View Full Version : Panasonic GD87
Jango Fett
01.12.2002., 15:20
Ima li netko ovaj mobitel? Ako ima, može li ukratko napisati koji su nedostaci i prednosti i kakav je generalno?
Službeno će u Hrvatskoj biti u prodaji u 1. mjesecu 2003. godine. Ovo kaj možeš nać u oglasniku je uvezeno iz Italije i kako sam čuo neradi baš dobro. Ima puno funkcija (nema Bluetooth), fotoaparat, ekran sa 65.000 boja, milina. Ako hoćeš vidjeti slike koje su slikane s njim posjeti http://cafe.mobil.hr. Meni malo smeta što je veći od konkurencije i nema Bluetooth.
Sasvim ok mobitel. Ali koliko znam jos ga nema u prodaji kod nas.....
A ko bi bio tako dobar i napisao mi melodiju za panasonic i to čardaš od Balaševića?
Hvala vilenjacima
manistra,
Nemaju svi 'panasonici' isti sistem melodija, stariji modeli nemaju polifone melodije kao ovi noviji, pa ne bi bilo ludo da ovo pitanje postaš kao zasebnu temu, i navedeš o kojem modelu se radi, pa tko zna, možda se nađe neka dobra dušica.
Jango Fett,
G-87 se već može naći kod nas (ali 'na crno'), baš sam nedavno čuo hvalospjeve o njemu, pa iako se radi o osobi koja iznimno cjeni Panasonic (po njemu oni najbolje rade komunikacijiski dio od svih proizvođača), s obzirom da dobro poznaje i ostale marke i aparate, cjenim njegovo mišljenje.
Kaže da je ekran super, tipke kvalitetne, softver sve radi kako treba, a najupečatljivi dio je otklapanje i zaklapanje aparata, popraćeno zvukom (škljocanjem) dostojnom zapinjanu vatrenog oružja kratke sjevi ;).
Preko Google-a možeš naći razne (p)reviewe, a u jednom od njih zamjeraju na relativno malom ekranu (u odnosu na broj pixela na kameri (jer je maksimalna dimeznija slike ustvari dimenzija ekrana) i relativno maloj memoriji za takav tip aparata.
Jango Fett
05.12.2002., 19:56
E sad sam poludio! Moram ga imati. To je must-have za sve techno-style-freakove!
Ali nešto mi nije jasno. Može se kupiti u trgovinama Techno-medie za 6000 kn (cash), ali na njemu piše Vodafone. What the f.ck?
Jel to znači da ilegalno prodaju?
Evo, baš sam jučer imao ovaj aparat u ruci. Mora se priznati da dosta solidno izgleda, puno čvršće od Motorolinih modela.
Ekran je skroz OK, a u slučaju nestanka struje, sasvim dobro može poslužiti kao zamjenski izvor svjetla. ;)
Nakon nekog vremena, automatski se smanji razina osvjetljenja, ikonice izgledaju dosta intuitivno, a i joystick je domišljato napravljen, kao prsten unutar kojeg je okrugla tipka za odabir, tako da se pomicanjem u bilo kojem pravcu ne može slučajno aktivirati odabir.
Softver je standardni Panasonikov i to je jedna stvar koja me (uz nemaštovitu tipkovnicu od prozirne plastike) smeta kod ovogo uređaja. Nakon osnovnog menija izrađenog ikonicama slijede tekstualni meniji. Kad već imaju ekran u boji i dobru grafiku, mogli su se potruditi pa sve napraviti u kombinaciji ikone/tekst. (Tu je ipak neprikosnovena Nokia 7650)
Kameru nisam isprobavao, a sve u svemu, aparat bi bio mraq samo da nema ono malo vanjske antene.
P.S. 'vodafone' znači da je aparat kupljen vani u maloprodaji (na pretplatu). I ovaj aparat je imao na sebi istu oznaku, samo je cijena bila 'nešto' manja od Tehnomedijine.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.