PDA

View Full Version : lov na COM port

Baphomet
18.12.2002., 12:20
Daklem, da li je moguće ili možda znate za neki software koji može uloviti podatke koje neki drugi software šalje na COM port?

Dovoljan mi je kratak opis kako bi takvo što radilo.

Ili da pitam na hardweru za neki uređaj koji se zakači na COM port i uzima podatke?

vicko
19.12.2002., 16:13
http://www.sysinternals.com/ntw2k/utilities.shtml

Portmon je mozda odgovor na tvoje pitanje. Ako ne probaj natjerat Labview.

Raz0r81ad3
19.12.2002., 20:38
Baphomet kaže:
Daklem, da li je moguće ili možda znate za neki software koji može uloviti podatke koje neki drugi software šalje na COM port?

Pošto je glavno pitanje odgovoreno, postavio bi podpitanje, čisto sa programerske strane...
Koliko mi je poznato, COM portovi koriste memory range i interrupt.
Da li više programa može kačiti isti interrupt? I ako kači, da li bi se onda moglo postići ono što Baphomet pita? Više programa da čita sa istog porta.

Otvaranje porta na nešto višem nivou je zeznuto jer je port vlasništvo samo jednog programa u jednom trenu. A i kad se isčita buffer, on se automatski prazni.

Ovo podpitanje neka (naravno) ne bude prepreka bilo kome da odgovori čovjeku na originalno pitanje...

Thanx :)

vicko
20.12.2002., 09:51
Raz0r81ad3 kaže:

Koliko mi je poznato, COM portovi koriste memory range i interrupt.

Ne koriste memory range nego I/O address.

Da li više programa može kačiti isti interrupt? I ako kači, da li bi se onda moglo postići ono što Baphomet pita? Više programa da čita sa istog porta.

Otvaranje porta na nešto višem nivou je zeznuto jer je port vlasništvo samo jednog programa u jednom trenu. A i kad se isčita buffer, on se automatski prazni.

Može (više programa), međutim ne može ih istovremeno više komunicirati. Program zauzme cijeli komunikacijski kanal. A to ako ces ti napraviti vremenski multitasking to je vec drugacije rjesenje.

Pozdrav

Raz0r81ad3
20.12.2002., 12:10
I/O address range, pardon. Brzopleto napisah, sad sam išao vidjeti.

Thanx na infu :)

Baphomet
21.12.2002., 12:46
vicko kaže:
Portmon je mozda odgovor na tvoje pitanje. Ako ne probaj natjerat Labview. [/B]

Je, to je to, hvala lijepa.....sad moram sjest i radit...uhhh.....tako je to kada proizvođač nezna dokumentirati proizvod.