View Full Version : Ekolostrum
Orlando1
12.06.2006., 09:44
Kakva iskustva imate s Colostrumom? Jel netko cuo i da li koristi?
Pozdrav
pumpkin pie
12.06.2006., 09:49
:eek: Za šta?
Noventis
12.06.2006., 10:04
da u tabletama. bio mi imunitet u qur*u pa mi je jako pomogao
Orlando1
13.06.2006., 09:21
Znači pozitivna iskustva. Baš me zanimalo jer sam čuo da je stvarno dobar za jačanje imuniteta.
Thnx
student_of_history
14.06.2006., 03:11
A ja mislila da je to ona tekucina koja izlazi iz dojke prije nego sto rodilji dodje mlijeko... Jest da je puno korisnih antitijela, ali da se prodaje u tabletama... nemres bilivit
plavusa
14.06.2006., 08:02
navodno je odlican, cula sam super preporuke pa ga
ja kupih i evo pijem vec nekih 4 dana :)
nemoze odmoci
Orlando1
14.06.2006., 16:34
Evo malo sam istrazivao i navodno da je nabolji ovaj New Life s Novog Zelanda od firme Symbiotics...tako sam bar procitao.
Do sada sam najpovoljniju cijenu nasao na ovoj stranici
http://www.papanature.com/store/ProductDetails.aspx?c=Herbs&pid=SYM-04018
samo ne znam da li salju i u Hrvatsku. Ali u svakom slucaju za 240 kapsula $25...to je super cijena
Kolostrum koji se prodaje je od kravljeg predmlijeka, a te krave su uzgajane na prirodan način i ne šopane antibioticima.
Izvrsno podigne imunitet ali se i malo zbuckaš od toga
Aragorn
15.06.2006., 00:00
Moj stari ga je pio uz kemoterapiju i zračenje. Znam da škodio nije jer mi se stari, hvala Bogu, izvukao. Popio sam i ja jednu karticu i čini m ise ok.
anch_io
15.06.2006., 00:45
pijem ga vec nekih godinu dana (ne stalno)
dobio sam koju kilu (sad sam negdje na prosjeku za svoju visinu), ali u tih godinu dana zbilja nisam bio ozbiljnije bolestan :kucka_o_drvo:
znaci - djeluje... ili je samo jako dobar placebo :D
MangoAnanas
15.06.2006., 10:28
Ja sam pila kolostrum (mamin) nakon sto sam se rodila :zubo:
Ma, dajte ljudi, nemojte mi reci da actually vjerujete da vam to moze pomoci!!!
Protutijela od krava??? Ili ste telci ili ne znam kaj?! :rolleyes:
Briješ bezveze. Kaj i mlijeko onda ne piješ, mislim kravlje?
Narvano da vjerujemo u to. Pa pročitaj si malo više o kolostrumu, pa buš vidjela.
Moja curica ima 5 godina i prošle godine je stalno bila na antibioticima (slab imunitet). Od jeseni je pila baby colostrum (oko 300kn i on košta, koma) i imunitet joj se tako podigao da je imala samo jednu kuru antibiotika ove zime.
Nije ti to baš bezveze, probaj..:top:
Orlando1
20.06.2006., 14:06
A odakle se dobiva inzulin? Uglavnom je svinjskog podrijetla ako se ne varam. Zmijski protuotrov? Od konja ...itd.
Mislim na kraju krajeva sve dobivamo iz prirode....ne vidim zašto bi krave bile izuzetak.
Orlando1
21.06.2006., 09:50
Još jedno pitanje za sve vas koji ste koristili kolostrum.
Nakon koliko vremena ste primjetili rezultate?
pozdrav svima
pumpkin pie
21.06.2006., 11:06
A odakle se dobiva inzulin? Uglavnom je svinjskog podrijetla ako se ne varam. Zmijski protuotrov? Od konja ...itd.
Mislim na kraju krajeva sve dobivamo iz prirode....ne vidim zašto bi krave bile izuzetak.
zato što su u kravljem kolostrumu kravlja protutijela protiv kravljih bolesti...
doduše...ako se kravi daju male količine "ljudskog" patogena....
nefretiti00
30.08.2006., 10:12
U roku mjesec dana trebalo bi svakako, no meni nije pomogao :flop:
frenchkiss
04.11.2006., 13:16
ja ga pijem, čula sam da je super.
meksikanka
17.05.2007., 13:09
jel razlika u proizvodjacima? od jedne sam cula da ga je platila oko 500kn, a sad malo guglam i vidim ima i jeftinijih varijanti
SunGöttin
17.05.2007., 14:29
mi smo ga svojedobno kupovali u Novom Zelandu, izravno od proizvodjaca preko neta. Isti takav, od istih proizvodjaca, smo mogli po nasim apotekama kupiti za 10 puta visu cijenu.
Iskustva: mama mi cesto dobija svakojake alergije, a kad redovito pije kolostrum nema ih, ili su svedene na minimum i jako rijetke.
Boromira
18.05.2007., 16:50
Colostrum ? :s
mene SPASIO od mononukleoze. Prošla brže nego inače i bez posljedica.
ante dumbledore
18.05.2007., 17:11
hm...pod br jedan: kad vam se da već tako čitat o svakojakim proizvodima onda pročitajte o osnovama bar imunologije i shvatit će te na kojem principu djeluju antidoti i inzulin animalnog podrijetla(koji se btw više ne koristi od kad postoji rekombinantna DNA) a nemojte bezze klepat...kolostrum je dobar jer sadrži Ig ali nije neka čudotvorna tvar tako da nemojte se previše uzdat u to...činjenica je da su kravlji i čovječiji Ig potpuno različiti i tako da malo ćete imat koristi od animalnog kolostruma
i btw kakav je spas od mononukleoze, jer kako smo se onda mi(70% opće populacije starije od 20 godina) "spasili" od mononukleoze kad uopće nismo ni bili svijesni da je imamo?
Ovaj...zar to nije sirutka?:confused:
Leona81
01.09.2007., 14:33
ja danas kupila Colostrum plus, new life symbiotic's...jedan dr. mi je rekao da je taj najbolji, platila ga 330kn, traje mjesec dana..probala sam sva cuda za podizanje imuniteta, ovo mi je zadnja nada..skupo, al nadam se da pomaze..po njegovom iskustvu trebalo bi, a i tu citam da je djelotvorno :s
ned_flanders
01.09.2007., 15:43
hm...pod br jedan: kad vam se da već tako čitat o svakojakim proizvodima onda pročitajte o osnovama bar imunologije i shvatit će te na kojem principu djeluju antidoti i inzulin animalnog podrijetla(koji se btw više ne koristi od kad postoji rekombinantna DNA) a nemojte bezze klepat...kolostrum je dobar jer sadrži Ig ali nije neka čudotvorna tvar tako da nemojte se previše uzdat u to...činjenica je da su kravlji i čovječiji Ig potpuno različiti i tako da malo ćete imat koristi od animalnog kolostruma
i btw kakav je spas od mononukleoze, jer kako smo se onda mi(70% opće populacije starije od 20 godina) "spasili" od mononukleoze kad uopće nismo ni bili svijesni da je imamo?
Ne samo da su kravlji i čovječiji različiti, nego su to u biti obični proteini, a razmislite što se dogodi proteinima koje pojedemo. Svarimo ih naravno. Skoro nista ne stigne u crijevo gdje bi bilo od koristi a i onda bi to morao biti čovječiji IgA. Nema načina kako da tijelo preuzme antitijela. Korist toga = 0, bolje trošite novce na nešto drugo.
marta 76
01.09.2007., 16:30
Bolujem od autoimune bolest..
Colostrum , 0 bodova..nije mi pomogao nimalo....
Leona81
01.09.2007., 19:58
ma da..pa ni vrapca..a nis sad..bum pila pa bum vidla..vec sam se nabacala nvaca za zdravlje, pa jos malo..makar muka mi je vec :s
prije par dana slušao sam na radiju reklamu za ovaj preparat.
zvučalo je jako zanimljivo i baš nešto što svi tražimo da nam pomogne u svakodnemvom životu. Malo sam skeptičan pri uzimanju neprovjerenih preparata koji su tek izašli na tržište pa vas pitam ima li tko iskustva sa ovim preparatom.
http://www.ekolostrum.com/hr/ekolostrum/ekolostrum/ekolostrum-je-bogat-izvor-protutijela-faktora-rasta-i-antioksidansa/
šestinčanka
17.10.2008., 10:50
I mene zanima taj preparat, pa ako neko ima iskustva, molim neka se javi.:s:s:s
bellisima
17.10.2008., 22:55
ja sam prije par godina pila mjesec dana kolostrum, mogu reci da je jako dobar za obnavljanje imunoloskog sustava, znaci kod virusnih i bakterijskih infekcija.
bellisima
17.10.2008., 23:23
da, jos sam htjela napomenuti da je preparat vec dugo na trzistu, samo se zove kolostrum
i mislim da bi se trebao vise zamisliti nad tabletama koje uzimas u ljekarnama i preko recepta, koje vise stete nego koriste organizmu, a ekolostrum je prirodni preparat i ne moze ti ni u kojem slucaju stetiti nego samo koristiti i obnoviti organizam :top::top:
ja sam imala opakih problema s imunitetom i colostru me spasije prema toe toplo ga preporucam svima kojima je dosta da ih doktori kljukaju razno raznim antibioticima i slicnim amaterskim rjesenjima:top:
ma bravo kralju...koliko placeba na jednom mjestu...izmisli nešto dobrog imena, spomeni imunitet, vitamine isl...niko ne pita za cijenu, ljudi se bogate na glupostima ljudi...a dotična mama kojoj je mala u zimskim mjesecima popila "samo" jednu kuru antibiotika neka malo pusti dijete da se bori sa virusima prehlade, a ne da ju (u suradnji s doktoricom), još dodatno truje i opterećuje organizam nepotrebnim antibioticima. jedna prehlada+antibiotik=bolest 10 puta teža od same prehlade. normalna prehrana, voće, ne držat dijete pod staklenim zvonom i to je to. par prehlada će prebolit a sljedeću neće ni osjetit.
Ako je taj kolostrum što se koristi kravljeg porijekla, šta je sa onim kolostrumom koji dojilje prodaju??? Sve vrvi oglasima gdje se traži i prodaje kolostrum od žena. Ipak smo ljudi, ne goveda...
Ja ga ne koristim.
Gutaperka
16.01.2009., 14:20
Ako je taj kolostrum što se koristi kravljeg porijekla, šta je sa onim kolostrumom koji dojilje prodaju??? Sve vrvi oglasima gdje se traži i prodaje kolostrum od žena. Ipak smo ljudi, ne goveda...
Ja ga ne koristim.
to je biće sve samo ne kolostrum od žene.Ne znam ko još vjeruje takvom Džirlo kolostrumu :rofl:
Ali čim sve vrvi takvim oglasima sigurno im ide i ima naivaca koji će to popit
bokiiko
13.02.2009., 22:34
jeli ko koristija ekolostrum od vas do sad?
bokiiko
14.02.2009., 12:17
120 kapsula za 320 kn, minimalno 2 kapsule dnevno, jeli ih tko koristi i dali se to isplati?! može i neko stručno mišljenje ako neko zna nešto o proizvodu!
nana_22
14.02.2009., 12:34
Imaš ovdje temu link (http://forum.hr/showthread.php?t=383046)
bokiiko
14.02.2009., 12:50
120 kapsula za 320 kn, minimalno 2 kapsule dnevno, jeli ih tko koristi i dali se to isplati?! može i neko stručno mišljenje ako neko zna nešto o proizvodu!
4 godine sam radio nocnu
ujutro,to jest popodne sam se budio kao pregazen
sve me bolilo,umoran...koma
poceo sam piti colostrum,onaj u plavim bocicama i nakon par dana sam osjetio razliku
budio se "lakse"......u pocetku kako je pocelo pomalo djelovati nisam niti primjecivao razliku
tek kada sam prestao uzimati vratili se svi stari problemi i tek tada sam shvatio koliko mi je zapravo pomoglo
i od tada svako ljeto uzimam i normalnije zivim
nije cudotvoran napitak ali pomaze......skupo je ali meni osobno koristi i nemam namjeru prestat uzimati jer mi pomaze kod toga kronicnoga umora
Shtefitza
21.02.2009., 21:38
Kakva iskustva imate s Colostrumom? Jel netko cuo i da li koristi?
Pozdrav
Vidjela sam u ducanima zdrave prehrane.
Ne bih se dala u tako nesto.
Moje tijelo ne treba toliko masnoce u mlijeku.
A protutijela proizvodim sama, za razliku od petodnevnog novorodjenceta.
Ne znam koja bi bila druga svrha... recimo da sam na kemoterapiji? ili da obolim od AIDS-a? :confused:
Malassezia
04.03.2009., 17:54
....mislim da jedna bočica tih kapsula košta oko 400 kuna.... nije zanemariva cifra... A to vam je čisto bacanje novca u vjetar.... Osim što goveđa protutjela nikako ne koriste ljudima... pa sastavu su proteini i u kontaktu sa želučanom kiselinom denaturiraju tj. razgrađuju se... Najvažnija stavka svega je ta da TELE može iskoristiti ta protutjela u prva 24 sata života nakon čega se znatno smanjuje sposobnost sluznice tankog crijeva da resorbira takve velike proteinske molekule kao što su imunoglobulini iliti protutijela... tako da kolostrum nebi pomogao ni starijem teletu a kamoli čovjeku....
Anna xD
13.11.2009., 09:52
tako da kolostrum nebi pomogao ni starijem teletu a kamoli čovjeku....
joj daj molim te, nisi ni isprobal to a sad ideš govorit kak to ne valja i naravno ti znaš bolje od svih znanstvenih dokaza i sl. -.- pametan si nema šta... ja ga pijem već pola godine (s kratkim razmacima) jer mi je imunitet bio jako slab i rezultati se vide daaa, vide se, znači po tvome sam bi ja onda trebala biti neko mlado tele :lol: bravo care svaka čast
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.