View Full Version : Rap scena u Hrvatskoj
Mislim da je sa novim albumom Edo Majke konačno rap scena u Hrvatskoj postala kvalitetna, da me se krivo ne shvati TBF, Tream11, Bolesna braća i drugi su imali uspješne albume ali Edo majka uspio je svojim albumom privući i onu publiku koja nije bila u toku sa rap scenom kod nas. Primjer toga je da neki moji frendovi koji recimo ne mogu smisliti Eminema ili TBF slušaju sa oduševljenjem Majku i znaju sve njegove rječi! Mislim da je rap trenutačno vrlo popularan u RH!
Paranoid
09.06.2003., 19:13
Žalosno ali istinito, više nema one opsesije da se primi gitara u ruke i sastavi bend, sad se ljudi prije mogu proslaviti ako napišu pjesmu kao što je jebanje majke; jebeš rapp.
Long live rock n' roll.
Ed Hunter
09.06.2003., 19:35
Dobar ti je taj paranoid... ali ipak Hip Hop je fakin kultura... i postuj to malo :)
Metal 4 ever -- :> :headbang:
Hugh 'n' Pepper
09.06.2003., 19:44
edo maajka jebe mater.... :D
damnaya
09.06.2003., 20:29
:jumping:
rap scena u hrvatskoj?
bijeda! svi ti rapperi su (sudeci po faci) primitivci, rijeci pjesama bas i nisu nesto dubokoumne.
mozda bi se cak i dalo izdvojiti svega nekoliko kvalitetnih pjesama, a ostalo sve je nazalost smece.
:bang:
glazba među opcenitom populacijom na svijetu je izgubila svoje pravo znacenje, sada svaki nenadareni freak moze napraviti svoju pjesmu na kompu, sve se pocinje svoditi na elektroniku, mi zaljubljenici u prirodni sound gitare smo mozda i zaostali, jer se protivimo razvoju svijeta(ako shvacate sto zelim reci), ali kad se vec mjuza mora razvijati zasto to ide u negativnom smislu:confused:
da se vratim na temu, rap nije glazba, to je shit(ne zelim povrijediti neciji ukus,vec samo konstatiram).
:amen:
Hugh 'n' Pepper
09.06.2003., 20:42
sigurno si metalac.... :D
damnaya
09.06.2003., 20:48
Svojevremeno sam i ja slusala rap(nekomercijalni).
Ne mogu i ne želim se opredijeliti samo za jednu vrstu glazbe jer slusam i rock i metal,a i nesto malo punka.
Nakon nekog vremena sto sam slusala rap shvatila sam da u tome je sve plastika, nema niceg iskrenog i prirodnog(u jebate sta sam zabrijala na prirodnost ;) ).
Hugh 'n' Pepper
09.06.2003., 20:51
:D
moze se naci i jako dobar rap, samo naravno ne ono sto se isfurava na tvu, mtv and stuff...inace ne slusam bas rap, ali morao sam stati na stranu frenda koji se odvazio otvoriti ovaj topic.. :D :D ;)
Hugh 'n' Pepper kaže:
:D
moze se naci i jako dobar rap, samo naravno ne ono sto se isfurava na tvu, mtv and stuff...inace ne slusam bas rap, ali morao sam stati na stranu frenda koji se odvazio otvoriti ovaj topic.. :D :D ;)
Tako je ali slušaš Edu!:s
damnaya kaže:
Ne mogu i ne želim se opredijeliti samo za jednu vrstu glazbe jer slusam i rock i metal,a i nesto malo punka.
Nakon nekog vremena sto sam slusala rap shvatila sam da u tome je sve plastika, nema niceg iskrenog i prirodnog(u jebate sta sam zabrijala na prirodnost ;) ).
Ja slušam sve od rapa, rocka pa do klasične glazbe, sve osim narodnjaka jer to jedino ne smatram glazbom. U rapu ima baš puno, neki put i previše iskrenog, ako slušaš rječi vidjeti češ da oni samo opisuju opću životnu situaciju!
Hugh 'n' Pepper
09.06.2003., 23:30
ne belebeci :D :D :D
Hugh 'n' Pepper kaže:
ne belebeci :D :D :D
:angeleye:
Mr. ručna :driver: kaže da je rap život!:bonk:
Hugh 'n' Pepper
09.06.2003., 23:45
necu komentirati osim sto je smajlic na kraju dovoljno rekao....
nabavi si the roots, q-master.....
panon youth
10.06.2003., 00:10
damnaya kaže:
mi zaljubljenici u prirodni sound gitare smo mozda i zaostali,
ma jedini prirodni sound ti je onaj udaranja glavom u drvo......čista prirodna psihodelija:bang:
Drito Konj
10.06.2003., 02:32
damnaya, ti si vjerojatno maloljetan
sto nema veze s cinjenicom da si idiot
to me podsjeca na frenda koji je u osnovnjaku slusao samo gunse i na ruksaku mu je pisalo rap smrdi :D
..a onda smo mu posudili cypress hill :cool:
REVENGER4N
10.06.2003., 05:55
Neću pljuvati po rap-u kao rap-u ali edo majka i nekakva hrvatska rap scena i svi ti "POP RAPERI" tipa eminem i sl. pametnjakovići koji samo ubiru lovu.
Iskreno od RAP-a nisam čuo kvalitetnu stvar, da je pjesma stvarno dobro napisana, pjevanja nema tu se priča tj. repa, muzika je također nepostojeća...što da kažem.
Jedino što sam čuo od rapa da sliči na nešto je Public Enemy.
Drito Konj kaže:
to me podsjeca na frenda koji je u osnovnjaku slusao samo gunse i na ruksaku mu je pisalo rap smrdi :D
Nemojmo se vrijeđati, ma koliki idiot damnaya bio nije zaslužio da mu to govoriš, pusti budalu na miru!:D :B
REVENGER4N kaže:
Neću pljuvati po rap-u kao rap-u ali edo majka i nekakva hrvatska rap scena i svi ti "POP RAPERI" tipa eminem i sl. pametnjakovići koji samo ubiru lovu.
Iskreno od RAP-a nisam čuo kvalitetnu stvar, da je pjesma stvarno dobro napisana, pjevanja nema tu se priča tj. repa, muzika je također nepostojeća...što da kažem.
Jedino što sam čuo od rapa da sliči na nešto je Public Enemy.
Ne znam šta ti očekuješ od rapa, bilo bi ljepo da to malo objasniš. U Rapu ima dobre, žive muzike(ponekad) a kao što i sam kažeš tekstovi su najvažniji! Mislim da ima dosta kvalitetnih stvari i kod nas a i sam Eminem koga vidim da ne vole baš svi. Na Eminem Show albumu ima tri vrhunske pjesme i dosta komercijalne muzike ali album je lak za slušat i zabavan. Ja nisam raper ali sam u posljednje vrijeme dobio pa onda kupio nekoliko albuma te vrste i oduševio se!:top:
Sudden Sid
10.06.2003., 21:32
Hrvatska rap scena? Pa nije ni tako lose, dobro je dok se ne radi samo da se zgrnu pare. Edo? Svijetli primjer
Drito Konj
11.06.2003., 02:53
sid, zao mi je kaj ti moram rec da njaske....
edo se time bavi vec dosta dugo i prije nije dizao nikakvu lovu s tim....nego je fino sljakao i cekao svoj moment...
jos si mlad, svijet ne sljaka onak kak ga ti vidis...ne uvijek..
Drito Konj kaže:
grale?:D
damnaya
11.06.2003., 21:35
cypress hill? pričaš kao da nikad nisam čula za njih, još i danas ih znam poslušati, to je jedan od prihvatljiviji bandova, ali sve zavisi o ukusu....:s
Sudden Sid
11.06.2003., 21:43
Drito Konj kaže:
sid, zao mi je kaj ti moram rec da njaske....
edo se time bavi vec dosta dugo i prije nije dizao nikakvu lovu s tim....nego je fino sljakao i cekao svoj moment...
jos si mlad, svijet ne sljaka onak kak ga ti vidis...ne uvijek..
Ma krivo si me skuzio, ovo "Sve je dobro dok se ne radi da se zgrne lova" i "Edo? Svijetli primjer" su 2 razlicite recenice koje si zbog zblokiranog entera na mojoj prljavoj tipkovnici krivo skuzio. Edo Maajka je najbolji primjer na rap sceni i htio sam reci da je on svijetli primjer ostalima, a ne da radi da zgrne pare. Misunderstood :)
Drito Konj
11.06.2003., 21:57
grale? :D
a, ne!
:D :D
bloody sailor moon
11.06.2003., 22:08
prošLa ja dosta te gLazbe, nisam LjubiteLj te gLazbe, aL nikada to nisam mogLa podnijeti.... uh... čuLa sam ja i onog "pravog" rapa.. aL kad čujem onog eminema, edu majku i kada vidim one ekipice po kafićima koje sLušaju isrodobno britni spirs i to... uh... (aL to je bio primjer SAMO za mtv) :p
Ed Hunter
11.06.2003., 22:20
MTV JE NAJVECI CRAP OD SVEGA.. STO SE TICE MUZIKE...
Jedina dobra stvar koju su napravili je bio prijenos koncerta od metallice... snimo sam ga :) hihihhihihihiihihi
bome ljep koncert odlican :)
i Jackass je isto dobar na mtv
a sto sse zike tice nemre bit gore od mtv... cim spomene neko MTV odmah znas na cemo je...
Živli
damnaya
11.06.2003., 22:27
Ed Hunter kaže:
MTV JE NAJVECI CRAP OD SVEGA.. STO SE TICE MUZIKE...
Jedina dobra stvar koju su napravili je bio prijenos koncerta od metallice... snimo sam ga :) hihihhihihihiihihi
bome ljep koncert odlican :)
i Jackass je isto dobar na mtv
a sto sse zike tice nemre bit gore od mtv... cim spomene neko MTV odmah znas na cemo je...
Živli
ed slazem se s tobom u potpunosti, me ti si genije, vidi se da si iz riječke vukojebine :jumping:
edo maajka
saletova osveta
mahir i alma
nemojte pljuvat po edi ako niste čuli ove pjesme.
edo>ostali
Blizzard Beast
12.06.2003., 00:00
samo bih htio napomenuti da edo nije sa hrvatske scene nego bosanske kolko ja znam.
Blizzard Beast kaže:
samo bih htio napomenuti da edo nije sa hrvatske scene nego bosanske kolko ja znam.
On živi već godinama u Zagrebu i kako sam u pjesmi kaže da je postao pravi purger!
LukaJ kaže:
edo maajka
saletova osveta
mahir i alma
nemojte pljuvat po edi ako niste čuli ove pjesme.
edo>ostali
Sverc komerc
Rado viđen
Prikaze
Jesmol sami
beheaded
12.06.2003., 14:33
Slušao sam rap i hip-hop (još ne kužim granicu) od Coolievog Gangsta's Paradise i DJe FRXa i Phat Phillya na 101-ici, a prestao kad se počelo s onim "Da mi kompa bude Mažuranić..." , znači kad se kod nas malo jače zahuktalo...
Sad mi se rap čini beskrvan (oni crnci koji pjevaju kako vole trebe, onaj dečec s Snoop Doggy Dogom, s piskutavim glasićem :D) i kod nekih izvođača licemjeram (kad mi u Adidas trenirci repa da ljudi nemaju novaca, a on ima samo za zlatnu lančinu)
Ovi - naši...
Trebali bi krenuti putem mira, tražeč rješenja, a ne samo pljuvat...
A opet, bi li to tada bio RAP?
Pozornik Oposum
21.06.2003., 13:28
damnaya kaže:
Ima, ima puno toga...
samo treba znati traziti, ugasi mtv i vivu i takve stvari...
Ima puno toga lijepog u rapu, postanes ovisan...
Pozornik Oposum
21.06.2003., 13:34
Anđeo kaže:
U rapu ima baš puno, neki put i previše iskrenog, ako slušaš rječi vidjeti češ da oni samo opisuju opću životnu situaciju!
To je u biti kao i bila neka poanta, ALI, ovo danas sta ljudi spominju kao rap (dakle mtv - neli, 50 i takve stvari...) - stihovi su tipa - ja san najbolji ja sve jebem mene se svi boje ja sve ubijam ja prepun para ja ovo ti ***** i tako....
To mi bas i ne zvuci iskreno, kool keith bi im rekao - U LIVE HOME WITH U`R MAMA!
-Watashi!i!i!i-
22.06.2003., 12:26
Edo je zakon, tbf je zakon, bolesna braca su prolazno loshi a isto tako i postolar triper... Ostalo POBIT!!!! SPALIT RITUALNOO!! :mikroval: :mikroval:
damnaya
22.06.2003., 23:14
Pozornik Oposum kaže:
Ima, ima puno toga...
samo treba znati traziti, ugasi mtv i vivu i takve stvari...
Ima puno toga lijepog u rapu, postanes ovisan...
:bonk:
ne gledam ti ja vivu i te stvari, sve sto sam slusala i sta slusam nabavljam preko frendova, neko vrijeme gledala sam mtv2(ne mtv2pop) gdje su bile samo underground stvari od rapa preko rocka do metala....
Chinese Democracy
23.06.2003., 01:09
Rap scena u hrvatskoj???
pa ne bi ti zna, cim se poserem odma pustim vodu tako da ne uspijem nista vidit.
Mikilegendo!care!
23.06.2003., 01:12
Tinejdjeru, smiri hormone.
SenseiTanaka
23.06.2003., 04:07
Edo je kako sam tvrdi internacionalan. Kad je u grebZa prica hrvatski (akcent i sve to) a kad je u Tuzli prica bosanski.
Rime su mu dobre i poruka jaka a inace je poprilicno lazan.
(tako bih volio da ga ne znam licno, mozda bi mu se i divio)
Skidam mu kapu samo sto je u jednom intervjuu nabio Sarajevo na Qurac.
Ako vas zanima pravo dobra stvar nabavite Defence ili Disciplinsku Komisiju. To je ekipa iz Tuzle s kojom je Edo startao. Uskoro snimaju prvi album.
meMYSELFandI
23.06.2003., 08:54
damnaya kaže:
:bonk:
... neko vrijeme gledala sam mtv2(ne mtv2pop) gdje su bile samo underground stvari od rapa preko rocka do metala....
jesi sigurna da to nije bila VIVA2 - koja je sad VIVA+?
Prava šteta šta toga više nema :flop:
Shroom Fairy
23.06.2003., 09:07
Rap u HR je čisto sranje!Pogotovo ovaj naš zagrebački.Sramota!
Ovi repaju o nekom getto-u,ma daj molim te,kao oni znaju kaj je to.Bit te muzike je istina,a ovi naši seru li ga seru!
Nažalost,zatrovani smo tim komercijalnim smećem,a ima toliko dobrog underground rapa,manje poznatog.
Kod nas,jedino cijenim TBF:cool: ,a i Edo je dobar-izgleda ko obični sused iz kvarta bez puno preserancije.
Chinese Democracy
23.06.2003., 11:22
od kad je rap muzika?!
isfrustrirana dicica kurca nemaju pa glume da nesto slusaju.
Shroom Fairy
23.06.2003., 11:41
Chinese Democracy kaže:
od kad je rap muzika?!
isfrustrirana dicica kurca nemaju pa glume da nesto slusaju.
Rap je kultura,stil,način življenja.
Ne cijenim nikoga tko se pravi i glumi da živi tim stilom,bilo onoga koji je kakti rapper ili onoga koji sluša tog kakti rappera.:rolleyes:
svi nesto baljezgaju o tome tko je 'real', a tko nije...
tko je onda ustvari pravi raper? onaj klosar koji repa o teskom zivotu u garazi od frenda?
Chinese Democracy
23.06.2003., 13:47
Shroom Fairy kaže:
Rap je kultura,stil,način življenja.
Ne cijenim nikoga tko se pravi i glumi da živi tim stilom,bilo onoga koji je kakti rapper ili onoga koji sluša tog kakti rappera.:rolleyes:
Moderator cenzurira tinejdzersko divljanje....
Maleni ovo ti je zadnja opomena.
Miki
damnaya
23.06.2003., 14:06
meMYSELFandI kaže:
jesi sigurna da to nije bila VIVA2 - koja je sad VIVA+?
Prava šteta šta toga više nema :flop:
100% sigurna, a sto se tice vive2, bas se i ne sijecam koje su se stvari tamo vrtile...
Shroom Fairy
23.06.2003., 15:11
Chinese Democracy kaže:
Miki
Ostadoh zbunjena:confused:
Votever...
Mikilegendo!care!
23.06.2003., 15:19
Ja sam mu editirao post zato sto je sirio rasnu mrznju na gnjusan nacin sto nije dozvoljeno na ovom forumu.
Chinese Democracy
23.06.2003., 15:23
Chinese Democracy kaže:
Miki
a sta sam reka? zaboravija san...
P.S. maleni ti je u gacama
Mikilegendo!care!
23.06.2003., 15:28
Pisi s minimumom pristojnosti (sto je recimo nesirenje rasne netrpeljivosti+minimum kucnog odgoja) kao i 99.9% posjetilaca na ovom forumu. To je sve, necu te vise upozoravati.
Luv2Bounce
24.06.2003., 19:14
odgovorit cu na ovaj topic bez ikakvog osvrtanja na komentare nekoga tko nema pojma o rap muzici i tko je postao samo da bi vrijedjao ili naisao glupost tipa "o cemu to oni repaju?"...
ali bi imala jednu zamolbu, da mi se nabroji koliko takvih ispada metalci imaju na svojim topicima? ne znam jer ja NE CITAM te topice jer mi se ne svidja ta glazba! ali nee, ne mogu i oni tako... nego dodju na topic s debilnom izjavom poput "crncuge su glupe"... ne, vi ste glupi i zadrti, ali to je sasvim druga prica. e da, i smrdite...
ahahaha...
no dobro...
Shroom Fairy - nije rap nikakva kultura zivljena. to je muzika. ako cemo vec tako, hip-hop je subkultura koja se sastoji od 4 elementa; grafita, brejkanja, dj-inga i rap muzike. ali to nije tako bitno. jer danas se izgubio taj pojam pa se vise primjenjuje rijec hip hop za samu muziku, pa tako na idiotskim dodjelama nagradama imamo posebno hip hop a posebno rap kategoriju za nagrade... :rolleyes: gdje ako malo pogledas, oni pod "hip hop" stavljaju primjerice nelly, ja rule, dakle ovo komercijalnije... ipak, ne vidim veliku razliku ni s drugom skupinom po njihovoj "kategorizaciji"... ali nije ni to sad bitno.
bitno je, da ja mrzim upotrebljavat pojam "rap scena u hrvatskoj". jer kad pogledas, nema jedan jedini kvalitetan izvodjac. u biti, ima ih, ali jako malo. osobno, jedan od boljih je stoka. jer ne znam tko jos napravi tako jeben live dozivljaj, tko fristajla kao on. on mi je stvarno odbar sta se toga tice. tram 11, posebice target, mi idu na zivce, sa svojim spikama i glupostima... woo koji ne moze snimit pjesmu a da ne spomene "vukovar - dubrava" 10 puta, i target koji vise ni pricat ne zna. tbf mi se ne svidjaju i to ni ne smatram rapom. edo je kolko ja znam bosanac, ali nije ni to sad bitno! bitno je to da kad sam cula njegov album prvi put, bila sam odusevljena. sto produkcijom, sto textovima, sto cjelokupnim dojmom. pravo osvjezenje. ali sad mi se i on gadi. dosadan je. necu sad dalje o tome.
zelim reci jednu stvar. zalosno je kad vidim tko snima albume na toj nasoj "sceni", jer znam da ima brdo boljih demo izvodjaca koji nazalost nemaju tu priliku izdat album. i to je tuzno, i to jako. jer opcenito, nema kvalitete. a trebalo bi ju stvorit, pobogu... dosta mi je vise colonie, magazina i slicnih...
onda dodje jedan edo i svi padnu na dupe od originalnosti, ali zapravo, ima toliko boljih bosanskih mc-a nego sto je on. samo sta oni nisu imali tu srecu nazalost snimit za neku kucu, nego snimaju demo albume koji cuje njihova ekipa i akoimaju srece puste ih u nekoj emisiji na radiu.
jos da jedno kazem. ne smeta me nimalo sto su ovdje svi skoro topici metal, rock, whatever... jer rapperi imaju svoje stranice i svoje forume gdje pisu, pa me ni ne cudi da ih nema ovdje. ako nekoga zanima neka ode na www.hip-hop.hr ili www.h3s.org ali h3s forum duze vrijeme steka, no ima dosta drugih zanimljivih sadrzaja na stranici, pogotovo na hip-hop.hr gdje su uvijek svjeze najave, and stuff...
i ne znam zasto moderatori ne brisu postove koji su offtopic. iako, svaka cast Mikilegendocare bas si car ;) jer mislim ipak ako je forum i ako ima svoj topic, nek se ljudi drze toga, i nek ne dolaze pljuvat nesto o cemu nista ne znaju... ni ja ne komentiram metallicu, i ine dugokose masnokose bendove, jer me NE ZANIMAJU! jer ne znam o njima toliko i jer necu trazit smisao u pjesmi iron maidena, jer me boli k**** o cemu pjevaju...
hvala, do vidjenja.
Blizzard Beast kaže:
ajd ne seri vise po edi
nek je bosanac on je nasa scena
zivio rap
swisseyed
02.12.2005., 00:48
e jesi ti našao oživit topic nakon pol godine :jumping:
al eto...nek ostane živ, sviđa mi se :D
o hrvatskoj hip-hop sceni i nemam baš puno za reć, pošto mi se većina stvari koje čujem ne sviđa...TBF je rijetka svijetla točka, iako će mnogi reći da "to" nije hip-hop...
ono što me smeta je što masa ljudi odmahne rukom i kaže "rap nije muzika"...i NADAM se da je to čista ufuranost u neki drugi žanr muzike, a ne ozbiljna misao...jer rap itekako je muzika, a rapperi itekako jesu glazbenici...ne znam koliko je tko upućen, ali većina zna svirati BAREM jedan instrument...s time da ima i posebnih slučajeva koji barataju i sa po 20 različitih instrumenata...pa, jebiga, ako to "nije glazba" onda stvarno ne znam...
swisseyed kaže:
e jesi ti našao oživit topic nakon pol godine :jumping:
mislis nakon 2 i pol godine :D
:eek: :rolleyes:
swisseyed
02.12.2005., 09:28
auuuuu...nisam godinu gledao :eek:
issss...ovo je bio BUMP milenija :D
ja sam mislio da se to briše nakon kojih godinu dana... :D
AFRODITA69
04.12.2005., 00:09
ma nemate vi pojma kaj je pravi rap i ko je nejveci i najbolji rapper svih vremena ...;)
Žuribus Šumasti
04.12.2005., 17:11
AFRODITA69 kaže:
ma nemate vi pojma kaj je pravi rap i ko je nejveci i najbolji rapper svih vremena ...;)
ovak se s djecom malom razgovara, i to pogotovo kad NISI u pravu :D
ajd pljuni, baš me zanima :)
AFRODITA69
04.12.2005., 18:47
Žuribus Šumasti kaže:
ovak se s djecom malom razgovara, i to pogotovo kad NISI u pravu :D
ajd pljuni, baš me zanima :)
pa jebote,nece se valjda mjeriti sa menom o bliskosti rapa.em sam stalno u vezi sa nigerima,em sam zivjela i imala frajere iz oaklanda ,cali...a zna se rap scena iz oaktowna on the bay...em sam u gradu tj opcini nyc gdje se rap zapravo rodio..da muthafuckin bx,em mi se bivsi bavio muzikom i radio sa nekima iz svjeta rapa.
edo maajka moze lizat cipele i najgorjoj americkoj rap susi..sve je to fuckin pocetak doma..nema tu smisla u rijecima ni rap scene covjece.nije bjeli covjek stvoren za rap.pa kaj je eminem rapper?***** od ovce..ni stila ni slifa...ima i crnja koji puse doslovno kao ja rule,50 cents,puffy...jebote mlako ko pisalina.a da ne spominjem jebenog nellya-rap kuruza 100%...sve je to *****...east coast je ***** u rapu zapravo..iako je rap roden bas tu na east coast...ali sve se to sjebalo.west coast jos uvjek ima neke face ali i oni su se skvarili...
iskreno receno,i to ce ti svaki nigga rapper koji imalo zna o rapu reci-da je najbolji rapper ikada bio shakur..naravno..pocevsi od outlaw-na dalje.
swisseyed
04.12.2005., 19:16
ajme jesi ga nasrala...
da, svaki nigga rapper koji MALO zna o rapu će ti reć da je 2pac bio najveći...al to će ti reć i svaki 14-godišnjak koji je počeo slušati rap pred pol godine...tako da ono...2pac nije loš, dapače, ali pretežno se oslanjao na emocije i to ga je vuklo...
ovo što ti navodiš kao "pišalinu" se zove mainstream, što u slobodnom prijevodu znači vrhunska produkcija i glup refren koji ti se uvuče u uho...
i ne znam zašto, al zapela si za east/west podjelu koja već duže vrijeme totalno gubi značaj...ne možeš više čisto po zvuku odrediti tko je odakle, a uz to na scenu izbijaju južnjaci (al dobro, njih se lako prepozna :D )...
kako god bilo, reć da je "east ***** u rapu" je totalna nebuloza...osim što je tamo sve počelo, svake godine je većina DOBRIH izdanja upravo s istočne obale...
eto toliko...i baci par jačih imena s Bay Area scene, čisto fore radi da vidim koliko sam ja upućen :w
AFRODITA69
04.12.2005., 20:36
prvo-ja ne volim rap.ne slusam rap.jesam ,slusala sam jer sam se kretala u drustvu onih koji su bili u rapu.s time sto mi je frend na kmel-u,frajer- koji je radio za radio stanice,snimao rap spotove,imao frendove iz iste rap branse...jebe se meni za east/west..ali jos uvjek podjele ima.moj decko recimo nije zelio ostati u ny bas zbog rapa..jer ne spada ovde a bilo je to u maju!
isto tako,frendovi ovdje rodeni hvale i kuju B.I.G.-a u zvjezde i da..mrze bilo koga iz westa.danas!
licno-ja sam najduze zivjela bas u cali...pa sam nekako zbog toga vise upucena u west scenu..a east scena(iako ne volim rap) mi je i dalje pisalina.s pocetka-bilo je ok..ne kazem..ali sve dalje ,sve gorje...a to da ce ti svaki klinac reci da je 2pac najbolji rapper...nije istina.narocito ne ovi iz east coasta...iako je 2pac bas odavde iz bronxa.
moj ny frend-inace rapper..ne bas profi ali bavi se time,obozava samo ny rappere...mrzi i jebe mater snoop dogu,tupacu i sl.docim moj decko(sadasnji)i bivsi -oboje iz cali-mrze p.diddy-a.big-a i ny scenu.
sto ja htjedoh reci-ne mozes mjeriti neku jadnu hrv. rap scenu kad to nema veze sa rapom.i da...eminem,jarule,50 c nisu voljeni s ni jedne strane.
jesi ti iz bay-a?koga volis?morat cu decka bivseg pitati ko je sada hot,down in the town!
Žuribus Šumasti
04.12.2005., 20:38
AFRODITA69 kaže:
pa jebote,nece se valjda mjeriti sa menom o bliskosti rapa.em sam stalno u vezi sa nigerima,em sam zivjela i imala frajere iz oaklanda ,cali...a zna se rap scena iz oaktowna on the bay...em sam u gradu tj opcini nyc gdje se rap zapravo rodio..da muthafuckin bx,em mi se bivsi bavio muzikom i radio sa nekima iz svjeta rapa.
edo maajka moze lizat cipele i najgorjoj americkoj rap susi..sve je to fuckin pocetak doma..nema tu smisla u rijecima ni rap scene covjece.nije bjeli covjek stvoren za rap.pa kaj je eminem rapper?***** od ovce..ni stila ni slifa...ima i crnja koji puse doslovno kao ja rule,50 cents,puffy...jebote mlako ko pisalina.a da ne spominjem jebenog nellya-rap kuruza 100%...sve je to *****...east coast je ***** u rapu zapravo..iako je rap roden bas tu na east coast...ali sve se to sjebalo.west coast jos uvjek ima neke face ali i oni su se skvarili...
iskreno receno,i to ce ti svaki nigga rapper koji imalo zna o rapu reci-da je najbolji rapper ikada bio shakur..naravno..pocevsi od outlaw-na dalje.
fala na odgovoru.
slažem se za rap kuruzu i pišalinu odnosno taj mainstream je kita labudova.
ali...
Edo je car car i većina američanskih rappera mu nisu ni do guznih ugruščića.
Eminem isto tako, zna itekako dobro repat.
Shakur, po meni, ima infantilne textove, sve puno flejmanja i agresive...stil mu je oke, ali, isto tako meni, daleko, jaako daleko od najboljeg.
my fejvorit je Funkdoc, Reggie Noble - Redman...taj dečko samo fura zeku i još nisam čuo da neko bolje rastura od njega...odma ispod je Sage Francis ( isto white trash :D )
:w
AFRODITA69
04.12.2005., 21:49
Žuribus Šumasti kaže:
fala na odgovoru.
slažem se za rap kuruzu i pišalinu odnosno taj mainstream je kita labudova.
ali...
Edo je car car i većina američanskih rappera mu nisu ni do guznih ugruščića.
Eminem isto tako, zna itekako dobro repat.
Shakur, po meni, ima infantilne textove, sve puno flejmanja i agresive...stil mu je oke, ali, isto tako meni, daleko, jaako daleko od najboljeg.
my fejvorit je Funkdoc, Reggie Noble - Redman...taj dečko samo fura zeku i još nisam čuo da neko bolje rastura od njega...odma ispod je Sage Francis ( isto white trash :D )
:w
kako rekoh-nisam ljubitelj rapa..a najmanje bjelog rapanja.hip-hop,rap-sve je to za crnce koji su to i izmislili.eminem je mozda s pocetka bio ajd..kako tako-mada nije ni to bio pravi rap(osim mozda nekih textova)ali sam po sebi-on je k.
i ne,ne mogu si zamisliti naseg edu ili bilo koga drugoga u rapu,kao sto bi mi bilo smjesno cuti crnju koji pjeva country.
iskreno...par rapova koje sam cak mogu reci i voljela svojevremeno su bili izricito 95-96 godine...sto west,sto east..al zbilja ono dobri rapovi koje i danas volim cuti iako ne volim rap.mnogo njih sa tada dobrim rapom su ili odjebali sa scene ili pak presli u nekaj kaj nema veze sa rapom..iako su jos na sceni-a medu njima ona ljiga p.diddy.
jebiga-tupac je pun agresije-a na cemu je prvobitan rap zasnovan nego na agresiji???i drugi su isli na agresiju ali ako slusas rijeci-tupacove su ipak najbolje.
neznam...kako rekoh,zbog deckiju sa kojima sam hodala,nekako mi je bas ta faza ostala u poz. sjecanju.a vidim da pravi rap znalci(kao moji exevi)kazu istu stvar kao i ja-koja to ne slusa tako vijerno.
ja nisam doma,pa nisam cula edu-ali ako jedan eminem sere(njega mrze!)onda kako edo maajka moze repati dobro.jos samo reci da repa na naski!:eek: :D
Žuribus Šumasti
04.12.2005., 22:06
AFRODITA69 kaže:
kako rekoh-nisam ljubitelj rapa...
agresija nije temelj, upravo suprotno.
hrvatski, khm, khm, balkanski jezik je savršen za pjesništvo.
ne postoji bijelo repanje - crno repanje...there just is...
nice talkin' 2 ya, gotta go, take care now bye bye then.
AFRODITA69
04.12.2005., 22:34
Žuribus Šumasti kaže:
agresija nije temelj, upravo suprotno.
hrvatski, khm, khm, balkanski jezik je savršen za pjesništvo.
ne postoji bijelo repanje - crno repanje...there just is...
nice talkin' 2 ya, gotta go, take care now bye bye then.
tocno-ne postoji bjelo repanje i crno repanje,ali crno repanje je repanje kak treba biti.isto kak bjeli frajer da neznam sta napravi sa sebe ne moze ispasti ko crnja koji repa..dapace izgleda ruzno i odbojno.da nebus valjda rekel da je hip hop i rap proizasel od bjelaca?kao i da agresija(ghetto covjece,ghetto)nije najcesca u rapanju...ako nije o agresiji,ubistvima,bogacenju na temelju droga-onda to nije rap.nisam nuzno mislila da svaka recenica treba biti upucaj ga sad i ja sam upucan..ali sve sto je vezano za ghetto je agresivno.i kako onda jedan edo moze repati o tome kad nema blage dume niti je ikada pristupio ijednom ghettu.da ne repa o pesci ili kozari boku mozda?
i nema veze kaj je balkanski jezik pjesnicki-rap nije roden na balkanu niti su bjeli dobri raperi.;)
osim toga...ok,ako je jedini tamo taj edo..jer i nema bas puno rapa doma..ali ovdje bi se maajka pogubio.i kod toga stojim.
swisseyed
05.12.2005., 01:45
AFRODITA69 kaže:
jesi ti iz bay-a?koga volis?morat cu decka bivseg pitati ko je sada hot,down in the town!
no no...daleko sam ja :D
ma pitam čisto tako, nisam neš posebno upućen, ali od tamo je dosta muzike koja mi se sviđa...Hieroglyphicsi, Freestyle Fellowship i Living Legendsi (dobro, nisu samo iz SF pripadnici, al ono...tamo im je baza)...Sunspot Jonz...etc...nevermind that...
poanta je...ako ne voliš i NE SLUŠAŠ rap - ne možeš baš vodit ni neku pametnu diskusiju o tome...isto tako, kažeš da nisi čula Edu...kako onda uopće možeš suditi o njegovoj muzici???
reć da je Edo loš jer je Vanilla Ice loš je čisto glupo...
a što se tiče onog da rap nije za bijelce jer su ga započeli crnci...hah...dobro, to ajde zavisi od osobe do osobe...ali po toj logici bi se bijelci smjeli baviti jedino klasikom, jer su sve, al baš SVE moderne pravce (osim ajde, elektroničke) započeli upravo crnci...od bluesa i jazza, preko rocka, soula do rapa...
AFRODITA69
05.12.2005., 01:55
swisseyed kaže:
no no...daleko sam ja :D
ma pitam čisto tako, nisam neš posebno upućen, ali od tamo je dosta muzike koja mi se sviđa...Hieroglyphicsi, Freestyle Fellowship i Living Legendsi (dobro, nisu samo iz SF pripadnici, al ono...tamo im je baza)...Sunspot Jonz...etc...nevermind that...
poanta je...ako ne voliš i NE SLUŠAŠ rap - ne možeš baš vodit ni neku pametnu diskusiju o tome...isto tako, kažeš da nisi čula Edu...kako onda uopće možeš suditi o njegovoj muzici???
reć da je Edo loš jer je Vanilla Ice loš je čisto glupo...
a što se tiče onog da rap nije za bijelce jer su ga započeli crnci...hah...dobro, to ajde zavisi od osobe do osobe...ali po toj logici bi se bijelci smjeli baviti jedino klasikom, jer su sve, al baš SVE moderne pravce (osim ajde, elektroničke) započeli upravo crnci...od bluesa i jazza, preko rocka, soula do rapa...
ma nije da sam misla voditi neku temu ali naslusah se kako kazem jer sam bila medu rapperima.ali nije mi tema bila tako interesantna..radije sam ja njih gledala;) .
nego-svi pravci su mi ok sa obje rase ali country i hip hop mi nisu za mjesanje.ne moram cuti edu da znam kako zvuci.jos s pocetka hi hop-a doma sam cula neke pokusaje koji su zvucali prosto smijesno i kad sam jednom pustila slucajno jednu pjesmu mom decku-on je riknuo od smjeha...jebiga..kako god da stavis domaci rap nikad nece biti kao ovaj ovdje...jer bjeli da se jebes ne mogu glumatati crnce.
eh..a ja vec misla da smo susjedi(ono bar ex susjedi!)
swisseyed
05.12.2005., 03:06
AFRODITA69 kaže:
ma nije da sam misla voditi neku temu ali naslusah se kako kazem jer sam bila medu rapperima.ali nije mi tema bila tako interesantna..radije sam ja njih gledala;) .
nego-svi pravci su mi ok sa obje rase ali country i hip hop mi nisu za mjesanje.ne moram cuti edu da znam kako zvuci.jos s pocetka hi hop-a doma sam cula neke pokusaje koji su zvucali prosto smijesno i kad sam jednom pustila slucajno jednu pjesmu mom decku-on je riknuo od smjeha...jebiga..kako god da stavis domaci rap nikad nece biti kao ovaj ovdje...jer bjeli da se jebes ne mogu glumatati crnce.
eh..a ja vec misla da smo susjedi(ono bar ex susjedi!)
čuj, slažemo se u jednom - bijelci ne mogu zvučati "crno"...a kad pokušaju to ispadne tragikomično...
stvar je u tome da sve manje pokušavaju "biti" crnci...i to onda dobro zvuči (primjer: Jehst, Skinnyman...Britanci, ali nije ni bitno)...
ok...ja sam rekao što sam imao za reći...
i nismo susjedi heh...nažalost ili na sreću to još nisam siguran, ne znam baš kako bi se snašao :D
Dolgcajt
05.12.2005., 10:13
Ja bih volio vidjeti uzivo Bolesnu bracu.. Ne zajebavam se, stvarno :)
Nemam veze s ovom scenom... tj. s ovim topicom, pa ajd nek netko javi kad i gdje su uskoro..
mc mastertoni
05.01.2012., 23:07
Hrvatska više nema rap scenu svi su komercijala ,jedino možda mladi koji dolaze nešto naprave po tom pitanju.
ne kažem da nema više dobrih repera kod nas ali svi se lagano furaju na američki stil repa tamo su svi komercijala od eminema pa do ice cube-a pa da je i tupac živ i on bi posta komercijala tako da nije tako samo u Hrvatskoj...recimo u srbija i bosna imaju dobru rap scenu kod njih još tolko nema komercijale pa zašto mi nebi bili takvi
Dječaci su zakon, Vojko rastura, nije još sve propalo.
Truecrime82
06.01.2012., 22:56
Domaci rap?? Mislite u Hrvatskoj ili balkanu??
Domaci rap?? Mislite u Hrvatskoj ili balkanu??Naslov teme je "Rap scena u hrvatskoj". Ne znam što tu nije jasno. :ne zna:
Inače, jedino što trenutno valja na HR sceni su Dječaci i Sinestet. :top:
Truecrime82
07.01.2012., 00:14
pa zasto onda spominjete edu...on zivi u hrvatskoj i sve to stoji al je roden u bosni???
Truecrime82
07.01.2012., 00:17
a uostalom ovi gore spominju 2paca, biggie smalsa, eminema, redmena...
https://soundcloud.com/tr33zmusic/sets/tr33z-beat-tape
Dregermajster Crew :frajer:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.