PDA

View Full Version : Panasonic GD87

Jango Fett
01.12.2002., 15:20
Ima li netko ovaj mobitel? Ako ima, može li ukratko napisati koji su nedostaci i prednosti i kakav je generalno?

runner
01.12.2002., 17:55
Službeno će u Hrvatskoj biti u prodaji u 1. mjesecu 2003. godine. Ovo kaj možeš nać u oglasniku je uvezeno iz Italije i kako sam čuo neradi baš dobro. Ima puno funkcija (nema Bluetooth), fotoaparat, ekran sa 65.000 boja, milina. Ako hoćeš vidjeti slike koje su slikane s njim posjeti http://cafe.mobil.hr. Meni malo smeta što je veći od konkurencije i nema Bluetooth.

LeeD
02.12.2002., 13:38
Sasvim ok mobitel. Ali koliko znam jos ga nema u prodaji kod nas.....

02.12.2002., 22:42
A ko bi bio tako dobar i napisao mi melodiju za panasonic i to čardaš od Balaševića?
Hvala vilenjacima

Martin
05.12.2002., 13:34
manistra,

Nemaju svi 'panasonici' isti sistem melodija, stariji modeli nemaju polifone melodije kao ovi noviji, pa ne bi bilo ludo da ovo pitanje postaš kao zasebnu temu, i navedeš o kojem modelu se radi, pa tko zna, možda se nađe neka dobra dušica.

Jango Fett,

G-87 se već može naći kod nas (ali 'na crno'), baš sam nedavno čuo hvalospjeve o njemu, pa iako se radi o osobi koja iznimno cjeni Panasonic (po njemu oni najbolje rade komunikacijiski dio od svih proizvođača), s obzirom da dobro poznaje i ostale marke i aparate, cjenim njegovo mišljenje.

Kaže da je ekran super, tipke kvalitetne, softver sve radi kako treba, a najupečatljivi dio je otklapanje i zaklapanje aparata, popraćeno zvukom (škljocanjem) dostojnom zapinjanu vatrenog oružja kratke sjevi ;).

Preko Google-a možeš naći razne (p)reviewe, a u jednom od njih zamjeraju na relativno malom ekranu (u odnosu na broj pixela na kameri (jer je maksimalna dimeznija slike ustvari dimenzija ekrana) i relativno maloj memoriji za takav tip aparata.

Jango Fett
05.12.2002., 19:56
E sad sam poludio! Moram ga imati. To je must-have za sve techno-style-freakove!

Ali nešto mi nije jasno. Može se kupiti u trgovinama Techno-medie za 6000 kn (cash), ali na njemu piše Vodafone. What the f.ck?

Jel to znači da ilegalno prodaju?

Martin
30.12.2002., 08:59
Evo, baš sam jučer imao ovaj aparat u ruci. Mora se priznati da dosta solidno izgleda, puno čvršće od Motorolinih modela.

Ekran je skroz OK, a u slučaju nestanka struje, sasvim dobro može poslužiti kao zamjenski izvor svjetla. ;)

Nakon nekog vremena, automatski se smanji razina osvjetljenja, ikonice izgledaju dosta intuitivno, a i joystick je domišljato napravljen, kao prsten unutar kojeg je okrugla tipka za odabir, tako da se pomicanjem u bilo kojem pravcu ne može slučajno aktivirati odabir.

Softver je standardni Panasonikov i to je jedna stvar koja me (uz nemaštovitu tipkovnicu od prozirne plastike) smeta kod ovogo uređaja. Nakon osnovnog menija izrađenog ikonicama slijede tekstualni meniji. Kad već imaju ekran u boji i dobru grafiku, mogli su se potruditi pa sve napraviti u kombinaciji ikone/tekst. (Tu je ipak neprikosnovena Nokia 7650)

Kameru nisam isprobavao, a sve u svemu, aparat bi bio mraq samo da nema ono malo vanjske antene.

P.S. 'vodafone' znači da je aparat kupljen vani u maloprodaji (na pretplatu). I ovaj aparat je imao na sebi istu oznaku, samo je cijena bila 'nešto' manja od Tehnomedijine.