View Full Version : Kako ukrotiti W98 ?
ROAD RUNNER
17.06.2003., 11:36
Molim vas za pomoć!
Radi se o strojevima koji rade pod Win98 operacijskim sustavom.
Kada mi u servis dođe neko računalo, da bih na njega prenio veću količinu podataka, priključim ga na mrežu i kopiram.
Pošto nam mreža radi na Win NT-u i koristi login, ja se ulogiram sa svojim username i passwordom i radim što hoću.
Problem koji nastaje aktivacijom Clienta for MS networking je taj da mi nakon isključivanja računala sa mreže, windowsi uvijek kod starta traže username i password. Ja sam isključio Clienta, ali windowse ne mogu dići bez escape tipke, cancel-a ili unosa moje šifre.
Ima li rješenja osim reinstalacije ili nema?
HVALA!
u CPu u user accounts u propertiesima svog usera lozinku zamijeni praznom lozinkom (odnosno, napravi ga da nema lozinku). restart, on bu ti izbacio onaj window s userom i mjestom za lozinku, ti samo klikneš OK i kod sljedećeg restarta/paljenja te ovaj ne bi trebao pitat više.
ili jednostavno pobriši tog usera... ne sjećam se kak 98ica funkcionira
SETRA Samoborček
17.06.2003., 13:29
Da i onda još u control panelu/network
izmjeniš vrstu logona na mrežu da bude "windows logon"
vrlo koncizan post. koristan, nadasve.
reality check: ovo nije "nemreš bilivit" ...
bilo bi dobro kad bi i sam bio svjestan svojeg posta... ;)
za razliku od tebe, najdraži prijatelju, ja jesam svjestan svojih postova.
a ja se pravim nesvjestan!:B
sick_boy
18.06.2003., 11:24
Rješenje je vrlo jednostavno: kad ga otkačiš s mreže, startaš i on traži login upiši ime nekog nepostojećeg user-a, a kao password ostavi blank (dakle enter, pa kad pita za retype password, opet enter). Slijedeći put te prilikom restarta ne bi trebao pitati za login.
Jedino nisi napisao da li ti strojevi imaju već instaliranu mrežnu karticu ili ti istu dodaješ, pa sklanjaš kad ti dođe računalo u servis. Jer, ako i dalje postoji mrežna kartica, mislim da ovo neće raditi i da ćeš morati staviti "Windows logon" kao default client-a u Network properties.
Ovo sve govorim hipotetički jer nemam Win98 instalirane već nekoliko godina, pa nisam siguran da li me sjećanje dobro služi.
Skini program tweakui2k.exe, instaliraj, odi u control panel, pokreni ga i tamo namjesti da te automatski logira.
Bas sam prije neki dan imao isti problem - -
A zašto na NT-u. ne podesiš jedan account baš za tu namjenu ?
Zašto se ne instalira client for MS Family network i dodijeli on kao login dialog ? Ako te baš smeta, zašto se ne pobriše .pwl datoteka za tog tvog clienta, što je brže od dodavanja null usera i sl. Tweakui (pazi za koji OS, razlikuju se!) običko koristim za lijene i glupe korisnike koji zahebu i unošenje vlastitog passworda / username-a. no i tome se oni doviju pa recimo kod scandiska pritisnu 'x' i drže ga u besvijest sve dok nešto iz buffera ne uleti u login dialog i onda se više ne mogu logirati jer preduhitre i jadni tweak user interface.
I, još jedno pitanje. Nije vrag da u servisu nemaš još jedno računalo sa visokim prioritetom koje može posjetiti tvoje gost računalo koje nije ni logirano ? Drugo ako imaš domenu ...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.