View Full Version : modem setup
Čistio sam komp i reinstalirao Win 98 SE. Posljedica: nemogu na Internet.
Podesio sam vezu i osnovne postavke modema (odcekiro "wait for the dial tone" i sl.), ali stvar ne hoda. Device manager detektira modem kao instaliranog & funkcionalnog. Probao sam mijenjati portove, ali bezuspješno.
Po kojoj logici to radi? Na koji port da ga prebacim?
Diplomat
06.06.2003., 10:14
Imao isti problem. Pikao satima i nešto se posložilo, ali da me hebes ne znam kaj. Brijem da sam odinstalirao neki port ili tako nesto... :D
Diplomat
06.06.2003., 10:25
Možda ovo pomogne:
There are extreme circumstances dealing with the modem not responding or not being detected on the correct COM port that you would need go to device manager and remove the modem and COM ports, cold boot the computer, and let windows redetect everything. But these instances are not very common. In this extreme case, if that did not work, then you REALLY need to contact a PC Repair store or your Manufacturer for assistance.
probaj deinstalirat modem. zgasit. izvadit modem vanka. upalit komp, pogledat da li je pravilno deinstaliran. zgasit. vratit modem u njegov slot. pa instalirat ponovno... mene je tako cimao moj amr jednom davno i ovo mu je pomoglo...
SETRA Samoborček
08.06.2003., 18:55
Clausewitz kaže:
Čistio sam komp i reinstalirao Win 98 SE. Posljedica: nemogu na Internet.
Podesio sam vezu i osnovne postavke modema (odcekiro "wait for the dial tone" i sl.), ali stvar ne hoda. Device manager detektira modem kao instaliranog & funkcionalnog. Probao sam mijenjati portove, ali bezuspješno.
Po kojoj logici to radi? Na koji port da ga prebacim?
Neću pitati kako si sada na netu (posljedica Soraje-sve mi je čudno:D )
Imaš li interni ili eksterni modem?
SETRA Samoborček kaže:
Neću pitati kako si sada na netu (posljedica Soraje-sve mi je čudno:D
uf jebote kako mi je ovo promaklo?! :bonk: :bonk: :bonk:
setra, hvala na eye-openeru. :top:
nenoXtreme
09.06.2003., 16:11
S posla, od frenda, GPRS.... UTMS.... 5G mreža sve je moguće :)
No pitanje:
Jesu li windowsi instalirali modem ili sa drajverima od proizvođača?
(bedasto ali vrijedi provjeriti)
SETRA Samoborček kaže:
Neću pitati kako si sada na netu (posljedica Soraje-sve mi je čudno:D )
Imaš li interni ili eksterni modem?
Pišem s posla (kao i sada). Interni modem. Stvar rješena, al me ubi ak znam kako i zašto.
Na Device Manageru sam očitao portove 1 i 5, plus port za printer. Onda sam ih redom rimuvo i reinstaliro prilikom restarta stroja, isto kao i modem, nadajući se da će se sve posložit kak spada. I ništa.
Ali nakon 5 pivi i u 2 ujutro, onako pijano-bijesan, konačno sam posložio kockice kak spada. Device manager mi registrira modem na COM 1, a od portova registrira printer i COM 5, plus još jedan disejblani COM 5. Lud zbunjenog... A o IRQ-ovima ne želim ni pričat...
Hvala na savjetima.
ma glavno da stvar dela. :top: :klap: :lux: :tulum:
SETRA Samoborček
09.06.2003., 17:45
Clausewitz kaže:
Pišem s posla (kao i sada). Interni modem. Stvar rješena, al me ubi ak znam kako i zašto.
Na Device Manageru sam očitao portove 1 i 5, plus port za printer. Onda sam ih redom rimuvo i reinstaliro prilikom restarta stroja, isto kao i modem, nadajući se da će se sve posložit kak spada. I ništa.
Ali nakon 5 pivi i u 2 ujutro, onako pijano-bijesan, konačno sam posložio kockice kak spada. Device manager mi registrira modem na COM 1, a od portova registrira printer i COM 5, plus još jedan disejblani COM 5. Lud zbunjenog... A o IRQ-ovima ne želim ni pričat...
Hvala na savjetima.
Interni modem, sranje.
No name interni modem sranje na kub.
A najgore je šta sa asvakim modemom dobiš drivere za još 20 drugih, a po običaju na kutiji od modema ne piše koji je
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.