View Full Version : Natjecanje za najskuplji kvadrat u Zagrebu
konspirator
10.06.2003., 09:00
Ajde da vidimo tko će naći najskuplji kvadrat stana u Zgb. Natjecanje se odvija u dvije kategorije: kvadrat novogradnje i kvadrat starog stana.
Frankie
10.06.2003., 10:09
Najskuplje - vjerojatno Importanne Galeria, prodavali su se za 5k DM/m2
kategorija novogradnja:
1. 1900 eura
2. 1840 eura
stanovi u prvoj gradskoj zoni - dobar centar
;)
Evo najskuplje novogradnje na Jarunu....
Pionir 1685 eura.
Nije mi to baš tako divan kvart. Na pantovčaku su po 1800 1900 eura...mislila sam da nisam dobro čula preko telefona :)
praktikanti
10.06.2003., 12:51
Polako dolazimo do iznosa kao u markama.
Uskoro ce nam i place svima porasti...;)
konspirator
10.06.2003., 14:47
Nitko još nije spomenuo jedan stan s Mažuranca, zgrada stara 100 godina, stan rupa, oko 90 kvadrata, cijena 1500 Eur/m2, taj je bio u oglasniku prije par mjeseci, nije valjda prodan?
magdalena99
10.06.2003., 22:50
ja mislim da rekord drzi kvadrat u Dezmanovom prolazu.
sve prodano.
po cijeni od nekoliko tisuca eura, ali ispricavam se, nisam zapamtila tocan iznos.
mislim da sam negdje procitala da je skuplje nego Igalerija.
Meni nije jasno kako ti stari stanovi u centru mogu držati toliku cijenu. Kao prvo su to rupe, sve smrdi po pljesni i očaj. Kao drugo kad je tako veliki stan, obično je cijena po kvadratu niža, al ne...u njihovom slučaju...
Trend je da se ljudi sele prema periferiji jer žele malo zraka....al jedino kod nas škvadra želi svoje gaće susišt na Trgu J. Jelačića.....ne mogu zamisliti da živim u takvom centru...pa ne možeš prozor otvoriti od smrada i buke.....ja to uopće ne razumijem....
slavkec
11.06.2003., 13:38
asa kaže:
Meni nije jasno kako ti stari stanovi u centru mogu držati toliku cijenu. Kao prvo su to rupe, sve smrdi po pljesni i očaj. Kao drugo kad je tako veliki stan, obično je cijena po kvadratu niža, al ne...u njihovom slučaju...
:top:
asa kaže:
Trend je da se ljudi sele prema periferiji jer žele malo zraka....al jedino kod nas škvadra želi svoje gaće susišt na Trgu J. Jelačića.....ne mogu zamisliti da živim u takvom centru...pa ne možeš prozor otvoriti od smrada i buke.....ja to uopće ne razumijem....
:top:
Imam frendicu koja zivi kod Glavnog kolodvora. Stan joj je poderotina od stotinjak kvadrata u kuci koja ima drvene temelje :eek: i doslovce se tresu zidovi svaki put kad prolazi tramvaj. Stan je na najvisem katu, bez lifta, naravno.
Stan zahtijeva totalnu :eek: rekonstrukciju, sto ce kostat ko svetog petra kajgana :D , a ona ga zeli prodati, ali ne spusta cijenu ispod 1700€ po kvadratu. :eek: :hebemu:
Dodajte cijeni od 1700€ jos i cijenu uredenja, koju ce buduci vlasnik jednostavno morati pljunuti i dobivate cijenu kuce u sjevernom dijelu grada! :rolleyes: Ja bi se prije :bang: nego da kupim tu rupu.
Mora da ti je frendica rođena purgerica. Ti su udareni u glavu.
Crow Jane
17.06.2003., 18:44
Pa gle, mi imamo stan skoro pa u Centru - iznad Vinogradske, umirnom kvartu, 50 godina stara zgrada, malo je plafon narušila vlaga od stana iznad ~ :rolleyes: i kad smo prenosili vlasništvo, došao je procjenitelj i procijenio nam tada na 2.800 DEM po kvadratu, s tim, da kao, zbog plafona ipak vrijedi 2.500. DEM. A ima 40 kvadrata.
I ima ljudi koji bi dali tu cifru s obzirom na lokaciju, ali smo ipak odlučili iznajmljivat.
el Torro
17.06.2003., 20:05
Crow Jane kaže:
Pa gle, mi imamo stan skoro pa u Centru - iznad Vinogradske, umirnom kvartu, 50 godina stara zgrada, malo je plafon narušila vlaga od stana iznad ~ :rolleyes: i kad smo prenosili vlasništvo, došao je procjenitelj i procijenio nam tada na 2.800 DEM po kvadratu, s tim, da kao, zbog plafona ipak vrijedi 2.500. DEM. A ima 40 kvadrata.
I ima ljudi koji bi dali tu cifru s obzirom na lokaciju, ali smo ipak odlučili iznajmljivat.
buržujka ...
:D :D
soylent
03.07.2003., 17:10
konspirator kaže:
Nitko još nije spomenuo jedan stan s Mažuranca, zgrada stara 100 godina, stan rupa, oko 90 kvadrata, cijena 1500 Eur/m2, taj je bio u oglasniku prije par mjeseci, nije valjda prodan?
zvonimirova, kod djamije, `28-o godiste, "uredjen", 1800eur/m2!!!!!!!!!!!!!!!!!!
konspirator
04.07.2003., 09:12
soylent kaže:
zvonimirova, kod djamije, `28-o godiste, "uredjen", 1800eur/m2!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tamo ne bi kupio stan ni za besplatno. Meni samo nije jasno da li i tko to kupuje.
Frankie
04.07.2003., 09:16
konspirator kaže:
Tamo ne bi kupio stan ni za besplatno. Meni samo nije jasno da li i tko to kupuje.
a cuj, te stare zgrade znaju biti vjecne, kvalitetnije od novogradnje
konspirator
04.07.2003., 09:22
uopće nije stvar u zgradi već u lokaciji. BUčno, tramvaj, auti i slično. U Zvonimirovoj su inače zgrade u lošem stanju, i osim toga u puno njih ima žohara (ako vam to izgleda kao nebitan problem onda se zamislite kako idete na WC po noće u vašem novom stanu a ono tamo vas netko gleda s poda) - u nekim zgradama u centru (a Zvonimirova je iz nekog razloga dosta ugrožena) nema deratizacije koja to može riješiti.
Zašto ne u Zvonimirovoj? Meni se Zvonimirova i one male uličice oko Džamije čine najbolje što postoji za kupiti u centru. Moji deda i baka su imali stan u Zvonimirovoj, ne sjećam se točno koje je godište bila zgrada, ali negdje između '30 i '35, i te zgrade su bile baš solidne, uredne i lijepe, sad druga je stvar što su ti stari stanovi po današnjim kriterijima totalno nefunkcionalni. Njihov je stan bio i dosta bučan jer su spavaće sobe bile okrenute na Zvonimirovu. Imam i prijatelje koji stanuju tamo na Džamiji, oni su super sredili stan, zgrada je isto OK, a bila sam još u dosta stanova u tom kvartu i svi mi se čine baš dobri.
Ma kakav centar!
Pa nemreš si ni dijete pustit samo van (osim na cestu).
Ma sve cijene stanova su katastrofa ,svi su samo zamijenili marku s eurom pa ko voli nek izvoli.
Šteta da nam nisu i place tak zamijenili.
Tresnjevka50m= 90 000 E:cry: :cry: :cry:
Ja sam kao klinka živjela u Zvonimirovoj, zgrada je imala dvorište i to je bilo nešto super - kao da imaš svoj vlastiti park, tamo smo se stalno igrali. Inače, istina je da su stanovi u Zvonimirovoj jako bučni, ali žohare stvarno nikada nismo imali. Ali zato su mi one male uličice oko Džamije super, tamo nema niti buke.
konspirator
04.07.2003., 09:59
mislim da bi se složila sa mnom da male uličice oko Džamije (tipa križanićeve) i Zvonimirova, su nebo i zemlja za usporedbu.
Ma jesu, slažem se, meni su zapravo najdraže male uličice između Džamije/Zvonimirove i Vlaške tipa Tomašićeve, Bulićeve ili Brešćenskog - općenito cijeli taj kvart mi je super, vjerojatno i radi nostalgije. Meni je, doduše, i Zvonimirova draga, ali istina je da je jako jako bučna.
gIupinickname
07.07.2003., 19:23
Slažem se sa gornjim postom...
Postoje li uopće neki linkovi da se vide ti stanovi po abnormalnim cijenama? Ili ekipa misli da narod nije vrijedan ni gledanja takve gradnje, a kamoli kupovine?
Ma sve treba stavit na internet ;)
Da ne moram ni zvat, ili još gore gubit vrijeme dolaskom, ako mi se u startu ne svidi ono što vidim.. eto npr. stan u importanne galeriji (na njihovom siteu) mi se uopće ne sviđa. A bome ni ne piše koja mu je cijena... (iako, gradnja je kvalitetnija od konkurencije koje sam vidio... isto tako, imaš i čuvara i još neke prednosti...)
Što se ovog dežmanovog prolaza tiče... da li je to ona trulo crvena zgrada? Ne bih za to dao preko 1500 eura ni da mi je jedina opcija.
A sve te "urbane" wanna be vile sa pripadajućim stanovima su, po meni, konfekcijski projekti nekog wanna be arhitekta... po sistemu naguraj što više stanova u rugobu od zgrade, i dodaj kovanicu "urbana vila"! :mad:
Evo kako to bijaše u nedalekoj prošlosti :D
vinova lozinka
05.09.2007., 06:45
Počela sam čitati od prvog posta ne gledajući datume...mislila sam da su mi se zamutile leće :D .
:rofl:
ja isto.. reko jel me netko zaje :eek:
i onda vidim datum :D
Evo najskuplje novogradnje na Jarunu....
Pionir 1685 eura.
Nije mi to baš tako divan kvart. Na pantovčaku su po 1800 1900 eura...mislila sam da nisam dobro čula preko telefona :)
ah ta dobra stara vremena... danas je jarun 2500 eura, pantovcak nista ispod 3000... a place ostale iste. al najbolje je to sto je sve rasprodano i prije nego je napravljeno- pa ljudi moji jeli to moguće????:confused: :confused: :confused:
cula od jednog poznatog s mora, dosao sad tu raditi, tata kupio stan, negdje istocni dio grada izmedju zvonimirove i branimirove...
platili 2600 kvadrat i garazu po regularnoj cijeni, rekli im da je bas netko odustao i da im je ovo jedina prilika, 50ak kvadrata ... vecinu placali u kesu, nisu ni pitali za popust nego presretni kak su super prosli i kak su uletili u zadnji slobodni stan :eek:
sto reci?
dok ima takvih i cijene ce rasti... jao nama
Ipanema
05.09.2007., 10:36
A u k.... nemojte me tako strecat :mad:
:zubo:
:rofl:
ja sam isto tako zazujala :rofl:
atlantis
05.09.2007., 11:02
i ja sinoc :) al je predobra tema za podsjetit se pa nisam brisala :D
steiner
05.09.2007., 12:42
stalno u jutarnjem od subote vidim oglas za nekakvu novogradnju sive boje od 4 kata na trešnjevci.prema slici klasična interpolacija,još jedna košnica od zgrade s pogledom za zgradu ispred,vjerojatno s cestom širine 3m ali dvosmjernom.
Cijena je 2600eura!!!
to je stavrno za nepovjerovati
TasmanianDevil
05.09.2007., 13:32
stalno u jutarnjem od subote vidim oglas za nekakvu novogradnju sive boje od 4 kata na trešnjevci.prema slici klasična interpolacija,još jedna košnica od zgrade s pogledom za zgradu ispred,vjerojatno s cestom širine 3m ali dvosmjernom.
Cijena je 2600eura!!!
to je stavrno za nepovjerovati
Nova Cesta. Najgora ulica na Trešnjevci, trava-nula bodova, drveća kom -0.
Ali zato 2600, prodat će sve, čisti ruc 1400-1500 Eur.
Zemljište - neka je 500 Eur/m2 + građevinska+komunalije+arhitekt+ brutto troškovi gradnje (cca.500-550 eur/m2) = max 1200 Eur/m2.
Crow Jane
05.09.2007., 15:33
cula od jednog poznatog s mora, dosao sad tu raditi, tata kupio stan, negdje istocni dio grada izmedju zvonimirove i branimirove...
platili 2600 kvadrat i garazu po regularnoj cijeni, rekli im da je bas netko odustao i da im je ovo jedina prilika, 50ak kvadrata ... vecinu placali u kesu, nisu ni pitali za popust nego presretni kak su super prosli i kak su uletili u zadnji slobodni stan :eek:
sto reci?
dok ima takvih i cijene ce rasti... jao nama
Bit će da je ovo famozni Hypo kvart. :zubo: :cerek:
Nego, fakat je zanimljivo pošto je tema stara 4 godine vidit kako sada stvari stoje. Evo na mom primjeru kaj sam napisala na strani 1. Trenutno je cijena cca 2.000 EUR i u međuvremenu je kvart postal "elitni". :rolleyes: :D
znatiželja
05.09.2007., 16:29
o, bolje da prešutim cijenu kvadrata stana kojeg kupujem, boljim se da bi bilo bljuvanja po meni
da ovo jebaš bilo fora :)
mi nazalost jos nismo kupili stan, a do prije par mj nismo bili u mogucnosti dignuti kredit, tako da mogu zaliti, ali nisam nista mogla napraviti...
tesko/nemoguce mi je naci nesto sto mi se svidja, zaljubljena sam u jedan buduci stan (slovo na papiru) ali je velik i nedostupan dok god dionice ovako bjedno stoje :rofl: a i onda se treba zakopati u kredit(cinu)
sad ne znam sto napraviti, kupiti neki 2sobni stan tek tako, pa cekati **?? kad cemo kupiti 4sobni i skuciti se na 30ak god
uh, pardon na offtopic, al mora se trudnica malo pozaliti :zubo:
o, bolje da prešutim cijenu kvadrata stana kojeg kupujem, boljim se da bi bilo bljuvanja po meni
daj reci.
ja nisam protiv skupih stanova, ako su negdje u gornjem gradu gdje je i kvaliteta života i okoline na nekoj razini.
pa ljudi moji, što se čudite tim cijenama?
ja sam sa sjevera hrvatske i kod nas je već cijena novogradnje 1200-1500 eur/m2. a vi pričate o zagrebu, glavnom i najvećem gradu u državi! pa normalno da je najskuplji! pogotovo ako gledate centar grada ili elitne lokacije.
kad čujem da je cijena m2 u zagrebu 1500 eur/m2 čini mi se jeftino za zagreb!
znam da nije tema
70m2 350 000 eura....opatija
a opatija selendra koje nema...
12 godina sam u rijeci i u opatiji se nisam kupao ni jednom....more prljavo i smrdi ka kuga....nocni zivot nula.....nemas di parkirat.....a sad ljepota? nema do like
BundyBoy
06.09.2007., 13:53
Nova Cesta. Najgora ulica na Trešnjevci, trava-nula bodova, drveća kom -0.
Ali zato 2600, prodat će sve, čisti ruc 1400-1500 Eur.
Zemljište - neka je 500 Eur/m2 + građevinska+komunalije+arhitekt+ brutto troškovi gradnje (cca.500-550 eur/m2) = max 1200 Eur/m2.
zato sam ja prodao stan u novoj cesti :s :s
nisam mogao vjerovati ali me je zvalo po 20-ak ljudi na dan. :rofl:
onak tko živi ili je živio na trešnjevci, zna vrlo dobro da današnja
trešnjevka nije onaj pravi kvart kak je bio prije. :flop:
sve je natrpano, zgrada na zgradi ... ljudi si gledaju jedan u drugom
u prozore... itd.... npr... ogrizovićeva ulica... prije si mogao normalno proći
a sada nemreš jer su sjedne i druge strane natrpani auti... a još je uska ulica :rofl: ... i još da platim 2600€/m2
dok ima budala, biti će i love... :cool:
Jelica Izjelica
07.09.2007., 11:00
Mi smo kupili stan u Mikulićima. 2km u brdo od črnomerca, slijepa ulica. 1700/m2 i garaža 1000/m2. Lupali smo se nogama u dupe kako smo dobro prošli. :s Stan je star 10 godina.
Cijene danas su nenormalne.
Ekonomist
09.09.2007., 01:31
Čisto za informaciju, rujan 2007., novogradnja 77m2 stan - 100 000€ (1295€/m2). Lokacija Sesvete (Sopnica-Jelkovec). Još su me neki popljuvali za cijenu i rekli da nije isplativo, al dobro.
Kako se krece cijena kvm na Malesnici - ul. Ivane Brlic Mazuranic?
oscar13
14.09.2007., 13:40
Evo ja vidla oglas na Lascini, iz auta, pa nisam stigla provjerit izvodjaca i ostale "Genijalce".
Kaze oglas:
elitni stanovi na Lascini, 3450 eura/m2 :rofl:
:bicedobro:
Jarun 3500€.
To kupiš i doviđenja pameti...
tresnjevka (drniska ili takva nekakva ulica, zaboravila sam) 2800E/m2, ali buduci da je kvalitetna i luksuzna novogradnja mozda nije pristojno spominjati je na ovom topicu :zubo:
Jučer sam naletio na 120 kvadrata stana u 20 godina staroj zgradi na Jarunu za 2500€/mˇ2.
Ljudi su skroz pomahnitali...:zvrko:
sight166
19.09.2007., 16:28
navodno novogradnja na Cmroku, stanovi, 4500€/m2
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.