PDA

View Full Version : Xampp i PHP

explorer-1
18.06.2006., 09:09
Dakle kao što su i znalci iz mojeg naslova primjetili da sam potpuni laik u PHPu. Imam iskustva s Com C++om, znam dobro HTML, i JavaScript i mislim da je dobro vrijeme da počnem sa PHPom. Dakle ljudi su mi savjetovali koristiti xampp za postavljanje servera.
To ja ljepo instaliram, napravim php tipa zdravo svijete u notepadu. I... kako da sad ja vidim što sam napravio... da izvršm taj php na svom local serveru.
Taj mi dio nije jasan... s xamppom i pokretanjem php filea na kompu... :misli:
Može pomoć ?
Hvala

MilkyWay
18.06.2006., 10:00
Bilo je već riječi o tome. Više puta.
Pronađeš konfiguracijsku datoteku za Apache - httpd.conf!
U toj datoteci pronađeš nešto tipa DocumentRoot! Pod tim parametrom piše gdje ti je document root za stranice. U taj dir. stavi svoju php datoteku i onda dođeš do nje browserom (naravno, apache mora biti dignut) sa http://localhost/datoteka.php.

ttc
18.06.2006., 13:15
Pokrense apache, to se radi u onom control panelu :)
Zatim kopiras tu helloworld.php datoteku u ../xampp/htdocs (ovo je defaultno postavljen root. u browseru utipkas localhost/helloworld.php i to bi trebalo biti to

explorer-1
18.06.2006., 22:35
Pokrense apache, to se radi u onom control panelu :)
Zatim kopiras tu helloworld.php datoteku u ../xampp/htdocs (ovo je defaultno postavljen root. u browseru utipkas localhost/helloworld.php i to bi trebalo biti to

Radi... tnx :s :top:

BlueAngel
26.06.2006., 22:37
ja napravim to sto gore pise sve ali mi onda izbaci ovo kad napisem localhost u exploreru...
"
Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, rcc_virus@yahoo.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.
Apache/2.0.58 (Win32) Server at localhost Port 80
"
kak se rijesit toga?

ttc
27.06.2006., 01:52
ja napravim to sto gore pise sve ali mi onda izbaci ovo kad napisem localhost u exploreru...
"
Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, rcc_virus@yahoo.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.
Apache/2.0.58 (Win32) Server at localhost Port 80
"
kak se rijesit toga?

A nije ti palo napamet da postaš taj log?

BlueAngel
27.06.2006., 09:56
ja sam tek poceo radit s time tak da neznam bas previse et znam sam html jezik i tak nest amlo pa ak moze malo detaljnije upute kako se tog rijesiti...
naime tek sam instaorao te programe da pocnem raditi i uzeo primjer i kad pokrenem u localhostu ispise mi tu poruku kontas?

ttc
27.06.2006., 15:24
ja sam tek poceo radit s time tak da neznam bas previse et znam sam html jezik i tak nest amlo pa ak moze malo detaljnije upute kako se tog rijesiti...
naime tek sam instaorao te programe da pocnem raditi i uzeo primjer i kad pokrenem u localhostu ispise mi tu poruku kontas?
Daj da vidimo log servera...

BlueAngel
27.06.2006., 16:00
aw nwm taj problem je rijesen :) uzo sam drugi program (PHPTraid) i sad sve radi osim mySQLa koji se nece pokrenit vec sam stoji i pise oading kad kliknem na njega na localhostu ili pise da nemoze nac stranicu i da probam ponovo...neznam jel to smeta al pise kad stisnes crtl+alt+del vidit ces taj neki file i ja ga naso vjerojatno onda radi...
al sad mi je problem php nuke instalirat da bude na localhostu i da ga odandje mog prepravljat i to...bilo bi ljepo kad bi mi netko to objasnio - dakle kako ga instalirat jer ja onaj install.txt pol nemogu skontat (zelim instalaciju phpmyadmin -om)moze pomoc plz sta moram napravit(uploadati) da se instalira na taj localhost...?

ttc
28.06.2006., 13:42
aw nwm taj problem je rijesen :) uzo sam drugi program (PHPTraid) i sad sve radi osim mySQLa koji se nece pokrenit vec sam stoji i pise oading kad kliknem na njega na localhostu ili pise da nemoze nac stranicu i da probam ponovo...neznam jel to smeta al pise kad stisnes crtl+alt+del vidit ces taj neki file i ja ga naso vjerojatno onda radi...
al sad mi je problem php nuke instalirat da bude na localhostu i da ga odandje mog prepravljat i to...bilo bi ljepo kad bi mi netko to objasnio - dakle kako ga instalirat jer ja onaj install.txt pol nemogu skontat (zelim instalaciju phpmyadmin -om)moze pomoc plz sta moram napravit(uploadati) da se instalira na taj localhost...?
Ak ni taj ne radi probaj neki 3.
Jedan ce morat radit pa da ga hebes :D

BlueAngel
07.07.2006., 18:57
Ak ni taj ne radi probaj neki 3.
Jedan ce morat radit pa da ga hebes :D

e ja sam ti se kontaktiro onda MSNom...pa cemo nastavit kad se opet vidimo;
sad sam obriso sve u vezi pravljenja phpa i samo sam instalirao EasyPHP sto sasvim zadovoljava taj osnovni neki korak...sad kad sam instalirao i PHPNuke imam problem onaj sto sam ti rekao izbaci mi poruku
"

Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_ENCODING in c:\easyphp1-8\www\phpnuke\html\mainfile.php on line 47

Notice: import_request_variables(): No prefix specified - possible security hazard in c:\easyphp1-8\www\phpnuke\html\mainfile.php on line 64

There seems to be a problem with the MySQL server, sorry for the inconvenience.

We should be back shortly.

"
ako neko moze i zeli pomoc slobodno ak ne ok...