View Full Version : mreža..
1. Imam disk u sharu ali ga nitko u mreži ne vidi čak niti ja u Microsoft Windows Networku. Mislim da je stvar u nekom servisu ali ne znam u kojem.
2. Koji su inicijalni servisi potrebni za TCP/IP ?
Annatar
24.06.2006., 17:47
2. Koji su inicijalni servisi potrebni za TCP/IP ?TCP/IP su protokoli.
Nisam se dobro izrazio. Mislim na servise koji su bitni za mrežu a iniciraju se po defaultu. Problem je što ne vidim svoj vlastit share.
getriba
24.06.2006., 22:16
a šta ti nije brže i jednostavnije otići na support.microsoft.com ili na windows help?! a ne tu par dana čekat da ti neko na to odgovori?
AxMi-24
24.06.2006., 22:24
Pogotovo što se radi o forumu za napredne korisnike a ne za ekipu koja nije u stanju umrežit dva kompa.
Annatar
25.06.2006., 11:15
Nisam se dobro izrazio. Mislim na servise koji su bitni za mrežu a iniciraju se po defaultu. Problem je što ne vidim svoj vlastit share.Trebas ukljuciti "Enable NetBIOS over TCP/IP" u "network properties" od mrezne kartice.
bariole
25.06.2006., 11:48
Vjerojatno ti permisoni ne valjaju...
Normalno pod uvjetom da si dobro nariktao workgrupe i to..
Baš sam prošli tjedan imo problema s time. Kao i po običaju, mreža se raspala, točno onda kada sam je najviše trebao.. :rolleyes: Ne nije mogla sat vremena kasnije i to..
I ne nemres pristupit diskovima da si amen. No permisson, acces ili neš treće..
AxMi-24
25.06.2006., 14:01
Trebas ukljuciti "Enable NetBIOS over TCP/IP" u "network properties" od mrezne kartice.
To je po defaultu na win2k i XP-u (znam jer je to prvo šta gasim nakon instalacije).
Ono šta meni obično radi sranje je "simple file sharing" i to se gasi u exploreru pod "tools/Folder Options/view/use simple file sharing" (doduše to je vjerojatno jer koristim samo CIFS a ne CIFS i NETBIOS)
Hvala svima a posebno Annataru. To je to. Inače sam ga imao isključenog, a za ovu prigodu ni za živu glavu nisam se mogao toga sjetiti. Tnx
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.