maslinovo ulje
srednji - konzervirani usitnjeni paradajz, usitnjeni cesnjak, origano i maslinovo, pa na vatr
dugi - isto samo sa pravim paradajzima, i ako bude prekiseli, dodam malo secera (to se radi jednom, pa smrznem porcije i koristim i kao bazu za crvene sosove za tjesteninu i svasta drugo, kao osnovni sug), nije lose ni ubaciti par suhih paradajza, daju super boju i aromu, ali treba im vise nego sosu, dobro ih je zmiksati prije ubacivanja (ako su u ulju, ako su suhi, onda ih se treba prvo ostaviti da stoje u vodi, da omeksaju).

Sir: najbolje mi je uzet mozzarellu i ementaler, i traziti da mi ga tamo naribaju, neki supermarketi to rade, kao i specijalizirani ducani za sireve koje pohodim. Mjesam ih pola pola.

Dodatci:
Klasicna mjesana: masline, gljive, ali umjesto sunke koristim dimljenu tunu. Koristim ju i za carbonaru. Super ispadne, ali nema je svugdje za kupiti.

Morska: sardine prerezane po pola (konzervirane) naslagane u redove sa kozom na van, slani incuni izmedju sardela, puno maslina, ako nadjem, svijezi origano, idu na to i nasnitani svjezi paradajzi, moze svakakva riba umjesto sardina, razni fileti, tuna i to, mogu i razne dagnje, lignje, za one koji ne jedu koser :kukuc:

Calzone: gljive, masline bez kostica, moze dimljena tuna, i jedno jaje, pa zaklopim

Imam jos jedan trik, prije pecenja poskropim odozgora sa malo maslinovog ulja. Ta pizza nije bas najlaksa na svijetu, ali je ukusna.

Shoki
11.05.2006., 15:23
uvijek moraš prije pečenja poškripiti uljem, a ako imaš, maslinovim. Nisma mislio da je to neki trik.

vanesssa
13.05.2006., 13:10
ja volim na pici kilo masti.mmm....slasno

atlantis
13.05.2006., 16:50
kem - ja u ovo vrijeme radim proljetnu pizzu

tijesto i na tijesto - poriluk, tikvice, paprika, rajcica, kukuruz
sve skupa dobro posloim i zacinim i na to stavim kiselo vrhnje, onako zlicom kupceke

bez shunke, bez sira

probaj, meni je izvrsna :)

Anson
15.05.2006., 17:09
danas radila pizzu i natrpala svasta: pelate, naribani sir, tikvice, paprika, mozzarela, kukuruz, sunka, spek, luk, i jos puno naribanog sira i polila sa malo ulja

Asja_oluckasta
24.05.2006., 13:47
Meni je super kombinacija crveni luk i sudžuk

Vincent V
01.06.2006., 12:08
sto volite stavljati na pizzu?

jaje, jest da je energetska bomba al si nemrem pomoc

tarantino
24.06.2006., 12:43
prvo paradajz sos, ali onaj s komadima paradajza, onda salamu od purečih prsa, puno, puno, puno ribanog sira, šampinjoni, malo luka, masline...

Joannah
24.06.2006., 16:52
stavim paradajz sosa, podravca,naribanu šunku, gorgonzolu, kukuruz, češnjak, malo špeka, obavezno ljuti feferoni :cerek:

gladna sam :rolleyes:

Enchantress
01.07.2006., 22:33
Uobičajeno + kisele krastavčiće :cerek:

emergence
02.07.2006., 11:13
uobičajeno...eventualno malo špekeca, salame neke fine

volim i papriku staviti:cerek: