View Full Version : ANNO 1503 - ? dojmovi ?-problem...?!
merllin
10.06.2003., 14:15
*** počeo sam haklati,onak.bez veze,ali me živcira kaj nemogu s brodom dofurati rudaču sa drugih otoka na svoj......vrti se onaj alat iznad planina gdje ima rudače,ali nemogu na drugom otoku sagraditi niti rudnik niti skladište,....:mad: .....skoro da budem odustao,,...iako mi je gejm dobar,to me razje...hmmmm....lo...hmmmm,....mislim....da,jel'. ....
*** Jel' tko hakla od vas taj gejm ?,...zna tko helpati po tom pitanju ?
Moraš na brod natovariti alate i drva da bi mogao sagraditi skladište, kad sagradiš skladište, onda prebaciš ostatak drva i alata u skladište i počneš graditi rudnike.
Počni od jednostavnijih misija a sa kampanjom kreni tek na kraju, poprilično je teška.
merllin
13.06.2003., 20:19
Rain Bow kaže:
Moraš na brod natovariti alate i drva da bi mogao sagraditi skladište, kad sagradiš skladište, onda prebaciš ostatak drva i alata u skladište i počneš graditi rudnike.
Počni od jednostavnijih misija a sa kampanjom kreni tek na kraju, poprilično je teška.
*** :) :) - radi... !! :) :) - THNX !!;)
u koju vrstu igara spada to? prvi put čujem.. :(
merllin
16.06.2003., 20:40
....u real-time (strategija)....piliš drva kojima sagradiš haus za seljake,....onda oni posiju žitarice koje spremaš u skladište da bi imao kaj za panju,a dio prevoziš brodom do drugih civilizacija,koje sa tobom to razmijene za,recimo,željeznu rudaču,pa ti od toga napraviš........:p .....to ti je taj sistem.....a sve je cool,slow,gotovo nikakav presing,.....
....mali odmor nakon S.O.F.-a Vietkonga i sl. smrskanih glava ruka i noga......;)
koliko sam skužio iz ovog... "usporeni AoE" ?
greg se
17.06.2003., 00:59
slafko kaže:
koliko sam skužio iz ovog... "usporeni AoE" ?
ma i nije bas, AOE je ipak puno vise polagao u vojsku dok je ovdje ona samo krajnje sredstvo kad bas moras zavrsit level ili ti je kreten zauzeo otok s gold mineom :D
a i ovdje je trgovina i proizvodnja slozenija, za sve postoji nekoli nivoa, iliti nece zivto odmah poslije zetve bit za jest, prvo ga treba u mlinu obradit, pa ga u pekari treba ispeci :)
Meni je igra super, ali je 1503 možda malo prekomplicirana. Zato igram 1603 (starija - ne bi se moglo zaključit iz naziva igre), ima skoro sve što i 1503 i brža je i jako je mala za današnje pojmove. Brat je dogurao do 6.000 stanovnika na dva otoka...
Igrica je kombinacija Civilizacije, Settlersa i AoE, nije loša!
Mist kakav stroj imaš kad ti je AD1503 spora???
preatorian
25.06.2003., 16:20
slafko kaže:
u koju vrstu igara spada to? prvi put čujem.. :(
To je igra koja ima najkvalitetniju grafičku pozadinu. Proglašena je igrom godine, a u njenu izgradnju je ekipa MAX-a radila preko dvije godine.
Strateška igra, koja ima svoju vlastitu mašinu(onaj ko se kuži u igre zna o čemu pričam)
preatorian
25.06.2003., 16:21
miST kaže:
Meni je igra super, ali je 1503 možda malo prekomplicirana. Zato igram 1603 (starija - ne bi se moglo zaključit iz naziva igre), ima skoro sve što i 1503 i brža je i jako je mala za današnje pojmove. Brat je dogurao do 6.000 stanovnika na dva otoka... Stari Anno se je zvao ANNO 1602, a ne ANNO 1603. Inače za ovu igru postoje u svijetu turniri.
Igra je fenomenalna.
zar se nije prosli nastavak zvao anno 1602?
i tko ju je proglasio za igru godine?
preatorian
25.06.2003., 21:01
kF kaže:
zar se nije prosli nastavak zvao anno 1602?
i tko ju je proglasio za igru godine?
Evo ti link pa provjeri koje je igra dobila nagrade
http://www.anno1602.de/english/index.html
Ma nije mi spora (imam XP 1900+ i 512 RAM-a) nego je kompliciranija od 1602 (greška u prijašnjem postu). Npr. kod 1503 moraš cestu dovest točno do vrata kuće ili ne štima. I čim ima više opcija, nepreglednija mi je. Jest da su te opcije poboljšale igru, ali mi se nekako više sviđa 1602. Inače, igra je super, grafika je super za tako staru igru. I nova je grafika odlična, da se netko ne bi uvrijedio. I izašla je u novom Bug-u kao igra mjeseca, dobila 89%
Lavanda
31.01.2004., 19:22
Evo, ja sam tek sad dobila igru i meni je ono..............uzasno teska. Nista ne mogu kontrolirati i imam toliko love koliko na pocetku dobijem i onda sam stalno u gubitku. Valjda sam prestara za ovo sve.
Help, stvarno bih je rado igrala.
hohoho, prije oko mjesec dana sam si skinuo preko eMule (bolje nego da dam 55€ u trgovini) i sad sam stigao do 450 stanovnika. Tu i tamo izbije koji pozar, ali inace su svi zadovoljni. Tesko mi je naci sol i tabak, ali bit ce i toga. Igrao sam AoE II, tako da sam se donekle snasao i ovdje. To je cista ekonomska simulacija. Zabavna igra i malo bolja od Anno 1602. Moze se igrati i online, samo neznam kako (ima neki trik, cuo sam..).
cya
Ja sam jos negdje u 6 mjesecu isto skinula preko Overneta Anno 1503 i nisam se pretjerano odusevila. Bolja mi je bila Anno 1602 iako mozda nisam ni dala bas veliku sansu ovoj drugoj jer imam gomilu igara koje ne stignem igrati tako da ce pricekati jos malo na moju konacnu ocjenu.
viky kaže:
Ja sam jos negdje u 6 mjesecu isto skinula preko Overneta Anno 1503 i nisam se pretjerano odusevila. Bolja mi je bila Anno 1602 iako mozda nisam ni dala bas veliku sansu ovoj drugoj jer imam gomilu igara koje ne stignem igrati tako da ce pricekati jos malo na moju konacnu ocjenu.
To sam i ja rekao :Pivo: Bar ovaj srednj dio :D
Ma prvo ste morali igrati najprodavaniju igru u Njemackoj ja mislim da je to bilo 1998 godine koja se zvala Anno 1602, i koja je prethodnik Anna 1503. Anno 1602 je bolja igra deset puta od nasljednika, i ako vam se imalo svidja Anno 1503 onda stvarno morate zaigrati Anno 1602. Igru cete malo teze nabaviti jer je stara, a ne vjerujem da je uopce dolazila kod nas. Eto toliko!:top:
mgolu24
24.09.2004., 16:16
Ja ti tu igricu imam na mobitelu (Siemens - MC60);) :) :D :cool: :top:
yahoocom
25.09.2004., 08:34
Mene hebu pare. startao sam custom, najlakši nivo, dobijem 500 000 para i skoro sve spiskam. Imam 2000 ljudi i još uvijek pušim pare (pao sam na 70 000). Ima li tko kakvo rješenje za laku zaradu?
melt kaže:
hohoho, prije oko mjesec dana sam si skinuo preko eMule (bolje nego da dam 55€ u trgovini) i sad sam stigao do 450 stanovnika. Tu i tamo izbije koji pozar, ali inace su svi zadovoljni. Tesko mi je naci sol i tabak, ali bit ce i toga. Igrao sam AoE II, tako da sam se donekle snasao i ovdje. To je cista ekonomska simulacija. Zabavna igra i malo bolja od Anno 1602. Moze se igrati i online, samo neznam kako (ima neki trik, cuo sam..).
cya
he,he ja imam cca 4500 stanovnika. :D
yahoocom kaže:
Mene hebu pare. startao sam custom, najlakši nivo, dobijem 500 000 para i skoro sve spiskam. Imam 2000 ljudi i još uvijek pušim pare (pao sam na 70 000). Ima li tko kakvo rješenje za laku zaradu?
možeš napravit cheat za lovu, al to ubija draž igre.
Wisky kaže:
Ma prvo ste morali igrati najprodavaniju igru u Njemackoj ja mislim da je to bilo 1998 godine koja se zvala Anno 1602, i koja je prethodnik Anna 1503. Anno 1602 je bolja igra deset puta od nasljednika, i ako vam se imalo svidja Anno 1503 onda stvarno morate zaigrati Anno 1602. Igru cete malo teze nabaviti jer je stara, a ne vjerujem da je uopce dolazila kod nas. Eto toliko!:top:
1503 je bolja. Igram Anno 1602 od 2000 godine i 1503 odmah otkad je izašao. Mada u početku nisam volio 1503 i Anno 1602 mi je isto bio 10X bolji, A l sad dvojbe nema 1503 je kralj puno bolji od svog prethodnika.
ja sam preso glavnu kampanju,ali nisam mogao bez cheata.
u igri sam promjenio cjenu alkohola na 900.bez toga ne mogu... jebiga ne ponosim se!!
bushido_
13.12.2007., 12:35
....u real-time (strategija)....piliš drva kojima sagradiš haus za seljake,....onda oni posiju žitarice koje spremaš u skladište da bi imao kaj za panju,a dio prevoziš brodom do drugih civilizacija,koje sa tobom to razmijene za,recimo,željeznu rudaču,pa ti od toga napraviš........:p .....to ti je taj sistem.....a sve je cool,slow,gotovo nikakav presing,.....
....mali odmor nakon S.O.F.-a Vietkonga i sl. smrskanih glava ruka i noga......;)
daj pisi normalno hrvatski!!
to su samo mali primjeri tovog pisanja
ot.. koliko mb ima igra??
nikpalj
13.12.2007., 16:24
Zaigrajte i patrician i port royale seriju...
A evo i malo ovoga:
http://www.gamefaqs.com/computer/doswin/file/370645/23390
http://en.wikipedia.org/wiki/City-building_game
http://en.wikipedia.org/wiki/4X
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:4X_video_games
Ljudi, sta vam je? Ovaj topic je mrtav vec preko 3 godine!
y.
getting better
14.12.2007., 19:03
Ali zato Anno igre žive u našim srcima... ;)
Ja vec par mjeseci igram Anno 1701. Jeste li je probali? Kako vam se svidjela?
y.
getting better
15.12.2007., 23:38
A... kako se svidjela tebi? ;)
samo za usporedbu... prvo je bio Anno 1602 pa 1503 je li se priprema i 1701?
Hehe, Anno 1701 je izasao lani. Bit ce vec vise od pola godine da je vani. Ja sam ga dobio negdje nakon ljeta. Najjednostavniji je od svih Anno igara, najljepsi graficki i ujedno najlaksi uopce.Mnogo toga su pojednostavili, sto je opceniti trend poslijednjih godina. Jebene konzole. Upropascuju igre. No, dobri su protivnici u igri. Moj je omiljeni protivnik Igor, rus koji je strasno expanzivan i agresian, stalno nekoga napada. Zato mi je extra gust dati mu po tamburi :)
y.
samo za usporedbu... prvo je bio Anno 1602 pa 1503 je li se priprema i 1701?
pa dobro jesam li ti rekao da cu ti nabaviti 1701 :mad:. imati cu ga sutra popodne pa dodji po njega :rofl:.
Ne bi se složio da je najjednostavniji. Meni je Anno 1602 bio daleko lakši ali mi se sviđa Anno 1701 daleko više od 1503. Osim što je ljepša grafika , smanjene su gađevine u odnosu na 1503. Tamo mi je sve izgledalo glomazno. Možda je čak Anno 1701 bolja od 1602, ali s obzirom na proračun koji su dobili prije nego su počeli razvijati igru, nije ni čudno.
P.S. Skinite obavezno patch 1.01 ili 1.02 jer popravlja dosta bugova. A najgori bug je kad uspostavite atomatsku rutu. Brod ode pokupi stvari ali ih ne isporuči!!!!:ne zna:
Taj bug se pojavi samo ako imas na jednom otoku dvije luke, glavnu i onu pomocnu. Dovoljno je razmaknuti ih dalje jednu od druge i buga nema. Ja mjesecima igram bez ikakvog patcha, i nikad nisam imao problema. Jedino me sekira sto je u nepatchanoj igri maximum zlata 999.999, sto sa 10.000 aristokrata postignem zacas :(
y.
A kako ti misliš napraviti dvije luke na jednom te istom otoku???:ne zna::ne zna:
To uopće nije moguće!!!:lol::lol::lol:
:top:
Nije loša strategija. Bolja mi je od AoE. Imaš kaj za razmišljat i stigneš sve na vrijeme. Ne znam jel ima ta igra "završetak", odnosno, jel možeš to igrati toliko dugo dok imaš resursa ili je u pitanju kampanja/misija?
A kako ti misliš napraviti dvije luke na jednom te istom otoku???:ne zna::ne zna:
To uopće nije moguće!!!:lol::lol::lol:
:top:
Vidi neznalice!!! Sigurno da je moguce imati 2 luke na istom otoku! Samo najprije moras to istraziti (ikona sa bitvom). Kad istrazis, pojavi se ikona u graditeljskom meniju. Lol da ne mozes imat 2 luke na istom otoku!! :lol:
y.
Nije loša strategija. Bolja mi je od AoE. Imaš kaj za razmišljat i stigneš sve na vrijeme. Ne znam jel ima ta igra "završetak", odnosno, jel možeš to igrati toliko dugo dok imaš resursa ili je u pitanju kampanja/misija?
Ima kampanja sa misijama, svaka misija ima odredjeni cilj. Potom imas generator mape i skirmish protiv AI protivnika. Mozes postaviti razne ciljeve, npr. toliko-i-toliko proizvedenih xzx stvari, ili lova ili osvojeni svi otoci ili pobijeni svi neprijatelji itd. To je zapravo lavovski dio igre, jer je mapa uvijek drukcija. No, zabavno je u prvoj polovici igre kad ide grabez za otoke i svi te napadaju. kasnije, kad se konsolidiras, sve je lako, i jedini izazov je npr. napraviti grad sa 15000 aristokrata, i brinuti se da imaju svega dovoljno. U biti, jedini ogranicavajuci faktor je raspoloziva kolicina 'colonial goods' koje ne mozes proizvoditi nego kupujes....dok ima :P
y.
Ima kampanja sa misijama, svaka misija ima odredjeni cilj. Potom imas generator mape i skirmish protiv AI protivnika. Mozes postaviti razne ciljeve, npr. toliko-i-toliko proizvedenih xzx stvari, ili lova ili osvojeni svi otoci ili pobijeni svi neprijatelji itd. To je zapravo lavovski dio igre, jer je mapa uvijek drukcija. No, zabavno je u prvoj polovici igre kad ide grabez za otoke i svi te napadaju. kasnije, kad se konsolidiras, sve je lako, i jedini izazov je npr. napraviti grad sa 15000 aristokrata, i brinuti se da imaju svega dovoljno. U biti, jedini ogranicavajuci faktor je raspoloziva kolicina 'colonial goods' koje ne mozes proizvoditi nego kupujes....dok ima :P
y.
hehe..guba gejm!
Samo mi se čini da nemaš šanse pohvatati sve "konce" ako igraš protiv AI-a. :rolleyes:
hehe..guba gejm!
Samo mi se čini da nemaš šanse pohvatati sve "konce" ako igraš protiv AI-a. :rolleyes:
Kako mislis 'nemam sanse'? pa ja vec skoro godinu dana igram protiv 4 AI protivnika, i skoro uvijek pobijedim. Treba ih nahuskati jedne protiv drugih :D
Najgori je Rus Igor, jer je skriptiran da bude maksimalno agresivan, pa te obicno napadne dok se jos nisi razvio i imas neke bezvezne brodove i slabe jedinice. Inace je OK. Ona crna udovica zna bit zajebana, a gusari su slabi cak i na najjacim postavkama.
y.
markotros
02.06.2008., 23:16
1701 vise nije ono sto je anno trebao bit.
ok, mozda sam ja malo pristran jer igram sa slabijim kompom i onda mi trokira, ali meni to vise jednostavno nije ista igra. najvise me nervira sto odmah na licu mjesta ne mozes vidjet do kuda je moguce graditi, nego moras napipavati sa zgradama do kuda ih mozes pogurati. AI je, kako si i sam rekao skriptiran. pocetna ideja u 1602 je bila da je to "inteligentna" igra koja tezinu odreduje po igracu. dakle, ako igra neki debil kojem ljudi stalno crkavaju od gladi, free traderi ce konstantno dolazi i prodavati mu robu. ako igra neki tata mata dolazit ce gusari. toga u 1701 vise nema, skriptirani su protivnici i ti moras "birati" koju tezinu zelis igrat. onda tu ima dosta drugih sranja, kao jednostavnost koja me zivcira. ova igra me dobila jer je bila komplicirana do bola, milion kombinacija i prostora za experimentiranje, toga vise u 1701 nema.
ali eto, obzirom da sam prerastao 1602 a 1701 me nije zadovoljila, nabavio sam 1503 i moram reci da sam prilicno zadovoljan. ostao je onaj "stih" iz 1602, dodatno su ga ULTRAZAKOMPLICIRALI, tako da sad imas milion gradevia i proizvoda, princip je ostao vise manje isti sa svime, ukljucujuci neprijatelje. tako da moram priznat da sam u 1503 nasao sve sto sam i zelio. jos samo da poskidam te patcheve nekako jer sam poceo lagano imati problema...
marinori
26.06.2008., 19:25
Ej ljudi da vas pitam igra li ko od vas anno 1701?????
počeo ja igrati 1707
imam problem sa settlerima, nikako da mi se podiže njihov broj,konstantno je na 117 i zbog toga nemam mogućnost gradnje drugih građevina.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.