View Full Version : Najludji holiday na kojem ste ikad bili
Dragi turisti :D
Vidim da ste vrlo entuzijasticni sto se tice putovanja, pa bi bilo lijepo da napisete koji holiday vam je ostao u najboljem sjecanju, sta vas se najvise dojmilo, zasto ste bas izabrali bas "to" mjesto za odmor,etc. :cool: I naravno, gdje jos niste bili, a ne zelite umrijet ;) prije nego ste posjetili to mjesto. :mig:
Evo moj najludji holiday da budem iskrena ne mogu svesti na jedno mjesto, niti ih poredati po tome gdje mi je bilo najbolje, ali uglavnom:
Egipat
ronjenje na Maldivima
Italija
Jamajka
Tajland
i jos mnogo toga.
Najveci san mi je ici na Antarcticu :) i vidjeti pingvine.
Drugi najveci san (sto cu najvjerojatnije obavit prije Antarctice po tome kako stvari stoje) je safari u Africi i popest se na Kilimanjaro. :top: A juznu Ameriku bolje da ne spominjem...
zoreena
20.06.2003., 12:07
Mene zanima Italija, poblize Sardinija i
Grcki otoci, Kreta, Rodos, Kos, SANTORINI, Naxos, Mikonos, Krf, pa bi bilo lijepo ako je nteko bio na nekim od tih mjesta da napise nesto vise o tome.
Sto vas se najvise dojmilo i tako to.......
Neodlucna :rolleyes:
Nemruth Dagi
20.06.2003., 12:12
1. Sri Lanka
2. Thailand-ponovo
3.Borneo
4. Mexico
5. Južna Amerika
6. Sirija, Libanon, Iran-neću nositi burku, dok to ne ukinu ne idem
tamo
7. RSA-ponovo
A najluđi provod je svakako Izrael:top:
lete meci i kamenje u jednoj ulici a ti u paralelnoj kupuješ suvenire
ili se voziš javnim gradskim prijevozom u Jeruzalemu na osobni rizik:D
Mjesec dana autom cross country USA (California - N.Y.), 12.000 km, 18 drzava...predivan osjecaj...
a dabome, gledati pingvine i popesti se na vrh Kilimanjara - PA TO JE MOJA ZELJA ;) + transsibirska zeljeznica.... :top:
Indi, nas dvije cemo se garant srest na jednom od nasih putovanja. Sjecas li se kad smo onomad divanile o Antarktici i pingvinima na starom forumu? ;)
A sad vidim da se hoces uspet na Kilimanjaro...gle cuda, i ja isto.
Zapravo, mislila sam ic ove zime, al nas government je dao upozorenje da se ne putuje u cijelu istocnu Afriku zbog moguceg terorizma tak da necu vraga izazivat nego cu Kili ostavit za neku drugu godinu. :)
Najludji provod: definitivno ove godine u Tajlandu. :D
Najludji provod broj 2) Novalja prije par godina i 3) Hvar prije jos vise godina.
4) Borneo
5) Tajland prije par godina
6) Nepal
Ove zime kanim u Costa Ricu i Brazil.
Mislim da ce tamo isto bit mrak provod.
Najveca zelja (ono...prije nego umrem)..uspentrat se na Mt Everest!
Indija totalno drugacije od sveg ostalog ali prljavo za poludit.
Sri Lanka fenomenalna slicno Indiji ali jednostavnije i cisce
Thailand malo preturisticki za moj ukus ali krasne plaze.
Turska,Grcka ok al mi je draza Hrvatska.
U US ne bi vise.
Next Burma,Indonezija i Cambodia samo da je novaca i vremena.
Roko, Thailand nije preturisticki ako dobro izaberes. Buraz i ja smo bili skoro dva mjeseca ove godine i ima mjesta sto su totalno pusta, a izgledaju ko raj na zemlji.
Na sjeveru imas Pai i Mae Hong Son....ni jednog jedinog western covjeka nismo vidjeli kroz cijeli nas boravak tamo.
Ako ciljas na plaze....Ko Lanta...prekrasan otok, potpuno pust.
Imali smo cijelu plazu za sebe.
Kiki kaže:
Indi, nas dvije cemo se garant srest na jednom od nasih putovanja. Sjecas li se kad smo onomad divanile o Antarktici i pingvinima na starom forumu? ;)
A sad vidim da se hoces uspet na Kilimanjaro...gle cuda, i ja isto.
Zapravo, mislila sam ic ove zime, al nas government je dao upozorenje da se ne putuje u cijelu istocnu Afriku zbog moguceg terorizma tak da necu vraga izazivat nego cu Kili ostavit za neku drugu godinu. :)
Najludji provod: definitivno ove godine u Tajlandu. :D
Najludji provod broj 2) Novalja prije par godina i 3) Hvar prije jos vise godina.
4) Borneo
5) Tajland prije par godina
6) Nepal
Ove zime kanim u Costa Ricu i Brazil.
Mislim da ce tamo isto bit mrak provod.
Najveca zelja (ono...prije nego umrem)..uspentrat se na Mt Everest!
Pa Kiki, Proleterko :D - vidim da cemo ti i ja morat zajedno na Antarcticu, jerbo tesko je nac nekog tko je ozbiljno zainteresiran za tak nekaj ;) not everyone's cup of tea I guess :confused:
Enivej - posto vidim da si ozbiljna brijacica, evo ti par site-ova za koje sam se zesce zapalila i slijedeci holiday je jedan od puteva sa jednom od navedenih agencija. Bit ce vrazji :E tesko odlucit gdje.
Evo: Guerba (http://www.guerba.co.uk/home.htm)
Adventure Network (http://www.adventure-network.com/)
Dragoman (http://www.dragoman.co.uk/)
Exodus (http://www.exodus.co.uk/)
Society Expeditions (http://www.societyexpeditions.com/)
:cool: :headbang:
OK su adventure travel agencije, al znas da sam ja solo brijacica.
Ja samo kupim avionsku kartu, pa di me put nanese.
Sama sebi uvijek organiziram najbolje avanture, a ne ovisim o time constraints agencija.
A na Antarktiku cu i ja morat organzirano, pa mozemo zajedno. :)
Ma i ja isto kupim kartu pa odlunjam, al ovi nude dijelove svijeta koji solo travellersima nisu lako dostupni (sto se naravno tice divljine) i vecina ih radi grupe do recimo max 15 ljudi, pa cak i manje sto je :top:. Prakticki zivis u divljini, a sam si odaberes u kakvoj divljini zelis bit :D i kaj zelis radit. Mmmmmm
To ti je lakse i jeftinije organizirat kad vec dodjes na destinaciju. Tako ja uvijek. Cimer i ja smo organizirali nas dozivljaj u dzungli na Borneu tek kad smo dosli tamo.
Bilo je deset puta jeftinije i bolje nego da smo organizirali iz UK, i jos smo se sprijateljili s Mr Tanom (koji je izorganizirao trip) pa nam je njegova zena kuhala raznorazne malezijske specijalitete kad smo se vratili u civilizaciju i tak. :top:
Ma znam, al ja uvijek pretrazujem sve zivo za najjeftinije moguce avionske karte, al nazalost za neke zesce adventure radje odem sa jedom od ovih sa profi guide-om i onda me let, spavanje, hrana i transferi kostaju isto ko da samo kupim avionsku kartu :rolleyes: :rolleyes: :hebemu:
zoreena
20.06.2003., 23:57
Ah ja bi na Maldive i Sejšele :rolleyes: :p
Meni je sramota priznat da sam u zadnjih 10 mjeseci bila 3 puta na Maldivima - obozavam putovat i po pravilima uvijek na holiday idem negdje gdje jos nikad nisam bila, al nemam pojma na koju foru UZASNO sam se navukla na Maldive... Mislim da je to mjesto u pravom smislu rijeci raj kakvog neki vjerojatno zmisljaju. Pogled na Maldive iz aviona je bolestan - totally surreal. Maldivi ti mogu bit stravicno dosadni ako ne ronis, ili ako ne kanis naucit ronit. Ronjenje tamo je mindblowing.
Anyway, sjetila sam se jos jednog mjesta gdje bi obavezno isla - put po Mongoliji na konjima! Neki sa Kucnih Ljubimaca ce me znat pod opsjednutom jahacicom :D
Roko kaže:
Indija totalno drugacije od sveg ostalog ali prljavo za poludit.
Sri Lanka fenomenalna slicno Indiji ali jednostavnije i cisce
Thailand malo preturisticki za moj ukus ali krasne plaze.
Turska,Grcka ok al mi je draza Hrvatska.
U US ne bi vise.
Next Burma,Indonezija i Cambodia samo da je novaca i vremena.
Uf da samo cujes price koje sam slusala od ljudi koji su zvijeli u Indiji :eek: ja nazalost mislim da tamo necu bas zurit.
Sri Lanka - samo sam bila na aerodromu za transfer :(
zoreena
22.06.2003., 22:23
Indi kaže:
Meni je sramota priznat da sam u zadnjih 10 mjeseci bila 3 puta na Maldivima - obozavam putovat i po pravilima uvijek na holiday idem negdje gdje jos nikad nisam bila, al nemam pojma na koju foru UZASNO sam se navukla na Maldive... Mislim da je to mjesto u pravom smislu rijeci raj kakvog neki vjerojatno zmisljaju. Pogled na Maldive iz aviona je bolestan - totally surreal. Maldivi ti mogu bit stravicno dosadni ako ne ronis, ili ako ne kanis naucit ronit. Ronjenje tamo je mindblowing.
Stara daj napisi koliko te izadje kesa to putovanje npr. 10 dana?
:rolleyes:
Luciana kaže:
Stara daj napisi koliko te izadje kesa to putovanje npr. 10 dana?
:rolleyes:
Ako ides sam u svom aranzmanu onda su Maldivi JAKO skupi. Ako ides sa agencijom na last minute deal onda je naravno super jeftino (naspram onog kaj dobijes).
Jednom sam isla totalno izvan sezone na tjedan dana, i let tamo i nazad, transfer, hotel 4 zvjezdice (zapravo nisu hoteli nego uvijek bungalowi) i dorucak me je kostalo CHF 1500 - tjedan dana.
Drugi put sam bila na samom pocetku sezone, tjedan dana, let tamo nazad, transfer, hotel 4 zvjezdice sa doruckom je bilo CHF 1800.
Treci put sam isla u full sezoni (sad u 3. mjesecu), let tam nazad, transfer, hotel 5 zvjezdica i dorucak - CHF 3500 ali 2 tjedna.
Na sve to sam jos potrosila oko USD 500 dodatnih na prva 2 puta jer sam naravno morala rucat i vecerat (sto nije bilo ukljuceno u cijenu) i naravno ronjenje. Zadnji put kad sam bila 2 tjedna sam jos potrosila dodatnih USD 900 na rucak i veceru i intenzivno ronjenje.:rolleyes: BUT IT WAS WORTH IT! :D :p
Ako nisi ronioc, racunaj za full tecaj ronjenja i ronilacku dozvolu recimo PADI - USD 450.
Bas sam razgovarao sa jednom Njemicom ronilicom.Zena ide vec godinama po svijetu roniti samo. I bila je svugdje Filipini,Maldivi,Indonezija,al veli da je Crveno More najbolje za ronjenje.
Veli da je Hurghada i Sharm el Sheik uzas i masovni turizam i ruzne betonske gradjevine okolo ali kaze da je podmorje najbolje od svega ostalog.
Ja sam ronio po Thailandu i Sri Lanci i super mi je bilo al zena veli da je to nista u usporedbi sa Red sea. A vidit cu i to valjda jednom.
:D :top:
Profesionalci su napravili ovakav rang ronilackih mjesta:
1. Maldivi
2. Grat Barrier Reef
3. Red Sea
Maldivi - uzasno puno koralja i riba - najveci diversity od sva 3 gore navedena mjesta
Great Barrier Reef - predivni koralji - malo riba
Red Sea - isto ko GBR ali malo vise riba.
Mene najvise pale ribe!
Planiram na sva ta mjesta :D al do tad se moram zadovoljit ronjenjem u jezeru Léman :cry:
freelancer
23.06.2003., 12:37
Cancun!:D
Najdojmljivije putovanje, iako se ne može nazvati odmorom, nego putovanjem od mjesec i pol: Indija&Nepal. Istodobno, tim putovanjem sam ostvarila svoj san, dakle to je ono prvo na mojoj top-listi što sam željela iskusiti. Indija je bila najveća želja, ali nakon putovanja u mojem srcu se zauvijek smjestio Nepal.
Sada me "vuče" Tibet, ali ove godine ništa od toga. Ruta bi bila Nepal, kopnenim putem Tibet, pa, u optimističnoj varijanti, do Mt Kailasa. Mmmmmmm...
Putovala sam Grčkom prije tri godine (back-packing). Od otoka koji te zanimaju bila sam na Naxosu (najdulje, kampirala) i Santoriniju, osim njih na Amorgosu (tamo je sniman dio filma Big Blue ako ti je poznat i nema tako strašno puno turista kao na ostalima) i Parosu.
Što te zanima? Koji su tvoji interesi?
freelancer kaže:
Cancun!:D
Daj napisi please malo o tome, jer je to jedna vrlo interesantna lokacija :s za buduce putesestvije ;)
Kumari kaže:
Mene ti zanimaju starine, planine, nove kulture koje jos nisam otkrila, priroda, SVE me zanima. Kad bi mogla proputovala bih cijeli svijet.
A stas u Cancunu? Pa tamo je sve puno americkih package turista.
Ko Meksicki Benidorm.:flop:
Bolje odi na Playa del Carmen ili Tulum. Em je ljepse, em neces morat gledat u horde pijanih Amera.
Indi kaže:
Mene ti zanimaju starine, planine, nove kulture koje jos nisam otkrila, priroda, SVE me zanima. Kad bi mogla proputovala bih cijeli svijet.
Ajd onda brate u Indiju. Tamo imas sve to a jeeeeftino i osjecas se stvarno ko na drugoj planeti.Samo sad bas nije sezona osim za ic na sjever u dajeling etc.
Koji crni Cancun?Osim ako volis smijesno obucene amere srednjeg sloja koji se peku na suncu ko sto Kikoslavka kaze
Kina ti je isto navodno jako zanimljiva ali ti treba vremena cudo jedno jer je jaaako velika.
TigerLilly
25.06.2003., 17:46
Indi kaže:
Jednom sam isla totalno izvan sezone na tjedan dana, i let tamo i nazad, transfer, hotel 4 zvjezdice (zapravo nisu hoteli nego uvijek bungalowi) i dorucak me je kostalo CHF 1500 - tjedan dana.
Drugi put sam bila na samom pocetku sezone, tjedan dana, let tamo nazad, transfer, hotel 4 zvjezdice sa doruckom je bilo CHF 1800.
Treci put sam isla u full sezoni (sad u 3. mjesecu), let tam nazad, transfer, hotel 5 zvjezdica i dorucak - CHF 3500 ali 2 tjedna.
Na sve to sam jos potrosila oko USD 500 dodatnih na prva 2 puta
With all due respect: lako je tako biti avanturistican ako se ima shitloads of money...To sto ti pricas, sumnjam da si moze troje ljudi na ovom forumu moze priustiti..oni i koji imaju love ne mogu toliko putovati jer jednostavno nemaju toliko godisnjeg...
ovo naravno govorim iz ciste ljubomore ..:) :) - ko jos ne bi pozelio takav lifestyle...
Roko, možeš li doista Indiju preporučiti nekome tko "holidays" naziva odmorom? Ja se u Indiji nisam odmorila. Osim ako se, eventualno, ide u neki ashram ali ne znam je li to Indi na umu. Ili možda Goa, ne znam, nisam bila u tom dijelu.
Putovanje Indijom, koliko nagrađuje, toliko i zahtijeva. Puno.
Slažem se da se osjećaš kao na drugom planetu i da je sve jaaaako jeftino, kao i u Nepalu (u Chitwanu je noćenje u dvokrevetnoj sobi u bungalovu na rubu džungle prije dvije godine bilo po osobi 1$).
Međutim, rekla bih da za Indiju moraš biti zbilja "nabrijan". Moraš baš htjeti ići u Indiju da bi se mogao nositi sa svime s čime ćeš vjerojatno biti suočen, posebno ako putuješ samostalno i intenzivno, tj. mijenjaš lokacije svakih nekoliko dana (što je moj stil).
Meni je, nakon Indije, odmor bio Nepal.
Gdje si bio u Indiji?
TigerLilly kaže:
With all due respect: lako je tako biti avanturistican ako se ima shitloads of money...To sto ti pricas, sumnjam da si moze troje ljudi na ovom forumu moze priustiti..oni i koji imaju love ne mogu toliko putovati jer jednostavno nemaju toliko godisnjeg...
ovo naravno govorim iz ciste ljubomore ..:) :) - ko jos ne bi pozelio takav lifestyle...
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
:D :D
A - shitloads of money nemam, da imam zivjela bi tamo :D :p na privatnom otoku.
U pravu si sto se tice holiday-a - tog imam shitloads :D
Roko kaže:
Ajd onda brate u Indiju. Tamo imas sve to a jeeeeftino i osjecas se stvarno ko na drugoj planeti.Samo sad bas nije sezona osim za ic na sjever u dajeling etc.
Koji crni Cancun?Osim ako volis smijesno obucene amere srednjeg sloja koji se peku na suncu ko sto Kikoslavka kaze
Kina ti je isto navodno jako zanimljiva ali ti treba vremena cudo jedno jer je jaaako velika.
Ma pusti Indiju brate, naslusala sam se svega i svacega...
Mexico ima puno starih piramida. :p I puno Amera. Imaju i Karibi pa mi se svejedno svidjelo.
BTW, da Ameri :rolleyes: :mad: :flop:
Kumari kaže:
Roko, možeš li doista Indiju preporučiti nekome tko "holidays" naziva odmorom? Ja se u Indiji nisam odmorila. Osim ako se, eventualno, ide u neki ashram ali ne znam je li to Indi na umu. Ili možda Goa, ne znam, nisam bila u tom dijelu.
Putovanje Indijom, koliko nagrađuje, toliko i zahtijeva. Puno.
Slažem se da se osjećaš kao na drugom planetu i da je sve jaaaako jeftino, kao i u Nepalu (u Chitwanu je noćenje u dvokrevetnoj sobi u bungalovu na rubu džungle prije dvije godine bilo po osobi 1$).
Međutim, rekla bih da za Indiju moraš biti zbilja "nabrijan". Moraš baš htjeti ići u Indiju da bi se mogao nositi sa svime s čime ćeš vjerojatno biti suočen, posebno ako putuješ samostalno i intenzivno, tj. mijenjaš lokacije svakih nekoliko dana (što je moj stil).
Meni je, nakon Indije, odmor bio Nepal.
Gdje si bio u Indiji?
Imas pravo ja sam 3 tjedna derao i putovao a onda 1 tjedan na goi u hut i citanje knjiga i kupanje.
Isao sam delhi ,Agra(moras Taj vidit amda te oderu bezobrazno).pa nazad delhi pa tjedan i pol kroz cijeli Rajastan i do Bombaya pa u aurangabad u elora caves pa preko brda i planina ukoso ne preko Bombaja u Gou sa jednim tripom do Karnatke.
Slijedeci mi je plan Delhi,Varanasi,Calcuta pa Andaman i Nicobar islands brodom.
Ne znam odmor. Meni je odmor za mozak kad se maknem iz svakodnevnice pa makar se mako u Kaos u Indiju.Ne idem ja tijelo odmorit i lezat 3 tjedna u nekom hotelu. Ja bi umro od dosade.
zoreena
25.06.2003., 21:36
Kumari kaže:
Putovala sam Grčkom prije tri godine (back-packing). Od otoka koji te zanimaju bila sam na Naxosu (najdulje, kampirala) i Santoriniju, osim njih na Amorgosu (tamo je sniman dio filma Big Blue ako ti je poznat i nema tako strašno puno turista kao na ostalima) i Parosu.
Mene ti zanimaju vise plaze, mjesta, smjestaj i tako to, od ptpoka, Santorini i ostali okolni....za ta dva zadnja otoka nisam bas cula :rolleyes: , plaze me ono zanimaju vise jer se bas mislimo ljencariti:cool:
Ja sam se odmarala u Nepalu, nakon Indije. Išla sam u doba monsuna pa mi je izbor, naravno, bio (relativno) sjever. Naime, nisam išla u planinski dio, jer sam napravila krug po Rajastanu i mogu ti reći da je bilo suho. Tek nakon dva tjedna je bio prvi pljusak, i bilo je divno.
Ruta mi je bila Delhi - Jodhpur - Jaislamer - Pushkar - Jaipur - Agra (samo zbog Taj-a, dakle u prolazu na jedan dan) - Mathura/Vrindaban - Varanasi. U Varanasi bih svakako išla ponovno. Preporučam ti ga! Zanimljiv, posebanm, nestvaran... A onda sam išla u Nepal. Raj.
Ni ja ne mogu biti na jednom mjestu dugo. Naročito kada se ima tako puno za vidjet... Nekoliko dana na jednom mjestu, i "put pod noge".
;)
Prvo, moje iskustvo u Grčkoj je u špici sezone (kolovoz) kada su cijene najviše.
Santorini je bio "najskuplje" iskustvo. Privatni smještaj je te godine bio popunjen, barem ono što bi bilo po relativno prihvatljivoj cijeni, jedino se mogao unajmiti apartman za mislim nekih cca 100 Eura. To je premašivalo moj budžet, pa sam bila u hostelu u gradiću Oia, koji je mirniji od Thire. Ali, ako ideš s dečkom, zaboravi na romantiku u hostelu. ;) Sobe su npr. deseterokrevetne. Preporučujem vam da unajmite moped za vožnju otokom. U jednom danu ga možeš obići cijelog. Plaže su zbilja zanimljive: red beach, black beach (ovisno o boji pijeska). Hrana je isto bila dosta skuplja nego na ostalim otocima. Osim iskopina Acrothire, ne sjećam se da se ima što drugo za pogledati. I dobronamjeran savjet: nemoj uzeti smještaj u Perissi jer je posve nezanimljiva. Naime, ona nije na stijenama. Thira i Oia su oni gradići koje si vidjela na slikama. Usput, reklamiraju se da imaju najljepši zalazak sunca na svijetu, a ti prosudi...
Na Naxosu su plaže genijalne, ukoliko voliš pijesak. Doslovno kilometarske. Bez prekida. Agia Anna valjda 5 km, na nju se nastavlja slijedeća Agia od nekoliko kilometara itd. Na njima, naravno, nije gužva (kao na Santoriniju) jer su duge i prostrane. Na Naxosu sam bila u kampu i bilo je jako lijepo. Za ljenčarenje. Opremu za kampiranje možeš vrlo povoljno i tamo unajmiti, a imaju i bungalove. Inače, Naxos je najzeleniji otok u Cycladama, ali mi se možemo na to samo nasmijati kada ga usporedimo s našim otocima.
Amorgos ima spektakularne stijene (pogledaj Big Blue ako te zanima, vidjet ćeš Amorgos na samom početku), ali plaže su loše. Međutim, pogled s terase manastira na stijenama...
Još nešto? Kako namjeravaš putovati? Ukoliko planiraš obići nekoliko otoka, u Pireju ti se isplati uzeti Island Pass. :)
zoreena
25.06.2003., 22:28
Hvala Kumi, ja sam mislila avionom putovati, sto se tice kampa ja ti bas nisam za to, neznam, a posto bi ja trebala na put pondjeljak ili utorak mislima da nece ici ovo ljeto Grcka jer polasci idu četvrtak i petak :rolleyes:
Ali hvala svejedno
Kumari kaže:
Ja sam se odmarala u Nepalu, nakon Indije. Išla sam u doba monsuna pa mi je izbor, naravno, bio (relativno) sjever. Naime, nisam išla u planinski dio, jer sam napravila krug po Rajastanu i mogu ti reći da je bilo suho. Tek nakon dva tjedna je bio prvi pljusak, i bilo je divno.
Ruta mi je bila Delhi - Jodhpur - Jaislamer - Pushkar - Jaipur - Agra (samo zbog Taj-a, dakle u prolazu na jedan dan) - Mathura/Vrindaban - Varanasi. U Varanasi bih svakako išla ponovno. Preporučam ti ga! Zanimljiv, posebanm, nestvaran... A onda sam išla u Nepal. Raj.
Ni ja ne mogu biti na jednom mjestu dugo. Naročito kada se ima tako puno za vidjet... Nekoliko dana na jednom mjestu, i "put pod noge".
;)
Ni ja Nakon par dana na Goi i lagane gripe donijete od package turista proradili su mi crvi u Guzici i morao sam nac neku aktivnost.Iznajmljivanje motora i Voznja po okolici je mrak.Tamo vozit je stvarno iskustvo.Pocnes i ti trubit ko i svi.Sta mislis o onoj varijanti do Andaman Nicobar. To mi jekako najprivlacnije mada bi htio u keralu i Thamil nadu proci.
U svim gore navedenim gradovima sam bio u Rajastanu.Suho non stop.
Jesi li se razbolila?Ja sam nosio ogromnu bocu travarice domace sa sobom i sve ok ako trgnes 0,5 nakon jela.
Sreo sam puno sick backpackera.Jedne sta su dobili Amebu jer su se isli kupati u Jezeru u puskaru. Neki klinci Australci.
A officiall Government bang shop u Jaisalmeru?:)
Ja sam se vrlo temeljito pripremila. ;) Cjepiva (koja su imali; nije bilo protiv kolere) i predavanje (od dva sata!) koje mi je održao liječnik na zaraznoj o svim mogućim preventivnim metodama. Plus, naravno, LP-ev Thorn Tree (mjesecima). Tako da sam dijareju dobila tek nakon dva tjedna. Al je zato trajala...
U koje doba godine si ti bio? Ja srpanj/kolovoz. I sada venem. Jer bih opet... Imam leptire u trbuhu i ne daju mi mira...
Meni se Pushkar jaaaako sviđao. Tamo sam se doista odmarala.
Samo malo, imam i vizitku tog Bhang Shopa s popisom specijaliteta. Smiju li se ovdje pisat? ;)
Ali ima ih i u Varanasiju. ;)
Jesi "pio" lassi (ne bhang! nego čokolada, banana itd.) u Agri u legendarnom Johnny's place-u (ili tak nekako)?
Plan ti je super. Kada ideš?
Zima naravno. Ja volim kad iz hladne europe odem na toplo.Ovisi o situaciji al u 1 ili 2om.
Ja se uopce nisam pripremao i cijepio sam se samo protiv Hepatitisa A.
Uzeo Lp u ruke i isao gdje mi se svidjelo.Ok citao sam LP u doam 2 dana prije puta i na avionu.Ja to onak bez puno komplikacija.
Niti Thorn tree nisam gledao, tek poslije.
Nisam pio Lassie u Agri ali drugdje jesam i najbolji je ak ti je nesto preljuto.Ja sam jeo po street standovima sve zivo.
Agra mi se smucila jer me je navlacio za rukav neki mali sa elefantozom i bilo mi ga je muka gledati kak prosi.
Znam za meni u Jaisalmeru.U Puskaru sam spavao za 50 centi.Krasna familija bas su bili cool.
Ja sam se cijepila samo protiv trbušnog tifusa i tetanusa, protiv Hepatitisa A nisam. I sve je bilo OK, naravno uz maksimalni oprez.
Morala sam si smisliti neku rutu jer sam sletjela u Delhi a vraćala se iz Kathmandua. S fiksnim datumima. A Rajastan sam izabrala da ne bih plivala ulicama. Pokušaj zamisliti bujicu u doba monsuna na ulicama u indijskim gradovima... i što sve voda nosi...
Za Agru sam znala da je horor, tako da sam u zoru stigla vlakom, sjela u rikšu i ravno do Taj-a. Nakon toga sam bila još koji sat u Agri i pobjegla dalje. A lassi od čokolada je tamo, moram priznati, fenomenalan!
:)
freelancer
25.06.2003., 23:58
Indi kaže:
Daj napisi please malo o tome, jer je to jedna vrlo interesantna lokacija :s za buduce putesestvije ;)
Moja opcervacija, mada vidim da ga neki pljuju...
Ukratko: SEX, DROGA, ALKOHOL ... dok preko dana ljeskarenje na plazi i ceskanje jajca i moram napomenti izvanredna i gostoljubiva usluga ... npr. stol za dvoje sluze 4 konobara.
Tamo vecinom dolaze mladi bogati Ameri...
Vise na : http://www.cancun.com/ (http://)
:D :D :D
hm Kumari toliko cjepiva...no dobro nikad dovoljno oprezan, makar ja nisam bila cijepljena protiv nicega...i sve proslo za 5..imala samo grceve od ljute hrane ,koju obozajem ,pa sam malo pretjerivala...i nakon toga lijecila se PAPAJAMA, koje su super za dijureju-cisti sve :)
Inace Indija prepredivna...toliko mirisa, boja, svega.......promet,voznje prasnjavim cestama : savrseni red unutar kaosa...znatizeljni ljudi...
voljela bi da sam imala vise vremena, naime bila samo 17 dana...zao mi sto nisam stigla obic Keralu na jugu, jer smo bili pozvani u goste na jednu plantazu..heh, no ima vremena jos :)
i da bila u 2 mjesecu....super vrijeme...suncano,a nije pretoplo i nema vlage..
sljedeca tura Brazil..jedva cekam :)
A jel? U Brazil ces...? A kad?
I da ti odmah napomenem prste dalje od mog Brazilca. :D
Cancun,ma koji mladi i bogati ?Idu mladi i ludi.Spring break na Cancunu,mislim da bi se Kiki dopalo:D:D.Mladi ,ludi,zgodni,zeljni sexa.KO stvoreno;)
Ha ha....ma ne bi ja u Cancun....samo u Tulum ili Playa del Carmen.
Nego, gledala sam jucer na Granada Men & Motors (to je kao neki soft porn/erotika kanal :rolleyes: :o ) Babes out of control! To je zapravo dokumentarac...snimaju cure i decke na spring break (mislim da je bio bas Cancun, al nisam sto posto sigurna)....pa to su orgije!!!! Di god gledas, samo cice i guzice!:eek: :o
freelancer
26.06.2003., 23:32
Kiki kaže:
Nego, gledala sam jucer na Granada Men & Motors (to je kao neki soft porn/erotika kanal :rolleyes: :o ) Babes out of control! To je zapravo dokumentarac...snimaju cure i decke na spring break (mislim da je bio bas Cancun, al nisam sto posto sigurna)....pa to su orgije!!!! Di god gledas, samo cice i guzice!:eek: :o
I to je ja pitam...
:top: :top: :top:
Kiki kaže:
A jel? U Brazil ces...? A kad?
I da ti odmah napomenem prste dalje od mog Brazilca. :D
hehe...ne brini samo ti drži svog Brazilca čvrsto,mada se bojim da ćeš ga brzo pustiti kad vidiš sve ostale :D
A kad ću još nemam neki čvrst termin, mada bih ja najradije u prvom mjesecu dok su školski praznici u tijeku, pa imam zagarantiran odmor,ali tko zna (nitko ništa ne zna) do zadnje minute, dok se zvijezde ne poklope, zapuše vjetar u jedra i krenemo....
Inače frendica mi je tamo...pobjegla s Brazilcem ...:D
Hawaii i samo Hawaii
:top:
.........i hula-hula - najsexy ples ikad vidjen (toliko o prirodnim ljepotama ):D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.