PDA

View Full Version : Eko-test, lamda sonda i heeeelp tehnički ne mogu proć

angelina1
24.05.2006., 19:46
ford orion 1991
o¨šla mi lamda sonda i nemogu proć na eko testu...

a li netko zna pametnog(čitaj i jeftinog) majstora u zg koji bi mi to mogao napraviti ili ak netko ima žnjoru na tehničkom...

Bhakti
24.05.2006., 20:18
u tvojem je interesu da promijeniš što ne valja i podesiš da taj žderač benzina što manje troši, preporučujem neki kvalitetan servis sa dijagnostikom inače ćeš ulupati novaca bez efekta.

angelina1
24.05.2006., 20:20
neki????

koji..znaš li neki dobar??

angelina1
25.05.2006., 00:14
da..hmmm..iz zagreba sam...

Thurgood
25.05.2006., 07:01
Ford Zubak :kava:

DNx
25.05.2006., 13:47
Samo da ti nekaj velim...nije bas pomoc oko majstora...no isao na STP u Remetinec i roknuo eko test...otisao na servis u Siget i Eko OK. Nije skroz sjajan, mogao bi i ja promjenit lamdu, no taman je na granici da me puste. Dodjem jutros u Remetinec i opet roknem i to s duplim vrijednostima...nakon 5 propalih pokusaja spoji me na drugu sondu, roknem test ali s manjim odstupanjima...sve dok ju tip nije propouhao na komrepsoru zraka. Nakon toga, iz prve prosao. Mozda nije sad puno od pomoci, al da znate da ima i toga.

SETRA Samoborček
25.05.2006., 14:15
Ma kupi zamjensku lambda sondu i daj nekom ko se kuži da ju ugradi

zigy
25.05.2006., 14:45
ja sam imao problema s eko testom a auto bio star 3 godine, pa mi rekao stari: sinek odi na autocestu i gas do kraja da ti se malo auto ispuse. i stvarno od tad uvjek prije tehnickog propusem auto na autocesti od jankomira do samobora i sve je uvjek ok u granicama normale.

Thurgood
25.05.2006., 16:40
dada, propuhavanje ide pod obavezno. a poželjno je i bar filter zraka promijeniti, ako ne i svjećice - sve to ima utjecaja na dobro izgaranje

angelina1
25.05.2006., 16:41
Ma kupi zamjensku lambda sondu i daj nekom ko se kuži da ju ugradi

aj pls mi reci da li možda znaš di bi toga bilo???
i koja je cijena od prilike??

išla sam na dva servisa ..u dubravi i u sesvetama neki novi...
reko mi je da mi je 10 puta:eek: eko prešao granicu...znači ne mogu se provuć nikako, ni sa propuhivanjem ni sa mjenjanjem stanice za pregled...osim možda ak bi me netko htio za lovu pustit da prođem...
znala sam prije ljude..al eto više ih nema tamo gdje treba

Ford Zubak

od kad zubak drži fordov servis?
..osim toga mislim da bi me popravak došao više neg vrijedi auto

Drito Konj
25.05.2006., 16:45
Ford Zubak :kava:

:(

SETRA Samoborček
25.05.2006., 16:46
Koja je to mašina?

Flo_Master
25.05.2006., 16:55
ja sam imao problema s eko testom a auto bio star 3 godine, pa mi rekao stari: sinek odi na autocestu i gas do kraja da ti se malo auto ispuse. i stvarno od tad uvjek prije tehnickog propusem auto na autocesti od jankomira do samobora i sve je uvjek ok u granicama normale.

Ja sam zadnji put imao granicnu vrijednost na Eko testu. Prosao sam, no covjek koji mi je to mjerio je rekao da trebam otici na autoput i propuhati auto.
Problem je bio taj sto sam prije tehnickog pregleda propuhavao auto jedno 900 km . :)
Mislim da bi nove svjecice, kabeli i servis vise doprinijeli boljim rezultatima eko testa (govorim za svoj slucaj).

vlatx
25.05.2006., 16:57
Ford Zubak je firma od Zvonka Zubaka i nalazi se na Slavonskoj aveniji preko puta lesnine (nemre se fulat) - istocni dio grada. Ima i na zapadnoj strani grada ford servis na Ljubljanskoj aveniji s desne strane (gledano prema Sloveniji) iza Metroa.

angelina1
25.05.2006., 17:11
Koja je to mašina?

setra ti si meni tak super....

kak da ti kažem koja je to mašina...

u knjižici piše otto motor 52 kw...

a drugo ti mogu reći jedno da je to ona ispod haube..najveća..crna:zubo:

angelina1
25.05.2006., 17:14
Ford Zubak je firma od Zvonka Zubaka i nalazi se na Slavonskoj aveniji preko puta lesnine (nemre se fulat) - istocni dio grada. Ima i na zapadnoj strani grada ford servis na Ljubljanskoj aveniji s desne strane (gledano prema Sloveniji) iza Metroa.

pa dobro jel bi mi bilo pametno da odem tam bar da mi naprave pregled..šta mu je točno...???
to rade kompjuterski..ne???

jer ja ne mislim njima dat sad 2000 kn za popravak...

čula sam da ta lamda sonda košta oko 800 kn..i da ima nekih zamjenskih ili polovnih...jeftinije...
i da sam popravak nije prezhtjevan..tj da s eodšarafi i zašarafi...da se ne mora otvarati motor

angelina1
25.05.2006., 17:17
Mislim da bi nove svjecice, kabeli i servis vise doprinijeli boljim rezultatima eko testa (govorim za svoj slucaj).

nove svjećice i filter zraka sam stavila prije 4 mjeseca ili 5...
jel to previše ili je ok???

mislim glupo mi je sad cijeli auto izmjenjat da prođe na servisu, a ionako ću ga prodat za koji dan...

Tuning_car
25.05.2006., 17:22
hmmm... možda kao što drugi kažu sto kuna na sicu riješi problem...

Svicar
25.05.2006., 17:31
ford orion 1991
o¨šla mi lamda sonda i nemogu proć na eko testu...

a li netko zna pametnog(čitaj i jeftinog) majstora u zg koji bi mi to mogao napraviti ili ak netko ima žnjoru na tehničkom...

Tko kaže da je katalizator ispravan.
Po meni,svaki servis MORA da ima uredjaj za mjerenje iduzvih plinova,to jedina referensa koja govori dali je motor podešen i dali radi dobro.

angelina1
25.05.2006., 17:35
hmmm... možda kao što drugi kažu sto kuna na sicu riješi problem...

ok..ali kome???
di..nek mi neko na pp pošalje ako zna....

nebih htjela spominjati..ali bio je jedan u sesvetama(ne ovaj novi...a i ovom sam stavila uknjižicu 100kn...al nije htio uzet, il sam glupa..možda nije ni otvarao knjižicu)..i tam je bilo "pravilo" da taknapraviš...al mi je glupo da sad odem tam,platim tehnički,još mi ume lovu:zubo: i da mi kaže da nisam prošla...

šalim se...

nebih htjela platiti i da on neće lovu(jer mi se čini da su nešto postrožili.)..p aonda pod mus popravljaj auto a ne znam ni kome ni šta...a imam rok mislim 7 dana jel???

ak mi nebu niko nekoga rekao onda ću otić ovima i ostavit lovu na sicu a ne više u knjižici..pa ak može..može..a ak ne..ne gine mi popravljanje

angelina1
25.05.2006., 17:37
Tko kaže da je katalizator ispravan.
Po meni,svaki servis MORA da ima uredjaj za mjerenje iduzvih plinova,to jedina referensa koja govori dali je motor podešen i dali radi dobro.

nitko ne kaže da je katalizator ispravan niti da je išta ispravno...
tip u stanici mi je rekao da je vjerovatno lamda sonda...

Flo_Master
25.05.2006., 17:46
Slusaj, odi kod majstora i nek ti to sredi.
Manje ces zagadjivati okolinu, manje ce ti auto trositi (pa ces brzo vratiti lovu natrag), motor ce biti zdraviji, a i majstori u servisu ce zaraditi.
Dakle, najisplativije ti je to posraviti po propisu.

P.S. Sram te bilo. Pokusavas podmicivati i uopce te nije toga sram. A svi kukamo kako nam je drustvo korumpirano.

Thurgood
25.05.2006., 21:04
od kad zubak drži fordov servis?
..osim toga mislim da bi me popravak došao više neg vrijedi auto
to je buraz od onog koji nije ratni profiter, i koji nije zaradio prodajući SDI Golfove policiji, i koji nije... :angel:
a nazoveš i pitaš...
:(

:D ti se ne računaš, to je poseban slučaj :vidiga: :rofl:

mobyXXL
25.05.2006., 21:10

:lol: jebem ti ženu za volanom :s :rofl: Pa znaš valjda koji auto voziš a valjda imaš i kakvu literaturu uz auto :confused: Ma samo reci auto i godište i znat ćemo koju mašinu bi mogla imat...

charlie202
26.05.2006., 11:38
hej ljudi....

i meni se jucer desilo isto, nisam prosla na tehnickom zbog eko testa.... covjek mi rece da je najvjerojatnije katalizator, ili pak lamda sonda.....
uglavnom vozim twinga i sada imam problem za pronaci servis u zagrebu, pa ako imate kakav prijedlog... zvala sam par servisa i cijene dosta variraju, u jednom servisu kazu oko 3000kn za popravak katalizatora, a u drugom oko 700....
pliz pomoc..... i da, da li je bitno da dijelovi budu original, tj vozim 10 godina star auto, pa mi se ne da davati 3000kn, to je skoro pa pola vrijednosti samih kola......
dajte prijedloge.....

Thurgood
26.05.2006., 12:22
univerzalni kat je oko 700 kn, univerzalna lambda je cca 400-700 kn ovisi o modelu

charlie202
26.05.2006., 12:25
univerzalni kat je oko 700 kn, univerzalna lambda je cca 400-700 kn ovisi o modelu

hvala na info... cisto da znam da me bas ne izvaraju skroz....

angelina1
26.05.2006., 23:59
Slusaj, odi kod majstora i nek ti to sredi.
Manje ces zagadjivati okolinu, manje ce ti auto trositi (pa ces brzo vratiti lovu natrag), motor ce biti zdraviji, a i majstori u servisu ce zaraditi.
Dakle, najisplativije ti je to posraviti po propisu.

P.S. Sram te bilo. Pokusavas podmicivati i uopce te nije toga sram. A svi kukamo kako nam je drustvo korumpirano.

hvala flomasteru na savjetima...a prije nego što nekoga popljuješ da ga bude sram bi trebao baratati bar sa osnovnim pojmovima o tome kako je toj osobi...
aj..plsss...treniraj na nekom drugom poštenje svoje..molim te

angelina1
27.05.2006., 00:02
:lol: jebem ti ženu za volanom :s :rofl: Pa znaš valjda koji auto voziš a valjda imaš i kakvu literaturu uz auto :confused: Ma samo reci auto i godište i znat ćemo koju mašinu bi mogla imat...

bem ti muškarca za monitorom:zubo: :cerek:
pa znam koji auto vozim i to sam napisala u prvom postu :rofl:
al nemam pojma koju mašinu imam...:rolleyes:

angelina1
27.05.2006., 00:05

e ajd mi to sad malo pojasni.....
da li katalizator ima u sebi lamda sondu..ilije ta lamda sonda jedna stvar,a katalizator potpuno druga...??
tj hoću pitati...da li bi meni moglo biti i jedno i drugo u banani???

i veliš da je univezalna lamda ovisna o modelu...dakle onda se ipak po nečemu razlikuje?

tj ..šta bih ja trebala tražit za fsvog forda..???

Bhakti
27.05.2006., 07:54
gle curo tvoj auto je star i svašta može biti uzrokom lošeg rezultata na eko testu, od kamenca na brizgaljkama, loše podešenog paljenja, ventila, karika, do lambda sonde i katalizatora, što je točno neispravno može utvrditi kvalitetna dijagnostika, dakle neki meštar koji ima odgovarajuću aparaturu, a to je ovlašteni Fordov servis ili neki Bosch-ov dijagnostički centar (ako taj auto ima Boschovu elektroniku). Otiđi tamo i pričekaj što će ti reći, kvar ti utvrde za 15-tak minuta i izbace cifre popravka pa ti odluči hoćeš li popravljati sa originalnim dijelovima ili ćeš otići kod nekog lokalnog mehaničara koji ti može ugraditi zamjenske i jeftinije.

angelina1
27.05.2006., 10:03
eto...pametan odgovor...
ljepo si mi objasnio ko pravoj žemskoj što bi moglo bit...
objasnio da mi nije pametno kemijat po kojekavim idejama...
i dao prijedlog smislen...

svaka čast...

pravo muško:kiss:

(sve mislim ozbiljno što sam napisala):top:

Thurgood
27.05.2006., 17:27
e ajd mi to sad malo pojasni.....
da li katalizator ima u sebi lamda sondu..ilije ta lamda sonda jedna stvar,a katalizator potpuno druga...??
tj hoću pitati...da li bi meni moglo biti i jedno i drugo u banani???

i veliš da je univezalna lamda ovisna o modelu...dakle onda se ipak po nečemu razlikuje?

tj ..šta bih ja trebala tražit za fsvog forda..???

2 potpuno različite i najčešće neovisne stvari, ali su važne za ekotest i obadvije su u auspuhu. ta sonda analizira kakav je ispuh i vraća informaciju centralnom kompjuteru koji onda na temelju toga podesi drugačije ubrizgavanje: http://auto.howstuffworks.com/question257.htm
razlikuju se po broju žica koje imaju a to ovisi o elektronici na autu. ne znam kakva je u tvojem slučaju ali pretpostavljam da je jeftinija, sa 3 žice

katalizator: http://auto.howstuffworks.com/question66.htm

angelina1
28.05.2006., 13:40
e hvala puno....sad mi je jasnije....
no međutim sam u međuvremenu prošla na tehničkom..(onak:rofl: )...
e sad mi reci ovak...ti ili netko tko zna..

ja si mislim da bi meni bilo najbolje i najjeftinije da napravim generalku na motoru....
da li onda to uključuje i sanaciju tog lošeg eko testa?
da li bi prije toga možda ipak bilo bolje napraviti tu kompjutersku analizu....?
ili ne?(mislim ne baca mi se dvjesto kuna ako ću i tako uređivat motor)

jer mi motor kad je na jako vrućem(suncu) nekad neće upaliti,pa su mi rekli da je to od vrućine i da se metal raširi na toplini pa padne kompresija...
e ako on meni troši 14!!!!! litara i kako me ne to sve muči jedno s drugim...
mislim da mi je stvarno najbolje napraviti generalku na motoru..

i nakon toga ugraditi plin...

jer ako ovo prodam, kupit ću opet neko drugo smeće(a na kredit ne uzimam apsolutno ništa tako da ne dolazi u obzir neki noviji na kredu) i opet ću morati u njega ulagati

čula sam kojekave informacije...od 3000 do 5000 kn...košta generalka...
a da se plin može naći i za 2500 kn...
pa čak navodno da ljudi odlaze i u srbiju ugraditi plin i da dobiješ sve papire...

kako to sad sve izgleda kad ja to velim????
jel ima šta tu pametnog????

gnjavež
28.05.2006., 14:48
ajme meni ti si totalno neupucena:D :top: ajde prvo na analizu pa ce ti rec u cemu je kvaka:D bolje ti je sve popravit nego samo skrpat, ,pa ce za dva dana opet bit sranja
i nemoj za ustedit 500kn ugraditi sranje umjesto plina, jos kad te u servisu skuze da nemas pojma zajebat ce te samo tako.
najbolje ti je da di god ides vodis nekog tipa sa sobom u kojeg imas koliko toliko povjerenja.

flint
28.05.2006., 15:53
o boze dragi. a zakljucak, mislim da je najbolje napravit generalku, a ne zna ni koji motor joj je pod haubom. simpaticno. :D umalo. jel znas kaj je generalka? :D

gle, ako ne odrzavas taj auto uopce, sto je preocito, opasnost si i za sebe i za druge na cesti. tako da bi ti bilo najbolje odvest auto majstoru da vidis sto bi sve trebalo popravit na njemu, pa onda odluci oces ga vozit ovako dok se ne raspadne ili stogod gorega, ili ces ulagat novce u njega.

angelina1
28.05.2006., 21:10
ok..shvatila sam:rofl:

dobro,dobro..idem prvo na anlizu

šta ste se uzjogunili...pa samo sam pitala:rofl: :top:

VTi underhood
28.05.2006., 22:48
ok..shvatila sam:rofl:

dobro,dobro..idem prvo na anlizu

šta ste se uzjogunili...pa samo sam pitala:rofl: :top:

Nemoj generlku radit ak ti ne troši ulje... potrošnja benzina ima DIREKTNE VEZE SA LOŠOM LAMBDA SONDOM.. tj. ako je lambda sonda oišla, ECU dobiva krive ili nikakve podatke o kisiku u ispušnim plinovima (a prema tome se dijelom određuje kakva će smjesa gorivo:zrak biti) pa onda ECU (kompjuter) napravi najbogatiju smjesu koju može i zato auto troši...

Sredi lambda sondu, provjeri katalizator, i malo propuši auto po autoputu i to je to...

Ako auto troši manje od litre ulja na 1000km, NE DIRAJ...

Moj savjet je:
- sredi tu lambda sondu kak sam napisao gore
- odi do nekog mehaničara neka ti počisti sve senzore na USISNOJ GRANI
- nek ti pročisti cijelu usisnu granu BEZ VAĐENJA ISTE S AUTA (ima sprejeva za kupit - 30kn)
- ubaci neki INJECTOR CLEANER u rezervoar prije točenja goriva (imaš za kupit na svakoj benzinskoj - preporuka LIQUI MOLY INJECTOR CLEANER ILI STP INJECTOR CLEANER - 40kn)
- promjeni svjećice i filter zraka (ako to već nisi u zadnje vrijeme napravila 180kn sve zajedno)
- obavezno promjeni filter benzina (60-100kn)

I to je to...

Auto bi se trebao preporodit

A PROBLEM DA NEĆE ZAPALIT PO SUNCU:
odi kod auto električara i nek ti provjeri RELEJ PALJENJA ilit GLAVNI RELEJ... to na svim autima zna ponekad zajebavat...

angelina1
29.05.2006., 09:27
Nemoj generlku radit ak ti ne troši ulje...
ne ne troši ulje

Sredi lambda sondu, provjeri katalizator, i malo propuši auto po autoputu i to je to...
ok...
a gle ovo...
pročitala sam da je za eko test dobro propuhati auto, i kako sam išla dva put, na zadnjem sam to isto radila prije nego što sam išla na tehnički...
u jednom trenutku mi je propao gas...dakle turirala sam ga i na nekih(neznam točno) 5000 okretaja mi gas propadne...
pokušala sam ponovo i ista stvar...dođe do određene granice i propadne...iako mi se to nije prije događalo dok sam prvi put turirala auto....
šta je to???
sad se više ne usudim to raditi da ne zezenem nešto do kraja

Ako auto troši manje od litre ulja na 1000km, NE DIRAJ...
ne stvarno ne troši ulje,ne dimi,nema ni bijeli ni crni dim iz auspuha, i ne baca ulje na motoru gore kad se otvori

Moj savjet je:
- sredi tu lambda sondu kak sam napisao gore

ok

- odi do nekog mehaničara neka ti počisti sve senzore na USISNOJ GRANI
- nek ti pročisti cijelu usisnu granu BEZ VAĐENJA ISTE S AUTA (ima sprejeva za kupit - 30kn)

da li je ovo dvoje pod jedan posao ili je čišćenje sezora jedna stvar a pročišćavanje druga?

- ubaci neki INJECTOR CLEANER u rezervoar prije točenja goriva (imaš za kupit na svakoj benzinskoj - preporuka LIQUI MOLY INJECTOR CLEANER ILI STP INJECTOR CLEANER - 40kn)
ok...super i hvala na preporuci i objašnjenju

- promjeni svjećice i filter zraka (ako to već nisi u zadnje vrijeme napravila 180kn sve zajedno)
- obavezno promjeni filter benzina (60-100kn)
čuj to sam napravila prije par mjeseci a nisam napravila puno km u to vrijeme, pa sad mislim da to ne trebam

A PROBLEM DA NEĆE ZAPALIT PO SUNCU:
odi kod auto električara i nek ti provjeri RELEJ PALJENJA ilit GLAVNI RELEJ... to na svim autima zna ponekad zajebavat...

čuj to nema pravila...da uvijek na suncu neće zapalit, nego mi se to dogodilo 4 puta u zadnjih mjesec dana i uvijek dok je auto ostao parkiran na suncu....
on pali,tj vergla, ali se ponaša kao auto dok se prenašprica benzina...neće prihvatiti...
onda ga jedno vrijem ostavim na miru(kojih 5 minuta) i onda upali

čuj puno ti hvala na pametnim odgovorima

mislim gle....odeš kod majstora i on ti zvekne lovu i ne napravi ništa,zavalja te i tak..a onda se mogu žalit u vodovodu da mi je zeznuo auto...
a ako pitam onda se dežurni kritičari jave i vele kaj pitaš..nađi si tip akoji će to sredit...
a prva pitanja sam postavila da pitam jel tko zna iz prve ruke da je majstor ok...
pa kužiš..znam i ja skrenut kod prve table gdej piše automehaničar i reć sredite mi auto...
onda će me on ..normalno kad vidi trebu da nema pojma...zavaljat bezveze

dobro ok...trebala sam ostati na opciji da idem na kompjuterski pregled auta..ali kako mi se dogodilo to sa tim propadanjem gasa i sa nepaljenjem i tak još pun..k... gluposti ...savjetoavli su mi da mi je ljepo najbolje sredit motor i onda znam da sam sigurna a ne da svakomalo dajem po tisuću kuna i da nikako nemam sređen auto...
pa sam mislila šta ću ić bezveze gledat šta je ako bi mi bilo najpametnije sve sredit...

eto ako pitaš...onda je..joj kak si glupa šta trkeljaš,nađi muškog koji će ti to sredit(ko da je viša razina testosterona garancija da frajer zna uopće otvorit haubu(viđala sam i takve muške vozače))

a ak ne pitam..onda je...a glupačo..pa šta nisi pitala...

tak da...zaista se zahvaljujem i tebi i svakom pametnom čovjeku koji mi je ljepo i normalno odgovorio na moja pitanja...

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

VTi underhood
29.05.2006., 13:00
ok...
a gle ovo...
pročitala sam da je za eko test dobro propuhati auto, i kako sam išla dva put, na zadnjem sam to isto radila prije nego što sam išla na tehnički...
u jednom trenutku mi je propao gas...dakle turirala sam ga i na nekih(neznam točno) 5000 okretaja mi gas propadne...
pokušala sam ponovo i ista stvar...dođe do određene granice i propadne...iako mi se to nije prije događalo dok sam prvi put turirala auto....
šta je to???
sad se više ne usudim to raditi da ne zezenem nešto do kraja

Treba pogledat GAS SAJLU da li je ispravna... ako nije ispravna treba je zamijenit i to je cca 150kn...

ne stvarno ne troši ulje,ne dimi,nema ni bijeli ni crni dim iz auspuha, i ne baca ulje na motoru gore kad se otvori

ONDA NIŠTA NE DIRAJ (što se tiče otvaranja motora)...

da li je ovo dvoje pod jedan posao ili je čišćenje sezora jedna stvar a pročišćavanje druga?

ISTI POSAO... izvade se senzori, očiste se i onda se vrate natrag i onda se naspreja usisna grana i uapli se auto i blablabla... mehaničar će znati...

čuj to sam napravila prije par mjeseci a nisam napravila puno km u to vrijeme, pa sad mislim da to ne trebam

Onda ne treba mijenjat ako si već promjenila...

Neznam da li si promjenila i filter goriva... ako nisi, obavezno promjeni...

čuj to nema pravila...da uvijek na suncu neće zapalit, nego mi se to dogodilo 4 puta u zadnjih mjesec dana i uvijek dok je auto ostao parkiran na suncu....
on pali,tj vergla, ali se ponaša kao auto dok se prenašprica benzina...neće prihvatiti...
onda ga jedno vrijem ostavim na miru(kojih 5 minuta) i onda upali

To mi smrdi na taj relej... TOČNO NA RELEJ... identično se ponaša auto koji mia problema s relejem...

Kad ga ostaviš u hladu, nikad ti se neće to dogodit... a to se događa zato jer se temperatura u kabini jako povisi i ako je relej lošiji, "spojevi" na releju se šire (sve se širi kad se zagrije) i tada kontakti gube SPOJ... i auto neće kresnut...

dobro ok...trebala sam ostati na opciji da idem na kompjuterski pregled auta..ali kako mi se dogodilo to sa tim propadanjem gasa i sa nepaljenjem i tak još pun..k... gluposti ...savjetoavli su mi da mi je ljepo najbolje sredit motor i onda znam da sam sigurna a ne da svakomalo dajem po tisuću kuna i da nikako nemam sređen auto...
pa sam mislila šta ću ić bezveze gledat šta je ako bi mi bilo najpametnije sve sredit...

Kompjuterska dijagnostika ti vjerovatno ne bi otkrila kvar na releju... a 198% sam siguran da ti generalka također nebi pomogla u tvojim problemima...

eto ako pitaš...onda je..joj kak si glupa šta trkeljaš,nađi muškog koji će ti to sredit(ko da je viša razina testosterona garancija da frajer zna uopće otvorit haubu(viđala sam i takve muške vozače))

a ak ne pitam..onda je...a glupačo..pa šta nisi pitala...

tak da...zaista se zahvaljujem i tebi i svakom pametnom čovjeku koji mi je ljepo i normalno odgovorio na moja pitanja...

Samo ti pitaj... zato postoji forum da se pita i dobije odgovor... da imaš novaca za takve popravke koje većina majstora savjetuje, onda nebi vozila Forda nego Maseratija... takvih gluposti kakvih majstor zna nadrobit, nemože niti dijete izmislit...

Zato prije svakog takvog i sličnog problema pitaj na 100 strana i dođi sa konkretnim činjenicama pred majstora...

SETRA Samoborček
29.05.2006., 13:26
To je mašina 1.4 CFi (1393 cc) CVH 52 kW tam iz 91', a vi joj dodali 100 senzora i kompova :D

angelina1
29.05.2006., 13:33
Treba pogledat GAS SAJLU da li je ispravna... ako nije ispravna treba je zamijenit i to je cca 150kn...

-------------------------------------------------------
ok...
makar se meni čini ispravna...
tj uvijek funkcionira savršeno, samo eto tad kad sam turirala
e da i još se jedna stvar nakon tog turiranja dogodila...nakon toga mi je znao kad bih ga ponovo palila čut se neki tupi drugačiji zvuk u samom paljenu motora...to traje jedno sekundu dvije i odmah se poslje toga normalno motor čuje da radi

Kompjuterska dijagnostika ti vjerovatno ne bi otkrila kvar na releju... a 198% sam siguran da ti generalka također nebi pomogla u tvojim problemima...

-----------------------------------

eto vidiš..ti se kužiš..pa mi tako kažeš..a moš mislit koliko samja još više zbunjena šta da radim a da ne bacim bezeveze lovu

--------------------------------------------------
Samo ti pitaj... zato postoji forum da se pita i dobije odgovor... da imaš novaca za takve popravke koje većina majstora savjetuje, onda nebi vozila Forda nego Maseratija... takvih gluposti kakvih majstor zna nadrobit, nemože niti dijete izmislit...

ma čuj lako je kad imaš 10k eura na lageru za potrošit pa odeš ljepo u oriđiđi servis i naprave ti, garantiraju i uvjekim se moš sjetiti mame ak neš nije dobro napravljeno...
a ja sam u banani...jer znam već te fore...
treba promjenit remen a on mi promjeni i remen i pol auta jer se to "mora" i sve mi naplati...
pa onda...
kaj opet vam se pokvarilo???
pa onda je otišlo još ovo i ono...koje je..bla,.bla,kenj.....
a to kaj on nije znao složitili uopće ni nije nego je samo naplatio..ja mu nemogu dokazat jer sam truba

Zato prije svakog takvog i sličnog problema pitaj na 100 strana i dođi sa konkretnim činjenicama pred majstora...
------------------
da naučila sam već školu...

btw..još jednom hvala...idem sad ovo skopirat kaj si mi napisao ti i pametni ko ti...pa idem u akciju

:kiss: :kiss:

Global Warming
01.03.2009., 17:36
u njemackoj trazi :)

cincilator
01.03.2009., 17:42
Ajme :rolleyes:

nenocutlas
01.03.2009., 17:44
koji tulipan

cincilator
01.03.2009., 17:45
Bit će od globalnog zatopljenja..

ice41000
01.03.2009., 18:46

:lol:
Nasmijala si me :top:

Inače, sonda je LAMBDA, ne lamda. Što je lambda sonda? (http://www.autoispuh.hr/tehnika.php?kateg=4)

alfa146
02.03.2009., 09:00
:lol:
Nasmijala si me :top:

Inače, sonda je LAMBDA, ne lamda. Što je lambda sonda? (http://www.autoispuh.hr/tehnika.php?kateg=4)

Što je da je,valjda ju je promijenila u ove zadnje 3 godine kolko je star post.

ice41000
02.03.2009., 10:35
Što je da je,valjda ju je promijenila u ove zadnje 3 godine kolko je star post.

Tko zna...

logicar
02.03.2009., 10:59
dada, propuhavanje ide pod obavezno. a poželjno je i bar filter zraka promijeniti, ako ne i svjećice - sve to ima utjecaja na dobro izgaranje

tako je mjeenjanje filtera zraka svakif max max 15000km, svijecice, izpuhat auto na autoputu u viskoim okretajima, vruc vruc auto na testu i ugasena sva sjetla i potrosace struje!!! I preporucam neki od aditiva za ciscenje injektora.. u manjim kolicinama od propisanoga.. znaci nikako ne pretjerivati!!! nanje od propisanoga...

rocket86
02.03.2009., 20:30
tako je mjeenjanje filtera zraka svakif max max 15000km, svijecice, izpuhat auto na autoputu u viskoim okretajima, vruc vruc auto na testu i ugasena sva sjetla i potrosace struje!!! I preporucam neki od aditiva za ciscenje injektora.. u manjim kolicinama od propisanoga.. znaci nikako ne pretjerivati!!! nanje od propisanoga...

i 10% eurosupera 95...