PDA

View Full Version : Sjećate se kaj se furalo prije?

AFRODITA69
07.06.2003., 23:20
ovisno koje ste god rodeni i kad ste bili dovoljno stari da ste imali svoj vlastiti ukus i stil u osnovjaku ili srednjoj skoli,dali se mozete sjetiti kaj se furalo i kaj ste morali imati da ne zaostajete za drugima???
ja se sjecam stucni...stucne na sve!na trapke,na samterice,na sos...ili onaj bjeli ruz za usne ,ko krec samo sjajni-svi smo imali bjele cube!sad nekima je to stajalo ok a nekima uzasno..ali jebiga bilo je in...al ono cjeli razred...pa one pizdarijice za uha ko slusalice u bojama da te zastiti od hladnoce-roza,zute,plave...madonamania....velki krizevi oko vrata i na usima...kaputi-riblja kost i stepani...kabanice taljanske one jedna strana plava jedna zuta..molim nastavite dalje....

Virtuel@
08.06.2003., 01:37
ja se sjecam onih prvih hulahopki u bojama, mislim da su se zvale ABC, - bordo, tamno-zelene, crvene... ne znam koje sve boje, meni ih je kupovala mama, a ona je bila protiv 'kricavih'...
sjecam se i negdje '85. kad su se nosile one 'metalik' kosulje, raznih boja sa 'sedef' efektom.
mama je kao mlada zena furala zimske haljine od stofa, obicno kariranog, s kratkim rukavima, a ispod su se mijenjale jednobojne dolcevitke. na to bi natakarila 'abba' cizme i muha suncane naocale za vedra zimska popodneva...

a kad se samo sjetim skolskih kuta...:eek:

Kiki
08.06.2003., 03:32
Ha ha...Virtuela i Afrodita, brijem da smo si tu negdje po godinama.
Toga se i ja sjecam, a kolko vidim ponovo se nosi moda iz osamdestih pa kad se prosetam ulicama sve me podsjeca na moje djetinjstvo.
A sjecate li se kak su svi nosili one visoke bijele pumerice s debelim fluoro znjirancima?
Ili balerinke, lakaste s masnicom?
Kaj jos ima...? Ah...da...one mini suknjice s volancicima....ra-ra skirts...ha ha.
I suknje od gaze bojane u svim bojama. Sjecam se da sam jednom dosla u skolu (sedmi razred) u rozom mini sosu na volane. Bio je napravljen od gaze i maksimalno proziran pa me uciteljica ispotala i poslala doma da se presvucem. Ha ha....:D
Super tema, Afrodita!:klap:

AFRODITA69
08.06.2003., 04:35
he he..ja sam ti nekad jako nostalgicna za tim 80-im...i u vezi mode i u vezi hrane...e da plave kute...uzassssssss jedan...e a one plasticne cizme za kisu sa bjelim debljim donom-bilo je crvenih,plavih i bjelih...kaj se nabavljalo u nami.jooooj a zepe????kaj je ko od vas fural zepe???nas one crne ko slape sa gumbom crnim sa strane...ili ono doba kad su svi nosili opanke????balerinkica se sjecam,ja sam imala svjetlo plave i crne...crne sam negde u jurisicevoj kupila...e i onda su dosle espadrile!!!!!!!!!!!!!svih mogucih boja...se sjecate?e a kad je minival usel u modu???!!!!svi su isli na minivale..ja isto ko klinka u tzv bratstvo na trgu,pa mi je napravila cudo ko janjca...onda je vidla da sam ljuta pa mi je rekla kak se te godine na sanremu nosilo tako kovrcavo jako....kao je..se meni kad odvratno zgledam s tim.pa se sjecate kad smo za svaki praznik u skolu morali imati plavi sos i bjele kosulje i one marame i kape...a za tjelesni oni yassa dresovi?i bile su converse tenisice plave sa zvjezdom u modi i cipele one odurne-mungos-kaj jos????
pa mozda i jesmo negde podjednake dobi...ok,otprilike di se krecete?a se sjecate kad je bilo cool jesti rogace????fuuuuuuuuuj

Issa
08.06.2003., 04:53
ja sam nesto mladja
kod mene su se nosile u mladjim danima hlace u boji sa crtom sa vanjske strane nogavica i ciferslusu, od drugog materijala. Pa je bakina sestra komentirala kak izgledaju da im je cif otkopcan :) ja sam imala takve od zelenog samta i nosila sam ih na zelenu vestu koju mi je mama strikala, to je bilo iza '85. Nosiles u se isto balerinke, ja ih nisam imala. I bejzbol jakne su bile jaaako popularne, isto nisam imala, ali je bilo moderno. Pa onda torbice za oko struka, u jednom trenutku su sve preplavile.
Treperice plave i traper jakne su svi nosili.
A spagerice, joj kak je to bilo super, al su se poderale za jedno ljeto.
U modi su bili pankeri i darkeri (crna ruza :D )

Kiki
08.06.2003., 05:24
Meni je 31, al sam jos od osnovne bila zagrizena za modu i snalazila se kako sam najbolje znala. Uglavnom mi je mama sivala osjecu, a cipele i aksesoare bi kupovali u Austriji i Italiji.
Sjecam se zepa, kak ne...sam kaj je to meni bio totalni horror. Uglavnom su ih furali decki kaj su bili malo cool i cure kaj su mislile da su cool.
Samo...ja se ne sjecam kad su svi nosili opanke. Kad je to bilo, svega ti, Afrodita???
Eh i minival sam imala.
Isla sam u osmi razred, a teta u Mostaru mi drzi frizerski salon pa mi je ona preko ljeta napravila. Kad sam bila u pitanju ja nije stedila na kemikalijama pa mi je mini val bio super frckav i svi su mislili da mi je kosa prirodno takva.
Jedino je bio bad kad mi je kosa pocela rast ravno, a ostatak je jos uvijek bio turbo frckav pa sam se morala sisat. Ha ha....:bonk:
A i carape u boji koje je netko spomenuo gore su mi bile cool.
Imala sam crvene, plave, zelene, zute, narancaste, roze...ma sve boje.
I jel se sjecate kad su se nosile one tenis trake za ruku i za glavu? Ha ha...
Pa koji nam je bio?
Eh...i Valentino trenirke. Jel se netko sjeca toga?

Shtefitza
08.06.2003., 08:04
Joj! ABC carape u boji! Ne bi se nikad sjetila da ih nisi spomenula. A hlace od kepera? I da, trake za oko glave? Ja sam sebi svoju nastrikala. Roza i ljubicasto u kombinaciji. I opcenito te "slasticarske" boje majica i odjece. Imala sam jedne pastelno plave hlace na tregere i kocku koje sam zvala "slasticarske". Pa ispod pastelne majice. I mozda repic, kikice. A one Bo Derek pletenice i perlice u kosi?
Naravno bijeli ruz. Jos bih ga uokvirila plavom olovkom. :rolleyes: :eek:

I da, sjecam se stofana suknja, zapravo haljiva, a ispod nje uska dolcevita. Pa oni digitalni satovi oko vrata? Prvo su bili zadnji krik iz uvoza, poslije su ih cigani prodavali na placu, i bila je sramota da te netko u njima vidi. Mislim da moj satic jos uvijek sjedi doma u nekoj kutijici. :D

Lakirane crvene balerinke, minice, kosulje na volane. Krupni nakit. Onaj kriz sad mogu staviti na zid, mislim da je imao barem kilu i pol. :eek:

Joj, da i mungosice! Kako se s njima dalo dobro lupati decke poslije skole.

A jeste se igrali stare kosare? To je bilo tako zabavno! :o

Aha, rogaci, pa ni danas nemam nista protiv njih, samo ih nigdje ne vidjam. Ja sam nosila opanke. :eek: :D Bilo ih je na dolcu, pa ih odneses kod sustera da im stave gumeni dzon, savrseno za ljeto. I danas nosim neku moderniziranu verziju. :rolleyes: :D

A espadrile? Bijele, pa hodas okolo s bijelom kredom i "farbas" fleke! :mad:

Crow Jane
08.06.2003., 10:06
E ljudi moji, vjerovali ili ne, ja ovdje susrećem ljude koji se još uvijek tak oblače. :D :D :D Doduše, ne u WA samoj po sebi, nego u manjim gradovima. Nose se: espadrile, visoke Pume :D - jebo me vrag ak si ne bi to kupila da opet naiđem ~ :s , zlatne majice sa šišmiš rukavima, minice od špricanog trapera, mrkva traperice opet od špricanog, trake oko glave, rajfovi itd...:D

Boudoir
08.06.2003., 10:21
...ja se sjećam traper kompleta u svim varijantama krojeva i svim vrstama izbjeljivanja...suknje od trapera iz nekoliko dijelova,koje su se širile prema dolje ,špricane u najvećim kontrastima sa raznoraznim aplikacijama...e,onda lasteksice(turbo uske,rastezljive traperice),špicerice(taice sa onim dodatkom ispod stopala),široki šareni puloveri sa obaveznim ramenim jastučićima...
...,al taice su bile zakon,nije bilo riti koja ih nije furala...
...onda oni prsluci sa kašmirskim uzorkom,sjećam se da su jedne sezone bili užasno popularni:D
...kasnije,one široke trapke "bigstarke","bebaste" cipele,a bum se ja još sjetila.:cool:

Love2Bounce
08.06.2003., 18:27
AFRODITA69 kaže:
pa one pizdarijice za uha ko slusalice u bojama da te zastiti od hladnoce-roza,zute,plave...

hihi... to se ove zime fuul furalo... ja sam isto imala :D a kad sam bila mala sam ih uvijek htjela, ali nikad ih nisam imala... pa sam valjda sad nadoknadila tu davnu zelju, kao i pol grada ;)

dok sam bila mala u biti negdje u osnovnoj al na pocetku skroz valjda u 1. razredu su se furale tajice one kratke npr. crne pa sa debelom florescentnom trakom sa strane...

i skoro sve cure su nosile neku rozu majicu s dugim rukavima na minnie mouse... uvijek sam bila ljubomorna na sestricnu kja ju je imala...

onda jedno vrijeme neke strasno ruzne cipele onako bez boje s debelom petom, ne znam kako ih opisati... sada kad to vidim, dodje mi da slike spalim :D

onda jedno vrijeme se od frizura nosilo onako da se naprijed siske totalno gore dignu u stranu, ma ni to ne znam kao opisati, ono, tona gela i to bi stajalo...

kod deckiju je jedno vrijeme bila popularna frizura: osisani na celavo, a naprijed ostavljene siske.. UZASS... ili oni repici od iza...
:eek: :D

joj sad se ne mogu vise sjetit tak nekih promasaja...

Boudoir
08.06.2003., 18:37
[QUOTE]Love2Bounce kaže:
[B]

onda jedno vrijeme se od frizura nosilo onako da se naprijed siske totalno gore dignu u stranu, ma ni to ne znam kao opisati, ono, tona gela i to bi stajalo...

...sjećam se tih šiški,zvale smo ih "blatobranke":p :eek:

Kiki
08.06.2003., 19:08
Ha ha...joj, kaj je dobra ova tema.
Sjecam se ja tih siski...i ja sam ih nosila.
Uzmes jedno kil gela pa uljepljujes prema gore. Stajalo je to, kako ne...samo ako bi ti netko prosao rukom kroz kosu, to je bilo ko zacementirano.
A tajice su bile isto u nekim fluoro bojama i to od lycre. Onak...a la Jane Fonda. Joooj.....:D

kiki-j-zg
08.06.2003., 19:16
Au shit,totalno sam se raspekmezila! Šišmiš rukavi, jeans sa svim mogućim flekama, špagerice i neizostavni mini-val. Pokušavala sam nagovoriti staru da mi dopusti da napravim mini-val ali nije išlo. Istina, ne znam na što bi to ličilo s obzirom na moju plavu tanku kosu ali to spada u ono neprežaljeno kaj nisam furala nego sam sa zavisti gledala druge frčkave. Joj, koje su to godine bile. Odjednom se osjećam tako staro.
Conversice! Moje su bile crvene i bila sam tako ponosna na njih.

Romana
08.06.2003., 20:49
A koledjice-citav grad ih je imao na nogama:rolleyes: Moje su bile neke sivo modre boje,bila bi crkla da ih nisam kupila:D A jel se sjecate startasica?Prvo ih je bilo samo u bijeloj boji a kasnije je bilo i rozih :D

laki
08.06.2003., 22:25
u moje doba dok sam bio mali, ali jako jako mali su se nosile pelene i to one krpene a ne ove pampersice i koje vec, eh da to su bila vremena nezuljanih, crvenih guza!:D

Winona
08.06.2003., 22:35
Boudoir kaže:
[QUOTE]Love2Bounce kaže:
[B]

...sjećam se tih šiški,zvale smo ih "blatobranke":p :eek:

ah te su siske legendarne, ni vihor ih ne pomakno ( barem ne kod mene ) :o

a spricani traper ?

A lakirane cipele sa samt masnom naprijed ?:D

debelakrava
08.06.2003., 23:40
sjecam se svog prvog dana skole...
moja je majka naime modom zaglibila u 80ima.....
opis moje majke prvog dana skole '87. godine:
-plavi pramenovi na crnoj natapiranoj, kratkoj, minival/afro frizuri koja se prema dole siri u fudbalerku
-tona zlata kojeg je te godine donela iz turske :ogromni zlatni lanci (jedno 500injak) i tona prstenja...
- sivo odjelo sa krojem 'u trokut'

opis mene prvog dana skole '87:
- plava kosa, gore na 'jeza', dole repic (onaj mali pramen koji visi po vratu)
- svilena roza kosulja sa sismis rukavima
. crno bijele 'mrkva' kroja trofrtaljke,
- kuta (tamnoplava sa rozim usitcima po džepovima)
-crne gumene slapice za skolu (u crvenoj adidas torbici za tjelesni bio je jednodjelni 'simod' dres-crni)
ogromna kockasta torbetina u nekim crvenim i zutim bojama...

prestrasno

AFRODITA69
08.06.2003., 23:41
ma kak se ne secas opankih?????onak smedi sa izvezenim narodnjackim necim gore....svi su to imali...osim par nas..meni je to bilo ogavno ko i zepe....a sad sam se sjetila onih tenisica onak platnenih gore obicno crvenih,i dole bjela guma i napred bjelo oko prstih od gume..ko one za kosarku samo niske...pa kad je jos neko imal veliku nogu pa tu uzasnu tenisicu gore..joooj zgubis volju za frajera ak je tak zgledal!!!!!ja sam onda samom 2 god starija nego ti!!!!!

debelakrava
08.06.2003., 23:41
e by the way: jel se ko sjeca onih koznih crnih cipela sa metalnim plocima s gornje strane cipele na prstima????

AFRODITA69
08.06.2003., 23:43
neznam bas za valentino trenirke ali se sjecam da sam stanovala u blizini valentino butiga u zgb...i suseda mi je tam delala i onda smo mislili kak je primila boga za bradu kaj dela u tak exkluzivnom butigu..a sad vidim da je to bila neka rupcagica....

AFRODITA69
08.06.2003., 23:45
joooj a tek gumi-gumi....mi smo se toga naigrali ko ludi..sjecam se one njemacke,nulerice...i sl

debelakrava
08.06.2003., 23:51
u 'gumiju' si mogao najvise skocit ak si imo spagerice....ja sam mogla preskocit i male mature

dora
08.06.2003., 23:58
AFRODITA69 kaže:
joooj a tek gumi-gumi....mi smo se toga naigrali ko ludi..sjecam se one njemacke,nulerice...i sl

:top:

alemka
09.06.2003., 00:44
hahaha..ABC hula hopke sam bila i zaboravila...a sjećate se onih majca dugih sa resicama i slikom indijanca..po mogućnosti tirkizno plave boje..pa majce sa likom sandokana..štucne obavezne al morale su se uklapat s majcom..sedefasta skoro bijela šminka na ustima..i dan danas pamtim samantha 18...oči obrubljene crnom olovkom..crne pume..džins jakne bez rukava..šišmiš rukavi..jastučići za ramena u stilu junakinja dinastije..

Virtuel@
09.06.2003., 00:54
he-he, a sjecate se rockabilly faze kad su decki po zagrebu hodali s kokoticama i koznim jaknama, sve elvis do elvisa!? :D
zepe su me nekako zaobisle, kod nas u skoli su ih nosili samo decki, a 'dobre' cure borosane!!! :eek: (sjecam se kak sam jednom s frendom bila u borovu i zagledala se u te 'zepe' dok nisam skuzila da su to neke cudne slape, jer nemaju dzonove... tj. imale su samo neki tanki kartonic umjesto dzonova - mislim da mi je mama rekla da su posrijedi pogrebne papucice!).
meni je najstrasniji modni dodatak iz 80-ih debljina vlastitih obrva! kad pogledam stare fotke, kao da mi je josif visarjonovic deda bio...
:o

bloody sailor moon
09.06.2003., 01:03
u rijeci se pred negdje 4 godine nije mogLo proć kraj neke žemske a da nije biLa u Ljubičastom :eek: svi su biLi fakat uživLjeni u tu boju

AFRODITA69
09.06.2003., 02:02
kaj se tice posta od alemke...da samantha 18..to je taj bjeli sedef,kaj se jos proizvodi ta samantha?????ja bi sad takav ruz pa na njega roza zmesano...ali ono samo bjelo je bilo uzasno...e a kad si vec kod dinastije-se sjecate-denver plavo????ja sam imala one frandaste majce ciklama i krem sa indijancem,imam jos i slike u tome..a se sjecate navale na majce sa likovima otpisanih????moja mam je radila u ponosu u ilici -djecji ducan-i onda su samo dolazili kupci i potrazivali majce sa prletom i tihim...joj koji uzas je to bil!

M@3X
09.06.2003., 02:38
A sjecate se onih zelenih ruzeva,a kad namazes bili su jarko crveni...Iz Turske.

Pa jedne godine samo "sabago" cipele.Smedje i crne.Cijeli grad ih je imao.

Pa carape,one do koljena,u raznim bojama,pa ih presavijes jedno 4-5 puta do gleznja.
Pa isto tako carape negdje do koljena,ali se srolaju niz nogu do gleznja.
To je bilo negdje kad sam isla u osnovnu... :D

Pa majice/dzemperi sa sismis rukavima. :horor:

Koledz jakne - one sa rukavima druge (mislim bijele) boje i od drugacijeg materijala nego sama jakna (kao neki skaj,ne znam sta je bilo),a same jakne su bile crvene i zelene i uvijek su naprijed (mislim s lijeve strane) imale neko slovo (isto bijele boje i od skaja)...

Pa teksas hlace koje su sa strane (vanjski rub) imale ubacen neki sareni materijal... :bonk:

Pa "sebastijan" torbe,skolske,one crne na jedno rame,s kojima se cak i navece u grad izlazilo... :D
Svi su imali te torbe za skolu i ici vani...
Tada se cak ovdje izlazilo u "Sebastijan",kako prigodno. :D

Ali kad se sjetim pocjepanih leviski 501,pa prostopanih na milion mjesta,izblijedjelih - obuzme me sjeta...
Zadnje sam skoro bacila,kad sam spremala ormar,podstaknuta nekom temom o pospremanju na zenskom kutku. :D
Ali morala sam sebi priznati da ih cijelu vjecnost nisam nosila ni po kuci...

Kiki
09.06.2003., 03:45
Afrodita, mene su opanci zaobisli. Mozda su to te dvije godine razlike.....;)
A jel se sjecate mrezastih majica? To je sad ponovo u modi.
Znam da sam zapela za to ko muha za drek pa je mama projahala cijeli grad dok nije nasla mrezasti materijal da mi sasije majicu. Joj, kak sam bila ponosna.

AFRODITA69
09.06.2003., 04:10
ja se tih majca ne sjecam,mrezastih...a se sjecate dimija??moja sestricna je bila ono nekaj najmodernije kaj se moze naci na ulici...sve samo marke i sve zadnja moda..i ona je nosila jednom te dimije i traku oko glave pa su se moji susedi-neki starci-snebivali od uzasa...a frajeri su se lepili za nju ko muhe ...ili one majce sa jednim rukavom a drugi golo...a borosane na poslu kaj su cistacice nosile?!one gadne plave..
e a se sjecate onih ogromnih zagi sladoleda iz ledo frizidera u svakom konzumu...sa okusom likera?a univerzijade-pa kad su ducani bili otvoreni do pol noci?i sad mi je jos jedno cudo palo napamet iz bas tog doba-jedna viseca rincica na samo jednom uhu!
a ljetne cizme od materijala ili tanke kozice???ja sm imala broncane od koze a jedna moja poznata bjele i onda je imala uzasno dlakave noge sa crnim dlakama u te cizme.
a ko je od vas visel u -lapu-?

Kiki
09.06.2003., 04:35
Ja se ne sjecam dimija. Jedino se sjecam da ih je MC Hammer nosio. Ha ha...
A u Lap sam isla.
Eh, majice s jednim rukavom, a drugim ne se i sad nose....ja imam cak pet komada takvih u svojoj garderobi sad.
I jedna rincica isto....bas prije kojih mjesec, dva sam izisla tako van....majica s jednim rukavom i jedna velika rincica u uhu.
A jel se sjecate onih ogromnih plasticnih rincica u raznim bojama???
Ili onih malih okruglih badgeva sto smo nosili po jaknama. I to s imenima bandova. Ja sam imala KajaGooGoo i Duran Duran...eh, i Nenu. Ha ha ha...
:horor:

AFRODITA69
09.06.2003., 04:41
jao ta nena je bila uzasna..a bravo magazin...ja sam imala svaki koji je izasel...kajagoogoo se sjecam a neki dan sam vidla limahl-a kak je uzasan sad sav nekakvi podbuhli izgleda kao pijandura.

Shtefitza
09.06.2003., 04:47
A oni badgevi s imenima? Pa svi u tramvaju znaju kak se zovem... :rolleyes: :eek:

Precious
09.06.2003., 08:58
Ja sam nosila startasice! Definitivno najudobniji komad obuće IKAD! Kao da si bos.

Vidjela sam ih pred par dana u izlogu od Borova i intenzivno razmišljam o tome da si ih kupim. :)

croft
09.06.2003., 16:27
A jebate...Cega cu se ja sjecat za 10-tak godina?
Mi u devedesitima i sad kopiramo samo 60-te,70-te....evo sad su i na red dosle 80-te!
Nema nista sta ce obiljezit modu u ovom razdoblju....

verica
09.06.2003., 16:37
:D Samantha 18 i denver plava vunena haljina sa šišmiš rukavima iz butika Maks u Preradovićevoj - > kakav shik!

Billi
09.06.2003., 17:11
Bilo je in izaci u Studentski centar ili Big ben, nosile se se isprane trapke, veste utaknute u hlace ili oni veliki vojnicki remeni. I nosile su se fudbalerke. Uzas.

atlantis
09.06.2003., 17:52
hahaha sad sam se sjetila kak sam starcima objasnjavala zakaj bas starke moram imati... "zato jer ih mogu nositi i na shos i na hlace, vis kak je to prakticno" :D

zeppe...

baku koju sam izludila da mi strika vestu sa shishmish rukavima...

onda balerinke... dosla mi seka iz svice i poklonila jedne koje su bile balerinke, ali moderne, stranjske... iznosila sam ih do raspada, a i tad sam imala ideju da ih slijepim selotejpom
:confused:

pa siroke, dugacke karirane kosulje...

joooj...

sunčica
09.06.2003., 18:31
Crow Jane kaže:
E ljudi moji, vjerovali ili ne, ja ovdje susrećem ljude koji se još uvijek tak oblače. :D :D :D Doduše, ne u WA samoj po sebi, nego u manjim gradovima. Nose se: espadrile, visoke Pume :D - jebo me vrag ak si ne bi to kupila da opet naiđem ~ :s , zlatne majice sa šišmiš rukavima, minice od špricanog trapera, mrkva traperice opet od špricanog, trake oko glave, rajfovi itd...:D

čekaj, čekaj ... oni to nose "zaprave"???? Pa tebi je tamo ful zanimljivo :klap: :lux:

AFRODITA69
09.06.2003., 23:39
meni je to tak pozanto-starke..ali nemogu se sjetiti kak su zgledale...dajte me podsjetite.

debelakrava
10.06.2003., 00:26
starke su one visoke)ima i niskih) converse platnene tenisice. ima ih u svim bojama a na vrhu prstiju imaju odvratnu bijelu gumu...nose ih i danas pripadnici punk mladezi

rafaela
10.06.2003., 09:47
Kiki:
I to s imenima bandova. Ja sam imala KajaGooGoo i Duran Duran...eh, i Nenu. Ha ha ha...

Ehhh.. Nena!! Njen poster mi je par godina visio na zidu. A bio je gadan, mada mi je onda bio prekrasan. Nena na bini, ruke gore, a ono šumetina dlaka pod rukama:D
I kajagoogoo.... onaj plavi tip s perlicama:D
A bilo je tu i zgodnih komada, npr. Gazebo (imao je onu super stvar I like Chopin... e da ..i posteri Wham, Falco, Limahl, Kim Wild, eee to je bila prava mačka.

Se sjećate onih naljepnica iz Brava? Znam da sam od njih radila bedževe koje sam nosila na odjeći.Uff, majko mila:rolleyes:

A startasice na nogama.. dolje čista guma, gore bijelo platno.
A frizure... otraga zbrijane, sprijeda dulje, pa u stranu.

verica
10.06.2003., 12:16
Baš me ova tema podsjetila kako se kod nas prije ništa nije moglo kupiti pa se išlo u shopping u Trst, a popularna mjesta za kupovinu u Zg su bili raznorazni butici od kojih mnogi i dan danas postoje - npr. Maks u Preradovićevoj, pa You&Me malo niže u istoj ulici, pa Nataša i Branimir u Vlaškoj .. ili za djecu Jasna na Britanskom trgu. Da, popularni su bili i Posrednici :D

luca
10.06.2003., 12:45
kad sam se vratila u Zagreb u skolu, dosla sam prvi dan u dugoj uskoj crnoj haljini (americki izrez oko ramena), sandalama crnim sa nasivenim tirkizom (Bally) i dugom ravnom kosom. to je bio shok :D
uskoro sam se prebacila na minival i lokalnu kulturu :D

inace, kad sam bila manja, nekako spontano sam slusala mamu sto se tice odjece... tako kad su svi hodali u ruzicastoj plasticnoj odjeci, ja sam nosila kikersice i hubertus-kaput... ipak, ako sam ponekad imala fazu necega, mama nije imala nista protiv da se obucen "neukusno i nekvalitetno" :D tako sam uzivala u suknjama od gaze, espadrilama, balerinkama, baka je strikala stucne (ali samo za klizanje, inace ih nisam zeljela nositi), trake za kosu (samo za skijanje i zimske radosti, inace po gradu ih nisam nosila)...
sjecam se onih nausnjaka (imala sam crne i crvene), uglavnom sam ih nosila isto samo na praznicima, inace sam sama sebi bila smjesna :D

nisam nikad u zivotu imala postere... jer nisam nikad imala idole; ali moja najbolja prijateljica je manijakalno skupljala Bravo pa me obavjestavala tko je in :)

mama mi je kupila traper (kratka, siroka, siroki rukavi) jaknu i bagdeve (dire straits) i pokusala me nagovoriti da to nosim :D

Samantha
10.06.2003., 12:51
Jel netko spomenuo onaj telefonski kabel sto se kacio na gace,u bojama ,po mogucnosti drecavim....mislim da se zvao gambet.

Boudoir
10.06.2003., 14:57
Samantha Jones kaže:
Jel netko spomenuo onaj telefonski kabel sto se kacio na gace,u bojama ,po mogucnosti drecavim....mislim da se zvao gambet.

...joj ja se sjećam te telefonske žice u ulozi privjeska za ključeve,gledala sam s ljubomorom sve cool face u razredu koje su ga imale,jer ja nisam,uz mamino obrazloženje,da je to opasno i da se mogu ozljediti:confused: :rolleyes: :(

...sjetila sam se još nečega,jel se sjećate onih puf-minica?
...i ja sam imala jednu takvu,bila sam si jako lepa u njoj;) :D :cool:

Virtuel@
10.06.2003., 15:45
a jel' se tko sjeca onih penkala koje su se nosile oko vrata??? (pa klik-klak, pa jo-jo po dzepovima)...
ja sam imala jednu tu puf-minicu, zapravo haljinu (zvala sam je 'tulipan', jer me je podsjecala na tulipan okrenut naopcake), svila boje ciklame, dala sam je sivati za neciju svadbu, sad mi je bas zao kaj je vise nemam :(
a kad se samo sjetim kaj sam sve podijelila naokolo, fakat mi je bed, sad bih bila style-queen, direkt iz vremeplova!! :top:

debelakrava
11.06.2003., 22:37
imala sam i ja to za kljuceve...a jel se ko sjeca victory tenisica za vrijeme rata.
bile su jos jedne s tri vrste zniranaca i nekim briljanticima po sebi...mislim da smo ih zvali jacksonice.
i naravno, crne kozne cipele s prikovanom srebrnom plocicom...

AFRODITA69
11.06.2003., 23:28
pa starke su onda one gadne crvene tenisice kaj sam ja prethodno opisala..sa bjelom gumom gore...kaj je gadno za vidjeti na velikoj nozurini:B

verica
11.06.2003., 23:33
Da, TO su starke. Ja sam imala ljubičaste.

AFRODITA69
11.06.2003., 23:36
e da sad sam se sjetila gazeba...da nena je stalno furala one gadne uske hlace na pruge...i imala konjsko velike zube.limahl je bil ok onda ali danas je uzasan,a kim wilde je fakat bila jako sexy.u ono vrjeme mi je bila doduse malo predebela ali zgledala je dobro i voljela sam njenu muziku.sad je smedokosa i bezvezna..neznam jel su to godine deformirale te pjevace ili kaj se dogodilo?
a falko je svoje otpjeval zauvjek,ha?e a znate kaj mene uvjek veze za 80-e???purple rain film...to su ono bila puna kina za tog malog prcknedla prince-a...a bas je gadan bil,sad je i on jos gori.a samantha fox????kad je imala koncert u zgb-sjecam se to su cjela skola isla na koncert,pa ju je neki frajer zgrabil za cicurine..ili ona anorekticna mandy smith...nje je bil pun bravo..e a ona dva svabe-modern talking sa onim svojim babuskarama...ma nisu ni njih dva bili bolji...

AFRODITA69
11.06.2003., 23:43
a mirisljave gumice????to je bila najveca gubica...i pernice kucna radinost-onak obljepljene u bravo papire i naljepnice.i onda jedno vrjeme je bilo cool pisati sa perom (tus).
e a se sjeca itko kad je izasel prvi broj mile,pa je to kolalo po citavom razredu?milu vec nisam vidla hiljade god...kaj jos izlazi?e..a sistematski pregled????pa cjeli razred kod zubara?

Love2Bounce
13.06.2003., 01:46
jao ljudi, kako se covjek dobro nasmije citajuci ove postove... :top:

ono sto me nekako najvise mozda asocira na proslost, su one odvratne hlace koje dolje idu na usko, mi ih zovemo "mrkvače"... to MRZIM, tako mi je odvratno...

tamo negdje u 7.osnovne su skoro svi nosili traperice onako dolje s unutarnje ili vanjske strane razrezane po jedno 10ak cm...

starke... jao, i ja sam ih imala, crne, i neke na americku zastavu... :eek: zasuu...

tajice, tajice... ahaha... a volancici na suknjicama... imam neku sliku od zadnjeg dana vrtića, gdje sam u nekoj old-school crno bijeloj haljinici na volancice na krajevima, jedno 3 reda nekih volancica i neke cipelice koje izgledaju kao da se u njima step plese... jaao maajko moja... :)

jedno vrijeme su se ful skupljale one dudice... kao privjescici pa ih stavis oko vrata BRDO, pa ko ih vise ima je faca... :rolleyes: :D

prije par godina su se nosili oni uzasni plasticni ogromni prsteni... bljak! to nikad nisam imala, tako mi je jadno...

a kad vidim slike moje mame kad sam ja bila mala... sve neki dzemperi s ogromnim naramenicama, neke haljine uzasne... a tek braticeva kazeta maturalne zabave od prije nekih 10 godina mozda i vise, ne da mi se racunat sad... zivi smijeh, od sminke, haljine, cipela, frizura... :D

Sandi
22.06.2003., 23:48
a pionirske 'uniforme', bijela košuljica i modra haljinica?:D

ili havajke, kratke hlače isto u tom stilu, ono palme, surf boards, more...,sve u živim bojama.
neznam jeli se to gore nosilo, ali na moru je, kasne 80-te.

Lilly
23.06.2003., 02:11
Most vivid memory: plave tajice, bijela kosulja na sitne plave jabuke sa jako nabranim rukavima na ramenu, viiiisokom manzetnom sa pet(!) dugmica u obliku plavih jabuka (kud bas plave! :rolleyes: ) i onda siroki kais preko svega ali da malo pada na kukove + da kosha isto malo pada preko kaisa. U tom fazonu smo sve cure iz drustva (po dogovoru) otisle na jedan rodendan. Gore je bila chupava zurka i isle su velike nausnice. :) :) :)

Pa traperice sa sarenom umetnutom trakom sa strane. Te sam preskocila.

Meni je moda postala cool negdje u srednjoj. Najdraza stvar su mi bile 510 (ne konformisticka moja priroda :D) plave traperice sa koznim (vojnickim) kaisem koji je bio tako sirok da se jedva provlacio. Za svaki dan je gore isla neka maja, whatever ali za izlaske uska maja tipa bodi. E, to je bilo totalno mocno. :)

Negdje u to vrijeme se kod nas pravile pundze i preko njih se vezale one male tanke sarene marame. Siske bi isle u vec spomenutu blatobran verziju ili dva mala blatobrana sa svake strane. Moja varijanta je bila od malo vece marame i sa siskama malcice prirodnijim. To mi je izgledalo top of the line. :)

A, na pocetku srednje su svi nosili cipele sa rupicama. One sto sad ovde nose svi zaposleni muskarci preko 30 (i poneki mladi). Bile su crne ali su najcool bile bordo pa sa ponekim crnim mjestom. Ustvari, mislim da su se kupovale kao bordo ali da su se mazale crnom kremom pa onda na odmoru ih je trebalo tu i tamo brisati prstom da bi se dobila fina bordo mjesta. Najzesca poza na pocetku srednje je bila: zavaljena u stolici dignes nonu na stol ili prebacis preko druge none, privuces cipu blize i onda lezerno pricas sa rajom i pomalo masiras cipe strateski birajuci gdje zelis da se vidi bordo.

Totalno cool stvar iz moje mladalacke garderobe ali nikad trend: kosha na amebe (onaj neki orijentalni uzorak) koja je isla sve do koljena. To niko nije imao. Nosila sam je na ravno krojene hlace boje ciklame koje su se lagano vukle po zemlji jer su ostale malo preduge (taman! :)) i jos su bile jako siroke. To negdje u vrijeme onih sa umetkom sa strane. :)

debelakrava
23.06.2003., 23:15
kosha na amebe (onaj neki orijentalni uzorak)

uzorak se zove paisley i nosili su ga hippiji 60ih...

Lilly
24.06.2003., 00:15
O, tenkju! :) Nisam znala kako se zove. Ja to uvijek zvala amebe. :)

Precious
24.06.2003., 10:21
Ja sam naišla na izraz "kašmirski krastavci" za paisley. Pukla od smijeha!

Crow Jane
24.06.2003., 10:59
debelakrava kaže:
starke su one visoke)ima i niskih) converse platnene tenisice. ima ih u svim bojama a na vrhu prstiju imaju odvratnu bijelu gumu...nose ih i danas pripadnici punk mladezi

:D Moje prve all star starke bile su crvene visoke i imala sam 3 godine kad mi ih je tata dofural iz Amerike :D

I dan danas nosim Starke - ljubičaste, krem i crvene. Na šos, i na sve. :D A nisam čak ni pankerica.:cool:

Christina
24.06.2003., 18:14
ej curke sto se tice opančića kod nas (u tuzli) su glavna atrakcija citava tuzla fura opancice. u obliku su papuca(nazad su otvorene) i naprijed su in spicevi zavrnuti prema gore. na njima ima tak neke sljokice i nesto vezeno. ful su dobre. al to ima samo u sarajevu za kupit jer ih rade rucno. joj ja idem sutra u sarajevo pa cu si ih kupit jedva cekam.:D :jumping:

Lilly
24.06.2003., 21:13
O, vidi kako zgodno! Bosna je potpuno u toku sa modnim zbivanjima na zapadu! :)

Ovde su isto taj fazon svuda (ne mozes vise naci normalne cipe :rolleyes: )

Christina
24.06.2003., 23:26
Lilly kaže:
O, vidi kako zgodno! Bosna je potpuno u toku sa modnim zbivanjima na zapadu! :)

Ovde su isto taj fazon svuda (ne mozes vise naci normalne cipe :rolleyes: )
triput ura za bosnu :D :D
ej al ovo je nevjerovatno kod nas cure nemaju sta jesti al njima je vazno da su skockane,naperlitane po posljednoj modi . toliko polazemo u izgled da je to prosto nevjerovatno. al sto jest jest tuzlanke imaju najbolji stil od svih drugih gradova u bih.

Jolly
28.07.2003., 15:04
verica kaže:
Baš me ova tema podsjetila kako se kod nas prije ništa nije moglo kupiti pa se išlo u shopping u Trst, a popularna mjesta za kupovinu u Zg su bili raznorazni butici od kojih mnogi i dan danas postoje - npr. Maks u Preradovićevoj, pa You&Me malo niže u istoj ulici, pa Nataša i Branimir u Vlaškoj .. ili za djecu Jasna na Britanskom trgu. Da, popularni su bili i Posrednici :D

moja stara je za vrijeme svojih studenskih dana 70-tih švercala robu iz Italije za te butike

freelancer
31.07.2003., 21:57
kiki-j-zg kaže:
Conversice! Moje su bile crvene i bila sam tako ponosna na njih.

Niske, ja dan danas imam bijele ... tu i tamo perem auto u njima, ali su bile zakon!;)

freelancer
31.07.2003., 22:04
Moj izbor prolaznih hitova:

- cameprosice, one odrvatne bez ili smedje cizmetine od gamosa ( dvije kise i lete u kos)
- jakne McClaud, odvratne kozne jakete s vunenom postavom iznutra
- o legendarnim espadrilama se vec pisalo
- a Collegice, one niske kozne ljetne cipele
- a klasicne Ray Banke, ono stavis ih na oci i prekriju ti cijelu facu
- pa uske tanke kozne kravatice :eek:
- pa sakoi sa zavrnutim rukavima, pa se vidi fudra izvana :rolleyes:

Al' je bilo svakakvih gluposti...:rolleyes: