View Full Version : Pokop i groblje kućnih ljubimaca
... ili ti ga gdje zakopavate vaše ljubimce :( kada nažalost dođe taj dan :cry:
Doduše mnogi naprosto nestanu ali ne uvijek i ne nužno...
Dva psa su mi izdahnula na rukama... strašno i užasno iskustvo ali drago mi je, poradi njiih, da su tako završile. Još nekoliko sam našao naknadno :(
U vrtu sam sahranio mačka, dva pesa i dvije ptičice :(
Svaki put na sisvete im zapalim par svječica a kad dođe proljeće odnesem malo poljskog cviječa... a onda sam na njihove grobove posadio kukurjeke...
u vrtu imam mini groblje:2 psa, 2 papige, 3 mace, jednog malog vrapca (pokopan ovog proljeca), 2 ribice, kornjacu i jednu kokoš (ne pitajte)... na grobovima od peseka rastu mini ruže ... sjetim ih se naravno često
mi smo psa dali uspavati i ostavili ga na spaljivanju. ja se grozim zakopavanje zivotinje. pogotvo npr. kad veli susjeda da su ga zakopali na sljemenu:eek:
mačka sam ostavila na veterini.
usred zime u centru grada; teško da bih ga mogla zakopat igdje.
ko klinka sam papigu stavila u kutiju za cipele i zakopala u cvjetnjaku.
sve ostalo što je uginulo; starci su rješili na samo njima poznat način.
ovo dvoje što imam sad je mlado; pa nit ne razmišljam kud ću s njima kad dodje taj dan.
chrissy
08.06.2006., 14:32
Svi su na vrtu uz ogradu... neko vrijeme smo čak i male nadgrobne spomenike radili (ko klinci), al sad je gore posađeno cvijeće...
Desiree
08.06.2006., 14:36
U starom kvartu, ispod prozora moje stare sobe, ispod zalosne vrbe. Hrcci.
Gospon Pes
08.06.2006., 14:44
Svaki put na sisvete im zapalim par svječica a kad dođe proljeće odnesem malo poljskog cviječa... a onda sam na njihove grobove posadio kukurjeke...
Gle njezne dusice, tko bi ti rekao... :D :rofl:
Hm...nemam pojma sto cu s pesom kad otegne sape.
Da imam kucu s vrtom, zakopala bih ga negdje (i posadila ruze :D), ali zivim u stanu i ne mogu tako.
U gradskom parku bi me ulovili i kaznili, Sljeme mi je 1000 km daleko...
A da ga dam napuniti i stavim na njegov jastuk? :misli:
Hm...
Ne, nije dobra ideja.
Mislim da bi me muz posjeo kraj njega. Isto napunjenu... :rofl:
Cini se da cu i ja njega morati dati kremirati.
Hej, Billi, ti si svoga spalila - dobis ga u urni natrag?
Svi su na vrtu uz ogradu... neko vrijeme smo čak i male nadgrobne spomenike radili (ko klinci), al sad je gore posađeno cvijeće...
ja sam kao mala papigi na grob postavila ogroman križ, mama ga je maknula jer su susjedi malo čudno gledali
Enchantress
08.06.2006., 16:00
Mi smo pokojnog mačka zakopali na grobnom mestu mog dede, podno njegovih nogu. Znam da većini ljudi to zvuči bizarno i odvratno, ali mi smo ga voleli kao ljudsko biće, a živimo u stanu i nismo mogli da mu priuštimo neki pristojan grob u bašti. Tako je završio na ljudskom groblju (što je protivzakonito), ali kad u mom gradu nema groblja za kućne ljubimce, a on je ionako bio mačji čovek... :(
normalan nick
08.06.2006., 16:04
oba psa koja su umrla su zakopana u vrtu
Treci kamencic
02.07.2006., 22:39
dobro, a jel itko zna gdje postoji groblje za životinje.. znam da ima u rijeci a tu u zagrebu negdje???
frenchkiss
03.07.2006., 19:02
dobro, a jel itko zna gdje postoji groblje za životinje.. znam da ima u rijeci a tu u zagrebu negdje???
nema nigdje u zg!
Lipi_Macan
03.07.2006., 19:36
i jednu kokoš (ne pitajte)...
:rofl: :rofl: :s :s :s
Nama su dva baš nestala. :eek:
Za mačku još, mislim, da je bilo neko objašnjenje, ali jedan pes je propao u zemlju. :eek:
Prvog psa smo zakopali. Drugi je završio na način da neću sad pričat o tome. Uglavnom, nismo imali nikakvog posla s tim dijelom.
Jedna papiga je zakopana. Za neke se životinje više ne sjećam.
Ova pesica sad - ne znam. U biti, meni je svejedno. Bitno mi je da se oprostim s njom, a za ostalo me nije briga. Fakat. Tako je bilo i s jednim parom ptica. Uginuli su jedan za drugim dosta brzo, a imala sam ih jako dugo. Poslije su me ljudi pitali da zašto nisam rekla da ih više nemam. Pa nisam.
Malo je teško o tome pričat. Osim toga, nek si ljudi nađu hranu za svoju znatiželju negdje drugdje.
Oprostila sam se s njima i bila sam si ziher da se i oni opraštaju samnom. :)
boraborabo
03.07.2006., 21:11
U Rijeci ima ali se više ne zakapaju jer nema mjesta.A da to vidite kako to lijepo izgleda .Ja sam par puta bio i prekrasno je.
Monaliza i Picasso
13.04.2007., 09:23
Kada je meni umro pas i hrčak,pokopao sam ih u Čajkovcima.Zato što sam tamo našao psa i nismo imali nikakvo drugo mijesto.Zvuči ludo.
Zum-zum
13.04.2007., 09:36
Da se nadovežem na tvoj post, zanima me ima li u našim gradovima groblje za kućne ljubimce?
Naime, u Splitu tako nešto ne postoji, a mislim da bi baš bilo dobro. Nekako si kontam... meni je moj pas ko bilo koji drugi član obitelji i bed mi je ukopat (Kad i taj dan dođe, a doći će) je bilo gdje :( :( :(
Golden Drop
13.04.2007., 10:03
Zum-Zum u pravu si, nažalost u Splitu ne postoji groblje kućnih ljubimaca.
Mislila sam neku peticiju ili nešto složit, pa da zatražimo koju kutak na Lovrincu, ali to je tek ideja.
Dakle, u vrtu :D iza kuće :rofl: zakopala sam dva hrčka i jednu papigicu
tigricu.
Nemruth Dagi
13.04.2007., 11:27
Inače je zakopavanje lešina životinja u gradu prekršaj..kaj nije bolje osnovati groblje ko u svim civliziranim zemljama?
Golden Drop
13.04.2007., 11:51
Inače je zakopavanje lešina životinja u gradu prekršaj..kaj nije bolje osnovati groblje ko u svim civliziranim zemljama?
Prvo nismo kao sve civilizirane zemlje, a i ta naša civiliziranost je upitna.
Drugo, ako si mislio na moj post, nisam radila prekršaj, jer sam mrtvog ljubimca zakopala na moje zemljište, dakle Grad sa tim nema ništa i nisam napravila nikakav prekršaj. ;)
Treće, nemate pojma koliko ste priviligirani svi vi koji živite u Zagrebu, naime,
Zg je neusporedivo napredovao u odnosu na Dalmaciju, u biti u odnosu na Split. Ovdje je jednostavno nemoguće izboriti se za mejsto za šetanje pasa, a da je veće od 20 m2. Tak da, što se groblja tiće, mislim da ćemo se itekako načekati.
Jedino ne znam, dal se može zakupiti grobnica kao za čovjeka i tu pokopati ljubimac. :confused:
Nemruth Dagi
13.04.2007., 11:58
[QUOTE]Prvo nismo kao sve civilizirane zemlje, a i ta naša civiliziranost je upitna.
Ovo nije podforum za tu temu.
Drugo, ako si mislio na moj post, nisam radila prekršaj, jer sam mrtvog ljubimca zakopala na moje zemljište, dakle Grad sa tim nema ništa i nisam napravila nikakav prekršaj. ;)
Žensko sam...a prekršaj komunalni si napravila bez obziora na vlaništvo zemlje koja potpada pod grad, takav je zakon:rolleyes:
Treće, nemate pojma koliko ste priviligirani svi vi koji živite u Zagrebu, naime,
Zg je neusporedivo napredovao u odnosu na Dalmaciju, u biti u odnosu na Split. Ovdje je jednostavno nemoguće izboriti se za mejsto za šetanje pasa, a da je veće od 20 m2. Tak da, što se groblja tiće, mislim da ćemo se itekako načekati.
To ti vjerujem...
Jedino ne znam, dal se može zakupiti grobnica kao za čovjeka i tu pokopati ljubimac. :confused:
Ne, strogo su zakonom odjeljeni ljudi od životinja pa i u smrti.
Golden Drop
13.04.2007., 12:38
Ako pojam civilizirane zemlje nije za ovaj pdf, onda nije ni Zakon o komunalijama, a kako smo se isto dotakli, tako ću reći par crtica.
Prekršaj činim u tom pogledu ukoliko je životinja bolesna, zaražena, te je od toga umrla, a ja sam je tako bolesnu zakopala u zemlju. Naravno da sam prekršaj učinila ukoliko sam pokopala bolesnu životinu, što znači da sam je prvenstveno trebala odvesti u vet. zavod na pregled, što nisam učinila, jer životinja nije umrla uskljed bolesti, već prirodnom smrću.
Na veterinasrki zavod ili u ambulantu se vodi umrla životinja za koju se sumnja da je umrla od bolesti, znači zarazno, virusno i sl.
Na svom zemljištu mogu radit što god hoću, ako se učinjeno ne kosi sa odredbama nekog drugog zakona, a u ovom slučaju Zakona o komunalijama, Zakona o veterinarstvu ili Zakona o zaštiti žitovinja. ;)
Sorry, na zamjeni spola. :)
Nemruth Dagi
13.04.2007., 12:49
[QUOTE]Ako pojam civilizirane zemlje nije za ovaj pdf, onda nije ni Zakon o komunalijama, a kako smo se isto dotakli, tako ću reći par crtica.
Zakon dotiče zakopavanje živ. leševa u našoj civilizaciji :zubo:
Prekršaj činim u tom pogledu ukoliko je životinja bolesna, zaražena, te je od toga umrla, a ja sam je tako bolesnu zakopala u zemlju. Naravno da sam prekršaj učinila ukoliko sam pokopala bolesnu životinu, što znači da sam je prvenstveno trebala odvesti u vet. zavod na pregled, što nisam učinila, jer životinja nije umrla uskljed bolesti, već prirodnom smrću.
Nit sam komunalni redar nit iz domene SIS-a...vet koji mi je uspavao psa rekao mi je za taj zakon i to je to.
Na svom zemljištu mogu radit što god hoću, ako se učinjeno ne kosi sa odredbama nekog drugog zakona, a u ovom slučaju Zakona o komunalijama, Zakona o veterinarstvu ili Zakona o zaštiti žitovinja. ;)
Ti to samo misliš ali neka ti bude..."Pri mojoj hiži nigdo me nebu ..ebal":rofl:
Sorry, na zamjeni spola. :)
Navikla sam...
Zum-zum
13.04.2007., 12:58
Mislim, dal trebaš za otvaranje groblja čekat da se grad smiluje ili jednostavno možeš bit privatni poduzetnik koji ima svoju zemlju i tamo napravit groblje? Naravno, pod uvjetom da dobiješ potrebne dozvole i slično.
Što se tiće mjesta za šetnju psa, to je strašno ovdje u Splitu. U mom kvartu je za sada ok, ali ima kvartova di stvarno nemaš ni pedlja zemlje, livade za psa.
Samo kad bi grad skontao koliko ljudi živi od tih naših kućnih ljubimaca! Svi oni trgovci u zoo hobijima, vlasnici istih, veterinari...
Ali mislim da je problem malo dublji. Naime, ovdje u Splitu je masu seljačina koji ne poznaju osnove ponašanja i odgovornosti prema ostalim građanima grada pod Marjanom, da skupljaju za svojim psom, da ga drže "pod kontrolom" jer ne vole svi ljudi da ih se njuška i sl. Često sam s dečkom izložena izrugivanju što za svojim psom skupljam kakicu. Mislim svašta.
Nije onda ni čudo što nas gledaju s prijezirom i ne daju nam osnovne uvjete.
Golden Drop
13.04.2007., 13:36
[QUOTE=Golden Drop;8096621]
Nit sam komunalni redar nit iz domene SIS-a...vet koji mi je uspavao psa rekao mi je za taj zakon i to je to.
Meni je vet rekao da nije potrebno cijepiti psa od štenešćaka u štenećoj fazi tri puta. :rofl:
Ti to samo misliš ali neka ti bude..."Pri mojoj hiži nigdo me nebu ..ebal":rofl:
Ne to nije moje mišljenje, već je to tumačenje odredbi zakona o vlasništvu. Stoga :D
Golden, mislim da Lovrinac nebi bilo dobro mjesto za predložit za groblje KLJ, odgovor bi ziher bio da ne može jer da je to za ljude. Mislim da bi trebalo razmisliti o nekoj alternativnoj lokaciji, nisam dugo u Splitu pa ne znam di bi bilo idealno. Ak kaj mogu pomoć reci.
Zum-zum - meni je isto normalno kupiti za psom, jer ja prva ne volim vidjet govno a kamo li ugazit u njega. Moj prijašnji pas je kenjao samo po asfaltu, a ponosna vlasnica je uvijek imala gomilu vrećica sa sobom i revno kupila :D , čak i u Zagrebu je ljudima to bilo nevjerojatno, bakice su se obično derale zamnom da me treba dati na TV :cool:
OT: Naše pse smo pokopali po Zagrebu, u vrtove kuća, nekak nemrem dati svog prijatelja da ga na faksu bace u smeće/kremiraju i da je to to, kao što sam nastojala biti uz njih kad su umirali, koliko god teško bilo, bar to su zaslužili. :kiss:
Nemruth Dagi
13.04.2007., 14:13
[QUOTE]Meni je vet rekao da nije potrebno cijepiti psa od štenešćaka u štenećoj fazi tri puta. :rofl:
Zbog javnosti neću navesti ime tog veterinara...a što bi bilo kad bi svaki vlasnik crknute životinje pokapao lešine po vrtovima, parkovima i slično???
Ne to nije moje mišljenje, već je to tumačenje odredbi zakona o vlasništvu. Stoga :D
Bez komentara... kad bi svatko radio što mu paše onda bi bila anarhija.
Begemotica
13.04.2007., 17:53
Ja imam svoje privatno groblje kućnih ljubimaca, nakupilo se ih s godinama, i - flakey, kokoši su isto tamo.
bond007
13.04.2007., 23:19
u vrtu.....
GeorgiDimitrov
14.04.2007., 01:55
... ili ti ga gdje zakopavate vaše ljubimce :( kada nažalost dođe taj dan :cry:
Doduše mnogi naprosto nestanu ali ne uvijek i ne nužno...
Dva psa su mi izdahnula na rukama... strašno i užasno iskustvo ali drago mi je, poradi njiih, da su tako završile. Još nekoliko sam našao naknadno :(
U vrtu sam sahranio mačka, dva pesa i dvije ptičice :(
Naime, imam susjedu koja je svojeg pesa pokopala u vrtu i dala napraviti nadgrobni spomenik na kojem je ugravirana slika od pesa i dolje ispod slike piše: 'počivaj u miru Božjem':zubo: - ovo se uopće ne zajebavam. Da li je to kažnjivo?
A ja ih pokapam isto u vrtu, oko 12-ak mačaka, 7 pesa, jedan kanarinac i tri papige...
Arian Girl
14.04.2007., 02:38
A ja ih pokapam isto u vrtu, oko 12-ak mačaka, 7 pesa, jedan kanarinac i tri papige...
:eek: :confused:
7 pasa, 12ak mačaka, etc. ti je uginulo dosad?? Wow! Pa kako toliko? Mislim, nije im životni vijek cca 2 god ko miševima.. Baš grdo zvuči... :(
GeorgiDimitrov
14.04.2007., 13:36
:eek: :confused:
7 pasa, 12ak mačaka, etc. ti je uginulo dosad?? Wow! Pa kako toliko? Mislim, nije im životni vijek cca 2 god ko miševima.. Baš grdo zvuči... :(
Pa tamo ih pokapam od malena. Prvog psa sam dobio sa 4 godine. neke je ugizla lisica s bjesnoćom, neke je susjed ubio otrovom, neke je pogazio auto neki su odlutali itd... Ista stvar je s mačkaama, a papige su umrle od starosti...
Madame Hooch
14.04.2007., 14:40
ako govorimo o Zagrebu - nedostatak groblja za kućne ljubimce je samo jedan od dokaza da Zagreb nije metropola nego jedna prenabujala selendra iz koje svatko ima neku domaju u nekoj provinciji , pa se oko ovog i ne brinu ...a kad Bandiću (s oproštenjem na izrazu) krepa njegov Bill ...e onda će bit groblja i to s arkadama za ljubimce od posebne društvene važnosti :flop:
ovako, u gradu zagrebu imaš dvije opcije: ili ga zakopat na svojem zemljištu i u tom slučaju to nije kažnjivo (ili na zemljištu nekog poznanika, u svakom slučaju na privatnom zemljištu jer zakapanje u parku, na sljemenu i sl nije dopušteno a bogami je i kažnjivo) ili ga ostavit veterinaru/odvest na vet. faks zavisi o načinu ugibanja. u ovom drugom slučaju pas će biti kremiran (ako netko želi znati način na koji se to radi neka kaže, ja iz poštovanja prema onima koji su imali jedino tu opciju neću opisivat kako to sve izgleda).
to je što se tiče zakonskog dijela..
groblje za klj u hrv ima samo u rijeci ali oni više ne dozvoljavaju ukope. groblje u zg ne postoji ali se ''gradi''.
ja sam svog psa zakopala u vinkovcima, dakle, morala sam mrtvo tijelo svog psa vozit iz zg u slavoniju jer opcija ostavljanja tijela vet faksu nije dolazila u obzir. još uvijek ne mogu govorit previše o tome jer mi dođe na nekom glavu razbijem.. prije smrti svog psa čak sam i nekim glavešinama mail slala da mi oni kažu gdje da psa pokopam.. hvala bogu da nisam naivno čekala odgovor.. anyway.. to vam je to..
OOOOOOO
20.03.2009., 23:03
vidim da vec dugoooooooo nije postano na ovoj temi,a posto zivim u gradu gdje se nalazi groblje kucnih ljubimaca,i obilazim ga redovito....
nazalost tu pociva moj ljubimac:(
danas sam bila tamo,pa evo da stavim nekoliko slikica za one koji nisu jos vidjeli kako to izgleda...
http://img16.imageshack.us/img16/903/groblje1.jpg (http://img16.imageshack.us/my.php?image=groblje1.jpg)
http://img16.imageshack.us/img16/4268/groblje2.jpg (http://img16.imageshack.us/my.php?image=groblje2.jpg)
http://img16.imageshack.us/img16/6021/groblje3.jpg (http://img16.imageshack.us/my.php?image=groblje3.jpg)
http://img16.imageshack.us/img16/9227/groblje4.jpg (http://img16.imageshack.us/my.php?image=groblje4.jpg)
http://img16.imageshack.us/img16/7649/groblje5.jpg (http://img16.imageshack.us/my.php?image=groblje5.jpg)
http://img16.imageshack.us/img16/247/groblje6.jpg (http://img16.imageshack.us/my.php?image=groblje6.jpg)
..angie..
20.03.2009., 23:08
Di je to slikano, predivno izgleda..
OOOOOOO
20.03.2009., 23:16
Di je to slikano, predivno izgleda..
u Rijeci.... ruzno receno ali lijepo je vidjet sve te nase voljene,nikad zaboravljene u tim malim grobicima:(:(:(
ja svaki put kad idem tamo se rastuzim:( i tako vec 9 god....
..angie..
20.03.2009., 23:18
A mogu si misliti, ja bi sve dala da mi je pesica pokopana na groblju. :(
OOOOOOO
20.03.2009., 23:25
A mogu si misliti, ja bi sve dala da mi je pesica pokopana na groblju. :(
ja da imam svoju kucu,naravno da bi mi bio pokopan u vrtu,negdje kraj kuce da ga mogu svakodnevno obilazit,ali posto zivim u stanu zakopala sam ga na groblje,i na svu srecu da u mom gradu postoji groblje kucnih ljubimaca...iako se vec godinam neki pametnjakovici tome protive i kazu da ce ga svog prekopat.tako da u strahu uvijek idem tamo i mislim da cu naci sve razrovano...:( grozno!!! mrtvima ne dati mira...
..angie..
20.03.2009., 23:32
Ne bi smjeli to napravit.
To kao da Mirogoj idu prekopat
OOOOOOO
20.03.2009., 23:35
Ne bi smjeli to napravit.
To kao da Mirogoj idu prekopat
a isto da,samo to nekim nista ne znaci.....ismijavaju se na pasje groblje kako oni to kazu.....oko groblja su sagradjene ogromne kucerine,viletine i sad im to unakazuje pogled pa se bune gospoda....kako tuzno....
ja sam vec pisala e-mail nadleznima u vezi toga ali nikad nisam dobila odgovora...samo 3,4 ih je u svijetu koliko ja znam i ovo nase je staro i smatra se kao kulturna bastina a oni bi tako sta napravili....:flop:
..angie..
20.03.2009., 23:41
Ma koji cu ja mizantrop postat.
Mi smo odvratna stvorenja (ljudi)
Tihi-vz
21.03.2009., 11:03
prekrasne sličice.... žalosno da nadležnima nije stalo do toga da i svoje voljene životinje možemo pokopat negdje gdje ćemo ih moći posjećivat... pitam se što oni rade sa svojim životinjskim pratiocima....
ja sam svog zekana pokopala u dvorištu kod mame, a mačka na obali rijeke drave....
Štrikalica
21.03.2009., 12:10
Nemrem ni pročitati ovu temu u potpunosti..toliko me boli ta problematika. Strašno je da jedan grad poput Zagreba nema mjesto gdje možemo pokopati i posjećivati svoje vjerne prijatelje. Strašno! Neoprostivo.
OOOOOOO
21.03.2009., 14:18
slazem se,mislim da bi trebao svaki grad imat jedno groblje gdje bi mogli pokopat nase ljubimce.....ovdje su pred par god. zabranili dalje pokapat,to je islo preko veter. stanice rijeka i sad nista.bas se piutam gdje cu ja danas sutra pokopat mog psa,a imam grobno mjesto ves tamo koje sam masno platila pred 9 god,i sad da mi ne dozvole da ga sahranim tamo.....nemam rijeci:(
Štrikalica
21.03.2009., 14:26
slazem se,mislim da bi trebao svaki grad imat jedno groblje gdje bi mogli pokopat nase ljubimce.....ovdje su pred par god. zabranili dalje pokapat,to je islo preko veter. stanice rijeka i sad nista.bas se piutam gdje cu ja danas sutra pokopat mog psa,a imam grobno mjesto ves tamo koje sam masno platila pred 9 god,i sad da mi ne dozvole da ga sahranim tamo.....nemam rijeci:(
:mad:
SRAMOTA!!!
ja opet velim, ajmo se kao forumaši udružiti i pokrenuti neku akciju za izgradnju groblja za kućne ljubimce u svim većim gradovima u HR! Udruga, peticija, mediji - bilo što.. ima zainteresiranih?
morbidangel
21.03.2009., 14:39
Meni je sramota, zapravo suprotno, kućne ljubimce stavljati na razinu ljudi:eek:
JBTE!!! Pa gdje je tu pamet? Vidio sam groblja na kojima su pokopani ljudi i koja izgledaju nekoliko puta gore od ovog sa životinjama, sva u blatu, obrasla u visoku travu ili grmlje, sa običnim humkom u koji je zapiknut truli i napola raspadnuti križ. I nikoga za to nije briga.
Isuše bože, pa zar stvarno postoje ljudi koji će dati ~tisuću eura za crni mramor za pokojnu Lili, Miška:confused::o:lol:
Znam da su kućni ljubimci "posebni" i dragi, ali što je previše je jednostavno previše.
:flop::flop::flop:
Misery's Crown
21.03.2009., 14:55
Meni je sramota, zapravo suprotno, kućne ljubimce stavljati na razinu ljudi:eek:
JBTE!!! Pa gdje je tu pamet? Vidio sam groblja na kojima su pokopani ljudi i koja izgledaju nekoliko puta gore od ovog sa životinjama, sva u blatu, obrasla u visoku travu ili grmlje, sa običnim humkom u koji je zapiknut truli i napola raspadnuti križ. I nikoga za to nije briga.
Isuše bože, pa zar stvarno postoje ljudi koji će dati ~tisuću eura za crni mramor za pokojnu Lili, Miška:confused::o:lol:
Znam da su kućni ljubimci "posebni" i dragi, ali što je previše je jednostavno previše.
A zasto tebe briga za sto ljudi daju SVOJE novce?
Ako te toliko brinu zapustena ljudska groblja, tko ti brani da poduzmes nesto?
Kakve veze s grobljima kucnih ljubimaca imaju neuredena i zapustena ljudska groblja?
Sto, ne smiju ljudi zeljeti pokopati svoje ljubimce sve dok ima zapustenih ljudskih groblja?
Tom logikom nitko ne bi smio imati kucnog ljubimca dok god ima gladnih i napustenih ljudi u svijetu :rolleyes:.
stavljati kućne ljubimce na razinu ljudi :rolleyes: samo time da im se osigura grobno mjesto,....svašta:kava:
i kakve uopće veze ima zapuštenost groblja na kojima su pokopani ljudi sa grobljima kućnih ljubimaca:rolleyes:
što se tiče tisuću eura,postoje budale koje ih potroše i na puno debilnije stvari,..pa ....njihov novac-njihov izbor što će s njim....
Meni su moji ljubimci dio obitelji. Sramota bi bila da me nije briga gdje će završiti moj član obitelji nakon smrti.
Meni su moji ljubimci dio obitelji. Sramota bi bila da me nije briga gdje će završiti moj član obitelji nakon smrti.
Odličan stav!
Oni koji drže do svoje obitelji brinut će se za svakog člana te obitelji na isti način.
Groblja služe živima, mrtvima je svejedno. Ljudi žele svoje mrtve ispratiti na dostojanstven način...žele dovršiti priču, a ukop je gesta koja im to olakšava. Onaj koji poštuje svoje mrtve - poštovat će i održavati njihove grobove i opet - zato što je njemu to potrebno (...mrtvima je i dalje svejedno), no tako dobivamo feeling da i dalje skrbimo o njima...da im i dalje pružamo konkretnu brigu & ljubav.
Postoje "dežurni dušebrižnici" koji će uvijek širiti oči i vući paralele ljudi-životinje, no za njih me nije osobito briga...jednostavno se ne zamaram takvim ljudima & s godinama sam ih prestala tolerirati u svojoj blizini. Mišljenja sam da onaj tko ne razumije ljubav čovjeka prema životinji, ne razumije niti onu prema ljudima - takve osobe glume ljubav i traže neki općeprihvaćeni obrazac ponašanja kako bi se stopile s masom. Radi takvih osoba ljudska groblja i jesu zapuštena...
@morbidangel, vrijeme koje utrošiš na zgražanje nad grobljima kućnih ljubimaca možeš potrošiti i na pametniji način - npr. zapali svijeću na neuređenom grobu, očisti korov s njega (to ti niš' ne košta, a sigurno ne 1.000 eura, pa te novce možeš, ako želiš, uplatiti za neku drugu plemenitu stvar) ...ili je to ipak previše?
Madame Hooch
21.03.2009., 19:12
Odličan stav!
Oni koji drže do svoje obitelji brinut će se za svakog člana te obitelji na isti način.
.
.
@morbidangel, vrijeme koje utrošiš na zgražanje nad grobljima kućnih ljubimaca možeš potrošiti i na pametniji način - npr. zapali svijeću na neuređenom grobu, očisti korov s njega (to ti niš' ne košta, a sigurno ne 1.000 eura, pa te novce možeš, ako želiš, uplatiti za neku drugu plemenitu stvar) ...ili je to ipak previše?
draga ...i ti trošiš vrijeme i energiju na podučavanje poznatih životinjomrzaca kao što je morbidangel, jer ti i takvi likovi će uvijek biti "PROTIV" sa nekakvom biblijskom izlikom :confused:
pred nešto manje od dvije godine moja najdraža osoba (da ! OSOBA ) na ovom svijetu je umirala i ja sam bila prisiljena ostaviti je Vet. faksu , pa sam radije odabrala opciju da njezino tijelo upotrijebe za proučavanje nego da je bace na smeće zajedno sa crkotinama i spale u kafileriji ...mjesecima prije toga očajnički sam pokušavala iskomunicirati ama baš sve od HTV Ponoša do Bandića na njegovoj ego-triperskoj stranici ...od potonjeg nikad nisam dobila nikakav odgovor , čak ni "Moja sućut" ...pa si sve mislim ...dok hercegovnarskom knezu ne crkne ( o, da - ružan izraz, ali naši ljubimci umiru, a kamenjarski ipak tek crkavaju) cucak Bill , ni nama koji plačamo 18% prireza neće biti parcele za dostojan ukop članova obitelji koji, eto, nisu kršteni :(((
..angie..
21.03.2009., 20:02
Za Ponosa sam cula sve najgore, od udomljavanja (da se daju svakoj "budali" zivotinja, ima sigurno dobrih udomitelja, ali ima ih nazalost puno vise losih), do nemarnosti prema drugima (samo svoje dupe gleda), i ostatak ..
A kamoli da tako nesto potpomogne svojim vezama.
Štrikalica
22.03.2009., 11:50
Duboko dišem..duboko dišem..brojim do 10.. ommm oooommm.. brojim od 10..
a-a..nije upalilo.. kidam nalijevo.
I da, u Zg nemate kud s ljubimcem jer groblje nije ni u daljnim planovima. Ono kaj je trebalo bit prema Gorici je odbijeno jer se nisu mogle prikupiti sve potrebne dozvole! I da, zabranjeno je pokapanje po parkovima, na nasipu, Sljemenu....iako ljudi to masovno rade, A zabranjeno je i pokapanje u VLASTITIM vrtovima (zbog moguće zaraze! Čini mi se da je za sad najbolje rješenje spaljivanje, koliko god to teško bilo vlasnicima. Ali meni osobno bi bilo još sto puta teže da sam svog ljubimca pokopala npr. na Bundek i da se onda sve prekopa! (uređenje, gradnja...)
OOOOOOO
22.03.2009., 23:11
A zasto tebe briga za sto ljudi daju SVOJE novce?
Ako te toliko brinu zapustena ljudska groblja, tko ti brani da poduzmes nesto?
Kakve veze s grobljima kucnih ljubimaca imaju neuredena i zapustena ljudska groblja?
Sto, ne smiju ljudi zeljeti pokopati svoje ljubimce sve dok ima zapustenih ljudskih groblja?
Tom logikom nitko ne bi smio imati kucnog ljubimca dok god ima gladnih i napustenih ljudi u svijetu :rolleyes:.
potpisujem svaku rijec...
znaci i ja i svatko ko tamo ima grob za svog ljubimca smo budale....?lijepo...
wlenarsi
23.03.2009., 00:01
Kultura i civiliziranost nekog naroda se oćituje i u tome kako se brinu za posmrtne ostatke,ljudi i životinja,prvenstveno kućnih ljubimaca.
Pogledajte malo po Evropi i svijetu,a pošto smo na Balkanu..neće naša generacija doćekati tu i takvu civiliziranost.
Imam sreću da sada živim na selu i da imamo nešto vlastite zemlje..koja je udaljena od naselja 500m,naime samo tako možeš po zakonu pokopati životinju.
Imam konje i već mi je to palo na pamet jer konj ipak nije golub i samo micanje tijela je podvig,zakapanje još veći,neće to svatko raditi!!!Odjednom su onda svi ljubitelji životinja!
Sa mužem smo se dogovorili gde,sa susedom lovcem i na sreću građevinarom koji ima bager,a i jako smo dobri prijatelji,kad bude trebalo.Prije dve godine mi je kod njega na vrtu uginula pesica njem.ovćarka,Tara,srce,on ju je pokopal na svojem vrtu.
Prošlog proleća smo tamo na toj određenoj zemlji, pokopali jednu kozu,zvala se je Maza,samo ime govori kako nam je bilo teško.
U svom dvorištu imamo pokopane:
psa Snoopya,otrovao se u polju,lećili smo ga 5 dana,pokušala sam sa masažom srca i umetnim disanjem,došao je k sebi i pogledom me zamolio da ga pustim,jesam,
tri mačke,sve su nastradale od automobila i to nećete verovati,uvijek vikendom,noću.
Svi su pokopani u uglu dvorišta,upravo će im procvetati narcisi,nešto kasnije i mlada trešnja koja je posađena njima u čast.Vidim taj kut sa kuhinjskog prozora i svakog dela dvorišta.Kozu Mazu posetim barem12 puta godišnje i uvijek se rasplačem,tamo kosim seno..i nije mi lako.:(
Od mog muža je pes iz djetinjstva pokopan u Rijeci.Prekrasno mjesto.
Imamo psa,u Zagrebu živimo, i uopće ne želim misliti na taj dan,jer tamo se više ne smije pokapati,a dvorište nemamo,u zgradi smo.
pa zar Bandić nije govorio nešto da će begdje u Resniku biti groblje za kućne ljubimce?
Štrikalica
23.03.2009., 10:59
Odličan stav!
Groblja služe živima, mrtvima je svejedno. Ljudi žele svoje mrtve ispratiti na dostojanstven način...žele dovršiti priču, a ukop je gesta koja im to olakšava. Onaj koji poštuje svoje mrtve - poštovat će i održavati njihove grobove i opet - zato što je njemu to potrebno (...mrtvima je i dalje svejedno), no tako dobivamo feeling da i dalje skrbimo o njima...da im i dalje pružamo konkretnu brigu & ljubav.
Postoje "dežurni dušebrižnici" koji će uvijek širiti oči i vući paralele ljudi-životinje, no za njih me nije osobito briga...jednostavno se ne zamaram takvim ljudima & s godinama sam ih prestala tolerirati u svojoj blizini. Mišljenja sam da onaj tko ne razumije ljubav čovjeka prema životinji, ne razumije niti onu prema ljudima - takve osobe glume ljubav i traže neki općeprihvaćeni obrazac ponašanja kako bi se stopile s masom. Radi takvih osoba ljudska groblja i jesu zapuštena...
ovo je jedan od najboljih postova koje sam IKAD pročitala na Forum.hr. :s
p.s. a isto se odnosi i na post madame hooch :top:
morbidangel
23.03.2009., 12:07
...
Mišljenja sam da onaj tko ne razumije ljubav čovjeka prema životinji, ne razumije niti onu prema ljudima - takve osobe glume ljubav i traže neki općeprihvaćeni obrazac ponašanja kako bi se stopile s masom. Radi takvih osoba ljudska groblja i jesu zapuštena...
Ne. Ne shvaćaš što sam htio predočiti. Osim toga imaš potpuno iskvaren stav. Grob uopće nije bitan u svemu tome, jer ne znači apsolutno ništa onome čiji se ostaci nalaze u zemlji ispod. Eventualno kao nekakva projekcija prema okolini onoga koji je taj grob ušminkao. Što se mene tiče, svi bi se trebali kremirati i urnu odnijeti doma, a ne je zakopati ili staviti u grobnicu kao što se kod nas radi:rolleyes:
draga ...i ti trošiš vrijeme i energiju na podučavanje poznatih životinjomrzaca kao što je morbidangel, jer ti i takvi likovi će uvijek biti "PROTIV" sa nekakvom biblijskom izlikom :confused:
Slušaj gad***:mad::mad::mad: Te mutave epitete lijepi nekome drugom. Otkad znam za sebe uvijek smo imali po nekoliko kućnih ljubimaca: barem jednog psa, nekoliko mačaka, tigrice, golubove, zmije, one minijaturne kokoši, hrčka, pripitomljenog vrapca, ribice. Trenutno imam samo jednog psa, tri mačke, dva mala mačića i zmiju. Prošli tjedan mi je uginuo zadnji golub. A što ti imaš? Možda nekakvog šugavog đukca koji je zbog miješanja predaka sa bliskim srodnicima doveden do karikature i to sve zato jer neki idioti imaju poremećenu estetiku i višak vremena?
Tyndall
23.03.2009., 12:29
Ajd smanjite ad homineme, prettyplease.
Slušaj gad***:mad::mad::mad: Te mutave epitete lijepi nekome drugom. Otkad znam za sebe uvijek smo imali po nekoliko kućnih ljubimaca: barem jednog psa, nekoliko mačaka, tigrice, golubove, zmije, one minijaturne kokoši, hrčka, pripitomljenog vrapca, ribice. Trenutno imam samo jednog psa, tri mačke, dva mala mačića i zmiju. Prošli tjedan mi je uginuo zadnji golub. A što ti imaš? Možda nekakvog šugavog đukca koji je zbog miješanja predaka sa bliskim srodnicima doveden do karikature i to sve zato jer neki idioti imaju poremećenu estetiku i višak vremena?
to što imaš 97 životinja u i oko kuće ne čini te većim ljubiteljem životinja od nekoga tko ima samo jednu....bitna je briga o istoj a ne broj....brojke samim životinjama znače toliko koliko i informacija tko je bio prvak Tajlanda u pikadu 1968
e da,...možeš pisati postove i bez vrijeđanja....ili ne možeš:rolleyes:
morbidangel
23.03.2009., 13:13
to što imaš 97 životinja u i oko kuće ne čini te većim ljubiteljem životinja od nekoga tko ima samo jednu....bitna je briga o istoj a ne broj....brojke samim životinjama znače toliko koliko i informacija tko je bio prvak Tajlanda u pikadu 1968
e da,...možeš pisati postove i bez vrijeđanja....ili ne možeš:rolleyes:
Da, u pravu si, to što u svakom trenutku imam više kućnih ljubimaca i brinem se za njih znači da sam životinjomrzac i da glumim ljubav te tražim neki općeprihvaćeni obrazac ponašanja kako bi se stopio s masom jer mislim da su groblja kućnih ljubimaca obično prenavljanje i nenormalno stanje kako duha tako i morala:flop::rolleyes:
Mogu, naravno. Ali nikad nisam, niti neću gladiti percem po guzi one koji bi mene guzili:flop: Kakav post napišu takav će dobiti i odgovor.
Da, u pravu si, to što u svakom trenutku imam više kućnih ljubimaca i brinem se za njih znači da sam životinjomrzac i da glumim ljubav te tražim neki općeprihvaćeni obrazac ponašanja kako bi se stopio s masom jer mislim da su groblja kućnih ljubimaca obično prenavljanje i nenormalno stanje kako duha tako i morala:flop::rolleyes:
ja nisam rekao ništa od navedenog,tako da:rolleyes: ako ti nešto misliš zašto misliš da bi i netko drugi trebao misliti na jednaki način?
Mogu, naravno. Ali nikad nisam, niti neću gladiti percem po guzi one koji bi mene guzili:flop: Kakav post napišu takav će dobiti i odgovor.
nisi li ti bio onaj prvi,onaj koji je čin pokapanja životinja nazvao ''van pameti''....nisi mogao niti očekivati drugačiju reakciju....
Tyndall
23.03.2009., 13:30
OK, oćete se vratiti nazad na konkretne stvari o grobljima kućnih ljubimaca?
Ako vam smeta "nemoral" i slično, koji vrag onda tu opće radite? Odite negdje drugdje i pustite ljude da raspravljaju o stvarima koje ih zanimaju.
Neću više upozoravati.
Flannery
19.04.2009., 17:52
Pozdrav svima!
Evo,registrirala sam se samo zbog ovog pitanja: Može li mi netko reći gdje se točno nalazi groblje za ljubimce u Rijeci? Kako da dođem do njega?
Moj pas počiva tamo,a kad je uginuo (prije puno godina) bila sam još dijete i nikad nisam bila tamo,a imam već mjesecima potrebu da ga posjetim,uredim grob (ukoliko ga uspijem pronaći,naravno).
Gledala sam stare obiteljske slike,i na svakoj je on,leži ispod moje kolijevke i čuva me(da me netko ne ukrade) :cerek:
Znam da je na Kozali,ali ne znam gdje točno. Gledala sam na netu i kartu grada,ali ništa. U busu sam pitala šofera,ali kad je čuo što ga pitam,skoro me izbacio.
Pa ako mi netko može dati upute,bila bih jako zahvalna. Prostorna orijentacija mi nije jača strana,pa ako može što detaljnije. :)
Išla bih busom,br.4. Znam gdje je dvorana Dinko Lukarić. Na primjer,koliko je groblje udaljeno od dvorane? Vidi li se odmah sa busne stanice ili se mora još puno hodati od kada se siđe s busa?
Puno hvala!
OOOOOOO
19.04.2009., 23:19
Pozdrav svima!
Evo,registrirala sam se samo zbog ovog pitanja: Može li mi netko reći gdje se točno nalazi groblje za ljubimce u Rijeci? Kako da dođem do njega?
Moj pas počiva tamo,a kad je uginuo (prije puno godina) bila sam još dijete i nikad nisam bila tamo,a imam već mjesecima potrebu da ga posjetim,uredim grob (ukoliko ga uspijem pronaći,naravno).
Gledala sam stare obiteljske slike,i na svakoj je on,leži ispod moje kolijevke i čuva me(da me netko ne ukrade) :cerek:
Znam da je na Kozali,ali ne znam gdje točno. Gledala sam na netu i kartu grada,ali ništa. U busu sam pitala šofera,ali kad je čuo što ga pitam,skoro me izbacio.
Pa ako mi netko može dati upute,bila bih jako zahvalna. Prostorna orijentacija mi nije jača strana,pa ako može što detaljnije. :)
Išla bih busom,br.4. Znam gdje je dvorana Dinko Lukarić. Na primjer,koliko je groblje udaljeno od dvorane? Vidi li se odmah sa busne stanice ili se mora još puno hodati od kada se siđe s busa?
Puno hvala!
ovako,ides od te dvorane naprijed nekih 200-300 metara ili mozes sici jos jedu stanicu poslije pa se spustit dolje...ali dobro da ne kompliciram kad vec znas gdje je dvorana onda ides kako sam rekla gore i ne prvo skretanje lijevo(tamo je veter stan kucni lj) nego drugo skretanje i onda samo ravno po cestici nekih 5 min hodanja i doci ces gdje su sagradjene nove kuce(vile) i vidjet ces jedan zid i pogledaj preko tog zida vidjet ces groblje..ako te zanima jos sta ili ne mozes naci javi se na pm objasnit cu ti....ja sam redovito tamo,i sad dr.tj idem moj deckic bi imao14 god da je ziv...:(
Flannery
20.04.2009., 16:45
Hvala! Ici cu ovaj vikend. Naš seter je imao 13 i pol godina kad je uginuo..meni i mami na rukama..Nikad ga nismo prežalili ni nećemo..ne prođe dan a da ga se ne sjetimo..moj najbolji prijatelj iz djetinjstva..ali nikad nisam bila na groblju..a svako malo čitam i slušam da namjeravaju groblje raskopati,itd. Stoga sam odlučila otići ga posjetiti,prije nego što možda bude prekasno..pa neće to valjda napraviti? nadam se da nitko nije tako lud..i ne znam što im tako smeta ta livada gdje su naši ljubimci..umjesto da se ponosimo time što imamo,i održavamo..a oni bi sve zacementirali..luđaci..
Janica Klošarić
20.04.2009., 17:12
A da nas tri odemo gore i uredimo malo to groblje?
Nije veliko, a mozda trud izmami osmjeh na lica buducih posjetitelja.
Uostalom, ako je netko vlasnik parcele tamo; nemaju pravo raskopat groblje.
Ljudi su dali novce za mjesto gdje im ljubimac moze u miru pocivati.
OOOOOOO
20.04.2009., 18:35
groblje,tj. livada je neki dan pokosena tako da nema one velike trave,a svako toliko netko dodje tamo i uredjuje oko svog grobica ali ima grobica na kojima nije nitko godinama bio ili su vlasnici zaboravili ih ili umrli tako da ih je puno zapusteno...ja sam rekla da cu posjecivat to groblje dok sam ziva i dok me kako se ono kaze noge budu sluzile....
Flannery javi kako je bilo...a kad je pokopan tvoj seteric tamo?
ja cu ove dane ici......
Flannery
20.04.2009., 19:29
Ajme,sad cu umrijeti od sramote..Prije 18 godina. Znam da je prošlo puno vremena i da sam prije mnogo ranije trebala ici. Nadam se samo da cu uspjeti pronaci njegov grob..ima nadgrobni spomenik sa slikom i svime,ali bit ce to jedan od oni zapustenih i obraslih korovom..nadam se da cu to malo urediti..(ukoliko jos uvijek postoji,a valjda bi trebao) mozda posaditi neko cvijece i tako..jer vjernost,ljubav i prijateljstvo koje nam je pružao definitivno zavređuje da mu se uredi grobić..
OOOOOOO
20.04.2009., 22:39
vjerojatno je grobic na mjestu,mozda prekriven zelenjem ali to je manje vazno..mozda se jednog dana tamo sretnemo bilo bi mi drago...:)
Janica Klošarić
21.04.2009., 00:45
Flannery:
http://bayimg.com/image/napjpaabc.jpg
http://bayimg.com/image/napjoaabc.jpg
Flannery
22.04.2009., 19:47
Puno hvala na slikama! Odlicne su! Precrtala sam ih i sad nema šanse da se izgubim,unatoč katastrofalnom snalaženju u prostoru. Mislim da ću se iskrcati s busa ne kod dvorane,nego na stanici gore..Manje za hodati!
OOOOOOO
22.04.2009., 23:55
Puno hvala na slikama! Odlicne su! Precrtala sam ih i sad nema šanse da se izgubim,unatoč katastrofalnom snalaženju u prostoru. Mislim da ću se iskrcati s busa ne kod dvorane,nego na stanici gore..Manje za hodati!
da malo ti je blize onda ,samo se spustis dolje i onda cestica na desno i samo ravno po toj uskoj ulicici i brzo si tamo.ja sam bas veceras bila....slikala sam par fotkica pa cu kad stignem stavit ih.bili su nedavni pokosili travu i kako je brzo narasla nisam mogla vjerovat,opet je sve zeleno i obraslo....
OOOOOOO
23.04.2009., 12:45
evo nekoliko novih slikica sa groblja nasih ljubimaca(slikano jucer).malo su neke mutne ispale,mracilo se vec pa sam na brzinu slikala.
http://img254.imageshack.us/img254/903/groblje1.jpg (http://img254.imageshack.us/my.php?image=groblje1.jpg)
http://img254.imageshack.us/img254/4268/groblje2.jpg (http://img254.imageshack.us/my.php?image=groblje2.jpg)
http://img254.imageshack.us/img254/6021/groblje3.jpg (http://img254.imageshack.us/my.php?image=groblje3.jpg)
http://img254.imageshack.us/img254/9227/groblje4.jpg (http://img254.imageshack.us/my.php?image=groblje4.jpg)
http://img254.imageshack.us/img254/7649/groblje5.jpg (http://img254.imageshack.us/my.php?image=groblje5.jpg)
Flannery
25.04.2009., 19:37
Bila sam danas. Prvi put. Ali ne i zadnji. Zahvaljujem se OOOOOOO i Janici na uputama. Naravno,ne bih ja bila ja kad se ne bih izgubila unatoč svemu.
No,ipak sam pronašla i sad mi je žao što prije nisam otišla jer uopće nije daleko. A ja sam imala dojam prije kao da je na kraju svijeta.
Uglavnom,mislim da je žalosno što se više ne smiju pokapati ljubimci tamo. Jer na toj livadi bi bilo još jako puno mjesta. Mislim,pa samo je 1/4 te livade popunjena. (malo sam se nespretno izrazila) I sada na primjer moja obitelj ne može pokopati svog ljubimca (kad bismo ga imali) iako imamo 2 groba tamo. :rolleyes: Čitala sam da je to zbog vode nešto da se ne smije pokapati. Ali,odmah ispod je ljudsko groblje na kojem se normalno vrše ukopi i još se i proširuje. Nije mi to baš jasno.
Zar je moguće da je to zbog onih viletina i dvoraca odmah iznad? (ajme majko,takvo što još u životu nisam vidjela. Imaju novaca,ali ukusa nemaju. A baš me zanima kamo će oni kad-tad sa svojim psom?)
Uglavnom,ja tamo nikad nisam bila i nisam znala na kojem dijelu je moj pas,ali kad sam stala na tu livadu kao da su me same noge nosile,skoro nesvjesno, i odmah sam se našla na pravom mjestu. Od prve. Samo sam se našla na tom mjestu.Što je čudno jer je grob bio potpuno prekriven i od njega se ništa nije vidjelo.
Evo,tu je odmah ispod zidića i sakriven stablom,pa sa dva grma lovora..znači tu gdje je zelenje..nije se ni nadgrobni spomenik vidio..i tu su Rex i Rex.. dva groba,jedan do drugog
[QUOTE=OOOOOOO;20167893]
http://img254.imageshack.us/img254/4268/groblje2.jpg (http://img254.imageshack.us/my.php?image=groblje2.jpg)
Moram reći da je sramota u kakvom stanju su bili grobovi..ne zbog hrpe i hrpe lišća (to sam ja kriva što nisam dolazila),već zbog toga što je to postalo smetlište i ovih koji trebaju održavati teren (pobacali su potrošene svijeće i prastaro plastično cvijeće na ta dva grobna mjesta),a i ovih koji žive u toj ulici. Naime,iznad su baje (4 komada,a par kuća..ali to im očito nije dovoljno) i gospoda umjesto da bace smeće u baju,oni ga hite preko zidića na groblje..Može ih biti sram :flop:
Nemaju poštovanja prema nikome :flop: Tako sam ja na tom metru kvadratnom pronašla (i poslije bacila u smeće) cipele,hrpu najlon vrećica,pa vrećica od čipseva,čašica od jogurta,tavu,ostatke ribljih i mesnih večera,kartone
Sve sam očistila,ali bojim se da neće zadugo ostati uredno..netko će baciti smeće odozgo,prevrnuti moju vazu s cvijećem..i opet će biti grozno..
Slikala sam,ali su slike loše jer sam s mobitelom slikala..
http://i40.tinypic.com/2r3weoo.jpg
http://i42.tinypic.com/2ld7joz.jpg
http://i40.tinypic.com/t556du.jpg
http://i43.tinypic.com/jpzj92.jpg
http://i39.tinypic.com/rlw96b.jpg
http://i39.tinypic.com/213kyub.jpg
OOOOOOO
26.04.2009., 14:08
Flannery drago mi je sta si bila na groblju i sta si nasla..bas cu malo skicnut kad budem isla drugi put tvoje grobice,znaci ispod samog zida i lovora....uglavnom da si ti nasla i da sad znas gdje su i da ces dolazit cesce u posjet svom ljubimcu.mozda se jednom i sretnemo tamo....:)
u sljedećih godinu dana će se na osam hektara “ledine” pokraj azila u Dumovcu prostirati groblje za kućne ljubimce
Članak: http://www.jutarnji.hr/j2/ljubimci/clanak/art-2009,4,20,,160108.jl
Istina?
OOOOOOO
27.04.2009., 13:06
u sljedećih godinu dana će se na osam hektara “ledine” pokraj azila u Dumovcu prostirati groblje za kućne ljubimce
Članak: http://www.jutarnji.hr/j2/ljubimci/clanak/art-2009,4,20,,160108.jl
Istina?
ako je to istina bas mi je drago neka se sagradi jos jedno groblje u nasoj drzavi,trebalo bi da svaka zupanija ima bar po jedno mjesto gdje vlsnici mogu pokopat svoje ljubimce....
strijelčic@
27.04.2009., 16:49
Ja se nadam da je istina jer takvo nešto definitivno treba, sramota da nije bilo do sada, to su naši članovi obitelji, ma koji BALKAN :mad:
dark life
05.05.2009., 11:38
Negdje sam istom pročitao da Bandić uskoro otvara groblje kućnih ljubimaca na Markuševcu.... kol'ko je u tome istine, ne znam.
dark life
14.09.2009., 11:33
Znam da ima ovaj post negdje, al ga nemrem nać da se ubijem!
Da li itko zna da li će u Zagrebu ili okolici biti otvoreno groblje za naše ljubimce?
Znam da je Bandić nešto razglabao početkom ove godine da bi se nešto takvo otvorilo na Markuševcu.
saharasaharović
14.09.2009., 12:07
sumnjam u to....svi samo obečavaju,a ništ ne naprave...
đurđa 76
14.09.2009., 12:50
Znam da ima ovaj post negdje, al ga nemrem nać da se ubijem!
Da li itko zna da li će u Zagrebu ili okolici biti otvoreno groblje za naše ljubimce?
Znam da je Bandić nešto razglabao početkom ove godine da bi se nešto takvo otvorilo na Markuševcu.
sve me neki grč uhvatio u želucu,a kaj će ti groblje,nisi li tek nedavno nabavio psića?
dark life
14.09.2009., 12:51
Jesam, ali me čisto ovako informativno zanima, ništa više. Ne brini, đurđa, moj pesonja je, hvala bogu, zaigran, živ i zdrav!!! :-))))))
Emalina
14.09.2009., 13:13
trebalo bi napraviti neku peticiju,sad pred izbore i da vidite kak bu bandić napravio grablje,zato ljudi u akciju ako vam je stalo do vaših psića!
đurđa 76
14.09.2009., 18:17
Jesam, ali me čisto ovako informativno zanima, ništa više. Ne brini, đurđa, moj pesonja je, hvala bogu, zaigran, živ i zdrav!!! :-))))))
hvala Bogu
ruzica22
22.01.2010., 22:42
Molim vas za pomoć, snimamo studentsku vježbu o nepostojanju groblja za kućne ljubimce. Može li netko iz Rijeke sutra (subota 22.01.) odvojiti malo vremena od 13.00 do 15.00h za suradnju na pripremi vježbe/reportaže. Radi se tek o kratkom snimanju. Više detalja na PM.
Puno hvala!
oraščić
24.01.2010., 21:45
Pozdrav svima,molim vas ako netko zna odgovor da mi pomogne.Mozda je naslov malo cudan,ali nisam znala kako ga srociti drugacije.
O cemu se radi....
prije 3 g.nas pas je morao biti eutaniziran:(,vet.je dolazio u kucu tri dana i nije mu bilo spasa.....pas je inace bio zdrav,uredno cijepljen.
Pitali smo veterinara da li ga mozemo u vrtu zakopati,bilo je pretesko odvojiti se od njega:(:(:((stavili smo mu i kriz i djeca bi mu cvijece stavljala)
Rekao je da moze,samo dovoljno duboko,cak nam je i pomogao u tome.
Sad nas susjedi tuze da ga moramo ukloniti od tamo.....
molim sve koji mi savjetom mogu pomoci,da kazu ako poznaju zakon i pod kojim uvjetima se pas moze zakopati u vrtu??
koliko mora biti duboko ukopan,udaljenost od prve kuce i slicno...
hvala unaprijed ,meni je ova tema sama po sebi previse bolna i taj jadan pas nema ni sada mira:( i zato sve vas ljubitelje molim za pomoc,jer ne znam sto nam je ciniti....
huskylunna
24.01.2010., 21:54
Zašto bi grob psa smetao ikome:eek: nema logike, ako je pas dovoljno duboko zakopan i ne širi neugodan miris... I plus to da je grob na vašem posjedu a ne susjedovom!!! :flop:
Ja bi tu napravio jednu foru: pošto vi znate di je grob točno, a susjedi ne znaju onda vi iskopajte neku rupu malo dalje od njega i neka susjedi misle da ste ga otkopali. Još biste mogli staviti neke kosti da misle da ste stvarno otkopali psa.
E da još jedno pitanje zašto susjedi uopće znaju da je pas zakopan u dvorištu?
oraščić
24.01.2010., 22:21
Joj ljudi....
duga prica.....ali ovako ukratko....
kuca je dvojni objekt....vrt samo u nasem posjedu,s time da su se nakon 30 g,pojavili teski lovaši i zazeljeli se komada vrta...pa sad ne znaju kako da nas tuze i za sto,pa su poceli ovako....primjer dobrih susjeda:rolleyes:
cisto me zanima da smo informirani o zakonu...ako tko zna...
vet.je rekao da je dubina od 1m dovoljna....
pas je u vrtu gdje nije nista posadeno u blizini....
probajte me shvatiti,dode vam tuzba zbog vaseg psa u vasem vrtu,izvan sebe sam....
DINI-tesko izvedivo,nije losa ideja,ali ako dode do toga,iako sumnjam,bit ce sigurno nazocno jos osoba:rolleyes:
a i vidjeli su kriz na tom mjestu....
OOOOOOO
24.01.2010., 22:26
uzas! :flop: sta jos nece smetat pojedincima....u svom vrtu zakopati pa da ti netko prigovara..sta sad nakon 3 god blago odkopavat i gdje s njim,u smece ga bacit(odnosno kosti:() da bi njih zadovoljili...:confused: strasno
Pa probajte da vas nitko ne vidi dok vi kopate i onda na kraju recite da ste ga iskopali.
Možda bi bilo najbolje da odeš do policije ili pitaš svog odvjetnika/cu da li uopće postoji kazna za to tj. da li se uopće može dizati tužba na to.
oraščić
24.01.2010., 23:04
ma to nije moguce,jer time ne dobijamo nista.....:(
mi smo vec tuzeni znaci.....a oni su bili sa policijom na nasem vrtu....
ponavljam,tesko se nositi sa nekim ko ima love za podmititi sve drzavne sluzbe,a odvjetnika nemamo...bar ne zasad...
sve je jako zamrseno,ali ocito se lovom sve moze...:flop:.
no sve to je manje vazno,zanima me samo sto pise u zakonu za takve slucajeve....vjerujem da ovdje ima ljudi koji to znaju..
OOOOOOO-ma nikad ga nebi u smece bacili,znas to:(...pa klinci dan danas placu za njim :(
Zla patka
24.01.2010., 23:41
zakaj ne pitas na pravu?
oraščić
25.01.2010., 00:19
ej,hvala ti,prvo mi je palo na pamet da ovdje sigurno netko zna.....iako nije cest slucaj:(
budem pitala tamo....:mig:
Smartie
25.01.2010., 07:07
Zakonom je zabranjeno zakopavanje kućnih ljubimaca/životinja tek tako, pa čak i u vlastitom vrtu. Zato to radiš da te nitko ne vidi. Ovo je i nije nebuloza, jer ukoliko životinja ugine od nekakve bolesti trebalo bi ju ostaviti kod veta i tijelo spaliti.
Scarlet_Letter
25.01.2010., 07:20
Pliz nemojte stavljat križeve na životinjske grobove :facepalm:
yabooka
25.01.2010., 08:41
vrt samo u nasem posjedu,s time da su se nakon 30 g,pojavili teski lovaši i zazeljeli se komada vrta...pa sad ne znaju kako da nas tuze i za sto,pa su poceli ovako....primjer dobrih susjeda:rolleyes:
nije to nikakav primjer losih susjeda niti bi se trebala zgrazat, svatko normalan bi te trebao tuzit zbog toga. zakonom je zabranjeno zakapanje zivotinja na svoju ruku, bio to tvoj posjed ili ne.
i hocete li vise prestat otvarat nove teme kad tema za ovo vec postoji?!?!
buba007
25.01.2010., 10:15
Tužili vas?! :eek: O Bože, ljudima je stvarno dosadno u životu da dižu takve tužbe. :eek:A jeste li razmislili da ga fakat iskopate i ponovno zakopate nedgje na lijepom jestu u šumi gdje ćete moći prošetati, na neko mjesto koje vas veže za njega ili takvo što.
oraščić
25.01.2010., 13:36
Zakonom je zabranjeno zakopavanje kućnih ljubimaca/životinja tek tako, pa čak i u vlastitom vrtu. Zato to radiš da te nitko ne vidi. Ovo je i nije nebuloza, jer ukoliko životinja ugine od nekakve bolesti trebalo bi ju ostaviti kod veta i tijelo spaliti.
Hvala ti na kulturnom odgovoru.....:top:
vet.nam je rekao da moze,pas nije bio bolestan,vec povrijeden.....sve sam to vec napisala.
Pliz nemojte stavljat križeve na životinjske grobove :facepalm:kaj tebe muci???mozda nemas klince,pa ne razumijes....:(to je bilo zbog njih.....
nije to nikakav primjer losih susjeda niti bi se trebala zgrazat, svatko normalan bi te trebao tuzit zbog toga. zakonom je zabranjeno zakapanje zivotinja na svoju ruku, bio to tvoj posjed ili ne.
i hocete li vise prestat otvarat nove teme kad tema za ovo vec postoji?!?!Smiri tenzije .....dr.put kad budes ti trazila pomoc (u obliku fin.pomoci za macke ili sl.)bit cu isto ovako bahata i jos cu te napasti...:flop:
mislila sam da smo svi ovdje jednakog razmisljanja,nebi trebalo biti tesko shvatiti moj postupak.....
i kako bi znala da takva tema vec postoji,previse si bahata.....
kad vec tako poznajes zakon,mgla si i napisati ga ovdje,puno vise bi pomogla...
Tužili vas?! :eek: O Bože, ljudima je stvarno dosadno u životu da dižu takve tužbe. :eek:A jeste li razmislili da ga fakat iskopate i ponovno zakopate nedgje na lijepom jestu u šumi gdje ćete moći prošetati, na neko mjesto koje vas veže za njega ili takvo što.
iskreno ,nismo,jer to nas je sad skiralo,ko bi nakon 3 g isao ga iskapati....ideja nije losa,ali NIJE to sada pitanje,vec me zanima zakon.....
Brunhildë
25.01.2010., 14:14
Ovak, nakon panike oko ludih krava zabranjeno je zakapati uginule životinje. Dotad je bilo dozvoljeno izvan naseljenih mjesta. Dakle, moglo se pokopati psa npr. ne gruntu ili vikendici, ali ne u gradu.
Nakon panike oko ludih krava donesena je među ostalim i odluka o zabrani zakapanja životinja.
Tako da da, nekad je bilo dozvoljeno izvan grada, sad više nije.
Alternativa bi bila kremiranje, za to je bila dodijeljena i parcela negdje prema Kloštar Ivaniću ako se ne varam (lako moguće da se varam) ali su se lokalni pobunili (nisu vjerovali da će se tamo spaljivati pesi nego otrovni otpad i tko zna što) i od toga još uvijek ništa.
buba007
25.01.2010., 14:31
Ako susjedi mogu odustati od tužbe, jer po zakonu se to očito ne smije, a nije vam olakotna niti okolnost što je zemlja zajednička, vjerojatno ćete popbrati kaznu i nalog da iskopate i kremirate psa, možda bolje, da preselite pesa negdje drugdje a susjedima kažete da ste ga kremirali, pa da odustanu od svega. :ne zna:
Mislim, ovo mi je baš nevjerovatno da su vas zbog toga tužili. Svašta!
oraščić
25.01.2010., 14:41
hvala na odgovorima Brunhilde i Buba..
ne razumijem zasto vas to brine,sto nije vazno....neda mi se pisati sad litanije ovdje.....
kupili su pola kuce,bez vrta,sad nakon 50 g njihova kci zeli i dio zemlje,sluzi se svim i svacim da to i dobije.....zato sam napisala primjer dobrih susjeda,koji su starce u dom sprasili i sad bi dizali kucerine,jer sjede na lovi,a fali im zemlje....jel sad malo jasnije,iako TO NIJE VAZNO UOPCE...
molim vas ako se mozete drzati teme i pomoci,hvala svima,ak ne....ne zelim tu iznositi ostalo...
A gdje je nestao moj post prilikom seljenja tj. spajanja teme? :ne zna:
oraščić
25.01.2010., 14:50
:ne zna:
nisam uspjela procitati:(
Tyndall
25.01.2010., 15:01
Nema niti jednog tvog obrisanog posta u ovoj temi.
yabooka
25.01.2010., 16:02
Smiri tenzije .....dr.put kad budes ti trazila pomoc (u obliku fin.pomoci za macke ili sl.)bit cu isto ovako bahata i jos cu te napasti...:flop:
mislila sam da smo svi ovdje jednakog razmisljanja,nebi trebalo biti tesko shvatiti moj postupak.....
i kako bi znala da takva tema vec postoji,previse si bahata.....
kad vec tako poznajes zakon,mgla si i napisati ga ovdje,puno vise bi pomogla...
te plasticne prijetnje o nedavanju financija za macke si mami pricaj, nisi nikad ni pomogla, samo odmazes, iritiras ljude i tjeras ih s PŠ.
to sto ti sve vidis kao bahatost i napad nije moj problem, to samo govori o tebi i tvojoj nesposobnosti citanja s razumijevanjem.
prelistaj malo temu pa nadji zakonik, a i mogla bi znati da tema vec postoji jer trazilica necem sluzi, nije za ukras, al ne, bas se mora dnevno otvorit sto tema na istu pricu :rolleyes: kartonirat bi te trebalo jer krsis pravila foruma.
jel imas internet? imas. zakonik ti je objavljen na netu, guglaj.
i ne dijelimo svi tvoje misljenje, neznam uopce odakle ti ideja da bi bas SVI trebali razmisljati kao ti.
zapitaj se malo sta bi bilo da netko (pas/macka/dijete) otkopa taj grob i domogne se strvine. to ti nije palo na pamet? da ne pocinjem uopce o drugim opasnostima zbog takvog nepromisljenog cina...
Nema niti jednog tvog obrisanog posta u ovoj temi.
Onda je očito nestao prilikom premještanja teme, jer sam ga pisala na staroj temi i kada sam završila post i poslala, tema je već bila spojena. :ne zna:
Nebitno!
Orašćić ja te potpuno razumijem, ali zakon na žalost nije na tvojoj i mojoj strani.
Ja sam noću na vlastitoj zemlji i u tajnosti sahranjivala svoje pse i mačke :( upravo da ne bi neki biser od susjeda pravio neke probleme iz čiste zlobe jer tada bismo bili na sudu radi težih stvari od ukopavanja životnjskog člana obitelji u zemlju.
Našem frendu koji je prije par godina zakopao svog psa pored vikendice je susjed poslao odmah sanitarnu i tko zna kakve inspekcije i pod jezivom atmosferom je pas otkopan, a frend platio kaznu.
Ogavno mi je ovakovo dokazivanje moći i inaćenje susjeda :(
Nije mi jasno kako ne razmišljaju da ćete susjedi biti puno godina.
Yabooka - uvijek ovako drsko pišeš!
oraščić
25.01.2010., 16:32
Onda je očito nestao prilikom premještanja teme, jer sam ga pisala na staroj temi i kada sam završila post i poslala, tema je već bila spojena. :ne zna:
Nebitno!
Orašćić ja te potpuno razumijem, ali zakon na žalost nije na tvojoj i mojoj strani.
Ja sam noću na vlastitoj zemlji i u tajnosti sahranjivala svoje pse i mačke :( upravo da ne bi neki biser od susjeda pravio neke probleme iz čiste zlobe jer tada bismo bili na sudu radi težih stvari od ukopavanja životnjskog člana obitelji u zemlju.
Našem frendu koji je prije par godina zakopao svog psa pored vikendice je susjed poslao odmah sanitarnu i tko zna kakve inspekcije i pod jezivom atmosferom je pas otkopan, a frend platio kaznu.
Ogavno mi je ovakovo dokazivanje moći i inaćenje susjeda :(
Nije mi jasno kako ne razmišljaju da ćete susjedi biti puno godina.
hvala ti sto razumijes:mig:
naravno ,raspitala sam se vec...ali jucer je bilo prekasno da zivkam,pa znam da mnogi ovdje poznaju zakone,pa sam pitala,sto nekima ocito smeta,.....
ni ja ne razumijem,no dobro,ocito im ne trebaju dobrosusjedski odnosi.....
Oraščić ako baš budu tako jako zapeli (susjedi) i ako su već digli tužbu koju ne žele povući, a mogu je povući u svakom momentu i ako nisi angažirala odvjetnika, onda ti stvari ne idu na ruku.
Ja znam mladog odvjetnika u Zg koji bi ti možda dublje istražio rupice u zakonu i našao mogućnost obijanja tužbenog zahtjeva od tvojih susjeda, ali zaista ne znam da li su ostavili kakvu rupu u zakonu.
U protivnom ti sugeriram da nađeš nekoga (nemojte to sami raditi niti za miloga boga) tko će ti ga otkopati (njegove posmrtne ostatke), položiti u deku ili čak neku kutiju i diskretno i pritajeno ga ukopate na neko drugo mjesto.
Znam da je to jako bolno, ali možda bolje i to nego se naganjati s primitivcima, i to može na kraju dovesti i do fizičkih obračuna ili sličnih stvari, a to kao prvo tvoj pas ne bi želio.
Ili kategorički tvrdiš na sudu da vi tu nikada niste ukopali psa, bože moj djeca se koje-čega igraju, a netko ti posvjedoči da je pas sahranjen na drugom mjestu, pa neka kopaju tamo. Tu stoji vaša riječ protiv njihove!
oraščić
25.01.2010., 17:03
jos jednom ti hvala,danas se muz cuo sa odvjetnikom,tako da je to rijeseno,nadam se da ce biti sve o.k. i da na kraju naseg peseka necemo morati seliti....:(
nama je to prebolno,naglo je i otisao....pa nas sada i sve vratilo na ta tuzna sjecanja:(
samo me jedno buni,kako je vet.rekao da ga mozemo pokopati.....jel taj zakon bi na snazi 2006?
Čini mi se da je taj zakon bio na snazi i 2006., ali to ti odvjetnik za čas pogleda. Ako postoji rupa u zakonu i odbacite tužbeni zahtjev, vi nećete imati u opće troškova oko spora (troškove spora, odvjetnika i ostalo snosi strana koja je izgubila spor), ali ako izgubite spor imati ćete troškova.
Sretno!!!
U potpunosti razumijem bol koju sada prolazite :(
PS - vet ti je rekao da vam on dozvoljava da ga pokopate i ako ga je po zakonu on morao uzeti i odvesti, ali je to vjerovatno napravio iz geste suosjećajnosti prema vama i vašem psa. Bilo bi dobro da poštedite u sporu njega i spominjanje njegovog imena.
OOOOOOO
25.01.2010., 23:01
ma to nije moguce,jer time ne dobijamo nista.....:(
mi smo vec tuzeni znaci.....a oni su bili sa policijom na nasem vrtu....
ponavljam,tesko se nositi sa nekim ko ima love za podmititi sve drzavne sluzbe,a odvjetnika nemamo...bar ne zasad...
sve je jako zamrseno,ali ocito se lovom sve moze...:flop:.
no sve to je manje vazno,zanima me samo sto pise u zakonu za takve slucajeve....vjerujem da ovdje ima ljudi koji to znaju..
OOOOOOO-ma nikad ga nebi u smece bacili,znas to:(...pa klinci dan danas placu za njim :(
ma naravno da znam....nego kazem sta bi se trebalo kucne ljubimce bacit u smece radje nego bit u strahu hoce te danas sutra netko tuzit...:flop:
drago mi je da si bar nesto rijesila i da ce zivotinjica pocivat gdje je bila i do sada....
yabooka
25.01.2010., 23:03
jos jednom, ja vam nisam kriva sto ste nesposboni citati sa razumijevanjem pa sve tumacite ko drskost i bahatost. sta da vam radim :ne zna:
inace bilo bi lijepo da mi odgovorite na pitanje kad vec smatrate normalnim zakopavanje lesa u plitke grobove bez zastite.
zapitaj se malo sta bi bilo da netko (pas/macka/dijete) otkopa taj grob i domogne se strvine. to ti nije palo na pamet? da ne pocinjem uopce o drugim opasnostima zbog takvog nepromisljenog cina...
oraščić
25.01.2010., 23:17
citaj sa razumijevanjem:metar duboko bas pas ili djeca nece bas kopati....ili ti misis drugacije...haha
Tyndall
26.01.2010., 07:26
Dosta. Smirite strasti.
chrissy
26.01.2010., 14:25
Čini mi se da je taj zakon bio na snazi i 2006., ali to ti odvjetnik za čas pogleda. Ako postoji rupa u zakonu i odbacite tužbeni zahtjev, vi nećete imati u opće troškova oko spora (troškove spora, odvjetnika i ostalo snosi strana koja je izgubila spor), ali ako izgubite spor imati ćete troškova.
Sretno!!!
U potpunosti razumijem bol koju sada prolazite :(
PS - vet ti je rekao da vam on dozvoljava da ga pokopate i ako ga je po zakonu on morao uzeti i odvesti, ali je to vjerovatno napravio iz geste suosjećajnosti prema vama i vašem psa. Bilo bi dobro da poštedite u sporu njega i spominjanje njegovog imena.
Postoji pravilnik iz 2006. (ne znam dal postoji kasniji, nisam ga našla) vrlo ružnog naziva za ljubitelje životinja...
uglavnom, u njemu piše pod čl. 24. 1) Nadležno tijelo može u iznimnim slučajevima odobriti:
(a) da se uginuli kućni ljubimci mogu uništiti zakopavanjem, u skladu s posebnim propisom;
Nisam pravnik, pa mi nije jasno koji je to "iznimni slučaj", koje je to "nadležno tijelo" i koji je to "posebni propis"... :ne zna:
oraščić
26.01.2010., 16:13
hvala ti...
pa mislim i ja da postoje slucajevi.....
onda bi na odlaganje bolesnih lesina svuda oko nas,bez zakapanja i spaljivanja ocito inspekcija isto trebala djelovati.....sto se ,svi znamo NE radi.Zakapanje zdravog psa(ponavljam,radilo se o povredi)dovoljno duboko i dovoljno daleko od susjednih kuca...nebi trebao biti takav problem.:confused:
Kad saznam iz prve ruke,podijelit cu sa vama informacije.
chrissy
26.01.2010., 16:37
Možda je zbog toga veterinar dozvolio zakapanje na dvorištu, pa je to taj "iznimni slučaj"... makar po tom istom pravilniku onda veterinar mora "nadležnim službama" prijaviti taj slučaj, nekak ne vjerujem da je to učinio, prije da je zažmirio na jedno oko... :ne zna:
U svakom slučaju - prema pravilniku postoje iznimke.
Scarlet_Letter
28.01.2010., 12:46
kaj tebe muci???mozda nemas klince,pa ne razumijes....:(to je bilo zbog njih.....
.....
Gle, ružno je to što imaš takve susjede. I znam kako klincima bude teško kad ostanu bez ljubimca. Ali to se mjesto može drugačije obilježiti.
Sori, ali križ je vjerski simbol.
buba007
28.01.2010., 12:54
a ja vjerujem da sve beštije idu u raj :D mučnije mi je što neki ljudi nose križeve nego što netko križ stavi na grob od pesa. u konačnici, to ni nije tema ovog topica...o tome se vjerujem može raspravljti negdje drugdje :mig:
chrissy
28.01.2010., 13:52
a ja vjerujem da sve beštije idu u raj :D mučnije mi je što neki ljudi nose križeve nego što netko križ stavi na grob od pesa. u konačnici, to ni nije tema ovog topica...o tome se vjerujem može raspravljti negdje drugdje :mig:
Kak veli moja mama, raj je jedno vrlo pusto mjesto ako nema životinja u njemu... :ne zna:
Mi nismo stavljali baš križ, ali nadgrobni spomenik smo bome napravili. I posadili cvijeće.
oraščić
28.01.2010., 16:53
Da,vjerski simbol,pa???:ne zna:
ne zelim da ispadne krivo,svako ima pravo na svoje misljenje.....
nismo bili u mogucnosti napraviti bas spomenik,ali su nam napravili dragi ljudi kriz i izrezbarili nj.ime......zbog djece i to je bilo njihovo mjesto u vrtu,gdje bi ga se sjecali ....:(
i drago mi je zbog toga,ne vidim tu nista lose.....:mig:
i slazem se ....ovo za raj-jako lijepo receno i nadam se da ih tamo copori trce.....
Stupid Cupid
14.02.2010., 18:41
Pišem ovo nadajući se da će netko od ˝mjerodavnih˝ pročitati. Iako se ne nadam tomu. Ali! Apeliram na one zadužene za održavanje groblja u Rijeci da to i čine.
Nije dovoljno samo jednom godišnje pokositi travu.
Trebalo bi i suho lišće, koje je strašno nagomilano, pokupiti te odrezati grane nekim stablima,odnosno malo podrezati neke lovorove grmiće.
Napominjem da lišće treba odnijeti,a ne samo odložiti tamo među grmljem tamo kod zidića misleći da se to ne vidi.
Jer na tom mjestu se nalaze grobići nečijih ljubimaca. Njihove vlasnike boli srce kad vide da su grobići postali odlagalište otpada.
Apeliram i na stanovnike da svoje smeće bacaju u baju a ne na groblje.
Ja ne bacam svoje smeće u njihove vrtove,nemojte i vi bacati svoje na humak mojeg ljubimca.
Sat vremena sam čistila nagomilano lišće i ostalo smeće. Obzirom da nemam kariolu,sve što sam mogla napraviti jest gurnuti ga sa strane. Ali,to bi trebali odnijeti oni zaduženi za održavanje.
Da ne napominjem kako oni to smeće samo šutnu na grob mojeg ljubimca jer je zakriven grmljem pa to kao nitko ne vidi.
To nije odlagalište otpada,to je grob mojeg ljubimca,mi smo za to mjesto platili gradu, nismo imali novaca napraviti mauzolej,ali grob je označen,tabla s imenom i slikom je jasno vidljiva iako je nagrizena zubom vremena.
Iako je to mnogima neshvatljivo,neki vlasnici su i mnogo godina nakon smrti svojeg ljubimca emotivno pogođeni,a zadnje što im treba jest da gledaju smeće na grobovima njihovih prijatelja i članova njihove obitelji.
Jer to je naš pas nama i bio-član obitelji i prijatelj. I nije zaslužio da njegovo posljednje prebivalište bude prekriveno smećem i trulim lišćem.
prošle godine sam mog mačka u vrtu pokopala i nemam nikakvih problema sa susjedima...i mislim da u tome nema ničeg lošeg...meni bi bilo žao ostavljati ljubimca tamo na veterini, kad je bio toliko vezan uz dom...jedino bi da nemam ga gdje pokopati...
OOOOOOO
16.02.2010., 18:09
Pišem ovo nadajući se da će netko od ˝mjerodavnih˝ pročitati. Iako se ne nadam tomu. Ali! Apeliram na one zadužene za održavanje groblja u Rijeci da to i čine.
Nije dovoljno samo jednom godišnje pokositi travu.
Trebalo bi i suho lišće, koje je strašno nagomilano, pokupiti te odrezati grane nekim stablima,odnosno malo podrezati neke lovorove grmiće.
Napominjem da lišće treba odnijeti,a ne samo odložiti tamo među grmljem tamo kod zidića misleći da se to ne vidi.
Jer na tom mjestu se nalaze grobići nečijih ljubimaca. Njihove vlasnike boli srce kad vide da su grobići postali odlagalište otpada.
Apeliram i na stanovnike da svoje smeće bacaju u baju a ne na groblje.
Ja ne bacam svoje smeće u njihove vrtove,nemojte i vi bacati svoje na humak mojeg ljubimca.
Sat vremena sam čistila nagomilano lišće i ostalo smeće. Obzirom da nemam kariolu,sve što sam mogla napraviti jest gurnuti ga sa strane. Ali,to bi trebali odnijeti oni zaduženi za održavanje.
Da ne napominjem kako oni to smeće samo šutnu na grob mojeg ljubimca jer je zakriven grmljem pa to kao nitko ne vidi.
To nije odlagalište otpada,to je grob mojeg ljubimca,mi smo za to mjesto platili gradu, nismo imali novaca napraviti mauzolej,ali grob je označen,tabla s imenom i slikom je jasno vidljiva iako je nagrizena zubom vremena.
Iako je to mnogima neshvatljivo,neki vlasnici su i mnogo godina nakon smrti svojeg ljubimca emotivno pogođeni,a zadnje što im treba jest da gledaju smeće na grobovima njihovih prijatelja i članova njihove obitelji.
Jer to je naš pas nama i bio-član obitelji i prijatelj. I nije zaslužio da njegovo posljednje prebivalište bude prekriveno smećem i trulim lišćem.
slazem se sa ovim,vec par god groblje je jako zapusteno,od kad se ne vrse pokopi nitko ne mari na to vise..zapusteno je i neugledno,sta je jako zalosno..ja kad dodjem posjetiti mog ljubimca isto uvijek se nacistim ko blesava..napunim vrecice lisca i smeca i onda odnesem gore u baje.Svaki put kad idem na groblje me tuga ulovi kako je sve zapusteno,kako vise ne dozvoljavaju zakopavat zivotinje.sramotno,to je jedino groblje u nasoj drzavi i da tako postupaju...uglavnom da su masno naplacivali grobno mjesto..:flop:
Stupid Cupid
16.02.2010., 18:52
slazem se sa ovim,vec par god groblje je jako zapusteno,od kad se ne vrse pokopi nitko ne mari na to vise..zapusteno je i neugledno,sta je jako zalosno..ja kad dodjem posjetiti mog ljubimca isto uvijek se nacistim ko blesava..napunim vrecice lisca i smeca i onda odnesem gore u baje.Svaki put kad idem na groblje me tuga ulovi kako je sve zapusteno,kako vise ne dozvoljavaju zakopavat zivotinje.sramotno,to je jedino groblje u nasoj drzavi i da tako postupaju...uglavnom da su masno naplacivali grobno mjesto..:flop:
Izgleda da je gradskim vlastima u interesu da bude zapušteno i da kažu: ah, pa ionako nitko tamo ne dolazi, ajmo ga prekopati i fino zaraditi na zemljištu.
E pa, nećete! Dok kod sam ja živa!
Čistila sam smeće i plakala cijelo vrijeme nad takvim nepoštivanjem naših ljubimaca. To nije samo neka životinja, to je član naše obitelji bio.
Nažalost, nisam baš dobro ni očistila jer nisam bila pripremna na takve radove.
Otprilike 2-3 puta godišnje obiđem groblje i svaki put je sve gore i gore.
Evo,sad je bilo lišća u visini pola metra. Imala sam samo jednu vrećicu,sve što sam mogla je odgurnuti lišće sa strane (a prvi vjetar će ga opet otpuhati natrag), i u vrećicu sam pobacala krupni otpad (metle,,cipele,itd.) Sad je ona hrpa lišća, zajedno sa mojom koju sam odgurnula, skoro metar visoka. Pa ne mogu ja to sama čistiti. Imamo službe koje su plaćene i zadužene za to. Najgore mi je što je grob među grmljem, pa kao nema veze što je tamo smeće jer se ionako vidi samo izbliza. Da, i neki je biser išao piliti granu (grana nije pukla,baš je prepiljena, vidi se) i tresnula je na nadgrobnu ploču te ju uništila. Sad ju nije slomila,već samo srušila,polegla na zemlju, ali idući put će ju slomiti, ili uništiti sliku. I tko će za taj vandalizam odgovarati? Nitko.
Grmlje bi trebalo malo podšišati. Ja to ne mogu (nemam opremu) niti smijem. Jer bi mi nonice koje se odmah okupe i gledaju što radim išle policiju zvati da uništavam grmlje. Da ne govorimo kako znaju komentirati da što ja mlada djevojka radim na groblju i to za neke živine? Mrš. To je član moje obitelji.
Maja0406
16.02.2010., 22:38
Moja Pahuljica je nakon što je poginula pokopana kod nas u dvorištu,skroz dole u jednom kutu. Susjedi znaju,ne bune se i njima je bila draga. Moji su iskopali dosta duboku rupu u koju su ju položili,a ja tad nisam baš bila pri sebi pa sam samo nakon što su oni nju stavili ostavila lopticu...:( Tu jesen sam na grob posadila nisku crvenu ružu,u proljeće visibabe koje su se sad već jako raširile i još uvijek plačem...evo i dok ovo tipkam...susjeda je jedino išla prigovarati da šta ja nakon godine dana još uređujem grob i obrezujem ružu,to je kao samo pas...E pa nije SAMO PAS to mi je najbolja prijateljica s kojom sam odrasla!! Neki ljudi jednostavno ne shvaćaju i ne može im se objasniti da pas za večinu vlasnika toga psa ije samo pas,to mu je prijatelj,a prijatelji se ne zaboravljaju. R.I.P. Pahuljice <3 <3
OOOOOOO
16.02.2010., 23:12
Izgleda da je gradskim vlastima u interesu da bude zapušteno i da kažu: ah, pa ionako nitko tamo ne dolazi, ajmo ga prekopati i fino zaraditi na zemljištu.
E pa, nećete! Dok kod sam ja živa!
Čistila sam smeće i plakala cijelo vrijeme nad takvim nepoštivanjem naših ljubimaca. To nije samo neka životinja, to je član naše obitelji bio.
Nažalost, nisam baš dobro ni očistila jer nisam bila pripremna na takve radove.
Otprilike 2-3 puta godišnje obiđem groblje i svaki put je sve gore i gore.
Evo,sad je bilo lišća u visini pola metra. Imala sam samo jednu vrećicu,sve što sam mogla je odgurnuti lišće sa strane (a prvi vjetar će ga opet otpuhati natrag), i u vrećicu sam pobacala krupni otpad (metle,,cipele,itd.) Sad je ona hrpa lišća, zajedno sa mojom koju sam odgurnula, skoro metar visoka. Pa ne mogu ja to sama čistiti. Imamo službe koje su plaćene i zadužene za to. Najgore mi je što je grob među grmljem, pa kao nema veze što je tamo smeće jer se ionako vidi samo izbliza. Da, i neki je biser išao piliti granu (grana nije pukla,baš je prepiljena, vidi se) i tresnula je na nadgrobnu ploču te ju uništila. Sad ju nije slomila,već samo srušila,polegla na zemlju, ali idući put će ju slomiti, ili uništiti sliku. I tko će za taj vandalizam odgovarati? Nitko.
Grmlje bi trebalo malo podšišati. Ja to ne mogu (nemam opremu) niti smijem. Jer bi mi nonice koje se odmah okupe i gledaju što radim išle policiju zvati da uništavam grmlje. Da ne govorimo kako znaju komentirati da što ja mlada djevojka radim na groblju i to za neke živine? Mrš. To je član moje obitelji.
ja idem cesto,svaki mjesec obavezno nekad i cesce...ma ko zna tko mlati tamo po tim malim grobicima,nisam jednom zatekla neke mulce kako tamo divljaju i okupljaju se na onim stepenicama..a tvoj grobic je znaci ispod zima odmah koliko sam skuzila:confused:
nisam bila sad jedno 15ak dana bas se ovaj vikend spremam pa cu skicnut...a sta se tice baba i podrugivanja,svasta sam dozivila u ovih 10 god sta odlazim tamo.gledaju gore sa zida,ismijavaju se,komentiraju kao da smo mi budale retardirane sto dolazimo posjecivat nase ljubimce:flop::mad:ali ne obazirem se vise,pocistim grobic,zapalim svijecu i briga me... nemaju pametnijeg posla pa se dolaze nasladjivat tudjoj nevolji.odvratno!!!!:mad:
Stupid Cupid
17.02.2010., 13:46
da, ispod zida, među lovorima.
Ići ću i ja opet, samo se moram opskrbiti rukavicama, vrećicama, vrtnim škarama. Jer ako ja to ne očistim i dovedem u red, nitko neće.
scarletlemur
18.02.2010., 22:50
ja sam svoja 2 miceka sahranila u dvorištu, uz ogradu, sa puno cvijeća. zakopala sam ih jedno pored drugog jer su u kratkom vremenu oboje uginuli, a za života su bili jako povezani. tek su tada počeli problemi sa susjedima...od pokušaja trovanja ostalih mačaka do konačnog fizičkog obračuna. i morali smo se preseliti; a naša simba i naš dudley su ostali tamo. novim stanarima nisam rekla za mace, ali kad god prođem pored svoje stare kuće i vidim onaj zimzeleni grmić i ono cvijeće, pomislim kako je to koje raste na njihovom grobiću najljepše i najraskošnije. ne prođe dan a da ih se ne sjetim.
petra82.
03.03.2010., 13:51
jel mi moze ko reci sta se ustvari radi sa zivotinjama koje se ostave kod vet.na uspavljivanju,kako to ide dalje u kafileriji??
Ne želiš znati. Ja sam tu glupost napravila i još me grize savjest. Sad je moj Spyro u vrtu, u svojoj kući i gledam ga svaki dan i ne bi podnila da mi je na koje drugo mjesto. Više nikad svoje pokojne nisam ostavila kod veterinara.
OOOOOOO
03.03.2010., 21:53
stvarno,bolje da ne znas..onaj tko to napravi cijeli zivot se grizes vjeruj mi....:(
..angie..
03.03.2010., 23:39
Samo da kazem:
Koliko mi je receno groblje Rijeka je zatvoreno vec duze vrijeme, pa moguce da se zato vise niti ne odrzava. Ne daje im na pravo no..
SLuzbeno nema niti jedno groblje vise u RH na kojem se pokapaju KLJ, legalno.
Postoji opcija u Sloveniji, gdje mozete kremirati ljubimca te imati njegovu urnu i legalno je.
Ne znam koliko kosta.
Postoji opcija u Sloveniji, gdje mozete kremirati ljubimca te imati njegovu urnu i legalno je.
Ne znam koliko kosta.Ovo je stara vijest (http://www.svijetpasa.com/index.php/Zanimljivosti/Posmrtna-pripomoc-za-kucne-ljubimce.html), ali ne znam koliko ljudi zna za to. Kako smo se mi svojevremeno učlanili, danas sam ustanovila da to još postoji i nazvala da se raspitam za novosti. Slučaj je već tri godine na sudu, jer se traže natrag uloženi novci i izgleda da će se uskoro riješiti. Pitanje zemljišta, međutim, ostaje otvoreno, ali se i tu nazire neko rješenje. Od Bandića nikakve koristi sad kad su izbori završili, ali nadajmo se da će se napokon realizirati taj projekt. Ili ćemo se s kućnim ljubimcima okupljati po glavnim gradskim trgovima.
petra82.
06.03.2010., 12:59
znam da je nesto strasno ali ipak bi voljela znati:(:(:(...
Igor2010
08.08.2010., 01:52
Posto do toga jos nece doci , procice dugo vremena a to kod nas nece da zazivi, zato se neko setio pa napravio sajt www.grobljeljubimaca.com tako da mozemo bar virtuelno da ih sahranima i da ih uvek vidimo.
Posto do toga jos nece doci , procice dugo vremena a to kod nas nece da zazivi, zato se neko setio pa napravio sajt www.grobljeljubimaca.com tako da mozemo bar virtuelno da ih sahranima i da ih uvek vidimo.
Uopce nije losa ideja!
kod nas u Os nema groblje za ljubimce meni je moja macka zakopana ispred prozora u vrtu svaki dan je obilazim uskoro dobija spomenik niko se ne buni od susjeda i svi vide jos i da iskrica joj svijetli i sve i nema ko sta da se buni jer je u mom dvoristu ne u njihoom nakon 12,5 godina morala sam je usavati imala tumor bubrega:( jos ne mogu sebi doci,Nikada ali nikada nebi ju ostavila kod veterinara fuj bescutno mi je da nakon sta mi je 13 godina skoro davala svu svoju ljubav i radost tako tamo ostavim :( moja ovdje u vrtu ima poseno mjesto,cvijece,iskrica,andjela dva i tu mi je svaki dan ne bi podnjela da ne mogu da ju obidjem svaki dan,ujutro cim ustanem ja sam tamo kod nje :rolleyes: 21,06,2010 je otisla moja ljubav u nepovrat zadnji njen pogled nikad necu zaboraviti kao da je znala :(:(
OOOOOOO
14.08.2010., 11:53
kod nas u Os nema groblje za ljubimce meni je moja macka zakopana ispred prozora u vrtu svaki dan je obilazim uskoro dobija spomenik niko se ne buni od susjeda i svi vide jos i da iskrica joj svijetli i sve i nema ko sta da se buni jer je u mom dvoristu ne u njihoom nakon 12,5 godina morala sam je usavati imala tumor bubrega:( jos ne mogu sebi doci,Nikada ali nikada nebi ju ostavila kod veterinara fuj bescutno mi je da nakon sta mi je 13 godina skoro davala svu svoju ljubav i radost tako tamo ostavim :( moja ovdje u vrtu ima poseno mjesto,cvijece,iskrica,andjela dva i tu mi je svaki dan ne bi podnjela da ne mogu da ju obidjem svaki dan,ujutro cim ustanem ja sam tamo kod nje :rolleyes: 21,06,2010 je otisla moja ljubav u nepovrat zadnji njen pogled nikad necu zaboraviti kao da je znala :(:(
:(:(:(
Moze li mi itko reci sto bude sa psima nakon sto ih se pusti kod veterinara i uspava? Mislim, na sta lici to spaljivanje?
Kad je moja kokerica uginula odnjeli smo joj tijelo kod veta pa vas molim da mi to opisete sto njeznije mozete jer sam iz prethodnih postova skuzila da to bas i nije divno a ne zelim da me srce strefi kad doznam sto je bilo sa mojom mezimicom.
Jos jednom vas molim da se stvarno potrudite biti njezni jer sam jos jako osjetljiva kad mi je ona u pitanju i ne zelim provesti bas citav tjedan u suzama ako saznam da sam njenom tijelu nesvijesno priustila sikaniranje.
Koja mi je uopce druga opcija (jer imam osjecaj da nakon sto doznam to nece dolaziti u obzir za Bailey) s obzirom da zivim u zgradi i nemam svojeg vrta?
Tužno se zauvijek rastati od svojeg ljubimmca. Žalosno je što u Hrvatskoj ne postoji groblje za kućne ljubimce. Svi se u takvim situacijama snalazimo kako znamo i umijemo, ali se ja ne bih previše time hvalila, jer je to protuzakonito i kažnjivo. Svatko koga susjedi nisu prijavili ima sreće da su mu susjedi ili tolerantni ili ne znaju propise.
Moze li mi itko reci sto bude sa psima nakon sto ih se pusti kod veterinara i uspava? Mislim, na sta lici to spaljivanje?
Kad je moja kokerica uginula odnjeli smo joj tijelo kod veta pa vas molim da mi to opisete sto njeznije mozete jer sam iz prethodnih postova skuzila da to bas i nije divno a ne zelim da me srce strefi kad doznam sto je bilo sa mojom mezimicom.
Jos jednom vas molim da se stvarno potrudite biti njezni jer sam jos jako osjetljiva kad mi je ona u pitanju i ne zelim provesti bas citav tjedan u suzama ako saznam da sam njenom tijelu nesvijesno priustila sikaniranje.
Koja mi je uopce druga opcija (jer imam osjecaj da nakon sto doznam to nece dolaziti u obzir za Bailey) s obzirom da zivim u zgradi i nemam svojeg vrta?
zasto se sada mucis sa tim??' ovako ti je lakse i bolje vjeruj ne zelis znati samo misli sada da je na boljem mjestu i da je sretnija
Didi pa i da znaju sta se tice toga ne bi odustala od toga da je sada tamo gdje je jer kad mi nasa glupa drzava omoguci da u svakom gradu ima groblje ljubimaca onda mogu da izmisljaju sto zakona do tada me zabole dupe za njih i njihove zakone i ne bojim se i da me neko prijavi sojim iza svojih postupaka
zasto se sada mucis sa tim??' ovako ti je lakse i bolje vjeruj ne zelis znati samo misli sada da je na boljem mjestu i da je sretnija
Eh, lako je reci i o tome nisam prije razmisljala ali nakon ovog topica u glavi su mi stalno hrpe leseva necijih psecih prijatelja pobacane na hrpu kako oko njih oblijecu muhe i sl gadosti dok cekaju da ih se spali, i to grupno! :visi:
Zar je moguce da veterinari, ljudi koji su se svijesno i vise godina skolovali kako bi pomagali zivotinjama, ne pruzaju prikladno postovanje tijelima nasih najdrazih?:confused:
OOOOOOO
14.08.2010., 22:28
kad je moj koker umro pitali su me kod veta zelim li ga pustit kod njih da ce se oni "pobrinut" za njega,naravno nisam to htjela jel sam cula svakakve price,i da sam to ucinila vjerujem da bi se citav zivot kajala.
Luxy nemoj sad mislit na to,znam da ti je na pameti ali bolje da ne znas,nek bude ko do sad. vidim da si isto iz RI,imamo groblje u nasem gradu,pa mozes razmislit...tamo je moj pokopan i puno lakse mi je jel ga mogu posjetit kad god zelim,tamo je medju svojim cetveronoscima...
kad je moj koker umro pitali su me kod veta zelim li ga pustit kod njih da ce se oni "pobrinut" za njega,naravno nisam to htjela jel sam cula svakakve price,i da sam to ucinila vjerujem da bi se citav zivot kajala.
Luxy nemoj sad mislit na to,znam da ti je na pameti ali bolje da ne znas,nek bude ko do sad. vidim da si isto iz RI,imamo groblje u nasem gradu,pa mozes razmislit...tamo je moj pokopan i puno lakse mi je jel ga mogu posjetit kad god zelim,tamo je medju svojim cetveronoscima...
Pa sta nije sad tamo zabranjen daljnji ukop?
OOOOOOO
14.08.2010., 22:46
Pa sta nije sad tamo zabranjen daljnji ukop?
je vec par god,ali ljudi i dalje zakopavaju ljubimce,sve vise je novih grobica nazalost:( nekad je to spadalo pod glavnu vet.stanicu i oni su grobno mjesto naplacivali,cini mi se da sam 2000god platila oko 400maraka,i sad da oni zabrane daljnji ukop.odvratno! sta bi ja sad trebala mog psa bacirt u prvi kontejner kad umre,zivim uzgradi i nemam kucu i vrt.naravno da cu ga tamo sa prvim psom skupa pokopat.
sta bi ja sad trebala mog psa bacirt u prvi kontejner kad umre,zivim uzgradi i nemam kucu i vrt.naravno da cu ga tamo sa prvim psom skupa pokopat.
E tocno to i ja kazem! Pa ne mogu baciti tijelo moje ljubimice u prvo smece ispred zgrade. Evo i malo morbidne fore- kako ce biti cipirana vjerojatno bi me prema tome jos i pronasli i globili!:rolleyes:
Ja nemam pojma sto cu. Nadam se da ce moja bar 20 god pozivjeti i da cu si do onda priustiti kucu sa vrtom pa cu je tamo pokopati bez obzira na sve zakone ovoga svijeta. Cak se i u psihologiji svo uvjetovanje i odgoj temelji na jednostavnom principu- ne mozes promijeniti nicije ponasanje ukoliko ne ponudis drugi, prihvatljiv, tip ponasanja. Dok se meni ne omoguci pokop svog psa na civilizaran nacin ja ne smatram da sam dobila prihvatljivu opciju.
OOOOOOO
14.08.2010., 22:57
E tocno to i ja kazem! Pa ne mogu baciti tijelo moje ljubimice u prvo smece ispred zgrade. Evo i malo morbidne fore- kako ce biti cipirana vjerojatno bi me prema tome jos i pronasli i globili!:rolleyes:
Ja nemam pojma sto cu. Nadam se da ce moja bar 20 god pozivjeti i da cu si do onda priustiti kucu sa vrtom pa cu je tamo pokopati bez obzira na sve zakone ovoga svijeta. Cak se i u psihologiji svo uvjetovanje i odgoj temelji na jednostavnom principu- ne mozes promijeniti nicije ponasanje ukoliko ne ponudis drugi, prihvatljiv, tip ponasanja. Dok se meni ne omoguci pokop svog psa na civilizaran nacin ja ne smatram da sam dobila prihvatljivu opciju.
ma ja samo da imam svoju kucu zakopala bi ih u vrtu negdje gdje bi ih mogla svaki dan obilazit,bas me briga ko bi mi sta rekao.koliko ljudi znam da su tako napravili,i sta?
Scarlett_O_Hara
15.08.2010., 01:02
Mi smo pokojnog mačka zakopali na grobnom mestu mog dede, podno njegovih nogu. Znam da većini ljudi to zvuči bizarno i odvratno, ali mi smo ga voleli kao ljudsko biće, a živimo u stanu i nismo mogli da mu priuštimo neki pristojan grob u bašti. Tako je završio na ljudskom groblju (što je protivzakonito), ali kad u mom gradu nema groblja za kućne ljubimce, a on je ionako bio mačji čovek... :(
Protuzakonito je zakopati životinju na ljudskom groblju? Zašto?! Mislim, ako si platila grobno mjesto možeš ga tamo zakopati, to je tvoje.
To me uvijek zanimalo, što rade ljudi sa životinjama u gradovima nakon njihove smrti? Spaljivanje mi se ne sviđa.
Ne, strogo su zakonom odjeljeni ljudi od životinja pa i u smrti.
Sramota! Ljuti me to
Protuzakonito je zakopati životinju na ljudskom groblju? Zašto?! Mislim, ako si platila grobno mjesto možeš ga tamo zakopati, to je tvoje.
To me uvijek zanimalo, što rade ljudi sa životinjama u gradovima nakon njihove smrti? Spaljivanje mi se ne sviđa.
dok sam zivjela u stanu psa sam zakopala kod babe u vrt sada imam kucu pa sam u vrtu si macu zakopala i briga me za zakone
Scarlett_O_Hara
15.08.2010., 01:37
I moji su zakopani u vrtu i iskreno, da mi se itko usudi išta srati oko toga, pobjesnila bih. Išla bih do Vrhovnog suda ako treba, sramotno je to nepoštovanje prema životinjama i rečenice "to je samo pas/mačka/zmija/ptica i sl.
Dobro, ovdje je to normalno, nitko valjda ni ne zna da je protuzakonito i svi to rade (na pravu dubinu) jer što bi drugo uopće mogli. Potpuno mi je glup stav da čim je životinja, postoji opasnost od zaraze. Kao da nijedna životinja ne umire od starosti, bolesti koja nije zarazna ili fizičkih ozljeda.:rolleyes:
A i ono da su križevi vjerski simboli pa ih ne bi trebalo stavljati - i toga sam se naslušala, pa što? To da životinje nemaju dušu je po meni najobičnija glupost i mislim da ljudi imaju ozbiljnih problema ako to gledaju kao nepoštovanje vjere ili ljudi kao takvih. Mislim da Isusu ne bi to nimalo smetalo, a i ako raj postoji onda sasvim sigurno i životinje idu tamo jer raj bez životinja nije raj nego pakao. Nisam doduše sigurna kamo idu ljudi.:mig:
Najbolje je negdje kupiti vlastiti komadić zemlje i zakapati tamo kućne ljubimce, vjerojatno čak jeftinije od zakupa grobnog mjesta.:)
Hajde da onda pokrenemo peticiju kako bi se to počelo sređivati, a ne da kršimo zakone. Protiv spaljivanja nemam ništa, ni životinjskog ni ljudskog, dapače, čini mi se privlačnijim, kad već mora biti od slike crva i truleži.*
----------
* Što i jest potencijalni izvor zaraze. Ne mora životinja biti bolesna.
OOOOOOO
15.08.2010., 10:27
mislim da bi bilo normalno da u svakom vecem gradu barem bude po jedno groblje za zivotinje,jel ljudi sve vise imaju zivotinje....i neka:top:
Scarlett_O_Hara
15.08.2010., 10:51
Hajde da onda pokrenemo peticiju kako bi se to počelo sređivati, a ne da kršimo zakone. Protiv spaljivanja nemam ništa, ni životinjskog ni ljudskog, dapače, čini mi se privlačnijim, kad već mora biti od slike crva i truleži.*
----------
* Što i jest potencijalni izvor zaraze. Ne mora životinja biti bolesna.
A što je sa svim onim životinjama koje ugibaju da nitko ni ne zna pa nisu ni pokopane? Crvi i trulež su nešto prirodno, tako da koliko je to izvor zaraze je malo blesavo.:ne zna:
Palo mi napamet - jel postoji možda neka zastara na to, kao da ako prođe određeni vremenski rok od zakapanja da se ne može otkopati? Nisu životinje nuklearni otpad da se treba bojati curenja.
Ma jos najbolje da idu kopati ljudima po vrtovima da bi pse iskapali.:rolleyes:
Ako do toga dodje prijaviti cu ja da sumnjam da je netko pokopao svog psa u Istri na mom zemljistu pa mi malo okopaju oko maslina da si ja ledja pristedim :mig:
Da u ovoj državi ima reda i zakona, upravo bi tako trebalo postupiti. Na teret vlasnika.
E ja bih bila najsretnija da je tako kad bi se nama omogucio pokop kucnih ljubimaca na mjestu koje je za to predvidjeno! Uopce ne shvacam kako odjednom mogu to zabraniti kad su ljudi vec kupili parcele!:confused:
I moji su zakopani u vrtu i iskreno, da mi se itko usudi išta srati oko toga, pobjesnila bih. Išla bih do Vrhovnog suda ako treba, sramotno je to nepoštovanje prema životinjama i rečenice "to je samo pas/mačka/zmija/ptica i sl.
Dobro, ovdje je to normalno, nitko valjda ni ne zna da je protuzakonito i svi to rade (na pravu dubinu) jer što bi drugo uopće mogli. Potpuno mi je glup stav da čim je životinja, postoji opasnost od zaraze. Kao da nijedna životinja ne umire od starosti, bolesti koja nije zarazna ili fizičkih ozljeda.:rolleyes:
potpuno se slazem s tobom da mi se itko usudi ista za ovo reci ili da ju vadi mislim da bi bila spremna sve da uradim da ostane gdje je sada moja macka je nakon 13 godina zasluzila mir i da bude dostojanstveno pokopana kao sta sam rekla imace svoj spomenik od mramora u vrtu na dubini je od 2m zakopana kako i dolikuje,s njom sam prosla sve ali bas sve imala je mjesec dana kad sam ju spasila i 13 godina smo skupa sve prolazile odrasla je uz moje djete,spavala s njim u kreveticu.Tog jutra kad sma ju dosla uspavat kada je veterinarka vidjela kako mi je tekso i da sam bila izvan sebe predlozila je da ju ostavim odmah sam rekla NE mislim da si nikad ne bi oprostila pa kako da ostavim nesta sto najvise volim da ga se rijese onako stisnula sam je uz sebe dosla kuci i s njom u narucju sjedila jos 3 sata i onda je pokopala tu gdje ce zauvijek spavati unatoc zakonima glupima :(
Zna li netko da li ima firma kod nas u Hr ili točnije u Zagrebu koja nudi usluge kremacije kućnih ljubimaca,,,, ili možda na veterinarskom faksu..?
Nije da čekam da mi najdraža ugine, al kad jednom dođe taj dan voljela bih kremaciju umjesto zakapanja....
OOOOOOO
15.08.2010., 22:46
mislim da u ZG postoji
mislim da u ZG postojiNe još, bar ne u ovom smislu u kojem bi se nama sviđalo. Agroproteinka spaljuje životinje na hrpi, ali se priča da namjeravaju otvoriti krematorij početkom iduće godine. Živi bili pa vidjeli.
Agroproteinka?!? naziv mi zvuči ko da bi potencijalni klijent završio u nekom koštanom brašnu :S...ok, zekam se,,, thx na info. Tužno je uopće što neka metropola nema krematorij kućnih ljubimaca...nadam se da će eto oni čim prije to izgurat ako već netko drugi nije...
Mislim da za sada doista i jest tako kako pretpostavljaš. :( Ne umiru samo kućni ljubimci, ugibaju i druge životinje, a oni obavljaju "kolektivna spaljivanja". U krematoriju o kojem se priča navodno bi se stvari odvijale slično kao u ljudskom krematoriju - ispraćaj, spaljivanje, urna. Po meni bi to bilo najbolje rješenje.
Da, kužim...mislim to je čist ok i higijenskije. Nadam se da će zaživit od strane agroproteinke i pojedinačna kremacija, mislim da je i to puno higijenskije i praktičnije nego širenje raznih groblja i zakapanje po vrtovima, nasipima i gdje već... Vi'š to ne bi bio loš privatni biznis...ah da sam se tog sjetila kad su davali poticaje za projekte prije par godina:D
hannah3
17.08.2010., 00:14
ovako je vani:
http://dog.top-info.ch/dog/blackboard/tod/list.htm
http://www.tierfriedwald.ch/
http://dog.top-info.ch/dog/blackboard/tod/todesfall.htm
Ne razumijem jezik, ali da, nije ni potrebno...dobiva se dojam civilizacije :) Eto baš sam razočarana...fakat sam mislila da postoji negdi kod nas to, ovako izgleda jedina nada ostaje agroproteinka koju je Didi spomenula...
Collinna
17.08.2010., 22:39
Nažalost,a imam iskustva s tim, neki ljudi u manjim gradovima uginule mace i pse bacaju u kontenjer.
Znam da su tada životinje mrtve i znam da njima uopće nije važno hoće li završiti u smeću jer to ionako ne osjećaju,ali meni samoj je lakše kad svog mezimca pokopam.Šteta je što u Hrvatskoj ima tako malo groblja za životinje,ja sam iz malog grada i nemam nigdje gdje bi mogla pokopati svog psa ili mačku,osim na neki svoj teren kojim se ne koristim,a neki ljudi ni to nemaju.
Tužno,ali istinito. :cry:
pozdrav,
dižem temu vidim da se već dulje vrijeme nije pisalo.. molila bih ako mi netko može reći ili dati informaciju da li postoji u Zagrebu groblje kućnih ljubimaca?
http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-sad011.gif (http://www.freesmileys.org/smileys.php)
pozdrav,
dižem temu vidim da se već dulje vrijeme nije pisalo.. molila bih ako mi netko može reći ili dati informaciju da li postoji u Zagrebu groblje kućnih ljubimaca?
http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-sad011.gif (http://www.freesmileys.org/smileys.php)Ne. U cijeloj Hrvatskoj ne postoji groblje kućnih ljubimaca. Navodno bi se u Zagrebu trebalo izgraditi - ima o tome nešto na jendoj temi, ali se sada ne sjećam na kojoj, no postoji manje-više opravdana sumnja da je to dio predizbornog nabijanja bodova. O tom se groblju raspravlja i nagađa unatrag dobrih sedam-osam godina.
Ne. U cijeloj Hrvatskoj ne postoji groblje kućnih ljubimaca. Navodno bi se u Zagrebu trebalo izgraditi - ima o tome nešto na jendoj temi, ali se sada ne sjećam na kojoj, no postoji manje-više opravdana sumnja da je to dio predizbornog nabijanja bodova. O tom se groblju raspravlja i nagađa unatrag dobrih sedam-osam godina.
Pretpostavljala sam da je takva situacija ali opet sam gajila nekakvu nadu... Valjda će se u budućnosti stvari promijeniti. Hvala na odgovoru.
holly-trooper
04.04.2013., 17:20
Ne. U cijeloj Hrvatskoj ne postoji groblje kućnih ljubimaca. Navodno bi se u Zagrebu trebalo izgraditi - ima o tome nešto na jendoj temi, ali se sada ne sjećam na kojoj, no postoji manje-više opravdana sumnja da je to dio predizbornog nabijanja bodova. O tom se groblju raspravlja i nagađa unatrag dobrih sedam-osam godina.
kak ne postoji u cijeloj državi??
a rijeka?
http://www.jutarnji.hr/groblje-kucnih-ljubimaca-u-rijeci/984527/
ne mogu više sahranjivati tamo, ali posjećivati mogu
kak ne postoji u cijeloj državi??
a rijeka?
http://www.jutarnji.hr/groblje-kucnih-ljubimaca-u-rijeci/984527/
ne mogu više sahranjivati tamo, ali posjećivati moguHvala ti na ispravku. Zaista puno koristi od toga onima koji nemaju gdje pokopati kućnog ljubimca. :( No, u pravu si, valja biti precizan: u cijeloj državi ne postoji groblje koje prima pokojne kućne ljubimce.
ozanavg
04.04.2013., 23:19
Zna li netko kakva je situacija po tom pitanju u EU?
Ima li nade da se i kod nas nešto pokrene - ubrza ulaskom u EU?
Evo, našla sam post (http://www.forum.hr/showpost.php?p=44409591&postcount=2310) s linkom na članak u VL.
Evo, našla sam post (http://www.forum.hr/showpost.php?p=44409591&postcount=2310) s linkom na članak u VL.
Didi Hvala:)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.