View Full Version : SAD zapadna obala (uglavnom Kalifornija)
dal je tko bijo ??? sto bi trebao vidit???
koliko mi minimalno treba dana za spustit se od seattlea do san diega, uopce nemam predodzbu ???
....ajde pomognite..
:kukuc:
El Tomo
02.03.2004., 23:39
Evo ja bio na južnom dijelu zapadne obale, točnije u Los Angelesu i San Diegu....
Los Angeles :flop: :flop: :flop:
Totalno razočarenje, još mi je najbolji bio city, odnosno poslovni centar, sa neboderima i zgradurinama, no opet ni blizu ugođaja kao što je u Londonu, Berlinu, pa čak i u Singapuru ili Kuala Lumpuru.
Holywood - što je to, nešto za jesti? Jedna velika selendra ništa bolja od Mrduše Donje, uličica sa pompoznim vatrometom kića. Uglavnom, velika izlozžba kića i glamura koja meni očajno izgleda, kao da sam na nekom vašaru.
Sunset Boulevard i okolni dio grada - to još i nije tako loše. Htio sam iči tamo gdje su se utopili oni mamuti u nafti, ali nismo imali vremena (šteta).
Obala - ja doista ne znam gdje snimaju Baywatch, ali to siguro nije u LA jer su one pješčane plaže katastrofalne, sve nešto smrdeka u zraku, pierovi mi se nisu ni najmanje svidjeli, a morska voda je tako očajna da su nam domačini rekli da ne ulazimo u nju ako ne želimo riskirati opekotine od otrova.
San Diego :top: :top: :top:
Bili smo cijeli dan u zooložkom vrtu, i taj zoo doista opravdava epitet največeg i najboljeg zooa u svijetu, još se samo London može mjeriti s njim. Super proveden dan, cijeli zoo je gotovo zatvoren u jednu ogromnu kupolu, možeš iči uspinjačom preko cijelog prostora zooa i gledati krošnje tropskih drveča i ptice koje tamo žive, nekih 50 metara iznad tla, odlično! Da ne govorim o broju različitih životinja i uvjetima života - čitav zoo izgleda kao jedan veliki safari.
Ima i safari park u blizini, no nismo stigli otiči u njega, iako mi se čini da je i on super. Odeš sa džipom ili malim busom i razgledavaš životinje kao da si u africi, a sigurno je super i ponuda nočnog safarija.
Sve u svemu, San Diego zoo me oduševio, a LA duboko razočarao. U tom gradu je sve umjetno - umjetna trava, umjetne ulice, umjetne kuće. Bili smo u jednom kvartu u kojemu ti čak i muziku puštaju na ulici dok se šečeš.
SF i Seattle su sigurno puno puno puno bolji gradovi.
TJ
Sea world , wild animal park to su dvije must see tocke. Isto tako place juznije od LA su puno lijepse.Nis posebno ali podsjecaju na BayWatch.Isto tak tko god nije bio u Disney Landu treba otic.U tjednu po mogucnosti i ne za nekog praznika.
Surfing na plazama kod La Holle ili Carlsbada.
Ako ides sjevernije San Francisco,Napa Valley.
Meni je fora bilo putovat od SD prema unutrasnjosti i ona razlika u prirodi.Pustinja kaktusi,zmije...Las Vegas;)
Mr Mojo Risin'
03.03.2004., 06:29
da vidimo
3 rd street santa monica
venice beach
sunset blwd (ali nocu whiskeyagogo,viper room ,rainbow club)
sto se tice la
san diego
balboa park(puno muzeja mozes da ostanes citav dan)
sea world
gas lamp street (centar)
wild animal park(escondido 20 min od san diega)
st patrick's pub (centar pored hard rock caffe-a crnci pice bluz skoro svako vece:D
eto minimalno 14 dana za gore nabrojano
sweetina
03.03.2004., 15:04
koliko sam ja nacula, od Seattlea do LA bi se trebalo stici za 2 dana, ako ti se stvarno vozi po cijele dane
a ti sad procijeni koliko bi to bilo do San Diega
i kad se vratis, nemoj zaboravit javit kak je bilo (i ja bi tako jednog dana)
:w
pa imam ideju uzet auto u seattleu i ostavit ga u san diegu...predmnijevam da je to moguce, valjda ima ista kompanija u vecim gradovima...
2 dana ???
pa imam plan i nesto vidit..necu se samo vozit nisam ja dean moriarty:D
LA - idi pješke po beverly hillsu i bel airu, najbolje se vide kućerine i viletine
UCLA - svakako posjeti ako te zanimaju sveučilišta, predivan kampus
Santa Monica, lijepo za prošetati i popiti kavicu
LA je velik, prljav i iskomercijaliziran, ali je taaaaaaaaaako dobar, komada ..........uh!!!!!! žene izgledaju kao barbike, a muški su :Slin :S
San Francisco - jaoj, divota!!!!!!!1
prošeći oko golden gatea, ispod je muzej, to je nekad bio vojni objekt
Pier 39, turističke drangulije, ali prošeći ako želiš
OBAVEZNO se vozi cable carom - pravi je doživljaj visit na štengi dok ti kosa vijori, a tramvajić se spušta ogromnom brzinom po nizbrdici
:D :cool:
lombard street - navijugavija ulica na svijetu
china town
xiola bleu
04.03.2004., 11:45
Tihana kaže:
San Francisco - jaoj, divota!!!!!!!1
prošeći oko golden gatea, ispod je muzej, to je nekad bio vojni objekt
Pier 39, turističke drangulije, ali prošeći ako želiš
OBAVEZNO se vozi cable carom - pravi je doživljaj visit na štengi dok ti kosa vijori, a tramvajić se spušta ogromnom brzinom po nizbrdici
:D :cool:
lombard street - navijugavija ulica na svijetu
china town
da, sf je jebeno dobar.. ali i jebeno naporan na plus 40, penjat se onim strmim ulicama.. :mad: fantastican muzej moderne umjetnosti.. golden gate park.. haight-ashbury.. :rolleyes:
vidim svima vam je vise manje sf nekako ostavio najbolji dojam...jeli tko bio u seattleu...od tamo bi krenuo...
...
ah, da, gdje je najbolje spavat u usa..ima li tamo hostela kao u evropi ili cu morat u 'bates motel':D??
Super 8 i slicni hoteli.Jeftilen zivi:top: a solidno.Sve ziva sintetika ali cisto;)
thanx..nego razmisljam..po europi gdje god sam bio mozes ic i vrludat po cijelu noc di hoces...mislim nisam se bojao bas da me neko opljacka...dal je u usa bas tako ili bi ipak moga pripazit malo da ne zadjem u koji krivi kvart...??
Bistrooki Mutna Vida
20.07.2004., 09:59
milk kaže:
thanx..nego razmisljam..po europi gdje god sam bio mozes ic i vrludat po cijelu noc di hoces...mislim nisam se bojao bas da me neko opljacka...dal je u usa bas tako ili bi ipak moga pripazit malo da ne zadjem u koji krivi kvart...??
Pa ocekuj da ce biti opasnije no u Europi ali uglavnom ne bi trebal imat problema.
Kao sto su neki prije rekli LA je bez veze. Jedino kaj i ja mogu dodat je da je totalno bez veze.
San Francisco je druga prica, apsolutno grad koji ima sta za pruzit i koji ima duse vise no ijedan drugi u USA.
Probaj grill kod Tadicha u California street, nas covik iz Dalmacije. Ocekivao sam da ce bit malo vise dalmatinski no i ovako je bio A1.
Marin County sjeverno od San Francisca je divan. Sonoma i Napa Valley takodjer, jos vise ak' si ljubitelj vina.
Ak' imas vremena mozes i do mene u S. Lake Tahoe. Super je mjestasce, nedaleko Sacramenta. Blizu Reno-a (Nevada). Izlet u Las Vegas je moguc jer naravno i nije tak daleko.
Sjevernije gore - Oregon ima finih spotova, Portland je dobar grad, Astoria na sjeveru Oregona is also quite nice...
Jos sjevernije u Drzavi Washington - Seattle je grad i pol, s mnogo dobrih clubova, pubova i sl. Ako dosjes do Seattle-a preporucam izlet u Vicoria, BC (Canada) i Vancouver, BC.
Bistrooki Mutna Vida
20.07.2004., 10:00
Bistrooki Mutna Vida kaže:
Pa ocekuj da ce biti opasnije no u Europi ali uglavnom ne bi trebala imat problema.
Kao sto su neki prije rekli LA je bez veze. Jedino kaj i ja mogu dodat je da je totalno bez veze.
San Francisco je druga prica, apsolutno grad koji ima sta za pruzit i koji ima duse vise no ijedan drugi u USA.
Probaj grill kod Tadicha u California street, nas covik iz Dalmacije. Ocekivao sam da ce bit malo vise dalmatinski no i ovako je bio A1.
Marin County sjeverno od San Francisca je divan. Sonoma i Napa Valley takodjer, jos vise ak' si ljubitelj vina.
Ak' imas vremena mozes i do mene u S. Lake Tahoe. Super je mjestasce, nedaleko Sacramenta. Blizu Reno-a (Nevada). Izlet u Las Vegas je moguc jer naravno i nije tak daleko.
Sjevernije gore - Oregon ima finih spotova, Portland je dobar grad, Astoria na sjeveru Oregona is also quite nice...
Jos sjevernije u Drzavi Washington - Seattle je grad i pol, s mnogo dobrih clubova, pubova i sl. Ako dosjes do Seattle-a preporucam izlet u Vicoria, BC (Canada) i Vancouver, BC.
Usput za preporuku - u Seattle-u imas dva HR restauranta, oba se zovu "Pogacha".
U Napa Valleyu ima takodjer jedan dobar HR restac.
Dragi moji, blizi se ljeto, meni proradilo ono sto me tjera na cudne puteve, ponekad turisticke, ponekad povezane sa poslom.
Ove godine plan je potegnut americku zapadnu obalu, pocetkom sedmog mjeseca.
Ideja je da letim Zagreb-San Francisco (to je point broj 1 koji vas zelim pitat), onda rentam auto i vozim se northbound, s krajnjom tockom negdje u pizdi strininoj sjeverno od Seattle-a (to je obavezno, jer zapravo idem na neki konges koji se odvija u pizdi strininoj). Natrag se vracam preko Vancouvera (jer mi je to najblizi aerodrom).
E, sad, idu pitanja za ljude koji dobro poznaju taj dio imperijalistickog teritorija :D:
1) taj let do San Francisca. Smatrate li da je puuuuuno bolje letjeti do LA, pa se voziti jos oko 500 km vise? To bi bio jos jedan extra dan
2) Sto obavezno na takvom putu vidjeti? Planiram taj put San Francisco-pizda strinina obavit za 6-7 dana (to je oko 1500 km).
3) na sto obratit paznju? biste li vi to napravili?
4) jel ima netko od vas na tom potezu tko bi iso na kavu? ugostio me na jednu noc? Odveo me na baseball? :D (ovaj se pristup do sad pokazao vrlo korisnim, pa ga planiram koristiti od sad nadalje!)
atlantis
07.05.2006., 13:06
samo se nemoj sexat u friscu :zubo:
za ostalo, nemam pojma, al znam da sam ljubomorna pitschka :D
xiola bleu
07.05.2006., 13:49
Dragi moji, blizi se ljeto, meni proradilo ono sto me tjera na cudne puteve, ponekad turisticke, ponekad povezane sa poslom.
Ideja je da letim Zagreb-San Francisco (to je point broj 1 koji vas zelim pitat), onda rentam auto i vozim se northbound, s krajnjom tockom negdje u pizdi strininoj sjeverno od Seattle-a (to je obavezno, jer zapravo idem na neki konges koji se odvija u pizdi strininoj). Natrag se vracam preko Vancouvera (jer mi je to najblizi aerodrom).
E, sad, idu pitanja za ljude koji dobro poznaju taj dio imperijalistickog teritorija :D:
1) taj let do San Francisca. Smatrate li da je puuuuuno bolje letjeti do LA, pa se voziti jos oko 500 km vise? To bi bio jos jedan extra dan
2) Sto obavezno na takvom putu vidjeti? Planiram taj put San Francisco-pizda strinina obavit za 6-7 dana (to je oko 1500 km).
4) jel ima netko od vas na tom potezu tko bi iso na kavu? ugostio me na jednu noc? Odveo me na baseball? :D (ovaj se pristup do sad pokazao vrlo korisnim, pa ga planiram koristiti od sad nadalje!)
hm, ja bih ti preporucila da letis drito u sf, iako, ako letis do lax-a onda mos' onim pacific coast highwayjem to sf. la ko la, nemas kaj vidjet tamo, sve izgleda ko ogromna industrijska zona. sf je puno ljepsi.
za drugo nemam nesto bas pametno za rec jerbo ja radih rutu la-bakersfield-sequoia-death valley-hoover dam-las vegas-flagstaff-grand canyon-sedona-needles-mojave desert-twentynine palms (joshua tree park)-i opet la. sve skupa mi je trebalo 2 i pol tjedna. a sto se tice kilometraze, mislim da je bilo oko 3000 milja, ako sam dobro procitala ono sto mjeri kilometrazu.
smrc, sad si me podsjetila da ove godine nista od toga, a htjedoh se kocoperit nashvilleom i memphisom. :mama:
Emericzy
07.05.2006., 15:06
Bolje leti u SF.
Amerikanci se pale na tu južnokalifornijsku obalu ali meni je to negdje kao malo blijeđa varijanta Dalmacije -- npr. meni je Malibu Beach totalna pljuga. SF i ono sjevernije od njega već odudara od naših krajeva i mislim da je zanimljivije za pogledati. Mislim da će te sjeverniji krajevi, a pogotovo Seattle i Vancouver, više impresionirati.
Za Seattle kažu da ima 'the highest quality of life' u USA.
Nažalost, ne poznajem nikoga od naših na tom potezu.
Samo ako ideš od LA do SF kroz unutrašnjost, onda imaš štošta za vidjet. Od Joshua Tree parka, preko Doline smrti... I tjedan dana za taj put ti je jedva dosta :iskustvo:
A osim toga, Santa Barbara je, recimo, prezgodno mjesto. Ili Monterey. :top:
joj, jab' sve ovo sto ste vi nabrojali, ali ne stignem. nemam ni love ni vremena, zapravo vrijeme je veci problem. nisam jedan od onih kojima je zao kad nesto ne vide, jer znam da cu (ako mi se svidi) otic ponovno negdje, tako da ovaj death valley, Joshoua tree, mojave, las vegas, hoover dam, sve cu to vidjeti u nekom drugom putu u ameriku.
sad jos da mi Cats odgovori na pitanjce o Old Faithfull...
Uglavnom, mislim da sam poprilicno uvjerena da idem do SF, ali da cujem jos i druge koji su onuda prosli...
Old Faithful kojeg sam ja vidila je blizu SFa, u Napa Valley.
hm, da, dakle, postoje 3!!! (slovima, tri) old faithfula. guba. svasta cu ja naucit.
za sad se cini da cu od nacionalnih parkova vidjet yosemite.
Emericzy
07.05.2006., 18:08
A osim toga, Santa Barbara je, recimo, prezgodno mjesto. Ili Monterey. :top:
Da, ako će joj posvetiti bar dan-dva. Ako će samo proći, nije ništa bogznašto. A ako će se svagdje usput zadržati dan-dva, nikada neće stići do Vancouvera.
da, zbilja, ajmo postavit timeline.
U Bellinghamu (pizda strinina, jel) moram bit 9.7. ujutro. polijecem iz Zgb najranije 1.7.
ja sam planirao ima koje ljeto samo u suprotnom smjeru od seattlea put san diega do mexico city al mi nazalost propalo pa sam zavrsio na tajland :zubo:....pa ne znam sta se mislis SF to je must see ...
TigerLilly
09.05.2006., 20:08
1 route od LA do SF je lijepa--jedan dio je spektakularan "Big Sur" ti gradovi u prolazu SB, Monterey Carmel su isto zgodni i vrijedno ih je vidjeti ali za to
ti treba malo vise od jednog dana..
Mislim da ti je pametnije koncentrirarti se na SF u kojem se ima toliko toga za vidjeti..
I onda je ruta od SF-a prema sjeveru isto scenic..Highway No1..slovi za jednu od najboljih auto ruta u americi..probaj iznajmiti cabrio ;o)
Sto se tice leta za SF..lufhansa leti dirketno iz minhena i frankfurta (minhen je bio prije goinu nova ruta i imali su promotivne cijene) a mislim da bi i BA trebao imati konkurentne cijene..ali naravno i AA ili delta al ja izbjegavam amere kad god mogu ;)
JA imam prijatelje na potezu od L.A. do Vancouvera. JA, ne kemik.
MOJI prijatelji planiraju veliki meeting bas negdje u to vrijeme, u okolici Seattlea. MOJI, ne kemikini.
:confused: Pa zasto onda ONA moze u Ameriku, a ja ne mogu? :tuzni:
Ne, uopce nisam ljubomorna, ni najmanje. :rolleyes:
:zubo: kemik, ako hoces konkretne info, posalji pm, pa cu proslijediti prijateljima.
kemik, konacno sam se sjetila doma pogledati. Ima jedna knjiga koja bi ti mogla biti zanimljiva prije puta. Zove se California Fault, napisao ju se Thurston Clarke, i slijedi San Andreas od sjevera prema jugu. Puno zanimljivih detalja, i geoloskih, i seizmoloskih,i opcenito zanimljivih, o Kaliforniji i njenim stanovnicima. Toplo preporucam. :top:
JA imam prijatelje na potezu od L.A. do Vancouvera. JA, ne kemik.
MOJI prijatelji planiraju veliki meeting bas negdje u to vrijeme, u okolici Seattlea. MOJI, ne kemikini.
:confused: Pa zasto onda ONA moze u Ameriku, a ja ne mogu? :tuzni:
Ne, uopce nisam ljubomorna, ni najmanje. :rolleyes:
:zubo: kemik, ako hoces konkretne info, posalji pm, pa cu proslijediti prijateljima.
cuj, posto nas ovdje ionako svi mijesaju, mozda ja mogu otic tamo i pravit se da si TI. kad oni to planiraju?
javim detalje na pm, ti proslijedis...
da, apdejt: imam rezervirane karte, zg-sf (prek frankfurta) i vancuver-zg (isto prek frankfurta) :cheer:
me likes moju seficu i firmu...
Cats, sreco, ljubavi, najdraza moderatorice i supermoderatorice, bi li ti posudila tu knjigu na mjesec-dva :cerek: :moli: :Opcenitoseumiljava:?
I onda je ruta od SF-a prema sjeveru isto scenic..Highway No1..slovi za jednu od najboljih auto ruta u americi..probaj iznajmiti cabrio ;o)
hmmmm, sad sam puzzled.
na sjever od SFa ide US101 (uz samo more) i I-5 (koju preporucaju i Michelin i MSN, pa pretpostavljam da je kvalitetnija cesta). Koja je ta koju ti preporucas? :)
I, da, hvala ti
cuj, posto nas ovdje ionako svi mijesaju, mozda ja mogu otic tamo i pravit se da si TI. kad oni to planiraju?
e ne mozes! Samo je jedna kem! :raspa:
La Havre
13.05.2006., 20:24
Carmel by the Sea,otmjeni gradić, gdje je dijelom sniman kultni Basic instinct,Paula Verhoevena.
http://images.google.hr/images?q=carmel+by+the+sea&hl=hr&btnG=Pretra%C5%BEi+slike
Emericzy
13.05.2006., 20:53
Carmel by the Sea,otmjeni gradić, gdje je dijelom sniman kultni Basic instinct,Paula Verhoevena.
http://images.google.hr/images?q=carmel+by+the+sea&hl=hr&btnG=Pretra%C5%BEi+slike
I gdje se odvija radnja briljantnih, prekrasnih knjiga 'Cannery Row' i 'Sweet Thursday' Johna Steinbecka -- u doba kad Carmel nije još bio baš tako otmjen.
La Havre
14.05.2006., 12:44
Filming Locations for
Basic Instinct (1992)
1158 Montgomery St., North Beach, San Francisco, California, USA
(exterior of Nick Curran's apartment)
2104 Broadway, Pacific Heights, San Francisco, California, USA
(Johnny Sox's mansion)
2930 Vallejo St., Pacific Heights, San Francisco, California, USA
(Catherine Tramell's mansion)
Carmel-by-the-Sea, California, USA
Gibb St., Chinatown, San Francisco, California, USA
(alley where Lt. Nilsen is found murdered)
Hall of Justice - 850 Bryant Street, San Francisco, California, USA
(parking lot)
Pier 7, The Embarcadero, San Francisco, California, USA
Rohnert Park, California, USA
San Francisco, California, USA
The Embarcadero, San Francisco, California, USA
Tosca Cafe - 242 Columbus Ave., Jackson Square Historic District, San Francisco, California, USA
Trans-Bay Transit Terminal Loop, South of Market, San Francisco, California, USA
(country & western bar/chicken fast food joint/parking lot by the freeway)
Warner Bros. Studios, Burbank Studios, Burbank, California, USA
(studio)
Yerba Buena Center for the Arts, San Francisco, California, USA
Shtefitza
18.05.2006., 07:30
Najljepsi ti je Hwy 1, ali njime ce ti trebati tjedni da dodjes do Seattle-a. Ali ako mozes kombinirati s 5-icom i 101inicom, mozes se dovesti do dobrih destinacija. Sjeverno od SF-a moras svakako pogledati St Muir - sumu sekvoja, pa onda Bolinas, Stinson Beach i Point Reyes - prirodni rezervat, a u unutrasnjosti Wine Country (Sonoma, blize oceanu, manje turusticka i Napa blize prema petici, vise glamurozna). Na sjeveru imas Fort Ross i jos nekoliko zgodnih malih gradica, najvaznije je provozati se malo jedinicom, odsjesti u jednom od stotina (jeftinih i malo skupljih) prenocista. Dozivjeti taj sneni, umjetnicko - hipi kraj, sa odlicnom arhitekturom vikendica gradjenih u sezdesetim i sedamdesetim godinama.
Na sjeveruj je i Mendocino County. Opcina u koju hrpa stanovnika SF Bay Area-a odlaze po mentalni mir, prirodu i uzivanje u sekvojama.
Dalje ne znam. Ali par ljudi koji su izvozili tu rutu su odusevljeni!!
Bok...
U Seattleu sam vec mjesec dana i bit cu u srpnju, pa se javi ak budes svracala...
evo, ako nekoga zanima, kratak putopis (ne pitajte):
letjela sam do SFa, dan i pol bila tamo. Grad - nista posebno. Most - oduvijek sam se palila na njega, gledala hrpe dokumentaraca o gradjenju tog cuda, i sad mi je jos vise guba :cerek: kad sam ga prebajkala (naravno da sam si kupila majicu "I biked the Bridge") :mirko:.
Onda sam isla malo na jug (nije mi dao vrag mira), pa sam u gradu Half Moon Bay (oko 1000 stanovnika) gledala 4th of July paradu ajme, kak je to nesto slatko: pola ih je u paradi, a druga polovica im mase, pjeva se himna, mase se zastavicama, ma divota.
Onda sam isla na sjever, prosla malo kroz Sonoma Valey, prosla par vinograda, kupila jednu flasu vina, odspavala u Petalumi (kao sto vidite, drzala sam se velegrada :D ), i onda potegnula Hwy 1. Ajme, divote, krasote, plaza (samo sto je more :trk: prehladno), planina, suma, redwooda, ma svega... Zadnju noc provela u eureka (opet velegrad) u pravom klasicnom americkom motelu, ciji vlasnik ima na zidu napisano "We believe in 1. God 2. American Flag 3. John Wayne", pojela pravi americki dorucak, krenula dalje prema sjeveru... I onda je dosao blackout. Nastavak citajte na podforumu "psihijatrija" :D
Opci zaključci:
1. Ameri spajaju praznike. Kad sam bila tamo na thanksgiving, onda su spajali petak, sad su spajali Independence jer je bio na utorak.
2. vrlo je omiljena zabava palit vatromete neposredno UZ znakove na kojima pise da su strogo zabranjeni vatrometi :D
3. Prometni znakovi i ogranicenja su im FER!!! kad na cesti pise "25", onda znaci da ide jebeno ostar zavoj, i da fakat trebas usporiti.
4. Nije pametno dan nakon leta, jetleggy i nakon 2500 km u automatskom tutacu, ici paliti svoj mali Colt. Odnosno, treba se sjetit malog detalja zvanog kuplung :D
5. Americki dorucak je :eek: . Stavit cu sliku. Ako u tome nema 2000 kalorija, nema ni jedna.
6. Amerika je (po drugi put mi se to potvrdjuje) zaista svaki onaj klise koji gledamo na televiziji.
7. Jebes ljude koji idu na zapadnu obalu na vise od 4 dana :mirko: :rofl:
Marin23
13.07.2006., 00:28
hm, ja bih ti preporucila da letis drito u sf, iako, ako letis -twentynine palms (joshua tree park)-i :
gledao sam film 29 palms, mislio sam da su izmislili to mjesto, jos manje da je to neko "obavezno" stajaliste na tom putu....sta ima tamo ???==? 29 palmi ?
Quiksilver
15.07.2006., 21:10
Posjeti Cicely u Washingtonu, krajnji sjever države, Naime, Život Na Sjeveru se snimao tamo, a ne na Aljasci
xiola bleu
15.07.2006., 22:12
gledao sam film 29 palms, mislio sam da su izmislili to mjesto, jos manje da je to neko "obavezno" stajaliste na tom putu....sta ima tamo ???==? 29 palmi ?
pa ima veze sa 29 palmi, vidi tu (http://en.wikipedia.org/wiki/Twentynine_palms).
ima i najvecu bazu us marinaca!! :eek: zato je svaki drugi auto imao nakeljenu 'support our troops' naljepnicu.
inace, na rubu je joshua tree nacionalnog parka pa tamo nadjoh hotel. imadoh negdje 4 minute (sa autom) do ulaza u park. grad sam po sebi nije nesto, ali ipak, najgori us grad ikad mi bijase bakersfield (california). uzas nad uzasima. pamtim ga samo jer dobih uzasne grceve u taco bell.
Tvrtko1995
17.07.2006., 06:59
evo, ako nekoga zanima, kratak putopis (ne pitajte):
letjela sam do SFa, dan i pol bila tamo. Grad - nista posebno. Most - oduvijek sam se palila na njega, gledala hrpe dokumentaraca o gradjenju tog cuda, i sad mi je jos vise guba :cerek: kad sam ga prebajkala (naravno da sam si kupila majicu "I biked the Bridge") :mirko:.
Onda sam isla malo na jug (nije mi dao vrag mira), pa sam u gradu Half Moon Bay (oko 1000 stanovnika) gledala 4th of July paradu ajme, kak je to nesto slatko: pola ih je u paradi, a druga polovica im mase, pjeva se himna, mase se zastavicama, ma divota.
Onda sam isla na sjever, prosla malo kroz Sonoma Valey, prosla par vinograda, kupila jednu flasu vina, odspavala u Petalumi (kao sto vidite, drzala sam se velegrada :D ), i onda potegnula Hwy 1. Ajme, divote, krasote, plaza (samo sto je more :trk: prehladno), planina, suma, redwooda, ma svega... Zadnju noc provela u eureka (opet velegrad) u pravom klasicnom americkom motelu, ciji vlasnik ima na zidu napisano "We believe in 1. God 2. American Flag 3. John Wayne", pojela pravi americki dorucak, krenula dalje prema sjeveru... I onda je dosao blackout. Nastavak citajte na podforumu "psihijatrija" :D
Opci zaključci:
1. Ameri spajaju praznike. Kad sam bila tamo na thanksgiving, onda su spajali petak, sad su spajali Independence jer je bio na utorak.
2. vrlo je omiljena zabava palit vatromete neposredno UZ znakove na kojima pise da su strogo zabranjeni vatrometi :D
3. Prometni znakovi i ogranicenja su im FER!!! kad na cesti pise "25", onda znaci da ide jebeno ostar zavoj, i da fakat trebas usporiti.
4. Nije pametno dan nakon leta, jetleggy i nakon 2500 km u automatskom tutacu, ici paliti svoj mali Colt. Odnosno, treba se sjetit malog detalja zvanog kuplung :D
5. Americki dorucak je :eek: . Stavit cu sliku. Ako u tome nema 2000 kalorija, nema ni jedna.
6. Amerika je (po drugi put mi se to potvrdjuje) zaista svaki onaj klise koji gledamo na televiziji.
7. Jebes ljude koji idu na zapadnu obalu na vise od 4 dana :mirko: :rofl:
Sljedeci put kad budes dolazio/la, dodji ovdje na jug. Jebes Waltera Hilla i njegove filmove...sta sve ima tu...
Zapadna obala nije samo San Francisco i sjeverno. Kao što je netko već spomenuo tu su Santa Barbara, Monterey, San Diego. Ja sam na kaliforniju potrošio 3 tjedna i bilo mi je premalo...
bas dobro sto si mi to rekao, ja mislila da juzno od San Francisca nema nista, da je San Andreas odrezao ostatak kontinenta... :rolleyes:
Jooooj, sunce mamino.
Ajde da te citiram:
"Jebeš ljude koji idu na zapadnu obalu više od 4 dana"
Ako ti misliš da si vidjela zapadnu obalu, ja ti mogu reć da si kuratz vidjela...
Emericzy
18.07.2006., 22:55
Ako ti misliš da si vidjela zapadnu obalu, ja ti mogu reć da si kuratz vidjela...
Pa, vjerojatno je vidjela malo jednoga i malo drugoga...
Po meni ja četiri dana malo i za kurac, a kamo li za Zapadnu obalu. Meni je za Santa Barbaru pet dana bilo taman. A Santa barbara je velika kao... kajjaznam... Karlovac?
atlantis
18.07.2006., 23:36
kemik je bila ironicna... jako... zato jer se morala vratiti u Zg
Emericzy
19.07.2006., 00:21
Uf... sranje. Sorry; nije se dalo zaključiti iz postova.
Pa, vjerojatno je vidjela malo jednoga i malo drugoga...
cak niti to :tuzni:
da, bila sam jako samo-ironicna i samo-sarkasticna. naravno da 4 dana nije dovoljno za vidjet cijelu zapadnu obalu, ali vec u prvom-drugom postu je napisano i odredjeno da necu ic puuuuno juznije od SF, zato sto, i da je sve islo po planu, ne bih imala puno vremena.
i, da, pazljiviji citatelj je u "malom putopisu" mogao primijetiti da postoji blackout, a nastavak je za psihijatriju :D
Pa kaj sad? Jel ti misliš da zapadna obala je ili nije za vidjeti?
Zbunjuješ nas....:zvrko: ...neznamo dal da te flejmamo ili da te tješimo...
naravno da mislim da je vrijedna za vidjeti i naravno da planiram ici ponovno (kad netko dobije na lotu ;) ).
ne morate me tjesiti, ali nemojte se ni flejmati sa mnom. zapadna obala (odnosno, sjeverni dio kalifornije i juzni dio oregona koji sam ja stigla vidjeti) je prekrasna, a ovo ostalo nekom drugom prilikom :)
naravno da mislim da je vrijedna za vidjeti i naravno da planiram ici ponovno (kad netko dobije na lotu ;) ).
ne morate me tjesiti, ali nemojte se ni flejmati sa mnom. zapadna obala (odnosno, sjeverni dio kalifornije i juzni dio oregona koji sam ja stigla vidjeti) je prekrasna, a ovo ostalo nekom drugom prilikom :)
Ma hajde, ici ces ti ponovno u Kaliforniju. Radis u dobroj firmi, pa ce te sefica opet malo poslati u skitnje... :bicedobro:
Sad odi iz drugog kraja, iz Seattle-a prema San Diegu. Jos ako uspijes posjetiti Death Valey... Meni je to bio naimpresivniji dio Kalifornije. :headbang:
Emericzy
19.07.2006., 12:56
Svakome tko planira otići tamo, od srca preporučam da pogleda 'Sideways' iliti ''Stramputicu' na DVD-u prije nego ode. Skoro pa bolje od turističkog vodiča.
Shtefitza
21.07.2006., 07:54
I Big Lebowski. :cool:
lolita11
21.07.2006., 08:08
u death valleyu rade ko zna kakve sve nuklearne i kemijske pokuse tak da je ic tamo rizik po zdravlje (al to ti nitko nece od amera eksplicitno rec, isto ko sto nisu vidjeli nista lose u trovanju trudnica DES-om 40 tih godina i u drugim slicnim pokusima na ljudima) .seka mi radi u USAi to bas u tom sektoru i kaze da ste ludi da ste tam isli, pa makar i na jedan dan. to je najradioaktivniji dio amerike (osim colorada;)
lolita11
21.07.2006., 08:27
Yucca Mountain High Level Radioactive Nuclear Waste Repository
Both SB 1936 and HR1020 target Yucca Mountain to be the Nation's storage site for nuclear fuel rods, permitting the highest radiation level in the entire World
http://www.dickshovel.com/timup.html
to je samo kap u moru onog sto se tamo desavalo/a (area 51)
Emericzy
21.07.2006., 18:05
A i krugovi u žitu su velika frka. Ja od njih bježim kao vrag od tamjana.
lolita11
22.07.2006., 10:50
ha ha samo odi u yucca valley pa cemo se vidjet na onkologiji za nekoliko godina;)
Emericzy
22.07.2006., 12:08
Lolita, dušo, daj o'ladi. Dnevno u svijetu umire više ljudi od kolesterola nego što je u zadnjih 60 godina umrlo od radioaktivnog zračenja.
Death Valley je turistička atrakcija. Nekako mi se ne čini da bi to jednom toliko paranoičnom narodu kao što su Amerikanci palo na pamet činiti -- čak ni od mjesta gdje se možeš poskliznuti i slomiti nogu, a kamo li mjesta gdje je zračenje takvo da možeš zaraditi rak.
AFRODITA69
23.07.2006., 20:31
licno-posto odlicno poznajem west coast(calif tj)ja bi rade provela vise vremena u so cali nego bay-u...ok,sf je ok,nemas bas nesto puno...a osim njega kaj bus gledala-san jose?oakland?sac?odi do frisca-posjeti monterey,carmel,sve te malecke uzvodne gradice i potegni do la-a...i oklnih mjesta.san diego nemoj zaobici.i na putu dole posjeti solvang.
licno ja,se nebi ni upucivala prema sjeveru van cali granica.radije bi otisla u vegas...bar imas kaj za videti.a kad si vec dole u socali-ni mexico ti nije daleko.samo zaboravi prostu tijuanu.
AFRODITA69
23.07.2006., 20:34
Ma hajde, ici ces ti ponovno u Kaliforniju. Radis u dobroj firmi, pa ce te sefica opet malo poslati u skitnje... :bicedobro:
Sad odi iz drugog kraja, iz Seattle-a prema San Diegu. Jos ako uspijes posjetiti Death Valey... Meni je to bio naimpresivniji dio Kalifornije. :headbang:
pa i nije bas.ili ja ne volim takve tipove izleta.nikakve nacionalce i pustare.mislim,ako si tam odes al da bas volim vise od jednom -ne.
al san diego...obala,palmice i to...e to je vec nekaj!;)
lolita11
24.07.2006., 08:03
Lolita, dušo, daj o'ladi. Dnevno u svijetu umire više ljudi od kolesterola nego što je u zadnjih 60 godina umrlo od radioaktivnog zračenja.
Mislim da se s ignorantima kao sto si ti rijetko moze nesto raspraviti pa nemam ni volje znanstveno ti objasnjavati sto se tamo desava.a ak mislis da je u americi sve o svemu zna onda si jaaako naivan (da ne kazem brainwashed?) ili ocigledno nisi tamo zivio od rodenja....
no to opet nije tema ovog foruma....
hasselbaink
26.07.2006., 10:15
Posjeti Cicely u Washingtonu, krajnji sjever države, Naime, Život Na Sjeveru se snimao tamo, a ne na Aljasci
CICELY ne postoji, serija Život na sjeveru snimana je u drzavi Washington, u gradicu po imenu ROSLYN.
Morao sam, prevelik sam fan NE da ne ispravim ovako nesto.
:D
Emericzy
27.07.2006., 22:49
Mislim da se s ignorantima kao sto si ti rijetko moze nesto raspraviti pa nemam ni volje znanstveno ti objasnjavati sto se tamo desava.a ak mislis da je u americi sve o svemu zna onda si jaaako naivan (da ne kazem brainwashed?) ili ocigledno nisi tamo zivio od rodenja....
no to opet nije tema ovog foruma....
Pa sad, budući da radim kao politički analitičar -- između ostalog za američke institucije -- mislim da sam puno manje naivan nego što ti misliš. A da sam ignorant, teško da bi me moji klijenti bili voljni plaćati.
Ali, imaš pravo, i meni bi bolje bilo da s tobom ne raspravljam. Još nisam sreo nekoga tko teorije konspiracije shvaća ozbiljno, a da je bio vrijedan pažnje kao sugovornik.
lolita11
28.07.2006., 08:41
da, teorija-osim sto postoje znanstveni dokazi i izdani su casopisi, knjige i napravljene analize i djeca u vrticu znaju za pokuse koji se desavaju ili su se desavali, nije to neka tajna,a kamoli zavjera ;) a da ne kazem da su to mojoj sestri, koja je doktor fizike to rekli na jednom svjetski poznatom institutu za nuklearnu fiziku pa si sad ti misli (cini mi se da jedan politicar ima manje informacija o tome nego jedan znanstvenik). takvi kao ti su idealan materijal za manipulaciju...a jos su i super zadovoljni sa svojim americkim zivotom. bravo ameriko-uspijela si!
Na sjeveruj je i Mendocino County. Opcina u koju hrpa stanovnika SF Bay Area-a odlaze po mentalni mir, prirodu i uzivanje u sekvojama.
E tamo je zbilja lijepo. :)
Ne znam sad je li ti na putu do pizde strinine i Crater Lake, Oregon - ako jest, mislim da bi ti ga bila šteta propustiti. Ako voliš parkove i stigneš svratiti do Ashlanda (blizu južne granice Oregona) - Lythia Park je zgodno mjesto. :)
E tamo je zbilja lijepo. :)
Ne znam sad je li ti na putu do pizde strinine i Crater Lake, Oregon - ako jest, mislim da bi ti ga bila šteta propustiti.
ono, ljudi, cijenim vase pokusaje da pomognete i savjetujete, ali dovraga: evo, ako nekoga zanima, kratak putopis (ne pitajte)...
prije 20 dana sam napisala putopis :eek:
ne da sam isla, nego sam se i vratila u medjuvremenu!?!?!?!
Pa to je da znaš za drugi put. ;)
ono, ljudi, cijenim vase pokusaje da pomognete i savjetujete, ali dovraga:
prije 20 dana sam napisala putopis :eek:
ne da sam isla, nego sam se i vratila u medjuvremenu!?!?!?!
Eh, oprosti - obično čitam samo početke tema, rijetko imam vremena čitati sve. Ako ti smetaju ovakvi nepažljivi kao ja, možda bi bilo dobro zatvoriti temu. :)
get.a.lajf
20.08.2007., 23:30
ljudi imam pitanje. triban u okolicu san francisca (točnije san jose) u travanju 2008. pa me zanima ima li koja jeftina avio kompanija. gledala sam malo cijene po netu, zg-san fr, ili st-san fr, koštaju oko 1000 dolara. da je bar oko 600.. ima li nade za mene?? šmrc. ne znam niti di da se informiram :)
A sad, pogledaj malo po netu. Ako bas trazis jeftinu varijantu, a nije ti bitno odklem letis, pogledaj cijene iz Municha.
Najbolje ti je prvo okvirno provjerit cijene na kayaku i e-toursu, a onda vidjeti aerodrome u blizini. Ili iz Londona. Ili probaj pogledati cijene karata do NY ili Las Vegasa., pa onda kupiti kartu iz NY do SF. Iako, to ti je skroz na drugoj strani obale i vjerojatno ces tesko naci jeftinu kartu.
Pogledaj i na www.condor.de, barem za Munich - Vegas, znaju imati akcije.
get.a.lajf
21.08.2007., 18:41
A sad, pogledaj malo po netu. Ako bas trazis jeftinu varijantu, a nije ti bitno odklem letis, pogledaj cijene iz Municha.
Najbolje ti je prvo okvirno provjerit cijene na kayaku i e-toursu, a onda vidjeti aerodrome u blizini. Ili iz Londona. Ili probaj pogledati cijene karata do NY ili Las Vegasa., pa onda kupiti kartu iz NY do SF. Iako, to ti je skroz na drugoj strani obale i vjerojatno ces tesko naci jeftinu kartu.
Pogledaj i na www.condor.de, barem za Munich - Vegas, znaju imati akcije.
thx!
pogledat ću, pa ćemo vidit!!
:s
Good luck. Iako cisto sumnjam da ces naci kartu ispod 1000 dolara.
Na kraju ipak provjeri u agenciji, cesto tamo znas dobiti najjeftinije. :top:
black1888
11.09.2007., 17:22
i ja bi u LA, boli me kako loš bio, ja samo želim otič u alexandria hotel, nakon što dobro razgledam hotel, onda sve ostalo.
nakon ny, slijedeći korak, logičan jelte, je LA :zubo: u biti, SF, naime tamo imam smještaj kod naših ljudi :raspa: što mi totalno paše jer GGate želim vidit, mostovi su mi ono :cerek: zasad mi broj 1 drži lančani most - bpesta i brooklyn ga nije potuka na ljestvici :kava:
gledan karte, vidin da povratna izađe 1000 dolori, okej, ajde neka.
Sad mene zanima, ako ja recimo letin do NYC i tamo se zadržin par dana, koliko bi me došla karta nyc-sf (možda bolje prođen u toj kombinaciji :D)
mislin, iman kod koga stat u nyc a uz to to bi mi lipo razbilo tih 15-16 sati koliko se leti zg-sf :o
Eh, nazalost u USA ti bas i nemaju LCC ko u Europi. Racunaj cijenu oko 300 dolara (lupam bezveze). Probaj pogledati neke njihove LCC kompanije, tipa Southwest, Frontair ili Jetblue. Iako kod njih svi imaju vise-manje iste cijene. Najbolje provjeri na kayaku za one normalne kompanije, a ove LCC moras bas na njihovim stranicama.
U LA ti se ne isplati previse ostajati, Radije ako mozes uzmi rent-a-car i malo probauljaj po kaliforniji.
A let od Frankestainfurta do LA/SF ti je 11 i pol sati, i nije tak strasno. Popijes neku tableticu, i odspavas veci dio puta. Jedino po zimi nad Greenlandom se zna malo jace drmusati, mene to probudi.... :top:
volin ja drmusanje :cheer:
u biti plan je SF, tamo je smještaj i most me zanima :s, a u LA isto svratit bar na 2 dana jer imamo i tamo kod koga leć :zubo:
to je još dosta daleko (i upitno) al zanima me ta financijska strana :zubo:
SmoothOperatress
10.10.2007., 00:27
Mi smo isli autom od LAa do SF,bilo je:cerek: (potrajalo je par dana, spavalo se po usputnim motelima)
predivna su ta mjesta uz obalu, ako imas prilike vaci, steta je to ne dozivjet
Mi smo isli autom od LAa do SF,bilo je:cerek: (potrajalo je par dana, spavalo se po usputnim motelima)
predivna su ta mjesta uz obalu, ako imas prilike vaci, steta je to ne dozivjet
Jos je bolje ici po unutrasnjosti Kalifornije.
Ja sam isao od LA do SF i to:
LA-San Bernandino-Mojave desert-Las Vegas-Death Waley-Mono Lake - Lake Tahoe- Yosemite - Mercede - Monterey - Carmel by the sea - Big sur - SF - Napa Valey - Santa Rosa - SF
Treba ti jedno 5-6 dana, ali je fenomenalno. Ko da putujes kroz 20 drzava, malo su ljetne temperature i pustinja, malo krajolici ko nase Zagorje, malo more, a malo snijega i grudanja....
SmoothOperatress
10.10.2007., 10:24
LA-San Bernandino-Mojave desert-Las Vegas-Death Waley-Mono Lake - Lake Tahoe- Yosemite - Mercede - Monterey - Carmel by the sea - Big sur - SF - Napa Valey - Santa Rosa - SF
Treba ti jedno 5-6 dana, ali je fenomenalno. Ko da putujes kroz 20 drzava, malo su ljetne temperature i pustinja, malo krajolici ko nase Zagorje, malo more, a malo snijega i grudanja....
Od mjesta u unutrasnjosti sam bila i u Yosemite-u i na Lake Tahoe:cerek: (tako smo se i kupali u jezeru:) ), do Las Vegasa smo isli avionom (Northwest-om)...jesi posjetio i Hearst Castle?
Mojave ostaje za drugi put, kao i Grand Canyon:)
Od mjesta u unutrasnjosti sam bila i u Yosemite-u i na Lake Tahoe:cerek: (tako smo se i kupali u jezeru:) ), do Las Vegasa smo isli avionom (Northwest-om)...jesi posjetio i Hearst Castle?
Mojave ostaje za drugi put, kao i Grand Canyon:)
Mojave nije bas zanimljiva, meni je bolji Death Valey. Grand Canyon je i meni ostao za drugi put. Predaloko je to bilo... Hearst Castle nisam posjetio...
Ja se na Tahoeu nisam mogao kupati, bili smo u ozujku i jos je bio snijeg. :top:
Toni I.
18.01.2008., 23:58
Molim vas,pišite sve što znate o Kaliforniji !
Zanima me,onaj tko je tamo bio,može li mi reći kako je,kakva je klima itd.:mig:
Hvala unaprijed !
colbert
20.01.2008., 17:56
Ja sam se prakticki identicnu relaciju vozila skoro dva tjedna i opet mi je bilo malo...
colbert
20.01.2008., 18:02
Molim vas,pišite sve što znate o Kaliforniji !
Zanima me,onaj tko je tamo bio,može li mi reći kako je,kakva je klima itd.:mig:
Hvala unaprijed !
Ne mogu vjerovat da je netko u stanju postavit pitanje o kalifornijskoj klimi na forum...
Nemoj se ljutiti, ali koliko dugo se sluzis internetom? Jel postoje stotine sajtova na engleskom koji su specijalizirani za turizam, a od njih deseci se bave pak isljucivo Kalifornijom... Tamo ti sve pise za takve opcenite stvari kao sto je klima, najam automobila itd. Guglaj malo prije nego krenes postavljati ovakva pitanja...
U znak dobre volje, dajem ti link za jedan sajt: Visit California (http://www.visitcalifornia.com/)
U Google sam ukucala "california tourism" i ovo je prvi rezultat.
Bio u LA prošle godine oko Uskrsa. Nema niš pametno za vidjet, al za par dana može se snać. Jedan dan malo po Bevely Hillsu i Holywood-u, jednu večer npr. na NBA utakmicu, jednu večer po Sunset bulevaru, malo plaža ili ako ti hotel ima bazen. Za ženske sigurno zanimljiv i Rodeo drive s top svjetskim markama dućana, malo city i prođe par zanimljivih dana. Tada smo uzeli aranžman za 2 osobe 4 dana (noćenja) Vegasa u hotelu*** , rent a carom za 5 dana i povratnom avio kartom, za sve skupa 500$. + otišli do Grand Canyona:top: i sve skupa, odličnih 9 dana na zapadu. LV neću opisivat, tamo se stvarno ima što radit tjedan dana. Bar smo mi imali...:D
Bog ljudi 17.12. putujem na mjesec dana u Kaliforniju sa suprugom i dvoje djece. Ima li ko kakvih iskustava sa tom Americkom drzavom mozda nesto za preporuciti gdje otici, gdje jesti sta vidjeti. Ove standardne atrakcije sam sve uvrstila mozda nesto sta nije navikano a svakako treba pogledati.
alter ego blagajnice
10.12.2009., 15:00
Do intervencije moderatora.
San Diego - Sea World.
nasmijanonebo
10.12.2009., 16:07
Bog ljudi 17.12. putujem na mjesec dana u Kaliforniju sa suprugom i dvoje djece. Ima li ko kakvih iskustava sa tom Americkom drzavom mozda nesto za preporuciti gdje otici, gdje jesti sta vidjeti. Ove standardne atrakcije sam sve uvrstila mozda nesto sta nije navikano a svakako treba pogledati.
procesljaj ovu temu plus jos ove 2 teme di su dosta pisali o kaliforniji
http://www.forum.hr/showthread.php?t=152230
i
http://www.forum.hr/showthread.php?t=301605
firestarter_17
10.12.2009., 21:43
Netko je već rekao Sea World...ulaznica je čini mi se oko 65 dolara al se isplati. Ja bih još nadodao Long Beach i Queen Marry...e da, možda i Hearst Castle ako vam je usput, to je negdje na pola puta između LA-a i SF-a...čini mi se da to nije tolko razvikano a mislim da se isplati pogledati.
Don Diego
22.09.2011., 16:01
Čudi me da nema tema jer čitao sam malo o San Diegu i naišao na sljedeće:
- San Diego je 8. najveći grad u SAD-u
- jedan od najljepših gradova u SAD-u
- visoka kvaliteta života
- mala stopa kriminala, u TOP10 po sigurnosti u SAD-u
- drugi je na listi gradova koji imaju najbolju ljetnu klimu :top:
- A 2011 study by Walk Score ranked San Diego the eighteenth most walkable of fifty largest cities in the United States :lux:
Na prvi pogled mi se grad jako sviđa pa me zanimaju iskustva onih koji su bili. Iduće godine planiram na zapadnu obalu, krenuo bih krajem 6./početkom 7. mjeseca, a vratio se krajem 9. Zanima kako naći najpovoljniju povratnu avionsku kartu u tom periodu? Čitao sam neke dojmove na nekim stranicama i dosta ljudi uspije uhvatiti povratnu kartu skupa s taksama po 500-600$, koliko sam ja gledao svugdje vidim da su cijene oko 6000kn pa na više :ne zna:
Također, zanimaju me dojmovi o pojedinim kvartovima, sigurnosti u kvartovima, povoljnom smještaju na tri mjeseca itd. I kakav je javni prijevoz? Čitao sam da je u cijeloj Kaliforniji katastrofa, a da je u San Diegu kolko-tolko dobar. Važno mi je jer vjerojatno ne bih koristio auto.
Hvalaa :D
http://img571.imageshack.us/img571/3601/20110826comiasansandieg.jpg
Marquee
17.12.2011., 23:21
Da malo dignem temu pošto nema nikakvih novih reviewova već dvije godine. :)
Planiram iduće ljeto proputovati malo Kaliforniju, pretežito dio od Los Angelesa do San Diega pa navratiti možda i do Tijuane ako će biti dobra situacija. Baza bi mi najvjerojatnije bio San Diego pa ako netko ima neke korisne informacije, savjet za smještaj, u kojem kvartu najbolje odsjesti itd, neka slobodno podijeli. :mig:
mcquinn
10.10.2012., 20:53
Bok,
Prije tjedan dana vratio sam se sa putovanja Zapadnom Amerikom. Bio je to klasičan road trip koji me oduševio! S obzirom da mi je na putovanju bilo predivno,odlučio sam podijeliti svoja iskustva koja će vam možda pomoći ako budete planirali neko slično putovanje.
Od kuda početi? Ruta je uključili države California, Utah, Nevada i Arizona, a detaljan prikaz iste po danima slijedi:
1 ZAG-LAX, overnight at/near airport
2 LA
3 LA
4 LA - Universal studios
5 LA- Route 66 - overnight in Williams
6 Williams - Grand canyon NP -overnight in Williams
7 Grand Canyon NP – Antelope Canyon – Horseshoe band - Panguitch
8 Panguitch - Bryce NP (hiking 4 hours) - overnight in Hurricane
9 Hurricane - Zion NP (hiking 4 hours) - overnight in LV
10 LV
11 LV
12 LV- Death Valley – overnight in Mamooth lakes
13 Mamooth lakes - Tioga Pass, Yosemite NP - overnight in Yosemite NP
14 Yosemite NP - SF
15 SF
16 SF
17 SF
18 SF - overnight in Monterey
19 Monterey -overnight in Santa Barbara
20 Santa Barbara - LAX-ZAG
* Hvale vrijedan izvor informacija i korisnih savjeta je site: www.roadtripamerica.com; pregršt planova putovanja i slika nalazi se i na http://forum.allesamerika.com. Također postoji i Lonely planet pod nazivom Western USA.
S obzirom da smo kasno došli u LA, odmah smo otišli u hotel na zasluženi odmor (Holiday Inn Express Hotel&Suites Los Angeles Airport Hawthorne).
Sljedećeg jutra smo požurili na aerodrom gdje nas je čekao rent a car. Daleko najpovoljnija varijanta je http://www.carhire3000.com: preko njih internetom unajmljujete auto u nekoj od kompanija poput Alama / Nationala / Budgeta…Imaju odlične cijene, a u cijenu su uključena osiguranja koje neke druge rent a car kompanije dodatno naplaćuju. Iako internetom kruže oprečna mišljenja o njima, moja iskustva su isključivo pozitivna. Unajmili smo Nisan Altimu koja je bila u stanju novo i odlično nas poslužila… Važno je imati pouzdan i udoban auto jer se pređeni kilometri jako brzo gomilaju. Mi smo u 20 dana ukupno prešli 4500 km :).
Kao što plan puta kaže, prva tri dana smo proveli u Los Angelesu koji je lijep grad…samo lijep, ne mogu reći da me oduševio, ali me nije niti razočarao. Od atrakcija bih istaknuo Getty center, Griffith observatory, Universal studios, Venice beach, Santa Monica, Farmers market, standardna i meni pomalo dosadna mjesta poput Rodeo drivea, Hollywood walk of famea, Sunset stripa…Zgodno rješenje je imati auto, kruzati gradom i kad vidite nešto što vam se dopada - skrenuti s puta.
mcquinn
11.10.2012., 21:56
Peti dan smo krenuli iz LA-a prema mjestu Williams, našem prenočištu na putu za Grand Canyon.
Napravili smo mali de-tour sa puta i posjetili Mohave desert. Centar za posjetitelje u Kelsu je super simpatičan i zgodno mjesto za napraviti pauzu. Predvečer smo došli u Williams koji je ostavio dojam na nas: preslatko malo mjesto osvjetljeno neonskim reklamama, svira live country muzika, dosta dobrih birtija i restorana…super. Odsjeli smo u Grand Canyon Hotelu koji je odličan izbor za svakoga na proputovanju. Rano smo legli tog dana jer nas je sljedeći dan čekao odlazak u Grand Canyon NP.
Na ulazu u Grand Canyon NP kupili smo godišnju ulaznicu za sve američke nacionalne parkove. S obzirom na cijenu od 80$, više nam se isplatilo kupiti godišnju ulaznicu nego za svaki od parkova koji smo planirali posjetiti kupovati pojedinačnu. Što reći o Grand Canyonu? Veličanstveno mjesto koje se riječima i slikom ne može opisati. Kad dođete tamo i pogledate to remek djelo majke prirode možete reći jedino – WOW. Duž cijelog parka postoji šetnica sa prekrasnim pogledima koju vrijedi barem dijelom prehodati. Za one kojima se tako nešto ne da, postoje shuttle busevi koji voze od jednog do drugog vidikovca. U samom NP postoji mnogo odmorišta, dućan, hoteli, kampovi, toaleti…sve je zaista super organizirano. Za one željne planinarenja, postoje super planinarske ture, ali mi ih nismo hodali.
Mislim da su dva dana sasvim dovoljna da se stekne impresija Grand Canyona – toliko smo mi tamo proveli. Sljedećeg dana, na putu iz Grand Canyona prema mjestu Panguitch, obavezno treba zastati i posjetiti Antelope Canyon (vidim da se pojavljuje na nekim listama tipa XYZ places you must see before you die :)) i Horseshoe bend, koji je možda moja top atrakcija sa ovog putovanja…najbolje je da pogledate slike na netu pa prosudite sami…
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.