View Full Version : Fox Terijer
U mom kraju nema niti jedan foxić pa me zanima vase iskustvo sa njima:cerek:
krasan pas , s jakim karakterom i zahtijeva pravog gazdu da mu pokloni svoje povjeenje i poslusnost
srcan , hrabar i pomalo lud , ali ujedno i ne previse zahtjevan
koliko znam , nije bas idealan izbor za uz djecu , jer nece dozvoliti da ga se previse gnjavi , ali zato odlican cuvar i nisam do sad ni cio ni vidio da je pobjegao iz frke
meni osobno jedan od drazih
Natasicaa
06.12.2006., 16:23
U mom kraju nema niti jedan foxić pa me zanima vase iskustvo sa njima:cerek:
Ja sam pre tri meseca dobila na poklon malog fox terijera. Imao je samo mesec dana. Bio je kao loptica. Mnogo je dobar kuca. Luckast u pozitivnom smislu. Za svog gazdu je spreman na sve. Voli da se mazi, da ga gnjavimo. Obozava da jede. Svakom bi preporucila da ima tog kucu. Ima svoju kucicu, ali u toku dana voli da udje unutra da onjusi sve i onda izlazi. Jako je umiljat ali voli i da gricka. Tako da cuvaj prste. Pozdrav
ja sam imala foxića (ženkicu) prije jedno 9 godina....
bila je živahna, puna energije, ali kako se u kući nitko nije postavio ko gazda, postala je dosta zločesta. terijeri, pogotovo fox terijeri imaju jak karakter i potreban im je dobar odgoj, a mi smo našu Taru samo mazili i tetošili. bila je strašno "zločesta" kad se radilo o hrani, skakala bi na stolac i sa stola jela naše jelo, a kad bi se približli da je skinemo sa stolca, režala je na nas i htjela nas ugristi (što se ponekad i stvarno dogodilo). kad je bila malo štene "pojela" nam je pol namještaja dok nismo počeli bibere stavaljt na njega.
enivej, sa svojih 6 mjeseci počela je dobivat neke napadaje (trčala je po stanu podvinuta repa i onda bi se samo negdje sklupčala i tresla) koji su bivali sve češći što je bila starija. veterinari nam nisu ništa konkretno rekli šta joj je. kad je imala godinu dana, otrgnula se mami sa uzice dok su bile u šetnji i skočila pod auto. ja sam godinama patila i plakala se za njom što je tako nesretno završila svoj mladi život. na kraju se ispostavilo da je imala epilepsiju.
bila je moj prvi pas i nikad neću zaboraviti sretne trenutke s njom i dok me veselo dočekivala i "dubila" na glavi od sreće kad bi se vratila iz škole :cry:
žao mi je zbog tvoje foxe i što niste bili kod dobrog veterinara
pas ti je bio neodgojen
niti jedan pas se ne smije prihvatit sa nekim predrasudama koje pasmina nosi sa sobom kao "terijeri su tvrdoglavi" pa onda što im se može
svaki štenac će se probat nametnut kao vođa čopora, od čivave do doge
što mu se ne smije dozvoliti
moja ne provodi svoju volju, niti jednu stvar nije izgrizla u svojih skoro 6 godina
a da reži na nas bilo bi :zmaj:
nema kod mene samovolje :E
inače su prekrasni psi, uvijek veseli, razigrani i spremni za akciju
tatranka
28.12.2006., 11:09
Kakvi su sa mačkama?
frendica ima dva foksterijera (muzjaka i zenku) pa skupa zive sa 5 mački. Super se slazu, ono je to samo navika. Navikli su na ove svoje macke, a sad se vise i ne zna dal macke misle da su psi ili da foxici misle da su macke:-)
ovo su tipicni foxici ostrodlaki, al ima i foxice kratkodlake, ti isto imaju dobar karakter malo su meksi u karakteru, pa za to bolji za ljude koji jos nemaju previse iskustva sa terijerijima.
ovo su tipicni foxici ostrodlaki, al ima i foxice kratkodlake, ti isto imaju dobar karakter malo su meksi u karakteru, pa za to bolji za ljude koji jos nemaju previse iskustva sa terijerijima.
krivo
tj. obrnuto
tatranka
28.12.2006., 11:33
ne slazem se, dosada su mi svi uzgajaci i vlasnici fox terijera rekli da su ostrodlaki (tzv.pravi fox terijeri) tvrdsi i kratkodlaki meksi. Sto je zbog toga da se fox terijer (ostrodlaki) jos uvijek cesto koristi kao lovacki pas, zatim kratkodlaki je postao vise manje samo obiteljski pas.
mislim da tako je. i vidi se to i po psima u nasem klubu. Puno je lakse trenirat i radit sa kratkodlakima nego sa ostrodlakima. Naravno ne zelim time reci da su ovi ili oni bolji, samo upozoravam na njihove opce karakteristike.
zasto ti mislis da bi to trebalo bit obrnuto?!?
zasto ti mislis da bi to trebalo bit obrnuto?!?
ne mislim
ja znam :D
koji uzgajivači?
klub?
treniranje?
malo pretjeruješ, zar ne :mig:
sorry ali fakat mi se neće nadmudrivati
čim govoriš o "pravim" očito da ne znaš
tatranka
28.12.2006., 11:56
ne mislim da pretjerujem, samo pricam kaj su meni rekli i sto sam vidjela. Jos su mi rekli da je zato ostrodlaki tvrdsi jer je bio mjesan sa jazavcarima.
ako si ovako duboko uvjeren da krivo mislim, pa te molim daj objasni mi to.
uzgajivacnice:
Nemenero
Hunderlov
Tornado
Lemart
garfild45
06.02.2007., 13:38
želio bih nabaviti foxića mladoga štene ako itko zna gdje i kome da se obratim unaprjed hvala
Oštrodlakog ili kratkodlakog?
garfild45
06.02.2007., 14:35
sorry lea li bio sam privremeno odsutan svejedno mi je
ja imam njihovu http://www.chippysize.com/
nazovi terijer klub i pitaj da li tko ima leglo
dosta ih se šverca iz madžarske - nemoj
ja bum svoju vjerojatno dala parit ovo proljeće, ali to još nije 100%
joj fox bebe :cerek:
garfild45
06.02.2007., 16:01
Sve jedno mi je imam dvorište iako će najvjerojatnije više biti u kući nego u dvorištu.
garfild45
06.02.2007., 16:06
Polly dali je to tvoj foxić prekrasan je u biti ne gori mi nigdje da ga sutra moram imati ali bih ga želio nabaviti do sredine svibnja
taj ne
evo moje beštije s potomstvom od prije 2 godine :cerek:
http://www.webshots.com/search?media=album&query=flokyy+&queryChannel=pets&sortBy=&source=search_menu
garfild45
07.02.2007., 11:41
Svaki komentar je suvišan, molim te ako se odlučiš da je pariš zainteresiran sam za jednoga dečka.Molim te ako se odlučiš daj me obavjesti spreman sam čekati i da necunjam okolo. Jučer sam hmmm, zvao klub ima jedna žena kojoj je kujica skotna. Moja je najveća glupost što sam pitao dali je to klub, a komentar sa druge strane: ne gospodine ovdje je predsjednik.
Imam loše iskustvo sa klubom, prije 10.g. imao sam tornjaka bez papira ali prekrasnoga kada sam ga doveo u klub, prvenstveno su se oduševili a jedini interes im je bio da me ucjenjuju za papire ako im otkrijem gdje sam ga nabavio. Pozdravio sam ih jer meni netrebaju papiri.
natasaz
10.02.2007., 21:26
ja imam na prodaju stene, roditelji su sampioni scg, ostao nam je prvobirani muzjak ostali su prodati, 150 evra
natasaz
10.02.2007., 21:30
polluy gledali smo tvoje slike odlicne su, i isli smo na sajt koji si zapisala na forumu ,gospodja ima liniju agrija i to je dobro,nama to nije posao vec pokrivanje izdataka za izlozbe hranu frizera
natasaz
10.02.2007., 21:31
ako neko posalje svoju adresu rado cu poslati slike i rodovnik
koliko znam u scg ima jako dobrih foxića
ima jedan u zgb iz scg za kojeg moj muž kaže da je najljepši na svijetu :D
cijena je više nego povoljna, po tome se kod nas može nabaviti samo fox od ljudi kojima je najvažnije kod koga pas ide
šverceri su duplo skuplji
no trebalo bi vidjet rodovnik i psa za potpun sud
Jučer sam hmmm, zvao klub ima jedna žena kojoj je kujica skotna. Moja je najveća glupost što sam pitao dali je to klub, a komentar sa druge strane: ne gospodine ovdje je predsjednik.
a no, to funkcionira onak polu privatno
ja ako se odlučim da sparim kusu sigurno bum tu kako ponosna babica i dadilja objavila to na forumu i pokeljila fotke :D
be your dog
12.02.2007., 17:52
Pozdrav!
Zainteresirana sam za kratkodlakog foxa, ima li gdje u RH uzgajivačnica?
Moja prijateljica ima kratkodlakog foxa iz uzgajivačnice de Nekche. Ne znam jel se ljudi još uvijek bave uzgojem. Zvonimir Kolarić; I.G. Kovačića 4; Našice. Nemam broj telefona.
be your dog
12.02.2007., 18:39
Puno hvala na informaciji. Pokušat ću kontaktirat ljude. Ako netko zna još kakave informacije ili možda zanimljive informacije o pasmini...RASPIŠITE SE!!!!
be your dog
13.02.2007., 08:39
Kontaktirala sam osobu u Sloveniji koja se bavi uzgojem, leglo će imati tek u ljeto 2008...a ono, ja bi malo ranije nekog peseka. Nije mi jasno to što je rekla da im je cijena 500 eura, a koliko sam uspjela pronaći na netu, vidjela sam da im je uobićajena cijena oko 150 eura za kratkodlake, za oštrodlake nešto skuplja. Da li mi netko može još malo pomoći i reći o kojoj se cifri točno radi...please...???
be your dog
13.02.2007., 08:43
ja imam na prodaju stene, roditelji su sampioni scg, ostao nam je prvobirani muzjak ostali su prodati, 150 evra
Da li se radi o kratkodlakim ili,oštrodlakim foxićima, ja sam zainteresirana...:o :o :o
kod nas ti je uobičajena 400
šverc se prodaje za 300
mogu se rušit i jedna i druga cijena, ne shvaćaj ju kao konačnu
iz šampionske linije lako je prodat štene u austriju, italiju,.....za puno veći novac
kad je moja imala štence zivkala me jedna žena da je njoj jeftinije doć u zagreb po štene iz minchen, dat 400 eur-a i vratit se nego gore kupit fox-a
moji su išli u "dobre" ruke i pokrila sam samo trošak parenja, rodovnice i cijepljenja
hrana, pranje silnih plahta i ručnika,....... je bio moj trošak i završila sam uzgajivačku karijeru s velikim minusom
užitak je bio beskrajan :cerek: ali i skup
nije uzgoj za budale :zubo:
ali ja znam kak je svaka beštija, redovno dobivam slike i vidim da podmladak gušta k'o prasad u svojim obiteljima
be your dog
13.02.2007., 09:03
Pokušat ću kontaktirat lika iz Našica. Nabavila sam broj telefona, pa ćemo vidit...ne želim psa od nikakvog švercera ili tako nešto, ali kad mi netko kaže 400 E...puno zvući. Do sad svi moj psi bili su čistokrvni mješanci svih mogućih pasmina, tako da nisam navikla na sve ovo: papiri, nema papira, odličan uzgoj i sl. Ako ništa, uvijek mogu otići u azil i spasiti malo, jadno, napušteno...
a kojeg bi ti?
kratkodlakog ili oštrodlakog?
oštrodlaki ti sa sobom nosi i min 4 trimanja godišnje, za potpunu ljepotu ih treba 6 (bez priprema za izložbe) ali sa 4 se može proći
a to ti isto košta
be your dog
13.02.2007., 16:47
Ja bi [B]kratkodlakog.[B].
Mislila sam da ih ima puno po Hrvatskoj (iz ne znam kojeg razloga), ali kada sam počela tražiti po netu...gle, gle ništa. Od frendice tata je lovac, pa sam zamolila da se raspitaju, barem bi on trebao znat nekog uzgajivača, a možda i neki popust sredi:rofl:
ima netko kratkodlake u novskoj ili na tom području
a kaj mora biti baš štene ili može malo veći pas?
muško/žensko?
be your dog
13.02.2007., 17:56
Ma da? U Novskoj, pa to je u mojoj blizini (ja sam iz Siska), a ja potegnula do Slovenije...Pa ne mora baš biti štene (to bi naravno najviše voljela), glavno mi je da se navikne na mene ako je nešto stariji pas. A što se spola tiče, preferiram dečka. S mojom curicom, mješankom sam imala problema zbog tjeranja. Kada bi uzela ženku ne bih ju željela sterilizirat (imam strahove od bilo kakvih operacija, rezanja), tako da bi moglo isto tako biti problema. Najidealniji bi bio mali dečkić!
Sad sam baš razgovarala s čovjekom iz Našica (netko od vas mi je dao adresu), ali on uzgaja samo oštrodlake. Prestao je s kratkodlakima jer ljudi baš nisu bili zainteresirani. Ne znam zašto
Moja prijateljica bi trebala u 4. mj. na uzgojnu pa ako dobije dozvolu parit će svoju pesicu (tjeranje bi isto trebalo biti negdje u 4. mj.). Ona je kratkodlaka. Samo to nije 100% sigurno. Nazvat ću je i pitati kakvi su planovi. Ako ti nije dugo za čekat :)
be your dog
13.02.2007., 19:39
Moja prijateljica bi trebala u 4. mj. na uzgojnu pa ako dobije dozvolu parit će svoju pesicu (tjeranje bi isto trebalo biti negdje u 4. mj.). Ona je kratkodlaka. Samo to nije 100% sigurno. Nazvat ću je i pitati kakvi su planovi. Ako ti nije dugo za čekat :)
To bi bilo super, pošto su sve mogućnosti trenutno otvorene. Bila bi zahvalna na informacijama. Ne mogu vjerovat da nitko nema te peseke, uopće nisam to očekivala:confused:
be your dog
14.02.2007., 09:01
Ima li još netko kakve informacije? Pretražila sam cijeli net, ali ništa i kratkodlakima
garfild45
16.02.2007., 20:22
Ima li još netko kakve informacije? Pretražila sam cijeli net, ali ništa i kratkodlakima
U sličnoj sam frci kao i Ti inače živim u Novskoj vjeruj ovdje ih nema :cry: ,jedino nam je da čekamo frendicu od Lea li ili da se Polly odluči,pariti svoju beštiju (pogledaj leglo) ja sam oduševljen i ovim putem je još jednom molim da je pari. I ima jedna žena koja će svoju kuju pariti, da stupiš u kontakt sa njom moraš nazvati klub u Zg.:top:
ili da se Polly odluči,pariti svoju beštiju (pogledaj leglo) ja sam oduševljen i ovim putem je još jednom molim da je pari.
ja imam neki polu-dogovor s uzgajivačicom od svoje beštije, pa kako ovisi i o njoj bumo vidli kaj bu se desilo
no beštija se treba tjerat za mjesec-dva pa bum vas informirala
ako se sretni slučaj desi, leglo bu šampionsko (izložbe, uzgoj, rasplod i te spike)
no cijene ne buju šampionske, osnovni uvjet je da peseki budu kvalitetno udomljeni
pala na pohvalama za leglo :cerek:
@be your dog - mene je satrla gripa pa sam doma već više od dva tjedna, u ponedjeljak se vraćam u život pa bum ti se raspitala kak stoje stvari s kratkodlakima
j
no cijene ne buju šampionske, osnovni uvjet je da peseki budu kvalitetno udomljeni
Svaka čast na tome što ti je budućnost peseka ispred love:top:
ma nije stvar u tome da sam ja tak dobra (a fakat jesam :zubo: )
nego ako se kvalitetno brineš za beštijice ti to ne možeš naplatiti
paste protiv glicta, cijepljenja, čipiranja, rodovnice, trimanje jemput, ..... koštaju
presvučeš ih 10 put dnevno, treba to oprat, novinski papir??? ne hvala, fuj, fuj - opet košta
termiti su 3 kile royala smazali za 5 dana uz jutarnji mliječni obrok (keksolino + mlijeko za pse + svježi sir, acidofil) te jedan mesnato-povrtni kuhani obrok u danu
a i parenje se plaća
sve u svemu kad mi netko počne pričat kak u uzgoju leže novci :rolleyes:
nema šanse ako se brineš za štence kak spada
Iako s ene bavim uzgojem znam o čemu pričaš i znam da nema obogačivanja na tome.
Još su i ovi grozni preprodavači zauzeli tržište i to je užas.
be your dog
19.02.2007., 13:48
@be your dog - mene je satrla gripa pa sam doma već više od dva tjedna, u ponedjeljak se vraćam u život pa bum ti se raspitala kak stoje stvari s kratkodlakima[/QUOTE]
Puno hvala, strpljivo čekam...:kiss:
be your dog
19.02.2007., 13:53
garfild45, ako tražiš oštrodlakog, lik u našicama ima leglo:) , Zvonimir Kolarić; I.G. Kovačića 4; Našice. Zvala sam ga prije nekih 10 dana i rekao je da očekuje da će se kuja okotit za neka 2 tjedna, dakle peseki stižu uskoro. Nemam broj telefona sad pokraj sebe, nazovi informacije. Pitala sam za cijenu, 2000 kn
garfild45
19.02.2007., 20:39
garfild45, ako tražiš oštrodlakog, lik u našicama ima leglo:) , Zvonimir Kolarić; I.G. Kovačića 4; Našice. Zvala sam ga prije nekih 10 dana i rekao je da očekuje da će se kuja okotit za neka 2 tjedna, dakle peseki stižu uskoro. Nemam broj telefona sad pokraj sebe, nazovi informacije. Pitala sam za cijenu, 2000 kn
Zahvaljujem na informaciji:s ,baš sam planirao put za Sl.brod i Osjek 26.02.
Probat ću se najaviti kod čovjeka pa te o svemu uredno izvjestim. P.S. puno
ti hvala imaš od mojih klinaca i mene:kiss: Sa puta se vraćam 5.03.:top: :cool: .........:lux: :cheer: :tulum:
be your dog
20.02.2007., 11:06
Sretno sa pesekom!!!:top:
Evo sutra foxica (kratkodlaka) od moje prijateljice ide na parenje pa ako ima zainteresiranih možete mi se javiti na PP.
Supertramp
19.01.2009., 17:46
ima tko kakve novosti o fox terijerima ? nekakvo leglo možda ?
My Soul
13.03.2010., 23:30
Hmmm izgleda da sam ja najbolje prošla....kakvo leglo, kakvo što :) Nama bebač foxi izletio pred auto i ni makac. Uzeli ga kući i sad je naš! Doduše, nema papire, a vjerojatno i nije plave krvi, ali koga briga za papire! I kakve veze ima je li čistokrvni ili nije...kad me taj dočeka, kad se vratim s posla, sve pršti od sreće i veselja :)
U knjigama foksiće zovu "dinamit" pas, što je živa istina. Moj foxić je najbrži pas u naselju, kako taj trči, gotovo da ga ne možeš okom stići. A pametan na gazdarice :) samo što ne progovori. Dok je bio manji, bio je neposlušan, a sad već kuži što se smije, što ne, iako mu je najveći gušt napraviti spaćku :) Sve u svemu, hiperaktivan pas, pa tko nije isto takav (huhhh) neka si radije nabavi pudlu :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.