View Full Version : Ne želi mi snimati na 8 cm CD-ove
Jango Fett
19.06.2003., 07:50
Odjednom mi pržilica ne želi snimati na male 8 cm CD-ove. Na obične snima normalno. Snimam u Nero, i kaže mi grešku kad dođe na neki postotak procesa i kaže: Medium Speed Error i Burn Process Failed. Simulacija uvijek prođe OK. Probavao sam sa narazličitijim postavkama: od brzine pa nadalje.
Kad snimam preko WinXP kaže samo da nije mogao snimiti na CD.
Prije je normalno radio, i onda odjedanput to. Nisam u međuvremenu ništa mijenjao u postavkama, OS-u i BIOS-u. Da li netko zna o čemu se radi?
Neznam, daj da probam... di ima kupit tih CD-ova?
(Valjda ne pokušavaš snimiti istu količinu kao i na normalini CD)
Jango Fett
19.06.2003., 17:57
Ibiza kaže:
Neznam, daj da probam... di ima kupit tih CD-ova?
(Valjda ne pokušavaš snimiti istu količinu kao i na normalini CD)
Nisam baš toliko glup...
Kupljeni u Makro-Mikro, noname, za 7,5 kn. Prije su radili savršeno (ti isti CD-ovi), a sad odjednom, kupio sam nove za svaki slučaj i opet isto.
Kapacitet im je 180 MB nazivno, u praksi 202 MB. Količine koje sam pokušavao spržit su od 1 do 5 MB.
SETRA Samoborček
19.06.2003., 19:22
A što če ti uopće ti mali cd-ejčeki?
Pa i RW od 700 MB je valjda jeftiniji.
Ja za te male količine koristim USB flash disk od 64 MB:top:
Jango Fett
19.06.2003., 23:13
SETRA Samoborček kaže:
A što če ti uopće ti mali cd-ejčeki?
Pa i RW od 700 MB je valjda jeftiniji.
Ja za te male količine koristim USB flash disk od 64 MB:top:
Umjesto da pokušaš odgonetnuti misteriju, ti mi sufliraš kakve bi CD-ove trebao koristiti. Dobro znam za što je svaki CD i ako ja odlučim da je estetski više fora imati svoj projektni CD za predaju na ocjenjivanje na malom CD-u, onda se tu nema više što razglabati o tome...
Takav problem se obicno desava kad ti je CDRW drive brzi od CD-R/RW CD-ova (sto sigurno znas i sam). E sad, ako si vec prije przio male CD-ove na svom CDRW i u medjuvremenu nisi instalirao novi drive, ja ne vjerujem da je problem u przacu ili Win XP. Problem su ti najvjerovatnije 8cm CD-ovi koje si ovaj puta kupio.
Ja upotrebljavam Nero as well, i nije mi nepoznato kupiti kutiju CD-ova, samo da nakon par pokusaja (na dva CD-a) skuzim da ne vrijede, jer na njih ne moze pisati! Losa produkcija! Ne znam kakav je zakon doma, ali mislim da tvoja prava kao kupac stoje i trgovina bi ti trebala zamjeniti kutiju CD-ova za koje mislis da su losi i ponuditi ti novu.
Ako ti se isto stvar desi i sa novom kutijom CD-a, onda neznam...
Ja isto mislim da je problem u mediju. Pogotovo ako nisi mijenjao ništa (od postavki od hardware-a). Jesi pokušao snimat obične CD-ove? Ako kod njih radi, probaj kupit taj od 8 cm u nekom drugom dućanu (drugu marku) i onda isprobat
Jango Fett
20.06.2003., 09:37
Uopće niste čitali što sam rekao:
Problem su ti najvjerovatnije 8cm CD-ovi koje si ovaj puta kupio.
Da, ali njih sam kupio NAKON što su oni stari, KOJI SU PRIJE RADILI, prestali raditi. Uostalom, kupio sam ISTE CD-ove u istoj trgovini koj su radili prije, te sam pokušao sa verzijama od 200 MB i 50 MB.
Dakle, da sumiramo, da slučajno netko ne bi pogrešno shvatio: oni isti cd-ovi koji su normalno radili, sada više ne rade!
Zaboravio sam napisati još jednu poruku koju mi ispisuje nakon one "medium speed error": "Could not perform EndTrack"
Jesi pokušao snimat obične CD-ove?
Da, jesam, i rade normalno.
E sad, minimlna brzina koju sam koristio je bila 4x. Možda sam trebao 2x, probat ću i to, ali sumnjam da je tako bilo prije kad su radili...
nenoXtreme
20.06.2003., 09:47
medij, medij, medij ..... ti mali smutljivi , a opet tako simpatični CDovi, su idealni za dijelit okolo...
definitivno sam uvjeren da su krivi mediji a ne win ili CDR ....
Naime prije nekoliko dana, htio sam nešto zapeć na "mali" cd i skužim da mi je Plextor 48x24x48 , odjednom maximalna brzina prženja 8X. Downloaudao sam neke dijegnostičke toolove s neta i svi su pokazali da mi CDRW ima max brzinu 8x (na sistemskoj razini). Nero naravno vrišti da mi je cdrw 8X. Skinuo drajvere (iako sam up2date) , flešo firmware , upgrade, downgrade, install , uninstall..
E sad, a malom cdu je pisalo max write speed 24x i nije mi palo na pamet da je on kriv, sve dok ga nisam izvadio iz CDRWa (da , mali cd je cijelo vrijeme bio u drajvu) i SLUČAJNO skužio da mi je tog trena CDR speed opet 48X...
Sad ja to isprobavam, CDR speed .... 48X, stavim mali CD unutra- CDR speed 8x , izvadim.... 48X......
Dakle , probaj uzeti samo 5-6 kom "tih malih" , vidjeti kako se ponašaju, pa veću količinu. Iako možš zagrabit neku seriju koja je stvarno šrot....
Eto , to su moja iskustva i odsad više ništa ne vjerujem tim malim sranjima...
Jango Fett
20.06.2003., 10:32
Kao prvo, to sam probao na barem 7 komada.
Drugo, nisam mogao uzeti neispravnu seriju jer su kupljeni u razlici od 6 mjeseci. Prije 6 mjeseci radili su, sad više ne rade, kao i svi novi. Nije stvar u njima.
Maksimalna brzina koju dopušta Nero za te CD-ove je 12x, minimalna ipak 4x, ne mogu na 2x.
SETRA Samoborček
20.06.2003., 11:23
Kaže. Error: Could not perform end of track.
Pa sad sumnjam da je do medija.
Meni je tu poruku (bez onih speed errora) pokazivala stara Yamaha sve dok nisam očistio leću.
Pa sad ti vidi
Jango Fett kaže:
Da, jesam, i rade normalno.
Pa ako obični cedeovi rade, logičan je zaključak da je stvar u mediju. Ili da pokušaš očistiti leću, kao što kaže šofer autobusa koji je negdje na kolodvoru...
Jango Fett
20.06.2003., 15:07
miST kaže:
Pa ako obični cedeovi rade, logičan je zaključak da je stvar u mediju. Ili da pokušaš očistiti leću, kao što kaže šofer autobusa koji je negdje na kolodvoru...
Da ne valja leća, manifestiralo bi se i negdje dalje, ne samo na tim CD-ovima, jel tako?
SETRA Samoborček
20.06.2003., 15:36
Jango Fett kaže:
Da ne valja leća, manifestiralo bi se i negdje dalje, ne samo na tim CD-ovima, jel tako?
1. objašnjenje: Medij nevalja (ti kažeš da valja)
2. objašnjenje: leća (pržilica) ne valjaju
3. objašnjenje: software (ti kažeš da i s drugim softwareom neradi)
4. objašnjenje: Više nema objašnjenja
Pa ti vidi što češ
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.