View Full Version : Sarajevo
stranice :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
kowalski
06.11.2010., 23:24
e mene zanima povratna vlak zg-sarajevo, moze i spavaci vagon. Na stranicama HŽ-a nis ne pise za međunarodne voznje..nema cijena.
370kn povratna karta ZG-Sarajevo.
putuje se 9 sati, imaš dvije linije dnevno: ujutro u 08:53 i navečer u 21:26 iz Zagreba.
pogledaj na stranicama HŽ-a letak za međunarodnu liniju Zagreb-Sarajevo-Ploče.
Pa grijeh je jest pitu u BBI-u pored onakvih buregdžinica na baščaršiji. Inače ja preferiram Bosnu, predobra zeljanica:top:. Torte i to ima i u Zagrebu (ista vlasnica) i mogu rec da su odlične torte i kolači ali su i cijene odlične :D
hm...čim smo došli, onako gladni i neispavani smo probali burek u onoj buregžinici sa naopakim imenom na baščaršiji, kod samog izvora; bio je hladan i bez nekog okusa.
U usporedbi s njim (a i općenito), pite u BBI-ju su bile prvak svijeta! :s
ali ok, moguće da imamo različita viđenja hrane; recimo ni ćevapi nam nisu bili prvaci svijeta, a jeli smo ih i u Petici i u Mrkvi (imaju onaj poseban šmek, ali...stalno su nam bili nedovoljno začinjeni). Tako je to kad slavonci dođu: mi navikli na nešto malo žešću hranu. :D
pročitala sam prvih 6 stranica teme, i imam jedno pitanjce..naime, od 2 sata popodne tražim za dragog i sebe gdje ćemo ići na novu godinu, prvo beč,pa budimpešta,i sada sarajevo gdje bi najvjerojatnije i išli..ovo je najvj.od umora,ali ove cijene za dvokrevetnu sobu je po osobi ili svaka osoba toliko plaća:
http://www.halvat.com.ba/prices.html
sutra čitam temu do kraja :)
do umora je jer pise da je prva cijena za jendu osobu, druga za dvije, i treca za tri osobe;)
Edo2387
07.11.2010., 00:21
hm...čim smo došli, onako gladni i neispavani smo probali burek u onoj buregžinici sa naopakim imenom na baščaršiji, kod samog izvora; bio je hladan i bez nekog okusa.
U usporedbi s njim (a i općenito), pite u BBI-ju su bile prvak svijeta! :s
ali ok, moguće da imamo različita viđenja hrane; recimo ni ćevapi nam nisu bili prvaci svijeta, a jeli smo ih i u Petici i u Mrkvi (imaju onaj poseban šmek, ali...stalno su nam bili nedovoljno začinjeni). Tako je to kad slavonci dođu: mi navikli na nešto malo žešću hranu. :D
Hehe. Naopakim imenom :lol:. Pa di ste vi jeli? Ja nikad ne naletim na tako nešto jer valjda znam di treba ići. Meni je Mrkva super. A sta se tiče pite odeš lijepo u Bosnu i onda si na miru. Krug je spomenula i Fiorino isto je :top:.
Lesli Eldridž
07.11.2010., 16:36
Pozdrav ljudi.Dolazim ovaj vikend u SA i sad,pošto sam živio neko vrijeme dole upoznat sam sa kriminalnom slikom grada,čitaj krađama automobila,stoga sam odlučio uložit koju kn/Km u parking u garaži.Pošto su stranice "RAD"-a jako loše a i od BBI-a nisu nešto,zanima me koje mi javne garaže možete preporučiti (centar,koševo,koševsko brdo,mejtaš...)i po kojoj cijeni se kreće sat po noći i po danu?našao sam neku garažu na koševskom brdu,od tvrtke montis.Dnevna cijena 0.90 KM po satu,noćna 0.50 KM,jel to ok?
Hvala unaprijed!Ovakve su cijene u toj garaži:Od 08-20 je 1,5 KM/h. Od 20-08 je 0,5 KM/h. Mjesečno je to 90 KM. Ima prizemlje i dva sprata gore i jedan sprat ispod prizemlja. Nadgleda se ima video nadzor...
KK_Bosna
07.11.2010., 22:22
Primjetio sam u zadnje vrijeme da ima puno pasa lutalica par puta me ganjali, mislim da bi se to trebalo riješit nekako. Bolje ih pohvatat nego da ugrizu nekog i još prenesu neku bjesnoću.
nasa pametna vlast je ukinula sintore, tako da sada nema ko da hvata dzukele :mad:
tako da ocekujem da ce 2015. gradom zavladati kerovi (ono u fazon horor filmova sa invazijama nekih zivotinja) :rofl:
i jos su sve iz sintoraja pustili:( grozno, ima ih nekoliko obiljezenih sto su kastrirani i vakcinisani al ja mislim da ih nema vise od 500:( zna biti gadno kada ih ima vise, kao copor.. dok su po jedna dobro je jer se boje ljudi, a i mole za malo hrane:(
inace ja sam za izvoz pasa u kinu, mogli bi sta usicariti hahaha salim se, naranvo. imam psa=D i zao mi je pravo ovih:(
pchelicaMaja
08.11.2010., 17:17
evo ovako.. pročitala sam nekih 30ak stranica unazad, sve korisne savjete napisala na šalabahter (štreberica)..
ugl, nas 8 dolazi u Sarajevo na doček Nove.. smještaj smo rezervirali, dobili smo 4 sobe, 4 kupaonice, dnevni i kuhinju u hostelu SKEND, tj cijeli kad za sebe za 240e po danu.. malo je puno 30e po osobi, ali kako nas je puno, i svi imaju prohtjeve, oko toga smo se jedino mogli složiti.. teta na telefonu je bila jako ljubazna, i to mi je veliki plus.. idemo autima, kaže teta da je odmah do njih u skenderiji (shoping centar, hotel???) garaža, 6e/24h što mi se čini prihvatljivo.. i sad, smještaj i prijevoz riješen, pa me zanimaju detalji, molim par savjeta!!
dakle, po onome što sam pročitala, trebalo bi vidjeti vrelo bosne, tunel (netko je spominjao i snajpersku rutu, i vodiča, može malo detalje i kako do tamo, mi bi parkirali auto i ne dirali ga dok ne krenemo doma), muzej o atentatu na FF??????-detalji?
također, preporuka je i kod Bibana, navodno lijep pogled, fina klopa, nije skupo.. kako i do tamo???
sad, za doček.. mi bi volili u neki restoran/klub, bosanska večera, sevdah, tamburaši.. jel imate kakve preporuke (kad sam bila u Sarajevu prije 4god bili smo u restoranu Light), a našla sam još i restoran Zelena dolina.. nešto tog tipa.. i koliko bi to moglo bit novaca za doček??
za jesti.. čevapi kod Mrkve?? pita u Bosni ili Soči/Soču??
slatko.. slastičarna sport??
također, moj šalabahter kaže otići u Zlatnu ribicu na kavu?
narčile iliti šiše.. imam tu napisano tri lokacije: Dibek, Halvat i Kazba i Male Daire..
sad.. moguće je i da sam ja sve krivo pohvatala :DDD
i još neka preporuka kamo izaći ostale dane (osim dočeka) a da nije niti rock, niti house, a niti turbo folk.. mi bi onako pravo narodno.. dernek, jel :DDD
uf, raspisala sam se.. ugl, unaprijed hvala dobrim dušama na odgovorima i savjetima!
pchelicaMaja
08.11.2010., 17:23
p.s. Sarajevo mi je od zadnji put ostao u predivnom sjećanju, samo sam sa krivom ekipom išla :D
koliko se sjećam, grad s dušom.. samo jedno neugodno iskustvo smo imali, kod Hodžića, jer je nekim drugim gostima smetalo što nismo pokrivene (bilo nas je 5 žena), ali konobar i valjda vlasnica?? su odmah reagirali... sve ostalo je bilo za 5, pogotovo ljudi i gostoprimstvo i jedva čekam NG
riki-sa
10.11.2010., 01:06
p.s. Sarajevo mi je od zadnji put ostao u predivnom sjećanju, samo sam sa krivom ekipom išla :D
koliko se sjećam, grad s dušom.. samo jedno neugodno iskustvo smo imali, kod Hodžića, jer je nekim drugim gostima smetalo što nismo pokrivene (bilo nas je 5 žena), ali konobar i valjda vlasnica?? su odmah reagirali... sve ostalo je bilo za 5, pogotovo ljudi i gostoprimstvo i jedva čekam NG
Dobra ti je priprema,uglavnom sve sto si nabrojala u gornjrm postu je ok,malo me cudi to kod Hodzica za pokrivanje,nisam jos cuo za tako nesto,iskreno.
Ne znam koliko ostajete dana,ali ako si vec bila od prilike znas sta treba obici,do Bibana najbolje taxijem sa Bascarsije da ne lutate...
Dobro vam je to za auto,da se ne peglate gdje parkirati,moze se podosta obici pjeske.
Za docek,cjene su razlicite,nekad i preskupe ali padaju kako se blizi nova godina.
pchelicaMaja
10.11.2010., 16:44
hvala na odgovoru, kad budem malo detaljnije proučivala, pitat ću što je nejasno, opet :D
COCOCHANEL
11.11.2010., 12:11
poštovanje, ako tko zna gdje se nalazi u Sarajevu SRC "MG MAS", djeca bi tamo trebali igrati nogometni turnir na umjetnoj travi, pa ako tko zna adresu, hvala unaprijed
šišmiš_99
11.11.2010., 18:37
da sad necitam sve kolko bi me koštala neka dvokrevetna soba....ili visekrevetna po danu otprilike....ili neki hostel jeftiniji
Ja sam našao zgodnu ponudu na www.radostdjeci.com
Edo2387
12.11.2010., 17:40
Ja sam našao zgodnu ponudu na www.radostdjeci.com
Hehe. Hotel iz ponude je zanimljiv. Upućeniji ce znat o kome se radi :D
Slobodno nas obavijestite. Nemojte da se razočaramo.
Gledali smo stranice hotela i prema viđenom, moglo bi biti dobro. Je li?
Pozdrav ljudi.
U planu je dočekat novu godinu u Sarajevu pa me zanima gdje se može doći do povoljnog smještaja. Pošto ne planiramo previše vremena provoditi u sobi bitno je samo da imamo krevet za prespavati. Pa evo jel zna netko gdje se može naći povoljan hostel ... Može i privatni smještaj, samo da nije previše skupo.
Hvala :D
mrena:)
17.11.2010., 15:16
i ja tražim smještaj u sarajevu..ajmo ako neko ima neke kontakte ili informacije o privatnom smještaju nek piše tu ili na pp
hvala
Edo2387
17.11.2010., 17:12
Pozdrav ljudi.
U planu je dočekat novu godinu u Sarajevu pa me zanima gdje se može doći do povoljnog smještaja. Pošto ne planiramo previše vremena provoditi u sobi bitno je samo da imamo krevet za prespavati. Pa evo jel zna netko gdje se može naći povoljan hostel ... Može i privatni smještaj, samo da nije previše skupo.
Hvala :D
Malo prijašnje postove pogledati. Iskreno, ne da mi se ponovno pisat jer je napisano mnogo puta...
saint&sinner
18.11.2010., 12:19
Da, ako preferirate ekstremno adrenalinski (moja kovanica) turizam.
Od tog hotele bjezite.
*tearsinheaven
18.11.2010., 22:35
Ima li netko iskustva sa Haris Youth Hostelom?
Planiram s odsjesti tamo za Novu, a budući da nas ide puno i da nam je bitno da samo imamo krevet i kupaonicu, pretpostavljam da nam neće biti loš? :D
ako vas je puno ja mislim da ne bi trebali imati problema, to je klasicni hostel.. nisam cula neugodna iskustva. nalaze se blizu starog grada, mozda 5-10min uz brdo od Sebilja.
vlasnici su super. nisam spavala kod njih al mislim da su ok;) hehe
*tearsinheaven
20.11.2010., 12:37
ako vas je puno ja mislim da ne bi trebali imati problema, to je klasicni hostel.. nisam cula neugodna iskustva. nalaze se blizu starog grada, mozda 5-10min uz brdo od Sebilja.
vlasnici su super. nisam spavala kod njih al mislim da su ok;) hehe
Je, puno nas je, zato i tražimo nešto jeftino, a da je dobra atmosfera, a oni mi djeluju simpa :)
Što se tiče klubova za Novu godinu, imate li možda neku preporuku? Gdje je najbolja zabava? :zubo:
Gdje se najbolje jede, pije itd.? :) I kakve su uopće cijene?
Za sve koje zanima jeftin, a dobar hostel preporučam hostel Residence, 5min poješke od Baščaršije. 13-15 eura. Na Facebooku imaju grupu, a ima ih i na Hostelworld. Bila sam tamo u 4mj i imam same pohvale.
Dolazim opet sa ekipom za Novu. Ima li itko neki prijedlog za doček?
Htjeli bi da je dobra atmosfera, da od muzike ima svega. Budući da nas je 20ak, bilo bi super kad bi se mogao rezervirati stol. Možda malo više neki đir restorana ili puba. Ne tipični disco...
u toj istoj ulici bih vam preporucila pub cheers, nisam ljubitelj doceka nove u kaficu, ali sam prije 2g tu bila i meni je ok bilo, inace to mi je jedna od drazih pubova u gradu;)
a ako zelite bas neki ugodjaj tamburice, vecerica i to onda rezervisite u Vrbama na Barama ili Mala Basta ili bivsi Internet sad je neka pivica ne znam kako se zove;)
u toj istoj ulici bih vam preporucila pub cheers, nisam ljubitelj doceka nove u kaficu, ali sam prije 2g tu bila i meni je ok bilo, inace to mi je jedna od drazih pubova u gradu;)
a ako zelite bas neki ugodjaj tamburice, vecerica i to onda rezervisite u Vrbama na Barama ili Mala Basta ili bivsi Internet sad je neka pivica ne znam kako se zove;)
aa da, zaboravila sam za cheers. uvijek se čula neka dobra muzika i bilo je hrpa ljudi. hvala ti što si me podsjetila. ulazi u uži krug definitivno :D
mariah-zgb
22.11.2010., 22:56
molim vas za pomoc.. planiram sa dragim za novu u Sarajevo, ali gdje god sam na internetu pogledala za smjestaj, sve je zauzeto u periodu od 29.12-.2.1. ..ako netko zna neki pristojni smjestaj do 20 eura po osobi da mi kaze?? hvala
mirsad_cg
23.11.2010., 09:21
molim vas za pomoc.. planiram sa dragim za novu u Sarajevo, ali gdje god sam na internetu pogledala za smjestaj, sve je zauzeto u periodu od 29.12-.2.1. ..ako netko zna neki pristojni smjestaj do 20 eura po osobi da mi kaze?? hvala
E neces ga ni naci,ja evo trazim prosla dva dana,i sve je zauzeto.Nasao sam jedino na jednom mjestu dvokrevetnu sobu koja kosta 67e.Nasa greska sto se nismo sjetili ranije da rezervisemo,a bio je bas lijepih smjestaja po povoljnim cijenama.Ako ipak nesto saznas bio bih zahvalan da i meni javis,jer sam planirao novu provest s curom u SA.
Edo2387
23.11.2010., 10:48
Probajte ovdje:http://www.banana.ba/contact.htm
www.hotel-telal.ba/
www.pansioneuropa.com
www.hostelmills.com
mirsad_cg
23.11.2010., 11:27
Probajte ovdje:http://www.banana.ba/contact.htm
www.hotel-telal.ba/
www.pansioneuropa.com
www.hostelmills.com
Ima li ko iskustva sa www.hostelmills.com?Iskreno meni treba nesto blize Bascarsiji.
mariah-zgb
23.11.2010., 15:01
Ima li ko iskustva sa www.hostelmills.com?Iskreno meni treba nesto blize Bascarsiji.
taj hostel je vec zauzet, barem po pitanju dvokrevetne sobe.. za dalje ne znam..
evo uspjeno sam pronasla sobicu u pansionu europa.. hvala edo :D
mirsad_cg
23.11.2010., 15:21
taj hostel je vec zauzet, barem po pitanju dvokrevetne sobe.. za dalje ne znam..
Da ima u pansionu europa,ali je malo dalje od bascarsije.Da li ima neki prevoz od hotela europa ka bascarsiji,trola?
Bio sam proslog ljeta u SA i nezaboravne su svadje moje sestre oko ne placanja karte,a ja je platio svaki put :D:D
mariah-zgb
23.11.2010., 15:39
Da ima u pansionu europa,ali je malo dalje od bascarsije.Da li ima neki prevoz od hotela europa ka bascarsiji,trola?
Bio sam proslog ljeta u SA i nezaboravne su svadje moje sestre oko ne placanja karte,a ja je platio svaki put :D:D
pise da su smjesteni 200m od tramvaja..a s tramvajem se moze direktno na carsiju..
mirsad_cg
23.11.2010., 15:49
pise da su smjesteni 200m od tramvaja..a s tramvajem se moze direktno na carsiju..
Koliko je soba u europi?ne znam da li se isplati placat dvokrevetnu sobu po 60e na bascarsiji?
mariah-zgb
23.11.2010., 15:53
Koliko je soba u europi?ne znam da li se isplati placat dvokrevetnu sobu po 60e na bascarsiji?
mi smo uzeli dvokrevetnu i ispalo nas je 40 eura. po meni se ne isplati uzimat tu od 60 al eto, ti vidi. nije ni ovo na kraju svijeta. :)
mirsad_cg
23.11.2010., 15:58
mi smo uzeli dvokrevetnu i ispalo nas je 40 eura. po meni se ne isplati uzimat tu od 60 al eto, ti vidi. nije ni ovo na kraju svijeta. :)
Da znas da si u pravu,ako ostajem 4 noci to je 80e placam vise,a te 80e mogu da potrosim mnogo pametnije :D
mariah-zgb
23.11.2010., 16:15
Da znas da si u pravu,ako ostajem 4 noci to je 80e placam vise,a te 80e mogu da potrosim mnogo pametnije :D
:top: :D
dinocroatia
23.11.2010., 18:07
Planiram ići sredinom prvog mjeseca u Sarajevo, jel prehladno onda? idem prvi put pa uopće neznam šta očekivat
Lesli Eldridž
23.11.2010., 18:41
Planiram ići sredinom prvog mjeseca u Sarajevo, jel prehladno onda? idem prvi put pa uopće neznam šta očekivatOčekuj da će biti jako hladno. Januar je jako hladan. Ništa neobično ako temperatura bude -10:-15, pa i -20 stepeni C. Ako naletiš na topliji period može biti i iznad nule, ali općenito računaj na veliku hladnoću...
Edo2387
23.11.2010., 20:27
Nema na čemu. Stvarno hotelčić je okej. Čisto,uredno a gazdarica je super. U prizemlju ima kafić i restoran. Tramvaj je blizu i lako je doć do baščaršije... Uživajte...
Edo2387
23.11.2010., 20:28
Tramvaj. Pansion je blizu glavne ceste kojom piči :D tramvaj. Ako ima mjesta i budeš tamo nećeš pogriješit. Uživaj
morpheus2410
24.11.2010., 08:38
Simpa hostelčić u sklopu stambenog objetka. Veliki stan pretvoren u hostel sa sobama i zajedničkom kupaonicom, kuhinjom i dnevnim boravkom + nekoliko soba u podrumu sa vlastitim kupaonicama. Gazda je ok, većinu vremena ga nema tamo, ali ako trebaš kakav savjet ili upute uvijek pomogne + ima puno turističkog materijala u hostelu (karte i sl.)
Smješten ti je parsto metara iznad Baščaršije, ali ga je problem pronaći kad prvi puta dolaziš. Moj savjet je da pitaš di je Dom zdravlja u tom dijelu (Kovači) i odmah tamo je hostel (ima malu tablu sa logom hostela na ulazu u parking).
mirsad_cg
24.11.2010., 13:36
Moze li neko da kaze kakvi su "prenociste kod Keme" i motel Mejdan.
Procitao sam svih ovih strana od pocetka do kraja,ali sam toliko naziva motela,hostela procitao da sam zaboravio ko je hvaljen a ko kudjen.Pa ako neko i dalje cita ovo,ili mu je ostalo u sjecanju neka mi napise.Trebao bih danas izabrat izmedju hotela europa,prenocista kod keme,i Motela Mejdan.
Ova prva dva su po 40e dvokrevetna soba,dok je motel mejdan 50e.
Ajte mala pomoc :)
ja ne znam stvarno nista konkretno, osim ako vec biras za istu cijenu onda izaberi smjestaj na carsiji=D ovaj hotel europa je predaleko, ja ne volim koristiti prevozna sredstva pa valjda zato;) gdje god odem trazim smjestaj u centru grada
mirsad_cg
24.11.2010., 14:39
ja ne znam stvarno nista konkretno, osim ako vec biras za istu cijenu onda izaberi smjestaj na carsiji=D ovaj hotel europa je predaleko, ja ne volim koristiti prevozna sredstva pa valjda zato;) gdje god odem trazim smjestaj u centru grada
I meni je predaleko,ali me zanimjau iskustva drugih,kakvo je osoblje,da li su smjestaji ok.Cini mi se da se neki nedostaci pojedinih motela nadoknade extra ljubaznoscu gazde i osoblja.
mirsad_cg
24.11.2010., 16:48
A kakvo obicno bude vrijeme oko nove godine?ima li snijega,ili zna kisa da pada?kakvo je bilo vrijeme proslih godina? :)
Lesli Eldridž
24.11.2010., 17:56
Lani bio snijeg...
vec sma negdje ja mislim napisala da u avgustu u Sarajevu navece treba jakna, prema tome utoplite se=D zna se desiti da u montusama hodamo navece, a preko dana u proljentim jaknicama=DDDDD
Lesli Eldridž
24.11.2010., 19:34
Pa jebemu na ovim prostorima je svugdje hladno u januaru. Kakva su to pitanja...?
25.11.2010., 10:32
ima li tko iskustva s hotelom yildiz? čini se ok, uredno i pristojno..isto tako ne čini se da je u centru, blizu čaršije..jel to stvarno blizu?
Elena_8
25.11.2010., 10:43
Pozdrav svima!
Evo i ja razmatram mogućnost da odem na doček u Sarajevo s boljom polovicom. :mig: Samo se nadam da nije prekasno za početak planiranja... :rolleyes:
Pročitala sam podosta stranica o ovoj temi, ali nisam naišla na nikakve informacije o hotelu Mod, Hecco i Plavi zamak pa me zanima da li netko ima iskustva s ovim hotelima - kakav je smješaj, usluga...
Svaka informacija je dobrodošla! :D
Hvala!! :cerek:
ima li tko iskustva s hotelom yildiz? čini se ok, uredno i pristojno..isto tako ne čini se da je u centru, blizu čaršije..jel to stvarno blizu?
pravo je blizu carsije, 3 minute od Sebilja! carsija pripada starom gradu, ali to je centar, sve ti je blizu u 5-10 min pjeske. a takodje tramvaj ti je odmah tu=D
to mi je prvi komsija, super je, nisam ulazila bas u sve sobe, ali nemam nekih zamjerki=D
25.11.2010., 12:34
hvala puno!
onda ću rezervirati odmah!
mirsad_cg
25.11.2010., 20:10
Pa jebemu na ovim prostorima je svugdje hladno u januaru. Kakva su to pitanja...?
Pitamo zato sto ne znamo,zato sto nas interesuje.A procitao sam nedje u nekom ranijem postu da je bas hladno.Mene je samo zanimalo da li obicno ima snijega :) prijao bi mi :D
valjda nam to pitanje najgore ide jer ni mi ne znamo kako ce vrijeme biti=D nekad bude ko u proljece, nekad snjeg pada 2m, nekad nema kapi snjega al zato bude hlando ko na sibiru... to je sve kocka=D javit cemo vam oko 25. =DDDD
Edo2387
26.11.2010., 20:16
Danas u Zagrebu pao snijeg pa očekujem da će i u Sarajevu uskoro. Sve to ide prema dole:D
Lesli Eldridž
27.11.2010., 14:52
Danas u Zagrebu pao snijeg pa očekujem da će i u Sarajevu uskoro. Sve to ide prema dole:DPa baš i nije tako. Sada oblaci dolaze sa juga. Ustvari oblaci uvijek idu sa juga, ali hladni zrak dokazi sa sjevera. Tako da nema snijega...
Edo2387
27.11.2010., 15:58
Pa baš i nije tako. Sada oblaci dolaze sa juga. Ustvari oblaci uvijek idu sa juga, ali hladni zrak dokazi sa sjevera. Tako da nema snijega...
Vidjet ćeš uskoro kad rokne. Ako je bio u Zg bit ce i u Sarajevu, dosad je uvijek bilo tako :D. A evo u Zg danas sunčano, snijeg se već otopio, ali će sigurno opet past...
Lesli Eldridž
27.11.2010., 18:47
Vidjet ćeš uskoro kad rokne. Ako je bio u Zg bit ce i u Sarajevu, dosad je uvijek bilo tako :D. A evo u Zg danas sunčano, snijeg se već otopio, ali će sigurno opet past...Nekada to jeste tako, ali nekada i ne. Češće je da nemaju veze prognoze jedna sa drugom... Sutra sasvim sigurno u Sarajevo dolaze oblaci sa juga. A to je uvijek tako. Prodor hladne zračne mase sa sjevera nije znatan... Tako da nema veze sutra vrijeme u Zagrebu i Sarajevu, odnosno nisu vezani jedno za drugo. Vidi satelitski snimak. Općenito za ove koji pitaju kakvo je vrijeme zimi i za novu godinu-može se reći da je hladno i snježno. Poneka varijacija na tu temu može biti, ali uglavnom-hladno je sa snijegom. Računajte da je temperatura u januaru skoro uvijek ispod nule. Koliko je to ispod nule zavisi od slučaja. Može biti i -15 ili -20, ali može biti i 0 ili +5 ili +7 npr...:)
Edo2387
27.11.2010., 20:38
Nekada to jeste tako, ali nekada i ne. Češće je da nemaju veze prognoze jedna sa drugom... Sutra sasvim sigurno u Sarajevo dolaze oblaci sa juga. A to je uvijek tako. Prodor hladne zračne mase sa sjevera nije znatan... Tako da nema veze sutra vrijeme u Zagrebu i Sarajevu, odnosno nisu vezani jedno za drugo. Vidi satelitski snimak. Općenito za ove koji pitaju kakvo je vrijeme zimi i za novu godinu-može se reći da je hladno i snježno. Poneka varijacija na tu temu može biti, ali uglavnom-hladno je sa snijegom. Računajte da je temperatura u januaru skoro uvijek ispod nule. Koliko je to ispod nule zavisi od slučaja. Može biti i -15 ili -20, ali može biti i 0 ili +5 ili +7 npr...:)
Ma znam, ali zadnjih par godina čim je u Zg pao snijeg odmah bi poslije pao i u Sa ali to je normalno. U Sa su zime mnogo hladnije pa je to i logično. A vrijeme u Sa je samo po sebi čudno. Primjerice ljeti se preko dana kuhaš a naveče možeš i majicu s dugim. Nije tako baš svaki dan ali zna biti takvih situacija...
ima li tko iskustva s hostelom Identiko? lokacija se cini super
Lesli Eldridž
28.11.2010., 11:03
Ma znam, ali zadnjih par godina čim je u Zg pao snijeg odmah bi poslije pao i u Sa ali to je normalno. U Sa su zime mnogo hladnije pa je to i logično. A vrijeme u Sa je samo po sebi čudno. Primjerice ljeti se preko dana kuhaš a naveče možeš i majicu s dugim. Nije tako baš svaki dan ali zna biti takvih situacija...Da, da u pravu si, mada je i ljeti sve manje takvih dana. Općenito klima je postala toplija i ljeti su vrućine nesnosne. Tako je sve do 1. septemmbra. Tada i klimatološki počinje jesen. I kada u septembru padne prva kiša, gotovo je-nema više ljetnih vrućina, čak štaviše vrlo je hladno-tamni vilajet jbg...:rolleyes: :facepalm:Općenito savjet za sve koji dolaze sa ovih prostora u Sarajevo je da je zimi jako hladno i da imaju zimsku garderobu. Ko je sa Jadrana zna kako je na kontinentu, pa ako kojom zgodom ide u Zagreb, Osijek,... slično je i u Sarajevu. Tmurno oblačno, hladno... Ali planine oko grada su super. To je već pravi planinsko-zimski ugođaj sa snijegom. Zimske radosti i gadosti...:rofl:
osoba_a
28.11.2010., 11:12
Kad smo već kod nove godine, zna li tko ima li što organizirano ove godine kod vječne vatre, pozorišta ili negdje treće? :zubo: *too lazy to google and shit*
Lesli Eldridž
28.11.2010., 11:43
Nema još najava. Vjerovatno će biti...
osoba_a
28.11.2010., 13:58
Don Almir :D :zubo: i slični haha
Ne znam da li da ostajem u Sa ili da palim negdje
Hotel Hollywoold, kakav je? Rezervirali bi smještaj i doček, djeluje dost dobro za dobru cijenu, na slikama djeluje fascinantno, može li mi tko reći koju riječ?
Miss_Kruskica
28.11.2010., 16:30
O hotwlu previse ne znam, cini se dobro, ali imaj u vidu da ti do centra treba nekih pola sata tramvajem:ne zna::)
štemajzl
28.11.2010., 21:07
Hotel Hollywoold, kakav je? Rezervirali bi smještaj i doček, djeluje dost dobro za dobru cijenu, na slikama djeluje fascinantno, može li mi tko reći koju riječ?
Hotel je OK, al je bogu iza leđa na Ilidži (to valjda već znaš). Ako misliš gro vremena provoditi u hotelu, nema problema, ali ako misliš obilaziti grad, znaj da si izabrao hotel koji je valjda najdalje moguće od Baščaršije i ostalog.
+ pazi jer navodno postoje renovirane i nerenovirane sobe, pa napomeni kod rezervacije da ti daju one bolje.
Lesli Eldridž
28.11.2010., 21:21
E jebemu gdje ćeš na Ilidžu. To ti je k'o da dođeš u Zaprešić, pa da onda se snalaziš kako ćeš u centar Zagreba. Vjerujem da je tamo čak i skupo. Na čaršiji ima boljih smještaja. Tramvajem je od Ilidže do Baščaršije nekih 11-12 km. Pa ti sad vidi isplati li se taj hotel. Taksi bi te zaklao svako večer kada se vraćate na spavanje...
Elena_8
28.11.2010., 21:44
Ljudi molim vas jel ima itko iskustva ili kakvih informacija s hotelom Hecco? Sutra planiramo rezervirati kod njih smještaj pa ono, ako trebamo nešto znat, bolje sad nego sutra.... :mig:
Hvala! :top:
aandreaa
28.11.2010., 23:13
pozdrav, evo povodon nove godine ekipica od 8 ljudi planira u sarajevo.e sad, ako bi ko moga dat kakav kontakt od nekog ko iznajmljuje stan za tu priliku ili neki apartman? unaprid fala :)
Gledali smo negdje da imamo povezan doček i smještaj u jednom, jer dolazimo 31og predveče...
A u subotu bi autom u obilazak... gdje parkirati auto preko dana u sarajevu..?
Općenito, kako voziti kroz bosnu, ima lasera, multanovih? Kolika je tarifa sada ? :D
Made in heaven
29.11.2010., 02:33
Ljudi molim vas jel ima itko iskustva ili kakvih informacija s hotelom Hecco? Sutra planiramo rezervirati kod njih smještaj pa ono, ako trebamo nešto znat, bolje sad nego sutra.... :mig:
Hvala! :top:
Bila sam ja u tom hotelu, početkom 10.mj. Slučajno, u zadnji čas frenidica i ja rezervirale, bez da smo išta znale o hotelu.
Sam hotel je relativno ok, po meni je na granici da bude preskup za ono kaj nudi.
Budući smo došle vlakom, išle smo pješke do njega - kod Sebilj česme krenuti gore u brdo, skoro pa ravno (prođe se groblje i dalje ravno), i piše na tabli da ima oko 500 m, po meni je malo više, a možda smo samo bile jako umorne pa nam se daleko činilo. Imale smo dojam da nikad stići do njega (sve pješke uzbrdo). Dobro je kaj je malo prije hotela dučančić-zgodno za one koji dođu predvečer s puta.
Kad smo došle prvo smo dobile sobu na 1. katu (mislim 102). Odma po ulasku sam otišla na wc, obavila svoje, da bi tek onda ustanovila kako kotlić ne radi :lol:. Odma sam nazvala recepciju da to kažem, a kaže gospođa "a opet, dođite onda po ključ od druge sobe". Mislim-opet??
No, onda smo dobile drugu sobu, 3. kat (potkrovlje), u kojoj je bilo poprilično hladno (a radijatori nisu radili), te budući da je sve bilo isključeno iz zida (tv, radio, frižider (nije da nam treba, ali ak je isključen onda soba nije spremna za goste), bilo je vidljivo da ta soba nije dugo upotrebljavana. Mislim, bila je čista (osim malo prašine), a u ormaru su bili dodatni jastuk i poplon, tako da sam to navalila na sebe (frendici je bilo ok,ona je odma zaspala).
Doručak je bio ok, jednostavan, ali fin-kava/čaj/sok + pahuljice/šunka + sir/nutella/pecivo.
budući da nam je vlak išao tek navečer, zamolile smo da nam pričuvaju stvari do navečer, na što su odma ljubazno pristali, tako da je to veliki plus.
Eto, pa ak ti ovo kaj pomaže.
Elena_8
29.11.2010., 09:06
Hvala ti Heaven!! :mig:
Samo, sad sam u dilemi... Nije to baš tako jeftin smještaj pa da im se takve stvari mogu progledati kroz prste.
Hm... Probat ćemo još izvidjet što se nudi u motelu Divan. Bili su poznanici prošle godine tamo i imaju samo riječi hvale. Al caka je u tome što su oni tada platili 60 eura sobu/noćenje, a meni su odgovorili na mail da je cijena 80 eura! A to je veeelika razlika... :rolleyes:
Ma, nešto ćemo smislit! Glavno da napokon posjetimo Sarajevo! :D
Jedva čekam!!! :cerek:
http://www.youtube.com/watch?v=65O3S0bEZUQ&feature=related
=DDDDDDDDDDD
LuckyBamboo
30.11.2010., 14:54
nas 3 frendice smo bookirale smještaj za NG i sad bi mi trebalo par informacija sa terena. konvertibilne marke - jel moguće tamo mijenjati kune u marke?
htjela bih, ako je moguće, izbjeći kupovanje eura dok ovako luduje.odnosno jel moguće kod nas kupiti KM? što je isplativije? koliko ponijeti za 4 dana bez perverzija, dakle za pojest čevape i izlazak navečer.
kako se kreću cijene cuge po bircevima - vino, piva..?
da li je za NG moguće raditi bar hopping ili su zatvorenog tipa s plaćanjem upada?
hvala!
za tu razmjenu novca, stvanro ne znam, pitajte u banci! a u sarajevu ne mozete korisitit eure, a mislim da mozete mijenjati kune u km... ne znam sto ne bi moglo...
koliko ponjeit za 4 dana, eh sad... racunajte na to da su vma kod nas cijene iste ko i kod vas, naranvo da ima nekih jeftinijih stvari, a opet nekih skupljih... 10 cevapa vam je 7KM, jos jogurt 1KM ili kajmak mozda 1,5...
a s druge strane mozete kupiti kilu pite najskuplje za 12KM =DDD
macchiato veliki vma je uglavnom oko 2KM-3,5KM.
piva zavisi koja ali oko 3KM, i znam da je tocena jeftinija otprilike 2KM - 2,5 KM.. ma zavisi kako gdje mislim d aje po pubovima najjeftinija=D stvarno pivu ne pijem pa ne znam!
vino isto kako koje... od 5KM -7KM ;) isto ne pijem i ne znam, mislim da je najisplativije u Barhani pola litra kupiti 20KM ili 15KM.. tako nekako!!!
U svim kaficima se placa ulaz tako da vam to nije sigurno ulazenje i izlazenje.. mozda vas puste poslije 12, i ako ih sarmirate ili malo potplatite heheheh
Edo2387
30.11.2010., 21:47
nas 3 frendice smo bookirale smještaj za NG i sad bi mi trebalo par informacija sa terena. konvertibilne marke - jel moguće tamo mijenjati kune u marke?
htjela bih, ako je moguće, izbjeći kupovanje eura dok ovako luduje.odnosno jel moguće kod nas kupiti KM? što je isplativije? koliko ponijeti za 4 dana bez perverzija, dakle za pojest čevape i izlazak navečer.
kako se kreću cijene cuge po bircevima - vino, piva..?
da li je za NG moguće raditi bar hopping ili su zatvorenog tipa s plaćanjem upada?
hvala!
Normalno možeš promijeniti kune u marke u Sarajevu. Možeš to i učiniti kod nas ali samo kod nekih banaka ne mijenjaju sve. Eurima se više ne može kupovati u BiH. 150-200 maraka ce ti biti dosta za 4 dana ako si štedljiva i manje :mig:
sarchi...
30.11.2010., 23:03
Pozdrav, da li netko možda zna ko gostuje na bazenima za novu?
sarchi...
30.11.2010., 23:07
zadnji put kad sam bila u Sa(prije ljeta) svi su uredno primali eure, kune, daj šta daš:)
red berries
01.12.2010., 09:54
Od 1.10 se u Bih primaju samo marke..Prije se moglo platiti kunama,eurima i svim i svacim..Sada samo markama... Postoje jos neka mjesta koja primaju druge valute,iako je kazu strogo kaznjivo...
morpheus2410
01.12.2010., 10:08
Vezano uz plaćanje, moj savjet ti je da, ako možeš, nabaviš nešto maraka prije puta, jer novce možeš samo u banci promijeniti pa može biti malo nezgodno ako dođeš s onim noćnim autobusom u 6 ujutro, a nemaš za taksi ili kavu. Provjeri si prije i kak banke rade tih dana, s obzirom na praznike i činjenicu da je 1.1. subota.
Istina, s nekim taksistima se možeš dogovoriti za plaćanje u kn i €, ali i takvi su rijetki.
Za cijene ti je krug88 rekao što se ima za reći, samo se ne bi složio da su cijene iste, jer ako uspoređujemo dva glavna grada i činjenicu da si u centru, onda je Sarajevo jeftinije od Zagreba. :s
LuckyBamboo
01.12.2010., 10:27
Vezano uz plaćanje, moj savjet ti je da, ako možeš, nabaviš nešto maraka prije puta, jer novce možeš samo u banci promijeniti pa može biti malo nezgodno ako dođeš s onim noćnim autobusom u 6 ujutro, a nemaš za taksi ili kavu. Provjeri si prije i kak banke rade tih dana, s obzirom na praznike i činjenicu da je 1.1. subota.
Istina, s nekim taksistima se možeš dogovoriti za plaćanje u kn i €, ali i takvi su rijetki.
Za cijene ti je krug88 rekao što se ima za reći, samo se ne bi složio da su cijene iste, jer ako uspoređujemo dva glavna grada i činjenicu da si u centru, onda je Sarajevo jeftinije od Zagreba. :s
da to će biti mali problem jer koliko sam gledala po webovima banaka nitko na tečajnoj listi nema KM pa ne znam di kupiti, hm. a gle, ako ne uspijemo nabaviti ili će uzet kn/€ ili neka nas vozi negdje gdje možemo promijeniti- možda do prvog hotela, tamo se sigurno može promijeniti.
koliko sam skužila 1KM=0,5€, malo mi matematika slabija strana :rolleyes:
a što se tiče cijena, nekako smo i računale da je jeftinije od ZG jer smo na budgetu :D
Coco_Nut
01.12.2010., 11:48
da to će biti mali problem jer koliko sam gledala po webovima banaka nitko na tečajnoj listi nema KM pa ne znam di kupiti
Kojih banaka?
Zagrebačka i Raiffeisen imaju na svojim tečajnim listama - oznaka za valutu je BAM.
Edo2387
01.12.2010., 12:09
da to će biti mali problem jer koliko sam gledala po webovima banaka nitko na tečajnoj listi nema KM pa ne znam di kupiti, hm. a gle, ako ne uspijemo nabaviti ili će uzet kn/€ ili neka nas vozi negdje gdje možemo promijeniti- možda do prvog hotela, tamo se sigurno može promijeniti.
koliko sam skužila 1KM=0,5€, malo mi matematika slabija strana :rolleyes:
a što se tiče cijena, nekako smo i računale da je jeftinije od ZG jer smo na budgetu :D
Na autobusnom kolodvoru ima velika pošta i tamo vam mijenjaju kune,eure... Pa eto tamo možete promijenit i odmah vam je tamo taxi.
Edo2387
01.12.2010., 12:12
Kojih banaka?
Zagrebačka i Raiffeisen imaju na svojim tečajnim listama - oznaka za valutu je BAM.
Pa sve banke pokazuju tečajnu listu ali to ne znači da mijenjaju sve valute. Malo se raspitajte koje mijenjaju
LuckyBamboo
01.12.2010., 13:19
Kojih banaka?
uopće nisam BAM povezala sa KM :rolleyes: al imaju samo srednji tečaj, a kupovni i prodajni je 0 pa ne znam baš da li mjenjaju.
al ako na busnom ima pošta onda nije problem, a bosanski RBA i Unicredit (Zaba) imaju kn na svojim listama tako da se može i tamo kupiti KM kad smo u gradu.
hvala svima na korisnim info! :top:
confused_girl00
01.12.2010., 16:04
Pozdrav!! :)
Ekipa se malo kasno sjetila, a htjeli bi u Sarajevo za doček i sad malo gledam po ovim hostelima i sve je već puno. Našla sam jedan,al mi izgleda dosta daleko od centra. Ima li netko savjet gdje da još pogledam? cca 10-12 ljudi za 3 noći, max cijena oko 15 E na noć.
Pomagajte ljudi :s
osoba_a
01.12.2010., 17:50
Koji si hostel našla? I realno, to je malo novca za prespavati, rijetko gdje se može toliko platiti, naročito ako rezerviraš u prosincu. Odnosno, ako vas je toliko, znači 10x15€x3noći=450€=900 KM, više vam se isplati naći neki stan, ponijeti vreće za spavanje za one koji neće imati ležaja i voila :D (i rotirati se na spavanju, tako da će svi bar jednu noć imati krevet :D)
confused_girl00
01.12.2010., 20:25
Koji si hostel našla? I realno, to je malo novca za prespavati, rijetko gdje se može toliko platiti, naročito ako rezerviraš u prosincu. Odnosno, ako vas je toliko, znači 10x15€x3noći=450€=900 KM, više vam se isplati naći neki stan, ponijeti vreće za spavanje za one koji neće imati ležaja i voila :D (i rotirati se na spavanju, tako da će svi bar jednu noć imati krevet :D)
e znam. recesija sta ces :D, evo nasli smo Hostel City Sarajevo,poslali upit i traže 20 eura po osobi na noc.. sta mislis?
to je relativno u centru? :)
osoba_a
01.12.2010., 22:51
To ne da je relativno u centru, mislim da ne možeš biti centralnije u Sarajevu od te ulice :D Lokacija za 10. 100 metara od Baščaršije.
Edo2387
01.12.2010., 23:34
e znam. recesija sta ces :D, evo nasli smo Hostel City Sarajevo,poslali upit i traže 20 eura po osobi na noc.. sta mislis?
to je relativno u centru? :)
Pa nije loša cijena za taj hostel. to je jedan od boljih hostela a u samom centru je. Ako je tolika cijena i ima mjesta uzmi, ne razmišljaj:mig:
slazem se sa oba posta prije, u centru centra je... i super je! a iskreno i cijena mu je dobra! mene je iznenadilo da ima ista slobodno;)
za Zg ja znam mjenjačnicu na autobusnom koja mjenja kn u km i u Importaneu imaju dvije mjenjačnice (jedna pored velikog konzuma, druga pored onog kruga s jelom) kaj mjenjaju kune u km, tečaj: 3,85
ja svoje već zamjenila :)
jedva čekam Sa!
mariah-zgb
08.12.2010., 00:06
ekipo imam jedno pitanje..
rezervirala sam sobu preko web stranice pansiona europa i nisam dobila nikakvu povratnu informaciju na mail.. zovem ih a zena mi kaze, evo, evo, sad cu ja odgovorit.. cekam ja, a odgovor ne stize par dana.. pa zove decko ponovo i pita jeste li zaprimili rezervaciju jel to sve sredeno.. opet zena kaze, evo ja se sad odmaram, na sve sam ja vec odgovorila, ako ne dobijete danas odgovor zvat cu vas na mobitel.. i opet ne dode nikakav ni mail ni poziv..
pa mene sada zanima jel to uopce sigurno, na koji nacin oni posluju?? jer mi je glupo da dodem u sarajevo i onda moram trazit smjestaj a ovako ga vec nigdje drugdje ne mogu nac.. malo blesava situacija..
jel se susreo netko vec s takvim problemom vezanim za taj pansion??
teska situacija, ja bih ponovo zvala i insistirala na nekoj pisanoj rezervaciji! da li ste uplatili nesto unaprijed? skroz nezgodno i neprofesionalno :( zovite i dajte joj ponovo mail, na koji da vam odgovori, ako ne odgovori trazite novi smjestaj, bolje i to nego da dodjete ovdje a sobe nigdje.... ili kada je nazovete otvoreno joj recite sta vas brine
treba li za bih putovnica ili se može samo s osobnom? dragi i ja smo uplatili novu godinu u sarajevu,i tek sada smo načuli da treba putovnica,pa da provjerim!
osoba_a
08.12.2010., 21:31
Osobna je dovoljna, ali možda hotel zahtijeva putovnicu da bi vas prijavili (ako idete u hotel). U principu granica se može preći sa osobnom.
Edo2387
09.12.2010., 00:51
Ma u hotelu možeš dati i vozacku ili zdravstvenu, cisto da ne zgiljas a da ne platis. Osobnom se može preko granice...
evo ako neki jos nisu nasli smjestaj a traze neka pokusaju ovdje http://www.hostel-ferhadija.com.ba/
tek otvaraju za koji dan, ali ce raditi za novu 100% =DDD super su to su moja raja;)
upravo sam saznala da ima jedan slobodan apartman za novu godinu, moze stati 4-5 osoba, et ako ima zainteresovanih nek mi se jave privatno, za vise informacija;)
pozz
POZZ
Zanima me kakav je hotel Mejdan.Tamo san odlučila rezervirati sobu za dvoje na par dana ..Pa ima li ko da je bia tamo ?Jel ok?
E i koje kafiće i klubove preporucujete za doček?Prvi put idem pa nemam pojmaaaa:(
Lesli Eldridž
12.12.2010., 18:43
E i koje kafiće i klubove preporucujete za doček?Prvi put idem pa nemam pojmaaaa:(Odeš na čaršiju pa biraj. Imaš već ranije sve napisano. Čekaj da se malo prisjetim šta je mladim najinteresantnije: Celtic Pub, City pub, pa gore na čaršiji u nizu imaš dosta interesantnih... Prelistaj par stranica unatrag i naći ćeš sve, objašnjavali smo gdje je najbolje...:)
Lesli Eldridž
12.12.2010., 18:48
Jah sjetih se i Cheers-a, odmah do City puba, to bi vam bilo interesantno...
jakinšasa
12.12.2010., 20:42
da sad ne čitam sve prije napisano, zanima me samo da li netko ima bilo kakve informacije o hostelu duka, molim vas napišite sve korisno...hvala svima :s
female_addict
13.12.2010., 18:16
a hostel DAIRE? bio netko?
vidim da je oko 10€ noćenje, i navodno da je slobodan, u ovo doba godine, pa sam malo skeptična, u čemu je caka? :ne zna::D
zna li netko je li u cijenu dočeka u hollywood hotelu uključeno piće ili samo za jest?
trance_energy
14.12.2010., 17:08
pozz! ovak,frendica je rezervirala sobu u Hotelu Suljović za novu! jel bio netko tamo? kakav je smjestaj? koliko je daleko od centra? bilo kakve informacije bi bile ok
:-)!
i da...jos jedno pitanje. vidio sam da ima ekipe iz Sarajeva na forumu. kakve su cijene taxi-a?
hvala
ovo negdje na stupu, to vam je tramvajem nekih 30tak min do centra.
taxi pazite da pale taximetar i bice sve ok... oko 1,5KM je kilometar ja mislim nisam sig:$
Edo2387
15.12.2010., 02:06
pozz! ovak,frendica je rezervirala sobu u Hotelu Suljović za novu! jel bio netko tamo? kakav je smjestaj? koliko je daleko od centra? bilo kakve informacije bi bile ok
:-)!
i da...jos jedno pitanje. vidio sam da ima ekipe iz Sarajeva na forumu. kakve su cijene taxi-a?
hvala
A Suljovic je malo dalje, nije bas najsretniji izbor ali povezanost je okej pa nece bit vecih problema. Taxi puuuuuno jeftiniji nego u Hrv. Ako vas je više ni ne isplati se sa tramvajem. Kao što krug rece nemojte samo dopustit da vas varaju. Samo kazite nismo mi levati brate pali taximetar :D:mig:
meni se pravo svidja kod zutog taxija sto imaju na retrovizoru taximetar ne mozes da ga fulis... a inace izbjegavam sarajevo taxi jer sam imala ruzna iskustva...
Pozdrav ljudi, gdje dočekat novu u Sarajevu, da je zabava i da je ekipa ok.. znači da ne prevladavaju klinci od 16 kojima je vrh bacit petardu kao što je to često na trgovima, ali niti starci od 50+g. koji se često okupljaju na večerama po hotelima.
Kakvi su običaji? Jednom sam čekao novu u tomislavgradu, požurivao ekipu da stignemo u disco prije ponoći (tad glavni disko u gradu), a u 23.45 je bio potpuno prazan, doslovno smo bili jedini unutra, ali je zato oko 5 ujutro bio prepun.
Rezervirao sam sobu u hotelu Hayat, poprilično je jeftin, ali ekipa kaže da nije loš :confused:
trance_energy
15.12.2010., 16:36
ipak nam se otvorila jos jedna ponuda! pansion Sebilj. kolko sam skuzio to je u centru. ima ko kakvog iskustva? jel bio neko?
isadora w.
16.12.2010., 21:19
da se i ja pohvalim:)
bila sam sad za novu godinu i bilo mi je genijalno.
divni ljudi, puno zanimljivih stvari, događaja...ma bilo mi je tako dobro da razmišljam o diplomskom tamo :D
mi smo odsjele u studentskom domu bjelave za 10e.
kasnije smo saznale od nekih ljudi da su u hostelima morali dodatno plaćati deke po još 3km i slično, a ja sam stvarno oduševljena bjelavama. za 10 min se spustiš do centra, trgovina je blizu (alkohol prejeftin :mig:), sve je puno mladih. sobe su stvarno okej, dobili smo čak i ručnike, gelove za tuširanje i još su nam nagurali jedan dodatni krevet da se ne razdvajamo. tete su presimpatične, a kontakt je student_hotel@yahoo.com, stvarno preporučam.
quotam samu sebe jer baš i nije nešto poznat hostel (ne nalazi se na hostel stranicama), a stvarno je u redu.
a za taxi se cjenkajte :D
i nije istina da se za ispod 20 e ne može naći pristojan smještaj.
ango-vitez
18.12.2010., 21:27
Pozz svima. Evo netko je pitao gdje biti za Novu u Sa pa imam par prijedloga:
ispred BBI centra će biti doček na otvorenom, program uopće ne zvuči loše (Zabranjeno pušenje, nekakvi imitatori grupe ABBA, zatim DJ Focho (house-techno). MIslim da ima još nekoliko stvari.
Pa eto, tko može izdržati hladnoću :mig: izvol`te.
U Domu mladih na Skenderiji (skoro pa centar) 31.12. i 1.1. imate elektronski fest, uz nešto tvrđe elektronske zvukove-Techno, Hard Techno, Trance itd. To je moje područje :top::top::top: pa ako želite tu da znate da je upad za Novu 15 KM (oko 55 KN) s tim da je to karta, ništa drugo (konzumacija) nije uključeno. 1.1 je upad 10 KM (oko 35 KN).
Po pubovima će biti super- Cheers, Celtic, City pub, za Slogu ne znam. To vam je sve oko centra negdje ili u centru, ali gdje god krenete tu vjerojatno nećete pogriješiti, imate milijun kafana tu negdje. :top:
Za one koji bi NOvu dočekali uz folk muziku zaista ne znam.
I ne zaboravite da od 1.10, u BiH možete trošiti samo BH marke!
Kad uđete u taksi ako se već njime vozite odmah recite vozaču da upali taksimetar. Ako počne nešto sr... tražite drugi taksi. Ne budite mulci, ima bezobraznih taksista koji će, ako skužite da niste iz BiH , odnosno ako niste iz SA pokušati vas prevariti.
Pitajte ako imate nešto nejasno pa koliko budem mogao pomoći- tu sam. :)
ango-vitez
18.12.2010., 21:42
http://www.sarajevo-x.com/showtime/muzika/clanak/101217054
Evo vam link za doček NOve u Domu mladih, ne mogu se sad sjetiti stranice na kojoj se objavljuju svi događai vezani za SA. :)
Zanima me da li je tko od vas išao za Novu Godinu u Sarajevo agencijom Collegium i kakva su iskustva.Da li ima zabave? Da li su ljusi pristupačni? Da li ste upoznali druge ljude?Da li se svaku večer odlazi u disco i kako je tamo?
Lesli Eldridž
19.12.2010., 15:56
Na upoznavanje drugih zaboravi. Današnje stanovništvo Sarajeva ti nije nešto otvoreno i druželjubivo. Posljedice ne tako davnog rata i doseljavanja... Ali može vam jako fino biti ako imate ekipu i ipak upoznate druželjubive domaćine koji su prave Sarajlije. Čaršija će vam biti zanimljiva i normalno čevapćići...
isadora w.
19.12.2010., 16:00
:confused:
pa to ovisi na kakvu ekipu naletiš.
mi smo upoznali i sarajlije (s kojima se još uvijek ponekad čujemo) i neke likove iz goražđa i neku ekipu iz zg.
taman posla da nikoga neće upoznati?
da odeš bilo gdje na svijetu otvoren prema ljudima, posebno za ng, upoznat ćeš nekoga.
počevši od ljudi na kioscima i buregdžinicama pa nadalje :D
Lesli Eldridž
19.12.2010., 16:10
Ma da, jasno je to, samo kažem da se stranci ne razočaraju previše ako ne nalete na finu ekipu iz Sarajeva. Jednostavno, ljudi su manje druželjubivi nego u drugim gradovima. Tako je, šta možemo, ali to ne znači da će svako ko dođe u SA imati ovakvo iskustvo.
isadora w.
19.12.2010., 16:13
ja baš stekla dojam da su superdruželjubivi ljudi tamo.
mislim, ne želim piliti, samo kontempliram :)
Lesli Eldridž
19.12.2010., 16:23
ja baš stekla dojam da su superdruželjubivi ljudi tamo.
mislim, ne želim piliti, samo kontempliram :)Može biti. Možda si imala i sreće u socijalnim kontaktima. Stranci generalno jesu zanimljiviji domaćim ljudima, ali da li će biti nekih toplijih kontakata zavisi od mnogih faktora koje je teško uvijek uzeti u obzir. U svakom slučaju kad riješite problem smještaja i parkiranja (bitno je da je auto na sigurnom) onda su svi preduslovi za dobar provod tu...:)
Opčenito kakve su zabave po diskačima,kakvi su tamo ljudi, da li se pleše da li ima zanimljivih osoba ili samo pijanaca.
ango-vitez
19.12.2010., 16:54
Na upoznavanje drugih zaboravi. Današnje stanovništvo Sarajeva ti nije nešto otvoreno i druželjubivo. Posljedice ne tako davnog rata i doseljavanja... Ali može vam jako fino biti ako imate ekipu i ipak upoznate druželjubive domaćine koji su prave Sarajlije. Čaršija će vam biti zanimljiva i normalno čevapćići...
Oprosti, ali mislim da generalno nisi u pravu. To ovisi gdje ideš, ali ako si u klubu ili na nekom partiyu npr gdje je cijelu noć zaista super muzika npr house itd da se može plesati, tu ti je jednostavno totalno jednostavno skompati se s nekim i đuskati cijelu noć s tim ljudima. Meni je tako bilo apsolutno svaki put kad sam bio na bilo kojem partiyu u Domu mladih, Skenderiji ili Zetri. Drugo su neki kafići gdje je atmosfera ne full opuštena, ali generalno ljudi u SA, zapravo u cijeloj BIH su daleko društveniji i otvoreniji. I to nema veze s doseljavanjem ljudi u SA. My opinion.
ango-vitez
19.12.2010., 16:57
Opčenito kakve su zabave po diskačima,kakvi su tamo ljudi, da li se pleše da li ima zanimljivih osoba ili samo pijanaca.
Pa imaš svega. :)
NG je , sigurno će svi biti more relax :rofl::rofl:, ili malo više pijani nego inače. :cerek:
Ljudi dakako đuskaju, gdje ćeš stajati kad te ritam ponese. :cerek::cerek::cerek::cerek:
Znam da.Ja idem sa jednom frendicom jer drugi ne mogu zbog određenih razloga pa mislimo možda da nam neć biti zabavno toliko koliko kada ide jedna ekipa sa osam njih.
ango-vitez
19.12.2010., 17:07
Znam da.Ja idem sa jednom frendicom jer drugi ne mogu zbog određenih razloga pa mislimo možda da nam neć biti zabavno toliko koliko kada ide jedna ekipa sa osam njih.
Ma onda samo izaberete neko mjesto gdje će te možda morati dijeliti stol s nekom cool ekipom i nemate frke. :cerek: I naravno, idite tamo gdje je opuštenija atmosfera i gdje možete cijelu noć đuskati. Ne vjerujem da će vam biti loše. :mig:
Nadam se da neće.Ma ne stol nama treba samo dobra glazba,plesanje i flertanje naravno, zajebavam se malo.
Edo2387
19.12.2010., 18:20
Ma da, jasno je to, samo kažem da se stranci ne razočaraju previše ako ne nalete na finu ekipu iz Sarajeva. Jednostavno, ljudi su manje druželjubivi nego u drugim gradovima. Tako je, šta možemo, ali to ne znači da će svako ko dođe u SA imati ovakvo iskustvo.
Ti onda nisi bio u Zagrebu. Možda nisu draželjubivi kao nekad (prije rata) ali sigurno nisu manje draželjubivi nego u drugim gradovima. Štoviše i dalje su u Sarajevu najdraželjubivi ljudi. Prošao sam dosta gradova i opet u Sarajevu bili the best. :mig:
Lesli Eldridž
19.12.2010., 19:27
Ti onda nisi bio u Zagrebu. Možda nisu draželjubivi kao nekad (prije rata) ali sigurno nisu manje draželjubivi nego u drugim gradovima. Štoviše i dalje su u Sarajevu najdraželjubivi ljudi. Prošao sam dosta gradova i opet u Sarajevu bili the best. :mig:Ma u Zagrebu budem poslovno i nemam previše vremena da obilazim grad tako da i nemam baš previše iskustva sa Zagrebom. Generalno mi je Split puno bolji po tom pitanju. Što se tiče Sarajeva mislim da kad ti dođeš sa stranim naglaskom u SA onda si generalno ljudima zanimljiviji (osobito suprotnom spolu), ali da su nešto druželjubivi ljudi ne bih se složio. Sve zavisi i od mjesta u koja izlaziš. Meni se zatvorenost u Sarajevu ne sviđa. Ranije to nije bilo tako. Generalno prije rata je bilo sve puno, puno bolje i liberalnije. Nema više puno gradskih ljudi i to je problem. Ali da ne tupim svojom već sredovječnom pričom mislim da Sarajevo nije ni blizu onog nekadašnjeg. Sve se promijenilo, na gore naravno. To naravno nije razlog da se malo ne prošvrlja po Sarajevu. Može biti fino, stvarno fino...
Može mi netko reć koji su popularniji kafići?
osoba_a
19.12.2010., 21:00
Ovisi od toga što voliš? Na sonar.ba možeš naći listu kafića i klubova koji su zanimljivi; meni osobno odgovaraju Cheers Pub ("rock" svirke i komercijalni house), City Pub (od jazza do housea, kako koji dan), Aquarius (house) i tako..
Thnx, proučit ću tu stranicu.
"Volim sve što vole mladi". :D Znaš već, kafići/disco clubovi odnosno mjesta koja su svaki petak i subotu prepuna iako u njih stane bar 1000 ljudi, skockane cure, muzika razna, al nije jazz, od davida guette preko jelene rozge i ane nikolić do bobana rajevića.
ekspert
20.12.2010., 17:37
ili ja ne živim u sarajevu ili ne znam šta :bicedobro: ja bih rekao: nema šanse da vam se desi da nekoga ne upoznate (osim ako baš niste asocijalni 100%)...
Lesli Eldridž
20.12.2010., 17:56
ili ja ne živim u sarajevu ili ne znam šta :bicedobro: ja bih rekao: nema šanse da vam se desi da nekoga ne upoznate (osim ako baš niste asocijalni 100%)...Može biti. Ja samo znam da kad vidim malu raju u Slogi (sad se zove Cinemas Sloga ili tako nekako) to je onda pedersko sijelo. Cure na jednoj strani, a muškarci na drugoj. Svako za svojim busijama (stolovima) I baš sam pratio ako lafac krene prema stolu cura (mislim da ih pitaju za ples) kad ga ove odjebu svi se podsmješljivo smiju. I cure i momci... :D Prosto mi bude žao jadnih lafaca kako ga otkantaju za sekundu...:D Ali šta ćeš moraju se boriti za sebe...:kava:
Po meni najbolji klubovi su:
Sloga (Club cinemas), City Pub, Hacienda, Bičakčić (The Club), Club Jez, Celtic Pub, Cheers, The Basment (za one sa dubljim dzepom)
Za dnevnu kaficu:
Dibek, Male Daire, Ort, Quadro, Vatra (za one sa dubljim dzepom), Quadro, ili neki od gore navedenih
Moja preporuka za izlaske svaki dan:
ponedjeljak - I nema bas neke specijalne ponude tako da bilo koji od klubova( Sloga - Latino night)
utorak - Club Jez (ulaz 5 KM, cuga (pivo, votka, dzin, rakija) dzaba citavu noc, zadnjih par puta nije bilo ovoga valjda im nestalo zaliha :D )
srijeda -The Basment (Ladys Night, curama dzaba ulaz i neka pica)
cetvrtak - gdje god da odete necete puno pogrijesiti
petak - slicno kao i cetvrtak
subota - lom u svim klubovima, meni licno naj draza Sloga
nedjelja - kao i ponedjeljak osim u nekim spec prilikama
Sto se tice nove godine, najbolje bi trebalo biti na otvorenom ispred BBI centra (nastupa Zabranjeno Pusenje, Bombaj Stampa, Erogene zone)
Isto tako vjerujem da ce u Domu Mladih biti super.
Za ove sto ne znaju gdje da idu, ja bih preporucio da odu na vidikovac tu im je fantastican pogleda na grad, ili na Avaz Twist Tower (nezz da li radi po ovoj zimi i koliko je pametno tamo ici sad, uglavnom vidi se skoro citav grad),
mozete posjetiti i istorijski muzej, zemaljski muzej, ratni tunel...
http://www.sonar.ba/
ovdje imate informacije o svim ovim gore lokacijama i o ostalim mjestima koj mozete posjetiti
Obavezno otici na olimpijske planine ili bar neke od njih.
Charlotta
21.12.2010., 10:43
Pročitala sam sve ovogodišnje postove o Sarajevu, no ni na jednom ne piše sve.
Dakle, idem tamo za Novu godinu, imat ću dva dana za razgledavanje.
Može li netko preskočiti opise klubova za izlaske (o tome sve znam) i napisati mi što bih obavezno trebala vidjeti u Sarajevu od znamenitosti.
Ponavljam, imam dva dana za vidjeti to, pa neka bude ono zaista najbolje.
Zahvaljujem unaprijed :)
Pročitala sam sve ovogodišnje postove o Sarajevu, no ni na jednom ne piše sve.
Dakle, idem tamo za Novu godinu, imat ću dva dana za razgledavanje.
Može li netko preskočiti opise klubova za izlaske (o tome sve znam) i napisati mi što bih obavezno trebala vidjeti u Sarajevu od znamenitosti.
Ponavljam, imam dva dana za vidjeti to, pa neka bude ono zaista najbolje.
Zahvaljujem unaprijed :)
http://www.sonar.ba/discover.php?lang=ba&action=list&page=1&type=1
http://www.sonar.ba/discover.php?lang=ba&action=list&type=1&subtype=1
http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?kat=37
neke od ovih lokacija neces moci posjetiti u zimskom periodu, ali vecinu da
mozda neces moci vidjeti bas sve za 2 dana (iako nije nemoguce) ali imas kratak opis svih tih mjesta pa sama skontaj sta zelis vidjeti.
Dosta tih atrakcija je u starom dijelu grada pa ih mozes pregledati za jedan dan, dok je npr. vrelo bosne, neolitsko naselje u butmiru, ratni tunel, rimski most su na ilidzi (znaci na drugom kraju grada)
trance_energy
23.12.2010., 10:09
jel se na kraju moze placati u eurima ili ne? malo sam gglao pa ono negdje pise da se ukida a negdje da se ne ukida...
Edo2387
23.12.2010., 11:12
jel se na kraju moze placati u eurima ili ne? malo sam gglao pa ono negdje pise da se ukida a negdje da se ne ukida...
Ne može se!
Ako neko jos uvijek trazi smjestaj za docek Nove god. u Sarajevu, moj prijatelj iznajmljuje stan u centru grada, 5-10min, pjeske od katedrale.
Odlican za grupu od 4 do 8 ljudi.
Pacificgirl
25.12.2010., 01:47
Ukinuto je 1.10. :flop:
Ako neko jos uvijek trazi smjestaj za docek Nove god. u Sarajevu, moj prijatelj iznajmljuje stan u centru grada, 5-10min, pjeske od katedrale.
Odlican za grupu od 4 do 8 ljudi.
je li problem da mi u privatnu poruku ostavis prijateljev broj, zbog dogovora?
jeli mi moze netko preporucit smjestaj za novu g. u centru grada?
moira_lilly
27.12.2010., 19:11
tražim smještaj u centru sarajeva 2-3 noći oko nove za 2 osobe...
ako imate preporuke hostela ili ako iznajmljujete sobu...
StayRebel
28.12.2010., 00:03
ej, imam pitanje u vezi prijevoza od Zagreba do Sarajeva; jel bolje ić vlakom ili busom? I ak netko zna okvirnu cijenu za vlak.. za bus sam našla 380kn povratnu kartu, to mi se čini puno, al kad ne daju nikakav popust :/
hvala:cerek:
ej, imam pitanje u vezi prijevoza od Zagreba do Sarajeva; jel bolje ić vlakom ili busom? I ak netko zna okvirnu cijenu za vlak.. za bus sam našla 380kn povratnu kartu, to mi se čini puno, al kad ne daju nikakav popust :/
hvala:cerek:
hmm....ja sam prije mjesec dana kupila kartu (autobusnu ) za 280 kn. Povratnu. To je karta sa popustom jer imamo do 26 godina. Tak da neznam za ovu cijenu od 380 kn. Tu cifru nam nije niko ni rekao kad smo se raspitivali. A vlak povratna je oko 325 kn. Dakle skuplja od autobusa i duže se voziš.
trance_energy
28.12.2010., 10:07
hmm....ja sam prije mjesec dana kupila kartu (autobusnu ) za 280 kn. Povratnu. To je karta sa popustom jer imamo do 26 godina. Tak da neznam za ovu cijenu od 380 kn. Tu cifru nam nije niko ni rekao kad smo se raspitivali. A vlak povratna je oko 325 kn. Dakle skuplja od autobusa i duže se voziš.
mi smo kupili za 310 kn iz zg-a! preko telefona su nam rekli da ima za 280, kad smo dosli na blagajnu kazu da ima samo za 310...
http://www.akz.hr/vr/voznired.aspx
StayRebel
28.12.2010., 11:38
mi smo kupili za 310 kn iz zg-a! preko telefona su nam rekli da ima za 280, kad smo dosli na blagajnu kazu da ima samo za 310...
http://www.akz.hr/vr/voznired.aspx
oho, hvala, zvat ću danas da provjerim točno
ma to sam gledala na njihovoj stranici, i onda su me uvjerile frendice da nemamo taj popust do 26godina jer nije posebno naznačen sastrane :confused:
Lesli Eldridž
28.12.2010., 18:32
Bolje vam je autom, ako je ikako moguće. Jeftinije dođe... Čak vam ostane para i za preskupi pristojni parking.
Poz :mig:
jel mi može netko napisat kakve su cijene tamo? Znam da je vjerojatno i napisano negdje na topicu ali prošla sam nekih 10-ak strana i nisam vidjela, pisalo se uglavnom o smještaju....malo sam u stisci s vremenom :D
Znači otprilike...koliko koštaju čevapi :D, kava, sokovi, cuga...onak otprilike?
Nemam neku baš pretjeranu ideju koliko šta košta tamo.
I ako imate preporuke gdje jest, slobodno napišite.
Hvala puno unaprijed :D
akcija1
28.12.2010., 20:18
čevapi su 7maraka (3,50 eur)
kava je 2-2,50 marke ovisi di je pijes (1-1,25 eur)
sok je od 3-4KM ovisi opet di ga pijes (1,5-2 eur)
cuga, votka je 4KM (2eur) , piva 0,33 3-4 KM (1,5-2 eur)
kokteli cca 10 maraka (5 eur )
najbolji prevoz busom je globtour polazi iz Zagreba u 16:45h stize u SA u 23h ide preko broda doboja i zenice, a vraca se iz SA u 09:30h u ZG je u 16h.
Ostali busevi dosta se kruzi po bosni, ZG Gradiska B Luka Travnik i sl...
StayRebel
28.12.2010., 23:05
jel netko možda ima kakve informacije o hostelu Duka? Većinom su dobre kritike, al ak je možd neko od vas bio da malo detaljnije opiše ;)
Treba tko prijevoz do Sarajeva 30.12.?
Jasna 1963
29.12.2010., 11:53
Rezervirali smo smještaj u hotelu Brass, da li mi netko može reći koliko je udaljen od grada?
hvala
štemajzl
29.12.2010., 12:58
Rezervirali smo smještaj u hotelu Brass, da li mi netko može reći koliko je udaljen od grada?
Nije li to nešto o čemu bi se čovjek raspitao prije rezerviranja? :misli:
Inače, na njihovim stranicama uredno je na karti naznačena lokacija.
kokoshka
29.12.2010., 14:49
zna li netko moze li se u hotelu hollywood dobiti usluga peglanja? ili negdje u gradu?
Jasna 1963
29.12.2010., 16:19
zna li netko moze li se u hotelu hollywood dobiti usluga peglanja? ili negdje u gradu?
dobiti ćeš odgovor kao i ja gore da si se trebala prije raspitati u hotelu:rolleyes:
pola sata tramvajem je udaljeno od grada otprilike mozda i vise;)
za peglanje stvarno ne znam:( a valjda i oni negdje peru posteljinu il stoljnjake nesto od tog mora da peglaju;) pa mozete zemoliti... =D
kokoshka
29.12.2010., 21:20
hvala ;)
Jasna 1963
29.12.2010., 22:16
pola sata tramvajem je udaljeno od grada otprilike mozda i vise;)
za peglanje stvarno ne znam:( a valjda i oni negdje peru posteljinu il stoljnjake nesto od tog mora da peglaju;) pa mozete zemoliti... =D
hvala:)
Elerrina 88
30.12.2010., 00:42
bok ljudi, trebam smještaj u sarajevu, za novu god. dakle od petka do nedjelje. 4 ljudi,po mogućnosti neki apartmanić sa 2 sobe. ako imate kakav prijedlog pliz javite, hitno mi je!!!!
majaivan
30.12.2010., 15:11
bok ljudi, trebam smještaj u sarajevu, za novu god. dakle od petka do nedjelje. 4 ljudi,po mogućnosti neki apartmanić sa 2 sobe. ako imate kakav prijedlog pliz javite, hitno mi je!!!!
hotel banana city ti ima 4-krevetnu sobu slobodnu u tom periodu, ja sam se raspitivala pa znam, 100E ti je noćenje sa doručkom.
secret_agent♀
02.01.2011., 19:02
eto vratila se ja iz Sarajeva, s doceka i mogu rec samo da sam se naputovala po cijeloj europi, stvarno posvuda ali Sarajevo..to je definitivno najbolje mjesto koje sam ja posjetila..ljudi su toliko susretljivi, cijeli grad..ma baš osjetis neki duh onaj koji Zagreb recimo definitivno nema :)
ona slasticarnica Vatra..o Bože..da živim u sarajevu za 2 mj ne bi kroz vrata mogla proc..čevapi u Petici :s:s
na doceku smo bili u konobi Gusar..presavrseno bilo ..cuga, klopa ma :s
toliko od mene :cerek:
čevapi su 7maraka (3,50 eur)
kava je 2-2,50 marke ovisi di je pijes (1-1,25 eur)
sok je od 3-4KM ovisi opet di ga pijes (1,5-2 eur)
cuga, votka je 4KM (2eur) , piva 0,33 3-4 KM (1,5-2 eur)
kokteli cca 10 maraka (5 eur )
najbolji prevoz busom je globtour polazi iz Zagreba u 16:45h stize u SA u 23h ide preko broda doboja i zenice, a vraca se iz SA u 09:30h u ZG je u 16h.
Ostali busevi dosta se kruzi po bosni, ZG Gradiska B Luka Travnik i sl...
Hvala :mig:
Evo bila u Sarajevu i imam samo riječi hvale. Grad je odličan, ljudi su jako dragi i ljubazni. Nema nervoze i naguravanja po ulici kao u Zagrebu.
Imali smo super smještaj, kod stare vijećnice za stvarno prihvatljivu lovu.
Cijene su isto super, pogotovo hrane. Nisam nikad u životu u 4 dana pojela toliko čevapa :D
mala zamjerka je jedino bus prijevoz, fakat dugo traje, 8 sati :visi:...ali dobro, sami smo krivi jer smo u zadnji čas sve radili pa...
Definitivno se vraćam opet tamo. :s
trance_energy
04.01.2011., 13:01
slazem se! godisnje idem 10-ak puta van hr ali nigdje nije ko tamo.
kakav grad,kakvi ljudi :s ,kakva hrana...odlicno. definitivno se vracamo cim malo zatopli :)
Edo2387
04.01.2011., 14:41
Bas mi je drago da vam je super bilo svima. Meni je zao sta ja nisam bio ali eto okolnosti u zivotu se promjenile i ko zna kada cu opet ici...
ango-vitez
04.01.2011., 18:47
Drago mi je da vam je bilo super i moram priznati da me to više ne iznenađuje. `aj`mo dalje :), što vas je posebno dojmilo, što vam se ne sviđa itd itd?? Baš me zanima. :)
Inače, šetkao sam se gradom 1.1. nekad poslijepodne, toliko ljudi iz Hrvatske na jednom mjestu mislim da nisam vidio ni u Hrvatskoj :D:D:D:D
Grad je doslovno bio krcat turistima.
slazem se! godisnje idem 10-ak puta van hr ali nigdje nije ko tamo.
kakav grad,kakvi ljudi :s ,kakva hrana...odlicno. definitivno se vracamo cim malo zatopli :)
I ja bi išla kada zatopli :top:
.....
Posebno me dojmilo to što gdje god da sam ušla dočekao me osmjeh....ajme koji šok :cerek:
Baščaršija mi je predivna....sa tim malenim kućicama/dućanima, ma savršeno.
Hrana mi je famozna, baš je domaća, a ne ukalupljena kako bude u većini restorana/zalogajnica.
Najviše su me iznenadili muslimani, jako su ljubazni i žele pomoć ako treba. Eto priznajem da sam imala predrasuda o njima, najviše iz neznanja.
Evo da malo reklamiram pansion gdje smo bili, definitivno zasluženo. Pansion Vijećnica, jako dobar smještaj, jeftin, mi smo platili 25 eura po osobi sa doručkom. Soba sa vlastitom kupaonicom, fakat povoljno.
Mislim da su rekli da tek drugu godinu rade, ja sam ih slučajno preko interneta našla.
Vlasnica i osoblje su super, jako su se trudili oko nas da nam ugode a opet sve je bilo baš onako domaće :cerek:, i jako je sve čisto bilo. To mi je važno kad idem negdje a tamo je sve blistalo i mirisalo. I sobe su nove potpuno. Kupaonica isto.
I bome su kurili grijanje, budila bi se od vrućine :D
I čevapi u Mrkvi i Želji, mada u Želji su mi bolji bili, baš ono, orgazam :rofl:
I jedan restorančić sa domaćom hranom bi izdvojila, ali vrapca mu ne mogu se sad sjetit kak se zvao.
Evo jedna stvar koja mi se baš nije svidjela, ima dosta pasa lutalica. Nije da mi smetaju ili da ne volim pse, dapače. Baš zato mi bilo žao ih gledat kak lunjaju sami po cesti.
secret_agent♀
04.01.2011., 21:02
Posebno me dojmilo to što gdje god da sam ušla dočekao me osmjeh....ajme koji šok :cerek:
Hrana mi je famozna, baš je domaća, a ne ukalupljena kako bude u većini restorana/zalogajnica.
Najviše su me iznenadili muslimani, jako su ljubazni i žele pomoć ako treba. Eto priznajem da sam imala predrasuda o njima, najviše iz neznanja.
Evo da malo reklamiram pansion gdje smo bili, definitivno zasluženo. Pansion Vijećnica, jako dobar smještaj, jeftin, mi smo platili 25 eura po osobi sa doručkom. Soba sa vlastitom kupaonicom, fakat povoljno.
Mislim da su rekli da tek drugu godinu rade, ja sam ih slučajno preko interneta našla.
Vlasnica i osoblje su super, jako su se trudili oko nas da nam ugode a opet sve je bilo baš onako domaće :cerek:, i jako je sve čisto bilo. To mi je važno kad idem negdje a tamo je sve blistalo i mirisalo. I sobe su nove potpuno. Kupaonica isto.
I čevapi u Mrkvi i Želji, mada u Želji su mi bolji bili, baš ono, orgazam :rofl:
I jedan restorančić sa domaćom hranom bi izdvojila, ali vrapca mu ne mogu se sad sjetit kak se zvao.
Evo jedna stvar koja mi se baš nije svidjela, ima dosta pasa lutalica. Nije da mi smetaju ili da ne volim pse, dapače. Baš zato mi bilo žao ih gledat kak lunjaju sami po cesti.
ufff...meni su cevapi svjetski u petici, kod mrkve ono..ak sam gladna pojela bi ih, kod želje fini..ali petica :s
ja sam fascinirama onom slasticarnicom ''Vatra'' :cerek::cerek::cerek:
ufff...meni su cevapi svjetski u petici, kod mrkve ono..ak sam gladna pojela bi ih, kod želje fini..ali petica :s
ja sam fascinirama onom slasticarnicom ''Vatra'' :cerek::cerek::cerek:
Ja ti nisam baš luda za kolačima, više sam mesni tip. :D
Ali me šokirala slastičarna Dallas, ono kolači veličine tanjura(karikiram :D) za marku, marka i po. Bolesno, nisam se mogla načudit kolike su to komadine kolača. I dečko mi rekao da su fini, ali ja nisam probala osobno.
U petici nisam bila, kvragu. http://www.pic4ever.com/images/gaah.gif
secret_agent♀
04.01.2011., 22:18
Ja ti nisam baš luda za kolačima, više sam mesni tip. :D
Ali me šokirala slastičarna Dallas, ono kolači veličine tanjura(karikiram :D) za marku, marka i po. Bolesno, nisam se mogla načudit kolike su to komadine kolača. I dečko mi rekao da su fini, ali ja nisam probala osobno.
U petici nisam bila, kvragu. http://www.pic4ever.com/images/gaah.gif
ja sam isto mesni tip definitivno..daj mi biftek i ja mirna :cerek:
al ovi kolaci i ostale slastice..uuuuuuuuuu...iznenadena skroz..predivno izgledaju, i prefini su
http://www.vatra.ba/page.php?id=3
Edo2387
04.01.2011., 22:57
Najgore je sta drugi mislie da su muslimani drugaciji od drugih ljudi a zapravo za Bošnjake (muslimane iz Bih) ne bi ni znao koje je vjere da ti ne kažu ili po imenu i sl. Ljudi miješaju ajmo ih nazvat europske muslimane i one iz Arabije ili sta ja znam od gdje. Ja sam u jednom od prijašnjih postova pisao o lutalicama i stvarno sam se namucio s njima dok sam cesto dolazio u Sarajevo (kod bivse cure) pogotovo po noci kad bi se vracao po nekim ulicicama, majko moja mislim da sam tada najbrze trcao :D. Jos jedan od problema po meni je prosijačenje po ulicama. Znam da je tim ljudima tesko ali opet nije lijepo za vidjeti. Valjda ce se i to nekako rijesit.
Bas mi je drago da je svima bilo super jer to je realna slika Sarajeva. Ako neko uistinu nema predrasuda i ako se naputovao Sarajevo ce mu stvarn ostaviti dobar utisak, posebice zato jer je drugaciji od drugih gradova.
Najgore je sta drugi mislie da su muslimani drugaciji od drugih ljudi a zapravo za Bošnjake (muslimane iz Bih) ne bi ni znao koje je vjere da ti ne kažu ili po imenu i sl..
malo si se buraz zajebao ovdje :P
bošnjaci jesu muslimani iz BIH, bosanac ili hercegovac moze biti bilo ko iz BIH bez obzira na vjeru
a sto se tice ovih predrasuda, meni je to u vecini slucajeva i gotivno jer se ljudi iznenade pa od nekih banalni stvari prave nesto ogromno :)
ps. grad je meni puno ljepsi zimi nego kad je toplije
http://www.source.ba/clanak/427424236128
Edo2387
05.01.2011., 13:06
malo si se buraz zajebao ovdje :P
bošnjaci jesu muslimani iz BIH, bosanac ili hercegovac moze biti bilo ko iz BIH bez obzira na vjeru
a sto se tice ovih predrasuda, meni je to u vecini slucajeva i gotivno jer se ljudi iznenade pa od nekih banalni stvari prave nesto ogromno :)
ps. grad je meni puno ljepsi zimi nego kad je toplije
http://www.source.ba/clanak/427424236128
Ne nisam se ja zajebao nego sam tako napisao jer drugi ne znaju. Kod nas (mislim na Balkan) kad kažeš Srbin vecina odmah pomisli na pravoslavlje a ne mora tako biti,čim je Katolik on je Hrvat a opet tako ne mora bit. Jedno je nacionalnost a drugo vjera. Vecina ljudi ne zna da je Bošnjak musliman, nego bi ti dosta njih reklo pa to je građanin Bih, zbog toga sam onako napisao.
ango-vitez
05.01.2011., 14:43
Pa problem je što ljudi odmah kad spomeneš "musliman" pomisle na teroriste i one zadrte Arape iz Saudijske Arabije itd. Budimo realni, svaka komparacija musliman iz BiH-musliman iz Arabije je- smiješna. :kava:
S druge strane, u Sarajevu , iako je grad danas s daleko najbrojnijom bošnjačkom (muslimanskom) populacijom, to se ne može baš primjetiti kao u nekim malenim sredinama.Grad je grad i koliko god je Sarajevo danas naseljeno nekim ljudima koji prije tu nisu živjeli, ipak je to velika urbana sredina s brojnijom ponudom i s ljudima otvorenijih stavova. Naravno, više ljudi više ponude :cerek:- u Sarajevu ćete vjerojatno sresti najnormalnije i najnenormalnije ljude u čitavoj BiH.
A to za pse lutalice se slažem u potpunosti. Par ljudi mi je pričalo kako su ih znali potjerati u sred grada. Aaaa, strašno.
ango-vitez
05.01.2011., 14:55
Btw pošto dolazi do brkanja da razjasnimo:
Bošnjaci su jedna nacionalna grupa u BiH. Valja razlikovati Bošnjak i Bosanac.
Bosanci su svi: i Bošnjaci i Hrvati i Srbi iz Bosne. Out of topic, ali rekoh da ne bude zabune. :)
Inače , kad smo već kod ćevapa, mislim da su u Želji nenadmašni. Svugdje skoro u Sarajevu su extra, ali Željo je Željo.
najbolji cevapi su u zmaju :D
štemajzl
05.01.2011., 18:13
Inače , kad smo već kod ćevapa, mislim da su u Želji nenadmašni. Svugdje skoro u Sarajevu su extra, ali Željo je Željo.
U Sarajevu nisam pojeo loš ćevap, čak ni osrednji, ali u Želji su mi bili najbolji!
:top:
Pa problem je što ljudi odmah kad spomeneš "musliman" pomisle na teroriste i one zadrte Arape iz Saudijske Arabije itd. Budimo realni, svaka komparacija musliman iz BiH-musliman iz Arabije je- smiješna. :kava:
S druge strane, u Sarajevu , iako je grad danas s daleko najbrojnijom bošnjačkom (muslimanskom) populacijom, to se ne može baš primjetiti kao u nekim malenim sredinama.Grad je grad i koliko god je Sarajevo danas naseljeno nekim ljudima koji prije tu nisu živjeli, ipak je to velika urbana sredina s brojnijom ponudom i s ljudima otvorenijih stavova. Naravno, više ljudi više ponude :cerek:- u Sarajevu ćete vjerojatno sresti najnormalnije i najnenormalnije ljude u čitavoj BiH.
A to za pse lutalice se slažem u potpunosti. Par ljudi mi je pričalo kako su ih znali potjerati u sred grada. Aaaa, strašno.
Nisam u tom smislu mislila na muslimane :D, zbilja nisam. Nego, tu u zagrebu su dosta separirani, drže se sa strane u svojim zajednicama pa valjda otuda takvo mišljenje.
ango-vitez
05.01.2011., 20:43
Nisam u tom smislu mislila na muslimane :D, zbilja nisam. Nego, tu u zagrebu su dosta separirani, drže se sa strane u svojim zajednicama pa valjda otuda takvo mišljenje.
Btw ono sam gore napisao zbog same činjenice da živim tu u gradu gdje su ljudi mahom (kulturološki, deklerativno, ne baš praktično) muslimani, a sam nisam musliman, pa pošto vidim kakvi su ljudi ovdje (moj doživljaj) onda sam samo malo napravio poveznicu s onima iz Arabije upravo što postoji veliki broj ljudi koji bi kao posjetili Sarajevo, ali eto boje se nečega a ni sami ne znaju čega. :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Rušimo predrasude ! :))))
HostelFerhadija
05.01.2011., 22:46
Hostel "Ferhadija" se nalazi u strogom centru grada Sarajevo.
Smješten je u glavnoj pješačkoj ulici koja vodi do svih značajnih historijskih obilježja.Pješke možete posjetiti sve znamenitosti glavnog grada
(vjerske objekte, muzeje, vidikovce, restorane, kafiće, prodavnice, suvenirnice,
turističke info centre i još mnogo toga...). Velika je prednost što se nalazimo u blizini svih glavnih javnih prevoznih sredstava (autobus, tramvaj, trolejbus i taxi).
U dnevnoj i noćnoj atmosferi Sarajeva možete uživati kroz prozor vaše sobe.
Uvjerite se da svi putevi zaista vode kroz Ferhadiju...
Zapocnite vas odmor u nasem hostelu, smjesteni u dvokrevetnim, trokrevetnim, cetverokrevetnim i sestokrevetnim sobama, sa upotrebom drustvene sobe u kojoj je dozvoljeno pusenje, dostupan TV i internet, upotreba kuhinje...
kontaktirajte nas:
na pm[
Edo2387
05.01.2011., 23:19
najbolji cevapi su u zmaju :D
Uh. Kad si na putu i stignes u Sarajevo a ogladnio si Zmaj ti je najblizi
Edo2387
05.01.2011., 23:21
To bas i nije istina. Jer ima dosta ljudi u Zg koji su muslimani ali se ne drze zajednice ali ti onda mozda neprimjecujes njih bas zbog toga, pa onda mislis da su vecina u zajednici. Više ih je izvan (islamske) zajednice nego unutar.
To bas i nije istina. Jer ima dosta ljudi u Zg koji su muslimani ali se ne drze zajednice ali ti onda mozda neprimjecujes njih bas zbog toga, pa onda mislis da su vecina u zajednici. Više ih je izvan (islamske) zajednice nego unutar.
Moguće. Zbilja ne znam. Nemam kontakta baš sa muslimanima.
Uglavnom da skratim, simpatični su Sarajlije (svi) :D
trance_energy
06.01.2011., 18:10
Drago mi je da vam je bilo super i moram priznati da me to više ne iznenađuje. `aj`mo dalje :), što vas je posebno dojmilo, što vam se ne sviđa itd itd?? Baš me zanima. :)
Inače, šetkao sam se gradom 1.1. nekad poslijepodne, toliko ljudi iz Hrvatske na jednom mjestu mislim da nisam vidio ni u Hrvatskoj :D:D:D:D
Grad je doslovno bio krcat turistima.
iznenaduju me ljudi! takav pristup prema turistima u zg nema. bio to hotel,motel,suvenir shop,slasticarna ili taxi svi su jednako ljubazni!
Trebali smo biti u hostelu gonzo,ali to nam nije licilo na nista i vlasnik nam je ponudio kod nekog njegovog smjestaj u hostelu hb na ciglanama! odlican smjestaj,cisto,novo, gazda zajebant,10-15 min laganog hoda do carsije, taxijem 3 i pol KM...ma odlicno
riki-sa
07.01.2011., 14:30
Moguće. Zbilja ne znam. Nemam kontakta baš sa muslimanima.
Uglavnom da skratim, simpatični su Sarajlije (svi) :D
Bolje zvuci SARAJLIJE../nego otvarati temu oko nacionalnosti/
Najvaznije je da je vecini bilo OK,....i da je posjeta Sarajevu ostala u lijepom sjecanju...
ango-vitez
07.01.2011., 15:06
E sad toplo preporučujem svima onima koji su bili u Sarajevu i žele doći ponovno da to učine za vrijeme Sarajevo film festivala. Toje negdje otprilike krajem srpnja i početkom kolovoza. :top:
Edo2387
07.01.2011., 17:02
Bas mi je drago da je svima bilo super...:top:
foruMAŠ
08.01.2011., 11:57
Za sve one koji traze hotel u SA, preporucam hotel STAR, hotel nije u centru i ako ste sa autom svakako se isplati.
pitanje za Sarajlije....:)
dakle, bila u Sarajevu, bilo pre pre pre pre... oduševljena gradom, ali prije svega ljudima. Neka netko veli što želi, ali Zagreb je miljama daleko po gostoljubivosti i srdačnosti...
ugl. ali imam pitanje. Jeli netko zna kako se zove jedan mali kafić/klub koji je navodno nedavno otvoren. U blizini je Central Cafea...na onoj ulici okomito. Hmm...neznam sad objasniti, ugl. na onoj ulici ispod Central Cafea na kojoj stoji taxi. Ima neko kratko ime...
Pacificgirl
09.01.2011., 21:26
dakle, bila u Sarajevu, bilo pre pre pre pre... oduševljena gradom, ali prije svega ljudima. Neka netko veli što želi, ali Zagreb je miljama daleko po gostoljubivosti i srdačnosti...
ugl. ali imam pitanje. Jeli netko zna kako se zove jedan mali kafić/klub koji je navodno nedavno otvoren. U blizini je Central Cafea...na onoj ulici okomito. Hmm...neznam sad objasniti, ugl. na onoj ulici ispod Central Cafea na kojoj stoji taxi. Ima neko kratko ime...
Ort?
Ort?
Gledala sam sad na karti. Dobra je ulica, na tu sam mislila:s, ali nije to taj kafić. Ugl. kad se dođe iz Centrala, nejde se dole prema Ortu, nego se odmah vidi taj kafić/klub šta je već. Evo, ako uzmemo da iz Centrala ravno dođem na ono mini raskrižje ( sa tom ulicom u kojoj je Ort ) taj kafić bi bio desno. Znam da nikako ne objašnjavam i hvala puno na trudu:top:
osoba_a
09.01.2011., 22:32
Cheers?
Cheers?
Nije ni taj. :ne zna:
Evo, ne znam kako da ga bolje opišem. Nije neki poznati, slučajno smo ušle unutra. Nema vani ni tende ni ništa. Običan izlog i sa strane piše ime tog kafića...i ja i prijateljice se ubijamo pokušavajući se sjetiti imena...:rofl:
osoba_a
09.01.2011., 23:45
Ima li možda pored salon namještaja (lesnina - moderni interijeri)?
Ima li možda pored salon namještaja (lesnina - moderni interijeri)?
Hej,
toga se ne sjećamo. Ali ugl. malo smo se potrudile i označile gdje bi to trebalo biti na karti. Na karti je označen Central Cafe, a sa crvenom bojom taj kafić čije ime tražimo:cerek:
http://img543.imageshack.us/i/sarajevo.jpg/
još jedanput hvala na trudu :s
Edo2387
10.01.2011., 13:16
Jeli mozda interijer u nekoj zelenoj boji, stolovi onako od trske i sl.
Jeli mozda interijer u nekoj zelenoj boji, stolovi onako od trske i sl.
ne....nutra je kao uređeno u nekom morskom štihu. Kada uđeš s lijeve strane ti je šank, s desne separeići ( iznad je kao nekakva plaža, palme, tako nešto ). I ima stepenice koje vode na kat gdje su također separei. Ali malo je sve to...
osoba_a
10.01.2011., 17:38
Da, da, na dobar sam mislio na kraju, ali ne znam ime, jer nije radio protekla 3-4 mjeseca, renovirao se, ponovno je otvoren tek nedavno,
Da, da, na dobar sam mislio na kraju, ali ne znam ime, jer nije radio protekla 3-4 mjeseca, renovirao se, ponovno je otvoren tek nedavno,
ajoj...šteta. Da, da zato sam napisala da je novi kafić, nedavno otvoren. Očito nam ime nije suđeno:(
Edo2387
10.01.2011., 19:04
ajoj...šteta. Da, da zato sam napisala da je novi kafić, nedavno otvoren. Očito nam ime nije suđeno:(
A neko ce sigurno znati :mig:
Pacificgirl
10.01.2011., 19:23
Hej,
toga se ne sjećamo. Ali ugl. malo smo se potrudile i označile gdje bi to trebalo biti na karti. Na karti je označen Central Cafe, a sa crvenom bojom taj kafić čije ime tražimo:cerek:
http://img543.imageshack.us/i/sarajevo.jpg/
još jedanput hvala na trudu :s
Evo moja sestra-posvuduša kaže da se kafić zove Bambus. :D
Bambus veliš?:mig: Hmm...iskreno ne znam. Jedini Bambus koji nalazim u Sarajevu je neki restoran, a to sigurno nije. A i moram priznati da mi zvoni neko puno kraće i apstraktnije ime...
p.s.ali ako tvoja sestra-posvuduša veli tako:rofl::rofl:
Bambus veliš?:mig: Hmm...iskreno ne znam. Jedini Bambus koji nalazim u Sarajevu je neki restoran, a to sigurno nije. A i moram priznati da mi zvoni neko puno kraće i apstraktnije ime...
Pacificgirl
11.01.2011., 02:11
Ona kaže da možda i nije to službeno ime ali da ga oni tako zovu zbog enterijera...:rofl: Nemam pojma, ali sutra kad budem obavljala nešto po gradu probat ću iz auta vidjet kako se zove, da i tu misteriju riješimo.:D
Ona kaže da možda i nije to službeno ime ali da ga oni tako zovu zbog enterijera...:rofl: Nemam pojma, ali sutra kad budem obavljala nešto po gradu probat ću iz auta vidjet kako se zove, da i tu misteriju riješimo.:D
:kiss:
mi taj kafic zovemo zeleni;) i nije nedavo otvoren tu je vec godinama... samo je nekako neprimjetan =DDDD odmah je preko puta Pravoslavne crkve
Edo2387
12.01.2011., 00:59
mi taj kafic zovemo zeleni;) i nije nedavo otvoren tu je vec godinama... samo je nekako neprimjetan =DDDD odmah je preko puta Pravoslavne crkve
Mislim da ona ne misli na taj. Vec sam je pitao za taj zeleni kaze da nije...
Taj "zeleni" se zove Mi. Mozda je to taj, ime je kratko :)
osoba_a
12.01.2011., 06:30
Ma da, i ja mislim na taj, nego se renovirao zadnjih par mjeseci :) "MI" (skraćeno od Moderni Interijeri, salon namještaja pored, lesnina).
Hvala svima na trudu...fakat ste me oduševili:grli:
Da, to je vjerojatno taj kafić. Sjećam se da je nasuprot neka lijepa građevina ( vjerojatno Pravoslavna crkva ). E, sad rekla sam već da je nutra uređen u nekoj morskom štihu, ali to je vjerojatno nakon tog preuređenja...
ugl. kad dolazimo sljedeći put u Sarajevo (a dolazimo sigurno:cerek:) uzimam blokić sa sobom i pišem si takve stvari...:rofl:
pozz
Zeljko81
13.01.2011., 14:58
E sad toplo preporučujem svima onima koji su bili u Sarajevu i žele doći ponovno da to učine za vrijeme Sarajevo film festivala. Toje negdje otprilike krajem srpnja i početkom kolovoza. :top:
za vrijeme festivala je ludnica :D ne možeš proći ulicom :D
inače me tako fascinira fasciniranje gradom koji je meni normala :D grad
isto kao što mene fascinira zagreb :D neke zagrepčane fascinira sarajvo :D
:)
Zeljko81
13.01.2011., 15:01
Hvala svima na trudu...fakat ste me oduševili:grli:
Da, to je vjerojatno taj kafić. Sjećam se da je nasuprot neka lijepa građevina ( vjerojatno Pravoslavna crkva ). E, sad rekla sam već da je nutra uređen u nekoj morskom štihu, ali to je vjerojatno nakon tog preuređenja...
ugl. kad dolazimo sljedeći put u Sarajevo (a dolazimo sigurno:cerek:) uzimam blokić sa sobom i pišem si takve stvari...:rofl:
pozz
ja mislim da je to "MI" kafić mada sam ja tu izlazio mjesecima nikad nisam znao kako se zove niti sam o tome razmišljao :D pored je prodavaonica cipela a ima i prodavaonica onih predmeta od pruća :D i drveta :D hahaha
inače kafić je fin i duguljast :D wc je OK
nedavno je renoviran...posljednji put kad sam gledao bio je under construction
Labinčica
13.01.2011., 15:07
Dobio sam želju da otputujemo (žena i ja) na jedan vikend u Sarajevo...
Kako niti ona niti ja nismo do sada nikada bili tamo, a niti u BIH, volio bih da nas posavjetujete malo što, gdje i kako.
Ukratko putovanje bi započeli vlakom u petak kasno navečer iz Zagreba, tako da smo rano u subotu u Sarajevu. Provjerio sam ima vlak koji kreće u 21:24 i tamo je 06:38. Povratak planiramo isto vlakom u nedjelju u 10:42, a u Zagrebu smo navečer u 20:09. Dakle Čitavu subotu smo u Sarajevu.
Za početak me zanima da li je netko nedavno kupovao povratnu kartu za Sarajevo za vlak te koliko ista košta. Dobio sam od jednog kolege i savjet da se raspitamo za nekakvu grupnu kartu, tak da oboje putujemo na jednu kartu što je nešto povoljnije, pa ako netko zna nešto i o tome slobodno neka napiše.
Ako neko zna da li za ovaj noćni vlak ima opcija vagona za spavanje neka javi i ako zna koliko je nadoplata za vodoravni položaj.
Što se tiće noćenja u Sarajevu (sa subote na nedjelju) prosurfao sam malo netom i vidio da ima dosta jeftinih smještaja. Konkretno sam našao jedan pansion na samoj Baščaršiji za 70€ za dvije osobe, što mi je prihvatljivo. Ima i jedna opcija da se uvalimo kod jednog mog starog kolege u Sarajevu, ali to još moram s njime provjeriti kakav je on s prostorom...
E sad ono najbitnije... Kako potrošiti dan i dio večeri u Sarajevu. Jedino što nikako nesmijemo propustiti je Sarajevski Ćevap (gdje je preporuka pojesti dobar) i omastiti brk o jednu pitu (sirnica, zeljanica, a može i pitac).
Što obići i pogledati?
Koliko je daleko željeznička stanica u Sarajevu od Baščašije?
Kolika je cijena taxija u Sarajevu?
Putovanje smo planirali za kraj ovog mjeseca (01.2011)
Hvala svima na savjetima! :top:
Ak sam fulao temu, neka netko odgovoran prebaci uz ispriku :ne zna:
Zeljko81
13.01.2011., 16:02
od željezničke do baščaršije mislim 2 kilometra
sve se može pješke polako
a i blizu je tramvaj broj 1 koji ide na baščaršiju... cijena 75 eurocenti za 1 osobu
taksi je pravo jeftin ali morate paziti da vas ne pokradu :D
čuvajte se džeparoša u prevozu :D
ćevapi gdjegod samo da je gužva :D
u Sarajevu su hoteli po 80 eura i to stvarno dobri hoteli! pa k dode do ikakve frke sa smjestajem,cisto informativno.. :mig:
ango-vitez
13.01.2011., 17:21
Ima tema "Sarajevo" koja je zaista opsežna pa bi možda bilo dobro da tamop zavirite jer će ovo biti dupla.
No, uglavnom:
Na ćevape idite u "Želju" ili "Mrkvu" ili u "Hodžića". Sve vam je na čaršiji. Na burek idite u "Bosnu", isto tako usred Baščaršije. Za 15ak Kn možete se najesti k`o ludi.
Prošetajte se Baščaršijom i Marijindvorom, to vam je strogi centar, sve što trebate je tu uglavnom. Ako vas vrijeme posluži otiđite na vrelo Bosne. To je na drugom kraju grada (13-14 km od centra), imate izravnu tramvajsku liniju (tram br 3), a odatle možete pitati da vas upute. A možete i taxijem dotle, do tamo je oko 40 KN.
Željeznička je oko 2 km od centra, imate ispred tramvaj br 1 koji vas vodi na Baščaršiju mada možete uzeti i taksi, nije skupo. POčetna cijena je 1.5 Km (oko 6 KN) i svaki km je 1 KM (4KN), i obvezno ako uzmete taxi vidite je li vozač upalio taximetar, da vas ne bi slučajno navukao jer niste odavde.
Ali što se tiče hrane...U principu je skoro svugdje dobra. :D
Dakle, pite, ćevapi i sl .-slobodno na skoro svakom mjestu na Čaršiji, nećete se pokajati.
Ne znam koliko vas ovo zanima, ali mogli biste i na nargilu ako niste dosad probali. Imate kaffe bar "Dibek" isto na Čaršiji, 20 KN .
Uglavnom, ako zaista želite osjetiti duh grada, probajte što više pješačiti, porazgovarajte s lokalcima, popnite se na tabiju iznad grada odakle se vidi skoro cijelo Sarajevo ako je lijepo vrijeme i uživajte. :)
ango-vitez
13.01.2011., 17:32
za vrijeme festivala je ludnica :D ne možeš proći ulicom :D
inače me tako fascinira fasciniranje gradom koji je meni normala :D grad
isto kao što mene fascinira zagreb :D neke zagrepčane fascinira sarajvo :D
Ali mislim da je ipak Sarajevo onako...malo više fascinantan. :D
Nama je normala jer smo tu, mada kada vidim kako su ljudi ono "wow Sarajevo", onda se i ja nekako potrudim da primjetim to što oni vide. :)
Fino je Sarajevo. :)
Btw Zagreb mi je lijep grad, ali za moj ukus previše miran. Volim tu ubrzanost u Sarajevu mada imam x stvari koje Sarajevu trebaju, a Zagreb ih već ima. POčevši od gradskog prijevoza npr. :)
Edo2387
13.01.2011., 22:27
Ali mislim da je ipak Sarajevo onako...malo više fascinantan. :D
Nama je normala jer smo tu, mada kada vidim kako su ljudi ono "wow Sarajevo", onda se i ja nekako potrudim da primjetim to što oni vide. :)
Fino je Sarajevo. :)
Btw Zagreb mi je lijep grad, ali za moj ukus previše miran. Volim tu ubrzanost u Sarajevu mada imam x stvari koje Sarajevu trebaju, a Zagreb ih već ima. POčevši od gradskog prijevoza npr. :)
Pa Zagreb bas i nije miran grad. Ne znam u kojem smislu mislis, ali mene Zg bas i zivcira sta je prenakrcan, uzurban... Sarajevo je drugacije i ta dva grada se ne mogu usporedjivat. Zagreb je grad vise za posao, za karijeru, za skolovanje a recimo manje sredina za zivjet, barem za mene. Sarajevo (da se ima posla i da je omogucena egzistencija) je jako ugodna sredina (bila) za zivjet. Grad kao grad je jako lijep, zanimljiv samo eto zao mi je sto ima mnogo kriminala, pucnjave i onda se ne moze rec da je bas ugodan za zivjet. Opet kad se kaze Zg ljudi ne povezu mnogo toga sa tim, mozda sada shopping, ali kad se spomene Sarajevo onda je tu baščaršija,cevapi,vrelo bosne,ljubazni ljudi, provod...
Zeljko81
13.01.2011., 23:32
čuvajte se sarajevo taxija baš su pored željezničke
evo broj za zuti taxi
033 657 307
033 618 912
ango-vitez
14.01.2011., 01:05
Pa Zagreb bas i nije miran grad. Ne znam u kojem smislu mislis, ali mene Zg bas i zivcira sta je prenakrcan, uzurban... Sarajevo je drugacije i ta dva grada se ne mogu usporedjivat. Zagreb je grad vise za posao, za karijeru, za skolovanje a recimo manje sredina za zivjet, barem za mene. Sarajevo (da se ima posla i da je omogucena egzistencija) je jako ugodna sredina (bila) za zivjet. Grad kao grad je jako lijep, zanimljiv samo eto zao mi je sto ima mnogo kriminala, pucnjave i onda se ne moze rec da je bas ugodan za zivjet. Opet kad se kaze Zg ljudi ne povezu mnogo toga sa tim, mozda sada shopping, ali kad se spomene Sarajevo onda je tu baščaršija,cevapi,vrelo bosne,ljubazni ljudi, provod...
Pa Zagreb je baš onako-širok , da se tako izrazim. Manja je gustoća naseljenosti po km2 nego u Sarajevu, a grad je vidno i veći i napučeniji od Sarajeva. Tako kad dođem u Zagreb ( a počesto sam tamo) uvijek imam osjećaj da je nekako mirno, staloženo i usporeno sve, u odnosu na Sarajevo naravno. Ali sad ovisi od osobe do osobe- ja više volim kada je oko mene više ljudi. Za Sarajevo su karakteristične te uske, kratke ulice, zbijenost zgrada, pa i sam centar je onako gusto izgrađen (pogledaj skyline Sarajeva i Zagreba i skužit ćeš o čemu govorim :) )
U Zagrebu je prednost što na svako malo imaš nekakve parkove, normalno široke ulice, za razliku od Sarajeva koje je uvaljeno među ona silna brda, ali eto kažem ti- meni to više odgovara.
U biti, svaka sredina na ovim našim prostorima je nakon rata unakažena,pogotovo veći gradovi, ali bez obzira na to svaki od tih gradova ti pruža mogućnosti (ovo se odnosi na ono što si napisao za ZG:posao, karijera... Ja po tom pitanju ne vidim neku veliku razliku između Zagreba i Sarajeva pa i drugih gradova u okolini.
Labinčica
14.01.2011., 08:06
od željezničke do baščaršije mislim 2 kilometra
sve se može pješke polako
a i blizu je tramvaj broj 1 koji ide na baščaršiju... cijena 75 eurocenti za 1 osobu
taksi je pravo jeftin ali morate paziti da vas ne pokradu :D
čuvajte se džeparoša u prevozu :D
ćevapi gdjegod samo da je gužva :D
Ako sam dobro pohvatao, što se tiće taxi-ja najbitnije da ga natjeramo da uključi taximetar, i još bolje da ga prije vožnje upitamo okvirno koliko će stajati vožnja?
Bio sam nedavno u Novom Sadu i ista je priča, ako upali taxi metar duplo je jeftinije. :)
Gdje se kupuju karte za tramvaj, u samom travaju ili se može kupiti i negdje npr. na kiosku, jel podjeljeno u zone kao u ZG ili?
Nitko nije napisao za vlak za Sarajevo koliko je povratna karta za dvije osobe, te koliko je nadoplata za kola za spavanje ukolika ista postoje?
Fala svima na korisnim uputicama.... Ako se netko nečega sjeti slobodno neka nadopiše... :kava:
Zeljko81
14.01.2011., 10:22
cijena je ista vozio se jednu ili 101 stanicu ukrug cijeli dan :D kupuje se kod vozoča ili na kiosku s tim da je na kiosku malo jeftinija
nama taksiji uključe odmah taksimetar... mada ne znam kakvi su prema onima sa strane...
s kraja na kraj grada ne može skuplje od 10 eura doći pa vidite :D
Pozz svima...
i ja sam bila za Novu u Sarjevu. Moram priznati da me je jednostavno oduševilo. Čitala sam i prije tu da su ljudi oduševljeni, ali nekako to moraš doživjeti...mislim da je stvar u tome da zapravo nisi toliko daleko od Zagreba, a imaš osjećaj da si na drugom planetu. Ja volim Zagreb, ali činjenica je da sam u 3 dana u Sarajevu upoznala više ljudi, nego u 5 godina u Zagrebu. Eto, baš je teško opisati što te toliko oduševi, ali mislim da kombinacija mentaliteta ljudi, samog grada, hrana...mah presavršeno.
ugl. javljam se i s mini problemom. Naime kad smo se vraćali nisam uspjela promijeniti marke, a imam ih u sitnome. Negdje 30 KM u sitnim kovanicama. Pitala sam u Zg mjenjačnicama i kažu mi da mijenjaju samo papirnato. Pa jel ima tko ideju kamo s tim kovanicama ?
Lesli Eldridž
14.01.2011., 18:11
Pozz svima...
i ja sam bila za Novu u Sarjevu. Moram priznati da me je jednostavno oduševilo. Čitala sam i prije tu da su ljudi oduševljeni, ali nekako to moraš doživjeti...mislim da je stvar u tome da zapravo nisi toliko daleko od Zagreba, a imaš osjećaj da si na drugom planetu. Ja volim Zagreb, ali činjenica je da sam u 3 dana u Sarajevu upoznala više ljudi, nego u 5 godina u Zagrebu. Eto, baš je teško opisati što te toliko oduševi, ali mislim da kombinacija mentaliteta ljudi, samog grada, hrana...mah presavršeno.
ugl. javljam se i s mini problemom. Naime kad smo se vraćali nisam uspjela promijeniti marke, a imam ih u sitnome. Negdje 30 KM u sitnim kovanicama. Pitala sam u Zg mjenjačnicama i kažu mi da mijenjaju samo papirnato. Pa jel ima tko ideju kamo s tim kovanicama ?Dođi 'vamo opet, pa ih sve potroši. Nema snijega, suho je, divno za šetati...:D
Dođi 'vamo opet, pa ih sve potroši. Nema snijega, suho je, divno za šetati...:D
a očito mi nema druge:cerek:
Lesli Eldridž
14.01.2011., 18:21
a očito mi nema druge:cerek:Ma imaš po Zagrebu raje iz Sarajeva i BiH ili lokalaca koji svako malo putuju po Bosni. Probaj kod njih zamijenit.
ango-vitez
14.01.2011., 23:20
Pozz svima...
ugl. javljam se i s mini problemom. Naime kad smo se vraćali nisam uspjela promijeniti marke, a imam ih u sitnome. Negdje 30 KM u sitnim kovanicama. Pitala sam u Zg mjenjačnicama i kažu mi da mijenjaju samo papirnato. Pa jel ima tko ideju kamo s tim kovanicama ?
Pa pošalji ovamo, imas nas studenata kojima treba sitno za kavu... :D :D :D
JUst kidding, netko reče safataj Bosance po Zagrebu /studentlije/ i razmijenite se. mig
Btw drago mi je da si upala u ovu kategoriju posjetitelja kojima je bilo dobro. :) :)
Zeljko81
15.01.2011., 01:25
nije mi jasno fakat čime ste oduševljeni :D
kome god kažem da je oduševljen sarajevom kažu ko je taj levat :D
možda ste oduševljeni samom promjenom :D
Za početak me zanima da li je netko nedavno kupovao povratnu kartu za Sarajevo za vlak te koliko ista košta. Dobio sam od jednog kolege i savjet da se raspitamo za nekakvu grupnu kartu, tak da oboje putujemo na jednu kartu što je nešto povoljnije, pa ako netko zna nešto i o tome slobodno neka napiše.
Ako neko zna da li za ovaj noćni vlak ima opcija vagona za spavanje neka javi i ako zna koliko je nadoplata za vodoravni položaj.
Što se tiće noćenja u Sarajevu (sa subote na nedjelju) prosurfao sam malo netom i vidio da ima dosta jeftinih smještaja. Konkretno sam našao jedan pansion na samoj Baščaršiji za 70€ za dvije osobe, što mi je prihvatljivo. Ima i jedna opcija da se uvalimo kod jednog mog starog kolege u Sarajevu, ali to još moram s njime provjeriti kakav je on s prostorom...
E sad ono najbitnije... Kako potrošiti dan i dio večeri u Sarajevu. Jedino što nikako nesmijemo propustiti je Sarajevski Ćevap (gdje je preporuka pojesti dobar) i omastiti brk o jednu pitu (sirnica, zeljanica, a može i pitac).
Koliko je daleko željeznička stanica u Sarajevu od Baščašije?
Što se tiče vlaka, ja sam planirala vlakom i onda mi je žena na Glavnom u Zagrebu rekla da nema rezervacije za vlak :ne zna:, što mi baš nije bilo jasno ali dobro, pa nisam htjela riskirat da nemam mjesto za sjest i odluka je pala na bus. Imaš Globtours bus koji ide relativno direktno, ostali dosta vozikaju po Bosni i staju u dosta mjesta pa se to oduži poprilično. Bus me koštao 310 kn, sa povratnom.
Za pansion, 70 eura mi se čini nekako puno. ja sam bila u pansionu Stara vijećnica, škicni ovdje http://www.sobe.ba/s.sarajevo_hoteli-bosanski.html
Platili smo 25 eura po osobi i to za Novu godinu.
Pansion je jako čist, uredan i sve je novo. Imaš klimu, TV, svoju kupaonicu. I uključen je doručak. Nalazi se na Baščaršiji. Mislim da možete naći jeftiniju opciju. A ako vam budžet nije ograničen zanemari link :D
Željeznički i autobusni su na istom mjestu, mislim da je vlasnik pansiona rekao 3 km ali to nije ziher jer moje pamćenje je ono, :rofl:
I još su nas oni u biti odveli sa svojim autom na bus. Jako lijepo od njih. :D
nije mi jasno fakat čime ste oduševljeni :D
kome god kažem da je oduševljen sarajevom kažu ko je taj levat :D
možda ste oduševljeni samom promjenom :D
da promjena, ali kakva promjena. :rofl:
ukrcaš se u zagrebu na kolodvor i 8 sati kasnije (btw.sa busom koji smo na kraju gurali:D ) dođeš u sarajevo. I sjedneš u onu čevapdžinicu Zmaj gdje ti teta izvadi žlicu iz čaja dok ti piješ i da ju nekome pored tebe.:rofl: Nakon toga ideš na taxi kojem objašnjavaš da želiš da ti upali taximetar dok on uporno govori da ćemo se sve dogovorit. Na kraju platiš 20 KM put od autobusnog do Baščaršije. Zapravo, dok ovak pišem zvuči negativno, ali mi smo se toliko nasmijale da je to strašno. Nemožeš ni zamjerit tim ljudima kad su tolko simpatični. Iskreno nije mi ni žao što smo preplatili taj taksi jer nas je čovjek nasmijal do suza.
Sve u svemu, vjerujem da vama koji živite dolje je drugačiji osjećaj, ali ovako kada dođeš na nekoliko dana Sarajevo je perfektno. Bila sam prošle godine za novu u Beogradu i isto mi je bilo super, ali nisam upoznala ni približno toliko ljudi koliko tu. Npr. mi smo došli dole ne znajući gdje ćemo provest novu, i iako su skoro pa svi klubovi bili zauzeti u svakom su prvo pozvali gazdu koji nas je nekud pokušal ugurati. Sumnjam da dođem u Saloon u Zagreb i pitam ima li šta za novu da bi pozvali gazdu:rofl:
Meni je super što je grad mali, i sve možeš obići lijepo polako pješke. Na svakom kutku zastati i pojesti nešto fino...i pritom popričat s nekim. U zagrebu mi treba sat vremena od stana do faksa s time da na putu sretnem 100 ljudi koji jedva da dignu glavu od poda. Shvaćam da i to ima nekih prednosti, ali eto tvrdim...ne znam kako je živjeti dolje...ali za posjetiti. :cerek::cerek:
trance_energy
15.01.2011., 12:07
vidim ne putujes bas cesto :mig: sa vecinom kovanica bilo koje valute je isti problem ako ne kotiraju na hrv trzistu
ukrcaš se u zagrebu na kolodvor i 8 sati kasnije (btw.sa busom koji smo na kraju gurali:D ) dođeš u sarajevo.
To na putu u Sarajevo ili na povratku?
Jer mi kad smo se vraćali 2.1, jedan od buseva je crknuo i ja sam samo zahvaljivala Bogu što nije naš. :rofl: i ostavili ih iza sebe, eat my dust :zubo:
vidim ne putujes bas cesto :mig: sa vecinom kovanica bilo koje valute je isti problem ako ne kotiraju na hrv trzistu
da znam...ali nisam provjeravala koliko sitnog točno imam, nije mi se činilo toliko, pa sam mislila da ću potrošiti još po putu. Ali stali smo samo na benzinskoj na kojoj nisam imala,ali fakat pa ništa za kupit', tako da sam ih donijela natrag doma...
To na putu u Sarajevo ili na povratku?
Jer mi kad smo se vraćali 2.1, jedan od buseva je crknuo i ja sam samo zahvaljivala Bogu što nije naš. :rofl: i ostavili ih iza sebe, eat my dust :zubo:
i kad smo išli dole i kad smo se vraćali.:rofl:
Kad smo išli dole je crkaval nonstop, ali ga je vozač uspjevao opet upaliti, a kad smo išli nazad ipak je bila potrebna ručna snaga:D
Edo2387
15.01.2011., 17:38
Što se tiče vlaka, ja sam planirala vlakom i onda mi je žena na Glavnom u Zagrebu rekla da nema rezervacije za vlak :ne zna:, što mi baš nije bilo jasno ali dobro, pa nisam htjela riskirat da nemam mjesto za sjest i odluka je pala na bus. Imaš Globtours bus koji ide relativno direktno, ostali dosta vozikaju po Bosni i staju u dosta mjesta pa se to oduži poprilično. Bus me koštao 310 kn, sa povratnom.
Za pansion, 70 eura mi se čini nekako puno. ja sam bila u pansionu Stara vijećnica, škicni ovdje http://www.sobe.ba/s.sarajevo_hoteli-bosanski.html
Platili smo 25 eura po osobi i to za Novu godinu.
Pansion je jako čist, uredan i sve je novo. Imaš klimu, TV, svoju kupaonicu. I uključen je doručak. Nalazi se na Baščaršiji. Mislim da možete naći jeftiniju opciju. A ako vam budžet nije ograničen zanemari link :D
Željeznički i autobusni su na istom mjestu, mislim da je vlasnik pansiona rekao 3 km ali to nije ziher jer moje pamćenje je ono, :rofl:
I još su nas oni u biti odveli sa svojim autom na bus. Jako lijepo od njih. :D
Ako je stara vijecnica kod vijecnice a mislim da je onda nema 3 km do autobusnog, ima mozda oko 2-2.5 :D. Ali iskreno to nije daleko, moze se pjesice naravno ako se ne tegle koferi. 25 € za nocenje je neka normalna cijena za normalan smjestaj. Ako platite 25€ a sobe su prljave, jadne, nema TV-a onda ste se zajebali. Ako platite smjestaj 70 € (govorim po osobi) a to je hotel A kategorije onda se niste zajebali. To je cista logika. E sad koliko ko ima love je druga prica. Zakljucak: za 20-25€ po osobi se moze nac lijep smjestaj ali isto tako i los zato pripazite i raspitajte se prije nego iznajmite sobu. Za hotele tipa Europa (ne mislim na pansion nego bas hotel), Sarajevo, Holiday Inn, Radon Plaza, Hercegovina nemojte ni pitat kakvi su, to su najbolji hoteli u Sarajevu. Imao sam priliku biti u hotelima Hercegovina i Sarajevo stvarno su sto bi Izet reko par excellence:mig:
Edo2387
15.01.2011., 17:41
ukrcaš se u zagrebu na kolodvor i 8 sati kasnije (btw.sa busom koji smo na kraju gurali:D ) dođeš u sarajevo. I sjedneš u onu čevapdžinicu Zmaj gdje ti teta izvadi žlicu iz čaja dok ti piješ i da ju nekome pored tebe.:rofl: Nakon toga ideš na taxi kojem objašnjavaš da želiš da ti upali taximetar dok on uporno govori da ćemo se sve dogovorit. Na kraju platiš 20 KM put od autobusnog do Baščaršije. Zapravo, dok ovak pišem zvuči negativno, ali mi smo se toliko nasmijale da je to strašno. Nemožeš ni zamjerit tim ljudima kad su tolko simpatični. Iskreno nije mi ni žao što smo preplatili taj taksi jer nas je čovjek nasmijal do suza.
Sve u svemu, vjerujem da vama koji živite dolje je drugačiji osjećaj, ali ovako kada dođeš na nekoliko dana Sarajevo je perfektno. Bila sam prošle godine za novu u Beogradu i isto mi je bilo super, ali nisam upoznala ni približno toliko ljudi koliko tu. Npr. mi smo došli dole ne znajući gdje ćemo provest novu, i iako su skoro pa svi klubovi bili zauzeti u svakom su prvo pozvali gazdu koji nas je nekud pokušal ugurati. Sumnjam da dođem u Saloon u Zagreb i pitam ima li šta za novu da bi pozvali gazdu:rofl:
Meni je super što je grad mali, i sve možeš obići lijepo polako pješke. Na svakom kutku zastati i pojesti nešto fino...i pritom popričat s nekim. U zagrebu mi treba sat vremena od stana do faksa s time da na putu sretnem 100 ljudi koji jedva da dignu glavu od poda. Shvaćam da i to ima nekih prednosti, ali eto tvrdim...ne znam kako je živjeti dolje...ali za posjetiti. :cerek::cerek:
Bas mi je drago, lijepo si opisala stanje u Sarajevu. Neko ce te mozda i zajebat za koju marku ali sve ces mu halalit (oprostit) jer te nasmijao, razveselio i pokazao ti pravo lice Sarajeva. Ja trenutno zivim u Zg i to sta kazes vidim 100 ljudi a svi ko mrtvi. U Sarajevo kad dođem odmah svi jazz ba sta ima kako je....:mig:
Ja sam od hotela (kod Baščaršije) do BBIja platio 2,9 km (dao mu 5), taksimetar je uredno radio, nakon ponoći (u hr to naplačuju znatno više jer je noćna vožnja). Iz sobe nazvao recepciju da mi naruče taksi, oni to sve fino i uredno napravili, taksi stigao doslovno za minut.
trance_energy
17.01.2011., 17:16
i kad smo išli dole i kad smo se vraćali.:rofl:
Kad smo išli dole je crkaval nonstop, ali ga je vozač uspjevao opet upaliti, a kad smo išli nazad ipak je bila potrebna ručna snaga:D
haha izgleda da smo natrag isli istim busom :lol::lol:
Znam da upadam ko padobranac, al imam jedno pitanje :zubo:
Bila sam par puta u Sarajevu, al ovaj put bi išli s autom pa gledam što je isplativije. Dakle dvoje nas je, auto citroen c2, ne bi se vozili po gradu nego bi samo došli i otišli od tamo i sad... koliko bi otprilike benzina potrošilo u tih 160km do tamo + nazad? :zubo:
trance_energy
18.01.2011., 19:46
Znam da upadam ko padobranac, al imam jedno pitanje :zubo:
Bila sam par puta u Sarajevu, al ovaj put bi išli s autom pa gledam što je isplativije. Dakle dvoje nas je, auto citroen c2, ne bi se vozili po gradu nego bi samo došli i otišli od tamo i sad... koliko bi otprilike benzina potrošilo u tih 160km do tamo + nazad? :zubo:
ako procitas s displeja kolka mu je prosjecn potrosnja mozda ti i izracunamo :D:D
kaže 6L na 100km. hajd budi drug i pomagaj :zubo:
štemajzl
18.01.2011., 20:51
http://www.viamichelin.com/ :kava:
red berries
19.01.2011., 16:05
Moze li mi netko od sarajlija objasniti gdje se nalazi ulica Robert C. Frasure Tocnije americka ambasada...Rekli su mi da se premjestila tu..Pa da mi napisite otprile gdje da se mogu snaci bez lutanja...
Šta nije tamo više blizu kolodvora?
tina-tina-tina
19.01.2011., 17:01
Šta nije tamo više blizu kolodvora?
Da, sad je baš tu. To je ta ulica... odmah kod autobuske stanice. Prije je bila u Alipašinoj ulici.
Kako da ti objasnim... Nalazi se preko puta Importanne Centra, u blizini Avaz Twist Towera, autobuske/željezničke stanice, pored kampusa Univerziteta. 2 stanice tramvajem od Skenderije (linija prema Ilidži).
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.