PDA

View Full Version : Hrvatski transferi

deyooo
18.06.2003., 09:10
Evo jedan thread da skupimo sve tranfere u prelaznom razdoblju pa da na kraju dobijemo ukupnu sliku našeg nogometa.
Prije ove sezone smo po tko zna koji put smo slušali priče o velikim ambicijama, velikim momčadima koje se grade, evropskim uspjesima, bla bla bla...i evo ga opet, odoše svi koji nešto vrijede.
Izgleda da se ove "bolesti" nećemo još dugo riješiti. Možemo okriviti razne Mamiće i Štimce u našem nogometu, ali sad sam poprilično siguran da bi i Papa da je na čelu Dinama, rasprodao najbolje igrače. Pare, pare, samo pare...

Nisam najbolje informiran o trenutnim događajima.
Zasad znam da je Butina u Brugge-u, Marić otišao u PAO.
Još se čeka odlazak Olića, Mikića, Balabana, Polovaneca, spominjao se i Smoje...
Iz Hajduka će Srna, Andrić, Pletikosa, Rapaić...

Ako netko zna još koji transfer (kao što rekoh, ove godine slabo pratim) slobodno nek nabaci.

ZUJAN_BJ
18.06.2003., 11:04
Sa NOGOMET.com
Naš bugarski dopisnik javlja vijest iz bugarske novine "7 days sport" prema kojoj je višestruki nogometni prvak te zemlje, FC Litex Lovech, kupio mladog napadača Dinama i mlade reprezentacije Hrvatske Darija Zahoru. Prema riječima menadžera tog kluba, Dario Zahora se očekuje na prozivci 24.7.2003. godine, jer sve je navodno već dogovoreno. Prema istom izvoru u napad popularnog bugarskog kluba stiže i napadač Crvene Zveze Branko Jelić.
Više: http://www.standartnews.com/7sport/footbg/index.htm

deyooo
18.06.2003., 15:26
ZUJAN_BJ kaže:
Sa NOGOMET.com
FC Litex Lovech, kupio mladog napadača Dinama i mlade reprezentacije Hrvatske Darija Zahoru. Prema riječima menadžera tog kluba, Dario Zahora se očekuje na prozivci 24.7.2003. godine[/url]

krasno, još jedan ode u vjetar, s konja na magarca, bravo Mamiću, ni pet ni šest nego u bugarsku ligu :lux: :rolleyes:

Urpanus
18.06.2003., 16:30
deyooo , naravno da se igrači moraju prodavati. To je neminovnost naših klubova. Problem je u tome gdje si i za koliko prodaju.

Btw , nema se šta čekati Balabanov odlazak. On i tako nije Dinamov igrač.

deyooo
18.06.2003., 16:50
Urpanus kaže:

Btw , nema se šta čekati Balabanov odlazak. On i tako nije Dinamov igrač.

znam da nije al je bio sastavni dio momčadi i sad odlazi tj. vraća se u svoj klub, zovi to kako hoćeš, ali ostali smo bez Balabana...

Drums In The Deep
18.06.2003., 17:19
gledao sam na treningu par puta dragičevića.
mogu vam reći da je dečko stvarno jak i s loptom i bez nje.

znam da trening nije tekma,ali i u šibeniku je izgledao ok...
mislim da bi mu trebalo dati šansu.
ali ne onakvu kao bjelanoviću...:rolleyes:

ZUJAN_BJ
20.06.2003., 10:17
Drums In The Deep kaže:
gledao sam na treningu par puta dragičevića.
mogu vam reći da je dečko stvarno jak i s loptom i bez nje.

znam da trening nije tekma,ali i u šibeniku je izgledao ok...
mislim da bi mu trebalo dati šansu.
ali ne onakvu kao bjelanoviću...:rolleyes:
Potpuno se slažem sa tobom,mislim da ga treba gurnuti napred sa Silvom (odjebat ona dva konja)i još svakako dati priliku Boštjan Cesaru i Kwediju,dati šansu mlađima..........

ZUJAN_BJ
20.06.2003., 11:59
Ali eto upravo pročitah imene nogometaša koje Nikola Jurčević vodi na pripreme i ne mogu vidjeti da i Mate ide.........?????

sa nogomet.com
Nakon odlaska Miroslava Blaževića trenersku dužnost preuzeo je Nikola Jurčević, koji će na Roglu povesti sljedeće igrače: vratari - Turina, Šarlija, Šimić; obrana - Sedloski, Smoje, Drpić, Kwedi, Lapić, Cesar, Ćosić, Čutura, Čale; vezni red - Jurić, Papa, Poldrugač, Agić, Tomić, Štrok, Mujčin, Kranjčar; napad - Mitu, Zahora, Olić, Da Silva i Franja

Drums In The Deep
20.06.2003., 14:05
svašta...mate bi trebap biti kandidat za prvih 11,a ne mogući igrač na pripremama...

spominju se i pranjić i pavličić iz osijeka kao moguće prinove u dinamu.opet ista priča,dovođenje igrača sa starne a ne daje se prilika papi,tomiću,landeki i ostalim perspektivnim igračima iz juniorske škole...

prosinečki u inkeru?
možda zbog toga ostanu neki dinamovci u zaprešiću?

Urpanus
20.06.2003., 14:10
Pa da bar dovode neka imena. Ma biću jako iznenađen ako Dinamo uopće dođe do 3. pretkola.

Drums In The Deep
20.06.2003., 14:16
meni idu na živce ove gluposti kak je hrman preskup.
po meni,hrman je od ovih dostupnih(znači bez hajdukovih igrača,jer u splitu pušu i na hladno nakon afere sa juniorskim igračima koje im je dinamo pokupovao) možda i jedini koji bi mogao pojačati dinamo,pogotovo jer nam je lijeva strana uvijek bila slabija točka.
ja sam ziher da bi se na hrmanu višestruko zaradilo ako bi odigrao dobro dvije sezone u dinamu.

deyooo
20.06.2003., 16:19
Drums In The Deep kaže:
znači bez hajdukovih igrača,jer u splitu pušu i na hladno nakon afere sa juniorskim igračima koje im je dinamo pokupovao

ne znam za tu aferu, ali jel netko zna što je s onim malim Grivičićem iz Hajduka, uz Kranjčara je na svjetskom na Trinidadu bio najbolji igrač, najveća mlada nada Hajduka, nisam o njemu već dugo ništa čuo, jel i on među ovim što su u Dinamo otišli?

Drums In The Deep
20.06.2003., 16:34
deyooo kaže:
ne znam za tu aferu, ali jel netko zna što je s onim malim Grivičićem iz Hajduka, uz Kranjčara je na svjetskom na Trinidadu bio najbolji igrač, najveća mlada nada Hajduka, nisam o njemu već dugo ništa čuo, jel i on među ovim što su u Dinamo otišli?

kardum,lovrić,barnjak...samo ovi najperspektivniji...

ZUJAN_BJ
21.06.2003., 10:49
Zbilja a što je sa Krznarom?Da nije ponovo buban?

ZUJAN_BJ
21.06.2003., 11:02
Baš mi sada pada na pamet,jel se itko sijeća onog centarfora iz Vojvodine što je krajem 90tih trebao preći u Dinamo.kak se ono zove,nešt sa S.......?????Navodno je iz Vojvodine otišao u Napoli,a poslije???Bilo je velike galame po novinama u vezi njega,jel se itko sječa???
O Bože i ja se sjetim svašta..................

Drums In The Deep
21.06.2003., 12:08
ne sjećam se tog izi vojvodine,ali se sjećam da je jako aktualan bio prijelaz antala puhalaka iz subotičkog spartaka u dinamo,i onog višnjića iz radničkog niš.

krznara se mamić i službeno odrekao i krznar radi na pronalasku angažmana.meni je krznar darg igrač jer je i oprostio neku lovu dinamu zbog stalnog liječenja i zato kaj nije skoro uopće igrao zadnjih nekoliko godina.
za razliku od pedera mumleka...:2up:

ZUJAN_BJ
21.06.2003., 13:43
Našao sam;Damir Stojak, trenutno bez kluba!

Drums In The Deep
21.06.2003., 13:51
ZUJAN_BJ kaže:
Našao sam;Damir Stojak, trenutno bez kluba!

sad se i ja sjećam...ja sam krivo čitao...skopčao sam da pričaš o kraju 80-tih...mea culpa.

LukaJ
25.06.2003., 23:04
Jurica Vranješ u Stuttgartu
Živković u Portsmouthu

Drums In The Deep
26.06.2003., 07:56
franja u dinamu.

Zemljanin
26.06.2003., 11:13
Rukavina u Hajduku, Racunica ostao!

Drums In The Deep
26.06.2003., 11:16
franja nije u dinamu.

Timurlenk
26.06.2003., 14:34
Dinamo se opet "pomlađuje". O Rukavini, recimo, nisu niti razmšljali. Hajduk je napravio super posao, dečko može igrati na 5-6 pozicija, a ZNA NOGOMET. Od pomlađivanja na silu nema ništa, to je uvijek pušiona. Ima li tko kakav suprotan primjer?

LukaJ
26.06.2003., 23:11
inker se zanima za olića.....

navodno jer strana tvrtka ušla smbiciozno u klub i poručila inkeru da odabere nekog hrv. igrača kojeg bi oni plaćali.

inker, ni pet ni šest nego sedam

IVICA OLIĆ.

to bi već bilo bolesno. jako.

deyooo
27.06.2003., 00:11
franja u dinamu.
franja nije u dinamu.

domaća klasika :D danas jesi, sutra nisi...

inker se zanima za olića.....

ne bih omalovažavao Inker, zbilja ih cijenim, al ipak...Olić od Juventusa i Rome nakon svjetskog do Inkera nakon ove sezone - dug je to put za prijeći, svaka mu čast kako je to uspio, po onom kako je igrao za repku prošlu tekmu ne bi se čudio da je već potpisao za keramičare...
netko će možda reći da je greška, nije In(k)er nego In(t)er u igri, ali bojim se da je to realnost...

Drums In The Deep
27.06.2003., 14:04
kad pogledaš realno,olić ni nije za neki vrhunski klub kakvi su se spominjali kao mogućnosti di bi mogao otići.

ko prvo,nije igrač koji bi mogao izboriti mjesto u momčadi pokraj zvijezda kakve su u romi,interu i sličnim klubovima.
ko drugo,sebičan je,to u današnje vrijeme može samo batistuta u vrhunskom klubu,pa čak ni on više.
ko treće,kaj bi mu falilo da ostane u hrvatskoj još jednu sezonu,pa onda nakon europskog prvenstva nači neki pošteni angažman?

samo kaj transferi nisu stvar olića,nego marića i mamića,tak da bu sinek igral tam ti vele glavonje...kad oni vele...

Sudden Sid
27.06.2003., 21:36
Ja sam mislio da je tipfeler kad su napisali da ide u Inker, ali stvarno su se zanimali za to. Medutim, izgleda da je Olic frknuo nosom na Inker

Galijun
27.06.2003., 23:34
A jebem te e, pa kaj ce Olic u Inkeru? Mislim, jesu oni ambiciozan klub, ali bogme ne idu tako daleko da angairaju igraca na kojeg Dinamo racuna u 2. pretkolu protiv Maribora! Fakat su se malo zakacili previse...........al nm.

Olic ce vjerojatno ostat u Dinamu, jer ce Maric htjet milijune eura za igraca kojeg moze dobit za 2-3 mil. Neka Olic ostane, uostalom, potreban je Dinamu!

Baklja
28.06.2003., 00:04
Bit će da se fontana premješta u Zaprešić :rolleyes: :D

ZUJAN_BJ
28.06.2003., 12:51
ma koji Olić,fala kurcu da je onaj vezer Balaban otišao,a treba i Olića potjerati u Latviju jer ga nitko nigdje drugdije i neče...........
Dati šansu DaSilvi,Dragičeviću (a izgleda da su ga najurili).....
Nekada je Dinamo bio moj život al ovo danas je smijurija kaj se događa se najdražim klubom..............žalosno!
:flop:

Baklja
28.06.2003., 13:15
ZUJAN_BJ kaže:
Nekada je Dinamo bio moj život

Slobodno pitam zakaj više nije?

Baklja
28.06.2003., 16:46
I da ne otvaram novu temu, jel istina da bu Inker promijenio ime u Inter?

robybaggio
28.06.2003., 19:26
Do dana danasnjeg nitko se od ekipe "Olic, Maric, Rapaic, Srna, Pletikosa" nije prodao vani. Nitko! A najavljuju transfere vec mjesec dana. Ja vam sad kazem da ce najmanje trojica od navedenih sljedece godine i dalje nastupati u HNL-u. S tim da ni za Balabana nisam siguran da ce u inozemstvo...

Sudden Sid
28.06.2003., 22:41
Evo ovo je post koji je napisao Serse_cosmi 28.6. u 16:02 ali je valjda fulao gumb pa je stavio topic umjesto replyja:

prvak ce biti kamen ingrad ili inker :) u uefa ce jos ici hajduk i varteks a dinamo i zagreb u intertoto :)

i navodno je bjelanovic presao iz chieva u perugiu ali koga briga za to

Sudden Sid
28.06.2003., 22:44
I da, gledao sam da Silvu protiv Pomorca. Stvarno tip zna zabiti i jako je dobar. Bit ce nesto od njega

ZUJAN_BJ
29.06.2003., 06:55
Baklja kaže:
Slobodno pitam zakaj više nije?
Ma nije da nije u srcu,i dalje ga pratim,ali nije više to to.Možda i godine rade svoje,starost:rolleyes: he,he
Znaš nekada se familija skupljala nedeljom poslije ručka oko tranzistora da bi slušali Tomićeve prenose sa Dimanovih gostovanjai svi smo strepili kada se bude uključio...............
Stari me vodio na prvu tekmu na Maksimir kad sam imao 10 godina,sječam se kao danas,bilo je to protiv Partizana 2:2,Abid Kovačević za modre..............živjeli smo cijelu godinu za tekmu protiv Cigana (tak je stari zvao Zvezdaše),nikada neču zaboraviti tu atmosferu u gradu prije tekme i redovito pohođenje na Istok (stari je uvijek mrzio Zapad,govorio je da su to sami pederi tam..........)pa onda protiv Vardara ili Vojvodine po 35 tisuća duša na stadionu.............
I sada imamo jednog Mamića kojem se živo jebe za Dinamo i samo gleda svoj dzep,liga u kurcu,nema atmosfere...........zadnja je bila u LP 1998,Celtic (ma kako su nas nabili sve na stajanje između juga i istoka,a prodali nam karte za Istok stajanje,a te tribine upoće nema jer su je gradili, Colina dolazi pod stajanje i hvata se za glavu i onda nas fala Bogu puštaju na tribinu Istok,haos)............stari moj nema više interesa za nogomet,kvaliteta očajna,nema se love,politika gure prste gdje joj nije mjesto,krivi ljudi na glavnim položajima...............ali biti će valjda bolje i sanjam dan kada če Maksimir opet biti pun.......i nama običnim kibicima vratiti sve ono za što smo sada zakinuti...........kvalitetan nogomet i puni stadioni!

ZUJAN_BJ
29.06.2003., 12:54
Iz Večernjaka:
Mijatović potpisao, na redu je Vlaović
ZAGREB - Mnoštvo novinara u plavom salonu u neuobičajeno vrijeme za konferenciju nešto je nesvakidašnje, ali razlog je bio sasvim jednostavan. Andre Mijatović, 23-godišnji obrambeni igrač Rijeke, potpisao je s Dinamom trogodišnji ugovor.
- Ponosan sam i uzbuđen, jer smo uspjeli ovakovog igrača dovesti u Dinamo. Pogotovo što je sve riješeno u jedan dan. Također želim istaknuti da je ovo jedan od najjačih Dinamovih prijelaza u povijesti kluba - furiozno je istaknuo Zdravko Mamić, dopredsjednik kluba.
Ovaj čovjek je totalno prolupao,marš van iz Dinama!
Pa da ga podsjetimo:
Vilson Đoni,Joško Jeličić iz Hajduka
Haris Škoro , Radmilo Mihajlović,Vlado Čapljić iz Želje
Vasil Ringov iz Vardara
Povratak Žutog
Ranko Stojić ,Čava Dimitrijević iz Partizana
Davor Šuker,Vlado Kasalo,Jasmin Đeko,Mirko Lulić,Goran Vlaović,Ivan Miljković iz Osijeka
Metford ,Gonzales iz Hondurasa
Milan Čalasan.Mihajlo Petrović,Branko Bošnjak,Grega Židan,Stanislav Komočar
iz Olimpije
Nebojša Malbaša,Mladen Mladenović iz Rijeke
Mario Bonić iz GOŠK Juga
Marko Viduka iz Melbourne Knights
Edi Krnčević iz Markoni Sydney
Abid Kovačević iz Borca
Željko Petrović iz Budučnosti
Ivan Cvjetković,Ismet Hađić iz Slobode
Petar Bručić ,Martin Novoselac iz Vinkovaca
Ante Rumora,Goran Jurić,Tomislav Rukavina iz Zagreba
Dragan Bošnjak iz Vojvodine i još puno,puno drugih koji su prešli kao malo jači igrači nego Mijatović u Dinamo!

Mamiću kao obično lupaš gluposti!

Svaka čast Mijatoviću,želim mu da u Dinamo postane drugi Zajec!Samo toliko!

Baklja
29.06.2003., 13:26
Zujan, svaka čast :top:

Dinamo jednostavno više ne znači Zagrepčanima kao što je značio nekada.. Dinamo danas mora moliti ljude da dođu na proslavu naslova prvaka.. Pa čak i uz sav trud i popuštanja skupilo se tek nešto više od 15.000 ljudi. Dinamo to ne zaslužuje..
Malo je nas koji smo stalno na Maksimiru, koji iskreno volimo Dinamo i nismo veliki Dinamovci samo kad Dinamo igra protiv Hajduka ili AC Milana :rolleyes:
A prema pisanju mnogih ljudi na forumu upravo nas najvjernije navijače se želi maknuti sa tribine. Još ovaj zakon o navijačima.. Žalosno je ovo vrijeme..

A ovo kaj Mamić radi je sramotno, licemjerno.. teško je riječi naći za tog lopova.. Kao poklanja Dinamu milijune :rolleyes: Poklanja *****. Sve će on to tražiti nazad s kamatama.. Evo i kumu je dao 200.000 € i sad mu prijeti smrću ako mu ne vrati tu lovu.. I takav smrad upravlja našim Dinamom.

robybaggio
29.06.2003., 16:19
Ja zelim napomenuti da nikad nisam rekao rijec protiv Canjuge. BBB su ga mrzili, Torcida ga je mrzila, ali on je jedan od ljudi koji su najbolje vodili klub. Dvije lige prvaka i jedan kup UEFA sa sasvim dobrim rezultatima, a ovi jazavci danas ne mogu proci niti jedno kolo. I stalno prodaju spiku kako bolje uprave nije bilo... Citao sam mamicev intervju u Playboyu... Covjek za sebe tvrdi da je najveci dobrotvor jos od vremena Isusa Krista. A svi znamo i vidimo kakav je zapravo. Zao mi je sto ce novci od Siemensa ici u njegove ruke, zao mi je sto klub takve velicine mora trpjeti takvog primitivca.

Baklja
29.06.2003., 16:40
JEBO TE CANJUGA, SMRDLJIVO, USRANO, POKVARENO, LICEMJERNO, LJIGAVO ĐUBRE!!!!!!!!

Ne mogu vjerovati da ljudi mogu biti tako ćoravi..

Taj "čovjek" je totalno sjebao Dinamo..

Normalno da je imao rezultate jer je nakupovao sve živo i neživo.. Trošio je novce ko nenormalan, sklapao bolesne ugovore, dao 750.000 $ za trenera koji kurca nije napravio. Canjuga nema veze s vezom. On je bio marioneta, dupelizac koji je samo raspolagao sa novcem koji je Franjo davao klubu šakom i kapom! Svi su im lizali šupak u to vrijeme.
I pogledaj di smo sada! Još uvijek se otplačuju dugovi iz tih vremena! Zar si zaboravio onih 303 milijuna kuna? Samo se čekalo da Francek umre pa da udare po klubu..
I onda ona stoka od canjuge kao glumi junaka i vraća ime Dinamu, a zasluge naravno pripisuje sebi..
Zar si zaboravio da je poslao drotove na BBB-e zbog bakljade kojom su slavili 13. godišnjicu postojanja na novootvorenom sjeveru?!!
Ah da, i oduzimao je navijačima njihovo VLASNIŠTVO!!!! Ostao sam bez drage zastave samo zato kaj je na njoj bio grb Dinama.

Nisu ni Mamić ni Barišić zlato ovog kluba, ali samo netko tko je ignorant i neznalica može hvaliti canjugu i pisati da je on najbolje vodio klub..

Serem se na canjugu :2up: :bljak:

robybaggio
29.06.2003., 17:00
A ti ocito ne kuzis da Canjuga s imenom Croatia, sa slanjem policije na sjever i svim ostalim sranjima nije imao prevelikog utjecaja jer je sve naredjivao Franjo. Da, Canjuga je dobivao lovu od drzave, ali koji bi to covjek odbio takvu lovu za svoj klub? Nitko, bilo bi i gorih slucajeva, Canjuga barem nije nista sebi trpao u dzep. Dug od 303 milijuna kuna? Pa Hajduk je imao dug od dvjestotinjak milijuna zbog istih razloga kao i Dinamo. Tako su svi klubovi funkcionirali i zato i jesu svi u dugovima. Ti mozes mrziti Canjugu, ali nemoj zaboraviti da onakve utakmice vise NIKADA neces gledati u Maksimiru. Dupelizac je sigurno bio, ali jako sposoban dupelizac. Za sve probleme mozes okriviti Tudjmana koji je cak i poslije Partizana tvrdio da navijaci vicu Croatia. Canjuga je ipak vratio ime i onda na vrijeme bio potjeran. S ovakvom upravom Canjuga ne bi nista mogao jednostavno zato jer nema vizije ni ambicija za nesto vise od prvog kola kupa UEFA. Hajduk bi sve dao da je imao svog Canjugu u ono doba jer je Franju bio slab na nogomet. Zamisli samo sto bi bilo da je ulizica Tudjamanu bio Mamic. Mislim da kluba vise ne bi ni bilo... Izmedju Mamica i Canjuge uvijek biram Canjugu zato jer je ovaj (makar uz ogromnu lovu) stvorio dobru ekipu i rezultate, a Mamic ni sa ovim milijunima iz Siemensa nece napraviti nista. Ti i dalje mozes njega mrziti, ali za mene je najveci krivac bio Franjo, daleko najveci...

Baklja
29.06.2003., 17:16
robybaggio kaže:Canjuga barem nije nista sebi trpao u dzep.

:D :D :D

Dug od 303 milijuna kuna? Pa Hajduk je imao dug od dvjestotinjak milijuna zbog istih razloga kao i Dinamo. Tako su svi klubovi funkcionirali i zato i jesu svi u dugovima.

Jesi se možda zapitao zakaj?
Jel ti to opravdanje za canjugu??

Ti mozes mrziti Canjugu, ali nemoj zaboraviti da onakve utakmice vise NIKADA neces gledati u Maksimiru.

I kaj da ih ne gledam? Zar su onakve utakmice kluba sa imenom koje nitko nije volio koji su vodili onakvi ljudi važnije i vrijednije od ponosa?

Radije ću gledati utakmicu Dinamo - Zadar nego Croatia - Ajax..

I velike utakmice ćemo gledati u Maksimiru, vjeruj mi!

Canjuga je ipak vratio ime

Kak ne kužiš da Canjuga NIJE vratio ime!!!
On se našao u pravom trenutku na pravom mjestu.
Ime su vratili navijači koji su se 7 godina borili za to, dok je Canjuga sjedio u loži sa Croatijinim šalom. A kad je zapuhao drukčiji vjetar on je promijenio smjer.

Baklja
29.06.2003., 17:27
I roby, sam da te još nekaj pitam, zanima me.
Na koliko si Dinamovih tekmi bio u prošloj sezoni?

Sudden Sid
29.06.2003., 21:57
Mijatovic je vjerojatno dobar igrac, ali lupiti glupost da je najveci transfer u povijesti dinama je najveca glupost u povijesti dinamovih ljudi :rolleyes:

Canjuga je bio dupelizac i marioneta i on je na mjesto predsjednika kluba dosao sa stazem profesora povijesti. On je dobivao pare, trosio ih di je god stigao i dizao te uspjehe na velika zvona. Cim je otisao, ostavio je Dinamo u milijunskom dugu i skroz je unazadio Dinamo. Canjuga je bio uspjesan predsjednik Dinama koliko je Hitler bio uspjesan voda Njemacke - to sto je napravio velesilu od Njemacke ne znaci da nije bio rasisticki ludak i manijak koji je uzasno unazadio Njemce

robybaggio
30.06.2003., 00:37
A, tu smo baklja... Tu smo. Ja klub ne volim zbog imena nego zato sto ga jednostavno volim. Ja ne volim predsjednike, trenere ili igrace, ili ime kluba. Ja volim Dinamo zato jer je to moj klub. Kad je Dinamo (tada zvan Croatia) bio u Ligi Prvaka ti i tebi slicni su to ignorirali (a mnogi Boysi nisu samo nece priznati) i nisu dolazili na stadion kad je dolazilo 30-40 tisuca ljudi. Ti si valjda bio samo na Partizanu (a mozda i nisi). Ja sam tada bio na svim utakmicama, a bio sam i prije Canjuge, a dolazio sam i poslije Canjuge. Ja necu ici na utakmicu Dinamo-Zadar (iako sam ove godine bio) nego na utakmicu Dinamo-Ajax. Ove godine sam bio na 5-6 utakmica (vise nisam mogao iako sam htio), a kad sam bio mladji isao sam na sve domace utakmice Dinama i Zagreba. I kad su se zvali Dinamo, Hask Gradjanski, Croatia i opet Dinamo. Velike utakmice u Maksimiru vise neces gledati (osim ako se ubrzo ne stvori nova velika generacija u sto sumnjam), ali ja sam uzivao u utakmicama protiv Partizana, Newcastlea, Atletico Madrida (bio sam i u Madridu), Grasshoppera, MTK-a, Ajaxa, Olympiakosa, Manchestera, Sturma, OM-a, AC Milana i ranije Auxerrea. Ako si zbog neke mrznje prema upravi te spektakle propustio onda te iskreno zalim.

Baklja
30.06.2003., 01:56
Nismo mi nigdje roby.
Vidi se da si me krivo shvatio. Ja nigdje nisam napisao da ja nisam volio taj klub. Upravo suprotno.
Najprije sam da kažem da je ovo kaj si napisao prava i jedina istina. Treneri, igrači, uprava... oni su svi prolazni, Dinamo (i ja bi dodao BBB) uvijek ostaju.

Bez obzira na to kaj se klub zvao tak kak je, ja sam išao na njegove utakmice, bio sam na svim europskim utakmicama koje si naveo (osim Auxerre, ManU i OM zbog poznatih razloga) ali i na još dosta drugih euro utakmica koje nisi naveo + još nebrojeno puno utakmica u HNL-u + neke prijateljske utakmice. No koliko god su to bile dobre utakmice na kojima sam, kao i ti, uživao ja ću se na njih uvijek vraćati sa skepsom i žaljenjem što protiv svih tih klubova nismo igrali pod Svetim imenom.
Ja nikad ne bi mogao okrenuti leđa voljenom klubu, bez obzira na to tko ga vodio ili kako se zvao (iako ovo drugo više nikad neće doći u pitanje )

A kaj se tiče Canjuge, Sid ti je sve rekao :top:
U ovo vrijeme se ni djeci nemre mazat oči :D ;)

p.s. hvala na odgovoru u vezi broja utakmica
Kužim ja da se nemre uvijek otići na tekmu ali po meni je brojka od 5-6 utakmica u sezoni neozbiljno mala za nekoga tko voli svoj klub.

Drums In The Deep
30.06.2003., 14:22
roby,ti si na prijašnjim postovima dokazao kolko shvaćaš neke stvari u i oko nogometa i ne da mi se nekome kao ti objašnjavati zašto su canjuga,mamić i njima slični loši za dinamo i hrvatski nogomet.

robybaggio
30.06.2003., 20:50
Pa zar nisam napisao da je Mamic bio najgori od najgorih? Canjuga nije bio bas najbolji u odnosima s javnoscu, navijacima i svim aktivnostima izvan kluba, ali u klubu mu je jedina greska dovodjenje Ardillesa. Osim toga, to razdoblje 1996.-1999. je s mnogo strana jedno od najboljih razdoblja CRO-nogometa u povijesti. Po uspjesima sigurno.
Zato sto sam rekao da je Beckham jazavac ne znaci da nemam pojma o nogometu, ja iza toga i dalje stojim, kao i sve vise strucnjaka i novinara.
A ovo vise nema veze s ovim topicom. Veze ima to sto Olic i Rapaic 95% ostaju u HNL-u. Jos jedan i opet sam pogodio...

Baklja
30.06.2003., 22:19
Roby, kaj se mene tiče ti si izdao sve Dinamove navijače koji su trpjeli zbog ljubavi prema Dinamu.
Ovim kaj pišeš si pljunuo u lice svima koji su zbog Dinama od strane Canjuge ili dobili batine, ili su im oduzimana materijalna dobra.

I kaj ti ne kužiš da sam sebi uskaćeš u usta.
Prvo si napisao da je Canjuga stvorio momčad i rezultate, a kasnije si napisao da je zapravo Tuđman bio iza svega toga..

I ne vjerujem da bi puno bio u krivu kad bi zaključio da si ti u Canjugino vrijeme bio veliki Croatijaš. A kad se vratio Dinamo si opet Dinamovac.. :rolleyes: Da ne kažem veliki..

Sudden Sid
30.06.2003., 23:12
A kaj se tiče Canjuge, Sid ti je sve rekao
U ovo vrijeme se ni djeci nemre mazat oči

Ne treba ti "na lice biti otisnut zig neiscrpnog zivotnog iskustva" da bi znao da je Canjuga skroz rasturio klub
Canjuga je bio prokleto dobar u odnosima s javnosti i u tome je stvar jer je on uvjeravao ljude da je stvorio momcad i pol, a zapravo je, kako se poslije otkrilo, napravio ogroman dug. I zato je bio los predsjednik po meni. A one ostale okolnosti samo su pridonosile tome

bluntman
01.07.2003., 15:40
robybaggio kaže:
Canjuga nije bio bas najbolji u odnosima s javnoscu, navijacima i svim aktivnostima izvan kluba, ali u klubu mu je jedina greska dovodjenje Ardillesa.
Ti ili se zajebaješ ili stvarno nisi dobar.

ne znaci da nemam pojma o nogometu
Znači.

robybaggio
01.07.2003., 19:30
Pa Franjo je mijenjao ime, Franjo je sjedio u lozi, Franjo je davao lovu, Franjo je slao policiju na navijace, Franjo je slagao repku, Franji su morali pustati kad su s njim igrali tenis... Canjuga je dobivao lovu i kupovao igrace za dobru momcad koja je nesto znacila u Europi. Nabio je dug kao i svi ostali klubovi, ali najveci zato jer se u Dinamu radilo s najvecim ciframa. Kad je prodavao igrace klub je dobivao lijepe svote novca, jedino je radio gluposti s trenerima. To sve sto sam rekao je vezano za rad s klubom. To sto je radio s medijima, navijacima i svima okolo kluba je bilo ocaj, ali u klubu se radilo ozbiljno.
Baklja ja sam imao Dinamov sal i vikao Dinamo oduvijek, samo sto ja gledam i ono sto se zbiva na travnjaku. A puno vise mi odgovara kad za Dinamo igraju Viduka, Prosinecki, Maric, Simic, Cvitanovic i ostali dobri igraci, a ne ovi danas. Ime Dinamo se vratilo, to mi je drago kao i svakom navijacu, ali nije se puno toga promijenilo. Stadion je i dalje vise prazan nego pun, momcad je katastrofa, uprava je i dalje ogavna, rezultati u Europi su porazni, stadion se nikad nece dovrsiti ( a mogao se odavno). Sjetite se one sezone kad je Dinamo nezasluzeno bio prvak ispred Rijeke. U play-offu su stadioni bili puni i liga je bila barem gledljiva (usprkos namjestaljkama sa svih strana). Kad je Dinamo jednom poceo padati pocela je padati i liga. Odlaskom Canjuge nije se puno toga pomaklo na bolje, a ja inace mrzim HDZ, ime Croatia, Franjin utjecaj na klub i navijace. Klub je u doba Canjuge bio neusporedivo jaci nego danas i to je cinjenica.

robybaggio
01.07.2003., 19:31
Ispravka predzadnje recenice. Nisam mislio da mrzim navijace nego utjecaj Franje na navijace.

blek stena
01.07.2003., 21:50
PA MAMIC JE MALO PRETJERAO KAD JE REKAO DA JE MIJATOVIC JEDAN OD NAJVECIH TRANSFERA ALI NIJE BIO DALEKO.MIJATOVIC JE JAKO DOBAR IGRAC I TAKVOG IGRACA SAMO RIJEKA MOZE PRODAT ZA SITNIH 100 000 EURA.VIDJET CE TE DA CE DINAMO NA NJEMU DIKGNUT VELIKU LOVU......I U TOM SMISLU JE MAMIC GOVORIO O VELIKOM TRANSFERU

A SVI VI DINAMOVCI KOJI PLJUJETE PO MAMICU,VJERUJTE DA CETE DOK JE ON BOSS,SVAKE SEZONE SLAVITI TITULU PRVAKA,BILO VAM TO DRAGO ILI NE.............A KAD VAM DOSADI SLAVLJE DODJI TE OVDJE I NAVIJAJTE ZA RIJEKU PA DA VIDITE STO SU MUKE.SVAKE GODINE SE GRADI NOVA MOMCAD,OBECAVAJU SE BRDA I DOLINE A ONDA NAKON TESKE BORBE ZA OSTANAK U LIGI ZA OSTANAK,KLUB NAPUSTI 15 IGRACA.SVI IGRACI KOJI SU STASALI U RIJECI VEC SU ODAVNO POBJEGLI S KANTRIDE(PA TAKO I MIJATOVIC,KOJI JE PRIJE DVIJE GODINE REKAO DA U DINAMO NIKAD NECE ICI)A DOLAZE NOVE NADE,NOGOMETASI OD 29 DO 35 GODINA KOJI NISU ZADOVOLJILI U DRUGOLIGASKIM KLUBOVIMA.PA SAD PROBAJTE NAVIJAT ZA TAKAV KLUB.
ALI JEBIGA TO JE MOJ KLUB.........PA ONDA DO BOLJIH VREMENA.....

Baklja
01.07.2003., 23:16
blek stena kaže:
A SVI VI DINAMOVCI KOJI PLJUJETE PO MAMICU,VJERUJTE DA CETE DOK JE ON BOSS,SVAKE SEZONE SLAVITI TITULU PRVAKA,BILO VAM TO DRAGO ILI NE

Ajd još napiši da je dobar čovjek :rolleyes:

Ne znam kak to sve tebi izgleda iz "vaše" perspektive, al iz moje se meni gadi kaj on radi od Dinama..

p.s. iskljući caps lock

Baklja
01.07.2003., 23:31
robybaggio kaže:
Sjetite se one sezone kad je Dinamo nezasluzeno bio prvak ispred Rijeke. U play-offu su stadioni bili puni i liga je bila barem gledljiva

A čuj puni.. Maksimir je bio solidno ispunjen jedino protiv Rijeke i Hajduka (na svakoj oko 20.000 ljudi).
Ostalo nikako...
Naslov se slavio pred jedva 2 soma ljudi..

Klub je u doba Canjuge bio neusporedivo jaci nego danas i to je cinjenica.

Je i nitko to nije opovrgnuo.
Ali je isto tako neosporiva činjenica da je ta canjugina era ostavila teške posljedice i smeće koje je tek kasnije izašlo na svjetlo dana.

Iako je ovdje jasno Roby da si (kaj se Canjuge tiče) "sam protiv svih", ti tvrdiš da je jedina canjugina greška bio Ardilles.
A kaj je s Maksimirskim stadionom?
Mene srce boli kad vidim na kaj to liči..
Prije preuređenja stadion je primao 50.000 gledatelja. U preuređenje je uloženo 150.000.000 DEM da bi danas stadion bio ruglo koje prima 40.000 gledatelja.
Za slične novce Španjolci su izgradili velebno zdanje u Sevilli kapaciteta gotovo 60.000.

deyooo
01.07.2003., 23:49
žao mi je zbilja da je mamić preuzeo klub jer se sprda s dinamom...iz prve ruke, od njegovog jako bliskog poznanika, tj. rođaka, znam da je mamića od osobnog bankrota i velikih govana spasio balabanov transfer, a isto tako svi znaju da o nogometu nema pojma, centarfor i špica su za njega dva različita pojma, ni jednog igrača on ne zna procijeniti gledajući ga na treningu, a u igri još manje, to sam čuo od puno njemu bliskih ljudi...došao je u dinamo bez znanja, bez love i zbog vlastitih interesa, a takvih nam ne treba...
...žao mi je da nisu dali Zubaku da uzme dinamo - te on trgovac oružjem te ovakav te onakav...sam je izjavio da nema te love s kojom se može ući u dinamo jer je postao privatni klub nekih sasvim nepoznatih ljudi s nepoznatim namjerama...
vjerujem da on, ako ništa drugo, ne bi cijedio iz kluba i zadnju lipu jer ionako je poznato da je težak oko pola milijarde dolara (da, pola milijarde, nije greška), ne bi nam se klub razvlačilo po novinama zbog svakoh jebenog duga i od 100 maraka tamo nekom trećerazrednom igraču, ne bi nam stadion godinama izgledao ko loš građevinski pokušaj i ne bi se petljao u kadrovsku politiku kluba nego bi odabir igrača prepustio stručnim ljudima...
ako Juventus ima Gadafija za vlasnika (Agnielia drži na papiru, ionako je fiat u raspadu), zašto mi ne bi imali njegovog bliskog poslovnog partnera...

...Canjuga?? dajte molim vas, pa ne isplati se trošit riječi i vrijeme...

Vanjushka
02.07.2003., 00:00
Meni ja Canjuga bas :cool: covjek :D

Zelim Croatiji sto vise uspjesnih i poslovnih ljudi kao sto je Canjuga i njegova Piroska :D :D

Baklja
02.07.2003., 00:10
Vanja oko panja kaže:
Meni ja Canjuga bas :cool: covjek :D

Zelim Croatiji sto vise uspjesnih i poslovnih ljudi kao sto je Canjuga i njegova Piroska :D :D

Evo ti među oči :rozi: :D

Mamiću :2up:

blek stena
02.07.2003., 00:29
TO:BAKLJA

ne kazem ja da je mamic dobar covjek al osim sto krade osigurava vam prvenstva i boraavak u europi(kratak....sala)al predlazem da ti kao dinamovac na ovom forumu otvoris novu temu tipa MAMIC:MENAĐER ILI LOPOV
MAMIC REINKARNACIJA CANJUGE

pa ako ti se sviđaju prijedlozi kreni............bit ce pljuvanja kolko ti dusa želi.........jer ovo vise nema veze s transferima

P.S caps lock iskljucen

Baklja
02.07.2003., 01:59
Ma o Mamiću je već napisano i previše toga na našem BBB forumu..
On možda i pokupuje sve kaj vrijedi u Hr, i možda se napravi jedna dobra momčad koja će konaćno nekaj napraviti u Europi..
Al naivno je vjerovati da on taj novac Dinamu poklanja..

Ak vam se da sam otvorite topic.
Meni neće smetati :)

deyooo
02.07.2003., 09:38
Baklja kaže:
On možda i pokupuje sve kaj vrijedi u Hr, i možda se napravi jedna dobra momčad koja će konaćno nekaj napraviti u Europi..

trebalo bi se zbilja potruditi pa sastaviti momčad hr lige koja će vrijediti za europu, tu bi trebalo i dosta hajdukovaca, a tu mamić ne bu tržio...previše bi on iz svog džepa trebao dati da kupi nešto što valja, a ovako mu je očito lakše kad lova na relaciji mamićev džep-dinamo putuje u jednom smjeru.

Urpanus
19.07.2003., 15:01
Transferi u klubovima 1. HNL (http://www.hrsport.net/Stranica_v2.asp?S=vijest&ID=208891)

Baklja
19.08.2003., 15:06
Roby, pa kaj je to bilo sa tvojim velikim Canjugom u Latinici?
Izgledao je kao da mu je bilo malo neugodno kad mu je Bauer postavio neka neumjesna pitanja.. Mislim pa kako on to može..

Sva sreća da je Caki vješto izbjegao konkretno odgovoriti na sva ona pitanja jer zamisli kako bi svi ti komunisti i jugosloveni koji navijaju za Dinamo mogli reagirati..

A jesi vidio i kak se oznojio? Sigurno je u studiju bilo toliko vruće da ni svi oni silni ventilatori nisu bili dovoljni našem Cakiju da se rashladi..

A ja mislio da se zmije ne znoje..

p.s. mislim da je izgledao stvarno cool u Replay majici :D

Baklja
19.08.2003., 15:24
robybaggio kaže:
Do dana danasnjeg nitko se od ekipe "Olic, Maric, Rapaic, Srna, Pletikosa" nije prodao vani. Nitko! A najavljuju transfere vec mjesec dana. Ja vam sad kazem da ce najmanje trojica od navedenih sljedece godine i dalje nastupati u HNL-u. S tim da ni za Balabana nisam siguran da ce u inozemstvo...

Nadam se da ne igraš nikakve igre koje imaju vezu sa umijećem prognoziranja :D

robybaggio
19.08.2003., 19:41
Pa cuj fulao sam u prognozi, svi osim Rapaica su prodani, ali imam dojam da te prodaje nisu nikome bas koristile, osim Pletikosi. Sto se tice Latinice, pitam se je li Bauer uopce znao naslov emisije. Emisija je imala naslov "Derbi". Bauer je mislio da je naslov emisije "Canjuga". A uz to Canjuga ga je preveslao jer kad je Bauer rekao da "mu je netko iz vrha rekao da su bili prosluskivani gore od narkomafije" Canjuga mu je rekao da on to nije naredjivao i da mu je taj "izvor" vjerojatno trebao reci i taj podatak. Bauer pocinje mucati i rasprava gubi smisao. Sad ispada da je Bauer izmislio sve to, a to mu je najmanje trebalo. Uostalom Canjuga je dosao u klub 1996. a originalna Latinica je bila 1993. Kakve veze imaju Bauer i posebice Canjuga sa tom emisijom? Apsolutno nikakve. Trebali su pozvati Ciru i Mamica i ljude iz Hajduka, a ne ovu dvojicu i onog dezurnog sociologa.
Stadion? Pa Canjuga ga je gradio i gradio sve dok nije smijenjen zajedno sa Novoselom. Netko drugi ga nije dovrsio, neki po imenu Bandic, Barisic, Mamic, Blazevic... Siguran sam da bi bio dovrsen do danas da nije doslo do preokreta u klupskoj politici. A po danasnjim standardima stari maksimirski stadion ne bi primao vise od 20000 ljudi. Slabo baratas sa podacima baklja...jako slabo...ili mozda nikad nisi bio na starom stadionu. Sjever je bio stajanje, pola juga je bilo stajanje, istok je imao stajanje.

Baklja
19.08.2003., 21:52
Pa u kompletnoj emisiji se govorilo o svemu osim o samom derbiju, ali sve se uglavnom doticalo sudionika derbija (Dinama i Hajduka). A kako su i navijači dio derbija mislim da nije nikaj neobično da se dotakne i onog koji je te iste navijače proganjao.
Bauer počeo mucati? Pa Bauer je cijelo vrijeme mucao.. Uvijek je nervozan pred kamerama.. I glupo ti je pitanje kakve veze ima Bauer sa originalnom latinicom iz ’93. Pa Bauer je i tada bio navijač Dinama i itekako je imao veze sa Derbijem.
Ako je netko bio pritisnut u toj emisiji onda je to Canjuga i jako mi je drago da se nije izvukao kao kaj se inaće do sada izvlačio..
Kad već spominješ stadion i pokušavaš oprati Canjugu sam da ti kažem da su radovi na stadionu stali sredinom 1999. A Canjuga je bio predsjednik Dinama još skoro godinu dana nakon toga.. Imao je više nego dovoljno vremena da nastavi radove.. I nije lako nastaviti gradnju kad su potrošili nenormalnu količinu novca na ovo ruglo..
I ne kužim zakaj povlaćiš pitanje starog stadiona? Jer nije poanta u tome koliko bi stari stadion primao po današnjim standardima (Da, bio sam i na starom Sjeveru i na starom Jugu, na Istočnom stajanju nisam nikad bio).

robybaggio
20.08.2003., 10:54
Pa postavio si pitanje zasto se islo u rekonstrukciju. Zato jer stadion bez sjedalica UEFA vise ne priznaje. Bauer je sigurno i 1993. bio navijac Dinama, ali ove zabranjene Latinice funkcioniraju tako da se prvo pogleda stara, a onda u novoj komentira ona stara. Ovaj put to nije bilo tako. Krenula je svadja Canjuge i Bauera, a to mi je bilo dosadno. Trebali su pozvati Ciru, s njim je uvijek zanimljivo.

Baklja
20.08.2003., 16:02
A di sam ja to pitao zakaj se išlo u rekonstrukciju??

Istina je da je ova nova Latinica izgubila koncept i vezu sa starom, ali ruku na srce nije bilo Bogznakaj za komentirati.. Sve se svodilo na jedno te isto i nije imalo baš previše smisla komentirati jer ono je ipak bilo drugo vrijeme koje je Bogu hvala prošlo.
I normalno da ti je svaša pripadnika BBB-a i Canjuge bila dosadna kad nemaš interesa u tome.. Ja itekako imam i drago mi je da ga je Bauer pritisnuo, al emisija je prekratko trajala za bilo kaj ozbiljno.
Bauer je rekao da je bilo još teže za Canjugu al da se latinica reže na veliko pa se to nije vidjelo..

Kakav Ćiro.. Pa taj bi 40 minuta samo Mamića pljuvao i ne bi rekao nikaj konkretno..

blek stena
20.08.2003., 20:11
da je canjuga odgovorio na sva pitanja koja mu je bauer postavio,vjerojatno bi ta latinica bila jos jedna u nizu ZABRANJENIH,a ovako da bi je prikazali samo su je srezali.ocito da se jos uvjek nesmiju otkrivati neke tajne o bivsoj vlasti i njihovom shvacanju nogometa,a proslo je tolko vremena.............a kao da je bitno da canjuga kaze koje stajao iznad njega?pa cjela hrvatska zna da je to franjo tudjman,najveci navijac CROATIE ,covjek koji je unistio hrvatski nogomet:2up: